INSTRUKTIONSBOG Mobil Tørlufttørrer DMD-I

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INSTRUKTIONSBOG Mobil Tørlufttørrer DMD-I"

Transkript

1 INSTRUKTIONSBOG Mobil Tørlufttørrer DMD-I Serial No... ISO DK LT nr.: Rev. 00

2 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 1 af INDHOLDSFORTEGNELSE GENEREL INFORMATION Sikkerhedsforanstaltninger Anvendelse BENYTTEDE STANDARDER, DIREKTIVER, ANVISNINGER M.V Driftsprincipper Klimatiske begrænsninger Støjniveau Certifikat TEKNISKE DATA Tekniske specifikationer Typeskilt Målskitse Kapacitets tabel KONSTRUKTION Driftsprincipper MONTAGE Installation Montering BETJENING Styring - LAB DRY Maskinen giver fejlmeddelelse VEDLIGEHOLDELSE Filter Slanger og pakninger TILBEHØR Tilbehørsoversigt Montering af niveaukontrol, tilbehør... 40

3 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 2 af GENEREL INFORMATION 2.1 Sikkerhedsforanstaltninger Instruktionsbogen indeholder vigtig information som er en forudsætning for en sikker betjening og arbejde med maskinen. Instruktionsbogen henvender sig først og fremmest til personale der udfører betjening og vedligeholdelse. Instruktionsbogen skal opvares således at den til ethvert tidspunkt er tilgængelig for personalet. Læs Instruktionsbogen omhyggelig før maskinen tilsluttes. Specielt indholdet af afsnit omhandlende sikkerhed skal være bekendt. Funktionen og opbygningen af betjeningspanelet skal være bekendt før maskinen tages i anvendelse. Betjeningssikkerhed. Kapaciteten og driftssikkerheden for Labotek DMD-Tørrer afhænger i stor udstrækning af den rette betjening og en omhyggelig vedligeholdelse. Betjeningsfejl og utilstrækkelig eller mangelfuld vedligeholdelse vil medføre driftsforstyrelser. Sikkerheden for en tilfredsstillende og kontinuerlig drift kan kun opnås gennem en driftmæssig rigtig betjening og en omhyggelig vedligeholdelse. Information over den rigtige betjening af maskinen finder man i denne Instruktionsbog under afsnittet Betjening. Det forudsættes at operatøren har faglig viden om maskinens anvendelse og indsatsområde. I afsnittet vedligeholdelse er alle vedligeholdelse og kontrolarbejder anført og forklaret således at vedligeholdelse af maskinen kan udføres fagligt korrekt af betroet teknisk personale. Vedligeholdelsesanvisningerne indeholder ingen omtale af større indgreb. Større service indgreb skal udføre af autoriseret Labotek service personale. Henvisning: Der må kun benyttes originale Labotek reservedele. Dette vil altid ske når der benyttes en Labotek service tekniker. Labotek A/S hæfter ikke for skader der opstår som følge af at instruktionsbogens anvisninger ikke følges eller som skyldes ikke autoriseret anvendelse af Labotek maskiner. Labotek service tekniker eller servicepersonale der er autoriseret af Labotek står til Deres rådighed hvis de skulle have nogen spørgsmål. Få afklaret hvis de har spørgsmål i forbindelse med gennemgang af instruktionsbogen. For let at finde den relevante information er Instruktionsbogen opdelt i hoved og undergrupper. Indholdsfortegnelsen gør det muligt umiddelbart at finde de relevante hovedafsnit.

4 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 3 af 40 I instruktionsbogen bliver følgende symboler anvendt for at gøre opmærksom på fare og relevant information for operatøren. Dette symbol henviser til mulig personfare. Vær opmærksom på anvisningerne for at undgå personskade.! Dette symbol henviser til mulig fare for maskinen. Vær opmærksom på anvisningerne for at undgå skader på maskinen. Dette symbol henviser til specielle tiltag til at opnå optimal drift og lettere betjening 2.2 Anvendelse DMD-tørren er en kombination af en tørlufttørrer og transportudstyr der benyttes til kontinuerlig tørring af granulatformede plastmaterialer og regenerat Tørring DMD-tørren er specielt konstrueret til tørring af kunststofgrannulat, der kun må videreforarbejdes med et vist foreskrevet vandindhold. Dette gælder specielt for kunststofmaterialer som PET, forskellige typer nylon, ABS, PMMA og andre tekniske kunststoffer. Tørring af kunststofgranulatet sker med fortørret recirkuleret luft som føres gennem tørrebeholderen. DMD er en mobil udførelse. Denne udførelse kan leveres i to forskellige størrelser med følgende nominelle tørreluftkapacitet: 25 og 40m 3 /timen. Tørrebeholderen til DMD-serien kan leveres i følgende størrelser 40, 75 og 100 liter. DMD er en tørlufttørrer der indeholder såvel en tørre som en transport del beregnet til at stå på gulvet ved siden af sprøjtestøbemaskinen eller ekstruderen. DMD er en tørlufttørrer med tørre og transport anlæg beregnet for montage direkte på sprøjtestøbemaskinen.

5 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 4 af BENYTTEDE STANDARDER, DIREKTIVER, ANVISNINGER M.V. 3.1 Driftsprincipper DMD serien består af en kombination af tørlufttørrer og transportudstyr som kun må benyttes til tørring og transport fritflydende plastgrannulat med en kornstørrelse på 1.5mm og lavt fugtighed (typisk <5 %, max.10 %). Grundliggende må der i DMD Tørlufttørren kun forarbejdes kunststofmaterialer der er godkendt til tørring i en tørlufttørrer. Skal der tørres granulat der indeholder større mængder af f. eks blødgørere (Monomere) eller andre flygtige stoffer der frigøres ved tørreprocessen kan tørreprocessen blive påvirket og DMD Mobiltørren blive beskadiget. I sådanne tilfælde skal Labotek A/S eller Laboteks autoriserede forhandler kontaktes. En anden anvendelse af DMD eller en videregående anvendelse betragtes som ikke retmæssig anvendelse. For heraf resulterende skader hæfter firma Labotek ikke. Risikoen og ansvar for følgeskader bæres alene af den der betjener maskinen. Til en retmæssig brug af maskinen hører overholdelse af instruktionsbogen samt overholdelse af inspektions og vedligeholdelsebestemmelser Begrænsninger Maskinen må ikke benyttes til andre formål end hvad der er anført i denne instruktionsbog. Maskinen må ikke anvendes til: Pulver eller væsker. Levende væsener. Levnedsmidler eller medicinske produkter. Materialer, som ved opvarmning udvikler giftige eller brandbare væsker eller gasser. Kunststofmaterialer, som ved opvarmning afgiver additiver (kun efter rådgivning med leverandør) Sikkerhed og forskrifter Ejeren og/eller den person der er ansvarlig for tilslutning og igangsættelse af maskinen må tilsikre at installationen af maskinen er i overensstemmelse med de i instruktionsbogen foreskrevne krav samt de lokalt gældende maskinforskrifter. Ved el-arbejde skal de nationale og regionale forskrifter overholdes. Maskinen må kun betjenes af kvalificeret personale og kun i henhold til betjeningsanvisninger angivet vi denne betjeningsvejledning. Indehaveren af maskinen er ansvarlig for anvisninger og skoling af personalet. Såfremt maskinen bliver betjent af uautoriseret eller ukvalificeret personale og der derved < opstår skader eller såfremt ejeren/operatøren i sit navn overlader betjening af maskinen til tredje mand så frafalder alle krav for produktansvar. Andre krav overfor firma Labotek for produktansvar og følgeskader er ugyldige og grundlæggende ugyldige.

6 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 5 af 40 Alment gælder: Labotek hæfter ikke for skader der opstår ved at instruktionsbogens anvisninger ikke er blevet overholdt eller ved en ikke forskriftsmæssig anvendelse af Laboteks maskine. Firma Labotek eller en autoriseret Labotek forhandler forbeholder sig retten til at gennemføre tekniske og konstruktive ændringer. Dette kræver ikke tilladelse fra maskinens operatør eller indehaver. Labotek A/S overtager ingen forpligtelser til at gennemføre ændringer heller ikke for tidligere leverede maskiner. Indholdet af denne instruktionsbog er baseret på den på udgivelsestidspunktet tilgængelige viden og har det formål at formidle vigtig information der er en forudsætning for sikkert at kunne arbejde med maskinen. Instruktionsbogen henvender sig først og fremmest til operatøren og vedligeholdelsespersonalet. Instruktionsbogen formidler ingen videregående eller specifik information over produktets egenskaber og dets anvendelsesområde. Instruktionsbogen er ligeledes ikke nogen arbejdsanvisning for større indgreb i maskinen. Vigtig anvisning Maskinen skal altid slukkes med Drift - ON/OFF Taste, aldrig ved hjælp af hovedafbryderen da dette kan føre til aktivering af de indbyggede sikkerhedstermostater. DMD- Tørren må ikke anvendes i eksplosionsfarlige omgivelser. Maskinen kan bevæge sig da den er forsynet med hjul. Hjulene skal derfor fikseres ved hjælp af hjulbremsen efter opstilling. Hvis maskinen transporteres ved at blive skubbet eller trukket må hældningen på gulvet ikke overstige 5. Maskinen må kun arbejde på et jævnt og fast underlag/gulv. Et. hældninger må ikke overstige 2. Ændringer må kun foretages af en Labotek service tekniker eller en af Labotek autoriseret tekniker.

7 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 6 af Klimatiske begrænsninger Opstilling af maskinen: Ikke beregnet for udendørs drift Omgivelsestemperatur: Standard: +5 C / +35 C Relativ luftfugtighed: 80 % Elektrisk Tilslutning: Standard: 3N ~ 400V 50-60Hz. 3.3 Støjniveau For alle typer DMD udførelser gælder: Støjniveauet målt i henhold til DS/ISO er lavere end 70 dba. Lydtryksmåling udført i henhold til DS/ISO 11201, lavere end 63 Pa. (130 db i forhold til 20 µpa) Dette gælder følgende maskinkombinationer: Tørrer alene i drift. Transportør alene i drift. Tørrer og transportør samtidig i drift. Alle målinger er gennemført uden transport af råvare i slanger eller rør, da støjen i disse tilfælde vil afhænge af det pågældende plastgranulat og det aktuelle rør- eller slangemateriale.

8 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 7 af Certifikat IQ-Net Certifikat

9 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 8 af ISO Certifikat

10 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 9 af TEKNISKE DATA 4.1 Tekniske specifikationer Tekniske specifikationer DMD-I 25/40 DMD-I 40/75 DMD-I 40/100 Spændingsforsyning 3N ~ 400V 50-60Hz Størrelse [m³/h] Tørrebeholder, kapacitet [ltr.] Tørretemperatur [ºC] (standard) Dugpunkt [Cº] (målt uden belastning) Bedre end -35 Regenereringstid [min.] Effektforbrug max [kw] 2,6 3,4 3,4 Effektforbrug middel [kw] 0,8 1 1 Effektforbrug blæser [kw] 0,4 Sugeslange indv. dia [mm] 32 Sugeslange, længde [m] 3 Sugerør udv. dia.[mm] 32 Molekularsieve beholdere 1 Volumen af Molekularsieve [ltr.] Vægt af Molekularsieve [kg] (i alt) 2,1 3,5 3,5 Dimensioner [mm.] (L/B/H) 845/515/ /515/ /515/1975 Nettovægt [kg] Ret til ændringer i specifikationer forbeholdes.

11 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 10 af Typeskilt Serienummeret består af en kode (A) (B), et typenummer (C) og et løbenummer (D). A) Beskriver årstallet for hvornår maskinen er produceret. Eks. 0SX8 = 2008 B) Det første bogstav beskriver maskinens kendetegn. SA = Standard apparater. KA = Speciel udførelse af kundeønske. Andet bogstav angiver maskinindeks, d.v.s. den aktuelle version. Ved mærkning af El-styringer gælder følgende betydning af de to bogstaver: EX = Speciel mærkning for separat styring. ES = Speciel mærkning for erstatningsstyring. Tel: Fax: Strøbjergvej 29 DK-3600 Frederikssund Denmark Type: DMD25/40-I Volt: Model no: Amp: Serial no: 0SA Prefuse: Date: kw: Hz: 3x400+PE -- AMP -- Amp 2,6 kw 50 Hz 0SA A B C D R2585 C) Typenummeret består af to cifre, der karakteriserer maskintypen: DMD-I 25/40: 113 DMD-I 40/75: 113 DMD-I 40/100: 113 D) Løbenummeret er et femcifret tal, der henviser til maskinens eksakte produktionsnummer.

12 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 11 af Målskitse R2583 A B C DMD-I 25/ DMD-I 40/ DMD-I 40/ Alle mål i mm.

13 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 12 af Kapacitets tabel Råmateriale Anbefalet tørretid i timer Anbefalet tørretemp. C Tørrekapacitet kg/h ved litervægt 0.6 DMD-I 25/40 DMD-I 40/75 DMD-I 40/100 ABS Acrylnitril-Butadien-Styrol PA Polyamid 6/6.6/ PA Polyamid 11/ PBTP Polybutylenterephtalat PC Polycarbonat PE Polyethylen PE Polyethylen, sort PEC Polyestercarbonat PEEK Polyetheretherketon PEI Polyetherimid PET Polyethylenterephtalat PETG Polyethylenterephtalaglykol PETP Thermoplastik polyester PI Polyimid PMMA Methylmethylmethacrylat POM Polyacetal PP Polypropylen PPO Polyphenylenoxid PPS Polyphenylensulfid PPSU Polyethersulfon PS Polystyrol PSU Polysylfon PUR Polyurethan PVC Polyvinylklorid SAN Styrol Acrylnitril SB Styrolbutadien (PS slagfast) TPE Termoplastisk elastomer TPR Termoplastisk gummi Det anbefales altid at spørge den pågældende råvareleverandør til råds angående tørretid og tørretemperatur for et materiale, hvilket også gælder for ikke anførte materialer. Værdierne i ovenstående kapacitetstabel er vejledende og baseret på tørring af de enkelte materialer ned til en restfugtighed på 0,2 %, dog varierende alt efter materialetype.

14 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 13 af 40 Kapaciteterne er baseret på en generel litervægt på 0,6 med undtagelse af PE og PETG, hvor litervægte på henholdsvis 0,55 og 0,85 danner basis. Det oprindelige fugtindhold i materialet samt eventuelle tilsatsmidler kan forlænge tørretiden og dermed reducere de angivne kapaciteter.

15 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 14 af KONSTRUKTION Apparatet har følgende funktioner: 1) Tørring af råmateriale med fortørret luft 2) Regenerering af lufttørremediet. 3) Transport af råmateriale til beholderen Ovenstående funktioner opnås ved at udnytte såvel sugeside, som trykside på blæseren, kombineret med ændring af blæserens omløbsretning. Derudover er der et ventilarrangement, hvorigennem luften kan ledes i forskellige retninger efter behov. DMD arbejder automatisk i en cyklus, der inden for fastsatte parametre styres af det aktuelle fugtindhold i plastråmaterialet. Ventiler anvendes til at lede luften den rigtige vej i de forskellige funktioner. For at undgå varmetab er tørrebeholderen isoleret, og tørring af råmateriale sker ved at recirkulere luften. Til tørring af tørreluften er DMD udstyret med én tørremiddelbeholder, med tørremidlet molecularsieve. Dette materiale har en porøs overflade og kan optage meget fugt. Ved at lade luften passere gennem tørremiddelbeholderen opnås på grund af en meget nøje temperaturstyring, en dugpunktstemperatur ned til 35 C og en restfugtighed ned til 0,02% svarende til 200 ppm. Styringen i DMD forhindrer oversving i tørretemperaturen ved skift fra regenerering til tørring. Hele adsorptions- og regenereringsprocessen sker uden kemisk omdannelse af tørremidlet. Tørremidlets levetid vil dog afhænge af om tørremidlets overflade tilsmudses af olie, additiver, støv m.m. Med hensyn til beskyttelse af tørremidlet mod støv er der indbygget et effektivt støvfilter, der nemt kan vedligeholdes, renses og skiftes. Det kompakte design og den specielle konstruktion med højisoleret tørrebeholder sikrer et meget lavt energiforbrug.

16 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 15 af Driftsprincipper Generelt DMD er forsynet med en tørremiddelbeholder med molecularsieve til affugtning af tørreluften. Når der er optaget en vis mængde vand fra tørreluften, skal tørremiddelbeholderen regenereres for at kunne optage yderligere vand. Det betyder, at tørremiddelbeholderen enten er indkoblet i tørrekredsløbet eller i regenereringskredsløbet som vist i flow-diagrammerne nedenfor. DMD tørreren er konstrueret til tørlufttørring af hygroskopiske og ikke hygroskopiske råmaterialer i kontinuerlig proces. DMD tørrerserien er specielt egnet til tørring og transport af hygroskopiske og fritflydende råmaterialer i temperaturområdet C i standardversionen Tørreren er udstyret med en tørremiddelbeholder, som indeholder et tørremiddel, molecularsieve, til affugtning af tørreluften. Efter optagelse af en vis mængde vand fra tørreluften, er tørremidlet mættet og skal, for igen at kunne optage vand, regenereres. Regenerering sker ved opvarmning af beholderen i et bestemt tidsrum under samtidig tilførsel af friskluft, som optager fugtigheden og afgiver denne til omgivelserne. Det vil sige, at tørremiddelbeholderen enten befinder sig i tørreeller regenereringskredsløb, afhængig af driftsfasen Regenerering Regenereringen sker, ved at varm luft passerer gennem tørremiddelbeholderen (19). Blæseren (6), der enten virker som regenereringsblæser eller tørreblæser, suger omgivende luft ind via indsugningsfilteret (20) til varmelegemet (23), hvor luftens temperatur hæves til ca. 200 C. Den fugt der er absorberet i tørremiddelbeholderen fordampes og drives ud som vanddamp i den omgivende luft. I den sidste del af regenereringscyklussen udkobles varmelegemet (23), og tørremiddelbeholderen nedkøles med atmosfærisk luft.

17 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 16 af 40 På både til- og afgangen for tørremiddelbeholderne (19) er der monteret automatiske ventiler (1), (2), (21) og (22) som sikrer, at luftstrømmen altid går i den rigtige retning alt efter omløbsretning af blæseren (6). Den nødvendige tid til regenerering af en tørremiddelbeholder afhænger af den mængde fugtighed, der er optaget fra materialet i tørrebeholderen (14), og regenereringstiden styres af termostaten (3). I forbindelse med regenerering sikrer den aktive køler (5), at luften køles ned inden den går ind i blæseren (6), og køleren sikrer at blæseren ikke udsættes for høje temperaturer. Regenereringen stopper, når afgangsluften fra tørremidlet har en temperatur på 120 C Tørring R2582_(1)_R00 Den tørre luft anvendes til tørring af materialet, der er i tørrebeholderen (14). Dette sker umiddelbart efter at regenereringscyklussen er færdig. Tørremidlet i DMD er i stand til at optage en vis mængde fugt, hvilket betyder at materialets fugtindhold er afgørende for, hvor længe der kan tørres før en ny regenerering er påkrævet. Tiden for første tørrecyklus er normalt forudindstillet til 60 minutter, og efter gennemløb af de følgende cyklusser vil styringen tilpasse regenereringstiden og tørretiden til den aktuelle fugtoptagelse. Opvarmning af tørreluften styres af en termostat (4), der på standard DMD kan indstilles mellem 60 og 180 C. I forbindelse med tørresystemet er der et filter (10), hvor hele mængden af tørreluft filtreres. Den aktive køler (5) sikrer at luften køles ned inden den går ind i tørremiddelbeholderen (19), og køleren sikrer at der optages mest muligt fugt fra luften der ledes til tørrebeholderen (14).

18 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 17 af Vakuumtransport DMD-Tørren har tillægs funktioner til at styre materialtransporten til tørrebeholderen. Material transporten kan uafhængigt af tørreprocessen blive tændt og slukket. Derved er det muligt at fylde tørrebeholderen uafhængigt af tørreprocessen. Transport til DH-beholderen foregår vha. vakuum og styres af bundklapsignal i vakuumtransportøren (15), der er monteret på toppen af DH-beholderen. Transport blæseren (8) suger luft fra vakuumtransportøren (15) gennem støvfilteret (9), og luften ledes derefter ud i det fri. På grund af undertrykket suges materialet op til vakuumtransportøren (15), som i visse tilfælde er påmonteret en Ratio-Selector (16). Materialet falder ved egen vægt ned i materialebeholderen (14). Transportcyklus stopper på grund bundklap signal i vakuumtransportøren (15). 2-vejs blandeventil (Tillægsudstyr, option) Styringen er forberedt for drift med en 2-vejs blandeventil (Ratio-Selector). Blandeventilen kan enten være påbygget transportenheden eller være placeret inde i denne. En separat uafhængig styring for drift af blandeventilen er derfor ikke nødvendig.

19 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 18 af MONTAGE 6.1 Installation Forbind slanger til materialetransport og luft. Sørg for, at der ikke er utætheder, da det vil forårsage dårlig ydelse og muligvis fejl. DMD placeres umiddelbart i nærheden af den forarbejdningsmaskine, som skal forsynes med tørret råmateriale. Tilslut maskinen til el-installation 3 x 400V/PE 50 Hz. Maskinens forsikring max. 16 A. o Kontrollér, inden maskinen sluttes til, at spændingsangivelsen på maskinens typeskilt stemmer overens med den forhåndenværende spænding. Tænd på hovedafbryderen. Der vil nu komme lys i displayet, og Labotek logo vises Maskinen må ikke køre med forkert fasefølge eller manglende faser. I så tilfælde skal der sørges for, at fasefølgen ændres og at alle 3 faser forefindes. Advarsel! Maskinen SKAL altid stoppes via betjeningspanelet og ALDRIG direkte på hovedafbryderen, da dette kan give anledning til indkobling af sikkerhedskredsen, i forbindelse med varmelegemet.

20 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 19 af Montering Montering af DMD DMD placeres umiddelbart i nærheden af den forarbejdningsmaskine, som skal forsynes med tørret råmateriale. Kontroller, at tilslutningsspændinger og frekvens på DMD er i overensstemmelse med den installerede spænding og frekvens. Tilslutningsspændinger og frekvens kan læses på typeskiltet på siden af DMD. Se el-diagram vedr. el-tilslutning, godkendte stik (indgår ikke i Labotek levering). (1) Plastforarbejdningsmaskine (2) Transportør (3) Catchbox (4) Materiale transport (5) DMD-I

21 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 20 af BETJENING Betjeningen er opbygget som et menusystem, hvor der er genveje til de mest basale funktioner som indstilling af tørretemperatur, tørretid og start/stop for tørring. En komplet oversigt over menusystemet findes i afsnit Styring - LAB DRY DMD-I betjenes via et MP- baseret styring med farve touch skærm. Touch skærmen viser grafisk maskinens drift status. Touch skærmen er udstyret med betjeningsknapper, som betjenes ved let tryk på skærmen. LAB-DRY er forsynet med sparefunktion/pauseskærm for at maksimere skærmens levetid. Touch skærmen går automatisk i sparefunktion/pauseskærm 10 min. efter sidste tryk på skærmen. Sparefunktionen/pauseskærmen annulleres automatisk med tryk på skærmen. LAB-DRY er forsynet med energisparesystemet LESS (Labotek Energy Saving System) LESS systemet er udviklet for at mindske energiforbruget samt reducere risikoen for overtørring af materialerne. LESS systemet foretager en sammenligning mellem indblæsningstemperaturen og udblæsningstemperaturen i tørrebeholderen. Hvis udblæsningstemperaturen overstiger den valgte LESS procent af tørretemperaturen, vil LESS systemet starte en gradvis sænkning af den aktuelle tørretemperatur. Når LESS systemet er aktivt vil udblæsningstemperaturføleren blinke i drift billedet og i pauseskærmen vil teksten Energi-besparelse blinke (sort/grøn). OBS! LAB-DRY indeholder styringsprogrammer for flere maskintyper. Derfor er det vigtigt at den korrekte maskintype vises i drift billedet nederste højre hjørne. (DMD)

22 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 21 af 40 Daglig drift Når maskinen tændes på hovedafbryderen vil der efter 4-5 sek. fremkomme drift billedet, som viser maskinens status Drift menu Åben / Låse Start / Stop Setup menu Alarm info Åben / Låse-knap. Knappen skal være grøn for at øvrige knapper kan betjenes. Et kortvarigt tryk på knappen vil aktiverer adgang til Start / Stop knap og Alarm knap. Et længerevarende tryk (min. 3 sek.) vil aktiverer adgang til SET knap (bliver grøn). Start/stop-knap: Starter og stopper den samlede maskine. NB! Kører maskinen en regenererings cyklus, når der trykkes på stopknappen, vil LAB- DRY køre regenereringen til ende og derefter stoppe. Transport og tørring vil stoppe med det samme, når der trykkes stop. SET-menu: For at få adgang til at ændre parametre i Setup menuen, skal Åben / Låse knappen trykkes ned i min. 3 sek., herefter vil SET-menu knappen gå fra rød til grøn. Ved tryk på SET-menu knappen fremkommer Setup billedet Alarm info: I tilfælde af én alarm, bliver denne knap synlig. Ved tryk på alarm info knappen fremkommer alarmteksten

23 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 22 af Setup menu Filter renblæsning Sugetid, Con-Evator Tørretemperatur Ratio-Selector #2 Ratio-Selector #1 ESC Options menu, (kræver password) Ur / tid Options menu: Adgang til Options menu. Indtastning af password er påkrævet inden valg af optioner er muligt. Ur-knap: Giver adgang til indstilling af aktuel tids ur samt forsinket timer-start. De grønne områder placeret forskellige steder på menu billedet er et aktivt parameter og ved tryk, gives der adgang til ændring af indstillingerne for parameteret Eksempel: Tryk på det grønne område over transport motor. Herved fremkommer Menuen for sugetidens parameterindstilling. T 1 Indblæsningstemperatur: Indstilling af tørretemperatur T 2 Udblæsningstemperatur: Indstilling af LESS Sugetid: Indstilling af sugetiden på transportøren, Con-Evator. Filter renblæsning: Indstilling af tid for renblæsning af filter på transportøren, på beholderen ESC-Knap: Navigerer tilbage til drift billedet.

24 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 23 af 40 Setup menu - Filter renblæsning parameterindstilling ESC Pil op/ned Pil op/ned: Knapperne giver adgang til ændring af tiden for renblæsning af filter på transportøren, Con-Evator. Holdes knappen nedtrykket i længere tid sker ændringen hurtigere. ESC-Knap: Navigerer tilbage til setup billedet.

25 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 24 af 40 Setup menu - Sugetiden parameterindstilling Tænd / sluk ESC Pil op/ned Pil op/ned: Knapperne giver adgang til ændring af sugetiden på transportøren, Con- Evator. Holdes knappen nedtrykket i længere tid sker ændringen hurtigere. Tænd / sluk: knappen giver adgang til at tænde / slukke tørresystemet ESC-Knap: Navigerer tilbage til setup billedet.

26 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 25 af 40 Setup menu Ratio Selector 1/2, (A/B) parameterindstilling Pil op/ned Tænd / sluk Pil op/ned: Knapperne giver adgang til ændring af sugetiden for Ratio Selector A/B. Holdes knappen nedtrykket i længere tid sker ændringen hurtigere. ESC-Knap: Navigerer tilbage til setup billedet.

27 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 26 af 40 Setup menu Tørretemperaturen T 1 parameterindstilling Tænd / sluk ESC Pil op/ned Pil op/ned: Knapperne giver adgang til ændring af indblæsningstørretemperaturen i materialet. Holdes knappen nedtrykket i længere tid sker ændringen hurtigere. Tænd / sluk: knappen giver adgang til at tænde / slukke tørresystemet ESC-Knap: Navigeres tilbage til setup billedet.

28 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 27 af 40 Setup menu Tørretemperaturen T 2, LESS, parameterindstilling ESC Pil op/ned Pil op/ned: Knapperne giver adgang til procentvis sænkning af den programmerede tørretemperatur (SET-punkt). Holdes knappen nedtrykket i længere tid sker ændringen hurtigere. Den procentvise udgangstørretemperatur er som standard sat til 70 % af indblæsningstemperaturen. Eksempel: Indstillet tørretemperatur = 100 ºC Indstillet LESS procent = 70 % Temperatur sænkning vil med disse indstillinger starte ved 70 ºC. For hver ºC udblæsningstemperatur overstiger 70 ºC vil indblæsningstemperaturen blive sænket med 1 ºC. Visning: Hvis udblæsningstemperaturen (T 2 ) viser 75 ºC, vil tørretemperaturen således blive sænket til 95 ºC med ovennævnte indstillinger. OBS! LESS Temperaturen bliver altid beregnet ud fra den valgte tørretemperatur. LESS systemet er afhængig af materialet der tørres, og er derfor valgbar fra % ESC-Knap: Navigerer tilbage til setup billedet.

29 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 28 af Setup menu Options menu DMD kan udstyres med forskellige optioner. Fælles for disse optioner er at de efter installation, skal aktiveres i optionsmenuen. Tilvalgte optioner inkl. status vil herefter blive vist i drift billedet. For adgang til optionsmenuen skal der indtastes et password, dette er en beskyttelse mod uautoriseret ændring af parameterindstillingerne. I password menuen indtastes Password (2404) og derefter tryk på Enter-knappen. Herefter vises billedet for til / fra valg af optioner samt generelle opsætninger. ESC Tilbage Enter Numeriske værdier fra 0 til 9 til indtastning af 4 cifret password. Tilbage: Fortryd indtastede værdi. Enter: Når det 4 cifret password er indtastet, afsluttes med Enter. ESC-Knap: Navigerer tilbage til setup billedet.

30 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 29 af 40 Optionsmenuen, valg af optioner, er opdelt i fire sektioner med ikoner svarende til billedet fra drift billedet. Optionerne som til / fravælges er markeret med farver: Grøn= slået til. Rød= slået fra. 1. sektion fra venstre: To knapper for optioner, tilhørende transportøren, Con-Evator #1 (på beholderen) 2. sektion fra venstre: To knapper for optioner, tilhørende tørresystemet. 3. sektion fra venstre: To knapper for optioner, tilhørende transportøren, Con-Evator #2 (på forarbejdningsmaskine) 4. sektion fra venstre: Fire knapper for optioner, tilhørende den samlede maskine. Transportøren (Ind) Transportøren (Ud) Ratio-Selector #1 Dugpuntsmåler Filter renblæsning Temperaturskala Transportøren (Ind), Con-Evator #1 (på beholderen): Tørre system: Til/fra valg af Ratio-Selector funktion på Con-Evator #1. Parametre for de to Ratio-Selector kanaler indtastes i setup menuen via parameterindstillingerne. Filter renblæsning: Til/fra valg af renblæsning af filter på transportøren, Con-Evator #1 Til/fra valg af dugpuntsmåler. Er dugpuktsmåler installeret og aktiveret her, vil dugpunkt blive vist kontinuerligt i drift billedet. Valg af temperaturvisning i drift billedet, hhv. Celsius eller Fahrenheit. Aktuel visning fremgår af knappen. Temperaturen vises i Celsius som standard.

31 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 30 af 40 Alarm-log Ekstern start Valg af sprog I/O-Status ESC Ratio-Selector #2 Transport cyklusser Transportøren (Ud), Con-Evator #2 (på forarbejdningsmaskine): Til/fra valg af Ratio-Selector funktion på Con-Evator #2. Parametre for de to Ratio-Selector kanaler indtastes i setup menuen via parameterindstillingerne. Til/fra valg af transport cyklusser før alarm. Der kan vælges fra 0-12 cyklusser. Eksempel: Con-Evator køre altid 12 cyklusser ved opstart. Efter opnåelse af højt niveau vil Con-Evator køre det valgte antal cyklusser (0-12) før der kommer alarm. Ved 0 cyklusser kommer der ingen alarm. Samlet maskine, DMD Alarm-log. Samtlige alarmer vil blive vist i denne log med tidspunkt. Dog max.10 stk. Ekstern start: Aktiveres såfremt maskinen ønskes startet / stoppet fra ekstern styring. Efter aktivering og forbinding til ekstern styring skal DMD slukkes i drift billedet før ekstern styring kan anvendes. Ekstern start knappen vil fremstå Rød/grøn i drift menuen, såfremt optionen er slået til. Ved ekstern start-kommando vil knappen i drift billedet blive grøn, og start/stopknappen vil få sort cirkel og grøn bjælke. I denne drift situation kan maskinen ikke betjenes lokalt. Optionen kan dog slukkes lokalt og maskinen dermed vende tilbage til lokal betjening.

32 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 31 af 40 Valg af sprog: LAB-DRY indeholder 3 sprog: Engelsk, Tysk og Dansk. Ved at trykke på de pågældende sprogområders flag vises alle tekster i LAB-DRY i det valgte sprog. Det valgte sprog vil være markeret med sort boks omkring flaget i sprog menuen. I/O-Status. Viser status for alle inputs, outputs, temperaturer samt evt. dugpunkt. ESC-Knap: Navigerer tilbage til setup billedet.

33 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 32 af 40 Setup menu Ur/Tid LAB-DRY Styringen er forsynet med ur, for forsinket opstart af maskinen, samt et real-tids ur. Den forsinkede opstart kan sætte maskinen til at tænde på et forudbestemt tidspunkt på udvalgt ugedag. Ur for forsinket opstart er et endeløst æggeur, som altid vil vise real-tid, dato og årstal inden opstart programmeres. Pil op Real dato/tid Pil ned ESC Aktivering af opstart Ur/tid menuen for forsinket opstart viser øverst ugedagene 1-7, hvor dag 1 er mandag og dag 7 er søndag (Altid rød). Under ugedagsvisning ses real-tid. Real tid løber med 10 min. interval. Pil op/ned: Indstilling af ønsket opstarts tidspunkt. Eksempel: Aktuel tid: Fredag kl Maskinen er slukket på knappen i drift menuen. Ønsket opstart: Mandag kl Pil op holdes nede til tiden er kørt til mandag kl på øverste uge bjælke. Ønsket opstartstid vil blive vist under uge bjælke. Start af ur: Når den ønsket opstartstid vises, tryk på ur symbolet. Symbolet skifter fra rød til grøn og den forsinkede opstart er nu aktiveret. Når forsinket opstart er aktiv vil ur symbolet blive vist blinkende i drift billedet. Dato/tid: Indstilling af real tid, dato og år. Real tiden, er den tid der bliver vist i drift menuen. Tryk på knappen for indstilling, såfremt den ikke er korrekt. ESC-Knap: Navigerer tilbage til setup billedet

34 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 33 af 40 Indstilling af real tid indeholder numerisk indtastningsfelt, kalender-knap samt ur-knap. Indstil Ur Indstil Dato ESC Numeriske værdier fra 0 til 9 til indtastning af 4 cifret password. Tilbage: Fortryd indtastede værdi. Enter: Når det 4 cifret password er indtastet, afsluttes med Enter. Indstil Ur: Samme fremgangsmåde som med kalender-knap. Ved aktivering af Ur knap vil den aktuelle tid over knappen blinke. Ovenstående er nu åbent for evt. ændring på de numeriske felter. Efter endt valg trykkes Enter for at gemme ny tid. Indstil Dato: Ved aktivering af Dato knap vil aktuel år, måned og dato over knappen blinke. Ovenstående er nu åbent for evt. ændring på de numeriske felter. Efter endt valg trykkes Enter for at gemme ny dato/år. ESC-Knap: Navigerer tilbage til Ur/Tid.

35 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 34 af Drift menu Alarm info LAB-DRY er forsynet med en række alarmer, som advarer mod forkert funktion eller trussel om sådan. Alle alarmer vil tænde evt. monteret ekstern alarmlampe. For alle alarmer gælder at de har selvreset når fejltilstand er væk. Alarmerne er opdelt i 2 alarmtyper: Kritisk alarm: Ikke kritisk alarm Viser et blinkende rødt stop-skilt i drift billedet En kritisk alarm vil stoppe maskinen helt eller den fejlramte del af maskinen afhængig af alarm-type. Viser en blinkende advarselstrekant i drift billedet. En ikke kritisk alarm er en information om truende fejltilstand /fejlfunktion. Alle alarmer vil forsat blive vist trods Reset, såfremt fejltilstand stadig er til stede. Alle alarmer har en fejltekst samt en fejlfindings guide tilknyttet. Pil op Pil ned ESC Fejlfindings guide Pil-op/ned: Valg af alarm i alarm rækken. Pil-op/ned anvendes til valg af den alarm man evt. vil have resat. Fejlfindings guide: Tryk på knappen og alarm-hjælpetekster vil fremkomme. ESC-Knap: Navigerer tilbage til drift billedet.

36 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 35 af 40 Drift menu Alarm info - Fejlfindings guide Teksterne afspejler de mest almindelige forekommende check-punkter for at udbedre fejlen /fejlbetjeningen. ESC ESC-Knap: Navigerer tilbage til Alarm info.

37 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 36 af Menu system

38 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 37 af Maskinen giver fejlmeddelelse Alarmtyper Maskinen overvåger løbende at systemet virker korrekt. I den forbindelse kan der opstå en række alarmer (opremset i tabellen nedenfor). Hvis en alarm opstår indikeres dette med en blinkende alarm ikon i drift billedet. Alarm-nr. Betegnelse Aktion. 00 Bransdsikring ude Slukker maskinen 01 Motor-tørring / reg. ude Slukker tørring / regenerering 04 Motorfejl, transport #2 Slukker transport # 2 06 Luft Tørring ude Slukker tørring / regenerering 07 Luft regenerering ude Slukker tørring / regenerering 11 Tørretemperatur lav. Kun melding 12 Tørretemperatur høj Slukker tørring / regenerering 13 Regenerering for lang Kun melding 14 Sensor 1 Tørring Slukker tørring / regenerering 15 Sensor 2 LESS Kun melding 16 Sensor regenering Slukker tørring / regenerering 17 Motorfejl, transport #1 Slukker transport #1

39 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 38 af VEDLIGEHOLDELSE 8.1 Filter Montering af støvtæt filter til tørreluftsystem R Demonter låg (31) for filterhus med fastnøgle. Forsigtigt! Dæksel (31) kan være varmt, anvend sikkerhedsudstyr evt. handske ved afmontering. 2. Demonter patronfilter (33) ved hjælp af vingemøtrik (32). 3. Udtag filter (33) kontroller at det kan genanvendes og rens det med en industristøvsuger, eller udskift med et nyt filter. 4. Monter filter på gevindstang (34) i filterpotte (35) monter vingemøtrik (32) og låg (31) påskrues med fastnøgle. 8.2 Slanger og pakninger Det anbefales at kontrollere slanger og pakninger mindst én gang årligt - eller efter behov. Eventuelle utætheder eller beskadigede O-ringe, pakninger eller siliconeslanger tætnes eller udskiftes. I tilfælde af skader, som ikke straks kan udbedres, skal maskinen holdes slukket indtil istandsættelse har fundet sted.

40 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 39 af TILBEHØR 9.1 Tilbehørsoversigt R2586 Pos. Beskrivelse LT nr.: 1 Alarmlampe, DMD, monteret Alarmlampe, Gul blink Trykluftfilterrens, delt Mini-Feed Ratio Selektor, RS2000 DMD (mont. på DH) Ratio Selektor, RS2000 DMD/DDL (mont. ved stativ) Niveaubegrænser, mekanisk, indsatskegle Niveaubegrænser, 200mm rør mekanisk Niveaubegrænser, 310mm rør mekanisk Flange, DH til pneumatisk skydespjæld Mellemstykke, pneumatisk skydespjæld DP-måler, sæt Dugpunkt udtag, DMD

41 Rev. 00 DMD-I Mobil Tørlufttørrer Side 40 af Montering af niveaukontrol, tilbehør Niveaukontrol monteres for at sikre, at tørrebeholderen ikke fyldes helt op, og dermed risikere, at materiale vælter ud af tørrebeholderen, hvis tørrebeholderens låg åbnes. 1. Demonter blindprop (1) ved at løsne pinolskrue i bøsning (4) og udtage prop. 2. Anbring niveaukontrolboks (2) i bøsning (4) og spænd pinolskrue. Husk at hul for kabel skal vende nedad. 3. Monter niveaukontrolvinge (3) på kontrolaksel (5) inde i beholderen. Husk at spænde kontramøtrik (6). R2289

INSTRUKTIONSBOG Tørlufttørrer DDL-IV

INSTRUKTIONSBOG Tørlufttørrer DDL-IV INSTRUKTIONSBOG Tørlufttørrer DDL-IV Serial No... ISO 08.01.02.058.DK LT nr.: 986133 Rev. 00 Rev. 00 DDL-IV Tørlufttørrer Side 1 af 39 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 2.0 GENEREL INFORMATION... 2 2.1 Sikkerhedsforanstaltninger...

Læs mere

INSTRUKTIONSBOG Mobil Tørlufttørrer DDM-V

INSTRUKTIONSBOG Mobil Tørlufttørrer DDM-V INSTRUKTIONSBOG Mobil Tørlufttørrer DDM-V Serial No... ISO 08.01.02.016.DK LT nr.: 986123 Rev. 00 Rev. 00 Mobil Tørludttørrer DDM-V Side 1 af 1 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 2.0 GENEREL INFORMATION... 3

Læs mere

DDM Series. Mobil Tørlufttørrer Tørring af fritflydende plastgranulater

DDM Series. Mobil Tørlufttørrer Tørring af fritflydende plastgranulater DDM Series Mobil Tørlufttørrer Tørring af fritflydende plastgranulater Mobil Tørlufttørrer- DDM Introduktion DDM er en mobil tørlufttørrer, konstrueret til kontinuerlig tørring af frit flydende plastråmateriale

Læs mere

Labo-Net. Avanceret Touch Screen Styring for Centralanlæg

Labo-Net. Avanceret Touch Screen Styring for Centralanlæg Labo-Net Avanceret Touch Screen Styring for Centralanlæg Labo-Net Introduktion Labo-Net sikrer fuld kontrol over et central materialehåndteringsanlæg. En 10 touch-skærm med brugervenlig betjening, giver

Læs mere

DFD - DH Serie. Fleksibelt Tørreudstyr & Tørrebeholdere

DFD - DH Serie. Fleksibelt Tørreudstyr & Tørrebeholdere DFD - Serie Fleksibelt Tørreudstyr & Tørrebeholdere Fleksible Tørrere Introduktion Tørring af plastik råmaterialer er alt afgørende i fremstillingen af produkter af høj kvalitet. Målet for Laboteks tørreudstyr

Læs mere

MANUAL. Mini-Feed MF 95

MANUAL. Mini-Feed MF 95 MANUAL Mini-Feed Serienr.... ISO 08.01.02.02.DK 986000 Rev. april 1996 Rev. april 1996 Mini-Feed Side 1 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 2.0 GENEREL INFORMATION 3 2.1 Anvendelse 3 2.2 Begrænsninger 3 2.3 Konstruktion

Læs mere

Tillæg til manual. Centraliserede Transportsystemer. med TP 177 micro. Serial No... ISO 08.01.02.058.DK LT nr.: 986347 Rev. 00

Tillæg til manual. Centraliserede Transportsystemer. med TP 177 micro. Serial No... ISO 08.01.02.058.DK LT nr.: 986347 Rev. 00 Tillæg til manual Centraliserede Transportsystemer med TP 177 micro Serial No... ISO 08.01.02.058.DK LT nr.: 986347 Rev. 00 Rev.00 Centraliserede Transportsystemer Side 2 af 14 Indhold 1.0 Styring... 3

Læs mere

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn DK NBE PELVAC MANUAL Version 3.000001 RTB - Ready To Burn INDHOLD: Kære kunde. Tak fordi du har købt dette NBE-produkt, som er designet og fremstillet efter de højeste standarder i EU. Vi anbefaler, at

Læs mere

DAN FUGT kvalitetsanlæg til vand. DAN FUGT RO vandbehandling. DAN FUGT kompakt RO anlæg

DAN FUGT kvalitetsanlæg til vand. DAN FUGT RO vandbehandling. DAN FUGT kompakt RO anlæg DAN FUGT RO vandbehandling DAN FUGT kompakt RO anlæg Fra 50 til 200 l/h Alle anlæg er med PLC styring og overvågning af sikkerhedsfunktioner. Alle anlæg er opbygget med rustfri tryktank, ( lukket system

Læs mere

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING 1 Indhold Indhold 2 General information 2 Garanti bestemmelser 3 Vigtin information vedrørende sikkerhed. 3 Sådan bruges apparatet 4 Rengøring og vedligeholdelse

Læs mere

System JA 1000 Stand-alone styring for befugter eller affugter for relativ fugtighed og eller dugpunkt.

System JA 1000 Stand-alone styring for befugter eller affugter for relativ fugtighed og eller dugpunkt. KHV Maj 2012 Version 3.1 Brugsanvisning System JA 1000 Stand-alone styring for befugter eller affugter for relativ fugtighed og eller dugpunkt. Anderberg Fugtstyring A/S - Gl. Holbækvej 6-8 - 4200 Slagelse

Læs mere

INSTRUKTIONSBOG. DH-III TØRREBEHOLDERE 15-8000 Liter. Serial Nr... ISO 08.01.02.047.DK LT nr.: 986320 Rev. 03

INSTRUKTIONSBOG. DH-III TØRREBEHOLDERE 15-8000 Liter. Serial Nr... ISO 08.01.02.047.DK LT nr.: 986320 Rev. 03 INSTRUKTIONSBOG -III TØRREBEHOLDERE 15-8000 Liter Serial Nr... ISO 08.01.02.047.DK LT nr.: 986320 Rev. 03 Rev. 03 -III Tørrebeholdere 15-8000 Liter Side 1 of 28 INOLDSFORTEGNELSE 1.0 IDENTIFIKATION...

Læs mere

FSystem beskrivelse PAR 200 CLOCK

FSystem beskrivelse PAR 200 CLOCK FSystem beskrivelse PAR 200 CLOCK Driftvejledningsnr: PAR-200-SYS-DK-041223 Beskrivelse Billede PAR-200-SYS er den overordnede og komplette beskrivelse af Ølands nye tidsstyring inden for analoge regulatorer.

Læs mere

Betjeningsvejledning for digital CPU-styring TX Control

Betjeningsvejledning for digital CPU-styring TX Control Betjeningsvejledning for digital CPU-styring TX Control Turbovex A/S Industrivej 9600 Aars Tlf. 96 98 6 Fax 98 6 E-mail: info@turbovex.dk TX Control SETPUNKT TEMP. OP SETPUNKT TEMP. NED BLÆSERTRIN OP BLÆSERTRIN

Læs mere

INSTRUKTIONSBOG Desiccant Flex Dryer DFD

INSTRUKTIONSBOG Desiccant Flex Dryer DFD INSTRUKTIONSBOG Desiccant Flex Dryer DFD Serial No... ISO 08.01.02.016.DK LT nr.: 986407 Rev. 01 Maskine indeks: Rev. 01 Desiccant Flex Dryer DFD Side 1 af 41 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 2.0 GENEREL INFORMATION...

Læs mere

Brugsvejledning MOBIL STØVSUGER. Monty GOBI ME1300 og ME2800

Brugsvejledning MOBIL STØVSUGER. Monty GOBI ME1300 og ME2800 MOBIL STØVSUGER Monty GOBI ME1300 og ME2800 Indhold Sikkerhed... 3 Oversigt over den mobile støvsuger... 4 Produkt Beskrivelse... 5 Teknisk Data... 6 Tilsigtet brug... 7 ADVARSEL... 8 Vedligeholdelse og

Læs mere

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse BRUGER MANUAL * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse 1 Tak fordi du har valgt vores automatiske pumpestation. Læs venligst denne bruger manual grundigt, inden

Læs mere

MANUAL. for Sukup Europe silostyring. Kvalitet, styrke og effektivitet. Mimersvej 5, DK-8722 Hedensted, T: , E:

MANUAL. for Sukup Europe silostyring. Kvalitet, styrke og effektivitet. Mimersvej 5, DK-8722 Hedensted, T: , E: MANUAL for Sukup Europe silostyring Kvalitet, styrke og effektivitet Mimersvej 5, DK-8722 Hedensted, T: +45 7568 5311, E: info@sukup-eu.com // INDHOLDSFORTEGNELSE Oversigt styring side 1 Betjening af anlægget

Læs mere

Betjeningsmanual. Labo-Net Scanning System med MP 277 10 Touch Panel. Serial No... LT nr.: 986404 Rev. 00

Betjeningsmanual. Labo-Net Scanning System med MP 277 10 Touch Panel. Serial No... LT nr.: 986404 Rev. 00 Betjeningsmanual Labo-Net Scanning System med MP 277 10 Touch Panel Serial No... LT nr.: 986404 Rev. 00 Rev.00 Labo-Net Scanning System Side 2 af 43 1.0 Indhold 1.0 Indhold...2 2.0 Generel Information...4

Læs mere

Bruger manual For 2-vejs digital manifold

Bruger manual For 2-vejs digital manifold Bruger manual For 2-vejs digital manifold Vigtigt! Denne manual bør læses grundigt inden REFCO DIGIMON digital manifold tages i brug, for at kende instrumentets specifikationer og operation. Disse instruktioner

Læs mere

Montørvejledning for DTC2100 Temperaturtyring - Version 1. Generel beskrivelse

Montørvejledning for DTC2100 Temperaturtyring - Version 1. Generel beskrivelse 1 2 3 R DTC2100 Danotek Generel beskrivelse DTC2100 er udviklet til væskebaseret solfangersystemer, men kan også benyttes til anden temperatur styring med op til tre temperatur målinger og en relæudgang.

Læs mere

Brugervejledning - Devireg 550 termostat

Brugervejledning - Devireg 550 termostat DK Brugervejledning - Devireg 550 termostat Brugervejledning - Devireg 550 termostat Om termostaten Side 2-7 Indstille ur og ugedag Side 8-9 Indstille temperatur Side 10-11 Indstille perioder med sænkning

Læs mere

2008/2. Clean Mate 365. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.

2008/2. Clean Mate 365. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas. 2008/2 DK Betjeningsvejledning Clean Mate 365 Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - - post@texas.dk 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforskrifter... 3 3. Identifikation...

Læs mere

Montørvejledning for DTC2102 Temperaturtyring - Version 1. Generel beskrivelse

Montørvejledning for DTC2102 Temperaturtyring - Version 1. Generel beskrivelse 1 2 3 R E DTC2102 Danotek Generel beskrivelse DTC2102 er udviklet til væskebaseret solfangersystemer, men kan også benyttes til anden temperatur styring med op til tre temperatur målinger og to relæudgange.

Læs mere

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 Version 3.00 Inkl. PC program: ENG110 Version 3.00 Betjeningsvejledning 1/11 Generelt: ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 er et microprocessor styret instrument til

Læs mere

AR280P Clockradio Håndbogen

AR280P Clockradio Håndbogen AR280P Clockradio Håndbogen Index 1. Anvendelsesområde 2. Sikkerhed o 2.1. Piktogrammer i denne håndbog o 2.2. Almindelige sikkerhedsanvisninger 3. Klargøring til brug o 3.1. Udpakning o 3.2. Pakkens indhold

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

INSTRUKTIONSBOG. Mobil Tørlufttørrer DDM-III

INSTRUKTIONSBOG. Mobil Tørlufttørrer DDM-III A B 10 9 7 6 3 1 2 8 4 5 INSTRUKTIONSBOG Mobil Tørlufttørrer -III Serienr..... 986080 ISO 08.01.02.16.DK Rev. August 2000 Rev. August 2000 Mobil Tørlufttørrer Side 1 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 2.0 GENEREL

Læs mere

Tillæg til manual. Centraliserede transportsystemer. med TP 177 micro. Serial No... ISO 08.01.02.058.DK LT nr.: 986337 Rev. 01

Tillæg til manual. Centraliserede transportsystemer. med TP 177 micro. Serial No... ISO 08.01.02.058.DK LT nr.: 986337 Rev. 01 Tillæg til manual Centraliserede transportsystemer med TP 177 micro Serial No... ISO 08.01.02.058.DK LT nr.: 986337 Rev. 01 Rev, 01 Centraliserede transportsystemer Side 2 af 14 Indhold 1.0 Styring...

Læs mere

Manual / Quick guide

Manual / Quick guide Manual / Quick guide R2466 Transport systemer MicroScan Serial No... LT nr.: 987046 Rev. 00 Rev.00 Conveying Systems MicroScan Page 1 of 20 1.0 CONTENTS 2.1 Anvendelse... 2 2.2 Begrænsninger... 2 2.3 Konstruktion...

Læs mere

Betjeningsvejledning. Weishaupt Thermo Condens WTC 15-A udførelse K WTC 25-A udførelse K

Betjeningsvejledning. Weishaupt Thermo Condens WTC 15-A udførelse K WTC 25-A udførelse K Betjeningsvejledning Max Weishaupt A/S Erhvervsvej 10 DK-2600 Glostrup Telefon 43 27 63 00 Telefax 43 27 63 43 Tryk-nr. 83168009, dec. 2006 Max Weishaupt påtager sig intet ansvar for fejl og mangler i

Læs mere

INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING. Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG.

INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING. Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG. INDUSTRIEL AFFUGTER BRUGSANVISNING Model: DY-80L TAK FORDI DE VALGTE DETTE PRODUKT. LÆS VEJLEDNINGEN GRUNDIGT, FØR DU TAGER PRODUKTET I BRUG. GEM DENNE MANUAL TIL SENERE BRUG HUSK : MONTER DEN MEDSENDTE

Læs mere

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde SPIDER Quick guide DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S Langebjergvænget 18 4000 Roskilde +45 7221 7979 Indhold Om SPIDER... 3 Funktioner ved SPIDER... 3 Spændingsforsyning... 3 Installation og fysiske

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL ALPHATRONICS DANMARK BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL Version 4.2 INDHOLDSFORTEGNELSE BETJENING... side 2 TIL- OG FRAKOBLING... side 3 TILKOBLING NIVEAU 1... side 4 TIL- OG FRAKOBLING NIVEAU 2...

Læs mere

Mælketransporter m. pasteuriseringsfunktion 200 liter

Mælketransporter m. pasteuriseringsfunktion 200 liter DK Original Brugsanvisning Varenr.: 9059996 Mælketransporter m. pasteuriseringsfunktion 200 liter Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Mælketransporter - Varenr.

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk 76600018 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

Genius laderegulator Monterings og brugervejledning

Genius laderegulator Monterings og brugervejledning Genius laderegulator Monterings og brugervejledning Laderegulatorens opbygning Genius er en avanceret laderegulator for solceller/solpaneler der kontroller, overvåger og styrer indladning og afladning

Læs mere

SANDBLÆSEKABINE SBC420

SANDBLÆSEKABINE SBC420 SANDBLÆSEKABINE SBC420 BETJENINGSVEJLEDNING SPECIFIKATIONER Udv. dimensioner: L: 132 x B: 88 x H: 170cm Rist dimensioner: L: 122 x B: 60cm Vægt: 1 5 0 k g. L u f t f o r b r u g : 3 5 0-5 2 0 l t r. /

Læs mere

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE Animo Denne instruktion er for brugere af Animo vandopvarmningsbeholder, type WKT-Dn. Læs denne instruktion omhyggeligt, da det bevirker bedst og mest sikker brug af maskinen. 1. GENEREL BESKRIVELSE Vandopbevaringsbeholderen

Læs mere

Original brugermanual for Skindrenser T3

Original brugermanual for Skindrenser T3 Original brugermanual for Skindrenser T3 1. Overensstemmelseserklæring EU-overensstemmelseserklæring Fabrikant: Jasopels A/S Tlf. +45 76 94 35 00 Adresse: Fabriksvej 19, DK-7441 Bording Maskine: Skindrenser

Læs mere

Installationsvejledning. devireg 130, 131 og 132

Installationsvejledning. devireg 130, 131 og 132 DK Installationsvejledning devireg 130, 131 og 132 Indhold: 1. Anvendelsesområde og funktion. 2. Installationsvejledning. a. Installation af føler for devireg 130, 131 og 132. b. Placering af devireg 130,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 5. Anvendelse. 6. Vedligeholdelse

Indholdsfortegnelse. 5. Anvendelse. 6. Vedligeholdelse Manual KA/KAI HC DK 1. Sikkerhedsregler 2. Beskrivelse 3. Tekniske data Indholdsfortegnelse 4. Opstilling 5. Anvendelse 6. Vedligeholdelse 7. Fejlfinding 1. Sikkerhedsregler LÆS DENNE BRUGSANVIS- NING

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. Cod. Q600020020 - Rev. A 10/06

BETJENINGSVEJLEDNING. Cod. Q600020020 - Rev. A 10/06 BETJENINGSVEJLEDNING Cod. Q600020020 - Rev. A 10/06 Den rette afskaffelse af dette produkt (elektrisk og elektronisk affald) (Anvendes i den Europæiske Union og andre Europæiske lande med separat genbrugsanordninger)

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE Dette apparat er i overensstemmelse med følgende direktiver: Fabrikanten forbeholder sig ret til ændring af maskinen eller indholdet af manualen, uden forudgående

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. Total varmeveksler HRV (Heat Reclaim Ventilation) (Loftsmonteret kanal type)

BETJENINGSVEJLEDNING. Total varmeveksler HRV (Heat Reclaim Ventilation) (Loftsmonteret kanal type) BETJENINGSVEJLEDNING Total varmeveksler HRV (Heat Reclaim Ventilation) (Loftsmonteret kanal type) VAM150FA VAM250FA VAM350FA VAM500FA VAM650FA VAM800FA VAM1000FA VAM1500FA VAM2000FA INDHOLD Side Sikkerhedsforanstaltninger...

Læs mere

Elkedel Brugsanvisning

Elkedel Brugsanvisning Tillykke med købet af denne elkedel! Læs venligst brugsanvisningen omhyggeligt, inden elkedelen tages i brug, og gem brugsanvisningen til fremtidig brug. Elkedel Brugsanvisning Model: MK-17S17C Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25 Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper 76600017 / 25 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

RX900B. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X

RX900B. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X Brugervejledning for RX900B KNOP ELEKTRONIK A/S Fabriksvej 20=7600 Struer=Mail: knop@knop.dk=web: www.knop.dk=tlf.: 9784 0444=Fax.: 9784 0666 Indhold

Læs mere

Indendørs enhed for luft-/vandvarmepumpen

Indendørs enhed for luft-/vandvarmepumpen 6 720 614 054-00.1D Indendørs enhed for luft-/vandvarmepumpen CC 160 da Betjeningsvejledning 6 720 614 434 DK (2007/06) OSW 2 Indholdsfortegnelse DK Indholdsfortegnelse 1 Sikkerhedsråd og symbolforklaring

Læs mere

System Komponenter. Vakuum stationer, Central filter systemer, Vacuum beholdere & Rørløsninger

System Komponenter. Vakuum stationer, Central filter systemer, Vacuum beholdere & Rørløsninger System Komponenter Vakuum stationer, Central filter systemer, Vacuum beholdere & Rørløsninger Systemkomponenter Introduktion Laboteks centraliserede systemer er anerkendt for høj driftsstabilitet og ydelse.

Læs mere

Brugsanvisning. TL-5209 Keramisk Toaster

Brugsanvisning. TL-5209 Keramisk Toaster Brugsanvisning TL-5209 Keramisk Toaster Version 1.0 APR 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 1. Indledning...3 2. Generelt...3 2.1. Fabrikant... 3 2.2. Maskinskilt... 3 3. Oversigt og anvendelse...4

Læs mere

ErgoTrainer. Vægtaflaster. Brugermanual. Vigtig information! Brugermanualen skal læses inden ErgoTraineren tages i brug.

ErgoTrainer. Vægtaflaster. Brugermanual. Vigtig information! Brugermanualen skal læses inden ErgoTraineren tages i brug. ErgoTrainer Vægtaflaster Brugermanual Vigtig information! Brugermanualen skal læses inden ErgoTraineren tages i brug. Denne brugermanual indeholder informationer i forbindelse med brugen, vedligeholdelse

Læs mere

W 1000W 1500W 2000W

W 1000W 1500W 2000W EL-PANEL Best.nr. 13854 13855 13856-13857 500W 1000W 1500W 2000W Brugsanvisning Kære kunde, Tillykke med deres nye Heatmax el-panel! VIGTIGT Læs grundigt denne brugsanvisning igennem inden brug og gem

Læs mere

Lindab Brugervejledning - sluser. Lindab Doorline Brugervejledning Sluser. LP403 mekanisk LP407 elektrisk

Lindab Brugervejledning - sluser. Lindab Doorline Brugervejledning Sluser. LP403 mekanisk LP407 elektrisk Lindab Brugervejledning - sluser 1407.01 Lindab Doorline Brugervejledning Sluser LP403 mekanisk LP407 elektrisk Indhold 1. Generelt...3 1.1 Brug af vejledningen...3 1.2 Operatør/tekniker...3 1.3 Garanti...3

Læs mere

BRUGSANVISNING. Cavecool Primo Pearl CC160B

BRUGSANVISNING. Cavecool Primo Pearl CC160B BRUGSANVISNING Cavecool Primo Pearl CC160B WWW.CAVECOOL.COM 1 Generelt Læs informationerne i denne brugsanvisning, så De bliver bekendt med deres ny vinkøleskab så hurtigt som muligt og straks benytter

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

RX900A. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X

RX900A. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X Brugervejledning for RX900A KNOP ELEKTRONIK A/S Fabriksvej 20 7600 Struer Mail: knop@knop.dk Web: www.knop.dk Tlf.: 9784 0444 Fax.: 9784 0666 Indhold

Læs mere

Brugervejledning. AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem

Brugervejledning. AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem Brugervejledning AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem . Copyright 2014 QleanAir Scandinavia 2 KAPITEL 1 Sikkerhedsoplysninger 1.1. Indledning Dette kapitel indeholder oplysninger om sikkerhed.

Læs mere

VIGTIG! INFORMATION OM BRUG AF ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART PUSLEBORD

VIGTIG! INFORMATION OM BRUG AF ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART PUSLEBORD PLACER DENNE SEDDEL TYDELIGT VED PUSLEBORDET VIGTIG! INFORMATION OM BRUG AF ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART PUSLEBORD Barnet må ALDRIG efterlades alene på puslebordet. HÅNDBETJENINGEN skal altid efterlades uden

Læs mere

FIX-T200 Brugermanual

FIX-T200 Brugermanual FIX-T200 Brugermanual FIX gør dig»afhængig«af kvalitet Indholdsfortegnelse Indledning / Sikkerhed... side 4 Indstillinger... side 5 Indstilling af håndtag... side 6 Konditioner i tørrerum... side 7 Notater...

Læs mere

V 50/60Hz 120W

V 50/60Hz 120W STØVSUGER MODEL: 17Z0C Best.nr. 1025 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 120W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG

Læs mere

Heat Pump til svømmebassin.

Heat Pump til svømmebassin. Heat Pump til svømmebassin. Vertikal model. Horisontal model. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. Welldana A/S. Manual nr. 03-110002. Udgave 1.2 09 2012. Dansk. Indhold I. Anvendelse...

Læs mere

MØRTEL BLANDER. type: BL60

MØRTEL BLANDER. type: BL60 MØRTEL BLANDER type: BL60 Instruktions bog Miniblanderen BL 60 er ideal for blanding af; - Gips - Mørtel - Fliseklæb - Lim - Epoxy (resin) - Cementblandinger med fine partikler SIKKERHEDSFORANSTALTNING:

Læs mere

Betjeningsmanual. Labo-Net Scanning System med MP Touch Panel. Serial No... LT nr.: Rev. 01

Betjeningsmanual. Labo-Net Scanning System med MP Touch Panel. Serial No... LT nr.: Rev. 01 Betjeningsmanual Labo-Net Scanning System med MP 277 10 Touch Panel Serial No... LT nr.: 986404 Rev. 01 Rev.01 Labo-Net Scanning System Side 2 af 40 1.0 Indhold 1.0 Indhold...2 2.0 GENEREL INFORMATION...3

Læs mere

Manual KlimaC SMS Box. Dioder for fjernbetjening skal pege mod varmepumpen (afstand 6 m.)

Manual KlimaC SMS Box. Dioder for fjernbetjening skal pege mod varmepumpen (afstand 6 m.) Manual KlimaC SMS Box Dioder for fjernbetjening skal pege mod varmepumpen (afstand 6 m.) Opstart Isætning af SIM kort: SIM-kortet SKAL være uden Pin-kode, koden fjernes nemmest ved at isætte SIM-kortet

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL Ver 3.7 INDHOLDSFORTEGNELSE BETJENING... side 3 TIL- OG FRAKOBLING... side 4 TILKOBLING NIVEAU 1... side 5 TIL- OG FRAKOBLING NIVEAU 2... side 6 TIL- OG FRAKOBLING

Læs mere

Original brugermanual for Kropstromle

Original brugermanual for Kropstromle Original brugermanual for Kropstromle 1. Overensstemmelseserklæring EU-overensstemmelseserklæring Fabrikant: Jasopels A/S Tlf. +45 76 94 35 00 Adresse: Fabriksvej 19, DK-7441 Bording Maskine: Kropstromle

Læs mere

NYHED. Brugsvandscirkulationspumpe Ultracirc Type S1. Monterings- & Driftvejledning. Ultracirc udskiftningsmotor leveres nu med

NYHED. Brugsvandscirkulationspumpe Ultracirc Type S1. Monterings- & Driftvejledning. Ultracirc udskiftningsmotor leveres nu med Monterings- & Driftvejledning Brugsvandscirkulationspumpe Ultracirc Type S1 NYHED Ultracirc udskiftningsmotor leveres nu med planpakning der passer til Vortex og Grundfos UP 15-14! Anvendelse Ultracirc

Læs mere

FireBUS PARKERINGSVENTILATION

FireBUS PARKERINGSVENTILATION FireBUS PARKERINGSVENTILATION QUICK GUIDE Quick guiden beskriver hvordan et mindre anlæg kan installeres og idriftsættes. Alle moduler tildeles en individuel adresse på DIP-switchen i modulet Modulerne

Læs mere

INSTRUKTIONSBOG. Mobil Tørlufttørrer DDM-IV

INSTRUKTIONSBOG. Mobil Tørlufttørrer DDM-IV INSTRUKTIONSBOG Mobil Tørlufttørrer Gældende fra maskinindex L Serienr..... LT-nr. 986097 Rev. R05 / Oktober 2005 R05 / Nov. 2005 Mobil Tørlufttørrer Side 1 Indhold 1.0 LEVERINGSOMFANG 3 1.1 Standardudførelse

Læs mere

Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. Opstartsskærm. Skærm opdeling. Quick guide for Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. wavin.

Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. Opstartsskærm. Skærm opdeling. Quick guide for Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. wavin. Wavin AHC 9000-serien wavin.dk Wavin AHC 9000 display med trykfølsom skærm Quick guide for Wavin AHC 9000 display med trykfølsom skærm Solutions for Essentials Wavin AHC 9000-serien Opstartsskærm 1 2 3

Læs mere

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 76600050 EAN nr 5709133912611 Læs hele denne instruktion igennem før pumpen anvendes. Gem den til senere brug. 1/6 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand,

Læs mere

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI Quooker COMBI er en vandbeholder med kogende (110 C) vand. Quooker COMBI består af en

Læs mere

Teknisk datablad Brandautomatik

Teknisk datablad Brandautomatik Teknisk datablad Brandautomatik Brandautomatik www.air2trust.com Indeks VEJLEDNINGER 4 Brugervejledning 6 Menuoversigt 7 Displayvejledning ELDIAGRAMMER 9 Eldiagram for 1-5 spjæld 10 Eldiagram for 6-20

Læs mere

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425 12/2014 Mod: DRINK-38/SE Production code: CEV425 Brugsvejledning DRINK-38/SE Vigtige instruktioner: De i dette dokument beskrevne kølere, er udelukkende designet til opbevaring og afkøling af drikkevarer

Læs mere

Wasco Askesuger Best.nr. 1506

Wasco Askesuger Best.nr. 1506 Wasco Askesuger Best.nr. 1506 Modelnavn: MAC173-1200W-20L 1/6 SIKKERHEDSINSTRUKTIONER OG ADVARSLER VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER Læs og forstå alle instruktionerne i denne vejledning før brug af askesugeren

Læs mere

Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på.

Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på. COBRA MC 600CI/CX INDLEDNING Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på. COBRA søkortplotteren bruger C-MAP

Læs mere

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang. Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang. Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20 1 21.11.2010 Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20 Ny version December 2010 Med variabel kode længde SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang ssi@svane-el.dk www.svane-el.dk

Læs mere

DRIFTSVEJLEDNING NPC - SERIEN

DRIFTSVEJLEDNING NPC - SERIEN DRIFTSVEJLEDNING NPC - SERIEN 13.01.09/FKO 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Varemodtagelse 3 2. Generelt 2.1 Tørkørsel og kavitation 3 2.2 Driftstemperatur og afgangstryk 3 2.3 Minimum flow 3 2.4 Massefylde og

Læs mere

TM3006 Brugermanual. Tilstand: Drift o. O2 8.0% Opsætning. Tel: +45 96987711 Fax: +45 98661822

TM3006 Brugermanual. Tilstand: Drift o. O2 8.0% Opsætning. Tel: +45 96987711 Fax: +45 98661822 Techno-Matic A/S Granlidevej 22, Hornum DK-9600 Aars Denmark Tel: +45 96987711 Fax: +45 98661822 tm@techno-matic.dk www.techno-matic.dk Tilstand: Drift o >Temperatur 65.0 C O2 8.0% Opsætning START STOP

Læs mere

Installationsvejledning. TECNO Activa/ Evolution

Installationsvejledning. TECNO Activa/ Evolution Installationsvejledning TECNO Activa/ Evolution Installationsvejledning TA/TE Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen... 2 Kontroller at alle delene er i kassen... 3 Brug af centralstøvsugeren...4

Læs mere

Brugsanvisning Bidette R3 Art. nr. 11 122 DK

Brugsanvisning Bidette R3 Art. nr. 11 122 DK Brugsanvisning Bidette R Art. nr. DK Efter installation skal brugsanvisningen og monteringsvejledningen efterlades hos brugeren. SC 08 B Bidette R med armlæn (ekstraudstyr) Produktbeskrivelse Bidette R

Læs mere

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning.

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Tillykke med Deres nye Niveaukontrol. Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Standarder: Denne Niveaukontrol opfylder gældende regler og normer for sikkerhed. Produktet er testet

Læs mere

V 50/60Hz 700W

V 50/60Hz 700W STØVSUGER MODEL: VCS35B17 Best.nr. 5749 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 700W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

Varmekanon 55H Diesel

Varmekanon 55H Diesel Brugsanvisning Varenr.: 9044864 Varmekanon 55H Diesel Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Varmekanon Varenummer: 9044864 Beskrivelse: Transportabel, oliefyret

Læs mere

JK5. Bruger manual Reservedels liste

JK5. Bruger manual Reservedels liste JK5 Bruger manual Reservedels liste Gennemlæs og følg nøje alle sikkerheds instruktioner før omsnørings maskinen betjenes. Gem denne instruktions manual på et sikker og nemt tilgængelig sted for fremtidig

Læs mere

FRITHÆNGENDE EMFANG ANTARTICA I CUBICA I CRYSTAL I

FRITHÆNGENDE EMFANG ANTARTICA I CUBICA I CRYSTAL I DK FRITHÆNGENDE EMFANG ANTARTICA I CUBICA I CRYSTAL I Monterings- og brugsanvisning 2 DK DK 3 4 DK DK 5 6 DK Følg instruktionerne i denne vejledning nøje. Der hæftes ikke for mulige mangler og skader -

Læs mere

Brugsanvisning. Varmeplade TL 2550 og TL 3550

Brugsanvisning. Varmeplade TL 2550 og TL 3550 Brugsanvisning Varmeplade TL 2550 og TL 3550 JUNI 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 1. Indledning...3 2. Generelt...3 2.1. Fabrikant... 3 2.2. Maskinskilt... 3 3. Oversigt og anvendelse...4

Læs mere

Husvandværk. DAVIDSENshop.dk. Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk

Husvandværk. DAVIDSENshop.dk. Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk Husvandværk 9135943 DAVIDSENshop.dk Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk GARDEN PUM Kære kunde, Tak fordi du købte dette hus vandværk! Før installering skal du

Læs mere

1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic

1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic 1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic Manual for program 1FV1.0 (se mærkning på kreds U2) Mærkespænding: Mærkeeffekt: Mærkestrøm: 230 V, 50Hz, 1 fase. 2300 W 10 A Summen af belastninger må ikke overstige

Læs mere

V 50/60Hz 220W

V 50/60Hz 220W STØVSUGER MODEL: P5 Best.nr. 1315 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 220W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG OG

Læs mere

Brugervejledning. Dustcontrol Støvsuger. DC 2700c

Brugervejledning. Dustcontrol Støvsuger. DC 2700c Med forbehold for trykfejl og produktændringer. Brugervejledning Dustcontrol Støvsuger DC 2700c 1 Indholdsfortegnelse Sikkerhedsinstruktioner... 2 Tekniske data... 3 Beskrivelse... 3 Betjeningsvejledning...

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C

AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C Indhold Tag dig tid til at læse denne manual grundigt før brug og gem den til senere brug. Specifikation Hvordan den virker Hvor skal den opstilles Før brug Dele Montering

Læs mere

1. PWR: Tænder (kort tryk) og slukker (langt tryk) for analysatoren Tænder og slukker for lys i displayet når apparatet er tændt

1. PWR: Tænder (kort tryk) og slukker (langt tryk) for analysatoren Tænder og slukker for lys i displayet når apparatet er tændt Brugermanual Fyrite Insight Tastatur 1. PWR: Tænder (kort tryk) og slukker (langt tryk) for analysatoren Tænder og slukker for lys i displayet når apparatet er tændt 2. Piletaster bruges til at bevæge

Læs mere

Climaster ZCF luftbehandlingsaggregat. Brugervejledning - Quickguide

Climaster ZCF luftbehandlingsaggregat. Brugervejledning - Quickguide Climaster ZCF luftbehandlingsaggregat Brugervejledning - Quickguide EXHAUSTO A/S Odensevej 76 DK-5550 Langeskov Tel. +45 65 66 12 34 Fax +45 65 66 11 10 exhausto@exhausto.dk www.exhausto.dk 1 Generelt

Læs mere

Brugsanvisning. UT 280/400 280V/400V - UT280/400ECO - UT280/400EV Unitoaster

Brugsanvisning. UT 280/400 280V/400V - UT280/400ECO - UT280/400EV Unitoaster Brugsanvisning UT 280/400 280V/400V - UT280/400ECO - UT280/400EV Unitoaster Version 2.0 JAN 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Generelt... 3 2.1. Fabrikant... 3 2.2.

Læs mere

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser Tak, fordi du har købt denne stråle detektor, læs venligst denne brugsanvisning omhyggeligt før installation. Forsøg aldrig at adskille eller reparere produktet.

Læs mere