Formandens mundtlige beretning til LAG Fanø-Vardes generalforsamling mandag den 8. april 2019 på Fanø Krogaard.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandens mundtlige beretning til LAG Fanø-Vardes generalforsamling mandag den 8. april 2019 på Fanø Krogaard."

Transkript

1 Formandens mundtlige beretning til LAG Fanø-Vardes generalforsamling mandag den 8. april 2019 på Fanø Krogaard. Sidste år på generalforsamlingen på Hotel Outrup blev jeg valgt til ny formand for LAG Fanø-Varde efter ni år med Arne Haahr Hansen på posten. En stor og oplagt skare af medlemmer var mødt op for at tage afsked med Arne Haahr Hansen og takke ham for hans mangeårige indsats i LAG en. Generalforsamlingen bød også tre nye bestyrelsesmedlemmer velkomne, da Gitte Bang blev valgt for lokale foreninger på Fanø, Anita Utoft blev valgt for lokale virksomheder i Varde Kommune, og Keld Nørremark blev valgt ind for lokale foreninger i Varde Kommune. Det har været et spændende år med en ny bestyrelse, men alle, nye som gamle, har gjort en stor indsats for at få bestyrelsesarbejdet til at fungere på bedste vis. Årets gang i bestyrelsen: Som nævnt har bestyrelsesåret 2018 budt på fornyelse i bestyrelsen, ligeledes har der på koordinatorposten for Fanø været udskiftning, da Fanøs koordinator Helle Andersen pr. maj 2018 blev bevilliget orlov fra Fanø Kommune. Jacob Bay, som tidligere har vikarieret på koordinatorposten, tog over igen, og denne ordning er siden hen blevet permanent, da Helle Andersen har søgt nye udfordringer. Dette har også afstedkommet en ændring i fordelingen af opgaver blandt de to koordinatorer, men i forhold til projektholderne er der intet nyt under solen hver kommune har sin koordinator til at hjælpe og vejlede de lokale ildsjæle gennem LAG systemet. Og lad mig benytte lejligheden til at sige tak til Fanø og Varde Kommune for det gode samarbejde gennem det forgangne år har fra Erhvervsstyrelsens side budt på nogle forenklinger, hvilket har gjort det muligt at spare penge på LAG ens drift. Bl.a. behøver de lokale aktionsgrupper ikke længere benytte en statsautoriseret revisor til at lave foreningsregnskabet; denne mulighed har vi i LAG Fanø-Varde benyttet os af og har på den konto halveret udgiften til regnskabet. Så forenklinger er mulige i et ellers stramt administreret system!

2 Vi har haft fire bestyrelsesmøder i 2018, hvoraf to har været med indstilling af projekter til støtte. Bestyrelsesmødet den 20. februar på Faaborg Kro: Årets første bestyrelsesmøde blev holdt på Faaborg Kro i Varde Kommune. Mødet blev indledt med en besigtigelse af kroen, som i 2016 havde fået LAG midler til at føre kroens udseende tilbage til det oprindelige. Det er altid en god oplevelse at se gennemførte LAG-projekter, og ansigtsløftet, som Faaborg Kro har fået, vidner om, at LAG ordningen ikke kun er en pulje for almennyttige projekter, men også gør gavn for erhvervsdrivende. På mødet behandlede vi 11 ansøgninger, 10 ansøgninger fra Varde Kommune og 1 projekt fra Fanø. 2 mio. kr. var rammen for 2018 (= den årlige ramme samt tilbageløbsmidler), og bestyrelsen besluttede på mødet at uddele 1,3 mio. kr. til 10 projekter. Følgende 10 projekter blev indstillet til endeligt tilsagn hos Erhvervsstyrelsen: - Erhvervsprojektet Etablering af Tapperi.dk fik kr. Projektet omhandler etableringen af en ny virksomhed, et tapperi, i Ølgod, der kan tilbyde fødevareproducenter tapning af deres væsker. - Projektet Etablering af fælles- og vuggestue blev indstillet til et tilskud på kr. Det er Støtteforeningen for Mejls-Orten-Tinghøj Friskole og Naturbørnehave, som står bag projektet. - Fra Fanø blev projektet Dagbog fra Fanø indstillet til et tilskud på kr. Projektet skal vi høre mere om senere i aften, når der er oplæg fra projektholderen. - FDF Agerbæk fik et tilskud på kr. til renovering af Holmeåborg, en spejderhytte der benyttes af skoler og foreninger i området. - Warwick Bryghus, Varde, fik et tilskud på kr. til at fordoble deres brygkapacitet. - Virksomheden Prueba Cybersecurity i Roust, fik kr. til at udvide med flere medarbejdere. - I Starup-Tofterup fik borgerforeningen kr. til etape 1 i etableringen af et naturhus i bygningerne, der hidtil har huset den gamle brugs i byen.

3 - I Årre arbejder man på at etablere et nyt Idræts- aktivitets- og læringsrum midt i byen. Projektet fik et tilskud på kr. - Tistrup Erhvervs- og Borgerforening blev tildelt et tilskud på kr. til etableringen af et nyt samlingssted i byens anlæg. - Sidst men ikke mindst blev DCH Varde indstillet til et tilskud på kr. til etablering af lys på foreningens træningsarealer. Til orientering kan jeg fortælle, at 6 af projekterne er allerede gennemført, og projektholderne er enten i gang med deres slutafrapportering eller afventer udbetaling af tilsagnsbeløbene. Bestyrelsesmødet den 13. marts på Restaurant Ambassaden i Nordby: Også dette møde begyndte med en bestyrelsestur til et par lokale projekter på Fanø, først Nyttehaven. Nyttehaven er et spændende samarbejde mellem Ældresagen og Fanø Kommune, hvor der sættes fokus på demens og de pårørende til borgere med demens. Efterfølgende viste Restaurant Ambassaden deres nyrenoverede køkkenfaciliteter frem. Bestyrelsen så med disse to meget forskellige projekter eksempler på, at LAG midlerne både støtter i udviklingen af det gode liv i lokalområdet, men også kan hjælpe til at sikre erhvervslivet i et turistområde, som er præget af store sæsonudsving. Den 22. august var der, som noget nyt, bestyrelsesmøde udenfor LAG ens område, i Esbjerg i Blue Water Arena. Denne gang skulle årets anden og sidste runde af ansøgninger behandles. Der var indkommet 11 ansøgninger. Som altid, fristes jeg til at sige, var der søgt om flere penge, end der var til uddeling og uden at jeg skal kede jer med teknikaliteter, så var der også noget omkring nye og gamle penge (ja den slags udtryk arbejder de med i Erhvervsstyrelsen), som skulle på plads. Uanset om der var tale om nye eller gamle penge (=tilbageløbsmidler som er nationale midler), LAG Fanø-Varde fik uddelt 1,2 mio. kr. til følgende syv projekter:

4 Naturuniversitetet i Starup fik kr. til renovering og ombygning af den eksisterende servicebygning med handikaptoilet, køkken og depot. Dette projekt fik de såkaldt gamle penge, men de var nu helt tilfredse alligevel Systama, et spændende iværksætterprojekt, fik tildelt kr. Bag Systama står den unge iværksætter, Jesper Espensen fra Tistrup, som har udviklet en app til at mindske detailhandlens madspild. Cykeludlejningsfirmaet Fanø Cykler fik tildelt kr. til renovering af værkstedet i Rindby, hvorfra der udlejes og repareres cykler. Fanø Skibsrom i Nordby modtog kr. til opførelsen af en ny lagerbygning. Også dette projekt skal vi høre mere om senere i aften, når Lars Schou fortæller om sit projekt. Kajakklubben Sydvest i Varde tildeltes kr. til opførelsen af et nyt kajakhus. Fanø Vaffel og Bolsjebutik i Nordby står overfor en udvidelse af butikken og fik kr. til butiksudvidelsen. Niels Arne Pedersen, Ho Fiskesø, ønsker at udvikle sine forretning ved at etablere en 18 hullers minigolfbane ved sin fiskesø. Han fik kr. til projektet. Strategimøde den 13. november på Kellers Badehotel på Fanø: Traditionen tro havde årets sidste bestyrelsesmøde til formål at vurdere den lokale aktionsgruppes udviklingsstrategi og ligeledes evaluere årets uddelinger. Bestyrelsen kunne konstatere, at det stadig kniber med ansøgninger i kategorien samarbejds- og netværksprojekter, der tager udgangspunkt i Nationalpark og Verdensarv. Måske skyldes det, at der findes en del andre muligheder for at søge støtte til denne slags projekter i andre fonde og puljer. Bestyrelsen besluttede, at koordinatorerne skal have fokus på evt. projekter i denne kategori, når de afholder møder med mulige ansøgere, men så længe der overordnet set er ansøgere nok, ændres udviklingsstrategien ikke. LAG en lukker ned! Så drastisk kan man vælge at udtrykke det og i disse tider med fokus på hurtige overskrifter kan det være mit bidrag til mundtlig click-bait.

5 Hvad mener jeg, når jeg siger, at LAG en lukker ned? - Er det fordi, der nu igen, efter en tid hvor Erhvervsstyrelsen var nået ned på de lovede 3 måneders sagsbehandlingstid på udbetalingssager, går rygter om næsten 6 måneders sagsbehandlingstid? - Er det, fordi LAG programmet økonomisk er blevet beskåret til så lavt et niveau, at de 29 lokale aktionsgrupper i Danmark har fået nok af de stillede rammer og vilkår for ordningen? Nej, de to førnævnte udsagn rummer noget sandhed, men får nok kun vores kampgejst til at stige, men fakta er, at den nuværende programperiode slutter pr Det vil sige, at der efter ikke kan uddeles flere penge til lokale projekter; de igangværende projekter skal afsluttes og den lokale aktionsgruppe, LAG Fanø-Varde skal nedlægges! MEN under normale omstændigheder ville planlægningen af en ny programperiode i EU s landdistriktsprogram være vel undervejs. Der er dog for nærværende en række faktorer, som kaster grus i maskineriet: Brexit og fokus på LEADER-princippet i de enkelte EU-medlemslande. Uvisheden er stor på europæisk plan, og nationalt kan det forestående folketingsvalg nok kaste positive valgløfter i LAG ens retning, men intet er sikkert i forhold til den nationale opbakning til ordningen, før de 179 pladser i et nyt folketing er besat, og ny regering er dannet. Hvad betyder afslutningen af programperioden for uddelingen af midler i LAG Fanø- Varde: Sidste mulighed for indstilling af projekter til Erhvervsstyrelsen er udmeldt til at være Derfor har bestyrelsen besluttet følgende omkring 2020 midlerne (ca. 1,6 mio. kr.): 1. ansøgningsrunde har frist torsdag den 12. december Bestyrelsesmøde med uddeling af midler er onsdag den 22. januar I denne runde uddeles HELE puljen for 2020, dvs. ca. 1,6 mio. kr. Hvis der i løbet af første halvår 2020 kommer tilbageløbsmidler til LAG Fanø-Varde, uddeles disse i en ansøgningsrunde 2 med ansøgningsfrist torsdag den 14. maj 2020 og bestyrelsesmøde med evt. uddeling torsdag den 4. juni Men lad mig slå fast, at

6 den 2. ansøgningsrunde kun gennemføres, såfremt der er kommet tilbageløbsmidler i Vi vil i den kommende tid og frem til december 2019 gøre meget ud af at kommunikere denne beslutning i pressemeddelelser, på hjemmeside, Facebook m.m. Har LAG-ordningen sin berettigelse? Medio 2017 offentliggjorde Center for Landdistriktsforskning forskningsrapporten: LAG ernes erhvervsudviklingstilgang og LAG-midlernes stimulering af innovation og iværksætteri i landdistrikterne I rapporten står der bl.a.: - LAG-midlerne har fungeret som katalysator for mange interessante projekter og genereret en væsentlig beskæftigelse set i forhold til de anvendte midler. Regeringen har skønnet, at midlerne i sidste programperiode har bidraget med en bruttobeskæftigelse på 651 job, mens Center for Landdistriktsforskning i en ny rapport vurderer, at aktiviteterne i LAG-indsatsen har bidraget til en samlet beskæftigelseseffekt på ca arbejdspladser. - Hvis man skal give et bedste bud på beskæftigelseseffekten må det blive, at der formentlig er skabt ca. én ny arbejdsplads for hver kr., der er givet i støtte på området. Det svarer til, at der under denne ordning er skabt ca arbejdspladser, vurderes det i rapporten fra Center for Landdistriktsforskning. I LAG Fanø-Varde har vi ikke lavet en kvantitativ analyse af effekterne af de uddelte midler, men på vores besigtigelser har den generelle feedback fra projektholdere været, at midlerne: - gør en forskel - er med til at skabe øget beskæftigelse - skaber nye aktiviteter, fornyelse og liv i lokalsamfundene - ofte åbner en dør i forhold til øvrige fonde og puljer - er temmelig besværlige at søge - administrationen er tung..

7 Bestyrelsen for LAG Fanø-Varde tror på, at der bliver igangsat en ny programperiode og håber på, at en ny programperiode bliver lettet for bureaukratisering og administration! LAG Fanø-Varde har, sammen med 22 andre (F)LAG ere i Danmark, meldt sig ind i Landdistrikternes Fællesråd - dette bl.a. for at have et fælles talerør på landdistriktsområdet og for LAG ernes fremtid i en ny programperiode. LAG Fanø-Varde har også mulighed for indflydelse via Region Syddanmarks LAG Forum, hvor jeg sidder som formand. Med disse ord vil jeg takke bestyrelsen for et godt samarbejde og for et veludført arbejde for LAG Fanø-Varde. Samtidig vil jeg takke koordinatorerne, Jakob, Helle og Lisbeth, for deres engagement og arbejdsindsats i det forløbne år. Jeg overlader beretningen til generalforsamlingens drøftelse og godkendelse.

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. august 2018 kl ca Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg.

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. august 2018 kl ca Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg. Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. august 2018 kl. 17.30 ca. 21.30. Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg. Afbud fra: Fraværende: Dagsorden: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 20. februar 2018 kl ca Fåborg Kro, Krosvinget 1, 6818 Årre.

Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 20. februar 2018 kl ca Fåborg Kro, Krosvinget 1, 6818 Årre. Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 20. februar 2018 kl. 17.30 ca. 21.30. Fåborg Kro, Krosvinget 1, 6818 Årre. Ingen afbud Dagsorden: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Pkt. 2: Godkendelse

Læs mere

Formandens mundtlige beretning til LAG Fanø-Vardes generalforsamling onsdag den 11. april 2018 på Hotel Outrup.

Formandens mundtlige beretning til LAG Fanø-Vardes generalforsamling onsdag den 11. april 2018 på Hotel Outrup. Formandens mundtlige beretning til LAG Fanø-Vardes generalforsamling onsdag den 11. april 2018 på Hotel Outrup. Så står jeg her for sidste gang, for at aflægge beretning som formand for LAG Fanø- Varde

Læs mere

NYHEDSBREV marts 2017

NYHEDSBREV marts 2017 Indhold uddeler 1.200.000 kr. til 11 spændende projekter... 1 Bestyrelsen var på besigtigelsestur... 2 Næste ansøgningsfrist... 3 Søg tilskud fra Landdistriktspuljen, Nordeafonden og SE Vækstpuljen...

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 26. februar 2019 kl ca på Fanø Rådhus, Skolevej 5-7, 6720 Fanø.

Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 26. februar 2019 kl ca på Fanø Rådhus, Skolevej 5-7, 6720 Fanø. Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 26. februar 2019 kl. 17.15 ca. 21.00 på Fanø Rådhus, Skolevej 5-7, 6720 Fanø. Der afgår en færge fra Esbjerg kl. 16.50, som ankommer til Nordby

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl. 18.30 ca. 20.00 Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby (Bemærk besøg i Nyttehaven inden bestyrelsesmødet færge fra Esbjerg

Læs mere

Formandens mundtlige beretning til LAG Fanø-Vardes generalforsamling torsdag den 6. april 2017 på Fanø.

Formandens mundtlige beretning til LAG Fanø-Vardes generalforsamling torsdag den 6. april 2017 på Fanø. Formandens mundtlige beretning til LAG Fanø-Vardes generalforsamling torsdag den 6. april 2017 på Fanø. Det er godt og vel et år siden, jeg sidst aflagde beretning om LAG Fanø-Vardes virke. Helt nøjagtigt

Læs mere

Udviklingsstrategi. for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden November 2017

Udviklingsstrategi. for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden November 2017 Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020 November 2017 Indhold Kort resumé af strategien... 2 Formalia... 2 Strategiens vision og handlingsplan, mål,

Læs mere

Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen.

Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen. Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen. Fremlægges af formanden Arne Haahr Hansen 15-14817 26791/16 haje LAG Fanø-Varde

Læs mere

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015 Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020 februar 2015 1 Indhold Kort resumé af strategien... 2 Formalia... 2 Strategiens vision og handlingsplan, mål,

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 26. februar 2015 kl i Mødelokale, Hodde-Tistrup Hallen, Lærkevej, 6862 Tistrup.

Referat bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 26. februar 2015 kl i Mødelokale, Hodde-Tistrup Hallen, Lærkevej, 6862 Tistrup. Referat bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 26. februar 2015 kl. 17.00 i Mødelokale, Hodde-Tistrup Hallen, Lærkevej, 6862 Tistrup. Fraværende: Der er afbud fra Torben Haahr, Preben Friis-Hauge,

Læs mere

Afbud fra: Jørgen Müller Fraværende: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 23.

Afbud fra: Jørgen Müller Fraværende: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 23. Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. marts 2017 kl. 15.30 ca. 20.30. Mødelokalet, Hodde-Tistrup Hallen, Lærkevej 23, 6862 Tistrup. Afbud fra: Jørgen Müller Fraværende: Dagsorden:

Læs mere

Integreret LAG Halsnæs-Gribskov

Integreret LAG Halsnæs-Gribskov Integreret LAG Halsnæs-Gribskov Lokal AktionsGruppe Udviklingen af lokalområder i Halsnæs og Gribskov Samspil med erhvervsliv, iværksættere, lokalsamfund og ildsjæle Fiskeri aktionsgruppe FLAG i Gribskov

Læs mere

Skabelon til årlig beretning

Skabelon til årlig beretning Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FødevareErhverv Nyropsgade 30, DK-1780 København V, Tlf: 33 95 80 00 Skabelon til årlig beretning Årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under landdistriktseller

Læs mere

Årsrapport for lokale aktionsgrupper

Årsrapport for lokale aktionsgrupper Årsrapport for lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Årsrapport til indsendelse samtidig med driftsafregning 1. marts (opdateret 24.01.2018)

Læs mere

Årsrapport for lokale aktionsgrupper

Årsrapport for lokale aktionsgrupper Årsrapport for lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Årsrapport til indsendelse samtidig med driftsafregning 1. marts (opdateret 11.12.2018)

Læs mere

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 3. marts 2016 kl. 17.00 ca. 20.00 på Fanø Rådhus, Skolevej 5-7, Nordby, Fanø (Færge fra Esbjerg kl. 16.30) Afbud fra: Torben Haahr Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Fraværende: Ingen, alle mødt. Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Godkendt. Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 29.

Fraværende: Ingen, alle mødt. Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Godkendt. Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 29. Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø Varde Onsdag den 2. december 2015 kl. 17.00 20.00 på Hjerting Badehotel, Strandvejen 1, Hjerting, 6710 Esbjerg V Fraværende: Ingen, alle mødt. Dagsorden: Pkt. 1:

Læs mere

REFERAT. LAG bestyrelsesmøde

REFERAT. LAG bestyrelsesmøde Møde i bestyrelsen for LAG Ringsted, onsdag den 19. juni 2013 Mødet fandt sted kl. 19.00-22.00 i Mødelokale 1 - på Teknisk Forvaltning, Rønnedevej 9. Dagsorden 1. Nye punkter til dagsorden 2. Godkendelse

Læs mere

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning Velkommen til generalforsamling Det går godt i LAG Nord, vi får mange og gode ansøgninger. (PP ansøgninger) I bestyrelsen er det fortsat følgende 5 pejlemærker, der ligger til grund for vores prioriteringer

Læs mere

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Bemærk - alle oplysninger under punkt A, B, C og G skal udfyldes

Læs mere

Koordinatormøde 18. juni juni 2019 Comwell Rebild Bakker

Koordinatormøde 18. juni juni 2019 Comwell Rebild Bakker Koordinatormøde 18. juni 2019 18. juni 2019 Comwell Rebild Bakker Program for i dag 18. juni 2019 10.00 10.30 Orientering fra Erhvervsstyrelsen 10.30 12.30 De minimis, ved Daniel Vistisen, RU, ERST 12.30

Læs mere

Metode: - at man gør brug af lokale ressourcer danner en Lokal Aktionsgruppe.

Metode: - at man gør brug af lokale ressourcer danner en Lokal Aktionsgruppe. Referat fra offentligt informationsmøde om lokale aktionsgrupper Onsdag d. 30. maj kl. 19 21.30 Bernstorffminde efterskole, Bernstorffminde 4, 5600 Faaborg Ca. 75 deltagere Landdistriktskoordinator Jens

Læs mere

Afbud fra: Bodil Sørensen og Jørgen Müller Fraværende: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden:

Afbud fra: Bodil Sørensen og Jørgen Müller Fraværende: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 23. februar 2017 kl. 17.30 ca. 20.00 (forvent evt. længere tid, idet der er mange ansøgninger) på Kellers Badehotel, Strandvejen 48, 6720 Fanø.

Læs mere

LAG Varde. LAG Vardes arbejde med mål og effekter.

LAG Varde. LAG Vardes arbejde med mål og effekter. LAG Varde LAG Vardes arbejde med mål og effekter. Lokalsamfundskonsulent/LAG-koordinator List historik: Ansat 1. august 2006 til etablering af Udviklingsråd i Varde Kommune. Varde Kommune er med sine 1.256

Læs mere

Information om oprettelse af lokale aktionsgrupper

Information om oprettelse af lokale aktionsgrupper NOTAT 16. december 2015 /Netværkscenter Information om oprettelse af lokale aktionsgrupper Indhold 1. Reglerne om oprettelse af en lokal aktionsgruppe... 1 2. Reglerne om oprettelse af integreret LAG/FLAG....

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter. fra Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje for 2010

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter. fra Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje for 2010 Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje for 2010 Indhold 1. Formålet med Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje...3

Læs mere

LAG Lokal AktionsGruppe

LAG Lokal AktionsGruppe Haderslev Tønder Aganda Om LAG Haderslev-Tønder Udviklingsstrategi og indsatsområder Hvordan søger man tilskud? PROMIS Prioriteringskriterier Hvordan gennemfører man et LAG-projekt? Spørgsmål God arbejdslyst

Læs mere

LAG Randers-Favrskov. Projektoversigt Kun få projekter har gennemført endnu, de fleste har 2 års projektperioder

LAG Randers-Favrskov. Projektoversigt Kun få projekter har gennemført endnu, de fleste har 2 års projektperioder LAG Randers-Favrskov Projektoversigt 2017 Kun få projekter har gennemført endnu, de fleste har 2 års projektperioder Færgestedet i Mellerup, afholdelse af GF 10. april 2018 To nye halbunde baner vejen

Læs mere

BERETNING FRA BESTYRELSEN FOR INTEGRERET LAG HALSNÆS-GRIBSKOV Generalforsamling den 27. april 2016

BERETNING FRA BESTYRELSEN FOR INTEGRERET LAG HALSNÆS-GRIBSKOV Generalforsamling den 27. april 2016 BERETNING FRA BESTYRELSEN FOR INTEGRERET LAG HALSNÆS-GRIBSKOV Generalforsamling den 27. april 2016 Perioden maj 2015 april 2016 En lokal aktionsgruppe (en LAG) er et partnerskab mellem borgere, virksomheder,

Læs mere

Netværks INFO. Netværkscenteret flytter. Indhold. NetværksINFO 37 / 2014

Netværks INFO. Netværkscenteret flytter. Indhold. NetværksINFO 37 / 2014 16. september 2014 Netværkscenteret +45 41 71 78 30 NetværksINFO 37 / 2014 Netværks INFO Netværkscenteret flytter Ministeren for by, bolig og landdistrikter har besluttet at samle administrationen af de

Læs mere

Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa torsdag d. 10. april 2008, kl. 16.30. Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa

Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa torsdag d. 10. april 2008, kl. 16.30. Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa torsdag d. 10. april 2008, kl. 16.30 Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa Dagsorden: 1. Orientering ved formanden 2. Behandling af ansøgninger 3.

Læs mere

NOTAT. Landdistriktsprogrammet organisering og økonomi for den regionale og lokale indsats for udvikling i landdistrikterne

NOTAT. Landdistriktsprogrammet organisering og økonomi for den regionale og lokale indsats for udvikling i landdistrikterne Regionshuset Viborg Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk NOTAT Landdistriktsprogrammet 2007-2013 - organisering

Læs mere

Hvem kan søge LAG midler. Foreninger Enkeltpersoner Virksomheder Organisationer Almennyttige sammenslutninger Offentlige myndigheder

Hvem kan søge LAG midler. Foreninger Enkeltpersoner Virksomheder Organisationer Almennyttige sammenslutninger Offentlige myndigheder LAG Skive-Viborg Hvad er LAG? Lokale aktionsgrupper (LAGer) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene ved blandt andet at tildele tilskudsmidler til relevante

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter. fra Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje for 2010

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter. fra Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje for 2010 Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje for 2010 Indhold 1. Forsknings- og informationsprojekternes formål og karakter...3

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen for 2012

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen for 2012 Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen for 2012 Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvad kan der ydes tilskud til under Landdistriktspuljen?...

Læs mere

INDSPIL NR. 42. Oktober 2014. marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11. frivillig. Annonce:

INDSPIL NR. 42. Oktober 2014. marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11. frivillig. Annonce: NYT FRA FRIVILLIGHEDSKONSULENT MARIKA BORRESEN ANDERSEN marika.andersen@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11 SE KALUNDBORG KOMMUNES NYE FRIVILLIG-SIDE: www.kalundborg.dk/ frivillig Annonce: Frivilligt socialt

Læs mere

Sted: Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa

Sted: Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa Referat af bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa Tid: Onsdag den 10. juni 2009, kl. 16.30-19.00 Sted: Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa Dagsorden: 1. Orientering ved formanden/koordinatoren

Læs mere

Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde

Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde Denne vejledning er udarbejdet på baggrund af de erfaringer, der blev gjort i forbindelse med hjemsøgning af midler til nyt klubhus

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD 12/2017 Torsdag d. 6. april 2017 kl 19.00 Aktivitetshuset Solhjem Bjergby-Mygdal, Præstevænget 1, 9800 Hjørring REFERAT Liste Navn Status Underskrift FM Frode Thule Jensen Deltog

Læs mere

Landudvikling Slagelse Lokal aktionsgruppe i Slagelse Kommune

Landudvikling Slagelse Lokal aktionsgruppe i Slagelse Kommune Landudvikling Slagelse Lokal aktionsgruppe i Slagelse Kommune Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne Lokal Aktionsgruppe - LAG Lokalt

Læs mere

Torsdag d. 27. april 2017 kl

Torsdag d. 27. april 2017 kl Mødedato: Mødested: Torsdag d. 27. april 2017 kl. 17.00 Nr. Rind forsamlingshus, Kirkevej 2, Nr. Rind 8832 Skals. Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Lone Frandsen Karsten Villadsen Anne Berggreen Federer

Læs mere

Program: Kære medlem af LAG Odder-Hedensted, Page 1 of 4

Program: Kære medlem af LAG Odder-Hedensted, Page 1 of 4 Kære medlem af LAG Odder-Hedensted, Generalforsamling Hermed indkaldelse til vores generalforsamling onsdag den 20. april kl. 19 i Pakhuset, Banegårdsgade 5 i Odder. (Flere bilag og nærmere information

Læs mere

Side 1 af 6. Repræsentantskabsmøde mandag den 5. december 2016.

Side 1 af 6. Repræsentantskabsmøde mandag den 5. december 2016. Side 1 af 6 Repræsentantskabsmøde mandag den 5. december 2016. Meddelelser fra formanden. Året 2016 er på held og et nyt år står snart klar. Direktør Kim Hansen vil senere gennemgå forventet regnskab for

Læs mere

LAG Struer beretning 2011

LAG Struer beretning 2011 LAG Struer beretning 2011 a. Overordnet redegørelse for aktionsgruppens og bestyrelsens virke i det foregående år med hensyn til udviklingsstrategien, inddragelse af det lokale liv/offentlige myndigheder

Læs mere

LAG Tønder. www.lag-toender.dk

LAG Tønder. www.lag-toender.dk LAG Tønder Oplæg om økonomiske muligheder Om økonomiske muligheder i forbindelse med erhvervsudvikling i Nationalpark Vadehavet, specielt Landdistrikts- og Fiskeriudviklingsmidler V/ Karsten H. Jensen,

Læs mere

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi LAG Bornholm Jørgen Hammer, LAG Formand jh@nyker.dk C.C. hjj@lag-bornholm.dk erhverv@naturerhverv.dk Dato: 4. december 2014 Kontor: Landdistriktskontor Netværkscenteret Sagsnr.: 2014-2918 Sagsbeh.: SYKJ

Læs mere

Sønder Vium 19. Januar LAG Ringkøbing-Skjern

Sønder Vium 19. Januar LAG Ringkøbing-Skjern Sønder Vium 19. Januar 2012 BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Jørgen S. Madsen Formand Faster-Astrup Anette Gaasdal Næstformand Herborg Poul Nielsen Kasserer Hanning Elsebeth Rasmussen Højmark Ole Bøndergaard

Læs mere

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler 19. november 2018 Center

Læs mere

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune Vedtægter 1. Navn I. DEN LOKALE AKTIONSGRUPPE Aktionsgruppens navn er Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune 2. Hjemsted Aktionsgruppens hjemsted er Middelfart Kommune. 3. Formål Foreningens formål

Læs mere

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 På Næsbjerghus Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Kim Andersen valgt 2. Valg af referent Bjarne Tarp valgt 3. Aflæggelse af beretning om udviklingsrådets virke i det forløbne

Læs mere

Indkaldelse til Bestyrelsesmøde

Indkaldelse til Bestyrelsesmøde Indkaldelse til Bestyrelsesmøde Tid: Den 27-6-2017 Sted.: Bjarne Tarp Bredmosevej 18, Øse 6800 Varde Kl.: 19.00 Status.: Indkaldelse Til møderne er indkaldt (Funktion). Formand Finn Ladegaard På valg 2019

Læs mere

Torsdag d. 19. februar 2018 kl

Torsdag d. 19. februar 2018 kl Mødedato: Mødested: Torsdag d. 19. februar 2018 kl. 17.00 Pakhuset Frederiks, Jernbanegade 8A, 7470 Karup Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Lone Frandsen Henrik Gaarde Nørgaard Solveig Klith Forum Pia Dohn

Læs mere

Landdisktrikternes aktionsgrupper

Landdisktrikternes aktionsgrupper Landdisktrikternes aktionsgrupper Hvad er LAG. Lokalt politisk og borgerligt forankret forening understøttet af EU midler, som vil drive udviklingen af landdistrikterne/fiskeriområder i bredt samspil med

Læs mere

Vedtægter for lokal aktionsgruppe Ikast-Brande

Vedtægter for lokal aktionsgruppe Ikast-Brande Vedtægter for lokal aktionsgruppe Ikast-Brande I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er Landdistriktsgruppen LAG (lokal aktions gruppe) Ikast-Brande. 2. Hjemsted Aktionsgruppens hjemsted

Læs mere

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 1 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 ved Ingrid Lysholdt Den nuværende bestyrelse består ud over undertegnede Ingrid Lysholdt, af Næstformand

Læs mere

Sted: Boldrup Museum, Ørnbjergvej 13, 9610 Nørager (vært: Gert Rubæk)

Sted: Boldrup Museum, Ørnbjergvej 13, 9610 Nørager (vært: Gert Rubæk) Bestyrelsesmøde i LAG-Himmerland 2014-2020 Dato: 14. december 2016 Tidspunkt: 18.30-20.45 Sted: Boldrup Museum, Ørnbjergvej 13, 9610 Nørager (vært: Gert Rubæk) Deltagere: Fra bestyrelsen: Niels Juel Nielsen

Læs mere

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer Formålet med landdistriktspuljen er at tilskynde landdistriktsaktører til at igangsætte initiativer, der kan Økonomiudvalg 20.04.15 Johnny Søtrup (Borgmester)(V), Henrik Vallø(C), Henning Ravn(V), Jakob

Læs mere

BERETNING FRA BESTYRELSEN FOR INTEGRERET LAG HALSNÆS-GRIBSKOV Generalforsamling den 26. april 2017

BERETNING FRA BESTYRELSEN FOR INTEGRERET LAG HALSNÆS-GRIBSKOV Generalforsamling den 26. april 2017 BERETNING FRA BESTYRELSEN FOR INTEGRERET LAG HALSNÆS-GRIBSKOV Generalforsamling den 26. april 2017 Perioden maj 2016 april 2017 En lokal aktionsgruppe (en LAG) er et partnerskab mellem borgere, virksomheder,

Læs mere

Evaluering af LAG/LEADER Programperiode

Evaluering af LAG/LEADER Programperiode Evaluering af LAG/LEADER 2019 Programperiode 2014-2020 Indhold Baggrund for evalueringen Resultater af evalueringen LAG en og koordinatorens rolle som lokaludviklings-aktør Dødvægt Konklusioner Katalytisk

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2017, 1. runde

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2017, 1. runde Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2017, 1. runde Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvilke forsøgsprojekter kan få tilskud?...

Læs mere

Koordinatormødet november 2018

Koordinatormødet november 2018 Koordinatormødet 28. 30. november 2018 Program 28. november 10.30 11.00 Ankomst og kaffe/te og snack 11.00-12.00 Orientering fra Erhvervsstyrelsen 12.00-13.00 Frokost 13.00 13.30 Nordea-fonden, ved sekretariatschef

Læs mere

Bestyrelsesmøde i LAG-Himmerland Dato:

Bestyrelsesmøde i LAG-Himmerland Dato: Bestyrelsesmøde i LAG-Himmerland 2014-2020 Dato: 16.11.2018 Tidspunkt: 16.00-18.00 Sted: Solsortevej 14, 9575 Terndrup Deltagere: Fra bestyrelsen: Niels Juel Nielsen (formand), Børge Poulsen (næstformand),

Læs mere

Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern

Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern. 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Lemvig og Ringkøbing-Skjern Kommuner. 3. Formål

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2016 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn Referat bestyrelsesmøde nr. 7 Tid Onsdag d. 4.3.2015 kl. 18.15 Sted Til stede Afbud Ej fremmødt Referent et, Aktivitetshuset,, Nyborg Kurt Sorknæs, Erik Sønderskov, Gitte L. Albjerg, Lise-Lotte Jensen,

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del Bilag 47 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del Bilag 47 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14 ULØ Alm.del Bilag 47 Offentligt Koordinatormøde den 6. maj 2013 kl. 11.00 16.00 på hotel H.C. Andersen, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense. Referat Velkomst Formanden

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2019 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

LAG Fanø-Varde Workshop 5. og 6. maj 2015

LAG Fanø-Varde Workshop 5. og 6. maj 2015 LAG Fanø-Varde Workshop 5. og 6. maj 2015 Aftenens program Præsentationsrunde (v. alle) Landdistriktsprogram og LAG Fanø-Varde - budget, udviklingsstrategi, indsatsområder mv. (v. Hanne) Retningslinjer

Læs mere

Bilag 1. Rammerne for uddelingen af 18-midler og 6- byssammenligning

Bilag 1. Rammerne for uddelingen af 18-midler og 6- byssammenligning KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT Bilag 1. Rammerne for uddelingen af 18-midler og 6- byssammenligning 15. november 2018 I indeværende bilag gennemgås rammerne

Læs mere

2014 Forslag til vedtægter for LAG-Sydsjælland

2014 Forslag til vedtægter for LAG-Sydsjælland 2014 Forslag til vedtægter for LAG-Sydsjælland Fremlagt på stiftende generalforsamling for LAG-Sydsjælland 25-08-2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland Side 1 Vedtægter for LAG-Sydsjælland I. Navn, hjemsted

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 8.10.2014 kl. 17.00 ca. 21.00 på Lunde Kro, Skolegade 8, Lunde, 6830 Nr. Nebel Mødedeltagere: Jan Lillebæk, Blaabjerg Peter Nielsen, Blåvandshuk Finn

Læs mere

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg - kort fortalt Denne folder informerer om LAG Nyborg og vilkårene for at søge projektstøtte herfra. (LAG står iøvrigt for: Lokal AktionsGruppe).

Læs mere

ANALYSE AF BREDBÅNDSPULJEN 2016 I REGION NORDJYLLAND BEDRE BREDBÅND I NORDJYLLAND

ANALYSE AF BREDBÅNDSPULJEN 2016 I REGION NORDJYLLAND BEDRE BREDBÅND I NORDJYLLAND 9. MARTS 2017 ANALYSE AF BREDBÅNDSPULJEN 2016 I REGION NORDJYLLAND BEDRE BREDBÅND I NORDJYLLAND Thomas Kampmann og Mette Freja Hansen REGION NORDJYLLAND Indhold Summary... 2 Målsætning... 3 Ansøgningsrunden

Læs mere

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 2. JUNI 2014 ST 201401091 Generalforsamlingen blev afviklet lørdag den 29. marts 2014 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Århus. Der deltog ca. 250

Læs mere

LAG Fanø-Varde Workshop 3. maj 2018

LAG Fanø-Varde Workshop 3. maj 2018 LAG Fanø-Varde Workshop 3. maj 2018 Aftenens program Præsentationsrunde (v. alle) LAG Fanø-Varde - budget, udviklingsstrategi, indsatsområder mv. Retningslinjer for tilskud En ansøgnings vej gennem systemet

Læs mere

Bestyrelsesmøde, tirsdag den

Bestyrelsesmøde, tirsdag den estyrelsesmøde, tirsdag den 24.01.2017 Sted: Hedensted Rådhus, Niels Espesvej 8, mødelokale 3-4 (indgang fra Mindevej nede i gården) Mødestart: 18:00 Mødeslut: 21:30 (senest) Referent: Susanne Ernst eltagere:

Læs mere

Samarbejde mellem områdefornyelsen og landdistriktsprogrammet v/lykke Skjoldan, Fødevareministeriets Netværkscenter. Glamsbjerg den 12.

Samarbejde mellem områdefornyelsen og landdistriktsprogrammet v/lykke Skjoldan, Fødevareministeriets Netværkscenter. Glamsbjerg den 12. Samarbejde mellem områdefornyelsen og landdistriktsprogrammet v/lykke Skjoldan, Fødevareministeriets Netværkscenter Glamsbjerg den 12. marts 2009 1 Disposition Velfærdsministeriets pulje til områdefornyelse

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2016, 2. runde

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2016, 2. runde Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2016, 2. runde Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvilken type af forsøgsprojekter

Læs mere

LANDDISTRIKTSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR PULJEN TIL LOKALE PROJEKTER

LANDDISTRIKTSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR PULJEN TIL LOKALE PROJEKTER LANDDISTRIKTSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR PULJEN TIL LOKALE PROJEKTER Formål Formålet med Puljen til lokale projekter er at tilskynde lokale aktører til at igangsætte initiativer til udvikling

Læs mere

Introduktion til de nye EU programmer 2014-2020

Introduktion til de nye EU programmer 2014-2020 Introduktion til de nye EU programmer 2014-2020 Tilskud via Lokale aktionsgrupper i landdistrikter og fiskeriområder Mørke 28. august 2012 Program Introduktion til LAG (eventuelt!) Introduktion til kommende

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

VEJLEDNING OM STØTTE TIL PROJEKTER PÅ DE SMÅ ØER FRA MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTERS LANDDISTRIKTSPULJE 2. ANSØGNINGSRUNDE, 2013

VEJLEDNING OM STØTTE TIL PROJEKTER PÅ DE SMÅ ØER FRA MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTERS LANDDISTRIKTSPULJE 2. ANSØGNINGSRUNDE, 2013 VEJLEDNING OM STØTTE TIL PROJEKTER PÅ DE SMÅ ØER FRA MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTERS LANDDISTRIKTSPULJE 2. ANSØGNINGSRUNDE, 2013 Side 1 af 7 Indhold 1 - Østøtteloven... 3 2 - Projekter der

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus.

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 125. Ansøgning om støtte fra Plan09 midler til udarbejdelse af

Læs mere

-1- VARDE BOLIG ADMINISTRATION DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 26.august 2014, kl. 16.00 på Ortenvej 53, 6800 Varde.

-1- VARDE BOLIG ADMINISTRATION DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 26.august 2014, kl. 16.00 på Ortenvej 53, 6800 Varde. -1- VARDE BOLIG ADMINISTRATION DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde, som afholdes Tirsdag, den 26.august 2014, kl. 16.00 på Ortenvej 53, 6800 Varde. Varde, den 16. juli

Læs mere

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Landudvikling Slagelse - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Hvem er vi? Landudvikling Slagelse er en Lokal AktionsGruppe (LAG), der som lokal forening skaber udvikling i landdistrikterne

Læs mere

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Landudvikling Slagelse - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Hvem er vi? Landudvikling Slagelse er en Lokal AktionsGruppe (LAG), der som lokal forening skaber udvikling i landdistrikterne

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Helle Øst Udviklingsråd Referat Udviklingsrådets Årsmøde Dato: 29. marts 2012, kl. 19.00 Sted: Helle Hallen Dagsorden ifg. Vedtægter: Beslutning: 1. Valg af dirigent og referent 2. Aflæggelse af årsberetning

Læs mere

Koordinatormøde LAG og FLAG 28. og 29. november 2017

Koordinatormøde LAG og FLAG 28. og 29. november 2017 Koordinatormøde LAG og FLAG 28. og 29. november 2017 ECH Park, Esbjerg Orientering fra LAG Sekretariatet Revision Inge meddelte, at vi har haft revision af Deloitte siden sommer, og at Rigsrevisionen lige

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD Evalueringsmøde 10/2016 D. 6. december 2016 kl 17.00 Sted: Kultur café Jyske Aas, Slotsgade 2, 9330 Dronninglund REFERAT Liste Navn Status Underskrift FM Frode Thule Jensen Deltog

Læs mere

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd Fællesmøde med arbejdsgrupperne onsdag den 12. oktober kl. 19.30 22.00 i Multihuset. Status fra de enkelte arbejdsgrupper: Kulturgruppen: 5 minutters oplæg fra hver gruppe I støbeskeen til det kommende

Læs mere

Referat. Morten B. Hansen, Dea Cordt Kragh

Referat. Morten B. Hansen, Dea Cordt Kragh Emne: Koordinatormøde Mødeleder: Dea Cordt Kragh og Heidi B. Nielsen Referent: Louise Jakobsen og Heidi B. Nielsen Dato: 18. juni 2019 Varighed: 10:00-18:00 Referat Tilstedeværende: Morten Boye Hansen,

Læs mere

Vejledning om støtte fra LAG Vejen. Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra LAG Vejen

Vejledning om støtte fra LAG Vejen. Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra LAG Vejen Vejledning om støtte fra Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra Vi støtter projekter, som Understøtter udviklingen af unikke lokalsamfund med fokus på levevilkår, sundhed og bæredygtighed Herefter

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2018, 1. runde

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2018, 1. runde Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2018, 1. runde Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvilke forsøgsprojekter kan få tilskud?...

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense

Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense Beslutningsreferat af mødet torsdag den 15. maj 2008 kl. 13.00 i Jobcenter Odense, Tolderlundsvej 2, stuen, mødelokale 0.12 Tidspunktet for mødets start blev fremrykket

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 Så er endnu et skoleår ved at være gået. Hvor blev det år lige af!!!! Det er fantastisk dejligt vejr, solen skinner og børnene hygger sig i skolegården.

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2016

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2016 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2016 Mandag den 11. april 2016 kl. 18-20 i Tinghuset, Algade 8, 4660 Store Heddinge Alle medlemmer er velkomne og er du interesseret kan du

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere