Referat bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 26. februar 2015 kl i Mødelokale, Hodde-Tistrup Hallen, Lærkevej, 6862 Tistrup.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 26. februar 2015 kl i Mødelokale, Hodde-Tistrup Hallen, Lærkevej, 6862 Tistrup."

Transkript

1 Referat bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 26. februar 2015 kl i Mødelokale, Hodde-Tistrup Hallen, Lærkevej, 6862 Tistrup. Fraværende: Der er afbud fra Torben Haahr, Preben Friis-Hauge, Peder Foldager og Karen Jeppesen. Dagsorden: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 4. december 2014: Referatet er tidligere udsendt pr. mail til bestyrelsen. Pkt. 3: Gensidig orientering siden sidst. - Nyt fra formanden Udpegning til Nationalparkrådet. - Nyt fra bestyrelsesmedlemmer Beslutning: Dagsorden godkendt Dog tages punkterne i anden rækkefølge. Torben Haahr deltog i punktet. Referatet blev godkendt. Torben Haahr deltog i punktet Der blev budt velkommen til Emil Hoffmann, der er Fanø Kommunens nye repræsentant i bestyrelsen. Formanden orienterede om diverse møder i koordinationsudvalget, hvor 3 af 5 pladser nu er besat. Formanden orienterede om LAG'ernes udpegning af repræsentant til Nationalparkrådet. Både LAG Fanø- Varde og LAG Haderslev-Tønder har en kandidat, og vi afventer i øjeblikket svar på, om begge repræsentanter få sæde i rådet. Formanden tager kontakt til Karen, for at få en status. Intet nyt fra bestyrelsesmedlemmer

2 Pkt. 4: Godkendelse af udviklingsstrategien. Det forlyder at Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter behandler vores forslag til udviklingsstrategi på et møde den 17. februar. Vi forventer derfor at have en tilbagemelding til bestyrelsesmødet. Til orientering og eventuel drøftelse, hvis ministeriet vil have yderligere oplysninger. Pkt. 5: Orientering om de indgåede driftsaftaler med Fanø og Varde Kommune. Ministeren har godkendt vores udviklingsstrategi, hvilket bestyrelsen tog til efterretning Taget til efterretning. Begge driftsaftaler er nu på plads. LAG Fanø-Varde betaler kommunerne kr. pr. år i alt kr. for varetagelse af sekretariatsbistand, i første omgang gældende for 2015, hvorefter en forhandling imødeses når aktionsgruppen kender budgettet til drift og administration for Ovennævnte honorering dækker et gennemsnitligt ugentligt timeforbrug på 18 timer til LAG koordinatoren, hhv. på Fanø og i Varde - = i alt 36 timer pr. uge gennemsnitligt. Koordinator funktionen varetages af Helle Andersen og Hanne Jespersen indtil anden aftale herom. Betalingen fra LAG Fanø-Varde inkluderer omkostninger til løn, kontorhold, telefon, it og lokaler til funktionen. Derudover vil der blive suppleret med administrativ bistand til hjælp med LAG ansøgningerne og hjemmesiden m.v. LAG Fanø-Varde afregner hvert kvartal kr. til hhv. Fanø og Varde Kommune, første gang ved udgangen af 1. kvartal Til orientering og underskrift af formanden. Pkt. 6: LAG Fanø-Vardes hjemmeside Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har stillet en skabelon til rådighed til oprettelse af hjemmesider for de nye lokale aktionsgrupper. Sekretariatet er i fuld sving med opdateringen af hjemmesiden, der inden længe er klar til at gå i luften på Til orientering. Hjemmesiden er klar til at gå i luften. Der laves ligeledes aftale med Tistrup News i forhold til pressestrategi. I den forbindelse undersøges det, om vi kan få en facebook side, der udelukkende fungerer som informationskanal fra vores side. Søren Vinding forsøger at få skabt en historie om det historiske samarbejde mellem de to områder.

3 Pkt. 7: Fastsættelse af datoer for ansøgningsfrister, bestyrelsesmøder og workshop for nye ansøgere. På bestyrelsesmødet i december blev det besluttet, at LAG Fanø-Varde vedtager to ansøgningsrunder i En før sommerferien og en efter sommerferien. Siden da har ministeriet fastsat frister for indsendelse af indstillinger af ansøgninger om tilsagn til tilskud til LAG-sekretariatet. Vi har fået følgende frister: 27. april, 15. august og 24. oktober. Af hensyn til vores kommende ansøgere, indstilles det, at bestyrelsen fastholder to ansøgningsrunder, så der bliver god tid til at ansøgerne kan få udfyldt ansøgningerne og indhentet de to tilbud m.m., der kræves i.f.t. vejledningen. Samtidig er der et ønske om, at afholde workshop for nye ansøgere forud for hver ansøgningsrunde. Der blev stillet forslag om, at møderne afholdes om formiddagen. Dette kunne dog ikke lade sig gøre, så der holdes fast ved kl. 17. Datoerne blev godkendt. Der pågik ligeledes en drøftelse af indholdet på de planlagte workshops, og på næste møde medtages et punkt omkring sikring af, projektholdere mødes, giver inspiration til hinanden og der skabes nye samarbejder på tværs i tråd med LEADER metoden. Følgende tidsplan foreslås derfor: 1. ansøgningsrunde: Workshop afholdes i uge 19: Fanø tirsdag den 5. maj kl og i Varde onsdag den 6. maj (varetages af Helle og Hanne suppleret med et par bestyrelsesmedlemmer) Ansøgningsfrist: Uge 21 tirsdag den 19. maj (Ansøgningerne sendes, som hidtil aftalt, for Fanøs vedkommende til Helle og for Vardes ansøgeres vedkommende til Hanne) Bestyrelsesmøde med behandling af ansøgningerne afholdes i uge 25: Forslag: Onsdag den 17. juni 2. ansøgningsrunde: Workshop afholdes i uge 34: Fanø tirsdag den 18. august og i Varde onsdag den 19. august. Ansøgningsfrist: Uge 36 tirsdag den 1. september. Bestyrelsesmøde med behandling af ansøgningerne afholdes i uge 40: Forslag: Tirsdag den 29. september.

4 Årets sidste bestyrelsesmøde (uden behandling af ansøgninger) foreslås afholdt i uge 49 fx onsdag den 2. december. Der ønskes samtidig en drøftelse af tidspunkterne for afholdelse af bestyrelsesmøder Til drøftelse og godkendelse. Ansøgningsfristerne og datoerne for workshop udmeldes herefter til aktionsgruppens medlemmer samt annonceres i ugeaviserne. Pkt. 8: Generalforsamlingen afholdes tirsdag den 28. april 2015 kl på Fanø. I henhold til vedtægternes 7 skal ordinær generalforsamling afholdes inden udgangen af april måned. Generalforsamlingen indkaldes med højst 4 og mindst 2 ugers varsel ved annoncering i lokale aviser og på hjemmesiden og ved udsendelse til aktionsgruppens medlemmer pr. mail. Edel Müller foreslås som dirigent Knud Erik står for fremlæggelse af regnskab og budget. Det undersøges om sundhedshuset er ledig. Ligeledes undersøges det, om vi har mulighed for at dække deltagernes udgifter til færgen. Forslag som ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være formanden eller sekretariatet i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen. Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal indeholde: 1) Valg af dirigent 2) Valg af referent 3) Valg af stemmetællere 4) Forelæggelse af bestyrelsens beretning om den lokale aktionsgruppes virksomhed i det forløbne år samt beslutning om godkendelse heraf. 5) Forelæggelse af årsregnskab og revisionsberetning for 2014 samt beslutning om godkendelse af resultatopgørelse og balance. 6) Forelæggelse af drifts- og likviditetsbudget for det kommende år samt beslutning om godkendelse heraf. 7) Indkomne forslag fra bestyrelse eller medlemmer. 8) Valg af bestyrelsesmedlemmer, suppleanter og

5 formand, jf. 9. 9) Valg af revisor. 10) Eventuelt. Til drøftelse i bestyrelsen: Vi skal have forslag til dirigent og forslag til sted til afholdelse af generalforsamlingen. Det indstilles samtidig, at bestyrelsen foreslår generalforsamlingen at punkterne 8 og 9 udgår, idet aktionsgruppen hidtil har koncentreret sig om arbejdet med oprettelsen og godkendelsen af udviklingsstrategien. Samtidig ønskes en drøftelse af, hvem aflægger regnskab og budget for det kommende år. Pkt. 9: Regnskab for 2014 og 2015 Taget til efterretning De få bilag, der var for 2014 er indsendt til MBBL og afleveret til revision hos Brandt Revision. Årsregnskabet tilsendes til bestyrelsens godkendelse, så snart vi har det retur fra revisoren. Samtidig er der udbetalt a conto beløb for 1. kvartal 2015 til dækning af udgifter til løn og administration for perioden 1. januar marts 2015 på i alt kr. Det kan oplyses, at der efter a conto udbetaling for 1. kvartal er et resttilsagn på kr. til drift og administration Det fremgår af vejledningen om tilskud til drift og administration, at bestyrelsen skal have fremlagt et ajourført regnskab og et kontoudtog, der viser pengestrømmen. Koordinatorerne tager et print med af kontoudtoget til brug for ovenstående fremlæggelse. Pkt. 10: Projektindstillingsværktøj Koordinatorerne er indbudt til kursus i Kongens Lyngby tirsdag den 24. februar om det nye projektprioriteringsværktøj samt besvarelsesvejledning. Bestyrelsen vil under punktet få en gennemgang af det nye værktøj, der fremover skal anvendes i forbindelse med behandling af ansøgningerne. De 8 projektprioriteringskriterier, som I skal bruge Prioriteringsværktøjet blev gennemgået, og der var enighed om, at det ikke ønskes benyttet. Arne tager det med videre til drøftelse i koordinationsudvalget. Når det endelige værktøj bliver offentliggjort, afholdes et ekstraordinært bestyrelsesmøde, hvor vægtningerne lægges på plads. Dette skal ske inden vi afholder workshops for potentielle ansøgere.

6 til at vurdere kvaliteten af de ansøgninger, I får ind i bestyrelsen, er hovedsageligt udvalgt på baggrund af Center for Landdistriktsforsknings fokusgruppeinterviews og workshops med LAG er fra den tidligere programperiode. Der udleveres kursusmateriale under punktet. Pkt. 11: Kommunal mellemfinansiering af projekter indstillet til tilsagn af LAG Fanø-Varde. Varde Kommune er i færd med at få vedtaget retningslinjer for en kommunal mellemfinansiering af tilskud fra Landdistriktsprogrammet tildelt via LAG Fanø-Varde. Kriterierne for mellemfinansieringen i Varde Kommune blev gennemgået. Der blev besluttet, at der sendes en officiel henvendelse til Fanø Kommune med opfordring til at lave samme ordning. Denne mellemfinansiering er kun gældende for projekter der udføres i Varde Kommune og kun for indsatsområde 2: Det gode liv. Der gives en orientering om mellemfinansiering. Samtidig ønskes en drøftelse af, hvorvidt bestyrelsen skal rette henvendelse til Fanø Kommune for en lignende ordning gældende for projekter der udføres i Fanø Kommune. Formanden drøftede medio januar 2015 kommunal mellemfinansiering med Søren Vinding. Søren Vinding giver en orientering. Pkt. 12: Landdistriktskonferencen afholdes i år april på Sørup Herregård ved Ringsted. Til drøftelse: Hvem har mulighed for at deltage? Pkt. 13: Kursus om bestyrelsesarbejde mv. i LAG erne. Som der blev informeret om i NetværksInfo den 22. januar, har MBBL indgået en aftale med Center for Frivilligt Socialt Arbejde (CSFA) om, at en af konsulenterne kommer og holder et foredrag om bestyrelsens opgaver og ansvar m.m. Foredraget inkl. spørgsmål er planlagt til at vare ca. 1 time, og foredraget kan med fordel afvikles i forbindelse med, at bestyrelsen i forvejen er samlet fx til et bestyrelsesmøde. Der laves en tilmelding for Arne, og såfremt andre ønsker at deltage, kan de melde sig hos koordinatorerne. Såfremt der afholdes ekstraordinært bestyrelsesmøde i april måned (jf. punktet vedr. prioriteringsværktøj) forsøger vi at få dette kursus lagt samme dag. Alternativt på mødet i juni. Det indstilles derfor, at vi tager imod tilbuddet om et kort kursus med konsulent Hans Stavnsager, og afholder det i forbindelse med bestyrelsesmødet 17. juni kl på Fanø.

7 Pkt. 14: Afregning for udlæg, kørselsgodtgørelse, færgebilletter, togbilletter o.s.v. Det fremgår af vejledning om tilskud til oprettelse og drift af LAG januar 2015, at Rejseudgifter, leje af lokaler, forplejning ved arrangementer m.v. Der er udarbejdet skema, som udfyldes og afleveres en gang om året (decembermødet). Skemaet udsendes på mail. Såfremt man deltager i eksterne møder, så husk at gemme dagsorden fra mødet. Rejseudgifter, herunder satser for transportgodtgørelse for kørsel i egen bil/motorcykel i Danmark, skal opgøres i henhold til Finansministeriets cirkulære af 30. juni 2000 om tjenesterejser og det aktuelle cirkulære om regulering af satsen. Satsen reguleres hvert år pr. 1. januar og er fastsat til 2,05 kr. pr. kørt km. pr. 1. januar (2,10 kr. pr. 1. januar 2014) Forslag til udlægsskema præsenteres for bestyrelsen. Godtgørelsen må som hovedregel ikke overstige det beløb, der svarer til udgifter til billigste offentlige transportmulighed. I de tilfælde hvor godtgørelsen overstiger udgiften til den billigste offentlige transport, skal begrundelse herfor være anført fx hensyntagen til øget tidsforbrug ved anvendelse af offentlig transport. Udgifter til taxa forudsættes normalt kun anvendt over kortere afstande, og når der ikke er mulighed for anden form for transport. Leje af lokaler dækker både lokaler til borgermøder, bestyrelsesmøder og evt. til et kontorlokale for koordinator. Forplejning ved møder og arrangementer kan dækkes. Til drøftelse. Pkt. 15: Fuldmagt til koordinatorer At den lokale aktionsgruppe giver en person fuldmagt betyder, at den lokale aktionsgruppe giver personen beføjelse til at handle på aktionsgruppens vegne inden for de forhold, fuldmagten omfatter. Fuldmagten kan dække bestemte handlinger fx at foretage betalinger med aktionsgruppens eventuelle betalingskort, underskrive aktionsgruppens ansøgning om a conto udbetaling eller indgå aftaler med leverandører i relation til aktionsgruppens drift. Aktionsgruppen kan vælge at Der gives fuldmagt til begge koordinatorer til underskrift af dokumenter vedr. den daglige drift.

8 gøre fuldmagten tidsbegrænset i modsat fald gælder den, indtil den bliver tilbagekaldt. Det skal klart fremgå af fuldmagten: - Hvem der giver fuldmagten, - Hvem der modtager fuldmagten, og - Hvad der gives fuldmagt til. Fuldmagten skal være dateret og underskrevet af formanden og to andre bestyrelsesmedlemmer i forening, jf. 17 om prokura i vedtægterne. Bestyrelsen kan meddele prokura. Til drøftelse. Pkt. 16: Eventuelt Pkt. 17: Næste møde: Det indstilles, at bestyrelsesmøde afholdes onsdag den 17. juni kl på Fanø. Sted vil fremgå af dagsordenen. En drøftelse af, hvorvidt materiale til kommende møder skal udsendes pr. mail eller i papirform. Det er op til hver enkelt. Desuden undersøges, om vi kan uploade materialet et fælles sted (lukket forum på hjemmesiden, drop box for business etc.) Der udsendes en doodle med forslag til tidspunkter for ekstraordinært bestyrelsesmøde i april måned. Godkendt

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl. 18.30 ca. 20.00 Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby (Bemærk besøg i Nyttehaven inden bestyrelsesmødet færge fra Esbjerg

Læs mere

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 3. marts 2016 kl. 17.00 ca. 20.00 på Fanø Rådhus, Skolevej 5-7, Nordby, Fanø (Færge fra Esbjerg kl. 16.30) Afbud fra: Torben Haahr Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Fraværende: Ingen, alle mødt. Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Godkendt. Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 29.

Fraværende: Ingen, alle mødt. Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Godkendt. Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 29. Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø Varde Onsdag den 2. december 2015 kl. 17.00 20.00 på Hjerting Badehotel, Strandvejen 1, Hjerting, 6710 Esbjerg V Fraværende: Ingen, alle mødt. Dagsorden: Pkt. 1:

Læs mere

Afbud fra: Jørgen Müller Fraværende: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 23.

Afbud fra: Jørgen Müller Fraværende: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 23. Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. marts 2017 kl. 15.30 ca. 20.30. Mødelokalet, Hodde-Tistrup Hallen, Lærkevej 23, 6862 Tistrup. Afbud fra: Jørgen Müller Fraværende: Dagsorden:

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 20. februar 2018 kl ca Fåborg Kro, Krosvinget 1, 6818 Årre.

Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 20. februar 2018 kl ca Fåborg Kro, Krosvinget 1, 6818 Årre. Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 20. februar 2018 kl. 17.30 ca. 21.30. Fåborg Kro, Krosvinget 1, 6818 Årre. Ingen afbud Dagsorden: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Pkt. 2: Godkendelse

Læs mere

Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern

Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern. 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Lemvig og Ringkøbing-Skjern Kommuner. 3. Formål

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. august 2018 kl ca Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg.

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. august 2018 kl ca Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg. Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. august 2018 kl. 17.30 ca. 21.30. Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg. Afbud fra: Fraværende: Dagsorden: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden

Læs mere

2014 Forslag til vedtægter for LAG-Sydsjælland

2014 Forslag til vedtægter for LAG-Sydsjælland 2014 Forslag til vedtægter for LAG-Sydsjælland Fremlagt på stiftende generalforsamling for LAG-Sydsjælland 25-08-2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland Side 1 Vedtægter for LAG-Sydsjælland I. Navn, hjemsted

Læs mere

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe. Vedtægter for LAG Lysnet (forslag) I. Navn, hjemsted og formål

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe. Vedtægter for LAG Lysnet (forslag) I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Lysnet Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe Vedtægter for LAG Lysnet (forslag) I. Navn, hjemsted og formål 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes hjemsted

Læs mere

Vedtægter for lokal aktionsgruppe Ikast-Brande

Vedtægter for lokal aktionsgruppe Ikast-Brande Vedtægter for lokal aktionsgruppe Ikast-Brande I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er Landdistriktsgruppen LAG (lokal aktions gruppe) Ikast-Brande. 2. Hjemsted Aktionsgruppens hjemsted

Læs mere

Forslag til Vedtægter for Landudvikling Slagelse

Forslag til Vedtægter for Landudvikling Slagelse Forslag til Vedtægter for Landudvikling Slagelse I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er Landudvikling Slagelse 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Slagelse Kommune 3.

Læs mere

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Bemærk - alle oplysninger under punkt A, B, C og G skal udfyldes

Læs mere

Netværks INFO. Netværkscenteret flytter. Indhold. NetværksINFO 37 / 2014

Netværks INFO. Netværkscenteret flytter. Indhold. NetværksINFO 37 / 2014 16. september 2014 Netværkscenteret +45 41 71 78 30 NetværksINFO 37 / 2014 Netværks INFO Netværkscenteret flytter Ministeren for by, bolig og landdistrikter har besluttet at samle administrationen af de

Læs mere

Vedtægter for LAG-NORD. I. Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for LAG-NORD. I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG NORD Vedtægter for LAG-NORD I. Navn, hjemsted og formål 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes hjemsted er Frederikshavn, Brønderslev og Frederikshavn Kommune

Læs mere

Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen.

Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen. Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen. Fremlægges af formanden Arne Haahr Hansen 15-14817 26791/16 haje LAG Fanø-Varde

Læs mere

I. Navn, hjemsted og formål. 2. Hjemsted (Område). Den lokale aktionsgruppes hjemsted er Esbjerg, Ringkøbing-Skjern, Holstebro og Lemvig kommuner.

I. Navn, hjemsted og formål. 2. Hjemsted (Område). Den lokale aktionsgruppes hjemsted er Esbjerg, Ringkøbing-Skjern, Holstebro og Lemvig kommuner. Den 27. marts 2015 Forslag til: Vedtægter for den lokale aktionsgruppe FLAG Vestjylland. 1. Navn Aktionsgruppens navn er FLAG Vestjylland. I. Navn, hjemsted og formål 2. Hjemsted (Område). Den lokale aktionsgruppes

Læs mere

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn Referat bestyrelsesmøde nr. 8 Tid Torsdag d. 12.3.2015 kl. 18.15 Sted Til stede Afbud Ej fremmødt Referent et, Aktivitetshuset,, Nyborg Kurt Sorknæs, Erik Sønderskov, Gitte L. Albjerg, Jens Elmgren, Lise-Lotte

Læs mere

2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland

2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland 2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland Vedtaget på stiftende generalforsamling for LAG-Sydsjælland 25-08-2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland Side 1 I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er;

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2016

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2016 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2016 Mandag den 11. april 2016 kl. 18-20 i Tinghuset, Algade 8, 4660 Store Heddinge Alle medlemmer er velkomne og er du interesseret kan du

Læs mere

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011. Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsvandværket Helle Vest AMBA Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Læs mere

Skema 2. Landdistriktsbudget, yder eller landkommune: Landdistriktsbudget, mellemkommune:

Skema 2. Landdistriktsbudget, yder eller landkommune: Landdistriktsbudget, mellemkommune: Skema 2 Dokumentation for betalte udgifter ved acontoudbetaling eller anmodning om udbetaling af tilskud til dokumenterede betalte udgifter til løn og administration af den lokale aktionsgruppe Formålet

Læs mere

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe. Vedtægter for LAG Randers-Favrskov. I. Navn, hjemsted og formål

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe. Vedtægter for LAG Randers-Favrskov. I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Randers-Favrskov Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe Vedtægter for LAG Randers-Favrskov I. Navn, hjemsted og formål 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LAG MIDT-NORDVESTSJÆLLAND I. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Navn. Aktionsgruppens navn er LAG Midt-Nordvestsjælland. 2. Hjemsted (Område). Den lokale aktionsgruppes hjemsted er Odsherred,

Læs mere

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune 1. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Foreningens navn

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N V E D T Æ G T E R for F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N Formål: 1. (1) Foreningens formål er at tilrettelægge og gennemføre Kulturnatten i København. Hensigten med Kulturnatten

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune Vedtægter 1. Navn I. DEN LOKALE AKTIONSGRUPPE Aktionsgruppens navn er Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune 2. Hjemsted Aktionsgruppens hjemsted er Middelfart Kommune. 3. Formål Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 10 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse... 5 3.2 Medlemmernes forpligtelser...

Læs mere

Vedtægter for Landsforening Team Succes

Vedtægter for Landsforening Team Succes Vedtægter for Landsforening Team Succes 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Foreningen Team Succes. 1.2 Foreningen har hjemsted i Vejle Kommune. 1.3 Foreningen er en landsdækkende, almennyttig

Læs mere

Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10.

Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10. Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10. Fremmødte: Keld, Erik, Vibeke, Ole, Gerner, Peter og Ivan.

Læs mere

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Bemærk - alle oplysninger under punkt A, B, C og G skal udfyldes

Læs mere

Afbud fra: Bodil Sørensen og Jørgen Müller Fraværende: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden:

Afbud fra: Bodil Sørensen og Jørgen Müller Fraværende: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 23. februar 2017 kl. 17.30 ca. 20.00 (forvent evt. længere tid, idet der er mange ansøgninger) på Kellers Badehotel, Strandvejen 48, 6720 Fanø.

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA)

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Vedtægter revideret ved DARMA s Ekstraordinære Generalforsamling d. 20. november 2018, på Copenhagen Business School (CBS) i København.

Læs mere

Vedtægter for Aktionsgruppen Jammerbugt Vesthimmerland.

Vedtægter for Aktionsgruppen Jammerbugt Vesthimmerland. Vedtægter for Aktionsgruppen Jammerbugt Vesthimmerland. I. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG-Jammerbugt-Vesthimmerland af 2014 2020. 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSEN PÅ AKTIVITESCENTRET SOPHIELUND HØRSHOLM KOMMUNE. 1 Navn Aktivitetscentret Sophielund, Sophielund 25, 2970 Hørsholm.

VEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSEN PÅ AKTIVITESCENTRET SOPHIELUND HØRSHOLM KOMMUNE. 1 Navn Aktivitetscentret Sophielund, Sophielund 25, 2970 Hørsholm. 20.04.2017 VEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSEN PÅ AKTIVITESCENTRET SOPHIELUND HØRSHOLM KOMMUNE 1 Navn Aktivitetscentret Sophielund, Sophielund 25, 2970 Hørsholm. 2 Formål Aktivitetscentret Sophielund har til

Læs mere

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi LAG Bornholm Jørgen Hammer, LAG Formand jh@nyker.dk C.C. hjj@lag-bornholm.dk erhverv@naturerhverv.dk Dato: 4. december 2014 Kontor: Landdistriktskontor Netværkscenteret Sagsnr.: 2014-2918 Sagsbeh.: SYKJ

Læs mere

VEDTÆGTER for foreningen. Vorupør Havbåde. Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune.

VEDTÆGTER for foreningen. Vorupør Havbåde. Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune. VEDTÆGTER for foreningen Vorupør Havbåde I Navn, hjemsted og formål 1 Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune. 2 Foreningen Vorupør Havbåde har til formål at erhverve,

Læs mere

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK VEDTÆGTER for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK Indholdsfortegnelse 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål... 3 2. Medlemskab... 3 3. Bestyrelsen... 4 4. Årsmødet... 4 5. Udmeldelse og eksklusion...

Læs mere

Regnskabsregler. Diabetesforeningens bogholderi bogfører for Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper

Regnskabsregler. Diabetesforeningens bogholderi bogfører for Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper Regnskabsregler Diabetesforeningens bogholderi bogfører for Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper Regnskabsregler for Diabetesforeningens Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper, hvor Diabetesforeningens

Læs mere

Forretningsorden for Sletterhage Fyrs Venner

Forretningsorden for Sletterhage Fyrs Venner Forretningsorden for Sletterhage Fyrs Venner Som retningslinje for bestyrelsens arbejde gælder denne forretningsorden. Forretningsorden bygger på vedtægter for SFV samt vedtagne regler om praksis i bestyrelsens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Vedtægter for Langgarverne

Vedtægter for Langgarverne Vedtægter for Langgarverne 1 Navn. Foreningens navn er Langgarverne. Foreningens hjemsted er Hillerød Kommune. 2 Formål. Langgarvernes formål er at dyrke atletik, motionsløb og triathlon. Foreningen har

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af medlemsopgørelse og registrering af fremmødte medlemmer 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter 1. Navn og hjemsted: Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter Stk. 1: Foreningen Rødovre Frivilligcenter er stiftet 24. maj 2007. Foreningens hjemsted er Rødovre Kommune. 2. Formål: Formålet med foreningen

Læs mere

Thyssen, Skovbo & Forsberg Advokater V E D T Æ G T E R

Thyssen, Skovbo & Forsberg Advokater V E D T Æ G T E R Thyssen, Skovbo & Forsberg Advokater V E D T Æ G T E R for Vejle Tennis Hal Mogens Thyssen (H) Ib Skovbo (H) aut. bobestyrer Vibeke Forsberg (H) Finn Dyhre Hansen (H) Mads Danielsen (L) Niels Johansen

Læs mere

OPLEVELSESSTIENS VENNER

OPLEVELSESSTIENS VENNER Vedtægter godkendt på den Stiftende Generalforsamling den 28. november 2013 OPLEVELSESSTIENS VENNER Vedtægter for Foreningen Oplevelsesstiens Venner CVR-nummer/SE-nummer: 35 32 41 78 I. Navn, hjemsted

Læs mere

Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved.

Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved. Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved. 1. Foreningens navn, formål og hjemsted Foreningens navn er FrivilligCenter Næstved. Hjemsted er Næstved Kommune. Foreningens formål er at skabe de bedst

Læs mere

Vedtægter for LAG Halsnæs-Gribskov

Vedtægter for LAG Halsnæs-Gribskov 2014 Vedtægter for LAG Halsnæs-Gribskov Vedtaget på stiftende generalforsamling for LAG Halsnæs-Gribskov Halsnæs Kommune 17-09-2014 I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Halsnæs-Gribskov

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Herning Krisecenter

Vedtægter for den selvejende institution Herning Krisecenter Vedtægter for den selvejende institution Herning Krisecenter 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted i Herning. 2. Formål Herning Krisecenters formål er at være boform for voldsramte

Læs mere

Vedtægter for Greve-Solrød Erhverv

Vedtægter for Greve-Solrød Erhverv Vedtægter for Greve-Solrød Erhverv 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Greve-Solrød Erhverv, og dets hjemsted er i enten Greve eller Solrød Kommune. 2. Formål Greve-Solrød Erhvervs formål er at virke

Læs mere

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe Vedtægter for LAG Skive-Viborg I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er Den Lokale Aktionsgruppe LAG Skive-Viborg 2. Hjemsted (Område) Den

Læs mere

for den selvejende institution Herning Krisecenter for voldsramte kvinder 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted

for den selvejende institution Herning Krisecenter for voldsramte kvinder 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted Vedtægter for den selvejende institution Herning Krisecenter for voldsramte kvinder 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted i Herning. I henhold til 109-110 i lov om social service

Læs mere

Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner

Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner Referat konstituerende bestyrelsesmøde for FGU-institutionen i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner Inviterede. Mandag d. 1.10.18 kl. 16.30-18.00 Esbjerg Rådhus, Mødelokale 2, 2. sal. Rasmus Peter Rasmussen

Læs mere

VEDTÆGTER for BJERRINGBRO ATLETIK & MOTION

VEDTÆGTER for BJERRINGBRO ATLETIK & MOTION VEDTÆGTER for BJERRINGBRO ATLETIK & MOTION 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Bjerringbro Atletik & Motion. Foreningens hjemsted er 8850 Bjerringbro. 2. Medlemmer Som medlemmer kan optages personer,

Læs mere

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "Foreningen Kollegienet Odense". Stk. 2: Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter for Horsens-egnens Lokale Aktionsgruppe

Vedtægter for Horsens-egnens Lokale Aktionsgruppe Vedtægter for Horsens-egnens Lokale Aktionsgruppe I. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Navn Aktionsgruppens navn er Horsens-egnens Lokale Aktionsgruppe. 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Horsens

Læs mere

Aktionsgruppens hjemsted er Aalborg, Rebild, Mariagerfjord, Vesthimmerland, Viborg og Brønderslev Kommuner.

Aktionsgruppens hjemsted er Aalborg, Rebild, Mariagerfjord, Vesthimmerland, Viborg og Brønderslev Kommuner. Vedtægter for foreningen Fiskeri-LAG Midt/Nord I. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Navn Aktionsgruppens navn er Fiskeri-LAG Midt/Nord. 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Aalborg, Rebild, Mariagerfjord,

Læs mere

Årsrapport for lokale aktionsgrupper

Årsrapport for lokale aktionsgrupper Årsrapport for lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Årsrapport til indsendelse samtidig med driftsafregning 1. marts (opdateret 24.01.2018)

Læs mere

Vedtægt for folkekirken.dk

Vedtægt for folkekirken.dk Vedtægt for folkekirken.dk I medfør af 11, stk. 4 i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 782 af 6. juli 2012 fastsættes følgende: Folkekirken.dk 1. Folkekirken.dk er den institution,

Læs mere

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn Referat bestyrelsesmøde nr. 7 Tid Onsdag d. 4.3.2015 kl. 18.15 Sted Til stede Afbud Ej fremmødt Referent et, Aktivitetshuset,, Nyborg Kurt Sorknæs, Erik Sønderskov, Gitte L. Albjerg, Lise-Lotte Jensen,

Læs mere

3. Bilag 3 affattes som bilag 1 til denne bekendtgørelse. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar Erhvervsstyrelsen, den 21.

3. Bilag 3 affattes som bilag 1 til denne bekendtgørelse. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar Erhvervsstyrelsen, den 21. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om oprettelse og drift af lokale aktionsgrupper under hav- og fiskeriudviklingsprogrammet og under landdistriktsprogrammet for perioden 2014-2020 1 I bekendtgørelse

Læs mere

FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER

FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER VEDTÆGTER 1 Navn og organisation Foreningens navn er: Kulturhavn Gillelejes Venner. Foreningen er stiftet af en kreds af frivillige og er en almennyttig forening

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i Grundejerforeningen Svenstruphøj. Torsdag den 19. april 2012 kl i Sognegården Gammel Viborg Vej 17

Indkaldelse til Generalforsamling i Grundejerforeningen Svenstruphøj. Torsdag den 19. april 2012 kl i Sognegården Gammel Viborg Vej 17 Indkaldelse til Generalforsamling i Torsdag den 19. april 2012 kl. 19.00 i Sognegården Gammel Viborg Vej 17 I år har vi inviteret Karl Erik fra Grøn gruppe under Svenstrup Samråd til bl.a. at fortælle

Læs mere

Torsdag d kl

Torsdag d kl Mødedato: Torsdag d. 23.02. 2017 kl. 17.00 Mødested: Løgstrup-Hallens Cafeteria, Vordevej 1, 8831 Løgstrup Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Lone Frandsen Karsten Villadsen Anne Berggreen Federer Henrik

Læs mere

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Frivilligcenter Skive. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Skive Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Nuværende vedtægter 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 2 Formål Foreningen har som formål: At

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF)

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) Vedtaget den 15. september 1964. Ændret den 17. april 1970, den 14. april 1972, den 26. april 1974, den 26. august 1975,

Læs mere

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Lejerbo Stevns Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted i Stevns kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

Vedtægter for Danske Vandværker Region Syd 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Region Syd. Regionens hjemsted er formandens adresse.

Vedtægter for Danske Vandværker Region Syd 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Region Syd. Regionens hjemsted er formandens adresse. Vedtægter for Danske Vandværker Region Syd 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Region Syd. Regionens hjemsted er formandens adresse. Foreningen er stiftet den 30. januar 1944. Region Syd er stiftet

Læs mere

Den selvejende institutions navn er ProVarde. Institutionen har hjemsted i Varde Kommune.

Den selvejende institutions navn er ProVarde. Institutionen har hjemsted i Varde Kommune. Vedtægter for den selvejende institution ProVarde 1 Navn og hjemsted Den selvejende institutions navn er ProVarde. Institutionen har hjemsted i Varde Kommune. 2 Formål Institutionens formål er at fremme

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG BILAG 1 VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG I venstre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs gældende vedtægter. I højre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs bestyrelses oplæg til vedtægtsændringer i henhold

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD)

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Foreningen af Vandværker i Danmark Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Solrød Center 20C, 2680 Solrød Strand Tlf.: 56 14 42 42 fvd@fvd.dk - www.fvd.dk CVR: 9513 9655 1 NAVN Foreningen

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn Referat bestyrelsesmøde nr. 12 Tid Torsdag d. 26.11.2015 kl. 16.00 Sted Til stede Afbud Ej fremmødt Referent Skaarupøre Vingaard, Skårupørevej 28, 5881 Skårup Kurt Sorknæs, Kim Kølerfeldt, Inger Mechlenburg,

Læs mere

Referatet fra bestyrelsesmødet i december 2015 blev godkendt og underskrevet.

Referatet fra bestyrelsesmødet i december 2015 blev godkendt og underskrevet. Bestyrelsesmøde i LAG-Himmerland 2014-2020 Dato: 2. februar 2016 Tidspunkt: 19.00-22.00 Sted: Kærvej 34, Onsild 9500 Hobro Deltagere: Fra bestyrelsen: Vagn Bach, Jacob Ellemann, Annie Borgersen, Allan

Læs mere

stk. 3. Stemmeberettigede og valgbare er alene borgere bosiddende i Greve Kommune. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt.

stk. 3. Stemmeberettigede og valgbare er alene borgere bosiddende i Greve Kommune. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt. stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i 1. kvartal. Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid indkaldes, når mindst 4 bestyrelsesmedlemmer ønsker det og skal indkaldes på forlangende

Læs mere

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi.

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi. Spejdernes bestyrelse 6. december 2018 kl. 20.30-22 Skype for business REFERAT Deltagere: Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak, Lisbeth Trinskjær,

Læs mere

Beboerrepræsentationen i Lyngby Søpark, Mortonsvej 2-30, 2800 Kgs. Lyngby

Beboerrepræsentationen i Lyngby Søpark, Mortonsvej 2-30, 2800 Kgs. Lyngby FORSLAG TIL VEDTÆGTER 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Beboerrepræsentationen i Lyngby Søpark efterfølgende kaldet Foreningen. Foreningens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune, Mortonsvej 2-30, og

Læs mere

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn Vedtægt for Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Navnet er Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL VEDTÆGTER for Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er: Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst.

Læs mere

Børnehuset Stribonitten Øster Alle 16, 5500 Middelfart

Børnehuset Stribonitten Øster Alle 16, 5500 Middelfart Vedtægter for Børnehuset Stribonitten.. I forbindelse med overgang til selvejende daginstitution drevet som privat institution i henhold til lov om dagtilbud 19-20 og 36 40, eller svarende til senere lovgivning,

Læs mere

at styrke medlemmernes faglige stilling og erfaringsudveksling, samt i samfundet som helhed, at markere den kommunale park- og naturforvaltning.

at styrke medlemmernes faglige stilling og erfaringsudveksling, samt i samfundet som helhed, at markere den kommunale park- og naturforvaltning. 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Kommunale Park- og Naturforvaltere (Municipal Park and Nature Managers). Foreningens hjemsted er foreningens sekretariatsadresse, der er placeret hos formanden.

Læs mere

!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister

!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister Fastsat på den stiftende generalforsamling den 3. september 1975 med ændringer, vedtaget på generalforsamlinger af 5. maj 1976, 8. maj 1980,

Læs mere

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Boligforening Odense Stk. 2. Organisationen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Kundby Lokalforum Onsdag. D. 12.2.18, kl. 10 Hos Søren, Trønningevej 14A, Kundby Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsordenen - OK 2. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen Skagens Venner

Vedtægter. for. Foreningen Skagens Venner Vedtægter for Foreningen Skagens Venner 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål 3 2. Medlemskab.. 3 3. Ledelse.. 3 4. Udmeldelse og eksklusion 4 5. Finansiering og kontingent..

Læs mere

Administrativ praksis

Administrativ praksis Administrativ praksis Landsstyrelsen 2015-2016 Administrativ praksis Landsstyrelsen Dette hæfte er udarbejdet til brug for nye landsstyrelsesmedlemmer og beskriver nogle af de administrative rutiner, det

Læs mere

Tirsdag 10. marts klokken 17.00

Tirsdag 10. marts klokken 17.00 Mødedato: Tirsdag 10. marts klokken 17.00 Mødested: Thorum Gamle Købmandsgård Guldkysten 12 7870 Roslev Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Lone Frandsen Karsten Villadsen Anne Berggreen Federer Henrik Gaarde

Læs mere

Vedtægter for Nykøbing Sjælland Lokalhistoriske Forening

Vedtægter for Nykøbing Sjælland Lokalhistoriske Forening Historisk selskab for Nykøbing Sjælland og omegn Lokalhistorisk Forening for Nykøbing Sjælland og omegn 1 Foreningens navn Foreningens navn er: Historisk selskab for Nykøbing Sjælland og omegn 2 Hjemsted

Læs mere

Bestyrelsesmøde onsdag den 22. januar 2014 kl i Elmelyparken 1D, Solrød.

Bestyrelsesmøde onsdag den 22. januar 2014 kl i Elmelyparken 1D, Solrød. 23. januar 2014 Bestyrelsesmøde onsdag den 22. januar 2014 kl. 15.00 i Elmelyparken 1D, Solrød. Deltagere: Ulrik Steffensen, Frank Polauke, Olaf Wacherhausen, Lau Ostenfeldt, Kirsten Sørensen, Anni Rasmussen,

Læs mere

Vedtægter for Highland Cattle Danmark

Vedtægter for Highland Cattle Danmark Vedtægter for Highland Cattle Danmark 1. Navn og hjemsted 1. Highland Cattle Danmark Avlsforeningen for Skotsk Højlandskvæg 2. Avlsforeningens hjemsted er formandens postadresse. 2. Formål 1. Avlsforeningens

Læs mere