GENERALFORSAMLING 3. OKTOBER 2018 I CHARLOTTEHAVEN BERETNING VED REGIONS- FORMAND PETER ØSTERGAARD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GENERALFORSAMLING 3. OKTOBER 2018 I CHARLOTTEHAVEN BERETNING VED REGIONS- FORMAND PETER ØSTERGAARD"

Transkript

1 Året der gik - i og omkring - RHTF GENERALFORSAMLING 3. OKTOBER 2018 I CHARLOTTEHAVEN BERETNING VED REGIONS- FORMAND PETER ØSTERGAARD

2 I morgen for nøjagtig et år siden - 4. oktober dannedes Region Hovedstadens Tandlægeforening. Med Københavns Tandlægeforening som fundament samledes hele standen af tandlæger, studerende og tidligere kolleger i Region H i samme båd.

3 Sådan ser vi ud i alt medlemmer Aktive Passive Pensionist Studerende

4 2018 Et år med masser af intern og praktisk travlhed på grund af de nye tider. Et år med faglige ups and downs, hvor opsigelsen af Tandlægeoverenskomsten helt sikkert har været den største rutsjetur. Et år hvor de elektroniske medier for alvor har været med til at sætte dagsorden for hele tandlægebranchen.

5 2018 Året hvor de offentlige tandlægers overenskomst kom i hus. En langvarig kamp, hvor tandlægerne jo ikke var dem, der stod forrest på barrikaderne. Men de fik et resultat. Endnu et år, hvor der blev talt om turnus for de nye tandlæger. Desværre blev det - igen - kun ved de gode intentioner. Her er i hvert fald noget at arbejde videre med.

6 RHTF møde 1 Vi gik hurtigt i krig. Henholdsvis 23. og 26. oktober 2017 holdt vi møder i Hillerød og Ørestaden. Såkaldte MedCom-møder hvor vi blev klogere på - eller lidt mere urolige omkring - de digitale krav i fremtiden. Heldigvis havde mange af os KA eren med Heidi og kollegaen fra MedCom har siden fået masser af opringninger og været på mange klinikbesøg

7 RHTF møde 2 4. april var Radisson Blue centrum for vores intro-tilbud til medlemmerne. 225 deltagere i København og en flok på Bornholm, der var med på tv, oplevede en spændende debat om, hvor RHTF skal bevæge sig hen i fremtiden.

8 RHTF temaerne 4. april Hvad så nu med overenskomsten? Forhandlingsleder for Tandlægeforeningen, Mads Bundgaard, fortalte om de kuldsejlede forhandlinger. Hvad så nu med kæderne? Først et overblik ved regionsformanden, hvorefter direktør Rune Kirkeby, Plus1, var klar til at stå for skud. Hvad så nu med det risikobaserede tilsyn? Palle Christiansen, manden bag den store Facebook-underskriftsindsamling, fortalte om initiativet.

9 Kan stadig ses på

10 også 2018 Hvor Region H tandlægemæssigt før havde sit eget liv, så holdt regionsmøder og klagesagsområdet nu indtog på kontoret i Amaliegade. Mødet med regionen var ikke en ubetinget succes. Til gengæld et positivt samarbejde med gode og ansvarsfulde kolleger i klagesagssystemet. Var i gang med at produktudvikle skemaer, men også her kom den opsagte overenskomst på tværs. Det store spørgsmål: Bliver patienterne svigtet?

11 Stram kontrol Flere klinikejere har i årets løb oplevet en meget stram forvaltning af kontrolstatistikkerne. Region Hovedstadens Samarbejdsudvalg har pålagt klinikkerne at begrænse deres ydelsesforbrug. Min holdning er, at de individuelle forhold på klinikken skal betyde noget. Det gør jo en forskel, om man ligger i et socialt udsat område eller et sted, hvor folk har bedre økonomi. Jeg var uenig i otte af de ni sager, hvor jeg var med på kontrolbesøg.

12 Årskarakteren I aften har I så mulighed for at sige, hvad vi kan gøre bedre. Jamen i gamle dage blev der i hvert fald holdt flere kredsmøder, kunne være et argument. Det er jo korrekt i år, men I vil formentlig nikke ja til, at der har været rigeligt af faglige møder at gå til: Ja eller nej til obligatorisk medlemskab af erhvervsudygtigheds-forsikringen, OK-sammenbrud og konsekvenser, særlov fra Christiansborg og fordele/risici ved at melde sig ud af særloven og blive fri tandlæge.

13 Hvad gør vi..? RHTF skal være en stærk med- og modspiller. Senest har vi på et internatmøde drøftet, hvordan vi bliver en faktor, I som medlemmer regner med. Initiativer, tanker og forslag ser I på de næste to plancher:

14 Stikord: Medlemmerne: Kurser - gå-hjem-aftenmøder - bløde emner - netværk - nærhed - sammenhold - kollegialitet - lokalselskaber - mere info, især til de nye tandlæger - kæmpe for gode forhold på skolen - fredagsbar i Amaliegade. Forhold til TF: Underbyggende, støttende, orienterende - vagthund - afløbsventil - TF s ansigt lokalt - samarbejdspartner og synergist - rekruttere og skabe modne fagpolitikere.

15 Stikord fortsat RHTF s egen profil: Social med nær relation til TF - lokal profil a la kommunalbestyrelse - fokus på det enkelte medlem - skarpere kant end TF - uenighed holdes i eget hus - kæmpe for tandlægen som sundhedsperson. Kommunikation - Facebook: Sørge for faglig tyngde i kommunikation RHTF selvfølgelig på Facebook - ej Facebook! - flere læserbreve og debatindlæg - sørge for synlighed - fortsætte med nyhedsmail og hjemmeside.

16 Storpolitikken 9. maj oplevede omverdenen den vel nok største manifestation nogensinde. Op mod et par tusinde tandlæger og personale gik i flok til Christiansborg for at fortælle politikerne, at nok er nok. Initiativet kom fra Facebookgruppen tandlæger. Først fik gruppen hen mod tandlæger til at skrive under på en protest mod Styrelsen for Patientsikkerhed. Senere blev der på rekordtid organiseret en demonstration foran Folketinget.

17 Hvad kan vi bruge hinanden til? Facebook-gruppen tandlæger har hen over sommeren fået en aflægger. Det er gruppen Memeta - Meget Mere Tandsundhed - der på rekordtid har samlet store beløb ind til blandt andet at få lavet en hjemmeside. Et positivt samspil tegner sig. Vi må kunne bruge hinanden til noget konstruktivt i en på alle måder god sags tjeneste. Vi er jo alle medlemmer af Tandlægeforeningen.

18 Støj på linjen RHTF s bestyrelse besluttede derfor, helt kontant, at invitere fem personer fra Memeta indenfor, som det også fremgår af dagsordenen. Lige nu er det ekstra vigtigt at samle alle gode kræfter. Søndag aften fik jeg som formand så meddelelsen om, at den aftale, jeg havde indgået med Memeta om pladser i bestyrelsen, pludselig var blevet til et nej. Siden har der på Facebook været ivrig aktivitet om situationen her i RHTF. Vi må se, hvad aftenen bringer, men min holdning er, at vi ikke har brug for interne trakasserier lige nu.

19 Spørge-Jørgen: Særlov og dialogforum Hvorfor skulle Tandlægeoverenskomsten siges op? Var det aftalt spil? Hvad kan vi stille op imod sundhedsministeren og politikerne? Hvordan kan vi vinde forståelse for, at der ikke bør være forskel på sygdomme i mund og krop? Har vi en jordisk chance i det Dialogforum, der er nedsat omkring tandplejens fremtid i Danmark? Skal vi bare være sure eller spille ind med noget konstruktivt? Er det dumt/klogt at melde sig helt ud af særloven, som nogle få tandlæger har gjort?

20 Kommer det os ved? Hvorfor skal vi bruge kræfterne på socialtandplejen? Er det ikke bare en sidevej i stedet for at se på de store linjer, vi almindelige tandlæger har interesse i? Kan vi få - og vil vi have - de udsatte til at komme i vores klinikker? Er politikerne ikke lige nu ude og servere en god omgang valgflæsk, som vi sluger råt?

21 Offentlige midler til tandplejen for alle patientgrupper: Børnetandpleje 0-17 år, Ungdomstandpleje år, almen voksentandpleje 25+, specialtandpleje (fysisk/psykisk udviklingshæmmede), odontologiske videnscentre (sjældne medfødte sygdomme) og omsorgstandpleje (svækkede ældre). Øvrige former for offentligt tilskud til voksne patienter bør prioriteres og fordeles på en nytænkende måde. Hvilken vej skal vi gå

22 Ungdomstandpleje for de årige, hvor de grundlæggende og forebyggende ydelser er vederlagsfri. Fagligt forsvarlig tandpleje til socialt udsatte borgere, kontanthjælpsmodtagere og økonomisk dårligt stillede pensionister. Fagligt forsvarlig tandpleje til patienter med et sygdomsbetinget ekstraordinært stort behov for tandbehandling, fx patienter med cancer, Sjøgrens Syndrom, sjældne medfødte sygdomme og medicininduceret mundtørhed. De offentlige midler, som ikke bliver brugt, prioriteres til undersøgelser og anden forebyggende tandpleje eller behandling af oral sygdom.

23 Tak for lytning!

Esbjerg, den 19. august Den Regionale Tandpleje

Esbjerg, den 19. august Den Regionale Tandpleje Esbjerg, den Den Regionale Tandpleje Tandplejetilbud i Danmark Praksistandpleje Almen voksentandpleje (o. 18 år) Kommunal tandpleje Børne- og ungdomstandpleje Omsorgstandpleje* Specialtandpleje* Økonomisk

Læs mere

Til: Sundheds- og Ældreministeriets dialog- og inddragelsesforum for arbejdet om nye rammer for voksentandplejen

Til: Sundheds- og Ældreministeriets dialog- og inddragelsesforum for arbejdet om nye rammer for voksentandplejen København, november 2018 Til: Sundheds- og Ældreministeriets dialog- og inddragelsesforum for arbejdet om nye rammer for voksentandplejen Efter to møder i Sundheds- og Ældreministeriets dialog- og inddragelsesforum

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven

Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven Lovforslag nr. L 51 Folketinget 2011-12 Fremsat den 14. december 2011 af Ministeren for sundhed og forebyggelse (Astrid Krag) Forslag til Lov om ændring af sundhedsloven (Tilskud til tandbehandling til

Læs mere

Kommissorium for arbejde om nye rammer for voksentandplejen 30. maj 2018

Kommissorium for arbejde om nye rammer for voksentandplejen 30. maj 2018 Kommissorium for arbejde om nye rammer for voksentandplejen 30. maj 2018 Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Enhedslisten, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti

Læs mere

BILAG 2. Lovgivning om Tandpleje til børn og unge

BILAG 2. Lovgivning om Tandpleje til børn og unge BILAG 2 Lovgivning om Tandpleje til børn og unge BILAG 2: LOVGIVNING OM TANDPLEJE TIL BØRN OG UNGE I bilag 3 findes uddrag af Sundhedsloven (målrettet tandplejen) Kommunal tandpleje Lov om tandpleje, har

Læs mere

BESTYRELSE: SUPPLEANTER: rstfnet.dk

BESTYRELSE: SUPPLEANTER: rstfnet.dk BESTYRELSE: Christian Eggers-Lurá, Holbæk -2215 6226 formand Susanne Kleist, Roskilde - 2214 5116 næstformand Anni Rønman, Viby Sj. - 2274 1896 Bjørn Anderson, Nakskov - 4063 0513 Charlotte Holm-Busk,

Læs mere

Referat fra 4. ordinære bestyrelsesmøde 2014/2015.

Referat fra 4. ordinære bestyrelsesmøde 2014/2015. Referat fra 4. ordinære bestyrelsesmøde 2014/2015. År 2015 den 27. maj blev der på i Tandlægernes Hus, Amaliegade 17, 1256, København afholdt det 4. ordinære bestyrelsesmøde 2014/2015 i Praktiserende Tandlægers

Læs mere

HB strategiseminar Skitse til mission, visioner og strategiske mål. Fortroligt

HB strategiseminar Skitse til mission, visioner og strategiske mål. Fortroligt HB strategiseminar 21-06-2019 Skitse til mission, visioner og strategiske mål Fortroligt 1 Indholdsfortegnelse Mission Planche, samlet oversigt Side 3 Samfund Side 4 Medlemmer Side 5 Værdier Side 6 Visioner

Læs mere

Fra humanitær tandpleje til konkurrence TANDLÆGEVAGTENS HISTORIE OG NUTIDENS VIRKELIGHED

Fra humanitær tandpleje til konkurrence TANDLÆGEVAGTENS HISTORIE OG NUTIDENS VIRKELIGHED Fra humanitær tandpleje til konkurrence TANDLÆGEVAGTENS HISTORIE OG NUTIDENS VIRKELIGHED Sygekasserne markerer et vendepunkt De fattiges tandlægehjælp over tid 1. Fattige københavnere boede i slum i industrialiseringen

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 16. marts 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter.

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. Mundtlig beretning 2019 På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. For at det skal være et rigtig eventyr, så skal det være fortalt

Læs mere

Samsø Kommune. Kvalitetsstandard Tandpleje for Børn og Unge

Samsø Kommune. Kvalitetsstandard Tandpleje for Børn og Unge Samsø Kvalitetsstandard Tandpleje for Børn og Unge Marts 2017 Samsø tilbyder tandpleje for børn og unge under 18 år. Alle 0-17-årige, der bor i Samsø er automatisk tilmeldt tandplejeordningen. 16-17 årige,

Læs mere

DOFT er foreningen for dig, der tror på fællesskab og åbenhed

DOFT er foreningen for dig, der tror på fællesskab og åbenhed 2014 DOFT er foreningen for dig, der tror på fællesskab og åbenhed I DOFT rummer vi alle ansatte tandlæger. Uanset hvilken af de fire sektorer, du arbejder i, hvad enten det er i staten, regionerne, kommunerne

Læs mere

Kvalitetsstandard for specialtandpleje

Kvalitetsstandard for specialtandpleje Kvalitetsstandard for specialtandpleje Indholdsfortegnelse Formål med ydelsen... 4 Hvem kan modtage specialtandpleje... 4 Visitation... 5 Beskrivelse af ydelsen... 5 Transport... 6 Organisering... 6 Kvalitetskrav

Læs mere

Torben Andersen Tandlægekonsulent, Rødekro. Hvad må klinikassistenterne lave?

Torben Andersen Tandlægekonsulent, Rødekro. Hvad må klinikassistenterne lave? Hvad må klinikassistenterne lave? Autorisationsloven fornyet 1. januar 2007 (gælder nu ALLE) Hvorfor en ny autorisationslov? Tidligere love påp tandplejeområdet: det: Lov om tandlæger Lov om tandplejere

Læs mere

Serviceprofil for Tandplejen 2015

Serviceprofil for Tandplejen 2015 Serviceprofil for Tandplejen 2015 Formål Tandplejens formål er at: Tilbyde et samlet tandplejetilbud til alle børn og unge under 18 år tilpasset den enkeltes behov: Sundhedsfremmende sparring og rådgivning

Læs mere

Kære kreds- og udvalgsmedlemmer. Hermed 2. nyhedsbrev 2015-2016. Indhold:

Kære kreds- og udvalgsmedlemmer. Hermed 2. nyhedsbrev 2015-2016. Indhold: Kære kreds- og udvalgsmedlemmer. Hermed 2. nyhedsbrev 2015-2016. Indhold: Overenskomsten med Regionerne Overenskomst vedr. BUT og omsorgstandplejen Erhvervsbegrænsende klausuler Interessevaretagelse for

Læs mere

Tandpleje for borgere, der ikke kan benytte det almindelige tandplejesystem.

Tandpleje for borgere, der ikke kan benytte det almindelige tandplejesystem. Tandpleje for borgere, der ikke kan benytte det almindelige tandplejesystem. Viborg Kommunes Handicappolitik I Viborg Kommune skal borgere med handicap i videst muligt omfang have de samme muligheder som

Læs mere

FORSTÅ OMBUDSMANDSSAGEN

FORSTÅ OMBUDSMANDSSAGEN FORSTÅ OMBUDSMANDSSAGEN Denne pjece fortæller om baggrunden for og forløbet i sagen om en rapport fra Sundhedsstyrelsen, der blev ændret. Sagen handler om Tandlægeforeningens klage til Ombudsmanden over

Læs mere

Kopi fra DBC Webarkiv

Kopi fra DBC Webarkiv Kopi fra DBC Webarkiv Kopi af: Anders Klebak : Nye tilskud til kontanthjælpsmodtagere møder kritik : fuld af huller Dette materiale er lagret i henhold til aftale mellem DBC og udgiveren. www.dbc.dk e-mail:

Læs mere

Serviceprofil for Tandplejen 2019

Serviceprofil for Tandplejen 2019 Serviceprofil for Tandplejen 2019 Serviceprofil for Tandplejen 2019 Formål Tandplejens formål er at: Tilbyde et samlet tandplejetilbud til alle børn og unge under 18 år tilpasset den enkeltes behov: Sundhedsfremmende

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER 1. møde 2014 - Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00

Læs mere

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Dagtilbudsloven Beskrivelse/ Indhold

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Dagtilbudsloven Beskrivelse/ Indhold Dagtilbudsloven Kompetenceplan for Børne- og Undervissudvalget overblik over kompetencer efter Dagtilbudsloven Formål og ansvar 3 Kommunalbestyrelsen har ansvaret for dagtilbud n BilagØU_140120_pkt.10.03

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Nykøbing Sj. Tennisklub, lørdag d. 31. oktober 2015

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Nykøbing Sj. Tennisklub, lørdag d. 31. oktober 2015 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Nykøbing Sj. Tennisklub, lørdag d. 31. oktober 2015 Kl. 14.00 på 1. Salen i klubhuset 19 mødt Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Torben Olsen den er lovlig indvarslet.

Læs mere

Referat af TR-møde d. 23. februar.

Referat af TR-møde d. 23. februar. Referat af TR-møde d. 23. februar. Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Orientering fra bestyrelsen om: a) Temadag med skoleledere og forvaltning d. 24. marts kl. 12-16 v. Ane. Temadag på Mødecenter Frb.d.24.

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget L 235 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget L 235 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 L 235 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Tandlægeforeningen Amaliegade 17

Læs mere

Intentionerne bag og indholdet i Sundhedslovens 133 om specialtandpleje. Lene Vilstrup Afdelingstandlæge, MPH, Ph.d.

Intentionerne bag og indholdet i Sundhedslovens 133 om specialtandpleje. Lene Vilstrup Afdelingstandlæge, MPH, Ph.d. Intentionerne bag og indholdet i Sundhedslovens 133 om specialtandpleje Lene Vilstrup Afdelingstandlæge, MPH, Ph.d. Sundhedsstyrelsen 1986 kommunal omsorgstandpleje kan tilbydes! Kommunerne kan tilbyde

Læs mere

Serviceprofil for Tandplejen 2013

Serviceprofil for Tandplejen 2013 Serviceprofil for Tandplejen 2013 Formål Tandplejens formål er at: Tilbyde et samlet tandplejetilbud til alle børn og unge under 18 år tilpasset den enkeltes behov: Forebyggende tandpleje og information

Læs mere

Voksentandplejeoverenskomsten afløses den 1. juni 2018 af lovgivning, som vi endnu ikke kender det fulde omfang af.

Voksentandplejeoverenskomsten afløses den 1. juni 2018 af lovgivning, som vi endnu ikke kender det fulde omfang af. Voksentandplejeoverenskomsten afløses den 1. juni 2018 af lovgivning, som vi endnu ikke kender det fulde omfang af. Kære ATO-medlem Forhandlingerne mellem Tandlægeforeningens klinikejere og Danske Regioner

Læs mere

Vejen kommunale tandpleje

Vejen kommunale tandpleje Vejen kommunale tandpleje Drifts- og Afdelingschef Marianne Hald Andersen Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune

Læs mere

Virksomhedsplan. Ringsted Kommunale Tandpleje. For perioden 2019

Virksomhedsplan. Ringsted Kommunale Tandpleje. For perioden 2019 Virksomhedsplan Ringsted Kommunale Tandpleje For perioden 2019 Virksomhedsplaner i Ringsted Kommune 1. Beskrivelse af virksomheden hvem er vi? Ringsted Kommunale Tandpleje er en institution, der tilbyder

Læs mere

Du får ikke en revolution, hvis du ikke beder om en.

Du får ikke en revolution, hvis du ikke beder om en. ORGANIZING 'Fagbevægelsen har brug for en stor og smuk vision for de danske arbejdere' Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Torsdag den 15. februar 2018 En god vision betyder meget mere end diverse

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Til stede: Hanne, Patricia, Michael, Bente Fraværende: Allan og Pia skulle have været med på Skype, men internettet fungerede ikke. Linda blev i København,

Læs mere

Generalforsamling Tandlægeforeningens Region Hovedstaden 4. Oktober 2017

Generalforsamling Tandlægeforeningens Region Hovedstaden 4. Oktober 2017 Generalforsamling Tandlægeforeningens Region Hovedstaden 4. Oktober 2017 Dagsorden Punkt 1: Valg af dirigent Punkt 2: Regionsformandens beretning Punkt 3: Særlige emner Punkt 4: Godkendelse af regnskab

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00 i mødelokale

Læs mere

Kvalitetsstandard for specialtandpleje

Kvalitetsstandard for specialtandpleje Kvalitetsstandard for specialtandpleje Indholdsfortegnelse Formål med ydelsen... 4 Hvem kan modtage specialtandpleje... 4 Visitation... 5 Beskrivelse af ydelsen... 5 Transport... 6 Organisering... 6 Kvalitetskrav

Læs mere

KURSER 04.02.2014. Kære venner og kolleger.

KURSER 04.02.2014. Kære venner og kolleger. 04.02.2014 Kære venner og kolleger. Først et forsinket godt nytår og tak for det gamle. PTO s bestyrelse er igen kommet i arbejdstøjet efter vores generalforsamling d. 2. november, og jeg vil gerne lige

Læs mere

Administrative udfordringer i specialtandplejen

Administrative udfordringer i specialtandplejen Administrative udfordringer i specialtandplejen Visitation og omkostninger Børge Hede 16. januar 2014 Visitation 3.2 Visitation Visitation til specialtandpleje sker på grundlag af en faglig bedømmelse

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget L 167 Bilag 1, L 167 A Bilag 1, L 167 B Bilag 1 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget L 167 Bilag 1, L 167 A Bilag 1, L 167 B Bilag 1 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 L 167 Bilag 1, L 167 A Bilag 1, L 167 B Bilag 1 Offentligt 2.1. Genindførsel af retten til frit valg af tandpleje

Læs mere

Denne demonstration i august Side 1 er af ikke 8 et enkeltstående

Denne demonstration i august Side 1 er af ikke 8 et enkeltstående DEMONSTRATIONSKRAFT Demonstrationer går ind under huden hos sagsbehandlere Af Josephine Blachman Fredag den 8. december 2017 Det gør en forskel for afgørelser i sager om førtidspension, når der står mennesker

Læs mere

Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje

Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje Godkendt i Socialudvalget, den 6. juni 2013 Lovgrundlag Indenrigs- og Sundhedsministeriet har med bekendtgørelse nr. 727 af 15. juni 2007

Læs mere

Godkendelse: Tandbehandling i henhold til lov om aktiv socialpolitik 82a

Godkendelse: Tandbehandling i henhold til lov om aktiv socialpolitik 82a Punkt 9. Godkendelse: Tandbehandling i henhold til lov om aktiv socialpolitik 82a 2014-003462 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalget orientering status på anvendelsen

Læs mere

Virksomhedsplaner i Ringsted Kommune. Virksomhedsplan. Ringsted Kommunale Tandpleje

Virksomhedsplaner i Ringsted Kommune. Virksomhedsplan. Ringsted Kommunale Tandpleje Virksomhedsplaner i Ringsted Kommune Virksomhedsplan Ringsted Kommunale Tandpleje For perioden 2014-2015 1. Beskrivelse af virksomheden hvem er vi? Ringsted Kommunale Tandpleje er en institution, der tilbyder

Læs mere

NOTAT UDKAST. I sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 191 af 28. februar 2018, som senest ændret ved [ ], foretages følgende ændringer:

NOTAT UDKAST. I sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 191 af 28. februar 2018, som senest ændret ved [ ], foretages følgende ændringer: Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: AELSAM Sagsbeh.: SUMLFI Koordineret med: Sagsnr.: 1801824 Dok. nr.: 574367 Dato: 23-03-2018 UDKAST Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage-

Læs mere

Årsberetning 2013 for Byggeforeningen af 1933

Årsberetning 2013 for Byggeforeningen af 1933 Årsberetning 2013 for Byggeforeningen af 1933 Indledning og formål Formålet med årsberetningen er at orientere byggeforeningens interessenter om foreningens aktiviteter i forhold til foreningens formål.

Læs mere

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE.

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. Deltagere: Jesper Poulsen (niu) Torben Søholt Pedersen (niu) Anne Zachariassen

Læs mere

Notat om udvidelse af patientsikkerhedsordningen til primærsektoren samt til patienter og pårørende

Notat om udvidelse af patientsikkerhedsordningen til primærsektoren samt til patienter og pårørende Indenrigs- Dato: 10. og maj Sundhedsministeriet 2007 Kontor: Sundhedspolitisk kt. J.nr.: 2006-1537-73 Sagsbeh.: cbs/hbr Fil-navn: Notat til KL om udvidelse Notat om udvidelse af patientsikkerhedsordningen

Læs mere

Denne artikel er første del af en juridisk gennemgang

Denne artikel er første del af en juridisk gennemgang VIDENSKAB & KLINIK Oversigtsartikel ABSTRACT Overordnet lovgivning på tandlægeområdet Formålet med denne artikel er at skabe et overblik på lovgivningsområdet for tandlægers virksomhed. Der er således

Læs mere

Serviceområde: Sundhedsområdet

Serviceområde: Sundhedsområdet Serviceområde: Sundhedsområdet Fokusområde: Genoptræning efter sundhedslovens 140. Hvilke behov dækker ydelsen: Vederlagsfri genoptræning til personer, der efter udskrivning fra sygehus har et lægefagligt

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Tandlægernes Tryghedsordninger den 30. oktober 2017 på Svanemøllevej

Referat fra bestyrelsesmøde i Tandlægernes Tryghedsordninger den 30. oktober 2017 på Svanemøllevej Referat fra bestyrelsesmøde i Tandlægernes Tryghedsordninger den 30. oktober 2017 på Svanemøllevej Til stede: Niels Bruun (NB) Svend Ulrich Jensen (SUJ) Anne Rømer Lund (ARL) Anders Hasselbalch Hansen

Læs mere

N R. 2 8. Hvis noget går galt. klager over tandbehandling

N R. 2 8. Hvis noget går galt. klager over tandbehandling N R. 2 8 Hvis noget går galt klager over tandbehandling Hvis noget går galt klager over tandbehandling De privatpraktiserende tandlæger har cirka otte millioner patientkontakter årligt. Langt de fleste

Læs mere

Kvalitetsstandard for specialtandpleje

Kvalitetsstandard for specialtandpleje Kvalitetsstandard for specialtandpleje Indholdsfortegnelse Formål med ydelsen...4 Hvem kan modtage specialtandpleje...4 Visitation...5 Beskrivelse af ydelsen...5 Transport...6 Organisering...6 Kvalitetskrav

Læs mere

Konkurrenceudsættelse af tandpleje

Konkurrenceudsættelse af tandpleje Konkurrenceudsættelse af tandpleje Forudsætninger: Viborg Kommunal Tandpleje skal give et sammenhængende tilbud om forebyggelse og behandling så tænder, mund og kæber bevares i funktionsdygtig stand gennem

Læs mere

1. Indledning. Tak for ordet.

1. Indledning. Tak for ordet. 1. Indledning Tak for ordet. Vi er nået langt i kommunerne på social- og sundhedsområdet. Rigtig langt! Vi har gennemført en kommunalreform, der har gjort kommunerne større og stærkere. Vi har taget svære

Læs mere

N r. 2 8. Hvis noget går galt. klager over tandbehandling

N r. 2 8. Hvis noget går galt. klager over tandbehandling N r. 2 8 Hvis noget går galt klager over tandbehandling Hvis noget går galt klager over tandbehandling De privatpraktiserende tandlæger har cirka otte millioner patientkontakter årligt. Langt de fleste

Læs mere

Mundtlig beretning til generalforsamlingen i De Offentlige Tandlæger 2012

Mundtlig beretning til generalforsamlingen i De Offentlige Tandlæger 2012 Mundtlig beretning til generalforsamlingen i De Offentlige Tandlæger 2012 Det var en mørk og stormfuld aften, vinden peb i de gamle egetræer ved baneoverskæringen, og gadelamperne dinglede i deres tynde

Læs mere

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre.

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. Vi skal huske at fejre både de store og de små sejre - som aldrig bliver nævnt i aviserne. Som for

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere

Værestedsundersøgelse 2011

Værestedsundersøgelse 2011 Landsforeningen af VæreSteder & Sammenslutningen af Værestedsbrugere I Danmark gennemført i samarbejde med Public futures 4. Er du født i Danmark? 1. Er du? Ja 91,7% 655 Nej 8,3% 59 Mand 61,8% 444 Kvinde

Læs mere

CFU-formandens oplæg ved KTO s forhandlingskonference den 28. april 2003.

CFU-formandens oplæg ved KTO s forhandlingskonference den 28. april 2003. Centralorganisationernes Fællesudvalg Sekretariatet 24. april 2003 12379.8 HRM/HRM CFU-formandens oplæg ved KTO s forhandlingskonference den 28. april 2003. Emne: Samforhandlinger? Tak for indbydelsen!

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 27. april 2014

Referat fra bestyrelsesmøde den 27. april 2014 Referat fra bestyrelsesmøde den 27. april 2014 Punkt 1: Godkendelse af sidste referat - Ingen indvendinger Punkt 2: Nyt fra de forskellige udvalg Politisk udvalg ved Merete: - Opdatering på overenskomstforhandlinger

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00 i mødelokale

Læs mere

Dagsorden VIM Generalforsamling

Dagsorden VIM Generalforsamling Dagsorden VIM Generalforsamling 200318 1. Valg af dirigent. Christian Lanz 2. Præsentationsrunde. 3. Valg af referent. Rune Oland 4. Formandens beretning. 1. Aktiviteter 2017. 1. Arctic Challenge. Det

Læs mere

beggeveje Læringen går

beggeveje Læringen går VAGN ERIK ANDERSEN, journalist, SØREN WEILE, fotograf Læringen går beggeveje Tandlægestuderende er glade for praktikperioden i den kommunale tandpleje, men også overtandlægerne synes de lærer noget. Samtidig

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere

Hartmanns Research: Offentliggørelse af undersøgelse af jobmarkedet og de sociale medier

Hartmanns Research: Offentliggørelse af undersøgelse af jobmarkedet og de sociale medier Offentliggjort 13.11.2013 Hartmanns Research: Offentliggørelse af undersøgelse af jobmarkedet og de sociale medier Ny rundspørge foretaget af konsulenthuset Hartmanns viser, at ni ud af ti danske medarbejdere

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse KÆRE FAMILIEPLEJER Hos Socialpædagogerne er du en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og en mulighed for faglig udvikling. Vi har familieplejeområdet i fokus, og vi arbejder på at

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt

Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt Dagsorden: Sag nr. 1. Valg af dirigent. Henrik Mølvig

Læs mere

Tandplejetilbud på voksenområdet. - Struer Kommune

Tandplejetilbud på voksenområdet. - Struer Kommune Tandplejetilbud på voksenområdet - Struer Kommune Overordnet organisering Voksentandpleje Sygesikringstandpl eje Udføres af privatpraktiserende tandlæger med tilskud fra staten Omsorgstandpleje Udføres

Læs mere

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Tale 12. januar 2017 Det talte ord gælder. Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Jammer. Jeg hører jammer. Men ikke fra jer kommuner. Faktisk oplever

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Vi fik politisk indflydelse

Vi fik politisk indflydelse 1986: Lov om Tandpleje TNL afholder deres første lederkursus på Nyborg Strand Nyborg Strand betyder noget som leder, det giver fagligt udbytte og socialt netværk. Rita Kaae 1987: Fritvalgsordningen for

Læs mere

Kvalitetsstandard for Specialtandpleje

Kvalitetsstandard for Specialtandpleje Samsø Kommune Kvalitetsstandard for Specialtandpleje 15.12.2015 Specialtandpleje er et specialiseret tandplejetilbud til børn og voksne, der på grund af psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse (handicap)

Læs mere

Kvalitetsstandard. Sundhedsloven 131. Omsorgstandpleje

Kvalitetsstandard. Sundhedsloven 131. Omsorgstandpleje Kvalitetsstandard Sundhedsloven 131 Omsorgstandpleje Godkendt i Byrådet den 26. juni 2012 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes muligheder

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra V om forbedring af tandpleje for socialt. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE / BØRN OG UNGE / SUNDHED OG OMSORG Aarhus Kommune

Udtalelse. Forslag fra V om forbedring af tandpleje for socialt. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE / BØRN OG UNGE / SUNDHED OG OMSORG Aarhus Kommune Udtalelse Side 1 af 7 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra V om forbedring af tandpleje for socialt udsatte 1. Konklusion Venstre Byrådsgruppe har udarbejdet et byrådsforslag om forbedring af tandpleje

Læs mere

Helkeramik og cementering med Jacob Slavensky.

Helkeramik og cementering med Jacob Slavensky. Kursus 1 Helkeramik og cementering med Jacob Slavensky. Vi har alle hørt om, hvor pæne restaureringer vi kan lave med helkeramik. Vi har også alle hørt om, hvor besværligt det er med præparation, aftrykstagning,

Læs mere

Borgere bliver presset, når de møder op på jobcentret, og deres sager ender med urimelige afgørelser.

Borgere bliver presset, når de møder op på jobcentret, og deres sager ender med urimelige afgørelser. UNFAIR Sagsbehandlere på jobcentre: Vi træffer urimelige afgørelser Af Henny Christensen Fredag den 22. december 2017 Sagsbehandlere ved landets jobcentre er ikke altid enige i de afgørelser, som de træffer

Læs mere

Målgruppen er borgere, der ikke kan benytte de almindelige tandplejetilbud i børne- og ungdomstandplejen, praksistandplejen eller omsorgstandplejen:

Målgruppen er borgere, der ikke kan benytte de almindelige tandplejetilbud i børne- og ungdomstandplejen, praksistandplejen eller omsorgstandplejen: Kvalitetsstandard: Specialtandpleje Målgruppe Målgruppen er borgere, der ikke kan benytte de almindelige tandplejetilbud i børne- og ungdomstandplejen, praksistandplejen eller omsorgstandplejen: Borgere

Læs mere

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.4 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Regnskab 2016 Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Nattergalen 1. den 21 juni 2016.

Bestyrelsesmøde på Nattergalen 1. den 21 juni 2016. Bestyrelsesmøde på Nattergalen 1. den 21 juni 2016. 1. Valg af dirigent tilfaldt Lars Lund. Skrifefører blev Poul Erik Pedersen. 2. Referat blev godkendt uden bemærkninger. 3. Kort information fra de forskellige

Læs mere

Specialtandpleje - regionen som leverandør

Specialtandpleje - regionen som leverandør Specialtandpleje - regionen som leverandør Ole Hovgaard Ph.D. Ledende overtandlæge Afdeling for Regional Specialtandpleje Hospitalsenheden Midt Region Midtjylland Sundhedsloven 133: Specialtandpleje Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Flere hjemmehjælpstimer, bedre bemanding på plejehjem og hurtigere genoptræning?

Flere hjemmehjælpstimer, bedre bemanding på plejehjem og hurtigere genoptræning? Kære PR-frivillig og ældrepolitisk frivillig 7. juni indgik Kommunernes Landsforening og regeringen en aftale om kommunernes økonomi. Så er rammen lagt. Det interessante bliver at se og mærke, hvordan

Læs mere

Vejledende retningslinjer om kontrolstatistik (Godkendt af Landssamarbejdsudvalget den 24. november 2015 )

Vejledende retningslinjer om kontrolstatistik (Godkendt af Landssamarbejdsudvalget den 24. november 2015 ) REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN TANDLÆGEFORENINGEN Vejledende retningslinjer om kontrolstatistik (Godkendt af Landssamarbejdsudvalget den 24. november 2015 ) Formål med kontrolbestemmelserne Kontrolbestemmelserne

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 233 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning SOU samråd U om hjemløse Dato / tid 26. januar

Læs mere

En taknemmelig mail til Psykiatrifondens græde. Græder du, så græder jeg!

En taknemmelig mail til Psykiatrifondens græde. Græder du, så græder jeg! ÅRSBERETNING 2018 Psykiatrifonden er en sygdomsbekæmpende organisation, der arbejder for at fremme psykisk sundhed, så alle får mulighed for at leve et godt liv, uanset om de er psykisk sårbare, har en

Læs mere

INDSATSKATALOG - ET GODT OG AKTIVT LIV MED VÆRDIGHED

INDSATSKATALOG - ET GODT OG AKTIVT LIV MED VÆRDIGHED INDSATSKATALOG - ET GODT OG AKTIVT LIV MED VÆRDIGHED Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje Godkendt i Velfærds- og Sundhedsudvalget den 1 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler:

Læs mere

Vi har tidligere fremsendt et omfattende oplysningsmateriale til sundhedsordfører, partiformænd samt Stats og Sundhedsminister.

Vi har tidligere fremsendt et omfattende oplysningsmateriale til sundhedsordfører, partiformænd samt Stats og Sundhedsminister. Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 SUU Alm.del Bilag 100 Offentligt Til Sundhedsudvalget, Vi har tidligere fremsendt et omfattende oplysningsmateriale til sundhedsordfører, partiformænd samt Stats

Læs mere

Praktiserende Tandlægers Organisation. Klinikejernes organisation

Praktiserende Tandlægers Organisation. Klinikejernes organisation Praktiserende Tandlægers Organisation Klinikejernes organisation PTO varetager dine interesser Gennem medlemskabet af PTO får du en professionel og allieret partner, som har indsigt i din dagligdag på

Læs mere

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant 2 Tillykke... med at du er blevet valgt som arbejdsmiljørepræsentant. Et hverv og en titel som vi normalt forkorter til AMR. OGSÅ TILLYKKE TIL DINE KOLLEGER.

Læs mere

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom 1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Hvert år får ca. 2.500 danskere enten lymfekræft, leukæmi, MDS eller andre blodkræftsygdomme, og godt 20.000 lever i dag med en af disse sygdomme.

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

KLF S KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KLF S KOMMUNIKATIONSPOLITIK KLF S KOMMUNIKATIONSPOLITIK Københavns Lærerforening ønsker at sikre lettilgængelig og tidssvarende kommunikation til og fra medlemmer og omverdenen. Vores indsats skal være præget af åbenhed, professionalitet

Læs mere

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Tillykke... med at du er blevet valgt som arbejdsmiljørepræsentant. Et hverv og en titel som vi normalt forkorter til AMR. OGSÅ TILLYKKE TIL DINE KOLLEGER. Nu

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD OMSORGSTANDPLEJE

ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD OMSORGSTANDPLEJE ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD OMSORGSTANDPLEJE Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Primære mål... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.3 Forudsætninger for at modtage

Læs mere

Sundhedsområdet Kompetencefordeling Sundhedsloven

Sundhedsområdet Kompetencefordeling Sundhedsloven = nsvar = dførsel I = Indstilling B = Beslutning Sundhedsområdet Kompetencefordeling Sundhedsloven Tekst Medarbejder fdelingsleder 67 Vederlagsfri fysioterapi: B: Lægehenvisning i relation til udvalgte

Læs mere

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats

Læs mere

KVALITETSSTANDARD - Indsatskatalog for omsorgstandpleje

KVALITETSSTANDARD - Indsatskatalog for omsorgstandpleje KVALITETSSTANDARD - Indsatskatalog for omsorgstandpleje Godkendt i Byrådet den xxxx 2018 1 Velfærds- og Sundhedsstab Sagsbehandler: Inger Buhl Foged Sagsnr. 29.15.12-P23-1-18 Dato:30.1.2018 Indhold INTRODUKTION...

Læs mere