Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Radio24syv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Radio24syv"

Transkript

1 Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr [Klager] mod Radio24syv [Klager] har ved advokat Louise Bomholtz klaget til Pressenævnet over udsendelserne Nattevagten (1) og Nattevagten (2), som blev bragt den 11. juli 2018 på 24syv.dk, idet hun mener, at god presseskik er tilsidesat. [Klager] har klaget over, at hendes medvirken i radioprogrammet Nattevagten, som blev bragt den 11. juli 2018, efterfølgende blev gjort tilgængelig som podcast, uden at hun var blevet orienteret herom. [Klager] har også klaget over, at Radio24syv har afvist at bortredigere hendes medvirken i podcast-udsendelserne, som er tilgængelige på 24syv.dk. 1 Sagsfremstilling Radio24syv bragte den 11. juli 2018 fra midnat til kl programmet Nattevagten. Udsendelsen blev herefter gjort tilgængelig som podcast på Radio24syvs hjemmeside 24syv.dk i tre dele af 55 minutter. [Klager] deltager i udsendelsen i en samtale på i alt godt 45 minutter, som indledes i Nattevagten (1) og afsluttes Nattevagten (2). Af Nattevagten (1) fremgår blandt andet: [Tidskode 22:21] Radiovært: Det her er Nattevagten. Og jeg har som sagt spurgt ud i natten, hvad din oplevelse og erfaring er med skilsmisse. Har du en historie, du gerne vil fortælle, om din egen skilsmisse. Hvad har du oplevet? Er det virkelig, som Anne siger, at man bare skal stramme ballerne, og at det er dybt egoistisk, og med viljestyrke kan man være gift i 50 år. Nu er det din tur til at svare på det spørgsmål, og ja, jeg har også [Navnet er bortredigeret, Pressenævnet] med igennem. Radiovært: Nå, skilsmisse, er du?... [Klager]: Jeg er midt i det.

2 2 [Klager]: Og anledningen til, at jeg ringer op overhovedet, det var Anne. Fordi, at jeg jo langt hen ad vejen er rigtig enig med hende. At det vil sige, at ægteskab og familie og børn er noget, man skal kæmpe for. For det er også et projekt, man har valgt. Lige nu står jeg midt i, at jeg er ved at blive skilt. Efter sølvbrylluppet. Radiovært: Efter sølvbrylluppet? [Klager]: Lige fyldt 50. Tre store børn. Og når Anne siger sådan nogle ting. Det var det, der fik mig til at ringe. Som sagt er jeg rigtig enig med hende. Men nogle gange så havner man i en situation, hvor man ikke synes, at man har noget valg Radiovært: Altså [Klager]: Og nu bliver jeg stille, fordi jeg bliver berørt. Radiovært: Ja, men jeg kan godt høre det. [Klager]: Og så er det bare, jeg bliver ramt af, at hun [Lytteren Anne, Pressenævnet] synes, at man er egoistisk. Fordi jeg er ramt af utroskab. Og jeg har lige haft sølvbryllup. Og vi har kendt hinanden i 32 år. [[Klager] bliver berørt, Pressenævnet] Radiovært: Er det din mand, der har været utro? [Klager]: Ja. I rigtig mange år. I rigtig, rigtig mange år. I en 10 år. Med én, jeg kender. Radiovært: Nå. Tilmed. [Klager]: Ikke en ven eller en veninde. Men én af hans ansatte i vores virksomhed. Og som jeg har kendt i rigtig mange år. Radiovært: Vil din mand gerne skilles? [Klager]: Nej. Radiovært: Så det er dit valg? [Klager]: Det er mit valg. Radiovært: Kom det bag på ham? [Klager]: For et par år siden havde vi en. Ah, tre år ligger det vel tilbage. Ja, vi havde krise. og opsøgte en parterapeut, som vi gik hos i en længere periode. For ligesom at få styr på tingene. Eller prøve i hvert fald. Hvilket jeg syntes var en rigtig god ting på daværende tidspunkt. For jeg tænkte, at hvis vi går fra hinanden, som min mand han ønskede på det tidpunkt, og så sidenhen trak tilbage, ja, så har vi i hvert fald fået skeletterne ud af skabet. Og fået snakket tingene igennem. Men jeg stod så i den situation, at han valgte familien til. Men han glemte bare at vælge sin elskerinde fra. Og jeg blev smittet med HPV. Radiovært: Var det sådan, du fandt ud af det? [Klager]: Ja. Jeg har fået kønsvorter og celleforandringer i min livmoderhals. Og det var sådan, jeg fandt ud af det. Og på daværende tidspunkt benægtede han det også. Og sagde, at det kunne han ikke forstå. Jeg er kronisk syg og har en sygdom, som ikke er almindelig herhjemme. En genetisk sygdom, som udviklede sig for nogle år siden. Så jeg går på Rigshospitalet og får immunhæmmende behandling, hvilket vil sige, at jeg ikke kan tåle at få usynlige sygdomme, fordi de kan udvikle sig rigtig hurtigt, og det kan jeg dø af. Og derfor var det ikke ret fedt at opdage, at jeg ud over kønsvorter også havde fået celleforandringer i mit underliv. Fordi som vi kvinder i

3 3 hvert fald godt ved, så er det forstadiet til cancer. Og det er jeg under behandling for nu. Jeg har fået et keglesnit, og jeg skal til tjek igen til september. Og jeg får HPVvaccine ligesom pigerne får, de unge piger. Og jeg har en mand, som synes, at jeg er gået i krig med ham. Ej, det vil jeg ikke sige, det er ikke det, han har sagt. men det er den adfærd, han har. Radiovært: Føler han. Oplever du, at han ikke anerkender, hvad det er, han har påført Forstår han ikke din reaktion? [Klager]: Ja. Det er alle andres skyld. [Klager]: Og jeg føler mig rigtig dum. Jeg var en tur ude og handle lidt i dag i den by, jeg kommer fra og havde bare lyst til at flytte langt væk, fordi jeg føler mig skamfuld. Jeg ved ikke, hvorfor der er skam forbundet med sådan noget. Radiovært: Det ved jeg heller ikke. Det, synes jeg faktisk, er så unfair. Altså det må være et eller andet kulturelt, vi er podet med. Altså, det er jo ham, der har været dig utro. [Klager]: Jeg ved godt med min fornuft, at det er skørt, men mine følelser får mig bare til at få lyst til at flytte langt væk. Fordi jeg synes, det er flovt, og jeg synes, det er pinligt [Klager]: Og når tingene har været svære, og jeg synes, at min mand har haft det svært, og han har været stresset og presset og ikke været tilfreds med sit liv, og jeg blev syg for nogle år tilbage, at jeg har tilbudt ham skilsmisse så mange gange. Også fordi, at vi har selv tre børn i alderen fra 19 til 25. Radiovært: Hvad siger han? Altså hvordan har konfrontationen været? [Klager]: Det går ad helvede til. Jeg prøver at forklare, at det her er konsekvens af hans handlinger, og i mellemtiden så går han og bilder sig selv ind, at Jeg kan skære det ud sådan lidt groft og sige, at det er ham, der er offeret. Jeg er gået. Og jeg er ved at rippe ham. Eller hvad det nu er for noget mærkeligt noget. Og sådan er jeg slet ikke indrettet. Så i virkeligheden skal jeg høre på, at jeg er ligeglad med ham, og det er jeg jo slet ikke. Altså det her er ikke engang fire måneder gammelt for mig. [Klager]: Det er marts, slut marts, at jeg fandt ud af det her. Radiovært: Hvordan fandt du ud af det? [Klager]: Ja. Men der skete simpelthen det, at jeg gik og var rigtig meget i tvivl i næsten en hel måned og var så til en fødselsdag, en rund fødselsdag, hvor min mand han ikke kunne tage med Klokken blev mange, og så havde han én af sine gode venner, som over midnat sagde til mig Ej, kom her hen og sæt dig, vi skal lige sludre lidt. Og så benyttede jeg lejligheden vil jeg sige, fordi han var [utydelig], det var jeg ikke, og det kom bare spontant. Det var ikke noget, jeg havde planlagt hvor jeg siger Jeg vil gerne spørge dig, om min mand han har en anden. Og så var han ved at bide sine læber i stykker. Og sagde, at Jeg har i mange år frygtet, at du ville spørge mig, men jeg vil ikke lyve for dig. Og dér brød min verden sammen.

4 4 [Klager]: Og han sagde også Det er ikke noget, jeg ved. Han har ikke fortalt mig det. Vi har ikke talt om det. Men jeg er ikke i tvivl. [Klager]: Så blev det tirsdag. Og jeg døjer med hjertekramper. Også som følge af det skidt, jeg har. Og det blev jo selvfølgelig provokeret helt vildt af, at jeg var mega stresset. Så jeg bliver hentet af en ambulance ved syvtiden om aftenen og bliver kørt på hospitalet. Mandag og tirsdag formiddag, og det her er tirsdag aften, der har jeg henholdsvis været hos lægen, hos gynækolog og få lavet keglesnit, og været hos hudlæge og fået fjernet vorter. Altså nu, det er rigtig, rigtig grimt og ulækkert at snakke om det her, men jeg synes, at når Anne er i røret, så er jeg et rigtig godt eksempel på, at man ikke altid bestemmer. Og jeg er faktisk stadig alene, fordi min mand er gået i seng. Så jeg ringer selv efter en ambulance. Det er kl. 19, og kl. 23 skriver min mand og spørger, om jeg har det bedre. Jeg har selv sagt til ham, at han ikke skulle tage med. Det vil jeg dog sige til hans forsvar. Og jeg siger så, at jeg ikke har nogen strøm på min telefon, og det er den eneste underholdning, jeg har med Jeg siger, jeg mangler en oplader til min telefon. Radiovært: Kom han så med den? [Klager]: Nej. Og så siger han så til mig, at vores mellemste søn, han kører hjemme fra ham lige om lidt, så han kan lige sætte den af hos mig. Radiovært: Dér føler du dig meget svigtet. [Klager]: Hvorefter jeg har vores 21-årige søn siddende oppe hos mig på akutafdelingen i en time eller to og ikke min mand. For han skal jo op på arbejde i morgen. [Klager]: Summa summarum hvis man skal beskrive, hvad det er, jeg savner, er det en eller anden form for erkendelse af, at det, man har gjort, ikke er okay Selvom han siger, jamen det ville jeg jo ikke. Og jeg vil ikke have hende. Og det er bare sex som om vi ikke har noget sexliv derhjemme. Af podcasten Nattevagten (2) fremgår blandt andet: [Tidskode 04:20] Radiovært: Hvad har du gjort i de her fire måneder? Hvordan har du? Har det bare været sådan ren overlevelse dag til dag eller? [Klager]: Jamen, det har været ren overlevelse. [Klager]: Jeg føler bare, at jeg har haft en mand, som også er indrettet specielt. Og jeg har givet ham al den snor og al den line, som han har haft brug for. Fordi, at han er iværksætter med stort I. Projektmager. Der skal ske nogle ting, og der skal foregå nogle ting, der skal udvikles ting [Klager]: Jeg lod mig indlægge på psykiatrisk afdeling, fordi jeg fik det rigtig dårligt. Radiovært: Hvordan dårligt?

5 5 [Klager]: Jeg kunne ikke huske Altså, jeg var nærmest ved at blive spøgelsesbillist. Ikke sådan at jeg var egentlig deprimeret. Det var jeg sådan set ikke i tvivl om. Men jeg kunne ikke huske, hvor jeg var henne, og hvor jeg skulle hen, og hvad jeg var midt i Radiovært: Indlagde du dig selv? [Klager]: Ja, det gjorde jeg. Radiovært: Hvad lagde op til det? Altså, der skal jo være noget til at få lov til at komme ind. [Klager]: Jeg fik en veninde til at køre mig op på psykiatrisk skadestue og sagde, at jeg kan ikke stå inde for mig selv lige nu. Forstået på den måde at jeg ikke ved, om jeg går ud foran en bil om fem minutter, eller om jeg slår min mand ihjel. Radiovært: Havde du de følelser i det? [Klager]: Ja, det havde jeg. Og jeg følte, at jeg var ved at miste kontrollen over mig selv, og det kunne jeg ikke lide. [Klager]: Det er ligesom budskabet, når Anne siger, at man er egoistisk, når man gør noget andet, og det er jeg bare ikke enig i. Fordi jeg synes, at man skal strække sig langt, rigtig langt. Men det er ikke altid, at man ender med at have et valg. [Klager] klagede den 11. juli 2018 til Radio24syv over udsendelsen. Klagen blev afvist samme dag af Radio24syv. [Klager]s klage over Radio24syvs afslag er modtaget i Pressenævnet den 20. juli Parternes synspunkter 2.1 [Klager]s synspunkter Samtykke [Klager] har oplyst, at hun, forud for sin medvirken i den påklagede podcast, ikke tidligere havde været live igennem i radioen. Radiomedarbejderen, som tog imod [Klager]s opkald, spurgte hende, om hun havde ringet ind før. Selvom hun svarede nej til dette, fik hun ikke yderligere information. Det kom derfor fuldstændig bag på [Klager], at hun er blevet en del af Nattevagtens podcasts. [Klager] har anført, at hun af Radio24syv ikke blev behørigt oplyst om konsekvenserne og udstrækningen af sin deltagelse i radioprogrammet. [Klager] har ikke på noget tidspunkt givet sit samtykke til at deltage ud over live i radioen på det pågældende tidspunkt. Hertil har [Klager] bemærket, at når man ringer ind til en radio, kan man ikke som en naturlig del af en live deltagelse i et ikke-nyhedsprogram gå ud fra, at det man siger vil blive brugt i en podcast, som er tilgængelig på internettet ubegrænset herefter. Ikke alene er disse podcasts tilgængelige på Radio24syvs hjemmeside, men de kan tillige deles via de sociale medier, mail mv. Altså har et simpelt opkald til live radio vidtrækkende konsekvenser for den enkelte person.

6 6 [Klager] har anført, at det er i strid med god presseskik, at hun ikke blev behørigt oplyst om rækkevidden af sin medvirken i live-udsendelsen, og at Radio24syv dermed ikke havde sikret sig et samtykke til sin handling. Sletning punkt B.8 [Klager] har henvist til ovenstående synspunkter og oplyst, at Radio24syv, som følge af hendes henvendelse, har fjernet hendes navn fra udsendelserne. Dette er for [Klager] dog ikke tilstrækkeligt, da man hvis man kender [Klager] fortsat vil vide, at det er hende, som fremgår af udsendelserne. [Klager] ønsker derfor at få fjernet de påklagede podcasts. 2.2 Radio24syvs synspunkter Samtykke Radio24syv har om programmet Nattevagten oplyst, at programmet sendes live og er baseret på samtaler mellem lytterne og programmets vært ofte om meget personlige forhold og historier. De mest interessante uddrag af det tre timer lange program redigeres sammen til et såkaldt Highlightprogram, og både originaludgaven og Highlight stilles til rådighed for brugerne som podcast, hvilket er krævet i Radio24syvs sendetilladelse. For så vidt angår den konkrete sag har Radio24syv anført, at [Klager], som er myndig og ved sine fulde fem, frivilligt deltog i radioprogrammet. Emnet for programmet var klart oplyst, og [Klager] deltog ad to omgange, fordi den første del af samtalen måtte afbrydes af timenyheder. Der var ikke tale om et simpelt spontant opkald til et radioprogram, idet klager havde hørt den tidligere samtale i programmet, på hvilken baggrund hun uopfordret ringede ind. Hertil har Radio24syv oplyst, at [Klager] modtog præcis samme information og introduktion til at medvirke som alle andre, der frivilligt ringer ind, og som af programmets redaktør anses for at være både myndig og i stand til at overskue sine handlinger. Radio24syv har herefter bemærket, at radio er at sammenligne med andre medier aviser, tidsskrifter og tv og at man som medvirkende naturligvis har krav på at få oplyst den sammenhæng, man indgår i. Men det er Radio24syvs absolutte udgangspunkt, at medvirkende i et radioprogram som i andre medier må forvente, at de optages, og at det udsendte/publicerede kan gøres til genstand for genudsendelse. Uanset om de i første omgang medvirker live eller i et forproduceret radioprogram. På samme måde vil et avisinterview være tilgængeligt også dagen efter, at avisen er udgivet, og dets indhold vil kunne læses igen og igen. For Radio24syv er en genudsendelse af et radioprogram helt ligestillet med en podcast. Blot er den ene genudsendelsesform besluttet af mediet den anden (podcasten) besluttes af brugeren. Hertil har Radio24syv afvist, at deltagelse live i et ikke-nyhedsprogram indebærer særlige rettigheder for den medvirkende, herunder at indholdet ikke kan gøres til genstand for genudsendelse. Sletning punkt B.8

7 7 Radio24syv har oplyst, at mediet har det principielle standpunkt, at der skal gøre sig helt særlige forhold gældende, før udsendt indhold bortredigeres. I særlige tilfælde tager Radio24syv hensyn til, om de medvirkende efterfølgende henvender sig og enten fortryder deres medvirken, eller om de i sammenhængen har sagt ting, der kan skade dem eller andre. I den konkrete sag har Radio24syv på anmodning redigeret [Klager]s navn ud af programmets podcastudgave, selvom hun efter eget ønske medvirkede med sit fulde navn i førstegangsudsendelsen. [Klager] bidrog i programmet med sin dybt personlige beretning, men fortællingen fremstår i podcasten i anonymiseret form og uden, at der efter Radio24syvs opfattelse fremkommer påstande eller udsagn, som kan anses for skadelige for tredjepart. Der gør sig derfor ikke helt særlige forhold gældende, som for Radio24syv kan begrunde en bortredigering af [Klager]s medvirken. Radio24syv kan således på ingen måde anerkende, at [Klager] har krav på at få bortredigeret hele samtalen med den begrundelse, at den er optaget og gjort til genstand for genudsendelse i form af podcast. 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Martin Lavesen, Hans Peter Blicher, Ulrik Holmstrup og Marlene Borst Hansen. God presseskik Samtykke til medvirken [Klager] har klaget over, at hendes medvirken i radioprogrammet Nattevagten blev gjort tilgængelig som podcast, uden at hun var blevet informeret herom, hvorfor hun ikke havde givet samtykke hertil. Det er Pressenævnets opfattelse, at et gyldigt samtykke som minimum skal være frivilligt, specifikt og informeret. Det vil sige, at personen ikke må have afgivet sit samtykke under tvang eller pres, ligesom vedkommende skal være vidende om, at der samtykkes til offentliggørelse, og være klar over, hvad udsendelsen omhandler. Der er ingen formkrav til samtykke, eksempelvis skriftlighed. Samtykket kan gives såvel skriftligt som stiltiende. På baggrund af sagens oplysninger lægger Pressenævnet til grund, at [Klager] frivilligt medvirkede i radioprogrammet Nattevagtens udsendelse, der blev bragt mellem klokken og den 11. juli 2018, og at hun var klar over, i hvilken sammenhæng, hendes udtalelser indgik i live-udsendelsen. Det er af Radio24syv ikke bestridt, at [Klager] ved sin opringning til mediet ikke blev oplyst om, at radioprogrammet efterfølgende ville blive gjort tilgængelig som podcast på Radio24syvs hjemmeside. Som sagen er oplyst, lægger Pressenævnet endvidere til grund, at de påklagede podcasts indhold, bortset fra at [Klager]s navn efterfølgende er bortredigeret, svarer til indholdet af den konkrete live-udsendelse.

8 8 Pressenævnet finder, at [Klager]s samtykke til at deltage i live-udsendelsen af radioprogrammet Nattevagten, der blev bragt den 11. juli 2018, må betragtes som gyldigt, idet hun findes at have medvirket frivilligt med viden om, hvordan hendes udtalelser ville indgå programmet, og at programmet ville blive offentliggjort. Nævnet finder, at det havde været hensigtsmæssigt, hvis [Klager] ved opringningen til Radio24syv var blevet oplyst om, at radioprogrammet, som hun medvirkede i, efterfølgende ville blive gjort tilgængelig som podcast. Nævnet finder imidlertid, at man ved deltagelse i et radioprogram, uanset om programmet sendes live, må forvente, at programmet bliver optaget af mediet, og at udtalelserne derved vil kunne bringes i mediet på andre tidspunkter i samme kontekst som i den oprindelige udsendelse. På den baggrund finder nævnet, at [Klager], ved at give sit samtykke til at medvirke i Nattevagten den 11. juli 2018, stiltiende gav samtykke til, at hendes udtalelser kunne bringes efterfølgende i mediet i en sammenhæng svarende til den i live-udsendelsen, i dette tilfælde som podcast. På den baggrund udtaler Pressenævnet ikke kritik af Radio24syv for at bringe [Klager]s medvirken i radioprogrammet Nattevagten som podcast uden at orientere hende herom. Sletning punkt B.8 [Klager] har klaget over, at Radio24syv har afvist at bortredigere hendes medvirken i de påklagede podcasts. Til støtte for sin anmodning om sletning har [Klager] anført, at hun ikke har givet samtykke til at medvirke i radioprogrammet Nattevagten ud over på tidspunktet, hvor hun var igennem i live-udsendelsen den 11. juli [Klager] har samtidig anført, at det ikke er tilstrækkeligt, at Radio24syv har bortredigeret hendes navn fra udsendelserne, da man hvis man kender [Klager] fortsat vil vide, at det er hende, som fremgår af udsendelserne. Generelt om punkt B.8 Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, som er offentliggjort i digitale medier, ofte vil være tilgængelige længe efter, at de er publiceret. Efter anmodning til mediet kan tilgængeligheden af sådanne tidligere offentliggjorte, følsomme eller private oplysninger hindres, i det omfang det er muligt og skønnes rimeligt, jf. punkt B.8. Medier kan afindeksere, dvs. ændre instruksen til søgemaskiner, så søgemaskiner ophører med at henvise til artiklen, anonymisere, dvs. ændre i artikelteksten så eksempelvis et personnavn anonymiseres, eller helt afpublicere en artikel, dvs. fjerne artiklen fra hjemmesiden. Det er nævnets opfattelse, at anvendelse af punkt B.8 i de vejledende presseetiske regler og muligheden for at meddele et medie kritik for ikke at imødekomme en anmodning om afindeksering, anonymisering eller afpublicering som udgangspunkt kun bør anvendes, når der er tale om oplysninger, som er særligt belastende for den person, der er omtalt.

9 9 Den konkrete sag I radioprogrammet Nattevagten ringer lyttere ind og snakker med radioværten om konkrete emner. Udsendelsen, som ligger til grund for de påklagede podcasts, omhandler emnet skilsmisser. Om baggrunden for sin opringning til radioprogrammet fortæller [Klager] blandt andet følgende i podcasten Nattevagten (1): [Tidskode 22:36] Og anledningen til, at jeg ringer op overhovedet, det var Anne. Fordi, at jeg jo langt hen ad vejen er rigtig enig med hende. At det vil sige, at ægteskab og familie og børn er noget, man skal kæmpe for. For det er også et projekt, man har valgt. Lige nu står jeg midt i, at jeg er ved at blive skilt. Efter sølvbrylluppet. Lige fyldt 50. Tre store børn. Og når Anne siger sådan nogle ting. Det var det, der fik mig til at ringe. Som sagt er jeg rigtig enig med hende. Men nogle gange så havner man i en situation, hvor man ikke synes, at man har noget valg I løbet af samtalen fortæller [Klager] flere personlige oplysninger blandt andet om baggrunden for sit valg om skilsmisse og om sit helbred. Pressenævnet finder, at oplysninger om helbredsmæssige forhold som udgangspunkt må betragtes som værende særligt belastende for den omtalte person. Som anført ovenfor er [Klager] imidlertid blevet anonymiseret i de påklagede podcasts. Samtidig er det efter Pressenævnets opfattelse kun muligt for en snæver kreds, der må antages i forvejen at have kendskab til [Klager] og skilsmissesagen, at identificere [Klager], hvorfor eventuelle skadevirkninger må anses for begrænsede. Henset hertil, samt til at [Klager] frivilligt fremkom med de omtalte helbredsoplysninger, finder Pressenævnet efter en samlet vurdering ikke anledning til at udtale kritik af Radio24syv for ikke at have bortredigeret [Klager]s medvirken i de påklagede podcasts.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01062 [Klager] mod Berlingske [Klager] har klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Berlingske har tilsidesat god presseskik ved at afvise at slette

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01092 [Klager] mod Avisen.dk [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, avisen.dk har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01095 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, BT har tilsidesat god presseskik ved at afvise

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01121 Foreningen Far mod Midtjyllands Avis Foreningen Far har klaget til Pressenævnet over læserbrevet Et bredere perspektiv af vold i familien bragt af Midtjyllands

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01090 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, JydskeVestkysten har tilsidesat

Læs mere

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr. 55-18-04 [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: -

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01089 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Jyllands-Posten har tilsidesat

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01119 [Klager] mod Berlingske [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Berlingske har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0063 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Rudersdal Avis har afvist at slette artiklen Kendt Birkerød-erhvervsmand

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01094 [Klager] mod Villabyerne/Gentofte Lokalavis [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Politikens Lokalaviser

Læs mere

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]:

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]: Kendelse afsagt den 23. oktober 2018 Sag nr. 2018-80-0117 [Klager] mod TV 2 [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Nyt datingprogram rykker grænser sådan ser du bedst ud nøgen, som blev bragt

Læs mere

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt.

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01091 [Klager] mod Politiken [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Politiken har tilsidesat god presseskik

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0017 [Klager] mod Politiken [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Politiken har afvist at slette artiklen Kreditorer anklager Sundown-arrangør

Læs mere

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk.

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0263 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Horsens Folkeblad har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen Krigsskibskaptajn

Læs mere

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager].

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager]. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01098 [Klager] mod TV 2 [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, TV 2 har tilsidesat god presseskik ved at

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers.

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers. Kendelse afsagt den 21.marts 2017 Sag nr. 17-70-01085 [Faderen] mod Dagbladet Struer [Faderen] har klaget over artiklen Nu har de også seksualundervisning i matematiktimerne bragt i Dagbladet Struer den

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2018-80-0232 [Klager] mod B.T. [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konfrontation med Udlændingenævnet: Det er måske bare mig, der er dum?, bragt

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0175 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Stor aktion: Mand fundet livløs i havnebassin, I livsfare:

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår:

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår: Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01130 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen bragt på redox.dk den

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold.

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0159 [Klager] mod SE og HØR [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen De unge mødre -[Klager] truer radiovært bragt af SE og HØR på hjemmesiden

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold:

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold: Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0143 [Klager] mod Researchkollektivet Redox [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Svensk terrororganisation etablerer sig i Danmark

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0275 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Fyens Stiftstidende har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham.

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0197 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ville dræbe tidligere tv-vært, der blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside

Læs mere

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017.

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0074 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9643 af 21/08/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 14-70-00667 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 14-70-00667

Læs mere

1 Sagsfremstilling DR bragte den 12. september 2018 programmet Sprogquizzen på DRK. I programmet indgik blandt andet følgende indslag:

1 Sagsfremstilling DR bragte den 12. september 2018 programmet Sprogquizzen på DRK. I programmet indgik blandt andet følgende indslag: Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0248 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over programmet Sprogquizzen, der blev bragt på DRK den 12. september 2018, idet hun mener,

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

Kendelse afsagt den 20. november 2017

Kendelse afsagt den 20. november 2017 Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0018 [Klager] mod TV MIDTVEST [Klager] har klaget til Pressenævnet over nyhedsudsendelsen Regeringen forlanger nødplan ved konkurs, som blev bragt

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse.

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse. Kendelse afsagt den 22. marts 2019 Sag nr. 2019-80-0281 [Klager 1] [Klager 2] og [Klager 3] mod Politiken [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0165,

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9067 af 19/02/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 2. maj 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00402 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00402

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf.

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf. Udskrift af dombogen D O M afsagt den 27. juni 2017 Rettens nr. 1-2667/2017 Politiets nr. 1900-84265-00002-17 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 81- Anklageskrift er modtaget den 26. maj 2017. T er tiltalt

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr [Klager] mod. TV2 Nord

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr [Klager] mod. TV2 Nord Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01109 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over indslaget Visne blade meldt til kommunen bragt af TV2 Nord den 8. december 2016, idet

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende:

Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende: Kendelse afsagt den 21. februar 2019 Sag nr. 2018-80-0169 [Klager 1] [Klager 2] [Klager 3] mod Politiken [Klager 1 og 2s mor] har på vegne af [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] klaget til Pressenævnet

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt FOB 2019-19 Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt Resumé En journalist bad den 30. maj 2018 Justitsministeriet om aktindsigt i en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe

Læs mere

1 Sagsfremstilling Morgenavisen Jyllands-Posten bragte den 4. marts 2000 artiklen Blæst om Helsingøradvokat. Af artiklen fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling Morgenavisen Jyllands-Posten bragte den 4. marts 2000 artiklen Blæst om Helsingøradvokat. Af artiklen fremgår følgende: Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01073 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten både har afvist at afpublicere, anonymisere og afindeksere

Læs mere

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a.

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a. Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01136 [Klager] mod Frie Danskere [Klager] har klaget til Pressenævnet over de udaterede artikler Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed,

Læs mere

SUFO ÅRSKURSUS Seminar 6. Narrative veje til nærværende samtaler erfaringer fra Fortæl for livetgrupper

SUFO ÅRSKURSUS Seminar 6. Narrative veje til nærværende samtaler erfaringer fra Fortæl for livetgrupper SUFO ÅRSKURSUS 2017 Andreas Nikolajsen, psykolog i fonden Ensomme Gamles Værn Lone Rømer, sundhedskonsulent i Roskilde Kommune. Seminar 6. Narrative veje til nærværende samtaler erfaringer fra Fortæl for

Læs mere

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren.

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0140 [Klager] mod Lolland-Falster Folketidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Polemik om regnskabet for Nakskovs skøjtebane, bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 27. september 2016 Sagsnr. 2016-859/HCH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema:

Læs mere

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København.

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. Nu giver det mening Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. En vinteraften i 2012 fulgte en mand efter Mette på vej hjem fra metrostationen.

Læs mere

Afslag på opholdstilladelse til afghansk kvinde med herboende mindreårig søn. Administrativ praksis. Sagsoplysning. Inddragelse af kriterier

Afslag på opholdstilladelse til afghansk kvinde med herboende mindreårig søn. Administrativ praksis. Sagsoplysning. Inddragelse af kriterier 10-1. Forvaltningsret 1121.1 123.1 12.4 296.1. Afslag på opholdstilladelse til afghansk kvinde med herboende mindreårig søn. Administrativ praksis. Sagsoplysning. Inddragelse af kriterier En afghansk kvinde

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 21. maj Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 21. maj Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 21. maj 2018 Sag nr. 2018-80-0234 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Jyllands-Posten har afvist at anonymisere artiklen I nærkontakt med Skat,

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Du er selv ansvarlig for at komme videre

Du er selv ansvarlig for at komme videre Du er selv ansvarlig for at komme videre Stine Arenshøj er 40 år. Hun er tidligere brandinspektør og indsatsleder, nu selvstændig coach, psykotraumatolog og foredragsholder. Stine bor med sine tre børn

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9236 af 21/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00439 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00439

Læs mere

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01083 [Klager] mod Søfart [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Maritime Danmark bortviser salgschef og Maritime Danmark indgår forlig med

Læs mere

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest.

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0213 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er general i krigen for et racerent Danmark bragt den 2. september

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9 2018-20 Betjents udtalelser til avis fremstod som fremsat på politiets vegne. Indkaldelse til tjenstlig samtale var ikke i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed En lokal politibetjent udtalte sig

Læs mere

Et medlem af [Ungdomsbevægelsen] er dobbeltorganiseret i [Det politiske parti]. Hun repræsenterer partiet i [Lokaludvalget].

Et medlem af [Ungdomsbevægelsen] er dobbeltorganiseret i [Det politiske parti]. Hun repræsenterer partiet i [Lokaludvalget]. Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2019-80-0250 [Klager] mod Researchkollektivet Redox [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konservativt lokaludvalgsmedlem aktiv i fascistisk organisation,

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

Begrundelse af forligsmandens tilbagekaldelse af mæglingsforslag

Begrundelse af forligsmandens tilbagekaldelse af mæglingsforslag Begrundelse af forligsmandens tilbagekaldelse af mæglingsforslag Forligsmanden besvarede skriftligt en anmodning fra A om at tilbagekalde et mæglingsforslag, som A fandt, at forligsmanden ikke havde haft

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0124 [Klager] mod Ritzaus Bureau A/S [Klager] har på egne vegne og på vegne af de 23 irakiske sagsøgere klaget til Pressenævnet over telegrammet Irakeres

Læs mere