* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen"

Transkript

1 Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: Fax: Miljø, Vand & Natur Dato: J. nr.: P35 Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 27. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE RÅD. Mødetid: Tirsdag den 27. august 2013 kl Mødested: Naturskolen i Lunken, Håndsbækvej 144, Jerslev. Deltagere: (Afbud er markeret med*. Andet fravær er markeret med ): Fra Brønderslev Kommune: * Formand: Mikael Klitgaard. (Formand for Miljø- og Teknikudvalget). Næstformand: Ole Andersen. (Næstformand for Miljø- og Teknikudvalget). Sekretær: Ole Riemer. (Naturgruppen). * Teknisk direktør Thomas Jepsen. Afdelingsleder Asger Nielsen. (Miljø, Vand & Natur). Ad hoc vedr. planlægning: Bodil Bjørn, Udvikling og Planlægning. Øvrige faste deltagere: Fra: Deltager: * Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen Nordjysk Familielandbrug Svend Erik Jacobsen Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen DN Brønderslev Mogens Ingemannsen DN Brønderslev Lars Schönberg-Hemme Friluftsrådet Gerda Marie Jensen Landsbyrådet Jonna Holdorf LandboNord Mogens Højholt Hansen Lystfiskeri Jens Selmer Andersen Naturvejlederne Hans Peter Johansen Jagtforeningerne Palle Martinsen Spejdersamvirket John Mathiasen * NST Vendsyssel Jesper Blom-Hansen Vendsyssel Energi- og Miljøkontor Peter Larsen Øvrige modtagere af dagsorden og referat: Miljø- og Teknikudvalget F\04.00\ODR Grønt Råd Ref Side 1/5

2 Dato Side: Notat Vedrørende: Journalnr.: Referat af 27. møde i Det Grønne Råd P35 Dagsorden: 1. Konstatering af fremmøde. (Ole Andersen). 2. Godkendelse af dagsorden. (Ole Andersen). 3. Godkendelse af referat af 26. møde. (Ole Andersen). 4. Næste møde (nr. 28). Forslag: Julemøde med beskedent traktement onsdag den 27. november 2013 kl i kantinen på Rådhuset i Dronninglund. (Ole Andersen). 5. Orientering om den afholdte høring om kommuneplanen. (Bodil Bjørn). 6. Natur- og Miljøprisen: Drøftelse af forslag til revideret indstillingsskema (stadig under udarbejdelse). (Asger Nielsen). 7. Orientering om Friluftsrådets og Danmarks Naturfredningsforenings afholdelse af Naturens Dag i Grindsted Plantage den 8. september (Gerda Marie Jensen). 8. Evt. bemærkninger fra deltagerne i FiskeriLAG Midt-Nords fællesseminar den 15. maj 2013 om naturgenopretning af Villestrup Å. (Ole Andersen). 9. Nyt om projektet og fredningssagen for Søheden Skov. (Ole Riemer). 10. Nyt til brugerrådet vedr. kommunens skove. (Ole Riemer). 11. Orientering om fældning af stort egetræ på hjørnet af Skovbrynet og Slotsgade i Dronninglund. (AsgerNielsen). 12. Orientering om struktur for Vej og Park efter at Finn Bjerning er gået på pension. (Asger Nielsen). 13. Orientering om samarbejde med Jobcentret vedr. skove og naturpleje. (Asger Nielsen). 14. Eventuelt. (Mikael Klitgaard). Bilag: Ad pkt. 5: Bodil Bjørns bilag udsendes sammen med referatet. Ad pkt. 6: Natur- og Miljøprisen: Revideret forslag til indstillingsprocedure og skema. Ad pkt. 10: Nyheder til brugerrådet vedr. Brønderslev Kommunes Skove. Ad pkt. 14: Orientering om registrering af beskyttet natur i kommunen. Kort over Store Vildmose med markering af forundersøgelse vedr. hydrologi. Udsendes sammen med referatet. Referat Ad 1. Konstatering af fremmøde. Blev afviklet. Ole Andersen var mødeleder, da Mikael Klitgaard var forhindret i at møde. Ad. 2. Godkendelse af dagsorden. Blev godkendt. Ad 3. Godkendelse af referat af 26. møde. Blev godkendt. Ad 4. Næste møde. Møde nr. 28 afholdes onsdag den 27. november 2013 kl i Kantinen på Rådhuset i Dronninglund. I anledning af den tilstundende jul står kommunen for et beskedent traktement.

3 Dato Side: Notat Vedrørende: Journalnr.: Referat af 27. møde i Det Grønne Råd P35 Ad 5. Orientering om den afholdte høring af kommuneplanen. Bodil Bjørn orienterede og kommenterede diverse slides om høringen. (Bilag). Store husdyrbrug: Mogens Ingemannsen/Vagn Gjerløv/BB: Staten kører en sideløbende planlægning vedr. store husdyrbrug. Den vil kommunen skulle rette ind efter. BB: Der er ikke kommet mange bemærkninger. Lars Schönberg-Hemme: Det ser også fornuftigt ud. Asger Nielsen/Svend Erik Jacobsen/BB: Kortene er egentlig kun vejledende. Biogasanlæg: Flere: En vanskelig teknologi, og risikoen for nabogener er stor. Kravene er store. Desuden synes der ikke være interesse for at finansiere nye anlæg. Bevaringsværdige bygninger: Intet at bemærke. Detailhandelsbestemmelser: Mogens Højholt Hansen/BB: Eksisterende byliv og detailhandel skal understøttes. Midtbyplan: Intet at bemærke. Nyt boligområde i Brønderslev Syd/ grundvandsplanlægning: Der er efterspørgsel efter boliger, og i Jerslev, Hjallerup og Øster Brønderslev er lokalplanlægningen forsinket pga. grundvandsplanlægningen. MHH forstod ikke, hvorfor der ikke må ligge parcelhuse oven over drikkevandsresurser. Peter Larsen/BB: Havepesticider er nok en væsentlig årsag. Havepesticidanvendelse kan ikke forbydes via lokalplan. BB: I Asaa kan havvand blive et problem på grund af øget nedbør i fremtiden. I Brønderslev skal det enstrengede kloaksystem håndteres. Reservoirer i Hedelundsøerne er under planlægning. Jens Selmer Andersen foreslog at lade husejerne vælge mellem dyr afledning af regnvand gennem rør, eller billig afledning til faskiner. Vindmølleplanlægning: BB: Beslutningerne træffes ad hoc. MHH: Det er træls. PL: Der findes dog et kort over, hvor det er teknisk muligt at rejse vindmøller. Ole Andersen/BB: Planlægningsvilkårene er vanskelige i forhold til store projektmagere, som opkøber nabohuse. AN: Nogle andre kommuner har udpeget områder, hvor vindmøller ikke må rejses. Generelt: JSA/AN: Der står for lidt om den våde natur. Ad 6. Natur- og Miljøprisen: Drøftelse af forslag til revideret indstillingsskema. Forslaget blev drøftet.

4 Dato Side: Notat Vedrørende: Journalnr.: Referat af 27. møde i Det Grønne Råd P35 Peter Larsen foreslog at gøre spørgsmålene mere aktive, f.eks.: Gøres der en indsats... ændres til Hvilken indsats gøres der.... Forslaget fik bred tilslutning. Mogens Ingemannsen syntes at udtrykket projekt var for snævert. Ole Riemer foreslog at ændre det til indsats. Forslaget fik bred tilslutning. Forslaget finpudses i administrationen, inden det sendes videre til Miljø- og Teknikudvalget. Ad 7. Orientering om Friluftsrådets og Danmarks Naturfredningsforenings afholdelse af Naturens Dag i Grindsted Plantage. Gerda Marie Jensen orienterede om planerne, som bl.a. omfattede bagning af pandekager og snobrød, fiskeri i søerne med hjælp fra Brønderslev Lystfiskeriforenings juniorafdeling samt naturvejledning. GMJ fortalte, at naturvejlederen, som står på kommunens liste, havde bedt om et honorar, og spurgte, om det var kutyme. Hans Peter Johansen oplyste, at det er kutyme, idet kommunens naturvejledere ikke får løn for den tid de bruger på private arrangementer, som det også er frivilligt for dem at deltage i. Ad 8. Evt. bemærkninger fra deltagerne i FiskeriLAG Midt-Nords fællesseminar den 15. maj 2013 om naturgenopretning af Villestrup Å. Lars Schönberg-Hemme og Mogens Ingemannsen havde deltaget i et særdeles godt arrangement. Vandløbet er blevet restaureret ved at nedlægge alle dambrug og alle opstemninger, bortset fra den der er nødvendig for at vedligeholde pælefundamentet under Villestrup Gods. Den tidligere store forurening er nedbragt til næsten nul. Ad 9. Nyt om projektet og fredningssagen for Søheden skov. Ole Riemer fortalte, at der er opnået dispensation til de ansøgte publikumsforanstaltninger, som ellers havde skullet afvente fredningssagens udfald. Lars Schönberg-Hemme vurderede, at de offentligt ejede arealer og nogle af de private ville blive fredet. Der var især tvivl om et privat areal, som indeholder råstoffer. Svend Erik Jacobsen spurgte, om der kan eksproprieres til fredning. LSH svarede, at det kan der ikke. Ad 10. Nyt til brugerrådet vedr. kommunens skove. Ole Riemer havde udsendt et bilag. Der var ingen bemærkninger hertil. Ad 11. Orientering om fældning af et stort egetræ på hjørnet af Skovbrynet og Slotsgade i Dronninglund. Asger Nielsen orienterede om forløbet og om at det er aftalt med Danmarks Naturfredningsforening, at kommunen foretager en kompenserende beplantning. Der er strammet op på proceduren for at forebygge fremtidige fejl. Ad 12. Orientering om struktur for Vej og Park efter at Finn Bjerning er gået på pension. Asger Nielsen orienterede om, at en ny leder tiltræder den 16. september. Lederen er Skov- og Landskabsingeniør og har omfattende uddannelse og erfaring i ledelse. Ad 13. Orientering om samarbejde med Jobcentret om skove og naturpleje. Asger Nielsen: Det hidtidige samarbejde skal delvis omlægges pga. ny lovgivning om arbejdsmarkedet. Det forsøges at forstærke opgavernes fokus på naturpleje.

5 Dato Side: Notat Vedrørende: Journalnr.: Referat af 27. møde i Det Grønne Råd P35 Ole Andersen orienterede om nyttejobs. Vagn Gjerløv, Jens Selmer Andersen, Asger Nielsen, Ole Riemer, og Mogens Ingemannsen havde bemærkninger vedr. pleje af Råbjerg Mose og Store Vildmose og den træfældning, der har været foretaget i Store Vildmose. Der er ikke ydet støtte til fældningen, men der er ydet støtte til en undersøgelse af muligheden for at forbedre hydrologien. Et kortbilag over Store Vildmose udsendes med referatet. Ad 14. Eventuelt. Hans Peter Johansen og Lars Schönberg-Hemme beklagede den dårlige vedligeholdelse af stierne i området Fejborg Bakke og Bollebakken. Asger Nielsen tager emnet op med den nye driftsleder for Vej og Park. Jens Selmer Andersen gentog sin tidligere anmodning om fældning af buske, hvor de begrænser udsynet over Nørreådalen fra Tolstrupvej og Hjørringvej. Referentens bemærkning: Sagen er blevet forelagt Vej og Park, som har besigtiget forholdene. Det umiddelbare svar er: Ved Hjørringvej er der frit udsyn mod vest. Ved Hjørringvej står der store træer på østskråningen. De er plantet efter aftale mellem kommunen og lodsejeren af hensyn til hans landbrugsbedrift. Ved Tolstrupvej er der både træer og buske. De har udviklet sig meget i de sidste 2 år, hvor rabatterne ikke har været slået. I år bliver rabatterne slået, men slagleklipperen kan kun tage mindre buske og træer. De store må blive stående indtil der bliver økonomi til at rydde dem med andre metoder. Det er et vidt udbredt fænomen, som derfor kræver betydelige midler, hvis der skal sættes generelt ind. Teknisk direktør Thomas Jepsen vil undersøge sagen nærmere. Med venlig hilsen Ole Riemer forstkandidat & legepladsinspektør

6 Notat til Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: J. nr.: P35 Sags nr. 10/3004 Sagsbeh.: Ole Riemer Lokaltlf.: Ny Rådhusplads Brønderslev Telefon Fax raadhus@ dk sikkerpost@ dk Nyheder til brugerrådet vedr. Brønderslev Kommunes Skove Generelt: Hundeskoven i Brønderslev Syd er i princippet designet, og budget er under udarbejdelse, således at initiativtagerne snart kan søge penge til hegn og parkeringsplads. Den ene af de 2 holdledere for beskæftigelsesarbejdet er gået på pension i foråret. Dette er en udfordring for renholdelsen af de nye kulturer med hjemmehørende arter og for de rekreative tiltag, f.eks. tilgængeligheden af stier i skovene. Det meste af tømmeret fra vinterens skovninger er hentet af kunderne. Stakkene af træ til flisning er planlagt til at blive flishugget i slutningen af august. Nye velkomstskilte til skovene er ved at blive udarbejdet med følgende indhold som tekst og piktogrammer: 1. Velkommen til Brønderslev Kommunes Skov Grindsted Plantage (f. eks.). 2. Hunde skal være i snor. 3. Der må ikke tændes bål uden for den anlagte bålplads. 4. God skovtur. 5. Evt. henvendelse til Ole Riemer, Brønderslev Kommune, Dronninglund Rådhus, tlf.: , Ole.Riemer@ dk. Bemærkninger om de enkelte skove: Skov 1, Serritslev Plantage. Skov 2, Grindsted Plantage: o Askemosen på 0,14 ha i skovens sydlige del er udlagt som ny urørt skov. Nogle skovgæster synes, at det ser misligholdt ud. Vi vil derfor opstille et orienterende skilt. o Bestræbelserne på at skaffe penge til forbedringer for publikum, jfr. Friluftsrådets oplæg, tages op igen når projekt Søheden Skov er færdigt. Skov 3, Hulknøse Plantage: o Der er aftalt selvskovning af eg fra Skov 4, Søheden Plantage: o Projekt Søheden Skov, som er et samarbejde med Naturstyrelsen, som ejer Lunken øst for Søheden Plantage, udvikles fortsat. Projektet er blevet forsinket Adresse ved besøg Side 1/2 Miljø, Vand & Natur, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund

7 pga. at svar på en støtteansøgning stadig mangler. Indvielsen kan desværre endnu ikke tidsfæstes. o Fredningssagen for Søheden Skov er stadig i gang. Der er berammet ny besigtigelse den Frederikshavn Kommune og 3 private lodsejere ønsker at blive udtaget af fredningen. Fredningsnævnet har (med en lille forbedring) givet dispensation til de rekreative tiltag, som kommunen og Naturstyrelsen har søgt om. Skov 5, Kristianshåbsvej: o Undervækst udtyndes ved lejlighed. (Beskæftigelsesarbejde). Skov 6, Erik Ruds Vej: o Undervækst udtyndes ved lejlighed. (Beskæftigelsesarbejde). Skov 7, Flauenskjold Byskov. Skov 8, Dorf Byskov. Skov 9, Bymosen. (Urørt skov). o Der foretages bjørneklobekæmpelse iht. indsatsplanen. Skov 10, Anlægget i Agersted. Skov 11, Frederikshave. (Indeholder bl.a. hundeskov). Skov 12, Hegelyskoven. Skov 13, Rævdal Skov. o Slåning af veje og stier er påkrævet. Det udføres af Vej og Park i uge 35. Skov 14, Gerå Skov. (Indeholder bl.a. urørt skov og hundeskov): Skov 15, Melholt Plantage. Med venlig hilsen Ole Riemer forstkandidat & legepladsinspektør Ole.Riemer@ dk Side 2/2

8 Orientering til Det Grønne Råd Registrering af beskyttet natur i Brønderslev Kommune Brønderslev Kommune har i sommeren 2012 udført en registrering af den vejledende registrerede beskyttet natur (de såkaldte 3-områder) i og omkring habitatområderne H12 Store Vildmose og H14 Kattegat. I den forbindelse er der blevet ændret på afgrænsningen af nogle af de beskyttede naturområder. Du kan gå ind og se afgrænsningen af beskyttet natur på kommunen i kort (link: samt på Danmarks Miljøportal (link: Feltregistreringen af beskyttede naturtyper forventes at lette sagsbehandlingen i kommunen fremover og de indsamlede data bliver lagt op på Danmarks Miljøportal: efterhånden som de bliver indrapporteret fra Brønderslev Kommune. Brønderslev Kommune fortsætter registreringen af beskyttet natur i 2013 og frem. I år bliver det med fokus på bynære beskyttede områder ved Brønderslev By, samt beskyttede naturtyper ved Jyske Ås. Så hvis du møder en person i gummistøvler på din grund, med næsen i jorden, kan det være en af kommunens medarbejdere der er ude og botanisere. Er der spørgsmål til registreringen er du velkommen til at kontakte Naturgruppen i Brønderslev Kommune på Tlf eller på mail på Raadhus@ dk

9

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv * Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv * Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 16.5.2013 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 REFERAT AF 26. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Miljø, Vand & Natur : 14.8.2014 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 31. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø : 20.3.2015 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 33. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE

Læs mere

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 NB: Næste møde holdes onsdag den 8. september i Naturskolen i Lunken. Mødetid: 15.00!! Det Grønne Råd Miljø, Vand

Læs mere

Notat til Det Grønne Råd

Notat til Det Grønne Råd Notat til Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 30.1.2014 J. nr.: 04.00.00P35 Sags nr. 13/1191 Sagsbeh.: Ole Riemer Lokaltlf.: 9945 5508 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945

Læs mere

Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv

Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 6.11..2007 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.: ODR REFERAT AF FØRSTE MØDE I BRØNDERSLEV

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 13.12.2010 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 15. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 8.2.2013 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 25. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 10.3.2011 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 16. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø : 8.9.2015 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 35. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE

Læs mere

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 NB: Julemøde med spisning 12.11.2008. (Pkt. 9.) Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 27.8.2008 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø : 10.12.2015 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 36. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE

Læs mere

* Ann-Pia Taagaard Kasserer. * Jonna Holdorf Medlem. Fra LAG Nord Tove Fønss Koordinator. (Fra kl. ca )

* Ann-Pia Taagaard Kasserer. * Jonna Holdorf Medlem. Fra LAG Nord Tove Fønss Koordinator. (Fra kl. ca ) Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø Landdistriktsrådet : 2.12.2015 Sag nr.: 04.21.00- P35-1-15 REFERAT AF 3. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Børge Juul Kristensen

Brønderslev Erhverv og Turisme Børge Juul Kristensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø : 5.10. 2016 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 40. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE

Læs mere

Brønderslev Kommune. Det Grønne Råd. NB: Møde 11 den er aflyst!

Brønderslev Kommune. Det Grønne Råd. NB: Møde 11 den er aflyst! Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 NB: Møde 11 den 1.12.2009 er aflyst! Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 18.11.2009 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.:

Læs mere

Miljø, Vand & Natur i Byrådssalen i Brønderslev.

Miljø, Vand & Natur i Byrådssalen i Brønderslev. Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 NB: Næste møde holdes onsdag den 11.2.2009 Miljø, Vand & Natur i Byrådssalen i Brønderslev. : 11.12.2008 Det Grønne

Læs mere

Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv. * Landsbyrådet Eddy Marrup

Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv. * Landsbyrådet Eddy Marrup Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 OBS: Læs pkt. 13. nu!. Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 1.7.2008 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.: ODR REFERAT

Læs mere

#split# Tilladelse til etablering af opsamlingstank til restvand (overfladevand samt mælkerumsvand) fra plansiloerne på Smerstedvej 63, 9760 Vrå

#split# Tilladelse til etablering af opsamlingstank til restvand (overfladevand samt mælkerumsvand) fra plansiloerne på Smerstedvej 63, 9760 Vrå #split# Henrik Larsen Smerstedvej 63 9760 Vrå Plan og Miljø Dato: 17-11-2015 Sags. nr.: 09.17.40-P19-1-15 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 26.9.2011 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 18. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Mødetid: Onsdag den 8. september 2010 kl Mødested: Brønderslev Kommunes Naturskole i Lunken, Håndsbækvej 144, Jerslev.

Mødetid: Onsdag den 8. september 2010 kl Mødested: Brønderslev Kommunes Naturskole i Lunken, Håndsbækvej 144, Jerslev. Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 24.9.2010 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 14. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

*Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Thomas Jensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv

*Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Thomas Jensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Næste møde: Se ad pkt. 9. Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 17.4.2008 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.: ODR REFERAT

Læs mere

Mødetid: Onsdag den 14. april 2010 kl Mødested: Kantinen på Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund.

Mødetid: Onsdag den 14. april 2010 kl Mødested: Kantinen på Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Miljø, Vand & Natur Dato: 4.5.2010 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 NB: Næste møde afholdes i Asaa! (Pkt. 15) Husk: Tilbagemelding

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø Landdistriktsrådet : 31.8.2016 Sag nr.: 04.21.00- P35-1-15 REFERAT AF 6. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

#split# Tilladelse til etablering af ensilageplads og gyllebeholder på ejendommen Trangetvej 4,

#split# Tilladelse til etablering af ensilageplads og gyllebeholder på ejendommen Trangetvej 4, #split# Henrik Endelt Sørensen Trangetvej 4 9330 Dronninglund Sendt til virksomhedens digitale postkasse via cvr.nr. 23175657 Plan og Miljø Dato: 8. september 2014 Sags. nr.: 09.17.05-G01-1-14 Sagsbeh.:

Læs mere

#split# Afgørelse om delvis godkendelse af skovrejsning samt ikke-vvm pligt

#split# Afgørelse om delvis godkendelse af skovrejsning samt ikke-vvm pligt #split# Erik Vormstrup Stokbro Engsigvej 103 9740 Jerslev J Plan og Miljø Dato: 09-11-2016 Sags. nr.: 01.13.23-K04-2-16 Sagsbeh.: Keld Koustrup Sørensen Lokaltlf.: +4599455145 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel Beretningen for 2012 vil være et tilbageblik på de arbejdsopgaver, som kredsbestyrelsen har lagt flest kræfter i at få løst

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup #split# SVINEAVL - V/BRIAN MARTIN SØRENSEN V Thorupvej 19 9330 Dronninglund Plan og Miljø Dato: 03-05-2016 Sags. nr.: 09.17.44-P19-4-16 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700

Læs mere

#split# Afgørelse om ikke-vvm pligt vedrørende Ansøgning om tilskud til skovrejsning -

#split# Afgørelse om ikke-vvm pligt vedrørende Ansøgning om tilskud til skovrejsning - #split# Plan og Miljø Dato: 03-02-2016 Sags. nr.: 01.13.23-K04-1-16 Sagsbeh.: Keld Koustrup Sørensen Lokaltlf.: +4599455145 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 CVR 29189501 raadhus@99454545.dk

Læs mere

#split# Landzonetilladelse til etablering af formidlingscenter for Jyske Ås på ejendommen, matr. nr. 7000d Over Dorf Fjerding, Hjallerup

#split# Landzonetilladelse til etablering af formidlingscenter for Jyske Ås på ejendommen, matr. nr. 7000d Over Dorf Fjerding, Hjallerup #split# Styregruppen for Jyske Ås V. Hans Jørgen Melvej Tolstrupvej 56 9330 Dronninglund Plan og Miljø Dato: 16-01-2015 Sags. nr.: 01.03.00-P19-39-14 Sagsbeh.: Annemarie S. Pedersen Lokaltlf.: +4599455514

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn. Poul Folke Torrild Thomsen Jens Hald Mortensen Sag: 2016/36044 018 Id: 024646 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Deltagere: Fra landbruget: Helle Borum, Heden & Fjorden;

Læs mere

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1 Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Vandplaner.... 2 LIFE projekt Rigkilde.... 3 LIFE projekt St. Vildmose.... 4 Grønt Råds sammensætning....

Læs mere

#split# Der meddeles hermed den fornødne tilladelse efter 35 stk. 1 i lov om planlægning.

#split# Der meddeles hermed den fornødne tilladelse efter 35 stk. 1 i lov om planlægning. #split# Søren Tøtterup Hansen Fjeldgårdsvej 10 9750 Østervrå Plan og Miljø Dato: 14-10-2015 Sags. nr.: 01.03.00-P19-1-15 Sagsbeh.: Charlotte Hornemann Lokaltlf.: +4599454627 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

Derudover er der på udsendelsesliste også nedenstående personer. Hvis du ønsker at blive slettet fra listen så send en mail til iddni@nst.dk.

Derudover er der på udsendelsesliste også nedenstående personer. Hvis du ønsker at blive slettet fra listen så send en mail til iddni@nst.dk. Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. januar 2015 Mødereferat fra møde i Skovrejsningsrådet for Gørløse Skov. Mødet blev holdt den 22. september 2014 i Gørløse Forsamlingshus Deltagere: Anne

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet. Mødetid: Onsdag den 11. maj 2016 kl Mødested: Havnehuset, Asaa Havn 2, 9340 Asaa

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet. Mødetid: Onsdag den 11. maj 2016 kl Mødested: Havnehuset, Asaa Havn 2, 9340 Asaa Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø Landdistriktsrådet : 12.5.2016 Sag nr.: 04.21.00- P35-1-15 REFERAT AF 5. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Naturstyrelsen Kronjylland Vasevej 5 8920 Randers NV Att.: Jan Grundtvig Højland. Landzonetilladelse til opførelse af fugletårn.

Naturstyrelsen Kronjylland Vasevej 5 8920 Randers NV Att.: Jan Grundtvig Højland. Landzonetilladelse til opførelse af fugletårn. Naturstyrelsen Kronjylland Vasevej 5 8920 Randers NV Att.: Jan Grundtvig Højland Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse til opførelse

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

#split# Søren Christian Frandsen Hellevadvej 45 Klokkerholm 9320 Hjallerup. Afgørelse om ikke-vvm pligt vedrørende skovrejsning

#split# Søren Christian Frandsen Hellevadvej 45 Klokkerholm 9320 Hjallerup. Afgørelse om ikke-vvm pligt vedrørende skovrejsning #split# Søren Christian Frandsen Hellevadvej 45 Klokkerholm 9320 Hjallerup Plan og Miljø Dato: 05-01-2018 Sags. nr.: 01.13.23-K04-1-17 Sagsbeh.: Keld Koustrup Sørensen Lokaltlf.: +4599455145 Ny Rådhusplads

Læs mere

DN-Hørsholm v/peter Skat Nielsen Friluftsrådet v/ Boris Damsgård Hørsholm og Omegns jagtforening v/flemming Eilsøe

DN-Hørsholm v/peter Skat Nielsen Friluftsrådet v/ Boris Damsgård Hørsholm og Omegns jagtforening v/flemming Eilsøe Mødereferat Sted: Rådhuset Dato: 25. oktober 2012 Deltagere: Fra Grønt Råd Dansk Ornitologisk Forening v/ Bent Møllmann Jürgensen DN-Hørsholm v/peter Skat Nielsen Friluftsrådet v/ Boris Damsgård Hørsholm

Læs mere

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd.

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd. NOTAT Brugerrådet for Naturstyrelsen Sønderjylland Sønderjylland Ref. LARAN Den 13. december 2017 Referat af brugerrådsmøde d. 13. december 2017 Deltagere: Helle Hartmann, Haderslev Kommune Kristian Toustrup,

Læs mere

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 3.9.2009 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.: ODR REFERAT AF 9. MØDE I BRØNDERSLEV

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING

REFERAT AF GENERALFORSAMLING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 10. JUNI 2006 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent og stemmetællere 2. Beretning 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab 4. Fastsættelse af kontingent for året 2007

Læs mere

Referat. Grundejerforeningen Bakkegårds Allé. Referat af stiftende generalforsamling torsdag den 17. november 2011 på Langeskov Rådhus

Referat. Grundejerforeningen Bakkegårds Allé. Referat af stiftende generalforsamling torsdag den 17. november 2011 på Langeskov Rådhus Referat Miljø- og Kulturforvaltningen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.: 65 15 14 61 Fax: 65 15 14 99 trafikoganlaeg@kerteminde.dk www.kerteminde.dk Grundejerforeningen Bakkegårds Allé. Referat af

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

#split# Tilladelse til opførelse af en tilbygning til eksisterende stald i forbindelse med velfærdsudvidelse

#split# Tilladelse til opførelse af en tilbygning til eksisterende stald i forbindelse med velfærdsudvidelse #split# GDR POUL PEDERSEN Hjulskovvej 263 9740 Jerslev J Sendt til virksomhedens digitale postkasse via CVR.nr. 60423415 Kopi sendt til LandboNord, att. Mikael K. Samsøe Plan og Miljø Dato: 23-10-2014

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Deltagere: Jørn Andersen Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Henrik Præstholm Niels

Læs mere

Lise Nørgaard Ny Vindenergi ApS. e-mail: ln@nyvindenergi.dk. Afslag på anmodning om opstilling af vindmøller i Åstrupgård Plantage, Viborg Kommune.

Lise Nørgaard Ny Vindenergi ApS. e-mail: ln@nyvindenergi.dk. Afslag på anmodning om opstilling af vindmøller i Åstrupgård Plantage, Viborg Kommune. Lise Nørgaard Ny Vindenergi ApS e-mail: ln@nyvindenergi.dk Kronjylland J.nr. NST-321-04446 Ref. hah Den 16. januar 2014 Afslag på anmodning om opstilling af vindmøller i Åstrupgård Plantage, Viborg Kommune.

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på V. Thorupvej 16, 9330 Dronninglund

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på V. Thorupvej 16, 9330 Dronninglund #split# SVINEAVL - V/BRIAN MARTIN SØRENSEN V Thorupvej 19 9330 Dronninglund Plan og Miljø Dato: 07-09-2015 Sags. nr.: 09.17.44-P19-6-15 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 2. maj 2017 Deltagere: Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Bente Krog Niels Erik Physant Henrik Præstholm

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen 4. Forslag fra medlemmerne 5. Eventuelt Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere

Landzonetilladelse til at bibeholde to søer og en sø med en anden placering end tidligere tilladt i den Grønne Vestkile.

Landzonetilladelse til at bibeholde to søer og en sø med en anden placering end tidligere tilladt i den Grønne Vestkile. Center for By Land og Vand Center for By, Land og Vand Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 12/11815 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch

Læs mere

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup

Dispensation til oprensning af søer og ny sø på ejendommen Have Borupvej 141, Kr. Eskilstrup PALUDAN ApS Hesnæsvej 71 Hesnæs 4850 Stubbekøbing HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 16 / 3338 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Dispensation til oprensning af søer

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997

Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997 Referat Møde den: 28. april 2011 Afholdt hos: Helle Til stede: Mads, Helle og Jørgen Afbud: Peter, Thomas og Christina Referent: Jørgen Til mødet var der udsendt følgende dagsorden: 1) Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

#split# Navn Post nr. Afstemningssted Beliggenhed. Politiker/ Ansat

#split# Navn Post nr. Afstemningssted Beliggenhed. Politiker/ Ansat #split# Politiker/ Ansat Navn Post nr. Afstemningssted Beliggenhed Politiker Formand Jan Thaibert 9330 Dronninglund Agersted Agersted Kro Politiker Morten Sloth 9330 Dronninglund Agersted Agersted Kro

Læs mere

Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. december 2014. Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov

Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. december 2014. Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. december 2014 Mødereferat fra møde i Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov. Mødet blev afholdt torsdag den 25. september

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Teknik og Forsyning. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Teknik og Forsyning. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Teknik og Forsyning Referat Dato: 13. december 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 10.30 (formøde starter kl. 10.00) Indholdsfortegnelse Sag

Læs mere

1 Skovrejsningsområde Ønsket: Uønsket: x Neutral: 6 Beskyttede naturtyper, jf. NBL 3 Ja: Nej: x. 9 Internationalt naturbeskyttelsesområde Ja: Nej: x

1 Skovrejsningsområde Ønsket: Uønsket: x Neutral: 6 Beskyttede naturtyper, jf. NBL 3 Ja: Nej: x. 9 Internationalt naturbeskyttelsesområde Ja: Nej: x Anders Obel Haxholmvej 80 8870 Langå Vurdering af skovrejsningsområder - Haxholmvej 80, 8870 Langå Projektet godkendes som ansøgt. Bemærk nedenstående detailbemærkninger. Distriktets journalnr. Ejeroplysninger

Læs mere

Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé:

Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 08. Vandmiljøgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt:

Læs mere

#split# Tilladelse til udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde - Bjørnbækvej 12, 9320 Hjallerup

#split# Tilladelse til udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde - Bjørnbækvej 12, 9320 Hjallerup #split# CHRISTIAN LARSEN Bjørnbækvej 12 9320 Hjallerup Sendt til virksomhedens digitale postkasse via CVR.nr. 69104010 Kopi sendt til AgriNord, att. Tina Madsen Plan og Miljø Dato: 08-12-2014 Sags. nr.:

Læs mere

Referat fra møde i Grønt Råd den 8. januar 2015 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i Grønt Råd den 8. januar 2015 kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd/Hillerød Kommune By og Miljø 26. januar 2015 Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2189 Fax 7232 3213 kthl@hillerod.dk www.hillerod.dk Sag 219-2009-58678 Referat fra

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

Invitation fra Danmarks Naturfredningsforening til at deltage i rejsning af fredningssag for Treldeskovene Sagsnr.: 18/135 Sagen afgøres i: Byrådet

Invitation fra Danmarks Naturfredningsforening til at deltage i rejsning af fredningssag for Treldeskovene Sagsnr.: 18/135 Sagen afgøres i: Byrådet Invitation fra Danmarks Naturfredningsforening til at deltage i rejsning af fredningssag for Treldeskovene Sagsnr.: 18/135 Sagen afgøres i: Byrådet Sagsresumé Danmarks Naturfredningsforening (hovedforeningen)

Læs mere

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd i Hillerød Kommune Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til stede: Anne Johannisson (AJ), Naturstyrelsen Nordsjælland Ida Lykke Bang (ILB), Naturhistorisk

Læs mere

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Stiplan for fredningen Helsingørs Grønne Vestkile 1 Indledning Natur- og Miljøklagenævnet meddelte med brev af 23. september 2011, at Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn.

Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn. Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn. Til Trine Ross Laursen. Vi er betænkelige og kede af at Aage V. Jensens Naturfond har valgt,

Læs mere

Tak for et godt møde i mandags! - Dejligt, at aktive borgere vil fortsætte indsatsen mod de invasive planter. Hermed mødereferat.

Tak for et godt møde i mandags! - Dejligt, at aktive borgere vil fortsætte indsatsen mod de invasive planter. Hermed mødereferat. Dato: torsdag 29. april 2010 16.00 Kære alle på min liste over bjørneklobekæmpere, Tak for et godt møde i mandags! - Dejligt, at aktive borgere vil fortsætte indsatsen mod de invasive planter. Hermed mødereferat.

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen. 07935.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07935.00 Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park Domme Taksatio ns kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 13-07-2000 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes Tekniske Forvaltning i Slangerup

Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes Tekniske Forvaltning i Slangerup Skovrejsningsråd Hørup Skov Nordsjælland J.nr. NST -210-00007 Ref. iddni Den 9. april 2019 Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes

Læs mere

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Ålborgvej 440, 9382 Tylstrup

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Ålborgvej 440, 9382 Tylstrup #split# Michael og Henrik Basso Sørensen Langbrokrovej 60 9310 Vodskov Kopi sendt til LandboNord, att. Anna Birgitte Thing Plan og Miljø Dato: 24-04-2014 Sags. nr.: 09.17.44-G01-2-14 Sagsbeh.: Martin Engsig

Læs mere

Begrundelse for afgørelse Forinden der træffes afgørelse er arealets restriktioner blevet belyst. Se skema 1.

Begrundelse for afgørelse Forinden der træffes afgørelse er arealets restriktioner blevet belyst. Se skema 1. Dispensation til skovrejsning i negativområde Dato: 23-10-2018 Billund Kommune har modtaget en ansøgning om skovrejsning på matr. nr. 5az Eg by, Grindsted. Projektområdet er 4,16 ha, se kortbilag 1. Negativt

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 16. marts 2015 Tid Kl. 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Teknik og Forsyning. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Teknik og Forsyning. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalg for Teknik og Forsyning Referat Dato: 13/09-2007 Lokale: Mødelokale 2 på Rådhuset i Dronninglund Tidspunkt: Kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Negativt skovrejsningsområde og skovrejsning Det ansøgte areal er i kommuneplan udpeget til skovrejsning uønsket.

Negativt skovrejsningsområde og skovrejsning Det ansøgte areal er i kommuneplan udpeget til skovrejsning uønsket. Tilladelse til skovrejsning i negativ område Dato: 26-08-2019 Billund Kommune har modtaget en ansøgning om skovrejsning på matr. nr. 5eø Vorbasse by, Vorbasse. Projektområdet er 24 ha hvoraf 3,7 ha tilplantes.

Læs mere

Grundejerforeningen Grønningen. Referat fra. Generalforsamling

Grundejerforeningen Grønningen. Referat fra. Generalforsamling Grundejerforeningen Grønningen Referat fra Generalforsamling Tidspunkt : Tirsdag d. 14. Marts 2017, kl. 19.30 i Stensballe hallens klublokale Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Grønt Råd Dato: 23.01.2012 Tidspunkt: 15.00-17.05 Sted: C2 Deltagere: Lars Brandstrup Nielsen, Arne S. Hansen, Betina Grimm, Viviane Mortensen, Bertel Riber, Kim Jørgensen, Jørgen

Læs mere

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør.

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør. Fra den 1. november sender Helsingør Kommune posten digitalt! Gå ikke glip af vigtig post, husk derfor at tjekke din postkasse jævnligt på www.borger.dk. For at få adgang til din digitale postkasse skal

Læs mere

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Indholdsfortegnelse 001. Referat af møde den 27. april 2009 3 2 Medlemmer Erik Andersen Hans Kieldsen Aage Grynderup Christian

Læs mere

Ågerup og Omegns Landsbyråd Att. Irene Vinther-Larsen,

Ågerup og Omegns Landsbyråd Att. Irene Vinther-Larsen, Ågerup og Omegns Landsbyråd Att. Irene Vinther-Larsen, irene010149@hotmail.com Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Jørn Vinther Sørensen, Dansk Ornitologisk Forening, Søren Svennesen, Landbosyd

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Jørn Vinther Sørensen, Dansk Ornitologisk Forening, Søren Svennesen, Landbosyd NOTAT Brugerrådet for Naturstyrelsen Sønderjylland Sønderjylland Ref. LARAN Den 09. maj 2017 Referat af brugerrådsmøde d. 09. maj 2017 Deltagere: Helle Hartmann, Haderslev Kommune Lonnie Jessen, Aabenraa

Læs mere

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT Sted: Mødelokale 250 Rådhuset, Grenaa Dato: Fredag den 29. april 2016 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 17:15 REFERAT Medlemmer: Fraværende: Else Søjmark (A) Olaf Krogh Madsen (L) Bente Hedegaard (A) Allan Gjersbøl

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den grænser op til statsskoven ved St. Orebjerg.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den grænser op til statsskoven ved St. Orebjerg. Kim Funder Solkær 17 Udsholt 3250 Gilleleje Sag: 2015/32772 012 Id: 012160 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 11. oktober 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

Dagsorden for: Brønderslev Provstiudvalg. PU møde 22. juni Kl Mødested: Hjallerup Kulturhus Version: 1

Dagsorden for: Brønderslev Provstiudvalg. PU møde 22. juni Kl Mødested: Hjallerup Kulturhus Version: 1 Dagsorden for: Brønderslev Provstiudvalg PU møde 22. juni 2017. Kl. 15.30-17.30 Mødested: Hjallerup Kulturhus Version: 1 Mødepunkt Indstilling 1 Sag: Sognegård og kirke (552) - Brønderslev Sogn vedr. byggeprojektet.

Læs mere

Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde.

Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde. Notat Vurdering af beplantningsbælte/hegn omkring Helnæs Campingplads Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde. Revideret

Læs mere

OPLEV NATUREN NATURTURE I BRØNDERSLEV KOMMUNE

OPLEV NATUREN NATURTURE I BRØNDERSLEV KOMMUNE OPLEV NATUREN NATURTURE I BRØNDERSLEV KOMMUNE 2012 Turene gennemføres under ledelse af: Brønderslev Kommunes Naturvejledere eller andre kompetente guider. Turene kræver ikke tilmelding og er gratis. Man

Læs mere

Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg. 25. februar 2014

Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg. 25. februar 2014 Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg 25. februar 2014 Afgørelse om, at markvej/sti ved Anebjergvej 22, Gl. Laven, 8600 Silkeborg, skal være åben for offentligheden og påbud om fjernelse af

Læs mere

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov NST-203-00006 Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Mødedeltagere: Morten Vincents, Roskilde Kommune Gert Salbæk Gundsømagle Vandværk Søren Dupont Dall, Pileparkens

Læs mere

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse ... MILJØMINISTERIET.... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse Regeringens forslag til: Ny skovlov og Ændringer i naturbeskyttelsesloven.......... Vi skal beskytte

Læs mere

Vindmøller og DN ikke kun som vinden blæser. Temadag for kommunalpolitikere. Ringkøbing, 2. marts 2010 Danmarks Naturfredningsforening

Vindmøller og DN ikke kun som vinden blæser. Temadag for kommunalpolitikere. Ringkøbing, 2. marts 2010 Danmarks Naturfredningsforening Vindmøller og DN ikke kun som vinden blæser Temadag for kommunalpolitikere Ringkøbing, 2. marts 2010 Danmarks Naturfredningsforening 100 års naturbeskyttelse Stiftet 1911 Naturfredningsloven 1925 Fredning

Læs mere

Erik Bach Korsholmvej 139 Glerup 9631 Gedsted erb@naturgas.dk. Dispensation fra skovbyggelinje til husstandsvindmølle

Erik Bach Korsholmvej 139 Glerup 9631 Gedsted erb@naturgas.dk. Dispensation fra skovbyggelinje til husstandsvindmølle Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Erik Bach Korsholmvej 139 Glerup 9631 Gedsted erb@naturgas.dk Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk Dato:

Læs mere