UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND"

Transkript

1 UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 18. og 19. marts 2014) 1. hæfte Tirsdag den 18. marts 2014 kl og kl samledes kommissionen på Billum Kro for at afholde en besigtigelsesforretning i anledning af nedlæggelse og sikring af overkørsler på Vestbanen fra Varde til Nørre Nebel. Til stede var kommissarius ved statens ekspropriationer i Jylland, Mette Plejdrup Nielsen, og de af Transportministeriet udpegede medlemmer af kommissio nen, tidligere gårdejer Holger Hedegaard, Vinderup og regionskonsulent Jens Ole Juhler, Fredericia samt Flemming Iversen, Holstebro og Peter M. Bojsen, Rødding, der af kommissarius er udtaget fra den af kommunerne udarbejdede liste over kommunale me d- lemmer af kommissionen. Som repræsentant for Varde Kommune mødte Kristian Hede Jensen. Den ledende landinspektør, Søren Kjerside Hansen, mødte ved landinspektør Bendt Lauritz Schaarup og Maria Skov.

2 Protokollen førtes af fuldmægtig, cand. jur. Anne Cathrine Worning Jensen. For anlægsmyndigheden, Vestbanen, mødte direktør Jens Kristian Ørnskov, formand Poul Rosendahl samt landinspektør Mogens Venø Poulsen (LandSyd) og teknisk assistent Birgitte Andersen (LandSyd). En række af de af anlægget berørte lodsejere og andre interesserede var mødt. Kommissarius fremlagde brev af 10. januar 2014 fra Transportministeriet, hvormed sagen forelægges for ekspropriationskommissionen. Jens Kristian Ørnskov og Mogens Venø Poulsen redegjorde for projektet og oplyste følgende: Indledning På privatbanen mellem Varde og Nørre Nebel ønsker Vestbanen at nedlægge en række usikrede overkørsler på strækningen km Dette sker i en overordnet målsætning om at forbedre sikkerheden på banen og skabe bedre arbejdsmiljø for l o- koførerne ved at reducere antallet af nærvedhændelser. Vestbanens overordnede politik på overkørselsområdet er, at antallet af overkørsler reduceres mest muligt, og at usikrede overkørsler enten sikres eller nedlægges. I forbindelse med Region Syddanmarks beslutning om at bevare Vestbanen er der afsat midler til nedlæggelse og sikkerhedsforbedring af overkørsler på hele strækni n- gen fra Varde til Nørre Nebel. Forud for denne besigtigelsesforretning har der været foretaget en gennemgang og registrering af samtlige eksisterende overkørsler på strækningen med det formål at kortlægge flest mulige detaljer om de enkelte overkørsler. Derudover har der været afholdt borgermøder/orienteringsmøder på Outrup Hotel og Billum Kro. Borgerm ø- derne og efterfølgende samtaler med lodsejerne har sammen med gennemgangen af de enkelte overkørsler ligget til grund for den endelige udarbejdelse af de løsning s- forslag, som Vestbanen ønsker at bringe for en ekspropriationskommission.

3 I det følgende beskrives de ejendomme, overkørslerne tjener som adgang for, samt hvilke veje der etableres i stedet for de nuværende adgangsveje gennem overkørsle r- ne. Strækningen er opdelt i 14 delområder benævnt område 1-6, 8, 10-16, og for hvert område er der udarbejdet et oversigtskort og en besigtigelsesplan. Tegningsoversigt Plan Tegningsnr. Målforhold Elkærdam Oversigtskort område 1 1:25000 Besigtigelsesplan område 1 1:4000 Hyllerslev Oversigtskort område 2 1:25000 Besigtigelsesplan område 2 1:4000 Janderup Vest Oversigtskort område 3 1:25000 Besigtigelsesplan område 3 1:4000 Billum Oversigtskort område 4 1:25000 Besigtigelsesplan område 4 1:4000 Kjelst Oversigtskort område 5 1:25000 Besigtigelsesplan område 5 1:4000 Projektbeskrivelse Projektet er beliggende i Varde Kommune i Region Syddanmark. Banen er stationeret fra Varde mod Nørre Nebel med km 0.00 ved Banedanmarks station i Varde. Nedlæggelse af overkørsler nødvendiggør sikring af anden adgang til de berørte arealer og ejendomme. I videst muligt omfang benyttes allerede eksisterende veje og ve j- udlæg som ny vejadgang til de berørte ejendomme.

4 Generelt vil alle servitutter, der er uforenelige med nedlæggelse af overkørslerne, blive aflyst af tingbogen i forbindelse med ekspropriationsforretningen. Oprindeligt blev der i forbindelse med banens etablering givet godkendelse til anlæg af ca. 205 overkørsler i alt. Efterfølgende er der ved private aftaler mellem Vestbanen og lodsejerne langs banen nedlagt og efterfølgende sket sletning på matrikelkortet af ca. 107 overkørsler, således at der på Vestbanen inden opstart af dette projekt er registreret i alt 98 overkørsler. Ved gennemførelse af nærværende projekt reduc e- res dette antal til 35 overkørsler, som alle vil være sikrede. På strækningen findes enkelte private niveau overkørsler, der tidligere er nedlagt. Dette forhold er ikke blevet berigtiget på matrikelkortet. Der vil derfor i forbindelse med nærværende sag ske berigtigelse af disse matrikulære uo verensstemmelser. Dette medfører, at vejarealet slettes på pågældende baneareal. Disse overkørsler er b e- skrevet længere nede. Det foreliggende projekt omfatter nedlæggelse/sikkerhedsforbedring i følgende o m- råder og overkørsler således: Område 1: Elkærdam Overkørsel nr Område 2: Hyllerslev Overkørsel nr Område 3: Janderup Vest Overkørsel nr Område 4: Billum Overkørsel nr. 48 Område 5: Kjelst Overkørsel nr Ledninger Ledningsejere vil blive indvarslet til ledningsforretning med henblik på iværksættelse af nødvendige ledningsomlægninger. Drænledninger, der afbrydes ved vejanlæg, vil blive retableret. Ledningsprotokol vil blive fremlagt på ekspropriationsforretni n- gen.

5 Økonomi Alle omkostninger i forbindelse med nedlæggelse/sikkerhedsforbedring af alle overkørsler, herunder ekspropriationserstatninger, vil blive afholdt af Vestbanen A/S. Vedligeholdelse Den fremtidige vedligeholdelse, herunder vintervedligeholdelse af de ved anlægget nyanlagte, ombyggede og eventuelt forlagte veje, skal fra det tidspunkt, hvor vejen åbnes for trafik i overensstemmelse med vejlovgivningens almindelige regler, påhv i- le de vejbestyrelser eller private ejere og brugere, til hvem vejen afleveres til efter anlæggets færdiggørelse. Allerede nedlagte overkørsler Følgende overkørsler er nedlagt i marken, idet sveller er fjernet i overkørslen, men ifølge de gamle ejendomskort og gældende matrikelkort findes overkørslerne stadi g- væk, og forholdene er således ikke blevet berigtiget: Overkørsel nr. 36e Janderup, km Område 3 matr. nr. 75a Janderup By, Janderup Overkørsel nr. 52a Billum, km Område 5 matr. nr. 3a Billum By, Billum Derudover findes der på strækningen et antal overkørsler, som er sikrede med blin k- lys, klokke og bomme og derfor ikke berøres af nærværende sag. Projektets indflydelse på de enkelte ejendomme blev herefter gennemgået for ko m- missionen og de fremmødte lodsejere, der havde lejlighed til at udtale sig. Kommissionen besigtigede efterfølgende forholdene i marken, hvor de fremmødte lodsejere og myndighedsrepræsentanter igen havde lejlighed til at udtale sig. Efter besigtigelsen i marken fortsatte forretningen på Billum Kro, hvor kommissionen drøftede det fremlagte projekt i lyset af de bemærkninger, der fremkom under besigtigelsen i marken og det indledende møde. Vestbanen foreslår private fællesveje anlægges med 4,00 m eter kørebane og to rabat-

6 ter a 1,00 meter. Kommissionen anmodede anlægsmyndigheden om at indskrænke det ekspropriative indgreb til en kørebanebredde på 4,00 meter og to rabatter a 0,75 meter, som er sædvanlig praksis, i det omfang det er muligt af hensyn til de terrænmæ s- sige forhold. Følgende passerede vedrørende de enkelte overkørsler: Privat overkørsel nr km Oversigtskort område 1 Besigtigelsesplan område 1 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 16 til det daværende matr. nr. 50d Varde Markjorder. Overkørslen er privat og blev etableret som en markoverkørsel i forbindelse med jernbanens anlæggelse. Overkørslen er beliggende i banens km I dag er det oprindelige matr. nr. 50d Varde Markjorder blevet til matr. nr. 50d ibd. (4,74 ha) med ejendommens bygninger beliggende nord for banen og matr. nr. 50q ibd. (2,16 ha) beliggende syd for banen. På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendom: B1-2 Landbrugsejendommen matr. nr. 50d Varde Markjorder m.fl. som i alt udgør 11,80 ha. Bygningerne er beliggende på matr. nr. 50d ibd. på banens nordlige side (areal 4,74 ha). Den syd for banen beliggende lod matr. nr. 50q ibd. udgør 2,16 ha. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet.

7 Projekt nr. 1 Der eksproprieres arealer til anlæg af ny 6,00 meter bred privat fællesvej over matr. nr. 7z, 10y og 10z Hyllerslev By, Janderup samt matr. nr. 50p, 56g, 59h, 70d og 72e Varde Markjorder. Vejen anlægges med 4,00 meter bred grusbelagt kørebane og med 1,00 meter bred rabat i hver side. Der etableres ikke grøfter langs de nye private fællesveje. De nye private fællesveje fra Elkærdamvej over matr. nr. 7z, 10y og 10z Hyllerslev By, Janderup samt matr. nr. 50p, 56g, 59h, 70d og 72e Varde Markjorder udlægges på matrikelkortet i 6,00 meters bredde. Der tinglyses vejret for matr. nr. 10y og 7z Hyllerslev By, Janderup samt matr. nr. 72e, 72d, 56g, 59h, 70d, 50p og 50q Varde Markjorder over matr. nr. 7z, 10y og 10z Hyllerslev By, Janderup samt matr. nr. 50p, 56g, 59h, 70d og 72e Varde Markjorder. Al trafik til/fra matr. nr. 10y og 7z Hyllerslev By, Janderup samt matr. nr. 72e, 72d, 56g, 59h, 70d, 50p og 50q Varde Markjorder henvises til at foregå ad kommunevej e- ne Vestre Landevej og Elkærdamvej med krydsning af banen i offentlig overkørsel nr. 22, der er sikret med blinklys, klokke og bomanlæg, herfra ad nyanlagt privat fællesvej på sydsiden af banen hen til sydsiden af overkørsel nr. 18 og videre ad ny privat fællesvej langs sydsiden af eksisterende bevoksning på matr. nr. 50p Varde Markjorder til skel mod matr. nr. 50q ibd. B1-2 Afstanden mellem ejendommens bygninger og matr. nr. 50q Varde Markjorder vil herefter være meter. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte. Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte.

8 Privat fællesvej i overkørsel nr km Oversigtskort område 1 Besigtigelsesplan område 1 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: I Forhandlingsprotokollen for Besigtigelses- og Ekspropriationskommissionen er overkørslen beskrevet som Overkørsel for en Kærvej, særlig for matr. nr. 50c og 70d Varde Markjorder. Overkørslen er en privat fællesvej Gl. Kærvej og blev etableret ved banens anlæggelse. Overkørslen er beliggende i km og er sikret med krydsmærke. I dag er den nordlige del af oprindelig matr. nr. 50c Varde Markjorder inddraget u n- der matr. nr. 70b ibd., som er en del af landbrugsejendom uden beboelse B1-3, og den sydlige del af det oprindelige matr. nr. 50c ibd. er i dag benævnt matr. nr. 50p ibd. (areal 2,70 ha), som er en del af samme ejendom B1-3. Den sydlige del af oprindelig matr. nr. 70b ibd. er i dag en del af matr. nr. 70d ibd., som er en del af en lan d- brugsejendom uden beboelse B1-1, der alene består af arealer syd for banen langs Gl. Kærvej. Overkørslen benyttes af flere ejere/brugere i forbindelse med driften af diverse eje n- domme. På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendomme: B1-2 Landbrugsejendommen matr. nr. 50d Varde Markjorder m.fl. som adgangsvej til ejendommens arealer syd for banen, der er erhvervet med adgang over banen ad overkørsel nr. 18. B1-3 Landbrugsejendom uden beboelse matr. nr. 70b Varde Markjorder m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 50p ibd. på banens sydlige side (areal 2,70 ha). Landbrugsejen-

9 dommens samlede areal udgør 17,59 ha. B1-4 Landbrugsejendommen matr. nr. 68a Varde Markjorder m.fl. til ejendommens lodder matr. nr. 37b, 51b, 66b og 82k ibd. syd for banen, der er erhvervet med adgang over banen ad den private fællesvej ad overkørsel nr. 18. B1-5 Landbrugsejendommen matr. nr. 59d Varde Markjorder m.fl. til ejendommens lodder matr. nr. 59h, 73b og 79b ibd. syd for banen, der er erhvervet med adgang ad den private fællesvej over banen ad overkørsel nr. 18. B1-6 Landbrugsejendommen matr. nr. 56c Varde Markjorder m.fl. til ejendommens lodder matr. nr. 56g, 112b, 123b og 143c ibd. syd for banen, der er erhvervet med adgang ad den private fællesvej over banen ad overkørsel nr. 18. B1-14 Landbrugsejendommen matr. nr. 16a Hyllerslev By, Janderup m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 142k Varde Markjorder beliggende syd for banen, der er erhvervet med adgang ad den private fællesvej over banen ad overkørsel nr. 18. B1-15 Landbrugsejendommen matr. nr. 9d Hyllerslev By, Janderup m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 142f Varde Markjorder, der er erhvervet med adgang ad den private fæ l- lesvej over banen ad overkørsel nr. 18. B1-16 Landbrugsejendommen matr. nr. 7g Janderup By, Janderup m.fl. til ejendommens lodder matr. nr. 10c og 24d Varde Markjorder beliggende syd for banen, der er erhvervet med adgang ad den private fællesvej over banen ad overkørsel nr. 18. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet.

10 Der etableres afløsningsanlæg som beskrevet under overkørsel nr. 16. Privat fællesvej udlagt på matrikelkortet fra banen mod nord til Vestre Landevej ne d- lægges. Ligeledes nedlægges del af privat fællesvej syd for overkørsel nr. 18 tillige med parallelvejen syd for banen fra overkørsel nr. 18 til skellet mellem matr. nr. 50q og 82n Varde Markjorder. Vejarealerne slettes på matrikelkortet og overgår til eje r- nes frie råden. B1-2 Afstanden mellem ejendommens bygninger og matr. nr. 50q Varde Markjorder vil herefter være meter. B1-3 Afstanden mellem ejendommens hovedlod matr. nr. 70b Varde Markjorder og den syd for banen beliggende lod matr. nr. 50p ibd. vil fremover være meter. B1-4 Afstanden mellem ejendommens bygninger og den syd for banen beliggende lod matr. nr. 37b Varde Markjorder vil fremover være meter. B1-5 Afstanden mellem ejendommens bygninger og den syd for banen beliggende lod matr. nr. 59h Varde Markjorder vil fremover være meter. B1-6 Afstanden mellem ejendommens bygninger og den syd for banen beliggende lod matr. nr. 56g Varde Markjorder vil fremover være meter. B1-15 Afstanden mellem ejendommens bygninger og den syd for banen beliggende lod matr. nr. 142f Varde Markjorder vil være uændret. B1-16 Afstanden mellem ejendommens bygninger og den syd for banen beliggende lodder

11 matr. nr. 10c og 24d Varde Markjorder vil være uændret. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte. Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte. Privat overkørsel nr km Oversigtskort område 1 Besigtigelsesplan område 1 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 19 til daværende matr. nr. 62e Varde Markjorder. Overkørslen er privat og blev etableret som en markoverkørsel i forbindelse med jernbanens anlæggelse. Overkørslen er beliggende i km I dag er den nordlige lod af matr. nr. 62e ibd. blevet en del af matr. nr. 70b Varde Markjorder beliggende nord for banen, mens den oprindelige sydlige lod af 62c ibd. er inddraget under matr. nr. 70d ibd. På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendomme: B1-3 Landbrugsejendom uden beboelse. Ejendommen benytter ikke overkørslen. B1-1 Landbrugsejendom uden beboelse. Ejendommen benytter ikke overkørslen. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen

12 slettes på matrikelkortet. Der etableres afløsningsanlæg som beskrevet under overkørsel nr. 16. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte. Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte. Privat overkørsel nr km Oversigtskort område 1 Besigtigelsesplan område 1 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 20 fælles for oprindelig matr. nr. 59d og 56c Varde Markjorder. I dag er den syd for banen beliggende del af matr. nr. 59d tildelt matr. nr. 59h ibd., og den syd for b a- nen beliggende del af 56c er tildelt matr. nr. 56g ibd. Overkørslen er en privat fællesvej og blev etableret som en markoverkørsel i forbindelse med banens anlæggelse. Overkørslen er beliggende i km og er sikret med krydsmærker. På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendomme: B1-5 Landbrugsejendommen matr. nr. 59d Varde Markjorder m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 59h ibd. syd for banen (areal 1,65 ha). Bygningerne er beliggende nord for banen. Landbrugsejendommens samlede areal udgør 5,57 ha. B1-6 Landbrugsejendommen matr. nr. 56c Varde Markjorder m.fl. til ejendommens lod

13 matr. nr. 56g ibd., syd for banen (areal 2,86 ha). Bygningerne er beliggende nord for banen. Landbrugsejendommens samlede areal udgør 13,48 ha. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Der etableres afløsningsanlæg som beskrevet under overkørsel nr. 16. B1-5 Afstanden fra ejendommens bygninger til matr. nr. 59h ibd. syd for banen vil fremover være meter. B1-6 Afstanden fra ejendommens bygninger til matr. nr. 56g ibd. syd for ban en vil fremover være meter. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte. Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte. Privat overkørsel nr km Oversigtskort område 1 Besigtigelsesplan område 1 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 21 fælles for matr. nr. 72c Varde Markjorder og matr. nr. 7d Hyllerslev By, Janderup. Overkørslen er privat og blev etableret som en markoverkørsel i forbindelse med

14 jernbanens anlæggelse. Overkørslen er beliggende i km og er sikret med krydsmærker. I dag er matr. nr. 72c Varde Markjorder - arealet nord for banen - en del af landbrugsejendommen matr. nr. 68a Varde Markjorder m.fl. (B1-4). Den sydlige del af oprindelig matr. nr. 72c Varde Markjorder er i dag en selvstændig, ubebygget ejendom i landzone benævnt matr. nr. 72e ibd. (areal 0,68 ha) med adgang over banen ad overkørsel nr. 21 via privat fællesvej mod nord til kommunevej Vestre Landevej. Den syd for banen beliggende del af oprindelig matr. nr. 7d Hyllerslev By, Janderup er ligeledes i dag en selvstændig, ubebygget ejendom i landzone, matr. nr. 7z ibd. (areal 0,34 ha). Endvidere benyttes overkørslen til drift af matr. nr. 72d Varde Markjorder, som er en del af landbrugsejendommen (B1-9), Janderup via et vejudlæg på matr. nr. 72e ibd. Ejendommen har ikke andre muligheder for at komme til arealet, og overkørslen har tilsyneladende altid været anvendt som adgang. På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendomme: B1-8 Ejendommen matr. nr. 72e Varde Markjorder. Ejendommens areal udgør m 2, og ejendommen er ubebygget, beliggende i landzone. B1-9 Landbrugsejendommen matr. nr. 3d Nr. Hebo, Janderup m.fl. Bygningerne er beli g- gende nord for banen på kommunevej Hebovej. Matr. nr. 72d Varde Markjorder udgør 2,48 ha. Landbrugsejendommens samlede areal udgør 104,37 ha. B1-11 Ejendommen matr. nr. 7z Hyllerslev By, Janderup. Ejendommens areal udgør m 2, og ejendommen er ubebygget, beliggende i landzone.

15 Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Der etableres afløsningsanlæg som beskrevet under overkørsel nr. 16. B1-9 Fremtidig adgang til matr. nr. 72d Varde Markjorder sker ad nyudlagt 6,00 meter bred privat fællesvej anlagt på sydsiden af banen fra kommunevej Elkærdamvej, overkørsel nr. 22. Afstanden fra ejendommens bygninger på Hebovej til matr. nr. 72d ibd. vil fremover være meter. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte. Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte. Privat overkørsel nr km Oversigtskort område 1 Besigtigelsesplan område 1 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 23 fælles for matr. nr. 10x og 10n Hyllerslev By, Janderup. Overkørslen er privat og blev etableret som en markoverkørsel i forbindelse med jernbanens anlæggelse. Overkørslen er beliggende i km og er sikret med krydsmærke. I dag er den sydlige del af oprindelig matr. nr. 10x Hyllerslev By, Janderup benævnt

16 matr. nr. 10af ibd. som en del af landbrugsejendommen matr. nr. 8d ibd. m.fl. Ejendommen har facade direkte til kommunevej Elkærdamvej og benytter derfor ikke overkørsel nr. 23. Den nordlige del af oprindelig matr. nr. 10x ibd. er inddraget under matr. nr. 7af ibd., der har direkte adgang til/fra kommunevej Elkærdamvej. Oprindelig matr. nr. 10n Hyllerslev By, Janderup nord for banen er i dag benævnt matr. nr. 10ah ibd. (areal 1,51 ha). På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendomme: B1-12 Landbrugsejendommen matr. nr. 7y Hyllerslev By, Janderup m.fl. Matr. nr. 10ah ibd. er beliggende på nordsiden af banen (areal 1,51 ha) og matr. nr. 10n ibd. er beliggende på sydsiden af banen (areal 1,84 ha). Bygningerne ligger på nordsiden af banen på matr. nr. 7y ibd. Landbrugsejendommen udgør i alt 4,98 ha. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Projekt nr. 2 Der eksproprieres vejret for matr. nr. 10n og 10ag samt 14p ibd. på matr. nr. 5d, 8d, 14p og 18a Hyllerslev By, Janderup. Eksisterende privat fællesvej udlagt på matrikelkortet over matr. nr. 5d, 8d, 14p og 18a Hyllerslev By, Janderup renoveres og istandsættes som en 6,00 meter bred privat fællesvej med 4,00 meter bred grusbelagt kørebane og med 1,00 meter bred rabat i hver side. Der eksproprieres vejret for matr. nr. 10n og 10ag ibd. på matr. nr. 5d, 18a, 14o og 10n Hyllerslev By, Janderup. Den nord/sydgående 3,77 meter brede private fællesvej over matr. nr. 5d, 18a, 14o og

17 n Hyllerslev By, Janderup istandsættes med den bredde, som vejen eksist erer med i marken. Fremtidig adgang til matr. nr. 10n og 10ag Hyllerslev By, Janderup syd for banen sker ad kommunevejene Oksbølvej og Elkærdamvej samt eksisterende private fællesveje over matr. nr. 5d, 8d, 14o, 14p og 18a ibd. Beliggenheden af vejen berigtiges på matrikelkortet. Vejrettighederne sikres ved deklaration. B1-12 Afstanden fra bygningerne til matr. nr. 10n vil fremtidig være meter. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte. Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte. Privat overkørsel nr km Oversigtskort område 1 Besigtigelsesplan område 1 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: Ved banens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 24 til de daværende matr. nr. 10m og 10n Hyllerslev By, Janderup. Overkørslen er privat og blev etableret som en markov erkørsel i forbindelse med banens anlæggelse. Overkørslen er beliggende i km og er sikret med krydsmærke. Lod af matr. nr. 10n nord for banen er nu tildelt matr. nr. 10ah ibd. (areal 1,51 ha) og matr. nr. 10n syd for banen har areal 1,84 ha.

18 Matr. nr. 10m ibd. nord for banen har areal 1,03 ha, mens lodden syd for banen nu er tildelt matr. nr. 10ag ibd. (areal 1,72 ha). På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendomme: B1-12 Landbrugsejendommen matr. nr. 7y Hyllerslev By, Janderup m.fl. til den del af ejendommen, der er beliggende syd for banen, matr. nr. 10n ibd. (areal 1,84 ha). Bygningerne er beliggende på nordsiden af banen, og landbrugsejendommen udgør i alt 4,98 ha. B1-13 Landbrugsejendommen matr. nr. 10m Hyllerslev By, Janderup m.fl. til den del af ejendommen, der er beliggende på sydsiden af banen, matr. nr. 10ag ibd. areal 1,72 ha. Bygningerne er beliggende på nordsiden af banen, og landbrugsejendommens samlede areal udgør 2,95 ha. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Der etableres afløsningsforslag som beskrevet under overkørsel nr. 23. B1-12 Afstanden fra bygningerne til matr. nr. 10n vil fremtidig være meter. B1-13 Afstanden fra ejendommens bygninger nord for banen til matr. nr. 10ag Hyllerslev By, Janderup vil fremtidig være meter. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte.

19 Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 25 anførte. Privat overkørsel nr km Oversigtskort område 1 Besigtigelsesplan område 1 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 25 til daværende matr. nr. 10m Hyllerslev By, Janderup. Overkørslen er privat og blev etableret i forbindelse med banens anlæggelse. Ove r- kørslen er beliggende i km Matr. nr. 10m ibd. ligger i dag nord for banen (areal 1,03 ha) og matr. nr. 10ag ibd. syd for banen (areal 1,72 ha). På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendom: B1-13 Landbrugsejendommen matr. nr. 10m Hyllerslev By, Janderup m.fl. til den del af ejendommens lod 10ag ibd. beliggende på sydsiden af banen (ar eal 1,72 ha). Bygningerne er beliggende nord for banen, og landbrugsejendommens areal udgør 2,95 ha. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Der etableres afløsningsanlæg som beskrevet under overkørsel nr. 23. B1-13 Afstanden fra ejendommens bygninger nord for banen til matr. nr. 10ag Hyllerslev By, Janderup vil fremtidig være meter.

20 Bemærkninger til forslaget (samlet vedr. overkørslerne nr. 16, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 og 25) Flere lodsejere fremkom med et forslag om, at overkørsel nr. 18 opgraderes, da det er denne overkørsel, de fleste i området benytter. Det vil, ifølge lodsejerne, medføre en stor omvej, hvis overkørslen lukkes og dermed også en væsentlig forøgelse af tr afikken på Vestre Landevej, som er hovedfærdselsåre til sommerhusområdet. I øvrigt vil landmændene i området skulle køre med gylle igennem haver, gårdspladser og skov. Lodsejerne mener derfor, det er urimeligt, hvis overkørsel nr. 18 lukkes. I det tilfælde at overkørslen forbliver åben, vil man kunne friholde flere ejendomme fra ekspropriative indgreb. Vestbanens repræsentanter oplyste hertil, at det ikke er alle, som ben ytter overkørsel nr. 18, som har ret til at krydse overkørslen. Flere alternativer har været overvejet, men det ville blive væsentligt dyrere, hvis overkørsel nr. 18 skulle opgraderes frem for den løsning, som er fremlagt. Adspurgt oplyste Vestbanens repræsentanter, at man fra Banedanmark har fået oplyst, at det koster 2-2,5 millioner kroner at lave en sikret overkørsel, mens det koster ca. 1 million kroner pr. kilometer vej, som skal etableres. Vestbanens repræsentanter oplyste endvidere, at projektets formål dels er at fjerne usikrede overkørsler, men også at reducere i antallet af overkørsler på strækningen generelt. Enkelte lodsejere spurgte til, hvor længe toget bliver ved med at køre, idet de ikke mener, toget bliver brugt, samt at busser er mere fleksible med hensyn til stoppesteder. Hertil oplyste Vestbanens repræsentanter, at der foreligger en kontrakt frem til 2018 med option om forlængelse frem til Herudover oplystes det, at det politisk nok vil blive svært at nedlægge banen, når der over en 3-4 års periode skal bruges ca. 160 millioner kroner på Vestbanen, samt at der inden for de senere år har været en passagertilgang for banen. Det blev af en lodsejer oplyst, at det fremover ikke vil være muligt for bl.a. renovationskøretøjer at komme til enkelte ejendomme. Anlægsmyndighedens repræsentanter oplyste, at man vil sikre fornøden adgang til de enkelte ejendomme, herunder for renovationsbiler.

21 Kommissionens beslutning (samlet vedr. overkørslerne nr. 16, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 og 25) Kommissionen drøftede forskellige muligheder for at komme til arealerne syd for overkørsel nr. 18 og spurgte i den forbindelse anlægsmyndigheden til økonomien i de forskellige løsningsforslag. Vestbanens repræsentanter oplyste, at det fremlagte løsningsforslag vil koste ca million kroner. Hvis trafikken i stedet skulle føres ad Gl. Kærvej, vil vejen skulle opgraderes, da den er meget smal og har dybe grøfter. Dette vil koste ca. 2,5 millioner kroner. Hertil skal lægges udgifter til anlæg af ny privat fællesvej umiddelbart syd for banen ved overkørsel nr. 18. Endelig oplyste anlægsmyndigheden, at det vil koste ca. 2,5 millioner kroner at opgradere overkørsel nr. 18, således at denne samt overkørsel nr. 22 begge bevares. Hertil skal lægges udgifterne til vejanlægget mellem overkørsel nr. 18 og 21 svarende til ca kr. I forbindelse med besigtigelsen i marken blev kommissionen opmærksom på, at vejen ved overkørsel nr. 22 ligger i umiddelbar nærhed til banen. Kommissionen gjorde a n- lægsmyndigheden opmærksom på, at der i lignende sager med Banedanmark skal søges om tilladelse til at lede trafik ud så tæt på en overkørsel. Kommissionen anmodede derfor anlægsmyndigheden om at undersøge dette nærmere. Anlægsmyndigheden anmodes i øvrigt om at genoverveje muligheden for jordford e- ling. Kommissionen anmodede Vestbanen om at fremlægge projektet på ny ved en kommende besigtigelsesforretning. Privat overkørsel nr km Oversigtskort område 2 Besigtigelsesplan område 2 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel

22 nr. 27 for Hyllerslev Byvej - nuværende privat fællesvej Adelengvej. Ud fra teksten i forhandlingsprotokollen må retten fra stiftelsesdatoen være tænkt som stiftet til en offentlig vej. Overkørslen er en privat fællesvej Adelengvej og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæggelse. Overkørslen er beliggende i km og er sikret med blin k- lys og klokke. En række ejendomme såvel nord som syd for banen har således ret til at benytte overkørslen. En del landbrugsejendomme nord for banen ejer engarealer syd for banen ned mod Varde Å og benytter overkørslen til transport til/fra disse arealer. Der findes ligel e- des en del landbrugsejendomme syd for banen, der benytter overkørslen som adgang til kommunevej Oksbølvej. På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen direkte følgende ejendo m- me: B2-1 Landbrugsejendommen matr. nr. 16a Hyllerslev By, Janderup m.fl. Ejendommen drives som landbrugsejendom sammen med en vognmandsforretning med større last - biler/sættevogne. Hele ejendommen er beliggende på sydsiden af banen. Landbrug s- ejendommen udgør 14,08 ha. B2-2 Ejendommen matr. nr. 11d Hyllerslev By, Janderup m.fl. Ejendommen er en beboelsesejendom med hestehold. Der er etableret en hestefold på arealet syd for banen. Bygningerne er beliggende nord for banen direkte ud til kommunevej Oksbølvej. B2-4 Landbrugsejendommen matr. nr. 13o Hyllerslev By, Janderup m.fl., idet ejendommen benytter overkørsel nr. 27 som adgangsvej fra ejendommens bygninger nord for b a- nen til engarealerne syd for banen.

23 B2-14 Landbrugsejendommen matr. nr. 15a Hyllerslev By, Janderup m.fl., idet ejendommen benytter overkørsel nr. 27 som adgangsvej til kommunevej Oksbølvej. B2-15 Landbrugsejendommen matr. nr. 13a Hyllerslev By, Janderup m.fl., idet ej endommen benytter overkørsel nr. 27 som adgangsvej til kommunevej Oksbølvej. B2-22 Landbrugsejendommen matr. nr. 5d Hyllerslev By, Janderup m.fl., idet ejendommen benytter overkørsel nr. 27 som adgangsvej til kommunevej Oksbølvej. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Projekt nr. 6 Der eksproprieres areal fra matr. nr. 11z, 6a og 6t Hyllerslev By, Janderup til anlæg af ny 6,00 meter bred privat vej til brug for lastvognskørsel fra bygninger på ejendommen matr. nr. 16a Hyllerslev By, Janderup, mod sydvest over matr. nr. 11z, 6a og 6t ibd. til kommunevej Hyllerslev Stationsvej. Vejen anlægges med 4,00 meter bred grusbelagt kørebane og med 1,00 meter bred rabat i hver side. Der eksproprieres vejret for matr. nr. 5d, 12e, 12m, 14e, 14o, 14r, 18a og 15a Hyllerslev By, Janderup ad eksisterende privat fællesvej langs nordskellet af matr. nr. 13a ibd., og vejadgangen sikres ved deklaration. Der eksproprieres vejret for matr. nr. 15n og 15t Hyllerslev By, Janderup på eksisterende privat fællesvej over matr. nr. 13a ibd. som adgang til/fra kommunevej Hylle r- slev Stationsvej. Matr. nr. 11z og 11æ Hyllerslev By, Janderup eksproprieres fra ejendommen matr. nr. 11d ibd. m.fl., og arealet mellem ny vej og banen overdrages til ejendommen matr. nr. 9b ibd. m.fl. Ejendommen matr. nr. 21a Hyllerslev By, Janderup er erhver-

24 vet af Vestbanen og overdrages ligeledes til matr. nr. 9b ibd. m.fl. Ejendommen matr. nr. 10æ Hyllerslev By, Janderup inddrages under ejendommen matr. nr. 16a ibd. m.fl., idet der ikke er vejadgang til ejendommen. Al trafik til/fra området syd for overkørsel nr. 27 henvises til at krydse banen gennem offentlig overkørsel nr. 30, der opgraderes til sikring med blinklys, klokke og bomanlæg med tilhørende renovering af kørebaner. Eksisterende privat fællesvej Adelengvej nedlægges over matr. nr. 15a, 10ø, 7r, 11z, 11æ og 11v Hyllerslev By, Janderup. Vejarealerne slettes på matrikelkortet og ove r- går til ejernes frie råden. B2-4 Fremtidig afstand fra ejendommens bygninger til matr. nr. 15n og 15t Hyllerslev By, Janderup udgør meter. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 35 anførte. Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 35 anførte. Privat overkørsel nr km Oversigtskort område 2 Besigtigelsesplan område 2 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 31 til matr. nr. 9b Hyllerslev By, Janderup. Overkørslen er privat og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæggelse. Overkørslen er beliggende i km

25 Arealet nord for banen er i dag benævnt matr. nr. 9ab Hyllerslev By, Janderup (areal 0,67 ha). Med udgangspunkt i ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendom: B2-3 Landbrugsejendom matr. nr. 9b Hyllerslev By, Janderup m.fl. Landbrugsejendommens areal udgør 15,99 ha. Ejendommens bygninger er beliggende syd for banen. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Al trafik mellem matr. nr. 9b og 9ab Hyllerslev By, Janderup henvises til at ske over den offentlige overkørsel nr. 30 samt ad kommuneveje Oksbølvej og Hyllerslev Stationsvej. B2-3 Afstanden mellem ejendommens bygninger og matr. nr. 9ab ibd. vil herefter være 450 meter. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 35 anførte. Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 35 anførte. Offentlig overkørsel nr. 35, Kommunevej Præstegårdsvej - km Oversigtskort område 2 Besigtigelsesplan område 2 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen:

26 Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 35 for Janderup Præstegårdsvej. Overkørslen er offentlig og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæ ggelse. Overkørslen er beliggende i km og er sikret med blinklys og klokke. Overkørslen er en del af kommunevej Præstegårdsvej, der forløber fra Oksbølvej forbi Janderup Kirke til Åkirkevej, og den har efterfølgende været anvendt som en del af adgangsvejene for ejendommene sydøst for Janderup by. Med udgangspunkt i ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ej endomme: B2-6 Landbrugsejendommen uden beboelse matr. nr. 4h Janderup By, Janderup m.fl. Ejendommens arealer er beliggende såvel nord som syd for banen. Landbrugsejendommen udgør i alt 128,84 ha. B2-10 Landbrugsejendommen matr. nr. 1c Janderup By, Janderup m.fl. beliggende i sin helhed syd for banen. Landbrugsejendommen udgør i alt 14,74 ha. B2-11 Landbrugsejendommen matr. nr. 1a Janderup By, Janderup uden beboelse, i sin he l- hed beliggende på sydsiden af banen. Landbrugsejendommens areal udgør i alt 8,58 ha. B2-13 Beboelsesejendom i landzone, matr. nr. 4g Janderup By, Janderup. Ejendommen er i sin helhed beliggende syd for banen. Ejendommens areal udgør m 2. Ejendommen ejes sammen med B2-18, B2-19, B2-20 og B2-21 og er bebygget med et enfamiliehus. B2-18 Ejendom i landzone, matr. nr. 4n Janderup By, Janderup med areal 340 m 2 (se under B2-13).

27 B2-19 Ejendom i landzone, matr. nr. 4o Janderup By, Janderup med areal 520 m 2 (se under B2-13). B2-20 Ejendom i landzone, matr. nr. 4p Janderup By, Janderup med areal 594 m 2 (se under B2-13). B2-21 Ejendom i landzone, matr. nr. 4s Janderup By, Janderup med areal m 2 (se under B2-13). Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Projekt nr. 9 Der eksproprieres areal til etablering og forlægning af 6,00 meter bred privat fællesvej over matr. nr. 1c og 1f Janderup By, Janderup samt matr. nr. 1b, 2y og delnr. 2 af 2c Sdr. Hebo By, Janderup. Der eksproprieres vejret ad den nyrenoverede private fællesvej for matr. nr. 1a, 1c, 1f, 1g, 1h, 1i, 4g, 4i, 4k, 4n, 4o, 4p, 4s, 4aa og 4ab Janderup By, Janderup, matr. nr. 1b, 1g og 2c Sdr. Hebo By, Janderup, matr. nr. 4b, 8b og 26f Hyllerslev By, Janderup samt matr. nr. 4a Hyllerslev Enge, Janderup. Vejen anlægges med 4,00 meter bred grusbelagt kørebane og med 1,00 meter bred rabat i hver side. Eksisterende overkørsel nr. 33 opgraderes til blinklys og klokke. Overflødigt vejareal på matr. nr. 2b Sdr. Hebo By, Janderup nedlægges og slettes på matrikelkortet. Arealet overgår til ejerens frie råden.

28 Al trafik i området syd for banen henvises til den sydlige del af kommunevej Præstegårdsvej og Åkirkevej eller til privat fællesvej Sdr. Hebovej. Bemærkninger til forslaget (samlet for overkørslerne nr. 27, 31, 33 og 35) Enkelte lodsejere udtrykte bekymring for den fremtidige vejadgang mellem Sdr. Hebovej og Præstegårdsvej. Det blev oplyst, at der er tale om en natursti i et meget sart område, hvor det er meget blødt og vandlidende, hvorfor vejen i perioder står under vand. Vestbanens repræsentanter oplyste, at man er opmærksom på, at der er tale om et beskyttet område. Man påtænker at forstærke vejen, således at den bliver fuldt bæredygtig. Vejen hæves ikke, da man ikke kan få tilladelse til det af miljømyndighederne, hvorfor der fortsat vil være risiko for oversvømmelse af vejen. Flere lodsejere udtrykte ønske om bevarelse af overkørsel nr. 27, idet en lukning vil medføre store gener og omveje. Kommissionens beslutning (samlet for overkørslerne nr. 27, 31, 33 og 35) Kommissionen drøftede forslaget indgående og besluttede herefter at tiltræde lukning af overkørsler som foreslået af Vestbanen, dog med nedenstående bemærkninger. Vestbanen anmodes om at give matr. nr. 15a Hyllerslev By, Janderup vejret til den nye private fællesvej. Trafikken på det eksisterende vejnet vil være uændret, hvo rfor vejen syd for ejendommen på matr. nr. 15a ibd. ikke skal opgraderes, ligesom den eksisterende private fællesvej syd for overkørsel nr. 27 ikke skal nedlægges. Anlægsmyndigheden anmodes om at begrænse det ekspropriative indgreb mest m u- ligt, hvorfor kommissionen opfordrer til, at den eksisterende vej syd for overkørsel nr. 33 anvendes i videst muligt omfang. Vestbanen anmodes desuden om at se på placeringen af vigeplads frem mod ekspropriationsforretningen. Herudover skal der etableres vendeplads et passende sted ved overkørsel nr. 35, så renovationsbiler m.v. kan komme til ejendommene.

29 Herefter afsluttedes mødet. Mette Plejdrup Nielsen /Anne Cathrine Worning Jensen Onsdag den 19. marts 2014 kl og kl samledes kommissionen på Billum Kro for at fortsætte forretningen i anledning af nedlæggelse og sikring af overkørsler på Vestbanen fra Varde til Nørre Nebel. Til stede var på ny kommissarius og de af Transportministeriet udnævnte og kommunalt udpegede kommissionsmedlemmer. Varde Kommune og anlægsmyndigheden, Vestbanen, var repræsenteret som ved gårsdagens forretning. Den ledende landinspektør, Søren Kjerside Hansen, mødte på ny ved Bendt Lauritz Schaarup, og protokollen førtes som ved gårsdagens forretning. En række af de af anlægget berørte lodsejere og andre interesserede var mødt. Anlægsmyndigheden gennemgik projektet som anført i protokollen, jf. gårsdagens forretning. Projektets indflydelse på de enkelte ejendomme blev herefter gennemgået for kommissionen og de fremmødte lodsejere, der havde lejlighed til at udtale sig. Kommissionen drøftede herefter det fremlagte projekt i lyset af de bemærkninger, der fremkom under mødet med de fremmødte lodsejere og disses repræsentanter. Følgende passerede vedrørende de enkelte overkørsler: Privat overkørsel nr. 36e - km Oversigtskort område 3 Besigtigelsesplan område 3

30 Nuværende forhold Overkørslen er lukket og fjernet i marken for mange år siden. Nedlæggelsen er ikke matrikulært berigtiget. Grøfter er gravet igennem på begge sider af banen. Forslag Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 45 anførte. Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 45 anførte. Privat overkørsel nr km Oversigtskort område 3 Besigtigelsesplan område 3 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 37 til den daværende Byvej, og overkørslen er derfor etableret som en offentlig overkørsel. Byvejen er efterfølgende blevet til privat fællesvej. Overkørslen er stiftet som offentlig overkørsel og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæggelse. Overkørslen er beliggende i km og er sikret med krydsmærker. Overkørslen benyttes som overkørsel for privat fællesvej, der er adgangsvej for eje n- dommene matr. nr. 14a m.fl., 17bc og 15ap Janderup By, Janderup. Herudover benyttes overkørslen flittigt af motionister.

31 På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendomme: B3-1 Landbrugsejendommen matr. nr. 14a Janderup By, Janderup m.fl. Hele ejendommen er beliggende syd for banen. Landbrugsejendommens samlede areal udgør 32,74 ha. B3-2 En beboelsesejendom i landzone, matr. nr. 15ap Janderup By, Janderup. Arealet udgør m 2. B3-3 En beboelsesejendom i landzone, matr. nr. 17bc Janderup By, Janderup. Arealet udgør 701 m 2. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Projekt nr. 10 Der eksproprieres areal til anlæg af ny 6,00 meter bred privat fællesvej over matr. nr. 14a og 11c Janderup By, Janderup. Der eksproprieres erstatningsareal fra matr. nr. 14a ibd., som overdrages til matr. nr. 12a ibd. Afskåret areal af matr. nr. 11c ibd. syd for ny vej eksproprieres og overdrages til matr. nr. 14a ibd. Al trafik til/fra området syd for banen får fremtidig adgang til kommunevej Åkirkevej ad nyanlagt 6,00 meter bred privat fællesvej, som anlægges med en grusbelagt kørebane på 4,00 meter og med 1,00 meter rabat i begge sider. Vejen udlægges på matrikelkortet, og der tinglyses servitut til sikring af vejret for matr. nr. 14a, 15ap, 17bc, 20f, 20h og 21a Janderup By, Janderup. Privat fællesvej over matr. nr. 14a Janderup By, Janderup nedlægges og slettes på matrikelkortet. Vejarealet overgår til ejers frie råden. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 38 anførte.

32 Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 38 anførte. Privat overkørsel nr km Oversigtskort område 3 Besigtigelsesplan område 3 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 38 for den daværende fællesvej. Overkørslen er privat og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæggelse. Overkørslen er beliggende i km og er sikret med krydsmærker. Overkørslen er adgangsvej for beboelsesejendommene matr. nr. 20f og 20h samt 21a Janderup By, Janderup beliggende på banens sydlige side ad eksisterende privat fæ l- lesvej til kommunevej Vesterled. Med udgangspunkt i ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendomme: B3-4 Beboelsesejendom matr. nr. 20f og 20h Janderup By, Janderup beliggende i landzone. Areal af ejendommen udgør m 2. B3-5 Beboelsesejendom matr. nr. 21a Janderup By, Janderup beliggende i landzone. Areal af ejendommen udgør m 2. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet.

33 Der etableres afløsningsanlæg som beskrevet under overkørsel nr. 37. Bemærkninger til forslaget (samlet for overkørslerne nr. 36e, 37 og 38) Nogle lodsejere udtrykte utilfredshed med udformningen af den nye private fællesvej med udkørsel på Åkirkevej. Det er ikke optimalt med to 90 graders sving på en gru s- vej, da det vil kræve for megen vedligeholdelse. Hertil oplyste Vestbanens repræsentanter, at man har været i dialog med lodsejerne og fundet, at den fremlagte løsning var den bedste. Der er gode oversigtsforhold, og man skærer ikke en ejendom midt over, som man ville gøre, hvis vejen skulle gå l ige ud i stedet for at slå et sving. Kommissionens beslutning (samlet for overkørslerne nr. 36e, 37 og 38) Kommissionen drøftede forslaget indgående og besluttede herefter at tiltræde lukning af overkørsler som foreslået af Vestbanen, dog med nedenstående bemærkning. Anlægsmyndigheden anmodes om at genoverveje udformningen af vejen (projekt nr. 10) frem mod en fornyet besigtigelsesforretning. Kommissionen opfordrer til, at man i videst muligt omfang benytter eksisterende udlagt privat fællesvej. Privat overkørsel nr km Oversigtskort område 3 Besigtigelsesplan område 3 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 42 til en fællesvej. Vejen blev anvendt af flere landbrugsejendomme beliggende såvel nord som syd for banen til brug for arealer beliggende ligeledes nord og syd for banen. Ved anlæg af kommunevej Nygårdvej ved overkørsel nr. 45 blev anvendelsen af overkørsel nr. 42 af mindre betydning.

34 Overkørslen er privat og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæggelse. Overkørslen er beliggende i km og er sikret med krydsmærker. Med udgangspunkt i ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendomme: B3-8 Landbrugsejendommen matr. nr. 29a Janderup By, Janderup m.fl. til brug for driften af den nord for banen beliggende lod matr. nr. 29m ibd. Denne lod er dannet af oprindelige nordlige lodder af matr. nr. 27a, 28a og 29a ibd. Arealet af matr. nr. 29m ibd. udgør 1,3 ha. Arealet af hele landbrugsejendommen udgør 60,20 ha. B3-17 Landbrugsejendommen matr. nr. 27a Janderup By, Janderup m.fl. som adgang via eksisterende privat fællesvej til kommunevej Vesterled. B3-18 Landbrugsejendommen matr. nr. 28a Janderup By, Janderup m.fl. som adgang via eksisterende privat fællesvej til kommunevej Vesterled. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Privat fællesvej syd for banen nedlægges, og vejarealet overgår til ejers frie råden. Fremtidig adgang til offentlig vej henvises til kommunevejen Vr. Janderupvej. B3-8 Afstanden fra ejendommens bygninger til matr. nr. 29m Janderup By, Janderup vil fremover være meter. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 45 anførte. Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 45 anførte.

35 Offentlig overkørsel nr km Oversigtskort område 3 Besigtigelsesplan område 3 Nuværende forhold Eksisterende rettigheder til overkørslen: Overkørslen er oprindelig etableret som en privat markoverkørsel for matr. nr. 30a Janderup By, Janderup. Overkørslen er efterfølgende bygget om til en offentlig overkørsel som en del af kommunevej Nygårdvej og har sandsynligvis herved nedbragt brugen af overkørsel nr. 42. Offentlig overkørsel nr. 45 og kommunevej Nygårdvej indgår i det samlede offentlige vejnet i området. Overkørslen er beliggende i km og er sikret med blinklys og klokke. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Al trafik til/fra ejendommene på sydsiden af banen og adgang i øvrigt til arealer b e- liggende syd for banen henvises til at foregå ad offentlig overkørsel nr kommunevej Vr. Janderupvej. Offentlig overkørsel nr. 39 er sikret med blinklys og klokke. Syd for banen nedlægges kommunevej Nygårdvej fra nordskellet af matr. nr. 30a Janderup By, Janderup til banen. Vejarealet inddrages under matr. nr. 30i ibd. og overgår til ejers frie råden. B3-14 Afstanden fra ejendommens bygninger til matr. nr. 29o ibd. vil fremover være meter.

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 29. september 2014) 3. hæfte

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 26. og 27. marts 2014) 2. hæfte

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER AARHUS - GRENAA (Besigtigelsesforretningen den 25. april 2018) 6. hæfte Onsdag

Læs mere

KOMMIS S ARIU S VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND. 3 o JULI 2011

KOMMIS S ARIU S VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND. 3 o JULI 2011 KOMMIS S ARIU S VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND Holstebro Kommune Kirkestræde 11 7500 Holstebro INDGÅET 3 o JULI 2011 Teknik og Miljø Det Jyske Kommissariat Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Telefon 86

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 25. marts 2009) 19. hæfte Onsdag den 25. marts 2009 kl.

Læs mere

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark.

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Nærværende notat er udarbejdet til Miljøstyrelsen ifm. de ændringer til VVM-anmeldelsen fremsendt 14. oktober 2016, der er besluttet

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 7. november 2006) 7. hæfte Tirsdag den 7. november 2006

Læs mere

Bilag til rettelsesblad nr. 3. 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk

Bilag til rettelsesblad nr. 3. 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk Bilag til rettelsesblad nr. 3 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk Projektændringer i forbindelse med ekspropriation VD/16.09.2012/sckj UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. februar 2011 10/00745 EKSPROPRIATION TIL Y R VEJ. Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. januar 2010 på vegne af H C B over Kommunens beslutning af

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN HOLSTEBRO N - AULUM CYKELSTI VED SKIVEVEJ (Besigtigelsesforretningen den 3. november 2015) 24. hæfte Tirsdag

Læs mere

Private fællesveje i området bliver administreret efter reglerne i privatvejslovens afsnit III (byreglerne), jf. privatvejslovens 3, stk. 1.

Private fællesveje i området bliver administreret efter reglerne i privatvejslovens afsnit III (byreglerne), jf. privatvejslovens 3, stk. 1. Dato 8. april 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/16754-18 Side 1/6 Spærring af vejadgang til Vestre Strandvej 6 I brev af 20. november 2015 har Landinspektører

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Etablering af en dobbeltrettet cykelsti på hovedlandevej 123, Lumsås Odden Færgehavn ved Lumsås

Læs mere

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Overkørsel 310-311 Ved nedlæggelse af disse overkørsler opgraderes en eksisterende markvej til privat fællesvej og den forlænges til en eksisterende

Læs mere

Påtænkt afgørelse om omlægning af privat fællesvej på landet, beliggende på matr. nr. 8d og matr. nr. 4h, Gauerslund By, Gauerslund.

Påtænkt afgørelse om omlægning af privat fællesvej på landet, beliggende på matr. nr. 8d og matr. nr. 4h, Gauerslund By, Gauerslund. Påtænkt afgørelse om omlægning af privat fællesvej på landet, beliggende på matr. nr. 8d og matr. nr. 4h, Gauerslund By, Gauerslund. Vejle Kommune har modtaget ansøgning om omlægning af en del af den private

Læs mere

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15959-8 Side 1/5 Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej I har i brev

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL --------------------------------------------------------------------------- Sti mellem Sdr. Højrup kirke og Årslev Kirke: Side 1-5 ---------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Du oplyser, at ejendommen Nørre Snedevej 94 på grund af en fejl ikke fik vejret til Nørre Snedevej, dengang vejen i 1970 blev ombygget.

Du oplyser, at ejendommen Nørre Snedevej 94 på grund af en fejl ikke fik vejret til Nørre Snedevej, dengang vejen i 1970 blev ombygget. Dato 28. april 2016 Sagsbehandler Ivan Skaaning Hansen Mail ih5@vd.dk Telefon +45 7244 3112 Dokument 16/00733-15 Side 1/10 Vejdirektoratets endelige afgørelse vedrørende din klage over Hedensted Kommunes

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 77. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning, ekspropriation og

Læs mere

LOKALPLAN NR Vejadgang til Hammersholt erhvervsområde. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR Vejadgang til Hammersholt erhvervsområde. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 259 Vejadgang til Hammersholt erhvervsområde Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. april 2010 09/07866 EKSPROPRIATION TIL OFFENTLIG VEJ Vejdirektoratet har behandlet en klage fra advokaten på vegne af K og N C T over Kommunens afgørelse af

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af Den nye bane København-Ringsted 198. hæfte Møde den 17. december 2018 Solrød Kommune Mandag

Læs mere

Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste. Den 6. juli 2017

Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste. Den 6. juli 2017 Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste Den 6. juli 2017 Omlægning af del af Mejerivej og nedklassificering af del af Præstestien høring Vedr. ejendommen: Skive Kommune har fra fa.

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND AARHUS LETBANE (Besigtigelses- og ekspropriationsforretningen den 12. august 2014) 7. hæfte Tirsdag den 12. august 2014

Læs mere

Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse

Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse Dato 2. marts 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/15512-21 Side 1/6 Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Etablering af støjskærm ved Sundbrovej, Svendborg 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 3.-4.

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL -------------------------------------------------------- Cykelsti Allingåbro - Ørsted: Side 1-8 -------------------------------------------------------- Norddjurs Kommune påtænker

Læs mere

Vi skal derfor bede Kommunen tage stilling til disse udlæg efter privatvejslovens 11, stk. 2 og 4.

Vi skal derfor bede Kommunen tage stilling til disse udlæg efter privatvejslovens 11, stk. 2 og 4. Dato 6. august 2014 Dokument 14/01667 Side Klage over sagsbehandling ved arealoverførsel - Den private fællesvej F vej Folketingets Ombudsmand har i brev af 28. maj 2014 til Vejdirektoratet bedt direktoratet

Læs mere

Vi skal derfor anmode kommunen om at genoptage sagen til fornyet behandling og træffe en ny lovlig afgørelse.

Vi skal derfor anmode kommunen om at genoptage sagen til fornyet behandling og træffe en ny lovlig afgørelse. Dato 2. december 2014 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon 7244 3119 Dokument 14/15740-7 Side 1/5 Godkendelse af udlæg af privat fællesvej, matr. nr. 1 c Snejbjerg By, Snejbjerg

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 78. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning og ekspropriation den

Læs mere

Ansøger har oplyst, at det efter deres opfattelse kun er Hallevej 12, der er vejberettiget.

Ansøger har oplyst, at det efter deres opfattelse kun er Hallevej 12, der er vejberettiget. Til grundejeren. Teknik og Miljø Trafik og vej Rådhustorvet 4 8781 Horsens Telefon: 76292929 teknikogmiljo@horsens.dk www.horsenskommune.dk Partshøring om nedlæggelse af privat fællesvej Vejmyndigheden

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af en ny bane København-Ringsted 180. hæfte Besigtigelses- og ekspropriationsforretningen den

Læs mere

Protokol fra vejsyn på den private fællesvej Ringkøbingvej i Varde By, afholdt tirsdag den 9. oktober 2012 kl

Protokol fra vejsyn på den private fællesvej Ringkøbingvej i Varde By, afholdt tirsdag den 9. oktober 2012 kl «Navn adresse» «Beliggenhed» «Matrnr» Protokol fra vejsyn på den private fællesvej i Varde By, afholdt tirsdag den 9. oktober 2012 kl. 14.00. Den 9. oktober 2012 afholdt Varde Kommunes vejafdeling vejsyn

Læs mere

Når Banedanmark nedlægger overkørsler på jernbanen

Når Banedanmark nedlægger overkørsler på jernbanen Når Banedanmark nedlægger overkørsler på jernbanen Når Banedanmark nedlægger overkørsler på jernbanen BANEDANMARK: - Er bygherre. - Udarbejder løsningsforslag, herunder ændringer i vejforløb. - Skal i

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG Torsdag den 5. marts 2014 kl. 9.30 samledes overtaksationskommissionen på pendlerpladsen ved Haverslev. Til stede

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Linjebesigtigelsesforretning den 30. og 31. marts 2006) 3. hæfte Torsdag den 30. marts 2006

Læs mere

S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk

S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk Til Kerteminde Kommune att. Kent Stephensen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Dato: 19.02.2008. Bemærkninger til planforslaget

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10696-8 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Elkjærvej 6-16 Vejdirektoratet har

Læs mere

Afgørelse af klage over påbud om fjernelse af genstande fra vej Syddjurs Kommunes sagsnr. 13/15101

Afgørelse af klage over påbud om fjernelse af genstande fra vej Syddjurs Kommunes sagsnr. 13/15101 Dato 20. maj 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/03893-12 Side 1/6 Afgørelse af klage over påbud om fjernelse af genstande fra vej Syddjurs Kommunes sagsnr.

Læs mere

Kærup. Janderup 10. JANDERUP KOMMUNEPLAN 2013

Kærup. Janderup 10. JANDERUP KOMMUNEPLAN 2013 Kærup Janderup 10. JANDERUP KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 31 Vallensbæk og Høje-Taastrup Kommuner Stationering 8.900 11.600

Arealfortegnelse nr. 31 Vallensbæk og Høje-Taastrup Kommuner Stationering 8.900 11.600 Arealfortegnelse nr. 31 Vallensbæk og Høje-Taastrup Kommuner Stationering 8.900 11.600 2 Banedanmark Den nye bane København- Ringsted Arealfortegnelse nr. 31 Maj 2014 Løbenumre 081, 083-087, 090-091, 100-101,

Læs mere

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 Side 1 Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 I anledning af anlæg af dobbeltrettet cykelsti langs Faxevejs og Rønnedevejs sydside fra Rønnede til Faxe, afholdtes

Læs mere

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune Banedanmark : Den nye bane København Ringsted Notat: Vedr. skærende veje og stier i Version: 1 Udarbejdet af: Banedanmark Dato: 9.januar 2012 Indhold 1. Indledning... 3 2. Omlægning af veje og stier...

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. juli 2011 11/01539 STATUS FOR OFFENTLIG VEJ - INGEN AFGØRELSE En kommunes oplysning om en vejs status som offentlig var ikke en forvaltningsretlig afgørelse,

Læs mere

Indstilling. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby By, Mejlby

Indstilling. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby By, Mejlby Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. marts 2007. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby

Læs mere

Degnevænget ikke er blevet udmatrikuleret fra skolens areal, hvorfor der ikke er en klar afgrænsning

Degnevænget ikke er blevet udmatrikuleret fra skolens areal, hvorfor der ikke er en klar afgrænsning Dato 29. juni 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 16/06657-6 Side 1/7 Medd. klager, at VD ikke kan tage still. til klagen pga. ingen fv-afgør. I e-mail

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Etablering af ny fjordforbindelse ved Frederikssund (Rute 53 Frederikssund Elverdam) 5. hæfte Besigtigelsesforretningen

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10857-5 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af en strækning af Fælledvej Vejdirektoratet

Læs mere

Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne

Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne Projekt Den nye bane København-Ringsted Fagområde: Orienteringsmøde vedr. skærende veje Mødedato/tid 5. sep 2013 Næste mødedato/tid: - Referent

Læs mere

Protokol fra vejsyn på den private fællesvej Fuglsigvej i Årre, afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 13.00.

Protokol fra vejsyn på den private fællesvej Fuglsigvej i Årre, afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 13.00. Protokol fra vejsyn på den private fællesvej i Årre, afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 13.00. Den 24. april 2013 afholdt Varde Kommunes vejafdeling vejsyn på den private fællesvej i Årre, i medfør

Læs mere

Offentlig overkørsel nr. 93 (nedlægges med etablering af vendeplads og

Offentlig overkørsel nr. 93 (nedlægges med etablering af vendeplads og Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Naturforvaltning Ref. TOGRI Den 4. januar 2017 Journalnr. NST-130-00070 Afgørelse om at projekt for nedlæggelse af overkørsler over jernbanen mellem Bramming

Læs mere

Vejsynskendelse vedrørende den private fællesvej Sandet

Vejsynskendelse vedrørende den private fællesvej Sandet Pkt. 158 Vejsynskendelse vedrørende den private fællesvej Sandet Sagsnr. 201164 Teknik- og Miljøudvalget Lukket punkt Resume Den 12. oktober 2011 blev der afholdt vejsyn på den private fællesvej Sandet

Læs mere

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse af 31. oktober 2014 om istandsættelse af privat fællesvej på landet

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse af 31. oktober 2014 om istandsættelse af privat fællesvej på landet Dato 20. januar 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon 72 44 30 22 Dokument 14/15686-23 Side 1/6 Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse af 31. oktober 2014 om istandsættelse

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. december 2012 11/15362 NEDLÆGGELSE AF STIAREAL I brev af 27. september 2011 har advokaten på vegne af klagerne klaget over Kommunes afslag af 31. august 2011

Læs mere

Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens sagsnr. 16/12698

Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens sagsnr. 16/12698 Dato 15. december 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/11187-14 Side 1/6 Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2011 10/07895 NEDLÆGGELSE AF VEJAREAL Vejdirektoratet har behandlet din klage af 21. juni 2010 på vegne af klagerne, N vej 6, over Kommunens afgørelse

Læs mere

Elektrificering og ekspropriation

Elektrificering og ekspropriation Elektrificering og ekspropriation Hvad betyder det for dig som nabo til jernbanen? Elektrificering og ekspropriation hvad betyder det for dig? Banedanmark er i gang med at elektrificere store dele af det

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen EKSTRAKTUDSKRIFT Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt Udbygning af danske jernbanelandanlæg mellem Ringsted og 91.

Læs mere

Høringsbrev om ændring af vejudlæg

Høringsbrev om ændring af vejudlæg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejere af matr. nr. 57, 123a, 123c, 647, 648, 649, 950, 1367 og 1379 Utterslev, København 23-02-2017 Sagsnr. 2017-0102970 Dokumentnr.

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTBESKRIVELSE VEDR. NY OFFENTLIG VEJ, STØVRING ÅDALE

PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTBESKRIVELSE VEDR. NY OFFENTLIG VEJ, STØVRING ÅDALE PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTBESKRIVELSE VEDR. NY OFFENTLIG VEJ, STØVRING ÅDALE Projektets formål Formålet med projektet er at forlænge den eksisterende nyetablerede offentlige vej, Støvring Ådale, knap 700

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Ellidshøj 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

Klage over Ikast- Brande Kommunes afgørelse om optagelse af den private fællesvej Grarup Øst som offentlig

Klage over Ikast- Brande Kommunes afgørelse om optagelse af den private fællesvej Grarup Øst som offentlig Dato 17. august 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon 7244 3135 Dokument 15/07721-18 Side 1/5 Klage over Ikast- Brande Kommunes afgørelse om optagelse af den private fællesvej Grarup Øst

Læs mere

Private fællesveje. - hvor svært kan det være? Tue Trier Bing, juridisk konsulent, COWI A/S 6 DECEMBER 2017 VEJFORUM

Private fællesveje. - hvor svært kan det være? Tue Trier Bing, juridisk konsulent, COWI A/S 6 DECEMBER 2017 VEJFORUM Private fællesveje - hvor svært kan det være? Tue Trier Bing, juridisk konsulent, COWI A/S 1 Overblik Hvad er en privat fællesvej? Vej, gade, bro eller plads, der ikke er en offentlig vej, og som fungerer

Læs mere

Kommunaldirektører og direktør i Region Hovedstaden

Kommunaldirektører og direktør i Region Hovedstaden Notat Emne: Fra: Til: Kopi til: Orientering om igangsættelse af ekspropriation og understøttende kommunikation Hovedstadens Letbane Kommunaldirektører og direktør i Region Hovedstaden Tekniske direktører

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10584-6 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Kidbækvej Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 1 Udarbejdet den 11. december 2018

Arealfortegnelse nr. 1 Udarbejdet den 11. december 2018 Udarbejdet den 11. december 2018 Fortegnelse over ejere og brugere af ejendomme mv., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Favrskov Kommune gennemfører i forbindelse med forlængelse og udvidelse

Læs mere

Afgørelse Klage over Nordfyns Kommunes afgørelse om adgangsforholdene til ejendommen matr. nr. 81i.

Afgørelse Klage over Nordfyns Kommunes afgørelse om adgangsforholdene til ejendommen matr. nr. 81i. Dato 30. november 2017 Sagsbehandler Lene Merete Priess Mail lemp@vd.dk Telefon +45 7244 3209 Dokument 17/13445-12 Side 1/8 Afgørelse Klage over Nordfyns Kommunes afgørelse om adgangsforholdene til ejendommen

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 192 alm. del stillet af udvalget den 29. januar 2019 efter ønske fra ikke medlem af udvalget Rasmus Prehn (S).

Besvarelse af spørgsmål 192 alm. del stillet af udvalget den 29. januar 2019 efter ønske fra ikke medlem af udvalget Rasmus Prehn (S). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 ERU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 192 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 25. februar 2019 Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Notat. Udskillelse af offentligt vejareal, Lindeengen 1

Notat. Udskillelse af offentligt vejareal, Lindeengen 1 Til: Teknik- og Miljøudvalget Mødet den 2. februar 2016 JURIDISK KONTOR Dato: 27. januar 2016 Tlf. dir.: 4477 2881 Fax. dir.: 4477 2730 E-mail: ikj@balk.dk Kontakt: Inger Krogh-Jensen Sagsid: 01.04.05-G01-1-15

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring Faxe Kommune Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede COWI A/S Jens Chr S 8000 Aarhu Telefon 87 Telefax 87 wwwcowid Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 2 Forslagene til vejføring

Læs mere

Om en landinspektørs adfærd i forbindelse med en ændring af vejareal på matrikelkortet

Om en landinspektørs adfærd i forbindelse med en ændring af vejareal på matrikelkortet Om en landinspektørs adfærd i forbindelse med en ændring af vejareal på matrikelkortet En vejberettiget til en privat fællesvej blev opmærksom på, at landinspektør L havde forsøgt en indsnævring af vejen

Læs mere

Vi har senest modtaget jeres bemærkninger af 11. august 2014 til Kommunens udtalelse af 5. august 2014.

Vi har senest modtaget jeres bemærkninger af 11. august 2014 til Kommunens udtalelse af 5. august 2014. Dato 16. september 2014 Dokument 14/07355 Side Vejen Kommunes afslag på at nedlægge den private fællesvej Å vej 1-3 Vejdirektoratet har behandlet jeres klage af 21. maj 2014. Det fremgår af sagens oplysninger,

Læs mere

Overkørselstilladelse til banestien

Overkørselstilladelse til banestien Dato 16. marts 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/06795-20 Side 1/6 Overkørselstilladelse til banestien I brev af 10. maj 2014 har I på vegne af P klaget

Læs mere

Bemærkninger fra Lene og Peter Voetmann, Tangevej 62B, 6760 Ribe (ansøgere om nedlæggelse):

Bemærkninger fra Lene og Peter Voetmann, Tangevej 62B, 6760 Ribe (ansøgere om nedlæggelse): Postadresse Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 3. juli 2013 Sags id 2013-10011 Notat Sagsbehandler Jeppe Nielsen Telefon direkte 76 16 15 28 E-mail jedni@esbjergkommune.dk Nedlæggelse

Læs mere

BESIGTIGELSE HOVEDLANDEVEJ 123 >>> LUMSÅS ODDEN FRG.HAVN H12302 >>> CYKELSTI LUMSÅS GL. EBBELØKKEVEJ Ø ST

BESIGTIGELSE HOVEDLANDEVEJ 123 >>> LUMSÅS ODDEN FRG.HAVN H12302 >>> CYKELSTI LUMSÅS GL. EBBELØKKEVEJ Ø ST BESIGTIGELSE HOVEDLANDEVEJ 123 >>> LUMSÅS ODDEN FRG.HAVN H12302 >>> CYKELSTI LUMSÅS GL. EBBELØKKEVEJ Ø ST. 9.829 11.194 Vejdirektoratet har lokalkontorer i Aalborg, Fløng, Middelfart, Næstved og Skanderborg

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. august 2012 12/04097 VEJSYN Vejdirektoratet har behandlet en klage af 5. februar 2012 fra klager over Kommunens afgørelse af 22. december 2012 om istandsættelse

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende mindre stats- og privatbaneanlæg på Øerne. 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 21. og 22. april 2010. Nedlæggelse af overkørsler

Læs mere

Udskillelse af vejareal på ejendommen, matr. nr. 6 nz Skovlunde by, Skovlunde beliggende Lindeengen 1.

Udskillelse af vejareal på ejendommen, matr. nr. 6 nz Skovlunde by, Skovlunde beliggende Lindeengen 1. Christian Vitring og Jane Petersen Lindeengen 1 2740 Skovlunde JURIDISK KONTOR Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Udskillelse af vejareal på ejendommen, matr. nr. 6 nz

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar / x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar / x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar 2014 13/14833-12 x x x AFGØRELSE I SAGEN OM NEDLÆGGELSE AF DELE AF VEJ Vejdirektoratet har behandlet Os klage af den 15. juli 2013 over, at kommunen

Læs mere

Udskriftafforhandlingsprotokollen

Udskriftafforhandlingsprotokollen Udskriftafforhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 27. oktober 2011 Trafiksanering af hovedlandevej 170, Rønne-Nexø,

Læs mere

Klage over niveauforskel mellem ejendommen på V vej 2 og den offentlige vej som følge af en udvidelse af V vej

Klage over niveauforskel mellem ejendommen på V vej 2 og den offentlige vej som følge af en udvidelse af V vej Dato 9. oktober 2014 Dokument 14/10682 Side Klage over niveauforskel mellem ejendommen på V vej 2 og den offentlige vej som følge af en udvidelse af V vej Vejdirektoratet har modtaget din klage af 1. august

Læs mere

Vejforum Ekspropriation til Vejanlæg. Landinspektør Thomas N. Asmussen

Vejforum Ekspropriation til Vejanlæg. Landinspektør Thomas N. Asmussen Vejforum 2015 Ekspropriation til Vejanlæg Landinspektør Thomas N. Asmussen Vejens kvaliteter - under forandring. Vasevej før projektstart 2010 Vejprojektets udfordringer(1) Vejprojektets udformning Udretningen

Læs mere

Vores afgørelse Randers Kommunes afgørelse om at nedklassificere Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej

Vores afgørelse Randers Kommunes afgørelse om at nedklassificere Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej Dato 19. maj 2015 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 15/02880-11 Side 1/7 Nedklassificering af Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej B har i mail af 10. februar

Læs mere

Silkeborg Kommunes afgørelse af 20. april 2017 er ugyldig på grund af utilstrækkelig begrundelse for, at den private fællesvej skal nedlægges.

Silkeborg Kommunes afgørelse af 20. april 2017 er ugyldig på grund af utilstrækkelig begrundelse for, at den private fællesvej skal nedlægges. Dato 27. juni 2018 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 17/07567-33 Side 1/7 Klage over Silkeborg Kommunes afgørelse af 20. april 2017 vedrørende nedlæggelse af den

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 7. maj / x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 7. maj / x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. maj 2013 12/14643-5 x x x AFGØRELSE OM ISTANDSÆTTELSE AF VEJ Vejdirektoratet har behandlet klager af 2., 17. og 18. december 2012 fra henholdsvis A, K samt D

Læs mere

Åstedsforretning. Ekspropriation til anlæg af cykelsti langs Vildbjergvej og Ejsingkærvej.

Åstedsforretning. Ekspropriation til anlæg af cykelsti langs Vildbjergvej og Ejsingkærvej. Herning kommune Åstedsforretning Ekspropriation til anlæg af cykelsti langs Vildbjergvej og Ejsingkærvej. Udskrift af protokollen fra åstedsforretningen 3. og 4. april 2013 Geopartner Landinspektørgården

Læs mere

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Notat Bilag til Teknisk udvalg d. 27. januar 2016 Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Byrådet vedtog den 20. juni 2012 (sag nr. 6 Kommuneplan 2013 2025, behandling af alle indkomne ideer og forslag

Læs mere

8.2. Registreringen i matriklen.

8.2. Registreringen i matriklen. 8. Private fællesveje på matrikelkortet, adgangspunkter og vejpunkter. 8.1. Indledning. Reglerne i kap. 3 i bekendtgørelsen om matrikulære arbejder vedrører private fællesvejes registrering på matrikelkortet

Læs mere

D O M. Banedanmark (Kammeradvokaten ved advokat Sarah Jano, København) mod Ny Endrupholm A/S (advokat Jacob Schall Holberg, København)

D O M. Banedanmark (Kammeradvokaten ved advokat Sarah Jano, København) mod Ny Endrupholm A/S (advokat Jacob Schall Holberg, København) D O M afsagt den 14. juni 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne Linda Hangaard, Stig Glent-Madsen, Lisbeth Kjærgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1620 15 Banedanmark (Kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

KOMMISSARIUS VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND

KOMMISSARIUS VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND KOMMISSARIUS VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring 'NDGÅET ] 2 4 OKT. 2013 * L( sbild Kommune Det Jyske Kommissanat Lyseng Allé I 8270 Højbjerg Telefon

Læs mere

Notat, bilag til Teknisk udvalgs behandling august 2015

Notat, bilag til Teknisk udvalgs behandling august 2015 Notat, bilag til Teknisk udvalgs behandling august 2015 Gennemgang af mulige vejadgange til byudviklingsområde mellem Vejlevej 2 og Hald Ege (Teglgårdsvej/Nonbo Enge) Generelt Alle 3 forslag skal krydse

Læs mere

Landinspektør L blev tildelt en irettesættelse

Landinspektør L blev tildelt en irettesættelse Om en landinspektørs utilstrækkelige grundlag for afgivelse af erklæring om vejret I en matrikulær sag om arealoverførsel og udvidelse af en privat fællesvej på kortet havde landinspektør L afgivet erklæring

Læs mere

Servitutredegørelse for Lokalplan 59, delområde I

Servitutredegørelse for Lokalplan 59, delområde I Landinspektørfirmaet LE34 A/S Ryhavevej 7 8210 Århus V Tlf.: 86 15 90 11 Fax: 86 15 02 35 CVR 20 68 38 80 www.le34.dk Hanne Stigaard Kjeldsen Direkte: 77 33 21 13 Mobil: 31 63 92 13 E-mail: hsk@le34.dk

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. marts 2017

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. marts 2017 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. marts 2017 Sag 100/2016 (1. afdeling) Frode Sejr Hansen (advokat Jørgen Iversen, beskikket) mod Esbjerg Kommune (advokat Hans Peter Storvang) og Vejdirektoratet (Kammeradvokaten

Læs mere