C1 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "C1 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)"

Transkript

1 02017R0105 DA Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver af de relevante retsakter, inklusive deres betragtninger, er offentliggjort i den Europæiske Unions Tidende og kan findes i EUR-Lex. Disse officielle tekster er tilgængelige direkte via linkene i dette dokument B C1 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/105 af 26. oktober 2016 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 1247/2012 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for formatet for og hyppigheden af handelsindberetninger til transaktionsregistre i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 648/2012 om OTC-derivater, centrale modparter og transaktionsregistre (EØS-relevant tekst) (EUT L 17 af , s. 17) Berigtiget ved: C1 Berigtigelse, EUT L 19 af , s. 97 (2017/105)

2 02017R0105 DA C1 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/105 af 26. oktober 2016 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 1247/2012 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for formatet for og hyppigheden af handelsindberetninger til transaktionsregistre i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 648/2012 om OTC-derivater, centrale modparter og transaktionsregistre (EØS-relevant tekst) Artikel 1 I gennemførelsesforordning (EU) nr. 1247/2012 foretages følgende ændringer: 1) Artikel 3 affattes således:»artikel 3 Identifikation af modparter og andre enheder I indberetninger skal der anvendes en identifikator for juridiske enheder (legal entity identifier) til identifikation af: a) en berettiget modtager, der er en juridisk person b) en mæglerenhed c) en central modpart (CCP) d) et clearingmedlem e) en modpart, der er en juridisk person f) en enhed, der indgiver oplysninger.«2) Som artikel 3a og 3b indsættes:»artikel 3a Modpartsside 1. Den i felt 14 i bilagets tabel 1 omhandlede modpartsside til derivataftalen skal fastlægges i overensstemmelse med stk I tilfælde af optioner og swaptioner identificeres den modpart, der har retten til at udnytte optionen, som køber, og den modpart, der sælger optionen og modtager en præmie, som sælger. 3. I tilfælde af futures og forwards, der ikke vedrører valutaer, identificeres den modpart, der køber instrumentet, som køber, og den modpart, der sælger instrumentet, som sælger.

3 02017R0105 DA I tilfælde af swaps, der vedrører værdipapirer, identificeres den modpart, der bærer risikoen ved prisudsving i det underliggende værdipapir og modtager sikkerhedsbeløbet, som køber, og den modpart, der betaler sikkerhedsbeløbet, som sælger. 5. I tilfælde af swaps, der vedrører renter eller inflationsindeks, identificeres den modpart, der betaler den faste rente, som køber, og den modpart, der modtager den faste rente, som sælger. I tilfælde af basisswaps identificeres den modpart, der betaler spread, som køber, og den modpart, der modtager spread, som sælger. 6. I tilfælde af cross-currency swaps og swaps og forwards, der vedrører valutaer, identificeres den modpart, der modtager den valuta, der står først i alfabetisk rækkefølge efter International Organization for Standardization ISO 4217-standarden, som køber, og den modpart, der leverer den pågældende valuta, som sælger. 7. I tilfælde af swaps, der vedrører udbytte, identificeres den modpart, der modtager de tilsvarende faktiske udbytteudbetalinger, som køber, og den modpart, der betaler udbyttet og modtager den faste rente, som sælger. 8. I tilfælde af derivatinstrumenter til overførsel af kreditrisiko, bortset fra optioner og swaptioner, identificeres den modpart, der køber beskyttelsen som køber, og den modpart, der sælger beskyttelsen, som sælger. 9. I tilfælde af derivataftaler, der vedrører råvarer, identificeres den modpart, der modtager den i indberetningen specificerede råvare, som køber, og den modpart, der leverer råvaren, som sælger. 10. I tilfælde af fremtidige renteaftaler (forward rate agreements) identificeres den modpart, der betaler den faste rente, som køber, og den modpart, der modtager den faste rente, som sælger. Artikel 3b Sikkerhedsstillelse 1. Den i felt 21 i bilagets tabel 1 omhandlede type sikkerhedsstillelse for derivataftalen skal identificeres af den indberettende modpart i overensstemmelse med stk Hvis der ikke findes en aftale om sikkerhedsstillelse mellem modparterne, eller hvis det i aftalen om sikkerhedsstillelse mellem modparterne hedder, at den indberettende modpart hverken stiller initialmargin eller variationsmargin i forhold til derivataftalen, identificeres sikkerhedsstillelsen for derivataftalen som sikkerhedsstillelse af typen ingen sikkerhedsstillelse.

4 02017R0105 DA Hvis det i aftalen om sikkerhedsstillelse mellem modparterne hedder, at den indberettende modpart kun regelmæssigt stiller variationsmarginer i forhold til derivataftalen, identificeres sikkerhedsstillelsen for derivataftalen som sikkerhedsstillelse af typen delvis sikkerhedsstillelse. 4. Hvis det i aftalen om sikkerhedsstillelse mellem modparterne hedder, at den indberettende modpart stiller initialmargin og regelmæssigt variationsmarginer, og at den anden modpart enten kun stiller variationsmarginer eller ikke stiller nogen marginer i forhold til derivataftalen, identificeres sikkerhedsstillelsen for derivataftalen som sikkerhedsstillelse af typen envejssikkerhedsstillelse. 5. Hvis det i aftalen om sikkerhedsstillelse mellem modparterne hedder, at begge modparter stiller initialmargin og regelmæssigt variationsmarginer i forhold til derivataftalen, identificeres sikkerhedsstillelsen for derivataftalen som sikkerhedsstillelse af typen fuld sikkerhedsstillelse.«3) Artikel 4 affattes således:»artikel 4 Angivelse, identifikation og klassificering af derivater 1. I indberetninger skal et derivat angives på grundlag af aftaletype og aktivklasse i overensstemmelse med stk. 2 og Derivatet skal angives i felt 1 i bilagets tabel 2 som en af følgende aftaletyper: a) finansiel differencekontrakt b) fremtidig renteaftale (forward rate agreement) c) forward d) future e) option f) spreadbet g) swap h) swaption i) andet. 3. Derivatet skal angives i felt 2 i bilagets tabel 2 som en af følgende aktivklasser: a) råvarer og emissionskvoter b) lån c) valuta d) aktier e) rentesats.

5 02017R0105 DA Hvis derivater ikke tilhører en af de aktivklasser, der er angivet i stk. 3, skal modparterne i indberetningen angive den aktivklasse, som ligner derivatet mest. Begge modparter skal angive den samme aktivklasse. 5. Derivatet skal identificeres i felt 6 i bilagets tabel 2 ved hjælp af følgende koder, hvis de findes: a) en kode i henhold til ISO 6166 International Securities Identification Number (ISIN) eller en kode i henhold til Alternative Instrument Identifier (AII) indtil anvendelsesdatoen for den delegerede retsakt, vedtaget af Kommissionen i henhold til artikel 27, stk. 3, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 (*) b) en ISIN-kode fra anvendelsesdatoen for den delegerede retsakt, vedtaget af Kommissionen i henhold til artikel 27, stk. 3, i forordning (EU) nr. 600/2014. Hvis der anvendes en AII-kode, skal den fuldstændige AII-kode anvendes. 6. Den i stk. 5 omhandlede fuldstændige AII-kode skal være resultatet af en sammenkædning af følgende seks elementer: a) kode i henhold til ISO Market Identifier Codes (MIC) for den markedsplads, hvor derivatet handles, angivet med anvendelse af 4 alfanumeriske b) kode, tildelt af markedspladsen, som entydigt er knyttet til et bestemt underliggende instrument og en bestemt afviklingstype og andre kende ved aftalen, angivet med anvendelse af op til 12 alfanumeriske c) et enkelt bogstav, som viser, om instrumentet er en option eller en future, angivet som»o«, hvis det er en option, og som»f«, hvis det er en future d) et enkelt bogstav, som viser, om instrumentet er en put- eller call-option, angivet som»p«, hvis det er en put-option, og som»c«, hvis det er en call-option; hvis instrumentet er blevet identificeret som en future i overensstemmelse med litra c), angives det som»f«e) gennemførelsesdato eller udløbsdato for en derivataftale angivet i ISO 8601-standardens ÅÅÅÅ-MM-DD-format f) strikeprisen for en option, angivet ved anvendelse af op til 19, herunder op til fem decimaler uden foranstillede eller efterstillede nuller. Som decimal anvendes et punktum. Negative værdier er ikke tilladt. Hvis instrumentet er en future, skal strikeprisen angives med nul.

6 02017R0105 DA Derivatet skal klassificeres i felt 4 i bilagets tabel 2 ved anvendelse af en kode i henhold til ISO Classification of Financial Instruments (CFI) for produkter, der er identificeret ved hjælp af en kode i henhold til ISO 6166 ISIN eller en AII-kode. 8. Derivater, for hvilke der ikke findes en kode i henhold til ISO 6166 ISIN eller en AII-kode, skal klassificeres ved hjælp af en tildelt kode. Den pågældende kode skal være: a) entydig b) neutral c) pålidelig d) open source e) skalerbar f) tilgængelig g) til rådighed med et rimeligt omkostningsgrundlag h) omfattet af en passende forvaltningsramme. 9. Indtil ESMA har godkendt den i stk. 8 omhandlede kode, skal derivater, for hvilke der ikke findes en kode i henhold til ISO 6166 ISIN eller en AII-kode, klassificeres ved anvendelse af en kode i henhold til ISO CFI. (*) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 af 15. maj 2014 om markeder for finansielle instrumenter og om ændring af forordning (EU) nr. 648/2012 (EUT L 173 af , s. 84).«4) Som artikel 4a og 4b indsættes:»artikel 4a Entydig transaktionsidentifikator 1. Indberetninger skal identificeres enten ved hjælp af en global entydig transaktionsidentifikator godkendt af ESMA eller i mangel af en sådan ved hjælp af en entydig transaktionsidentifikator, som modparterne er enige om. 2. Hvis modparterne ikke er enige om, hvilken enhed der er ansvarlig for at generere den entydige transaktionsidentifikator, som skal knyttes til indberetningen, skal modparterne fastlægge, hvilken enhed der er ansvarlig for at generere en entydig transaktionsidentifikator, i overensstemmelse med følgende: a) for centralt gennemførte og clearede transaktioner skal den entydige transaktionsidentifikator genereres i forbindelse med clearing, nærmere bestemt af den centrale modpart (CCP) for clearingmedlemmet. Clearingmedlemmet skal generere en anden entydig transaktionsidentifikator for sin modpart b) for centralt gennemførte, men ikke centralt clearede transaktioner skal den entydige transaktionsidentifikator genereres af handelsstedet for dettes medlem

7 02017R0105 DA c) for centralt bekræftede og clearede transaktioner skal den entydige transaktionsidentifikator genereres i forbindelse med clearing, nærmere bestemt af den centrale modpart (CCP) for clearingmedlemmet. Clearingmedlemmet skal generere en anden entydig transaktionsidentifikator for sin modpart d) for transaktioner, der bekræftes centralt ved hjælp af elektroniske midler, men som ikke cleares centralt, skal den entydige transaktionsidentifikator genereres af den platform, hvor transaktionerne bekræftes, i forbindelse med bekræftelse e) for alle andre transaktioner end de i litra a)-d) omhandlede gælder følgende: i) hvis finansielle modparter handler med ikke-finansielle modparter, skal de finansielle modparter generere den entydige transaktionsidentifikator ii) hvis ikke-finansielle modparter, som ligger over clearinggrænseværdien, handler med ikke-finansielle modparter, som ligger under clearinggrænseværdien, skal de ikke-finansielle modparter, som ligger over clearinggrænseværdien, generere den entydige transaktionsidentifikator iii) for alle andre transaktioner end de i nr. i) og ii) omhandlede skal sælger generere den entydige transaktionsidentifikator. 3. Den modpart, som genererer den entydige transaktionsidentifikator, skal underrette den anden modpart om den pågældende entydige transaktionsidentifikator rettidigt, således at sidstnævnte kan opfylde sin indberetningsforpligtelse. Artikel 4b Handelssted Derivataftalens handelssted angives i felt 15 i bilagets tabel 2 som følger: a) indtil anvendelsesdatoen for den delegerede retsakt, vedtaget af Kommissionen i henhold til artikel 27, stk. 3, i forordning (EU) nr. 600/2014: i) for et handelssted inden for Unionen, ved hjælp af en kode i henhold til ISO Market Identifier Code (MIC) offentliggjort på ESMA's websted i det register, der er oprettet på grundlag af oplysninger indsendt af kompetente myndigheder i henhold til artikel 13, stk. 2, i Kommissionens forordning (EF) nr. 1287/2006 (*) ii) for et handelssted uden for Unionen, ved hjælp af en kode i henhold til ISO MIC opført på den liste over MIC-koder, der føres og opdateres af ISO, og som er offentliggjort på ISO's websted

8 02017R0105 DA b) fra anvendelsesdatoen for den delegerede retsakt, vedtaget af Kommissionen i henhold til artikel 27, stk. 3, i forordning (EU) nr. 600/2014, ved hjælp af en kode i henhold til ISO MIC (*) Kommissionens forordning (EF) nr. 1287/2006 af 10. august 2006 om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2004/39/EF for så vidt angår registreringsforpligtelser for investeringsselskaber, indberetning af transaktioner, markedsgennemsigtighed, optagelse af finansielle instrumenter til handel samt definitioner af begreber med henblik på nævnte direktiv (EUT L 241 af , s. 1).«5) Artikel 5, stk. 4, affattes således:»4. Følgende derivataftaler, som ikke er udestående på startdatoen for indberetning af en bestemt derivatklasse, skal indberettes til et transaktionsregister inden fem år efter den pågældende dato: a) derivataftaler, som blev indgået før den 16. august 2012, og som stadig var udestående den 16. august 2012 b) derivataftaler, som blev indgået den eller efter den 16. august 2012.«6) Bilaget erstattes af teksten i bilaget til nærværende forordning. Artikel 2 Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende. Den anvendes fra den 1. november 2017, bortset fra artikel 1, nr. 5), som anvendes fra ikrafttrædelsesdatoen. Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

9 02017R0105 DA BILAG»BILAG Tabel 1 Modpartsdata Felt Format Aftalens parter 1 Tidsstempel for indberetningen Datoformat i henhold til ISO 8601 og klokkeslætsformat i henhold til Coordinated Universal Time (UTC), ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm:ssZ 2 ID for den indberettende modpart Kode i henhold til ISO Legal Entity Identifier (LEI), 20 alfanumeriske.. 3 ID-type for den anden modpart»lei«for kode i henhold til ISO Legal Entity Identifier (LEI)»CLC«for kundekode 4 Den anden modparts ID Kode i henhold til ISO Legal Entity Identifier (LEI), 20 alfanumeriske. Kundekode (op til 50 alfanumeriske ).. 5 Den anden modparts land Landekode i henhold til ISO 3166, 2 bogstaver 6 Den indberettende modparts branche Taksonomi for finansielle modparter: A = livsforsikringsselskab, der er meddelt tilladelse i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/138/EF ( 1 ) C = kreditinstitut, der er meddelt tilladelse i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/36/EU ( 2 ) F = investeringsselskab, der er meddelt tilladelse i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2004/39/EF ( 3 ) I = forsikringsselskab, der er meddelt tilladelse i henhold til direktiv 2009/ 138/EF L = alternativ investeringsfond forvaltet af forvaltere af alternative investeringsfonde (FAIF'er), der er meddelt tilladelse eller registreret i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2011/61/EU ( 4 ) O = arbejdsmarkedsrelateret pensionskasse som defineret i artikel 6, litra a), i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2003/41/EF ( 5 ) R = genforsikringsselskab, der er meddelt tilladelse i henhold til direktiv 2009/138/EF U = institut for kollektiv investering i værdipapirer (investeringsinstitut) og dets administrationsselskab, godkendt i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/65/EF ( 6 ) Taksonomi for ikke-finansielle modparter: Følgende kategorier svarer til hovedafdelingerne i den statistiske nomenklatur for økonomiske aktiviteter i Det Europæiske Fællesskab (NACE) som defineret i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1893/2006 ( 7 ) 1 = Landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri 2 = Råstofindvinding

10 02017R0105 DA Felt Format 3 = Fremstillingsvirksomhed 4 = El-, gas- og fjernvarmeforsyning 5 = Vandforsyning, kloakvæsen, affaldshåndtering og rensning af jord og grundvand 6 = Byggeri og anlægsvirksomhed 7 = Engroshandel og detailhandel; reparation af motorkøretøjer og motorcykler 8 = Transport og godshåndtering 9 = Overnatningsfaciliteter og restaurationsvirksomhed 10 = Information og kommunikation 11 = Pengeinstitut- og finansvirksomhed, forsikring 12 = Fast ejendom 13 = Liberale, videnskabelige og tekniske tjenesteydelser 14 = Administrative tjenesteydelser og hjælpetjenester 15 = Offentlig forvaltning og forsvar; socialsikring 16 = Undervisning 17 = Sundhedsvæsen og sociale foranstaltninger 18 = Kultur, forlystelser og sport 19 = Andre serviceydelser 20 = Private husholdninger med ansat medhjælp; husholdningers produktion af varer og tjenesteydelser til eget brug i.a.n. 21 = Ekstraterritoriale organisationer og organer Hvis der indberettes mere end en enkelt aktivitet, angives koderne efter de tilsvarende aktiviteters relative betydning med en bindestreg (»-«) imellem. Udfyldes ikke i tilfælde af CCP'er og andre typer modparter, jf. artikel 1, stk. 5, i forordning (EU) nr. 648/ Type indberettende modpart F = Finansiel modpart N = Ikke-finansiel modpart C = Central modpart O = andet 8 Mægler-ID Kode i henhold til ISO Legal Entity Identifier (LEI), 20 alfanumeriske 9 ID for indberettende enhed Kode i henhold til ISO Legal Entity Identifier (LEI), 20 alfanumeriske 10 ID for clearingmedlem Kode i henhold til ISO Legal Entity Identifier (LEI), 20 alfanumeriske 11 ID-type for berettiget modtager»lei«for kode i henhold til ISO Legal Entity Identifier (LEI)»CLC«for kundekode

11 02017R0105 DA Felt Format 12 ID for berettiget modtager Kode i henhold til ISO Legal Entity Identifier (LEI), 20 alfanumeriske, eller kundekode på op til 50 alfanumeriske i tilfælde, hvor kunden ikke er berettiget til en LEI-kode 13 Handler i egenskab af P = Principal A = Agent 14 Modpartsside B = Køber S = Sælger Udfyldes i overensstemmelse med artikel 3a 15 Direkte tilknyttet forretningsmæssige aktiviteter eller likviditetsfinansiering Y = ja N = nej 16 Clearinggrænseværdi Y = Over tærsklen N = Under tærsklen 17 Aftalens værdi Op til 20 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum. Eventuelt negativt for tæller ikke som et numerisk 18 Valuta for værdien ISO 4217-valutakode, bogstavkode bestående af 3 19 Tidsstempel for værdiansættelse Datoformat i henhold til ISO 8601 og klokkeslætsformat i henhold til Coordinated Universal Time (UTC), ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm:ssZ 20 Værdiansættelsestype M = Efter mark-to-market-princippet O = Mark-to-model-princippet C = CCP'ers værdiansættelse 21 Sikkerhedsstillelse U = ingen sikkerhedsstillelse PC = delvis sikkerhedsstillelse OC = envejssikkerhedsstillelse FC = fuld sikkerhedsstillelse Udfyldes i overensstemmelse med artikel 3b 22 Sikkerhedsstillelse på porteføljebasis Y = ja N = nej 23 Kode for sikkerhedsstillelse på porteføljebasis Op til 52 alfanumeriske, herunder fire særlige :». _.«Særlige må ikke anvendes i begyndelsen og slutningen af koden. Der må ikke anvendes mellemrum 24 Stillet initialmargin Op til 20 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum

12 02017R0105 DA Felt Format 25 Valuta for den stillede initialmargin ISO 4217-valutakode, bogstavkode bestående af 3 26 Stillet variationsmargin Op til 20 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum 27 Valuta for den stillede variationsmargin ISO 4217-valutakode, bogstavkode bestående af 3 28 Modtaget initialmargin Op til 20 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum 29 Valuta for den modtagne initialmargin ISO 4217-valutakode, bogstavkode bestående af 3 30 Modtaget variationsmargin Op til 20 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum 31 Valuta for den modtagne variationsmargin ISO 4217-valutakode, bogstavkode bestående af 3 32 Overskydende stillet sikkerhed Op til 20 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum 33 Valuta for den overskydende stillede sikkerhed ISO 4217-valutakode, bogstavkode bestående af 3 34 Overskydende modtaget sikkerhed Op til 20 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum 35 Valuta for den overskydende modtagne sikkerhed ISO 4217-valutakode, bogstavkode bestående af 3 ( 1 ) Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/138/EF af 25. november 2009 om adgang til og udøvelse af forsikrings- og genforsikringsvirksomhed (Solvens II) (EUT L 335 af , s. 1). ( 2 ) Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/36/EU af 26. juni 2013 om adgang til at udøve virksomhed som kreditinstitut og om tilsyn med kreditinstitutter og investeringsselskaber, om ændring af direktiv 2002/87/EF og om ophævelse af direktiv 2006/48/EF og 2006/49/EF (EUT L 176, , s. 338). ( 3 ) Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2004/39/EF af 21. april 2004 om markeder for finansielle instrumenter, om ændring af Rådets direktiv 85/611/EØF, og 93/6/EØF samt Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/12/EF og om ophævelse af Rådets direktiv 93/22/EØF (EUT L 145 af , s. 1). ( 4 ) Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2011/61/EU af 8. juni 2011 om forvaltere af alternative investeringsfonde og om ændring af direktiv 2003/41/EF og 2009/65/EF samt forordning (EF) nr. 1060/2009 og (EU) nr. 1095/2010 (EUT L 174 af , s. 1). ( 5 ) Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2003/41/EF af 3. juni 2003 om arbejdsmarkedsrelaterede pensionskassers aktiviteter og tilsynet hermed (EUT L 235 af , s. 10). ( 6 ) Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/65/EF af 13. juli 2009 om samordning af love og administrative bestemmelser om visse institutter for kollektiv investering i værdipapirer (investeringsinstitutter) (EUT L 302 af , s. 32). ( 7 ) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1893/2006 af 20. december 2006 om oprettelse af den statistiske nomenklatur for økonomiske aktiviteter NACE rev. 2 og om ændring af Rådets forordning (EØF) nr. 3037/90 og visse EF-forordninger om bestemte statistiske områder (EUT L 393 af , p. 1).

13 02017R0105 DA Tabel 2 Fælles data Afdeling 2a aftaletype Alle aftaler 1 Aftaletype CD = Finansielle differencekontrakter FR = Fremtidige renteaftaler (forward rate agreements) FU = Futures FW = Forwards OP = Option SB = Spreadbet SW = Swap ST = Swaption OT = Andet 2 Aktivklasse CO = Råvarer og emissionskvoter CR = lån CU = valuta EQ = aktier IR = rentesats Afdeling 2b Aftaledata Alle aftaler 3 Type produktklassifikation C = CFI U = UPI 4 Produktklassifikation Kode i henhold til ISO CFI, bogstavkode bestående af 6 Godkendt UPI 5 Type produktidentifikation Angiv den relevante identifikation: I = ISIN A = AII 6 Produktidentifikation For produktidentifikator type I: Kode i henhold til ISO 6166 ISIN, 12 alfanumeriske For produktidentifikator type A: Fuldstændig AII-kode i overensstemmelse med artikel 4, stk. 8 7 Type identifikation af underliggende aktiv I = ISIN A = AII U = UPI B = Kurv X = Indeks

14 02017R0105 DA Identifikation af underliggende aktiv For identifikation af underliggende aktiv type I: Kode i henhold til ISO 6166 ISIN, 12 alfanumeriske For identifikation af underliggende aktiv type A: Fuldstændig AII-kode i overensstemmelse med artikel 4, stk. 8 For identifikation af underliggende aktiv type U: UPI For identifikation af underliggende aktiv type B: identifikation af alle de enkelte komponenter ved hjælp af ISO 6166 ISIN eller fuldstændig AII-kode i overensstemmelse med artikel 4, stk. 8. Identifikatorer for de enkelte komponenter adskilles med en tankestreg (»-«). For identifikation af underliggende aktiv type X: kode i henhold til ISO 6166 ISIN, hvis en sådan foreligger, og ellers indeksets fulde navn som tildelt af indeksproducenten 9 Notionel valuta 1 ISO 4217-valutakode, bogstavkode bestående af 3 10 Notionel valuta 2 ISO 4217-valutakode, bogstavkode bestående af 3 11 Leveringsvaluta ISO 4217-valutakode, bogstavkode bestående af 3 Afdeling 2c Nærmere oplysninger om transaktionen Alle aftaler 12 Transaktions-ID Indtil der foreligger en global entydig transaktionsidentifikator (UTI), op til 52 alfanumeriske, herunder fire særlige :». _.«Særlige må ikke anvendes i begyndelsen og slutningen af koden. Der må ikke anvendes mellemrum. 13 Indberetningens referencenummer Et alfanumerisk felt på op til Kompleks transaktionskomponent-id Et alfanumerisk felt på op til Handelssted Kode i henhold til ISO Market Identifier Code (MIC), 4 alfanumeriske, i overensstemmelse med artikel 4b 16 Komprimering Y = aftalen skyldes komprimering N = aftalen skyldes ikke komprimering

15 02017R0105 DA Pris/kurs Op til 20 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum. Eventuelt negativt for tæller ikke som et numerisk. Hvis prisen indberettes i procentværdier, angives den som en procent, hvor 100 % angives som»100«18 Prisnotering U = Enheder P = Procent Y = Afkast 19 Valuta for prisen ISO 4217-valutakode, bogstavkode bestående af 3 20 Notionel værdi Op til 20 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum. Eventuelt negativt for tæller ikke som et numerisk 21 Prismultiplikator Op til 20 numeriske, inklusive decimaler Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum 22 Mængde Op til 20 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum 23 Forudbetaling Op til 20 numeriske, inklusive decimaler. Negativt for anvendes til at angive, at betalingen er foretaget, men ikke modtaget. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum. Eventuelt negativt for tæller ikke som et numerisk 24 Leveringstype C = Kontant P = Fysisk O = Valgfrit for modparten, eller hvis det afgøres af tredjepart

16 02017R0105 DA Tidsstempel for gennemførelse Datoformat i henhold til ISO 8601 og klokkeslætsformat i henhold til Coordinated Universal Time (UTC), ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm:ssZ 26 Ikrafttrædelsesdato ISO 8601-datoformat (ÅÅÅÅ-MM-DD) 27 Udløbsdato ISO 8601-datoformat (ÅÅÅÅ-MM-DD) 28 Ophævelsesdato ISO 8601-datoformat (ÅÅÅÅ-MM-DD) 29 Afviklingsdato ISO 8601-datoformat (ÅÅÅÅ-MM-DD) 30 Masteraftaletype Fritekst, felt op til 50, angivelse af navnet på masteraftalen, hvis en sådan anvendes. 31 Masteraftaleversion ISO 8601-datoformat (ÅÅÅÅ-MM-DD) Afdeling 2d Risikoreduktion/indberetning Alle aftaler 32 Tidsstempel for bekræftelse Datoformat i henhold til ISO 8601 og klokkeslætsformat i henhold til Coordinated Universal Time (UTC), ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm:ssZ 33 Bekræftelsesmiddel Y = Ikke-elektronisk bekræftelse N = Ingen bekræftelse E = Elektronisk bekræftelse Afdeling 2e Clearing Alle aftaler 34 Clearingforpligtelse Y = ja N = nej 35 Clearet Y = ja N = nej 36 Tidsstempel for clearing Datoformat i henhold til ISO 8601 og klokkeslætsformat i henhold til Coordinated Universal Time (UTC), ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm:ssZ 37 CCP Kode i henhold til ISO Legal Entity Identifier (LEI), 20 alfanumeriske 38 Koncernintern Y = ja N = nej Afdeling 2f Rentesatser Rentederivater

17 02017R0105 DA Fast rente for første ben Op til 10 numeriske, herunder decimaler, udtrykt som procent, hvor 100 % angives som»100«. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum. Eventuelt negativt for tæller ikke som et numerisk 40 Fast rente for andet ben Op til 10 numeriske, herunder decimaler, udtrykt som procent, hvor 100 % angives som»100«. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum. Eventuelt negativt for tæller ikke som et numerisk 41 Rentedagskonvention for den faste rente for første ben Nævner/tæller, hvis både nævner og tæller er numeriske, eller udtrykket»actual«, f.eks. 30/360 eller Actual/ Rentedagskonvention for den faste rente for andet ben Nævner/tæller, hvis både nævner og tæller er numeriske, eller udtrykket»actual«, f.eks. 30/360 eller Actual/ Betalingshyppighed for den faste rente for første ben tidsperiode Tidsperiode, der beskriver, hvor ofte modparterne udveksler betalinger; følgende forkortelser anvendes: Y = År M = Måned W = Uge D = Dag 44 Betalingshyppighed for den faste rente for første ben multiplikator Hel multiplikator af en tidsperiode, der beskriver, hvor ofte modparterne udveksler betalinger. Op til 3 numeriske 45 Betalingshyppighed for den faste rente for andet ben tidsperiode Tidsperiode, der beskriver, hvor ofte modparterne udveksler betalinger; følgende forkortelser anvendes: Y = År M = Måned W = Uge D = Dag

18 02017R0105 DA Betalingshyppighed for den faste rente for andet ben multiplikator Hel multiplikator af en tidsperiode, der beskriver, hvor ofte modparterne udveksler betalinger. Op til 3 numeriske 47 Betalingshyppighed for den variable rente for første ben tidsperiode Tidsperiode, der beskriver, hvor ofte modparterne udveksler betalinger; følgende forkortelser anvendes: Y = År M = Måned W = Uge D = Dag 48 Betalingshyppighed for den variable rente for første ben multiplikator Hel multiplikator af en tidsperiode, der beskriver, hvor ofte modparterne udveksler betalinger Op til 3 numeriske. 49 Betalingshyppighed for den variable rente for andet ben tidsperiode Tidsperiode, der beskriver, hvor ofte modparterne udveksler betalinger; følgende forkortelser anvendes: Y = År M = Måned W = Uge D = Dag 50 Betalingshyppighed for den variable rente for andet ben multiplikator Hel multiplikator af en tidsperiode, der beskriver, hvor ofte modparterne udveksler betalinger. Op til 3 numeriske 51 Hyppighed for genfastsættelse af den variable rente for første ben tidsperiode Tidsperiode, der beskriver, hvor ofte modparterne genfastsætter den variable rente; følgende forkortelser anvendes: Y = År M = Måned W = Uge D = Dag 52 Hyppighed for genfastsættelse af den variable rente for første ben multiplikator Hel multiplikator af en tidsperiode, der beskriver, hvor ofte modparterne genfastsætter den variable rente. Op til 3 numeriske

19 02017R0105 DA Hyppighed for genfastsættelse af den variable rente for andet ben tidsperiode Tidsperiode, der beskriver, hvor ofte modparterne genfastsætter den variable rente; følgende forkortelser anvendes: Y = År M = Måned W = Uge D = Dag 54 Hyppighed for genfastsættelse af den variable rente for andet ben multiplikator Hel multiplikator af en tidsperiode, der beskriver, hvor ofte modparterne genfastsætter den variable rente. Op til 3 numeriske 55 Variabel rente for første ben Navnet på indekset for den variable rente»eona«eonia»eons«eonia SWAP»EURI«EURIBOR»EUUS«EURODOLLAR»EUCH«EuroSwiss»GCFR«GCF REPO»ISDA«ISDAFIX»LIBI«LIBID»LIBO«LIBOR»MAAA«Muni AAA»PFAN«Pfandbriefe»TIBO«TIBOR»STBO«STIBOR»BBSW«BBSW»JIBA«JIBAR»BUBO«BUBOR»CDOR«CDOR»CIBO«CIBOR»MOSP«MOSPRIM»NIBO«NIBOR»PRBO«PRIBOR»TLBO«TELBOR»WIBO«WIBOR»TREA«Treasury»SWAP«SWAP»FUSW«Future SWAP Eller op til 25 alfanumeriske, hvis referencesatsen ikke er medtaget i overstående liste

20 02017R0105 DA Referenceperiode for den variable rente for første ben tidsperiode Tidsperiode, der beskriver referenceperioden; følgende forkortelser anvendes: Y = År M = Måned W = Uge D = Dag 57 Referenceperiode for den variable rente for første ben multiplikator Hel multiplikator af en tidsperiode, der beskriver referenceperioden. Op til 3 numeriske 58 Variabel rente for andet ben Navnet på indekset for den variable rente»eona«eonia»eons«eonia SWAP»EURI«EURIBOR»EUUS«EURODOLLAR»EUCH«EuroSwiss»GCFR«GCF REPO»ISDA«ISDAFIX»LIBI«LIBID»LIBO«LIBOR»MAAA«Muni AAA»PFAN«Pfandbriefe»TIBO«TIBOR»STBO«STIBOR»BBSW«BBSW»JIBA«JIBAR»BUBO«BUBOR»CDOR«CDOR»CIBO«CIBOR»MOSP«MOSPRIM»NIBO«NIBOR»PRBO«PRIBOR»TLBO«TELBOR»WIBO«WIBOR»TREA«Treasury»SWAP«SWAP»FUSW«Future SWAP Eller op til 25 alfanumeriske, hvis referencesatsen ikke er medtaget i overstående liste

21 02017R0105 DA Referenceperiode for den variable rente for andet ben tidsperiode Tidsperiode, der beskriver referenceperioden; følgende forkortelser anvendes: Y = År M = Måned W = Uge D = Dag 60 Referenceperiode for den variable rente for andet ben multiplikator Hel multiplikator af en tidsperiode, der beskriver referenceperioden. Op til 3 numeriske Afdeling 2g Udenlandsk valuta Valutaderivater 61 Leveringsvaluta 2 ISO 4217-valutakode, bogstavkode bestående af 3 62 Valutakurs 1 Op til 10 numeriske, herunder decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum. Eventuelt negativt for tæller ikke som et numerisk 63 Terminskurs Op til 10 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum. Eventuelt negativt for tæller ikke som et numerisk 64 Valutakursgrundlag To ISO 4217-valutakoder adskilt med skråstreg (»/«). Den første valutakode angiver basisvalutaen, og den anden noteringsvalutaen. Afdeling 2h Råvarer og emissionskvoter Råvare- og emissionskvotederivater Generelt 65 Overordnet råvarekategori AG = Landbrug EN = Energi FR = Fragt ME = Metaller IN = Indeks EV = Miljø EX = Eksotisk OT = Andet

22 02017R0105 DA Varebeskrivelse Landbrug GO = Korn, olieholdige frø DA = Mejeriprodukter LI = Levende dyr FO = Skovbrugsprodukter SO = Softs SF = Fisk og skaldyr OT = Andet Energi OI = Olie NG = Naturgas CO = Kul EL = El IE = Flere energiformer OT = Andet Fragt DR = Tør WT = Våd OT = Andet Metaller PR = Ædelmetaller NP = Ikke-ædelmetaller Miljø WE = Vejr EM = Emissioner OT = Andet Energi 67 Leveringssted eller -område EIC-kode, 16 alfanumeriske Gentages 68 Forbindelsespunkt EIC-kode, 16 alfanumeriske 69 Belastningstype BL = Basisbelastning PL = Spidsbelastning OP = Uden for spidsbelastning BH = Time/Tidsblokke SH = Shaped GD = Gasdøgn OT = Andet

23 02017R0105 DA Gentages for felt Leveringsintervaller tt:mmz 71 Dato og klokkeslæt for leveringsstart Datoformat i henhold til ISO 8601 og klokkeslætsformat i henhold til Coordinated Universal Time (UTC), ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm:ssZ 72 Dato og klokkeslæt for leveringsstop Datoformat i henhold til ISO 8601 og klokkeslætsformat i henhold til Coordinated Universal Time (UTC), ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm:ssZ 73 Varighed N = Minutter H = Time D = Dag W = Uge M = Måned Q = Kvartal S = Sæson Y = Årlig O = Andet. 74 Ugedage WD = Hverdage WN = Weekend MO = Mandag TU = Tirsdag WE = Onsdag TH = Torsdag FR = Fredag SA = Lørdag SU = Søndag Det er tilladt at angive flere værdier adskilt med skråstreg (»/«) 75 Leveringskapacitet Op til 20 numeriske, herunder decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum. Eventuelt negativt for tæller ikke som et numerisk 76 Antal enheder KW KWh/h KWh/d MW MWh/h

24 02017R0105 DA MWh/d GW GWh/h GWh/d Therm/d KTherm/d MTherm/d cm/d mcm/d 77 Pris pr. mængde pr. leveringstidsinterval Op til 20 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum. Eventuelt negativt for tæller ikke som et numerisk Afdeling 2i- Optioner Aftaler, hvori indgår en option 78 Optionsform P = Put C = Call O = hvis det ikke kan fastslås, om der er tale om en call- eller put-option 79 Optionens udnyttelsesmåde A = amerikansk B = Bermuda- E = europæisk S = asiatisk Der kan angives mere end en enkelt værdi 80 Strikepris (renteloft/minimumsrentesats) Op til 20 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum. Eventuelt negativt for tæller ikke som et numerisk. Hvis strikeprisen indberettes i procentværdier, angives den som en procent, hvor 100 % angives som»100«81 Strikeprisnotering U = Enheder P = Procent Y = Afkast 82 Udløbsdato for det underliggende aktiv ISO 8601-datoformat (ÅÅÅÅ-MM-DD)

25 02017R0105 DA Afdeling 2j Kreditderivater 83 Rang SNDB = Prioriteret gæld, f.eks. Senior Unsecured Debt (Corporate/Financial), Foreign Currency Sovereign Debt (Government) SBOD = Efterstillet gæld, f.eks. Subordinated or Lower Tier 2 Debt (Banks), Junior Subordinated eller Upper Tier 2 Debt (Banks) OTHR = Andet, f.eks. præferenceaktier eller kernekapital (banker) eller andre kreditderivater 84 Referenceenhed Landekode i henhold til ISO 3166, 2 bogstaver eller Landekode i henhold til ISO , 2 bogstaver, efterfulgt af en tankestreg (»-«) og en subnational enhedskode på op til 3 alfanumeriske eller Kode i henhold til ISO Legal Entity Identifier (LEI), 20 alfanumeriske 85 Betalingshyppighed MNTH = Månedlig QURT = Kvartalsvis MIAN = Halvårlig YEAR = Årlig 86 Beregningsgrundlag Nævner/tæller, hvis både nævner og tæller er numeriske, eller udtrykket»actual«, f.eks. 30/360 eller Actual/ Serie Heltalsfelt på op til 5 88 Version Heltalsfelt på op til 5 89 Indeksfaktor Op til 10 numeriske, inklusive decimaler. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum 90 Tranche T = Opdelt i trancher U = Ikke-opdelt i trancher 91 Attachment point Op til 10 numeriske, herunder decimaler, udtrykt som en decimalbrøk mellem 0 og 1. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum

26 02017R0105 DA Detachment point Op til 10 numeriske, herunder decimaler, udtrykt som en decimalbrøk mellem 0 og 1. Decimalet tæller ikke som et numerisk. Angives i givet fald med et punktum Afdeling 2k Ændringer af aftalen 93 Type handling N = Ny M = Ændring E = Fejl C = Førtidig ophævelse R = Korrektion Z = Komprimering V = Værdiajourføring P = Positionskomponent 94 Niveau T = Transaktion P = Position«

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 21.1.2017 L 17/17 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/105 af 19. oktober 2016 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 1247/2012 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for formatet

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 352/20 Den Europæiske Unions Tidende 21.12.2012 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 1247/2012 af 19. december 2012 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for formatet for og hyppigheden

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) /

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.10.2016 C(2016) 6624 final ANNEX 1 BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / om ændring af Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 148/2013 om udbygning

Læs mere

B KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

B KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 02013R0148 DA 01.11.2017 001.001 1 Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 21.1.2017 L 17/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/104 af 19. oktober 2016 om ændring af delegeret forordning (EU) nr. 148/2013 om udbygning

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 23.2.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 52/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. 148/2013 af 19. december 2012 om udbygning af Europa-Parlamentets

Læs mere

Retningslinjer for transaktionsregistres beregning af positioner i henhold til EMIR

Retningslinjer for transaktionsregistres beregning af positioner i henhold til EMIR Retningslinjer for transaktionsregistres beregning af positioner i henhold til EMIR 28/03/2019 ESMA70-151-1350 DA Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde... 3 II. Henvisninger til retsakter, forkortelser

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. oktober 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. oktober 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. oktober 2016 (OR. en) 13471/16 EF 309 ECOFIN 929 DELACT 219 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 19. oktober 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (7) Denne forordning er baseret på det udkast til gennemførelsesmæssige tekniske standarder, som ESMA har forelagt Kommissionen.

(EØS-relevant tekst) (7) Denne forordning er baseret på det udkast til gennemførelsesmæssige tekniske standarder, som ESMA har forelagt Kommissionen. L 158/16 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/1093 af 20. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder vedrørende formatet for investeringsselskabers og markedsoperatørers positionsrapporter

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 17.3.2016 L 72/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/378 af 11. marts 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 28.11.2017 L 312/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/2194 af 14. august 2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.12.2018 C(2018) 8334 final ANNEX 1 BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2015/2365

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.9.2017 C(2017) 6464 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 29.9.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1011

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.3.2017 C(2017) 1658 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 16.3.2017 om ændring af delegeret forordning (EU) 2015/2205, (EU) 2016/592 og (EU) 2016/1178

Læs mere

Det er ikke alene EU-myndighederne og de nationale myndigheder, der skal træffe forberedelser til udtrædelsen, men også private parter.

Det er ikke alene EU-myndighederne og de nationale myndigheder, der skal træffe forberedelser til udtrædelsen, men også private parter. EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR FINANSIEL STABILITET, FINANSIELLE TJENESTEYDELSER OG KAPITALMARKEDSUNIONEN Bruxelles, den 8. februar 2018 MEDDELELSE TIL INTERESSENTERNE DET FORENEDE KONGERIGES

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.12.2018 C(2018) 9122 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 19.12.2018 om ændring af delegeret forordning (EU) 2015/2205, delegeret forordning (EU) 2016/592

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 343/48 22.12.2017 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/2417 af 17. november 2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 om markeder for finansielle

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.12.2018 C(2018) 8332 final ANNEXES 1 to 2 BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets så vidt reguleringsmæssige

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.1.2017 C(2017) 149 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 20.1.2017 om berigtigelse af delegeret forordning (EU) 2016/2251 af 4. oktober 2016 om supplerende

Læs mere

FORORDNINGEN OM OTC-DERIVATER, CENTRALE MODPARTER OG TRANSAKTIONSREGISTRE ("EMIR")

FORORDNINGEN OM OTC-DERIVATER, CENTRALE MODPARTER OG TRANSAKTIONSREGISTRE (EMIR) FORORDNINGEN OM OTC-DERIVATER, CENTRALE MODPARTER OG TRANSAKTIONSREGISTRE ("EMIR") 1 Formål Den 16. august 2012 trådte forordningen om OTC-derivater, centrale modparter og transaktionsregistre ("EMIR")

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.12.2016 C(2016) 8542 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 20.12.2016 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 648/2012 for så

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. maj 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. maj 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. maj 2016 (OR. en) 9165/16 ADD 1 EF 125 ECOFIN 439 DELACT 83 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 18. maj 2016 til: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør, på vegne af

Læs mere

Retningslinjer Retningslinjer for anvendelsen af C6 og C7 i bilag 1 til MiFID II

Retningslinjer Retningslinjer for anvendelsen af C6 og C7 i bilag 1 til MiFID II Retningslinjer Retningslinjer for anvendelsen af C6 og C7 i bilag 1 til MiFID II 05/06/2019 ESMA-70-156-869 DA Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde... 3 II. Henvisninger til lovgivning og forkortelser...

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - C(2016) 7147 final/2 af

Hermed følger til delegationerne dokument - C(2016) 7147 final/2 af Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. februar 2017 (OR. en) 14410/16 COR 1 EF 339 ECOFIN 1042 DELACT 233 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 3. februar 2017 til: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør, på

Læs mere

Skema til indberetning af mistænkelige transaktioner og ordrer

Skema til indberetning af mistænkelige transaktioner og ordrer L 160/10 BILAG Skema til indberetning af mistænkelige transaktioner og ordrer AFDELING 1 IDENTITETEN PÅ DEN ENHED/PERSON, SOM FREMSENDER INDBERETNINGEN OM MISTÆNKELIGE TRANSAKTI ONER OG ORDRER Personer,

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 1.12.2015 L 314/13 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2015/2205 af 6. august 2015 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 648/2012 for så vidt angår reguleringsmæssige

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (4) Denne forordning er baseret på det udkast til gennemførelsesmæssige tekniske standarder, som ESMA har forelagt Kommissionen.

(EØS-relevant tekst) (4) Denne forordning er baseret på det udkast til gennemførelsesmæssige tekniske standarder, som ESMA har forelagt Kommissionen. 15.5.2018 DA L 119/5 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/708 af 17. april 2018 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder vedrørende det skema, der skal anvendes af forvaltere af pengemarkedsforeninger

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.3.2019 C(2019) 2533 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 28.3.2019 om ændring af delegeret forordning (EU) 2015/2205, delegeret forordning (EU) 2016/592

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.12.2014 C(2014) 9802 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 18.12.2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.9.2017 C(2017) 6337 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 26.9.2017 om ændring af Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/571 om supplerende regler

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 23.3.2018 L 81/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/480 af 4. december 2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 17.11.2017 C(2017) 7684 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 17.11.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 18.9.2012 Den Europæiske Unions Tidende L 251/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. 826/2012 af 29. juni 2012 om udbygning af Europa-Parlamentets

Læs mere

Retningslinjer Retningslinjer for komplekse gældsinstrumenter og strukturerede indlån

Retningslinjer Retningslinjer for komplekse gældsinstrumenter og strukturerede indlån Retningslinjer Retningslinjer for komplekse gældsinstrumenter og strukturerede indlån 04/02/2016 ESMA/2015/1787 DA Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde... 3 II. Henvisninger, forkortelser og definitioner...

Læs mere

Nye regler om derivataftaler vil påvirke alle virksomheder, som har renteswaps, valutaterminsforretninger o.l.

Nye regler om derivataftaler vil påvirke alle virksomheder, som har renteswaps, valutaterminsforretninger o.l. Nye regler om derivataftaler vil påvirke alle virksomheder, som har renteswaps, valutaterminsforretninger o.l. De nye bestemmelser betyder, at alle virksomheder, der har et CVR-nr., fra den 12. februar

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.7.2019 C(2019) 4912 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 3.7.2019 om ændring af delegeret forordning (EU) 2017/653 for at tilpasse overgangsordningen

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

Bruxelles, den 1.3.2016 C(2016) 1224 final ANNEX 1 BILAG

Bruxelles, den 1.3.2016 C(2016) 1224 final ANNEX 1 BILAG EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 1.3.2016 C(2016) 1224 final ANNEX 1 BILAG til Kommissionens delegerede forordning om supplerende regler til Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 87/174 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/577 af 13. juni 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 om markeder for finansielle instrumenter

Læs mere

Central clearing "you can run, but you cannot hide"

Central clearing you can run, but you cannot hide Central clearing "you can run, but you cannot hide" EMIR hvad går reglerne ud på, og hvordan vil de påvirke den enkelte markedsdeltager? DDF - 28. november 2012 PROGRAM EMIR hvad går reglerne ud på, og

Læs mere

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 28/03/2018 ESMA70-151-435 DA Indholdsfortegnelse 1 Anvendelsesområde... 2 2 Formål... 4 3 Compliance-

Læs mere

ANNEX BILAG. til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU).../...

ANNEX BILAG. til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU).../... EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.9.2018 C(2018) 5722 final ANNEX BILAG til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU).../... om fastsættelse af minimumskrav vedrørende gennemførelsen af bestemmelserne

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 30.10.2018 L 271/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/1618 af 12. juli 2018 om ændring af delegeret forordning (EU) nr. 231/2013 for så vidt

Læs mere

FORORDNINGER. (EØS-relevant tekst)

FORORDNINGER. (EØS-relevant tekst) 20.5.2017 L 131/15 FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/867 af 7. februar 2017 om kategorier af aftaler, der skal beskyttes i forbindelse med en delvis overførsel af ejendom i henhold

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 31.3.2017 L 87/411 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/588 af 14. juli 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/65/EU for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.5.2016 C(2016) 3017 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 24.5.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/65/EU for

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (6) For at sikre en effektiv behandling bør de krævede oplysninger forelægges i elektronisk format.

(EØS-relevant tekst) (6) For at sikre en effektiv behandling bør de krævede oplysninger forelægges i elektronisk format. L 137/10 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/824 af 25. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for indholdet af og formatet for beskrivelsen af multilaterale handelsfaciliteters

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 1.3.2016 C(2016) 1224 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 1.3.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.6.2014 C(2014) 3656 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 4.6.2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/36/EU

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 87/368 31.3.2017 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/585 af 14. juli 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.6.2016 C(2016) 3544 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 13.6.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014

Læs mere

Retningslinjer Afstemning af automatiske afbrydelser af handelen og offentliggørelse af suspensioner af handelen i henhold til MiFID II

Retningslinjer Afstemning af automatiske afbrydelser af handelen og offentliggørelse af suspensioner af handelen i henhold til MiFID II Retningslinjer Afstemning af automatiske afbrydelser af handelen og offentliggørelse af suspensioner af handelen i henhold til MiFID II 27/06/2017 ESMA70-872942901-63 DA Indhold 1 Anvendelsesområde...

Læs mere

B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU)

B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 02015R0534 DA 09.10.2017 001.002 1 Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver

Læs mere

Retningslinjer. for indberetning af internaliseret afvikling i henhold til artikel 9 i CSDforordningen 30/04/2019 ESMA DA

Retningslinjer. for indberetning af internaliseret afvikling i henhold til artikel 9 i CSDforordningen 30/04/2019 ESMA DA Retningslinjer for indberetning af internaliseret afvikling i henhold til artikel 9 i CSDforordningen 30/04/2019 ESMA70-151-367 DA Retningslinjer for indberetning af internaliseret afvikling i henhold

Læs mere

1. Antal etablerede selskaber

1. Antal etablerede selskaber Analyse af Iværksætterselskaber. Der vil i denne analyse blive set på Iværksætterselskaber () sammenlignet med Aktieselskaber (), Anpartsselskaber () og Øvrige selskaber hvor det giver mening. Ved øvrige

Læs mere

B EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. 648/2012 af 4. juli 2012 om OTC-derivater, centrale modparter og transaktionsregistre

B EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. 648/2012 af 4. juli 2012 om OTC-derivater, centrale modparter og transaktionsregistre 02012R0648 DA 30.06.2017 008.001 1 Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 10.9.2018 L 227/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/1221 af 1. juni 2018 om ændring af delegeret forordning (EU) 2015/35 for så vidt angår

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK 1.3.2013 Den Europæiske Unions Tidende C 60/1 III (Forberedende retsakter) DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS UDTALELSE af 27. november 2012 om en række forslag til reguleringsmæssige

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.7.2018 C(2018) 4379 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 12.7.2018 om ændring af delegeret forordning (EU) 2016/438 for så vidt angår depositarers

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 30.6.2016 L 173/47 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/1055 af 29. juni 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår de tekniske metoder til passende offentliggørelse

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.8.2017 C(2017) 5812 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 28.8.2017 om ændring af delegeret forordning (EU) 2017/565 for så vidt angår specifikation

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER DA 8.8.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 213/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. 759/2013 af 30. april 2013 om ændring af forordning (EF)

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed 2014 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Meddelelse om ESMA's afgørelse om fornyelse af produktinterventionen i forbindelse med differencekontrakter

Meddelelse om ESMA's afgørelse om fornyelse af produktinterventionen i forbindelse med differencekontrakter ESMA35 43 1912 Meddelelse fra ESMA Meddelelse om ESMA's afgørelse om fornyelse af produktinterventionen i forbindelse med differencekontrakter Den 17. april 2019 vedtog Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Udveksling af oplysninger mellem tilsynsmyndighederne i tilsynskollegiet

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Udveksling af oplysninger mellem tilsynsmyndighederne i tilsynskollegiet 12.11.2015 L 295/11 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/2014 af 11. november 2015 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder vedrørende procedurerne og skemaerne i forbindelse med indberetning

Læs mere

Mødedokument ADDENDUM. til betænkning

Mødedokument ADDENDUM. til betænkning Europa-Parlamentet 2014-2019 Mødedokument 3.5.2016 A8-0064/2016/err01 ADDENDUM til betænkning om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EU) nr. 575/2013 for så vidt

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 2015/534 af 17. marts 2015 om indberetning af finansielle oplysninger i tilsynsøjemed (ECB/2015/13)

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 2015/534 af 17. marts 2015 om indberetning af finansielle oplysninger i tilsynsøjemed (ECB/2015/13) 31.3.2015 DA L 86/13 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 2015/534 af 17. marts 2015 om indberetning af finansielle oplysninger i tilsynsøjemed (ECB/2015/13) STYRELSESRÅDET FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 10.3.2017 L 65/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/389 af 11. november 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Retningslinjer. for fremgangsmåden ved beregning af indikatorer til fastsættelse af en værdipapircentrals (CSD s) væsentlige betydning for værtslandet

Retningslinjer. for fremgangsmåden ved beregning af indikatorer til fastsættelse af en værdipapircentrals (CSD s) væsentlige betydning for værtslandet Retningslinjer for fremgangsmåden ved beregning af indikatorer til fastsættelse af en værdipapircentrals (CSD s) væsentlige betydning for værtslandet 28/03/2018 ESMA70-708036281-67 DA Indhold for fremgangsmåden

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.9.2017 C(2017) 6469 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 29.9.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1011

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.6.2017 C(2017) 3691 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 6.6.2017 om forlængelse af overgangsperioderne for kapitalgrundlagskrav vedrørende eksponeringer

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU)

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) L 141/42 28.5.2019 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2019/834 af 20. maj 2019 om ændring af forordning (EU) nr. 648/2012 for så vidt angår clearingforpligtelsen, suspension af clearingforpligtelsen,

Læs mere

Betingelser for i ndberetning af derivathandler

Betingelser for i ndberetning af derivathandler Betingelser for i ndberetning af derivathandler Gældende fra november 2013 Disse betingelser for indberetning af derivathandler ( Betingelserne ) er gældende mellem dig ( Kunden ) og Danske Bank A/S (

Læs mere

Clearingforpligtelsen, indberetningskrav og risikoreduktionsteknikker for OTC-derivater og transaktionsregistre

Clearingforpligtelsen, indberetningskrav og risikoreduktionsteknikker for OTC-derivater og transaktionsregistre 7.6.2018 A8-0181/ 001-001 ÆNDRINGSFORSLAG 001-001 af Økonomi- og Valutaudvalget Betænkning Werner Langen A8-0181/2018 Clearingforpligtelsen, indberetningskrav og risikoreduktionsteknikker for OTC-derivater

Læs mere

JC May Joint Committee Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren (ESMA) og banksektoren (EBA)

JC May Joint Committee Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren (ESMA) og banksektoren (EBA) JC 2014 43 27 May 2014 Joint Committee Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren (ESMA) og banksektoren (EBA) 1 Indholdsfortegnelse Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Oktober 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 14.9.2012 Den Europæiske Unions Tidende L 249/3 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 815/2012 af 13. september 2012 om gennemførelsesbestemmelser

Læs mere

Meddelelse fra ESMA Meddelelse om ESMA's afgørelse om fornyelse af produktintervention i forbindelse med differencekontrakter

Meddelelse fra ESMA Meddelelse om ESMA's afgørelse om fornyelse af produktintervention i forbindelse med differencekontrakter ESMA35-43-1397 Meddelelse fra ESMA Meddelelse om ESMA's afgørelse om fornyelse af produktintervention i forbindelse med differencekontrakter Den 23. oktober 2018 vedtog Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed

Læs mere

MAR-retningslinjer 17/01/2017 ESMA/2016/1480 DA

MAR-retningslinjer 17/01/2017 ESMA/2016/1480 DA MAR-retningslinjer Oplysninger om markedet for råvarederivater eller tilknyttede spotmarkeder med henblik på at definere intern viden om råvarederivater 17/01/2017 ESMA/2016/1480 DA Indhold 1 Anvendelsesområde...

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. marts 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. marts 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. marts 2017 (OR. en) 7713/16 COR 1 EF 76 ECOFIN 273 DELACT 64 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 17. marts 2017 til: Komm. dok. nr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør,

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit Februar 2014 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 9.8.2017 L 206/3 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/1440 af 8. august 2017 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) 2016/480 om fælles regler for sammenkobling af nationale elektroniske

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter L 148/16 10.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/981 af 7. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for standardformularer, -modeller og -procedurer for høring af andre

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 15.11.2011 KOM(2011) 746 endelig 2011/0360 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2009/65/EF om samordning af love og administrative

Læs mere

Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren og banksektoren

Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren og banksektoren 04/10/2018 JC 2018 35 Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren og banksektoren Retningslinjer for klagebehandling i værdipapirsektoren (ESMA) og banksektoren (EBA) Formål 1. Med det formål

Læs mere

Bekendtgørelse om storaktionærer 1

Bekendtgørelse om storaktionærer 1 Bekendtgørelse om storaktionærer 1 I medfør af 29, stk. 7, og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 831 af 12. juni 2014, som ændret ved lov nr. 532 af 29. april 2015, fastsættes:

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) /

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.5.2019 C(2019) 3211 final ANNEXES 1 to 4 BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE AFGØRELSE (EU) / om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2008/98/EF

Læs mere

Meddelelse om ESMA's produktinterventionsbeslutninger i forbindelse med differencekontrakter og binære optioner

Meddelelse om ESMA's produktinterventionsbeslutninger i forbindelse med differencekontrakter og binære optioner ESMA35-43-1135 Meddelelse fra ESMA Meddelelse om ESMA's produktinterventionsbeslutninger i forbindelse med differencekontrakter og binære optioner Den 22. maj 2018 traf Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 31.3.2017 L 87/449 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2017/590 af 28. juli 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige

Læs mere

Retningslinjer for brugen af identifikatoren for juridiske enheder (LEI)

Retningslinjer for brugen af identifikatoren for juridiske enheder (LEI) EIOPA(BoS(14(026 DA Retningslinjer for brugen af identifikatoren for juridiske enheder (LEI) EIOPA WesthafenTower Westhafenplatz 1 60327 Frankfurt Germany Phone: +49 69 951119(20 Fax: +49 69 951119(19

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 10.6.2016 L 153/13 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2016/909 af 1. marts 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.7.2016 C(2016) 4389 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 14.7.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/65/EU for

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 18.9.2012 Den Europæiske Unions Tidende L 251/11 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 827/2012 af 29. juni 2012 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder vedrørende fremgangsmåden for offentliggørelse

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 256/4 Den Europæiske Unions Tidende 22.9.2012 FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. 862/2012 af 4. juni 2012 om ændring af forordning (EF) nr. 809/2004 for så vidt angår oplysninger

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.3.2019 C(2019) 1997 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 14.3.2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

Retningslinjer En CSD's adgang til transaction feeds fra CCP'er og markedspladser

Retningslinjer En CSD's adgang til transaction feeds fra CCP'er og markedspladser Retningslinjer En CSD's adgang til transaction feeds fra CCP'er og markedspladser 08/06/2017 ESMA70-151-298 DA Indhold 1 Anvendelsesområde... 3 2 Definitioner... 4 3 Formål... 5 4 Overholdelses- og rapporteringsforpligtelser...

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. marts 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. marts 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. marts 2017 (OR. en) 9165/16 COR 1 EF 125 ECOFIN 439 DELACT 83 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 17. marts 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR BEGRÆNSNINGER FOR EKSPONERINGER MED ENHEDER I DEN GRÅ BANKSEKTOR EBA/GL/2015/20 03/06/ Retningslinjer

RETNINGSLINJER FOR BEGRÆNSNINGER FOR EKSPONERINGER MED ENHEDER I DEN GRÅ BANKSEKTOR EBA/GL/2015/20 03/06/ Retningslinjer EBA/GL/2015/20 03/06/ 2016 Retningslinjer Begrænsninger for eksponeringer med enheder i den grå banksektor, som udfører bankvirksomhed uden for de regulerede rammer, i overensstemmelse med artikel 395,

Læs mere