Kostvejlederens lynkur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kostvejlederens lynkur"

Transkript

1 Kostvejlederens lynkur Udarbejdet af kostvejleder og EFT-praktiserende, Lene B. Jensen. Indhold: Side 1-4 : Præsentation af forfatteren og baggrund for e-bogens tilblivelse Side 5 : Hvorfor nu en lynkur? Side 6 : Retningslinjer samt gode råd til læsning af bogen Side 7 : Start 1. dag, samt morgenmad for alle 4 dage Side 8-20 : Fortsættelse af kuren samt gode råd, tips og øvelser for hver dag Side : EFT sætninger Side : Demonstration og forklaring af EFT selvhjælpsmetoden Appendiks: Side : De gode fedtstoffer Side : Indkøbsliste Side : Oversigt over lynkurens indhold af vitaminer, mineraler, fedt, protein og kulhydrater

2 Introduktion Lad mig præsentere mig selv. Jeg er Lene B. Jensen, uddannet kostvejleder hos Rie Møller i Harlev i nærheden af Århus. Uddannelsen tog kun 1½ år men indholdet var så koncentreret at den for min skyld og alle de andre studerendes, godt kunne have taget 3 år. Vi lærte usædvanligt meget af sygeplejersker, læger, psykologer, økologer, allergikyndige og mange andre eksperter. Jeg ved ikke så meget om kostvejlederuddannelsen som den er nu, men vores var en der ville noget. Meget krævende. Vi kom derfra med en betydelig viden samt en eksamen i fysiologi og anatomi lige som den sygeplejersker tager. Samtidig med kostvejlederuddannelsen tog jeg kinesiologuddannelsen ved Logos i hjertet af Århus. Min idé med kombinationen af de to uddannelser var, at jeg i mit hverv som kostvejleder ville være i stand til at teste ind på forskellige ting som var relevante i forhold til det enkelte menneskes livssituation. Med kinesiologien er det muligt at teste om der er mangel på vitaminer og mineraler hos et menneske; om der er en eller anden form for overfølsomhed; om der er ting i personens omgivelser der stresser krop og sind samt meget andet. Denne kombination har været mig til uvurderlig hjælp og jeg vil ikke være foruden. Nu er jeg her hvor jeg underviser i musik, underviser i og praktiserer EFT sælger sten - og krystalplancher og fungerer som webmaster på Og altså skriver denne e bog.

3 Jeg skriver bl.a. denne bog fordi jeg ikke altid synes at den psykiske del af en kostomlægning/slankekur er ordentligt med inde i billedet. Mange mennesker leder forgæves efter de vises sten fordi de altid tager på igen efter endt vægttab og ikke selv føler, at de kan gøre noget ved det. I øjeblikket er der nogle vægttabsprogrammer som indebærer at folk mødes, snakker om deres vægttab og andet, samt bliver vejet. Fint, synes jeg. Godt at man kan få snakket det hele igennem! Men mit indtryk er at det er vist ikke er alle, der får lige meget ud af denne snak. Og der er også mange som slet ikke vil stille op til møderne og blive vejet. De kører det hele derhjemme, alene. Jeg kan blive bekymret, når jeg ser at den ene efter den anden gang på gang føler sig nødsaget til at gå på endnu en slankekur, fordi de tager på igen et stykke tid efter at den sidste kur er overstået. Det allerværste er når folk fortæller mig hvilke krumspring, de laver : I deres frustration tager de de underligste ting for at tage sulten; det kan bl.a. være produkter med speedagtige ingredienser med de mest grumme bivirkninger som hjerteræs og hvad deraf følger. Ikke godt. Man kan blive temmelig desperat når vægten igen begynder at snige sig op på den vægt, som man startede op med ved begyndelsen af kuren, selvom man synes at man spiser fornuftigt efter endt kur/kostomlægning. For et menneske der trænger til at smide nogle kilo anser jeg det som en enorm hjælp at der findes værktøjer, der er lette at gå til og som virker for rigtigt mange mennesker. Dette værktøj kunne udmærket være EFT; emotionel (følelsesmæssig) frihedsteknik som du kan se beskrevet senere. Det er ikke et værktøj som særligt mange kender til i Danmark endnu. EFT er en form for akupunktur hvor vi ikke bruger nåle, men kun vores fingerspidser. Man enten holder på, eller banker blidt på nogle bestemte punkter i ansigt og på overkroppen. Mange synes at EFT virker som ren magi fordi det er så effektivt. Det vil jeg lade dig, min kære læser, om at bedømme! (og meget gerne fortælle mig om).

4 Der er nogle, der synes at EFT er noget mærkeligt noget i begyndelsen. Metoden lægger op til at du er villig til at se anderledes på tingene; at du er villig til selv at tage ansvar. Og EFT er under alle omstændigheder at foretrække frem for midler, der er totalt kropsfjendske. Denne selvhjælpsmetode vinder heldigvis frem, og med rette. Det er som sagt nok noget fremmedartet for nogle, men ikke desto mindre en særdeles god hjælp. Denne lynkur kan sagtens stå for sig selv uden metoden, men prøv EFT hvis du føler for det. Det er nemt og ret underholdende og meget overraskende. Hvis I er flere, der er friske på at tage nogle anderledes foranstaltninger til et slankere liv, kan I lave en lille gruppe og støtte hinanden samt give hinanden nogle gode inputs ved brugen af EFT. Jeg kan formidle forbindelse mellem dig og de andre der bruger EFT under deres slankekur/kostomlægning, så I kan lave Jeres grupper. Det er faktisk ret sjovt, lærerigt og nemt at lave EFT sammen med andre. Skriv til mig, hvis du ønsker at gå sammen med andre omkring brugen af EFT.. Senere i bogen har jeg lavet en udregning over indholdet af nutrienter i denne lynkur og sammenholdt det med det anbefalede daglige indtag fra sundhedsstyrelsen. Ikke fordi at jeg altid er enig i deres anbefalinger, de er for lavt sat efter min opfattelse, men blot så du kan få et indtryk af, hvad maden faktisk indeholder af vitaminer, mineraler og andre nutrienter. Jeg vil i den anledning vejlede dig i hvordan du imødekommer et evt. underskud af de forskellige nutrienter. Ikke kun i forbindelse med en slankekur men også i al almindelighed. Det har jo desværre vist sig at den føde vi indtager, bliver mere og mere fattig på de ting (nutrienter) der skal til for at opbygge et sundt legeme. Alt, hvad vi indtager, får sit nutrientindhold fra jorden; planterne vi spiser og dyrene, som spiser planterne.

5 Hvorfor nu en lynkur? En lynkur kan f.eks. bruges som optakt til en længerevarende kostomlægning eller en længerevarende, fornuftig slankekur. Når du ser at du på få dage måske kan tabe op til 5 kg er du så meget mere motiveret til at gå videre med en anden, knap så skrap, længerevarende kur/kostomlægning. Dette forslag til en lynkur plejer at resultere i et vægttab på 2-5 kg. Jo mere du vejer, jo mere vil du tabe dig. Jeg må hellere lige sige, at det første du taber ved enhver hurtig kur er vand. Så når du er færdig med denne her, så prøv at undgå al mad med hvidt mel (pasta, saucer, hvidt brød o.s.v.) i en dags tid. Undgå også kartofler, sukker og ris samt for meget salt. Efter den dag kan du så veje dig og få et reelt indtryk af hvor meget du i virkeligheden har tabt dig på lynkuren. Kuren kan også bruges hvis du står og skal til fest eller andet, og opdager at det tøj du skulle have haft på, er krøbet i vask.. Hvis du gerne vil af med mere vægt og synes at denne lynkur er god, så vent en uges tid før du går på den igen. I mellemtiden kan du prøve at holde dig fra alt for meget hvidt, altså hvidt mel (pasta, brød) sukker, o.s.v. Og få mere øvelse i EFT hvis du bruger det. Tag evt. et vitamin- og mineraltilskud dagligt. Omnimin fra helsekost eller matas er et godt bud på et tilskud der dækker det meste af behovet. Hvis du ikke bryder dig om at sluge piller, er Mivi Total et udmærket alternativ. Det er vitaminer og mineraler i flydende form. Fås ligeledes hos helsekost eller matas. Eller vælg at lade være med at tage tilskud. Det er helt op til dig selv! Fedtstoffernes betydning for et godt liv er beskrevet senere i bogen. Husk motion. Jeg giver forslag til øvelser, der hæver forbrændingen samt nogle isometriske øvelser der er beskrevet nærmere i slutningen af hver kurdag.

6 Retningslinjer Allerførst: Læs hele denne e-bog igennem, inden du starter. Så har du en fornemmelse af, hvad det er du går ind til og du ved hvilke øvelser du skal lave. Denne lynkur tager kun 4 dage. Proteinkilderne kommer hovedsageligt fra fjerkræ og fisk, men jeg har lavet et alternativ for de der ikke er vilde med nogle af delene. Bagest i bogen er der en indkøbsliste for de fire dage. Så er det klaret. Så alle kan være med, undtagen de der ikke rører kød af nogen art. Efter hver dags menu vil jeg komme med bemærkninger til dagen samt tips og tricks til bl.a. øvelser, som vil fremme vægttabet. Ellers er det en god ide at gå nogle raske ture hver dag og/eller dyrke den motion du foretrækker. Lad blodet rulle hurtigt! For at få et tilfredsstillende resultat er det vigtigt at du overholder de foreskrevne ingredienser. Hen ad vejen vil du få nogle tips hvis du oplever at den søde tand prøver at tage førergreb på dig og ødelægge dine gode intentioner. Det er bl.a. i sådanne situationer at du med stor fordel kan bruge EFT. Så er du nemlig den der styrer! Igen: Sørg evt. for nogle gode vitaminpiller imens du er på kur, og også gerne mens du ikke er på kur (det er bare min mening). Omnimin er som sagt rigtigt gode. Hvis du ikke mener at du har behov for et vitamin- og mineraltilskud kan du gå til en kinesiolog eller en biopat og få testet det, hvis du har lyst. Du har altid dit frie valg. Vand er alfa og omega. Vand renser ud og giver liv til krop og sjæl. Drik gerne 1½-2 liter dagligt. Køb dig evt. en af de store flasker Apollinaris på 2 liter, drik indholdet og fyld derefter flasken op hver dag med vand fra vandhanen. Sæt flasken i køleskabet og drik indholdet i løbet af dagen. Det er en rigtig god idé at presse et par citroner og hælde saften i din vandflaske. Citronen læsker og er medvirkende til en forbedret syre-base balance i din krop: Det er bl.a. madens indhold af mineraler, der er bestemmende for syre-base balanceværdierne. Meget svovl og fosfor i f.eks. kød, fisk, æg og ost giver syreværdier, mens kalk, kalium, natrium, magnesium, mangan, som især findes i frugter og grønsager, giver baseværdier. Mælk, koldpresset planteolie, mandler, tygget korn, hirse og boghvede giver et neutralt ph (6-7). Om noget smager surt eller ej, betyder ikke noget for ph. Selvom kroppen har en god evne til at regulere ph, har madens syre-basebalance en stor betydning for kroppens funktion. Det er vigtigt at sammensætte kosten, så den kan fordøjes og optages ordentligt og er afbalanceret i forhold til syre-basebalancen. Et overskud af syredannende fødemidler giver tendens til affaldsophobning i vævene og dermed til f.eks. gigt og andre muskellidelser. De syredannende fødemidler er først og fremmest protein- og fedtholdige fødemidler som kød, fisk, ost etc., og de skal afbalanceres med tilsvarende basedannende fødemidler som grønsager og frugt. Kilde: Carsten Vagn Hansen

7 1. dag, torsdag Gør det til en vane at læse hele dagens opskrifter i denne lynkur igennem og bemærkningerne i slutningen, inden din dag starter. Når du har været på toilettet, skal du lige veje dig i dag. Noter ned hvad vægten står på, fordi du skal sammenligne din vægt i dag med dag 3. Husk alle øvelser i dag, lige så mange gange du kan komme til det. Drik et stort glas vand inden du spiser. Morgenmad, der gælder for alle fire dage: 1 skive nyristet rugbrød med 1 skive kalkunbryst eller roastbeef. Tag gerne rå løg oven på pålægget og et saftigt salatblad under pålægget ½ grapefrugt te gerne mælkebøttete/hybente eller kaffe. Hvis du drikker kaffe, så vent med den halve grapefrugt til om formiddagen. Hvis du bruger sukker og ønsker et bedre alternativ, så prøv det der hedder Birkesød. Du kan læse om birkesød på nettet. Det har nogle gode fordele for kroppen som helhed. Måske spiser du aldrig morgenmad. Så lad også være med det i disse dage. Det er kun nogle få dage det drejer sig om, så det går nok endda. Jeg vil ikke begynde at prædike om morgenmadens fortræffeligheder for dig, men for mange mennesker betyder morgenmaden en god start på dagen.

8 Frokost 1. dag, torsdag Drik et glas vand inden du spiser. Salat bestående af årstidens udvalg, f.eks. iceberg, kinakål, julesalat eller anden salat som du kan lide Heri tilsætter du rå løg efter ønske, tomat, hvidløg og agurk samt tynde gulerodsskiver kold kalkun/kylling, 75 gram i små stykker dressing af citronsaft og vand samt krydderurter efter ønske Evt. lidt Birkesød i dressingen, hvis det bliver for surt Aftensmad 1. dag, torsdag Drik et glas vand inden du spiser. 125 gram grillet fisk af f.eks. torsk, sej eller rødspætte. Eller pak fisken ind i bagepapir, hæld lidt frisk eller tørret dild på og ½ tsk. koldpresset jomfruolivenolie oven på samt lidt vand. Sæt ovntemperaturen på 175 grader, ikke mere og sæt fisken ind, når ovnen er opvarmet Lad fisken være i ovnen i ca. 25 minutter Gulerodssalat bestående af fintrevet gulerod med citronsaft, ½ tsk. koldpresset olivenolie eller koldpresset tidselolie, lidt vand og måske lidt dild

9 For de der ikke bryder sig om fisk: 100 gram grillet bøf af hakket oksekød med en lav fedtprocent. Salt og peber drysses på ved servering. Grøn salat som ved frokosten + broccoli Bemærkninger, tips tricks og øvelser Det var så din første dag. Til lykke, du er på vej til dit mål! Lynkuren kan godt virke lidt ensformig, men det drejer sig jo heldigvis kun om få dage. Tag det i stiv arm og glæd dig til resultatet i den sidste ende. Spis langsomt. Tyg maden grundigt og smag rigtigt på den. Hvis det er muligt, så få en anden til at rydde af bordet efter maden. Det er let at lade sig friste af små levninger fra familien når man rydder op efter måltidet. Sørg for at få dine omgivelser til at lade dig være den, der vasker op når de har tømt tallerknerne for evt. madrester. Så tænker du på noget andet i stedet for mad, hvis du ikke synes at du er ordentligt mæt. Det er først ca. tyve minutter efter et måltid at du vil opleve den rigtige mæthedsfornemmelse. Hvis der går helt kuk i den og du er hundesulten mellem måltiderne (selvom det ikke er normalt ), så spis 5 mandler meget langsomt. De er lidt søde og giver en god mæthedsfornemmelse samt nogle gode olier som ikke skader dig. Men hvis du er fuldstændigt opsat på at disse dage skal give så stort et vægttab som muligt, så spring mandlerne over og tag dig et stort glas vand med citron i stedet for. Ellers kan du også spise 1 godt æble eller 1 pære om dagen eller måske et par blommer. Skær frugten ud i både og sæt dig og nyd det. Og drik vand! Et tip: Hvis du er alvorligt sulten under denne lynkur så prøv Unik Spirulina. Det er en plante fra havet, som virker særdeles mættende. Bruger det selv, hvis det kniber. Fås hos helsekost og matas i pulver eller kapsler. Køb pulveret ( det er meget billigere end kapslerne) og opløs det i et glas juice. Prøv med 3 teskefulde i et glas. Det hjælper rigtigt meget!

10 Disse dage er meget specielle. Det er du også. Du har trods alt taget ansvar for at ville af med nogle kilo. Forkæl gerne dig selv. Hvis det f.eks. er din store fornøjelse at gå i forretninger/spille badminton/gå i fitnesscenter/gå tur i skoven eller spille skak med en god bekendt, så gør det endelig nu! Eller en hvilken som helst anden fornøjelse, du sjældent under dig selv eller har tid til, så gør det nu. Der er ikke nogen bedre tid til at være god ved sig selv, end i nuet. Prøv at øve dig i EFT, hvis du er klar til at bruge lidt utraditionelle metoder for at opnå det du vil. Denne selvhjælpsmetode har fået sin helt egen plads her i bogen. Vær rar at fortælle mig hvordan det har hjulpet dig så andre kan få gavn af, og lære af dine erfaringer: Du vil se at jeg har skrevet ugedage på de forskellige dage af kuren. Det har jeg gjort fordi mange mennesker fortæller mig, at de gerne vil gennemføre noget af kuren i weekenden. I dag får du en øvelse Stå opret som du normalt står. Øvelse 1 Træk vejret normalt. Træk mavemusklerne ind, så meget du kan. Det må gerne føles som om du trækker musklerne helt om på ryggen. Træk musklerne voldsomt ind. Samtidigt skal du stramme musklerne i endeballerne og i ryggen så meget du kan. For nogen kommer det næsten af sig selv. Gør det så længe du kan, dog helst i 15 sekunder ad gangen. Hvis du ikke lige kan det, så trøst dig med at det kan du lige pludselig, når du har øvet dig nogle gange. Husk at trække vejret. Denne øvelse+ de andre skal du lave lige så tit du kan komme til det i dag og i de næste dage. (Husk også din egen foretrukne motionsform ud over disse øvelser).

11 Maveøvelsen, nævnt ovenfor, fik min mave til at blive fin og flad i løbet af 3 ugers tid. Ingen sit-ups eller andre svedfremmende foranstaltninger. Bare denne ene øvelse. Det kan godt være at du synes øvelsen er strid, men alt andet lige er det da en simpel øvelse som du kan lave næsten lige meget hvor du er. Og den er særdeles effektiv. Hvis du synes det er for meget, så prøv bare at nøjes med at trække maven ind og undlad endeballer og ryg. Hvis du har svært ved at falde i søvn kan du tage ½ strøget teskefuld dolomitkalk i et glas vand en times tid før sengetid. Det hjælper dig til at slappe af. Kan fås i helsekost eller matas. Kan også fås i pilleform, men så er det meget dyrere. (Tip: Nogle mennesker, jeg selv inkluderet, bruger dolomitkalk som et alternativ til afslappende piller og remedier. Kan bruges ved f.eks. nervøsitet ved eksamen, nervøsitet ved tandlægebesøg o.s.v. I de situationer kan man udmærket indtage 1 lille tsk. meget strøget dolomitkalk i et glas vand en times tid før den udfordring man står over for. En velsignelse for krop og sjæl). Hvis du vil, kan du føre dagbog over disse dage. Skriv f.eks. hvad der ligger dig sværest ved at følge kuren; hvad der er det letteste; hvilke selvsaboterende tanker du har haft (fjern dem med EFT); hvad du gjorde for at forkæle dig selv o.s.v. Skriv også gerne nogle opmuntrende sætninger til dig selv, som du kan kigge på hvis det bliver svært. Nogle mennesker fortæller mig at de ikke kan undvære deres brød og ost. De kan ikke undvære det, også selv om det kun drejer sig om fire dage. Her er mit svar: Brug dog EFT på det, og lad ikke din trang sabotere dine hensigter med denne lynkur. Du vil blive positivt overrasket over EFTs indvirkning på det! Ja, det var alt for i dag. Håber, du har taget dig noget tid til selvforkælelse. Alting kan godt føles lidt nemmere hvis man gør det. Godnat & sov godt!

12 2.dag, fredag Morgenmad som første dag. Læs lige hele dagens program igennem nu inden din dag begynder, så du også får set øvelsen og de andre bemærkninger. Husk at sætte dine 2 liter vand med citronsaft i køleskabet derhjemme eller på arbejdet, og at tage din vitaminpille lige efter maden hvis du har valgt at tage tilskud. Husk også at lave øvelserne i dag, lige så tit du kan komme til det! Frokost 2. dag Drik et glas vand inden du spiser. Grøn salat efter årstiden. Heri tilsætter du hakket løg, så mange du ønsker, agurkeskiver, tomatskiver, små, rå blomkålsbuketter, gulerod som er skåret i tynde skiver eller groftrevet. Hvis du river gulerødderne er det bedst at have dem i en lille beholder for sig selv, hvis du har frokosten med på arbejde. 75 gram rejer (læg resten i køleskab til frokosten på 3. dagen) Dressing: Citronsaft, ½ tsk. koldpresset olivenolie/tidselolie, vand, lidt tørret dild og hvidløg efter ønske. Evt. lidt birkesød, hvis det bliver for surt.

13 Aftensmad, 2. dag Drik et glas vand inden du spiser. Kalkunbryst/kyllingebryst, højst 100 gram. Hvis kalkunbryst: Kog et helt kalkunbryst efter anvisningen, skær dine 100 gram fra og vend det hurtigt på en varm stegepande i lidt koldpresset olivenolie. (Læg resten af kødet i køleskab, så du har til de andre dage). Lad olien dryppe af inden du lægger kødet på tallerkenen. Drys med lidt salt og peber ved serveringen. Hæld gerne nypresset hvidløg over, hvis du kan lide det let kogte eller dampede bønner, blomkål og broccoli saften af en halv citron eller mindre, som du hælder ud over grøntsagerne For de, der ikke bryder sig om kalkunbryst: 1 lille lammekotelet 2 skiver ananas, enten naturel eller usødede fra dåse Bemærkninger, tips, tricks og øvelser Dette var din anden dag af lynkuren. Var det vel slemt? Blev du vel meget sulten i løbet af dagen? Husk ellers de små tips fra den første dag, altså evt. et æble, Spirulina eller nogle få mandler når det bliver for slemt. Eller måske hellere et stort glas vand! Et par blommer eller jordbær er også tilladt og vil holde din syre- base balance i orden. Fik du drukket alt dit vand? Det er en skrap diæt, men glæd dig til at observere din vægt, der kravler nedad på skalaen. Huskede du øvelserne? I morgen tidlig skal du på vægten igen. Det bliver spændende at se hvor meget du har smidt.

14 Prøv at gøre alting lidt mere besværligt for dig selv. F.eks. hvis du ikke har ret langt til arbejde, så cykl i stedet for at tage bil eller bus. Hvis du har et arbejde hvor du sidder meget ned, så sørg for at lave så mange bevægelser som overhovedet muligt. Gå rundt til dine kolleger i stedet for at ringe, hvis det er muligt. Brug evt. lidt af din frokostpause til at udføre øvelserne. Sørg for at få dit vand med citron og sørg for at være nødt til at rejse dig, hver gang du skal have et glas. Hvis der er trapper der hvor du arbejder, så tag en tur op og ned ind i mellem. Få dit blod til at rulle hurtigere og bliv forpustet af det. Endnu en øvelse: Øvelse 2 Stå opret med ca. 10 centimeters afstand mellem dine fødder. Bøj ned i knæene, ikke helt ned men kun halvt ned imens du bøjer lidt forover i lænden. Altså ikke noget med at bøje i selve ryggen. Den skal være rank. Udfør øvelsen meget langsomt, det giver mest. Ret dig op i almindelig stilling igen. Bøj ned og ret op lige så mange gange du kan i løbet af dagen. Hvis det gør ondt i knæene, så bøj ned så langt du kan uden smerter. Spring ikke øvelserne over, for de vil hjælpe dig til at opnå dit mål. Prøv i løbet af dagen at give dig selv et skulderklap med denne lille meditation: Sæt dig ned eller læg dig ned i få minutter og slap fuldstændigt af i hele kroppen i mens du tager nogle dybe vejrtrækninger ind i mellem. Træk vejret dybt ind igennem næsen, langsomt, og lad luften sive lige så langsomt ud igen mellem dine læber. Få så vidt muligt dine tanker i ro. Når du kan mærke at dine muskler er så afslappede som de kan blive, så se dig selv for dig. Se dig selv i en slankere udgave, med en mindre tøjstørrelse og foran spejlet i fint humør! Se og føl med glæde hvordan din tilværelse vil være nu, hvor du er nærmere dit endelige mål. Se og føl glæden! Bliv klar over at du vil gøre meget for at opnå dit mål. endda følge lynkuren! Kom langsomt tilbage til det rum du er i, og glæd dig.

15

16 3. dag, lørdag Morgenmad som første dag. Og i dag skal du veje dig! Gå på toilettet først. Noter din nye vægt ned og sammenlign den med din vægt fra den første dag. Hvor meget har du smidt? Nogle fortæller mig at der er røget helt op til 3 kilo. Men husk at noget af det vil være vand; men alligevel, glæd dig.. du er godt på vej. Læs lige hele dagens program igennem nu inden din dag begynder, så du også får set denne dags bemærkninger, tips og tricks Husk at sætte dine 2 liter vand i køleskabet derhjemme eller på arbejdet og at tage din vitaminpille lige efter maden, hvis du tager tilskud. Husk også at lave øvelserne i dag, lige så tit du kan komme til det! Drik et glas vand inden du spiser. Frokost 3. dag, lørdag 2 varme, hårdkogte æg nogle strimler rå rødbede 1 stk. marineret sild, ca. 20 gram. Hvid eller rød efter ønske lidt rejer drysses ud over løg i tynde skiver ovenpå nogle dråber citron ud over hele herligheden, hvis du vil 1 godt æble, hvis du kan spise det, ellers gem det til senere Dæk din tallerken over med saftige salatblade. Skær æggene over i halve, anret dem pænt ovenpå salaten. Nogle strimler rå rødbede lægges over æggene. Skær silden i tynde skiver og læg dem ovenpå æggene. Drys lidt rejer på. Løget skæres ligeledes i tynde skiver og lægges ovenpå hele herligheden. Tilsæt lidt peber efter behag og garner med nyklippet dild.

17 Aftensmad 3. dag, lørdag Drik et stort glas vand inden du spiser ½-1 løg skåret ud i skiver champignoner i skiver groftrevet rødbede 1 grøn eller rød peber squash i firkanter kalkun/kyllingebryst, 75 gram i tykke firkanter ½ tsk. olivenolie 1 tomat persille Champignoner, løg, squash, rødbede og peberfrugten hældes på en varm pande sammen med den halve tsk. olivenolie på middelvarme. Hvis varmen er for lav, bliver champignonerne og squashene smattede, men pas alligevel på med alt for megen varme. 4 på komfuret er ok de første 5-10 minutter. Når vandet fra grøntsagerne er kogt noget ind, hældes kalkun/kylling i blandingen, og retten er færdig når kødet er gennemstegt. Dæk din tallerken med saftige salatblade og øs din mad ovenpå. Tilsæt retten hvidløg, hvis du kan lide det og skær en tomat i både/skiver og læg dem pænt oven på maden. Hvis du vil, kan du lægge nogle duske persille ovenpå. Bemærkninger, tips, tricks og øvelser Så, nu er du snart ved vejs ende! Går det godt med dine øvelser? Hvad med dagbogen, hvis du laver den? Får du skrevet ned hvad der var godt eller skidt? Husk at det er en god ide at give dig selv nogle skulderklap i form af noget peptalk og den lille meditationsøvelse, beskrevet på kurens 2. dag.

18 I dagens aftensmenu har du nok bemærket at der ikke står præcist hvor meget af champignoner, rødbede og squash der skal i retten. Det vil jeg lade være op til dig selv. Grøntsagerne er så kaloriefattige at det er lige ved at du bruger mere energi ved at stå og skære dem ud end den energi de giver. Så spis lige så meget du vil af dem. Hvordan synes du ellers at du har det? Er tøjet ved at være lidt for stort? Kan du mærke den behagelige følelse af at være blevet lidt lettere? Det er en herlig fornemmelse! Er din familie samarbejdsvillige? Accepterer de, at det her det VIL du altså? Nogle af dem, der bestemmer sig for at gå på denne lynkur, beslutter sig for ikke at fortælle venner og bekendte at de gør det. De fortæller mig, at det er ligesom om at folk vil sabotere deres beslutning. Du er da ikke for tyk eller du skal bare bevæge dig noget mere eller, hvis man er inviteret ud til nogle bekendte, tag dog en kage, det skader ikke!, siger vennerne og ens bekendte. Jeg tror ikke, de gør det for at skade dig. Men jeg kan godt forstå at der er nogle, der vælger at lade være med at fortælle det til andre når de går på kur for det er altså irriterende at høre på, når man nu endelig har besluttet sig for at smide nogle kilo! Hvis du ikke kan lide at blive udsat for pres imens du slanker dig kan du vælge at blive hjemme i de få dage, det drejer sig om. Her er endnu en øvelse Øvelse 3 Stil dig foran en lukket dør eller foran en væg. Stræk dine arme og placer hænderne i skulderhøjde på døren/væggen. Indret din krop så den er ret. Læn dig fremover mod døren/væggen ved at bøje i armene. Dine hænder er stadig placeret i skulderhøjde. Kom så langt ind til dine hænder som du kan. Stå der og vip l a n g s o m t frem og tilbage imens du trækker maven ind ligeså meget du kan. Øvelsen er god for maven, armene og ryggen. Du vil sikkert mærke noget ømhed i kroppen, men blæs på det og gør den lige så tit du kan komme til det. Dette var alt for i dag. Vær stolt af dig selv. Godnat, og tag dig bare ½ strøget teskefuld dolomitkalk i et halvt glas vand hvis du har svært ved at falde i søvn.

19 4. dag, søndag Morgenmad som første dag. Læs lige hele dagens program igennem nu inden din dag begynder, så du får set denne dags bemærkninger, tips og tricks. Husk at sætte dine 2 liter vand i køleskabet og at tage din vitaminpille lige efter maden. Husk også at lave øvelserne i dag, lige så tit du kan komme til det! OK, så smøger vi lige ærmerne op og tager den sidste dag i stiv arm! Frokost 4. dag, søndag Grøn salat efter årstiden. Heri: løg peberfrugt agurk en kvart gulerod i tynde skiver tomat i små stykker 50 gram kalkunbryst/kyllingebryst, gerne en rest fra 2. dagen, så du ikke skal stå og tilberede så lidt. Du kan også vælge kold fisk i stedet for. Skær den grønne salat i strimler, tilsæt de forberedte grøntsager og slut af med at skære kødet i passende stykker. Du kan vælge at hælde kødet i salaten eller at lægge det pænt på et salatblad ved siden af salaten. Dressing: ½ tsk. koldpresset tidselolie, lidt citronsaft og vand. Tilsæt frisk, knust hvidløg, hvis du bryder dig om det.

20 Aftensmad, 4. dag, søndag 100 gram hakket kalkun/kylling/oksekød. Alle med lavt fedtindhold grønne bønner 1 tomat friskhakket løg Form kødet til en bøf. Lav den så flad som muligt, strø peber på, men ikke salt. Smør en anelse olivenolie ud over kødet. Sæt bøffen under det varme grilllegeme i ovnen. Hold godt øje med den, så den ikke bliver branket og ikke for tør. Bønnerne koges efter anvisningen. Tomaten skæres i fine både, friskhakket løg drysses over med let hånd. Bemærkninger, tips og tricks Så, nu har du gennemført de 4 dage! Du er der, hvor du skal trappe ned til almindelig mad eller fortsætte med en mindre restriktiv kostomlægning. For at få et ordentligt indtryk af hvor meget du har tabt dig, vil jeg anbefale dig at undgå at spise mad med hvidt mel, sukker, mælkeprodukter og hvide ris i morgen. Du kan så veje dig i overmorgen, tidligt efter toiletbesøg. Så kan du nemmere vurdere hvor meget dit reelle vægttab er. Har du ellers husket dine øvelser, dagbogen og meditationen i dag? Øvelserne er effektive og du kan bruge dem fremover, hvis du har mod på det. Snart vil du kunne se de flotte resultater af dine anstrengelser. Fortsæt også med dine vitaminer og mineraler, hvis du altså har valgt at tage dem.

21 Til lykke med dit resultat! Du har sikkert smidt et par kilo eller mere. Din mave har vænnet sig til mindre mad, du har måske spist mere grønt end du plejer, og måske glæder du dig til en mere almindelig kost eller også har du fået et godt skub i retning af at starte en længerevarende kostomlægning. Jeg ved ikke hvad din intention har været med at bruge denne lynkur, men nu har du set og mærket hvad bare fire dages anstrengelser kan give dig. Du har godt nok også måttet knokle med øvelser og andre ting, men var det ikke sliddet værd? Du har god grund til at være stolt af dig selv! Hvis du har spørgsmål til mig angående alt dette, er du velkommen til at skrive til mig på Så kan vi lige få en snak. Jeg er også interesseret i ros og ris med hensyn til denne e- bog. De efterfølgende sider er viet til EFT og til de, der vil bruge det. Tak for denne gang og held og lykke med dine videre planer. Mange gode hilsner fra Lene B. Jensen

22 EFT som støtte til den psykiske del af enhver form for kur/kostomlægning Hvad er Energi Psykologi?/EFT? Fortalt helt enkelt så er Energi Psykologi Terapi eller EFT (Emotional Freedom Techniques) en følelsesmæssig form for akupunktur, bare med den forskel at vi ikke bruger nåle. Oversat til dansk betyder det nærmest: Emotionel forløsnings- teknik I stedet for brug af nåle bliver de forskellige punkter stimuleret ved hjælp af at banke blidt med fingerspidserne mens man er tunet ind på problemet. Resultaterne er meget overraskende og ingen er helt klar over hvorfor det virker så godt som det gør. Et af de grundlæggende teorier i behandlingen er at: Alle negative følelser og tanker skyldes en forstyrrelse i kroppens energisystem De energier der strømmer i kroppen har stort set været ignoreret af vestlige forskere. Derfor har behandlingen af følelsesmæssige problemer været meget lavt prioriteret. Behandlingen af de psykiske problemer er fortsat et lavt prioriteret område i det offentlige behandlingssystem. Det er ikke ret mange år siden at lægevidenskaben erkendte en sammenhæng mellem sind og krop. Siden er for eksempel akupunktur blevet en næsten anerkendt behandlingsform blandt mange læger. I EFT sammenhæng anses forstyrrelser i disse energier som en af de væsentligste grunde til mange af de problemer mange af os har levet med i mange år.

23 EFT normaliserer energiens frie bevægelse i meridiansystemet og aktiverer vort energisystems medfødte og naturlige evne til at genoprette balancen både psykisk og fysisk. Udover de følelsesmæssige problemer som EFT kan hjælpe med i mange tilfælde, så ses der også meget gode resultater med en lang række fysiske symptomer. Det ser vi som endnu et godt eksempel på hvor tæt forbundet vort sind og vor krop er forbundet, og derved også hvordan vort sind og vore præstationer er forbundet. Første gang jeg så EFT var jeg noget skeptisk overfor det. En behandlingsform der er så enkel kan da umuligt være så effektiv?, tænkte jeg. Men efter at have set de utallige eksempler på forbedring eller fjernelse af problemer ofte på meget kort tid med en behandling, må jeg sige at jeg var for snæversynet. Mange af os er opfostret med at behandling for følelsesmæssige problemer tager meget lang tid, og vi er også vant til at succesraten er meget varierende. Du kender nok mange der har gået til samtale- terapi i rigtig lang tid, og hvor de kun har fået små resultater. Måske har du selv været igennem et sådant forløb. Det svar man ofte får når man spørger hvorfor det tager så lang er ofte: Problemet ligger dybt nede Det er et dybt sår i følelserne Vi er ikke helt sikre Vi arbejder jo med sindets mysterier er de forklaringer man kan få. EFT påvirker energisystemet øjeblikkeligt, og man kan ofte få en markant lindring eller ophør af problemet meget hurtigt.

24 EFT er ikke perfekt. Der er ikke 100% succes. Det kan ingen terapi nogensinde love, men det virker normalt rigtig godt, og resultaterne er af og til spektakulære. Det virker tit hvor andet måske ikke gør. Herunder vil jeg prøve at sammenfatte de spørgsmål som vi mest støder på fra folk: Hvordan foregår behandlingen? Behandlingen foregår ved at man, mens man er tunet ind på problemet, banker med fingerspidserne på forskellige punkter på kroppen. Punkterne befinder sig i ansigtet, på kravebenet og på hænderne. Denne lette bankning stimulerer de energibaner der er blevet forstyrret og blokeret. De energibaner vi stimulerer er de samme som man bruger i akupunktur og zoneterapi. Vi bruger bare ingen nåle eller tryk og behandlingen er derfor helt smertefri. Drejer behandlingen sig for eksempel om en fobi eller et traume, så forbliver hukommelsen den samme efter behandlingsforløbet, men koblingen til den kraftige reaktion man førhen har fået, er væk. Man får et helt naturligt forhold til det, man før har haft det svært med. Tit kan behandlingen hjælpe meget hurtigt, og i visse tilfælde efter kun en gang. Jeg husker tydeligt, da de ringede og fortalte mig at min far var sovet stille ind CHOK!!! Jeg sank ned på gulvet og havde en følelse af at nogen lige havde givet mig et voldsomt slag i maven. Chokket sad i mit mellemgulv (solar plexus) og det er netop i sådan en situation at EFT har en utrolig positiv effekt. Bare jeg havde kendt til EFT dengang, så havde meget været anderledes!

25 Mellemgulvet har en forbindelse med mavemeridianen som vi banker på, når vi laver EFT. Og sådan er det med så mange ting, vi oplever. Det hele bliver siddende i kroppen. Alle de negative ord, tanker og følelser vi har sagt/siger, tænkt og følt sidder som burrer i kroppen. Hvis vi ikke kan slippe dem kan de påvirke vores videre liv og færden på de mest underlige måder. Med EFT kan vi blive frie igen. Som alle andre behandlinger så virker EFT ikke i alle tilfælde. Men succesraten er betydeligt højere end i så mange andre behandlinger, jeg kender. Når jeg bruger EFT til mennesker og dyr er succesraten gerne oppe på 95 %. Er det ikke vigtigt at forstå problemerne? Mange mener at det er vigtigt at få en god forståelse for sine problemer for at man kan komme over dem. Jeg mener ikke det er nødvendigt at man skal gennemgå langvarige forløb hvor man vælter sig rundt i de gamle dårligdomme. Det er utroligt hårdt og i mange tilfælde har man slet ikke kræfter til det. Hvis man for eksempel er meget stresset og har det skidt, så har man ikke lyst til at skulle have rodet rundt i alt det der gør ondt. Mange mennesker bryder sig heller ikke om at skulle lukke sig helt op overfor en terapeut. Det kommer for tæt på. I vort samfund vil vi gerne se hurtige resultater og det kan EFT ofte give. Det forunderlige ved EFT er nemlig at når man har behandlet sit problem/tema så kommer man til at se helt anderledes på det. Det bliver sat i et andet perspektiv og man ser på det på en helt anden måde. Man kan sagtens huske det, men det er bare ikke noget der gør noget mere.

26 Det er også meget lettere at få en forståelse for sit problem når man ikke er koblet så følelsesmæssigt sammen med det. Folk der før har haft en voldsom vandskræk får et naturligt forhold til vand ligesom andre mennesker. De bliver ikke tåbelige vovehalse af det. EFT tryller dig ikke om til supermand, men det får dig i balance med dig selv. Skal man tro på det før det virker? Nej, det behøver man ikke. Behandlingen er ikke afhængig af at man tror på det. Jeg har hjulpet både børn og dyr, som ikke har nogen forudsætning for at vide hvad det handler om og dermed vide om de skulle tro på det eller ej. Selv de mest skeptiske mennesker kan oftest hjælpes. Nogle mennesker siger at det virker fordi ens opmærksomhed bliver afledt, men det er heller ikke korrekt, for behandlingen virker jo igennem at man fokuserer på det, man har problemer med. Er der bivirkninger? I modsætning til næsten alle andre behandlingsformer er der ingen bivirkninger fra EFT. Under mange terapiformer skal man tale og gennemleve sine fobier, traumer og problemer og det kan i visse tilfælde være ret så smertefuldt rent mentalt. Man er helt udkørt efter behandlingen. Andre behandlinger kan i visse tilfælde indebære en del ubehag gennem brug af nåle eller tryk på ømme steder. Alt dette er EFT fri for. Man kan godt komme til at fælde en tåre eller to, men det er hurtigt overstået. Man kan ikke gøre noget forkert eller forværre problemet.

27 Nu ved du lidt om EFT. Men i denne e-bog handler det jo hverken om den ene eller den anden forstyrrelse, det handler om brugen af EFT i forbindelse med en slankekur/livsstilsomlægning. Rigtigt mange mennesker oplever nederlag i forbindelse med en kur/ en livsstilsomlægning. Man har de fineste motiver for at gå i gang, men der er altid noget, der kommer i vejen.. normalt er det livet, der kommer i vejen. Vi kan opleve gode ting, der skal fejres med god mad og et glas vin. ( Ja, men skidt med det, jeg starter igen i morgen tænker vi) Vi kan opleve grimme ting, der skal dulmes med den ene eller den anden form for stimulanser. Sådan er livet for mange af os. Og når vi først har syndet kan det være enormt svært at komme ind i den nye og bedre livsstil igen. Det kræver nogle gange næsten umenneskelige kræfter, og mange står i suppedasen igen. Man kan blive meget vred på sig selv fordi det nu glippede igen med de intentioner man havde for sit liv, sit velvære og sin vægt. Man kan blive rigtigt ked af det, fordi man godt ved at det er det bedste at man taber sig nogle kilo. Man kan blive fandenivoldsk og totalt ligeglad med det hele, når det glipper igen. I det hele taget er der mange følelser involveret når det handler om at lave forandringer på det personlige plan. Som du lige har læst før, så laver man EFT ved at banke på udvalgte punkter i ansigtet og på kroppen. Du kan se hvordan vi bruger EFT på side Og herunder har du en oversigt over bankepunkterne. Skriv den ud i en god printkvalitet, så du bedre kan se detaljerne. Så har du den når du går i gang. Vær rar ikke at forære oversigten væk kritikløst. Ring hellere til mig, så folk kan deltage i en af telekonferencerne eller købe dvd en: EFT basis fra min side:

28

29 Her kommer nogle sætninger som eksempler Disse eksempler er ment som et PS til side 31-46, hvor du ser punkterne afbildet på mig selv samt en nærmere forklaring til disse sætninger. Her er altså nogle ideer til sætninger: (Jeg har sat streg under de ord du skal sige imens du banker på de forskellige punkter, altså huskesætningen. Byt lidt rundt på ordene, så det lyder rigtigt): Selvom: - jeg rigtigt meget har lyst til dette stykke slik (sig navnet imens du sidder med slikket i hånden, f.eks. M&M s. Vær specifik).. - jeg ikke kan undvære dette her (sig navnet) - jeg er vred på mig selv over at jeg ikke kan styre min lyst til dette her (sig navnet) - jeg er ked af at jeg har lyst til dette her (sig navnet) - jeg føler mig tyk - jeg føler mig fed - jeg er flov over mig selv - jeg nok aldrig når min idealvægt - jeg er vred på mine forældre fordi de ikke lærte mig at spise den rigtige mad - fedtet sætter sig på min mave - fedtet sætter sig på mine lår - fedtet sætter sig på min bagdel - jeg er fed på maven - jeg er fed på lårene - jeg er fed i ansigtet - jeg er fed på bagdelen - jeg er grim fordi jeg er for tyk - jeg føler mig uattraktiv fordi jeg er for tyk

30 - jeg ikke kan acceptere mig selv fordi jeg er for tyk - jeg tror at folk glor efter mig fordi jeg er for tyk - jeg er sur på mig selv fordi jeg ikke kan følge en slankekur - jeg føler mig dum fordi jeg ikke kan følge en slankekur - jeg føler mig totalt håbløs fordi jeg er for tyk - jeg ikke bryder mig om at gå ud sammen med de andre fordi jeg er for tyk - jeg ikke vil i vandet fordi jeg skammer mig over min tykkelse - jeg ikke kan have bikini på fordi jeg er for tyk - jeg aldrig finder en kæreste fordi jeg er for tyk - jeg hader mig selv fordi jeg er for tyk - jeg skiller mig ud fordi jeg er for tyk - jeg væmmes ved mit eget spejlbillede fordi jeg er for tyk - jeg synes at andre er kønnere end mig fordi jeg er for tyk - jeg ingen selvtillid har fordi jeg er for tyk - jeg ikke kan acceptere mig selv fordi jeg er for tyk - jeg altid tager på igen efter en slankekur - jeg ikke kan gennemføre en slankekur - jeg er bange for aldrig at kunne blive slankere - jeg ikke kan slanke mig fordi alle i min familie har tendens til fedme - jeg ikke tror på at jeg kan slanke mig - jeg ikke tror på at EFT virker for mig - jeg er for tyk - jeg ikke køber tøj i forretninger fordi det er for pinligt - jeg synes folk kigger skævt til mig hvis jeg køber kage/is/slik.. og så videre og så videre. Du kan sikkert sagtens selv finde på en masse andre sætninger, som du synes passer til dig. Altså de negative ord/tanker på den ene side og den positive udtalelse på den anden side. Husk at det er dig der skal laves om på, ikke de andre.

31 Det nytter ikke at sige: Selvom de andre synes jeg er for tyk accepterer jeg mig selv 100 %. Du kan ikke lave om på, hvad (du tror) de andre tænker! Når først du har fjernet al din negative selvsnak vil du opdage at det er meget nemmere at få din idealvægt igen. Du er mere fri til at gøre det der skal til for at opnå dit mål når du ikke skal bruge energi på de negative sider. Det er lidt ligesom den situation jeg selv sidder i lige nu. Jeg har skrevet denne e-bog over lang tid og håber selvfølgelig at den bliver en succes. I den situation nytter det ikke noget at jeg siger til mig selv: Jeg er ikke god nok til at skrive denne bog. Eller: jeg tror ikke at der er nogen der gider købe denne bog. Disse negative tanker og ord er jo nok til at jeg aldrig ville blive færdig med bogen eller bare at komme i gang med bogen, fordi jeg på forhånd havde dødsdømt den. Jeg ville være totalt lammet. Det samme gælder for dig og dine negative tanker, ord og følelser omkring dig selv og din overvægt. Du bliver lammet af din negative selvsnak. Se nu at få banket alt det negative ud af dit system, så du kan komme videre med dit liv! Du kan også deltage i vores telekonferencer, hvor vi deler de erfaringer vi får med EFT og slankekuren. Jeg vil selvfølgelig bidrage med gode råd og tips. Tilmeld dig nu på Konferencerne er populære, så tilmeld dig i god tid! På de næste sider kommer præsentationen af EFT samt instruktioner, bankemetoden og alt det andet der hører sig til. God fornøjelse!

32 Demonstration af EFT Velkommen til denne afdeling af kostvejlederens lynkur! Vi skal til at kigge på EFT proceduren, som jeg er sikker på vil hjælpe dig rigtigt meget. Jeg er glad for at du vover springet og tager skridtet mod en lettere tilværelse. På de næste sider vil du se hvor de forskellige bankepunkter befinder sig og jeg vil henad vejen forklare hvordan du banker og hvor hårdt du banker. Tag din udgave af bankesekvensen frem fra side 27 så du kan følge med her. Bagefter kigger vi sammen på hvordan vi sætter vores sætninger op imens vi banker der skal jo ord og følelser på dette her. Velkommen

33 Demonstration af EFT bankepunkterne Det første punkt, som du kan se på din egen udgave af bankesekvensen, befinder sig der hvor dit øjenbryn starter. Jeg bruger tit to fingre til at banke med og nogle gange flere, som du vil se senere. Du skal banke så det kan mærkes, men det må ikke gøre ondt. Forestil dig at du banker let på et vindue med en fingerspids, eller her på skærmen. Helt automatisk banker man ikke så hårdt at det gør ondt i fingerspidsen. Det er på samme måde at du banker på punkterne. Du skal banke 5-7 gange på hvert punkt, ikke for langsomt og ikke for hurtigt. Ca. to gange i sekundet. På min side, kan du købe dvd en EFT basis. På dvd en kan du også se hvordan du banker. OBS. Som du kan se på din tegning er det lige meget på hvilken side af kroppen, du banker på punkterne. De befinder sig parallelt med hinanden på kroppen. Altså undtagen de punkter, der naturligt kun kan bankes et sted under næsen f.eks. Det var så det første punkt. Vi går videre

34 Demonstration af EFT bankepunkterne Det næste punkt befinder sig på linje med din yderste øjenkrog, ude på knoglen, på tindingen. Du skal ikke helt ud på tindingen; hold dig på knoglen. Du kan se at jeg bruger tre fingre her og holder hånden næsten lodret. Så er vi sikre på at ramme punktet. Bank 5-7 gange

35 Demonstration af EFT bankepunkterne Det tredje bankepunkt befinder sig på knoglen under øjet, på linje med pupillen når du ser lige ud. Bank 5-7 gange.

36 Demonstration af EFT bankepunkterne Det fjerde punkt befinder sig under næsetippen, mellem overlæben og næsen. Bank 5-7 gange her også. Vi går videre

37 Demonstration af EFT bankepunkterne Det femte punkt befinder sig på knoglen under underlæben. Nogle mennesker har et hak ind der, det har jeg også. Bank 5-7 gange Vi går videre.

38 Demonstration af EFT bankepunkterne Prøv at kigge indgående på din udskrevne udgave af bankekortet. Du vil se at punkt nr. 6 befinder sig lidt under dit kraveben. For at finde punktet følger du kravebenet oppe fra begyndelsen ved din skulder. Lad nu dine fingre følge kravebenet ned til hvor det ender. Hos nogle mennesker ender denne knogle nærmest med en kugle. Prøv nu at lade dine fingre føle sig frem til punktet under kravebenet. Prøv f.eks. at lægge det yderste led af din højre tommelfinger lige under benet på dit højre kraveben der hvor det ender. Ved spidsen af din tommelfinger befinder punktet sig. Mange mennesker har en indhuling der hvor punktet er. Under alle omstændigheder kan du se på næste billede hvordan vi sikrer os at ramme punktet, så du ikke skal spekulere på det.

39 Demonstration af EFT bankepunkterne Her er punktet ved kravebenet. For at være sikker på at ramme rigtigt, gør du det at du samler dine fingerspidser. Det kan du se på næste billede

40 Demonstration af EFT bankepunkterne Her ser du hvordan du samler fingrene for at være sikker på at ramme punktet ved kravebenet. På næste billede vil du se hvordan du banker.

41 Demonstration af EFT bankepunkterne Sådan banker du på punktet ved kravebenet med alle fingrene. Nu er du sikker på at ramme det rigtige punkt. Det var en længere forklaring med at vise hvor punktet sidder, men det er også et af de punkter der kan være sværest at se hvor ligger. Næste punkt kan også være lidt tricky for nogle, men det er ikke så svært endda.

42 Demonstration af EFT bankepunkterne Prøv at kigge indgående på din tegning over bankepunkterne. Dette punkt befinder sig ca. 10 centimeter under armhulen, på brystkassen. Midt mellem ryg og forside. Hos os kvinder er punktet der hvor vi kan mærke bh-stroppen. Der er ofte en sammensyning lige der. Hos mænd befinder punktet sig på linje med deres brystvorte. Mange mennesker er ret ømme på dette punkt. Bank 5-7 gange

43 Demonstration af EFT bankepunkterne Så kommer vi til fingerpunkterne. Kig indgående på din tegning over bankepunkterne. Punkterne befinder sig lidt under negleroden på alle fingrene. Altså ikke på neglen, men ca. 1½ millimeter under neglebåndet, på fingeren. For at banke her kan du lægge din hånd på et bord med udbredte fingre. Så kan du komme til. Bank med 1 finger.. du skal nok ramme! Jeg viser ikke alle fingerpunkterne her på billeder, for det er akkurat det samme på dem alle sammen. Husk at punkterne befinder sig på det inderste af fingeren, ikke på det yderste. Måske med undtagelse af tommelfingeren, der ER det yderst, som du kan se på tegningen. På de næste sider skal du se hvor sore spots punkterne befinder sig.

44 Demonstration af EFT bankepunkterne Så kommer vi til sore spots punkterne som du kan se på din tegning. Det er det punkt som vi skal bruge allerførst, altså det vi starter med, når vi går i gang med udøvelsen af EFT. Sore spot oversat fra engelsk, betyder det ømme punkt på dansk, og det er en ret god betegnelse for dette punkt. Mange mennesker er ømme her. (Fortvivl ikke hvis du er en af dem som ikke er ømme på det punkt. Det er ok alligevel)! De 2 punkter ligger overfor hinanden på brystkassen, og det er lige meget hvilket et af punkterne du gnider på. --Ja, her skal vi gnide og ikke banke. Læg din tommelfinger i det U der er mellem de to ender af dit kraveben. Stræk hånden helt ud i en vinkel på ca. 55 grader. Der hvor din langfinger ender, omtrent på linje med brystvorten nede under, er det punkt der hedder sore spot. Her skal du gnide imens du siger din sætning. ( Det kommer vi til lige om lidt).

45 Som du kan se på din tegning er der også afbildet det punkt der hedder karatepunktet. Det kan bruges i stedet for sore spot punktet. Det hedder karatepunktet, fordi karateudøvere bruger det sted under udøvelsen. Punktet ligger lige mellem håndroden og lillefingerknoglen, på siden af hånden. Instruktion i brug af EFT fra ende til anden Så, nu skal du til at lære hvordan du bruger EFT proceduren i forbindelse med en slankekur/kostomlægning. Som du kan se på din tegning over punkterne starter vi med opsætning af ordvalg. Lad os bruge en af de eksempler på sætninger som står skrevet på side 28. Vi tager den der hedder at du er ked af at være overvægtig/tyk. Imens du banker på punkterne er det en god ide også at mærke følelsen. Inden du banker, skal du lige vurdere på en skala fra 0-10 hvor ked af det du er ved at være overvægtig (eller en hvilken som helst anden sætning du tager). Mærk godt efter. Ved 10 er du så ked af det at du bare har lyst til at grave dig ned eller det, der er værre. Ved 0 er du ikke ked af at være overvægtig. Skriv din vurdering ned på papir. Imens du gnider på sore spot eller banker dig på karatepunktet, siger du: Selvom jeg er ked af at jeg er overvægtig (eller tyk), accepterer jeg mig selv 100 % Bliv ved med at gnide på sore spot eller bank på karatepunktet imens du siger det. Sig din sætning 3 gange imens du gør en af de ting der er nævnt, altså sore spot eller karatepunktet. Find så den sætning du vil bruge, imens du banker på de punkter som jeg har vist dig på billederne, altså huskesætningen. I dette tilfælde bliver sætningen: Ked af det. Så banker du 5-7 gange på punktet ved det indre af øjenbrynet imens du siger ked af det. Bank ligeledes 5-7 gange på knoglen ved tindingen imens du siger din sætning ked af det Bank 5-7 gange på punktet under øjet og sig ked af det Bank 5-7 gange på punktet under næsen imens du siger ked af det Bank 5-7 gange på punktet under læben imens du siger: Ked af det Bank 5-7 gange på kravebenspunktet imens du siger: Ked af det Bank 5-7 gange på punktet under armen og sig: Ked af det Bank 5-7 gange på punktet på lillefingeren imens du siger: Ked af det Bank 5-7 gange på punktet på ringfingeren imens du siger: Ked af det

46 Bank 5-7 gange på hvert punkt af resten af de andre fingre imens du gentager din sætning. Gør nu det hele 1 gang til: (du skal ikke igen starte med sore spot, men blot begynde forfra med din huskesætning) Start med begyndelsen af dit øjenbryn og sig din sætning og kør hele proceduren igen. Altså: Først begyndelsen af øjenbrynet imens du siger din huskesætning, derefter knoglen ved tindingen + din huskesætning, under øjet + din huskesætning, under næsen + din huskesætning, under munden + din huskesætning, kravebenet + din huskesætning, under armen + din huskesætning og til sidst alle fingrene med huskesætningen for hvert punkt; 5-7 gange for alle punkter oppe fra og ned. Det går hurtigt, som du kan mærke. ½ minuts tid er alt hvad du behøver at bruge på det. Nu skal du vurdere på skalaen fra 0-10 hvor ked af det, du er nu. Jeg tør næsten vædde på at du er nået temmelig langt ned på skalaen i forhold til hvor du var, da du startede op. Det er sjovt, ikke? En forunderlig følelse af at dit oprindelige problem slet ikke er så alvorligt mere! Nogle mennesker kan slet ikke finde ud af om de overhovedet er kede af det mere. Det virker som om de ikke kan finde ud af at mærke den negative følelse mere. Og det er jo fint. Det betyder at ked af det - følelsen er væk. Sådan skal det være. Hvis du ikke er nået ned på mindst 3 på skalaen fra 0-10, begynder du forfra med sore spot eller karatepunktet og siger: Selvom jeg stadig er ked af at være overvægtig accepterer jeg mig selv 100 % 3 gange. Derefter kører du hele proceduren oppe fra og ned med huskesætningen stadig ked af det. Altså: Indre øjenbryn + stadig ked af det ; punktet ved tindingen + stadig ked af det og så videre ned, indtil du også har banket på punkterne ved fingrene og har sagt din huskesætning. Kør så det hele en gang til, men uden at gnide på sore spot eller banke på karatepunktet; ligesom du gjorde første gang. Vurder så igen hvor på skalaen fra 0-10, du ligger når du tænker på at være ked af det. Jeg kan næsten love dig at det er slut med at være ked af det! Jo mere af din negative selvsnak du får banket væk, jo mere vil du være klar til at gøre noget alvorligt ved dit vægtproblem. Du vil opleve at alting bliver meget nemmere. Det går jo altså ud på at du finder din negative sætning og følelse; at du får den skrevet ned og vurderer den på en skala fra 0-10; at du kører EFT-proceduren fra #1 til og med #2 på din tegning 2 gange og vurderer igen på skalaen fra Hvis du ikke er nået ned til 3 på skalaen kører du hele proceduren igen med din nye huskesætning, altså: selvom jeg stadig + din huskesætning to gange. Efter den omgang skulle du gerne være fri for din negative selvsnak og ditto følelser. Du kan evt. bruge nogle af de eksempler på sætninger, som jeg har skrevet på side 28 og 29. De kan være en hjælp i begyndelsen indtil du selv har helt check på det og selv finder på sætninger og følelser som passer præcist på dig.

47 Har du det mindste spørgsmål om brugen af EFT ringer du bare til mig eller mailer. Der skal ikke være nogen tvivl om brugen af EFT som er en rigtig god selvhjælpsmetode. Husk at jeg gerne finder andre som er interesserede i at I laver nogle grupper så I kan lave EFT sammen. Det er nemlig sjovt og underholdende, fordi I kan give hinanden støtte og inputs. Send mig en mail eller ring til mig. Du får lige mit tlf.nr. igen: / I kan også sende bud efter mig. Jeg tager gerne ud og demonstrerer EFT. Hvis I er mindst fem personer koster jeg 250 kr. for hver af Jer for 2 timer + kørepenge. Rigtig god fornøjelse med EFT. Jeg er sikker på at du bliver lige så vild med det som mange andre er! Mange hilsner fra Lene

48 Appendiks De gode fedtstoffer Når man er på slankekur eller bare tænker fornuftigt, er det let at tro at man helt skal holde sig fra fedtstoffer. Sådan hænger det ikke helt sammen. Kroppens celler er nødt til at have fedtstoffer for overhovedet at eksistere. Cellemembranen består af lipider, opbygget ud fra fedtstoffer. Blot er det ikke ligegyldigt, hvilke fedtstoffer vi spiser. Fedt fra dyr skal vi helst undgå, da det består af mættet fedt som kan medvirke til åreforkalkning og måske blodpropper. Fedt fra planter er det bedste, men stadigvæk med måde. Herunder finder vi tidselolie, olivenolie, majsolie, solsikkeolie, rapsolie, valnøddeolie, og mange andre. Disse gode fedtstoffer findes også naturligt i nødder, mandler og frø. Fedt fra fisk er næsten uundværligt. Det modvirker kredsløbssygdomme, fordi blodpladernes tendens til sammenklumpning nedsættes. Virker udvidende på blodårerne og modvirker derved dannelsen af blodpropper. Fedt fra fisk er vigtigt for øjets nethinde, hjerne- og nerveceller, immunsystemet, herunder allergier, psoriasis, migræne og forhøjet blodtryk, (astma- og bronkitispatienter anbefales at spise så meget fed fisk som muligt). De nyeste undersøgelser viser at hørfrøolie kan erstatte fiskeolier, så også vegetarer er dækket flot ind. Desuden skal vi tænke på kolesterolindholdet i de forskellige fedtstoffer og madvarer, hvis kolesterolindholdet i blodet er for højt. Kolesterol er noget kroppen selv bruger/fremstiller for at transportere fedtet rundt i kroppen. Det fedt vi spiser bliver pakket ind i kolesterol. Så jo mere fedt vi spiser, jo mere kolesterol vil kroppen fremstille. Faktisk kan vi blive nødt til at tænke på at omlægge kosten for at imødekomme et bedre helbred hvis kolesterolindholdet i blodet er for højt.

49 Kolesterol deles op i 2 kategorier: HDL: Det heldige kolesterol LDL: Det lede kolesterol Fedt fra gris, ko, hest, får kan hæve LDL- indholdet i blodet, er altså ikke godt Fedt fra planter kan hæve HDL- indholdet i blodet med få undtagelser, er altså godt hvis man ikke overdriver Fedt fra fisk og andre havdyr hæver HDL- indholdet i blodet, er altså godt. Og så er der jo nogle undtagelser fra reglen, som der altid er: Olivenolie (den koldpressede) hæver HDL og sænker LDL- indholdet i blodet, er der nogle undersøgelser der viser. Det samme gælder for vor hjemlige rapsolie. Fedt nok, for olivenolie og rapsolie er nogle af de få olier der tåler opvarmning, ergo bruges de til at stege i. Nogle folk vil sige at olivenolie smager for meget af friturestegte madvarer, men det er muligt at få en koldpresset, økologisk olivenolie der ikke smager stærkt af oliven. Når vi så betænker denne specielle olies fortrin, er det ligefrem muligt at fatte forkærlighed for den. Husk, at ingen fedtstoffer må opvarmes så meget at det ryger- ud med det og en ny omgang på panden. Jeg vil give følgende råd med hensyn til indtagelse, brug og opbevaring af de forskellige fedtstoffer: Olivenolie: Ekstra jomfruolie, økologisk: Bruges til stegning (husk at det ikke må ryge), og til koldt brug. Hvis du ønsker en gylden overflade ved f.eks. en stegt rødspætte, kan du bruge halv olie og halvt smør. Olivenolie opbevares mørkt, køligt og tilproppet. Husk stadig på, at det ikke må ryge under stegning Rapsolie fra Danmark har de samme kvaliteter som olivenolien og her er vi da nogenlunde sikre på at det ikke bliver sprøjtet, hvis vi bruger den økologiske. Tidselolie, koldpresset, økologisk: Bruges KUN til koldt brug, f.eks. til mayonnaise, dressing, som en del af dit eget, lækre smørprodukt m.m. Opbevares som olivenolien.

50 Smør: Smør har en dejlig smag, og kan tåle at blive varmet op. Blødt, økologisk smør rørt op med tidselolie giver samme konsistens som Kærgården, og er dermed smørbart fra køleskabet. Her er opskriften på din egen Kærgården i en langt bedre kvalitet (du må ikke bruge det til stegning): Bland 4 dele blødt øko-smør med 1 del koldpresset, økologisk tidselolie. Opbevares som olivenolien, tæt, tillukket, køligt og mørkt. ( Kærgården smør er et eksempel med olie i, der gør den smørbar fra køleskabet, bagdelen er bare at den olie der er brugt i fremstillingen, er trukket ud af frøene ved hjælp af kemiske midler og skyhøje temperaturer der fuldstændigt ødelægger den olie der er blandet i ). Så lav selv dit smørbare smør! Flere råd til en bedre hverdag: Brug din ovn så meget som muligt. Når du nu er i gang med at lave om på dit liv for en bedre hverdag for dig selv og dine efterkommere, var det måske en god idé at investere i en miniovn. Miniovne er billigere i drift end en stor, og har uendelige brugsmuligheder. Næsten alt kan tilberedes i en ovn og kræver næsten ikke noget fedtstof: Fisk, frikadeller, fiskefrikadeller, bøffer, kartofler, grøntsagsretter, grød, og selvfølgelig de gængse ovnretter som pizza, lasagne, m.m. Prøv dig frem og opfind dine egne helbredsforbedrende opskrifter. Når du bruger økologisk, koldpresset olivenolie/rapsolie som fedtstof til retter i ovn, så sæt ovntemperaturen på højst 185 grader og beregn lidt længere tids bagning. Damp dine grøntsager; derved opnår du en bedre udnyttelse af mineraler og vitaminer der ikke bare forsvinder ud med kogevandet eller ud i luften. Der findes specielle køkkenredskaber til dette brug, spørg dig for i køkkentøjsforretninger som Imerco og andre. Jeg har også set dampkogere på tilbud i føtex og kvickly ind i mellem.

51 Indkøbsliste til lynkuren Det grønne Grapefrugter: 2 stk. Grøn salat efter årstiden: 3 4 hoveder Løg: 1-2 kg. Hvidløg: 1 helt løg, mere eller mindre efter din smag Gulerødder: ca. 500 gram Broccoli: Friske eller frosne: 500 gram Bønner: Friske eller frosne, 500 gram Agurk: 1-2 efter smag Citroner: 1-3 efter smag Tomater: 500 gram Krydderurter: Timian, dild, persille. Fås i potter eller som tørrede Champignoner: 1-2 bakker efter smag Æbler/pærer: 4 stk. Peberfrugter: 3 stk. Squash: 1-2 efter din smag Ananas, frisk eller usødet fra dåse: 2 tykke skiver Rødbeder: 1-2 efter smag

52 Proteinerne Kalkunbryst: 500 gram Kyllingebryst: hvis du foretrækker det frem for kalkunbryst: 500 gram. Fisk: sej, torsk, rødspætte: 300 gram Oksekød, for de der ikke kan lide fisk: 500 gram med lav fedtprocent Æg: 6 stk. Rejer: 100 gram Marineret sild: Rød eller hvid, 1 lille glas Evt. 1 lille lammekotelet: 125 gram (se aftensmad på 2. dagen) Pålæg: Kalkunbryst/roastbeef, 100 gram (4 skiver) Diverse Rugbrød, groft : 500 gram Olivenolie/rapsolie, koldpresset Tidselolie, ligeledes koldpresset Mandler: 100 gram Birkesød, måske. Købes hos helsekost Havsalt

53 Lynkurens indhold af protein, fedt og kulhydrater OBS: På den venstre model øverst ser du at der står energi i alt. Det er energitilførslen i de fire dage kuren varer. Så vi dividerer med fire= 5000kj. cirka, som vi indtager hver dag. Det er halvdelen af det anbefalede pr. dag, men det er nu altså også en lynkur og ikke hverdagskost. Som du kan se, holder vi os næsten pænt indenfor rammerne af kulhydratindholdet i de 4 dage, når vi sammenligner procentdelen på den venstre model med det anbefalede indtag på den højre model. Proteinindholdet er lidt større. Nogle eksperter siger at vi skal have flere proteiner, mens andre siger at vi ikke skal have så mange. Det er et ret omdiskuteret emne i øjeblikket, og nogle taler ligefrem om at vi skal vende kostpyramiden om til fordel for mere protein i kosten. Fedtindholdet er lavere på lynkuren. Det er ok.

54 Oversigt over udvalgte vitaminer og mineraler i lynkuren Som du kan se på ovenstående tabel er vitamin D i underskud. Alle de andre nutrienter er i overskud, altså er kosten (næsten) ok. D vitaminer får vi bl.a. fra fed fisk, ost, olier, smør o.a. Og det er der ikke meget af i denne lynkur. Vitamin D er bl.a. ansvarligt for kalciums (kalks) optagelse i knoglerne. Men sollyset, nærmere betegnet det ultraviolette lys på dine hænder og på dit ansigt, er en god bidragyder til vitamin D. Så hvis du er ude et par timer dagligt er du nok ikke i underskud med vitamin D under denne hurtige kur om sommeren, men det kan jo knibe lidt med udendørslivet hvis det er hundekoldt og vinter.

Små skridt til vægttab der holder

Små skridt til vægttab der holder Små skridt til vægttab der holder forudsætninger for, at de små skridt virker 1. Du er overvægtig. 2. Du har vejet det samme gennem længere tid. 3. Du har haft den gamle vane i længere tid. 4. Du bliver

Læs mere

EFTfree Manualen En omfattende guide i at anvende EFT (Emotional Freedom Techniques) Version 2.1

EFTfree Manualen En omfattende guide i at anvende EFT (Emotional Freedom Techniques) Version 2.1 EFTfree Manualen En omfattende guide i at anvende EFT (Emotional Freedom Techniques) Version 2.1 Betty Moore-Hafter Jade Barbee Carna Zacharias-Miller Lynne Shaner 2010 www.eftfree.net Photo: SilverEnergie

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

patientvejledning type 2-diabetes

patientvejledning type 2-diabetes patientvejledning type 2-diabetes En patientvejledning for dig! Med denne patientvejledning ønsker vi at give dig et godt indblik i type 2-diabetes Vejledningen er tænkt som et supplement til den information,

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

De 10 veje til vægttab hedder: 1. Slå autopiloten fra Skab medvind Drik færre kalorier Bevæg dig mere

De 10 veje til vægttab hedder: 1. Slå autopiloten fra Skab medvind Drik færre kalorier Bevæg dig mere 10 veje til vægttab Forudsætninger for, at de små skridt virker I bogen kan du se, hvad hvert et lille skridt teoretisk set vil føre til af vægttab i løbet af de første 12 måneder hvis du i øvrigt lever

Læs mere

En guide for transkønnede

En guide for transkønnede En guide for transkønnede Indholdsfortegnelse OM EN GUIDE FOR TRANSKØNNEDE... 3 FORORD... 4 AFSNIT 1. TRANSKØNNET HVAD BETYDER DET?... 7 AFSNIT 2. SPRING UD FOR FAMILIE & VENNER?... 13 AFSNIT 3. HORMONBEHANDLING

Læs mere

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BEHOV FOR SELVREALISERING At opnå sine mål. Realisere og udvikle specielle potentiale og kompetencer. Højdepunktsoplevelser, spiritualitet. BEHOV FOR ANERKENDELSE Alle

Læs mere

BLIV EN GLADERE KÆRESTE

BLIV EN GLADERE KÆRESTE BLIV EN GLADERE KÆRESTE Af Carl-Mar Møller Carl-Mar Møller Avderødvej 45 2980 Kokkedal www.carl-mar.dk 77@Carl-Mar Møller www.parterapeutskolen.dk Sexolog og Parterapeut Skolen Udgivet som e-bog i 2012

Læs mere

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Du er ikke alene Hjerteforeningen. 2009 Tekst: Helle Spindler, cand. psych., ph.d, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Grafisk

Læs mere

Alt Om ADHD's Guide til Alternativ Behandling af ADHD

Alt Om ADHD's Guide til Alternativ Behandling af ADHD 1 Alt Om ADHD's Guide til Alternativ Behandling af ADHD Hvad voksne med diagnosen ADHD og forældre til børn med diagnosen ADHD har brug for at vide om ikke-medicinsk behandling Læs om fiskeolie, kost og

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom DU ER IKKE ALENE Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Indhold DEL 1 Reaktioner 4 Nye tanker og følelser 4 Om oplevelser, tanker og følelser ved hjertekarsygdom At huske alt det praktiske

Læs mere

Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi

Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi Kolofon Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi Udarbejdet af Enheden for Brugerundersøgelser Chefkonsulent Rikke Gut Evalueringskonsulent

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser De Frafaldne En samling af fortællinger om

Læs mere

DEN BEDSTE START En vejledning til kommende adoptivforældre. Udgivet af AC Børnehjælp Tekst Susanne Dencker Illustration Jane Nygaard

DEN BEDSTE START En vejledning til kommende adoptivforældre. Udgivet af AC Børnehjælp Tekst Susanne Dencker Illustration Jane Nygaard DEN BEDSTE START En vejledning til kommende adoptivforældre Udgivet af AC Børnehjælp Tekst Susanne Dencker Illustration Jane Nygaard DEN BEDSTE START En vejledning til kommende adoptivforældre Udgiver:

Læs mere

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN BØRNS EGEN STEMME hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN Børns egen stemme hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit Center for familieudvikling

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Forsikring. Tema. Skal og må arbejdsgiveren blande sig i din sundhed side 6-19. Den nye kostpyramide vender tingene på hovedet side 18

Forsikring. Tema. Skal og må arbejdsgiveren blande sig i din sundhed side 6-19. Den nye kostpyramide vender tingene på hovedet side 18 Nr. 7 - November 2011 Forsikring Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Skal og må arbejdsgiveren blande sig i din sundhed side 6-19 Den nye kostpyramide vender tingene på hovedet side

Læs mere

Opskrifterne kan hentes på nettet: www.spejder.dk/kogebog

Opskrifterne kan hentes på nettet: www.spejder.dk/kogebog MAD i det fri Opskrifterne kan hentes på nettet: www.spejder.dk/kogebog MAD i det fri. udgave Forlag Det Danske Spejderkorps Forlag 2004 Arsenalvej 0 436 København K Tlf. 32 64 00 50 Fax. 32 64 00 75 Email:

Læs mere

Borderline et liv med færre torne

Borderline et liv med færre torne Borderline et liv med færre torne Til mennesker med en borderline personlighedsstruktur og deres pårørende Landsforeningen SIND arbejder for sundhedsfremme gennem trivsel, forebyggelse, helbredelse og

Læs mere

En læreplads som keglebillardspiller.

En læreplads som keglebillardspiller. En læreplads som keglebillardspiller. En total uddannelse der følger dig hele vejen til succes. Forfatter: Kjeld Reby Løren Side 2 af 140 Side 3 af 140 Indhold Forord... 7 Hvorfor har jeg skrevet denne

Læs mere

Idéhæfte for skoler og SFO er i Svendborg Kommune. Inspiration til arbejdet med den overordnede mad- og måltidspolitik

Idéhæfte for skoler og SFO er i Svendborg Kommune. Inspiration til arbejdet med den overordnede mad- og måltidspolitik Idéhæfte for skoler og SFO er i Svendborg Kommune Inspiration til arbejdet med den overordnede mad- og måltidspolitik 1 Idéhæfte for skoler og SFO er i Svendborg Kommune Inspiration til arbejdet med den

Læs mere

Marc Segar. - for mennesker med Aspergers syndrom. Overlevelsesguide. På dansk ved Aage Sinkbæk

Marc Segar. - for mennesker med Aspergers syndrom. Overlevelsesguide. På dansk ved Aage Sinkbæk Overlevelsesguide - for mennesker med Aspergers syndrom Marc Segar På dansk ved Aage Sinkbæk Overlevelsesguide - for mennesker med Aspergers syndrom Marc Segar På dansk ved Aage Sinkbæk Overlevelsesguide

Læs mere

Når uenigheden gør ondt

Når uenigheden gør ondt Når uenigheden gør ondt Morten Hinz er DOKS-organist og desuden uddannet konfliktmægler på Center for Konfliktløsning. Her beskæftiger han sig med samarbejdets svære kunst og forskellige måder at tackle

Læs mere