Bo og den trehjulede cykel. Af Kirsten Pakula

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bo og den trehjulede cykel. Af Kirsten Pakula"

Transkript

1 Bo og den trehjulede cykel. Af Kirsten Pakula

2 Indholdsfortegnelse Bo s trehjulede cykel Aktiviteter Teori

3 Bo 3 År. Der var en gang en lille dreng, Bo. Hans 2 års fødselsdag nærmede sig og alle glædede sig til at fejer ham med kage og boller. Farfar havde købt en flot rød trehjulet cykel til Bo. Bo blev meget glad for cyklen, og kørte rundt hele dagen, og ringede med den fine klokke så ikke en var i tvivl om, at nu skulle man flytte sig.

4 Cyklen Bo var meget træt oven på den store dag og hoppede tidlig i seng og faldt hurtig i søvn. Cyklen stod nede for enden af sengen. Pludselig hørte Bo en stemme, han hoppede ud af sengen og opdagede det var cyklen der talte til ham. Bo så meget overrasket på cyklen. Ja, jeg kan også både flyve og køre lige så hurtigt som et lyntog sagde cyklen. Du Bo vil du ikke med en tur ud, og opleve den store verden?

5 Afrika Bo satte sig op på cyklen og de fløj hen over huse og træer, og kom til Afrika, hvor de så store dyr som løver, næsehorn, og zebraer.

6 Nordpolen Bo holdte godt ved cyklens håndtag for ikke at falde af. De kom over det kolde Nordpolen med sæler og isbjørne og kæmpe isbjerge der flød i det krystalklare vand.

7 Havet De fløj videre over de kæmpe blå have med hajer, hvaler og hundrede år gamle havskildpadder.

8 Børnehaven Bo var træt og de fløj hjem igen, men lovede hinanden endnu flere ture sammen. Den efterfølgende nat kørte de en tur forbi Bo s børnehave der i nattens mørke virkede lidt uhyggelig og forladt, men de kørte nogle ture på børnehavens cykelbane, op og ned gik det i lynets hast.

9 Motocrossbanen På deres videre tur kom de forbi en motocrossbane, det må vi prøve råbte Bo der sammen med den lille cykel susede vildt rundt i de mange sving. Nej hvor var både Bo og cyklen beskidt. De ilede hjem og begge fik de et bad og Bo gik i seng.

10 Den ny cykel, Bo blev ældre og det var tid til at få en ny cykel med støttehjul og cykellås, og den gamle trehjulede cykel blev smidt i far s trailer klar til at komme på lossepladsen. Bo så vemodigt på cyklen og tænkte på alle de gode oplevelser, drømme eller ej, han og cyklen havde haft.

11 Drømme Bo fortalte sin mor om de mange fantastiske ture han og cyklen havde haft. Mor trak på smilebåndet og sagde sikken nogle dejlige drømme du har om natten.

12 En anden dreng fik den magiske cykel Heldigvis kom en mand forbi og spurgte om han måtte købe cyklen til sin søn, cyklen blev istandsat og malet og mon ikke den nye ejer får mange spændende oplevelser på den magiske cykel.

13 Aktiviteter Drama Musik Medier Natur Værksted

14 musik Synge Teori Lave instrumenter

15 Motivationshistorie 1 Bo og sine venner fra børnehaven vil rigtig gerne spille musik, så vi skal hjælpes ad med at lave nogle trommer og rasle bæger de kan spille på, og lege tampen brænder.

16 aktivitet 1. Tromme. Vi skal bruge:

17 Aktivitet 1 Trommestikker: Vi skal bruge: Aviser Tape Man ruller avisen på langs og sætter tape på hele vejen rundt og op og ned på avisen.

18 aktivitet 1. Raslebæger. Vi skal bruge: Plastik krus Tape Ris Filt Man klipper et stykke filt der passer inden i bunden af det ene krus, putter en håndfuld ris i, sætter et andet krus oven på og taper det sammen.

19 Instruktion. Alle undtagen 1 har instrumenter, den ene skal gå uden for døren, mens de andre gemmer (tingen). Den der er uden for døren kommer ind, vi spiller højt og lavt så personen kan høre om man er tæt på (højt) eller langt fra (lavt) indtil tingen bliver fundet.

20 Instrumenter

21 Motivationshistorie 2 Nu skal i bare høre børn, en dag da Bo var ude at kører en tur på sin tre hjulede cykel kom han forbi nogle børn der legede og sang, en sang han syntes han kendte, kom vi skal synge sangen sammen med Bo.

22 aktivitet 2 Melodi: Skorstens fejeren gik en tur. Den røde cykel kørte en tur Den røde cykel kørte en tur, kørte en tur Den røde cykel kørte en tur Så kom den til Afrika Så kom den til Afrika, Afrika, Afrika Så kom den til Afrika. Ovs. Vi bruger alle dyrene i sangen.

23 natur Bage pandekager over bål teori Lave dyr af sten

24 Motivationshistorie 1 Bo og den trehjulede cykel har været ude at flyve en tur ude i den store verden, og snakkede om på vejen hjem, at de ville prøve at lave de dyr de havde set på deres rejse, ud af sten. Kom vi skal ud i naturen og samle sten.

25 aktivitet 1 Vi skal på tur i skoven og til stranden og samle sten til vores dyr.

26 Motivationshistorie 2 Efter køreturen på motocrossbanen hvor vi havde en konkurrence om hvem der kom først i mål efter 5 runder på banen, var alle de kørende deltagel blevet godt trætte og sultne så jeg syntes vi skal lave pandekager og vinderen har bestemt at vi skal have is til vores pandekager.

27 aktivitet 2 Vi skal lave bål: Hente brænde, lægge det rigtigt, bruge optændingsblokke til at tænde op med. Vi skal bruge en rist til at lægge på bålet hvorpå der kan stå en pande.

28 Aktivitet 2 Vi laver en pandekagedej: 200g. Mel 1 spsk. Sukker 3 dl. Mælk 3 æg 75g smeltet smør. Pisk det hele sammen og lad det hvile i 30 min. Derefter bages de på en pande.

29 værksted Lave dyr af trylledej teori Lave invitationer

30 Motivationshistorie 1 Den dag da Bo fyldte 2 år og havde fået en skinnende flot ny trehjulet cykel af farfar var han blevet så glad at han gerne ville vise den til sine venner fra børnehaven. Bo spurgte sin mor om han ikke måtte holde fødselsdagsfest for sine venner så de kunne komme at se hans flotte cykel, det måtte han selvfølgelig gerne, så vi skal hjælpe Bo og hans mor med at lave invitationerne til fødselsdagsfesten.

31 aktivitet 1 Vi skal bruge karton, forskellig slags papir i mange farver, lim, sakse, farver til at farve med, så er det kun fantasien der sætter grænsen. Jeg starter med at skære kortene ud i passende størrelse.

32 Motivationshistorie 2 Bo og den trehjulede cykel havde været på en af deres utallige flyveture for at se alle verdens dyr. På vejen hjem fra turen talte de om hvordan de kunne forevige dyrene de havde set på deres rejse, Bo sagde at man kunne lave dem i trylledej. Det skal vi da også prøve og male dem bagefter når de er blevet bagt og tørret i ovnen, det bliver så sjovt.

33 Aktivitet

34 aktivitet 2 Trylledej / saltdej: 2 dl. Hvedemel 1 dl. Fint salt 1 spsk. Olie 1 dl. Vand. Alle ingredienser blandes, men tilsæt vandet lidt af gangen. Dejen skal være som modellervoks. Lad dejen hvile i 30 min. Lav figurer, brug evt. modellerpinde, strikkepinde,kagerulle, udstikker og andre ting, som du kan forme med. Du kan bage på 2 måder. 1. Bag figurerne 4 timer ved 100 grader eller 2. 1 time ved 50 grader, 1 time ved 75 grader, og 1 time ved 125 grader. Den sidste metode er den bedste. Når man skruer temp. Stille og roligt op, mindsker man risikoen for at dejen sprækker. Når vi skal male dem bruger vi akrylmaling for børn, og pensler i forskellige str.

35 drama Vendespil med dyre lyde teori ballondans

36 Motivationshistorie 1 Hej alle børn, velkommen til Bo s fødselsdagsfest jeg er glad for i kunne komme, Bo har glædet sig helt vildt og han vil gerne lege en rigtig sjov leg sammen med jer. Det er en dans der hedder ballondans,( en fødselsdags ballondans) og vi skal have fødselsdagshatte på, så i tager den hat med jeres navn, og tager den på, og nu skal vi alle sammen puste ballonerne op og sætte snor i, så vi kan binde den om benet.

37 Aktivitet 1 Ballondans: Vi skal bruge. Musik Balloner Snor Fødselsdagshat

38 Vejledning Ballonerne pustes op og der bindes knude på, så sættes der en snor på ca. 1 m. på hver ballon, den anden ende af snoren bindes om benet. Musikken startes og man danser rundt og prøver at sprænge de andres ballon med den anden fod. Den der har en hel ballon når musikken er slut har vundet.

39 Motivationshistorie 2 Den pæd. Ass. Helle i Bo s børnehave sagde en dag til alle børnene på blå stue, at de skulle spille vende spil, men på en ny og anderledes måde, kom lad os gå ind i puderummet og lege.

40 Aktivitet 2 Vendespil med dyrelyde. Vi skal bruge: En masse børn.

41 Vejledning To børn skal gå uden for døren, mens de andre børn går sammen to og to, og finder på en dyrelyd, børnene blander sig og sætter sig ned på gulvet. De to børn kommer ind igen, og skiftes til at udpege et barn der så siger sin lyd, der udpeges et barn mere der også siger sin lyd, er det så samme lyd er der lavet et stik og barnet må prøve igen, var det ikke den samme lyd går turen over til den anden, og man fortsætter indtil der ikke er flere børn der sidder på gulvet, den der har flest stik har vundet. Man kan gentage legen så alle får lov til at prøve at samle stik.

42 medier Se film teori Spille vendespil på ipad

43 Motivationshistorie 1 Bo elsker at komme på besøg i zoologisk have, og se på alle de fantastisk spændende dyr han kender fra sine drømme, som han sammen med den magiske trehjulede cykel rejser rundt i verden og ser. Bo har fået lov til at tage sin yndlings film med i børnehaven i dag, og den vil han rigtig gerne se sammen med jer.

44 Aktivitet 1 Du skal bruge: Dvd en Løvernes Konge En dvd afspiller Et fjernsyn

45 Motivationshistorie 2 Bo keder sig utrolig meget en dag han holder fri fra børnehaven, han ved ikke hvad han skal lave, og spørg sin mor om hun har en ide, ja siger mor vi kan lave et vendespil på ipad en, vi kan bruge de billeder vi tog sidste gang vi var i zoologisk have, det syntes Bo kunne være sjovt og spændende. Har i prøvet at spille vendespil på ipad???

46 Aktivitet 2 Du skal bruge: En ipad Sådan gør du: Lægger billederne over på ipad en. Redigere billederne. Flytte billederne over i en app. der hedder fotospillet. Gå tilbage til menuen. Spil spillet.

47 Vendespil

48 teori Drama Musik Medier Natur Værksted

49 Teori musik Hvorfor er sang og musik godt for børns sproglig udvikling. Sang og musik er leg med ord og lyde der er sproglig udviklende for børn da de får sig et større ordforråd. Allerede når de er små høres tydligt de første pludre lyde, som da da, ba ba og ma ma Barnet leger nu med konsonant vokal lyde og omkring 10 mrd. alderen bliver det til mere kanonisk pludren, der er typisk for det/ de sprog barnet er omgivet af. Det er velkendt og dokumenteret at aktiv arbejde og beskæftigelse med sang og musik aktivere og udvikler hele sanseapparatet og påvirker barnets personlighed, både på det intellektuelle, emotionelle, æstetiske, kreative, sociale,(sproglige) og motoriske område.

50 Teori natur Hvorfor er naturen godt for børn: Natur er godt for børns udvikling i forhold til at de også udvikler sig på det personlige, sproglige, sociale kompetencer, stimulere motorikken, lige som natur materialer kan bruges til kulturelle udtryksformer. Naturen kan på den måde danne ramme om børns læring inden for de 6 læreplanstemaer, som f.eks. at natur materialer kan bruges til at lave forskellige spændende ting af det vi har fundet i naturen, så som ugleposer, male sten, lave hanskæder af muslingeskaller ovs. Dette er også med til at udvikle børns fantasi og kreativitet.

51 Teori værksted Hvorfor er fantasi vigtig for børns udvikling: Fantasi er en vigtig evne vi mennesker har til at forstille os noget der ikke findes eller er tilstede lige nu. Man skal have erfaring for at kunne forestille sig noget der ikke findes eller er tilstede lige her og nu. Børns første erfaring er med til at stimulere fantasien, som f.eks. gemme og fange. Det er vigtigt at børn fantasere da fantasien er en nødvendig del af al børns udvikling. Fantasien er vigtig for at børn kan lege hver for sig og sammen. Fantasi kan også være en meget vigtig del af bearbejdelsen af f.eks. sorg og angst hos børn.

52 Teori værksted (forsat) Fantasi er det grundlæggende vigtigste fundament for al kreativ udfoldelse. Vi kan som pæd. Ass. styrke børns fantasi ved at præsentere dem for forskellige aktiviteter inden for skabende æstetisk virksomhed, som f.eks. tegne, male, lege med trylledej, synge, spille musik ovs.

53 Teori drama Hvorfor er rollespil vigtig for børns udvikling: Rollespil el. rollelege udspringer af børns fantasi, rollespil går ud på at man fantasere at man er en anden person/dyr/ting inde i en fantasi verden, hvor spillet måske er planlagt, man har forskellige roller i rollespillet, der kan udvikle sig over flere dage. Rollespil kan også udspringe af fri fantasi, og er med til at berige børns liv, og give dem en sjov og indholdsrig hverdag. Rollespil er også med til at styrke børns sproglige udvikling, sociale kompetencer, fællesskab, og inklusion, vi skal alle være med, og vi skal anerkende hinandens kompetencer.

54 Teori medier Kan børns læring udvikles ved brugen af ipad helt ned til 1års alderen. I dagens Danmark findes der stort set ikke et hjem uden flere fjernsyn, pc'er og ipads. Der er sket en eksplosiv udvikling i den teknologiske verden, og det løber hurtigere og hurtigere end nogensinde før. Det starter hos nogle fam. at barnet helt ned i 6-8 mdr. alderen hvor man anskaffer en ramme fra eks. Fischer Price kan isætte en iphone så den ikke går itu, så kan barnet lege med en app. til dette alderstrin.

55 Teori medier (forsat) Interessen udvides og udvikles med alderen, og når de ser på forældrenes brug af disse enheder. Det er også samfundets ønske at børn nu og i fremtiden skal blive bedre til at lære nyt, og være mere skabende og tænke innovativt. Så ved at vi i mange dagtilbud bruger ipads og pc er gør at børnene bliver mere eksperimenterende og ivrig efter at lære og samtidig få erfaring i den teknologiske verden igennem legen med eks. ipads og pc er.

Aktivitet 2. Lav trolde - lysestager

Aktivitet 2. Lav trolde - lysestager Aktivitet 2 Lav trolde - lysestager Motivation Trolde bor i skoven, og de har derfor ikke strøm så de kan få lys. De bruger stearinlys. I dag skal vi farve vores egne flotte trolde lysestager. I bestemmer

Læs mere

Kaninen pixeline. Af Kit G. Laugesen

Kaninen pixeline. Af Kit G. Laugesen Kaninen pixeline Af Kit G. Laugesen indledning Storyline er en lille historie om kaninen pixeline som godt kan lide farver. Målgruppe er dagpleje/vuggestuebørn i alder 1-3år,da jeg selv er dagpleje er

Læs mere

Stjernemanden Arthur. Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig

Stjernemanden Arthur. Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig Stjernemanden Arthur Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig Indholdsfortegnelse Stjernemanden Arthur Historie Værksted Fokus spørgsmål Trylledej Dekoration Musik Fokus spørgsmål Arthur skal en

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Lavet af: Lisbeth Hansen (226248)

Lavet af: Lisbeth Hansen (226248) Aben Abelone Lavet af: Lisbeth Hansen (226248) Indholdsfortegnelse: INDLEDNING HISTORIEN OM ABEN ABELONE VÆRKSTED Teori Aktivitet 1 Aktivitet 2 MEDIE Teori Aktivitet 1 Aktivitet 2 MUSIK: Teori Aktivitet

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge14_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 12.04

Læs mere

PERSONLIGE KOMPETENCER

PERSONLIGE KOMPETENCER PERSONLIGE KOMPETENCER Styrke deres selvværd/selvtillid og skabe et rum hvor der er plads til at overskride grænser og få jeg kan oplevelser og troen på, at der er plads til at være den man er. Støtte

Læs mere

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. Bali 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. 4. I går skulle jeg bestige en kæmpe vulkan. 5. Jeg var så sulten, så

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Indledning. Min storyline henvender sig til børn i børnehavealderen 3-6 år, og er både for piger og drenge.

Indledning. Min storyline henvender sig til børn i børnehavealderen 3-6 år, og er både for piger og drenge. Anja Andersen Indledning Min storyline henvender sig til børn i børnehavealderen 3-6 år, og er både for piger og drenge. Det er igennem alle aktiviteter vigtigt, hele tiden at have i baghovedet, at vi

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Marimbas Rejse. En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma

Marimbas Rejse. En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma Marimbas Rejse En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma Opført af: Cahit Ece (musiker) Jimmi Mhukayesango (fortæller) I hæftet finder du historien om Marimba og forslag

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Historie. Motivationshistorier. Aktiviteter. Frem. Tilbage. Hjem

Indholdsfortegnelse. Historie. Motivationshistorier. Aktiviteter. Frem. Tilbage. Hjem Indholdsfortegnelse. Historie Motivationshistorier Aktiviteter Frem Tilbage Hjem Den lille drypstenstrold. Storyline-målgruppe 3-6 år. Skrevet af; Tina Redder Den lille drypstenstrold. Der var engang,

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

GRISEN ARTHUR - T I L M Å L G R U P P E N 9-1 2 Å R

GRISEN ARTHUR - T I L M Å L G R U P P E N 9-1 2 Å R GRISEN ARTHUR - T I L M Å L G R U P P E N 9-1 2 Å R Storyline af Helle Bennedsen INDHOLDSFORTEGNELSE Historien: Grisen Arthur Værksted Modellervoks, Klodser. Natur Bladkranse, Bålmad. Medier Fotografering

Læs mere

Bamsen Benny. Af Dorte S. Thomsen

Bamsen Benny. Af Dorte S. Thomsen Bamsen Benny Af Dorte S. Thomsen Indledning Story linen er en historie om Bamsen Benny. Min målgruppe er børn i dagplejen/vuggestuen, alder ½ - 3 år, og da jeg er ansat som dagplejer, er det mit udgangspunkt.

Læs mere

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6 It-inspirator afsluttende opgave Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen Side 1 af 6 Indledning Den digitale medieverden er over os alle steder, om det er i dagtilbud, skoler eller fritidstilbud. Vi

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Mange julehilsner Albert

Mange julehilsner Albert GLÆDELIG FØRSTE DECEMBER! Mit navn er, og jeg er flyttet ind i nat. Jeg elsker jul og gaver. Og så er jeg en rigtig drillenisse Så bare pas på, for ellers kan jeg finde på de skøreste ting. Jeg har en

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små Vuggestue området Vi har i år lavet et separat område kun for vuggestuer, så alle vuggestueaktiviteter r samlet et sted og de små ben ikke skal bruge al deres energi på at gå mellem de sjove aktiviteter.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig Jeg kender Jesus -1 Jesus kender mig Mål: Børnene får at vide, at Jesus kender og elsker dem, uanset hvem de er, og han ved hvad de laver. Tekst: Mark. 2, 13-17 (Levi kaldes til discipel). Visualisering:

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Indianer drengen lille Nor

Indianer drengen lille Nor Indianer drengen lille Nor Målgruppe 1-3år Heidi Rodsted Langt ude på prærien boede indianer drengen lille Nor sammen med sin far og mor De boede i en stor tipi, det hedder indianernes huse. Lille Nor

Læs mere

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig Du må være med! -5 Den, der er lidt mærkelig Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Vi gør det sammen -6

Vi gør det sammen -6 Vi gør det sammen -6 Sammen med Gud behøver vi ikke være bange Mål: Fortæl børnene, at det vigtigste af alt er, at Gud er med os, for når Gud er med os, er det lige meget, hvem der er imod os. Han kan

Læs mere

MEDSKABER. Pædagogisk materiale til forestillinge SKAB fra teater hvid støj sceneproduktion

MEDSKABER. Pædagogisk materiale til forestillinge SKAB fra teater hvid støj sceneproduktion MEDSKABER Pædagogisk materiale til forestillinge SKAB fra teater hvid støj sceneproduktion MEDSKABER Pædagogisk materiale til forestillinge SKAB fra teater hvid støj sceneproduktion hvid støj sceneproduktion

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Jeg er havren. Et samarbejde mellem Kulturværkstedet og Fælleskøkkenets Det Grønne Værksted

Jeg er havren. Et samarbejde mellem Kulturværkstedet og Fælleskøkkenets Det Grønne Værksted Jeg er havren Et samarbejde mellem Kulturværkstedet og Fælleskøkkenets Det Grønne Værksted Fortælling om kornet I Danmark dyrkes der hovedsagligt 4 kronsorter; Hvede, rug, havre og byg. Hvede er Danmarks

Læs mere

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse

Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Bamse på klassebesøg - event for 0. klasse Introduktion Ideen med Bamse på klassebesøg er, at eleverne i fællesskab med en slags maskot arbejder med emner, der har relation til det brede positive sundhedsbegreb.

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Best Friends Forever! -1

Best Friends Forever! -1 Best Friends Forever! -1 Jeg er tæt ved Jesus hjerte. Mål: Vi fortæller børnene, at vi kan være bedste venner med Jesus og leve tæt på ham - ligesom Johannes gjorde. Tekst: Joh. 13, 1-17 + 23 + 34-35 (Jesus

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

I Guds hånd -2. I Guds hånd er jeg elsket

I Guds hånd -2. I Guds hånd er jeg elsket I Guds hånd -2 I Guds hånd er jeg elsket Mål: At lære børnene, at Gud altid elsker os. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan vi være trygge og behøver ikke være bange. Intet kan skille os fra Guds kærlighed.

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Lene & Franks dagpleje. Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St Holsted Tlf.:

Lene & Franks dagpleje. Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St Holsted Tlf.: Lene & Franks dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St. 6670 Holsted Tlf.: 75393645 Lene Winther Petersen Frank René Petersen Redigeret af Karina Bjørbæk Gerdsen

Læs mere

LOVEN. Side 3.. Moses 4. Guds lov 6. Hør mine bud 8. En anden gud 10. En kalv af guld 12. Vreden 16. Bålet 18. De ti bud 20. Ingen kalv af guld 22.

LOVEN. Side 3.. Moses 4. Guds lov 6. Hør mine bud 8. En anden gud 10. En kalv af guld 12. Vreden 16. Bålet 18. De ti bud 20. Ingen kalv af guld 22. Side 3 LOVEN historien om Moses og de 10 bud Moses 4 Guds lov 6 Hør mine bud 8 En anden gud 10 En kalv af guld 12 To tavler 14 Vreden 16 Bålet 18 De ti bud 20 Ingen kalv af guld 22 Teltet 24 Side 4 Moses

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

11. december Vi laver båd

11. december Vi laver båd 11. december Vi laver båd 11. D E C E M B E R Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -2

Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er min Konge! Mål: At lære børnene, at Gud er vores konge og forsørger. Han ønsker at regere i os. Tekst: 1. Kongebog 17, 6-16 (Elias og enken i Sarepta). Visualisering:

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Forældre evaluering 2015

Forældre evaluering 2015 Forældre evaluering 2015 Hvordan har det været at have sin daglige gang i Børnehaven Toftebo. En glæde at se hvor glad ens barn er hver eneste dag i Toftebo. Alle voksne kender ens barn, det gør forældrene

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen?

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen? Mølleavisen Maj 2015 Så fik vi afsluttet vores revy. Vi syntes selv den var helt fantastisk. Men det var hårdt med 4 forestillinger, men vi synes, at vi klarede det så godt. Vi var lidt skuffede over,

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Søvind lå kongens flotte. med hans storslåede. Langt langt, ude i

Søvind lå kongens flotte. med hans storslåede. Langt langt, ude i Langt langt, ude i Søvind lå kongens flotte slot. Det havde høje tårne med guldspir. På toppen af hvert tårn vejrede kongens vimpel med hans storslåede våbenskjold. Rundt om slottet var der en dyb sort

Læs mere

Heidis dagpleje. Kontakt oplysninger: Heidi Birk Petreavej 9 6622 Bække Tlf.: 24 67 10 08 hjj-birk@mail.dk. Heidi Birk Redigeret af Maria Moesgaard

Heidis dagpleje. Kontakt oplysninger: Heidi Birk Petreavej 9 6622 Bække Tlf.: 24 67 10 08 hjj-birk@mail.dk. Heidi Birk Redigeret af Maria Moesgaard Heidi s dagpleje Heidis dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Heidi Birk Petreavej 9 6622 Bække Tlf.: 24 67 10 08 hjj-birk@mail.dk Heidi Birk Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO oktober 2012. Sy og filte værksted

Nyhedsbrev fra SFO oktober 2012. Sy og filte værksted Nyhedsbrev fra SFO oktober 2012 Kære forældre Reserver allerede nu torsdag i næste uge klokken 14-16, da vi holder forældrekaffe. Vi laver en cafe, børnene har bagt og der vil være udstillinger fra nogle

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard Marianne s dagpleje Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej 49 6650 Brørup Tlf.: 21 68 99 09 Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor

Læs mere

Vinter 2017/ December - Januar - Februar

Vinter 2017/ December - Januar - Februar Vinter 2017/2018 - December - Januar - Februar Nissejagt i Stensbæk Plantage - Grønne Spirer - Spring ud i naturen Så er det blevet den 1. december, en måned som børnene glæder sig til. Fordi der plejer

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Charlotte, som var startet i praktik her hos os, har fået fast arbejde et andet sted. Vi ønsker hende held og lykke i det nye job.

Charlotte, som var startet i praktik her hos os, har fået fast arbejde et andet sted. Vi ønsker hende held og lykke i det nye job. Humlehave på tur.. Idag gik vi hjem til Birgitte, ca.4km. Vi blev lidt trætte da vi gik, men så hjalp det at synge. Vi løb også lidt og kørte ræs, i vores fantasi racerbiler.. Hjemme ved Birgitte, spiste

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året Pige Kærlighed Målgruppe: Grønsmutter Årstid: Hele året Varighed: 3 trin + et engagement Kærlighed - niveau 2 - trin for trin En stor del af en piges hverdag og tanker handler om kærlighed. Det kan være

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Bamse på klasse-besøg - event for 0. klasse

Bamse på klasse-besøg - event for 0. klasse Bamse på klasse-besøg - event for 0. klasse Introduktion Ideen med Bamse på klassebesøg er, at eleverne i fællesskab med en slags maskot arbejder med emner, der har relation til det brede positive sundhedsbegreb.

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere