UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND"

Transkript

1 UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER AARHUS - GRENAA (Besigtigelsesforretningen den 25. april 2018) 6. hæfte Onsdag den 25. april 2018 kl samledes kommissionen på Kystvejens Konferencecenter, Kystvej 26, Grenaa for at afholde en besigtigelsesforretning omfattende overkørsel nr. 107 i anledning af nedlæggelse og sikring af overkørsler på jernbanestrækningen fra Aarhus til Grenaa. Til stede var Kommissarius ved Statens Ekspropriationer i Jylland, Mette Plejdrup Nielsen, og de af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet udpegede medlemmer af kommissionen, tidligere gårdejer Holger Hedegaard, Vinderup og tidligere regionskonsulent Jens Ole Juhler, Fredericia samt Uffe Henneberg, Ejstrupholm og Bent Braüner, Bryrup, der af kommissarius er udtaget fra den af kommunerne udarbejdede liste over kommunale medlemmer af kommissionen. Som repræsentant for Norddjurs Kommune mødte Henrik Bjerring Poulsen, Kim T. Jensen, Mads Nikolajsen og Niels Basballe.

2 Den ledende landinspektør, Inger Juhl Larsen, mødte ved landinspektør Bendt Lauritz Schaarup. Protokollen førtes af fuldmægtig, cand. jur. Frederik Jacobi Grøn. For anlægsmyndigheden, Banedanmark, mødte projektleder Kaare Kyndal, landinspektør Kirsten Friis-Christensen, landinspektør Jeanne Norre Bak Mikkelsen og vejingeniør Troels Straarup. En række af de af anlægget berørte lodsejere og andre interesserede var mødt. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har ved brev af 26. juli 2017 bemyndiget Banedanmark til at forelægge sagen for ekspropriationskommissionen. Banedanmarks repræsentanter redegjorde for projektet og oplyste følgende: Forudsætninger På strækningen mellem Aarhus og Grenaa ønsker Banedanmark at nedlægge en række usikrede overkørsler på strækningen Ryomgård - Grenaa. Der blev i den forbindelse afholdt besigtigelsesforretning den 20., 21., 26. og 27. september Med henvisning til tidligere fremlagte besigtigelsesmateriale og kommissionens beslutning i protokollen fra pågældende besigtigelsesforretning har Banedanmark genover- vejet løsningen ved offentlig niveauoverkørsel nr. 107, Obdrupvej, km I den forbindelse har Banedanmark arbejdet med et forslag om nedlæggelse af overkørslen og etablering af vendepladser på Obdrupvej både nord og syd for overkørslen. Banedanmark har fremsendt forslaget til Vejdirektoratet og Østjyllands Politi og anmodet om udtalelse. Vejdirektoratet har vurderet, at hvis overkørslen på Obdrupvej nedlægges, vil det af hensyn til fremkommelighed og trafiksikkerhed på statsvejen blive nødvendigt at ombygge krydset ved kommunevejen Lyngbyvej med et venstresvingsspor. Østjyllands Politi er enige i Vejdirektoratets vurdering.

3 Banedanmark har, på baggrund i udtalelserne fra Vejdirektoratet og Østjyllands Politi samt Vejdirektoratets skøn af, at anlægsprisen for et venstresvingsspor vil beløbe sig til ca. 4-5 mio. kr., valgt ikke at gå videre med forslaget om en nedlæggelse af overkørslen. Banedanmark fremlægger derfor fornyet forslag om, at offentlig overkørsel nr. 107, km , kommunevejen Obdrupvej, opgraderes. Myndighedsgodkendelser I brev af 10. januar 2018 har Vejdirektoratet udtalt sig om projektet. I mail af 16. januar 2018 har Østjyllands Politi udtalt sig om projektet i henhold til færd- selsloven. Tegningsoversigt Tegningsnr. Plan Målforhold - Oversigtskort, topografisk kort 1: SA Besigtigelsesplan ovk. 107, ejendomsforhold 1:4.000 SA O Besigtigelsesplan ovk. 107, ortofoto 1:4.000 Projektbeskrivelse Strækningen Projektet ligger i Norddjurs Kommune (overkørsel nr. 107) i Region Midtjylland. Jernbanen er stationeret fra Aarhus mod Grenaa. Det foreliggende projekt omfatter sikring af følgende overkørsel: Offentlig niveauoverkørsel nr. 107 km Kommuneveje ved overkørsler, der sikres, sideudvides til 6,50 meter belagt areal og 1,50 meter yderrabatter samt grøfter i variabel bredde. I alt en kronebredde på 9,50 meter plus grøfteareal. Areal til vejudvidelser henlægges under vejens areal.

4 Sikring af overkørsler I det omfang, der ikke er plads på jernbaneareal, eksproprieres arealer til signalanlæg, bomme, sikringshytter til el, p-plads samt vejudvidelser og henlægges under jernbanens areal. Nedlæggelse af overkørsler Vejudlæg på jernbanens areal tilpasses nyt vejprofil på matrikelkortet ved sikring af overkørslerne. Generelle bestemmelser Arbejdsarealer Der eksproprieres midlertidigt et areal langs de nye veje og veje, der udvides. Arealet bruges til arbejdsareal, materialedepoter m.v. Arbejdsarealerne har normalt en bredde på 5-10 meter på hver side af vejene. Der kan endvidere eksproprieres midlertidige arbejdsarealer til broarbejdsplads, etablering af sikringsanlæg, fjernelse af ramper, gravning af grøft, opsætning af hegn samt adgangsveje hertil. Vedligeholdelse Den fremtidige vedligeholdelse, herunder vintervedligeholdelse af de ved anlægget nyanlagte, ombyggede og forlagte veje, skal fra det tidspunkt, hvor vejen åbnes for trafik, i overensstemmelse med vejlovgivningens almindelige regler, påhvile de vejmyndigheder eller private ejere og brugere, til hvem vejen afleveres efter anlæggets færdiggørelse. Oversigt Der kan pålægges servitut om fri oversigt i overensstemmelse med vejreglerne. Øvrige forhold Økonomi Alle omkostninger i forbindelse med nedlæggelse/sikkerhedsforbedring af alle overkørsler, herunder ekspropriationserstatninger, afholdes af Banedanmark.

5 Ledninger Ledningsejere indvarsles til ledningsforretning med henblik på iværksættelse af nødvendige ledningsomlægninger. Ledningsprotokoller fremlægges på ekspropriationsforretningen. Dræn Drænledninger, der afbrydes ved vejanlæg, retableres. Berigtigelse Alle servitutter, der er uforenelige med nedlæggelse af overkørslerne, aflyses i tingbogen i forbindelse med ekspropriationsforretningen. *************** Projektets indflydelse på de enkelte ejendomme blev herefter gennemgået for kommissionen og de fremmødte lodsejere, der havde lejlighed til at udtale sig. Følgende passerede vedrørende overkørsel nr. 107: Offentlig niveauoverkørsel nr km Besigtigelsesplan SA Nuværende forhold Overkørslen er offentlig og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæggelse i Overkørslen er i dag sikret med advarselsanlæg. Overkørslen fører kommunevejen Obdrupvej over jernbanen. Forslag Overkørslen opgraderes. Der etableres en sikringshytte med tilhørende p-plads på jernbaneareal syd for jernbanen.

6 Der eksproprieres areal til nyt bomanlæg, som henlægges under jernbanens areal. Vejudlæg på jernbanens areal tilpasses nyt vejprofil på matrikelkortet. Kommunevejen Obdrupvej sideudvides mod vest på begge sider af overkørslen. Kommunevejen Obdrupvej udskilles som offentlig vej på den ombyggede strækning. B128 og B209 Der eksproprieres areal til sideudvidelse af kommunevejen Obdrupvej samt nyt bomanlæg. Vejarealet udskilles som offentlig vej. Areal til jernbanens installationer henlægges under jernbanens areal. De væsentligste bemærkninger var følgende: Flere lodsejere bemærkede, at det - ud over en venstresvingsbane fra statsvejen Århusvej til kommunevejen Lyngbyvej - tillige vil være nødvendigt med en højresvingsbane fra kommunevejen Lyngbyvej til statsvejen Århusvej, idet lodsejerne bemærkede, at der vil ske en markant forøgelse af trafikanter, der skal svinge til højre ad kommunevejen Lyngbyvej og ud på statsvejen Århusvej, såfremt offentlig overkørsel nr. 107 nedlægges. En lodsejer bemærkede, at det med den nuværende trafikale situation er svært at svinge fra kommunevejen Abildgårdsvej og ud på statsvejen Århusvej, eftersom der i dette kryds er dårligt udsyn. Samme lodsejer udtrykte bekymring over, hvad en nedlæggelse af overkørsel nr. 107 vil have af konsekvenser for det omhandlede kryds. Flere lodsejere bemærkede, at der generelt er meget trafik gennem Trustrup, og at byen ikke vil kunne holde til den yderligere belastning af vejnettet, som nedlæggelsen af overkørsel nr. 107 vil medføre. Lodsejerne henviste bl.a. til, at nedlæggelsen af offentlig overkørsel nr. 107 vil medføre, at tung trafik, som tidligere har benyttet kommunevejen Obdrupvej, henvises til at køre gennem Trustrup. På forespørgsel herom oplyste Banedanmark, at årsdøgntrafikken på statsvejen Århusvej ligger på køretøjer, og at årsdøgntrafikken på kommunevejen Lyngbyvej ligger på køretøjer, samt at årsdøgntrafikken på kommunevejen Obdrupvej ligger på 515 køretøjer.

7 En lodsejer ønskede svar på, om anlægsmyndigheden har gjort sig overvejelser i forhold til at etablere et lyskryds i krydset, hvor kommunevejen Lyngbyvej og statsvejen Århusvej mødes. Hertil oplyste anlægsmyndighedens repræsentanter, at anlægsmyndigheden ikke har overvejet en sådan løsning. En lodsejer bemærkede, at det er svært for store landbrugsmaskiner at dreje ind på kommunevejen Lyngbyvej fra kommunevejen Obdrupvej, og at kørsel med store landbrugsmaskiner gennem Trustrup vil medføre fare for skolebørn samt trafikkaos i krydset mellem kommunevejen Lyngbyvej og statsvejen Århusvej. En lodsejer ønskede oplyst hvor store omkostninger, der er forbundet med en opgradering af offentlig overkørsel nr Anlægsmyndighedens repræsentanter oplyste hertil, at en opgradering af offentlig overkørsel nr. 107 vil koste 2-3 mio. kr. En lodsejer ønskede oplyst, om anlægsmyndigheden har overvejet en tunnelløsning under jernbanen til cyklister og fodgængere mellem offentlig overkørsel nr. 109 og offentlig overkørsel nr Anlægsmyndighedens repræsentanter oplyste hertil, at der ikke vil blive ændret på selve krydsningerne af jernbanen ved offentlig overkørsel nr. 109, og at en sådan løsning derfor ikke har været overvejet. En repræsentant fra Norddjurs Kommune udtrykte bekymring over, hvilke konsekvenser det vil have for bolig- og byudviklingsområdet ved Nordbakken, nord for Trustrup, såfremt offentlig overkørsel nr. 107 nedlægges. Den kommunale repræsentant appellerede i den forbindelse til anlægsmyndigheden om i sin planlægning at tage hensyn til boligog byudviklingsområdet. Den kommunale repræsentant udtrykte bekymring over, at den kommunale planlægning efter dennes opfattelse svækkes i det tilfælde, at offentlig overkørsel nr. 107 nedlægges, og at de fremtidige byudviklingsplaner muligvis må forkastes på grund af faldende popularitet blandt potentielle købere. Et kommissionsmedlem gav udtryk for, at det med den nuværende trafikale situation i Trustrup in mente på sigt vil være en bedre investering med et kanaliseringsanlæg med en venstresvingsbane i krydset mellem statsvejen Århusvej og kommunevejen Lyngbyvej. Herved vil en stor kreds af trafikanter blive tilgodeset, hvorimod kommunevejen Obdrupvej med sin beskedne bredde alene betjener en mindre trafikmængde.

8 Flere lodsejere gav udtryk for, at det ud fra såvel en økonomisk, trafiksikkerhedsmæssig samt en privatøkonomisk betragtning vil være oplagt at opgradere offentlig overkørsel nr En kommunal repræsentant stillede spørgsmålstegn ved, hvorvidt der i processen er taget hensyn til alle de berørte parter. Den kommunale repræsentant gav i den forbindelse udtryk for, at borgere og kommunalbestyrelse indtil videre er blevet tilsidesat, idet kommissionen i kølvandet på besigtigelsesforretningen den 26. og 27. september 2017 ikke valgte at efterkomme Banedanmarks indstilling om at opgradere offentlig overkørsel nr Kommissarius oplyste hertil, at anlægsmyndighedens oplæg har sit udspring i det grønne transportforlig fra 2009, hvorved det er besluttet, at så mange usikrede overkørsler som muligt skal nedlægges, og at de resterende overkørsler skal opgraderes. I forlængelse heraf oplyste kommissarius, at den stedlige kommunes bekymringer over et projekt som det foreliggende naturligvis sammen med øvrige bemærkninger fra berørte lodsejere samt anlægsmyndighedens redegørelse vil indgå i kommissionens overvejelser i forbindelse med prøvelsen af projektet. Derudover oplyste kommissarius, at kommissionen ved sin prøvelse skal følge officialmaksimen, som medfører, at kommissionen skal træffe afgørelse på et oplyst grundlag. Der har således i nærværende sag været et behov for kommissionen for en yderligere belysning af sagen. Kommissarius oplyste endvidere, at kommissionen skal handle ud fra gældende praksis på området. Det vil sige, at kommissionen skal tage hensyn til de beslutninger vedrørende nedlæggelse og sikring af overkørsler, som er truffet på andre jernbanestrækninger i samme anledning. En kommunal repræsentant ønskede oplyst, hvad der ligger i et oplyst grundlag, og om dette medfører, at den kommunale planlægning indgår i kommissionens overvejelser. Dette bekræftede kommissarius. En lodsejer udtrykte bekymring over, at Trustrup, såfremt offentlig overkørsel nr. 107 nedlægges, efter dennes opfattelse i endnu højere grad vil blive en by i Udkantsdanmark og gøre byen mindre attraktiv for potentielle tilflyttere. Lodsejeren anførte samtidig, at en opgradering af offentlig overkørsel nr. 107 vil være en klar forbedring, og at det vil

9 være at foretrække, såfremt der etableres en rundkørsel i krydset, hvor kommunevejen Obdrupvej møder statsvejen Århusvej. En lodsejer stillede forslag om, at der ved kommunevejen Obdrupvej kan laves en underjordisk tunnel, således at togene ikke skal krydse kommunevejen Obdrupvej i niveau. Anlægsmyndighedens repræsentanter oplyste hertil, at en jernbane helst skal være i ét niveau, og at det vil være meget dyrt med en tunnelløsning, bl.a. henset til størrelsen på elektrificeringsmasterne, som står langs med jernbanen. Endvidere vil en tunnelløsning kræve væsentligt mere arealerhvervelse. En lodsejer ønskede oplyst, om risikoen for lokoførerne har været særlig høj på jernbanestrækningen mellem Aarhus og Grenaa. Anlægsmyndighedens repræsentanter oplyste hertil, at der sker en hastighedsopgradering på jernbanestrækningen, og at det derfor er vigtigt, at der sker ændringer ved usikrede overkørsler, mens de øvrige overkørsler skal opgraderes. Anlægsmyndighedens repræsentanter oplyste derudover, at jernbanens sikkerhed øges i takt med, at færre trafikanter kan krydse jernbanen i niveau. Kommissionens beslutning På baggrund af det af Banedanmark fremlagte forslag, de fremkomne bemærkninger og praksis på området har kommissionen besluttet, at offentlig overkørsel nr. 107 opgraderes. Kommissionen lægger særlig vægt på, at en nedlæggelse af offentlig overkørsel nr. 107 ifølge Vejdirektoratets udtalelse til Banedanmark af 10. januar 2018 vil nødvendiggøre, at der etableres en venstresvingsbane ved krydset mellem statsvejen Århusvej og kommunevejen Lyngbyvej, for hvilket anlægsprisen er 4-5 mio. kr. En nedlæggelse af offentlig overkørsel nr. 107 vil således medføre en yderligere trafikal belastning på vejnettet gennem Trustrup, som overstiger den almindelige samfundsudvikling og derfor kræver yderligere trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger.

10 Hermed afsluttedes forretningen. Mette Plejdrup Nielsen Holger Hedegaard Uffe Henneberg Jens Ole Juhler Bent Braüner /Frederik Jacobi Grøn Udskriftens rigtighed bekræftes. Frederik Jacobi Grøn

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 25. marts 2009) 19. hæfte Onsdag den 25. marts 2009 kl.

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN HOLSTEBRO N - AULUM CYKELSTI VED SKIVEVEJ (Besigtigelsesforretningen den 3. november 2015) 24. hæfte Tirsdag

Læs mere

Bilag til rettelsesblad nr. 3. 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk

Bilag til rettelsesblad nr. 3. 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk Bilag til rettelsesblad nr. 3 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk Projektændringer i forbindelse med ekspropriation VD/16.09.2012/sckj UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 29. september 2014) 3. hæfte

Læs mere

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark.

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Nærværende notat er udarbejdet til Miljøstyrelsen ifm. de ændringer til VVM-anmeldelsen fremsendt 14. oktober 2016, der er besluttet

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 18. og 19. marts 2014) 1. hæfte

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 26. og 27. marts 2014) 2. hæfte

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 7. november 2006) 7. hæfte Tirsdag den 7. november 2006

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Etablering af ny fjordforbindelse ved Frederikssund (Rute 53 Frederikssund Elverdam) 5. hæfte Besigtigelsesforretningen

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 77. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning, ekspropriation og

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen EKSTRAKTUDSKRIFT Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt Udbygning af danske jernbanelandanlæg mellem Ringsted og 91.

Læs mere

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15959-8 Side 1/5 Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej I har i brev

Læs mere

KOMMIS S ARIU S VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND. 3 o JULI 2011

KOMMIS S ARIU S VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND. 3 o JULI 2011 KOMMIS S ARIU S VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND Holstebro Kommune Kirkestræde 11 7500 Holstebro INDGÅET 3 o JULI 2011 Teknik og Miljø Det Jyske Kommissariat Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Telefon 86

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Etablering af støjskærm ved Sundbrovej, Svendborg 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 3.-4.

Læs mere

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Ringsted-Femern Banen 3.maj 2018 1 Dagsorden 1. Velkommen 2. Generelt om Ringsted-Femern Banen 3. Arealerhvervelse 4. Eldrift og beplantning

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Etablering af en dobbeltrettet cykelsti på hovedlandevej 123, Lumsås Odden Færgehavn ved Lumsås

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Linjebesigtigelsesforretning den 30. og 31. marts 2006) 3. hæfte Torsdag den 30. marts 2006

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND HADERUP OMFARTSVEJ (Linjebesigtigelsesforretningen den 4. og 5. oktober 2017) 1. hæfte Onsdag den 4. oktober 2017 kl.

Læs mere

Når Banedanmark nedlægger overkørsler på jernbanen

Når Banedanmark nedlægger overkørsler på jernbanen Når Banedanmark nedlægger overkørsler på jernbanen Når Banedanmark nedlægger overkørsler på jernbanen BANEDANMARK: - Er bygherre. - Udarbejder løsningsforslag, herunder ændringer i vejforløb. - Skal i

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af en ny bane København-Ringsted 180. hæfte Besigtigelses- og ekspropriationsforretningen den

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND AARHUS LETBANE (Besigtigelses- og ekspropriationsforretningen den 12. august 2014) 7. hæfte Tirsdag den 12. august 2014

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. februar 2011 10/00745 EKSPROPRIATION TIL Y R VEJ. Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. januar 2010 på vegne af H C B over Kommunens beslutning af

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Ellidshøj 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

Offentlig overkørsel nr. 93 (nedlægges med etablering af vendeplads og

Offentlig overkørsel nr. 93 (nedlægges med etablering af vendeplads og Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Naturforvaltning Ref. TOGRI Den 4. januar 2017 Journalnr. NST-130-00070 Afgørelse om at projekt for nedlæggelse af overkørsler over jernbanen mellem Bramming

Læs mere

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene

Udtalelse vedr. henvendelse omkring opsætning af digitale reklamepyloner ved indfaldsvejene Norddjurs Kommune Att. Gerda Enevoldsen Torvet 3 8500 Grenaa Sendt pr. e-mail til: ge@norddjurs.dk. Dato 12. februar 2015 Sagsbehandler Jesper Møller Mail jesm@vd.dk Telefon +45 7244 2044 Dokument 15/01839-7

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Svenstrup 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. april 2010 09/07866 EKSPROPRIATION TIL OFFENTLIG VEJ Vejdirektoratet har behandlet en klage fra advokaten på vegne af K og N C T over Kommunens afgørelse af

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt. Nedlæggelse og sikring af overkørsler

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt. Nedlæggelse og sikring af overkørsler Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt Nedlæggelse og sikring af overkørsler 1 3 Politiske aftaler En grøn transportpolitik af 29. januar 2009 Nye initiativer som

Læs mere

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 Side 1 Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 I anledning af anlæg af dobbeltrettet cykelsti langs Faxevejs og Rønnedevejs sydside fra Rønnede til Faxe, afholdtes

Læs mere

Vi skal derfor bede Kommunen tage stilling til disse udlæg efter privatvejslovens 11, stk. 2 og 4.

Vi skal derfor bede Kommunen tage stilling til disse udlæg efter privatvejslovens 11, stk. 2 og 4. Dato 6. august 2014 Dokument 14/01667 Side Klage over sagsbehandling ved arealoverførsel - Den private fællesvej F vej Folketingets Ombudsmand har i brev af 28. maj 2014 til Vejdirektoratet bedt direktoratet

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG Torsdag den 5. marts 2014 kl. 9.30 samledes overtaksationskommissionen på pendlerpladsen ved Haverslev. Til stede

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 78. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning og ekspropriation den

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 1. hæfte Etablering af stitunnel med tilhørende rampeanlæg på hovedlandevej 522, Ballerup Byvej.

Læs mere

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup Borgermøde Haderup Omfartsvej 1. oktober 2014 i Haderup Dagsorden for mødet 19.00-19.15 Velkomst og indledning Finn Stengel Petersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune Karsten Kirk

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen EKSTRAKTUDSKRIFT Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt Udbygning af danske jernbanelandanlæg mellem Ringsted og Holeby

Læs mere

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej.

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. april 2013 12/06000-25 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens

Læs mere

11920 Syd om Regstrup. Møde nr. 2 i Naboforum den 17. august 2016

11920 Syd om Regstrup. Møde nr. 2 i Naboforum den 17. august 2016 11920 Syd om Regstrup Møde nr. 2 i Naboforum den 17. august 2016 Dagsorden 1. Velkomst og status på projektet 2. Oldtidsfund ved Skovvejen v/ museumsinspektør Lone Claudi- Hansen, Museum Vestsjælland 3.

Læs mere

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Overkørsel 310-311 Ved nedlæggelse af disse overkørsler opgraderes en eksisterende markvej til privat fællesvej og den forlænges til en eksisterende

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af Den nye bane København-Ringsted 198. hæfte Møde den 17. december 2018 Solrød Kommune Mandag

Læs mere

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION TIL FORBEDRING AF VEJE Pjecen beskriver, hvad der sker, når staten eksproprierer. Hvad ekspropriation betyder Hvorfor der er en Ekspropriationskommission,

Læs mere

Vi skal derfor anmode kommunen om at genoptage sagen til fornyet behandling og træffe en ny lovlig afgørelse.

Vi skal derfor anmode kommunen om at genoptage sagen til fornyet behandling og træffe en ny lovlig afgørelse. Dato 2. december 2014 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon 7244 3119 Dokument 14/15740-7 Side 1/5 Godkendelse af udlæg af privat fællesvej, matr. nr. 1 c Snejbjerg By, Snejbjerg

Læs mere

Udskriftafforhandlingsprotokollen

Udskriftafforhandlingsprotokollen Udskriftafforhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 27. oktober 2011 Trafiksanering af hovedlandevej 170, Rønne-Nexø,

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen EKSTRAKTUDSKRIFT Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt Udbygning af danske jernbanelandanlæg mellem Ringsted og Holeby

Læs mere

Råden over vejareal på Skådevej. Kommunens sagsnr.: 14/000542

Råden over vejareal på Skådevej. Kommunens sagsnr.: 14/000542 Dato 17. juni 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/07086-58 Side 1/5 Råden over vejareal på Skådevej Kommunens sagsnr.: 14/000542 I e-mail af 14. maj 2014

Læs mere

Private fællesveje i området bliver administreret efter reglerne i privatvejslovens afsnit III (byreglerne), jf. privatvejslovens 3, stk. 1.

Private fællesveje i området bliver administreret efter reglerne i privatvejslovens afsnit III (byreglerne), jf. privatvejslovens 3, stk. 1. Dato 8. april 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/16754-18 Side 1/6 Spærring af vejadgang til Vestre Strandvej 6 I brev af 20. november 2015 har Landinspektører

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND ØLHOLM VEJLE N (Linjebesigtigelsesforretningen den 30. og 31. maj 2007) 4. hæfte Onsdag den 30. maj 2007 kl. 19,30 samledes

Læs mere

Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord

Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord Ringsted-Femern Banen 30.10.2018 1 Dagsorden 1. Ringsted Femern Projekt v/ Anlægschef Pernille Palstrøm 2. Areal- og Rettighedserhvervelse v/ Landinspektørerne

Læs mere

Ansøgning om nedlæggelse af jernbaneoverkørsler på Grenaabanen ved Risskov

Ansøgning om nedlæggelse af jernbaneoverkørsler på Grenaabanen ved Risskov Til Banedanmark v. Agnete Jørgensen Sendt elektronisk til: Agnete Jørgensen agjo@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Ansøgning om nedlæggelse

Læs mere

kommunen skjuler det reelle ønske, hvilket er at bevare flest mulige veje på private hænder for at spare penge

kommunen skjuler det reelle ønske, hvilket er at bevare flest mulige veje på private hænder for at spare penge Peter Rydder Trondhjemsgade 8 8200 Aarhus N Dato 16. november 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/08838-17 Side 1/7 Afslag på trafiktælling på Oslogade

Læs mere

Besigtigelsesforretning Offentligt møde Glumsø Station

Besigtigelsesforretning Offentligt møde Glumsø Station Besigtigelsesforretning Offentligt møde Glumsø Station Ringsted-Femern Banen 08.11.2018 1 Dagsorden 1. Ringsted Femern Projekt v/ Anlægschef Pernille Palstrøm 2. Glumsø Station og Areal- og Rettighedserhvervelse

Læs mere

Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne

Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne Projekt Den nye bane København-Ringsted Fagområde: Orienteringsmøde vedr. skærende veje Mødedato/tid 5. sep 2013 Næste mødedato/tid: - Referent

Læs mere

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00 Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00 Borgmester John Schmidt Andersen Frederikssund Kommune Aftenens ordstyrer Trine Sick Erik Stoklund Larsen

Læs mere

Afgørelse klage over ekspropriation til erhvervelse af udlagt privat fællesvej kommunens sagsnr. 13/15101

Afgørelse klage over ekspropriation til erhvervelse af udlagt privat fællesvej kommunens sagsnr. 13/15101 Dato 27. februar 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/03539-30 Side 1/6 Afgørelse klage over ekspropriation til erhvervelse af udlagt privat fællesvej

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 3. hæfte Ekspropriationsforretningen den 21. juni 2011. Etablering af forbindelsesrampe til

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af en ny bane København-Ringsted 179. hæfte Besigtigelses- og ekspropriationsforretningen den

Læs mere

Afgørelse om genoptagelse af klage over vejbidrag

Afgørelse om genoptagelse af klage over vejbidrag Dato 21. marts 2018 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/10446-39 Side 1/5 Afgørelse om genoptagelse af klage over vejbidrag D har i e-mail af 15. juni 2017

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 192 alm. del stillet af udvalget den 29. januar 2019 efter ønske fra ikke medlem af udvalget Rasmus Prehn (S).

Besvarelse af spørgsmål 192 alm. del stillet af udvalget den 29. januar 2019 efter ønske fra ikke medlem af udvalget Rasmus Prehn (S). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 ERU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 192 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 25. februar 2019 Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Til September Henvendelse med ønske om ændringslov for L123, nedlæggelse af overkørsel i Svenstrup.

Til September Henvendelse med ønske om ændringslov for L123, nedlæggelse af overkørsel i Svenstrup. Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 20 Offentligt Til September 2013 Transportminister Pia Olsen Dyhr Folketingets Transportudvalg Banedanmark Nordjyske Folketingspolitikere Henvendelse med ønske

Læs mere

Procedure for behandling af Farlig skolevej

Procedure for behandling af Farlig skolevej 2. UDKAST Procedure for behandling af Farlig skolevej Vejcenter Syddanmark UUUUUUUuu Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Formål... 4 3. Lov- og regelgrundlag... 5 4. Procedure for behandling

Læs mere

KØBENHAVNS METRO LEDNINGSRET OG GÆSTEPRINCIPPET. Metroens etape 1 & 2 (påbegyndt ca. 1999) Metroens etape 3 (påbegyndt ca. 2003)

KØBENHAVNS METRO LEDNINGSRET OG GÆSTEPRINCIPPET. Metroens etape 1 & 2 (påbegyndt ca. 1999) Metroens etape 3 (påbegyndt ca. 2003) LEDNINGSRET OG GÆSTEPRINCIPPET Ved specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll KØBENHAVNS METRO Metroens etape 1 & 2 (påbegyndt ca. 1999) Ledningsprotokoller Gravearbejder Metroens etape 3 (påbegyndt ca.

Læs mere

Du oplyser, at ejendommen Nørre Snedevej 94 på grund af en fejl ikke fik vejret til Nørre Snedevej, dengang vejen i 1970 blev ombygget.

Du oplyser, at ejendommen Nørre Snedevej 94 på grund af en fejl ikke fik vejret til Nørre Snedevej, dengang vejen i 1970 blev ombygget. Dato 28. april 2016 Sagsbehandler Ivan Skaaning Hansen Mail ih5@vd.dk Telefon +45 7244 3112 Dokument 16/00733-15 Side 1/10 Vejdirektoratets endelige afgørelse vedrørende din klage over Hedensted Kommunes

Læs mere

VEJLEDNING TIL VIRKSOMHEDSORDNINGEN TIL

VEJLEDNING TIL VIRKSOMHEDSORDNINGEN TIL VEJLEDNING TIL VIRKSOMHEDSORDNINGEN TIL KOMMUNER Baggrund Forsøget med modulvogntog blev startet i 2008, og er blevet forlænget til udgangen af 2016. Det er kun udvalgte strækninger der er godkendt til

Læs mere

KOMMISSARIUS VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND

KOMMISSARIUS VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND KOMMISSARIUS VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring 'NDGÅET ] 2 4 OKT. 2013 * L( sbild Kommune Det Jyske Kommissanat Lyseng Allé I 8270 Højbjerg Telefon

Læs mere

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme Trafik og Veje Rådhuspladsen 1 DK 3300 Frederiksværk 3. september 2015 Side 1 af 4 Sagsnr 2014/0010182 CPR/CVR Bent Brønnum Rygårds Alle 34, Tibirke Sand 3300 Frederiksværk Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By,

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10696-8 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Elkjærvej 6-16 Vejdirektoratet har

Læs mere

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Nedenfor er der redegjort for mulighederne for at etablere en ny vejstruktur,

Læs mere

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti.

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. februar 2013 12/10831 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF STI I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni 2012 1 om ekspropriation

Læs mere

Overkørselstilladelse til banestien

Overkørselstilladelse til banestien Dato 16. marts 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/06795-20 Side 1/6 Overkørselstilladelse til banestien I brev af 10. maj 2014 har I på vegne af P klaget

Læs mere

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune Banedanmark : Den nye bane København Ringsted Notat: Vedr. skærende veje og stier i Version: 1 Udarbejdet af: Banedanmark Dato: 9.januar 2012 Indhold 1. Indledning... 3 2. Omlægning af veje og stier...

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om overkørsel

Klage over afslag på ansøgning om overkørsel Dato 19. august 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/15992-43 Side 1/6 Klage over afslag på ansøgning om overkørsel Vejdirektoratet har behandlet din klage af

Læs mere

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje.

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for ekspropriation i henhold til lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. Ekspropriation til regnvandsbassin ved Birkelse Med henblik på

Læs mere

Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti

Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti Dato 10. november 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/08278-16 Side 1/7 Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Klage over påbud om fjernelse af træ ud for Bindeleddet 7, Knebel Afgørelse i genoptagelsessag

Klage over påbud om fjernelse af træ ud for Bindeleddet 7, Knebel Afgørelse i genoptagelsessag Dato 11. marts 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon 7244 3135 Dokument 14/03405-40 Side 1/7 Klage over påbud om fjernelse af træ ud for Bindeleddet 7, Knebel Afgørelse i genoptagelsessag

Læs mere

INFORMATIONSMØDE 16. november 2011 MOTORTRAFIKVEJ BREDSTEN - VANDEL

INFORMATIONSMØDE 16. november 2011 MOTORTRAFIKVEJ BREDSTEN - VANDEL INFORMATIONSMØDE 16. november 2011 MOTORTRAFIKVEJ BREDSTEN - VANDEL 1 PROGRAM 19.00 Velkomst / Præsentation Konkursforløbet Projektets nye tidsplan som følge af konkurs Ca. 19.30 Ekspropriation Støj, nærhed

Læs mere

Lov om Private Fællesveje

Lov om Private Fællesveje Lov om Private Fællesveje Istandsættelse og Vedligeholdelse 17. Før kommunalbestyrelsen træffer afgørelse om, at en privat fællesvej skal istandsættes eller vedligeholdes, eller om at ændre en tidligere

Læs mere

NOTAT. Halsnæs Kommune

NOTAT. Halsnæs Kommune NOTAT Halsnæs Kommune Lukning af jernbaneoverskæring ved Havnevej Trafik- og afviklingsanalyse BILAG 1 NOTAT 28. maj 2010 ph/psa Dette notat er baseret på et teknisk notat med tilhørende bilag. Indholdsfortegnelse

Læs mere

NORDLIG OMFARTSVEJ VED NÆSTVED INFORMATIONSMØDE DEN 2. APRIL 2013

NORDLIG OMFARTSVEJ VED NÆSTVED INFORMATIONSMØDE DEN 2. APRIL 2013 NORDLIG OMFARTSVEJ VED NÆSTVED INFORMATIONSMØDE DEN 2. APRIL 2013 NIELS KORSGAARD PROJEKTLEDER - VEJDIREKTORATET PROGRAM Kl. 19.00-19.10: Velkomst v/ Projektleder Niels Korsgaard Kl. 19.10-19.20 : Procedurer

Læs mere

D O M. Banedanmark (Kammeradvokaten ved advokat Sarah Jano, København) mod Ny Endrupholm A/S (advokat Jacob Schall Holberg, København)

D O M. Banedanmark (Kammeradvokaten ved advokat Sarah Jano, København) mod Ny Endrupholm A/S (advokat Jacob Schall Holberg, København) D O M afsagt den 14. juni 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne Linda Hangaard, Stig Glent-Madsen, Lisbeth Kjærgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1620 15 Banedanmark (Kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

I mener, at Smutvej er en offentlig vej, og at det er Odense Kommunes ansvar at betale for vejbelysningen.

I mener, at Smutvej er en offentlig vej, og at det er Odense Kommunes ansvar at betale for vejbelysningen. Dato 26. maj 2015 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 15/02771-15 Side 1/8 Udkast til afgørelse, partshøring I har som ejere af ejendommene Svenstrupvej 25, Smutvej

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. august 2011 10/15353 EKSPROPRIATION TIL OMBYGNING AF KRYDS I dine breve af 24. november 2010 og 17. januar 2011 har du på vegne af T T D klaget over Kommunens

Læs mere

Tilslutningsanlæg 53 ved Skanderborg Syd. Informationsmøde den 25. august 2015

Tilslutningsanlæg 53 ved Skanderborg Syd. Informationsmøde den 25. august 2015 Tilslutningsanlæg 53 ved Skanderborg Syd Informationsmøde den 25. august 2015 Program Velkomst til mødet borgmester Jørgen Gaarde Præsentation af projekt Vejdirektoratet Påvirkning af trafik på Vroldvej

Læs mere

Vedr. klage over Frederiksberg Kommunes afslag på etablering af reserveret handicapparkeringsplads

Vedr. klage over Frederiksberg Kommunes afslag på etablering af reserveret handicapparkeringsplads Dato 22. august 2017 Sagsbehandler Mads Hedegaard Mail mhed@vd.dk Telefon +45 7244 3121 Dokument 17/01832-29 Side 1/5 Vedr. klage over Frederiksberg Kommunes afslag på etablering af reserveret handicapparkeringsplads

Læs mere

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Langå-Struer, Besigtigelse og ekspropriation Kunde Banedanmark. Version 3 Til Fra. Mads Dalgaard Stine Baldus Gæmelke

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Langå-Struer, Besigtigelse og ekspropriation Kunde Banedanmark. Version 3 Til Fra. Mads Dalgaard Stine Baldus Gæmelke NOTAT Projekt Langå-Struer, Besigtigelse og ekspropriation Kunde Banedanmark Dato 2010-09-13 Version 3 Til Fra Mads Dalgaard Stine Baldus Gæmelke 1. Indledning Dette notat er en gennemgang af løsningsmulighederne

Læs mere

Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej

Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej Dato 28. juli 2014 Dokument 13/21309 Side Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej Vejdirektoratet har behandlet jeres klage over Kommunens afgørelse af 2. oktober

Læs mere

Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling.

Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling. Punkt 18. Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling. 2014-7290. indstiller, at byrådet godkender, at der træffes beslutning om ekspropriation ifølge lov om offentlige

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

Kommunaldirektører og direktør i Region Hovedstaden

Kommunaldirektører og direktør i Region Hovedstaden Notat Emne: Fra: Til: Kopi til: Orientering om igangsættelse af ekspropriation og understøttende kommunikation Hovedstadens Letbane Kommunaldirektører og direktør i Region Hovedstaden Tekniske direktører

Læs mere

Afslag på trafiktælling på Oslogade

Afslag på trafiktælling på Oslogade Dato 16. november 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/09587-14 Side 1/7 Afslag på trafiktælling på Oslogade Du har i e-mail af 22. juni 2015 klaget

Læs mere

De ved forretningen berørte lodsejere og brugere var indvarslet ved rekommanderede breve, samt almindelig post, den 18. april 2016.

De ved forretningen berørte lodsejere og brugere var indvarslet ved rekommanderede breve, samt almindelig post, den 18. april 2016. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 17. maj 2016 I anledning af anlæg af højresvingsbane i krydset Faxevej Vordingborgvej samt anlæg af rundkørsel i krydset Vordingborg

Læs mere

Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens sagsnr. 16/12698

Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens sagsnr. 16/12698 Dato 15. december 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/11187-14 Side 1/6 Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens

Læs mere

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34 Vejadgang via Åsen til del af udstykningen 2015 Fotos er fra Google, Forslag til Lokalplan LK 34 for Hyllegården, Lejre.dk eller taget af MOE A/S. Udarbejdet af:

Læs mere

Vejledning til vejloven

Vejledning til vejloven Vejledning til vejloven Beplantning, tankanlæg, betaling for parkering, vejskilte, hegn mod vej December 2015 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Telefon +45 7244 3333 vd@vd.dk vejdirektoratet.dk

Læs mere

Ny Bane ved Aalborg Lufthavn. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Ny Bane ved Aalborg Lufthavn. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Program for dagen Formiddag Velkomst og fælles gennemgang af projektet Spørgsmål og svar Ejendomsvis/personlig gennemgang af projektet Eftermiddag Besigtigelse af projektet

Læs mere

Vi har den 19. november 2013 sendt udkast til afgørelse i sagen, som vi har modtaget følgende bemærkninger til:

Vi har den 19. november 2013 sendt udkast til afgørelse i sagen, som vi har modtaget følgende bemærkninger til: DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. december 2013 13/21459-11 x x x AFSLAG PÅ DELVIS NEDLÆGGELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. oktober 2013 over Kommunens

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen EKSTRAKTUDSKRIFT Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Etablering af ny fjordforbindelse ved Frederikssund (Rute 53 Frederikssund Elverdam) 36.

Læs mere