Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen"

Transkript

1 Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: Fax: Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 18. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE RÅD. Mødetid: Tirsdag den 13. september 2011 kl Mødested: Naturskolen i Lunken, Håndsbækvej 144, Jerslev Deltagere: (Afbud er markeret med*. Andet fravær er markeret med ): Fra Brønderslev Kommune: * Formand: Mikael Klitgaard. (Formand for Miljø- og Teknikudvalget). Næstformand: Ole Andersen. (Næstformand for Miljø- og Teknikudvalget). Sekretær: Ole Riemer. (Naturgruppen). * Teknisk direktør Thomas Jepsen. * Afdelingsleder Asger Nielsen. (Miljø, Vand & Natur). Ad hoc vedr. friluftsliv: Anne Henrichsen. (Skoven Er Din). Ad hoc vedr. Grundvand: Gudrun Gulbæk. (Miljø, Vand & Natur). Ad hoc vedr. Blå Flag: Erik Rydborg. (Miljø, Vand & Natur). Øvrige faste deltagere. Fra: Deltager: Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen Dansk Familielandbrug Svend Erik Jacobsen Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv * Haveselskabet, Brønderslev Kreds Gunnar Vestergaard DN Brønderslev Mogens Ingemannsen DN Brønderslev Lars Schönberg-Hemme Friluftsrådet Gerda Marie Jensen Landsbyrådet Jonna Holdorf LandboNord Per Pedersen Lystfiskeri Jens Selmer Andersen Naturvejlederne Hans Peter Johansen Jagtforeningerne Henrik Lundbech for Palle Martinsen * Spejdersamvirket Morten Bruun Jacobsen * SNS Vendsyssel Jesper Blom-Hansen Vendsyssel Energi- og Miljøkontor Jørgen Andersen for Peter Larsen Øvrige modtagere af dagsorden og referat: Teknik- og Miljøudvalget F\04.00\ODR Grønt Råd Ref Side 1/8

2 Notat Dagsorden: Da Thomas Jepsen og Asger Nielsen blev nødt til at melde afbud med få dages varsel, er dagsordenen revideret i forhold til den udsendte dagsorden mht. oplægsholdere. Formelle punkter: 1. Velkomst og konstatering af fremmøde. (Ole Andersen). 2. Godkendelse af dagsorden. (Ole Andersen). 3. Godkendelse af referat af 17. møde. (Ole Andersen). 4. Næste møde (nr. 19). Forslag: Julemøde med let traktement onsdag den 14. december 2011 kl i Kantinen på Dronninglund Rådhus. Debat / orienteringspunkter 5. Grundvandskortlægning og udbyttet deraf. (Gudrun Gulbæk). 6. Orientering om Blå Flag. (Erik Rydborg). 7. Nyt om solvarmeanlægget i Dronninglund. (Ole Riemer) 8. Natur- og Miljøprisen (Ole Riemer) 9. Forslag til lokalisering af hundemark nær Brønderslev By. (Ole Riemer). 10. Orientering om Lunken/Søheden Naturområde, samarbejde mellem Naturstyrelsen og Kommunen. (Ole Riemer). 11. Nyheder til brugerrådet vedr. kommunens skove. (Ole Riemer). 12. Miljø- og Teknikudvalgets behandling af spørgsmålet om jagt i kommunale skove. (Ole Andersen/Ole Riemer). 13. Miljø- og Teknikudvalgets behandling af forslaget fra Friluftsrådet om publikumsfaciliteter i Grindsted Plantage. (Ole Andersen/Ole Riemer). 14. Foreløbige svar på spørgsmål om adgangsbegrænsninger til skove på Det Grønne Råds 16. møde. (Ole Riemer). 15. Orientering om fældning af syge asketræer og farlige vejtræer i Dronninglund Borgerforenings Naturpark og langs Slotsgade. (Ole Riemer). 16. Eventuelt. (Ole Andersen). Ridesti i Brønderslev? Bilag. (Kommer desuden på hjemmesiden): Ad 5. Gudrun Gulbæks præsentation af Grundvandskortlægning. (Vedhæftet). Ad 9. Luftfotokort dateret med forslag til hundeskov/hundemark ved Øster Kærvej i Brønderslev Syd. (Udsendt). Ad 10. Referat af brainstorm og indsatsområder. (Ikke alle emner fra brainstormen er blevet godkendt til at indgå i det videre arbejde).(udsendt). Ad 11. Notat af (Udleveret). Ad 12. Udskrift af beslutningsprotokol (Udleveret). Referat: Ad 1. Velkomst og konstatering af fremmøde. Blev afviklet. Ad 2. Godkendelse af dagsorden. Blev godkendt.

3 Notat Ad 3. Godkendelse af referat af 17. møde. Blev godkendt. Ad 4. Næste møde. Næste møde (nr. 19) holdes som foreslået som julemøde med et let traktement onsdag den 14. december 2011 kl i Kantinen på Dronninglund Rådhus. Ad 5. Grundvandskortlægning og udbyttet deraf. Gudrun Gulbæk gennemgik den statslige kortlægning der er udført i Brønderslev Kommune. Kortlægningen skal danne rammen for de kommunale indsatsplaner for beskyttelse af grundvandet. De viste plancher er vedhæftet referatet. Grundvandskortlægningen er delvis færdig og har bl.a. andet ført til nye udpegninger af OSD områder (Områder med Særlige Drikkevandsinteresser) i Brønderslev Kommune. Samt viden om den geologiske beskyttelse af grundvandet og om hvor de bedste grundvandsmagasiner ligger og i hvilken dybde. Som følge af istidens omvæltninger mangler vi et beskyttende lerlag. Største boredybde, hvorfra der kan hentes vand, er almindeligvis meter. Det er derfor vigtigt at råde over mange kildepladser for at få så skånsomt indvinding som muligt.. Afrapportering ventes i år. Derefter skal udarbejdelsen af indsatsplaner gå i gang. Afhængig af hvilke tiltag der skal til for at beskytte grundvandet kan følgende virkemidler komme i anvendelse: Dyrkningsaftaler (miljøvenlig landbrugsdrift) Opkøb af landbrugsjord Skovrejsning Beskyttelseszoner omkring boringer (BNBO) Ingen brug af sprøjtemidler i haver og på offentlige arealer Udover at reducere den diffuse belastning kan det også være nødvendigt at gøre en indsats overfor punktkilder som lossepladser, olie- og benzinanlæg, asfalt- og tjærevirksomheder, forurenede grunde samt gamle brønde/boringer, hvorigennem forureninger kan trænge ned i grundvandet. Brønderslev Kommune er i gang med en lovbefalet ny vandforsyningsplan. De 27 vandværker vil blive opdelt i kategorier efter kvalitet. Henrik Lundbech: Hvordan står det til med pesticider? GG: Der er på Brønderslev Vandværk Syd konstateret Bentazon i flere boringer. Der er små mængder BAM (pesticider) i boringer til Hjallerup Vandforsyning. Mogens Ingemannsen: Kraftige regnskyl øger risikoen for forurening af boringerne. Der bør laves en samlet klimatilpasningsstrategiplan. Kun 5 kommuner er i gang med det. GG: Jeg tror ikke der bliver taget hul på klimastrategiplanlægningen, før der ligger godkendte vandplaner. Det meste vand fra regnskyllene løber af til vandløb, søer og hav. Brønderslev Kommune har fået penge til at udarbejde indsatsplaner, så inden udgangen af 2015 er der lavet en indsatsplan for hvert vandværk og deres kildeplads i Brønderslev kommune. MI: Der var E. coli i vandet i Hjallerup.

4 Notat GG: En underjordisk rentvandstank var utæt, og dette havde givet jordbakterier i drikkevandet. Det er umuligt at sikre sig mod dette. Per Pedersen: Afledningen af overfladevand er vigtig. Vagn Gjerløv: Kan kommunen gøre noget mod forurening med pesticider? GG: Kun på egne arealer. (Referentens bemærkning: Brønderslev Kommune har tiltrådt pesticidaftalen mellem Staten, Regionerne og Kommunerne). VG: Det er bedre at stoppe forurening end at lave nye boringer. GG: Ja for vi har ikke mulighed for at lave dybere boringer her i kommunen. Vi har stort set ingen velbeskyttede grundvandsmagasiner i større dybde. Ole Andersen: Nu kan arbejdet med at lave aftaler begynde. GG: Kommunen kan gå i gang med at opspore gamle ubenyttede boringer. HL: Hvor langt tilbage kan Brønderslev Kommune se historikken? GG: Vi har nogle miljøarkiver der går tilbage til midt i 80 erne. Før 2005 måtte man selv sløjfe boringer, i dag skal dette udføres af en uddannet brøndborer. Desværre er der stadig nogle, som gør det selv, men det er ulovligt. GG/OA: Arbejdet bør starte i kildepladsernes nærhed. Ad 6. Orientering om Blå Flag. Erik Rydborg orienterede. Det Blå Flag blev hejst ved et velbesøgt arrangement den 5. juni, hvor Mikael Klitgaard og Gerda Marie Jensen holdt taler. Det blev taget ned den 15. september. Der er i sæsonen taget 10 vandprøver. De er blevet analyseret for 2 tarmbakterier, som er indikatorer for forurening. På stranden informeres om Blå Flag, badevandstemperatur og analyseresultater. I overensstemmelse med krav fra EU er der indført ny procedure for at afgøre om der må flages med Blå Flag: Der tages 10 prøver. Grænseværdien er sat op, men der ses nu på de sidste 4 år. Der var, trods den meget våde sommer, kun 1 overskridelse i år, men pga. overskridelser i 2008 er de sidste 4 år ikke OK. Der kommer derfor ikke Blå Flag på Asaa Strand i 2012 med mindre der opnås dispensation. Det forsøges. Der kan tænkes forskellige forureningskilder, hvis betydning det er vanskeligt at vurdere: Asaa Rensningsanlæg. 2 overløbsbygværker i Asaa By med 118 overløb pr. år. (Der arbejdes på at lave hele kloaksystemet i Asaa tostrenget.) Vandløb. (Ger Å, Gammelsbæk og 20 små grøfter). Diffus udsivning fra græssede marker. Ved forurening har strømmen været fra syd, men der vides for lidt om tidsfaktoren. Ole Andersen: Hvordan var forholdene i 2009 og 2010? ER: Det var pænt, så måske får vi flaget igen i Henrik Lundbech: Kan bakterierne stamme fra fuglekolonierne? ER: Der er forurening fra fugle, husdyr og mennesker. I øvrigt er Geraa Strand meget renere.

5 Notat Mogens Ingemannsen: For få år siden blev der gennemført et stort projekt Spildevand i det åbne land. Har det ikke hjulpet? ER: Det drejede sig om udvalgte vandløb. Ger Å var ikke omfattet. ER kunne ikke uddybe svaret, da spildevand ligger uden for hans arbejdsområde. (Referentens bemærkning: Efter mødet har spildevandsmyndigheden oplyst, at det er korrekt, at der ikke er foretaget en samlet indsats vedr. Ger Å. Der er dog sket frivillige forbedringer på nogle ejendomme, f.eks. i forbindelse med ejerskifte.) HL: Dyreholdet falder. ER/OA: Der græsses stadig meget. Lars Schönberg-Hemme: Det vil være en fordel, hvis vand fra højere beliggende arealer afskæres, så det ikke skal løbe igennem strandengene. ER: Det kan være svært at begrunde dyre tiltag med Blå Flag, da disse krav er meget større end embedslægens. Per Pedersen/ER: Overløb er væsentlige. De kan stoppes. OA/ER: De mange diffuse kilder gør det svært at anvende midlerne bedst muligt. Gerda Marie Jensen: Det blå flag er vigtigt. Det giver folk lyst til at bade. Desværre mister mange andre strande det også til næste år. Ad 7. Nyt om solvarmeanlægget i Dronninglund. Ole Riemer orienterede. Sagen afventer Naturklagenævnets afgørelse mht. den seneste klage fra foreningen Venner af Hovedgårdens Mark. Nævnet skal afgøre, hvorvidt den for sent indkomne klage skal have opsættende virkning mht. udstedelse af byggetilladelse. Brønderslev Kommune er klar til at udstede byggetilladelse til damvarmelageret, hvis klagen ikke har opsættende virkning. OR besvarede nogle spørgsmål om placering og udformning af damvarmelageret og solfangerne og deres tilpasning til landskabet. Det Grønne Råd fandt det beklageligt, at en for sent indkommet klage kan trække sagen i langdrag. Ad 8. Natur- og Miljøprisen Ole Riemer fortalte, at emnet var på dagsordenen med det formål at få Det Grønne Råds vurdering af, om Natur- og Miljøprisen skal søges uddelt i Mogens Ingemannsen mente, at solfangeranlægget var en god kandidat, hvilket flere tilsluttede sig. Det Grønne Råd var derfor stemt for, at prisen skal søges uddelt i Ad 9. Forslag til lokalisering af hundemark nær Brønderslev By. Ole Riemer kommenterede det udsendte luftfotokort med indtegnet forslag. Arealet er i kommuneplanen disponeret som jordbrugsområde med perspektiv som erhvervsområde. Arealet syd for ønsker Vej og Park at benytte som jordhotel. Det er ikke disponeret i kommuneplanen. Det er Økonomiudvalget, der skal træffe beslutning om arealanvendelserne. OR havde talt med ansøgeren, som fandt arealet velegnet, og gerne ville have sagen fremmet på de samme betingelser, som var gældende for hundeskoven i Hjallerup. Det Grønne Råd så gerne sagen fremmet, uanset hvilken af placeringerne der måtte blive valgt af Økonomiudvalget.

6 Notat Ad 10. Orientering om Lunken/Søheden Naturområde, samarbejde mellem Naturstyrelsen og Kommunen. Ole Riemer orienterede med udgangspunkt i det udsendte notat om brainstorm og indsatsområder. Projektet vil blive målrettet til familier og den stille skovvandrer. Der arbejdes med at bruge Naturstyrelsens designprogram til information, vejvisning, inventar mv. Programmet er frigivet til anvendelse af andre end Naturstyrelsen. Farven bliver Naturstyrelsens røde. Naturstyrelsens og Kommunens navne og logoer vil optræde ligeværdigt. Der vil blive afmærket forskellige kategorier af stier: Vandrestier, løbestier, barnevogns- og kørestolstier. Der vil ikke blive installeret lege- og motionsredskaber, men der vil på en naturlig måde blive anbragt træstammer og stammestykker, så børnene kan lege f.eks. Jorden er giftig. Enkelte egnede rodvæltere vil få lov at ligge urørt, så børnene kan klatre i dem. Det forsøges at lave en ekstra shelterplads til aflastning af den meget benyttede plads ved Naturskolen. Der arbejdes på at finde en passende kombination af skilte og foldere, så skilteskov undgås. Ad 11. Nyheder til brugerrådet vedr. de kommunale skove. Ole Riemer orienterede ud fra det udleverede notat af Der var ikke nye kategorier af aktiviteter at berette om. Ad 12. Miljø- og Teknikudvalgets behandling af spørgsmålet om jagt i kommunale skove. Ole Riemer orienterede om, at Miljø- og Teknikudvalget har besluttet forbedring af informationen til offentligheden og visse begrænsninger i hyppigheden af jagtudøvelsen i overensstemmelse med stemningen på det Grønne Råds 17. møde den Idet jagtlejekontrakterne løber til 2014, har udvalget henstillet til jagtlejerne at de implementerer begrænsningerne med det samme. Udskrift af udvalgets protokol blev udleveret. Mogens Ingemannsen mente, at jagten helst skulle ophøre, subsidiært skulle belægges med en afgift til Kommunen. Henrik Lundbech og Per Pedersen gav udtryk for, at jagten var en god friluftsaktivitet, og at betingelserne var rimelige. MI mente, at en jagtafgift ville give skovdriften et bedre økonomisk grundlag. Ole Riemer mente, at dette ikke ville blive tilfældet. En eventuel jagtafgift ville gå i kommunekassen og indgå i de almindelige budgetforhandlinger. Spørgsmålet om offentliggørelse af jagttidspunkter ved helårsskiltning, ad hoc skiltning, annoncering i aviser, offentliggørelse på kommunens hjemmeside eller ingen offentliggørelse, har været drøftet før, og blev drøftet igen. Der var ikke anledning til at ændre beslutningen fra 17. møde. Det blev slået fast, at det er muligt at lukke et skovstykke men ikke de offentlige veje gennem skoven ved hjælp af skiltning mens jagten afholdes. Svend Erik Jacobsen mente, at sagen nu måtte være uddebatteret idet jagt i de kommunale skove har været afholdt gnidningsløst i mange år, bortset fra den ene episode, som der er blevet taget hånd om.

7 Notat Ad pkt. 14. Foreløbige svar på spørgsmål om adgangsbegrænsninger til skove på Det Grønne råds 16. møde. Punktet blev behandlet i forlængelse af pkt. 12, som det hørte naturligt sammen med. Ole Riemer orienterede. Jyske Ås Stien: Brønderslev Kommune har skrevet til den lodsejer, som angiveligt skulle have lukket Jyske Ås Stien i forbindelse med jagt. Det er Kommunens opfattelse, at stien lige som offentlige veje ikke må lukkes. Tilgrænsende skov må gerne lukkes mens jagt foregår, hvis der skiltes herom ved vigtige adgange til skoven. Pajhede Skov: Ole Riemer har talt med skovfogeden, som fortalte, at skytten i forbindelse med snevejr og drivedannelse i vinter midlertidigt havde aflåst nogle låger, som havde funktionsfejl, så de ikke lukkede selv. Ved forglemmelse var nogle af lågerne ikke blevet åbnet igen. Skovfogeden har lovet, at lågerne nu og i fremtiden er åbne for gående publikum. Det Grønne Råd var tilfreds med orienteringen. Ad pkt. 13. Miljø- og Teknikudvalgets behandling af forslaget fra Friluftsrådet om publikumsfaciliteter i Grindsted Plantage. Ole Riemer orienterede om, at Miljø- og Teknikudvalget har besluttet at arbejde videre med Friluftsrådets forslag, herunder at forsøge at skaffe resurser fra Fonde og lignende. Indtil kan der søges penge fra Naturstyrelsens pulje Familieskovtur i fokus, hvilket der arbejdes med. Gerda Marie Jensen: Friluftsrådet vil gerne samarbejde om ansøgningen. Initiativ fra Thomas Elgaard Jensen er på vej. OR så frem til samarbejdet. Ad pkt. 15. Orientering om fældning af syge asketræer og farlige vejtræer i Dronninglund Borgerforenings Naturpark og langs Slotsgade. Ole Riemer orienterede. Naturparken: Dronninglund Borgerforening havde iværksat fældningen af de syge træer for at kunne sælge veddet inden det mistede sin værdi som gavntræ. Fældningen er af borger(e?) påklaget til Naturstyrelsen. Styrelsen har udmeldt, at fældningen tilsyneladende er i orden, forudsat, at der plantes igen. Styrelsen vil komme til et møde med Borgerforeningen herom. Vejtræer: Træerne er fredet, men kan fældes eller beskæres efter en sagkyndig vurdering. Det har hidtil ( i mindst 30 år) været kommunens sagkyndige, der med års mellemrum har foretaget disse vurderinger. Der er blevet stillet spørgsmålstegn ved, om dette er en praksis, som er aftalt med Fredningsnævnet, eller om vurderingerne i hvert enkelt tilfælde skal foretages af Fredningsnævnets sædvanlige konsulent. Det vil Kommunen nu få opklaret med henblik på fremtidig praksis. Mogens Ingemannsen/Lars Schönberg-Hemme: Vil der blive plantet igen langs Slotsgade, hvor træer er fjernet? OR: Det vil afhænge af lodsejerens (Kommunen eller Borgerforeningen) vurdering. Fredningen er en bevarende fredning, som ikke kræver genplantning. MI/LSH mente at Kommunen bør kræve genplantning.

8 Notat OR: Selv om genplantning er ønskelig, kan Kommunen ikke kræve det uden hjemmel i fredningen eller lovgivningen. Ad 16. Eventuelt. a) Energirapport: Lars Schönberg-Hemme mindede om, at Det Grønne Råd har fået lovning på årlig afrapportering om Kommunens arbejde med energibesparelser. b) Nordsøstien mellem Geraa og Asaa: Lars Scönberg-Hemme efterlyste fortsatte bestræbelser fra Kommunens side med henblik på at få gennemført det originale tracé. Ole Andersen gav tilsagn om at rykke Hildo Rasmussen, som Miljø- og Teknikudvalget har bedt om at forsøge endnu en forhandling. c) Analyseresultater vedr. vandprøver fra dræn til Stubdrup Bæk: Per Pedersen efterlyste de lovede analyseresultater. d) Vedligeholdelse af Ry Å: Per Pedersen klagede over manglende oprensning og udtalte, at den forsagede 1) Udskylning af næringsstofholdigt materiale til Gjøl Bredning. 2) Vanskelig eller umulig høst med deraf følgende økonomiske tab. 3) Umulig såning af vinterafgrøder med deraf følgende økonomiske tab. e) Åbent Landbrug på Meller Hjulskov i Jerslev den : Per Pedersen inviterede på arrangørernes vegne og udleverede trykt invitation, som referenten lovede at udsende til Det Grønne Råds medlemmer. Dette er desværre blevet glemt, hvilket referenten beklager. f) Kommunens naturpleje samt Vand- og Naturplaner: Vagn Gjerløv bad om at få emnerne på dagsordenen til næste møde i Det Grønne Råd. g) Vedvarende energi: Jørgen Andersen ønskede emnet på Det Grønne Råds dagsorden. Sender et oplæg til Ole Riemer h) Stier og fredede områder: Lars Schönberg-Hemme: På næste møde ønskes en orientering fra Miljø-, Vand og Natur om vedligeholdelse af stisystemer (f.eks. Fejborg Bakke området) og fredede områder. i) Ridestier: Ole Riemer spurgte efter henvendelse fra Mikael Klitgaard (som havde fået en henvendelse fra en borger) til Det Grønne Råds synspunkt vedr. ridestier ved Brønderslev. På stående fod var det Rådets holdning, at det var ønskeligt med ridestier, som kunne danne forbindelse mellem rideområder, f.eks. de nyligt etablerede i Hjørring Kommune. Desuden kunne det være hensigtsmæssigt med ridestier parallelt med gangstier/vandrestier men i eget tracé. (Referentens bemærkning: Pågældende borger er efterfølgende blevet bedt om at konkretisere sine ønsker). j) Sådan ligger landet : Vagn Gjerløv uddelte pjecen, som er blevet til i et samarbejde mellem 7 naturorganisationer, herunder DN, DOF og Friluftsrådet. Referenten forelægger pkt. a til h for Asger Nielsen til videre foranstaltning. Med venlig hilsen Ole Riemer forstkandidat & legepladsinspektør

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 NB: Næste møde holdes onsdag den 8. september i Naturskolen i Lunken. Mødetid: 15.00!! Det Grønne Råd Miljø, Vand

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Miljø, Vand & Natur : 14.8.2014 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 31. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv * Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv * Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 16.5.2013 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 REFERAT AF 26. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø : 20.3.2015 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 33. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 13.12.2010 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 15. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 10.3.2011 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 16. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv

Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 6.11..2007 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.: ODR REFERAT AF FØRSTE MØDE I BRØNDERSLEV

Læs mere

* Ann-Pia Taagaard Kasserer. * Jonna Holdorf Medlem. Fra LAG Nord Tove Fønss Koordinator. (Fra kl. ca )

* Ann-Pia Taagaard Kasserer. * Jonna Holdorf Medlem. Fra LAG Nord Tove Fønss Koordinator. (Fra kl. ca ) Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø Landdistriktsrådet : 2.12.2015 Sag nr.: 04.21.00- P35-1-15 REFERAT AF 3. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Miljø, Vand & Natur Dato: 12.9.2013 J. nr.: 04.00.00.P35 Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 27. MØDE I BRØNDERSLEV

Læs mere

Miljø, Vand & Natur i Byrådssalen i Brønderslev.

Miljø, Vand & Natur i Byrådssalen i Brønderslev. Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 NB: Næste møde holdes onsdag den 11.2.2009 Miljø, Vand & Natur i Byrådssalen i Brønderslev. : 11.12.2008 Det Grønne

Læs mere

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 NB: Julemøde med spisning 12.11.2008. (Pkt. 9.) Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 27.8.2008 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR

Læs mere

Mødetid: Onsdag den 8. september 2010 kl Mødested: Brønderslev Kommunes Naturskole i Lunken, Håndsbækvej 144, Jerslev.

Mødetid: Onsdag den 8. september 2010 kl Mødested: Brønderslev Kommunes Naturskole i Lunken, Håndsbækvej 144, Jerslev. Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 24.9.2010 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 14. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Hvorfor er det vigtigt med et vandsamarbejde? Møde med vandværker og byråd den 16. maj 2013

Hvorfor er det vigtigt med et vandsamarbejde? Møde med vandværker og byråd den 16. maj 2013 Hvorfor er det vigtigt med et vandsamarbejde? Møde med vandværker og byråd den 16. maj 2013 Præsentation Tina Callesen, Afdelingsleder, Vand & Jord Henrik Züricho, Geolog, Vand & Jord Louise Appel Bjergbæk,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Det Grønne Råd. NB: Møde 11 den er aflyst!

Brønderslev Kommune. Det Grønne Råd. NB: Møde 11 den er aflyst! Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 NB: Møde 11 den 1.12.2009 er aflyst! Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 18.11.2009 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.:

Læs mere

Mødetid: Onsdag den 14. april 2010 kl Mødested: Kantinen på Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund.

Mødetid: Onsdag den 14. april 2010 kl Mødested: Kantinen på Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Miljø, Vand & Natur Dato: 4.5.2010 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 NB: Næste møde afholdes i Asaa! (Pkt. 15) Husk: Tilbagemelding

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø : 10.12.2015 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 36. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE

Læs mere

Viborg Nord. Dagsorden. Offentligt møde. D. 5. august 2014

Viborg Nord. Dagsorden. Offentligt møde. D. 5. august 2014 Offentligt møde D. 5. august 2014 Dagsorden Velkomst Indsatsplaner Indsatsplan Landbrugets syn Vandværkets syn - Pause - Debat Afslutning Offentligt møde Indsatsplan d. 5. august 2014 side 1 Dagsorden:

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

*Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Thomas Jensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv

*Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Thomas Jensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Næste møde: Se ad pkt. 9. Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 17.4.2008 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.: ODR REFERAT

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø : 8.9.2015 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 35. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE

Læs mere

Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv. * Landsbyrådet Eddy Marrup

Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv. * Landsbyrådet Eddy Marrup Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 OBS: Læs pkt. 13. nu!. Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 1.7.2008 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.: ODR REFERAT

Læs mere

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a.

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a. Indsatsplan for Vandcenter Djurs a.m.b.a. Dolmer Kildeplads Indledning: Ifølge vandforsyningslovens 13 skal kommunalbestyrelsen vedtage en indsatsplan i områder, som i vandplanen er udpeget som indsatsplanområder

Læs mere

Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014

Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014 Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014 Dagsorden til teknisk arbejdsgruppe Velkomst og præsentation 1. Orientering om:

Læs mere

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19.

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19. Referat Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel

Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel Beretning til Kredsrepræsentationen d. 5. marts 2013 Friluftsrådet i Vendsyssel Beretningen for 2012 vil være et tilbageblik på de arbejdsopgaver, som kredsbestyrelsen har lagt flest kræfter i at få løst

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 8.2.2013 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 25. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Børge Juul Kristensen

Brønderslev Erhverv og Turisme Børge Juul Kristensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø : 5.10. 2016 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 40. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE

Læs mere

Indsatsplan Beder. Gennemgang af Forslag. Beder Gartnerskole 14. maj NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Indsatsplan Beder. Gennemgang af Forslag. Beder Gartnerskole 14. maj NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Indsatsplan Beder Gennemgang af Forslag Beder Gartnerskole 14. maj 2012 s oplæg Formål og baggrund for indsatsplanen Parter i indsatsplanen Tidsplan for høring v/ Mogens Bjørn Nielsen Geologi og sårbare

Læs mere

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF Deltagere: Grundvandsrådet Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet Benny Christensen, Byrådet Arne Hastrup Larsen, Danmarks Naturfredningsforening Hans-Kurt

Læs mere

Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg. 25. februar 2014

Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg. 25. februar 2014 Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg 25. februar 2014 Afgørelse om, at markvej/sti ved Anebjergvej 22, Gl. Laven, 8600 Silkeborg, skal være åben for offentligheden og påbud om fjernelse af

Læs mere

REFERAT. Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00. Vandråd Kattegat Skagerrak. Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn

REFERAT. Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00. Vandråd Kattegat Skagerrak. Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn REFERAT Dato: 8. april 2014 Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00 Sagsnummer: 13/20752 Dok.nr.: 67115/14 Emne Vandråd Kattegat Skagerrak Sted Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn Deltagere Arne Jensen,

Læs mere

Når der er udarbejdet konkrete forslag til indsatsplaner vil disse blive forelagt Byrådet til godkendelse.

Når der er udarbejdet konkrete forslag til indsatsplaner vil disse blive forelagt Byrådet til godkendelse. Notat Til: Sagen Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Fra: Notat til sagen: Birgit D. Kristensen Indsatsområde Boulstrup og Boulstrup Vest Administrationspraksis for udarbejdelse af indsatsplaner Byrådet i Odder

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar

Læs mere

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl. 12.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Havvindmølleparker i Jammerbugten.... 3 Orientering

Læs mere

Ringsted Vandsamarbejde I/S

Ringsted Vandsamarbejde I/S Handlingsplan 2010 Ringsted Vandsamarbejde I/S Handlingsplan 2010 Ringsted Vandsamarbejde I/S Indhold 1. Baggrund for handlingsplanen... 3 Beskrivelse af vandsamarbejdet... 3 Formålet med handlingsplanen...

Læs mere

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: SIKR

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: SIKR Orienteringsreferat Dato: 25.04.2019 Sagsnr.: 2018-005133 Dok. nr.: 2018-005133-27 Direkte telefon: 2519 9369 Initialer: SIKR Sekretariat v/ Aalborg Vand A/S Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Driftsplan for de statslige arealer i Vendsyssel... 2 Handleplan for bekæmpelse af Bjørneklo... 3 Status

Læs mere

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO)

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Koordinationsforum, Haderslev, 3. oktober 2013 Naturstyrelsens BNBO-rejsehold v/ civilingeniør Gunver Heidemann og jurist Sanne Hjorth Henriksen

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard Den 21.06.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 18.12.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning

Læs mere

Bilag til byrådsindstilling. Drikkevandsbeskyttelse - Opfølgning på Indsatsplan Beder

Bilag til byrådsindstilling. Drikkevandsbeskyttelse - Opfølgning på Indsatsplan Beder Bilag 4. Fund af pesticider Fra Dato Teknik og Miljø Klik her for at angive en dato. Bilag til byrådsindstilling. Drikkevandsbeskyttelse - Opfølgning på Indsatsplan Beder RESUMÉ En gennemgang af fund i

Læs mere

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø Landdistriktsrådet : 31.8.2016 Sag nr.: 04.21.00- P35-1-15 REFERAT AF 6. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Orientering fra Naturstyrelsen Aalborg

Orientering fra Naturstyrelsen Aalborg Orientering fra Naturstyrelsen Aalborg Naturstyrelsen Aalborg har afsluttet grundvandskortlægningen i kortlægningsområderne 1426 Bagterp og 1470 Lønstrup, Hjørring Kommune Anna Maria Nielsen Geolog, Naturstyrelsen

Læs mere

GRØNT TEMA. Fra nedbør til råvand

GRØNT TEMA. Fra nedbør til råvand GRØNT TEMA Fra nedbør til råvand Her findes temaer om grundvand, kildeplads, indsatsplanlægning (grundvandsbeskyttelse), boringer, undersøgelser og oversigt over støtteordninger, landbrugets indsats m.m.

Læs mere

Pålæg af rådighedsindskrænkninger, Gl. Hvorupvej 120, Hvorup.

Pålæg af rådighedsindskrænkninger, Gl. Hvorupvej 120, Hvorup. Punkt 14. Pålæg af rådighedsindskrænkninger, Gl. Hvorupvej 120, Hvorup. 2013-1974. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der træffes beslutning om pålæg af rådighedsindskrænkninger

Læs mere

Forslag til Indsatsplan for StautrupÅbo til beskyttelse af drikkevand

Forslag til Indsatsplan for StautrupÅbo til beskyttelse af drikkevand Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 17. december 2014 Forslag til Indsatsplan til beskyttelse af drikkevand Forslag til Indsatsplan StautrupÅbo er klar til vedtagelse

Læs mere

Administrationsgrundlag for indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse

Administrationsgrundlag for indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse Bilag 2 Administrationsgrundlag for indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse Målsætning for grundvandsbeskyttelse Det er Rebild Kommunes mål at drikkevandsforsyningen, nu og i fremtiden, er baseret på uforurenet

Læs mere

MØDEREFERAT. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden samt referat fra sidste møde Godkendt. 2. Opfølgning på punkter fra forrige møde Ingen

MØDEREFERAT. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden samt referat fra sidste møde Godkendt. 2. Opfølgning på punkter fra forrige møde Ingen MØDEDATO Den 2. december 2015 ANGÅENDE Dialoggruppen de grønne interessenter DELTAGERE: Poul Olsen - Grønt råd, Susanne Ladefoged - Danmarks Naturfredningsforening, Magnus Bang Hansen - Grønt råd (afbud),

Læs mere

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Natur- og miljøpolitik 2015 // Plads til alle Side 3 Indhold Visionen.......................................................... 7 Strategisporene....................................................

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-12-2018 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12:30) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

Program. 1. Velkomst ved Knud Vincents 2. Grundvandskortlægningen 3. Kaffepause 4. Indsatsplan 5. Det videre forløb 6. Spørgsmål

Program. 1. Velkomst ved Knud Vincents 2. Grundvandskortlægningen 3. Kaffepause 4. Indsatsplan 5. Det videre forløb 6. Spørgsmål Program 1. Velkomst ved Knud Vincents 2. Grundvandskortlægningen 3. Kaffepause 4. Indsatsplan 5. Det videre forløb 6. Spørgsmål Indsatsplan for beskyttelse af grundvandet i Slagelse Ved Brian Badike Thomsen,

Læs mere

Generalforsamlingen afholdes med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Generalforsamlingen afholdes med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. Generalforsamling i (NDV) Norddjurs Vandråd. Tidspunkt: Den onsdag 19. marts 2014 kl. 19.00 Sted: Fjellerup Aktivitetshus, Niels Iuels Plads 3, 8585 Glesborg. Generalforsamlingen afholdes med følgende

Læs mere

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Indholdsfortegnelse 001. Referat af møde den 27. april 2009 3 2 Medlemmer Erik Andersen Hans Kieldsen Aage Grynderup Christian

Læs mere

Mødereferat. Referat af 3. møde i Grundvandsforum. Natur og Miljø. Den 4. maj 2011

Mødereferat. Referat af 3. møde i Grundvandsforum. Natur og Miljø. Den 4. maj 2011 Mødereferat Den 4. maj 2011 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Referat af 3. møde i Grundvandsforum Mødedato: 24. marts 2011 Mødetid: 10-12 Mødested: Natur og Miljø, Valdemarsgade 18 Deltagere:

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 13.12.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Adresse ved personlig henvendelse: Lundbakvej 5, 9490 Pandrup

Læs mere

Indsatsplan Skive-Stoholm. Offentligt møde: Indsatsplan for sikring af drikkevandet i Skive-Stoholm-området. Stoholm Fritids- og Kulturcenter

Indsatsplan Skive-Stoholm. Offentligt møde: Indsatsplan for sikring af drikkevandet i Skive-Stoholm-området. Stoholm Fritids- og Kulturcenter Offentligt møde: Indsatsplan for sikring af drikkevandet i Skive-Stoholm-området Stoholm Fritids- og Kulturcenter d. 12. august 2014 Kl. 19.00 side 1 Dagsorden: Velkomst Torsten Nielsen, Formand for Klima

Læs mere

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 3.9.2009 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.: ODR REFERAT AF 9. MØDE I BRØNDERSLEV

Læs mere

Plads til alt og alle? NATUR OG MILJØPOLITIK - Skanderborg Kommune

Plads til alt og alle? NATUR OG MILJØPOLITIK - Skanderborg Kommune Plads til alt og alle? NATUR OG MILJØPOLITIK - Skanderborg Kommune Dialogmøde med Vandrådet Den 3. marts 2015 Skanderborg Kommune Vandrådets emner Vandforsyningsplanen Fokusområder Proces Tidsplan Grundvandsbeskyttelse

Læs mere

BNBO - BoringsNære BeskyttelsesOmråder

BNBO - BoringsNære BeskyttelsesOmråder BNBO - BoringsNære BeskyttelsesOmråder Den lette løsning? Dansk Vandkonference 2010. Tirsdag den 12. oktober 2010 Ole Silkjær 1 Program BNBO Hvad er BNBO BNBO ved stigende grundvandsstand Tilsyn og overvågning

Læs mere

Indsatsplanen set i et juridisk lys

Indsatsplanen set i et juridisk lys Indsatsplanen set i et juridisk lys Regelgrundlaget Den konkrete sagsbehandling Kursus om indsatsplanlægning til beskyttelse af drikkevandet den 20. august 2014 v/sten W. Laursen Områdeudpegning (VFL 11

Læs mere

Offentligt møde om indsatsplanlægning Durup - Balling

Offentligt møde om indsatsplanlægning Durup - Balling Offentligt møde om indsatsplanlægning Durup - Balling Torsdag, 8. februar 2018 Kl. 19-21 Sallinghallen 1 Indsatsplaner til beskyttelse af grundvandet Kommunen SKAL udarbejde indsatsplaner På baggrund af

Læs mere

Grundvandsbeskyttelse og målretning - hvordan arbejder Odense Kommune? Geolog Hans Peter Birk Hansen Odense Kommune

Grundvandsbeskyttelse og målretning - hvordan arbejder Odense Kommune? Geolog Hans Peter Birk Hansen Odense Kommune Grundvandsbeskyttelse og målretning - hvordan arbejder Odense Kommune? Geolog Hans Peter Birk Hansen Odense Kommune DISPOSITION Lovstof Målretning Case fra Odense Kommune Konklusion LOVSTOF Bekendtgørelse

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Erfaringer med grundvandsbeskyttelse gennem offentlig og privat skovrejsning ved Odense ATV Jord og Grundvand Vintermøde 6.

Erfaringer med grundvandsbeskyttelse gennem offentlig og privat skovrejsning ved Odense ATV Jord og Grundvand Vintermøde 6. Erfaringer med grundvandsbeskyttelse gennem offentlig og privat skovrejsning ved Odense ATV Jord og Grundvand Vintermøde 6. Marts 2012 Sektionsleder, landinspektør Morten Hartvigsen Email: moha@orbicon.dk

Læs mere

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger.

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger. Referat Dato: 19-07-2012 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2012-201182 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen 4. Forslag fra medlemmerne 5. Eventuelt Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden:

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden: Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: mandag 20/8 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret Skakkesholm

Læs mere

Bestyrelsesmøde 24. aug 2016

Bestyrelsesmøde 24. aug 2016 Bestyrelsesmøde 24. aug 2016 Deltagere: Flemming (fra 5. etape og formand), Anette (1.), Karsten (2.), Niels Jørgen(3.), Kurt (4.). Sted: Kurt Henriksen, Sundby Parkvej 18, 2.tv. Bestyrelsens fordeling

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 11. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 15.00 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 9. juni 2016 Sagsnr.: 16/5683 Sagsbehandler: jrs Mødested:

Læs mere

Referat Det Grønne Råd

Referat Det Grønne Råd Referat Det Grønne Råd Hjørring Kommune 29.05.2018 Kl. 19:00-22:00 Byrådssalen, Hjørring Rådhus Referat Deltagere: Jørgen Jørgensen, Danmarks Naturfredningsforening Børge Søndergård, DOF Carsten Bregnhøj,

Læs mere

GENERALFORSAMLING i Grundejerforeningen EGEN

GENERALFORSAMLING i Grundejerforeningen EGEN GENERALFORSAMLING i Grundejerforeningen EGEN Grundejerforeningen EGEN afholder ordinær generalforsamling Onsdag, den 29. marts 2017, kl.19.30 i Ry Hallen Dagsorden: 1 Valg af dirigent 2 Bestyrelsen beretning

Læs mere

KOMMUNEPLAN/ VANDFORSYNINGSPLAN

KOMMUNEPLAN/ VANDFORSYNINGSPLAN KOMMUNEPLAN/ VANDFORSYNINGSPLAN DEN 28.08.2018 CLAUS VANGSGAARD, DANVA ULLA LYNGS LADEKARL, NIRAS Disposition Præsentation Planhieraki Styrker og begrænsninger i planer Indsatsplan Kommuneplan Vandforsyningsplan

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 16. april 2013

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 16. april 2013 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 16. april 2013 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 21 Mødedato: Tirsdag den 16. april 2013, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af tillæg til indsatsplan for OSD 1435, Aalborg Sydøst

Godkendelse af 1. behandling af tillæg til indsatsplan for OSD 1435, Aalborg Sydøst Punkt 4. Godkendelse af 1. behandling af tillæg til indsatsplan for OSD 1435, Aalborg Sydøst 2016-056296 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til tillæg til indsatsplan for

Læs mere

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Deltagere: Leder Natur og Miljø, Peter Dorff Hansen (formand) Friluftsrådet, Jørgen E. Petersen Grøn Hverdag Sorø og omegn, Dorte E. Nielsen Sorø Kodriverlaug,

Læs mere

Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010

Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010 Rådhuset Natur- og Miljøafdelingen Kurt Vanggaard Telefon 96 84 84 45 Dato: 7.6.2010 J.nr.: 1/5 Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010 Afbud fra: Poul-Ole Jensen Bjarne Jensen

Læs mere

Indsatsplanlægning. Indsatsplanlægning skal sikre, at der udarbejdes en plan til beskyttelse af grundvandet mod forurening.

Indsatsplanlægning. Indsatsplanlægning skal sikre, at der udarbejdes en plan til beskyttelse af grundvandet mod forurening. Indsatsplanlægning Indsatsplanlægning skal sikre, at der udarbejdes en plan til beskyttelse af grundvandet mod forurening. En indsatsplan har en høj placering i planhierakiet, som vist på figur 1. Figur

Læs mere

Sendt pr. mail - jf. mailliste. 19. december 2013

Sendt pr. mail - jf. mailliste. 19. december 2013 Sendt pr. mail - jf. mailliste 19. december 2013 Referat fra mødet i Grønt Forum - Landbrug, den 4. december 2013 Deltagere: Fra landbruget: Svend Bodholt Nielsen, Familielandbruget VEST-Jylland, Helle

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Tilladelse til etablering og indvinding fra 2 vandindvindingsboringer ved Ovnstrupvej 6, 9352 Dybvad

Tilladelse til etablering og indvinding fra 2 vandindvindingsboringer ved Ovnstrupvej 6, 9352 Dybvad Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Total E&P Denmark B.V. Att: Henrik Nicolaisen Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 17.oktober 2012

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Deltagere: Jørn Andersen Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Henrik Præstholm Niels

Læs mere

Punkter fra bestyrelsen 1. Nye lokalplaner 2. Vedligehold af grøfter 3. Vejvedligeholdelse 4. Mountainbike 5. Nyt om solfangere 6.

Punkter fra bestyrelsen 1. Nye lokalplaner 2. Vedligehold af grøfter 3. Vejvedligeholdelse 4. Mountainbike 5. Nyt om solfangere 6. fra det årlige møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 16. januar 2013 kl. 15.30 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup Punkter fra bestyrelsen 1. Nye lokalplaner

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Notat 1 BAGGRUND 2 RÅDIGHEDSINDSKRÆNKNINGER I DE ENKELTE KOMMUNER

Notat 1 BAGGRUND 2 RÅDIGHEDSINDSKRÆNKNINGER I DE ENKELTE KOMMUNER Notat Aarhus kommune GRUNDVANDSBESKYTTELSE Status for frivillige dyrkningsaftaler og påbud af rådighedsindskrænkninger i danske kommuner og vandforsyninger 29. marts 2016 Projekt nr. 223526 Dokument nr.

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 4. december 2012 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 4. december 2012 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard Den 18.12.2012 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 4. december 2012 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Efter velkomsten var der en kort præsentationsrunde af medlemmerne. På mødet deltog 20 ud af 27 inviterede repræsentanter. Se vedlagte deltagerliste.

Efter velkomsten var der en kort præsentationsrunde af medlemmerne. På mødet deltog 20 ud af 27 inviterede repræsentanter. Se vedlagte deltagerliste. Horsens Kommune Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Kære KOVA-medlem Jord og Grundvand Sagsbehandler: Gitte Bjørnholdt Brok Direkte: 7629 2507 www.horsens.dk Sagsnr. 09.08.00-A21-1-14 Dato: 12.9.2014 Telefontid:

Læs mere

Revision af indsatsplan i Greve Kommune I ET OMRÅDE MED INTENSIV VANDINDVINDING

Revision af indsatsplan i Greve Kommune I ET OMRÅDE MED INTENSIV VANDINDVINDING Revision af indsatsplan i Greve Kommune I ET OMRÅDE MED INTENSIV VANDINDVINDING Tommy Koefoed, civilingeniør, Koordinator for miljø ATV 28. november 2017 Behov for revurdering af indsatsplan Eksisterende

Læs mere

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Fra landbruget: Lars Mathiassen, Jysk Landbrug; Per Vinther, Jysk Landbrugsrådgivning; Dannie Feldbak, Herning-Ikast Landboforening;

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 16.30 18.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K med efterfølgende besigtigelse i Ørestaden. Fraværende med afbud:

Læs mere