Referat Arbejdsgruppemøde om certificering af frø og sædekorn 30. maj 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Arbejdsgruppemøde om certificering af frø og sædekorn 30. maj 2017"

Transkript

1 Referat Arbejdsgruppemøde om certificering af frø og sædekorn 30. maj 2017 Deltagere: Birthe Arleth (Maribo Seeds), Brit Malec (Vikima), Camilla Svanebjerg (Hi-Tech Seeds), Christian Boehm (DSV), Dot Vittrup Pedersen (DLF), Elzbieta Orlowska (Eurofins), Hans Peder Lauridsen (Danish Agro), Jacob Helm Larsen (DLG), Jens Olav Høst Hansen (Vikima), Keld Caspersen (DLG), Lars Jørgen Pedersen (Nielsen & Smith), Ole Mohr Madsen (Maribo Seeds), Søren Houmann (Sejet), Thomas H. Leth (Vikima) Merete Buus (MEB - LFST), Maria Boye Simonsen (MBS - LFST), May Birkemose (LFST), Gerhard Deneken (GD - TystofteFonden) Ulla Mogensen (UM - TystofteFonden - Mødeleder), Sigyn Valgrind (SIV - TystofteFonden Referent) Sted: TystofteFonden, Teglværksvej 10, Tystofte, 4230 Skælskør 1. Meddelelser Velkomst og præsentation ved bordrunde samt af TystofteFondens nye medarbejdere i certificering. Der arbejdes på flytning af FCS systemet, som er hjørnestenen i certificeringen. D. 8. juni lukker FCS helt ned i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen (LFST), og åbnes igen mandag d. 12. juni kl i TystofteFonden. I den periode er der ikke mulighed for indberetninger. Nye adresser for hhv. system til system og webformular sendes ud primo juni. Målet for 2017 er en sikker og stabil flytning og drift. Foreløbig status for 2017: Deadline anmeldelser til avlskontrol vintersæd 1. februar gennemført Deadline anmeldelser til avlskontrol vårsæd, græsser m.m. 1. maj forsinket grundet stor bølge af anmeldelser Der er ansøgt om ISTA akkreditering Der er nyt logo til mærkesedler, som skal være ændret senest per 1. januar SIV har ansvaret for godkendelser TystofteFonden har afholdt kursus og møde for markkontrollører Der forventes snarlig åbning af mailserver på TystofteFonden Arbejdsgruppens Mandat: Præsentation ved LFST bilag er sendt ud via mail. Udvalget for plantesorter og udsæd (UPU) har indstillet, at arbejdsgruppemøder skal være åbne, og gruppen forventes at fortsætte med regelmæssige møder fremover. Fleksibel certificering: Et ønske tidligere fremsat af DSV og DLF (se referat af arbejdsgruppemøde november 2016). Dette afventer da det endnu ikke er behandlet. Annullering af partier: Et ønske tidligere fremsat af DSV og DLF (se referat af arbejdsgruppemøde november 2016). Dette afventer da det endnu ikke er behandlet.

2 ISTA akkrediteret prøvetagning: Tystofte oplyser at der er ansøgt om ISTA akkreditering, og der afventes auditdato samt tilbagemelding på kvalitetsmanual. Det må forventes at der vil forekomme afvigelser, hvilket vil forlænge sagsbehandlingen. Dette betyder at der kommer et hul når LFSTs akkreditering ophører. MEB oplyser at ISTA har tilkendegivet, at man vil forsøge at behandle TystofteFondens ansøgning hurtigt, samt at det planlagte audit hos LFST i juli forventes gennemført hos TystofteFonden. Der er mulighed for at få dispensation så virksomhederne kan benytte hinandens prøvetagere ved behov. TystofteFonden vil kunne give en mere præcis tilbagemelding på situationen efter det første audit. 2. IT-ønsker og prioritering DSV: Ønske om at anmeldelser bør blive mere effektive. Det medfører ekstra arbejde at der kræves to forskellige login til hhv. firmaanmeldelse og prøvetageranmeldelse. Det vil lette arbejdsgangen hvis dette kan slås sammen, da det i flere firmaer er samme person der anmelder partier og anmelder prøvetagning. Tystofte: Mener at det vil være uhensigtsmæssigt at ændre på den nuværende praksis, da det er vigtigt at holde fast i at prøvetagerne netop er autoriserede til at repræsentere myndigheden i det øjeblik de anmelder prøvetagningen. DSV og Vikima: Ønsker mulighed for at rette i partierne inden endelig godkendelse. Det giver en ekstra arbejdsgang at virksomhederne skal kontakte Tystofte for at få rettet i partierne. Nielsen & Smith: Ønske om at certificeringsmailen sendes ud to gange dagligt af konkurrencehensyn. Vikima: ønsker en mulighed for at kunne vedhæfte dokumentation på partier. Fx ved importpartier hvor kopi af mærkesedler/transportdokumenter med fordel kan uploades ved indberetning. Ønsker et bedre system til indberetning af hybrider. FCS er ikke sat op til at kunne håndtere hybrider. Tystofte oplyser at der arbejdes på nogle retningslinjer med henblik på indberetning af hybrider. Der vil i første omgang ikke blive udviklet nyt system til indberetning af hybrider. GDE oplyser at FCS godt kan håndtere hybrider så længe visse retningslinjer følges. Certificeringsteamet arbejder på retningslinjerne og disse bliver meldt ud når de er klar. Behov for at kunne sortere i indberettede partier. Som det er nu kan man kun bladre i systemet, hvilket er både tidskrævende og besværligt. Der har ved tidligere møde været fremsat ønske om tilbagemelding på fejlbehæftede partier (se referat fra arbejdsgruppemøde 3. november 2016) ved indberetning. LFST oplyser, at der i efteråret 2016 er søgt midler til at udvikle et valideringsmodul til FCS. Det har ligget i test, og bør være afsluttet i forbindelse med flytning af FCS d. 8 juni.

3 3. ISTA dansk holdning til regelændringer Præsentation af relevante punkter ved LFST: - Certifikat skal indeholde titel på underskriver. Dette kræver ændring af vejledning samt i virksomhedens skabelon. DLF påpeger at kravet allerede er indført i akkrediteringsstandarden. - Frøblandinger. Der er et nyt kapitel 18 omhandlende frøblandinger, undersøgelser af blandingsforhold og separation af frøene. Har især betydning for DLF og DSV, der ikke har indvendinger imod punkterne i det nye kapitel. - Sampling Template. Ny variant af sampling certificate og ændringen vil medføre krav om dokument der skal følge prøven udover mærkesedler. Et lignende forslag blev fremlagt 2016 hvor DK ligeledes stemte nej. Det anbefales at stemme NEJ - Ny protokol for automatiske prøvetagere. Ændringen er overordnet og følger den normale praksis. 4. Ændring af markedsdirektiver De nuværende markedsdirektiver er gamle. Selvom de løbende er revideret trænger de til revision på en række punkter. Kommissionen har siden 2014 været afvisende overfor revisioner. Generelt skal medlemsstater samt interessenter lægge pres på kommissionen, da der er flere akutte ændringsbehov. Bilag tilsendt med forslag til ændringer: - Samordning med plantesundhed og økologiforordning. Økologiforordning er ikke vedtaget endnu. Plantesundhedsforordning er vedtaget. - Opformering af sorter under afprøvning. Landene benytter ikke samme metoder til sorter der endnu ikke er godkendt. Regler bør harmoniseres og ensrettes på tværs af landene. - Autoriseret markbesigtigelse. Dette er en prøveordning, og der stemmes for at få forlænget ordningen. Denne bortfalder dog helt i 2020, men der arbejdes for at gøre ordningen permanent. - Forslag om autorisation af virksomheder. Direktiverne angiver at certificeringen er en officiel opgave, altså foretaget af myndighed, men virksomheder har udtrykt ønske om selv at kunne certificere. - Frø hurtigt på markedet: ønske om at sælge frø på foreløbige spireresultater. - Forslag om nedsættelse af krav til spireevne på nationalt plan med 5-10% ved mangel på sorter. DK er ikke interesseret i denne ændring, men foretrækker at der i første omgang sælges det der er til rådighed i andre medlemsstater inden der gives dispensationer. - Forslag om simplificering og ensretning af regler. Der er ikke behov for flere forskellige typer småpakninger.

4 5. Ændringer til bekendtgørelserne LFST introducerede punktet. Bilag fra UPU er tilsendt med forslag til ændring af bekendtgørelserne om handel med frø: - Frøblandinger med arter der ikke er i bekendtgørelser: Der åbnes op d. 1. januar for at lave blandinger med arter, der ikke indgår i bekendtgørelserne. - Gyldighedsperiode vs. Markedskontrol: Bekendtgørelser og vejledninger stemmer ikke overens. Gyldighedskravet gælder på alt dansk certificeret frø. Dette er drøftet i UPU og der holdes fast i krav om gyldighedsperiode frem for markedskontrol. Vejledning bliver opdateret så den følger teksten i bekendtgørelsen om markfrø. DLF påpeger at der kan være tilfælde ved eksport, hvor partier underlægges markedskontrol trods dokumentation for dansk gyldighed, og der bør være enighed om at de enkelte landes dokumentation respekteres. - Anmeldelsesfrist for græsser d. 1 maj. Fristen giver for lille vindue til gennemførelse af en retvisende efterkontrol. LFST informerede om at der på UPU mødet var blevet besluttet at TF og erhvervet drøfter problemet og foreslår en løsning/evt. ændring af markfrøbekendtgørelsen. Der anmodes om at virksomhederne sender anmeldelser ind løbende, så snart disse er klar. Fejl i anmeldelser kræver sagsbehandlingstid, og der er risiko for at markkontrol ikke kan gennemføres i tide. Ydermere bliver statistik forsinket. I bekendtgørelse fremgår at partier anmeldt efter 1. juli afvises. Dette opfattes af nogle virksomheder som en sidste frist, men giver et stort problem især i forhold til græsser. Det er en fordel at have mulighed for sene (efter 1. maj) anmeldelser, men skal ikke anvendes systematisk. Evt. kan det overvejes om virksomhederne skal søge om dispensation for anmeldelser efter 1. maj. Drøftelse af en løsning med virksomhederne fortsætter, så kontrollen kan udføres og giver mening. - Forsøgsordning med nye arter der kan indgå i foderblandinger er nu gjort til permanente regler. Der er på baggrund af denne ordning indført 22 nye arter i markedsdirektiverne med virkning fra 1. jan Samtidig er det videnskabelige navn for hybridrajgræs opdateret, så det følger ISTA Stabilised Plant Names. 6. Certificeringens troværdighed LFST introducerede punktet. Der er nu indført serienumre på alle mærkesedler i EU. De skal være med til at sikre at der ikke svindles med mærkesedler, men metoden bidrager ikke væsentligt til mærkesedlernes troværdighed. Derfor spurgte styrelsen til virksomhedernes erfaring med andre metoder til at sikre certificeringsmærkernes troværdighed. Der er forskellige muligheder for at sikre ægtheden bl.a. mikrotryk, vandmærke, hologram. Dette vil dog medføre en øget udgift for virksomhederne. Der er umiddelbart ikke noget problem for dansk certificerede partier, og LFST oplyser at vi får ganske få forespørgsler på ægthed fra andre myndigheder. 7. Max partistørrelser TF introducerede punktet. Der er udfordringer med max partistørrelser. ISTA regler tillader en 5% overskridning i forhold til max vægt, og disse 5% er indført for at give plads til fx emballage. Der kan ikke indberettes mængder over de fastsatte grænser.

5 Der er usikkerhed ved mængdeangivelser, idet der ikke er ensrettet om vægten angives i brutto eller netto. Ved ompakninger kan emballagen medføre at partiets vægt stiger. DSV og Nielsen & Smith oplyser at de angiver nettovægt ved partier i kasser, og bruttovægt når partiet pakkes om til sække. Vikima angiver kun i nettovægt. Evt. kan det være for at der ved indberetning kan oplyses om partiets størrelse er netto eller brutto. EU reglerne giver mulighed for at anføre enten brutto- eller nettovægt. Det giver god mening, at anvende nettovægt ved opbevaring i kasser, og efterfølgende bruttovægt, når frøet ompakkes i sække. Dette kan så medføre en mindre stigning i partiets vægt, dog under de 5 %. 8. Eventuelt Avlspartinumre: - Tystofte informerer om at der er opstået problemer omkring partinumre på avlspartier. Flere virksomheder benytter løbende numre, og det har nu vist sig at numrene kolliderer flere virksomheder har samme avlspartinummer, og dette giver problemer. Det anbefales derfor at gøre avlspartinumre unikke, mest oplagt ved at benytte firmaid i nummeret. Vær opmærksom på at adskille det tydeligt fra certifpartinumre, fx ved at benytte ID først i avlspartinummer. Næste møde (tid og sted): - DLF foreslår at arbejdsgruppemøder afholdes hvert halve år. Maj måned er ikke helt optimal, og det kan være nødvendigt at afholde et separat ISTA møde. Tystofte foreslår derfor at møder afholdes i april og oktober. DSV Slagelse lægger hus til næste møde. Der var enighed om at holde mødet d. 26. oktober 2017

Referat Arbejdsgruppemøde for Certificering Tirsdag den 24. april Sted: Eurofins, Vejen

Referat Arbejdsgruppemøde for Certificering Tirsdag den 24. april Sted: Eurofins, Vejen Referat Arbejdsgruppemøde for Certificering Tirsdag den 24. april 2018 Sted: Eurofins, Vejen Deltagere: Christian Bak Jepsen (Eurofins), Sarah Bjerre Lindboe (Eurofins), Elzbieta Orlowska (Eurofins), Martin

Læs mere

Møde i arbejdsgruppen for certificering 26. januar 2016 hos NaturErhvervstyrelsen

Møde i arbejdsgruppen for certificering 26. januar 2016 hos NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen Den 27. januar 2016 Sagsnr.: 16-31011-000001 Møde i arbejdsgruppen for certificering 26. januar 2016 hos NaturErhvervstyrelsen Deltagere: Holger Lunden Nielsen og Smith, Lars Jørgen

Læs mere

Sortsafprøvning - status og nye tiltag TystofteFonden. Gerhard Deneken

Sortsafprøvning - status og nye tiltag TystofteFonden. Gerhard Deneken Sortsafprøvning - status og nye tiltag TystofteFonden Gerhard Deneken +45 5080 8451 gde@tystofte.dk Antal 2016-17 anmeldelser afprøvninger Anm-17 Anm-16 Afpr 17 Afpr 16 Vårhvede 3 0 3 1 Vårbyg 35 34 53

Læs mere

Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier

Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Planter Februar 2014 Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier 1 Indledning Det muligt at producere partier af

Læs mere

Den sikre vej for nye sorter og udsæd TystofteFonden. Gerhard Deneken

Den sikre vej for nye sorter og udsæd TystofteFonden. Gerhard Deneken Den sikre vej for nye sorter og udsæd TystofteFonden Gerhard Deneken +45 5080 8451 gde@tystofte.dk Snitflade mellem NaturErhvervstyrelsen og TystofteFonden per 1. jan 2017 Offentlige myndigheder Ikke-offentlig

Læs mere

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn BEK nr 941 af 11/08/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 2. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-0114-000005 Senere ændringer

Læs mere

Bilag Journalnummer Kontor C.2-0 EUK 25. maj 2005

Bilag Journalnummer Kontor C.2-0 EUK 25. maj 2005 Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 25. maj 2005 Til underretning for Folketingets Europaudvalg vedlægges Fødevareministeriets grundnotat

Læs mere

16. Fornyet prøvetagning

16. Fornyet prøvetagning Side 1 af 6 16. Fornyet prøvetagning Fornyet prøvetagning af partier produceret her i landet er beskrevet i følgende punkter, mens fornyet prøvetagning af partier fra udlandet er beskrevet i kapitel 18.

Læs mere

Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion af store partier)

Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion af store partier) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Planter August 2012 Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion

Læs mere

2.. Anden prøvetagning af frø, herunder prøvetagning af udenlandske partier.

2.. Anden prøvetagning af frø, herunder prøvetagning af udenlandske partier. Side 1 af 5 1. Indledning Denne instruks i prøvetagning af frø er i overensstemmelse med de gældende regler, vedtaget af International Seed Testing Association forkortet ISTA. Der er nævnt metoder, der

Læs mere

2. Definitioner og introduktion til certificering og analysebeviser

2. Definitioner og introduktion til certificering og analysebeviser Side 1 af 9 2. Definitioner og introduktion til certificering og analysebeviser 2.1 Definitioner For at lette brugen af instruksen er ord og begreber, der bruges i forbindelse med prøvetagning, beskrevet.

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Lovtidende A. Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn Lovtidende A Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn I medfør af 1, stk. 3, nr. 9, i lov om frø, kartofler og planter, jf. lovbekendtgørelse nr. 195 af 12. marts 2009, og 25 i lov

Læs mere

9. Indberetning til NaturErhvervstyrelsen

9. Indberetning til NaturErhvervstyrelsen Side 1 af 28 9. Indberetning til NaturErhvervstyrelsen Virksomhedens og prøvetagers opgaver ved indberetning Et parti skal anmeldes til certificering af den virksomhed, der producerer eller importerer

Læs mere

Ændringsskema Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Ændringsskema Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn NaturErhvervstyrelsen Planter Den 03. november 2016 Sagsnr.: 16-0114-000014 KRBA (Ændring af gældende BEK nr. 941 af 11. 8.2015) Ændringsskema Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Læs mere

Bekendtgørelse om en fortegnelse over godkendte sorter af landbrugsplante-, frugtplante- og grønsagsarter (sortslisten) i )

Bekendtgørelse om en fortegnelse over godkendte sorter af landbrugsplante-, frugtplante- og grønsagsarter (sortslisten) i ) Bekendtgørelse om en fortegnelse over godkendte sorter af landbrugsplante-, frugtplante- og grønsagsarter (sortslisten) i ) I medfør af 1, stk. 1 og stk. 3, nr. 2 og 8, jf. 1 stk. 1, i lov om frø, kartofler

Læs mere

TystofteFonden: Vejen for nye sorter og udsæd

TystofteFonden: Vejen for nye sorter og udsæd Værdiafprøvning, Sortsliste Landsforsøg SortInfo Selvstændighed, Ensartethed Stabilitet Høj kvalitets frø- og sædekorn til produktion Certificering af opformeringsmateriale Genetisk Teknisk Administrativ

Læs mere

Bekendtgørelse om en fortegnelse over godkendte sorter af landbrugsplante- og grønsagsarter (sortslisten) 1)

Bekendtgørelse om en fortegnelse over godkendte sorter af landbrugsplante- og grønsagsarter (sortslisten) 1) BEK nr 943 af 11/08/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. september 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-0114-000004 Senere

Læs mere

6. Håndtering af prøver

6. Håndtering af prøver Side 1 af 7 6. Håndtering af prøver Umiddelbart efter neddeling af den sammensatte prøve til originalprøve og duplikatprøver, skal poserne med original- og duplikatprøverne mærkes og forsegles. Såfremt

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om sædekorn

Høring over udkast til bekendtgørelse om sædekorn Til adressaterne på vedlagte liste Den 19. december 2013 Sagsnr.: 13-31020-000010 KSJ Høring over udkast til bekendtgørelse om sædekorn Hermed sender NaturErhvervstyrelsen følgende udkast i høring: Bekendtgørelse

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.11.2017 COM(2017) 643 final 2017/0297 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE om ændring af Rådets beslutning 2003/17/EF for så vidt angår ligestillingen

Læs mere

BRANCHEUDVALGET FOR FRØ Danish Seed Council Axeltorv 3, 1609 København V

BRANCHEUDVALGET FOR FRØ Danish Seed Council Axeltorv 3, 1609 København V BRANCHEUDVALGET FOR FRØ Danish Seed Council Axeltorv 3, 1609 København V 31. oktober 2012 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Att.: Ole Olsen, formand for UPU Sædekorns-

Læs mere

Dagsorden. bestyrelsesmedlemmer. 1. Valg af dirigent og stemmetæller. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Valg af formand. 4. Præsentation af lokalt valgte

Dagsorden. bestyrelsesmedlemmer. 1. Valg af dirigent og stemmetæller. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Valg af formand. 4. Præsentation af lokalt valgte Dagsorden 1. Valg af dirigent og stemmetæller 2. Bestyrelsens beretning 3. Valg af formand 4. Præsentation af lokalt valgte bestyrelsesmedlemmer 5. Behandling af indkomne forslag 6. Eventuelt Frøsektionens

Læs mere

11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter

11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter Side 1 af 7 11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter Kapitlet omhandler markfrø, som omfatter frø af græsser, bælgplanter (bælgsæd og græsmarksbælgplanter), bederoer,

Læs mere

séàäéçåáåö=çã=~ìíçêáëéêéçé= Ñê ~å~äóëéä~äçê~íçêáéê

séàäéçåáåö=çã=~ìíçêáëéêéçé= Ñê ~å~äóëéä~äçê~íçêáéê = mä~åíéçáêéâíçê~íéí= séàäéçåáåö=çã=~ìíçêáëéêéçé= Ñê ~å~äóëéä~äçê~íçêáéê = gìäá=ommv= = = = = = = jáåáëíéêáéí=ñçê=c ÇÉî~êÉêI=i~åÇÄêìÖ=çÖ=cáëâÉêá Plantedirektoratet Sektor for Frø og Sædekorn Skovbrynet

Læs mere

Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter

Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter Side 1 af 28 Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter Oversigten rummer: Prøvemærkesedler side 2 Mærkesedler til partier, indledning side 3 Mærkesedler til partier side 4 Dæk- og forseglingsetiketter

Læs mere

Certificering af frø under den kommende EU-frølov. Merete Buus

Certificering af frø under den kommende EU-frølov. Merete Buus Certificering af frø under den kommende EU-frølov Merete Buus Certificering af frø hvorfor det? Certificering af frø under den kommende EU-frølov / Merete Buus 2 Certificering af frø hvorfor det? Garanti

Læs mere

Ændringsskema Bekendtgørelse om sædekorn

Ændringsskema Bekendtgørelse om sædekorn NaturErhvervstyrelsen Planter Den 20. oktober 2016 Sagsnr.: 16-0114-000005 Sagsbehandler: KRBA (Ændring af gældende BEK om sædekorn nr. 453 af 24. maj 2016) Ændringsskema Bekendtgørelse om sædekorn EU-retsakt,

Læs mere

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-31020-000020 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Økologiadministration og Økologiregler

Økologiadministration og Økologiregler Økologiadministration og Økologiregler Nye økologer Kom godt fra start Vejle/Givskud 3. oktober 2017 Morten Brixtofte Petersen Det er det her det drejer sig om: Økologiregler Forbrugernes tillid Kontrol

Læs mere

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Mandag 28. maj 2018 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sagsnr.: University College Lillebælt,

Læs mere

Internationale regler for certificering af frø

Internationale regler for certificering af frø Internationale regler for certificering af frø Sektorchef Grethe Tarp, Frø og Sædekorn DanSeed Symposium 2008 OECD regelsættene for sortscertificering og kontrol af frø i international handel Et globalt

Læs mere

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2012/13

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2012/13 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2012/13 NaturErhvervstyrelsen, Nyropsgade 30, 1780 København V., Tlf. 33 95 80

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 7 Del 1 Indledning 1 Definitioner og generel introduktion 2 Partiets størrelse 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter 4 Prøvestørrelser og neddeling

Læs mere

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2015/16

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2015/16 Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2015/16 NaturErhvervstyrelsen, Nyropsgade 30, 1780 København V., Tlf. 33 95 80 00 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Bestemmelser vedrørende

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0555 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0555 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0555 Bilag 1 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Grundejerforeningen Tornerosebugten

Grundejerforeningen Tornerosebugten Grundejerforeningen Tornerosebugten Ordinær generalforsamling søndag den 10-06-2012 i Odden Forsamlingshus Antal deltagere: ca. 20 (19 stemmeberettigede var repræsenteret, heraf 4 ved fuldmagt) Dagsorden

Læs mere

Vejledning om import af frosset oksekød - GATT-kvote

Vejledning om import af frosset oksekød - GATT-kvote Vejledning om import af frosset oksekød - GATT-kvote 23. maj 2008 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv Kolofon Vejledning om import af frosset oksekød - GATT-kvote

Læs mere

Frøsektionen L&F. Bestyrelsens beretning Aflagt af Formand Thor Gunnar Kofoed

Frøsektionen L&F. Bestyrelsens beretning Aflagt af Formand Thor Gunnar Kofoed Bestyrelsens beretning Aflagt af Formand Thor Gunnar Kofoed DK græs- og kløverfrø totalt 120.000 100.000 80.000 60.000 40.000 20.000 0 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 HØSTET AREAL,

Læs mere

certificering oprettelse og anvendelse - april 2009

certificering oprettelse og anvendelse - april 2009 INDHOLD Firmanummer fra FEMsek Log ind første gang hos FEMsek Opret konsulenter hos FEMsek Opret certificeret firma i EK-Pro Indberetning med certificeret firma i EK-Pro Daglig indberetning med EK-pro

Læs mere

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL 4.8.2011 Den Europæiske Unions Tidende C 229/1 II (Meddelelser) MEDDELELSER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER EUROPA-PARLAMENTET Forretningsorden for Konferencen af

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret

Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret Information om Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret Certificering af kvalitetsstyringssystemer Certificering af produkter Prøvning Forløbet trin

Læs mere

Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige værnemidler, KOM (2014) 186

Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige værnemidler, KOM (2014) 186 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 245 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 24. april 2014 Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige

Læs mere

Vejledning om anmeldelse af læggekartofler til marksyn

Vejledning om anmeldelse af læggekartofler til marksyn Vejledning om anmeldelse af læggekartofler til marksyn Version 1 Maj 2018 Miljøstyrelsen / Vejledning om anmeldelse af læggekartofler til marksyn 2 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen

Læs mere

8. Forsegling af partier

8. Forsegling af partier Side 1 af 8 8. Forsegling af partier Ved forsegling forstås, at de enkelte enheder (f.eks. kasse, sæk, container, silo) er lukket på en sådan måde, at de ikke kan åbnes og lukkes igen, uden at forseglingen

Læs mere

Erstatningsfonden for Sædekorn

Erstatningsfonden for Sædekorn OVERSIGT OVER SÆDEKORNSPARTIER KONTROLLERET I SÆSONEN 2017/2018 Erstatningsfonden for Sædekorn Børsen, 1217 København K Telefon +45 33 74 66 77 erstatningsfonden@dakofo.dk CVR DK 12548931 1. Indledning

Læs mere

Referat fra møde i Udvalg for skovfrø og planter 1. november 2018

Referat fra møde i Udvalg for skovfrø og planter 1. november 2018 NOTAT J.nr. 18-30412-000002 Ref. MEB Den 3. december 2018/REV1 Referat fra møde i Udvalg for skovfrø og planter 1. november 2018 Deltagere Erik Dahl Kjær, Bruno Bilde Jørgensen, Ulrik Kejser Nyvold, Gunnar

Læs mere

Vejledning til at afholde et panelmøde. Oktober Viden til gavn

Vejledning til at afholde et panelmøde. Oktober Viden til gavn Vejledning til at afholde et panelmøde Oktober 2017 Viden til gavn Hvorfor afholde et panelmøde? Hvordan gør I? Et panelmøde giver jer viden om, på hvilke områder en afgrænset del af jeres faglige praksis

Læs mere

Erstatningsfonden for Sædekorn Børsen, 1217 København K Telefon CVR DK

Erstatningsfonden for Sædekorn Børsen, 1217 København K Telefon CVR DK Erstatningsfonden for Sædekorn Børsen, 1217 København K Telefon +45 33 74 66 77 E-mail erstatningsfonden@dakofo.dk CVR DK 12548961 1. Indledning Kontrollen er gennemført efter Landbrugsstyrelsens gældende

Læs mere

Sagsnummer: 13-362-000002 Dato: 25. august 2014

Sagsnummer: 13-362-000002 Dato: 25. august 2014 Sagsnummer: 13-362-000002 Dato: 25. august 2014 Udkast til: Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter, administreret af NaturErhvervstyrelsen. Gensidig forpligtende aftale for handel i Danmark

Læs mere

Fagudvalget for Sortsafprøvning Referat:

Fagudvalget for Sortsafprøvning Referat: Fagudvalget for Sortsafprøvning Referat: Mødetidspunkt og sted: Tirsdag den 29. januar 2019, kl. 09.30, hos,, Tystofte, 4230 Skælskør. Deltagere: Gerhard Deneken (GDE), Mette Jespersen (MEJ), Brian Bacher

Læs mere

(4) Af hensyn til retssikkerheden bør denne forordning finde anvendelse fra samme dato som forordning (EU) 2016/2031.

(4) Af hensyn til retssikkerheden bør denne forordning finde anvendelse fra samme dato som forordning (EU) 2016/2031. L 331/44 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/2313 af 13. december 2017 om formatspecifikationer for plantepasset til brug ved flytning inden for Unionens område og plantepasset til brug ved

Læs mere

Orientering og opdatering på økologiområdet

Orientering og opdatering på økologiområdet Orientering og opdatering på økologiområdet LMO Horsens. 8 april 2019 Peder Wood-Pedersen Økologiens Historie Fra private standarder til europæisk og dansk lov Startede med en ide om at bruge naturens

Læs mere

Gebyrer 2014 Taksterne gælder for ydelser leveret efter 1. januar 2014

Gebyrer 2014 Taksterne gælder for ydelser leveret efter 1. januar 2014 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 107 Offentligt (01) Gebyrer 2014 Taksterne gælder for ydelser leveret efter 1. januar 2014 Varenummer Lovhjemmel

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del Bilag 47 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del Bilag 47 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14 ULØ Alm.del Bilag 47 Offentligt Koordinatormøde den 6. maj 2013 kl. 11.00 16.00 på hotel H.C. Andersen, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense. Referat Velkomst Formanden

Læs mere

Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder

Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder J. nr. 14-3053-000023 December 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Kolofon Vejledning for procesaudit

Læs mere

Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret

Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret Information om Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret Certificering af produkter Prøvning Forløbet trin for trin 17. april 2018 DANAK Dyregårdsvej

Læs mere

xxxxx/plant Passport 1

xxxxx/plant Passport 1 DA BILAG Teknisk specifikation: Størrelsen af plantepassene, anvendelsen af en kantlinje, elementernes størrelse i forhold til hinanden og de skrifttyper, der er anvendt i modellerne, er blot eksempler.

Læs mere

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3137 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3137 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3137 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Dato: Kontor: Sagsbeh: Sagsnr.: Dok.: Supplerende samlenotat vedrørende de sager inden for Justitsministeriets ansvarsområder,

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0660 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0660 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0660 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Dato 30. november 2017 Kommissionens forslag til revision af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv

Læs mere

Det påvirker ikke assistentelevernes forløb på sygehusområdet ifølge Kirstine

Det påvirker ikke assistentelevernes forløb på sygehusområdet ifølge Kirstine Referat fra skole-praktikrådsmøde Mandag den 25. August 2008 9.30 12.00 på Randers Social- og Sundhedsskole Fra praksis: Lilian Gade Abrahamsen, Birgitte Sandahl Bogner, Line Kristensen, Susanne Pallesen,

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Rapport over intern audit Kvalitetsstyringssystem efter Kvalitetsstyringsloven (lov nr. 506 af 7. juni 2006) med tilhørende bekendtgørelse nr. 661 af 14. juni 2006. Dato for audit:

Læs mere

Aftale om tilslutning til ordningen

Aftale om tilslutning til ordningen MELLEM ANSØGER/FORHANDLER (i det følgende kaldet virksomheden) Navn på virksomhed (står på certifikatet) CVR nr. for virksomhed Adresse på virksomhed Postnr. By, land Kontaktperson Tlf./ mobil nr. Mail

Læs mere

Vejledning i at anmelde arealer til avl af læggekartofler.

Vejledning i at anmelde arealer til avl af læggekartofler. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Center for Jordbrug, Planter Nyropsgade 30, 1780 København V. E-mail: xkar@naturerhverv.dk Vejledning i at anmelde arealer til avl af

Læs mere

I medfør af 8, stk. 5, i lov om kommunale og regionale valg, jf. lovbekendtgørelse nr af 6. juli 2018, fastsættes:

I medfør af 8, stk. 5, i lov om kommunale og regionale valg, jf. lovbekendtgørelse nr af 6. juli 2018, fastsættes: Enhed Valgenheden Sagsbehandler Camilla Leidesdorff Laudrup Sagsnr. 2018-355 Doknr. 47142 Dato 13-12-2018 UDKAST TIL Bekendtgørelse om optagelse på valglisten til kommunale og regionale valg af statsborgere

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion til mødet. 2. Elektronisk kommunikation Faglig

Læs mere

NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER

NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER R E F E R A T Emne 1. 2. møde i nationalt udvalg for nationale kliniske retningslinjer Mødedato Onsdag den 30. januar 2012, kl. 13-16 Sted, mødelokale

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Cancerregisteret. Februar 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Cancerregisteret. Februar 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Cancerregisteret Februar 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Cancerregisteret (beretning nr. 3/2007) 2. februar 2010

Læs mere

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af ekstraordinært studienævnsmøde M Ø D E R E F E R A T 10. JUNI 2014 Forum Ekstraordinært studienævnsmøde STUDIE- OG

Læs mere

Referat fra generalforsamling

Referat fra generalforsamling Referat fra generalforsamling På Rønbækskolen, lokale 151 Tirsdag den 27. marts 2008 kl. 19.30 Dagsorden: Antenneforeningen Rønege www.roenege.dk 1. Valg af dirigent A. Optælling af stemmeberettigede medlemmer

Læs mere

De to brugerguides blev i udkast sendt i ekstern høring 28. november 2016 med frist for at afgive høringssvar 23. december 2016.

De to brugerguides blev i udkast sendt i ekstern høring 28. november 2016 med frist for at afgive høringssvar 23. december 2016. NOTAT Direkte Betalinger J.nr. 16-8010-000021 Ref. Sib Den 28. marts 2017 Høringsnotat til Brugerguide til Fællesskema 2017 og Brugerguide til Internet Markkort 2017 De to brugerguides blev i udkast sendt

Læs mere

27-04-2011. Hvordan kombineres lægemiddeløkonomi og Den Danske Kvalitetsmodel? - set fra en cheflæges synspunkt

27-04-2011. Hvordan kombineres lægemiddeløkonomi og Den Danske Kvalitetsmodel? - set fra en cheflæges synspunkt ? - set fra en cheflæges synspunkt Cheflæge Jens Friis Bak, Hospitalsenheden Vest? Lægemiddeløkonomi er ikke nævnt under akkrediteringsstandarderne Lægemiddeløkonomi er ikke nævnt under akkrediteringsstandarderne

Læs mere

Vejledning om import af smør fra New Zealand

Vejledning om import af smør fra New Zealand Vejledning om import af smør fra New Zealand November 2009 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FødevareErhverv Kolofon Vejledning om import af smør fra New Zealand November 2009 Denne vejledning

Læs mere

Kochs Skole: Der mangler stadig en nøglevagtsansvarlig på Kochs skole. Stole og bænk i boulderen: Rune står for stole og Jeppe står for bænk.

Kochs Skole: Der mangler stadig en nøglevagtsansvarlig på Kochs skole. Stole og bænk i boulderen: Rune står for stole og Jeppe står for bænk. Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 08.01.2004 Tilstede: Britta, Hans, Dieter, Tonny, Michael, Thomas og Jakob Afbud: René, Rune og Rikke. Referent: Michael Gennemgang af sidste referat / hængepartier

Læs mere

Grund- og Nærhedsnotat om

Grund- og Nærhedsnotat om Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0381 Bilag 1 Offentligt Notat Skatteministeriets Koncerncenter Jura og Samfundsøkonomi Skatteadministration 1. september 2010 1. september 2010 J.nr. 2010-221-0032 Grund-

Læs mere

Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter

Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter NOTAT J.nr. 18-3612-000005 Ref. MEB Den 1. marts 2018 Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter Frivillig gensidig forpligtende aftale for handel i Danmark med skovfrø og -planter, der ikke

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Den 22. marts 2010/ik 1. Godkendelse af dagsorden. Referat Bestyrelsesmøde 03-2010 19. marts 2010 Idrættens Hus kl. 18:00 2. Godkendelse af referat fra møde 02 2010 3. Bestyrelsens siden sidst 3. Bestyrelsens

Læs mere

Generelt. Bemærkning Begrundelse for bemærkning Bemærkning fremsat af:

Generelt. Bemærkning Begrundelse for bemærkning Bemærkning fremsat af: Høringsnotat Ekstern høring om ny bekendtgørelse om indsendelse af indlægssedler til Lægemiddelstyrelsen og om udkast til cirkulære om ændring af variationsvejledningen, marts 2011. Link til høringen på

Læs mere

Status på arbejdet med ændring af reglerne for flytning og genanvendelse af jord

Status på arbejdet med ændring af reglerne for flytning og genanvendelse af jord Status på arbejdet med ændring af reglerne for flytning og genanvendelse af jord Natur og Miljø Konference Den 7. juni 2017 Ole Kiilerich Er jord affald? Affaldsbekendtgørelsen 24 Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

I medfør af 19 i lov om psykologer m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 229 af 8. marts 2012, som ændret ved lov nr. 190 af 27. februar 2017, fastsættes:

I medfør af 19 i lov om psykologer m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 229 af 8. marts 2012, som ændret ved lov nr. 190 af 27. februar 2017, fastsættes: BEK nr 568 af 19/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 16. december 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2016-1465 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU)

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU) 17.5.2014 L 147/79 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE af 10. marts 2014 om fastsættelse af kriterier for etablering og evaluering af europæiske netværk af referencecentre og deres medlemmer og for lettelse

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 7 Del 1 Indledning, pr. 18-04-16 1 Definitioner og generel introduktion, pr. 18-04-16 2 Partiets størrelse, pr. 31-01-16 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter,

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0370 Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0370 Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0370 Bilag 3 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 26. oktober 2005 Med henblik på mødet

Læs mere

BEK nr 157 af 20/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019

BEK nr 157 af 20/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019 BEK nr 157 af 20/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2018-223 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 286 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet/ 2. afd., 2. kt Sags.nr.: PD 1031/EU1-6 Den 10. april 2007 LBO/MEB/LHD/HIP/DKR/TAER/HLAN

Læs mere

Bekendtgørelse om sundhedspersoners tilknytning til lægemiddel- og medicovirksomheder og specialforretninger med medicinsk udstyr

Bekendtgørelse om sundhedspersoners tilknytning til lægemiddel- og medicovirksomheder og specialforretninger med medicinsk udstyr UDKAST Bekendtgørelse om sundhedspersoners tilknytning til lægemiddel- og medicovirksomheder og specialforretninger med medicinsk udstyr I medfør af 202 a, stk. 5 og 6, 202 c, stk. 2, og 272 i sundhedsloven,

Læs mere

modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale

modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Vejledning for leverandører af genetisk modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Oktober 2016 Vejledning for leverandører af genetisk modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Oktober

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik Mødetidspunkt 05-09-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19:00 Tilstede:

Læs mere

Guide til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter

Guide til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter Guide til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter Denne guide beskriver, hvordan man udfylder skemaet til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter.

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00 Åben Referat Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut Madsen,

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Landbrug & Fødevarer takker for muligheden for at afgive kommentarer til brugerguides til Fællesskema og Internet Markkort.

Landbrug & Fødevarer takker for muligheden for at afgive kommentarer til brugerguides til Fællesskema og Internet Markkort. Dato 22. december 2016 Side 1 af 5 NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V Sendt per mail til: direktebetalinger@naturerhverv.dk og sib@naturerhverv.dk J.nr 16-8010-000021 Offentlig høring

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om EU's CO 2 -kvoteregister og Det Danske Kyoto-register

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om EU's CO 2 -kvoteregister og Det Danske Kyoto-register Til høringsparterne se bilag 1 17. september 2013 Sag 2013-0034700 /SORHOU Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om EU's CO 2 -kvoteregister og Det Danske Kyoto-register Vedlagt fremsendes i høring udkast

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT Bruxelles, den 10. juli 2018 Ophæver og erstatter meddelelsen af 27. februar 2018 MEDDELELSE TIL INTERESSENTER DET FORENEDE KONGERIGES

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del Bilag 232 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del Bilag 232 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09 FLF alm. del Bilag 232 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 17. april 2009 Sagsnr.: 39./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Kapitel 1. Bekendtgørelsens anvendelsesområde og definitioner

Kapitel 1. Bekendtgørelsens anvendelsesområde og definitioner Bekendtgørelse om slagtepræmie for kvier, tyre og stude1) I medfør af 1, stk. 2, 4 og 5, 1 a, stk. 1 og 2, 4, stk. 1 og 5, og 23, stk. 1, 2 og 3, i lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger

Læs mere

Information om den nye registreringsattest

Information om den nye registreringsattest 2003-4400-16/ MT 3298-info DATAAFDELINGEN Sekretariatet Information om den nye registreringsattest Den 5. december 2005 tager Rigspolitiet en ny registreringsattest i brug. Den nye registreringsattest

Læs mere