Analyse af en eventuel ny placering af Aarhus Lufthavn Sammenfatningsnotat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Analyse af en eventuel ny placering af Aarhus Lufthavn Sammenfatningsnotat"

Transkript

1 Analyse af en eventuel ny placering af Aarhus Lufthavn snotat CVR

2 Udgivelsesdato : Maj 2015 Vores reference : Udarbejdet : Karl Erik Skovgaard Jensen, Peter Henningsen, Jens Peter Ringsted, Hans Christian Stigaard Kontrolleret : Brian Gardner Mogensen

3 Side 1 SAMMENFATNING Aarhus Kommune har bedt Grontmij A/S om at gennemføre en analyse af en eventuel ny placering af Aarhus Lufthavn. Formålet med analysen er at skabe klarhed over, hvorvidt det er muligt at etablere en ny international lufthavn i Aarhus / Østjylland, og hvorvidt der er en positiv business case herfor. Aarhus Kommune har jf. udbudsmaterialet ønsket, at analysen omfatter en lufthavn ved Thomasminde, en Citylufthavn på søterritoriet udenpå Østhavnens stensætning mod sydøst og en lufthavn ved Flensted ved Låsby i Skanderborg Kommune med mulighed for udvidelse med en fjerde lokalitet. I henhold til Aarhus Byråds beslutning om, at analysen skulle rumme mulighed for at omfatte en evt. fjerde lokalitet, har Grontmij på baggrund af en screening af de lokaliteter der indgår i Aarhus Amts rapport fra 1999 'Overordnet vurdering af placeringsmuligheder for en evt. ny lufthavn i Østjylland', vurderet, at Nørre Vissing, som er beliggende i Skanderborg Kommune, er bedst egnet til en fjerde lokalitet, hvorfor Nørre Vissing indgår i analysen. Analysen omfatter således fire lokaliteter for en eventuel ny placering af Aarhus Lufthavn: 1. Thomasminde i Aarhus Kommune 2. Citylufthavn på søterritoriet udenpå Østhavnens stensætning mod sydøst 3. Flensted ved Låsby i Skanderborg Kommune 4. Nørre Vissing i Skanderborg Kommune Alle lokaliteter er undersøgt med følgende tilgang og fremgangsmåde: 1. Infrastruktur 2025: Hvordan ser infrastrukturen og tilgængeligheden ud på vej og bane i 2025? 2. Markedsgrundlag: Hvad er passagergrundlaget for en ny lufthavn i Aarhus? 3. Design af ny Lufthavn: Hvordan skal lufthavnen fysisk tage sig ud og hvad skal den indeholde af faciliteter m.v.? 4. Miljøvurdering: Hvad er miljøkonsekvenserne ved en ny lufthavn? 5. Økonomi og rentabilitet: Hvad koster det at anlægge en ny lufthavn og hvad er indtægterne? Hvad er rentabiliteten? Analysen er udarbejdet i perioden januar 2015 maj Der er ikke foretaget en samfundsøkonomisk vurdering af en evt. ny lufthavn. Dette er uden for kommissoriet af nærværende analyse. Der er udarbejdet en ordliste med forklaringer til anvendte begreber i Kapitel 10. Analysens resultater gennemgås efterfølgende.

4 Side 2 Lidt om lokaliteterne for en placering af en evt. ny Aarhus Lufthavn Lufthavnsområdet Thomasminde ligger i den nordlige del af Aarhus Kommune. De nærmeste byer er Spørring, Hårup og Trige samt landsbyen Todbjerg, alle i Aarhus Kommune. Terrænet har højdeforskelle på ca. 10 m. Arealet gennemskæres af Spørring Å. Lufthavnsområdet for Citylufthavnen er placeret umiddelbart øst for Aarhus Havn ved Marselis-kvarteret i Aarhus. Det nærmeste naboområde er havnens containerterminal og den nye havnecenteradministration foruden bl.a. den forventede nye færgeterminal for Mols-linien. Terrænet er fladt. Lufthavnsområdet i Flensted ligger i den nordlige del af Skanderborg Kommune. De nærmeste byer er Låsby og Flensted i Skanderborg Kommune samt Mollerup og Laven i Silkeborg Kommune. Terrænet er ret kuperet med højdeforskelle på ca. 15 m. Lufthavnsområdet i Nørre Vissing ligger i Skanderborg Kommune. De nærmeste byer er Låsby og Galten samt Nørre Vissing og Høver i Skanderborg Kommune. Terrænet er meget kuperet med højdeforskelle på over 30 m.

5 Side 3 En Citylufthavn vurderes urealistisk De internationale regler, såvel ICAO Annex 14 og EU forordning 139/2014 angiver, at der for en lufthavn i en radius af 4 km ikke må være hindringer i en højde over 45 m. Dette kan ikke overholdes for en Citylufthavn på Aarhus Havn. Alene kranerne på havnen, en række bygninger i ind- og udflyvningszonerne samt Marselisborg Slot og Aarhus Domkirke gennembryder dette. Uanset anflyvning vil denne højdebegrænsning blive gennembrudt. Grontmij vurderer på denne baggrund, at det af flyvesikkerhedsmæssige grunde må anses for urealistisk, at en Citylufthavn med den ønskede beliggenhed vil kunne myndighedsgodkendes. I lyset af denne vurdering har Grontmij valgt ikke at bruge unødvendige ressourcer på beregning af anlægsøkonomi og rentabilitet for en Citylufthavn. Der er foretaget miljøvurdering og støjmæssig vurdering af en Citylufthavn på Aarhus Havn, der bekræfter, at en Citylufthavn er urealistisk. Flyvesikkerhed er en forudsætning for en ny lufthavn Uanset placering af en evt. ny lufthavn forudsættes det, at de flyvesikkerhedsmæssige forhold er afklaret med Trafikstyrelsen, som har det overordnede ansvar for flyvesikkerheden i Danmark. I øvrigt henvises der til Bestemmelser for Luftfart (BL) 3-2, 3-2A og 3-18 vedrørende etablering af en ny IMC lufthavn. Fælles indflyvningskontrol er en forudsætning for en ny lufthavn I Bestemmelser for Civil Luftfart fremgår det meget klart, at en fælles indflyvningskontrol for flere offentlige flyvepladser skal etableres, når områderne for ventemønstre og ind- og udflyvningsprocedure i tilknytning til flyvepladserne ikke kan anvendes uafhængigt af hinanden. Det kaldes en TMA (Terminal Manoeuvering Area). TMA området for en lufthavnsplacering i Thomasminde og Flensted lapper ind over området for Karup Lufthavn/Flyvestation Karup. En placering i Nørre Vissing lapper ind over både Karup Lufthavn/Flyvestation Karup og Billund Lufthavn. Det er således en forudsætning, at der kan etableres et fælles TMA område med Karup Lufthavn/Flyvestation Karup, hvis det drejer sig om placering i Thomasminde eller Flensted. Hvis det drejer sig om Nørre Vissing, skal der etableres et fælles TMA område med både Karup Lufthavn og Billund Lufthavn. Passagergrundlag på mellem og mio. i 2027 På baggrund af analyser af de jyske lufthavne med fokus på den historiske udvikling i passagergrundlaget, her og nu situationen, catchment area samt luftfartsselskabers og erhvervslivs behov for en ny Aarhus Lufthavn estimerer Grontmij, at en ny lufthavn forventes at have mellem ca og passagerer i 2027, tre år efter åbning, uanset placering af lufthavn (dog minus en Citylufthavn) I åbningsåret 2025 er passagergrundlaget estimeret til passagerer. Efter 2027 er der estimeret en årlig vækst i passagergrundlag på 2 %.

6 Side 4 Det er dog vigtigt at understrege, at en dygtig og visionær ledelse af en evt. ny Aarhus Lufthavn, der forstår at sætte lufthavnen på verdenskortet og holde en positiv kontakt til luftfartsselskaberne i høj grad kan medvirke til at øge passagergrundlagetud over det af Grontmij estimerede passagergrundlag. Det koster 2 2,4 mia. kr. at anlægge en ny lufthavn Det koster 2,0 mia. kr. 2,4 mia. kr. at anlægge en ny lufthavn afhængigt af placering. Anlægsomkostningerne er estimeret til: Thomasminde Flensted Nørre Vissing 2,0 mia. kr. 2,0 mia. kr. 2,4 mia. kr. Anlægsomkostningerne dækker alle omkostninger til en lufthavn herunder jorderhvervelse, airside (landingsbane), terminal og udstyr m.v. Priserne er i niveau foråret 2015, ekskl. moms. En lufthavn i Nørre Vissing er ca. 400 mio. kr. dyrere at anlægge end ved en placering i Thomasminde og i Flensted. Dette skyldes de relativ mange jordarbejder ved Nørre Vissing. Der er ca. 30 højdeforskelle ved Nørre Vissing. I Thomasminde er der konstateret terrænmæssige kritiske højdehindringer i meget stort omfang på over 45 m i en radius af 4 km fra lufthavnen. I tilfælde af at det ikke er muligt at finde en løsning på de terrænmæssige forhold med Trafikstyrelsen skal der tillægges omkostninger til ændring af terrænmæssige forhold uden for lufthavnsområdet. Disse vil formentlig være i størrelsesorden mindst 1 mia. kr. Nedenfor er skitseret, hvordan en evt. ny lufthavn i Aarhus kan tage sig ud. Anlægsomkostninger er beregnet for etape 1, der dækker anlæg af runway (start- og landingsbane) i fuld længde på m - samt taxiway, arealer, bygninger og tekniske anlæg svarende til den forventede passagermængde ved lufthavnens åbning. Såfremt der anlægges en runway på m i etape 1 i stedet for en m runway, vil prisen være ca. 100 mio. lavere uanset lokalitet.

7 Side 5 Banelængde Definition m Alle de mest anvendte flytyper, der bruges til mellemdistance flyvninger kan starte med fuld startvægt ved denne banelængde. Dermed kan alle europæiske destinationer samt f.eks. Kanarieøerne nås. Langdistancefly kan starte med reduceret startvægt m Ved denne bane kan de fleste og mest udbredte langdistancefly starte med fuld startvægt. De oversøiske destinationer i f.eks. USA og Asien kan dermed nås. Største anvendelige flytyper B , B , A320 Neo, A 321 (dog med reduceret startvægt), EMB 195. B , B787, A330, A340, A350, B747 (dog med reduceret startvægt). Til sammenligning er banelængderne for Billund Lufthavn m, for Aalborg Lufthavn m og for Tirstrup Lufthavn m. Business case for en ny placering af Aarhus Lufthavn Med udgangspunkt i det estimerede passagergrundlag og en anlægsøkonomi på 2 mia. kr. er der opstillet 4 business cases på følgende scenarier: m bane lavt passagergrundlag m bane højt passagergrundlag m bane lavt passagergrundlag m bane højt passagergrundlag Lavt passagergrundlag svarer til passagerer i 2027 mens højt passagergrundlag svarer til 1 mio. passagerer i er tre år efter åbningen af en evt. ny lufthavn. Beregningerne viser, at der for alle scenarier er tale om negative årsresultater de første tre år efter åbning af en ny lufthavn, eftersom de årlige omkostninger er større end de årlige indtægter. For en ny Aarhus Lufthavn med en m bane med lavt passagergrundlag er der tale om et resultat i 2027 på -37 mio. kr., mens der for en ny Aarhus Lufthavn med en m bane med højt passagergrundlag er tale om et resultat i 2027 på -26,8 mio. kr. For en ny Aarhus Lufthavn med en m bane med lavt passagergrundlag er der tale om et resultat i 2027 på -41,5 mio. kr. For en ny Aarhus Lufthavn med en meter bane med et højt passagergrundlag er der tale om -31 mio. kr.

8 Side 6 Resultaterne for de enkelte scenarier er opstillet i tabellerne nedenfor meter bane lavt passagergrundlag Total indtægter Samlet omkostning Resultat for året efter afskrivninger og renteudgifter meter bane højt passagergrundlag Total indtægter Samlet omkostning Resultat for året efter afskrivninger og renteudgifter meter bane lavt passagergrundlag Total indtægter Samlet omkostning Resultat for året efter afskrivninger og renteudgifter meter bane højt passagergrundlag Total indtægter Samlet omkostning Resultat for året efter afskrivninger og renteudgifter For at investeringen under de givne forudsætninger i 2027 kan opnå et resultat for året, der går i 0 kr., så skal passagergrundlaget for 2400 m og 2900 m banen stige fra 1 mio. passagerer til 1,2-1,3 mio. passagerer. Grontmij vurderer, at der ikke kan reduceres væsentligt i anlægsomkostningerne jf. dog følsomhedsberegninger i Tabel 9-5 i Kapitel 9. På lidt længere sigt vil lufthavnen få positive årsresultater - for en m bane med lavt passagergrundlag i 2034 og med det høje passagergrundlag i For m banen med det lave passagergrundlag vil årsresultaterne blive positive fra 2035 og fra 2033 med det høje passagergrundlag. Med en årlig vækst i passagergrundlag på 2 % efter 2027 vil en ny lufthavn med en 2400 m bane med passagerer i 2027 være rentabel efter 2046, mens en ny lufthavn med en 2400 m bane med 1 mio. passagerer i 2027 vil være rentabel efter På disse tidspunkter vil de negative årsresultater frem til 2034 og 2032 akkumuleret set være tjent hjem. Med en årlig vækst i passagergrundlag på 2 % efter 2027 vil en ny lufthavn med en 2900 m bane med passagerer i 2027 være rentabel efter 2047, mens en ny lufthavn med en 2900 m bane med 1 mio. passagerer i 2027 vil være rentabel efter På disse tidspunkter vil de negative årsresultater frem til 2035 og 2033 akkumuleret set være tjent hjem.

9 Side 7 Sammenfattende miljøvurdering Påvirkning af omgivelserne ved de fire udpegede lokaliteter er sammenfattet i nedenstående tabel. I tabellen er det angivet for udvalgte parametre, hvorvidt Grontmij vurderer, at der vil være en negativ påvirkning fra lufthavnen. Det er vigtigt at bemærke, at de anførte parametre ikke er direkte sammenlignelige. Ligesom den vurderede påvirkning ved en lokalitet ikke nødvendigvis er direkte sammenlignelig med påvirkningen ved en anden lokalitet. Tabellen giver derfor kun et hurtigt overblik over, hvilke typer af væsentlige påvirkninger der kan forekomme, mens tyngden af påvirkningen vil skulle vurderes nærmere. Dog er det antydet ved brug af hhv. store og små krydser, om påvirkningen umiddelbart må anses for omfattende eller overkommelig under visse forudsætninger. For en nærmere beskrivelse af påvirkningerne henvises til de respektive afsnit i miljøvurderingen. Thomas- Flensted Nr. City minde Vissing Kritiske højdehindringer (terræn og arealanvendelse) X - x X Inddragelse af tekniske anlæg X x x X Påvirkning af kulturarvsarealer x - - Påvirkning af særligt kulturmiljø x - - (x) Påvirkning af bevaringsværdigt landskab x - x Påvirkning af geologiske interesser - x x - Påvirkning af råstofinteresser x Påvirkning af beskyttede fortidsminder Påvirkning af fredede arealer Påvirkning af beskyttede stendiger x x x - Inddragelse af beskyttet natur (NBL 3) x x x - Inddragelse af beskyttede vandløb x x - - Omlægning af vandløb X x - - Inddragelse af fredskov - x x - Barriere i økologisk forbindelse X x x - Placering i særligt drikkevandsområde (OSD) X x x - Særligt sårbart drikkevandsområde (NFI) X x x - Inddragelse af mindre vandværker x x x - Væsentlig påvirkning af internationale Natura 2000 områder x x x x Mulig påvirkning af strengt beskyttede Bilag IV arter x x x x Placering indenfor sikkerhedsafstand fra risikovirksomhed x Risiko for kollision med store fugle x x x X Placeringen i Thomasminde vurderes at indebære kritiske højdehindringer i et meget stort omfang, herunder geologisk bevaringsværdigt terræn, dele af bymæssig bebyggelse og væsentlig begrænsning eller indgreb i arealanvendelsen i omgivelserne. Placeringen forudsætter risikovurderinger og afklaringer med Trafikstyrelsen.

10 Side 8 Hvis der kan findes en løsning for højdehindringerne i omgivelserne vil placeringen derudover omfatte inddragelse af større tekniske anlæg som vindmøller og stærkstrømsledninger. Der vil ske en direkte påvirkning af et udpeget bevaringsværdigt landskab, særlige kulturmiljøer og kulturarvsarealer og en økologisk forbindelse i det nordlige Aarhus vil brydes. Placeringen vurderes at indebære risiko for påvirkning af en væsentlig grundvandsressource, som indgår i kommunens fremtidige drikkevandsforsyning. Placeringen i Thomasminde vurderes miljømæssigt som problematisk. Placeringen i City ved Aarhus Østhavn vurderes uegnet til lufthavn som følge af omfattende højdehindringer i omgivelserne samt kollisionsrisiko mellem fly og fugle. Placeringen i Flensted indebærer ikke kritiske højdehindringer, og på baggrund af den overordnede miljøvurdering vurderes det muligt at etablere en lufthavn i området. De identificerede påvirkninger vurderes således at kunne afhjælpes i et acceptabelt omfang, men dette vil skulle vurderes nærmere. Placeringen i Nørre Vissing indebærer kritiske højdehindringer i relativt mindre omfang og det vurderes muligt at fjerne hindringerne. Herudover vil placeringen indebære påvirkning af en række forhold, som det dog umiddelbart vurderes muligt at afhjælpe. Dette vil skulle vurderes nærmere. Samlet vurderes Flensted at være den miljømæssigt mest egnede af de fire udpegede lokaliteter for en evt. ny lufthavn. Sammenfattende støjmæssig vurdering Støjgrænserne er vejledende eller tilstræbte og kan ved en konkret sagsbehandling og miljøgodkendelse fastlægges til andre værdier. Det er som oftest muligt at fastlægge støjgrænser, der er op til 5 db lempeligere, hvis der kan argumenteres for store samfundsmæssige interesser eller meget store økonomiske omkostninger. For nyanlæg fastlægges der i praksis meget sjældent støjgrænser, der er mere end 5 db højere end de vejledende støjgrænser. Støjkonsekvenser Thomasminde Ved et aktivitetsomfang på passagerer om året vil de vejledende støjgrænser for flystøjindikatoren L DEN blive overskredet med op til ca. 5 db i Aarhus Kommune, i mindre dele af boligområder i Hårup, Todbjerg og Skødstrup samt ved spredt bebyggelse i det åbne land. For landsbyen Bendstrup vil overskridelsen være 5-10 db. I Favrskov Kommune vil der være overskridelser på op til ca. 5 db for et feriecenter og flere rekreative områder. De tilstræbte maksimale værdier for støjindikatoren L Amax,nat vil blive overskredet i mere end 10 boligområder og rekreative områder i Aarhus og Favrskov Kommuner. Herunder et område, hvor overskridelsen vil være over 10 db. Området, hvor der som udgangspunkt ikke bør lægges nye boliger i det åbne land, omfatter dele af Aarhus, Favrskov og Syddjurs Kommuner. Den tilstræbte maksimalværdi for støjindikatoren L Amax,nat,taxi vil ikke blive overskredet.

11 Side 9 Blandt de tre mulige placeringer ved Thomasminde, Flensted og Nørre Vissing giver en placering ved Thomasminde de største overskridelser af støjgrænserne for flystøj. Støjbelastningen fra terminalstøj (virksomhedsstøj) og i anlægsfasen vurderes ikke at give væsentlige støjmæssige problemer i forhold til relevante støjgrænser. Støjkonsekvenser Citylufthavn Ved et aktivitetsomfang på passagerer om året vil de vejledende støjgrænser for flystøjindikatoren L DEN blive overskredet med op til ca. 5 db i et boligområde og 1-2 rekreative områder, alle i Aarhus Kommune. De tilstræbte maksimale værdier for støjindikatoren L Amax,nat vil blive overskredet i adskillige store boligområder og rekreative områder i Aarhus Kommune, herunder områder, hvor overskridelsen vil være ca. 10 db. Området, hvor der som udgangspunkt ikke bør lægges nye boliger i det åbne land, omfatter dele af Aarhus og Syddjurs Kommuner. Den tilstræbte maksimalværdi for støjindikatoren L Amax,nat,taxi vil ikke blive overskredet. Støjbelastningen fra terminalstøj (virksomhedsstøj) vurderes ikke at give væsentlige støjmæssige problemer i forhold til relevante støjgrænser. Der må forudses væsentlige støjgener i anlægsfasen, dels på grund af det store omfang af tilkørsel af fyld- og byggematerialer, der nødvendigvis må ske gennem tætbeboede områder, og dels på grund af den store mængde spuns og evt. piloteringspæle, der skal nedrammes. Støjkonsekvenser Flensted Ved et aktivitetsomfang på passagerer om året vil de vejledende støjgrænser for flystøjindikatoren L DEN blive overskredet med op til ca. 5 db ved en campingplads i Silkeborg Kommune og ved spredt bebyggelse i det åbne land i Skanderborg og Silkeborg Kommuner. De tilstræbte maksimale værdier for støjindikatoren L Amax,nat vil blive overskredet i op til 3 boligområder og rekreative områder i Skanderborg og Silkeborg Kommuner. Området, hvor der som udgangspunkt ikke bør lægges nye boliger i det åbne land, omfatter dele af Skanderborg, Silkeborg og Aarhus Kommuner. Den tilstræbte maksimal værdi for støjindikatoren L Amax,nat,taxi vil ikke blive overskredet. Blandt de tre mulige placeringer ved Thomasminde, Flensted og Nørre Vissing giver en placering ved Flensted de mindste overskridelser af støjgrænserne for flystøj. Støjbelastningen fra terminalstøj (virksomhedsstøj) og i anlægsfasen vurderes ikke at give væsentlige støjmæssige problemer i forhold til relevante støjgrænser.

12 Side 10 Støjkonsekvenser Nørre Vissing Ved et aktivitetsomfang på passagerer om året vil de vejledende støjgrænser for flystøjindikatoren L DEN blive overskredet med op til ca. 5 db ved landsbyerne Høver og Sporring i Skanderborg Kommune og ved spredt bebyggelse i det åbne land i Skanderborg Kommune. De tilstræbte maksimale værdier for støjindikatoren L Amax,nat vil blive overskredet i op til 4 boligområder og rekreative områder i Skanderborg Kommune, herunder et område, hvor overskridelsen vil være mere end 10 db. Området, hvor der som udgangspunkt ikke bør lægges nye boliger i det åbne land, omfatter dele af Skanderborg, Silkeborg og Aarhus Kommuner. Den tilstræbte maksimalværdi for støjindikatoren L Amax,nat,taxi vil ikke blive overskredet. Støjbelastningen fra terminalstøj (virksomhedsstøj) og i anlægsfasen vurderes ikke at give væsentlige støjmæssige problemer i forhold til relevante støjgrænser. Anbefaling af Flensted ved Låsby i Skanderborg Kommune som mulig lokalitet for ny lufthavn. Alternativt Thomasminde i Aarhus Kommune Såfremt Aarhus Kommune ønsker at gå videre med en lokalitet for en ny lufthavn, anbefaler Grontmij, at der arbejdes videre med en mulig placering i Flensted ved Låsby i Skanderborg Kommune. Flensted er med udgangspunkt i flyvesikkerhed den mest optimale løsning. Dog skal problemstillingen med Karup TMA løses, således at der etableres en fælles kontrol over luftrummet for de to lufthavne. Miljømæssigt er Flensted den lokalitet med absolut færrest kritiske forhold. Placeringen i Flensted indebærer ikke kritiske højdehindringer. De identificerede påvirkninger vurderes således at kunne afhjælpes i et acceptabelt omfang. Til sammenligning vurderes Thomasminde at indebære kritiske højdehindringer i et meget stort omfang, herunder geologisk bevaringsværdigt terræn, dele af bymæssig bebyggelse og væsentlig begrænsning eller indgreb i arealanvendelsen i omgivelserne. Flensted er den lokalitet med de mindste overskridelser af støjgrænserne for flystøj. Blandt de tre mulige placeringer ved Thomasminde, Flensted og Nørre Vissing giver en placering ved Thomasminde de største overskridelser af støjgrænserne for flystøj. En lufthavnsplacering ved Flensted i Skanderborg Kommune har endvidere den billigste anlægsøkonomi. Til sammenligning er en placering ved Nørre Vissing i Skanderborg Kommune den dyreste løsning, mens Thomasminde i Aarhus Kommune er estimeret til at koste tæt på det samme som Flensted. Men for Thomasminde vil der i forbindelse med løsning af de terrænmæssige overskridelser af højdegrænseplanerne, under forudsætning af, at der efter risikovurdering ikke kan findes en løsning med Trafikstyrelsen, formentligt skulle tillægges udgifter i størrelsesordenen mindst 1 mia. kr. ud over anlægsomkostninger for en ny lufthavn i Thomasminde. En placering i Flensted ved Låsby i Skanderborg har negative årsresultater i perioden , hvilket skyldes for høje anlægsomkostninger i forhold til det estimerede passagergrundlag i perioden. Såfremt der skal skabes en positiv business case skal passagergrundlaget hæves fra 1 mio. passagerer til 1,2-1,3 mio. passagerer i 2027.

13 Side 11 Den akkumulerede nutidsværdi for scenariet med en m bane og det høje passagergrundlag viser, at lufthavnen vil være rentabel efter år Scenariet forventes at give positive årsresultater fra I forbindelse med business casen er det dog vigtigt at understrege, at en dygtig og visionær ledelse af en evt. ny Aarhus Lufthavn, der forstår at sætte lufthavnen på verdenskortet og holde en positiv kontakt til luftfartsselskaberne i høj grad kan medvirke til at øge passagergrundlaget ud over det af Grontmij estimerede passagergrundlag. Grontmij vurderer, at der ikke kan reduceres væsentligt i anlægsomkostningerne jf. dog følsomhedsberegningerne i Tabel 9-5 i Kapitel 9. Såfremt Aarhus Kommune ønsker at bringe alternativ lokalitet i spil, anbefaler Grontmij at der arbejdes videre med en placering i Thomasminde i Aarhus Kommune. En placering i Thomasminde forudsætter, at det er muligt at finde en løsning på de terrænmæssige forhold i form af de kritiske højdehindringer med Trafikstyrelsen. En løsning der indebærer, at der ikke skal realiseres mindst 1 mia. kr. til terrænmæssige arbejder. Det anbefales, at den videre proces i forbindelse med en evt. placering af en ny Lufthavn ved Flensted er: Politisk afklaring med Skanderborg Kommune (og Silkeborg Kommune) Overordnet politisk afklaring med staten Udarbejdelse af organisatorisk og økonomisk setup for en ny lufthavn Igangsætning af VVM undersøgelse

Eventuel flytning af Aarhus Lufthavn til ny lufthavn i Aarhusområdet/ Østjylland

Eventuel flytning af Aarhus Lufthavn til ny lufthavn i Aarhusområdet/ Østjylland Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 21. maj 2015 Eventuel flytning af Aarhus Lufthavn til ny lufthavn i Aarhusområdet/ 1. Resume Aarhus Byråd

Læs mere

Alternativ placering af evt. ny Aarhus Lufthavn Bilag til Rapport afsnit 6 april 2015

Alternativ placering af evt. ny Aarhus Lufthavn Bilag til Rapport afsnit 6 april 2015 Alternativ placering af evt. ny Aarhus Lufthavn Bilag til Rapport afsnit 6 april 2015 Udgivelsesdato : 16. april 2015 Vores reference : 22.2793.02 Udarbejdet : Jens Peter Ringsted Kontrolleret : BMG Version

Læs mere

Svar på spørgsmål vedr. lufthavn ved Thomasminde stillet af Jan Ravn Christensen (SF)

Svar på spørgsmål vedr. lufthavn ved Thomasminde stillet af Jan Ravn Christensen (SF) Svar på spørgsmål vedr. lufthavn ved Thomasminde stillet af Jan Ravn Christensen (SF) Dette notat besvarer spørgsmål vedr. en evt. flytning af Aarhus Lufthavn til Thomasminde, stillet af byrådsmedlem Jan

Læs mere

Alternativ placering af evt. ny Aarhus Lufthavn Bilag til Rapport afsnit 7 april 2015

Alternativ placering af evt. ny Aarhus Lufthavn Bilag til Rapport afsnit 7 april 2015 Alternativ placering af evt. ny Aarhus Lufthavn til Rapport afsnit 7 april 2015 Udgivelsesdato : 16. april 2015 Vores reference : 22.2793.02 Udarbejdet : Peter Henningsen Kontrolleret : BMG Version : STØJKONTURKORT

Læs mere

Svar: Infrastrukturbetjening af Thomasminde vil indgå i en evt. videre proces med detailplanlægning og VVM af en ny lufthavn.

Svar: Infrastrukturbetjening af Thomasminde vil indgå i en evt. videre proces med detailplanlægning og VVM af en ny lufthavn. Svar på supplerende spørgsmål vedr. evt. lufthavn i Thomasminde I forlængelse af svar på spørgsmål til en evt. ny lufthavn i Thomasminde stillet af byrådsmedlem Jan Ravn Christensen (SF) fremsendt d. 9.

Læs mere

Memo. Århus Kommune, Trafik & Veje Notat vedrørende ny lufthavn placeret på Østhavnen i Århus. Anton Iversen, Trafik & Veje. Hans R. Grønne m.fl.

Memo. Århus Kommune, Trafik & Veje Notat vedrørende ny lufthavn placeret på Østhavnen i Århus. Anton Iversen, Trafik & Veje. Hans R. Grønne m.fl. Memo Titel Dato 1 marts 2010 Til Århus Kommune, Trafik & Veje Notat vedrørende ny lufthavn placeret på Østhavnen i Århus Anton Iversen, Trafik & Veje COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Århus C Telefon

Læs mere

STAUNING LUFTHAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjberegning Forudsætninger 2

STAUNING LUFTHAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjberegning Forudsætninger 2 RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE STAUNING LUFTHAVN BEREGNING AF FLYSTØJ ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Støjberegning

Læs mere

AARHUS REGIONALE LUFTHAVN

AARHUS REGIONALE LUFTHAVN Aarhus og Østjylland har brug for en ny regional lufthavn REGIONALE LUFTHAVN En regional lufthavn tæt på Aarhus og centralt i Østjylland vil gavne hele Midtjylland markant. Forslaget indeholder to placeringer.

Læs mere

Aarhus Kommune, Økonomiudvalget tirsdag 9. juni 2015. Åbent høringsmøde om Aarhus Lufthavn

Aarhus Kommune, Økonomiudvalget tirsdag 9. juni 2015. Åbent høringsmøde om Aarhus Lufthavn Åbent høringsmøde om Aarhus Lufthavn Hans Halvorsen (S): Må jeg have lov at byde velkommen. Velkommen til et åbent økonomiudvalgsmøde i Aarhus Kommune her på rådhuset. Mit navn er Hans Halvorsen, jeg er

Læs mere

Side 1 af 8. Center Natur og Miljø. Journalnr: P Ref.: Lene Lauridsen Dato: 5. januar Basis oplysninger

Side 1 af 8. Center Natur og Miljø. Journalnr: P Ref.: Lene Lauridsen Dato: 5. januar Basis oplysninger Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-22-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 5. januar 2016 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af fjernvarmeledninger

Læs mere

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup.

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup. Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-14-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11-11 2015 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre

Læs mere

Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser

Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser På et møde mellem transport-

Læs mere

Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013. Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup

Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013. Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013 Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup 0. Indledning Støjhandlingsplanen er baseret på støjkortlægningen fra 2006. Miljøstyrelsen

Læs mere

Skovrejsningsprojektet ønskes gennemført i tilknytning til eksisterende skov og på andbrugsjord.

Skovrejsningsprojektet ønskes gennemført i tilknytning til eksisterende skov og på andbrugsjord. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Privat skovrejsning. Skovrejsningsprojektet ønskes gennemført i tilknytning til

Læs mere

Side 1 af 12. Center Natur og Miljø. Journalnr: P Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11. november Basis oplysninger

Side 1 af 12. Center Natur og Miljø. Journalnr: P Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11. november Basis oplysninger Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-9-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11. november 2015 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Opsætning af en 10 kw

Læs mere

Bilag 1. VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn

Bilag 1. VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn Bilag 1 VVM-screening vedrørende ændring af vilkår for tankning af fly på Billund Lufthavn Billund Lufthavn har ved brev af 13. september 2012 ansøgt om ændring af gældende vilkår for tankning af fly,

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016] Dok. nr. 340-2016-152639 Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016] VVM Myndighed Sorø Kommune - j.nr. 340-2016-25570 Basis oplysninger

Læs mere

VVM Myndighed Sorø Kommune - j.nr

VVM Myndighed Sorø Kommune - j.nr Dok. nr. 340-2018-18070 Bilag 2 - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 6 i i lov nr. 448 af 10. maj 2017 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)]

Læs mere

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F:

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F: Notat Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj INDHOLD 21. april 2015 Projekt nr. 220419 Dokument nr. 1215493551 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af Godkendt af 1 Indledning...

Læs mere

Solid Wind Power, Frejasvej 4, 6950 Ringkøbing, ,

Solid Wind Power, Frejasvej 4, 6950 Ringkøbing, , Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-19-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 13. januar 2016 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af en SWP 10

Læs mere

Hvis ja, er der obligatorisk VVM pligt.

Hvis ja, er der obligatorisk VVM pligt. Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Skema til brug for screening (VVM - pligt) Myndighed: Skanderborg Kommune Titel/beskrivende navn på projekt: Privat skovrejsning

Læs mere

Skovdyrkerne, Fyn har søgt på vegne af ejer. Arealet, som i dag anvendes til landbrug, forventes tilplantet i 2017.

Skovdyrkerne, Fyn har søgt på vegne af ejer. Arealet, som i dag anvendes til landbrug, forventes tilplantet i 2017. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Assens Kommune Sagsnr. 16/23091 Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Der er søgt om tilskud til skovrejsning på matrikel

Læs mere

Husstandsvindmølle på landbrugsejendom. Cirkel Energi, Henrik Olsen. Telefon Valby Overdrev 9, matr. nr. 6 c Valby By, Valby

Husstandsvindmølle på landbrugsejendom. Cirkel Energi, Henrik Olsen. Telefon Valby Overdrev 9, matr. nr. 6 c Valby By, Valby VVM-screeningsskema Vejledning til udfyldning af screeningsskema Skemaet udfyldes med blanding af tekst og afkrydsninger. Nogle punkter skal udelukkende besvares i tekstfeltet. Alle punkter SKAL ledsages

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016] Dok. nr. 340-2016-147483 Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016] VVM Myndighed Sorø Kommune - j.nr. 340-2016-25577 Basis oplysninger

Læs mere

Egedal Kommune. Følsomhedsberegninger vedrørende finansiering af nyt rådhus. 1. Baggrund og formål

Egedal Kommune. Følsomhedsberegninger vedrørende finansiering af nyt rådhus. 1. Baggrund og formål Egedal Kommune Følsomhedsberegninger vedrørende finansiering af nyt rådhus 1. Baggrund og formål Nærværende notat gengiver resultaterne af de følsomhedsberegninger, der er gennemført som led i beskrivelsen

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 957 af 27. juni 2016] VVM Myndighed Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (journalnummer: SVANA-130-00062)

Læs mere

Center Natur og Miljø Maj 2017

Center Natur og Miljø Maj 2017 Potentielle nye placeringer af Støvring, Suldrup og Veggerbys Flugtskydningsforenings (SSV) skydebane Ådalshøj-projektmagere har foreslået placering ved Nysumbanen SSV har foreslået 3 alternative placeringer

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- ) Basis oplysninger Projekt

Læs mere

Grenaa Havn VINDMØLLER VED GRENAA HAVN Projektmuligheder T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615

Grenaa Havn VINDMØLLER VED GRENAA HAVN Projektmuligheder T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 Notat Grenaa Havn VINDMØLLER VED GRENAA HAVN Projektmuligheder 11. august 2016 Projekt nr. 215559 Dokument nr. 1219682400 Version 5 Udarbejdet af ISA Kontrolleret af LOE Godkendt af HHK 1 Projektmuligheder

Læs mere

Naturstyrelsen Odense

Naturstyrelsen Odense Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Naturstyrelsen Odense Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Banedanmark udarbejder et beslutningsgrundlag for renovering

Læs mere

Billund Kommunes Støjhandlingsplan for Billund Lufthavn og stilleområdet ved Randbøl Hede

Billund Kommunes Støjhandlingsplan for Billund Lufthavn og stilleområdet ved Randbøl Hede Billund Kommunes Støjhandlingsplan for Billund Lufthavn og stilleområdet ved Randbøl Hede December 213 Indholdsfortegnelse 1. Resume af støjhandlingsplanen 4 2. Beskrivelse af Billund Lufthavn og de planlægningsmæssige

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Journal nr. 14/5651 Forelægges TTM August møde VVM Myndighed

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Journal nr. 14/5651 Forelægges TTM August møde VVM Myndighed Skema til brug for screening (VVM-pligt) Journal nr. 14/5651 Forelægges TTM August møde VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Opsætning af husstandsmølle (Gaia-Wind

Læs mere

VVM-Myndighed. Halsnæs Kommune. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse

VVM-Myndighed. Halsnæs Kommune. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse VVM-Myndighed Halsnæs Kommune Basisoplysninger Projektbeskrivelse Virksomheden bliver drevet af A. Henriksens Shipping A/S. Virksomheden ligger på en grund lejet af Hundested Havn I/S. Virksomheden ønsker

Læs mere

Bør under- relevant. 1. Arealbehovet i ha: Anmeldt skovrejsning omfatter ca. 15 ha Tjek tallet

Bør under- relevant. 1. Arealbehovet i ha: Anmeldt skovrejsning omfatter ca. 15 ha Tjek tallet Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Skovrejsning ved Brylle Navn og adresse på bygherre Det Danske Hedeselskab, Klostermarken

Læs mere

Byrådscentret 24-07-2013

Byrådscentret 24-07-2013 NOTAT Byrådscentret 24-07-2013 Baggrundsnotat. Støj. Kommuneplan 2014 Emnet støj indgår i Kommuneplan 2010. Kommuneplan 2014 er en fuld revision, og det er derfor screenet om der er behov for nye retningslinjer

Læs mere

Skema til brug for VVM-screening (afgørelse om VVM-pligt)

Skema til brug for VVM-screening (afgørelse om VVM-pligt) Skema til brug for VVM-screening (afgørelse om VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Slagelse Kommune Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Aktiviteter i forbindelse med drift af museum. Slagelse Kommune

Læs mere

Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsen Kommuneplanafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C Miljøstyrelsen aar@mst.dk Side 1 af 5 Foreløbigt høringssvar vedrørende Forslag til kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune

Læs mere

Fjernelse af spærring i Tange Å ved Kærsholm Mølle. Screenings afsluttet: 9. februar 2015

Fjernelse af spærring i Tange Å ved Kærsholm Mølle. Screenings afsluttet: 9. februar 2015 VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10.

Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. Dok. nr. 340-2018-18828 Bilag 2 - Skema til brug for VVM-screening Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. maj

Læs mere

Bilag 1. VVM-screening vedrørende vask og tankning af fly ved hangar 02 på Billund Lufthavn

Bilag 1. VVM-screening vedrørende vask og tankning af fly ved hangar 02 på Billund Lufthavn Bilag 1 VVM-screening vedrørende vask og tankning af fly ved hangar 02 på Billund Lufthavn Billund Kommune har den 6. juni 2012 meddelt miljøgodkendelse til etablering af 3 nye hangarer på Billund Lufthavn,

Læs mere

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Til Aarhus Byråd via Magistraten fra MTM Dato 18. november 2015 Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Redegørelse for kommunens grundsalg i 2014

Læs mere

Vindmølleplanlægning i Roskilde Kommune 2013

Vindmølleplanlægning i Roskilde Kommune 2013 Vindmølleplanlægning i Roskilde Kommune 2013 Analyse af mulighederne for placering af vindmøller i Roskilde Kommune 30. April 2013 Indledning Økonomiudvalget har besluttet, at kommuneplanlægningen skal

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Til berørte myndigheder Den 3. marts 2017 Ref. srlr Miljøscreening af Høring I henhold til 3 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af fjernvarmeforsyning fra Hørning til Blegind. Se projektforslag på sag nr.:

Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af fjernvarmeforsyning fra Hørning til Blegind. Se projektforslag på sag nr.: Bilag A Skema til brug for screening (VVM - pligt) VVM Myndighed Myndighed: Skanderborg Kommune Ansvarlig Basis oplysninger Titel/beskrivende navn på projekt: Fjernvarmeledning fra Hørning til Blegind

Læs mere

Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund

Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund Silkeborg Byråd har 29. april 2019 besluttet at sende forslag til tillæg 20 til Silkeborg Kommuneplan 2017-2028 i offentlig høring. Kommuneplantillægget er i forslag

Læs mere

Skovrejsningsprojektet ønskes gennemført på landbrugsjord. Offer Madsen A/S, Odensevej 32, 5620 Glamsbjerg.

Skovrejsningsprojektet ønskes gennemført på landbrugsjord. Offer Madsen A/S, Odensevej 32, 5620 Glamsbjerg. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Privat skovrejsning. Skovrejsningsprojektet ønskes gennemført på landbrugsjord.

Læs mere

Kommunens supplerende bemærkninger til ansøgers anmeldelse-skema Søren Lolks Vej 8, Tåsinge, 570 Svendborg. Sagsnr. 15/20940 14. Bekendtgørelse om støj fra vindmøller, nr. 1284, af 15. december 2011 (Vindmøllebekendtgørelsen).

Læs mere

Bygherres kontaktperson og telefonnr. I forbindelse med nærværende ansøgning dog Hanne Pedersen, Hjermvej 28, 7500 Holstebro, telefon nr.

Bygherres kontaktperson og telefonnr. I forbindelse med nærværende ansøgning dog Hanne Pedersen, Hjermvej 28, 7500 Holstebro, telefon nr. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Miljøstyrelsen Virksomheder, Aarhus Tekst Omfatter ændringer/ombygning

Læs mere

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn.

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Sag nr. 08.580.01 Ekstern virksomhedsstøj Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Juni 2009 NIRAS A/S Jesper Konnerup \\arhkfs01\data\sag\08\580.01\project

Læs mere

Opførelse af en husstandsvindmølle, KVA 6, 10m kw. Bygherre rådgiver Urhøj Smedje ApS, Heidi Johansen, telefon

Opførelse af en husstandsvindmølle, KVA 6, 10m kw. Bygherre rådgiver Urhøj Smedje ApS, Heidi Johansen, telefon VVM-Myndighed Basisoplysninger Projektbeskrivelse Halsnæs Kommune Opførelse af en husstandsvindmølle, KVA 6, 10m kw Sags nr. 2013/0011625 Navn og adresse på bygherre Bygherrens kontaktperson og tlf. Lars

Læs mere

VVM-screening Cykelsti: Varde, Ringkøbingvej

VVM-screening Cykelsti: Varde, Ringkøbingvej VVM-screening Cykelsti: Varde, Ringkøbingvej Basis oplysninger Tekst Dok.nr. 126447/16 Projektbeskrivelse Dobbeltrettet cykelsti på 2,5 m bredde i åbent land, langs med Ringkøbing. Strækningen er ca. 3,0

Læs mere

Hjørring Kommune har modtaget anmeldelse af etablering af rekreativt bakkelandskab på ejendommen matr.nr. 1a V. Tirup By, Skt. Olai.

Hjørring Kommune har modtaget anmeldelse af etablering af rekreativt bakkelandskab på ejendommen matr.nr. 1a V. Tirup By, Skt. Olai. Hjørring Kommune Materielgården, Hjørring Kommune Vesterhedevej 251 9800 Hjørring Att: Jens Baggesen TeamVandogJord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon72333333 Fax72333030 hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009. Baggrund. Retningslinje. Ramme

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009. Baggrund. Retningslinje. Ramme KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009 Baggrund Kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af en konkret ansøgning om opstilling af vindmøller øst for Turebylille. Rammeområdet ligger umiddelbart

Læs mere

Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej

Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej 1-2017 Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej 1-2017 Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej Status Plannavn Vedtaget Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej Plannummmer 1-2017 Dato for offentliggørelse

Læs mere

Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed

Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Dong Energy Thermal Power A/S Asnæsværket Asnæsvej 16 4400 Kalundborg Virksomheder J.nr. MST-1270-00858 Ref. zuyuk/vba Den 13. december 2012 Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed

Læs mere

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune I V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune Varde Kommune sigter mod en CO2 neutral energiproduktion Vision Varde Byråd ønsker at medvirke til, at de nationale mål for udnyttelse af alternative energikilder

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Hans Martin Risgaard Højmark, Skovbrynet 1 C, 8960 Randers SØ Bygherres

Læs mere

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016.

VVM-screening af etablering af recyclingsafdeling. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen den 12. maj 2016. Afgørelse om ikke VVM-pligt for [anlæg] er indsat i godkendelsen af recyclingsafdelingen og findes sammen med revurderingen af miljøgodkendelsen for hele Grundfos A/S Bilag A Skema til brug for screening

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 16. december 2015]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 16. december 2015] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-00483 ) Basis oplysninger

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf. kriterier iht. bilag 6 i lovbekendtgørelse nr af 25/10/2018

Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf. kriterier iht. bilag 6 i lovbekendtgørelse nr af 25/10/2018 Bilag 1. Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf. kriterier iht. bilag 6 i lovbekendtgørelse nr. 1225 af 25/10/2018 VVM Myndighed Fredericia Kommune Basis oplysninger

Læs mere

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet.

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet. Indhold Kelleris, Espergærde...2 Hornebyvej 71, Hornbæk...4 Harboesvej, Hornbæk...6 Ørsholtvej 25, Gurre...8 Birkehegnet, Ålsgårde...10 RIKA Plast, Saunte Bygade...12 1 Kelleris, Espergærde Lokalitet Espergærde

Læs mere

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9 FORSLAG Gilleleje Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-25 1/9 Generel orientering Dette planforslag er udarbejdet af Gribskov Kommune. Planforslaget er godkendt til offentlig fremlæggelse

Læs mere

FORSTPLANT ApS har søgt på vegne af ejer. Arealet, som i dag anvendes til landbrug, forventes tilplantet i 2017.

FORSTPLANT ApS har søgt på vegne af ejer. Arealet, som i dag anvendes til landbrug, forventes tilplantet i 2017. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Assens Kommune Sagsnr. 16/23044 Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Der er søgt om tilskud til skovrejsning på matrikel

Læs mere

Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk

Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk Bilag B - VVM-screening Ny boring til Døjringe Vandværk Kriterier iht. bilag 6 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (nr. 448 af 10. maj 2017) VVM Myndighed

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Sønderborg Kommune

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Sønderborg Kommune Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Sønderborg Kommune Virksomheden har ansøgt om ændringer i forhold til driftstider. Genbrugspladsen skal være døgnåbent,

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 16. december 2015]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 16. december 2015] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-533) Basis oplysninger Projekt

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Miljø- og Sundhedsanliggender og Forbrugerpolitik UDKAST TIL UDTALELSE

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Miljø- og Sundhedsanliggender og Forbrugerpolitik UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Miljø- og Sundhedsanliggender og Forbrugerpolitik 29. januar 2002 FORELØBIG 2001/0282(COD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Miljø- og Sundhedsanliggender og

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Tekst Skovrejsning på 2.91 ha af ejendommen Venslevleddet

Læs mere

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg Idéoplæg Oktober 2015 VVM-redegørelse Marts 2016 Sammenfattende redegørelse Juli 2016 INDHOLD 1. Den sammenfattende redegørelse 3 1.1 Indhold 3 1.2 Den videre

Læs mere

Forsyning Ballerups vandindvinding i Ballerup Kommune, Måløv Vandværk Ballerup Kommune, Hold An-vej 7, 2750 Ballerup, C-BEM

Forsyning Ballerups vandindvinding i Ballerup Kommune, Måløv Vandværk Ballerup Kommune, Hold An-vej 7, 2750 Ballerup, C-BEM VVM Screening VVM Myndighed Basis oplysninger Forsyning Ballerups vandindvinding i Ballerup Kommune, Måløv Vandværk Ballerup Kommune, Hold An-vej 7, 2750 Ballerup, C-BEM Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

Afgørelse i sagen om etablering af en privat landingsbane, Ry Kommune.

Afgørelse i sagen om etablering af en privat landingsbane, Ry Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk Den 28. september 2004 J.nr.: 03-33/700-0159 THA Afgørelse i

Læs mere

VVM-screening af ansøgning om opstilling af en husstandsvindmølle på Ølstedvej 22

VVM-screening af ansøgning om opstilling af en husstandsvindmølle på Ølstedvej 22 VVM-screening af ansøgning om opstilling af en husstandsvindmølle på Ølstedvej 22 VVM-Myndighed Basisoplysninger Projektbeskrivelse Halsnæs Kommune Opstilling af en husstandsvindmølle på 21,6 meter på

Læs mere

Forstplant Aps, Ribevej 47, 8723 Løsning. Tlf. nr , Matr. nr. 11k, Græsted By, Græsted.

Forstplant Aps, Ribevej 47, 8723 Løsning. Tlf. nr ,   Matr. nr. 11k, Græsted By, Græsted. VVM-screeningsskema Generelle oplysninger om projektet Projekt beskrivelse Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnummer Projektets placering Projektet berører følgende kommuner

Læs mere

Bilag 1 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland

Bilag 1 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland Bilag 1 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Region Midtjylland Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr.

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Teknik & Miljø dato 2016 Sags-ID: Sagsbehandler: NN Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf. kriterier iht. bilag 3 i

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Bygherres kontaktperson og telefonnr. Poul Søndersø, telefon

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Bygherres kontaktperson og telefonnr. Poul Søndersø, telefon Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Navn og adresse på bygherre Opstilling af en 25 meter høj husstandsvindmølle SØNDERSØ ENERGI A/S, Engvej

Læs mere

Husstandsmølle på ejendommen Blåbjergvej 20, 7200 Grindsted. Per Henning Møller Nielsen, Blåbjergvej 20, Filsk Sdr Mk, 7200 Grindsted

Husstandsmølle på ejendommen Blåbjergvej 20, 7200 Grindsted. Per Henning Møller Nielsen, Blåbjergvej 20, Filsk Sdr Mk, 7200 Grindsted NOTAT Skema til VVM screening af husstandsmølle, Blåbjergvej 20, 7200 Grindsted Dato: 30. november 2015 VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Husstandsmølle på ejendommen

Læs mere

VVM-screening af autoophug beliggende Hollenstedvej 8, 9320 Hjallerup VVM Myndighed

VVM-screening af autoophug beliggende Hollenstedvej 8, 9320 Hjallerup VVM Myndighed VVM-screening af autoophug beliggende Hollenstedvej 8, 9320 Hjallerup VVM Myndighed Basis oplysninger Brønderslev Kommune Hollenstedvej 8, Hjallerup - Miljøgodkendelse af autoophug Projekt beskrivelse

Læs mere

Holbæk Kommune. Grundejerforeningen To-Bjerg, To-Bjerg 193. Henrik Sørensen, To-Bjerg 53, 4300 Holbæk Kommune. Holbæk Kommune, To-Bjerg

Holbæk Kommune. Grundejerforeningen To-Bjerg, To-Bjerg 193. Henrik Sørensen, To-Bjerg 53, 4300 Holbæk Kommune. Holbæk Kommune, To-Bjerg VVM Screeningsskema Lovhenvisninger /6/ VVM bekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 764 af 23. juli 2014, med senere ændringer, om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Region Midtjylland Tekst Rråstofindvinding i et udlagt

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Region Midtjylland Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Indvinding af sand, grus og sten på

Læs mere

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst CVR 48233511 Udgivelsesdato : Juli 2015 Udarbejdet af : Martin Elmegaard Mortensen, Sara Elisabeth Svantesson Godkendt af : Brian Gardner Mogensen

Læs mere

3.4 Lufthavn og flyvepladser.qxd

3.4 Lufthavn og flyvepladser.qxd 19-12-2005 18:13 Side 2 Foto: Fyntour 3.4 Lufthavn og flyvepladser 3.4 Lufthavn og flyvepladser.qxd Amtsrådets mål For Odense Lufthavn og flyvepladserne i Fyns Amt, er det Amtsrådets mål: 98 At opretholde

Læs mere

Udkast til screening efter miljøvurderingsloven

Udkast til screening efter miljøvurderingsloven Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Lokalplan nr. 396 med Kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej.

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde BB1.3 Vedtaget af byrådet den 25. marts 2015 Rammeområde

Læs mere

Nyborg Kommune, Torvet 1, 5800 Nyborg

Nyborg Kommune, Torvet 1, 5800 Nyborg Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Nyborg Kommune, Torvet 1, 5800 Nyborg Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Skovrejsning.

Læs mere

Foreløbig udpegning af potentielle områder til placering af større fælles biogasanlæg i Svendborg Kommune.

Foreløbig udpegning af potentielle områder til placering af større fælles biogasanlæg i Svendborg Kommune. Bilag 3 Foreløbig udpegning af potentielle områder til placering af større fælles biogasanlæg i Svendborg Kommune. Det bliver Svendborg Kommunens opgave at udpege områder, hvor der kan etableres større

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej.

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde BB1.3 Vedtaget af byrådet den 27. august 2014 Rammeområde

Læs mere

Frederikshavn Vand A/S. August 2015 KONSEKVENSVURDERING AF OPHØR AF INDVINDING FRA VOERSÅ KILDEPLADS

Frederikshavn Vand A/S. August 2015 KONSEKVENSVURDERING AF OPHØR AF INDVINDING FRA VOERSÅ KILDEPLADS Frederikshavn Vand A/S August 2015 KONSEKVENSVURDERING AF OPHØR AF INDVINDING FRA VOERSÅ KILDEPLADS PROJEKT Konsekvensvurdering af ophør af indvinding fra Voerså Kildeplads Frederikshavn Vand A/S Projekt

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Hillerød Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Støjkonsekvenszone og teknisk anlæg, Støvring. Høring fra den 26. juni 2018 til den 21. august 2018.

Kommuneplantillæg nr Støjkonsekvenszone og teknisk anlæg, Støvring. Høring fra den 26. juni 2018 til den 21. august 2018. Kommuneplantillæg nr. 13 - Støjkonsekvenszone og teknisk anlæg, Støvring Høring fra den 26. juni 2018 til den 21. august 2018. Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Kommuneplan 2017. Afsnit 4.4.1 5 Rammer

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde Haverslev og Sørup

Kommuneplantillæg nr Boligområde Haverslev og Sørup Kommuneplantillæg nr. 11 - Boligområde Haverslev og Sørup Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Rammer 7 Kommuneplanramme 03.B240 - Boligområde 8 Kommuneplanramme 11.B320 - Boligområde 10 Bilag 1 - Behovsopgørelse

Læs mere

NOTAT. Støjmæssigt råderum for ny erhvervshavn i Køge. 1. Baggrund

NOTAT. Støjmæssigt råderum for ny erhvervshavn i Køge. 1. Baggrund NOTAT Projekt Støjmodel for Køge Havn Kunde Køge Kommune Notat nr. 2A Dato 2014-10-16 Til Simon Leth Nielsen, Køge Kommune Fra Allan Jensen Støjmæssigt råderum for ny erhvervshavn i Køge Dato 2014-10-16

Læs mere

Bilag 3 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Natur og Miljø, Gentofte Kommune, GEO

Bilag 3 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Natur og Miljø, Gentofte Kommune, GEO Bilag 3 Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Natur og Miljø, Gentofte Kommune, GEO-2016-00162. Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Fornyelse af eksisterende indvindingstilladelse

Læs mere

1. Arealbehovet i m2: Arealbehov på ca m2 inkl. kørebaneareal. Nyanlæg omfatter 550 m2.

1. Arealbehovet i m2: Arealbehov på ca m2 inkl. kørebaneareal. Nyanlæg omfatter 550 m2. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Parkeringssløjfe til 18 biler samt afsætningsareal

Læs mere

Søndersø Energi A/S, Engvej 32, 6200 Aabenraa

Søndersø Energi A/S, Engvej 32, 6200 Aabenraa Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Opstilling af en 10 kw Solid Wind power husstandsvindmølle med en totalhøjde på ca. 25 meter Navn og adresse

Læs mere

HusCompagniet MidtNord - Aarhus Bredskiftevej Aarhus V. Tilladelse efter planlovens 35 til en ny bolig med integreret carport

HusCompagniet MidtNord - Aarhus Bredskiftevej Aarhus V. Tilladelse efter planlovens 35 til en ny bolig med integreret carport HusCompagniet MidtNord - Aarhus Bredskiftevej 20 8210 Aarhus V Tilladelse efter planlovens 35 til en ny bolig med integreret carport Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse)

Læs mere