Høringssvar Til forslag til Kommuneplan 2013 for Ringsted Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar Til forslag til Kommuneplan 2013 for Ringsted Kommune"

Transkript

1 Høringssvar Til forslag til Kommuneplan 2013 for Ringsted Kommune Fra Landsbyforum, 5. november 2013 Indledning Forslag til Kommuneplan 2013 er generelt udformet i retning af byen Ringsted. Den befolkningsmæssige fordeling mellem by og land ligger på omkring 62/38%, Det er Landsbyforums opfattelse, at kommuneplanen generelt ikke tilgodeser kommunens landsbyer og landområder i overensstemmelse med dette forhold. Set fra alle lokalrådene i kommunen er det ikke god politik at politikere og byråd gentagne gange fremhæver, at kommunen vægter byen og landet lige højt, når kommuneplanen i sit indhold klart formulerer det modsatte, herunder: Forringer og udelader områder, der efter høring i forrige kommuneplan 2009 blev vedtaget på basis af relevante høringssvar. Dette viser klart, at byrådet og alle politikere enten ikke har læst forvaltningens oplæg eller blankt godkender forringelser og udeladelser. Der satses kun på Ringsted By i den fremadrettede bosætning i kommunen på trods af at landområderne omfatter langt størstedelen af bosætningsmulighederne. Byrådet vægter ikke fremadrettet ressourcestærke tilflyttere og borgere i landområderne, selvom disse kan bidrage mere til kommunekassen end mange arbejdspladser i byen. Byrådet og kommuneplanen er med til at skabe endnu større afstand mellem byen og landet ved konstant at nedprioritere investeringer i bedre forhold i landsbyerne. Landsbyforum og kommunens 10 lokalråd er af den overbevisning, at kommuneplanen og dermed forvaltning og byråd ikke er i overensstemmelse med borgerne i landområderne. En hensyntagen til dette misforhold ønskes medtaget i den endelige udformning af kommuneplan Landsbyforum og lokalrådene er af den opfattelse, at kommuneplanen bør gå om, idet der er fundet væsentlige fejl i indholdet, dels som følge af tidsmæssige ændringer i lokale forhold de seneste ca. 4 år og dels som følge af genbrug fra tidligere KP såvel forslaget som vedtaget version. Her tænkes bl.a. specifikt på de kort i rammer for lokalområderne, der trods godkendte indsigelser i forslag til Kommuneplan 2009 er blevet genbrugt i Kommuneplan En fejlretning ved hjælp af tekniske ændringer i forvaltningen giver ingen garanti for at alle fejl bliver opdaget og rettet. Vi har ingen reel mulighed for at kontrollere kvaliteten og nøjagtigheden af en sådan teknisk korrektur. Fejlene er som bekendt ikke opdaget af hverken forvaltningen, udvalget der har ansvaret for kommuneplanen og det politiske system. Landsbyforum og lokalrådene vil derfor kraftigt anbefale, at hele KP2013 gennemgås kritisk og justeres, således at den aktualiseres i overensstemmelse med de nutidige forhold al genbrug fra Forslag til KP2009 udgår al genbrug fra Vedtaget KP2009 gennemgås kritisk inden anvendelse i KP2013. Herefter udsendes det justerede forslag til KP2013 i ny høring.

2 Specifikke formuleringer i Kommuneplan , der ønskes korrigeret. Byudvikling side 24 Det virker besynderligt, at man allerede i indledningen benytter betegnelsen Byudvikling, da kommuneplanen må forventes at rumme en plan for hele kommunen. Ved første blik i kommuneplanen, kan man se, at den giver en skæv opfattelse af de værdier hele kommunen besidder. Forvaltning og politikere glemmer, at de ca. 38 % af borgerne i kommunen bor i landområderne og at langt størsteparten af disse er kommunens mest ressourcestærke borgere, der forholdsmæssigt bidrager med det største skattegrundlag til sikring af kommunens velfærdsydelser på et fornuftigt niveau. Desuden trækker landborgerne minimalt på kommunekassens udgiftsside. Derfor er det relevant og bydende nødvendigt, at hele kommuneplanen i sin sprogbrug og i sit indhold afspejler de faktiske forhold og samtidig sender et positivt signal om "en hel kommune". Ingen nye arealudlæg 3. afsnit På linje med bymidteplanlægning, bør der i dette afsnit også indgå, at landsbyernes udbygningsmuligheder prioriteres højt, da disse i høj grad medvirker til at tiltrække ressourcestærke borgere til kommunen, og sikre at landsamfundene får de optimale betingelser for at fastholde og udbygge servicetilbuddene. Det handler om at udnytte og udvikle de attraktive landområder i bevidstheden om, at ressourcestærke borgere tiltrækkes og fastholdes til gavn for hele Ringsted Kommune. Mål side 25 Under mål bør indføjes: "Sikre en god og bedre sammenhængskraft mellem byzonelandsbyerne og Ringsted by". Mål side 25 "Indarbejde hensyn til klimaet i udviklingen af Ringsted", ændres til Ringsted Kommune. Bymønster side 28 "Byrådet vil ved udlæg af nye arealer til boligformål i landsbyerne satse på færre landsbyer for derved at kunne understøtte offentlig og privat service", dette skal udgå, da det iht. beskrivelsen på side 24 fremgår, at der ikke udlægges nye arealer i planperioden. Bymønster mål side 28 "Styrke sammenhængen i og til byen" ændres til styrke sammenhængen i Ringsted og mellem landsbyerne og Ringsted. Bymønster mål side 28 "Placere nye boliger i udvalgte landsbyer" og Vurdere om der skal satses på færre landsbyer med byzonestatus. Disse punkter skal helt udgå, eller præciseres, da det ikke hænger sammen med den igangværende proces omkring en ny Landdistriktspolitik.

3 Retningslinjer side 28 Ved alle indfaldsveje til Ringsted by og til landsbyerne skal der tænkes i beplantning og æstetik. Ingen gider bo i byer med grimme indfaldsveje stor som lille. "Udvikling i landsbyerne" side 33 "Boligudviklingen i byzonelandsbyerne vil på sigt blive begrænset til fire til fem landsbyer. Det vil typisk være de største landsbyer, hvor der i forvejen er offentlig og privat service". Dette punkt skal udgå eller præciseres. "By og bosætning" side 34 "Ringsted vil, ved udlæg af nye boligområder og bydele". Dette hænger ikke sammen med formuleringen på side 24, hvori fremgår, at der ikke udlægges nye arealer i planperioden. "Retningslinjer" - pkt side 38 Her tilføjes skole, indkøbsmuligheder, transport. "By og bosætning - Redegørelse side 40 og 41 I den vedtagne og gældende kommuneplan for 2009 under nye boligområder (side 21): Er nævnt at der i planperioden udlægges et nyt boligområde ved Køgevej. Samt, at der udlægges arealer i Kværkeby, Vigersted og Høm. På side 22 vises kort med ide-skitser til disse nye områder. I forslag til KP2013 på side er disse skitser og beskrivelse af udbygning i landområderne ikke medtaget. Her får man indtryk af, at udbygning kun vil ske i Ringsted by og ikke i landområderne. Indsatsområder i planperioden side Bør indeholde et punkt der klart beskriver en fremadrettet indsats i landsbyerne. Landsbyerne rummer ikke mindre end 59 % af kommunens restrummelighed til boliger. Landsbyerne har tilsammen arealer på 100,1 hektar til udbygning, medes Ringsted by har 70,2 hektar. Endvidere er flere af disse arealer fulgt op med godkendte lokalplaner, en investering, som kommunen bør støtte op omkring. Bymidten side 44 Med samme detaljeringsgrad som afsnittet om Bymidten bør der i planen indgå et tilsvarende afsnit om landzonebyerne. Herunder gerne en positiv tilkendegivelse om igangsætning af helhedsvurderinger og helhedsplaner i landdistrikterne og landsbyerne, således at disse får en fremadrettet køreplan for igangsættelse af initiativer fra lokalrådene og Landsbyforum. Ros - side 65 Fuld opbakning til udarbejdelse af designmanual for valg af udstyr i byrum, og grønne områder med tilføjelsen landsbyer. Dette bør også indgå i det igangværende arbejde med landdistriktspolitikken. Kort - side 88 Det virker mærkværdigt, at der er udlagt erhvervsområde i Ortved. Mellem Roskildevej og Valsømagle. Her bør gives en begrundelse eller erhvervsområdet bortset fra Kambas/Daka bør udgå af planen.

4 Erhvervsjord i Ringsted Området ved Jordemodervej bør overvejes ændret fra virksomheder med tung trafik til virksomheder med mange arbejdspladser som sundhedsartikler, medicinalindustri, forædlingsindustri, ingredienser, forskning og større serviceerhverv. Hele området bør omfatte intelligente og videnstunge arbejdspladser, der vil have langt større værdi for kommunen. Kort - side 103 Af kort fremgår at der findes 8 legepladser i Ringsted men ingen i byzonelandsbyerne. Dette bør der ændres markant på, da legepladser og skattekroner bør hænge sammen. Landbefolkningens børn har også krav på ordentlige legepladser, der ikke skal betales af private midler og af privat arbejdskraft. Ligeledes bør det indtænkes, at idrætsfaciliteterne ude i landsbyerne også skal være i orden. Alternativt sker der det, at børn og unge fra de yderste landsbyer som Jystrup, Vigersted og Ørslev finder alternativer uden for kommunen. Og derved ubevidst fravælger Ringsted by som deres samlingspunkt. Trafik og transport - side 107 Der er inden for de kommende mange år ikke behov for at arbejde for en vestlig omfartsvej så længe den østlige endnu ikke er gennemført gennem Vetterslev. Der bør indtænkes sammenhæng mellem trafiksikre stier, cykelstier og rekreative stier, så der både i by og på landet opnås bedre og mere sikre skoleveje på cykel og samtidig bedre tilgængelighed til naturen. Både Ringsted, Borup station og Hvalsø station og adgangen hertil bør indgå som et væsentligt led i kommunens togtrafik. Cykelstier side 113 kort Der bør skelnes mellem rigtige cykelstier og cykelmuligheder på eksisterende små veje. Små veje på landet er ikke cykelstier, hverken trafikcykelstier eller rekreative cykelstier. Derfor er kortet ikke retvisende. Det giver et fortegnet billede af cykelstier i Ringsted kommune. Biogasanlæg side 135 Landsbyforum anbefaler ikke etablering af stort biogasanlæg i Ringsted Kommune, før der er gjort tilstrækkelige erfaringer m.h.t. miljøbelastninger og egnede placeringssteder, og specielt ikke før der foreligger garanti for at lugtgener vedr. transport og afvikling ikke vil finde sted. Landsbyforum er enig i kommunens intentioner om reducering af CO2-udledningen, men mener, at dette bør ske ved alternative løsninger i forhold til store biogasanlæg, der ikke er basseret på husdyrgødning og gylle. Solceller side 141 Landsbyforum bakker op om solceller på betingelse af, at disse ikke skæmmer arkitektur jfr. tidligere afsnit. Bl.a. ved matterede løsninger uden skinnende alurammer. Kommunen bør stille

5 krav til pæne løsninger i forbindelse med kommunens meget store landskabelige kvaliteter. Forfærdelige solcelleløsninger vil skade bosætning og turisme. Områderne i det åbne land side 184 Pkt. 2 ændres til: Byrådet vil medvirke til bedre rekreative udfoldelsesmuligheder. Det åbne lands udvikling Bygge- og beskyttelseslinjer - Side 206 "Byrådet ønsker mulighed for, at dispensation til for eksempel opførelse af nødvendigt byggeri inden for bygge- og beskyttelseslinjerne kan meddeles efter en konkret vurdering." Ændres til " Byrådet ønsker mulighed for, at dispensation til for eksempel opførelse af nødvendigt byggeri inden for bygge- og beskyttelseslinjerne kan meddeles efter en konkret vurdering og offentlig høring" Landdistriktspolitik og LAG - Mål side 212 Ændres til: Byrådet vil udarbejde en ny landdistriktspolitik, der skal styrke bosætningen i de 9 byzonelandsbyer. Landsbyforum er ikke nedsat af Byrådet, men er en fælles forening for de 10 landområder varetager sammen med de 10 lokalråd landsbyernes og landområdernes interesser deltager i udviklingen af den nye landdistriktspolitik bistår landsbyer og landområder i generel behandling af emner indeholdt i LDP godkender eller indstiller ansøgte Udviklingsmidler godkender ansøgte Kulturmidler deltager i gennemførelsen af Oplevelsesstien 25 km gennem kommunen er høringsberettiget i alle forhold, der vedrører landdistrikterne i Ringsted Kommune deltager i busplanlægning Har foretræde for Byrådet og Økonomiudvalget og andre udvalg efter behov LAG-afsnittet bør udgå eller blot nævnes med en enkelt linje, da ordningen kun har minimal betydning for gennemførelsen af kommunens landdistriktspolitik. Dog opretholdes muligheden for kommunal medfinansiering, hvor det kan fremme projekter der styrker lokalsamfundene. Rekreation - Kort side 221 og 226 Det er vanskeligt at skelne mellem de forskellige stier, herunder Oplevelsesstien. Det bør tilstræbes af rekreative stier har en kvalitet, så flest muligt har lyst og mulighed for at benytte dem. Ikke mindst set i relation til krævende lodsejeraftaler og store anlægsomkostninger i visse tilfælde. Der bør skelnes mellem trampestier og rekreative kvalitetsstier. Sidstnævnte skal skabe kommunens overordnede sti-infrastruktur med berøringsflader til alle 9 byzonelandsbyer. På dette stinet kan der efterfølgende tilkobles lokale trampestier mv. Høm DL5 side 601 og 608

6 Høm DL5 side 601 og 754 Gyrstinge Landsbytype 2. afsnit side 609 "præstegården, skolen, forsamlingshuset og brugsen" ændres til aktuel status, som er "præstegården, skolen og dagligvarebutikken" Gyrstinge Øverste afsnit side 610 "Det er besluttet, at der skal opføres et aktivitetshus i Gyrstinge i nær fremtid." Ændres til aktuel status "Gyrstinge råder siden 2010 over et multifunktionelt aktivitetshus Landsbyhuset" Gyrstinge 7B10 side 613 og 621 Vigersted 9B5 side 645 og 650 Ørslevs byudviklingsområder afsnit 4 side 679 Misvisende formulering. Der har aldrig været gjort noget fra kommunens side for at få etableret erhverv i området. Derfor ændres afsnit 4 fra "En del af området ved Ørslevgade har i en årrække været udlagt som erhvervsområde. Der har ikke været et marked for etablering af mindre virksomheder i nye erhvervsområder i landsbyerne. Området ændres derfor til boligformål." til "En del af området ved Ørslevgade har i en årrække været udlagt som erhvervsområde. Ringsted Kommune har ikke hidtil arbejdet for en etablering af mindre virksomheder i erhvervsområdet. Dette vil blive forsøgt med en målrettet indsats i 2014 og Hvis der herefter viser sig ikke at være et marked for denne type grunde, ændres området til boligformål." Vetterslev 14D1 709 og 717 "Det nye i kommuneplan Byudvikling - Bymønster side 770 "Bymønstret som er styrende for byudviklingen, opdeler kommunens byer i hovedbyen Ringsted by, ni byzonelandsbyer og 23 landzonelandsbyer. Byrådet ønsker at afvente analysen af udviklingsmulighederne i de enkelte landsbyer, og vil i planperioden vurdere, om der ved nye udlæg af arealer til boligformål i landsbyerne skal satses på færre landsbyer. Byrådet forventer, at byudviklingen på sigt vil koncentrere sig omkring Ringsted by samt 4-5 landsbyer. Ændringerne i bymønstret afventer således arbejdet med Landsbyidentitet og udfærdigelsen af en ny Landdistriktspolitik. I den forbindelse kan en eller flere af landzonelandsbyerne også komme i spil som fremtidig udviklingsområde. Der er ikke foretaget ændringer i landzonelandsbyernes afgrænsning Satsningen på færre landsbyer end de nuværende 9 byzonelandsbyer falder efter Landsbyforums vurdering og forslag uden for planperioden for kommuneplan Afsnittet "Byrådet forventer." Skal udgå. Der skal ikke anføres noget om 4 5 landsbyer.

7 Til sidste sætning om landzonelandsbyernes afgrænsning, bør tilføjes en formulering om, at afgrænsningen mellem Bringstrup-Sigersted og Torpet er foreslået ændret i forbindelse med de nye faktablade, således at sognegrænsen for B-S bliver tilrettet de faktiske forhold, som det har været i mindst 50 år, og i overensstemmelse med borgernes ønske i de to sogne. Handel og Erhverv - detailhandel - side 771 Uklar definition. Enten skal der beskrives forhold for landområderne, eller teksten "i alle dele af kommunen" skal udgå. Redegørelse - Bymønster Side 785 "Der skulle i udvalgte landsbyer arbejdes med at styrke bosætningen og landsbyernes identitet skal generelt styrkes" "Der skulle i udvalgte landsbyer arbejdes med at styrke bosætningen og" skal udgå. Planlægning - Bymønster sidste afsnit - Side 786 "Fremadrettet skal der primært arbejdes med at afrunde og udfylde landsbyerne på samme måde, som det i planperioden er blevet gjort i forbindelse med lokalplaner i Gyrstinge, Høm, Sigersted og Vetterslev." Denne er uklar og bør præciseres. Der er udlagt områder til byudvikling både i Gyrstinge og i Vetterslev, altså ikke kun udfyldning. Slutbemærkning Vi har forsøgt at omtale en lang række misforhold og unøjagtigheder i dette høringssvar, men vi er på ingen måde sikre på, at vi har ramt alle forhold, da det er en særdeles omfattende opgave på frivillig basis at foretage disse justeringer med 100% præcision. Landsbyforum er gerne til rådighed for efterfølgende dialog. Med venlig hilsen På vegne af kommunens 10 lokalråd og Bestyrelsen for Landsbyforum Leif Gredal, formand Den 5. november 2013 Bringstrup-Sigersted Fjellebro-Kværkeby Gyrstinge-Ørslevvester Haraldsted-Allindemagle Jystrup Nordrup-Farendløse Sneslev Vetterslev-Høm Vigersted Ørslev Formand: Leif Gredal, Jystrup Vinkelvej 5, 4174 Jystrup Mail: info@landsbyforum-ringsted.dk Web:

Lokalplan 238 - Forslag

Lokalplan 238 - Forslag 1 Lokalplan 238 - Forslag Boliger ved Høm Byvej April 2011 2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse, - udstykning,

Læs mere

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land.

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. Landdistriktspolitik Vision I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. I Byrådets vision for en landdistriktspolitik indebærer dette, at Ringsted Kommune

Læs mere

Løsningsmodeller Vej- og stiklassificering Nuværende klassificering Forslag til justeringer af klassificering Resultater...

Løsningsmodeller Vej- og stiklassificering Nuværende klassificering Forslag til justeringer af klassificering Resultater... 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 5 Trafikpolitiske hovedmål... 6 Trafiksikkerhedsplan 2010... 7 Kommuneplan 2013-2025... 7 Arealreservationer... 7 Kollektiv trafik... 7 Trafiksikkerhed... 8 Trafikpolitik

Læs mere

Ændringer i kommuneplanen på baggrund af beslutninger i PLU april.

Ændringer i kommuneplanen på baggrund af beslutninger i PLU april. 15.4.2013 Ændringer i kommuneplanen på baggrund af beslutninger i PLU april. Nye formuleringer/ændringer i forslag til Kommuneplan 2013 efter PLU-mødet den 2. april 2013 Der indarbejdes mulighed for at

Læs mere

Bilag 1 til grundvandsredegørelse

Bilag 1 til grundvandsredegørelse Bilag 1 til grundvandsredegørelse 1 Indholdsfortegnelse Byudvikling... 3 Grundvandets forhold i Ringsted Kommune... 4 Boligområder... 11 Langagerområdet... 12 Hulemarken... 13 Gyrstinge... 14 Høm... 16

Læs mere

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER Kommuneplan 2017 INDLEDNING Hvor kan der bygges boliger, hvor kan virksomhederne placeres, og hvor er det oplagt at give mulighed for butikker? Det skal en kommuneplan give et

Læs mere

Landdistriktspolitik. Ringsted - midt i mulighederne Januar 2016

Landdistriktspolitik. Ringsted - midt i mulighederne Januar 2016 Landdistriktspolitik Ringsted - midt i mulighederne Januar 2016 Forord I Ringsted Kommune er der sket meget de sidste 10 år. Kommunen har haft en stor tilflytning af både nye borgere, men også af mange

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling 18. marts 2014

Formandens beretning Generalforsamling 18. marts 2014 Formandens beretning Generalforsamling 18. marts 2014 Overblik Landsbyforums bestyrelse har været travlt beskæftiget i den seneste periode. Vi har været involveret i møder, udviklingsmidler og kulturmidler

Læs mere

Vigersted før, nu og i fremtiden?? Borgermøde 15. april 2012

Vigersted før, nu og i fremtiden?? Borgermøde 15. april 2012 Vigersted før, nu og i fremtiden?? Borgermøde 15. april 2012 Vigersted Sogn 1343 Sognebørn Bebyggelse: Ca. 450 huse Ca. 200 i Vigersted By Ca. 150 på Roskildevej, Nebs Møllevej mm. Ca. 100 rigtig ude på

Læs mere

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Plannavn Titel Undertitel Dato for offentliggørelse af forslag KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Havneomdannelse - Hvalpsund Havn 6. november 2013

Læs mere

Landsbyforeningen i Ringsted Kommune

Landsbyforeningen i Ringsted Kommune Landsbyforeningen i Ringsted Kommune Møde i Tvindelstrup Forsamlingshus Tirsdag den 3. oktober 212 Ca. 6 mødedeltagere Opsummering fra mødet: Niels Bruun de Neergaard, formand for Landsbyforeningerne i

Læs mere

Lokalplan 241- Forslag

Lokalplan 241- Forslag 1 Lokalplan 241- Forslag Genbrugsplads og renseanlæg på Møllevej Marts 2011 2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om -

Læs mere

Strategi- og handleplan for landdistrikterne

Strategi- og handleplan for landdistrikterne Strategi- og handleplan for landdistrikterne 11. januar 2016 vedtog Byrådet en ny Landdistriktspolitik. Politikken omhandler følgende temaer: Strategi- og handleplanen er en opfølgning på den vedtagne

Læs mere

Dagsorden Velkomst v/marie Stærke Gennemgang af Forslag til Kommuneplan Pause Spørgsmål og diskussion 21.

Dagsorden Velkomst v/marie Stærke Gennemgang af Forslag til Kommuneplan Pause Spørgsmål og diskussion 21. Forslag Dagsorden 19.00 Velkomst v/marie Stærke 19.05 Gennemgang af Forslag til Kommuneplan 2017 19.45 Pause 20.00 Spørgsmål og diskussion 21.00 Afrunding Kommuneplan 2017 Kommuneplanen er bindende for

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer 19. Skovlund 19.01 Skovlund By 19.10 Åbent land Skovlund Rammer 19.01 Skovlund By Status Skovlund er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og erhverv. Byen ligger i det nordøstlige hjørne

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

04. Billum Billum By. Bevaringsværdige bygninger. Rammer

04. Billum Billum By. Bevaringsværdige bygninger. Rammer 04. Billum 04.01 Billum By Bevaringsværdige bygninger Rammer 04.01 Billum By Status Billum er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Billum ligger ca. 10 km vest for Varde

Læs mere

Høringssvar til Landdistriktspolitik

Høringssvar til Landdistriktspolitik Sendt til: Borgmester og teknikogmiljø@ringsted.dk både i Word og PDF format Høringssvar til Landdistriktspolitik 2014 2018 Indsendt af Landsbyforum på vegne af Ringsted Kommunes 10 landområde lokalråd.

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

Erhvervsplanlægning i Holbæk Kommune. Planchef Kristian Nabe-Nielsen

Erhvervsplanlægning i Holbæk Kommune. Planchef Kristian Nabe-Nielsen Erhvervsplanlægning i Holbæk Kommune Planchef Kristian Nabe-Nielsen Kommuneplan 2013 Hvor er vi? 17. april: Byrådets holder temamøde 15. maj: Byrådet behandler forslag til Kommuneplan 2013 10 ugers offentlig

Læs mere

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 7. december 2016 Sag nr.: 2016-10545 /lismol + majbag Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Herning Kommune har sendt forslag til kommuneplan nr. 2017

Læs mere

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver

Læs mere

Lokalplan Forslag

Lokalplan Forslag 1 Lokalplan 261 - Forslag Kommuneplantillæg 14 - Forslag Den gamle skole i Ørslev Februar 2012 2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et

Læs mere

Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen.

Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Ansøgningsskema Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Forbeholdt sekretariat / bestyrelsen Projektnummer Modtaget den Godkendt den Behandlet den Afslag den Afsluttet

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling 6. april 2017

Formandens beretning Generalforsamling 6. april 2017 Formandens beretning Generalforsamling 6. april 2017 Indledning Efter sidste generalforsamling den 7. april 2016 har arbejdet for bestyrelse og suppleanter været præget af behandling og godkendelse af

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 03. Ansager 03.01 Ansager By 03.02 Kvie Sø 03.03 Kærbæk 03.10 Åbent land Ansager Bevaringsværdige bygninger Rammer 03.01 Ansager By Status Ansager er en områdeby med udviklingspotentiale inden for bosætning,

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Grønt Råd Planstrategi 2015 26. november 2015 Navn / stilling / oplæg Bæredygtighed Planstrategi hvad er grundlaget og rammerne Forholdet til Visionen Temaer i Planstrategi 2015 Erhverv Uddannelse Trafik

Læs mere

12. Nordenskov Nordenskov By Åbent land Nordenskov. Rammer

12. Nordenskov Nordenskov By Åbent land Nordenskov. Rammer 12. Nordenskov 12.01 Nordenskov By 12.10 Åbent land Nordenskov Rammer 12.01 Nordenskov By Status Nordenskov er en lokalby med udviklingspotentiale inden for bosætning. Byen er placeret ca. 13 km øst/nordøst

Læs mere

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup 11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller: at der tages principiel beslutning om, om den udlagte vejreservation til en omfartsvej

Læs mere

KOMMUNEPLAN

KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE Godkendt: 16. december 2009 Udgivet af Vejle Kommune 2010 Oplag:150 Udarbejdet af Teknisk Forvaltning Lay-out: Teknisk Forvaltning Forsidefotos: Welcon

Læs mere

Strukturbillede VIBY Sjælland

Strukturbillede VIBY Sjælland Strukturbillede VIBY Sjælland Indhold Forord 3 Visionen 4 Hovedstrukturen 5 Fra vision til plan 5 Boliger 5 Bymidten 6 Erhverv 7 Den grønne struktur 7 Trafikstruktur 7 Vedtaget af Roskilde Byråd den 18.

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 18. Sig 18.01 Sig By 18.10 Åbent land Sig Bevaringsværdige bygninger Rammer 18.01 Sig By Status Sig er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger ca. 8 km nord for

Læs mere

Screeningsskema til vurdering af sommerhuse og kolonihaver

Screeningsskema til vurdering af sommerhuse og kolonihaver Screeningsskema til vurdering af sommerhuse og kolonihaver NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Miljøscreeningen er gennemført på baggrund af notat om sommerhuse, doknr. 7101/13 udarbejdet af Linda

Læs mere

Kommuneplan 2009 - Introduktion

Kommuneplan 2009 - Introduktion Kommuneplan 2009 - Introduktion Disposition: Forudsætninger for kommuneplanen Trekantområdets planstrategi og hovedstruktur Koldings egen strategi og hovedstruktur Områdeplanlægning Udviklingsperspektiver

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 22. Tofterup 22.01 Starup-Tofterup By Bevaringsværdige bygninger Rammer 22.01 Starup-Tofterup By Status Starup-Tofterup er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger

Læs mere

Helhedsplaner for landområderne i Ringsted Kommune

Helhedsplaner for landområderne i Ringsted Kommune Helhedsplaner for landområderne i Ringsted Kommune Arbejdsgrundlag for skabeloner Intentioner, sammenhæng, identitet, potentialer, indsatsområder og skabeloner Landområderne: Gyrstinge-Ørslevvester, Haraldsted-Allindemagle,

Læs mere

kommuneplanstrategi En strategi med fokus på landdistrikterne i Guldborgsund Kommune

kommuneplanstrategi En strategi med fokus på landdistrikterne i Guldborgsund Kommune kommuneplanstrategi 2011 En strategi med fokus på landdistrikterne i Guldborgsund Kommune 1 vi sikrer mulighed for at bo tæt på de tilbud, der får hverdagen til at hænge sammen fotos benyttet i kommuneplanstrategi2011

Læs mere

Emner til Planstrategi 2018

Emner til Planstrategi 2018 Emner til Planstrategi 2018 Til Planstrategi 2018 foreslås fire hovedemner med en række underpunkter, der evt. kan justeres undervejs i processen. I det nedenstående vil underpunkterne blive uddybet. By

Læs mere

Strategisk planlægning for landsbyer. Marts 2019 Sara Aasted Paarup og Lea Mikkelsen

Strategisk planlægning for landsbyer. Marts 2019 Sara Aasted Paarup og Lea Mikkelsen Strategisk planlægning for landsbyer Marts 2019 Sara Aasted Paarup og Lea Mikkelsen Udvalget for levedygtige landsbyer Udvalget er en del af den politiske aftale mellem regeringen, S og DF om Et Danmark

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 Punkt 12. Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 2015-061874 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 15. Nørre Nebel 15.01 Nørre Nebel By 15.10 Åbent land Nørre Nebel Bevaringsværdige bygninger Rammer 15.01 Nørre Nebel By Status Nørre Nebel er en områdeby med udviklingspotentialer inden for bosætning,

Læs mere

Referat ordinær generalforsamling

Referat ordinær generalforsamling Referat ordinær generalforsamling Sted Bringstrup Forsamlingshus FRIHEDEN, Egerupvej 6, Bringstrup, 4100 Ringsted Tid Torsdag den 6. april 2017 kl. 19.30 Landsbyforums formål er: Folkeoplysning til gavn

Læs mere

Lokalplan 253- Forslag

Lokalplan 253- Forslag 1 Lokalplan 253- Forslag Tre boliger i Sigersted April 2011 2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse, - udstykning,

Læs mere

Rema Ejendom Danmark AIS Reitan Ejendomsudvikling AIS

Rema Ejendom Danmark AIS Reitan Ejendomsudvikling AIS Rema Ejendom Danmark AIS Reitan Ejendomsudvikling AIS Svendborg Kommune Kultur, Plan og Erhverv Ramsherred 5 5700 Svendborg Att.: Direktør Timjeppesen :gr. Jægergårdsgade 97,3. DK - 8000 Arhus C Tlf.:

Læs mere

BILAG 1 TIL KMU-MØDE

BILAG 1 TIL KMU-MØDE BILAG 1 TIL KMU-MØDE 2019-01-24 Dato: 15. januar 2019 Skitseforslag til Trafikbestilling 2020 for buslinjer i Ringsted Kommune Kontaktoplysninger Vej- og Ejendomscenter Inddragelse og høring I begyndelsen

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Bemærkninger til høringssvar vedr. høring af Planstrategi 2018

Bemærkninger til høringssvar vedr. høring af Planstrategi 2018 BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 6. november 2018 Tlf. dir.: 7230 9541 E-mail: tarb@balk.dk Kontakt: Tarra Jane Sandemann Butler Sagsid: 01.02.03-P22-1-18 Bemærkninger til høringssvar vedr. høring af Planstrategi

Læs mere

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af 10 19.11.2018 Sag nr.: 118.7059 Indhold 1. Baggrund og formål... 1 2. Læsevejledning... 2 3. Sammenfatning... 3 4. Gældende planforhold... 5 5. Redegørelse

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Oversigt over ændringerne til Kommuneplan

Oversigt over ændringerne til Kommuneplan Oversigt over ændringerne til Kommuneplan 2017-29 I Planstrategi 2015 for Kommune blev det besluttet, at der skulle foretages en delvis revision af kommuneplanen. Det betyder, at den samlede kommuneplan

Læs mere

Kommuneplan 2017 Retningslinjer - Ændringsskema

Kommuneplan 2017 Retningslinjer - Ændringsskema Kommuneplan 2017 Retningslinjer - Ændringsskema Kommuneplan 2013 Kommuneplan 2017 1. Klimatilpasning Klimatilpasning (side 5) Retningslinjekort og alle retningslinjer er opdateret. Ændringerne er i overensstemmelse

Læs mere

Erhvervsstrukturen i Egedal

Erhvervsstrukturen i Egedal Erhvervsstrukturen i Egedal Der er store arealer udlagt til forskellige typer af erhverv i Egedal. Der er indenfor kommuneplanperioden fra 2017 til 2022 plads til 140 hektar til erhverv og turisme, heraf

Læs mere

Bringstrup-Sigersted Bringstrup Kirkegrd omlægges nordside Projekt udskudt af menighedsrådet Kirke renovering af lysekroner

Bringstrup-Sigersted Bringstrup Kirkegrd omlægges nordside Projekt udskudt af menighedsrådet Kirke renovering af lysekroner Menighedsråd Projekter Prioritet Priotitet Prioritet Beløb Bemærkninger PU2019 PU2020 MR 2019 Benløse Erhverve jord til ny kirkegård Hvornår vides ikke, vil først gerne være færdig med den del, som ligger

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Vordingborg Kommuneplan Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning

Vordingborg Kommuneplan Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning Vordingborg Kommuneplan 1999-2011 Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning Vordingborg Kommune August 2003 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen.

Læs mere

Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan

Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan 2017-29 Nedenstående oversigt er en oversigt over ændringer i Forslag til Kommuneplan 2017-29. Oversigten følger kommuneplanens inddeling i: Hovedstruktur

Læs mere

Hjørring Kommune FOROFFENTLIGHED. Kommuneplan Forslag til nye arealudlæg og arealændringer til byudviklingsformål

Hjørring Kommune FOROFFENTLIGHED. Kommuneplan Forslag til nye arealudlæg og arealændringer til byudviklingsformål Hjørring Kommune FOROFFENTLIGHED Kommuneplan 2013 Forslag til nye arealudlæg og arealændringer til byudviklingsformål Maj 2012 Indledning Forud for udarbejdelse af forslag til Kommuneplan 2013 skal der

Læs mere

Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af lokalplan 234 med kommuneplantillæg nr. 2

Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af lokalplan 234 med kommuneplantillæg nr. 2 1 Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af lokalplan 234 med kommuneplantillæg nr. 2 i henhold til miljøvurderingslovens 9, stk. 2 November 2010 Høm Hvad er en sammenfattende redegørelse? I henhold

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Billum 04. BILLUM KOMMUNEPLAN 2013

Billum 04. BILLUM KOMMUNEPLAN 2013 Billum 04. BILLUM KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver de

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE Kommune 1 09. Horne 09.01 Horne By Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Lydum. Kvong. Lunde 11. LUNDE KOMMUNEPLAN 2013

Lydum. Kvong. Lunde 11. LUNDE KOMMUNEPLAN 2013 Lydum Lunde Kvong 11. LUNDE KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 23 Godkendelse af dagsorden 3 24 Opsamling på byvandring og anbefalinger 4 25

Læs mere

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a.

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a. 15105 Bæredygtig byudvikling, Mårslet Syd Emne: Fortræde for Teknisk Udvalg Dato: 08-05-2017 Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen.

Læs mere

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV Holbæk Kommune Vækst og bæredygtighed Plan og Åben Land Kanalstræde 2 4300 Holbæk Alene sendt pr. mail til: plan@holb.dk Sagsnr.: 58480 vbw@lundgrens.dk Tlf.: 3525 2922 2. maj 2017 INDSIGELSER MOD FORSLAG

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Plan December 2017 1 Miljøvurdering af Kommuneplan 2017 Indhold 2 Indhold 1. Hvad er en sammenfattende redegørelse 3 2. Planlægningen 4 3. Integrering af miljøhensyn i planen 5 4. Høringens indflydelse

Læs mere

Miljøvurdering af Slagelse Kommuneplan 2009-2020

Miljøvurdering af Slagelse Kommuneplan 2009-2020 Miljøvurdering af Slagelse Kommuneplan 2009-2020 Planlægger Carsten Sloth Møller Slagelse Kommune Plan og Erhverv Slagelse Kommune Miljøvurdering af Kommuneplanen - Proces - Nye arealudlæg - Projekt i

Læs mere

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019.

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN er en del af den gensidige orientering mellem kommune og lokalråd om, hvilken udvikling

Læs mere

Langtidsplanlægningsmøde i Ringsted Ligningsområde Tirsdag den 28. februar 2017

Langtidsplanlægningsmøde i Ringsted Ligningsområde Tirsdag den 28. februar 2017 PU2016 MR 2017 Benløse Erhverve jord til ny kirkegård Hvornår vides ikke, vil først gerne være færdig med den del, som ligger inden for murene Bringstrup-Sigersted Bringstrup Kirkegrd omlægges nordside

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019 BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP Knabstrup Hallen, 24. april 2019 Dagsorden for mødet 1. Kort om processen indtil nu og fremadrettet ved leder

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Aflysning af Lokalplan 278 Margrethegården i Ringsted by. Oktober 2019

Aflysning af Lokalplan 278 Margrethegården i Ringsted by. Oktober 2019 Aflysning af Lokalplan 278 Margrethegården i Ringsted by Oktober 2019 Hvad er en aflysning af en lokalplan? En lokalplan kan som hovedregel kun aflyses med vedtagelsen af en ny lokalplan. Allindelille

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale Kommuneplantillæg nr. 16 - Centerområde, Støvring Ådale Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Rammer 6 Kommuneplanramme 09.C7 - Centerområde 7 2 Redegørelse Baggrund Støvring har de seneste år oplevet stor

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Hovedstruktur 11 Vision 12 Overordnet struktur 13 Udvikling 21 Landskab 26 Bæredygtighed 28 Forudsætninger 32 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli 2013 13/14250 Bent Pødenphant bpt@vd.dk 7244 2766 Naturstyrelsen Tværgående planlægning Att. Hanne Krag Kaasgaard nst@nst.dk og Kerteminde Kommune plangeodata@kerteminde.dk

Læs mere

Byggegrund med direkte adgang til naturskønne omgivelser

Byggegrund med direkte adgang til naturskønne omgivelser Byggegrund med direkte adgang til naturskønne omgivelser Ledig byggegrund til boligformål på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til rekreative områder. Dato

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Arkitekturstrategi for Odder Kommune September 2011

Arkitekturstrategi for Odder Kommune September 2011 Arkitekturstrategi 2011 1 Indhold Vision... 3 Arkitektur... 3 For byernes huse og rum vil byrådet:... 4 For nybyggeri vil byrådet:... 7 For bebyggelse i det åbne land vil byrådet:... 9 For erhvervsområder

Læs mere

Udvikling i Furesø Kommune. ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør

Udvikling i Furesø Kommune. ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør Furesø fra 1850 til 2018 1850 2018 Område 1950 1960 1970 1980 1990 2000 2010 2018 Værløse 2.546 5.072 9.936 16.339 16.835 18.664 19.163 20.041 Farum 4.074 8.072 15.611

Læs mere

Dette notat opridser de emner som er ændret eller nye i Kommuneplan 2017 i forhold til Kommuneplan 2013.

Dette notat opridser de emner som er ændret eller nye i Kommuneplan 2017 i forhold til Kommuneplan 2013. NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen 20. april 2018 2016-013350-96 Forslag til kommuneplan 2017 - baggrundsnotat Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Dette notat opridser de emner som er ændret

Læs mere

Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej OPLÆG

Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej OPLÆG Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej Oktober 2014 Indledning Transport af mennesker og varer udløser trafik på gader, veje, stier og i kollektiv trafik og har betydning for os alle. Vi skal på arbejde,

Læs mere

NOTAT: Høringssvar - revision af Fingerplan 2017

NOTAT: Høringssvar - revision af Fingerplan 2017 Plan og Udvikling Sagsnr. 281105 Brevid. 2650335 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Høringssvar - revision af Fingerplan 2017 26. september 2017 Kommunerne i kan inden den 15. oktober 2017

Læs mere

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø KORT FORTALT Odder Saksild Ørting Hundslund Hov Gylling Tunø forslag til Odder Kommuneplan 2009-2021 Tales vi ved? Du sidder nu med debatoplæg til Byrådets Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Forslag til

Læs mere

Starup - Tofterup 22. TOFTERUP KOMMUNEPLAN 2013

Starup - Tofterup 22. TOFTERUP KOMMUNEPLAN 2013 Starup - Tofterup 22. TOFTERUP KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der

Læs mere

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur Påvirkning V = væsentlig M = mindre påvirkning I = ingen påvirkning Retningslinjer Arkitektur Geografisk ændring De nye retningslinjerne omfatter Hele Ringsted Kommue og specifikke områder som Ringsteds

Læs mere

Antal skolebørn. Andel lastbiler

Antal skolebørn. Andel lastbiler NOTAT Trafik, Vej & Park Trafiksti-prioritering 2013 Prioriteringsnotat Trafiksti-projekter (alfabetisk rækkefølge) Bemærkninger Allindelillevej 2 410 25 40 * 5,4 4,2 1 78 80 21 10,5 Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG Kommune 1 14. Næsbjerg 14.01 Næsbjerg by Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 2. marts 2018 Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Byråd har vedtaget en Udviklingsplan

Læs mere

Forslag til Kommuneplan 2013

Forslag til Kommuneplan 2013 Bilag 4 Forslag til Kommuneplan 2013 Udkast til høringsmateriale. Fornyet offentlig høring. Bilag til indstilling: Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplan 2013 Endelig vedtagelse og fornyet offentlig

Læs mere