Bladet. Redaktion. Ansvarlig: Karin Rasmussen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bladet. Redaktion. Ansvarlig: Karin Rasmussen kkj@bfregion1.dk"

Transkript

1

2 Bladet Beredskabets Venner udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag på ca. 300 stk. Formål Beredskabets Venner har til formål at formidle information blandt medlemmerne af Beredskabsforbundet i Region Nordjylland både i og på tværs af kredsene. Redaktion Ansvarlig: Karin Rasmussen kkj@bfregion1.dk Bladopsætning: Karin Rasmussen Økonomi: Grethe Niss grethe@niss.dk Database: Karin Rasmussen Trykning: Beredskabscenter Nordjylland Udgivelse Beredskabets Venner udkommer ultimo i de ulige måneder (undtagen juli) til medlemmer af Beredskabsforbundet og andre interesserede. Indlæg Sendes til Beredskabets Venners redaktion inden den se deadline i udgivelsesmåneden. Indlæg sendes på CD eller via mail (Word eller mail) meget gerne vedhæftet et par billeder. Hvis I sender på CD vil vi gerne have en underskrevet udskrift. Upassende ord og vendinger vil blive bortredigeret. Adresse: Beredskabets Venner v/ Viceregionsleder Karin Rasmussen Kongensgade Kongerslev Tlf.: / kkj@bfregion1.dk Næste deadline: Den 5. juni 2011

3 ! " REGIONSÅRSMØDE Lørdag den 26. februar afholdt regionen årsmøde. Efter en lidt turbulent start med mange afbud, kom vi godt i gang, og havde en rigtig god dag, med mange indslag (se billeder andetsteds i bladet). I en begrænset periode (foreløbig) er Regionen af landsledelsen blevet bevilget én viceregionsleder mere, til varetagelse af nogle specifikke opgaver. Hardy Wounlund er blevet udpeget til dette hverv. Regionen havde også den glæde at kunne uddele et 10 årstegn til Jørn Fristrup; et stort tillykke med det. Regionsleder Lene Krüger Schades beretning blev taget til efterretning (Læs uddrag fra den herunder). Dagen sluttede af med en dejlig middag, med god underholdning. Karin Rasmussen Viceregionsleder Uddrag af beretning for 2010 af Regionslederen: Endnu et år er gået, et år med forandringer, som kan være forfærdelige.eller fantastiske alt efter hvilken indstilling og tilgang man har til dem. Landskontorets personale har igen i år gjort et kæmpe stykke arbejde for at få tingene til at hænge sammen. Der stilles store krav til alle m.h.t. opfølgning og indberetninger osv, men det er landskontorets personale der trækker det længste strå, og nogle gange kan det være svært for os, at være ajour på alle opgaver. Jeg plejer at næve tidligere og nye navne i min beretning, og der er igen i år sket meget på landskontoret, faktisk er der ske så mange omrokeringer at jeg kun tør tage nogle få ændringer frem. Vi var i den situation i løbet af året at vi var nød til at sige farvel til nogle medarbejdere fra landskontoret. De der var tilbage måtte blot løbe stærkere. Sidste år stod jeg og beklagede og samtidig ønskede tillykke at Sonja Atne og Palle Wulff havde valgt at nyde deres 3. alder. I år kan jeg med glæde sige at de endnu engang er på listen over medarbejdere på landskontoret frivillige medarbejder. De har endnu engang overtaget et vigtigt projekt: nemlig landsrådsmødet. Velkommen tilbage til disse dejlige mennesker.

4 # Som noget af det sidste der skete i 2010 var ansættelse af 2 nye konsulenter. Jesper Kock Henrik Stage De har en bunden opgave de næste par år, nemlig hvervning af nye deltidsbrandmænd og frivillige til det danske redningsberedskab. Forsvarsministeriet har med en årlig pulje på 3 mill. kr for 2011 og 2012 givet grobund for en styrkelse af hverveindsatsen. Vi har derfor fået ansat Jesper og Henrik (som er her i dag) til at varetage denne opgave, en i øst og en i vest. Ved nytårsskifte måtte vi sige farvel til vores mangeårige landschef Bent Mortensen, som valgte at stoppe. Bent har været en ildsjæl igennem alle årene, og har været en stor drivkraft for Beredskabsforbundet. Når Bent kæmpede for en sag, kæmpede han igennem og der var også altid hjælp at hente, når man som regionsleder havde brug for det. Tidl. regionsleder Else Højsager har overtaget posten som landschef indtil landsrådsmødet Velkommen til dig Else. Årets frivilligpris i 2010: Prisen som Årets Frivillig 2009 inden for redningsberedskabet gik til Steen Tommerup Knudsen fra Vejen. Gitte Lillelund Bech udtalte i sin tale, at han ikke kun havde levet op til hæderen som Årets Frivillig, men også betegnelsen som en ægte ildsjæl. Steen fik prisen for dit store arbejde og din entusiasme med at synliggøre de frivillige i beredskabet og for at inddrage dem i Vejen Kommunes operative beredskab Årets Frivilligberedskab i Prisen som årets frivilligberedskab 2009 inden for redningsberedskabet gik til de frivillige ved Lolland Brandvæsen. Her pegede ministeren blandt andet på de frivilliges forskellighed i alder og erfaring. De frivillige ved Lolland Brandvæsen har ydet et stort stykke arbejde i 2009, og deres 110 frivillige har i 2009 været anvendt i timer ved i alt 47 aktiviteter. Lollands brandchef har opgjort det samlede provenu ved de frivilliges indsats til over to millioner kroner. Det er godt gået. Det understreger, at frivillige er en god forretning for samfundet, sagde forsvarsministeren ved uddelingen. Beredskabsforlig: Der har været arbejdet meget med det nye forlig i Aftalen om redningsberedskabet udløb med udgangen af Der arbejdes på en ny flerårig aftale, og derfor er det hensigtsmæssigt at den nuværende aftale er forlænget til også at gælde i 2011.

5 ! $ I forberedelserne til en ny flerårig aftale om redningsberedskabet efter 2011 vil der blandt andet blive fokuseret på redningsberedskabets internationale indsatser, økonomi samt frivillige, herunder ungdomsbrandkorps. En ny flerårig aftale om redningsberedskabet skal indgås inden udgangen af Landsrådsmøde: Den juni 2010 kunne Beredskabsforbundet igen afholde landsrådsmøde på Hotel Nyborg Strand. Der var i år 13 hæderstegnmodtager. Region Nordjylland var repræsenteret i den anledning, idet Vicekredsleder Lars Corfixen, Aalborg kreds Præsident Bjarne Laustsen, som vi betegner en af vores. begge modtog hæderstegn. Endnu engang tillykke. Søndagen stod i selve årsmødets tegn. Bjarne Laustsen aflagde beretning, og blev indstillet til endnu en 2-årig periode. Nina Lindhart der har fungeret som vicelandschef igennem mange år, har valgt at stoppe. Nina har været et stort aktiv for Beredskabsforbundet. Heldigvis fortsætter hun med Projekt Østbørn. Som ny vicelandschef er Hanne Buchholdt fra Bornholm blevet udpeget. Velkommen til Hanne, vi ser frem til et godt samarbejde. Samarbejdsaftaler: Der er desværre ikke indgået nye samarbejdsaftaler i 2010, hvilket vi håber at kunne gøre bedre i Det er derfor Vesthimmerland Jammerbugt Mariagerfjord Frederikshavn der p.t. har indgået aftale. Der kan selvfølgelig være mange grunde til at de sidste 3 kredse endnu ikke har en samarbejdsaftale, men jeg håber at føje endnu en til i årets løb. Temadag : En del at den strategiske handleplan 2010 for Regionen, er afholdelse af møder og at vi skulle afholde en temadag for byrådspolitikere, for at fortælle om os selv. Vi havde inviteret alle kommunalpolitikere (ca. 270) til en temaaften i april 2010, hvor emnet var sikkerhed for borgerne i din kommune, og selvfølgelig med en øjenåbner for brugen af de frivillige i kommunerne hvor meget de får for deres penge, ved at bruge frivillige fra Beredskabet.

6 Det blev afholdt i afholdt i Rørdal (her på stedet) et godt arrangement hvor der var deltagelse fra alle kredse i Region Nordjylland. Det var et bredt udsnit at politikere fra regionen, men vi kan selvfølgelig altid sige at der kunne have været flere. Noget at det jeg syntes var dejligt var, at der kom deltagelse fra 2 kommuner som ikke har frivillige beredskab i dag. De der deltog, var utrolig tilfredse og imponeret over hvad vi kan gøre for befolkningen. Tak til jer der gjorde dagen til en succes. Førstehjælpsgruppen: Førstehjælpsgruppen har haft mange opgaver i år, vi har været ude 883 timer. Gruppen spilder ikke tiden. Der er brugt tid på at øve med div hjælpemetoder i samråd med Lægen og AMBU.FOLK dvs. når der var pauser på arrangementerne havde alle brug for gensidig undervisning igen i år. Vi har fået meget nyt værktøj til gruppen, og traileren er løs monteret med båre, reoler og andet grej. Befolkningskurser: Der er total på landsplan indberettet 631 kurser i Førstehjælp med i alt 8574 deltagere, hvoraf Beredskabsforbundet har afholdt kurserne som i ser på dias, og i Elementær Brand er der af Beredskabsforbundet indberettet 53 kurser med 799 deltagere. I Region Nordjylland er der indberettet 53 kurser i FH med i alt 727 deltagere. Der er ikke afholdt nogen kurser i EB. Projekt Østbørn 2010 Igen i år modtog vi 30 Polske børnehjemsbørn og 2 ledere. Den 5. juli midt om natten drog vi til den tyske grænse for at hente 30 skønne unger. Børnene var allerede ankommet, og stod og ventede længselsfuldt på den store bus fra Nordjylland. Vi havde lavet Skallerup Skole om til den hyggelige og funktionelle lejr som gør den til et fantastisk fristed. De hjælpere som i mange år har hjulpet på lejren, stod klar med åbne arme da vi ankom til skolen. Som en polak sagde: Hvor er det dejligt at være her, jeres smil og glæde giver i videre til os Det giver stof til eftertanke. Vi havde 2 uger med flot vejr og mange dejlige oplevelser. Der var mange der havde læst om lejren i avisen, og tilbød både naturalier og oplevelser til børnene. Vi havde et afvekslende program, med både land, vand og luft arrangementer og ikke mindst en tur i cirkus. Tak til de hjælpere der endnu engang har gjort det muligt at afholde Lilje Lejr.

7 ! % Landsstævne: Den 11. september stod over 400 frivillige fra redningsberedskabet klar på Tirsdalsskolen ved Randers. Som sædvanlig var humøret højt, og alle havde fundet konkurrence genet frem. 24 byer deltog, og fra Region Nordjylland deltog Aalborg i Brand(1 hold 6. plads), Kombi (2 hold 1. og 8. plads) og HAT (3 hold og 12.plads). Tak Tak for jeres indsats, jeg håber inderligt i vil viderebringe denne tak til de frivillige der hver dag gør et stort stykke arbejde for Beredskabet i Danmark, og ikke mindst tak til jeres bagland for det er nødvendigt at have det i orden, for at kunne tilbringe så mange timer i uniformen og for jer ledere: ikke mindst ved skrivebordet. Mange af de arrangementer vi har haft i regionen, har vores præsident Bjarne Laustsen deltaget i. Vi er meget glade og stolte af at Bjarne tager sig tid til at komme rundt en så synlig præsident er ikke en selvfølge. Tak til dig Bjarne. Tak til samarbejdspartnere, landskontoret, kommunerne samt Beredskabsstyrelsen Nordjylland. Regionsleder Lene Krüger Schade

8 & Ny Landschef for Beredskabsforbundet Præsident Bjarne Laustsen har i weekenden udpeget Per Junker Thiesgaard som ny landschef med virkning fra den 19. juni Velkommen til Per. Regionsleder Lene Krüger Schade Hej alle Først tak for et godt årsmøde i Aalborg. Jeg var meget ked af at vi ikke kunne deltage i eftermødet om aftenen; men håber at alle havde en rigtig god aften, hvilket vi plejer at have. Desværre var vi optaget af familiefest, hvilket jeg hastede hjem for at deltage i. Jeg vil denne vej sige jer tak for den tillid at jeg igen kom ind som viceregionsleder, både til ledelsen og jer frivillige. Jeg vil forsøge at gøre mit bedste igen, og glæder mig til at komme ud til jer i kredsene, og I skal vide at alle er velkommen til at henvende sig hvis der er noget jeg kan bistå med ude i kredsene, af den ene eller den anden slags. Jeg er utrolig glad for at komme i gang rigtigt igen, selvom det kun er for en periode, men det tager jeg som det kommer. Der vil stadig være mange opgaver at tage fat på og forskellige udfordringer, men det klarer vi nok også; men vi må stadig huske på, at vi er stadig frivillige som nyder vores frivillig tanke og den fælles interesse. Håber på et godt og gensidigt samarbejde igen vi ses. Med venlig hilsen Hardy Wounlund

9 ! ' Undgomsbrandkorps 2005 Brandmand 2011 Året var 2005 og jeg var lige fyldt 13 år, som er alderen man skal have for at blive ungdomsbrandmand. Konceptet var helt nyt i Vesthimmerland. Ingen vidste rigtig, hvad det var for noget, men det hele lød meget spændende. Derfor besluttede nogle klassekammerater og jeg os for, at se hvad det var for noget. Jeg blev lynhurtigt fanget af kammeratskabet, som på mange måder var en lige så stor del af det hele som alt det andet. Mange af os kendte ikke hinanden i forvejen, men allerede efter to uger skulle vi alle sammen af sted på et landstræf i en hel weekend. Vi skulle mødes med de andre ungdomsbrandkorps, som der dengang var. Det var overhovedet ikke nær så mange, som der er i dag. Weekenden bød på alverdens ting som vi ikke havde stiftet bekendtskab med de foregående to uger, men med fælles hjælp klarede vi alle opgaverne, og mødte en masse nye mennesker. Dette er personer som jeg personligt selv har kontakt til i dag, og vi taler ofte sammen om hvad der er sket, og hvordan det går med vores uddannelser indenfor beredskabet. Sammenhold har også gennem hele mit forløb i ungdomsbrandkorpset været en stor del af det. Det gælder ikke bare imellem os ungdomsbrandmænd, da man altid har kunne snakke med instruktørerne om stort og småt. Mine 3 år i ungdomsbrandkorpset gav mig kun endnu mere lyst til at blive brandmand, og det kunne absolut ikke gå hurtigt nok. Som før nævnt lærte vi mange forskellige ting. Vi lærte blandt andet førstehjælp, slukning med forskellige slukningsmidler, røgdykning med gasmasker og meget mere omkring det at være brandmand. Alt dette var bare ikke nok for mig, jeg måtte vide mere. Jeg syntes det var så interessant, at jeg lærte mange af de ting, som vi skulle kunne uden ad. Det var med til, at jeg fik mere ansvar, både til de ugentlige onsdag aftener og til de årlige landstræf som holdet deltog i. Jeg var ofte gruppeleder, og det var helt sikkert med til at jeg blev i ungdomsbrandkorpset. Da jeg blev 16 år fik jeg mulighed for at skrive kontrakt med Beredskab Vesthimmerland, og jeg synes det var en stor ting at blive en del af de rigtige brandmænds team. Sammen med de instruktører jeg selv var blevet undervist af, begyndte jeg nu at undervise sammen med dem. I takt med at jeg fik skrevet under på min kontrakt med beredskabet, begyndte der endelig at dukke muligheder op for at tage diverse kurser og uddannelser. Det første kursus som jeg tog, skulle til for at jeg kunne fortsætte i det videre forløb, og det var en fællesuddannelse.

10 Efter dette kunne jeg starte med den længe ventede brandmandsuddannelse, som jeg startede på d. 28/ Dette var grunduddannelse indsats som jeg tog i Grenå, og dette tog to weekender. Der skulle nu gå et år, inden jeg igen kunne komme af sted, for at blive rigtig brandmand. Jeg deltog i diverse spændende øvelser, hvilket var meget lærerigt, da jeg som den yngste altid var i søgelyset, når der skulle udføres hårdt fysisk arbejde. Ikke bare på øvelserne var jeg en af de yngste, men også på funktionsuddannelse indsats stod jeg for skud, når der skulle drilles eller laves sjov. Jeg startede på denne sidste del af uddannelsen, som også skulle vise sig at være den mest udfordrende. Der var mange ting som skulle læres, selvom jeg kendte mange af tingene fra ungdomsbrandkorpset. Jeg startede i Grenå d. 8/ og fik mit bevis på, at jeg endelig var blevet brandmand efter en veloverstået eksamen d. 10/ Vi var to fra Vesthimmerland, som begge bestod, og det gjorde den lange tur hjem fra Djursland til Vesthimmerland en anelse sjovere, end den havde været de 7 øvrige weekender. Gennem hele min uddannelse i Beredskab Vesthimmerland har jeg samtidig gået i gymnasiet. Dette har medført, at det ikke altid har været let at afsætte hele weekender til at tage uddannelse, for bag efter at kunne lave frivilligt arbejde. Men med lidt god vilje, og en god opbakning fra de øvrige i Beredskab Vesthimmerland, klarede jeg det. Nu er mit mål når jeg til sommer er færdig på gymnasiet, at tage mere uddannelse indenfor beredskabet, og måske endda blive holdleder. Indtil jeg er færdig på gymnasiet, går jeg efter at forbedre mine evner som instruktør, og selvfølgelig går jeg efter at blive en sådan instruktør, som jeg selv en gang så op til. Jeg vil selvfølgelig også forbedre mig som brandmand, og tage med på så mange opgaver som jeg kan. Mange forstår ikke, at jeg gider bruge så lang tid på frivilligt arbejde, men for mig betyder det meget, at jeg kan hjælpe andre mennesker, som virkelig har brug for det. Jeg kan ud fra min egne erfaringer på det varmeste anbefale, at flere unge mennesker prøver livet af som ungdomsbrandmand det er ikke bare kedelig teori, men også en masse godt sammenhold og kammeratskab. Christoffer Madsen, Vesthimmerland

11 ! Beredskabsstyrelsen Nordjylland Frivilligenheden Hjørring. Da Hjørring Kommune i 2003 besluttede, at spare udgiften til drift af frivillige, i det kommunale redningsberedskab, overtog BRSNJ i stedet resterne og oprettede Frivilligenheden Hjørring. Enheden har (når bladet udkommer) eksisteret i 8 år, og er gennem årene vokset støt og roligt til, på nuværende tidspunkt, 19 frivillige. Alle er funktionsuddannede i enten BRA eller RED ligesom mange har gennemgået kommunikationsuddannelse, eller andre specialistuddannelser. Medlemmerne af enheden mødes til uddannelse hver 1. tirsdag i hver måned, her er det oftest instruktører fra BRSNJ, eller fra Beredskabscenter Hjørring der varetager undervisningen. Enhedens egne holdledere, planlægger desuden vedligeholdelsesuddannelse med det materiel som enheden råder over. Udover den lokale uddannelse, deltager enhedens frivillige i ca. fire årlige uddannelsesweekends hos BRSNJ. BRSNJ står for vedligehold af det materiel som enheden har til rådighed, men den daglige drift er lagt i hænderne på frivilligenheden. Derfor mødes alle, der har mulighed for det, til en månedlig klubaften hvor køretøjer bliver motioneret og øvrigt materiel afprøvet/vedligeholdt. Enhedens primære opgaver er: Belysning/ Elforsyning. Her kan leveres generatorer i forskellige størrelser fra 2kw til 100 kw. Pumpeopgaver. Fra små dykpumper med 500 l/min, til de velkendte VW pumper. Rednings og afstivningsopgaver. Opsætning af afstivningsmateriel i forbindelse med f.eks. sammenstyrtninger eller andre redningsopgaver. Behandlingsplads. Opsætning af telte til f.eks. større ulykker eller andre hændelser der kræver tag over hovedet (politiopgaver o.l.) Enheden har gennem årene deltaget i mange forskellige opgaver, f.eks. afstivninger af bygninger i forbindelse med kraftigt snefald, pumpeassistancer efter oversvømmelser, belysningsopgaver for politi osv. Enheden har også et liv ved siden af det rent tjenstlige. Sommerfest, ølsmagning, bowling, virksomhedsbesøg o.l. er nogle af de ting vi går og tumler med. Skulle nogen have lyst til et virksomhedsbesøg hos os, kan dette arrangeres. Med venlig hilsen Frivilligenheden Hjørring

12 Billeder fra Frivilligenheden Hjørring Thisted Kredsens årsmøde. Vi har afholdt årsmøde på, som sædvanligt på Beredskabsstyrelsen Nordjylland. Der var pænt fremmøde og heldigvis også med deltagelse fra andre kredse. Kredsledelsen ser ud som den plejer der var ingen udskiftninger. Dog var der et nyvalg, til revisorsuppleant valgtes Kurt Pedersen, Aalborg. Efter mødet fortalt cafeterieleder Tonni Albrecht om indsatsen i Haiti. Han var udsendt for at få køkkenet op at køre og sørge for forplejning til nødhjælps- arbejderne. Det er jo vigtigt, at dem der skal hjælpe får noget ordentlig mad og et lille pusterum i al elendigheden. Det er ikke så ligetil, at skaffe forsyninger m.m. men vi fik et interessant indblik i fortrædelighederne. Der er utroligt mange detaljer der skal på plads omkring sådan en indsats. Tonni havde en del billeder med og viste efterfølgende en svensk film om indsatsen. Det er forfærdelige forhold derovre og det er absolut slet ikke ovre endnu. Lene Norst Thisted Kreds

13 ! " Kredsårsmøde Mariagerfjord Den 15. februar 2011 var der kredsårsmøde i Mariagerfjord kreds, mødet blev holdt i Medborgerhuset i Hobro. Der deltog 25 frivillige i mødet og som gæster havde vi borgmester Hans Christian Maarup, regionsleder Lene Schade, Bent Schade og viceregionsleder Karin Rasmussen. Vi havde sendt indbydelse til de lokale aviser, men der var ingen fremmøde fra nogen af dem. Mødet forløb planmæssigt, dog var der et enkelt vagtudkald før mødet begyndte, men det blev aflyst igen. Efter mødet blev der serveret smørrebrød samt kaffe, te og sodavand. Efter kredsårsmødet ser kredsledelsen i Mariagerfjord kreds således ud: Elin Aasted Preben Madsen Thomas Bruun Jensen Edith Hasager-Kirk Anja Nielsen Frank Jensen Renè Mortensen kredsleder 1. vicekredsleder 2. vicekredsleder kasserer kredsmedlem kredsmedlem kredsmedlem Knud Tillemann blev genvalgt som revisor og Lilly Sørensen blev genvalgt som revisorsuppleant. I øvrigt har vi som sædvanligt travlt. Vi er i gang med Hygiejnekursus, her mangler vi den sidste gang undervisning, den skal vi have den 2. april. Der er ved at blive rokeret om i garagen på beredskabsgården i Hadsund, så det går der også tid med. Der er jo også vagtholdet, her har der været rimeligt travlt i en periode med demenseftersøgning. Elin Aasted kredsleder

14 # Regionsleder: Lene Schade Telefon Mobil Viceregionsleder: Karin Rasmussen Telefon Mobil Viceregionsleder og Webmaster: Hardy Wounlund, Regionen Regionskasserer: Grethe Niss Telefon Infoassistent: Jens Niss, Regionen Uddannelsesassistent: Lene Norst, Thisted Førstehjælpsgruppen: Frits Sørensen Regionale hverveassistenter: Jens Niss, Regionen Karin Rasmussen, Regionen Hardy Wounlund, Regionen Regional uniformsansvarlig: Lene Norst, Thisted Aktivitetsudvalgsansvarlig: Kurt Pedersen, Aalborg Hjemmeside:

15 ! $ Kalender April 2011 Mandag 11. april Onsdag 13. april Maj 2011 Tirsdag 17. maj Juni 2011 Mandag 6. juni Tirsdag 14. juni lørdag 18. juni Søndag 19. juni Regionalt økonomikursus Regionsmøde Kursus i forebyggelse for Regionsledelsen, kredsleder og vicekredsleder Regionsledelsesmøde Regionsmøde Landsrådsmøde Landsrådsmøde Note: Husk datoer kan også findes på hjemmesiden under Kalender og Førstehjælpsgruppen

16 ! 300 smagsprøver var ikke nok! Så var vi i gang med årets første forplejningsøvelse i Det foregik til åben hus lørdag den 5.marts hos Støvring Maskinforretning. Som der plejede, var der mange mennesker mødt op til at handle de gode tilbud og se de mange stande som var opstillet i hallen. Her havde vi også en Beredskabsstand med pjecer og vores førstehjælpsdukke. Samtidig havde vi taget vores komfur og alt køkkengrejet med, så vi kunne lave en lækker kartoffel-/porresuppe som skulle deles ud til smagsprøver. Det hele skulle være klar til omkring klokken 1200 og vi nåede det lige, trods de 40 kg kartoflerne som skulle skrælles i hånden, bare fordi vi havde glemt slangen til den medbragte kartoffelskræller. Men alt gik godt og suppen smagte rigtig godt. Alt i alt var det en hyggelig lørdag og en rigtig god oplevelse. René Mortensen Mariagerfjord Jer der ikke var med, skal ikke snydes for opskriften. Ingredienser: 6kg Bacon i tern 40kg Kartofler 12 kg løg 12 kg porre 4kg Madlavningsfløde Vand Hønse Bouillon Salt og Peber Kartofler og løg skæres i tern og porrerne i skiver. Det hele koges ud i det varme vand. Hønsebouillon tilsættes, koges ca.20 minutter. Tilsæt fløde, smages til med salt og peber. Bacon brunes og serveres som drys. Tips: Serveres med brød

Beredskabets Venner. Nummer 84 December 2014

Beredskabets Venner. Nummer 84 December 2014 Nummer 84 December 2014 Side 2 Bladet udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag på ca. 300 stk. Formål har til formål at formidle information

Læs mere

Beredskabets Venner. Nummer 88 Februar 2016

Beredskabets Venner. Nummer 88 Februar 2016 Nummer 88 Februar 2016 Side 2 Bladet udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag på ca. 300 stk. Formål har til formål at formidle information

Læs mere

Beredskabets Venner. Nummer 74 November 2012

Beredskabets Venner. Nummer 74 November 2012 Beredskabets Venner Nummer 74 November 2012 Side 2 Beredskabets Venner Bladet Beredskabets Venner udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag på

Læs mere

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011.

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Region Hovedstaden Årsberetning 2011. Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Regionsårsmødet i kreds Vestegnen fredag den 23. marts 2012. Så har Region Hovedstaden været i gang

Læs mere

Beredskabets Venner. Nummer 69 November 2011

Beredskabets Venner. Nummer 69 November 2011 Beredskabets Venner Nummer 69 November 2011 Side 2 Beredskabets Venner Bladet Beredskabets Venner udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag på

Læs mere

Bladet. Redaktion. Ansvarlig: Karin Rasmussen kkj@bfregion1.dk

Bladet. Redaktion. Ansvarlig: Karin Rasmussen kkj@bfregion1.dk Bladet Beredskabets Venner udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag på ca. 300 stk. Formål Beredskabets Venner har til formål at formidle information

Læs mere

Beredskabets Venner. Nummer 82 Maj/Juni 2014

Beredskabets Venner. Nummer 82 Maj/Juni 2014 Nummer 82 Maj/Juni 2014 Side 2 Bladet udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag på ca. 300 stk. Formål har til formål at formidle information

Læs mere

Beredskabets Venner. Nummer 80 Januar 2014

Beredskabets Venner. Nummer 80 Januar 2014 Nummer 80 Januar 2014 Side 2 Bladet udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag på ca. 300 stk. Formål har til formål at formidle information blandt

Læs mere

Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 FOTO: B rand og Redning

Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 FOTO: B rand og Redning Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 B rand og Redning FOTO: 1 Indledning: Dette er min første beretning som kredsleder for Beredskabsforbundet Sønderborg. 2008 har været

Læs mere

Beredskabets Venner. Nummer 89 Maj 2016

Beredskabets Venner. Nummer 89 Maj 2016 Nummer 89 Maj 2016 Side 2 Bladet udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag på ca. 300 stk. Formål har til formål at formidle information blandt

Læs mere

Beredskabets Venner. Nummer 76 Marts / April 2013

Beredskabets Venner. Nummer 76 Marts / April 2013 Beredskabets Venner Nummer 76 Marts / April 2013 Side 2 Beredskabets Venner Bladet Beredskabets Venner udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 19. marts 2008 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 19. marts 2008 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 19. marts 2008 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Niels Ahrends, Jesper

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 22. marts 2009 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 22. marts 2009 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 22. marts 2009 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Hanne Buchholdt, Niels

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 2. juni 2011 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne

REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 2. juni 2011 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 2. juni 2011 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Carsten W. Larsen, Jesper

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 3. maj 2009 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 3. maj 2009 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 3. maj 2009 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Niels Ahrends

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 24. maj 2008 kl. 10.00 på Frederiksberg

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 24. maj 2008 kl. 10.00 på Frederiksberg REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 24. maj 2008 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Niels Ahrends

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Hanne Buchholdt, Carsten W.

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 1. september 2013 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 1. september 2013 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 1. september 2013 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen,

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. januar 2008 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. januar 2008 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. januar 2008 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Hanne Buchholdt, Kirsten

Læs mere

Beredskabets Venner. Nummer 87 December 2015

Beredskabets Venner. Nummer 87 December 2015 Nummer 87 December 2015 Side 2 Bladet udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag på ca. 300 stk. Formål har til formål at formidle information

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 26. august 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 26. august 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 26. august 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Hanne Buchholdt, Jesper

Læs mere

Stævneavis nr. 4. BF Stævne 2012. 7-9. september 2012. I denne stævneavis:

Stævneavis nr. 4. BF Stævne 2012. 7-9. september 2012. I denne stævneavis: Stævneavis nr. 4 BF Stævne 2012 7-9. september 2012 I denne stævneavis: Vi savner dig savner du et hold? Forhåndstilmelding du kan sagtens nå det endnu Fælles transport Hvor skal vi sove? > Lej en madras

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 29. august 2009 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 29. august 2009 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 29. august 2009 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Bjarne

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 17. januar 2010 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 17. januar 2010 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 17. januar 2010 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Bjarne

Læs mere

Beretning Generalforsamling den Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen.

Beretning Generalforsamling den Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen. Beretning Generalforsamling den 25-01-2019 Velkommen til den årlige generalforsamling. Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen. Sang nummer? Jeg vil starte

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 3. april 2011 kl. 10.30 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 3. april 2011 kl. 10.30 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 3. april 2011 kl. 10.30 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Carsten

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 16. januar 2011 kl. 10.30 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 16. januar 2011 kl. 10.30 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 16. januar 2011 kl. 10.30 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Carsten

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 30. maj 2010 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 30. maj 2010 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 30. maj 2010 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Carsten W. Larsen, Jesper

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 28. oktober 2007 kl. 10.00 på Aspesgårdsskoven 9 A, 3770 Åkirkeby.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 28. oktober 2007 kl. 10.00 på Aspesgårdsskoven 9 A, 3770 Åkirkeby. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 28. oktober 2007 kl. 10.00 på Aspesgårdsskoven 9 A, 3770 Åkirkeby. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Hanne Buchholdt, Jesper Janholm, Kirsten Nielsen,

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 5. maj 2013 kl. 10.30 på Rønne Brandstation, Fabriksvej 31, 3700 Rønne.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 5. maj 2013 kl. 10.30 på Rønne Brandstation, Fabriksvej 31, 3700 Rønne. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 5. maj 2013 kl. 10.30 på Rønne Brandstation, Fabriksvej 31, 3700 Rønne. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Kirsten Larsen, Jesper

Læs mere

Vi måtte den 26 marts afholde ekstraordinært årsmøde i Nyborg Og ligeledes den 13 maj, ekstraordinært årsmøde i Vejen.

Vi måtte den 26 marts afholde ekstraordinært årsmøde i Nyborg Og ligeledes den 13 maj, ekstraordinært årsmøde i Vejen. Beretning for Region Syddanmark 2014 Vi startede året med Nytårsgudstjeneste i holmens kirke. Et arrangement som region hovedstaden afholder for alle regionerne. Derefter fik vi afholdt de 18 kredsårsmøder..

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 16. august 2014 på Rønne Brandstation, Fabriksvej 31, 3700 Rønne.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 16. august 2014 på Rønne Brandstation, Fabriksvej 31, 3700 Rønne. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 16. august 2014 på Rønne Brandstation, Fabriksvej 31, 3700 Rønne. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Mads Emil Petersen, René Andersen,

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 20. marts 2010 kl. 10.30 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 20. marts 2010 kl. 10.30 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 20. marts 2010 kl. 10.30 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Mark Langhave,

Læs mere

Standerstrygningstale 2015

Standerstrygningstale 2015 Standerstrygningstale 2015 Så står vi her igen velkommen til jer alle dejligt at se et godt fremmøde. I dag er jo dagen, hvor sommersæsonen for alvor er slut og vi gør op, hvor mange kilometer, vi har

Læs mere

Frivillighed skal kun tjene den gode sag

Frivillighed skal kun tjene den gode sag Frivillighed skal kun tjene den gode sag Hovedtale af Preben Brandt, tidligere formand for Rådet for Socialt Udsatte, ved Frivillig Fredag i Thisted 26. september 2014 Tak for indbydelsen til at komme

Læs mere

Beredskabets Venner. Nummer 81 Marts 2014

Beredskabets Venner. Nummer 81 Marts 2014 Nummer 81 Marts 2014 Side 2 Bladet udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag på ca. 300 stk. Formål har til formål at formidle information blandt

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Beredskabets Venner. Nummer 96 December 2017

Beredskabets Venner. Nummer 96 December 2017 Nummer 96 December 2017 Side 2 Bladet udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag på ca. 300 stk. Formål har til formål at formidle information

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 21. august 2011 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg

REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 21. august 2011 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 21. august 2011 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Carsten

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Februar 2010 21. ÅRGANG

Februar 2010 21. ÅRGANG Februar 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...75 83 83 90 / 26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne

Læs mere

Gambias Venner til Beredskabets årsmøde på Beredskabsstationen i Silkeborg

Gambias Venner til Beredskabets årsmøde på Beredskabsstationen i Silkeborg Gambias Venner til Beredskabets årsmøde på Beredskabsstationen i Silkeborg I februar måned i år blev der afholdt årsmøde i Beredskabsforbundet hos Brand og Redning i Silkeborg. Fra Gambias Venner deltog

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Fir sugeslanger. September 2015. CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Nr. 3-2015. 34.

Fir sugeslanger. September 2015. CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Nr. 3-2015. 34. Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening Nr. 3-2015 34. årgang Optog mod konkurrencepladsen Fir sugeslanger September 2015 CTIF Brandmandskonkurrenceforening Bestyrelsen 2015 Formand: Henning Bobsin Elmelundsvej

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Oktober 2015 ÅRSMØDE SOMMERENS HOLD

Oktober 2015 ÅRSMØDE SOMMERENS HOLD Oktober 2015 ÅRSMØDE SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 22220668 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161 MEDLEM Lone

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Sct.Georgsløb Side 1 Gruppekalender/opslagstavle Side 3 Referat fra klantinget Side 8

Sct.Georgsløb Side 1 Gruppekalender/opslagstavle Side 3 Referat fra klantinget Side 8 Sct.Georgsløb Side 1 Gruppekalender/opslagstavle Side 3 Referat fra klantinget Side 8 Nævenyttigt Side 2 Programmer Side 4-7 Sommerlejrhæfte. Særskilt tillæg. Lederne i gruppen: Gruppelederne: Grupperåd:

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2012 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2012 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 13. maj 2012 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Carsten W.

Læs mere

Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne

Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne Referat for MCV generalforsamling 19.02.2013 kl. 1900 i klublokalerne 1. Valg af dirigent. Søren Opstiller Søren Valgt 28 stemmeberettige er til stede til denne generalforsamling Afbud fra 8 medlemmer

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 7. september 2008 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 7. september 2008 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 7. september 2008 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Niels

Læs mere

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014 Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 16.-23. april 2014 1 Onsdag den 16. april 2014 Rejsen til Marokko er denne gang noget anderledes. Emelie og Denni har været i Marokko som UngLeder i godt tre

Læs mere

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 Meld dig ind i den lukkede Facebook-gruppe Scleroseforeningen Nordvestsjælland - og del DINE idéer til kommende arrangementer! Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 11. januar 2009 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 11. januar 2009 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 11. januar 2009 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Niels

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

FLOTILLEBLADET HVF 244 SVENDBORG FEBRUAR MARTS - APRIL MHV 0. Velkommen til en ny udgave af FLOTILLEBLADET for HVF 244. Læs mere andet sted i bladet.

FLOTILLEBLADET HVF 244 SVENDBORG FEBRUAR MARTS - APRIL MHV 0. Velkommen til en ny udgave af FLOTILLEBLADET for HVF 244. Læs mere andet sted i bladet. FLOTILLEBLADET 2015 HVF 244 SVENDBORG FEBRUAR MARTS - APRIL MHV 0 Velkommen til en ny udgave af FLOTILLEBLADET for HVF 244. Læs mere andet sted i bladet. HVF 244 TIL NYTÅRSGUDSTJENESTE 2015 startede, traditionen

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 2. september 2012 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 2. september 2012 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 2. september 2012 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Kirsten

Læs mere

Brand Trafi kulykker Oversvømmelser Orkaner Snestorm Miljøforurening Strømsvigt Søredning Evakuering Forplejning Kommunikation Redningshundetjeneste

Brand Trafi kulykker Oversvømmelser Orkaner Snestorm Miljøforurening Strømsvigt Søredning Evakuering Forplejning Kommunikation Redningshundetjeneste Det danske samfund og redningsberedskabet har brug for frivillige. Sådan nogen, der ikke er sig selv nok. Sådan nogen, der stopper op, hvis andre har brug for hjælp. Ikke fordi de vinder noget ved det,

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2016 2016 bød på mange forandringer og nye måder at gøre tingene på Det har været et lærerigt, men også et slidsomt år på Ulvsborg. Vi indledte året med en hel masse nyt

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 JANUAR 2013 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 Akut bolignød blandt områdets småfugle løst af dygtige Tumlinge Du finder Skærven sammen med en masse anden information på vores

Læs mere

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Indholdsfortegnelse Leder... 1 Regionsrådsvalg... 2 Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Deltag i næste folketingsvalgkamp med Enhedslisten Aalborg... 4 Bliv kandidat til kommunalvalget... 4 Kalenderen...

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 04: Tilfredshed Vi har lavet undersøgelser: En som henvender sig til spillerne, og en som henvender sig til forældrene (se side 7). Samarbejdet med begge parter er vigtigt

Læs mere

Beredskabets Venner. Nummer 78 September 2013

Beredskabets Venner. Nummer 78 September 2013 Beredskabets Venner Nummer 78 September 2013 Side 2 Beredskabets Venner Bladet Beredskabets Venner udgives af Beredskabsforbundets Region Nordjylland til alle medlemmer i Region Nordjylland i et oplag

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

Beretning fra turneringsudvalget:

Beretning fra turneringsudvalget: Beretning fra turneringsudvalget: Set fra min pind som formand for Turneringsudvalget har det været en god sæson. Det har været lidt nemmere at få enderne til at hænge sammen i år, men det har også meget

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 1. 2. november 2008 kl. 10.00 på Hotel Fredensborg, Strandvejen 116, 3700 Rønne.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 1. 2. november 2008 kl. 10.00 på Hotel Fredensborg, Strandvejen 116, 3700 Rønne. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 1. 2. november 2008 kl. 10.00 på Hotel Fredensborg, Strandvejen 116, 3700 Rønne. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Niels Ahrends,

Læs mere

Generalforsamlingen blev afholdt tirsdag d. 26. marts 2019 i Dagnæshallens cafeteria, sportsvænget 4, 8700 Horsens.

Generalforsamlingen blev afholdt tirsdag d. 26. marts 2019 i Dagnæshallens cafeteria, sportsvænget 4, 8700 Horsens. Referat fra Generalforsamlingen i BUF Horsens: Generalforsamlingen blev afholdt tirsdag d. 26. marts 2019 i Dagnæshallens cafeteria, sportsvænget 4, 8700 Horsens. I år blev generalforsamlingen indledt

Læs mere

Årsberetning 2010, RDA

Årsberetning 2010, RDA Ordinær generalforsamling i Redningshunden Danmark 2011. 1. Valg af dirigent og referent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab 4. Orientering om valg, gennemførelse af suppleringsvalg. 5. Valg af revisor

Læs mere

Hoptrup Frivillige Brandværn

Hoptrup Frivillige Brandværn Beretning fra generalforsamling den 26-01-2018 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske Thomas Hansen tillykke med de 5 år og tillykke til Frits Vogensen som

Læs mere

September 2010 22. ÅRGANG

September 2010 22. ÅRGANG September 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013 Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

April 2010 21. ÅRGANG

April 2010 21. ÅRGANG April 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne Eriksen...75

Læs mere

Fir sugeslanger. November CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Nr

Fir sugeslanger. November CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Nr Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening Nr. 4-2014 33. årgang Frederikshavn by vært for konkurrencerne i 2015 Fir sugeslanger November 2014 CTIF Brandmandskonkurrenceforening Bestyrelsen 2014 Formand:

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

samvirke-nyt Samvirket, Viborg August 2011 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten

samvirke-nyt Samvirket, Viborg August 2011 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten Samvirket, Viborg August 2011 samvirke-nyt SAMVIRKE-NYT udgives af bestyrelsen for FDF Samvirket, Viborg Redaktør: Jørn Mathiasen Vævervej

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør

FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør FORENINGEN FOR POLITIETS BEREDSKABS-ORDENSKORPS Nordsjællands Politikreds 3000 Helsingør Referat af bestyrelsesmøde afholdt den 16. august 2012 kl. 19.00 hos Søren Simonsen, Engerødvej 13, 3200 Helsinge.

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2014

ARENDSE NYT Februar 2014 ARENDSE NYT Februar 2014 Indholdsfortegnelse Februar 2014 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Velkommen til nye beboer Fødselsdage i januar Nytårskur Invitation til pårørende aften Referat af

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Domea Aabybro Referat af ordinært repræsentantskabsmøde, mandag den 22. april 2013 kl. 18.00, på Hotel Søparken, Søparken 1, 9440 Aabybro.

Domea Aabybro Referat af ordinært repræsentantskabsmøde, mandag den 22. april 2013 kl. 18.00, på Hotel Søparken, Søparken 1, 9440 Aabybro. Domea Aabybro Referat af ordinært repræsentantskabsmøde, mandag den 22. april 2013 kl. 18.00, på Hotel Søparken, Søparken 1, 9440 Aabybro. Dagsorden: Side 1 Valg af dirigent... 2 2 Aflæggelse af bestyrelsens

Læs mere

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Vellykket loppemarked i Lyset SOS børnebyerne fik overskuddet... Glimt fra sommerfest og loppemarked Renovering af hovedtrappe Valby Kino Indkaldelse til generalforsamling

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem. Norddjurs Kommune, Syddjurs kommune. Beredskabsforbundet Djurslands kreds

Samarbejdsaftale mellem. Norddjurs Kommune, Syddjurs kommune. Beredskabsforbundet Djurslands kreds Samarbejdsaftale mellem Norddjurs Kommune, Syddjurs kommune og Beredskabsforbundet Djurslands kreds Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for aftalen og aftalens parter....2 2. Generelle opgaver....2 Information

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere