Bevillingsområde Forebyggelse/anbringelse af børn og unge uden for hjemmet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bevillingsområde 30.46. Forebyggelse/anbringelse af børn og unge uden for hjemmet"

Transkript

1 REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde Forebyggelse/anbringelse af børn og unge uden for hjemmet Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 166,268 mio. kr. Budgettet var fastlagt til netto 171,421 mio. kr. Der er i årets løb meddelt tillægsbevillinger på netto 1,2 mio. kr. hvoraf 1 mio. kr. skyldes en bevilling fra Kommunalbestyrelsen til kriminalpræventive indsatser og 2,5 mio. kr. var decentrale institutioners overskud samt uforbrugte inklusionsstøtte-midler til småbørnsområdet fra endte med et mindre forbrug på 6,518 mio. kr. De decentrale institutioner (Familiehuset og Ungdomspensionen) samt ressourcepædagogområdet udviser samlet set et mindre forbrug på 2,928 mio. kr., som overføres til institutionerne mv. i Herudover er der uforbrugte projektmidler (Forebyggende Social Indsats og Kriminalpræventiv Indsats) samt særlig inklusionsstøtte -midler på i alt 2,262 mio. kr., der ligeledes overføres til Det reelle overskud er 1,328 mio. kr. Afgrænsning af bevillingsområdet Området omfatter primært kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet samt foranstaltninger til forebyggelse heraf (Lov om social service). En stor del af de børn og unge, der er omfattet af denne indsats, modtager også anden særlig støtte bl.a. på undervisningsområdet. Derfor skal indsatsen overfor børn og unge med særlige behov ses i tæt sammenhæng til de kommunale aktiviteter på folkeskole-, daginstitutions-, sundheds- og kultur- og fritidsområdet. Kommunen betaler den fulde udgift for barnet eller den unges anbringelse. Der gives statsrefusion i særlig dyre enkeltsager. I 2014 med 25 % af udgifter over kr. og 50 % af udgifter over kr. Herudover omfatter rammen ressourcepædagoger, der er tilknyttet 0-5 års området; udgifter og indtægter vedrørende særlige dagtilbud; særlige klubtilbud; behandling af børn på dagbehandlingstilbud eller opholdsteder samt hjemmetræning efter Servicelovens 32, stk. 8.

2 Målsætninger Overordnet målsætning at sikre det enkelte barn og den enkelte unge bedst mulige opvækst-, omsorgsog udviklingsbetingelser. Delmålsætninger at sætte fokus på og styrke en innovativ udvikling af det tværfaglige samarbejde omkring udsatte børn og unge, at medvirke til, i dialog og samarbejde med familierne og andre voksne og professionelle, at børnene og de unge trives i deres dagligdag og i videst muligt omfang kan forblive i eget hjem, at arbejde på at gøre barnets og den unges miljøer mere inkluderende, at forebygge kriminalitet og misbrug blandt unge i et samarbejde mellem skole, fritidstilbud, SSP/politi og familie- og handicapsektionen, at anbringelser af børn og unge i videst muligt omfang sker i eget familienetværk eller i familiepleje, at arbejde for et samarbejde med det lokale fritids- og foreningsliv med henblik på at sikre bedre integration og fritidsmuligheder for socialt udsatte børn og unge. Resultater og målopfyldelse Bevillingsområdet er kendetegnet ved at indeholde en myndighedsdel, der beslutter anbringelser og foranstaltninger til undgåelse heraf. Derudover indeholder området også en udførende del, der for størstedelen består af tilbud på Ballerup Familiehus, Ballerup Ungdomspension og ressourcepædagogområdet. Endelig indeholder området en rådgivningsdel der omfatter forskellige rådgivende, støttende og konsultative indsatser overfor børn og unge, forældre og andre voksne i børnenes og de unges dagligdag. På baggrund af de økonomiske udfordringer i Ballerup Kommune besluttede Økonomiudvalget en flerårig strategi, hvor der på ramme skulle findes besparelser på 4,9 mio. i årene Med tidligere spareplaner ( ) er den samlede ramme reduceret med i alt mio. kr. siden Det har derfor været nødvendigt at justere serviceniveauet på en række områder. Siden 2013 er der således arbejdet på at omlægge indsatsen til særligt udsatte familier med henblik på at intensivere den forebyggende indsats. Målet er at mindske antallet af indgribende foranstaltninger og arbejde for at flest mulige børn og unge kan forblive i eget hjem eller i eget lokalområde. Dette har flyttet udgifter fra anbringelsesområdet til forebyggende foranstaltninger. En del af strategien for socialt arbejde hvor der sigtes mod færre sager pr socialrådgivere - er at sagsbehandlere er tættere på den enkelte sag (socialrådgivere som foranstaltning ). I 2014 er endvidere indledt supervision i Signs of Safety (SoS). SoS er en metode til at skabe gode samarbejdsrelationer med forældre og professionelle såsom sagsbehandlere, lærere og vejledere. Der er fokus på den gode samarbejdsrelation, uden at alvoren i vanskelighederne for det udsatte barn eller den unge minimeres.

3 På sigt er der planer om en udvidelse af det social faglige forebyggende arbejde på skoler og institutioner, der blev iværksat med støtte fra den centrale udviklingspulje i 2013, til alle distrikter (aktuelt kun forsøg i 3 distrikter). I 2014 blev der rettet særlig opmærksomhed på de udsatte børn ved: at Center for Børne- og Ungerådgivning har fortsat udviklingen af det tværfaglige arbejde bl.a. ved innovative tiltag mhp. udvikling af såvel ledelse som det faglige samarbejde i områder og distrikter at udbygge tilbuddene fra Familiehuset og Ungdomspensionen, således at flest mulige udsatte børn/unge på tilfredsstillende måde kan forblive i eget hjem/nærmiljø. at forsætte den helhedspræget tidlige indsats over for unge sårbare gravide og spædbørnsmødre gennem videreførelse af projekt Ung Forælder at fortsat at styrke det forpligtigende og tætte samarbejde med Center for Skoler og Institutioner om, hvorledes arbejdsgange, sagsansvars- og kompetencefordeling, visitation samt økonomistyring kan tilrettelægges effektivt og rationelt. at Center for Børne- og Ungerådgivning deltager i at udbygge og intensivere samarbejdet til Jobcentret, Social Vejledning og UU om indsatsen over for de udsatte unge, herunder hvordan der kan arbejdes med en koordineret og helhedsorienteret indsats for at de unge ((16) år) kommer i uddannelse og bliver selvforsørgende at Center for Børne- og Ungerådgivning i samarbejde med Social vejledning og Jobcentret får sikret et rettidig og smidig sagsforløb i forbindelse med den unges overgang fra barn til voksen. Anbringelsesområdet Antal anbragte december I alt Ændring Antal anbragte fordelt på alder, dec. i året år år år år år og derover I alt Stigning Forebyggelsesområdet Der arbejdes til stadighed på at udbygge forskellige forebyggende foranstaltninger med henblik på, at børn og unge på tilfredsstillende vis kan forblive i eget hjem og nær-miljø. Ballerup Familiehus Ballerup Familiehus yder hjælp til børnefamilier med problemer, herunder: opdragelsesmæssige vanskeligheder massive konflikter mellem forældrene krisehjælp til familien (dødsfald, diagnosticering af alvorlig sygdom, skilsmisser mm.) langvarig/intensiv støtte i borgerens hjem Rådgivningsforløb Konfliktrådgivning til par.

4 Ballerup Familiehus gruppeaktiviteter er: årige unge med psykisk skrøbelige forældre årige unge med psykisk skrøbelige forældre unge forældre til 0-3 årige børn Pr. marts 2014 startede Ballerup Familiehus et tilbud for sårbare gravide og spædbarnsmødre over 25 år, som forlængelse af vores allerede eksisterende tilbud til mødre på under 26 år. Allerede efter sommerferien var dette tilbud fyldt op, og ved årsskiftet var der 9 kvinder i spædgruppen og 15 kvinder havde været eller var i gravidgruppen. Pr. 1. September 2014 startede Familiehuset en åben anonym rådgivning, og i løbet af de første 3 måneder havde 32 borgere taget imod tilbuddet om 3 samtaler. Pr. 1. December 2014 indledte Familiehuset et samarbejde med sundhedshuset vedr. inaktive unge, på baggrund af tidligere gode erfaringer om samarbejde med Lets Move, som er et tilbud til overvægtige børn. Projektet løber over 3 år. Ballerup Ungdomspension og Ballerup Familiehus havde i 2014 flere positive forløb hvor medarbejderne havde særlig tætte samarbejder, og som resultat heraf vil vi udbygge dette samarbejde yderligere i Samarbejdet med Kasperskolen afd. Lautrup var vellykket i 2014, og vi oplever i dag et betydelig bedre koordinering i samarbejdet, og det kan blandt andet ses ved, at der er en behandler fra Familiehuset i flere sager end tidligere. Ungdomspensionen Ungdomspensionen er Ballerup Kommunes lokale døgninstitution, hvis opgaveløsning hviler på fire grundydelser: UP-døgn TURBO Kontaktperson Mentorkorps Alt efter formålet placeres den unge på det trappetrin, som synes mest hensigtsmæssigt i forhold til den unges problematik. Ballerup Ungdomspension har i 2014 udbygget tilbuddene i TURBO og i Det Udgående Team (Kontaktpersoner) med henblik på at styrke de lokale løsninger yderligere: I TURBO er normeringen pr øget fra 10 til 12 pladser. Formålet er at anbringe flere unge lokalt i egne boliger frem for eksternt i andre kommuner. I Det Udgående Team er der pr ansat en medarbejder yderligere med specifikke kompetencer på ASF og ADHD-området. Formålet er etablering af et lokalt forankret tilbud frem for tilkøb i eksterne kontaktpersonsbureauer o.l. Ballerup Ungdomspension havde følgende belægning i 2014: UP-døgn havde en belægningsprocent på 111,00, svarende til belægningsdage, på døgnpladserne. TURBO havde belægningsdage, svarende til 95,20 procents belægning. UP-døgn og TURBO havde som samlet tilbud en belægningsprocent på 100,20, svarende til belægningsdage. Det Udgående Team havde tilknytningsdage i alt, hvilket svarer til en gennemsnitlig sagsbelægning på 58,1.

5 Gennemsnitlig månedligt antal Ungdomspens.døgn TURBO Det Udgående Team Det tværfaglige distriktssamarbejde Der er 9 distriktsgrupper, der hver dækker en distriktskole og et eller flere børne huse. I hvert distrikt er der et konsultativt team, der består af sagsbehandler, PPRmedarbejder og sundhedsplejerske. De konsultative team tilbyder vejledning og rådgivning vedrørende børn og unge i området til medarbejdere i bl.a. skoler, institutioner og dagplejen. Ressourcepædagoger og pædagogiske vejledere Aktiviteterne på dette bevillingsområde supplerer den almindelige drift på daginstitutionsområdet og har derfor generelt samme overordnede formål som daginstitutionerne. Der henvises derfor også til beskrivelsen for ramme Daginstitutioner. Området er karakteriseret ved, at tilbuddet kræver en henvisning og visitation. Bistand ved ressourcepædagoger gives til børn, der af én eller anden grund har behov for et særligt tilrettelagt tilbud i en kortere eller længere periode. Tilbuddet gives for at fremme barnets deltagelse og inklusion. Ungeindsats Ungeindsatsen hviler på følgende fire hovedfelter: Inddragelse af civilsamfund, netværk med borgere og boligforeninger (aktivt medborgerskab) fx den boligsociale indsats i skovlunde og Hedeparken. Samarbejde med politiet der opleves en fortsat positiv udvikling af det forebyggende samarbejde med politiet. God Løsladelse dvs. kvalificering af arbejdet med kriminalforsorgen. Oplever stadig hårdere kriminelle der løslades med kort varsel. SSP indsats rettet mod unge på over 18 år. Der arbejdes med Exit program, forebyggelse af radikalisering, beskæftigelse, mentorordninger m.m. Det Opsøgende Team og Ungerådgivning Det opsøgende team har fået fornyet fokus i Teamet er blevet styrket og er nu etableret som en væsentlig ressource i arbejdet med børn og unge på gadeplan. Medarbejderne har og udbygger fortsat solide og bæredygtige relationer til et stort antal børn og unge i de enkelte lokalområder, og medvirker aktivt til at opfange behov for og koordinere indsatser mellem klubber, skoler, Jobcenter, Ungdommens Uddannelsesvejledning, SSP og andre interessenter, herunder ikke mindst forældre. I takt med prioritering af det opsøgende og udgående team har Ungerådgivningen fået en lidt mere tilbagetrukket rolle har f.eks. kun åben 1 dag om ugen mod tidligere 3 dag pr uge. Rationalet er at de relevante medarbejder skal være der hvor de unge er. Bekymrede forældre kan fortsat benytte sig af Ungerådgivningen. Unge i Ballerup Kommune en helhedsorienteret ungeindsats Der er nedsat et tværgående ungekoordinatornetværk, der arbejder med at spænde organisationen sammen dvs. at de forskellige aktører i Ballerup Kommune arbejder tættere sammen, så de komplekse ungesager ikke falder mellem flere stole. Arbejdet er forankret i styregruppen for den sammenhængende indsats 0-25 år, og har samtidig til opgave at metodeudvikle på området.

6 Økonomi Årets økonomiske resultat ser således ud (kr.): Budget Tillægsbevilling Regnskab Afvigelse Tillægsbevillingerne fordeler sig således: Foregribende indsats Indgribende indsats Socialpædagogisk bistand Opsøgende/udegående teams samt andet kr kr kr kr. Status og udvikling Igennem de seneste år har dette område udviklet sig således: (1.000 kr.) Forebyggende foranstaltninger Myndighedsøkonomi Egne institutioner Andre udgifter Andre indtægter Statsrefusion Indgribende foranstaltninger Myndighedsøkonomi Egne institutioner Andre udgifter Andre indtægter Statsrefusion Socialpædagogisk bistand Myndighedsøkonomi Egne ansatte Andre udgifter Andre indtægter Statsrefusion Opsøgende/udegående teams Egne ansatte Andet i alt

7 Fordeling af regnskab 2014: Andet omfatter bl.a. 1 mio. kr. i årene til kriminalpræventiv indsats, som er et samarbejde med Herlev og Gladsaxe kommuner samt Vestegnens politi. Der er desuden afsat projektmidler til projekt Forebyggende Socialt Arbejde. Gennemsn. pris i kr. R2010 R2011 R2012 R2013 R2014 Forebyggende foranstaltninger Indgribende foranstaltninger Socialpædagogisk bistand Gennemsnitligt antal pr. måned R2010 R2011 R2012 R2013 R2014 Forebyggende foranstaltninger Indgribende foranstaltninger Socialpædagogisk bistand

8 Gennemsn. pris i kr. R2010 R2011 R2012 R2013 R2014 Forebyggende foranstaltninger: Udgifter samværsret m børn Merudgifter ved forsørgelse af børn ( 41) Hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste ( 42) Hjemmetræning ( 32 stk. 8) Praktisk, pæd. støtte Personlig hjælp og ledsagelse ( 44) Ledsageordning årige ( 45) Familiebehandling excl. Familiehuset Døgnophold for hele familien Aflastningsfamilie handicap Aflastningsfamilie familie Aflastningsophold handicap Aflastningsophold familie Aflastningsinstitution Fast kontaktperson Fast kontaktperson hele familien Formidling af praktiktilbud Anden hjælp Økonomisk støtte Støtteperson ( 54) Indgribende foranstaltninger: Familiepleje Kommunal familiepleje Netværksanbringelse Socialpædagogiske opholdssteder Døgninstitution Social adfærdsproblemer Døgninstitution UP Døgninstitution fysisk/psykiske problemer Sikret Kostskole, skibsprojekt mv Eget værelse TURBO Støtte Socialpædagogisk bistand: Dagbehandlingstilbud Kommunikationscenteret Specialbørnehave Specialfritidsklub Fritidshjem Børneterapien Specialfritidshjem - anbragte børn Terapi - anbragte børn Kørsel

9 Gennemsnitligt antal pr. måned R2010 R2011 R2012 R2013 R2014 Forebyggende foranstaltninger: Udgifter samværsret m børn Merudgifter ved forsørgelse af børn ( 41) Hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste ( 42) Hjemmetræning ( 32 stk. 8) Praktisk, pæd. støtte Personlig hjælp og ledsagelse ( 44) Ledsageordning årige ( 45) Familiebehandling excl. Familiehuset Døgnophold for hele familien Aflastningsfamilie handicap Aflastningsfamilie familie Aflastningsophold handicap Aflastningsophold familie Aflastningsinstitution Fast kontaktperson Fast kontaktperson hele familien Formidling af praktiktilbud Anden hjælp Økonomisk støtte Støtteperson ( 54) Indgribende foranstaltninger: Familiepleje Kommunal familiepleje Netværksanbringelse Socialpædagogiske opholdssteder Døgninstitution Social adfærdsproblemer Døgninstitution UP Døgninstitution fysisk/psykiske problemer Sikret Kostskole, skibsprojekt mv Eget værelse TURBO Støtte Socialpædagogisk bistand: Dagbehandlingstilbud Kommunikationscenteret Specialbørnehave Specialfritidsklub Fritidshjem Børneterapien Specialfritidshjem - anbragte børn Terapi - anbragte børn Kørsel

1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet, foranstaltninger

1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet, foranstaltninger Bevillingsområde 30.46 Forebyggelse/anbringelse af børn og unge uden for hjemmet Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse

Læs mere

Afgrænsning af bevillingsområdet

Afgrænsning af bevillingsområdet MÅL- OG RAMMEBESKRIVELSE Udvalg Socialudvalget Bevillingsområde 50.46. Forebyggelse/anbringelse af børn og unge uden for hjemmet Afgrænsning af bevillingsområdet Området omfatter kommunens aktiviteter

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 30.46 Forebyggelse/anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter aktiviteter omkring både de forebyggende

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME 30.46

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME 30.46 Bevillingsramme 30.46 Forebyggelse/anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.46 Forebyggelse/anbringelse af børn og unge udenfor

Læs mere

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %.

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %. 50.50. Børn og unge Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne,

Læs mere

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE Budget- og regnskabssystem 4.5.3 - side 1 DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE 5.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge På denne funktion

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet e besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet Center for Økonomi og Personale, april 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Besparelsespotentialer... 4 3. Samlet oversigt over teknisk besparelsespotentiale

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Maj2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne funktion

Læs mere

Budgettets hovedposter (nettotal i 2018 prisniveau og kr.):

Budgettets hovedposter (nettotal i 2018 prisniveau og kr.): tets hovedposter (nettotal i prisniveau og 1.000 kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie 03.22.01 Folkeskoler 1.599 1.612 1.517 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning mv. 10.353 11.810 12.292 03.22.08

Læs mere

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning - PPR

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning - PPR 108 Fagligt område: Politiske mål: Børn og Familier Se Børne- og Ungepolitik godkendt i Sammenlægningsudvalget december 2006. 03.22.04 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning - PPR PPR er normeret med 9 psykologer,

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Oktober 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) 127 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) BEMÆRKNINGER 128 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.737 Netto 1.737 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning, Skole og Politi). I 2013-budgettet

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følgende: Hovedområde i 1.000 kr. udgift indtægt Netto 05.28.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 52.919-5.403 47.516 05.28.21 Forebyggende

Læs mere

Børn og Unge. Overblik til Børne- og Skoleudvalgets møde den 15. januar 2018

Børn og Unge. Overblik til Børne- og Skoleudvalgets møde den 15. januar 2018 Børn og Unge Overblik til Børne- og Skoleudvalgets møde den 15. januar 2018 Indsatser overfor alle børn og unge Børn i optimal udvikling Specifikke behov for særlig støtte Væsentlige behov for særlig støtte

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter:

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Svendborg kommune Familieafdelingen 19. april 2010 Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Udgangspunkt: Familieafdelingens budget for 2010 udgør

Læs mere

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse 1 Bilag til Direktionens besparelsen Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Kontonr. budget 211 regnskab 211 Mindreforbrug - Sektor 2 Teknik og Anlæg

Læs mere

Der foretages ikke demografiregulering inden for service- og overførselsydelser under familie-området.

Der foretages ikke demografiregulering inden for service- og overførselsydelser under familie-området. Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet Budget- og styringsprincipper Hovedområde i 1.000 kr. udgift indtægt Netto 05.28.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 58.623-12.053 46.570 05.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn

Læs mere

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 Værdier og målsætninger... 4 Fokusområder... 6 1. Tidlig indsats... 7 2. Inklusion og fleksibilitet...

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Børne- og Unge Rådgivning

Børne- og Unge Rådgivning Børne- og Unge Rådgivning Området Børne- og Unge Rådgivning udgør 5,6 pct. af de samlede kommunale nettodriftsudgifter og kan opdeles på følgende områder: (netto) Budget 2009 Andel i pct. Pædagogisk psykologisk

Læs mere

1. Indledning. De kommunale tilbud og ydelser omfatter:

1. Indledning. De kommunale tilbud og ydelser omfatter: områ debeskrivelse, områ de 517 Udsåtte Børn 1. Indledning. område 517 Udsatte børn omfatter hjælp og støtte til socialt truede eller handicappede børn og unge og deres familier. Området omfatter både

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 side 1 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Denne funktion omfatter udgifter og indtægter vedrørende særlig støtte til børn og unge og herunder vedrørende

Læs mere

Nøgletal. Efterspørgslen på data vedrører følgende tabeller: Del 1: Overordnede data vedr. økonomi Tabel 1: Budget og regnskab 2008-2012

Nøgletal. Efterspørgslen på data vedrører følgende tabeller: Del 1: Overordnede data vedr. økonomi Tabel 1: Budget og regnskab 2008-2012 Nøgletal Som grundlag for samarbejdet mellem kommunen og den centrale Task Force, vil vi bede om opgørelse af centrale nøgletal på børne- og ungeområdet. For at skabe det mest retvisende billede af jeres

Læs mere

Serviceudgifter 126.249 121.677 118.257 118.257 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 8.420 8.331 8.331 8.331

Serviceudgifter 126.249 121.677 118.257 118.257 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 8.420 8.331 8.331 8.331 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 30-05- Detaljeret budgetopfølgning pr. 31-05- for det specialiserede børneområde. Korr. Budget Forbrug i perioden Procent Forv. forbrug i hele Forv. Mer(-) eller mindreforbrug Samlet resultat

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2018 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn Budget 217-22 Budgetbeskrivelse Familie og børn Side 1 af 1 1. Det overordnede budget Politikområdet Familie og børn hører under Udvalget for Skoler, Familie og Børn, og har et samlet budget på 91,9 mio.

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

1. Beskrivelse af området

1. Beskrivelse af området (Udkast) 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbeløbene for 2013: Mio. kr. Udgift Indtægt Netto Særlige dagtilbud og særlige

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Børn- og Skoleudvalget

Børn- og Skoleudvalget Børn- og Skoleudvalget Drift i 1.000 kr. Oprindeligt budget 2013 Korrigeret budget 2013 Regnskab 2013 Afvigelse til oprindeligt budget *) Afvigelse til korr. Budget *) Uddannelse 353.155 350.504 339.193

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Budget 2009. I 2009 ydes refusion af udgifter over 0,6 mio. kr. med 25 % og udgifter over 1,2 mio. kr. årligt med 50 %.

Budget 2009. I 2009 ydes refusion af udgifter over 0,6 mio. kr. med 25 % og udgifter over 1,2 mio. kr. årligt med 50 %. Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne, er at skabe de bedst

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring.

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring. REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005

GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005 GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005 I denne kolonne kan stå navnet på Konsulentbistand 1. Lovgrundlag Servicelovens 40, stk. 2, nr. 1 Følgeudgifter i henhold til servicelovens

Læs mere

Området er karakteriseret ved at omfatte foranstaltninger rettet mod generelle socialpolitiske

Området er karakteriseret ved at omfatte foranstaltninger rettet mod generelle socialpolitiske REGNSKAB 2004 Bevillingsområde 5.59. Øvrige sociale formål Udvalg Social- og Sundhedsudvalget Udvalgets sammenfatning og vurdering Området er karakteriseret ved at omfatte foranstaltninger rettet mod generelle

Læs mere

Bestillerplan Pixi-udgave [Skriv dokumentets titel]

Bestillerplan Pixi-udgave [Skriv dokumentets titel] Århus Kommune Socialforvaltningen Bestillerplan Pixi-udgave Serviceniveauer [Skriv dokumentets for Familier, Børn og Unge titel] [Skriv dokumentets undertitel] December 2010 Serviceniveauer Denne pixi-udgave

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 3. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 3. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 2017 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

Der er i budgetprocessen for 2019 ikke besluttet nogen politiske ændringsforslag (ændringer til serviceniveau m.v.) for familieområdet.

Der er i budgetprocessen for 2019 ikke besluttet nogen politiske ændringsforslag (ændringer til serviceniveau m.v.) for familieområdet. Familieområdet Den samlede budgetramme for politikområde Familie opgøres som følger: Tabel 1: Budget 2019-2022 Hovedområde 1.000 kr. Budget 2019 Overslag 2020 Overslag 2021 Overslag 2022 Serviceudgifter

Læs mere

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen.

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen. Bevillingsområde 40.39 Klubber og byggelegepladser Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsrammen på 40,3 mio. kr. udviser et mindre forbrug på 0,7 mio. kr., svarende til et samlet

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2015 1. Sammenfatning Årets resultat udviser pr. ultimo april 2015 et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Årets resultat er med udgangspunkt

Læs mere

BØRNE- og SKOLEUDVALGET

BØRNE- og SKOLEUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31.3. Furesagnr. 190--6498 Budgetopfølgning I pr.: 31. marts Bilag 2 Dato: 27. april s pr. 31.3. Børn og unge med særlige behov Familierådgivningen - opgørelsen vedfører kun den

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 1508 Detaljeret budgetopfølgning pr. 3107 for det specialiserede børneområde. Budgetopfølgning pr. 31/07/ Forbrug i Perioden Procent Forventet forbrug i hele Korr. Budget Forv. Mer() eller

Læs mere

Børn - og Familieafdelingen Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen.

Børn - og Familieafdelingen Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen. Børn - og Familieafdelingen Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen. Kort og godt om afdelingen Børn- og Familieafdelingen består af rådgivnings- og behandlingstilbud inden

Læs mere

Introduktion til det socialpolitiske område

Introduktion til det socialpolitiske område Social- og Indenrigsudvalget 2014-15 (2. samling) SOU Alm.del Bilag 34 Offentligt Introduktion til det socialpolitiske område Serviceloven og Familieretten 19. august 2015 Minikonference for Social- og

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Børne- og Familieudvalget sprocent Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011 Svendborg Kommune Børn og Unge Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 20 62 72 Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk.

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 24. oktober / Anja Franka Andersen, Kenneth Røn Christiansen, Trine Wittrup, Tina Rønstrup / sagsid: 18/10509 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet

Læs mere

Pejlemærker for samarbejdet med familien herunder Randers-trappen

Pejlemærker for samarbejdet med familien herunder Randers-trappen Vedrørende: Notat om serviceniveauet for børn og unge med behov for støtte Sagsnavn: Serviceniveau på forebyggelses- og anbringelsesområdet for børn og unge med behov for støtte Sagsnummer: 27.24.00-G01-1-14

Læs mere

Familieområdet. Opgaver under området. Budget- og styringsprincipper UDDANNELSESUDVALGET

Familieområdet. Opgaver under området. Budget- og styringsprincipper UDDANNELSESUDVALGET Familieområdet Den samlede budgetramme for politikområde Familie opgøres som følger: Tabel 1: -221 Funktion Hovedområde 1. kr. BF BF BF BF 218 219 22 221 Serviceudgifter 139.553 136.949 134.932 134.932

Læs mere

Delpolitik for børn og unge med særlige behov. Nuværende og forslag til fremtidige foranstaltninger Ultimo 2007

Delpolitik for børn og unge med særlige behov. Nuværende og forslag til fremtidige foranstaltninger Ultimo 2007 Delpolitik for børn og unge med særlige behov Nuværende og forslag til fremtidige foranstaltninger Ultimo 2007 Lov om social service 52 Foranstaltningerne 52 stk. 3 nr. 1-10 1) Konsulentbistand med hensyn

Læs mere

PRÆSENTATION AF DET SOCIALE BØRNE- OG UNGEOMRÅDE. Borger og Social

PRÆSENTATION AF DET SOCIALE BØRNE- OG UNGEOMRÅDE. Borger og Social PRÆSENTATION AF DET SOCIALE BØRNE- OG UNGEOMRÅDE Borger og Social Borger og Social Organisationen Flemming Bøchmann Andersen Afdelingschef for Borger og Social Personale- og faglig ledelse af økonomi,

Læs mere

Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven

Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven : evilling/beslutning : Distrikt Øst, Vest, Nord, Syd, Specialteamet : ndstilling evillingsmødets deltagere: Familiechef, distriktsledere, afdelingsleder,

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Børn og Unge

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Børn og Unge Bemærkninger til budget 2017 politikområde Børn og Unge Politikområdet består af udgifter til udsatte Børn og Unge. Budgettet dækker over de tre hovedområder, anbringelser, anbringelsesforebyggende indsatser

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af udgifter til udsatte Børn og Unge. tet dækker over de tre hovedområder, anbringelser, anbringelsesforebyggende indsatser og øvrige udgifter. Området er

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen supplerer den almindelige folkeskoledrift. Bevillingen har til formål at understøtte og udvikle undervisningen

Læs mere

Tilbudsoversigt Familieområdet

Tilbudsoversigt Familieområdet 1 Tilbudsoversigt Familieområdet Forord Det er Byrådets ønske at udsatte børn og unge opnår samme muligheder for personlig udvikling, sundhed og et selvstændigt voksenliv som andre børn. Velfærd og Sundhed

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Budget 2009 til 1. behandling

Budget 2009 til 1. behandling 50.50. Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne, er at skabe

Læs mere

Lov om social service

Lov om social service ørne- og kulturforvaltningen, Frederikshavn Kommune Kompetenceplan Lov om social service I: indstilling, O: orientering, : bevilling, beslutning Fam.: Familieafd., Afdeling Sagsbehandler Funktionsleder

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Bilag 1 Tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015

Bilag 1 Tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Torhild Højgaard Sagsnr. 27.69.04-A26-1-15 Dato: 29.10. Bilag 1 Tids 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte er i Opfølgning

Læs mere

Lov og ret. Mulighed for hjælp og støtte til et barn med cerebral parese

Lov og ret. Mulighed for hjælp og støtte til et barn med cerebral parese Lov og ret Mulighed for hjælp og støtte til et barn med cerebral parese Indhold Den vigtige lov: Serviceloven... 4 Den særlige familievejlederordning... 4 Træning og behandling... 4 Merudgifter... 4 Tabt

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde Børn og Unge

Bemærkninger til budget 2019 politikområde Børn og Unge Bemærkninger til budget 2019 politikområde Børn og Unge Politikområdet dækker tilbud til børn og unge med særlige behov. Budgettet dækker over tre hovedområder, anbringelser, forebyggende indsatser og

Læs mere

303 Udsatte børn og unge

303 Udsatte børn og unge OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Udsatte børn og unge Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge Forebyggende foranstaltninger for børn og unge Døgninstitutioner for børn og unge Gademedarbejdere Overførselsudgifter:

Læs mere

03.22.02 Serviceforanstaltninger (Drift af kolonier, Pædagogisk Center)

03.22.02 Serviceforanstaltninger (Drift af kolonier, Pædagogisk Center) REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.32. Øvrig folkeskolevirksomhed Udvalgets sammenfatning og vurdering Da pædagogisk Center servicerer folkeskolerammen (ramme 30.30) og gruppeordningerne

Læs mere

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN - en folder til dig og dit netværk BØRNEOMRÅDET VOKSENOMRÅDET Aarhus Kommune Oplag 1 Marts 2019 BAGGRUNDSTEKST OM OVERGANG TIL VOKSEN Vi har lavet denne folder til dig,

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Skole & Børneudvalget Budget 2015. Budget forslag 2016

Skole & Børneudvalget Budget 2015. Budget forslag 2016 Velfærdssekretariatet Sagsnr. 270302 Brevid. 2115211 Ref. GIMN Dir. tlf. 46 31 52 11 gittemn@roskilde.dk NOTAT: notat SBUs budget 27. maj 2015 Notatet viser Skole- og Børneudvalgets budget og oplister

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 Velfærds- og Sundhedsstab Sagsbehandler: Torhild Højgaard Sagsnr. 27.69.04-A26-3-14 Dato:18.11. Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er 2015 Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i

Læs mere

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge Beskrivelse af brugere Brugerne er børn og familier med behov for særlig støtte, vejledning eller behandling. Der gives et bredt

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Bilag 4: Kvalitetstilsynsskabelon Skabelon for kvalitetstilsyn børn og unge med særlige behov. Barnets CPR: Forældremyndighedsindehaver:

Bilag 4: Kvalitetstilsynsskabelon Skabelon for kvalitetstilsyn børn og unge med særlige behov. Barnets CPR: Forældremyndighedsindehaver: Skabelon for kvalitetstilsyn børn og unge med særlige behov Barnets CPR: Forældremyndighedsindehaver: Sagsbehandler: Distrikt: Skoledistrikt: Aktuelle foranstaltninger Sæt X Pris pr.mdr Varighed Konsulentbistand

Læs mere

Børn og unge med særlige behov side 1

Børn og unge med særlige behov side 1 Børn og unge med særlige behov side 1 Indhold 3.04 Skolepsykolog... 2 3.08 Kommunale specialskoler Struer Skole- og Behandlingshjem... 3 5.07 Indtægter den centrale refusionsordning... 4 5.20 Opholdssteder

Læs mere

Mål og Midler Familieområdet

Mål og Midler Familieområdet Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet

Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet Område Lovgrundlag: Forebyggelse ift. børn og unge med nedsat funktionsevne Tildeling af en personlig rådgiver

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE

STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken 2016-2020 Indhold Indledning... 2 Målgruppe... 2 Indsatser i daginstitutionerne

Læs mere

Overførsler i alt 12.378-6.179 6.199

Overførsler i alt 12.378-6.179 6.199 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

Godkendelse af overførsel af ubrugte midler fra 2018 til Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, drift. Tillægsbevilling 2019

Godkendelse af overførsel af ubrugte midler fra 2018 til Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, drift. Tillægsbevilling 2019 Punkt 4. Godkendelse af overførsel af ubrugte midler fra 2018 til 2019 - Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, drift. Tillægsbevilling 2019 2019-020234 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller,

Læs mere

Der er behov for at revidere budgettet for anbringelser for 2015 på grund af fejl i beregningsgrundlaget samt nye opgaver.

Der er behov for at revidere budgettet for anbringelser for 2015 på grund af fejl i beregningsgrundlaget samt nye opgaver. Sagsnr. 00.01.00-P15-2-14 Cpr. Nr. Dato 28-2-2015 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Revideret budget 2015 Der er behov for at revidere budgettet for anbringelser for 2015 på grund af fejl i beregningsgrundlaget

Læs mere

Danmark. Indledning. Ansvarsfordeling mellem stat, region og kommune NOTAT. Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark

Danmark. Indledning. Ansvarsfordeling mellem stat, region og kommune NOTAT. Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark NOTAT Titel Fra: Til: Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen, Danmark Valuta för pengarna? Kvalitetssäkring och uppföljning av barns uppväxtvillkor i nordiska

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Skole- og uddannelsesudvalget Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3. Holder det korrigerede budget? Der er et mindreforbrug på 0,4 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3. Holder det korrigerede budget? Der er et mindreforbrug på 0,4 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et mindreforbrug på 0,4 mio. kr. Mindreforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 2,8 mio. kr. et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere