Velkommen. Cphbusiness Nørrebro

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen. Cphbusiness Nørrebro"

Transkript

1 Velkommen Cphbusiness Nørrebro 2014

2 Velkommen til Cphbusiness Nørrebro Afdelingen har til huse i Blågårdsgade 23B, 2200 København N. Huset har velfungerende undervisningslokaler med IT-adgang, loungeområder og en kantine. Endvidere har afdelingen en serviceminded studievejledning og studieadministration. På Cphbusiness Nørrebro udbyder vi: Serviceøkonomuddannelsen Professionsbacheloruddannelsen i international hospitality management Jeg håber, at du vil få en god studietid i disse omgivelser og byder dig hjertelig velkommen. I denne håndbog finder du praktiske oplysninger i alfabetisk orden. Specifikke informationer finder du på intranettet Fronter eller i den landsdækkende studieordning, som du kan finde på Cphbusiness hjemmeside. Med venlig hilsen John Callisen Områdechef - Service og Oplevelse

3 A adresse alkohol Adresse Cphbusiness Nørrebro Blågårdsgade 23B 2200 København N Hjemmeside: Alkohol Det er bortvisningsgrund, hvis du er påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer i forbindelse med undervisningen. B bibliotek boghandel brugernavn Bibliotek Studerende på Cphbusiness Nørrebro kan anvende biblioteket på: Cphbusiness City Landemærket 11, 4. sal 1119 København K. Åbningstider: Mandag - torsdag fra kl Fredag fra kl I vinterhalvåret også aftenåbent onsdag - torsdag fra kl Telefon: Mail: biblioteketcity@cphbusiness.dk Her har studerende adgang til håndbøger, leksika, aviser, CD-rom, faglitteratur, danske og udenlandske tidsskrifter og et mindre udvalg af skønlitteratur.

4 Samtlige ansatte, studerende og kursister fra alle afdelinger på Cphbusiness kan benytte biblioteket. Som lånerkort benyttes sygesikringsbevis eller anden legitimation. Boghandel Polyteknisk Boghandel sælger alle relevante lærebøger samt lommeregnere. På adressen finder du en oversigt over dine studiebøger. Du kan vælge at få bøgerne sendt hjem til dig eller afhente dem i Polyteknisk Boghandel, Anker Engelundsvej 1, 2800 Kgs. Lyngby. Brugernavn Ved studiestart får du tildelt et brugernavn (cph-xxxx), som du skal bruge til alle IT-systemer fx din konto og Fronter. C computer Computer Alle studerende bør medbringe en bærbar computer til undervisningen, da brug af IT er integreret i undervisningen. D dimission dispensation Dimission Der afholdes dimission for færdiguddannede serviceøkonomer/ihm ere umiddelbart efter afholdelse af den ordinære eksamen i den afsluttende hovedopgave/ba-projekt. Efter dimissionen indbyder Cphbusiness Nørrebro samtlige dimittender og deres gæster til en reception.

5 Cphbusiness Nørrebro opfordrer de studerende til at arrangere en dimissionsfest. Afdelingen har tidligere ydet økonomisk støtte til dette. Dispensation Studerende har i visse tilfælde mulighed for at søge om dispensation for gældende regler. Det drejer sig om følgende: Praktikvirksomhed Studerende kan søge om dispensation fra kravet om, at praktikopholdet skal gennemføres i en virksomhed inden for det valgte speciale under forudsætning af, at vedkommende har valide argumenter for ønsket om at gennemføre opholdet i en anden servicevirksomhed. Dispensationsansøgningen stiles og afleveres til studievejledningen. Der henvises i øvrigt til afsnittet Praktik. Problemformulering til den afsluttende hovedopgave Studerende kan søge om dispensation fra kravet om, at den afsluttende hovedopgave skal skrives med udgangspunkt i en problemformulering omhandlende praktikvirksomheden. Dispensationsansøgningen vedlagt en skriftlig godkendelse fra praktikvirksomheden skal afleveres til den studerendes vejleder til skriftlig godkendelse og herefter sendes/afleveres i studieadministrationen senest én måned før den officielle start på opgaven. Der henvises i øvrigt til afsnittet Eksamen. Lukket opgave (kun afsluttende hovedopgave) Studerende kan søge om tilladelse til at lukke deres afsluttende hovedopgave ifald praktikvirksomheden eller den virksomhed, opgaven omhandler, ønsker det. Det er oftest tilfældet, hvor virksomheden har bidraget til opgaven med fortrolige oplysninger. Får en studerende senest én måned før den officielle start på opgaven tilladelse til at lukke den afsluttende hovedopgave, vil det blive tilstræbt, at censor til den mundtlige eksamen ikke kommer fra en virksomhed i den pågældende branche. En formular til godkendelse af aflevering af lukket opgave findes i vejledningen til den afsluttende hovedopgave på Fronter. Formularen skal afleveres til den studerendes vejleder til skriftlig godkendelse og herefter sendes/afleveres til i studieadministrationen senest én måned før den officielle start på opgaven. Der henvises i øvrigt til afsnittet Eksamen.

6 2-maks. 3 studerende kan skrive afsluttende hovedopgave i fællesskab 2-maks. 3 studerende kan søge om tilladelse til at skrive deres afsluttende hovedopgave i fællesskab under forudsætning af, at de i samråd med deres respektive praktikvirksomheder kan løse en mere brancherelateret problemstilling eller en opgave stillet af en anden virksomhed inden for specialet. Studerende skal være opmærksomme på, at mundtlig eksamen i det afsluttende eksamensprojekt altid er individuel, og at hver enkelt studerende således er ansvarlig for hele indholdet i den skriftlige opgave. Det skal dog fremgå af opgaven, hvilke afsnit/kapitler den enkelte studerende har skrevet. Ved den mundtlige eksamen bliver studerende, som har skrevet i fællesskab, eksamineret umiddelbart efter hinanden. En formular til godkendelse af aflevering af fælles afsluttende projektopgave findes i vejledningen til den afsluttende hovedopgave på Fronter. Formularen skal afleveres til de studerendes vejledere til skriftlig godkendelse og herefter sendes/afleveres til studieadministrationen senest én måned før den officielle start på opgaven. Der henvises i øvrigt til afsnittet Eksamen. Ekstra tid til eksamen Studerende med visse funktionsnedsættelser, herunder ordblindhed, har mulighed for at søge om ekstra tid til individuelle skriftlige eksamener aflagt under traditionelle eksamensforhold under forudsætning af, at vedkommende har officiel dokumentation, der bekræfter nedsættelserne. Dispensationsansøgningen stiles til og afleveres i studievejledningen. Der henvises i øvrigt til afsnittet Eksamen. 4. forsøg ved obligatorisk læringsaktivitet, intern prøve eller ekstern eksamen Studerende, der ikke har bestået en obligatorisk læringsaktivitet, intern prøve eller ekstern eksamen i tre forsøg, kan i ganske særlige tilfælde søge om mulighed for et fjerde forsøg under forudsætning af, at vedkommende har særdeles valide argumenter for et ekstra forsøg. Den studerende skal aflevere en dispensationsansøgning for et fjerde forsøg vedlagt en handlingsplan, der viser, hvordan vedkommende påtænker at bestå den obligatoriske læringsaktivitet, interne prøve eller eksterne eksamen. Dispensationsansøgningen stiles og afleveres til områdechef John Callisen.

7 E eksamen eksamensprojekter eksamensregler evaluering Eksamen Der findes tre former for eksamener på serviceøkonomuddannelsen/ihmuddannelsen: Obligatoriske læringsaktiviteter (OLA) Aktiviteter, der skal gennemføres og efterfølgende bedømmes med bestået eller ikke bestået. Bedømmelsen foretages udelukkende af en underviser på serviceøkonomuddannelsen/ihm-uddannelsen på Cphbusiness Nørrebro. Ifald en studerende ikke får godkendt en obligatorisk læringsaktivitet, skal den pågældende aktivitet enten gennemføres på ny eller den studerende får stillet en ny opgave af underviseren. Der vil i løbet af studietiden forekomme obligatoriske læringsaktiviteter, som underviseren oplyser om ved semestrets begyndelse Interne prøver Bedømmelsen foretages af en underviser på serviceøkonomuddannelsen/ihm- uddannelsen på Cphbusiness Nørrebro. Ifald en studerende ikke består en intern prøve, får han/hun mulighed for at rette de(n) dele af det afleverede skriftlige arbejde, underviseren har vurderet som ikke tilfredsstillende eller deltage i en ny mundtlig prøve. Eksterne eksamener Aktiviteter, der skal gennemføres og vurderes ud fra 7-trinsskalaen, og skal bestås med minimum karakteren 02; Bedømmelsen foretages af en underviser på serviceøkonomuddannelsen/ihm- uddannelsen og en ekstern censor. Såfremt en studerende ikke består en ekstern prøve, skal han/hun gennemføre en ny prøve. Studerende har tre forsøg til at bestå en obligatorisk læringsaktivitet, intern prøve og ekstern prøve. Hvis en studerende ikke består en eksamen eller lign. i tre forsøg, vil vedkommende blive udmeldt fra serviceøkonomuddannelsen/ihm-uddannelsen. Den studerende er til enhver tid ansvarlig for at holde sig ajour med status på hans/hendes obligatoriske læringsaktiviteter, interne prøver og eksterne prøver.

8 Endvidere er den studerende ansvarlig for aktivt at følge op på situationen, ifald han/hun ikke har bestået en eller flere af ovennævnte eksamener. Dette sker ved henvendelse til underviser eller studievejledningen. Hvis en studerende bliver forhindret i at deltage i en obligatorisk læringsaktivitet, intern prøve eller ekstern eksamen grundet sygdom, skal vedkommende aflevere en lægeerklæring for at undgå at blive registreret for et brugt forsøg. Lægeerklæringen skal afleveres i studieadministrationen senest kl. 15 på den dag, hvor sygdommen er opstået. Studerende skal være opmærksomme på, at en rettidigt afleveret lægeerklæring udelukkende har til formål at undgå at blive registreret for et brugt forsøg. Hvis en eksamen omfatter aflevering af et skriftligt projekt eller andet skriftligt materiale til Cphbusiness Nørrebro, er afleveringsfristen altid kl på afleveringsdagen i studieadministrationen. Studerende, der afleverer efter kl , vil blive afvist og således ikke få mulighed for at deltage i eksamen. Med mindre andet oplyses, afleveres eksamensprojekter altid i følgende eksemplarer: 2 hard-copies som afleveres i studieadministrationen, 1 digital kopi som uploades til Fronter i afleveringsmappen under holdets/underviserens navn. Cphbusiness Nørrebro anbefaler, at studerende ikke afleverer eksamensopgaver før afleveringsdagen, da de efter aflevering ikke er tilgængelige for rettelser. Studerende på serviceøkonomuddannelsen skal være særligt opmærksomme på, at deltagelse i de enkelte obligatoriske læringsaktiviteter, interne prøver og eksterne prøver sker på baggrund af følgende forudsætninger: Alle interne prøver og obligatoriske læringsaktiviteter på 1. år skal være bestået/godkendt, før den studerende kan deltage i den tværfaglige individuelle eksamen på 1. år. Den studerende kan ikke deltage i prøven i valgfrit element (speciale), før den tværfaglige eksamen og eksamenen i økonomi på 1. år samt alle interne prøver og obligatoriske læringsaktiviteter på 3. semester er bestået/godkendt. Alle eksterne eksamener, interne prøver og obligatoriske læringsaktiviteter skal være bestået/godkendt, før den studerende kan aflægge eksamen i den afsluttende hovedopgave. Der henvises til den landsdækkende studieordning for yderligere oplysninger om eksamener på serviceøkonomuddannelsen/ihm-uddannelsen, herunder blandt andet beskrivelser af de enkelte eksamener, skriftlige besvarelsers omfang samt afleveringsdatoer.

9 Eksamensprojekter Alle eksamensprojekter skal afleveres i administrationen medmindre anden information gives. Det er ikke muligt at aflevere efter en aftalt deadline. Eksamensregler Regler for eksamener på serviceøkonomuddannelsen/ihm-uddannelsen samt regler for brug af egen PC ved skriftlige eksamener findes på Fronter. Studerende forventes at tjekke deres s dagligt, så de er ajour med mails fra Cphbusiness. Evalueringer Cphbusiness evaluerer løbende dets uddannelser. I årets løb modtager studerende invitationer til at deltage i evalueringen af uddannelsen, studiemiljøet, underviserne mv. Cphbusiness opfordrer alle studerende til at tage del i dette arbejde, idet vi løbende forbedrer uddannelserne bl.a. med udgangspunkt i disse evalueringer. F Ferie Framelding til eksamen Fravær Fredagsbar Fronter Ferie Efterårsferie oktober 2014 Juleferie 24. december januar 2015 Påskeferie april 2015 St. Bededag 1. maj 2015 Kristi Himmelfartsferie maj Pinsedag 25. juni 2015 Framelding til eksamen Studerende er automatisk tilmeldt samtlige obligatoriske læringsaktiviteter, interne prøver og eksterne eksamener. Det er ikke muligt at framelde sig en obligatorisk læringsaktivitet, interne prøver eller eksterne eksamener. Der henvises i øvrigt til afsnittet Eksamen.

10 Fravær På Cphbusiness er der ikke mødepligt, men vi anbefaler, at du deltager i undervisningen så meget som muligt. Fredagsbar Det er studenterorganisationen, der arrangerer fredagsbarer, som foregår på fredage på skift på de forskellige Cphbusiness-afdelinger. Find info om fredagsbar her: cphbusiness.dk/studieliv/fredagsbarer Alle studerende er velkommen til alle fredagsbarerne. Kontakt studenterorganisationen (students@cphbusiness.dk), hvis du vil være en del af fredagsbarteamet. Fronter Fronter er Cphbusiness intranet. Det er det sted, hvor Cphbusiness Nørrebro samler al information til studerende. Cphbusiness kommunikerer med de studerende via intranettet og den , som er knyttet hertil. På Fronter kan studerende hente undervisningsmateriale samt uploade opgaver. Desuden er det her alle skemaændringer og andre vigtige beskeder kan ses. Husk derfor at tjekke Fronter hver dag på internetadressen H hjemmeside helpdesk hjælpemidler Hjemmeside Cphbusiness hjemmeside har følgende internetadresse: Her kan du finde generelle informationer om uddannelserne samt links til Fonter, Selvbetjening mv. Helpdesk Har du brug for hjælp med IT på Cphbusiness, kan du skrive til helpdesk@cphbusiness.dk Hjælpemidler ved skriftlige eksamener Studerende må gerne anvende hjælpemidler til skriftlige eksamener. Det kan f.eks. omfatte bøger, kompendier, udleveringsmateriale, formelsamlinger, noter, opgaver og lommeregner.

11 Studerende må ikke anvende mobiltelefoner, Bluetooth eller øvrig telekommunikation under eksamen. Ligeledes skal WIFI slås fra computere med Internet-forbindelse til enten Cphbusiness eller privat udbyder. Hvis en studerende anvender telekommunikation eller Internet under en skriftlig eksamen, vil vedkommende blive bortvist fra eksamenen. I infoskærme information internet Infoskærme Der er placeret en infoskærm i stueetagen. Her kan studerende bl.a. finde information om foredrag, eksamener og andre aktuelle oplysninger. Information Beskeder og øvrige oplysninger til studerende fra studieadministrationen, studievejledningen, undervisere, ledelsen på Cphbusiness mv. sendes til de studerendes på Cphbusiness mailsystem. Studerende er derfor forpligtede til at tjekke deres Cphbusiness-mail hver dag. Det kan forekomme, at beskeder og øvrige oplysninger ikke kan formidles via . Sådanne oplysninger vil blive formidlet via infoskærmen i studieetagen. Derudover har den studerende mulighed for at tilmelde sig SMS-service via Selvbetjening. Cphbusiness udleverer ikke oplysninger om studerende til andre parter. Det betyder blandt andet, at studerende på serviceøkonomuddannelsen/ihmuddannelsen ikke kan få oplyst andre studerendes telefonnumre, private adresser og lignende. Internet Alle studerende har adgang til internettet via trådløst netværk på hele Cphbusiness Nørrebro.

12 K kantine klager kopi Kantine Cphbusiness Nørrebro har en kantine, som er placeret i kælderen i hovedbygningen. Kantinen har åbent fra Klager over eksamen Hvis en studerende ønsker at klage over en eksamen, skal han/hun aflevere en skriftlig og begrundet klage til områdechef John Callisen, Cphbusiness Nørrebro senest to uger efter, at bedømmelsen er blevet offentliggjort. Cphbusiness Nørrebro forelægger herefter klagen for den underviser og eksterne censor (ved eksterne eksamener), der har varetaget eksamen. John Callisen sender herefter en foreløbig afgørelse til den studerende til udtalelse. På baggrund af denne udarbejder John Callisen en endelig afgørelse, der sendes til den studerende. Den studerende kan anke Cphbusiness Nørrebros afgørelse og begrundelse til et ankenævn nedsat af Censorformandskabets sekretariat. Anken skal være skriftlig og begrundet og afleveres til områdechef John Callisen, der fremsender anken til sekretariatet. Der henvises i øvrigt til Bekendtgørelse om prøver og eksamen i erhvervsrettede videregående uddannelser BEK nr af 16/12/2013. Kopi Studerende betaler ikke for at printe og kopiere på Cphbusiness.

13 M medarbejdere Medarbejdere Følgende medarbejdere er tilknyttet serviceøkonomuddannelsen/ihmuddannelsen på Cphbusiness Nørrebro: Ledelse John Callisen, områdechef Tlf.: Synne Stuhr, studieleder Tlf.:: Studieadministration Simone Klysner Tlf.: Lisa Nilsson Tlf: Studievejledning/ Studieadministration Gitte Godsk Hansen Tlf.: Studievejledning Christine Nolsø Tlf.:

14 O orlov overflytning Orlov Studerende kan søge orlov fra uddannelsen, når de har gennemført 1. studieår og har bestået samtlige obligatoriske læringsaktiviteter, interne prøver og eksterne eksamener i denne periode. Der kan kun i ganske særlige tilfælde søges orlov inden afslutningen på 1. studieår, herunder sygdom, barsel, adoption og indkaldelse til værnepligttjeneste. Overflytning Studerende kan søge om overflytning til serviceøkonomuddannelsen på et andet uddannelsessted under forudsætning af, at de har bestået samtlige bundne forudsætninger, interne prøver og eksterne eksamener på 1. studieår. Overflytning skal finde sted inden d. 1. juli på 1. studieår, og den studerende er selv ansvarlig for skriftligt at søge overflytning til det nye uddannelsessted i god tid inden denne frist. Den studerende er ligeledes ansvarlig for skriftligt at orientere studieadministrationen på Cphbusiness Nørrebro om overflytningen og bede om, at vedkommendes sag og karakterer bliver overflyttet til det nye uddannelsessted. Studerende kan i ganske særlige tilfælde søge godkendelse af overflytning på et senere tidspunkt end inden d. 1. juli under forudsætning af, af vedkommende har gode argumenter for ønsket om overflytning. I så tilfælde skal henvendelse rettes til studievejledningen. P parkering praktik print og kopi Parkering Det ikke muligt at parkere på Cphbusiness Nørrebros område.

15 Praktik Studerende skal gennemføre et obligatorisk 13-ugers praktikforløb. På serviceøkonomuddannelsen skal praktikforløbet være i en virksomhed inden for den studerendes valgfri element (speciale). Praktikken skal finde sted i perioden fra juli oktober for studerende på serviceøkonomuddannelse og marts juni for IHM-uddannelsen. Studerende er ansvarlige for at finde deres egen praktikplads. Praktikkoordinatoren introducerer studerende på 1. år til praktikopholdet i starten af 2. semester. Introduktionen omfatter blandt andet formelle krav til praktikperioden, procedurer for ansøgning om en praktikplads, praktikopholdets tilrettelæggelse, standard praktikdokumenter mv. Der henvises i øvrigt til den landsdækkende studieordning for yderligere oplysninger om praktikforløbet. Print og kopi Studerende betaler ikke for at printe og kopiere på Cphbusiness. Husk at Cphbusiness er en miljøbevidst virksomhed spar derfor på papiret. R rygning Rygning Cphbusiness Nørrebro er et røgfrit miljø, og rygning er derfor ikke tilladt indenfor. Rygning må udelukkende finde sted i gården foran Cphbusiness Nørrebro.

16 S skema speciale SPS studieaktivitet studiegrupper studiekort studenterforening studieråd studie coach su Skema Skemaer udarbejdes for ét semester ad gangen og er tilgængelige i Selvbetjening. Desuden kan studerende få adgang til deres skema via Cphbusiness skema-app. Skemafri dage vil typisk være dage, som er beregnet på projektarbejde og gruppearbejde. Speciale Se: Valgfrit element SPS Studerende med psykiske eller fysiske funktionsnedsættelser, f.eks. ordblindhed, nedsat synsevne eller talevanskeligheder, har mulighed for at søge specialpædagogisk støtte (SPS). Støtteordningen giver mulighed for at få tildelt hjælpemidler, der muliggør gennemførelsen af uddannelsen. Studerende kan henvende sig i studievejledningen for yderligere oplysninger om SPS. Studieaktivitet Studerende skal være studieaktive for at kunne modtage uddannelsesstøtte fra SU-styrelsen. Studerende på serviceøkonomuddannelsen anses for at være studieaktive, når de opfylder følgende betingelser: Deltager i førstkommende ordinære eksterne eksamen, ordinære interne prøve og/eller ordinære obligatoriske læringsaktivitet. Deltager i førstkommende reeksamen/sygeeksamen (udelukkende muligt i tilfælde af, at man ikke består den ordinære eksamen eller ordinære interne prøve eller er syg og kan fremvise en lægeerklæring.) Består uddannelsens obligatoriske læringsaktiviteter og/eller er aktiv i opfyldelsen af ikke-beståede obligatoriske læringsaktiviteter. Er i eller har gennemført uddannelsens studiepraktikophold.

17 Studiekort I løbet af de første uger på studiet får du udlevet et studiekort, som også fungerer som studie- og printerkort. Hvis en studerende erklæres studieinaktiv, giver Cphbusiness Nørrebro besked til SU-styrelsen om, at den studerende er erklæret studieinaktiv, og at uddannelsesstøtte fra SU-styrelsen skal stoppes. Eventuel for meget udbetalt SU vil blive krævet tilbagebetalt. Den studerende modtager samtidig en med besked herom. Hvis en studerende ikke deltager i førstkommende ordinære eksamen og/eller reeksamen, skal den studerende i samarbejde med studievejledningen udarbejde en handlingsplan for gennemførelse og afslutning af uddannelsen for at være studieaktiv. I forbindelse med reeksamenen i hovedopgaven bliver studerende dog først SU-berettigede fra den måned, hvor eksamensperioden starter. Studerende skal endvidere bestå samtlige obligatoriske læringsaktiviteter, interne prøver og eksamener på 1. og 2. semester inden udgangen af den studerendes 2. studieår for at kunne fortsætte på uddannelsen. Udenlandske studerende Studerende uden dansk statsborgerskab skal være opmærksomme på, at studieaktivitet kan have indflydelse på deres ret til at ophold sig i Danmark. Cphbusiness Nørrebro er forpligtet til at informere offentlige myndigheder om studerendes studieinaktivitet. Ligeledes skal studerende uden dansk statsborgerskab være opmærksomme på, at studerende normalt kan bruge fire år på at gøre serviceøkonomuddannelsen færdig. Det gælder dog ikke studerende fra andre lande end Danmark, EU og associerede lande, som maksimalt kan bruge tre år fra uddannelsens påbegyndelse. Det har hjemmel i lovgivning om ophold Danmark. Det henvises til den landsdækkende studieordning for regler omhandlende eksterne prøver. Studiegrupper På serviceøkonomuddannelsens/ihm-uddannelsens første år skal metodeprojektet og visse andre obligatoriske læringsaktiviteter aflægges i studiegrupper. Det er ikke muligt at udarbejde metodeprojektet og gruppebaserede obligatoriske læringsaktiviteter alene. En studiegruppe består af 3-5 studerende. Det er ikke muligt at forme en studiegruppe bestående af færre eller flere studerende. De studerende i en studiegruppe bør være fra samme klasse. Studiegruppen opfordres kraftigt til at udarbejde et skriftligt regelsæt for gruppens arbejde og medlemmernes forpligtelser i forbindelse hermed.

18 Udmeldelse Hvis en studerende ønsker at udmelde sig fra serviceøkonomuddannelsen/ihmuddannelsen, skal vedkommende sende en mail via Cphbusiness mailsystem til studieadministrationen eller studievejledningen og sende/aflevere sit studiekort Med studiekortet kan du som studerende opnå rabatter flere steder. Se listen her: Studenterforening Cphbusiness har en studenterforening med studerende, som arbejder for at skabe sociale og faglige begivenheder for alle studerende på Cphbusiness. Studenterforeningen arbejder bl.a. med fredagsbar, den årlige Kick-Off party, virksomhedsbesøg, workshops, undervisning, sportsarrangementer og meget andet. På hjemmesiden kan du læse om studenterforeningen og se, hvordan den er organiseret på Cphbusiness: Studieråd På hver uddannelse er der et studieråd (kaldet Programme Student Council), hvor uddannelsen evalueres og drøftes for at sikre den bedst mulige uddannelse for dig. Der vælges 1-2 repræsentanter fra hvert hold til at sidde i studierådet. Der er også et studieråd pr. afdeling (Campus Student Council) og et overordnet råd for hele Cphbusiness (Academy Student Council). Studiecoach Hvert hold på 1. og 2. semester har tilknyttet en studiecoach. Studiecoachen har overblik over studieforløb, eksamener m.v. på det pågældende semester og holder endvidere øje med den enkelte studerendes tilstedeværelse i undervisningen. SU Alle ansøgninger om ydelser fra SU-styrelsen skal indgives digitalt på minsu på For at kunne oprette en ansøgning på minsu skal du logge på med NemID. U udmeldelse I Urkund

19 til studieadministrationen. Den studerende vil herefter blive udmeldt og ydelser fra SU-styrelsen stoppet. Urkund Urkund er et system, der kan hjælpe undervisere og censorer til at verificere indholdet af eksamensopgaver. Det har desværre vist sig nødvendigt at tage Urkund i brug, da der har været flere eksempler på, at studerende har brugt direkte afskrift af eksisterende materiale i deres eksamensopgaver. Urkund er et objektivt værktøj, der kan identificere plagiat. Den studerende skal være opmærksom på, at afskrift ikke er tilladt i skriftlige opgaver og betragtes som snyd. Afskrift medfører, at opgaven afvises. I grelle tilfælde bliver den studerende forlænget et år eller helt bortvist fra uddannelsen. Sidstnævnte indebærer endvidere, at Cphbusiness Nørrbro orienterer andre uddannelsessteder i sit netværk om bortvisningen. V valgfrit element I vejledere og vejlederskift Valgfrit element På 1. semester vil de studerende blive introduceret til uddannelsens valgfri elementer (specialer). De studerende træffer herefter et endeligt valg af speciale. Vejledere og vejlederskift Studerende tildeles vejledere, inden de skal i praktik. Vejlederen er tilknyttet den samme studerende i forbindelse med praktikophold og udarbejdelsen af afsluttende projektopgave. Vejlederne er undervisere på serviceøkonomuddannelsen/ihm-uddannelsen, og de studerende får mulighed for at indgive vejlederønsker i løbet af 2. semester. Ønskerne imødekommes i det omfang, det er muligt. Vejlederne yder faglig sparring i forbindelse med praktikopholdet samt den afsluttende projektopgave. Det er kun i særlige tilfælde muligt at skifte vejleder. Hvis en studerende ønsker at skifte vejleder, skal det ske med velbegrundet årsag hos studielederen.

Velkommen. Cphbusiness City

Velkommen. Cphbusiness City s Velkommen Cphbusiness City 2015 Velkommen til Cphbusiness City Afdelingen ligger på Landemærket 11 og har Rundetårn og Købmagergade som nærmeste naboer. Huset har velfungerende undervisningslokaler med

Læs mere

Velkommen. til Cphbusiness Søerne 2015-2016

Velkommen. til Cphbusiness Søerne 2015-2016 s Velkommen til Cphbusiness Søerne 2015-2016 Velkommen til Cphbusiness Søerne Cphbusiness Søerne ligger mellem søerne og HC Ørstedsparken i Nansensgade med mange cafeer og små butikker. Afdelingen er Cphbusiness

Læs mere

Velkommen. Cphbusiness Valby

Velkommen. Cphbusiness Valby Velkommen Cphbusiness Valby 2013 Velkommen til Cphbusiness Valby Afdelingen har til huse i Hotel og Restaurantskolens bygninger på Vigerslev Allè 18, 2500 Valby. Afdelingen er på 1. sal fordelt på en A

Læs mere

2015-2016. Velkommen. Laborant- og miljøteknologuddannelsen

2015-2016. Velkommen. Laborant- og miljøteknologuddannelsen 2015-2016 Velkommen Laborant- og miljøteknologuddannelsen Velkommen Velkommen til Cphbusiness Laboratorie og Miljø Velkomstfolderen er en praktisk guide i alfabetisk orden, hvor du kan finde generelle

Læs mere

Eksamensreglement for: Markedsføringsøkonom og top-up bachelor i International Handel og Markedsføring på VIA TMH i Horsens

Eksamensreglement for: Markedsføringsøkonom og top-up bachelor i International Handel og Markedsføring på VIA TMH i Horsens Eksamensreglement for: Markedsføringsøkonom og top-up bachelor i International Handel og Markedsføring på VIA TMH i Horsens JSO.22.12.2009 Indhold 1. Generelt... 2 2. Adgang til prøve... 2 2.1 Ordinære

Læs mere

Eksamensreglement 2016

Eksamensreglement 2016 Eksamensreglement 2016 Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne Skriftlige og mundtlige eksamener Fuldtidsuddannelserne 1 Mundtlig eksamen For specifik information i forhold til din uddannelse

Læs mere

Regler for afholdelse af prøver

Regler for afholdelse af prøver Regler for afholdelse af prøver for uddannelserne på Erhvervsakademiet Lillebælt Ikrafttrædelse september 2015 Indhold 1. Generelt... 3 2. Adgang til prøver... 3 2.1 Ordinære prøver... 3 2.2 Omprøve...

Læs mere

Eksamensreglement og -orientering for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggetekniker

Eksamensreglement og -orientering for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggetekniker Eksamensreglement og -orientering for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggetekniker Bygningskonstruktøruddannelsen Erhvervsakademiet Lillebælt Revision af januar 2013 /TF Indholdsfortegnelse Eksamensreglement...

Læs mere

Eksamensreglement. Erhvervsakademi Dania 2014 Horsens

Eksamensreglement. Erhvervsakademi Dania 2014 Horsens Eksamensreglement Erhvervsakademi Dania 2014 Horsens 20. marts 2014 Indhold Indledning... 3 Tilmelding til ordinære prøver... 3 Tilmelding til reeksamination/sygeeksamen... 3 Framelding til prøver/eksamen...

Læs mere

Institutionen kan dispensere fra den fastsatte frist, jf. stk. 1, når det er begrundet i usædvanlige forhold.

Institutionen kan dispensere fra den fastsatte frist, jf. stk. 1, når det er begrundet i usædvanlige forhold. Eksamensordning for Københavns Erhvervsakademi Bygningskonstruktører, byggeteknikere, kort- og landmålingsteknikere, produktionsteknologer, installatører, automationsteknologer og energiteknologer Tilmelding

Læs mere

EKSAMENSREGLER. Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) Version september 2018 (gældende)

EKSAMENSREGLER. Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) Version september 2018 (gældende) EKSAMENSREGLER Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) Version september 2018 (gældende) Dette dokument indeholder de overordnede eksamensregler for studerende på EASJ Uddannelsesspecifikke eksamensregler er indskrevet

Læs mere

Eksamenskatalog for Handelsøkonomuddannelsen

Eksamenskatalog for Handelsøkonomuddannelsen Eksamenskatalog for Handelsøkonomuddannelsen Gældende for efterårssemestret 2018 Udarbejdet 21. august 2018 1/11 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Niels Bohrs Allé 1. 5230 Odense M Tlf. 6318 3000.

Læs mere

Eksamenskatalog for Serviceøkonomuddannelsen. Gældende fra efterårssemestret 2017

Eksamenskatalog for Serviceøkonomuddannelsen. Gældende fra efterårssemestret 2017 Eksamenskatalog for Serviceøkonomuddannelsen Gældende fra efterårssemestret 2017 Udarbejdet 11. august 2017 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 3 3. Beskrivelse

Læs mere

Tillæg til studieordning for professionsbachelor i optometri. KEA, august 2014.

Tillæg til studieordning for professionsbachelor i optometri. KEA, august 2014. Tillæg til studieordning for professionsbachelor i optometri. KEA, august 2014. Indholdsfortegnelse 1. Rammer for tillægget til studieordningen... 3 1.1. Overgangsordninger... 3 2. Prøver og eksamen på

Læs mere

Værd at vide om eksamen

Værd at vide om eksamen Værd at vide om eksamen Om eksamen... 2 Eksamensbekendtgørelsen... 2 Beskrivelse af prøver/formalia... 2 Adgang til prøver... 2 Sygeprøve/omprøve... 2 Førsteårsprøven - erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser...

Læs mere

Eksamenskatalog for Serviceøkonomuddannelsen

Eksamenskatalog for Serviceøkonomuddannelsen Eksamenskatalog for Serviceøkonomuddannelsen 2017 2019 Gældende fra efterårssemestret 2017 Udarbejdet 11. august 2017 Revideret 22.01.2018 2 INDHOLD 1. Indledning... 4 2. Overblik over eksaminer fordelt

Læs mere

Rettelsesblad til studieordningen for finansøkonom, 2009 2012 Rettet den 9. november 2010

Rettelsesblad til studieordningen for finansøkonom, 2009 2012 Rettet den 9. november 2010 Rettelsesblad til studieordningen for finansøkonom, 2009 2012 Rettet den 9. november 2010 Rettelse til side 10: Erhvervskunderådgivning (2. interne) Ved udgangen af 3. semester afholdes en mundtlig prøve

Læs mere

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning fødevareteknologi, Odense optaget efteråret 2017

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning fødevareteknologi, Odense optaget efteråret 2017 Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning fødevareteknologi, Odense optaget efteråret 2017 Gældende for efterårs-/forårssemestret 2017/2018 og efterårs/forårssemestret 2018/2019 for oeapt17f

Læs mere

Eksamenskatalog for Financial Controller

Eksamenskatalog for Financial Controller Eksamenskatalog for Financial Controller Gældende for september 2018-20 Udarbejdet 17.08.2018 Revideret 20.08.2018 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Seebladsgade 1 5000 Odense C Tlf. 7010 5800.

Læs mere

Eksamensreglement. Gyldigt fra 19. februar Uddannelsesdirektør Gregers Christensen

Eksamensreglement. Gyldigt fra 19. februar Uddannelsesdirektør Gregers Christensen Eksamensreglement Gyldigt fra 19. februar 2018 Uddannelsesdirektør Gregers Christensen INDHOLD 1. Før eksamen... 3 1.1. Tilmelding... 3 1.2. Forudsætninger for deltagelse i eksamen... 3 1.3. Antal eksamensforsøg...

Læs mere

Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring. Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2017

Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring. Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2017 Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2017 Udarbejdet 17.08.2017 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik

Læs mere

Generel vejledning til prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens

Generel vejledning til prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Indhold Skriftlige prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens... 2 Mundtlige prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens... 2 Tilhørere... 2 I øvrigt... 3 Bachelor... 3 Retningslinjer for individuel

Læs mere

Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring. Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2017

Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring. Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2017 Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2017 Udarbejdet 17.08.2017 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik

Læs mere

Eksamenskatalog for Financial Controller

Eksamenskatalog for Financial Controller Eksamenskatalog for Financial Controller Gældende for september 2018-20 Udarbejdet 17.08.2018 Revideret 16.11.2018 Revideret 21.12.2018 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Seebladsgade 1 5000 Odense

Læs mere

Eksamenskatalog for Financial Controller

Eksamenskatalog for Financial Controller Eksamenskatalog for Financial Controller Gældende for september 2017-19 Udarbejdet 04.12.2017 Revideret 08.03.2018 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 3 3. Beskrivelse

Læs mere

Eksamenskatalog for Finansøkonom. Gældende for januar

Eksamenskatalog for Finansøkonom. Gældende for januar Eksamenskatalog for Finansøkonom Gældende for januar 2018-20 Udarbejdet 12.08.2018 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 3 3. Beskrivelse af studiestartsprøven...

Læs mere

Studiehåndbog. for studerende på Bygningskonstruktøruddannelsen i Aarhus på AARHUS TECH. Få verden som arbejdsplads VIA Bygningskonstruktør

Studiehåndbog. for studerende på Bygningskonstruktøruddannelsen i Aarhus på AARHUS TECH. Få verden som arbejdsplads VIA Bygningskonstruktør Studiehåndbog for studerende på Bygningskonstruktøruddannelsen i Aarhus på AARHUS TECH INDHOLD VELKOMMEN... 4 STUDIESERVICE... 5 STUDIEVEJLEDNING... 5 SU-VEJLEDNING... 5 INTERNATIONALT KONTOR... 6 CAREER

Læs mere

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL AF MODUL 10: IMMUNKEMISKE ANALYSER

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL AF MODUL 10: IMMUNKEMISKE ANALYSER REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL AF MODUL 10: IMMUNKEMISKE ANALYSER Nærværende dokument udgør en del af det lokale bilag til Studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i biomedicinsk

Læs mere

Eksamenskatalog for Finansøkonom

Eksamenskatalog for Finansøkonom Eksamenskatalog for Finansøkonom Gældende for januar 2018-20 Version 10.01.19 INDHOLD 1. Indledning...3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre...3 3. Beskrivelse af studiestartsprøven...4 4. Beskrivelser

Læs mere

Eksamensreglement Gyldigt fra 4. november 2015. Uddannelsesdirektør Gregers Christensen

Eksamensreglement Gyldigt fra 4. november 2015. Uddannelsesdirektør Gregers Christensen Eksamensreglement Gyldigt fra 4. november 2015 Uddannelsesdirektør Gregers Christensen INDHOLD 1. Før eksamen... 3 1.1. Tilmelding... 3 1.2. Forudsætninger for deltagelse i eksamen... 3 1.3. Antal eksamensforsøg...

Læs mere

Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense. for efter- og videreuddannelserne på

Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense. for efter- og videreuddannelserne på Eksamensreglement for efter- og videreuddannelserne på Gældende fra februar 2012 Indhold 1. Generelt... 3 2. Adgang til eksamen... 3 2.1 Ordinære eksamener... 3 2.2 Reeksamination/sygeeksamen... 3 2.3

Læs mere

Værd at vide om eksamen

Værd at vide om eksamen Værd at vide om eksamen Om eksamen... 2 Eksamensbekendtgørelsen... 2 Beskrivelse af prøver/formalia... 2 Adgang til prøver... 2 Sygeprøve/omprøve... 2 Førsteårsprøven - Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser...

Læs mere

Jordbrugsteknologuddannelsen

Jordbrugsteknologuddannelsen Jordbrugsteknologuddannelsen Gældende for efterårssemestret 2018 Udarbejdet 16.08.2018 1/12 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Niels Bohrs Allé 1. 5230 Odense M Tlf. 6318 3000. ucl.dk Indhold 1.

Læs mere

Eksamensreglement 2019

Eksamensreglement 2019 Eksamensreglement 2019 Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne Skriftlige og mundtlige eksamener Fuldtidsuddannelserne 1 Mundtlig eksamen For specifik information i forhold til din uddannelse

Læs mere

Eksamenskatalog for Serviceøkonomuddannelsen. Gældende fra efterårssemestret 2018

Eksamenskatalog for Serviceøkonomuddannelsen. Gældende fra efterårssemestret 2018 Eksamenskatalog for Serviceøkonomuddannelsen Gældende fra efterårssemestret 2018 Udarbejdet 10. august 2018 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 3 3. Beskrivelse

Læs mere

Eksamenskatalog for Laborant AK, hold OEALA17ED

Eksamenskatalog for Laborant AK, hold OEALA17ED Eksamenskatalog for Laborant AK, hold OEALA17ED udarbejdet 15.08.2017 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 3 3. Beskrivelse af studiestartsprøven... 5 4. Beskrivelser

Læs mere

Eksamenskatalog for Finansøkonom

Eksamenskatalog for Finansøkonom Eksamenskatalog for Finansøkonom Gældende for optag september 2018-20 Udarbejdet 19.08.2018 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Seebladsgade 1 5000 Odense C Tlf. 7010 5800. eal.dk INDHOLD 1. Indledning...

Læs mere

Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring

Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2018 Udarbejdet 17.8.2018 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Læs mere

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning mejeriteknologi, Odense optaget efteråret 2017

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning mejeriteknologi, Odense optaget efteråret 2017 Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning mejeriteknologi, Odense optaget efteråret 2017 Gældende for efterårs-/forårssemestret 2017/2018 og efterårs/forårssemestret 2018/2019 01-09-2017

Læs mere

Lovgrundlag. Læringsmål

Lovgrundlag. Læringsmål Modul og hold Lovgrundlag Tema Læringsmål Modul 7 - Hold SOO-17 Hold, 2 og 3, SOV-F17 og SOV- F17- Net Uddannelses- og Forskningsministeriet, Bekendtgørelse nr. 766 af 24.6.2011 om uddannelse til professionsbachelor

Læs mere

PRØVEREGLEMENT 2015. Ringkøbing Vasevej 24 6950 Ringkøbing Tlf. 9627 5870 Skjern Skolebyen 14 6900 Skjern Tlf. 9627 5850 vucrs.dk

PRØVEREGLEMENT 2015. Ringkøbing Vasevej 24 6950 Ringkøbing Tlf. 9627 5870 Skjern Skolebyen 14 6900 Skjern Tlf. 9627 5850 vucrs.dk PRØVEREGLEMENT 2015 Indholdsfortegnelse TILMELDING OG FRAMELDING TIL PRØVEN 3 MØDETIDSPUNKTER 3 PRØVENS START 3 KONSEKVENSER AF AT KOMME FOR SENT 3 ANVENDELSE AF HJÆLPEMIDLER VED MUNDTLIGE OG SKRIFTLIGE

Læs mere

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning mejeriteknologi, optaget efteråret 2016

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning mejeriteknologi, optaget efteråret 2016 Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning mejeriteknologi, optaget efteråret 2016 Gældende for efterårs-/forårssemestret 2016/2017 og efterårs/forårssemestret 2017/2018 oeapt16ed17m 08-11-2017

Læs mere

Eksamenskatalog for Finansøkonom. Gældende for Februar

Eksamenskatalog for Finansøkonom. Gældende for Februar Eksamenskatalog for Finansøkonom Gældende for Februar 2017-19 Udarbejdet 11.12.2017 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 3 3. Beskrivelse af studiestartsprøven...

Læs mere

Eksamensregler ved Ilisimatusarfik

Eksamensregler ved Ilisimatusarfik Eksamensregler ved Ilisimatusarfik 1 af 6 1. Eksamen 3 1.1. Generelt om eksamen 3 1.2. Undervisnings- og eksamenstilmelding og afmelding 3 1.3. Syge- og reeksamen 3 1.3.1. Sygeeksamen 3 1.3.2. Reeksamen

Læs mere

Eksamensregler for Adgangskursus. Syddansk Universitet Sønderborg

Eksamensregler for Adgangskursus. Syddansk Universitet Sønderborg Eksamensregler for Adgangskursus Syddansk Universitet Sønderborg DWN, AK, SDU-S, dec. 2016 Indholdsfortegnelse Til- og framelding, tildeling af ekstra tid samt merit... 2 Skriftlige prøver... 3 Mundtlige

Læs mere

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning fødevareteknologi, Odense optaget efteråret 2016

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning fødevareteknologi, Odense optaget efteråret 2016 Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning fødevareteknologi, Odense optaget efteråret 2016 Gældende for efterårs-/forårssemestret 2016/2017 og efterårs/forårssemestret 2017/2018 for oeapt16ed17f

Læs mere

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning fødevareteknologi, Vejle optaget efteråret 2017

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning fødevareteknologi, Vejle optaget efteråret 2017 Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning fødevareteknologi, Vejle optaget efteråret 2017 Gældende for efterårs-/forårssemestret 2017/2018 og efterårs/forårssemestret 2018/2019 for veapt17ed1f

Læs mere

Eksamenskatalog for Laborant AK, hold OEALA16ED144

Eksamenskatalog for Laborant AK, hold OEALA16ED144 Eksamenskatalog for Laborant AK, hold OEALA16ED144 udarbejdet 15.01.2017 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 3 3. Beskrivelse af studiestartsprøven... 4 4. Beskrivelser

Læs mere

Eksamensreglement Campus Næstved Forår 2011

Eksamensreglement Campus Næstved Forår 2011 Eksamensreglement Campus Næstved Forår 2011 Eksamensreglement Eksamensreglementet er generelt og gældende for prøver ved Bioanalytikeruddannelsen, Ergoterapeutuddannelsen, Fysioterapeutuddannelsen & Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Eksamenskatalog for Jordbrugsteknolog årgang 2016

Eksamenskatalog for Jordbrugsteknolog årgang 2016 Eksamenskatalog for Jordbrugsteknolog årgang 2016 Gældende for efterår 2017 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 3 3. Beskrivelse af studiestartsprøven... 4 4. Beskrivelser

Læs mere

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL 7/6: UDVIDET BIOKEMI OG BIOANALYSE SAMT UDVIDET HUMANBIO- LOGI OG BIOANALYSE

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL 7/6: UDVIDET BIOKEMI OG BIOANALYSE SAMT UDVIDET HUMANBIO- LOGI OG BIOANALYSE REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL 7/6: UDVIDET BIOKEMI OG BIOANALYSE SAMT UDVIDET HUMANBIO- LOGI OG BIOANALYSE Nærværende dokument udgør en del af det lokale bilag til Studieordning for uddannelsen

Læs mere

Eksamenskatalog for Professionsbacheloruddannelsen i Digital Konceptudvikling

Eksamenskatalog for Professionsbacheloruddannelsen i Digital Konceptudvikling Eksamenskatalog for Professionsbacheloruddannelsen i Digital Konceptudvikling [udarbejdet 01.08.2018] 2 INDHOLD 1. Indledning... 4 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 4 4. Beskrivelser af

Læs mere

OnLine HGS. Deltagergebyret vil være kr. 750,- som dækker vores ekstra omkostninger til onlineundervisning f.eks. i- bøger.

OnLine HGS. Deltagergebyret vil være kr. 750,- som dækker vores ekstra omkostninger til onlineundervisning f.eks. i- bøger. Indholdsfortegnelse OnLine HGS... 2 Vigtige personer i forhold til din uddannelse... 3 Underviseren... 3 Kontaktpersoner i dagligdagen... 3 Uddannelses- og erhvervsvejledning samt LOP... 3 Uddannelses-

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK-ØKONOMI MATEMATIK-ØKONOMI I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematikøkonomi.

Læs mere

Eksamenskatalog for Multimediedesigner uddannelsen. Gældende for efterårssemestret 2017

Eksamenskatalog for Multimediedesigner uddannelsen. Gældende for efterårssemestret 2017 Eksamenskatalog for Multimediedesigner uddannelsen Gældende for efterårssemestret 2017 Udarbejdet 01.08.2017 INDHOLD 1. Indledning 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre 3 3. Beskrivelse af studiestartsprøven

Læs mere

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning fødevareteknologi, Vejle optaget efteråret 2016

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning fødevareteknologi, Vejle optaget efteråret 2016 Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning fødevareteknologi, Vejle optaget efteråret 2016 Gældende for efterårs-/forårssemestret 2016/2017 og efterårs/forårssemestret 2017/2018 for veapt16ed1f

Læs mere

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen. Studieretning mejeriteknologi Odense Optaget efteråret Gældende for

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen. Studieretning mejeriteknologi Odense Optaget efteråret Gældende for Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning mejeriteknologi Odense Optaget efteråret 2018 Gældende for Efterårs-/forårssemestret 2018/2019 og Efterårs-/forårssemestret 2019/2020 21-08-2018

Læs mere

Eksamenskatalog for Jordbrugsteknolog årgang 2017

Eksamenskatalog for Jordbrugsteknolog årgang 2017 Eksamenskatalog for Jordbrugsteknolog årgang 2017 Gældende for Efterår 2018 Indhold 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 3 3. Beskrivelse af studiestartsprøven... 4 4. Beskrivelser

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER

STUDIE- OG ORDENSREGLER STUDIE- OG ORDENSREGLER 2018-19 INDHOLD Indledning... 1 Studieaktivitet... 2 Ordensregler... 3 Erstatningsansvar... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Klageprocedure... 6 Vald. Poulsens Vej

Læs mere

Regler for afholdelse af prøver

Regler for afholdelse af prøver Regler for afholdelse af prøver for fuldtidsuddannelserne på Erhvervsakademiet Lillebælt Ikrafttrædelse 1. september 2016 Indhold Generelt... 3 Adgang til prøve... 3 Sygdom... 3 Prøveafholdelse... 4 Prøvedeltagelse...

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR OBLIGATORISKE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR OBLIGATORISKE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015 EKSAMENSBESTEMMELSER FOR OBLIGATORISKE MODULER Kommunomuddannelsen på akademiniveau Gældende fra august 2015 Kommunomuddannelsen www.cok.dk 04-06-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen på de obligatoriske

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK matematik I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematik. Her er en beskrivelse

Læs mere

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning procesteknologi, Vejle optaget efteråret 2017

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning procesteknologi, Vejle optaget efteråret 2017 Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning procesteknologi, Vejle optaget efteråret 2017 Gældende for efterårs-/forårssemestret 2017/2018 og efterårs/forårssemestret 2018/2019 hold veapt17ed1p

Læs mere

Eksamensreglement 2010-11

Eksamensreglement 2010-11 Eksamensreglement 2010-11 Indholdsfortegnelse: 1. TILMELDING/AFMELDING... 2 SYGDOM... 2 IKKE BESTÅET... 2 2. GENERELT (SKRIFTLIG EKSAMEN):... 2 3. ANVENDELSE AF HJÆLPEMIDLER... 3 4. SÆRLIGE VILKÅR... 3

Læs mere

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste.

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Den. 30. oktober 2012 Studie- og ordensregler på Studieregler På har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Du møder til tiden til alle dine timer Du har altid de nødvendige bøger

Læs mere

PRØVEREGLEMENT

PRØVEREGLEMENT PRØVEREGLEMENT 2017-2018 Indholdsfortegnelse TILMELDING OG FRAMELDING TIL PRØVEN... 2 MØDETIDSPUNKTER... 2 PRØVENS START... 2 KONSEKVENSER AF AT KOMME FOR SENT... 2 ANVENDELSE AF HJÆLPEMIDLER VED MUNDTLIGE

Læs mere

Eksamensregler ved Ilisimatusarfik

Eksamensregler ved Ilisimatusarfik Eksamensregler ved Ilisimatusarfik 1 af 6 1. Eksamen 3 1.1. Generelt om eksamen 3 1.2. Undervisnings- og eksamenstilmelding og afmelding 3 1.3. Syge- og reeksamen 3 1.3.1. Sygeeksamen 3 1.3.2. Reeksamen

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER

STUDIE- OG ORDENSREGLER STUDIE- OG ORDENSREGLER 2019-20 INDHOLD Indledning... 1 Studieaktivitet... 2 Ordensregler... 3 Erstatningsansvar... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Sanktioner... 6 Klageprocedure... 6 Vald.

Læs mere

EKSAMENSREGLEMENT. Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) Dette er et overordnet eksamensreglement for studerende på EASJ

EKSAMENSREGLEMENT. Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) Dette er et overordnet eksamensreglement for studerende på EASJ EKSAMENSREGLEMENT Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) Dette er et overordnet eksamensreglement for studerende på EASJ Uddannelsesspecifikke eksamensreglementer er indskrevet i studieordningerne Indhold Eksamensregler

Læs mere

Eksamenskatalog. Bachelor i sygepleje Teoretisk undervisning 3. semester

Eksamenskatalog. Bachelor i sygepleje Teoretisk undervisning 3. semester Bachelor i sygepleje Hold 2015 Obligatoriske forhold, prøver og eksaminer... 3 Vurderingsformer... 3 Indstilling og afmelding til prøver... 4 Oversigt over prøver... 5 Interne prøver... 5 Rammer og kriterier

Læs mere

17/18. Eksamensreglement EUC Online EUC NORDVESTSJÆLLAND

17/18. Eksamensreglement EUC Online EUC NORDVESTSJÆLLAND 17/18 Eksamensreglement EUC Online EUC NORDVESTSJÆLLAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelt om eksamen... 3 1.1 Ministeriets krav om tilsynsførende ved alle online eksaminationer... 3 1.2 Indstilling til

Læs mere

Regler for eksamen og prøver i Radiografuddannelsen, University College Lillebælt.

Regler for eksamen og prøver i Radiografuddannelsen, University College Lillebælt. Regler for eksamen og prøver i Radiografuddannelsen, University College Lillebælt. Gældende fra 1. september 2014 Indholdsfortegnelse Indhold 1. GE"ERELT... 2 2. I"DSTILLI"G TIL PRØVER... 3 3. MØDETID...

Læs mere

Studieordning Professionsbachelor i Softwareudvikling Institutionel del

Studieordning Professionsbachelor i Softwareudvikling Institutionel del Studieordning Professionsbachelor i Softwareudvikling Institutionel del Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 0 1. af prøverne... 1 2. Rammer og kriterier for uddannelsens prøver... 1 2.1 Prøve: Udvikling

Læs mere

Eksamenskatalog for Finansbachelor

Eksamenskatalog for Finansbachelor Eksamenskatalog for Finansbachelor Gældende for årgang 2018-2022 Udarbejdet 18. august 2018 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Seebladsgade 1 5000 Odense C Tlf. 7010 5800. eal.dk INDHOLD 1. Indledning...

Læs mere

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen. Studieretning fødevareteknologi Odense Optaget efteråret Gældende for

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen. Studieretning fødevareteknologi Odense Optaget efteråret Gældende for Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning fødevareteknologi Odense Optaget efteråret 2018 Gældende for Efterårs-/forårssemestret 2018/2019 og Efterårs-/forårssemestret 2019/2020 21-08-2018

Læs mere

Prøvereglement UCSJ Fysioterapeutuddannelsen Campus Roskilde og Campus Næstved. Gældende for prøver påbegyndt 1. september 2014 eller senere.

Prøvereglement UCSJ Fysioterapeutuddannelsen Campus Roskilde og Campus Næstved. Gældende for prøver påbegyndt 1. september 2014 eller senere. Prøvereglement UCSJ Campus Roskilde og Campus Næstved Gældende for prøver påbegyndt 1. september 2014 eller senere. Indhold Prøvereglement UCSJ, Campus Roskilde og Campus Næstved... 3 Gældende rammer for

Læs mere

Randers HF & VUC Nålemagervej Randers NV Tlf.:

Randers HF & VUC Nålemagervej Randers NV Tlf.: Eksamensreglement for Randers HF & VUC OBS: Nærværende reglement gælder kun for terminsprøverne den 6. 7. og 8. marts 2018.Eksamensreglementet for mundtlig og skriftlig eksamen sommeren 2018 kommer i løbet

Læs mere

Digital konceptudvikling PBA

Digital konceptudvikling PBA Erhvervsakademi Sjælland Studieordning Digital konceptudvikling PBA August 2015 Indhold Studieordningensfællesdel...4 Uddannelsensnavnogdimittendernestitel...4 Adgangtiluddannelsen...4 Fagligekriterierforudvælgelseafansøgere...4

Læs mere

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning procesteknologi, Vejle optaget efteråret 2016

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning procesteknologi, Vejle optaget efteråret 2016 Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning procesteknologi, Vejle optaget efteråret 2016 Gældende for efterårs-/forårssemestret 2016/2017 og efterårs/forårssemestret 2017/2018 hold veapt16ed1p

Læs mere

Eksamenskatalog for Laborantuddannelsen. Årgang Gældende for efterår Udarbejdet /10

Eksamenskatalog for Laborantuddannelsen. Årgang Gældende for efterår Udarbejdet /10 Eksamenskatalog for Laborantuddannelsen Årgang 2018 Gældende for efterår-2018 Udarbejdet 31-07-2018 1/10 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Niels Bohrs Allé 1. 5230 Odense M Tlf. 6318 3000. ucl.dk

Læs mere

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL 14: PROFESSIONSBACHELORPROJEKTET

REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL 14: PROFESSIONSBACHELORPROJEKTET REGLER VEDR. PRØVE VED AFSLUTNINGEN AF MODUL 14: PROFESSIONSBACHELORPROJEKTET Nærværende dokument udgør en del af det lokale bilag til Studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i biomedicinsk

Læs mere

Eksamenskatalog for Finansbachelor. Gældende for september

Eksamenskatalog for Finansbachelor. Gældende for september Eksamenskatalog for Finansbachelor Gældende for september 2017-19 Udarbejdet 18. januar 2018 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 3 3. Beskrivelse af studiestartsprøven...

Læs mere

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Den 21. august 2015 Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Studieregler På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. - Du møder til tiden til

Læs mere

Eksamenskatalog for multimediedesigneruddannelsen

Eksamenskatalog for multimediedesigneruddannelsen Eksamenskatalog for multimediedesigneruddannelsen Gældende for efterårssemestret 2018 Udarbejdet 01.08.2018 1/12 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Niels Bohrs Allé 1. 5230 Odense M Tlf. 6318 3000.

Læs mere

Eksamenskatalog Byggekoordinator Gældende for efterårssemesteret 2017

Eksamenskatalog Byggekoordinator Gældende for efterårssemesteret 2017 Eksamenskatalog Byggekoordinator Gældende for efterårssemesteret 2017 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 3 3. Beskrivelser af udprøvning af uddannelseselementer

Læs mere

Afdelingen ligger på Landemærket 11 og har Rundetårn og Købmagergade som nærmeste naboer.

Afdelingen ligger på Landemærket 11 og har Rundetårn og Købmagergade som nærmeste naboer. VELKOMMEN TIL CPHBUSINESS CITY 2016-2017 Velkommen til Cphbusiness City Afdelingen ligger på Landemærket 11 og har Rundetårn og Købmagergade som nærmeste naboer. Huset har velfungerende undervisningslokaler

Læs mere

Akademi-uddannelserne (AU)

Akademi-uddannelserne (AU) Akademi-uddannelserne (AU) Information angående: SKRIFTLIG EKSAMEN - International Handel & Markedsføring - International Transport & Logistik - Kommunikation & Formidling - Ledelse - Økonomi & Ressourcestyring

Læs mere

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB VELKOMMEN TIL! Hvem er vi?! Studievejledningen på Health! Mentorordningen! Strukturen på uddannelsen! Jeres studieprogram (kassogram)! Det faglige indhold, eksamensformer, 1.

Læs mere

Information til praktikvirksomheder 2016 (SERVICEØKONOM)

Information til praktikvirksomheder 2016 (SERVICEØKONOM) Information til praktikvirksomheder 2016 (SERVICEØKONOM) 1 HVAD ER CPHBUSINESS? Cphbusiness er en erhvervsrettet uddannelsesinstitution, der sætter en stor ære i høj faglighed og i at uddanne de studerende

Læs mere

EKSAMENSKATALOG. Byggekoordinator

EKSAMENSKATALOG. Byggekoordinator EKSAMENSKATALOG for Byggekoordinator Gældende for efterårssemesteret 2018 1/10 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Seebladsgade 1 5000 Odense C Tlf. 7010 5800. eal.dk Indhold 1. Indledning... 3

Læs mere

Eksamensinformation 2011-2012

Eksamensinformation 2011-2012 Eksamensinformation 2011-2012 Erhvervsakademi Dania Tradium Hobro Akademiuddannelsen Eksamens og prøvereglement Før eksamens begyndelse Mødetid: Studerende skal møde ved eksamenslokalet senest 30 minutter

Læs mere

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen. Studieretning procesteknologi Vejle Optaget efteråret Gældende for

Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen. Studieretning procesteknologi Vejle Optaget efteråret Gældende for Eksamenskatalog for procesteknologuddannelsen Studieretning procesteknologi Vejle Optaget efteråret 2018 Gældende for Efterårs-/forårssemestret 2018/2019 og Efterårs-/forårssemestret 2019/2020 20.08.2018

Læs mere

CENTER FOR NATIONAL VEJLEDNING EKSAMENSHÅNDBOG

CENTER FOR NATIONAL VEJLEDNING EKSAMENSHÅNDBOG CENTER FOR NATIONAL VEJLEDNING EKSAMENSHÅNDBOG MARTS 2015 S i d e 1 6 FORORD Formålet med denne eksamenshåndbog er at medvirke til at afklare de mange spørgsmål, du kan have til eksamen. Vi vil gerne skabe

Læs mere

Generelle retningslinjer for interne og eksterne prøver ved SIR

Generelle retningslinjer for interne og eksterne prøver ved SIR VIA University College Dato: 12. november 2014 Journalnr.: U0272-7-01-1-13 Generelle retningslinjer for interne og eksterne prøver ved SIR - Gældende for studerende ved Sygeplejerskeuddannelsen i Randers

Læs mere

Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016

Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016 Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016 Maj 2016 Indhold 1. Afsluttende standpunktskarakterer... 1 1.1 Karakterskala... 1 1.2 Eksamener/årsprøver... 1 1.3 Karakterer... 2 2. Eksamensreglement og regler

Læs mere

Kommunom- uddannelsen

Kommunom- uddannelsen Kommunom- uddannelsen PÅ AKADEMINIVEAU EKSAMENSBESTEMMELSER Obligatoriske moduler på Kommunomuddannelsen GÆLDENDE FRA August 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen på de obligatoriske moduler på Kommunomuddannelsen...

Læs mere

Eksaminationsdag og -tidspunkt. Forord. På LudusWeb kan du se hvilke fag, du skal til eksamen i, hvilken dag og hvilket tidspunkt.

Eksaminationsdag og -tidspunkt. Forord. På LudusWeb kan du se hvilke fag, du skal til eksamen i, hvilken dag og hvilket tidspunkt. Forord I denne håndbog kan du læse nogle af de vigtige informationer, som du bør vide om eksamen. Hvis du har flere spørgsmål, kan du tale med din lærer, studievejlederen eller uddannelseschefen. Husk

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL PC

IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

EKSAMENSREGLEMENT

EKSAMENSREGLEMENT EKSAMENSREGLEMENT 2017-2018 HADERSLEV HANDELSSKOLE Indhold Forord... 3 Bekendtgørelser... 4 Vigtige datoer... 4 Indstilling til eksamen... 5 Mulige eksaminer... 5 Standpunktskarakterer... 5 Hjælpemidler

Læs mere

Randers HF & VUC Nålemagervej Randers NV Tlf.:

Randers HF & VUC Nålemagervej Randers NV Tlf.: Eksamensreglement for Randers HF & VUC for 2019 Generelt Dette reglement dækker både skriftlige og mundtlige eksamener. Alle eksamener afvikles efter 2017-bekendtgørelsen. Det skal desuden understreges,

Læs mere