2.. Anden prøvetagning af frø, herunder prøvetagning af udenlandske partier.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2.. Anden prøvetagning af frø, herunder prøvetagning af udenlandske partier."

Transkript

1 Side 1 af 5 1. Indledning Denne instruks i prøvetagning af frø er i overensstemmelse med de gældende regler, vedtaget af International Seed Testing Association forkortet ISTA. Der er nævnt metoder, der ikke er i overensstemmelse med ISTAs regler. I pågældende tilfælde, er det nævnt at metoden ikke kan benyttes, såfremt der skal udstedes et ISTA analysebevis. Instruksen skal anvendes af prøvetagere ved: 1. Prøvetagning, mærkning og forsegling af frø i forbindelse med produktion af partier af frø efter reglerne i NaturErhvervstyrelsens bekendtgørelser. Nyeste udgaver af bekendtgørelserne om markfrø, sædekorn og grønsagsfrø findes på Anden prøvetagning af frø, herunder prøvetagning af udenlandske partier. Ansvarsfordeling Prøvetager og virksomhed har hver deres klart afgrænsede ansvar i forbindelse med prøvetagning, herunder indberetning, mærkning og prøvehåndtering. Ansvarsfordelingen afhænger blandt andet af typen af anlæg, og om virksomheden er godkendt til at bruge autoriserede prøvetagere. Denne instruks henvender sig derfor til både prøvetagere og til virksomheder, der får prøvetaget. Anden lovgivning Denne instruks beskriver kun regler i forhold til certificering af frø og sædekorn, men vær opmærksom på, at der kan være regler om mærkning eller sporbarhed af korn og frø inden for andre regelsæt f.eks. omkring plantesundhed eller økologi. 1.1 To typer af prøvetagere samt automatisk prøvetagning Der findes to typer af prøvetagere: officielle og autoriserede prøvetagere. De to typer af prøvetagere er beskrevet i afsnit og Det påhviler begge typer af prøvetagere at varetage prøvetagningsopgaverne efter NaturErhvervstyrelsen Instruks i prøvetagning af frø, samt følge supplerende mundtlige eller skriftlige anvisninger fra NaturErhvervstyrelsen i forbindelse med prøvetagning. For det enkelte parti skal alle prøvetagningsopgaverne (prøvetagning, mærkning og forsegling af parti, neddeling, mærkning og plombering af prøver samt registreringer) håndteres af én type af prøvetagere. Det er ikke tilladt at lade den officielle prøvetager udtage primærprøverne af et parti og lade den autoriserede prøvetager neddele den sammensatte prøve. Dog kan en virksomhed, der er autoriseret til at benytte autoriserede prøvetagere, søge NaturErhvervstyrelsen om at måtte benytte officielle prøvetagere til klart afgrænsede delopgaver. Dispensationen vil i givet fald blive givet ud fra en konkret vurdering, og det er en forudsætning, at arbejdsdelingen er beskrevet i virksomhedens kvalitetshåndbog, og at teksten er forudgående godkendt af NaturErhvervstyrelsen. En sådan delt prøvetagning sker under virksomhedens fulde ansvar.

2 Side 2 af 5 Såfremt prøvetagning, neddeling m.m. af et parti udføres af forskellige prøvetagere, skal det registreres hvilken prøvetager, der er ansvarlig for hvilken del af processen. Registreringen kan føres i prøvetagers logbog. En del af prøvetagningen kan foretages med et automatisk prøvetagningsanlæg. Sådanne anlæg skal være godkendt af NaturErhvervstyrelsen, ligesom virksomheder, der har sådanne anlæg, har visse forpligtelser knyttet til prøvetagningen/anlægget, se kapitel Fuldførelsen af prøvetagningen foretages enten af en autoriseret eller en officiel prøvetager Officielle prøvetagere Officielle prøvetagere udfører prøvetagning for NaturErhvervstyrelsen og må prøvetage for alle virksomheder, og må prøvetage de arter, som de har bestået eksamen i. Officielle prøvetagere får ét årligt tilsynsbesøg af en medarbejder fra NaturErhvervstyrelsen Autoriserede prøvetagere En autoriseret prøvetager kan være en person ansat i en virksomhed, der arbejder med frøproduktion, frøavl, frøforarbejdning eller frøhandel. En autoriseret prøvetager kan også være en privat prøvetager, det vil sige selvstændig eller ansat uden for frøbranchen. Autoriserede prøvetagere har af NaturErhvervstyrelsen fået autorisation til at udføre prøvetagning. De autoriserede prøvetagere må prøvetage de artsgrupper, de har bestået eksamen i, og i de virksomheder, det er aftalt med NaturErhvervstyrelsen. Som et led i autorisationen skal en autoriseret prøvetager have mindst ét årligt tilsynsbesøg fra NaturErhvervstyrelsen. Virksomheder, der benytter autoriserede prøvetagere, skal være godkendt af NaturErhvervstyrelsen og skal blandt andet have en kvalitetshåndbog for prøvetagning. Virksomhederne får en eller flere tekniske audits samt en systemaudit årligt Uddannelse af prøvetagere Praktisk og teoretisk prøve En prøvetager skal have bestået praktisk eksamen i prøvetagning af frø, inden prøvetagning må udføres selvstændigt. Herudover skal prøvetageren bestå den teoretiske eksamen i NaturErhvervstyrelsens førstkommende kursus i prøvetagning af frø. NaturErhvervstyrelsen udsteder et foreløbigt autorisationsbevis til autoriserede prøvetagere, når den praktiske eksamen er bestået. Når den teoretiske eksamen bestås, udstedes et endeligt autorisationsbevis. Det fremgår af autorisationsbeviserne, hvilke artsgrupper prøvetageren må prøvetage.

3 Side 3 af 5 Efteruddannelse Prøvetagere skal deltage i et efteruddannelseskursus mindst hvert andet år. Natur Erhvervstyrelsen afholder årligt efteruddannelseskurser, der annonceres på hjemmesiden. Virksomheder, der benytter autoriserede prøvetagere, må forestå efteruddannelse for disse. 1.2 Prøvetagningens formål Formålet med prøvetagning af et frøparti er: - At lave en prøve, der er repræsentativ for det parti, der er prøvetaget. - At mærke parti og prøve med bl.a. referencenummer for at sikre, at analyseresultaterne kan henføres til det parti, der er prøvetaget. - Forsegle parti og prøve. Forseglingen garanterer, at der ikke er sket ændringer i parti eller prøve efter prøvetagning. Prøverne bruges til: - Analyse på laboratorium. Resultatet af analysen danner baggrund for certificering af partiet - Kontroldyrkning, der danner baggrund for certificering - Kopiprøve, der opbevares på virksomheden - Kontrolprøve for vandindhold i sædekorn - Efterkontrolprøve, kontrol af laboratoriets arbejde 1.3 Prøvetagerens funktion og ansvar Alle prøvetagere skal følge den nyeste version af Instruks i prøvetagning af frø, og autoriserede prøvetagere skal herudover følge virksomhedens kvalitetshåndbog. Prøvetageren skal have gode arbejdsrutiner og være omhyggelig. Specielt skal det sikres, at udstyr virker korrekt, og at der foretages de nødvendige registreringer. Plombetang og plomber Alle prøvetagere får udleveret en plombetang af NaturErhvervstyrelsen. Hver plombetang har et unikt nummer. Plombetangen skal returneres til NaturErhvervstyrelsen, når prøvetageren ophører med at arbejde som prøvetager. Det er prøvetagerens ansvar at holde styr på håndlukkeplomber og forseglingsetiketter og at sikre sig, at kun prøvetageren har adgang til plombetangen. Brug af plomber og forseglingsetiketter, er under prøvetagerens ansvar. Prøvetageren skal føre regnskab over beholdningen af håndlukkeplomber og forseglingsetiketter. Vedligeholdelse af prøvetagerens ekspertise Prøvetageren skal deltage i efteruddannelse efter NaturErhvervstyrelsens regler og vedligeholde prøvetagningsekspertisen ved jævnligt at udføre prøvetagningsarbejde.

4 Side 4 af 5 Håndtering af tvivlstilfælde Prøvetageren skal nægte at udføre prøvetagningsarbejdet, hvis partiet tydeligt ikke er tilstrækkeligt ensartet. Såfremt der opstår situationer omkring prøvetagning mærkning og forsegling m.m. af certificerede partier, som ikke følger instruksen, må prøvetagere ikke udføre opgaven, uden forudgående at have fået tilladelse fra NaturErhvervstyrelsen. Øvrige forpligtigelser 1. Sikre, at prøvetagnings- og neddelingsudstyret vedligeholdes og altid fungerer korrekt, og at det opbevares forsvarligt. 2. Føre en logbog over prøvetagningen efter NaturErhvervstyrelsens retningslinjer. 3. Overlevere en/flere forseglede prøver til virksomheden for hvert parti, som virksomheden har ønsket prøvetaget. Fratagelse af autorisation for prøvetagere NaturErhvervstyrelsen kan i særlige tilfælde fratage en prøvetager sin autorisation. Følgende medfører fratagelse af autorisation: 1. Det konstateres at prøvetageren ikke vedligeholder sine kompetencer 2. Prøvetageren ikke følger tilfredsstillende op på en eller flere afvigelser. 3. Prøvetageren ikke følger anvisninger fra NaturErhvervstyrelsen. 1.4 Prøvetagerens uafhængighed og habilitet Firmaet må ikke udsætte prøvetageren for pres eller anden påvirkning, der kan influere på prøvetagerens arbejde eller resultatet heraf. Resultatet af prøvetagningen må ikke være afhængig af prøvetagerens arbejdsbetingelser. F.eks. må prøvetageren ikke være akkordlønnet. 1.5 Virksomhedens ansvar ved prøvetagning For at sikre, at prøvetagning kan ske tilfredsstillende, skal firmaet sørge for: 1. Prøvetagning kan udføres et sted, hvor der er tilstrækkeligt med lys og plads. 2. Partier, der ønskes prøvetaget, mærket og forseglet, skal være let tilgængelige og klart adskilte fra andre partier, så fejl eller forvekslinger forebygges. 3. Et passende lokale skal stilles til rådighed til neddeling, mærkning og forsegling af prøver og til udførelse af diverse papirarbejde. Lokalet skal være placeret i tilknytning til de lokaler, hvor den øvrige del af prøvetagningsarbejdet foregår. 4. Et passende skab eller lokale, som kan aflåses eller plomberes, skal stilles til prøvetagerens rådighed til brug for materialer, som kun prøvetageren må have adgang til.

5 Side 5 af 5 5. De nødvendige tilladelser og autorisationer f.eks. af automatiske prøvetagningsanlæg, godkendelse til brug af autoriserede prøvetagere, udlevering af løsvare, store moderpartier af sædekorn mm. Såfremt disse krav ikke er opfyldt, skal prøvetageren nægte prøvetagning og kontakte NaturErhvervstyrelsen. 1.6 Opdatering af Instruks i prøvetagning af frø NaturErhvervstyrelsen opdaterer instruksen efter behov og lægger den reviderede tekst på hjemmesiden. Et følgebrev beskriver ændringerne. Alle prøvetagere skal have adgang til en papirversion af instruksen, der hvor der prøvetages. Officielle prøvetagere skal have deres personlige eksemplar, mens autoriserede prøvetagere skal have adgang til en papirversion på den virksomhed, hvor de prøvetager. NaturErhvervstyrelsen orienterer via -gruppe når der er opdateringer til instruksen. Tilmelding til gruppen sker ved at sende en til planter@naturerhverv.dk med titlen Instruks i prøvetagning af frø. Brugere af Instruks i prøvetagning frø har ansvar for at indsætte de reviderede sider samt fjerne og kassere alle forældede udgaver, så disse ikke anvendes ved en fejl. Følgebreve indsættes i Instruks i prøvetagning af frø under faneblad 25. Kvittering Officielle og autoriserede prøvetagere skal kvittere for modtagelse af ændringerne til instruksen. Det sker ved at logge ind i det elektroniske indberetningsvindue og trykke på knappen: bekræft Jeg har modtaget ændringer og opdateret min Instruks i prøvetagning og sat mig ind i ændringerne. Fremtidig adgang til elektronisk indberetning af partier forudsætter, at man har bekræftet den seneste opdatering af instruksen.

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 7 Del 1 Indledning 1 Definitioner og generel introduktion 2 Partiets størrelse 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter 4 Prøvestørrelser og neddeling

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 7 Del 1 Indledning, pr. 31-01-16 1 Definitioner og generel introduktion, pr. 31-01-16 2 Partiets størrelse, pr. 31-01-16 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter,

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 7 Del 1 Indledning, pr. 18-04-16 1 Definitioner og generel introduktion, pr. 18-04-16 2 Partiets størrelse, pr. 31-01-16 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter,

Læs mere

Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier

Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Planter Februar 2014 Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier 1 Indledning Det muligt at producere partier af

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 8 Del 1 Indledning, pr. 15-08-16 1 Definitioner og generel introduktion, pr. 15-08-16 2 Partiets størrelse, pr. 31-01-16 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter,

Læs mere

8. Forsegling af partier

8. Forsegling af partier Side 1 af 8 8. Forsegling af partier Ved forsegling forstås, at de enkelte enheder (f.eks. kasse, sæk, container, silo) er lukket på en sådan måde, at de ikke kan åbnes og lukkes igen, uden at forseglingen

Læs mere

Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder

Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder J. nr. 14-3053-000023 December 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Kolofon Vejledning for procesaudit

Læs mere

16. Fornyet prøvetagning

16. Fornyet prøvetagning Side 1 af 6 16. Fornyet prøvetagning Fornyet prøvetagning af partier produceret her i landet er beskrevet i følgende punkter, mens fornyet prøvetagning af partier fra udlandet er beskrevet i kapitel 18.

Læs mere

Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion af store partier)

Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion af store partier) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Planter August 2012 Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion

Læs mere

2. Definitioner og introduktion til certificering og analysebeviser

2. Definitioner og introduktion til certificering og analysebeviser Side 1 af 9 2. Definitioner og introduktion til certificering og analysebeviser 2.1 Definitioner For at lette brugen af instruksen er ord og begreber, der bruges i forbindelse med prøvetagning, beskrevet.

Læs mere

6. Håndtering af prøver

6. Håndtering af prøver Side 1 af 7 6. Håndtering af prøver Umiddelbart efter neddeling af den sammensatte prøve til originalprøve og duplikatprøver, skal poserne med original- og duplikatprøverne mærkes og forsegles. Såfremt

Læs mere

séàäéçåáåö=çã=~ìíçêáëéêéçé= Ñê ~å~äóëéä~äçê~íçêáéê

séàäéçåáåö=çã=~ìíçêáëéêéçé= Ñê ~å~äóëéä~äçê~íçêáéê = mä~åíéçáêéâíçê~íéí= séàäéçåáåö=çã=~ìíçêáëéêéçé= Ñê ~å~äóëéä~äçê~íçêáéê = gìäá=ommv= = = = = = = jáåáëíéêáéí=ñçê=c ÇÉî~êÉêI=i~åÇÄêìÖ=çÖ=cáëâÉêá Plantedirektoratet Sektor for Frø og Sædekorn Skovbrynet

Læs mere

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-31020-000020 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Lovtidende A. Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn Lovtidende A Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn I medfør af 1, stk. 3, nr. 9, i lov om frø, kartofler og planter, jf. lovbekendtgørelse nr. 195 af 12. marts 2009, og 25 i lov

Læs mere

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn BEK nr 941 af 11/08/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 2. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-0114-000005 Senere ændringer

Læs mere

8. Forsegling af partier

8. Forsegling af partier Side 1 af 7 8. Forsegling af partier Ved forsegling forstås, at de enkelte enheder (f.eks. kasse, sæk, container, silo) er lukket på en sådan måde, at de ikke kan åbnes og lukkes igen, uden at forseglingen

Læs mere

9. Indberetning til NaturErhvervstyrelsen

9. Indberetning til NaturErhvervstyrelsen Side 1 af 28 9. Indberetning til NaturErhvervstyrelsen Virksomhedens og prøvetagers opgaver ved indberetning Et parti skal anmeldes til certificering af den virksomhed, der producerer eller importerer

Læs mere

4. Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter

4. Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter Side 1 af 28 4. Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter I dette kapitel kan man læse om: 1. Hvor mange primær prøver der minimum skal udtages af et parti. 2. Hvilke prøvetagningsinstrumenter man må bruge,

Læs mere

10. Prøvetagning af sædekorn

10. Prøvetagning af sædekorn Side 1 af 11 10. Prøvetagning af sædekorn Punkterne nedenfor omhandler prøvetagning, mærkning og forsegling i situationer der kun gælder for sædekorn. Specielt for sædekorn gælder: danske normer og hermed

Læs mere

11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter

11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter Side 1 af 7 11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter Kapitlet omhandler markfrø, som omfatter frø af græsser, bælgplanter (bælgsæd og græsmarksbælgplanter), bederoer,

Læs mere

Sagsnummer: 13-362-000002 Dato: 25. august 2014

Sagsnummer: 13-362-000002 Dato: 25. august 2014 Sagsnummer: 13-362-000002 Dato: 25. august 2014 Udkast til: Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter, administreret af NaturErhvervstyrelsen. Gensidig forpligtende aftale for handel i Danmark

Læs mere

BRANCHEUDVALGET FOR FRØ Danish Seed Council Axeltorv 3, 1609 København V

BRANCHEUDVALGET FOR FRØ Danish Seed Council Axeltorv 3, 1609 København V BRANCHEUDVALGET FOR FRØ Danish Seed Council Axeltorv 3, 1609 København V 31. oktober 2012 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Att.: Ole Olsen, formand for UPU Sædekorns-

Læs mere

Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter

Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter Side 1 af 28 Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter Oversigten rummer: Prøvemærkesedler side 2 Mærkesedler til partier, indledning side 3 Mærkesedler til partier side 4 Dæk- og forseglingsetiketter

Læs mere

Møde i arbejdsgruppen for certificering 26. januar 2016 hos NaturErhvervstyrelsen

Møde i arbejdsgruppen for certificering 26. januar 2016 hos NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen Den 27. januar 2016 Sagsnr.: 16-31011-000001 Møde i arbejdsgruppen for certificering 26. januar 2016 hos NaturErhvervstyrelsen Deltagere: Holger Lunden Nielsen og Smith, Lars Jørgen

Læs mere

Referat Arbejdsgruppemøde for Certificering Tirsdag den 24. april Sted: Eurofins, Vejen

Referat Arbejdsgruppemøde for Certificering Tirsdag den 24. april Sted: Eurofins, Vejen Referat Arbejdsgruppemøde for Certificering Tirsdag den 24. april 2018 Sted: Eurofins, Vejen Deltagere: Christian Bak Jepsen (Eurofins), Sarah Bjerre Lindboe (Eurofins), Elzbieta Orlowska (Eurofins), Martin

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om sædekorn

Høring over udkast til bekendtgørelse om sædekorn Til adressaterne på vedlagte liste Den 19. december 2013 Sagsnr.: 13-31020-000010 KSJ Høring over udkast til bekendtgørelse om sædekorn Hermed sender NaturErhvervstyrelsen følgende udkast i høring: Bekendtgørelse

Læs mere

Ændringsskema Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Ændringsskema Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn NaturErhvervstyrelsen Planter Den 03. november 2016 Sagsnr.: 16-0114-000014 KRBA (Ændring af gældende BEK nr. 941 af 11. 8.2015) Ændringsskema Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Læs mere

Ændringsskema Bekendtgørelse om sædekorn

Ændringsskema Bekendtgørelse om sædekorn NaturErhvervstyrelsen Planter Den 20. oktober 2016 Sagsnr.: 16-0114-000005 Sagsbehandler: KRBA (Ændring af gældende BEK om sædekorn nr. 453 af 24. maj 2016) Ændringsskema Bekendtgørelse om sædekorn EU-retsakt,

Læs mere

Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter

Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter NOTAT J.nr. 18-3612-000005 Ref. MEB Den 1. marts 2018 Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter Frivillig gensidig forpligtende aftale for handel i Danmark med skovfrø og -planter, der ikke

Læs mere

Energistyrelsens vejledning om energimærkning til virksomheder der udfører energimærkning

Energistyrelsens vejledning om energimærkning til virksomheder der udfører energimærkning V EJLEDNING rev. 30. september 2014 J.nr. 3009/3027-0063 Ref. ABK/SRO Energibesparelser Side 1/ 12 Energistyrelsens vejledning om energimærkning til virksomheder der udfører energimærkning Indholdsfortegnelse

Læs mere

Internationale regler for certificering af frø

Internationale regler for certificering af frø Internationale regler for certificering af frø Sektorchef Grethe Tarp, Frø og Sædekorn DanSeed Symposium 2008 OECD regelsættene for sortscertificering og kontrol af frø i international handel Et globalt

Læs mere

Gebyrer 2014 Taksterne gælder for ydelser leveret efter 1. januar 2014

Gebyrer 2014 Taksterne gælder for ydelser leveret efter 1. januar 2014 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 107 Offentligt (01) Gebyrer 2014 Taksterne gælder for ydelser leveret efter 1. januar 2014 Varenummer Lovhjemmel

Læs mere

Kloakmestrenes TV-Inspektion

Kloakmestrenes TV-Inspektion Kravspecifikationer Rev.12 / 16. september - 2013 Certificeringsordningen Kloakmestrenes TV-Inspektion Til brug for certificering af virksomheder, der udfører TV inspektion af kloakledninger, indenfor

Læs mere

Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog fjerkrævirksomheder

Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog fjerkrævirksomheder Fødevarestyrelsen KONTOR FOR INTERNATIONAL HANDEL J.nr.: 2011-20-7560-00004/LTM Revideret d. 22.05.2015/LIGA Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog

Læs mere

Aut.nr.: Sagsnr.: 1. Generelle oplysninger om virksomheden. 2. Ansøgning

Aut.nr.: Sagsnr.: 1. Generelle oplysninger om virksomheden. 2. Ansøgning ANSØGNING OM AUTORISATION TIL PRODUKTION, BEHANDLING, OPBEVARING, IMPORT, SALG OG EKSPORT AF ØKOLOGISKE PRODUKTER, TIL BRUG FOR DEN ØKOLOGISKE JORDBRUGSPRODUKTION Aut.nr.: Sagsnr.: I skal udfylde alle

Læs mere

1. Generelle oplysninger om virksomheden I skriver virksomhedens/produktionsenhedens navn under punkt a).

1. Generelle oplysninger om virksomheden I skriver virksomhedens/produktionsenhedens navn under punkt a). Vejledning i at udfylde skemaet: Ansøgning om autorisation til produktion, behandling, opbevaring, import, salg og eksport af økologiske produkter til brug for den økologiske jordbrugsproduktion I skal

Læs mere

Sortsafprøvning - status og nye tiltag TystofteFonden. Gerhard Deneken

Sortsafprøvning - status og nye tiltag TystofteFonden. Gerhard Deneken Sortsafprøvning - status og nye tiltag TystofteFonden Gerhard Deneken +45 5080 8451 gde@tystofte.dk Antal 2016-17 anmeldelser afprøvninger Anm-17 Anm-16 Afpr 17 Afpr 16 Vårhvede 3 0 3 1 Vårbyg 35 34 53

Læs mere

Anmeldelse af marker til jordprøvetagning Forud for avl af læggekartofler til salg revideret version 1.2

Anmeldelse af marker til jordprøvetagning Forud for avl af læggekartofler til salg revideret version 1.2 Anmeldelse af marker til jordprøvetagning Forud for avl af læggekartofler til salg revideret version 1.2 16-37410-000003 Oktober 2016 Indhold Redaktion: NaturErhvervstyrelsen Tekst: Enhed for planter ISBN:

Læs mere

Intern auditrapport for DI-Teknik A/S

Intern auditrapport for DI-Teknik A/S Intern auditrapport for Auditor: Auditdato: Deltagere: Peter W. Steffensen, Ledende auditor, Lekon Johnny Andersen, auditor, Lekon 26. august 2010 Jan B. Petersen, SKS- og personaleansvarlig, DI-Teknik

Læs mere

Vejledning i at anmelde arealer til avl af læggekartofler.

Vejledning i at anmelde arealer til avl af læggekartofler. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Center for Jordbrug, Planter Nyropsgade 30, 1780 København V. E-mail: xkar@naturerhverv.dk Vejledning i at anmelde arealer til avl af

Læs mere

AUTORISATION SOM ØKOLOGISK VIRKSOMHED

AUTORISATION SOM ØKOLOGISK VIRKSOMHED Plantedirektoratet AUTORISATION SOM ØKOLOGISK VIRKSOMHED Vejledning for landbrugets forsyningsvirksomheder og nonfood-producenter underlagt Plantedirektoratets økologikontrol JULI 2005 Gældende fra den

Læs mere

Anmeldelse af marker til jordprøvetagning Forud for avl af læggekartofler til salg revideret version 1.3

Anmeldelse af marker til jordprøvetagning Forud for avl af læggekartofler til salg revideret version 1.3 Anmeldelse af marker til jordprøvetagning Forud for avl af læggekartofler til salg revideret version 1.3 16-37410-000003 Januar 2017 Redaktion: NaturErhvervstyrelsen Tekst: Enhed for planter ISBN: 978-87-7120-818-4

Læs mere

modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale

modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Vejledning for leverandører af genetisk modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Oktober 2016 Vejledning for leverandører af genetisk modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Oktober

Læs mere

Dagsorden. bestyrelsesmedlemmer. 1. Valg af dirigent og stemmetæller. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Valg af formand. 4. Præsentation af lokalt valgte

Dagsorden. bestyrelsesmedlemmer. 1. Valg af dirigent og stemmetæller. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Valg af formand. 4. Præsentation af lokalt valgte Dagsorden 1. Valg af dirigent og stemmetæller 2. Bestyrelsens beretning 3. Valg af formand 4. Præsentation af lokalt valgte bestyrelsesmedlemmer 5. Behandling af indkomne forslag 6. Eventuelt Frøsektionens

Læs mere

Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere

Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere Side 1 af 6 Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere BEK nr 702 af 25/06/2004 (Gældende) LOV Nr. 351 af 19/05/2004 Lovgivning som forskriften vedrører Senere

Læs mere

Vejledning for produktion af præbasis. miniknolde

Vejledning for produktion af præbasis. miniknolde Vejledning for produktion af præbasis planter og - miniknolde December 2018 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen i 2018 Miljø- og Fødevareministeriet Landbrugsstyrelsen Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Dato: 6. oktober 2011 Side 1 af 7. Fælles Databehandlerinstruks -

Dato: 6. oktober 2011 Side 1 af 7. Fælles Databehandlerinstruks - Dato: 6. oktober 2011 Side 1 af 7 Fælles Databehandlerinstruks - FLIS Dato: 6. oktober 2011 Side 2 af 7 Issue/ Version Forfatter Beskrivelse 1.0 Brian Jørgensen Første godkendte udgave af fælles databehandlerinstruks

Læs mere

BEK nr 545 af 30/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016

BEK nr 545 af 30/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 BEK nr 545 af 30/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00005 Senere ændringer

Læs mere

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Bilag K Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Københavns Kommune [Forvaltning] [Center] CVR.nr.: 64 94 22 12 [Adresse] (Herefter benævnt Kunden) og [Firmanavn] CVR.nr.: [CVR.nr.] [Adresse] [Postnummer

Læs mere

Instruks for kompetencer, ansvar, opgavefordeling og delegation

Instruks for kompetencer, ansvar, opgavefordeling og delegation Instruks for kompetencer, ansvar, opgavefordeling og delegation Ansvarlig: Forstander Målgruppe: Alle medarbejdere, der udfører sundhedsfaglige opgaver og behandling Udarbejdet af: Ad hoc arbejdsgruppe

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

Udkast til. Kapitel 1. Kvalitetsledelsessystemet

Udkast til. Kapitel 1. Kvalitetsledelsessystemet Udkast til Bekendtgørelse om kvalitetsledelsessystemer for autoriserede virksomheder på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet og for virksomheder med virksomhedsgodkendelse på gasområdet I medfør af 20,

Læs mere

Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1

Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1 Finanstilsynet 16. februar 2015 J.nr. 50218-0007 /lcc Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1 I medfør af 199, stk. 13, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed,

Læs mere

Den sikre vej for nye sorter og udsæd TystofteFonden. Gerhard Deneken

Den sikre vej for nye sorter og udsæd TystofteFonden. Gerhard Deneken Den sikre vej for nye sorter og udsæd TystofteFonden Gerhard Deneken +45 5080 8451 gde@tystofte.dk Snitflade mellem NaturErhvervstyrelsen og TystofteFonden per 1. jan 2017 Offentlige myndigheder Ikke-offentlig

Læs mere

Legepladscertificeringen

Legepladscertificeringen Side 1 af 6 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Legepladscertificeringens formål og grundlag... 2 1.1. Formål.... 2 1.2. Organisation... 2 1.3. Certificeringsgrundlag og kontrolomfang... 2 1.4. Vilkår og ansvarsforhold...

Læs mere

Vejledning for leverandører af genetisk modificeret (GM) frø og vegetativt formeringsmateriale

Vejledning for leverandører af genetisk modificeret (GM) frø og vegetativt formeringsmateriale Vejledning for leverandører af genetisk modificeret (GM) frø og vegetativt formeringsmateriale Marts 2008 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet Kolofon Vejledning for leverandører

Læs mere

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3 Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: 1. Definitioner Dancerts bestemmelser for certificering af ledelsessystemer omfatter: - Alm. vilkår for certificerings,

Læs mere

Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1)

Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1) BEK nr 874 af 01/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juli 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 50218-0007 Senere ændringer til

Læs mere

Mærkesedler til prøver

Mærkesedler til prøver Side 1 af 26 Mærkesedler til prøver Formular 44 Grøn Mærkning af prøver af partier, hvoraf der skal udtages efterkontrolprøver (kapitel 6.2) Efterkontrolprøve udtaget af et parti, der tidligere har været

Læs mere

Proceduren Proceduren for en given vare eller varetype fastlægges ud fra:

Proceduren Proceduren for en given vare eller varetype fastlægges ud fra: Forudsætning for CE-mærkning En fabrikant kan først CE-mærke sit produkt og dermed få ret til frit at sælge byggevaren i alle EU-medlemsstater, når fabrikanten har dokumenteret, at varens egenskaber stemmer

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer August 2017 Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer August 2017 Denne vejledning er udarbejdet af:

Læs mere

NSP Servicevilkå r for Indirekte GW LEVERANDØR

NSP Servicevilkå r for Indirekte GW LEVERANDØR NSP Servicevilkå r for Indirekte GW LEVERANDØR Parter Denne aftale om at anvende den Nationale Serviceplatform (NSP) er indgået mellem Statens Serum Institut (SSI) v/national Sundheds-it (NSI) som systemansvarlig

Læs mere

Information om. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger

Information om. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Information om Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Certificering af indbrudshæmmende produkter beregnet til indbygning som skalsikring af bygninger. Dancert-sekretariat:

Læs mere

Databehandleraftale Leverandør

Databehandleraftale Leverandør , Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag L - 1 Leverandør Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem: Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CVR.nr.: 64 94 22

Læs mere

Levering af jordanalyser til Odense Nord Miljøcenter. Bilag 1 - Kravspecifikation

Levering af jordanalyser til Odense Nord Miljøcenter. Bilag 1 - Kravspecifikation Levering af jordanalyser til Odense Nord Miljøcenter Bilag 1 - Kravspecifikation Dato: 29-08-2017 Dokument id: 70351 Version: 0.1 Udarbejdet af: Kontrol: RAO FA, SH, KAJE, PSR side 2 af 6 Odense Renovation

Læs mere

Tilskudsadministration

Tilskudsadministration Af Camilla Mørk Rösler 1.marts 2014 Versionsnummer 1.04 Service Level Agreement (SLA) Tilskudsadministration INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 1.1 Formål... 2 1.2 Ansvarlig... 2 1.3 Relevans for medarbejdere...

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Kontrol, Enhed for Jordbrugskontrol i 2015 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere

FÆLLES FORRETNINGSGANG KONTANTKASSER

FÆLLES FORRETNINGSGANG KONTANTKASSER FÆLLES FORRETNINGSGANG KONTANTKASSER KONCERNSERVICE Gældende fra: 1. februar 2015 Senest godkendt: 27. juni 2014 i Økonomikredsen Senest opdateret: 23. januar 2015 Af: Koncernservice Henvisning: Københavns

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) TH. LANGS HF & VUC. vedrørende. ordblindeundervisning

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) TH. LANGS HF & VUC. vedrørende. ordblindeundervisning Driftsoverenskomst mellem XX (driftsoverenskomstpart) og vedrørende ordblindeundervisning Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende bilag og danner rammen om parternes rettigheder

Læs mere

Databehandleraftale Underleverandør

Databehandleraftale Underleverandør , Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag L 2 Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem: [Indsæt Leverandørens virksomhedsnavn] Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CVR.nr.: [Indsæt]

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Sct. Ibs skole https://sctibs.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version Sct. Ibs skole https://sctibs.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.0.9 Sct. Ibs skole https://sctibs.cposonline.dk/ SÅDAN OPRETTER DU EN BRUGER... 3 SÅDAN LOGGER DU IND... 5 SÅDAN TILKNYTTER DU EN RELATION TIL DIN KONTO (ADMINISTRER FLERE

Læs mere

personlig pleje og delegerede sygeplejeydelser Tillæg til Kvalitetskrav til private leverandører af

personlig pleje og delegerede sygeplejeydelser Tillæg til Kvalitetskrav til private leverandører af Kvalitetskrav til private leverandører af personlig pleje og delegerede sygeplejeydelser Tillæg til Kvalitetskrav til private leverandører af personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp, madservice September

Læs mere

Certificering af frø under den kommende EU-frølov. Merete Buus

Certificering af frø under den kommende EU-frølov. Merete Buus Certificering af frø under den kommende EU-frølov Merete Buus Certificering af frø hvorfor det? Certificering af frø under den kommende EU-frølov / Merete Buus 2 Certificering af frø hvorfor det? Garanti

Læs mere

Privat leverandør af høreapparater

Privat leverandør af høreapparater Privat leverandør af høreapparater Krav til at opnå og vedligeholde godkendelsen som privat leverandør af høreapparater September 2010 DELTA Side 1 af 7. Indhold Indhold.2 Indledning...3 Inden klinikken

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG Jobordre Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. JOBORDRE... 3 3. OPRETTELSE OG VISNING AF JOBORDREOPLYSNINGER... 3 3.1 OPRETTELSE

Læs mere

Vejledning. Kontrolinstansers efterprøvning af kvalitetsledelsessystemer for autoriserede virksomheder på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet

Vejledning. Kontrolinstansers efterprøvning af kvalitetsledelsessystemer for autoriserede virksomheder på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet 1/15 Vejledning Kontrolinstansers efterprøvning af kvalitetsledelsessystemer for autoriserede virksomheder på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet og for virksomheder med virksomhedsgodkendelse på gasområdet.

Læs mere

Om Dyrlægeregistret, VetReg

Om Dyrlægeregistret, VetReg Dyrlægeregistret, VetReg, indeholder oplysninger om alle dyrlæger med dansk autorisation Om VetReg side 2 >> Adgang til oplysninger i VetReg side 3 >> Dyrlægers forpligtigelser i VetReg side 4 >> Her findes

Læs mere

Bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revisorer

Bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revisorer Bekendtgørelse nr. Bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revisorer I medfør af 4, stk. 2, og 9, stk. 3, i revisorloven, jf. lov nr. 468 af 17. juni 2008, som ændret ved 1, nr. 5,

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Oktober 2018 Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning August 2017 Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning August 2017 Denne vejledning er udarbejdet af:

Læs mere

Databehandleraftale. om [Indsæt navn på aftale]

Databehandleraftale. om [Indsæt navn på aftale] Databehandleraftale om [Indsæt navn på aftale] Jf. bestemmelserne i lov nr. 429 af 31. maj 2000 om behandling af personoplysninger med senere ændringer (Persondataloven) mellem Vesthimmerlands Kommune

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet )

DATABEHANDLERAFTALE. [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet ) Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab DATABEHANDLERAFTALE Indgået mellem [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet ) og [Databehandleren: F.eks. en lønbehandler] [Adresse]

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om grønsagsfrø 1)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om grønsagsfrø 1) Lovtidende A Bekendtgørelse om grønsagsfrø 1) I medfør af 1, 3, stk. 1, og 4, stk. 2, i lov om frø, kartofler og planter, jf. lovbekendtgørelse nr. 195 af 12. marts 2009, og 1-2 og 13, stk. 3, i lov om

Læs mere

IKT-Aftale Teknisk kommunikationsspecifikation

IKT-Aftale Teknisk kommunikationsspecifikation Version 2 IKT-Aftale Teknisk kommunikationsspecifikation 09-01-2015 Hvidovre Kommune ID nr. Byggesag: Indholdsfortegnelse 1. Orientering... 3 2. Projektorganisation... 3 3. Dokumentstyring... 3 3.1 Struktur

Læs mere

Bekendtgørelse om sædekorn 1)

Bekendtgørelse om sædekorn 1) BEK nr 1710 af 20/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 16-0114-000005 Senere

Læs mere

Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse

Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse 26. april 2017 Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse I denne vejledning beskrives de krav, der stilles til analyser af næringsstoffer (vitaminer

Læs mere

Referat Arbejdsgruppemøde om certificering af frø og sædekorn 30. maj 2017

Referat Arbejdsgruppemøde om certificering af frø og sædekorn 30. maj 2017 Referat Arbejdsgruppemøde om certificering af frø og sædekorn 30. maj 2017 Deltagere: Birthe Arleth (Maribo Seeds), Brit Malec (Vikima), Camilla Svanebjerg (Hi-Tech Seeds), Christian Boehm (DSV), Dot Vittrup

Læs mere

BEK nr 1576 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1576 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1576 af 13/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1068-0052 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

7. Mærkning af partier

7. Mærkning af partier side 1 af 18 7. Mærkning af partier Alle enheder i et parti skal under prøvetagerens kontrol forsynes med en officiel partimærkeseddel senest i forbindelse med prøvetagning og forsegling af partiet. Ved

Læs mere

d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.: d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.:

d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.: d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.: ANSØGNING OM AUTORISATION SOM ØKOLOGISK FODERSTOFVIRKSOMHED Til virksomheder, der vil producere, behandle, opbevare, importere, sælge og/eller eksportere foderstoffer med henvisning til den økologiske

Læs mere

(den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne )

(den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne ) MySolutionSpace ApS Måløv Byvej 229.V. 2760 Måløv CVR: 34 46 36 89 [Part] [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: [XX] (den Dataansvarlige ) og MySolutionSpace ApS Måløv Byvej 229.V. 2760 Måløv Danmark CVR-nr.: 34

Læs mere

Bekendtgørelse om obligatorisk grunduddannelse som betingelse for at få beskikkelse som advokat

Bekendtgørelse om obligatorisk grunduddannelse som betingelse for at få beskikkelse som advokat Teknisk sammenskrivning af BEK nr. 1473 af 12/12/2007 om obligatorisk grunduddannelse som betingelse for at få beskikkelse som advokat som ændret ved BEK nr. 1036 af 11/11 2011 Oversigt (indholdsfortegnelse)

Læs mere

Vejledning om krav til analyser og næringsdeklaration ved kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse

Vejledning om krav til analyser og næringsdeklaration ved kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse UDKAST Vejledning om krav til analyser og næringsdeklaration ved kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse I denne vejledning beskrives de krav, der stilles til analyser af næringsstoffer (vitaminer

Læs mere

REGLER FOR AFHOLDELSE AF EKSAMEN I UDLANDET HD-STUDIET SYDDANSK UNIVERSITET

REGLER FOR AFHOLDELSE AF EKSAMEN I UDLANDET HD-STUDIET SYDDANSK UNIVERSITET REGLER FOR AFHOLDELSE AF EKSAMEN I UDLANDET HD-STUDIET SYDDANSK UNIVERSITET 1. Hvis du er bosat i udlandet (inkl. Grønland og Færøerne) - og økonomiske og/eller praktiske forhold i øvrigt måtte tale imod

Læs mere

Databehandleraftale vedrørende brug af. WinPLC og relaterede services. Version 1.0 d. 1. november Parterne. Kundenr.:

Databehandleraftale vedrørende brug af. WinPLC og relaterede services. Version 1.0 d. 1. november Parterne. Kundenr.: Databehandleraftale vedrørende brug af WinPLC og relaterede services Version 1.0 d. 1. november 2015 Parterne Kundenr.: Klinikkens navn og adresse (evt. stempel) (herefter den Dataansvarlige) og (herefter

Læs mere

Bekendtgørelse om dyrlægers og apotekers opsplitning og udlevering af lægemidler til veterinær brug, og apotekers registrering til ordningen m.v.

Bekendtgørelse om dyrlægers og apotekers opsplitning og udlevering af lægemidler til veterinær brug, og apotekers registrering til ordningen m.v. BEK nr 1655 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 17. maj 2019 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., Lægemiddelstyrelsen, j.nr. 2018120963 Senere ændringer

Læs mere

Kvalitetsstyring og HACCP ved brug af fodertilsætningsstoffer og forblandinger på landbrug (HACCP-landbrug)

Kvalitetsstyring og HACCP ved brug af fodertilsætningsstoffer og forblandinger på landbrug (HACCP-landbrug) Kvalitetsstyring og HACCP ved brug af fodertilsætningsstoffer og forblandinger på landbrug (HACCP-landbrug) Indhold 1. Indledning...1 2. Risikovurdering - HACCP-analyse...1 3. Kvalitetsstyring...2 4. Foderhygiejneforordningens

Læs mere

Frøsektionen L&F. Bestyrelsens beretning Aflagt af Formand Thor Gunnar Kofoed

Frøsektionen L&F. Bestyrelsens beretning Aflagt af Formand Thor Gunnar Kofoed Bestyrelsens beretning Aflagt af Formand Thor Gunnar Kofoed DK græs- og kløverfrø totalt 120.000 100.000 80.000 60.000 40.000 20.000 0 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 HØSTET AREAL,

Læs mere