*Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Thomas Jensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "*Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Thomas Jensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv"

Transkript

1 Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: Fax: Næste møde: Se ad pkt. 9. Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : J. Nr.: A08/ODR Int.: ODR REFERAT AF 3. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE RÅD. Mødetid: Mandag den kl Mødested: Byrådssalen på Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Deltagere: Fra Brønderslev Kommune: Formand Karsten Frederiksen. (Formand for Teknik- og Miljøudvalget). Næstformand Bendt Danielsen (Formand for Udviklings- og Planlægningsudvalget). Sekretær Ole Riemer (Naturgruppen). Ad hoc vedr. kommuneplan m.v.: Søren Nørskov (Udvikling og Planlægning). Ad hoc vedr. kommuneplan m.v.: Thomas Jepsen (Teknisk direktør) Øvrige deltagere. (Afbud er markeret med*): Fra: Deltager: *Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Thomas Jensen Dansk Familielandbrug Jørgen Jørgensen Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Dansk Skovforening Jacob Nielsen Det Jydske Haveselskab Gunnar Vestergaard DN Brønderslev Gert Henriksen DN Brønderslev Lars Schönberg-Hemme Friluftsrådet Gerda Marie Jensen Landsbyrådet Eddy Marrup Landbonord Thomas Sejlund Lystfiskeri Jens Selmer Andersen Naturvejlederne Hans Peter Johansen Jagtforeningerne Henrik Lundbech *Spejdersamvirket Morten Bruun Jacobsen Nordjyllands Statsskovdistrikt Jesper Blom-Hansen Vendsyssel Energi- og Miljøkontor Peter Larsen Øvrige modtagere af dagsorden og referat: Teknik- og Miljøudvalget Udviklings- og Planlægningsudvalget F\04.00\ODR Grønt Råd Ref Side 1/7

2 Notat Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation af nye deltagere. 2. Godkendelse af referat. 3. Udpegning af repræsentant til præmieringsudvalget for Brønderslev Kommunes Natur- og Miljøpris. (Brochure om prisen og præmieringsudvalget kan ses på kommunens hjemmeside under Nyheder ). 4. Certificering af kommunens skove. (Udsat fra 2. møde). 5. Behandling af Brønderslev Kommunes forslag til planstrategi. (Kan ses på kommunens hjemmeside under Nyheder ). 6. Orientering om kommunens budgetlægning v/ Karsten Frederiksen. 7. Afgrænsning af Det Grønne Råds arbejde vedr. planlægning: Er det relevant at behandle f.eks. masterplanen for Hjallerup by, som alligevel behandles med offentlig høring? (Findes på kommunens hjemmeside under Teknik og Forsyning - Planer). 8. Eventuelt. 9. Næste møde. Referat: Ad 1. Velkomst og præsentation af nye deltagere. Landbonord: Thomas Sejlund deltager fremover i stedet for Torkil Skovrider. Ad 2. Godkendelse af referat. Referatet blev godkendt. Ad 3. Udpegning af repræsentant til præmieringsudvalget for Brønderslev Kommunes Naturog Miljøpris. Peter Larsen blev valgt enstemmigt. Ad 4. Certificering af kommunens skove. Ole Riemer gennemgik de udsendte bilag, som motiverer forslaget om, at certificere Brønderslev Kommunes Skove i henhold til PEFC i en gruppecertificering med tilknytning til Skovdyrkerforeningen Nord- Østjylland. Jesper Blom-Hansen og Jacob Nielsen var enige i, at certificering er et godt signal at sende til borgerne, og at den vil øge både sikkerheden for afsætning af skovenes produkter og salgspriserne for en del af produkterne. Jesper Blom-Hansen tilkendegav, at Skovdyrkerforeningens årlige konsulenthonorar for administrationen er billigt i forhold til de afsætningsmæssige fordele. Peter Larsen, Lars Schönberg-Hemme og Eddy Marrup ønskede at certificeringen skulle ske i FSC eller i begge certificeringssystemer, og fik støtte fra flere deltagere fra naturorganisationer. Henrik Lundbech ønskede, at skovdriften også skal tilgodese jagt- og vildtinteresser. OR forklarede, at PEFC er foreslået, fordi kommunen er for lille til egen certificering, og Skovdyrkerforeningens gruppecertificering foregår i relation til PEFC. Desuden anså OR det for en fordel, at PEFC har den bedste kontrol med, at certificeringen overholdes. JBH bekræftede dette forhold, idet FSC stort set kun forlanger tro og love erklæring om, at certificeringen overholdes.

3 Notat EM spurgte, om Det Grønne Råd kunne træffe beslutning i sagen. Karsten Frederiksen forklarede, at beslutningskompetencen er hos Teknik- og Miljøudvalget, som træffer sin beslutning efter vurdering af debat og konklusioner på Det Grønne Råd. Referentens bemærkning: Teknik- og Miljøudvalget besluttede på sit møde den at skovene certificeres i henhold til PEFC som gruppecertificering med tilknytning til Skovdyrkerforeningen Nord- Østjylland. Hovedmålsætningen bliver langsigtet skovdrift med hensyn til natur, publikum og grundvand. 5. Behandling af Brønderslev Kommunes forslag til planstrategi. Søren Nørskov orienterede om planstrategien og de 3 udvalgte temaer Børn og unge, Kultur og fritid og Smukke omgivelser. De næste 4 år skal der lægges særlig vægt på de 3 temaer, med Smukke omgivelser som1. prioritet. Planstrategien har en overordnet placering i planhierakiet, og skal udmøntes i kommuneplanen. Karsten Frederiksen understregede vigtigheden af vore smukke omgivelser og det rene miljø, som han anser for væsentligt medvirkende til at befolkningstallet fastholdes, mens det går tilbage i Frederikshavn og Hjørring Kommuner. Bendt Danielsen: Vi skal benytte, beskytte og pleje landskabet på naturens vilkår. Det er vigtigt for bosætningen og livskvaliteter. Skovene og grundvandet skal have særlig stor opmærksomhed. Jens Selmer Andersen: Pleje er vigtig, så tilgroning eller forsumpning undgås. Henrik Lundbech: Plejen bør tilpasses vildtet. Lars Schönberg-Hemme: Roste visionerne om et finmasket stinet, men turde knap tro på realiseringen. Det er vigtigt at fastholde en tydelig grænse mellem by og land. Regionplanen (nu landsplandirektiv) lægger vægt på store uforstyrrede områder, men planstrategien nævner det ikke. Der er behov for skov overalt, ikke kun bynært. Der er behov for, at kommunen fremmer udviklingen af skovrejsningsområderne. Kommunen er en udpræget landbrugskommune, men planstrategien omtaler ikke landbruget, som bl.a. ligger i ådalene, hvor dyrkningen bør reduceres, og græsningen bør forøges. SN: Ministeriet har ligeledes bedt om at få landbruget nævnt. Eddy Marrup: De fine tanker i planstrategien bør forpligte Byrådet. De passer fint til whiskybæltetankegangen. Grusgravning i Søheden Plantage passer ikke til whiskybæltetankegangen. Thomas Jepsen var glad for feedbacken på planstrategien. Det åbne land er en vigtig ny opgave for kommunerne. Karsten Frederiksen: Vi skal have mere skov, men landbruget skal også have gode vilkår. Vi skal også sørge for gode og naturlige vandløb og forskønne oplandsbyerne. Det koster alt sammen penge. Planstrategien er et værktøj, som politikerne skal bakke op om.

4 Notat BD: Enig. Samarbejdet med interesseorganisationerne er vigtigt. Hvordan klarer vi grænseområderne mellem land og by? Løsningen må afhænge af lokaliteten. Søheden Plantage skal bevares fri for grusgravning. Henrik Lundbech: Landbruget er vigtigt for flora og fauna, men EU s landbrugspolitik går undertiden imod naturens interesser, f.eks. reglerne om slåning af brakmarker. HL støtter naturgenopretning, især naturvenlig pleje af kommunens egne områder. Hvordan arbejder kommunen med Lokal Agenda 21? SN: Lokal Agenda 21 er det samme som Bæredygtig udvikling jfr. side 14 og 15 i planstrategien. HL: Har ledt forgæves efter Lokal Agenda 21 på kommunens hjemmeside. SN: Det bliver der rettet op på. Ønsker at knytte Lokal Agenda 21 til budgettet. Peter Larsen: Planstrategien er luftige overordnede betragtninger, som er åbne for personlige fortolkninger. Der anvises ikke løsninger på konflikter mellem smukke omgivelser og andre hensyn. Der burde være målbare målsætninger. Jesper Blom-Hansen: Skov- og Naturstyrelsen vil gerne være en aktiv medspiller mht. at skabe gode bosætningsmuligheder og vil gerne samarbejde om planlægning og praktiske forhold, f.eks. bynær skovrejsning. KF: Bynær skovrejsning skal være dagsordenpunkt på næste møde i Det Grønne Råd. Jørgen Jørgensen spurgte, om der er skovrejsningsplan for hans jord nær Tolstrup Vandværk. SN svarede, at skovrejsningsområderne kan ses i regionplanen / landsplandirektivet. De kan senere komme med i Kommuneplanen. BD tilføjede, at kommunen endnu ikke har en plan for udmøntning af skovrejsningsområderne. KF: Vagn Gjerløv har skriftligt foreslået, at slåning af vejrabatter af hensyn til fuglelivet helt ophører. Ole Riemer har svaret, at det vil skade vejenes afvanding og bæreevne, at det vil forarme blomsterfloraen og insektlivet og på sigt føre til skovbevoksede rabatter. KF tilføjede, at slåningspolitikken bør være forskellig i by og på land, idet der er en umiddelbar forventning om højere vedligeholdelsesniveau i byer end på landet. JJ mente, at det vil være en fordel at slå forrabatten, idet det vil føre til færre påkørsler af dyr. KF: Vindmøller er et andet vigtigt emne. Der arbejdes med Ryå Vest. Vil gerne påtage sig et ansvar, herunder pege på egnet lokalitet. Anser husstandsvindmøller for en dårlig idé. De producerer for lidt i forhold til ulemperne for omgivelserne. Gerda Marie Jensen: Hvad gør kommunen for at undgå skæmmende faldefærdige huse?

5 Notat Jacob Nielsen: Kommer der initiativer fra staten vedr. de faldefærdige huse. Lovgivning? Penge? Gert Henriksen: Der er også problemer med små forladte ejendomme mellem landsbyerne. Eddy Marrup: Brønderslev Kommune er langsom til at tage sig af disse problemer. KF: Har efterlyst løsningsforslag og penge fra staten. Velviljen er stigende, men ikke udmøntet. Det er stadig kun rotter og nedstyrtningsfare, der kan lovliggøre indgriben. Almenvellet burde også være lovlig begrundelse. Måske kan byfornyelsesmidler en gang blive anvendelige til formålet. Vi skal ikke konkurrere med Låsby Svendsen, men vi kunne jo starte med en registrering. Det burde være muligt at nægte boligsikring, hvis huset er uegnet til menneskebolig. Spørgsmålet om de faldefærdige huse hører under Udviklings- og Planlægningsudvalget, hvor Bendt Danielsen er formand. Ad 6. Orientering om kommunens budgetlægning v/ Karsten Frederiksen. Vagn Gjerløv havde skriftligt bedt om en orientering, specielt med henblik på, hvor mange penge, der afsættes til naturprojekter. Karsten Frederiksen gav en orientering med speciel vægt på Teknisk Udvalgs område. Der er ikke afsat specielle midler til nye naturprojekter. Bendt Danielsen gjorde opmærksom på LAG-midlerne til udvikling af landdistrikterne, og nævnte at der ville blive informationsmøder den 4. og den 10. marts. Jens Selmer Andersen efterlyste penge til gydegrus i de kommunale vandløb. KF gav tilsagn om, at der som sædvanlig er penge til rådighed til formålet. Lars Schönberg-Hemme spurgte, om Aalborg Kommune er i gang med at udarbejde nyt regulativ for Ger Å. Referentens bemærkning: Aalborg Kommune er i gang. Der er indkommet nogle henvendelser fra offentligheden, men der kan ikke p.t. siges noget om eventuelle ændringer af regulativet. Ad 7. Afgrænsning af Det Grønne Råds arbejde vedr. planlægning: Er det relevant at behandle f.eks. masterplanen for Hjallerup by, som alligevel behandles med offentlig høring? Jesper Blom-Hansen: Grønne råd har ofte lokalkendte og fagligt dygtige medlemmer, som det er nyttigt at bruge i behandling af store planer. Hjørring og Frederikshavn kommuner benytter gerne de grønne råd til proaktive drøftelser af tingene i en tidlig fase, hvor det kan ske uformelt, f.eks. Palm City. De formelle høringer af organisationer m.v. kan så ske når planerne er trykt. Peter Larsen støttede JBH s synspunkter. Karsten Frederiksen betragtede Det Grønne Råd som et supplement til organisationerne i høringsfasen.

6 Notat Bendt Danielsen anførte, at enhver kan foreslå at få en plan på dagsordenen på et tidligt tidspunkt i planlægningsforløbet, og at organisationernes repræsentanter i Det Grønne Råd er nogle af organisationernes spidser. KF og BD var enige om, at et krav om behandling af alle planer i Det Grønne Råd kan føre til vanskelige planlægningsforløb og / eller mange møder i Det Grønne Råd. Thomas Jepsen og Ole Riemer var enige om, at Det Grønne Råd med fordel kan tage principiel stilling til problemstillinger, men ikke behøver behandle enkeltprojekter. Et eksempel er rådets behandling af naturgenopretning i Nørreådalen. Behandlingen mundede ud i en positiv holdning til naturgenopretning med anvendelse af visse metoder, som kan anvendes generelt, men der blev ikke en specifik tilkendegivelse om Nørreådalen. Ad 8. Eventuelt. Karsten Frederiksen orienterede om: - Danmarks Naturfredningsforenings affaldsdag den og kommunens opbakning hertil. - Arbejdet med at gennemføre en natursti ved Krebsehavet i Asaa. - Den nye indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i hele kommunen. - Undersøgelse af mulighederne for at blive en Klimakommune. Danmarks Naturfredningsforening Brønderslev havde skriftligt stillet forslag om, at Dronninglund Fjernvarme skulle tildeles Natur- og Miljøprisen pga. sit projekt om varmeproduktion ved hjælp af jordvarme og solenergi. Forslaget blev drøftet, og der var tvivl om, hvorvidt prisen burde tildeles et projekt, som endnu ikke var sat i værk. Danmarks Naturfredningsforening Brønderslev har efterfølgende meddelt, at foreningen fortsat indstiller Dronninglund fjernvarme som prismodtager. Ole Riemer, som også er sekretær for præmieringsudvalget, sørger for, at forslaget bliver behandlet. Lars Schönberg-Hemme forespurgte, hvordan det går med kommunens overvejelser om et jordkøbsnævn. KF oplyste, at han vil undersøge om der er interesse for det i forbindelse med budgetlægningen for Jacob Nielsen foreslog, at der ved nye udstykninger stilles krav om mere natur, f.eks. 50% af det samlede areal. Det øger værdien meget uden væsentligt øgede etableringsomkostninger. Thomas Jepsen: Kvalitetskrav til udstykninger er eksempel på principper, som Det Grønne Råd kan udmelde. Sættes på dagsordenen for næste møde. Bendt Danielsen foreslog, at Det Grønne Råd kommer med på kommunens mødekalender. Forslaget fik tilslutning, og Ole Riemer arbejder videre med det. Ad 8½. Indkomne forespørgsler. Karsten Frederiksen fremlagde de indkomne forespørgsler til debat: A. Kan mødetidspunktet flyttes, så det ligger efter arbejdstid? Der var klar stemning for, at mødetidspunktet kl. 14 fastholdes.

7 Notat B Skal Danmarks Naturfredningsforening fortsat have 2 medlemmer, selv om de 2 tidligere lokalkomitéer er slået sammen til én? Der var ikke stemning for at ændre DN s repræsentation, som derfor fortsætter uændret. Ad 9. Næste møde. Næste møde afholdes onsdag den 28. maj 2008 kl i Byrådssalen i Brønderslev Foreløbig dagsorden: 1. Velkomst. 2. Godkendelse af referat. 3. Bynær skovrejsning. 4. Naturindhold i nye udstykninger. 5. Status for planstrategi- og kommuneplanarbejdet. 6. Status for Regionens råstofplan. 7. Status på undersøgelsen om at blive klimakommune. 8. Eventuelt. 9. Næste møde. Med venlig hilsen Ole Riemer forstkandidat & legepladsinspektør

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 NB: Julemøde med spisning 12.11.2008. (Pkt. 9.) Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 27.8.2008 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR

Læs mere

Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv

Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 6.11..2007 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.: ODR REFERAT AF FØRSTE MØDE I BRØNDERSLEV

Læs mere

Miljø, Vand & Natur i Byrådssalen i Brønderslev.

Miljø, Vand & Natur i Byrådssalen i Brønderslev. Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 NB: Næste møde holdes onsdag den 11.2.2009 Miljø, Vand & Natur i Byrådssalen i Brønderslev. : 11.12.2008 Det Grønne

Læs mere

Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv. * Landsbyrådet Eddy Marrup

Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv. * Landsbyrådet Eddy Marrup Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 OBS: Læs pkt. 13. nu!. Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 1.7.2008 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.: ODR REFERAT

Læs mere

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 NB: Næste møde holdes onsdag den 8. september i Naturskolen i Lunken. Mødetid: 15.00!! Det Grønne Råd Miljø, Vand

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Miljø, Vand & Natur : 14.8.2014 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 31. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø : 20.3.2015 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 33. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv * Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv * Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 16.5.2013 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 REFERAT AF 26. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

* Ann-Pia Taagaard Kasserer. * Jonna Holdorf Medlem. Fra LAG Nord Tove Fønss Koordinator. (Fra kl. ca )

* Ann-Pia Taagaard Kasserer. * Jonna Holdorf Medlem. Fra LAG Nord Tove Fønss Koordinator. (Fra kl. ca ) Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø Landdistriktsrådet : 2.12.2015 Sag nr.: 04.21.00- P35-1-15 REFERAT AF 3. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Brønderslev Kommune. Det Grønne Råd. NB: Møde 11 den er aflyst!

Brønderslev Kommune. Det Grønne Råd. NB: Møde 11 den er aflyst! Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 NB: Møde 11 den 1.12.2009 er aflyst! Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 18.11.2009 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.:

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 13.12.2010 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 15. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø : 10.12.2015 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 36. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE

Læs mere

Mødetid: Onsdag den 14. april 2010 kl Mødested: Kantinen på Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund.

Mødetid: Onsdag den 14. april 2010 kl Mødested: Kantinen på Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Miljø, Vand & Natur Dato: 4.5.2010 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 NB: Næste møde afholdes i Asaa! (Pkt. 15) Husk: Tilbagemelding

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø Landdistriktsrådet : 31.8.2016 Sag nr.: 04.21.00- P35-1-15 REFERAT AF 6. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 10.3.2011 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 16. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen

* Brønderslev Erhvervs- og Turistcenter Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 3.9.2009 J. Nr.: 04.00.00A08/ODR Int.: ODR REFERAT AF 9. MØDE I BRØNDERSLEV

Læs mere

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

* Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Miljø, Vand & Natur Dato: 12.9.2013 J. nr.: 04.00.00.P35 Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 27. MØDE I BRØNDERSLEV

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Børge Juul Kristensen

Brønderslev Erhverv og Turisme Børge Juul Kristensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø : 5.10. 2016 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 40. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen. Dansk Ornitologisk Forening Vagn Gjerløv Haveselskabet, Brønderslev Kreds Ib Lies Nielsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø : 8.9.2015 J. nr.: Sag nr.: 13/1191 Det Grønne Råd REFERAT AF 35. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES GRØNNE

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Indholdsfortegnelse 001. Referat af møde den 27. april 2009 3 2 Medlemmer Erik Andersen Hans Kieldsen Aage Grynderup Christian

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 13.12.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Adresse ved personlig henvendelse: Lundbakvej 5, 9490 Pandrup

Læs mere

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet. Mødetid: Onsdag den 11. maj 2016 kl Mødested: Havnehuset, Asaa Havn 2, 9340 Asaa

Brønderslev Kommune. Landdistriktsrådet. Mødetid: Onsdag den 11. maj 2016 kl Mødested: Havnehuset, Asaa Havn 2, 9340 Asaa Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø Landdistriktsrådet : 12.5.2016 Sag nr.: 04.21.00- P35-1-15 REFERAT AF 5. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne Møde Det Grønne Råd Dato 16. november 2017 Sted Mødelokale 157 Park & Natur By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Init.: KLA Deltagere Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Driftsplan for de statslige arealer i Vendsyssel... 2 Handleplan for bekæmpelse af Bjørneklo... 3 Status

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard Den 21.06.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 18. juni 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse

Læs mere

Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010

Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010 Rådhuset Natur- og Miljøafdelingen Kurt Vanggaard Telefon 96 84 84 45 Dato: 7.6.2010 J.nr.: 1/5 Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010 Afbud fra: Poul-Ole Jensen Bjarne Jensen

Læs mere

REFERAT. Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00. Vandråd Kattegat Skagerrak. Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn

REFERAT. Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00. Vandråd Kattegat Skagerrak. Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn REFERAT Dato: 8. april 2014 Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00 Sagsnummer: 13/20752 Dok.nr.: 67115/14 Emne Vandråd Kattegat Skagerrak Sted Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn Deltagere Arne Jensen,

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Referat af generalforsamling Torsdag d. 3/5-13

Referat af generalforsamling Torsdag d. 3/5-13 Referat af generalforsamling Torsdag d. 3/5-13 Dagsorden.: 1. Konstatering af stemmetal 2. Valg af dirigent 3. Distriktsbestyrelsens beretning 4. Aflæggelse af årsregnskab v/michael Ankersen 5. Meddelelser

Læs mere

Mødetid: Onsdag den 8. september 2010 kl Mødested: Brønderslev Kommunes Naturskole i Lunken, Håndsbækvej 144, Jerslev.

Mødetid: Onsdag den 8. september 2010 kl Mødested: Brønderslev Kommunes Naturskole i Lunken, Håndsbækvej 144, Jerslev. Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 24.9.2010 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 14. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift Bestyrelsens 4. møde Torsdag d. 22. oktober 2015 kl 18:00 21:00 Sted: Roskilde Museum Der blev serveret en let aften-anretning fra museets café Romus. R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten,

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Torsdag den 26. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15.00 Mødested: Mødelokale M5, Viborg Rådhus, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg Mødeleder: Anna

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Grønt Råd Dato: 23.01.2012 Tidspunkt: 15.00-17.05 Sted: C2 Deltagere: Lars Brandstrup Nielsen, Arne S. Hansen, Betina Grimm, Viviane Mortensen, Bertel Riber, Kim Jørgensen, Jørgen

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 67565/14 MJOH Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Jens Peter Skjølstrup Madsen (Hjørring

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Hovedstruktur 11 Vision 12 Overordnet struktur 13 Udvikling 21 Landskab 26 Bæredygtighed 28 Forudsætninger 32 Forhold til anden planlægning

Læs mere

18. maj Dato: Lokale: Tidspunkt: 16:00. Kurt Bering. Tove Fønss

18. maj Dato: Lokale: Tidspunkt: 16:00. Kurt Bering. Tove Fønss Landdistriktsrådet Dagsorden Dato: Lokale: Tidspunkt: 18. maj 2017 Stenum Kultur og Forsamlingshus 16:00 Karsten Frederiksenn (C) Hildo Rasmussen (A) Margit Chemnitz (V) Knud-Erik Sørensenn (J) Hans Jørgen

Læs mere

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fredag den 29. september 2017 kl. 13:00 17:15 Rådhus, Prinsens Allé 5, 8800, mødelokale M5 e: Organisation Danmarks Naturfredningsforening Danmarks

Læs mere

Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre

Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre Bestyrelsens 8. møde Torsdag d. 10. november 2016 kl. 16:30 senest 18:30 Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre R E F E R A T 8.1 Godkendelse af dagsordenen 8.2 Nationalparkplanen

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Tirsdag den 25. september 2018 Mødetidspunkt: Kl. 10.30-12 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 1. november 2018 Sagsnr.: 17/58832 Sagsbehandler:

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl. 12.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Havvindmølleparker i Jammerbugten.... 3 Orientering

Læs mere

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF Deltagere: Grundvandsrådet Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet Benny Christensen, Byrådet Arne Hastrup Larsen, Danmarks Naturfredningsforening Hans-Kurt

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

3. Økonomiopfølgning 2012 Administrationschef Jens Otto Hundsdahl redegør på mødet for forårsopfølgningen.

3. Økonomiopfølgning 2012 Administrationschef Jens Otto Hundsdahl redegør på mødet for forårsopfølgningen. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 14. maj 2012, klokken 15.00 17.00 Mødet foregår i mødelokalet på VUC i Holstebro 1. Godkendelse af referat Der er ikke indkommet kommentarer til sidste referat 2.

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 6. december 2017 Mødetidspunkt: Kl. 15.00 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 21. december 2017 Sagsnr.: 16/65774 Sagsbehandler:

Læs mere

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19.

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19. Referat Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 18.12.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning

Læs mere

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET REFERAT KULTURRÅDET Mødedato: Tirsdag den 26. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 19.00 Sted: Lille Stue, KulturStationen, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Deltagere: Helle Jørgensen Charlotte M. B. Nielsen

Læs mere

01.02 Orientering - Siden sidst v/direktøren:

01.02 Orientering - Siden sidst v/direktøren: Referat af 01. møde 2016 Vedr. : Ordinært møde Sted : Viborg Fjernvarme, Håndværkervej 6, 8800 Viborg Tid : Torsdag den 26. januar 2017 kl. 16.00-19.00 Deltagere : Per B. Jørgensen PBJ Helle Henningsen

Læs mere

Referat fra andet møde i Vandløbsforums arbejdsgruppe 5 om vandløb generelt d. 15. august 2013

Referat fra andet møde i Vandløbsforums arbejdsgruppe 5 om vandløb generelt d. 15. august 2013 Vandplaner og Havmiljø J.nr.: NST-4203-00060 Ref.: lykgu Den 25. september 2013 Referat fra andet møde i Vandløbsforums arbejdsgruppe 5 om vandløb generelt d. 15. august 2013 Deltagere: Steen Wegge Laursen,

Læs mere

Forslag til: Kommissorium for Det Grønne Råd 2018

Forslag til: Kommissorium for Det Grønne Råd 2018 Forslag til: Kommissorium for Det Grønne Råd 2018 Det Grønne Råd Formål og historie Det Grønne Råd er oprettet som et forum for dialog og samarbejde mellem borgerne, interessegrupper og kommunens politikere

Læs mere

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen

Brønderslev Erhverv og Turisme Carsten Overgaard Sørensen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur : 26.9.2011 J. nr.: Sag nr.: 10/3004 REFERAT AF 18. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Velkommen værsgo at tage plads. Skanderborg Kommune

Velkommen værsgo at tage plads. Skanderborg Kommune NATUR OG MILJØPOLITIK - Velkommen værsgo at tage plads NATUR OG MILJØPOLITIK - PROGRAM Kl. 10.30 i Laden på Vestermølle Velkommen og introduktion Kl. 10.45 12.30 Dilemmaløb rundt på Vestermølle Spørgsmål

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

Det Grønne Råd Referat

Det Grønne Råd Referat Det Grønne Råd Referat til mødet den kl. 12:30 i Administrationsbygningen i Hurup, Kirkevej 9, Hurup, Mødelokale 2 Medlemmer: Esben Oddershede (V) Marianne Davidsen Galsgaard Hans Henrik Hust Søren Johnsen

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-12-2018 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12:30) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Til Medlemmerne af Det Grønne Råd. Referat fra møde i Det Grønne Råd den 5. september 2016 (Rådsmøde nr. 01) Mødedeltagere

Til Medlemmerne af Det Grønne Råd. Referat fra møde i Det Grønne Råd den 5. september 2016 (Rådsmøde nr. 01) Mødedeltagere Til Medlemmerne af Det Grønne Råd 5. september 2016 Sagsbeh MKBM/KK Referat fra møde i Det Grønne Råd den 5. september 2016 (Rådsmøde nr. 01) By- og Miljøområdet Vej, Park og Miljø Rådhuset 2000 Frederiksberg

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev

Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl. 19.30 21.30 Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev. Dagsorden: Pkt. 1 Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Jens Jens

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: HEM Dok.nr.: 4985280 Sag.nr.: 2019-SL211NJ-17171 03-05-2019 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 10. maj 2019 Tid: 09.00-16.00 Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Peter, Lotte, Kathja,

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober 2018 Mødested: Meldahls Rådhus Byrådssalen Mødetidspunkt: Kl. 18:15-19:30 Medlemmer: Formand:

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5 14. marts 2014 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl. 9.30-12.30 Sted: Lokale 5 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen,

Læs mere

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/6 Referat fra 4. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl. 10.30 13.30 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Dirigenten konstaterede, at der er indkaldt rettidigt til generalforsamlingen via annonce i Stevnsbladet.

Dirigenten konstaterede, at der er indkaldt rettidigt til generalforsamlingen via annonce i Stevnsbladet. Referat af ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2015 Tirsdag d. 14. april kl 20.00, Tinghuset, Algade 8 i Store Heddinge Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmetællere

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune REFERAT af Det Grønne Råds møde den 19. februar 2019 Mødedato: Tirsdag den 19. februar 2019 Mødetid: Kl. 16.00 til kl. 18.00 Mødested: Blixens lokale Y1.144 Deltagere: Henning Ettrup, HE, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Deltagere: Leder Natur og Miljø, Peter Dorff Hansen (formand) Friluftsrådet, Jørgen E. Petersen Grøn Hverdag Sorø og omegn, Dorte E. Nielsen Sorø Kodriverlaug,

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 110751/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen 31.10.14 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af revideret regnskab 4.

Læs mere

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere:

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Mødereferat Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Odder kommune, Teknisk udvalg v/elvin J. Hansen (formand for Grønt Råd) Danmarks Naturfredningsforening Lokalkomité Odder v/ Dorthe

Læs mere

kommuneplanstrategi En strategi med fokus på landdistrikterne i Guldborgsund Kommune

kommuneplanstrategi En strategi med fokus på landdistrikterne i Guldborgsund Kommune kommuneplanstrategi 2011 En strategi med fokus på landdistrikterne i Guldborgsund Kommune 1 vi sikrer mulighed for at bo tæt på de tilbud, der får hverdagen til at hænge sammen fotos benyttet i kommuneplanstrategi2011

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. til

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. til HVIDOVRE KOMMUNE Dagsorden fællesmøde Ejendoms- og Arealudvalget og Teknik- og Miljøudvalget onsdag den 6. maj 2009, kl. 17.30 i mødelokalet Kystagerparken, lokal 3667, Teknisk Forvaltning, Multihuset.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal.

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. 1 jsc Nørreby, d. 12. september 2013 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. Deltagere Torben Nielsen, Jens Haubro, Martha Joensen, Jan Schlegel, Jette Kølle, Lars Christoffersen,

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Referat. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176. Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle.

Referat. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176. Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176 Referat Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus Mødedeltagerne SKOV- OG NATURSTYRELSEN Midtjylland J.nr. SNS-4332-003337/00334 Ref. jepsc Den 30. april 2009 Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Børn og Kultur. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Børn og Kultur. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalg for Børn og Kultur Referat Dato: 17. september 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 25.01.2007 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 25.01.2007 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Kommunalbestyrelsen 1 Punkter på lukket møde: 52. Skovrejsning ved Øster Hovensvej i Aabybro...2 Afbud: Helle Bak Andreasen (V)

Læs mere

Til medlemmerne af brugerrådet ved Silkeborg Statsskovdistrikt. J.nr. SN 2001-210 Ref. LBH

Til medlemmerne af brugerrådet ved Silkeborg Statsskovdistrikt. J.nr. SN 2001-210 Ref. LBH Til medlemmerne af brugerrådet ved Silkeborg Statsskovdistrikt SKOV- OG NATURSTYRELSEN SILKEBORG STATSSKOVDISTRIKT LANDSDELSCENTER MIDTJYLLAND J.nr. SN 2001-210 Ref. LBH Referat af brugerrådsmøde den 27.

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 30. november 2015 i Energicenteret på Rådhuset

Referat af Grønt Råds møde mandag den 30. november 2015 i Energicenteret på Rådhuset Referat af Grønt Råds møde mandag den 30. november 2015 i Energicenteret på Rådhuset Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Frank Elm

Læs mere

Referat Det Grønne Råd

Referat Det Grønne Råd Referat Det Grønne Råd Hjørring Kommune 29.05.2018 Kl. 19:00-22:00 Byrådssalen, Hjørring Rådhus Referat Deltagere: Jørgen Jørgensen, Danmarks Naturfredningsforening Børge Søndergård, DOF Carsten Bregnhøj,

Læs mere

Referat af møde i Jersey Avlsforum

Referat af møde i Jersey Avlsforum Referat af møde i Jersey Avlsforum Tid: Torsdag d. 5. maj 2011 Sted: Mødeleder: Referent: Til stede: Bygholm Landbrugsskole, Horsens Anders Levring Regitze Reinhold Jersey Avlsforum, Svenske repræsentanter,

Læs mere

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Onsdag den 3. maj 2017 kl. 16:00 18:00. Søndermølle Kultur og Naturcenter, Vinkelvej 40, 8800 Deltagere: Organisation Bæredygtigt Landbrug

Læs mere