Lokalplan for Roskilde Havn - Havnepromenaden. Lokalplan 603

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lokalplan for Roskilde Havn - Havnepromenaden. Lokalplan 603"

Transkript

1 Lokalplan for Roskilde Havn - Havnepromenaden Lokalplan 603

2 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 8 Miljø og bæredytighed 14 Tilladelser fra andre myndigheder 15 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger 15 Dispensation fra lokalplanen 16 1 Formål 18 2 Område og zonestatus 18 3 Anvendelse 19 4 Udstykning 19 5 Vej-, sti- og parkeringsforhold 19 6 Bebyggelsens omfang og placering 19 7 Bebyggelsens ydre fremtræden 21 8 Ubebyggede arealer 22 9 Miljøforhold Forudsætninger for ibrugtagning af bebyggelse Aflysning af lokalplan Lokalplanens retsvirkninger Vedtagelsespåtegning 26 Kortbilag 1: Eksisterende forhold 28 Kortbilag 2: Matrikelkort 30 Kortbilag 3: Fremtidige forhold - byggefelter 32 Kortbilag 4: Fremtidige forhold - beplantning, belægning og bebyggelsen 34 Bilag 5 : Principskitser vedr. bebyggelse 36

3 3 Teknik- og Miljøudvalget Økonomiudvalget 1. behandling, Byråd Offentlig høring Borgermøde Teknik- og Miljøudvalget Økonomiudvalget 2. behandling, Byråd 10. april april april maj-28. juni juni oktober oktober oktober 2013

4 Forord HVAD ER EN LOKALPLAN? I en lokalplan kan Byrådet fastsætte bindende bestemmelser for et områdes fremtidige anvendelse. En lokalplan skal dels indeholde en redegørelse for planens intentioner og forhold til anden planlægning, dels en række bestemmelser, som angiver de præcise retningslinjer for området. Ifølge Planloven skal der udarbejdes en lokalplan, inden et større byggeri, anlægs- eller nedrivningsarbejde sættes i gang. Hensigten er, at Byrådet hermed har mulighed for at skabe en ønsket udvikling af de fysiske omgivelser og høre borgernes mening. HVEM UDARBEJDER LOKALPLANER? Lokalplanerne i Roskilde Kommune udarbejdes i Plan og Udvikling. Du kan kontakte Plan og Udvikling på Rådhuset, Rådhusbuen 1 i Roskilde, på tlf eller via til planogudvikling@roskilde.dk LOKALPLANFORSLAG Lokalplanen udarbejdes først som forslag, der behandles af Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget og vedtages af Byrådet. Herefter fremlægges forslaget til offentlig høring. Når lokalplanforslaget er vedtaget, gælder midlertidige retsvirkninger for det område, som er omfattet af forslaget. Offentlig høring af et lokalplanforslag annonceres i den lokale presse og på kommunens hjemmeside. Det vil være muligt af finde lokalplanforslaget digitalt på hjemmesiden, men du kan også få en trykt udgave i Teknik og Miljø, på biblioteket og borgerservicecentrene i Jyllinge, Roskilde og Viby.

5 5 Den offentlige høring varer mindst 8 uger. I løbet af denne periode kan alle komme med indsigelser, bemærkninger eller ideer til ændringer af lokalplanforslaget. De skal sendes skriftligt til Plan og Udvikling, Postboks 100, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde eller med til lokalplan@ roskilde.dk. I forbindelse med vedtagelsen af det enkelte lokalplanforslag beslutter Byrådet, om der skal holdes borgermøde eller anden inddragelse af interessenter. ENDELIG LOKALPLAN Når den offentlige høring er ovre, kan Byrådet efter Teknikog Miljøudvalget og Økonomiudvalgets behandling vedtage lokalplanforslaget endeligt, eventuelt med ændringer på baggrund af de indsigelser, bemærkninger og ideer, som er kommet i løbet af offentlighedsperioden. Når Byrådet har vedtaget lokalplanen endeligt efter den offentlige høring, er planen retligt bindende for det pågældende lokalplanområde. KLAGEMULIGHED Byrådets vedtagelse af lokalplanen kan påklages for så vidt angår spørgsmål om planens lovlighed, herunder dens lovlige tilvejebringelse. Der kan ikke klages over planens indhold. Klage indgives til Natur- og Miljøklagenævnet. Klagen skal være modtaget af Nævnet inden 4 uger fra offentliggørelsen af den endelige lokalplan. Spørgsmål om planens lovlighed kan indbringes for domstolene inden for 6 måneder fra offentliggørelsen af den endelige lokalplan.

6 Redegørelse Lokalplanområdets beliggenhed Krak BAGGRUND I forlængelse af lokalplan 586, der omhandler nye broanlæg til Roskilde Havn på søterritoriet, er der behov for en behandling af de tilhørende landarealer. Roskilde Kommune ønsker med denne lokalplan, at muliggøre en regulering og forskønnelse af havnepromenaden, herunder opførelse af nybyggeri til Oplevelseshavnen, havnekontor og faciliteter til sejlere, nye kajakskure og udvidelsesmuligheder til roklubben samt mindre bygninger til depot og garage til havnekontoret. Endelig ønskes en regulering af tilkørsels- og parkeringsforhold.

7 7 LOKALPLANOMRÅDET Lokalplanområdet udgør et areal på ca m² og ligger langs den inderste del af lystbådehavnen. Adgang til lokalplanområdet sker fra Havnevej og Strandgade samt fra Kællingehaven. Lokalplanområdet ligger centralt i havnen og udgør et omdrejningspunkt i kontakten mellem by og havn. Lokalplanområdet ligger i byzone og forbliver i byzone. Eksisterende havnekontor FORMÅL OG INDHOLD Det er lokalplanens formål, at muliggøre en omlægning af havnepromenaden, herunder indpasning af en mindre bygning til Oplevelseshavnen i forbindelse med den eksisterende platform. Lokalplanens formål er også, at åbne mulighed for nedrivning af den utidssvarende bygning, der i dag rummer havnekontor m.v. og muliggøre opførelse af et nyt havnekontor med tilhørende faciliteter for sejlere samt opførelse af depot og garage til havnekontoret. Desuden skal lokalplanen muliggøre opførelse af kajakskure til roklubben og udvidelse af selve roklubben. Endelig skal lokalplanen muliggøre en omlægning af tilkørsels- og parkeringsforholdene. Roklubben Den samlede udformning af anlægget vil bidrage til at skabe et mere oplevelsesrigt og attraktivt miljø til glæde for borgernes færden på havnen. Lokalplanen fastlægger den nye bebyggelses placering, udformning og materialer. Desuden fastlægges havnepromenadens udformning og belægning samt opholds- og parkeringsarealernes udformning. Endelig fastlægges Havnepromenaden set mod vest

8 Illustrationsplan FAST BÆNK FAST BÆNK OPLEVELSESPLATFORM STRANDGADE FAST BÆNK PLADS KAJAKSKUR KUR OPLEVELSES- BYGNING HAVNEKONTOR KAJAKSKUR HAVNEVEJ INDKØRSEL KIOSK SEJLER- FACILITETER OPHOLD P-PLADSER PLADSER P-PLADSER ROKLUB HAVNEVEJ Redegørelse WENDTSGADE STRANDGADE områdets beplantning, herunder bevaring af eksisterende, bevaringsværdig beplantning. Udfor oplevelsesplatformen skabes en central plads ved det nye havnekontor, der trækkes længere frem end det eksisterende, og dermed bliver mere synligt for sejlerne. FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Statslig planlægning Efter nedlæggelse af amterne og HUR, har Regionplan 2005 for Hovedstadsregionen fået status af landsplandirektiv. Hovedparten af regionplanens retningslinjer er nu afløst henholdsvis af landsplandirektivet Fingerplan 2007, Råstofplan 2008 for Region Sjælland og af Roskilde Kommuneplan De af retningslinjerne i Regionplan 2005, der fortsat gælder, vedrører grundvand, vandløb, søer og kystvande og spildevand. Disse retningslinjer afløses af den statslige Vandplan for Isefjord og Roskilde Fjord ved denne plans endelige vedtagelse. Desuden er retningslinjerne i Regionplan 2005 vedrørende støj fra Roskilde Lufthavn gældende. Fingerplan 2007 retningslinjer er indarbejdet/ implementeret i Kommuneplan I henhold til Planlovens kapitel 5 om lokalplanlægning, skal der i redegørelsen for bebyggelse og anlæg i kystnærhedszonen, der vil påvirke kysten visuelt, gøres rede for påvirkningen. Det vurderes, at de anlæg, der muliggøres med lokalplanen, visuelt vil påvirke kysten. Der er på denne baggrund udarbejdet en visualisering af anlæggenes påvirkning af kystlandskabet.

9 9 Nuværende forhold set fra Strandgade. Fremtidige forhold set fra Strandgade.

10 Redegørelse Havnepromenaden. Nuværende forhold setfra fjorden. Havnepromenaden. Fremtidige forhold set set fra fjorden.

11 11 Havnepromenade. Nuværende forhold set mod nordvest. Havnepromenade. Fremtidige forhold set mod nordvest.

12 Redegørelse Kommuneplan I Roskilde Kommuneplan 2009 ligger lokalplanområdet dels i rammeområde 4.D.4, dels i rammeområde 4.BP.4. For Roskilde Havn, rammeområde 4.D.4 gælder: Området udlægges til offentligt formål, grønt område, museum, museumshavn, bådværft, trafik- og fiskerihavn, lystbådehavn, klubhuse, vandrehjem, restaurant o.l. og boligformål. Inden for området kan opføres ca m² etageareal til udvidelse af Vikingeskibshallen og ca m² til færdiggørelse af bebyggelsen langs Havnevej (Vestprojektet). Der kan herudover foretages den nødvendige om- og tilbygning, således at de eksisterende aktiviteter i havneområdet kan opretholdes med en nutidig drift. Fjorden er EF-fuglebeskyttelsesområde og Inderfjorden er udpeget som vildtreservat og underkastet fredningsbestemmelser. For Sankt Jørgensbjerg, rammeområde 4.BP.4 gælder: Området udlægges til boligformål med mulighed for indpasning af offentlige formål (fx institutioner, friarealer o. lign.) og lokalbutikker til kvarterets daglige forsyning samt liberale erhverv, der kan indpasses i området, uden at ændre områdets karakter. For åben-lav boligbebyggelse må bebyggelsesprocenten ikke overstige 30 for den enkelte ejendom. For ejendomme, der fastlægges til butikker, institutioner eller lignende, må bebyggelsesprocenten evt. forøges til max. 45. For ejendomme, hvis grundareal er under 700 m², kan bebyggelsesprocenten evt. fastlægges højere end 30. Bebyggelsen

13 13 må ikke opføres med mere end 1½ etage. De karakteristiske og værdifulde dele af den ældre bebyggelse må ikke skæmmes ved om-, til- og nybyggeri. Der henvises i øvrigt til de generelle rammebestemmelser for bydelen. Arealet til nyt havnekontor m.v. er placeret i rammeområde 4.BP.4 og lokalplanens bestemmelser vedrørende placering og udformning af havnekontor m.v. er ikke i overensstemmelse med rammebestemmelserne. Derfor er der udarbejdet et kommuneplantillæg nr. 31, der overfører arealet til nyt havnekontor m.v. fra rammeområde 4.BP.4 til rammeområde 4.D4. Bestemmelserne for de to rammeområder fastholdes uændret. Kommuneplantillæg nr. 31 vil blive fremlagt sideløbende med lokalplanen. Lokalplan og servitutter Med vedtagelse af denne lokalplan ophæves samtidig den hidtil gældende lokalplan nr. 296 for de dele af området, som er omfattet af denne lokalplan. Inden for lokalplanområdet er tinglyst i alt 10 servitutter, som alle er rådighedsservitutter og derfor ikke kan ophæves af lokalplanen. Planlægning i forhold til nabokommuner Det er Roskilde Kommunes vurdering, at den udbygning, som er omfattet af denne lokalplan, ikke vil have en påvirkning på nabokommuner. Vej- og stiplanlægning Der er vejadgang til lokalplanområdet fra Havnevej/ Strandgade. Adgang for gående sker fra havnepromenaden, Kællinge-

14 Redegørelse haven samt fra Strandgade, hvorfra der også er stiforbindelse til Sankt Jørgensbjerg Kirke. Parkering sker tæt ved Strandgade, således at lokalplanområdet belastes mindst muligt af biltrafik. Lokalplanens gennemførelse forudsætter delvis nedlæggelse af offentligt, udskilt vejareal. Omfanget af kørende trafik til området forventes at være uændret. I forbindelse med lokalplan 586 for udvidelse af lystbådehavnen er der udarbejdet notat vedrørende de trafikale forhold. Forsyning Lokalplanområdet ligger inden for de områder, der i varmeforsyningsplanen er udlagt til kollektiv varmeforsyning i form af fjernvarme. Spildevand skal tilsluttes til det offentlige spildevandsanlæg. Lokalplanområdet vil i den kommende revision af spildevandsplanen ændre status til separatkloakeret opland, og ejendommene vil derfor fremover udlede tag- og overfladevand direkte til havnen. Lokalplanområdet ligger i et område, der forsynes med vand fra Roskilde Forsyning A/S. Elforsyningen til lokalplanområdet varetages af SEAS-NVE. Kulturhistorie Der kan under anlægsarbejde fremkomme fund eller fortidsminder, som vil være omfattet af Museumsloven. Bygherren er forpligtet til øjeblikkeligt at indberette sådanne fund til Roskilde Museum samt til midlertidigt at indstille arbejdet.

15 15 MILJØ OG BÆREDYGTIGHED I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer skal kommunen gennemføre en miljøvurdering, hvis en given plan må antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Som hovedregel er planer, der fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, omfattet af lov om miljøvurdering, og disse planer skal derfor»screenes«, dvs. at der skal gennemføres en kort, indledende vurdering af, om der skal gennemføres en egentlig miljøvurdering. Ud fra screeningen besluttes det, om en plans påvirkning på miljøet har en karakter og et omfang, der kræver, at der skal gennemføres en egentlig miljøvurdering. Det er Roskilde Kommunes vurdering, at der på baggrund af screening af lokalplanforslag 603, ikke er behov for at foretage en samlet miljøvurdering af lokalplanforslaget. Resultatet af screeningen har været udsendt til høring hos relevante myndigheder, der ikke har haft bemærkninger. Forurening Lokalplanområdet er områdeklassificeret som lettere forurenet byzonejord. Samtidig er en del af lokalplanområdet endvidere registreret som forurenet på vidensniveau 1 (V1), ejendommen beliggende på Strandgade 2, 4000 Roskilde, matr.nr. 66a Skt. Jørgensbjerg, Roskilde Jorder. Begrundelsen for kortlægningen er, at der på grunden har været opfyldning af havneområdet, og denne aktivitet kan have fourenet grunden. På denne baggrund, bemærker miljøafdelingen, at de til en hver tid gældende regler for anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord fra området skal overholdes samt at et bygge- og anlægsarbejde på matr.nr. 66a, Skt. Jørgensbjerg, Roskilde Jorder,

16 Redegørelse vil kræve en tilladelse efter jordforureningsloven, inden arbejdet påbegyndes. Hvis der i forbindelse med et byggeog anlægsarbejde inden for lokalplanområdet konstateres tegn på foruerening, skal arbejdet standses og kommunens miljøafdeling kontaktes. TILLADELSER FRA ANDRE MYNDIGHEDER Der kræves ikke tilladelse fra andre myndigheder. LOKALPLANFORSLAGETS MIDLERTIDIGE RETSVIRK- NINGER Indtil lokalplanforslaget er endelig vedtaget af Byrådet må de ejendomme, der er omfattet af forslaget, ikke benyttes på en måde, der kan foregribe den endelige plan. Der gælder efter lov om planlægning 17 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelse. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Når fristen for fremsættelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet, kan Byrådet på visse betingelser give tilladelse til anvendelse af en ejendom i overensstemmelse med forslaget. Disse midlertidige retsvirkninger gælder indtil forslaget er endelig vedtaget, dog højest et år efter offentliggørelsen af forslaget.

17 DISPENSATION FRA LOKALPLANEN Byrådet kan meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Videregående afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan. 17

18 Bestemmelser I henhold til Lov om Planlægning (lovbekendtgørelse nr. 587 af 27. maj 2013) fastsættes følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område i Roskilde Kommune. 1 FORMÅL Lokalplanen har til formål at: - fastlægge områdets anvendelse til offentlige formål (havnepromenade, havnekontor, sejlerfaciliteter, roklub, Oplevelseshavn o.lign. samt grønne områder og parkering af cykler og biler). - muliggøre opførelse af ny bebyggelse til ovennævnte offentlige formål samt nedrivning af den eksisterende bygning til havnekontor m.v. - muliggøre nedlæggelse af del af offentlig vej. - fastlægge karakteren af bebyggelse, belægninger og beplantning. - sikre bevaring af bevaringsværdig træbeplantning. - sikre den offentlige færdsel i området. 2 OMRÅDE OG ZONESTATUS 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag 2, og omfatter følgende matr.nr.: 13, del af 51a, Klostermarken, Roskilde Jorder samt 66a, del af 73, vejareal 7000ar af Skt. Jørgensbjerg, Roskilde Jorder samt alle parceller, der efter den 10. april 2013 udstykkes fra nævnte ejendomme. 2.2 Lokalplanområdet ligger i byzone og forbliver i byzone.

19 19 3 ANVENDELSE Lokalplanområdet må kun anvendes til offentlige formål (havnepromenade, havnekontor, sejlerfaciliteter, roklub, Oplevelseshavn (natur- og kulturformidling) o.lign. samt grønne områder og parkering af cykler og biler). 4 UDSTYKNING Ved opførelse af de enkelte bygninger og/ eller skure skal matrikler samtidigt omlægges således at det tilhørende byggefelt kommer til at ligge indenfor en sammenhængende matrikel. 5 VEJ-, STI- OG PARKERINGSFORHOLD 5.1 Veje Vejadgang skal ske fra Strandgade som vist på kortbilag 3 og 4. Offentligt vejareal nedlægges efter vejlovens bestemmelser og forudsættes at udgå som vejareal og anvendt til fremtidig bebyggelse og parkering. 5.2 Stier Adgang for gående skal ske fra Strandgade, havnepromenaden og Kællingehaven. 5.3 Parkering Parkering skal ske på parkeringsplads med adgang fra Strandgade, som vist på kortbilag 3 og 4. 6 BEBYGGELSENS OMFANG OG PLACERING 6.1

20 Bestemmelser Ny bebyggelse skal placeres inden for de byggefelter, som er vist på kortbilag 3, og placeres med facader i de påbudte byggelinjer. Bebyggelse inden for det vestligste byggefelt B skal udfylde byggefeltet fuldstændigt. 6.2 Uden for byggefelter kan der etableres tagudhæng, der maksimalt må være 40 cm. 6.3 Ny bebyggelse skal udformes i princippet som vist på kortbilag Bebyggelse indenfor byggefelt A må højst opføres i 1½ etage (1 etage med udnyttet tagetage) med en maksimal bygningshøjde på 7 meter. Facadehøjden, målt fra terræn til det punkt hvor de udvendige sider af facader og tagflade skærer hinanden, må ikke overstige 3,5 meter. Bebyggelse inden for byggefelt B, C, F og G må opføres i 1 etage med en maksimal højde på 3,5 m. Bebyggelse inden for byggefelt D og E må opføres i 1 etage med en maksimal højde på 3,0 m. Såfremt den eksisterende roklub (markeret med H på kortbilag 3) nedrives kan en samlet, ny bebyggelse inden for byggefelt F, G og H opføres i 2 etager med en maksimal højde på 8,5 m. Såfremt den eksisterende iskiosk m.v. (markeret med I på kortbilag 3) nedrives kan ny bebyggelse inden for byggefelt I opføres som 1 eller 2 bygninger i 1 etage med en maksimal højde på 3,5 m.

21 Inden for byggefelt A skal taghældningen være mellem 35º og 40 º, og inden for byggefelterne B, C, D, E, F og G må taghældningen maksimalt være 15º. Såfremt der opføres en samlet, ny bebyggelse inden for byggefelt F, G og H kan bebyggelsen opføres med fladt tag. 7 BEBYGGELSENS YDRE FREMTRÆDEN 7.1 Facader på bebyggelse inden for byggefelt A, B, C, D og E skal fremtræde som vandret, klinklagt bræddebeklædning. Facaderne skal fremtræde i mørkegrå eller sort farve eller udført i ubehandlet træ, som f.eks. sibirisk lærk. Facader på bebyggelse inden for byggefelt A kan udover klinklagt bræddebeklædning fremtræde som vandskuret, kalket eller malet murværk i grå eller blågrå farve. Facader indenfor byggefelt A kan fremtræde som murværk i røde teglsten, vandskuret kalket eller malet murværk i grå eller blågrå farve. Facader indenfor byggefelt F og G skal til enhver tid fremtræde med facade som bebyggelsen indenfor byggefelt H. Såfremt der opføres en samlet, ny bebyggelse inden for byggefelt F, G og H skal bebyggelsens facader fremtræde som vandret, klinklagt bræddebeklædning i mørkegrå eller sort farve eller udført i ubehandlet træ, som f.eks. sibirisk lærk. Facader på bebyggelse inden for byggefelt F, G og H kan udover klinklagt bræddebeklædning fremtræde som vandskuret, kalket eller malet murværk i grå eller blågrå farve. Principskitse af klinklagt bræddebeklædning.

22 Bestemmelser Såfremt der opføres ny bebyggelse inden for byggefelt I skal bebyggelsens facader fremtræde som vandret, klinklagt bræddebeklædning i mørkegrå eller sort farve eller udført i ubehandlet træ, som f.eks. sibirisk lærk. Tage på bebyggelse inden for byggefelt A, B, C, D, E, F, G og I skal fremtræde som sort tagpap med listedækning. 7.3 Vinduer skal fremtræde som hvidmalede. Vinduer skal udføres af træ. Døre skal fremtræde i mørke farver eller evt. i kontrastfarver. Porte skal fremtræde i mørke farver som facader. Døre og porte skal udføres af træ. I tagflader inden for byggefelt A, B. C, D og E kan der isættes ovenlys i form af rytterlys. Inden for byggefelt A kan der isættes almindelige ovenlysvinduer i tagflade mod sydøst. Inden for byggefelt F og G kan der isættes højtsiddende vinduer i facade og/ eller ovenlys i tagflade. I byggefelt F kan der herudover isættes facade-høje vinduer i facade. 7.4 Inden for byggefelt A må hovedindgang til bebyggelse kun etableres i facade mod sydøst. Supplerende indgang kan etableres i gavl mod sydvest og nordøst. I facade mod nordvest må kun isættes højtsiddende vinduer med matteret glas. Principskitse af rytterlys. 7.5 Inden for byggefelt B, C, D og E må der ikke isættes vinduer i bebyggelsens facader, bortset fra gavle, hvor der kan

23 23 isættes runde vinduer, forudsat diameteren ikke overskrider 40 cm. Bebyggelse inden for byggefelt B, C, D, E og I skal udføres i princippet som vist på bilag Der må kun opsættes skilte af oplysende karakter (begivenheder, fjordens attraktioner eller indhold af bygning). Der må ikke opsættes flytbare, løse skilte. Der må ikke opsættes lysreklamer eller anden skiltning med farvet lys, ligesom der ikke må opsættes udhængsskilte. Der må ikke opsættes sponsorskilte eller lignende. Eneste undtagelse herfra er i alt 3 pyloner som vist på fig. 1 og med placering som vist på kortbilag 4. Fig 1- Pyloner til sponsorskiltning maks. 1.6 m. maks. 0.8 m. 2 pyloner med skiltning på 1 side 8 UBEBYGGEDE AREALERH 8.1 De ubebyggede arealer skal diponeres til havnepromenade, opholdsareal, tilkørsel og parkering, i princippet som vist på kortbilag Som sikring mod ekstremt højvande skal bebyggelse inden for byggefelt A højvandssikres. maks. 2.5 m. maks. 0.8 m. 1 pylon med skiltning på 2 sider 8.3 Langs havnepromenaden skal der udføres en bølgeformet, lav mur som afgrænsning af beplantningsbælte mod de private ejendomme. Den lave mur skal have en højde på ca. 60 cm, og skal forsynes med låge ind til hver af de private ejendomme. Den lave beplantning bag muren skal retableres/ suppleres med planter af samme art, i princippet som vist på kortbilag 4.

24 Bestemmelser Den lave mur skal udføres enten som en betonmur eller en mur af træ i form af nedgravede, tætstående stolper eller stolper forbundet med vandrette planker og afsluttet foroven med en vandret planke. På muren mod promenaden kan opsættes bænke efter princip vist på kortbilag 4. Stier i beplantningsbæltet imellem promenaden og de private ejendomme skal støde til de eksisterende udgange fra haverne til beplantningsbæltet, som vist på kortbilag 4. Stiernes forløb gennem beplantningsbæltet kan tilpasses promenadens design. Omkring parkeringsareal, opholdsareal ved havnekontor m.v. samt naboskel nordvest for havnekontor m.v. etableres en lav beplantning, i princippet som vist på kortbilag 4. Indtil kajakskuret mod vest etableres, kan der etableres et plankeværk fra oplevelsesskuret i nord langs vest- og sydside af kajakskuret. Der skal afsluttes med en port eller låge ved indkørselen til roklubben. 8.4 Belægning på parkeringsareal udføres som asfalt, SF-sten eller permeabel belægning. Belægning på adgangsareal fra Strandgade til pladsen ved oplevelsesplatform udføres med betonsten i lille format. Belægning mellem adgangsareal og nyt havnekontor udføres som grus, evt. med partiel belægning af betonsten. Belægning på pladsen ved oplevelsesplatform udføres med betonsten i stort format. Belægning på havnepromenade udføres med asfalt med opdeling af betonsten.

25 25 Areal nordvest og sydvest for havnekontor m.v. tilsås med græs. 8.5 Bevaringsværdig beplantning vist på kortbilag 1 og 3 må ikke fældes eller beskæres. Ved evt. beskadigelse skal der genplantes med nye træer af samme art og med en alder på minimum 10 år. Bevaringsværdig beplantning skal hegnes inden byggeperioden. 8.6 Lastbiler, campingvogne og biler, som ikke er indregistreret, må ikke opbevares inden for lokalplanområdet. 8.7 Cykelparkering kan placeres indenfor lokalplanområdet. 8.8 Belysning i lokalplanområdet skal udføres med nedadrettede lyskilder og lyspunkt placeret maksimalt i en højde af 3,5-4,0 m over terræn. 9 MILJØFORHOLD 9.1 Alt lokalplanpligtigt nybyggeri skal opføres som lavenergibyggeri efter gældende bygningsreglement. Undtaget fra dette krav er byggeri, der tilsluttes fjernvarme, idet det fritages for kravet om lavenergi. 9.2 Ny bebyggelse skal tilsluttes vand-, varme- og spildevandsforsyning i henhold til vandforsyningsplanen, varmeforsyningsplanen og spildevandsplanen.

26 Bestemmelser 10 FORUDSÆTNINGER FOR IBRUGTAGNING AF BE- BYGGELSE 10.1 Inden ibrugtagning af bebyggelsen skal parkeringsarealer være etableret med belægninger og beplantning Inden ibrugtagning af bebyggelsen skal der være sket tilslutning til offentlig el- og vandforsyning samt offentligt spildevandsanlæg. 11 AFLYSNING AF LOKALPLAN 11.1 Lokalplan nr. 296 aflyses for så vidt angår denne lokalplans område, som nævnt i LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter Byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens 18 kun udnyttes i overensstemmelse med planens bestemmelser. For forhold, som ikke er reguleret i lokalplanen, gælder de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser i byggeloven og planloven. Lokalplanen indeholder ingen handlepligt, hvilket betyder, at den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil og at lokalplanen ikke medfører krav om etablering af de bygninger og anlæg, som er indeholdt i planen. Lokalplanens bestemmelser med tilhørende kortbilag udgør planens juridiske grundlag og indberettes i plansystem.dk.

27 27 13 VEDTAGELSESPÅTEGNING I henhold til 27 i Lov om planlægning vedtages foranstående lokalplan endeligt. Roskilde Byråd den 30. oktober 2013 Joy Mogensen Borgmester / Henrik Kolind Kommunaldirektør

28 Kortbilag 1 Eksisterende forhold Lokalplangrænse Eksisterende bebyggelse Bebyggelse, der fjernes Bevaringsværdig beplantning Platan Fyrretræ Række af stynede lind Egetræer Række af mindre røn Frugttræer

29 29 Nord Strandgade 6 Havnevej Havnevej 2 5 Strandgade Havnevej Wendtsgade Wendtsgade Kirkegade Havnevej m

30 Kortbilag 2 Matrikelkort Lokalplangrænse Matrikelskel

31 m 7000bb 15b 7000q 761b 8c 1ak 7000e ad 7000c 17a 18 16a 7000d 16b 16c 12h 1c 1an 1b 1f 1d 1ad 1ø 66a 7000al 7000ar a 51a 66k 66d 66e 66f 66g 66i 66h 66l 73 1m 1e 1l 1bb 1i 1k 1aa 1am Nord

32 Kortbilag 3 Fremtidige forhold, byggefelter Lokalplangrænse Matrikelskel Eksisterende bebyggelse Byggefelt med påbudt byggelinje, 1½ etage Byggefelter med påbudt byggelinje, 1 etage Lav beplantning, h = 1,0 m Bevaringsværdige træer

33 33 Nord A B E B I D F H C G m

34 Kortbilag 4 Fremtidige forhold - beplantning, belægning og bebyggelse Lokalplangrænse Eksisterende bebyggelse Ny bebyggelse Lav beplantning, h = 1,0 m Græs Grus Belægning med små betonsten Pladsbelægning med store betonsten Bevaringsværdige træer

35 35 Nord FAST BÆNK GRÆNSE FOR NUVÆRENDE BEPLANTNING FAST BÆNK PÆLEMUR H=CA CM OPLEVELSESPLATFORM ASFALT STRANDGADE FAST BÆNK PLADS ASFALT K OPLEV KUR HAVNEVEJ INDKØRSEL OPHOLD 3 P-PLADSER PLADSER 23 P-PLADSER BOM HAVNEVEJ FELT TIL PLACERING AF SPONSORSKILTNING STRANDGADE WENDTSGADE WENDTSGADE KIRKEGADE 0 10 HAVNEVEJ 50m

36 Bilag 5

37 37 Nord Vippeport eller sidehængt dobbeltport Oplevelsesskur, nordfacade og østgavl Evt. bænk Rytterlys A B E B I D F H Klinklagt bræddebeklædningc G Principsnit m

38 Plan og Udvikling Postboks 100 Rådhusbuen Roskilde planogudvikling@roskilde.dk Jyllinge Gundsømagle Herringløse Ågerup/Store Valby Veddelev Lokalplan 603 Svogerslev Roskilde Vindinge Vor Frue Gadstrup Snoldelev Viby/Dåstrup

Lokalplan for Roskilde Havn - havnepromenade

Lokalplan for Roskilde Havn - havnepromenade Lokalplan for Roskilde Havn - havnepromenade Lokalplan 603 / Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 8 Miljø og bæredytighed 14 Tilladelser fra

Læs mere

Politisk behandling. Lokalplan. Vigen Strandpark og Roskilde Camping. Lokalplan 548, tillæg 1/forslag

Politisk behandling. Lokalplan. Vigen Strandpark og Roskilde Camping. Lokalplan 548, tillæg 1/forslag Lokalplan Vigen Strandpark og Roskilde Camping Lokalplan 548, tillæg 1/ Indhold Baggrund 6 Lokalplanområdet 6 Lokalplantillæggets formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 Miljøscreening 8 Lokalplanets

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen. Lokalplan 132, tillæg 1 /forslag

Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen. Lokalplan 132, tillæg 1 /forslag Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen Lokalplan 132, tillæg 1 / Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 Kommuneplan 7 Byplanvedtægt

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Roskilde Havn

Ændring af rammeområde ved Roskilde Havn Ændring af rammeområde ved Roskilde Havn Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2009 4.D.4 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Nyt rammeområde i Himmelev

Nyt rammeområde i Himmelev Ibsgården Ibsgården Nyt rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2013 Offentliggjort som tillæg 29 til Roskilde Kommuneplan 2009 V Vissenbjergvej 2.BT.8 2.BP.10 2.D.5 2.BT.19 H H Kochs

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2009 2.EK.1 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Lokalplan 67, tillæg 1 / Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Mobilantennemast Margrethehåb. Lokalplan 568/forslag

Mobilantennemast Margrethehåb. Lokalplan 568/forslag Mobilantennemast Margrethehåb Lokalplan 568/forslag Indhold Fors Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 6 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 8 Statslig planlægning 8 Kommuneplan 10 Gældende

Læs mere

Ændring af rammeområde vedkøgevej

Ændring af rammeområde vedkøgevej Politisk behandling Ændring af rammeområde vedkøgevej Tillæg 19 til Kommuneplan 2009 3.CL.4 E.8 3.BE.4 3.BP.6 3.F.5 3.CL.3 3.BE.9 3.D.7 3.F.6 3.BE.5 Område, hvor der kan etableres restaurant 3.BS.8 3.E.3

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forslag 2.EK.1 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Politisk behandling Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Lokalplan 67, tillæg 1 Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2009 Haraldskær Himmelev Sognevej Langagervej Herregårdsvej 2.D.8 100 m Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning

Læs mere

Udvidelse af Jyllingecenter

Udvidelse af Jyllingecenter Udvidelse af Jyllingecenter Tillæg 20 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Rughaven og Sankt Hans Gade. Tillæg 13 til Roskilde Kommuneplan 2013

Rughaven og Sankt Hans Gade. Tillæg 13 til Roskilde Kommuneplan 2013 Rughaven og Sankt Hans Gade Tillæg 13 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan Roskilde Havn

Lokalplan Roskilde Havn Lokalplan Roskilde Havn Lokalplan 586 / Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 9 Statslig planlægning 9 Naturbeskyttelse 10 Kommuneplan 11 Byplanvedtægt

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Politisk behandling Himmelev Kirke Ændring af rammeområde i Himmelev Himmelev Gymnasie Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2009/ 200 m Haraldskær Nord Langagervej 2.D.8 Mål 1: 25 100 m Kommuneplantillæg

Læs mere

Ændring af retningslinje og generel ramme

Ændring af retningslinje og generel ramme Ændring af retningslinje og generel ramme Tillæg 12 til Roskilde Kommuneplan 2009 Jyllinge Gundsømagle Herringløse Ågerup/Store Valby Veddelev Svogerslev Roskilde Vindinge Vor Frue Gadstrup Snoldelev Viby/Dåstrup

Læs mere

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15 Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Nyt rammeområde ved Roskilde Gymnasium. Tillæg15 til Roskilde Kommuneplan/forslag

Nyt rammeområde ved Roskilde Gymnasium. Tillæg15 til Roskilde Kommuneplan/forslag Nyt rammeområde ved Roskilde Gymnasium Tillæg15 til Roskilde Kommuneplan/forslag Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Tillæg 22 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag Parkvænget og Fælledvej Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole Greve Kommune Forslag Lokalplan nr.15.17 Tune Skole Lægehus ved Tune Skole Forslag til lokalplan er udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, Greve Kommune. Forslaget er vedtaget af Greve Byråd den 27.

Læs mere

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Tillæg 5 til Roskilde Kommuneplan 2013 8.B.8 8.CL.1 8.B.13 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Ændring af rammeområde i Vindinge. Tillæg 3 til Kommuneplan 2009/forslag

Ændring af rammeområde i Vindinge. Tillæg 3 til Kommuneplan 2009/forslag Ændring af rammeområde i Vindinge Tillæg 3 til Kommuneplan 2009/forslag Forord Forslag til høring HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 11 - THYBORØN BY PLEJEHJEM I THYBORØN LOKALPLAN NR. 34 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 34 Plejehjem Godthåbs vej i Thyborøn Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:...

Læs mere

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2 ÆRØ KOMMUNE Forslag til lokalplan nr. 19-9 ejendommen Søby Nørremarksvej 2 Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune Forord til lokalplanen Denne lokalplan omfatter ejendommen Søby

Læs mere

Ny bydelscenter på Københavnsvej

Ny bydelscenter på Københavnsvej Forslag Politisk behandling Ny bydelscenter på Københavnsvej Tillæg 17 til Roskilde Kommuneplan 2009 Dagligvarebutik på Københavnsvej 85 Lokalplan 585 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske

Læs mere

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø

Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej. Lokalplan 81B. Ældrecentret i Hvalsø I Forslag til Lokalplan 81 Ældreboliger på Præstegårdsvej Lokalplan 81B Ældrecentret i Hvalsø Orientering Regler for Lokalplaners Udarbejdelse Indhold En lokalplan er en fysisk plan, der fastlægger de

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 4-11 for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 9. september 2004. INDHOLD Redegørelse 3 Indledning 3 Lokalplanområdet

Læs mere

Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25

Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25 Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25 Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2013 Offentliggjort som tillæg 30 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den

Læs mere

Ændring af rammeområde 3.BS.7 Ved Ringen. Tillæg 3 til Roskilde Kommuneplan 2016

Ændring af rammeområde 3.BS.7 Ved Ringen. Tillæg 3 til Roskilde Kommuneplan 2016 Ændring af rammeområde 3.BS.7 Ved Ringen Tillæg 3 til Roskilde Kommuneplan 2016 Mindretalsudtalelse MIDRETALSUDTALELSE Byrådet den 26. oktober 2017 Enhedslisten kan ikke tiltræde kommuneplantillægget og

Læs mere

Ændring af rammeområde for Roskilde sygehus. Tillæg10 til Roskilde Kommuneplan

Ændring af rammeområde for Roskilde sygehus. Tillæg10 til Roskilde Kommuneplan Ændring af rammeområde for Roskilde sygehus Tillæg10 til Roskilde Kommuneplan Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken

Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2009 /politisk behandling Margrethehåbsvej 2.EK.1 Holbækvej Forord Politisk HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Erhvervsområde. Gl. Marbjergvej, Københavnsvej samt Langebjergvænget. Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2013

Erhvervsområde. Gl. Marbjergvej, Københavnsvej samt Langebjergvænget. Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2013 Erhvervsområde Gl. Marbjergvej, Københavnsvej samt Langebjergvænget Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem. Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 forslag

Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem. Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 forslag Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Astersvej

Ændring af rammeområde ved Astersvej rint Preview Ændring af rammeområde ved Astersvej Tillæg 28 til Roskilde Kommuneplan 2009 100 m 1 : 2001 Dette kort er kun til oversigtsformål. Fremstillet af 10.20.3.170 13/03/2013 16:39:32 Forord HVAD

Læs mere

1B2 Boligbebyggelse på Sværdagergård i Jyllinge. '

1B2 Boligbebyggelse på Sværdagergård i Jyllinge. ' LOKALPLAN 1.35 1B2 Boligbebyggelse på Sværdagergård i Jyllinge. ' Lokalplanens baggrund og formål. Gundsø byråd har vedtaget denne lokalplan for ejendommen Sværdagergård i det gamle Jyllinge for at give

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem. Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009

Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem. Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

"rn ROSKILDE KOMMUNE. i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL

rn ROSKILDE KOMMUNE. i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL "rn ROSKILDE KOMMUNE i «p Frobel- Bernadottegarden Høiskolen LADEGÅRDSVEJ O LU DC LOKALPLAN NR. 231 RYPEVEL ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan nr, 231 for ungdomsboliger på Himmelev Bygade 27, REDEGØRELSE FOR

Læs mere

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Lokalplan nr. 5.36 Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Fremlagt fra den 25.06.2003 til den 20.08.2003 Endelig vedtaget den 19.11.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre

Læs mere

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Tillæg 6 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år

Læs mere

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole.

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999 Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk Kommune Tillæg nr. 4 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 51.tillæg nr. 1

Læs mere

Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt.

Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt. LOKALPLAN NR. 1.38 l B2 Hotel Søfryd i Jyllinge. Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt. Lokalplanens baggrund og formål Baggrunden for at udarbejde denne lokalplan for området

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE FREMLAGT FRA DEN 4. DECEMBER 2002 TIL DEN 12. FEBRUAR 2003. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 9. APRIL 2003. Forord til lokalplanforslaget Thyholm Kommunes

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM Lokalplan 53 For et område til ombygning og udvidelse af plejehjemmet Elim Udarbejdet af Vamdrup kommune og Arkitekt

Læs mere

Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken

Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2009 /forslag Margrethehåbsvej 2.EK.1 kvej Holbæ Forord Fors Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

LOKALPLAN Brugsen i Herfølge

LOKALPLAN Brugsen i Herfølge LOKALPLAN 5-13.1 Brugsen i Herfølge KØGE KOMMUNE 1990 LOKALPLAN 5-13.1 BRUGSEN I HERFØLGE INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side Lokalplanens baggrund 3 - formål - - indhold 3 Forhold til ekst. planer 4

Læs mere

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området *

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Lokalplan nr. 94 for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Formålet med lokalplanen * Lokalplanens indhold * Lokalplanens

Læs mere

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse).

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse). SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5-9405 Boligbebyggelse ved Damgade BESKRIVELSE Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr. 5312 af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr. 5216 af Sønderborg

Læs mere

Lokalplan 601 for mobilantennemast ved Astersvej

Lokalplan 601 for mobilantennemast ved Astersvej Lokalplan 601 for mobilantennemast ved Astersvej Lokalplan 601 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 9 Kystnærhedszonen 9 Kommuneplan 9 Byplanvedtægt

Læs mere

Håndværkervænget Gundsømagle

Håndværkervænget Gundsømagle Politisk behandling Håndværkervænget Gundsømagle Tillæg 14 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod.

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. LOKALPLAN NR. 080503 for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan Dette hæfte er en lokalplan for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. En lokalplan er en fysisk plan,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Om kommune- og lokalplaner

Om kommune- og lokalplaner Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen. Den fastlægger i grove træk, hvor der skal være boliger, erhverv, butikscentre, grønne områder osv. Kommuneplan

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Søndre Ringvej

Ændring af rammeområde ved Søndre Ringvej Ændring af rammeområde ved Søndre Ringvej Tillæg 13 til Kommuneplan 2009 /Forslag til høring 3.B.4 4.B S.3 4.B P.1 3.B E.6 3.D.9 3.B S.7 3.F.10 P.5 3.D.10 3.B E.7 3 3.B E.8 3.E P.1 3.C B.1 3.B E.9 3.E

Læs mere

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 TORNVED KOMMUNE Maj 2006 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er et dokument, der for et geografisk afgrænset område fastlægger, hvordan der må bygges eller anlægges.

Læs mere

Lokalplanområdet. Lokalplan 202. Lokalplan for et boligområde ved Fabrikvej 2

Lokalplanområdet. Lokalplan 202. Lokalplan for et boligområde ved Fabrikvej 2 Lokalplanområdet Lokalplan 202 Lokalplan for et boligområde ved Fabrikvej 2 TEKNISK FORVALTNING Marts 2006 Lokalplan 202 Indhold Indhold Redegørelse Baggrund for lokalplanen 4 Formål med lokalplanen 4

Læs mere

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted HOLSTED KOMMUNE Del af centerområde ved torvet i Holsted Holsted Kommune Side 1 del af centerområde ved torvet i Holsted. Udarbejdet af Teknisk afdeling, Holsted Kommune. Godkendelsesdatoer: Vedtaget af

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej side l Lokalplan nr. 28 for et område ved Vestergade/Røddingevej, Vester Vamdrup, Vamdrup Kommune.

Læs mere

P-hus på Sortebrødre Plads. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2013

P-hus på Sortebrødre Plads. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2013 P-hus på Sortebrødre Plads Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

gladsaxe.dk Forslag til tillæg 1 til lokalplan 130 Udbygning af Pilegård

gladsaxe.dk Forslag til tillæg 1 til lokalplan 130 Udbygning af Pilegård gladsaxe.dk g a sl r Fo Forslag til tillæg 1 til lokalplan 130 Udbygning af Pilegård Hvorfor lokalplan? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres,

Læs mere

LOKALPLAN NR THYHOLM KOMMUNE 7/91

LOKALPLAN NR THYHOLM KOMMUNE 7/91 l LOKALPLAN NR. 1.11 1991 THYHOLM KOMMUNE 7/91 THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1.11 for et boligområde i den sydøstlige udkant af Hvidbjerg by INDHOLD: side Redegørelse for lokalplanens forhold til den øvrige

Læs mere

Lokalplan nr C. Bolig- og centerområde i Skævinge

Lokalplan nr C. Bolig- og centerområde i Skævinge Lokalplan nr. 01.53.C Bolig- og centerområde i Skævinge 25.08.2004 LOKALPLAN NR. 01.53.C Område til bolig- og centerformål i Skævinge Arkitektfirma Jørgen Groth & Max Brüel A/S i samarbejde med Teknisk

Læs mere

Lokalplan nr For et boligområde ved "Toftevænget", Ikast by. Ikast Kommune

Lokalplan nr For et boligområde ved Toftevænget, Ikast by. Ikast Kommune Lokalplan nr. 127 For et boligområde ved "Toftevænget", Ikast by. Ikast Kommune Lokalplan nr. 127 For et boligområde ved 'Toftevænget" Ikast by, Ikast kommune Ikast Kommune Oktober 2002 Titel Lokalplan

Læs mere

Indholdsfortegnelse. side

Indholdsfortegnelse. side 0 Indholdsfortegnelse side Forord... 2 BESTEMMELSER... 3 Lokalplanens formål... 3 Afgrænsning... 3 Område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykning... 4 Vej og stiforhold... 4 Bebyggelsens

Læs mere

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune Lokalplan Nr. 80 For et blandet boligområde i Næsbjerg Helle Kommune Toften 2 6818 Årre telf. 76774600 Juli 2002 0 Indholdsfortegnelse side Forord... 2 BESTEMMELSER... 3 Lokalplanens formål... 3 Afgrænsning...

Læs mere

Lokalplan 231. for Hartmanns Plads i Nærum

Lokalplan 231. for Hartmanns Plads i Nærum Lokalplan 231 for Hartmanns Plads i Nærum Rundforbivej Nærum Hovedgade Hvad er en lokalplan? Ifølge Lov om planlægning kan Kommunalbestyrelsen beslutte at udarbejde en lokalplan, når en bestemt udvikling

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål Høringsfrist 9. august 2010 j.nr.01.02.05p21-0183 HVAD ER EN LOKALPLAN

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. E.317/C.306-1

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. E.317/C.306-1 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. E.317/C.306-1 For et område udlagt til Erhvervsareal for mejerivirksomhed, og centerformål beliggende ved Mammen Byvej / Mejerivej, Mammen. Forslag Læsevejledning Beskrivelsen

Læs mere

Galten Kommune Forslag til Lokalplan nr. 3.BE1 5.06

Galten Kommune Forslag til Lokalplan nr. 3.BE1 5.06 Galten Kommune Forslag til Lokalplan nr. 3.BE1 5.06 For et område til blandet bolig- og erhverv i Stjær Brugsen Forslag, November 2006 LOKALPLAN NR. 3.BE1-5.06 LOKALPLAN NR. 3.BE1-5.06 for et område til

Læs mere

Lokalplan nr Område til offentligt formål ved Skiveren

Lokalplan nr Område til offentligt formål ved Skiveren Lokalplan nr. 5.41 Område til offentligt formål ved Skiveren Fremlagt fra den 15.03.2006 til den 11.05.2006 Endelig godkendt den 21.06.2006 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre område

Læs mere

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Ærø Kommune Lokalplan 9-23 Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en række retningslinier for,

Læs mere

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter LOKALPLAN 82 P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1993 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE Plan- og Teknikforvaltningen Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 12 64 00 Fax 74 12 64 02 E-mail raadhus@sonderborg.dk 1 SØNDERBORG

Læs mere

Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter.

Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Videbæk i november 2002 D.nr. 24971 Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 93 for et offentligt

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej. Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004.

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej. Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. VALLØ KOMMUNE Lokalplan 2-18 Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. Vallø Kommune Lokalplan 2-18 Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej

Læs mere

Lokalplan 238 - Forslag

Lokalplan 238 - Forslag 1 Lokalplan 238 - Forslag Boliger ved Høm Byvej April 2011 2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse, - udstykning,

Læs mere

Lokalplan nr. 3.07. Område til boligformål ved. Kløvermarken i Klovborg

Lokalplan nr. 3.07. Område til boligformål ved. Kløvermarken i Klovborg Lokalplan nr. 3.07 Område til boligformål ved Kløvermarken i Klovborg Nørre-Snede Kommune Lokalplan nr. 3.07 for et område til boligformål i Klovborg Indholdsfortegnelse Side Lokalplanområdets beliggenhed...4

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG. Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være en lokal lov. En lokalplan fastsætter, hvordan der

Læs mere

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke.

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke. LOKALPLAN NR. 10 9903 PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE Lokalplan 10-9903 Brigadevej Stenløkke Dybbølsten SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning - Rådhuset - 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00

Læs mere

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse.

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. SUSÅ KOMMUNE Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. Forslag til lokalplan vedtaget til fremlæggelse: 22.06.2006 Fremlæggelsesperiode: 27.06.2006 22.08.2006 Lokalplan vedtaget endeligt: 21.09.2006

Læs mere

Lokalplanen omfatter en del af ejendommen matr.nr med et areal på ca m².

Lokalplanen omfatter en del af ejendommen matr.nr med et areal på ca m². SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 3-9409 Bofællesskab, B.S. Ingemanns Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanen omfatter en del af ejendommen matr.nr. 3772 med et areal på ca. 3.600 m². Der kan opføres en

Læs mere

Justering af udvalgte rammer

Justering af udvalgte rammer Justering af udvalgte rammer Tillæg 9 til Roskilde Kommuneplan 2016 Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, Geodatastyrelsen, Erhvervsstyrelsen Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske

Læs mere

Håndværkervænget Gundsømagle

Håndværkervænget Gundsømagle Politisk behandling Håndværkervænget Gundsømagle Tillæg 14 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Lokalplan nr. E.317/C inkl. tillæg nr. 1. Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen

Lokalplan nr. E.317/C inkl. tillæg nr. 1. Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen Lokalplan nr. E.317/C.306-1 inkl. tillæg nr. 1 Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen Tillæg nr. 1 til lokalplan

Læs mere

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 029-707 Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59

Læs mere

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg Forslag til lokalplan F113 Forslag Lokalplan F109 Samt tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013 F Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE 2 OFFENTLIG HØRING

Læs mere

Politisk behandling. Gadstruperhvervspark, Finervej. Tillæg 15 til Roskilde Kommuneplan 2013

Politisk behandling. Gadstruperhvervspark, Finervej. Tillæg 15 til Roskilde Kommuneplan 2013 Gadstruperhvervspark, Finervej Tillæg 15 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal

Læs mere

LOKALPLAN SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PRIVATSKOLEN ALS I VØLUNDSGADE

LOKALPLAN SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PRIVATSKOLEN ALS I VØLUNDSGADE LOKALPLAN SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 4-0306 PRIVATSKOLEN ALS I VØLUNDSGADE PLAN OG TEKNIK RÅDHUSET 6400 SØNDERBORG TLF 74126430 FAX 74126432 E-MAIL raadhus@sonderborg.dk I ndhold BESKRIVELSE AF LOKALPLANOMRÅDET

Læs mere

LOKALPLAN 11.36 Tilbygning til Greve Privatskole

LOKALPLAN 11.36 Tilbygning til Greve Privatskole LOKALPLAN 11.36 Tilbygning til Greve Privatskole Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. GREVE KOMMUNE

Læs mere

Lokalplan nr Område til idrætsformål i Vester Hassing. Nord. Fremlagt fra den. FORSLAG IRISVEJ KROGENSVEJ KROKUSV

Lokalplan nr Område til idrætsformål i Vester Hassing. Nord. Fremlagt fra den. FORSLAG IRISVEJ KROGENSVEJ KROKUSV Lokalplan nr. 2.22 Område til idrætsformål i Vester Hassing Nord Fremlagt fra den. FORSLAG IRISVEJ KROGENSVEJ KROKUSV HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre område i kommunen. Formålet

Læs mere