Vision Bæredygtig og klimaansvarlig madkultur der samler, udvikler og inspirerer København, Danmark og verden.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vision Bæredygtig og klimaansvarlig madkultur der samler, udvikler og inspirerer København, Danmark og verden."

Transkript

1

2 Baggrund Mad, måltider og gastronomi er i dag tæt vævet sammen med det kulturliv, som gør København til en attraktiv storby med livskvalitet, kant og innovationskraft. De sidste 10 år har København gennemgået en meget stor madkulturel udvikling, som har sat spor overalt på byens toprestauranter, i de offentlige måltider og i gadebilledet. Udviklingen har vist, at maden er en samlende kraft i byen. Madscenen viser byens mangfoldighed, kulturelle mønstre og forskelligheder. Men den madkulturelle udvikling kan i endnu højere grad demokratiseres til glæde for alle københavnere og besøgende. Mad og måltider rummer et særligt potentiale for at skabe oplevelser og fællesskab, som kan bidrage til at styrke sammenhængskraften på tværs af sociale lag og bydele. Iværksættere med mod på at skabe socialøkonomiske, klimavenlige og bæredygtige virksomheder spirer frem i de kreative brancher. Ikke mindst inden for fødevarer, som er en branche i vækst. Inkubationsmiljøer for start ups, der skaber synergi mellem mad og kultur, kan få initiativer til at blomstre, som på sigt kan skabe mad- og kulturoplevelser, byudvikling og arbejdspladser. Indsatser, som styrker Københavns sociale og bæredygtige gastronomiske profil, bidrager til den internationale anerkendelse og attraktive storbykultur, som tiltrækker turister. Med denne plan for mad og måltider vil Kultur- og Fritidsforvaltningen vise potentialerne i at bruge mad som et ben i at løfte visionerne i Københavns Kommunes kultur- og fritidspolitik til glæde for københavnerne og byens gæster.

3 Vision Bæredygtig og klimaansvarlig madkultur der samler, udvikler og inspirerer København, Danmark og verden.

4 Vejen til bæredygtig madkultur Vækst og udvikling i forhold til visionen kan ske på forskellige niveauer. Kultur- og Fritidsudvalget og Kultur- og fritidforvaltningens rolle afhænger af, hvilken indsats og udvikling, der er behov for. Hvis der er tale om en udvikling i kultur- og fritidsinstitutionernes cafeer, handler det om en udbudskriterier og markedsmodning. Er der omvendt tale om at understøtte et inkubatormiljø for madiværksættere, kan udviklingen understøttes ved, at der stilles fysiske rum til rådighed, og at der gives støtte eller tilskud. Overordnet kan indsatserne inddeles i tre niveauer: Interne indsatser i Kultur- og Fritidsforvaltningen Tilskudsordninger og samarbejdsprojekter med andre aktører Understøttelse af de kreative erhverv og madbranchen

5 Mål med indsatserne Kultur- og Fritidsudvalget og Kultur- og Fritidsforvaltningen understøtter kreative idéer og spirende nye initiativer inden for de tre indsatsniveauer, som sikrer vækst og udvikling for at opnå neden stående mål. Målene skal fungere som pejlemærke for nuværende og kommende initiativer på mad- og måltidsområdet: At flere københavnere i flere bydele får glæde af at bo i en af verdens førende madbyer At understøtte udviklingen af en bæredygtig madscene koblet med kultur At fastholde Københavns storbykultur med internationalt udsyn

6 Plan for mad & måltider Vision for mad og måltider Bæredygtig og klimaansvarlig madkultur der samler, udvikler og inspirerer København, Danmark og verden Niveauer Interne indsatser i Kultur- og Fritidsforvaltningen Tilskudsordninger og samarbejdsprojekter med andre aktører Understøttelse af de kreative erhverv og madbranchen Mål at flere københavnere i flere bydele får glæde af at bo i en af verdens førende madbyer at understøtte udviklingen af en bæredygtig madscene koblet med kultur at fastholde Københavns storbykultur med internationalt udsyn

7 Mål 1 At flere københavnere i flere bydele får glæde af at bo i en af verdens førende madbyer Den udvikling på madområdet, som er startet i byens hjerte, skal kunne mærkes i alle byens kvarterer. Madfællesskaber og sociale initiativer, som hylder social og kulturel mangfoldighed, kan bidrage til at øge sundhed, og social og kulturel sammenhængskraft blandt københavnerne på tværs af alder, etnicitet, religion og sociale lag.

8

9 Mål 1 At flere københavnere i flere bydele får glæde af at bo i en af verdens førende madbyer Indsatser i dag Udbud af caféforpagtning Pilottest af ny model for udbud af bæredygtig caféforpagtning i kulturhuse og idrætshaller, som styrker madkvalitet, økologi og social ansvarlighed. Tværgående food policy Tæt dialog med Økonomiforvaltningen og øvrige forvaltninger om koordineret tilgang til mad- og måltidsindsatser på tværs af forvaltninger. Ambitionen er at udvikle en tværgående, bæredygtig og fremtidssikret fødevarepolitik i Københavns Kommune. Fakta I Region Hovedstaden vil 62 % af dem, der spiser usundt, gerne spise sundere. I Københavns udsatte boligområder står 21.1 % uden for arbejdsmarkedet. Ofte er mad- og servicebranchen en indgangsport til beskæftigelse for borgere uden uddannelse eller kvalifikationer. Københavnerne køber 24 % økologiske varer i COOPs butikker det er mere end i resten landet, hvor gennemsnittet er 11 %.

10 Mål 1 At flere københavnere i flere bydele får glæde af at bo i en af verdens førende madbyer Potentialer Flere madfællesskaber og folkekøkkener Understøtte social gastronomi i form af madfællesskaber og folkekøkkener, som kan afholdes i kultur- og fritidsinstitutionernes rammer i samarbejde med forpagtere og lokale aktører, f.eks. gadeplansprojekter, kvindecentre, sociale institutioner. Udvikling af manual og workshops om værtskab og involvering af aktører, der i praksis kan bidrage til, at lokale føler sig velkomne i kulturinstitutionerne. Dette kræver blandt andet forsat arbejde med at styrke de strategiske udbud af caféforpagtninger i KFF, og målrettet rådgivning og samarbejde med nye og eksisterende forpagtere. Partnerskaber med socialøkonomiske virksomheder Understøtte udvikling af modeller, der muliggør socialøkonomi i løsningen af kommunale opgaver på mad- og serviceområdet. Etablere samarbejde med Beskæftigelsesforvaltningen og øvrige forvaltniner, der giver virksomheder en enkelt og strømlinet adgang til kommunen og forenkler samarbejdet omkring borgere i beskæftigelsesforløb. Grønne og spiselige byrum Maddannelse og sanselighed tænkes ind i KFFs rammer og skabelse af byrum. Der etableres eksempelvis bistader, insekthoteller, fælles plantekasser med spiselige planter og tages højde for biodiversitet ift. beplantning. Etablering og vedligehold foregår i samarbejde med lokale aktører, Bygge & Anlæg og bygartnerne. Byhøst kan eksempelvis tages med på råd ift. valg af spiselige planter, som københavnerne leder efter via deres app.

11 Mål 2 At understøtte udviklingen af en bæredygtig madscene koblet med kultur Københavns klimamålsætninger og ambitiøse økologimålsætning har skabt grobund for udvikling af bæredygtige initiativer på mad- og måltidsområdet. Der er behov for at understøtte de nye kreative og kulturelle oplevelser, som vokser frem, og derigennem skabe de bedst mulige betingelser for en bæredygtig og klimaansvarlig udvikling, som forener mad og kultur. De grønne kultur-start ups er vigtige for København som ansvarlig, attraktiv og spændende storby.

12

13 Mål 2 At understøtte udviklingen af en bæredygtig madscene koblet med kultur Indsatser i dag Udbud af caféforpagtning Pilottest af ny model for udbud af bæredygtig caféforpagtningi kulturhuse og idrætshaller, som styrker madkvalitet, økologi og social ansvarlighed. Etablering af Copenhagen Food Space Bevilling i 2016 til etablering af Copenhagen Food Space i Kødbyen. Fakta 87% af maden, der serveres i Københavns Kommunes institutioner, er økologisk. Målsætningen er 90%. Restauranterne i Region Hovedstaden havde et samlet salg på 21,7 mia. kr. i Mere end personer er ansat i restaurationsbranchen i Region Hovedstaden. Regionalt samarbejde Regionalt samarbejde i Region Hovedstaden og Greater Copenhagen om etablering af inkubatormiljø for madiværksættere.

14 Mål 2 At understøtte udviklingen af en bæredygtig madscene koblet med kultur Potentialer Bæredygtige fødevarer Støtte udviklingen af et netværk for iværksættere, der udvikler nye løsninger til bæredygtige fødevarer i byer, f.eks. initiativer der understøtter et mere plantebaseret køkken, vertical farming og andre initiativer inden for det voksende food tech-område. Socialt og bæredygtigt inkubatormiljø Udvikling af et inkubatormiljø, som tilbyder eksempelvis unge på kanten en alternativ helhedsorienteret vej til arbejdsmarkedet - fra ledighed til grønt iværksætteri. Gennem mikrouddannelse i køkkenet (f.eks. madkundskabslokaler på skoler) og inden for f.eks. urban gardening opbygger de unge kompetencer til at udvikle socialt og økonomisk bæredygtige koncepter og produkter inden for madområdet. Styrket samarbejde med ØKF om bæredygtig madscene Styrket samarbejde med ØKF om fælles initiativer, der understøtter den forsatte udvikling af en bæredygtig madscene. Dette er nødvendigt for at sikre en samlet modning af en Københavnsk madscene med fokus på bæredygtighed f.eks. gennem et mere plantebaseret køkken. Dette kan blandt andet gøres gennem offentlige indkøb og fælles udviklingsprojekter. Styrket sammenhæng mellem land og by Fokus på at styrke sammenhængskraften mellem land og by, eksempelvis gennem Greater Copenhagensamarbejde, Farm of Ideas, Madfælleskabet eller Madens Folkemøde. Dette kunne tænkes sammen med et bæredygtigt inkubatormiljø, hvor unge får støtte til produktion og mulighed for afsætning af produkter på madmarkeder i samarbejde med SMV-producenter i Greater Copenhagen-området.

15 Mål 3 At fastholde Københavns storbykultur med internationalt udsyn København er internationalt anerkendt for sin gastronomiske scene, som hvert år tiltrækker tusindvis af nysgerrige og sultne besøgende fra hele verden. Også københavnerne benytter sig flittigt af byens restauranter, street food markeder, madfestivaller og folkekøkkener. Madscenen bidrager til en levende storbykultur, som både er formet af et internationalt udsyn og blik for globale gastronomiske tendenser, men også en lyst til at inspirere resten af verden til at bruge madkultur til at samle og udvikle livet i byerne. København skal fortsat være centrum for kulinarisk udvikling.

16

17 Mål 3 At fastholde Københavns storbykultur med internationalt udsyn Indsatser i dag Food organisation of Denmark & Copenhagen Cooking Medlemskab i FOOD med tilskud til afholdelse af Copenhagen Cooking. Regionalt samarbejde Regionalt samarbejde i Greater Copenhagen med fokus på sammenhæng mellem land og by. Fakta 43% af turisterne fremhæver maden som en af de vigtigste grunde til at besøge Danmark. 15 københavnske restauranter har tilsammen 18 Michelinstjerner (31 i Danmark) Professionelle køkkener købte økologiske varer for 2 mia. kroner i Salget til de offentlige køkkener udgør 44 procent af den samlede økologiske omsætning.

18 Mål 3 At fastholde Københavns storbykultur med internationalt udsyn Potentialer Samarbejde med ØKF om at synliggøre Københavns Kommunes unikke position på mad- og måltidsområdet København anses som førende på verdensplan på mad- og måltidsområdet på kvalitet og økologi. Københavns Kommunes indsats for kvalitet, økologi og markedsudvikling via offentlige udbud har påvirket foodserviceområdet og københavnernes private madkultur i en mere bæredygtig retning. Synergien, som udviklingen på madområdet medført, er unik og bør synliggøres endnu mere internationalt - eksempelvis i regi af C40. Heri bør kommunikeres de næste skridt i udviklingen - eksempelvis om målsætninger om et mere klimavenligt køkken ift. at nedbringe byernes C02-aftryk. Mere bæredygtige måltider af høj kvalitet til festivaler og events Der er potentiale for at styrke maden og måltiderne til de festivaler og events der afholdes i København ved at udvikle et kodeks for maden der serveres, med retningslinjer for økologi, kvalitet og bæredygtighed f.eks. krav om økologisk spisemærke, kulinarisk kvalitet, sæson, miljøvenlig emballage samt sortering af affald. Internationalt mødested Understøtte at der afholdes arrangementer, events og konferencer, som tiltrækker ambitiøse og innovative kræfter fra den internationale madscene og som faciliterer en dialog og et samarbejde på tværs at byer, brancher og sektorer. Internationale interessenter kan i den forbindelse inviteres på en guidet tur til f.eks. kommunens institutioner, festivaler, restauranter og producenter. Som værtsby skal København være med til at tage den næste skridt imod en mere bæredygtig madkultur, og inspirere til en fremtid med mere bæredygtig mad og måltider i byer.

19 Indsatser & potentialer Indsatser i dag Potentialer Potentielle samarbejdspartnere At flere københavnere i flere bydele får glæde af at bo i en af verdens førende madbyer Pilottest af ny model for udbud af caféforpagtning Tværgående food policy Varigt løft af udbud af caféforpagtning. Flere madfællesskaber og folkekøkkener Samarbejde med BIF om partnerskaber med socialøkonomiske virksomheder Grønne og spiselige byrum Meyers Madhus Københavns Madhus Copenhagen Cooking* At understøtte udviklingen af en bæredygtig madscene, som er koblet med kultur Pilottest af ny model for udbud af caféforpagtning Etablering af CPH Food Space Regionalt samarbejde Bæredygtige fødevarer Socialt og bæredygtigt inkubatormiljø Styrket samarbejde med ØKF om bæredygtig madscene Styrket sammenhæng mellem land og by Madfællesskabet (ØKF og Københavns Madhus) Growstack & Next Food CPH Food Space Meyers Madhus At fastholde Københavns storbykultur med internationalt udsyn FOOD Organisation of Denmark & Copenhagen Cooking Regionalt samarbejde Samarbejde med ØKF om at synliggøre Københavns Kommunes unikke position Mere bæredygtige måltider af høj kvalitet til festivaler og events Internationalt mødested MAD Copenhagen Food Forum (Under CPH Cooking) *Ansøgninger vedr. Mad på kanten og Smag på gaden behandles som en del af festivalpuljen.

20 Økonomi Nedenfor ses et overblik over afsatte midler til nuværende indsatser og partnerskaber på madområdet i KFF i 2019 og Niveau Indsats / Tilskud Tilskudsordning/ samarbejdsprojekt Copenhagen Cooking & Food Festival 500 t.kr. - Intern indsats i KFF Ny model for udbud af caféforpagtning i KFF 50 t.kr.* - Understøttelse af de kreative erhverv og madbranchen Samarbejde i Regional madgruppe og Greater Copenhagen -** - Understøttelse af de kreative erhverv og madbranchen Etablering af CPH Food Space - - Total 550 t.kr. 0 kr. *Service midler afsat som en del af investeringscase BC08: Samling af strategiske forpagtningsaftaler for cafédrift ** Projekter finansieres med regionale udviklingsmidler

21 Hvad kan det føre til? De sidste 10 års udvikling på mad- og måltidsområdet har skabt et vindue for igangsættelse af initiativer, der løfter politiske og økonomiske dagsordner. Ved at holde momentum og udnytte potentialerne på mad- og måltidsområdet, vil der være mulighed for at styrke eksempelvis: Mad- og kulturoplevelser til københavnerne Internationalt samarbejde og turisme, som har maden i centrum Reduktion af Københavns klimapåvirkning Beskæftigelsesindsats ad alternative veje, der skaber reelle jobs Social og kulturel sammenhængskraft i bydelene Vækst i madbranchen og de kreative erhverv Socialøkonomiske partnerskaber Folkesundheden hos københavnerne

22 Kilder Coop Analyse, 2018 Danmarks Michelin-restauranter i 2018, VisitDenmark, 2018 Politik for udsatte byområder 2017, TMF Københavns Kommune Restaurationsbranchen vokser i hele landet, Danmarks Statistik, 2018 Statistik og markedsdata, Økologisk Landsforening, 24. september 2018 Status for økologien 2017, Københavns Kommune & Meyers Madhus, 2018 Sundhedsprofil for Region Hovedstaden og kommuner 2017 Toppen af den Københavnske madscene, VisitCopenhagen, 2018 Turistundersøgelsen, VisitDenmark, 2018

København og Bornholm hvad kan vi sammen?

København og Bornholm hvad kan vi sammen? København og Bornholm hvad kan vi sammen? Mission Københavns Madhus vil skabe en bæredygtig, sund og livsglad spisekultur i det offentlige rum Stop! Affodrings-paradigmet i offentlige institutioner! Udfordringen

Læs mere

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører.

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Kultur- og Fritidspolitik 2011-2015 - Handleplaner Kultur- og Fritidspolitikken er en samling af hele Kultur- og Fritidsudvalgets arbejdsområde. Der er oplagte synergier mellem

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

MADKVALITET I DANSK TURISME

MADKVALITET I DANSK TURISME MADKVALITET I DANSK TURISME AGENDA Data Egne observationer og analyse Erfaringer fra udlandet FOODs egne projekter plus et par bonus-events Bud på fremadrettet indsats Data fra Danmark TURISMEERHVERVET

Læs mere

København som drivkra1 for et bæredyg7gt fødevaresystem?

København som drivkra1 for et bæredyg7gt fødevaresystem? København som drivkra1 for et bæredyg7gt fødevaresystem? Mission Københavns Madhus vil skabe en bæredygtig, sund og livsglad spisekultur i det offentlige rum Stop! Affodrings-paradigmet i offentlige institutioner!

Læs mere

Bilag 1: Pejlemærker for cafédriften i Københavns Kommunes kultur- og fritidsinstitutioner

Bilag 1: Pejlemærker for cafédriften i Københavns Kommunes kultur- og fritidsinstitutioner Bilag 1: Pejlemærker for cafédriften i Københavns Kommunes kultur- og fritidsinstitutioner Kultur- og Fritidsudvalget ønsker at fremme socialt ansvarlig cafédrift i Kultur- og Fritidsinstitutionerne i

Læs mere

Tilskud til opstart af CPH Food Loft et kreativt madhus

Tilskud til opstart af CPH Food Loft et kreativt madhus Tilskud til opstart af CPH Food Loft et kreativt madhus Den københavnske madbranche har været igennem en stor udvikling de sidste 10 år. Med forfatningen for Ny Nordisk Mad og åbningen af Noma er København

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT 21. marts 2019 Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3.

Læs mere

Samarbejdsaftale for Madfællesskabet

Samarbejdsaftale for Madfællesskabet Samarbejdsaftale for Madfællesskabet Indhold 1. Vision... 3 2. Fælles mål... 3 3. Forpligtigelse... 4 4. Partnerskabets organisering... 4 5. Økonomi... 5 6. Tiltrædelse... 5 Apendix I Madfællesskabets

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner

Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner Trafikalt knudepunkt i Hovedstadsregionen Høje-Taastrup Kommune er placeret lige dér, hvor hovedstadsområdet åbner sig mod resten af landet. Kommunen er et knudepunkt

Læs mere

14-01-2015. Initiativer, der fremmer kreative erhverv og kulturturisme. Sagsnr. 2015-0011300

14-01-2015. Initiativer, der fremmer kreative erhverv og kulturturisme. Sagsnr. 2015-0011300 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Center for Vækst, Internationalisering og Borgerservice NOTAT Initiativer, der fremmer kreative erhverv og kulturturisme Københavns Kommunes Erhvervs-

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 21:40 Mødested: Udvalgsværelse 2 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 30. Fortsat udvikling under Bispeengbuen Åbent - 01.11.20-P20-6-17

Læs mere

FOOD ORGANISATION OF DENMARK. Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution

FOOD ORGANISATION OF DENMARK. Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution FOOD ORGANISATION OF DENMARK Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution Vil du være med til at sikre Danmarks position som et af verdens gastronomiske hotspots, arrangere og afvikle presseture

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET Udvalgspolitik for plan og boligudvalget 2014 Baggrund Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af politikere, samarbejdspartnere

Læs mere

BI27 Støtte til Danish Fashion Institute

BI27 Støtte til Danish Fashion Institute Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI27 Støtte til Danish Fashion Institute Baggrund Danish Fashion Institute (DAFI) har ansøgt om midler, herunder til Copenhagen Fashion Festival

Læs mere

Velkommen til pressemøde

Velkommen til pressemøde Velkommen til pressemøde Tivoli, tirsdag 3. juni 2014 Coop / Jens Visholm Klik Mad for ligger at redigere i vores DNA i masteren 1866: H. C. Sonne - fødevarer til folket 1976: FDB s madpyramide - billig,

Læs mere

Hvordan får vi alle i Danmark til at spise sundere?

Hvordan får vi alle i Danmark til at spise sundere? Hvordan får vi alle i Danmark til at spise sundere? Vi går på tværs af sektorer Vi sætter sund mad på de professionelles dagsorden Vi samler kræfterne om sund mad Vi står altid på viden Hvem er Rådet for

Læs mere

Bilag 1: Bæredygtighedsplan status på Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens indsatser 2018

Bilag 1: Bæredygtighedsplan status på Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens indsatser 2018 Bilag 1: Bæredygtighedsplan 2017-20 - status på Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens indsatser 2018 Strategisk fokus nr. Handling nr. Interessenter Økonomi Effektønske Status-indikator Handling - status

Læs mere

Strategi og FN s 17 verdensmål

Strategi og FN s 17 verdensmål Strategi og FN s 17 verdensmål - Hvad har FN s verdensmål at gøre med dansk planlægning? Byggelovsdag 2018 Britt Vorgod Pedersen, Bychef Gladsaxe Kommune FN - 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling FN

Læs mere

BYBIERNES ÅR. Vinder af Den Socialøkonomiske Årspris 2013

BYBIERNES ÅR. Vinder af Den Socialøkonomiske Årspris 2013 BYBIERNES ÅR 2013 Vinder af Den Socialøkonomiske Årspris 2013 Natur, produktion og samfund Bybi er en virksomhed, der tager udgangspunkt i bierne. Vi vil skabe en industri i Danmarks byer, der sætter gang

Læs mere

Til Økonomiudvalget. Sagsnr Notat vedr. indkomne høringssvar på Erhvervs og vækstpolitikken. Dokumentnr.

Til Økonomiudvalget. Sagsnr Notat vedr. indkomne høringssvar på Erhvervs og vækstpolitikken. Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Økonomiudvalget Notat vedr. indkomne høringssvar på Erhvervs og vækstpolitikken Om høringen Udkastet til Københavns Kommunes erhvervs-

Læs mere

Smart Greater Copenhagen

Smart Greater Copenhagen Smart Greater Copenhagen Vision for fremtidens "Smart Greater Copenhagen" Greater Copenhagen er en grøn og innovativ metropol, hvor ny teknologi og data anvendes i partnerskaber på en sikker og etisk måde

Læs mere

Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus.

Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 2. september 2015 Finansiering af projektet Smag på Aarhus Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus. 1.

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 - Udkast - Foto: Thomas Petri København er tre gange kåret af et internationalt magasin som verdens bedste by at bo og leve i. Det er der mange gode grunde til. Blandt

Læs mere

Socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget. Procesplan for den socialøkonomiske indsats

Socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget. Procesplan for den socialøkonomiske indsats -, handicap- og hjælpemiddeludvalget Procesplan for den socialøkonomiske indsats 2018-2021 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...- 2 - INTRODUKTION...- 3 - PROCESPLANENS OPBYGNING...- 3 - TIDSPLAN

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER 1 of 7 F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER F.1. UDVIKLINGSSTRATEGIENS VISION LAG Djurslands vision er at videreudvikle og synliggøre Djursland som et områdefyldt

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

socialøkonomiske virksomheder

socialøkonomiske virksomheder 10 STRATEGI socialøkonomiske virksomheder // SOCIAL ANSVARLIGHED SKAL GØRE EN FORSKEL København har vedtaget en strategi for socialøkonomiske virksomheder. København vil med strategien sætte fokus på dén

Læs mere

WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK

WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK INDLEDNING Turisme skaber arbejdspladser og vækst i hovedstadsregionen og er med til at gøre vores hovedstad og hele Greater Copehagen mere levende og mangfoldig. De

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Kolding Kommunes vision 3.0 Sammen designer vi livet

Kolding Kommunes vision 3.0 Sammen designer vi livet Kolding Kommunes vision 3.0 Sammen designer vi livet Sammen om visionær velfærd Sammen går vi forrest i udviklingen af fremtidens velfærdsløsninger. Gennem en tidlig og forebyggende indsats arbejder vi

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verden står over for i dag. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST

KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST Ansøgning til Kultur- og Fritidsudvalget KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST I løbet af den danske vinter byder døgnet på mange mørke timer, hvilket gør København til en perfekt udstillingsplatform, hvor

Læs mere

Værdi for mennesker, virksomheder og samfund

Værdi for mennesker, virksomheder og samfund Socialøkonomi er totaløkonomi Værdi for mennesker, virksomheder og samfund Januar 2019 Socialøkonomi er totaløkonomi Vision Vi frisætter skjulte talenter hos mennesker og hjælper virksomheder med at skabe

Læs mere

CPH International Kultur- og Fritidspolitikken Handleplan nr. 9

CPH International Kultur- og Fritidspolitikken Handleplan nr. 9 CPH International Kultur- og Fritidspolitikken Handleplan nr. 9 Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Kommune Efterår 2012 Indledning Københavns internationale vækstprofil skal styrkes yderligere

Læs mere

VISIONER DANSK LIVE 1

VISIONER DANSK LIVE 1 DANSK LIVE VISIONER 1 DANSK LIVES VISIONER Fokus- og indsatsområder for Dansk Live i generalforsamlingsperioderne 2016/17, 2017/18 og fremadrettet Dansk Live er en ledende og samlende aktør i den danske

Læs mere

Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik BLIVER LAYOUTET

Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik BLIVER LAYOUTET Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023 BLIVER LAYOUTET Indholdsfortegnelse Indledning Vision 1. Fællesskaber 2. Det folkelige og det sublime 3. Bevægelse og idræt 4. Kulturen i naturen

Læs mere

Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune

Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune 2016-2020 Motivation hvorfor fremme socialøkonomi og hvad er visionen I Horsens Kommune ønsker vi at fremme socialøkonomiske løsninger på de samfundsmæssige

Læs mere

Nye former for bymidtesamarbejde. Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16

Nye former for bymidtesamarbejde. Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16 Nye former for bymidtesamarbejde Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16 Julie Holck Cand.mag., Ph.D.: Butikkerne og de levende byer Indehaver

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen

Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen Udgangspunktet var 3 temaer og intet andet Den sammenhængende

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

Danmarks nye internationale fødevareudstilling

Danmarks nye internationale fødevareudstilling Danmarks nye internationale fødevareudstilling Forum Copenhagen Julius Thomsens Plads 1 1925 Frederiksberg 24.-25. august 2017 Torsdag & fredag kl. 9-18 Bitecopenhagen.dk I samarbejde med: Koncept Bite

Læs mere

Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads

Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads Byrådets vision 2018 November 2014 2 LEAD / November 2014 Indhold 1. Intro 2. Grundlaget: Fortællingen om Roskilde Kommune 3. Målene: Det vi kæmper for 4. Indsatser

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

Kolding Kommunes vision 3.0 Sammen designer vi livet. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization

Kolding Kommunes vision 3.0 Sammen designer vi livet. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization Kolding Kommunes vision 3.0 Sammen designer vi livet United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization Designated UNESCO Creative City in 2017 Kolding Kommune Strategisk vækst Visionen bliver

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Vision Lyngby-Taarbæk Kommune har et stærkt erhvervsliv. Iværksættere og smv er går hånd i hånd med et af Danmarks mest innovative videns miljøer - og et af de aller bedste handelsmiljøer.

Læs mere

Mad med mening mad og måltidspolitik for:

Mad med mening mad og måltidspolitik for: Mad med mening mad og måltidspolitik for: (borgere visiteret til madordninger i Hillerød kommune) Forord: Hillerød kommune ønsker med en mad- og måltidspolitik for de ældre at opsætte mål for kvaliteten

Læs mere

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion.

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Sendes pr. e-mail: vusmidt@ru.rm.dk Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Side 1 af 5 Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar Aarhus Kommune har modtaget forslag

Læs mere

60 % eko möjligheter för offentligt storhushåll och ekologiskt lantbruk i Danmark.

60 % eko möjligheter för offentligt storhushåll och ekologiskt lantbruk i Danmark. 60 % eko möjligheter för offentligt storhushåll och ekologiskt lantbruk i Danmark. Eko-Mat Centrum 21.nov.2012 v. Phd. kandidat, Dorte Ruge, Aalborg Universitet, Forskningsgruppen Måltidsvidenskab og Folkesundhedsernæring.

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

Mulighedernes Danmark

Mulighedernes Danmark Mulighedernes Danmark Stine Lea Jacobi Programchef Realdania 12. oktober 2017 Agenda Hvem er Realdania? Udfordringer og muligheder Tre tilgange til udvikling To nye indsatser Opsamling Realdanias mission

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik UDKAST

Kultur- og Fritidspolitik UDKAST 1 / 26 Kultur- og Fritidspolitik 2020 23 UDKAST Indhold 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn og unge Kultur 3 / 12 Indledning Et mangfoldigt og

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Byrådets vision: Vejle med Vilje

Byrådets vision: Vejle med Vilje Byrådets vision: Vejle med Vilje Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid : Inden for synsvidde, men uden for umiddelbar rækkevidde. Med Vejle med Vilje ønsker Vejle Kommunes Byråd, at borgere,

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Fødevarepolitik og handlingsplan

Fødevarepolitik og handlingsplan 1 Fødevarepolitik og handlingsplan 2019-23 Vision Et stærkt vestjysk fødevareerhverv, der gør sig gældende nationalt og internationalt til gavn for vores område. 1. Fødevarefortællingen Vores aktiviteter

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

En sammenbunden by 2035

En sammenbunden by 2035 En sammenbunden by 2035 Strategi for samarbejdet mellem Helsingør og Helsingborg 2017-2020 Forord En sammenbunden by 2035 - en fælles strategi for samarbejdet mellem Helsingør og Helsingborg For at udvikle

Læs mere

Byrådets vision: Vejle med Vilje

Byrådets vision: Vejle med Vilje Byrådets vision: Vejle med Vilje Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid : Inden for synsvidde, men uden for umiddelbar rækkevidde. Med Vejle med Vilje ønsker Vejle Kommunes Byråd, at borgere,

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

Frederiksberg Kommunes erhvervsstrategi

Frederiksberg Kommunes erhvervsstrategi Frederiksberg Kommunes erhvervsstrategi 2018-21 Frederiksberg Erhvervskonference torsdag den 12. oktober 2017 Vicedirektør Thomas Wohlert Agenda Hvor langt er vi med erhvervsstrategien? Afsæt Proces Hvad

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Journalnr. A 19 d. 10-2-2011. Sundhed og Omsorgsforvaltningen Susanne Juul Rohmann via mail. Høringssvar vedr. Københavns sundhedspolitik 2011-2014

Journalnr. A 19 d. 10-2-2011. Sundhed og Omsorgsforvaltningen Susanne Juul Rohmann via mail. Høringssvar vedr. Københavns sundhedspolitik 2011-2014 Journalnr. A 19 d. 10-2-2011 Sundhed og Omsorgsforvaltningen Susanne Juul Rohmann via mail Høringssvar vedr. Københavns sundhedspolitik 2011-2014 Københavns Madhus tilslutter sig til fulde, at der i en

Læs mere

Forslag til tema i Vækstpakke om internationalisering af byen

Forslag til tema i Vækstpakke om internationalisering af byen KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation NOTAT Forslag til tema i Vækstpakke om internationalisering af byen Kultur- og Fritidsforvaltningen er af forvaltningen den

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer. Vi arbejder for turismen

Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer. Vi arbejder for turismen Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer Vi arbejder for turismen www.bornholm.info/erhverv Hvad gør vi/hvor er vi Vi har 75 fødevareproducerende virksomheder på Bornholm.

Læs mere

Vestegnen i udvikling byer i bevægelse. Fælles udviklingsperspektiv til Vestegnskommunernes kommuneplanstrategier

Vestegnen i udvikling byer i bevægelse. Fælles udviklingsperspektiv til Vestegnskommunernes kommuneplanstrategier Vestegnen i udvikling byer i bevægelse Fælles udviklingsperspektiv til Vestegnskommunernes kommuneplanstrategier 15. oktober 2007 Vestegnen i udvikling byer i bevægelse På Vestegnen er der lang tradition

Læs mere

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Indhold side 4 Forord side 6 Fremtidens udfordringer side 8 Udviklingsområder side 10 Etablerede virksomheder side 12 Turisme side 14 Iværksættere og iværksætterkultur

Læs mere

københavns kommunes Folkeoplysningspolitik

københavns kommunes Folkeoplysningspolitik københavns kommunes Folkeoplysningspolitik københavns kommunes Folkeoplysningspolitik formål Vision Københavns Kommune har en vision om, at foreninger gennem folkeoplysende aktiviteter, undervisning, foredrag

Læs mere

Strategisk Byledelse direktørens perspektiv v/ulrik Winge

Strategisk Byledelse direktørens perspektiv v/ulrik Winge Strategisk Byledelse direktørens perspektiv v/ulrik Winge Bystrategi Strategisk byledelse Strategisk byledelse er globalt orienteret ledelse af en bys udvikling, der proaktivt og agilt forholder sig til

Læs mere

BI22 Kødbyen kvartermanager, aktiviteter og byrumsinventar (Erhvervspakke) (revideret 9. september 2014)

BI22 Kødbyen kvartermanager, aktiviteter og byrumsinventar (Erhvervspakke) (revideret 9. september 2014) Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Københavns Erhvervsservice BUDGETNOTAT BI22 Kødbyen kvartermanager, aktiviteter og byrumsinventar (Erhvervspakke) (revideret 9. september 2014) Baggrund På

Læs mere

Københavns Madhus har udviklet en idé om at skabe og samle en række beslægtede virksomheder i vores ende af Kødbyen under betegnelsen Madbyen.

Københavns Madhus har udviklet en idé om at skabe og samle en række beslægtede virksomheder i vores ende af Kødbyen under betegnelsen Madbyen. MADBYEN I KØDBYEN Visionen Københavns Madhus har udviklet en idé om at skabe og samle en række beslægtede virksomheder i vores ende af Kødbyen under betegnelsen Madbyen. Med Madbyen vil vi generobre, nyfortolke

Læs mere

APPETIT PÅ LIVET UDKAST MARTS 2012

APPETIT PÅ LIVET UDKAST MARTS 2012 APPETIT PÅ LIVET UDKAST MARTS 2012 MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK FOR ÆLDRE I KØBENHAVNS KOMMUNE 2012-2016 1 INDHOLD Forord...3 APPETIT PÅ LIVET...4 Madkvalitet...5 Det gode måltid...6 Det rette tilbud til den

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

DNA. Accelerate your future

DNA. Accelerate your future DNA MANIFEST KPH vil styrke iværksætteri med fokus på social, kulturel og miljømæssig værdi i samfundet. KPH er mere end et kontorfællesskab for sociale, kulturelle og miljømæssige iværksættere. KPH er

Læs mere

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Derfor turisme og oplevelsesøkonomi Turisme er et af verdens hurtigst voksende erhverv og Fyn har gode

Læs mere

Bilag 5: Samling af forvaltningernes høringssvar

Bilag 5: Samling af forvaltningernes høringssvar KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 11-05-2015 Bilag 5: Samling af forvaltningernes høringssvar Beskæftigelses- og Integrationsudvalget (Godkendt på møde d. 18.05.15) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget takker

Læs mere

Ansøgning til innovationspuljen Fra løntilskud til fremtidens medarbejder

Ansøgning til innovationspuljen Fra løntilskud til fremtidens medarbejder Ansøgning til innovationspuljen Fra løntilskud til fremtidens medarbejder Bilag 1 Forslagets titel: Kort resumé: Fra løntilskud til fremtidens medarbejder - Udvikling af fremtidens arbejdsopgaver gennem

Læs mere

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att. Danmarks Vækstråd Telefon 38 66 50 00 Direkte 38665566 Fax 38 66 58 50 Web www.regionh.dk Ref.: 15002338 Dato: 22. april 2015 Redegørelse

Læs mere