Drejeskive-Decoder TT-DEC

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Drejeskive-Decoder TT-DEC"

Transkript

1 Betjeningsvejledning Drejeskive-Decoder TT-DEC Fra Digital Profi Serien! TT-DEC-G Art-Nr : Egnet til Fleischmann Drejeskiverne 6052, 6152, 6154, 6651, 9152, 6680 (Både med og uden C) og 6652 (med 3-leder Skinne, samt Roco Drejeskive og Marklin 7286 Drejeskiven For Data-formaterne Marklin Motorola og DCC. Kompitabelt kommandosæt med Marklin Drejeskive-Elektronik 7686 Kompitabelt kommandogivning med Marklin Drejeskive-Elektronik 7686 Dette Produkt er ikke legetøj. Ikke egnet for Børn under 14 år. Ved Ukorrekt håndtering består der fare for at komme til skade på grund af de funktions-afhængige Kanter og Spidser. Opbevar venligst denne Betjeningsvejledning til fremtidig brug.

2 TT-DEC Betjeningsvejledning Indholdsfortegnelse Side 1. Forord / Sikkerhed-Henvisninger 1 2. Udvælgelse af den Drejeskive der skal anvendes 2 3. TT-DEC på Digital-anlæg og Tilslutning af Drejeskive 3 4. Programmering af TT-DEC Drejeskive-Decoder Programmering af Basis-Adresse og Data-format Indstilling af Dreje-hastighed og Styrings-Takt Programmering af Skinne-tilslutninger Ompoling af Drejeskivens Bro-stykke på Fleischmann/Roco Drejeskive Synkronisering af Reference-Skinne Special-Funktioner : Drejeskive-Test / Fabriks-Indstillinger Programmerings og Styre-Tabeller Tilbagemeldninger Bestyknings-plan Forord / Sikkerheds-Henvisninger De har til deres Modeljernbane erhvervet dem en TT-DEC Drejeskive-Decoder fra Firmaet LTD. Vi ønsker dem tillykke med deres valg. De har på dette Produkt 24 Måneders Garanti fra Købs-datoen. (Gælder kun for den færdigbyggede Decoder med eller uden Kabinet). De bør læse denne Vejledning grundigt igennem. Ved skader som opstår på grund af at De ikke overholder de i denne Vejledning beskrevne Procedurer og Henvisninger bortfalder Garantien. For følgeskader som opstår pga af forkert anvendelse af Produktet overtager LDT ingen forpligtigelser. VIGTIG : Alt tilslutnings-arbejde SKAL udføres på et frakoblet Modeljernbane-anlæg (Transformatorer skal frakobles og eventuelt skal Stikket til Transformeren tages ud af stikket). 1.

3 2. Udvælgelse af den Drejeskive der skal anvendes : Drejeskive-Decoderen TT-DEC er egnet til anvendelse sammen med følgende Drejeskiver : Fleischmann Drejeskiverne 6052 / 6152 / 6154 / 6651 / 9152 / 6680 (Henholdsvis med og uden "C") og 6652 (med 3-leder Skinner). Roco Drejeskive Marklin Drejeskive 7286 / Mellem Decoderen beskyttelses-låg og Decoderens køleelementer på TT-DEC decoderen befinder der sig en 5-polet Stift-liste med betegnelsen "JP1". For at indstille Decoderen skal de fjerne Decoderens beskyttelses-låg. Fra fabrikkens side befinder der sig på Stift-listen 2 Stik-broer. En monteret helt til Venstre og en monteret helt til Højre. Den miderste Stift er "fri". Dette er Fabriks-indstillingen som også er vist under 2.3 til Fleischmann Drejeskiverne 6680 og 6680C og Roco Drejeskiven i Spor TT med 24 Mulige Skinnetilslutninger. Anvender de en Fleischmann Drejeskive til Spor N eller H0 med 48 Skinne-tilslutninger ( 6052 / 6152 / 6154 / 6651 / 6652 og 9152 både med og uden "C") skal Stik-broen placeres som anvist under 2.2 i skemaerne herunder. Ønsker det at anvende TT-DEC Drejeskive-Decoderen sammen med Marklin 7286 Drejeskiven, skal Stikbroen placeres som anvist under 2.1 i Skemaerne herunder 2.1 Marklin 7286 Drejeskive : Stikbroen placeres over Stifterne kendetegnet med 1 og 2. Den anden medleverede Stikbro skal IKKE anvendes. (Husk dog at opbevare denne til anden fremtidig Brug) 2.2 Fleischmann Drejeskive til Spor N / H0 med 48 tilslutninger Stikbroen placeres over Stifterne kendetegnet med 2 og 3. Den anden medleverede Stikbro skal IKKE anvendes. (Husk dog at opbevare denne til anden fremtidig Brug) 2.3 Fleischmann Drejeskive 6680 / 6680C og Roco Drejeskive (Spor TT) med 24 Tilslutninger En Stikbro skal monteres over Stiftern 2 og 3. Den anden Stikbro skal monteres helt til Højre ved betegnelsen "JP1" (Dette er Fabriks-indstillingen fra LDT's side) 2.

4 3. TT-DEC på Digital-anlæg og Tilslutning af Drejeskive VIGTIG : Alt tilslutnings-arbejde SKAL udføres på et frakoblet Modeljernbane-anlæg (Transformatorer skal frakobles og eventuelt skal Stikket til Transformeren tages ud af stikket) Tilslutning af TT-DEC Decoder til et Digital-anlæg : Spændings-forsyning får TT-DEC Decoderen fra de 2 Klemmer yderst til Venstre på den 11-polede klemrække mærket med med Volt nedenunder. Spændingen skal ligge i området Volt ~ (det vil sige Vekselstrøms-udgangen på en Transformator). Digital-Information fra Digital-centralen får TT-DEC Decoderen på den 3 og 4 fjerde Klemme (mærket med RED (K) og BROWN (J) (Rød og Brun)) set fra venstre side på Decoderen. Forsyningen bør helst ske direkte fra Digital-Central eller via Booster eller via en Digital Ringledning til "skift" af alle Sporskifte/Skifte-Decoder på anlægget. Digital-Information bør ikke tages fra Skinnerne for at undgå "driftsforstyrrelse" på grund af "støj", således at TT-DEC Decoderen får det mest støjfrie Digital-Information som er muligt. Betegnelsen Rød (K) og Brun (J) anvendes af de fleste Digital-centraler som pt er på markedet. 3.

5 3.2. Tilslutning af TT-DEC Decoder til Fleischmann Drejeskiverne 6052, 6152, 6154, 6651, 6652, 9152, eller 6680 (både med og uden C ) og Roco Drehscheibe : Alle Fleischmann Drejeskive og Roco Drejeskiven er udstyret med et 5-polet Fladbånds-kabel. De 2 Gule ledninger til højre anvendes til Forsyning af begge Skinner på Drejeskiven. Disse 2 Ledninger forbindes nemmest med den Digitale Ringledning på anlægget, men hvis det er muligt bør disse tilsluttes direkte til Digital-Centralen eller Boosteren. Ønsker De at "ompole" Drejeskivens Bro-stykke automatisk via TT-DEC Decoderen (Vendesløjfe-problematik ved Bro-stykke drejning på 180 grader) skal begge de 2 gule ledninger forsynes via en DauerStromUmschalter (DSU) med Digital-Strøm. (Kan købes hos LDT) Mere om dette erfarer de i Kapitlet "Bro-stykke Skinne omkobling på Fleischmann Drejeskiver". Det Røde, Grå og Gule Kabel på det 5-polede Fladbånds-kabel tilsluttes til Klemmerne "RED", "GREY" og "YELLOW" på TT-DEC Decoderen som vist på tegningen herover. Bemærk : Den til Drejeskiven medfølgende Styreenhed fra Fleischmann må IKKE tilsluttes samtidig med denne Opsætning og bør pakkes væk. 4.

6 Har de ombygget deres Fleischmann Drejeskive med en ny Motor fra firmaet SB-Modellbau skal det gule kabel som går fra Drejeskiven og skal forbindes med Klemmen "YELLOW" på TT-DEC Decoderen udstyres med 2 Z-Dioder som anvist på tegningen her til Venstre (Bemærk indbygnings-retningen for de 2 Z-dioder på skemaet her ved siden af) Tilslutning af TT-DEC Decoder til Marklin 7286 Drejeskive : Marklin 7286 Drejeskiven er udstyret med et 6-polet Fladbånds-kabel inklusiv Stik. 5.

7 Det 6-Polede stik som er monteret på Fladbånds-kablet fra Drejeskiven monteres på TT-DEC Decoderens 6-Polede Stift-liste, således at at Fladbånds-kablet fører væk fra Decoderen. (som vist på tegningen på foregående side). Den "brune" kabel på Fladbånds-kablet skal vende mod den 11-polede Stik-liste, hvis kablet er monteret korrekt. Bemærk : Den til Drejeskiven medfølgende Styreenhed fra Marklin må IKKE tilsluttes samtidig med denne Opsætning og bør pakkes væk, da den ikke skal anvendes. Hvis de ønsker at placere TT-DEC Decoderen længere væk fra Drejeskiven, kan de hos LDT bestille længere Forlænger-kabler (Kabel s88 0,5m / Kabel s88 1,0m / Kabel s88 2m). Tilslutningen foregår som anvist i Tilslutnings-eksemplet herunder. Den Brune ledning som kommer fra Digital-Centralen og går til Klemme Brun (J) monteres med en ekstra Brun ledning ved hjælp af Marklin Muffer/Stik og samles. Den anden ende af den Brune ledning monteres i den yderste højre Klemme på den 11-polede Klem-liste, som er mærket med teksten "Brown" (Brun) under Klem-listen. Denne ledning udgør forsyningen til den anden ydre skinne på Drejeskivens Bro-stykke og kan også benyttes som Kontakt-skinne for Tilbagemelding via S88 enheder. Mere om dette finder de i kapitlet "Tilbagemelding" længere nede i dette dokument. Har de ombygget deres Marklin 7286 Drejeskive med en ny Motor fra firmaet SB-Modellbau skal det grønne kabel som går fra 7286 Drejeskiven i og som er en del af Fladbånds-kablet monteres med 2 Z-Dioder som anvist på tegningen her til venstre. (Bemærk monterings-retningen for de 2 Z-dioder). 6.

8 4. Programmering af TT-DEC Drejeskive-Decoderen : Før de kan kan tage Drejeskiven i Brug, skal Drejeskiven "programmeres" nøjagtig som anvist i det her efterfølgende Afsnit herunder (Se 4.1) 4. Programmering af Basis-Adresse og Dataformat : TT-DEC Drejeskive-Decoderen styres via "Tilbehørs-Adresser" (Sporskifte-Adresser) som også anvendes til at styre Sporskifter og Signaler med. Kommando-Strukturen i TT-DEC Drejeskive-Decoderen er "kompitabel" med den kommando-struktur som er indbygget i Marklin's 7687 Drejeskive-Decoder. Det spiller ingen rolle om de rent faktisk styrer en Marklin eller en Fleischmann Drejeskive rent digitalt. Også Data-formatet som TT-DEC Drejeskive-Decoderen styres med fra Deres Digital-Central (Marklin Motorola eller DCC) behøver De IKKE at angive, men bliver automatisk genkendt under den efterfølgende Programmerings-Procedure for Decoderens Basis-Adresse. I Vejledning til Marklin 7687 Drejeskive-Decoderen er det beskrevet at denne Decoder kan benytte 2 Adresser. Anvender de til deres bane, PC-Modeljernbane Software (f.eks Windigipet / Rocrail) finder de Information om disse Programmer ofte ud af den Drejeskive-Decoderen kan anvende 2 Keyboards. (disse er ofte angivet som Keyboard 15 eller 14). Keyboard 14 belægger Adresserne og Keybaord 15 belægger Adresserne Kun ved fuld udnyttelse af Drejeskiven med 48 Spor-tilslutninger, anvender de faktisk alle Adresserne indenfor de de tidligere nævnte Adresse-områder eller Anvender de en MultiProtokol Digital-Central som kan udsende flere forskellige Data-formater, skal de sørge for at Alle adresserne i det udvalgte Adresse-område entydigt er indstillet til Marklin Motorola eller DCC. En Tabel som viser sammenhængen mellem Adresse-område, Adresse og Drejeskive-Funktion finder De i Kapitel 4.7 "Programmerings & Styrings Tabel" længere nede i dette dokument. Ud fra denne Tabel kan de også fastslå hvilke Symboler deres Modeljernbane Styrings-Software anvender til de forskellige Drejeskive-Funktioner. Programmerings-Fremgang : 1 : Indkobl deres Digital-anlæg og TT-DEC Drejeskive Decoderen. Ønsker De at Programmer TT-DEC Drejeskive Decoderen via deres Modeljernbane Styrings-software skal de starte "Styrings-programmet" op og indrette Drejeskiven i deres Program efter de henvisninger som Producenten af det anvendte Program har beskrevet i deres Vejledning for opsætning af Drejeskiven og styring af denne. Her er det vigtigt at Deres Modeljernbane Styrings-Software understøtter Marklin 7687 Drejeskive Decoderen, da TT-DEC decoderen er "kompitabel" med Kommando-sættet i Marklin 7687 Decoderen. 2 : Tryk kort på Tasten "S1", som befinder sig til højre for Køle-elementerne på TT-DEC Decoder. (Den "Gule" Lys-diode vil nu begynde med at blinke) 3 : Via deres Digital-Central eller deres Modeljernbane Styrings-software skal De nu afgive Kommandoen >Drehrichtung< med uret eller mod uret, som de kan se i Programmerings og Styrings Tabellen i Kap 4.7 Har TT-DEC Decoderen efter gentagne afgivelser af Kommandoen "genkendt" Kommandoen, så slukker den "Gule" Lys-diode. 4 : TT-DEC Decoderen forlader nu Automatisk Programmerings-Mode. (Alle 3 Lys-dioder lyser op) 7.

9 4.2. Indstilling af Dreje-Hastighed og Styrings-Takt : Da hver Drejeskive har forskellige Mekaniske og Elektriske Egenskaber kan en "sikker" og "realistisk" Drift indstilles på TT-DEC Drejeskive-Decoderen ved hjælp af 2 Potmetre Fra Producenten's side befinder begge Potmetre sig i Positionen "Midterstilling". Potmeter "P1" som anvendes til Styrings-Takten er tilgængelig på Højre Side af TT-DEC Decoderen, når Decoderens dæksel er taget væk. Potmeter "P2" som anvendes til Dreje-Hastighed for selve Drejeskivens Bro-stykke befinder sig til venstre på TT-DEC Decoderen bagerst ved siden af Køle-elementet på Decoderen. (Herunder er vist en tegning hvor du kan finde de 2 Potmetre på Decoderen). Indstilnings-måde : 1. Begge Potmetre i midterstilling med en dertil egen lille skruetrækker. (Dette er Fabriks-indstillingen, da den ofte er den mest Optimale til Drejeskiverne). 2. Send nu en "styre"-kommando fra Deres Digital-Central eller via Deres Modeljernbane Styrings-Software. Kommandoen der skal sendes er kommandoen "TURN" (Se Programmerings og Styrings-Tabellen i Kapitel 4.7) for at indlede en 180 Graders vending af Drejeskiven Bro-stykke. 3. Ved hver Skinnetilslutning skal de kunne "høre" en lille Klik-lyd. 4. Hører de IKKE en regelmæssig Klik-lyd ved hver Skinnetilslutning i begge Dreje-retninger, skal de efter videreafgivelse af flere "Turn"-kommandoer dreje Potmeter P1 (Styre-Takt) fra midterstillingen og langsomt mod Højre indtil Klik-lyden ved hver Skinnetilslutning forsvinder komplet og Drejeskiven stopper. Gentag nu indstillingen og drej Potmeter P1 langsom mod Venstre indtil Klik-lyden igen forsvinder helt. Den "Optimale" indstilling for Potmeter 1 ligger mellem de 2 Punkter hvor Klik-lyden forsvinder helt. (På det tidligere billede over reguleringen til Styre-takten er dette Symboliseret med et kryds på Linien). 5. Via Potmeter "P2" (Drejeskive-Hastighed for Bro-stykket) kan de ændre på Dreje-hastighed af Bro-stykket af Drejeskiven. Herved skal de igen kunne høre Klik-lyden ved hver Skinne-tilslutning på Drejeskiven. Nu skal de ændre Drejeretningen af Bro-stykket med kommandoen ">Drehrichtung<" og korrigere så igen Dreje-hastigheden på Potmeter P2. 6. Kontrol : Efter flere afgivne >Turn<-kommandoer i begge Dreje-retninger med og uden Lokomotiv skal Drejeskiven altid Dreje 180 Grader til det den samme Skinne-tilslutning på Drejeskiven. Hvis den ikke gør dette skal De gentage Justeringen fra Punkt 1 til Punkt 5 med en "lidt" højere Drejehastighed. Hvis Drejeskivens Bro-stykke drejer uregelmæssigt, skal de "afprøve" mekanikken på Deres Drejeskive, for at korrigere eventuelle fejl der. 8.

10 4.3. Programmering af Skinne-Tilslutninger : Bemærk : Først når Dreje-hastighed og Styre-takt er indstillet som anvist i Kapitel 4.2, således at Drejeskiven efter hver >Turn<-kommando drejer 180 Grader kan De påbegynde med Programmeringen af Skinne- Tilslutningerne. Med Programmeringen af Skinne-tilslutningerne indstiller De deres TT-DEC Drejeskive Decoder således at den "kender" alle de "tilstedeværende" Skinne-tilslutninger og således kan finde disse under den fremtidige Drift af Drejeskiven. Under Programmerings-foregangen "definerer" de en Skinne-tilslutning som som Skinne 1 (#1), også kaldet det såkaldte "Reference"-Spor. Programmerings-Måde : 1. Tryk 2 korte gange på Tasten "S1". Den Grønne lys-diode blinker nu. 2. Afgiv styrekommandoen "INPUT". Den Røde lys-diode slukker kortvarigt og Drejeskiven drejer nu frem til den sidst programmerede Reference-Spor. 3. Kør Drejeskiven med kommandoerne > STEP < (med uret eller mod uret) frem til den kommende Skinnetilslutning som skal udgøre Skinnetilslutning 1 (Reference-Sporet). 4. Alt efter vejledningen for Deres Digital-Central eller deres Styrings-Software skal de nu sende kommandoen >CLEAR< eller ">CLEAR< og >INPUT< for at "gemme" Postionen for Spor-Tilslutning 1 (Reference-Spor). Her slukker den Røde Lys-diode. 5. Nu skal de køre Drejeskivens bro frem til den "næste" Spor-tilslutning med Kommandoen >STEP< med Drejeretning med Uret (ikke imod). Hertil skal de også lægge mærke til de i modsat side af Drejeskiven etablerede Spor-tilslutninger. 6. Når Drejeskiven står ud for de "næste" Spor-Tilslutning skal de "lagre" Positionen med Kommandoen >INPUT<. Den Røde Lys-diode slukker kortvarigt. 7. For de efterfølgende Spor-tilslutninger som ønskes Programmer, gentager de Punkt 6 indtil de er færdig med Alle Spor-Tilslutninger. 8. Er de færdig med at Programmere alle Spor-Tilslutningerne skal de afgive Kommandoen >END<. Herefter kører Drejeskiven frem til Spor-Tilslutning #1 (Reference-Spor) og Programmerings-Mode forlades herefter Automatisk af Decoderen. Kører Drejeskiven IKKE frem til det Programmerede Spor-Tilslutning 1 (Reference-Spor) skal de gentage Programmeringen indtil den er udført korrekt. 4.4 Ompoling af Drejeskive-broen ved Fleischmann og Roco Drejeskiver : Anvendes der en Fleischmann eller en Roco Drejeskive til 2-leder systemet på et Digital-anlæg, skal de 4 Skinne-kontakter på Drejeskive-broen som forbinder broen's skinner elektrisk med Spor-tilslutningerne fjernes helt. Alternativt er det også muligt at "isolere" hver skinne på broen bagved Spor-tilslutningerne. Afbrydes den elektriske forbindelse til Broens skinner efter en af de ovenstående Metoder, kan alle Skinner forbundet til Drejeskiven konstant forsynes med Digital-Strøm. En konstant forsyning af Skinnerne med Digital-Strøm er særdeles anvendelig, da det så er muligt at indkoble Lokomotiv-funktionerne mens Lokomotivet er parkeret på skinnerne eller i Remisen. Drejer Drejeskiven 180 Grader sker der en "kortslutning", hvis Drejeskivens Bro ikke er tilpasset "Polorariten" på Spor-Tilslutningerne som der drejes om til. TT-DEC Drejeskive-Decoderen er i stand til at "ompole" Drejeskivens Bro-del. Hertil skal de anvende en LDT DauerStromUmschalter (DSU) som kombineres sammen med Drejeskive-Decoderen. 9.

11 DauerStromUmschalteren (på dansk oversat til "Kontinuerlig Strøm Omskifter") forbindes (som vises på det næste billede) med Klemmerne "G", "COM" og "R" på TT-DEC decoderen. Drejeskivens Bro forsynes derefter via DSU med Digital-Strøm. Dernæst skal Spor-tilslutningen rundt om Drejeskiven forbindes således at, at overfor liggende Sportilslutninger har den samme Poloraritet. Herved opstår der en "Dele-Linie" mellem de 2 forskellige Forbindelses-områder. I den nederste halv-kreds (gennemgående Linie) er det Brune kabel altid forbundet med den første Skinne, hvis man betragter det næste billede herunder i et Ur's retning. 10.

12 I den Øverste Halv-kreds (Brudt Linie) er det Røde kabel altid forbundet med den første Skinne, hvis man også her ser på Billedet med Urets retning. Passer Drejeskiven Bro-del (hvor også skinnerne er forsynet med Digital-Strøm) "dele-linien" i mellem de to forsynings-områder, skal Drejeskivens Bro-del "ompoles", som TT-DEC Decoderen kan gøre via DSU'eren, hvis "dele-linien" er kendt af denne. Programmerings-Måde : 1. Tryk 2 gange (kort tid) på Tasten S1. Den Grønne Lys-diode blinker. 2. Herefter skal de med Kommandoen >STEP< køre frem med Urets retning til det Skinne-segment med den og anvendte "Dele-linie". Stillingen af Drejeskiven på en Billedskærm spiller ingen rolle, hvis de anvender Modeljernbane Styrings-software eller hvis de anvender deres Digital-Central's Drejeskive-skærmbillede. 3. Send herefter kommandoen >Drehrichtung< med uret eller imod uret. Ompolings-positionen gemmes og Programmerings-mode forlades herefter og Drejeskiven kører Automatisk frem til Skinnetilslutning #1 4. KONTROL : Send kommandoen >TURN<. Kører Drejeskiven forbi "dele-linien" slukker den Røde Lys-diode. Er der installeret en DSU til ompoling af Drejeskivens Bro-del til TT-DEC Decoderen klikker relæet på DSU'en. 4.5 Synkronisering af Reference-Spor : Passer visningen af Drejeskivens Position i deres Modeljernbane Styrings-software eller på deres Digital- Central's Skærmbillede til Drejeskiven ikke overens med den "faktiske" position af Drejeskiven's Bro-del kan de gennemføre en Synkronisering af Drejeskiven. Synkroniserings-måde : 1. Tryk 1 gang (kort tid) på Tasten S1. Den Gule Lys-diode blinker. 2. Kør nu Drejeskiven frem til Spor-tilslutning 1 (Reference-Spor) med <STEP> Kommandoerne (enten med uret's retning eller imod uret's retning). Stillingen af Drejeskiven i Styrings-software eller på deres Digital- Central spiller ingen rolle. 3. Send nu en Kommando til at køre "direkte" til Spor-tilslutning #1. Drejeskive kører ikke. Drejeskivesymbolet på deres Styrings-Software eller på deres Digital-Central står nu også på Spor-tilslutning #1. Passer Positionen af Drejeskivens Styrehus ikke med visningen sender de på ny en Kommando om at køre "direkte" til Spor-tilslutning #1 og derefter skulle Drejeskivens Styrehus visning passe overens med Skærmbilledet. 4. Send nu en Kommando >Drejeretning< med eller i mod uret's retning. Synkroniserings-måden bliver nu afsluttet og den Gule Lys-diode slukker. 4.6 Special-Funktioner (Drejeskive-Test / Fabriks-indstilling) Drejeskive-Test : Tryk på S1 Tasten i ca 4 Sekunder, indtil den Røde Lys-diode slukker. Når de slipper S1 Tasten drejer Drejeskiven 360 Grader og stopper et kort stykke tid ved hver Sportilslutning Fabriks-Indstilling : Hvis de har S1 Tasten nedtrykket under Indkobling af TT-DEC Decoderen slettes alle Indstillinger og herefter bliver Fabriks-indstillingerne (Basis-Adresse 225, Dataformat DCC, Alle 24 / 48 Spor-tilslutninger er alt efter Drejeskive-type Programmeret) genindstilt til Fabriks-indstilning. 11.

13 4.7 Programmerings og Styrings Tabel 12.

14 5. Tilbagemeldinger : Har Drejeskiven nået den ønskede Position, frembringer TT-DEC Drejeskive Decoderen et Tilbagemeldingssignal på den 2-polede Klemme "KL5", som Modeljernbane Styrings-software og deres Digital-Central kan udlæse. Endvidere er det også muligt at få Skinne belagt meldinger fra Drejeskiven. 5.1 Tilbagemelding med Fleischmann Drejeskiver og Roco Drejeskive. Position opnået og Drejeskive Bro belagt med RM-GB-8-N Enheden. Modstand (Bestillings-Nr: RES1K5) Diode (Bestillings-Nr: 1N4003) 5.1 Tilbagemelding med Marklin Drejeskive. Flere fortrådnings-eksempler finder de på vores webside under Anschlussbeispiele. 13.

15 Bestyknings-Plan : Made in Europe by Littfinski DatenTechnik (LDT) Kleiner Ring 9 D Heist Tel.: / Fax: / Internet: Tekniske Ændringer og Fejl forbeholdes 02 / 2010 by LDT Märklin, Motorola og Fleischmann er registrerede Varemærker. 14.

Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686

Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686 Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686 7687 Marklin 7687 Drejeskive Decoderen kan anvendes på følgende måder til etablering af Styring til Drejeskiven fra Centralstation 2. (Dette dokument tager udgangspunkt

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4.

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. BRUGERVEJLEDNING 5206 SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. Montage 3 5. Tilslutning 4 6. Hyppige Spørgsmål & Tips 6 7. Fejlsøgning

Læs mere

Viessmann 5231 Sporskifte Decoder. Dansk Brugervejledning. Sporskifte-Decoder for Marklin/Trix C-Skinner

Viessmann 5231 Sporskifte Decoder. Dansk Brugervejledning. Sporskifte-Decoder for Marklin/Trix C-Skinner Viessmann 5231 Sporskifte Decoder Dansk Brugervejledning Sporskifte-Decoder for Marklin/Trix C-Skinner (Til montage under Marklin / Trix C-Skinne) Digital 2 Motorola DCC Side 1. Vigtige Henvisninger 2

Læs mere

Digital MagnetartikelDecoder

Digital MagnetartikelDecoder Digital MagnetartikelDecoder 5211 Dette Produkt er ikke Legetøj Ikke egnet til Børn under 14 år Opbevar venlist Vejledning for senere Brug 1 BEMÆRK : ALT TILSLUTNINGS-ARBEJDE SKAL FOREGÅ PÅ ET AFBRUDT

Læs mere

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Märklin og Fleischman har en fælles drejeskive med op til 48 tilslutningsspor. Drejeskiven har et mekanisk låsesystem der bevirker at broen kan stoppe præcis ud for tilslutningssporet.

Læs mere

DCC digital dekoder til magnetiske produkter

DCC digital dekoder til magnetiske produkter Viessmann 5212 Digital Dekoder Dansk Brugervejledning DCC digital dekoder til magnetiske produkter med fire udgangsgrupper Indhold 1. Vigtige oplysninger... 2 2. Indledning / Egenskaber... 3 3. Montering...

Læs mere

Uhlenbrock 63 200 Power 2

Uhlenbrock 63 200 Power 2 Uhlenbrock 63 200 Power 2 Dansk oversættelse version 1.0 Januar 2007 for Heljan A/S Peter E. Jonasen Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 12.02 Be Alle rettigheder forbeholdes Eftertryk

Læs mere

Original betjeningsvejledning 3.2. Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4. Order No.: 00600-3-091

Original betjeningsvejledning 3.2. Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4. Order No.: 00600-3-091 Original betjeningsvejledning 3.2 Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4 Order No.: 00600-3-091 2 KVALITET TIL PROFESSIONELLE Det må IKKE føles ubekvemt og overflødigt at

Læs mere

Det er nødvendigt for brugeren at læse, forstå og følge vejledningens instruktioner.

Det er nødvendigt for brugeren at læse, forstå og følge vejledningens instruktioner. Tams Elektronik LD-G-3 / LD-W-3 (1) Lokomotivdekoder LD-G-3 / LD-W-3 i Märklin-Motorola format Denne oversættelse omfatter monterings- og anvendelsesvejledningerne til LD-G-3 / LD-W-3 dekoderen. Den originale

Læs mere

Dansk oversættelse version 1.0 Oktober 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original 101677/0906/SmEf

Dansk oversættelse version 1.0 Oktober 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original 101677/0906/SmEf Indbygnings- og brugervejledning Märklin 60760 Digital ombygningssæt til lokomotiver med tromlekummulator motor Dansk oversættelse version 1.0 Oktober 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original

Læs mere

Monteringsanvisning for databus. Monteringsanvisning for databus. 1.0 Kabel føring

Monteringsanvisning for databus. Monteringsanvisning for databus. 1.0 Kabel føring Vigtigt Monteringsanvisning for databus Læs og forstå denne monteringsanvisning før databus kablet monteres. 1.0 Kabel type Der må som databus kabel kun anvendes følgende godkendte type kabel: 1.0 Kabel

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

ESU 50708 / 50709 - DIGITAL PERSONVOGNS-BELYSNING. Brugervejledning - Dansk. Januar 2015. ESU 50708-11 Varmhvide Dioder. ESU 50709-11 Gule Dioder

ESU 50708 / 50709 - DIGITAL PERSONVOGNS-BELYSNING. Brugervejledning - Dansk. Januar 2015. ESU 50708-11 Varmhvide Dioder. ESU 50709-11 Gule Dioder ESU 50708 / 50709 - DIGITAL PERSONVOGNS-BELYSNING Brugervejledning - Dansk Januar 2015 ESU 50708-11 Varmhvide Dioder ESU 50709-11 Gule Dioder Brugervejledningen er Oversat til Dansk af : FRANK F - (www.marklinisterne.dk)

Læs mere

Ombygning af Roco drejeskive til digital

Ombygning af Roco drejeskive til digital Ombygning af Roco drejeskive til digital Den originale styreboks erstattes af nyt styreprint. Der skal tilsluttes 2 dekodere. Den ene dekoder er til bevægelsen af broen og er indbygget i det nye styreprint.

Læs mere

Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211

Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211 Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Viessmann 5211 Magnetartikel dekoder (2) Den digitale magnetartikeldekoder Viessmann 5211 består

Læs mere

SIDE MOBILSTATION Mobilstation 3 Tilslutning 3 Menu (Tastefunktioner) 4 Sprogudvalg 4

SIDE MOBILSTATION Mobilstation 3 Tilslutning 3 Menu (Tastefunktioner) 4 Sprogudvalg 4 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE MOBILSTATION Mobilstation 3 Tilslutning 3 Menu (Tastefunktioner) 4 Sprogudvalg 4 Oprette / Konfigurerer Lokomotiver Kørsel (Tastefunktioner) 5 Anlæg Lokomotiv med Lokomotiv-kort

Læs mere

Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 Dansk vejledning

Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 Dansk vejledning Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 Dansk vejledning Indholdsfortegnelse 1 kørselsregulator 2 Nettilslutning 3 Tilslutningsklemme gul ( L = Belysningsstrøm) 4 Tilslutningsklemme

Læs mere

Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260

Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260 Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260 Montering af Automatik K19 Klargøring af stangtrækket: Anbring stangen på et par bukke og monter Det

Læs mere

Funktions-data Fabriksindstilling Variabel Indstilling

Funktions-data Fabriksindstilling Variabel Indstilling eknisk datablad NR2A- Drejemotor til 2- og 3-vejs kugleventiler DN 1... 2 Moment 10 Nm Nominel spænding AC/DC 2 V Programmerbar, -Bus Konvertering af sensor signaler Styring: Modulerende DC 2... 10 V eller

Læs mere

AM signalet er et automatisk mellemblok signal. Det består af 3 lamper og er opbygget som et U signal med 3 lamper.

AM signalet er et automatisk mellemblok signal. Det består af 3 lamper og er opbygget som et U signal med 3 lamper. Signaler Der skal signaler på modelbanen. En modelbane med signaler er som prikken over i et. Der er forskellige signaler. I signal, U signal og AM signaler. Desuden er der PU signaler. Alle disse signaler

Læs mere

51966 Slæbesko Omskifter-Print

51966 Slæbesko Omskifter-Print 51966 Slæbesko Omskifter-Print Til Decodere med 21-pins MTC-Stiktyper Indbygnings og Brugervejledning - Dansk 1. Oplag 2007 ( Den Danske Vejledning til dette ESU-Produkt er oversat : Frank F - www.marklinisterne.dk

Læs mere

Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG.

Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG. Uhlenbrock 75 100 (1) Lokdekoder 75 100 Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG. Egenskaber Denne lokomotivdekoder til vekselstrømsmotorer forstår

Læs mere

L P. Komfort / Alarm system Installationsvejledning. Tekniske data, symbol forklaringer

L P. Komfort / Alarm system Installationsvejledning. Tekniske data, symbol forklaringer Tekniske data, symbol forklaringer Styreenhed Strømforsyning Strømforbrug Komponent teknik Temperatur område Sirene udgang Udgange Kanal 2 udgang Indbyggede relæer 12/24 Volt, minus til stel, polaritetsbeskyttet

Læs mere

DC-Motor Controller. Brugermanual

DC-Motor Controller. Brugermanual Forside Jægergårdsgade 152/05A DK-8000 Aarhus C DENMARK WWW.WAHLBERG.DK DC-Motor Controller Brugermanual Firmware V4.00 Produkt indhold 1 styreboks til styring af 1 DC-motor. 1 strømforsyning 100 240 volt

Læs mere

Svane Electronic Universal timer med 2 relæer og 18 funktioner hver 1

Svane Electronic Universal timer med 2 relæer og 18 funktioner hver 1 Svane Electronic Universal timer med 2 relæer og 18 funktioner hver 1 Digital dobbelt timer print modul 12V 2000.2236 Multi funktions timer med 18 funktioner pr. relæ, anvendelig i mange installationer,

Læs mere

Monteringsanvisning for betjeningstryk. Monteringsanvisning for betjeningstryk. Pin 1: GND Fælles stel Pin 2: DN - Ned Pin 3: UP - Op.

Monteringsanvisning for betjeningstryk. Monteringsanvisning for betjeningstryk. Pin 1: GND Fælles stel Pin 2: DN - Ned Pin 3: UP - Op. Vigtigt Monteringsanvisning for betjeningstryk Læs og forstå denne monteringsanvisning før betjeningstryk monteres. 1 2 3 Pin 1: GND Fælles stel Pin 2: DN - Ned Pin 3: UP - Op 1.0 Tastetryk med motherboards

Læs mere

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0 Fodermaskine 1: Manuel Brugermanual for styreskab 88.340 - DK INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION Se side Styringens funktioner. 3 Styreskab, display og tastatur. 4-5 Hovedmenu oversigt. 6-7 Servicemenu oversigt.

Læs mere

Boostere på modelbanen

Boostere på modelbanen Boostere på modelbanen Er der behov for mere effekt til driften af lokomotiver end fx Intelliboxen kan klare, kan installation af en eller flere boostere blive nødvendigt. Her er en beskrivelse af boostersystemet,

Læs mere

CODY UNIVERSAL 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2.

CODY UNIVERSAL 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2. Den nye model har nogle gode fordele, nu kan man montere 2 enheder direkte på printet. Forskellige tastaturer (standart folie / metal, smal model /

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL Ver 3.7 INDHOLDSFORTEGNELSE BETJENING... side 3 TIL- OG FRAKOBLING... side 4 TILKOBLING NIVEAU 1... side 5 TIL- OG FRAKOBLING NIVEAU 2... side 6 TIL- OG FRAKOBLING

Læs mere

Programmering af CS1700-Proxlæser

Programmering af CS1700-Proxlæser Comfort CSx75 Programmering af CS1700-Proxlæser Introduktion CS1700 er en proxlæser og der kan tilsluttes op til 15 læser til CSx75-centralen. Du kan programmere CS1700 til passagekontrol i et eller flere

Læs mere

INSTRUKTION. Bernard el-aktuator

INSTRUKTION. Bernard el-aktuator INSTRUKTION IN113, Nr. B104DKE Bernard el-aktuator Type SQ100, SQ250 SQ400, SQ600, SQ1000 Indhold Opstart... 2 Normal lukkeretning... 3 Komplet leverance... 3 1. Indstilling af mekaniske anslag, 90 -drejende...

Læs mere

2014-05-05 version 15

2014-05-05 version 15 2014-05-05 version 15 MicroVent Indhold 1. Systemoversigt... 3 2. Generelle informationer... 4 3. Servicepunkt... 6 4. Forbindelsesdiagram LON-Bus og 230V... 7 5. Forbindelsesdiagram sensorer og styring...

Læs mere

MANUAL FOR DCC TURNTABLE. Indhold:

MANUAL FOR DCC TURNTABLE. Indhold: MANUAL FOR DCC TURNTABLE Indhold: Page: Introduktion 2 Inden du går i gang 2 Justering af spor 2-3 Tilslutning ledningsdiagram 3-4 Funktioner og oversigt over kontrolboksen 4-6 Programmering af drejeskiven:

Læs mere

GSM porttelefon og samtale anlæg. SSI 2600.8002 GSM porttelefon system

GSM porttelefon og samtale anlæg. SSI 2600.8002 GSM porttelefon system SSI 2600.8002 GSM porttelefon system GSM samtale anlæg og 1000 telefon numre med opkald for dør/port åbning Udendørs station med separat indendørs kontrol boks SSIHuset Svane Electronic ApS Arildsvej 27,

Læs mere

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004 Side 1 Installationsvejledning for µ-pc systemet µ-pc Version 1 December 2004 Side 2 µ-pc systemet µ-pc systemet er opbygget af moduler som vist på figur 1. Hvert modul består af en kasse med stikforbindelser,

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Electrotren 2051 DSB MZ 1405

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Electrotren 2051 DSB MZ 1405 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Electrotren 2051 DSB MZ 1405 Electrotren DSB MZ 1404 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com

Læs mere

Dekoder type 628. Diagram. Print. Litra.DK

Dekoder type 628. Diagram. Print. Litra.DK Dekoder type 628 Denne dekoder anvendes hovedsagelig til signaler. Den kan også anvendes til andre opgaver, men her vil andre typer af dekodere være mere velegnet. Dekoderen forsynes med spænding og digital

Læs mere

SPEED-Commander Frekvensomformer. Program Nr. 05 Ver. 5.17a. Fortløbende en-vejs positionering

SPEED-Commander Frekvensomformer. Program Nr. 05 Ver. 5.17a. Fortløbende en-vejs positionering SPEED-Commander Frekvensomformer Driftsvejledning Bemærk: Speciel Software Program Nr. 05 Ver. 5.17a Parameterliste og tilslutninger af styreklemmer anvendes vedhæftede programbeskrivelse. Alle øvrige

Læs mere

PR 2000 Proximity-læser Art. Nr.: 460002 Installationsmanual

PR 2000 Proximity-læser Art. Nr.: 460002 Installationsmanual PR 2000 Proximity-læser Art. Nr.: 460002 Installationsmanual PR2000v.2 Inst.Man. DANjun12 Side 2 CT 2000 Prox Indholdsfortegnelse Side 1. Generelt... 3 2. Programmering... 4 2.1 Programmering med ConLan

Læs mere

Smartbox, 30-69001-8. Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet!

Smartbox, 30-69001-8. Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet! Smartbox, 0-6900-8 Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet! PDF 5956 / 0.0.2009 Indholdsfortegnelse:. ANVENDELSE...2 2. KOMPONENTLISTE.... TILSLUTNING AF SMARTBOX...4.

Læs mere

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING 1 Indhold Indhold 2 General information 2 Garanti bestemmelser 3 Vigtin information vedrørende sikkerhed. 3 Sådan bruges apparatet 4 Rengøring og vedligeholdelse

Læs mere

S26 MOTOR Original brugermanual

S26 MOTOR Original brugermanual S26 MOTOR Original brugermanual Indhold 1. Indledning 1 2. Liste over nødvendigt værktøj 1 3. Sikkerhedspåbud 1 4. Motor montering 2 4.1. Instruktion før montering 2 4.2. Samling af skinne 3 4.3. Opsætning

Læs mere

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter Powerline Adapter Bemærk venligst! Udsæt ikke Powerline Adapter for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller andre varmekilder. Brug ikke Powerline

Læs mere

Fjernbetjening VRC calormatic FBG d Betjenings- og installationsvejledning

Fjernbetjening VRC calormatic FBG d Betjenings- og installationsvejledning Fjernbetjening VRC calormatic FBG d Betjenings- og installationsvejledning Side 1 Indholdsfortegnelse 1.Betjeningsoversigt 3 2.Energisparetips 5 3.Styringens indstillinger 6 3.1 Styringens driftsarter

Læs mere

Zoomax Snow. Brugsvejledning. Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk

Zoomax Snow. Brugsvejledning. Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk Zoomax Snow Brugsvejledning Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk BL-04 Beskrivelse Zoomax Snow er en letvægts elektronisk lup med en 4,3 tommer

Læs mere

Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning

Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning Nimalift 2014 Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning Nimalift.dk, Søgårdparken 20, 7250 Hejnsvig 2 FORSIKRING)OM)OVERENSSTEMMELSE)) Søgårdparken20 7250Hejnsvig

Læs mere

CAN BUS alarm, AK4625 Snapguide med oversigt over ledninger fra sirene og modul

CAN BUS alarm, AK4625 Snapguide med oversigt over ledninger fra sirene og modul CAN BUS alarm, AK4625 Snapguide med oversigt over ledninger fra sirene og modul Denne snapguide er ikke en komplet monterings- eller brugeranvisning, men en oversigt over ledninger og funktioner. AK4625

Læs mere

DKK Rally-lydighed, Øvede-klassen. 40. Fristende 8-tal

DKK Rally-lydighed, Øvede-klassen. 40. Fristende 8-tal DKK Rally-lydighed, Øvede-klassen. 40. Fristende 8-tal Øvelsen består af 2 madskåle eller lignende fristelser samt 2 kegler, stolper eller personer og der skal gås et 8-tal rundt om de to yderste kegler.

Læs mere

Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format

Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format Uhlenbrock 75 900 funktionsdekoder (1) Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format Tænder og slukker for ekstrafunktioner som horn, fløjte, lys og røg. Egenskaber 75 900 Funktionsdekoderen kan anvendes

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03

MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03 MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03 P-WATCH FS03 Bør kun monteres af et autoriseret værksted. Vær opmærksom på at garantien på din bil kan bortfalde såfremt udstyr monteres på din bil af andre end de af

Læs mere

MYLOQ 1101 Kodecylinder

MYLOQ 1101 Kodecylinder MYLOQ 1101 Kodecylinder Brugsanvisning DK Vigtig information før anvending Kodecylinderen skal aktiveres før brug (se side 3). En administrationskode skal tilføjes. Vær sikker på at få skrevet den nye

Læs mere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere 10034576 Alarmsystem INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere ADVARSEL! Producenten fralægger sig ethvert ansvar for og giver ingen garanti i forbindelse med fejl og fejlfunktioner, der

Læs mere

Monterings og brugervejledning Portautomatik S 66 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 32 52 51 58

Monterings og brugervejledning Portautomatik S 66 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 32 52 51 58 Monterings og brugervejledning Portautomatik S 66 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 32 52 51 58 Brugervejledning En eldrevet port er ikke legetøj og bør anvendes med omhu og kun hvis der er fuldt

Læs mere

BRUGSANVISNING. LCD 8940 HI-POWER LED-hærdelampe med lysstav Indbygningsmodel. LCD 8940 HI-POWER 1 Versionsdato: 11-02-2015 Versionsnr.

BRUGSANVISNING. LCD 8940 HI-POWER LED-hærdelampe med lysstav Indbygningsmodel. LCD 8940 HI-POWER 1 Versionsdato: 11-02-2015 Versionsnr. BRUGSANVISNING LCD 8940 HI-POWER LED-hærdelampe med lysstav Indbygningsmodel LCD 8940 HI-POWER 1 Versionsdato: 11-02-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 1. Generelt 3 2. Pakkens indhold 3 3. Produktets opbygning

Læs mere

DISPLAY SYMBOLER. Angiver at batterierne er afladet og skal skiftes. Klokketermostaten er slukket eller temperaturreguleringen er afbrudt.

DISPLAY SYMBOLER. Angiver at batterierne er afladet og skal skiftes. Klokketermostaten er slukket eller temperaturreguleringen er afbrudt. KLOKKETERMOSTATEN A B C D E F G H I L M N O P Oprydningsknappen.: Aktivering af midlertidig driftsstop. Ferieknappen.: Deaktivering af indkodet programperioder i en tidsperiode. Programknappen.: Åbning

Læs mere

TrendCon 1. udgave, DK. TrendCon. Instruktionsbog 0403-52-08-03

TrendCon 1. udgave, DK. TrendCon. Instruktionsbog 0403-52-08-03 1. udgave, DK TrendCon Instruktionsbog 0403-52-08-03 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT Side OVERBLIK FUNKTIER.. 1 ADVARSEL.. 1 INSTRUKTI GENERELT.. 2 INDIKATI GENERELT.. 2 FEJLSIGNALER.. 2 SYSTEM OVERSIGT.. 3

Læs mere

DAB+ adaptor. Kære kunde,

DAB+ adaptor. Kære kunde, Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

ECO - Proportionalventil

ECO - Proportionalventil ECO - Proportionalventil Montagevejledning (med betjeningsvejledning) + A1872_DK12RE01.PDF Stoll I-No: 3446890 f Stand: 06.06.2012 Montagevejledning ECO - Proportionalventil Før De påbegynder installationen

Læs mere

Brandventilationscentral type 1 1 1 - Basic INSTALLATIONSVEJLEDNING. Tekniske bilag og. montagevejledning

Brandventilationscentral type 1 1 1 - Basic INSTALLATIONSVEJLEDNING. Tekniske bilag og. montagevejledning Brandventilationscentral type 1 1 1 - Basic Max. Belastning 1,1A / 24V DC 1 x Komfortventilationsgruppe 1 x Brandventilationsgruppe INSTALLATIONSVEJLEDNING Tekniske bilag og montagevejledning WINTECH A/S

Læs mere

Dansk El-montage manual Portautomatik

Dansk El-montage manual Portautomatik Dansk El-montage manual Portautomatik (med fysiske ende stop) Terminaler: Power Portstyring 1 2 Power input 220/230Vac. Kabeldim. 3x1.5 PVIKJ eller lign. 3 4 Advarselslampe. Udgang 230Vac/20W. Signalet

Læs mere

Installationsvejledning. TECNO Activa/ Evolution

Installationsvejledning. TECNO Activa/ Evolution Installationsvejledning TECNO Activa/ Evolution Installationsvejledning TA/TE Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen... 2 Kontroller at alle delene er i kassen... 3 Brug af centralstøvsugeren...4

Læs mere

Betjeningsvejledning. System Alarmpanel xx S2s

Betjeningsvejledning. System Alarmpanel xx S2s Betjeningsvejledning System Alarmpanel xx S2s Indhold 1 Indhold Indholdet af denne vejledning kan ændres uden forudgående varsel. Firmaer, navne og data anvendt i eksempler er fiktive, medmindre andet

Læs mere

Uhlenbrock 76 400 lokomotivdekoder

Uhlenbrock 76 400 lokomotivdekoder Uhlenbrock 76 400 lokomotivdekoder Dansk oversættelse version 1.01 Februar 2010 Peter E. Jonasen, baseret på: Copyright Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 05.05 Be Alle rettigheder forbeholdes

Læs mere

Elektrisk converter til støtteben. designet til brug på campingvogne og campere

Elektrisk converter til støtteben. designet til brug på campingvogne og campere Elektrisk converter til støtteben designet til brug på campingvogne og campere Betjening Med dette sæt konverteres de manuelt betjente støtteben til elektrisk drift. Motoren driver den eksisterende spindel

Læs mere

Indhold. 2. Montagevejledning enkornssåmaskine...2 2.1 Computer...2 2.2 Strømforsyning...2 2.3 Signalfordeler/sensorer (enkornssåmaskine)...

Indhold. 2. Montagevejledning enkornssåmaskine...2 2.1 Computer...2 2.2 Strømforsyning...2 2.3 Signalfordeler/sensorer (enkornssåmaskine)... Indhold 1. Systembeskrivelse...1 1.1 Systembeskrivelse...1 1.2 Computeren type 1502 og dens funktion...1 1.2.1 Anvendelse: Enkornssåmaskine med optoføler (frøtælling)...1 1.2.2 Anvendelse. Enkornssåmaskine

Læs mere

Sikkerhedsanvisninger

Sikkerhedsanvisninger Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 2 Symboler og advarsler, der anvendes i denne vejledning... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 3 Sikker opstilling af apparatet... 3 Sørg for, at lysnettilslutningen

Læs mere

X88MV. Manual Version 1.26

X88MV. Manual Version 1.26 X88MV Manual Version 1.26 X88MV er udviklet til styring/fjernstyring af markvanding. Hurtig montering. Fleksibel. Hurtig. Kompakt. Billig. Intet abonnement. Indbygget timetæller. Kan køre på taletidskort.

Læs mere

Effektforbrug Drift Hvilestilling Dimensionering

Effektforbrug Drift Hvilestilling Dimensionering NRQ2A-SR eknisk datablad Modulerende drejemotor til 2- og 3-vejs kugleventiler DN 15... DN 0 Drejemoment 8 Nm Nominel spænding AC/DC 2 V Styring: Modulerende DC 2... 10 V Stillingssignal: DC 2... 10 V

Læs mere

Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV 24-24 / RV 24-32

Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV 24-24 / RV 24-32 Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV 24-24 / RV 24-32 Brandventilation Komfortventilation 24VDC max. 24/32A 2 aktuatorudgange 1 brandventilationsgruppe, 2 komfortgrupper Tilslutning

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 29765 DB ICE 402

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 29765 DB ICE 402 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 29765 DB ICE 402 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

Brugsmanual Stama el-multitruck

Brugsmanual Stama el-multitruck Brugsmanual Stama el-multitruck Saturnvej 17, DK-8700 Horsens Tel 7564 3611 - Fax 7564 5320 - E-mail: stensballe@gmr.dk * Copyright - GMR maskiner a/s - Horsens 1995 - Eftertryk uden tilladelse forbudt.

Læs mere

Betjeningsvejledning IQ Control panel

Betjeningsvejledning IQ Control panel Betjeningsvejledning IQ Control panel Indhold Indledning... 2 Anlægstyper.... 3 Montage.... 4 Betjeningspanel.... 5 Menuoversigt.... 6 Menuer.... 6 Sådan vælges og konfigureres menuer.... 7 Sådan tastes

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Air 4920 Trådløst access point FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Air 4920 Trådløst access point FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Air 4920 Trådløst access point FIBERBREDBÅND TV TELEFONI KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal WiFi-dækning i

Læs mere

UniLock System 10. Manual til T550 Secure Radiomodtager og håndsender. Version 2.0 Revision 140220

UniLock System 10. Manual til T550 Secure Radiomodtager og håndsender. Version 2.0 Revision 140220 UniLock System 10 Manual til T550 Secure Radiomodtager og håndsender Projekt PRJ124 Version 2.0 Revision 140220 T550 Secure er en højsikker trådløs UHF-læser der benyttes, hvor det ønskes at oplåse på

Læs mere

L P. Komfort / Alarm system. 9. Tekniske data. LINDGAARD PEDERSEN A/S Banemarksvej 50 B - 2605 Brøndby Telefon 4344 8811 / 8640 8811 www.lpas.

L P. Komfort / Alarm system. 9. Tekniske data. LINDGAARD PEDERSEN A/S Banemarksvej 50 B - 2605 Brøndby Telefon 4344 8811 / 8640 8811 www.lpas. 9. Tekniske data Styreenhed Strømforsyning Strømforbrug Komponent teknik Temperatur område Sirene udgang Udgange Kanal 2//4 udgang Indbyggede relæer 12/24 Volt, minus til stel, polaritetsbeskyttet 15 milliampere,

Læs mere

Fangst- og redskabsovervågning

Fangst- og redskabsovervågning Kapitel 12 side 72 Fangst- og redskabsovervågning Udstyret til fangst- og redskabsovervågning giver fiskeren oplysninger om trawlet og fangsten. Oplysningerne bliver samlet på en skærm. Det kan være et

Læs mere

Märklin Transformator 60052 / 66181 Dansk vejledning

Märklin Transformator 60052 / 66181 Dansk vejledning Dansk vejledning Indholdsfortegnelse 1 Nettilslutning 2 Tilslutningsbøsninger 3 Tilslutningsstik Indholdsfortegnelse 1. Tekniske data for Märklin transformatorer 2. Sikkerhedshenvisninger til drift af

Læs mere

Motorline JAG (indbygget limit switch) Dansk brugermanual

Motorline JAG (indbygget limit switch) Dansk brugermanual Motorline JAG (indbygget limit switch) Dansk brugermanual Til brug for Motorline MC2 kontrolpanel i kombination med Motorline JAG eller Motorline LINCE 230Vac lågeautomatik. Motorline LINCE (kører på tid)

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. Cod. Q600020020 - Rev. A 10/06

BETJENINGSVEJLEDNING. Cod. Q600020020 - Rev. A 10/06 BETJENINGSVEJLEDNING Cod. Q600020020 - Rev. A 10/06 Den rette afskaffelse af dette produkt (elektrisk og elektronisk affald) (Anvendes i den Europæiske Union og andre Europæiske lande med separat genbrugsanordninger)

Læs mere

Vind og regnmelder WRA 501

Vind og regnmelder WRA 501 Vind og regnmelder WRA 501 Lad venligst denne vejledning Blive i centralen! MONTAGEVEJLEDNING Tekniske bilag og montagevejledning Side 1 af 15 1 Indholdsfortegnelse side 1 Indholdsfortegnelse... 2 1.1

Læs mere

Teknisk bilag og montasjeveiledning Type RWA 1-1-1-V 24V

Teknisk bilag og montasjeveiledning Type RWA 1-1-1-V 24V Ventilasjonssentral Teknisk bilag og montasjeveiledning Type RWA 1-1-1-V 24V 1 Før montering... 3 2 Funktionsprincip... 4 3 Beskrivelse og tekniske data... 5 4 Centraltegning... 6 4.1 Afprøvning af komfortventilationsfunktion...

Læs mere

Brugervejledning. OneRemote DVB-T Scart II Modtager. B&O betjening MPEG4 HD FTA. Type 30012663. 30012663u2

Brugervejledning. OneRemote DVB-T Scart II Modtager. B&O betjening MPEG4 HD FTA. Type 30012663. 30012663u2 Brugervejledning OneRemote DVB-T Scart II Modtager MPEG4 HD FTA Type 30012663 B&O betjening 30012663u2 Tastesekvenser til den daglige betjening Beo4, Beo5 eller Beo6 betjening Optage og afspille fra tilsluttet

Læs mere

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361)

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC-Positioner Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC 1.0/1.2 Positioner DiSEqC-omformer, som gør at man kan styre en parabolmotor 36-Volts type med alle digital modtagere som har standard

Læs mere

Programmering af trådløse modtagere (RF)

Programmering af trådløse modtagere (RF) Comfort CSx75 Programmering af trådløse modtagere (RF) Introduktion Centralerne CSx75 kan udvides med trådløse (RF) modtagere på 868 MHz og 433 MHz. Når en RF modtager er installeret på centralen, kan

Læs mere

Vejledning til Tidtagningssystem til ridebanespring. Sønderborg. Manuel Signal ( Radiosignal ) knap på pult ( Stopursfunktion )

Vejledning til Tidtagningssystem til ridebanespring. Sønderborg. Manuel Signal ( Radiosignal ) knap på pult ( Stopursfunktion ) Model: Sønderborg Valgfri portrækkefølge. Visning af tid for hovedspring / omspring. Visning af fejl Automatisk addering af fejl ved overskridelse af fejlfri tid Mulighed for visning af starttid for næste

Læs mere

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det!

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Märklin Digital indbygning af dekodere (1) Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Det er enkelt at ombygge lokomotiver og togsæt, der er forberedt til indbygning

Læs mere

6. Elektrisk. 6.1 Elektrik (230V)

6. Elektrisk. 6.1 Elektrik (230V) 6. Elektrisk 6.1 Elektrik (230V) Bestemmelse: Fig.: Forklaring: 6.1.1 I modulerne må der ikke findes kabler eller ledninger som fører 230V netspænding. 6.1.2 Der må udelukkende anvendes transformere som

Læs mere

Dansk Manual 2015 Dato: 31.03.15. Læs manualen før brug! RX-4 automatisk tablet tæller. Operatør Manual

Dansk Manual 2015 Dato: 31.03.15. Læs manualen før brug! RX-4 automatisk tablet tæller. Operatør Manual Dansk Manual 2015 Dato: 31.03.15 Læs manualen før brug! RX-4 automatisk tablet tæller Operatør Manual 1 Indhold Pakkens indhold:... 3 Beskrivelse af maskinen:... 3 Betjeningsvejledning:...:... 4 Placering

Læs mere

Digital satellit antenne

Digital satellit antenne Digital satellit antenne Kronings MobilSat + Model: MSP-S / MSP-C Side 1 af 12 INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 1. Indledning... 2 1.1. Brug... 2 1.2. Generelle noter... 3 1.3. Kontrolpanel... 3 2. Basis funktioner...

Læs mere

Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV24-24

Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV24-24 Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV24-24 Neptunvej 6, 9293 Kongerslev Tlf. 96771300 www.domexovenlys.dk Brandventilation Komfortventilation 24VDC max. 24A 2 aktuatorudgange 1 brandventilationsgruppe,

Læs mere

AT3000 Kabelsøger & Signalgenerator

AT3000 Kabelsøger & Signalgenerator AT3000 Kabelsøger & Signalgenerator El-nr. 87 98 327 411 Elma AT3000 side 2 Forord R-3000 og G-3000 er det perfekte søgeudstyr til lokalisering af nedgravede kabler og rør. Den robuste konstruktion sikrer

Læs mere

Frico GmbH Dieselstr. 4, D-73278 Schlierbach Tel. +49 (0) 7021 / 97003-0 Fax +49 (0) 7021 / 768 41 e-mail: info@gelu-frico.de

Frico GmbH Dieselstr. 4, D-73278 Schlierbach Tel. +49 (0) 7021 / 97003-0 Fax +49 (0) 7021 / 768 41 e-mail: info@gelu-frico.de A brand name within the Frico Group Frico GmbH Dieselstr. 4, D-73278 Schlierbach Tel. +49 (0) 7021 / 97003-0 Fax +49 (0) 7021 / 768 41 e-mail: info@gelu-frico.de Monterings- og betjeningsvejledning for

Læs mere

Instalationsanvisning

Instalationsanvisning Instalationsanvisning DK UWT1682 1 Fabrikanten arbejder hele tiden på at videreudvikle alle typer og modeller. Vi beder derfor om forståelse for, at vi forbeholder os retten til ændringer af form, udstyr

Læs mere

Armatec pneumatisk aktuator Kinetrol

Armatec pneumatisk aktuator Kinetrol Anvendelse er ideel, hvor man ønsker at dreje, løfte, holde eller stoppe aktuatoren i en bestemt mellemstilling, men stadig ønsker at kunne gøre brug af 0-90 (0-180 ekstra) bevægelsen. Eks. til begrænsning

Læs mere

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC.

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Pool Valet Junior. Pool Valet Senior. Pool Valet RC med fjernbetjening. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana

Læs mere

PS - mover. Sikkerhed

PS - mover. Sikkerhed PS - mover Sikkerhed Læs denne manual før montering eller første brug Brug kun godkendt kabelføring og samling ved montering Kontroller dæktryk og tilstand (nye dæk anbefales) Check chassiset er i ubeskadiget,

Læs mere

Rev.1 November 2009. Betjenings vejledning for RD 7000 DL

Rev.1 November 2009. Betjenings vejledning for RD 7000 DL Rev.1 November 2009 Betjenings vejledning for RD 7000 DL Beskrivelse af RD 7000 Modtager Modtager RD 7000 15 12 10 11 12 18 19 20 21 22 RD 7000 funktioner 1 Tryk knapper. 2 LCD-display 3 Batteriklap 4

Læs mere

Bison 80 Brugervejledning 1. udgave - april 2005. Indholdsfortegnelse

Bison 80 Brugervejledning 1. udgave - april 2005. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til din trappelift...2 2 Hovedkomponenter...2 3 Betjening...3 3.1 Oplade din trappelift... 3 3.2 Sikker drift... 4 4 Anvende din trappelift...5 5 Ekstraudstyr...6 5.1

Læs mere