KOMMIS S ARIU S VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND. 3 o JULI 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KOMMIS S ARIU S VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND. 3 o JULI 2011"

Transkript

1

2 KOMMIS S ARIU S VED STATENS EKSPROPRIATIONER I JYLLAND Holstebro Kommune Kirkestræde Holstebro INDGÅET 3 o JULI 2011 Teknik og Miljø Det Jyske Kommissariat Lyseng Allé Højbjerg Telefon Telefax Telefontid man-tor 9-15 fre Web post@kommissarius.dk Bank EAN CVR Danske Bank reg kontonr Dato 29. juli 2014 J.nr. S Deres ref. Sagsbeh. MLL/mso Nedlæggelse og sikring af overkørsler Ringkøbing - Struer Vedlagt fremsender jeg udskrift af ekspropriationskommissionens forhandlingsprotokol vedrørende besigtigelsesforretningen den 17. og 18. juni Protokoludskriften bedes fremlagt hos Borgerservice, således at interesserede lodsejere kan gøre sig bekendt med indholdet. Fremlæggelsen skal vare mindst en måned. Med venlig hilsen Mia L. Larsen Fuldmægtig 1/1

3

4 UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER RINGKØBING - STRUER (Besigtigelsesforretningen den 17. og 18. juni 2014) 2. hæfte Tirsdag den 17. juni 2014 kl samledes kommissionen på Nørre Vosborg, Vembvej 35, Vemb for at afholde en besigtigelsesforretning i anledning af anlæg af nedlæggelse og sikring af overkørsler på jernbanestrækningen fra Ringkøbing til Struer. Forretningen fortsatte samme dag kl samme sted for også der at afholde en besigtigelsesforretning i samme anledning. Til stede var kommissarius ved statens ekspropriationer i Jylland, Mette Plejdrup Nielsen, og de af Transportministeriet udpegede medlemmer af kommissionen, gårdejer Niels Wind-Friis, Vamdrup og tidligere tømrermester Ole Riber Kjær, Henne samt Niels Juel, Nørager og Peter Sigtenbjerggaard, Rask Mølle, der af kommissarius er udtaget fra den af kommunerne udarbejdede liste over kommunale medlemmer af kommissionen.

5 Som repræsentant for Ringkøbing-Skjern Kommune mødte Mads Hansen. Som repræsentant for Holstebro Kommune mødte Petrine Hede Andersen. Den ledende landinspektør, Søren Kjerside Hansen, mødte ved landinspektør Bendt Lauritz Schaarup. Protokollen førtes af fuldmægtig, cand. jur. Mia L. Larsen. For anlægsmyndigheden, Banedanmark, mødte projektleder Sanne Fyrstenberg, landinspektør Terese Fuglsang, LIFA, vejingeniør Per Thoft Kærsgaard, Niras, myndighedskoordinator Stine Baldus Gæmelke, Rambøll og Thomas Damm Honoré, Rambøll. En række af de af anlægget berørte lodsejere og andre interesserede var mødt. Der henvises til brev af 18. juni 2013 fra Transportministeriet, hvormed sagen forelægges for ekspropriationskommissionen. Banedanmarks repræsentanter redegjorde for projektet og oplyste følgende: Indledning På strækningen mellem Ringkøbing og Struer ønsker Banedanmark at nedlægge en række usikrede overkørsler på strækningen km Dette sker i en overordnet målsætning om at forbedre sikkerheden på banen, skabe et bedre arbejdsmiljø for lokoførerne ved at reducere antallet af nærvedhændelser og for på sigt at kunne hæve hastigheden på strækningen. Banedanmarks overordnede politikker på overkørselsområdet er, at antallet af overkørsler reduceres mest muligt, og at usikrede overkørsler enten sikres eller nedlægges. Med regeringens og forligspartiernes vedtagelse af "En grøn transportpolitik" blev de tidligere afsatte ca. 36 mio. kr. årligt i perioden til nedlæggelse og sikkerhedsforbedring af overkørsler besluttet forlænget. Aftalen indeholder videreførel

6 se af puljen frem til 2020 med 36 mio. kr. pr. år. Det er efterfølgende besluttet at fremrykke midlerne fra 2020 og På strækningen km har der forud for denne besigtigelsesforretning været foretaget en screening af strækningen, hvis formål har været at kortlægge flest mulige detaljer om de enkelte overkørsler. Derudover er der afholdt borgermøder ved udvalgte overkørsler den 28. november 2013 for beboerne på strækningen overkørsel nr. 304 til 328. Screeningen og borgermøderne har ligget til grund for den endelige udvælgelse af de løsningsforslag, som Banedanmark ønsker at bringe for en ekspropriationskommission. I det følgende beskrives de ejendomme, overkørslerne tjener som adgang for samt hvilke veje, der etableres i stedet for de nuværende adgangsveje gennem overkørslerne. Tegningsoversigt Tegningsnr. SA S A SA SA SA Plan Målforhold Besigtigelsesplan ovk :4.000 Besigtigelsesplan ovk :4.000 Besigtigelsesplan ovg. km :4.000 Besigtigelsesplan ovk :4.000 Besigtigelsesplan ovk :4.000 Projektbeskrivelse Projektet ligger i Ringkøbing-Skjern Kommune og Holstebro Kommune i Region Midtjylland. Banen er stationeret fra Ringkøbing mod Struer. Nedlæggelsen af overkørsler nødvendiggør sikring af anden adgang til de berørte arealer og ejendomme. I videst muligt omfang benyttes eksisterende veje og vejudlæg som ny vejadgang til de berørte ejendomme.

7 Generelt vil alle servitutter, der er uforenelige med nedlæggelse af overkørslerne, blive aflyst i tingbogen i forbindelse med ekspropriationsforretningen. På strækningen findes en række private niveau overkørsler, der tidligere er nedlagt. Dette forhold er ikke nødvendigvis blevet berigtiget på matrikelkortet. Der vil derfor i forbindelse med nærværende projekt ske en berigtigelse af disse matrikulære uoverensstemmelser. Dette medfører, at vejarealet slettes på matrikelkortet på de pågældende banearealer, og at eventuelle rampearealer kan overgå til de tilgrænsende ejendommes frie råden. Disse overkørsler er beskrevet i afsnittet: Allerede nedlagte overkørsler. Det foreliggende projekt omfatter nedlæggelse af følgende overkørsler: Ringkøbing-Skjern Kommune: Privat niveau overkørsel nr. 304 km Holstebro Kommune: Privat niveau overkørsel nr. 310 km Privat niveau overkørsel nr. 311 km Offentlig niveau overgang km km Privat niveau overkørsel nr. 320 km Privat niveau overkørsel nr. 321 km Privat niveau overkørsel nr. 323 km Privat niveau overkørsel nr. 328 km Ledninger Ledningsejere vil blive indvarslet til ledningsforretning med henblik på iværksættelse af nødvendige ledningsomlægninger. Drænledninger, der afbrydes ved vejanlæg vil blive retableret. Ledningsprotokol vil blive fremlagt på ekspropriationsforretningen. Økonomi Alle omkostninger i forbindelse med nedlæggelse af overkørslerne, herunder ekspropriationserstatninger, vil blive afholdt af Banedanmark.

8 Vedligeholdelse Den fremtidige vedligeholdelse, herunder vintervedligeholdelse af de ved anlægget nyanlagte, ombyggede og forlagte veje, skal fra det tidspunkt, hvor vejen åbnes for trafik i overensstemmelse med vejlovgivningens almindelige regler, påhvile de vejbestyrelser eller private ejere og brugere, til hvem vejen afleveres efter anlæggets færdiggørelse. Allerede nedlagte overkørsler Følgende overgang er formelt blevet nedlagt, jf. de gamle ejendomskort, men forholdene er ikke blevet berigtiget på matrikelkortet: Overgang km matr. nr. 105 Sdr. Vosborg Hgd., Ulfborg Denne overgang slettes på matrikelkortet. Følgende overgang er ikke formelt blevet nedlagt, men gennem tiden har den mistet sin betydning og dermed er ophørt med at blive brugt. Overgangen eksisterer ikke længere fysisk i marken og har ikke gjort det i hævdstid, jf. gamle luftfotos: Overgang km matr. nr. 119 Den nordlige Del, Ulfborg Denne overgang nedlægges nu formelt. Derudover findes der et antal overkørsler, beliggende i områder på strækningen, der ikke er i berøring med de overkørsler, som projektet omhandler. Disse er ikke medtaget i dette projekt. Projektets indflydelse på de enkelte ejendomme blev herefter gennemgået for kommissionen og de fremmødte lodsejere, der havde lejlighed til at udtale sig. Kommissionen besigtigede herefter forholdene i marken, hvor de fremmødte lodsejere og myndighedsrepræsentanter havde lejlighed til at udtale sig.

9 Følgende passerede vedrørende de enkelte overkørsler: Privat overkørsel nr km 152,094 Besigtigelsesplan nr. SA Nuværende forhold Overkørslen er privat og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæggelse i Overkørslen er beliggende i banens km og er sikret med led. Overkørslen giver adgang til rekreative områder på begge sider af banen og indgår i et stisystem, som anvendes ofte af gående. Overkørslen anvendes også af kørende trafik i forbindelse med driften af de rekreative områder på banens vestlige side. Det rekreative område på matr. nr. 19i Sønden Åen, Tim og matr. nr. 92d Norden o Aen, Tim har i dag eneste kørende adgang til offentlig vej via overkørsel nr For gående er det muligt at benytte eksisterende grussti langs østsiden af banen og krydse under banen ved jernbanebroen over Tim Å. Eksisterende rettigheder til overkørslen Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 304 for de daværende matr. nr. 4b og 19a Sønden Åen, Tim. I dag er matr. nr. 4b Sønden Åen, Tim udstykket til eller inddraget under ejendommene bestående af matr. nr. 4b, 4ø, 4v, 4aa, 49, 4ci, 4a, 4cc, 4dh, 4an og 4ao ibd. Af disse ejendomme er det kun matr. nr. 4b, 4a og 4ci ibd., der i dag har fysisk og matrikulær adgang til overkørsel nr I dag er matr. nr. 19a Sønden Åen, Tim udstykket til eller inddraget under ejendommene bestående af matr. nr. 4b og 19i ibd. Begge ejendomme har i dag fysisk og matrikulær adgang til overkørsel nr På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendomme:

10 Bl Landbrugsejendommen matr. nr. 4b Sønden Åen, Tim m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 4ci ibd. på 0,2 ha beliggende på banens vestlige side. Matr. nr. 4b ibd. er beliggende på banens østlige side, og landbrugsejendommen udgør i alt 6,3 ha. B2 Ubebyggede landbrugslodder uden landbrugspligt matr. nr. 19i Sønden Åen, Tim og matr. nr. 92d Norden Åen, Tim på i alt 3,7 ha begge beliggende på banens vestlige side. Eneste faktiske adgang til ejendommen er gennem overkørsel nr. 304 og via gangsti langs Tim Å. B3 Landbrugsejendommen matr. nr. 4a Sønden Åen, Tim m.fl. er i sin helhed beliggende på banens vestlige side. Landbrugsejendommen udgør i alt 14,6 ha. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Al trafik til/fra området henvises til at foregå ad kommunevejene Åvænget, Hovedgaden og Trine Rahbeks Vej, herefter videre ad den private fællesvej Tim Åparken. Eksisterende/ny privat fællesvej/sti over matr. nr. 4cc og 4a Sønden Åen, Tim udlægges i 4,00 meters bredde på matrikelkortet og anlægges med en 3,00 meter grusbefæstet overflade. Hertil kan komme fornødne arealer til etablering af grøfter til afvanding af vejen/stien. Der opsættes passagehindrende hegn mellem bane og sti. Der tillades kørsel med servicekøretøjer på stien. Etableringen af den private fællesvej/sti medfører, at der skal eksproprieres areal fra matr. nr. 4cc og 4a ibd.

11 Ca. 220 meter nord for overkørsel nr. 304 krydser banen Tim Å, som er et beskyttet vandløb. Under banen er der en sti/passage langs vandløbet. Stien indgår i det stisystem, som forbinder de rekreative områder på begge sider af banen. Eksisterende privat fællesvej over matr. nr. 4b Sønden Åen, Tim udlægges på matrikelkortet. Eksisterende privat fællessti over matr. nr. 4b ibd. og 126 (banen) Norden Åen, Tim udlægges på matrikelkortet. Del af vejareal på matr. nr. 4a og 4cc ibd. nedlægges og overgår til ejernes frie råden. Rampearealer fra matr. nr. 52a (banen) Sønden Åen, Tim kan tillægges de tilgrænsende matr. nr. 4a og 4b ibd. Bl Fremtidig adgang til matr. nr. 4ci Sønden Åen, Tim henvises til at foregå ad privat fællesvej Eskesensvej, kommunevejene Åvænget, Hovedgaden og Trine Rahbeks Vej, videre ad privat fællesvej Tim Åparken og ny privat fællesvej/sti over matr. nr! 4cc og 4a ibd. Afstanden mellem arealerne beliggende på henholdsvis banens østlige og vestlige side vil fremover være meter. B2 Fremtidig kørende adgang til matr. nr. 19i ibd. og matr. nr. 92d Norden Åen, Tim fra offentlig vej henvises til at foregå ad kommunevejen Trine Rahbeks Vej og videre ad privat fællesvej Tim Åparken og ny privat fællesvej/sti over matr. nr. 4cc og 4a ibd. B3 Ejendommens adgangsforhold er uændrede efter en nedlæggelse af overkørsel nr Bemærkninger til forslaget Nogle af de fremmødte lodsejere stillede spørgsmål til stien over matr. nr. 4cc og 4a Sønden Åen, Tim, og hvorvidt det vil være muligt at anlægge den i 4 meters bredde i

12 stedet for 3 meter. Ejeren af matr. nr. 4a og 4ab ibd. oplyste i den forbindelse, at han har bortforpagtet sine arealer og derfor ønsker vejret gennem udstykningen ved o Aparken, da det er meget besværligt for forpagteren at komme ind til arealet fra vest, når han ikke er hjemme. En anden lodsejer anførte i den sammenhæng, at der ikke ønskes tung landbrugstrafik gennem udstykningen, som er en privat udstykning med beboelse, og hvor vejen slet ikke er dimensioneret til tung landbrugstrafik. Ejeren foreslog derfor vendepladsen placeret på den østlige side af jernbanen. Endelig ønskede en lodsejer oplyst, hvorvidt det er muligt at køre på stien med en gravemaskine, f.eks. med henblik på oprensning af vandhuller i området forventeligt en gang årligt. Banedanmark oplyste, at stien og anlæggelsen af denne dels er adgangsvej til matr. nr. 92d Norden Åen, Tim og matr. nr. 19i og 4ci Sønden Åen, Tim dels tjener et rekreativt formål, hvorfor det ikke er hensigten at give ejeren af landbrugsejendommen vejret gennem udstykningen. Det vil ligeledes være muligt at foretage servicekørsel på stien med mindre køretøjer, idet stien anlægges med grusbefæstede rabatter på hver side. Trafik af denne art må dog anses som begrænset. Endvidere oplyste anlægsmyndigheden, at vendepladsen ikke kan placeres på den østlige side af jernbanen, da passagen ved Tim Å ikke er stor nok til, at en græsslåmaskine på en trailer kan komme forbi. Kommissionens bemærkninger Banedanmarks forslag om nedlæggelse af overkørsel nr. 304 tiltrædes, hvorefter matr. nr. 92d Norden Åen, Tim og matr. nr. 19i og 4ci Sønden Åen, Tim får vejret over udstykningen til deres ejendom. Under hensyn til den færdsel, stien fremover skal betjene, tiltræder kommissionen ligeledes Banedanmarks forslag vedrørende stiens bredde. Kommissionen skal endvidere bemærke, at det er muligt at lade landbrugstrafik køre til ejendommen matr. nr. 4a og 4ab ibd. fra vest, hvilket dog vil kræve en anderledes indretning på ejendommen, ligesom kommissionen skal bemærke, at ejendommen al

13 lerede i dag har to overkørsler til det offentlige vejnet fra Holstebrovej, henholdsvis til mark og til beboelse. Privat niveau overkørsel nr km Besigtigelsesplan nr. SA , Nuværende forhold Overkørslen er privat og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæggelse i Overkørslen er beliggende i banens km og er sikret med led. Overkørslen benyttes i driften af en landbrugsejendom. Der er for nylig gennemført en omfattende jordfordeling i området - Felsted Kog. Eksisterende rettigheder til overkørslen Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 320 til det daværende matr. nr. 24 Den nordlige Del, Ulfborg. I dag er matr. nr. 24 Den nordlige Del, Ulfborg på den vestlige side af banen blevet til matr. nr. 24i ibd. og en del af matr. nr. 191 ibd. Det oprindelige matr. nr. 24 ibd. udgør ca. 2,8 ha af matr. nr. 191 ibd. På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendomme: B35 Landbrugsejendommen uden beboelse matr. nr. 3p Den nordlige Del, Ulfborg m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 24i ibd. på 4,4 ha beliggende på banens vestlige side. Ejendommens øvrige lodder er beliggende på banens østlige side, og landbrugsejendommen udgør i alt 95,5 ha. Landbrugsejendommen uden beboelse drives fra bygningerne på landbrugsejendommen matr. nr. 23a Den nordlige Del, Ulfborg m.fl. beliggende på banens østlige side. Vejafstanden fra bygningerne på matr. nr. 23a ibd. til matr. nr. 24i ibd. udgør ca. 2,4 km.

14 il B36 Landbrugsejendommen matr, nr. 19a Den nordlige Del, Ulfborg til del af ejendommens lod matr. nr. 191 ibd. på 2,8 ha beliggende på banens vestlige side. Bygningerne på matr. nr. 19a ibd. er beliggende på banens østlige side, og landbrugsejendommen udgør i alt 39,0 ha. Ejendommen benytter ikke overkørsel nr Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Løsningsforslaget er at totalekspropriere matr. nr. 24i Den nordlige Del, Ulfborg med henblik på at inddrage arealet under matr. nr. 191 ibd. Der etableres et fælles afløsningsanlæg som beskrevet under overkørsel nr Dele af vejarealerne over matr. nr. 24h og 191 Den nordlige Del, Ulfborg slettes på matrikelkortet og overgår til ejernes frie råden. Rampearealer fra matr. nr. 119 (banen) Den nordlige Del, Ulfborg kan overføres til de tilgrænsende matr. nr. 24i og 24h ibd. B36 Fremtidig adgang til del af matr. nr. 191 Den nordlige Del, Ulfborg fra ejendommens bygninger henvises til at foregå ad kommunevejen Kytterupvej gennem offentlig overkørsel nr. 322, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 19b og 20a ibd. Afstanden mellem ejendommens bygninger og del af matr. nr. 191 Den nordlige Del, Ulfborg vil fremover være meter. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 323 anførte. Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 323 anførte.

15 Privat niveau overkørsel nr km Besigtigelsesplan nr. SA Nuværende forhold Overkørslen er privat og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæggelse i Overkørslen er beliggende i km og er sikret med led. Overkørslen benyttes i driften af en landbrugsejendom. Eksisterende rettigheder til overkørslen Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 321 til det daværende matr. nr. 19 Den nordlige Del, Ulfborg. I dag er matr. nr. 19 Den nordlige Del, Ulfborg på den vestlige side af banen blevet til matr. nr. 19b ibd. og en del af matr. nr. 191 ibd., som udgør ca. 16,2 ha heraf. Matr. nr. 19b ibd. har i dag ingen fysisk eller matrikulær adgang til overkørsel nr På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendom: B36 Landbrugsejendommen matr. nr. 19a Den nordlige Del, Ulfborg til del af ejendommens lod matr. nr. 191 ibd. på 16,2 ha beliggende på banens vestlige side. Bygningerne på matr. nr. 19a ibd. er beliggende på banens østlige side, og landbrugsejendommen udgør i alt 39,0 ha. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Al trafik til/fra området henvises til at foregå ad kommunevejen Kytterupvej via offentlig overkørsel nr. 322.

16 Ny privat fællesvej over matr. nr. 20a og 19b Den nordlige Del, Ulfborg udlægges i 5,50 meters bredde på matrikelkortet og anlægges med en grusbefæstet kørebane på 4,00 meter med 0,75 meter brede rabatter i begge sider. Hertil kan komme fornødne arealer til etablering af grøfter til afvanding af vejen. Til sikring af oversigtsforholdene for brugerne af den nye private fællesvej pålægges matr. nr. 20a og 19b Den nordlige Del, Ulfborg servitut om, at der hverken varigt eller midlertidigt må anbringes genstande eller forefindes bevoksning af større højde end 0,5 meter over vejmidten for kommunevejen Kytterupvej. Der sikres vejret til matr. nr. 119 (banen) Den nordlige Del, Ulfborg via servitutpålæg på matr. nr. 19a ibd. Vejretten skal sikre, at der til enhver tid skal være adgang for Banedanmarks ansatte til at udføre reparations- og vedligeholdelsesarbejde forbundet med banens tekniske anlæg. Ejendommens ejer kan anvise en anden adgang end den, der er vist på kortet. Eventuelle anviste markoverkørsler er vejledende. Den enkelte markoverkørsels beliggenhed aftales mellem lodsejer og entreprenør, når projektet igangsættes. Etableringen af vejanlægget medfører, at der skal eksproprieres areal fra matr. nr. 19b og 20a Den nordlige Del, Ulfborg. Rampearealer fra matr. nr. 119 (banen) Den nordlige Del, Ulfborg kan overføres til de tilgrænsende matr. nr. 191 og 19a ibd. B36 Fremtidig adgang til del af matr. nr. 191 Den nordlige Del, Ulfborg fra ejendommens bygninger henvises til at foregå ad kommunevejen Kytterupvej gennem offentlig overkørsel nr. 322, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 19b og 20a ibd. Afstanden mellem ejendommens bygninger og del af matr. nr. 191 Den nordlige Del, Ulfborg vil fremover være 750 meter. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 323 anførte.

17 Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 323 anførte. Privat niveau overkørsel nr km Besigtigelsesplan nr. SA Nuværende forhold Overkørslen er privat og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæggelse i Overkørslen er beliggende i banens km og er sikret med led. Overkørslen benyttes som adgang til et 1,1 ha stort natur- og jagtareal. Eksisterende rettigheder til overkørslen Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 323 til de daværende matr. nr. 20a og 20b Den nordlige Del, Ulfborg. I dag er matr. nr. 20b Den nordlige Del, Ulfborg stadig matr. nr. 20b ibd. på banens østlige side. På banens vestlige side hedder lodden matr. nr. 20i ibd. Ellers er ejendommen den samme som ved banens anlæggelse. I dag er matr. nr. 20a Den nordlige Del, Ulfborg stadig matr. nr. 20a ibd. på banens vestlige side; med det forbehold at der er sket en enkelt udstykning, og at andre lodder er inddraget. På banens østlige side består matr. nr. 20a ibd. af lodderne matr. nr. 20d og 20g ibd. Overkørsel nr. 323 har ikke været tiltænkt at skulle betjene hele den daværende matr. nr. 20a Den nordlige Del, Ulfborg. Området har været præget af mange vandløb og afvandingskanaler, og de adgangsveje, der har været, blev afskåret af jernbanen. Derfor blev overkørsel nr. 323 anlagt som adgang for matr. nr. 20b ibd. og den del af matr. nr. 20a ibd., der er beliggende nord for ejendommens bygninger på banens vestlige side. Den nordlige del af matr. nr. 20a ibd. udgør ca. 3,4 ha.

18 B38 Landbrugsejendommen matr. nr. 20a Den nordlige Del, Ulfborg m.fl. til del af ejendommens lod matr. nr. 20a ibd. på ca. 3,4 ha beliggende på banens vestlige side. Ejendommens bygninger på matr. nr. 20a ibd. er også beliggende på banens vestlige side, og landbrugsejendommen udgør i alt 28,3 ha. Ejendommen benytter ikke overkørsel nr. 323 i dag. B40 Landbrugsejendommen matr. nr. 54b Den nordlige Del, Ulfborg m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 20i ibd. på 1,1 ha beliggende på banens vestlige side. Ejendommens bygninger på matr. nr. 54b ibd. er beliggende på banens østlige side, og landbrugsejendommen udgør i alt 4,0 ha. Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Løsningsforslaget er at totalekspropriere matr. nr. 20i Den nordlige Del, Ulfborg med henblik på at inddrage arealet under landbrugsejendommen matr. nr. 20a ibd. Der sikres vejret til matr. nr. 119 (banen) Den nordlige Del, Ulfborg via servitutpålæg på matr. nr. 54b og 20b ibd. Vejretten skal sikre, at der til enhver tid skal være adgang for Banedanmarks ansatte til at udføre reparations- og vedligeholdelsesarbejdet forbundet med banens tekniske anlæg. Ejendommens ejer kan anvise en anden adgang end den, der er vist på kortet. Vejarealer over matr. nr. 20g og 20a Den nordlige Del, Ulfborg slettes på matrikelkortet og overgår til ejernes frie råden. Rampearealer fra matr. nr. 119 (banen) Den nordlige Del, Ulfborg kan overføres til de tilgrænsende matr. nr. 20b, 20i og 20a ibd. Bemærkninger til forslaget (samlet vedrørende overkørslerne nr ) Ejeren af matr. nr. 19b Den nordlige Del, Ulfborg stillede forslag om en ændret placering af den private fællesvej på matr. nr. 20a ibd., således at ejendommen undgår

19 en oversigtsservitut. Ejeren af matr. nr. 19a og 191 ibd. ønskede oversigtsservitutten udvidet med et større areal, idet han oplyste, at han har 4,5 meter fra førerhuset i sin traktor til spidsen af traktoren, hvorfor oversigten dermed begrænses. Ejeren stillede endvidere forslag om en forlængelse af den private fællesvej over matr. nr. 191 ibd., således at der skabes forbindelse til private veje i marken. Banedanmark oplyste hertil, at der er tale om en sædvanlig oversigt, der følger gældende vejregler. Banedanmark oplyste endvidere, at der alene skal skabes adgang til ejendommen, hvorimod intern kørsel på ejers egne marker selv skal skabes. Hvad angår forslaget om en ændret placering af den private fællesvej anførte Banedanmark, at dette vil betyde ekspropriation af et langt større areal end nødvendigt, da der på matr. nr. 20a ibd. vil være et areal mellem vejen og skellet ind til matr. nr. 19b ibd., som ikke vil kunne udnyttes i den landbrugsmæssige drift. Kommissionens beslutning (samlet vedrørende overkørslerne nr ) På baggrund af en indgående drøftelse af de indkomne forslag og bemærkninger tiltræder kommissionen Banedanmarks forslag om nedlæggelse af overkørsel nr. 320, 321 og 323. Hvad angår forslaget om en ændret placering af den nye private fællesvej over matr. nr. 19b og 20a Den nordlige Del, Ulfborg skal kommissionen bemærke, at der alene er hjemmel til at ekspropriere, hvad der må anses som fornødent. Vedrørende overkørsel nr. 320 bemærkes, at anlæggelse af overkørsel til ejendommen matr. nr. 24h Den nordlige Del, Ulfborg fra kommunevej Vembvej sker efter aftale med Holstebro Kommune og lodsejer. Kommissionen skal endvidere anmode anlægsmyndigheden revurdere nedlæggelsen af vejarealerne over matr. nr. 24h og 191 Den nordlige Del, Ulfborg med henblik på den fremtidige jordfordeling af matr. nr. 24i ibd.

20 Kommissionen kan tiltræde, at anlægsmyndigheden arbejder videre med jordfordeling i forhold til matr. nr. 24i og 20i Den nordlige Del, Ulfborg. Privat overgang km Besigtigelsesplan nr. SA Nuværende forhold I 1994 gav ejeren af matr. nr. 3a Sdr. Vosborg Hgd., Ulfborg afkald på brugen af overgang km , hvorefter overgangen blev nedlagt. Forslag Overgangen slettes på matrikelkortet. Bemærkninger til forslaget Der var ingen bemærkninger til forslaget. Kommissionens beslutning Banedanmarks forslag om at slette overgangen på matrikelkortet tiltrædes. Offentlig niveau overgang km Besigtigelsesplan nr. SA Nuværende forhold Overgang km er offentlig og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæggelse i Overgangen er beliggende i km og er sikret med låge. Overgangen benyttes af gående trafik som genvej til byen Ulfborg. Eksisterende rettigheder til overkørslen Ved overgangens anlæggelse er det ikke specificeret nærmere, hvem der har retten til at benytte overgangen. Overgangen ligger i, hvad der ved anlæggelsen af banen kan

21 betegnes som et mere landbrugsmæssigt område. Det er først senere blevet en del af Ulfborg by. Overgangen er ikke vist med vejudlæg på matrikelkortet, og der er ikke matrikulær vejadgang fra det offentlige vejnet frem til overgangen, men de fysiske forhold indikerer, at overgangen bliver brugt af offentligheden. Forslag Overgangen nedlægges, grøfterne graves igennem, og der sættes hegn op. Al trafik over banen henvises fremover til at benytte det øvrige offentlige vejnet i området. Bemærkninger til forslaget Flere af de fremmødte lodsejere udtrykte generel utilfredshed over forslaget om lukning af overgangen og anførte, at hele byens friluftsliv og rekreative arealer ligger på den østlige side af banen. Byen vil med en lukning af overgangen derfor være afskåret fra at benytte disse faciliteter i samme omfang, som de benyttes i dag, hvor især børnehave, SFO og dagplejere har daglige ture dertil. Omvendt vil de ejendomme, der ligger på den østlige side af banen, blive afskåret fra skole, daginstitutioner og byens faciliteter i øvrigt, hvilket vil have en betydning for ejendomsværdien af disse ejendomme. Flere lodsejere udtrykte derudover forundring over, at overgangen skal lukkes med henvisning til sikkerheden, og anførte, at der er gode oversigtsforhold og sikkerhedsforanstaltninger ved overgangen, således at specielt børn ikke uforvaret kan komme til at løbe ud på banen. Lodsejerne oplyste i den forbindelse, at der både er opsat hegn og låge ved overgangen og dermed en fysisk hindring for børnene, når de kommer hen til jernbanen, hvilket ikke er tilfældet med et bomanlæg. Flere lodsejere oplyste endvidere, at der ved overkørslen ved Torstedvej, som vil blive den fremtidige krydsningsmulighed, såfremt projektet vedtages, er meget tung trafik, da det grænser op til industriområdet i byen. Bl.a. har den lokale Falck station og renovationsplads udkørsel til Torstedvej, ligesom vejen er befærdet af tung landbrugstrafik. Lodsejerne udtrykte i den forbindelse stor bekymring for at sende deres

22 børn ud på denne vej, hvor der hverken er fortov eller gadebelysning, og hvor vejen i øvrigt er så smal, at to store lastbiler ikke kan passere hinanden på samme tid. Især i vinterhalvåret, hvor der kan være snedriver i hver side af vejen, vil børnene blive tvunget til at færdes midt ude på vejen. Lodsejerne anførte endvidere, at det vil være farligt for bløde trafikanter at færdes på vejen side om side med eksempelvis store landbrugsmaskiner. En lodsejer oplyste i den forbindelse, at toget skal stoppe ved Ulfborg Station og derfor kører meget langsomt ved overgangen. Til sammenligning hermed kører der tung trafik på Torstedvej med 90 km/t. En del lodsejere påpegede endvidere, at man har pligt til at gå i venstre side af vejen, hvilket kan skabe en yderst usikker situation for både lokofører og fodgængere, da bomanlægget ved Torstedvej kun er et halvbomanlæg. Der vil således ikke, i modsætning til forholdene ved overgangen, være en fysisk hindring for børnene til at træde ud på banen. Banedanmark oplyste hertil, at et helbomanlæg ikke utvetydigt er mere sikkert end et halvbomanlæg, og påpegede, at førende eksperter på området fortsat diskuterer dette. Lodsejerne anførte endvidere, at Banedanmark bør se spørgsmålet om sikkerhed i et langt større perspektiv end alene sikkerheden i forhold til lokoføreren, idet der skabes en uansvarlig og usikker situation på Torstedvej, når bløde trafikanter blandes med tung industri- og landbrugstrafik. Banedanmark oplyste hertil, at de ser på sikkerheden på banen, hvorimod det omkringliggende vejnet, vedligeholdelsen og sikkerheden hermed henhører under en anden myndighed. En repræsentant for dagtilbuddet i Ulfborg oplyste, at det ikke længere vil være muligt for byens dagplejere og børnehavebørn at nå ud til de rekreative arealer øst for banen, idet hverken de eller forældrene vil tillade dagplejere og pædagoger at færdes med små børn på en trafikeret og smal vej uden fortov og belysning. En repræsentant for børnehaven i Ulfborg oplyste herudover, at børnehavens ejendom øst for banen vil blive solgt, såfremt overgangen nedlægges, da de ikke vil have mulighed for at bruge ejendommen i fremtiden, da det vil komme til at tage for lang tid at gå derud.

23 Lodsejerne stillede i den forbindelse forslag om at sikre overkørslen, alternativt lave en overgang ved Ulfborg Station, hvor toget i forvejen holder stille, og ønskede i den forbindelse oplyst, hvor meget en sikring af overgangen vil koste. Banedanmark oplyste hertil, at en sikring baseret på erfaringstal koster mindst 2 mio. kr. og understregede, at overkørslen ved Torstedvej er en sikret overkørsel. Banedanmark oplyste endvidere, at overgangen ikke kan flyttes til Ulfborg Station og bemærkede, at overgangen ikke kan betegnes som sikker, blot fordi toget holder stille. Hvad angår forslag om en tunnel under banen oplyste Banedanmark, at en tunnelføring er meget omkostningstung - og i øvrigt også indebærer et stort arealbehov, da der skal eksproprieres større arealer til anlægget. Adspurgt oplyste Banedanmark endvidere, at prisen for en opgradering af Torstedvej med helbomanlæg, fortov og gadebelysning ikke er udregnet som alternativ til prisen for en opgradering af overgangen, da der allerede foreligger en reel mulighed for at krydse banen med en mindre omvej til følge ved Torstedvej. Anlægsmyndigheden oplyste desuden, at der ikke foretages en konkret sikkerhedsvurdering af den enkelte overgang eller overkørsel, da en usikret overgang enten skal lukkes eller sikres. Med krydsningsmuligheden ved Torstedvej er der efter Banedanmarks opfattelse ikke grundlag eller praksis for at sikre overgangen. En række lodsejere anførte herudover, at deres ejendom vil falde betydeligt i værdi, hvis overgangen lukkes, idet det vil afskære dem fra henholdsvis by og rekreative arealer, afhængig af hvilken side af banen, man bor på. Lodsejerne blev i den forbindelse oplyst om, at erstatningskrav vil blive behandlet ved en kommende ekspropriationsforretning. Kommissionens beslutning Repræsentanten for Holstebro Kommune fratrådte ved kommissionens behandling af dette forslag. Kommissionen drøftede forslaget og de fremførte bemærkninger indgående og besluttede at tiltræde Banedanmarks forslag om nedlæggelse af overgang km

24 Banedanmark og Holstebro Kommune tilkendegav, at de vil indgå i en dialog vedrørende afhjælpning af de gener, som lukning af overgangen giver borgerne i Ulfborg. Med henvisning til at kommissariatet ikke har modtaget Holstebro Kommunes ellerpolitiets udtalelse til de fremtidige trafikale forhold på Torstedvej, tages der dog ved kommissionens beslutning forbehold herfor. Privat niveau overgang km Besigtigelsesplan nr. SA Nuværende forhold Overgangen er lukket og fjernet i marken. Der haves ingen oplysninger om endelig nedlægning m.v. Overgangen har ifølge luftfotos tilbage fra 1987 ikke været i brug, hvilket vil sige, den ikke har været i brug i hævdstid. Forslag Overgangen lukkes. Bemærkninger til forslaget Der var ingen bemærkninger til forslaget. Kommissionens beslutning Banedanmarks forslag om lukning af overgangen tiltrædes. Hermed afsluttedes mødet. Mette Plejdrup Nielsen /Mia L. Larsen Onsdag den 18. juni 2014 kl samledes kommissionen på Nørre Vosborg, Vembvej 35, Vemb for at fortsætte forretningen vedrørende nedlæggelse og sikring af overkørsler på jernbanestrækningen fra Ringkøbing til Struer.

25 Til stede var på ny kommissarius og de af Transportministeriet udnævnte og kommunalt udpegede kommissionsmedlemmer. Holstebro Kommune og Banedanmark var repræsenteret som ved gårsdagens forretning. Den ledende landinspektør, Søren Kjerside Hansen, mødte på ny ved landinspektør Bendt Lauritz Schaarup, og protokollen førtes som ved gårsdagens forretning. En række af de af anlægget berørte lodsejere og andre interesserede var mødt. Banedanmark gennemgik projektet som anført i protokollen, jf. gårsdagens forretning. Projektets indflydelse på de enkelte ejendomme blev herefter gennemgået for kommissionen og de fremmødte lodsejere, der havde lejlighed til at udtale sig. Efter besigtigelsen i marken fortsatte forretningen på Nørre Vosborg, Vemb, hvor kommissionen drøftede det fremlagte projekt i lyset af de bemærkninger, der fremkom under besigtigelsen i marken og det indledende møde. Følgende passerede vedrørende de enkelte overkørsler: Privat overkørsel nr km Besigtigelsesplan nr. SA Nuværende forhold Overkørslen er privat og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæggelse i Overkørslen er beliggende i banens km og er sikret med led. Overkørslen giver adgang til skov- og landbrugsarealer på banens østlige side. Eksisterende rettigheder til overkørslen Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel

26 nr. 310 for de daværende matr. nr. 6e, 17, 18a, 18b, 18c, 19b, 21a og 45 Madum By, Madum. På banens østlige side har førnævnte matr. nr. fordelt sig således: matr. nr. 6e Madum By, Madum er i dag matr. nr. 6n ibd. matr. nr. 17 ibd. er i dag blevet til matr. nr. 17c og 17e ibd. matr. nr. 18a ibd. er i dag blevet til matr. nr. 18f, 18g og 18k ibd. matr. nr. 18b ibd. er i dag matr. nr. 18m ibd. matr. nr. 18c og 21a ibd. er sammenlagt til matr. nr. 21k ibd. matr. nr. 19b ibd. er i dag matr. nr. 19g ibd. matr. nr. 45 ibd. er i dag matr. nr. 45b ibd. På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendomme: B6 Landbrugsejendommen matr. nr. 17a Madum By, Madum m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 19g ibd. på 3,5 ha beliggende på banens østlige side. Ejendommens bygninger er beliggende på banens vestlige side, og landbrugsejendommen udgør i alt 37,0 ha. B7 Landbrugsejendommen matr. nr. 18b Madum By, Madum m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 18m ibd. på 1,0 ha beliggende på banens østlige side. Ejendommens bygninger er beliggende på banens vestlige side, og landbrugsejendommen udgør i alt 14,7 ha. B8 Ejendommen matr. nr. 18f Madum By, Madum på m 2 er beliggende på banens østlige side. Ejendommens benyttelse er skov og plantage. (Ejer også B9 og BIO). B9 Ejendommen matr. nr. 17c Madum By, Madum på 7,5 ha er beliggende på banens østlige side. Ejendommens benyttelse er skov og plantage. (Ejer også B8 og BIO).

27 BIO Ejendommen matr. nr. 18g Madum By, Madum på 1,4 ha er beliggende på banens østlige side. Ejendommens benyttelse er skov og plantage. (Ejer også B8 og B9). Bil Landbrugsejendommen uden beboelse matr. nr. 55g Norden Åen, Tim og matr. nr. 21k Madum By, Madum på i alt 9,8 ha. Ejendommen er i sin helhed beliggende på banens østlige side. Landbrugsejendommen uden beboelse drives fra bygningerne på landbrugsejendommen matr. nr. 20a Den største Del, Staby beliggende på banens vestlige side. Vejafstanden fra bygningerne på matr. nr. 20a ibd. via privat overkørsel nr. 310 udgør ca. 8,8 km. B12 Landbrugsejendommen matr. nr. 6c Madum By, Madum m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 18k ibd. på 1,0 ha beliggende på banens østlige side. Ejendommens bygninger er beliggende på banens vestlige side, og landbrugsejendommen udgør i alt 11,3 ha. B13 Landbrugsejendommen uden beboelse matr. nr. 24e Madum By, Madum m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 6n ibd. på 2,3 ha beliggende på banens østlige side. De øvrige lodder er beliggende på banens vestlige side, og ejendommen udgør i alt 17,8 ha. Landbrugsejendommen uden beboelse drives fra bygningerne på landbrugsejendommen matr. nr. 5a Madum By, Madum beliggende på banens vestlige side. Vejafstanden fra bygningerne på matr. nr. 5a ibd. via privat overkørsel nr. 310 udgør ca. 3,6 km. B14 Ubebyggede landbrugslodder uden landbrugspligt matr. nr. loe Madum By, Madum m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 45b ibd. på m 2 beliggende på banens østlige side. Ejendommen benytter ikke overkørsel nr. 310, men i stedet overkørsel nr (Ejer også B15).

28 B15 Landbrugsejendommen matr. nr. 4f Madum By, Madum m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 17e ibd. på 2,0 ha beliggende på banens østlige side. Ejendommens bygninger er beliggende på banens vestlige side, og landbrugsejendommen udgør i alt 37,4 ha. Ejendommen benytter ikke overkørsel nr. 310, men i stedet overkørsel nr (Ejer også B14). Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget i overkørslen slettes på matrikelkortet. Al trafik til/fra området henvises til at foregå ad statsvejen Ringkøbingvej, kommunevejen Madumflodvej via offentlig overkørsel nr. 312, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o, 16k, 16n, 45b, 16f, 17e, 6n, 17c og 18k Madum By, Madum. Eksisterende vejudlæg for de private fællesveje på matrikelkortet over matr. nr. 16o, 16n, 17c og 69 (banen) Madum By, Madum berigtiges efter forholdene i marken. Ny privat fællesvej over matr. nr. 16k, 16n, 45b, 16f, 17e, 6n og 17c Madum By, Madum udlægges i 5,50 meters bredde på matrikelkortet og anlægges med en grusbefæstet kørebane på 4,00 meter med 0,75 meter brede rabatter i begge sider. Hertil kan komme fornødne arealer til etablering af grøfter til afvanding af vejen. Eksisterende privat fællesvej over matr. nr. 16o og 16k Madum By, Madum udlægges i 5,50 meters bredde på matrikelkortet, hvor eksisterende vejudlæg ikke er tilstrækkelig. Vejen renoveres, så der er en grusbefæstet kørebane på 4,00 meter med 0,75 meter brede rabatter i begge sider. Hertil kan komme fornødne arealer til etablering af grøfter til afvanding. Eksisterende privat fællesvej på matr. nr. 18h, 18k og 17c Madum By, Madum udlægges på matrikelkortet med den bredde, den har i marken.

29 Der etableres 3 vigepladser; på matr. nr. 16o, 16k og 16f Madum By, Madum. Vigepladserne kan fungere som kombineret vigeplads og markoverkørsel. Udstrækningen af vigepladserne udlægges tillige som privat fællesvej på matrikelkortet. Eventuelle anviste markoverkørsler er vejledende. Den enkelte markoverkørsels beliggenhed aftales mellem lodsejer og entreprenør, når projektet igangsættes. Etablering af vejanlægget medfører, at der skal eksproprieres areal fra matr. nr. 16o, 16k, 16n, 45b, 16f, 17e, 6n, 17c og 18k Madum By, Madum. Vejareal på matr. nr. 16f, 6n og 69 (banen) Madum By, Madum nedlægges og overgår til ejernes frie råden. Rampearealer fra matr. nr. 69 (banen) Madum By, Madum kan tillægges de tilgrænsende matr. nr. 6m, 17f, 6n, 17c og 18f ibd. B6 Fremtidig adgang til matr. nr. 19g Madum By, Madum fra ejendommens bygninger henvises til at foregå ad statsvejen Ringkøbingvej, kommunevejen Madumflodvej gennem offentlig overkørsel nr. 312, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o, 16k, 16n, 45b, 16f, 17e og lon ibd. Afstanden mellem ejendommens bygninger og matr. nr. 19g Madum By, Madum vil fremover være meter. B7 Fremtidig adgang til matr. nr. 18m Madum By, Madum fra ejendommens bygninger henvises til at foregå ad kommunevejen Madumvej, statsvejen Ringkøbingvej, kommunevejen Madumflodvej gennem offentlig overkørsel nr. 312, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o, 16k, 16n, 45b, 16f, 17e, 6n og 17c ibd. Afstanden mellem ejendommens bygninger og matr. nr. 18m Madum By, Madum vil fremover være meter. B8, B9 og BIO Fremtidig adgang til ejendommene fra offentlig vej ad kommunevejen Madumflodvej, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o, 16k, 16n, 45b, 16f, 17e, 6n og 17c Madum By, Madum.

30 Bil Fremtidig adgang til ejendommen fra offentlig vej ad kommunevejen Madumflodvej, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o, 16k, 16n, 45b, 16f, 17e, 6n og 17c Madum By, Madum, herefter videre ad hidtil benyttede adgangsveje. B12 Fremtidig adgang til matr. nr. 18k Madum By, Madum fra ejendommens bygningerhenvises til at foregå ad kommunevejen Madumvej, statsvejen Ringkøbingvej, kommunevejen Madumflodvej gennem offentlig overkørsel nr. 312, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o, 16k, 16n, 45b, 16f, 17e, 6n og 17c ibd. Afstanden mellem ejendommens bygninger og matr. nr. 18k Madum By, Madum vil fremovelvære meter. B13 Fremtidig adgang til matr. nr. 6n Madum By, Madum fra ejendommens øvrige lodder henvises til at foregå ad statsvejen Ringkøbingvej, kommunevejen Madumflodvej gennem offentlig overkørsel nr. 312, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o, 16k, 16n, 45b, 16f og 17e ibd. B14 Fremtidig adgang til matr. nr. 45b Madum By, Madum fra ejendommens øvrige lodder henvises til at foregå ad statsvejen Ringkøbingvej, kommunevejen Madumflodvej gennem offentlig overkørsel nr. 312, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o, 16k og 16n ibd. B15 Fremtidig adgang til matr. nr. 17e Madum By, Madum fra ejendommens bygninger henvises til at foregå ad statsvejen Ringkøbingvej, kommunevejen Madumflodvej gennem offentlig overkørsel nr. 312, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o, 16k, 16n, 45b og 16f ibd. Afstanden mellem ejendommens bygninger og matr. nr. 17e Madum By, Madum vil fremover være meter. Bemærkninger til forslaget Der henvises til det under overkørsel nr. 311 anførte.

31 Kommissionens beslutning Der henvises til det under overkørsel nr. 311 anførte. Privat overkørsel nr km Besigtigelsesplan nr. SA Nuværende forhold Overkørslen er privat og blev etableret i forbindelse med jernbanens anlæggelse i Overkørslen er beliggende i banens km og er sikret med led. Overkørslen giver adgang til skov- og landbrugsarealer på banens østlige side. Eksisterende rettigheder til overkørslen Ved jernbanens anlæggelse blev der ved ekspropriation stiftet vejret ad overkørsel nr. 311 for de daværende matr. nr. 10a, 25a, 4a, 20, 48, 1, 9a, 51, 46, 26 og 38 samt for ejeren af matr. nr. 37a og 5a Madum By, Madum. På banens østlige side har førnævnte matr. nr. fordelt sig således: matr. nr. 10a ibd. er i dag matr. nr. lon ibd. matr. nr. 25a, 4a, 20, 48 og 1 ibd. er i dag matr. nr. 251, 4o, 20r, 48c og lu ibd. under samme ejendom og udgør i alt 12,8 ha. matr. nr. 9a ibd. er i dag matr. nr. 9p ibd. matr. nr. 51 ibd. er i dag matr. nr. 19æ ibd. matr. nr. 46, 26, 38, 37a og 5a ibd. er i dag inddraget under matr. nr. 16k ibd. og udgør ca. 5,3 ha. På baggrund af ovenstående forhold vedrører overkørslen følgende ejendomme: B14 Ubebyggede landbrugslodder uden landbrugspligt matr. nr. loe Madum By, Madum m.fl. til ejendommens lod matr. nr. lon ibd. på 2,0 ha beliggende på banens østlige

32 side. Ejendommen udgør i alt 5,6 ha. (Ejer også B15). B15 Landbrugsejendommen matr. nr. 4f Madum By, Madum m.fl. til ejendommens lodder matr. nr. lu, 48c, 20r, 4o og 251 ibd. på i alt 12,8 ha beliggende på banens østlige side. Ejendommens bygninger er beliggende på banens vestlige side, og landbrugsejendommen udgør i alt 37,4 ha. (Ejer også B14). B16 Ubebyggede landbrugslodder uden landbrugspligt matr. nr. 9h Madum By, Madum m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 9p ibd. på 3,3 ha beliggende på banens østlige side. De øvrige lodder er beliggende på banens vestlige side, og ejendommen udgør i alt 8,7 ha. Der er ingen vej i marken langs østsiden af banen. Derfor kan ejeren kun gå til matr. nr. 9p Madum By, Madum i dag. B17 Landbrugsejendommen matr. nr. 19a Madum By, Madum m.fl. til ejendommens lod matr. nr. 19æ ibd. på 1,2 ha beliggende på banens østlige side. Ejendommens bygninger er beliggende på banens vestlige side, og landbrugsejendommen udgør i alt 38,5 ha. Der er ingen vej i marken langs østsiden af banen. Derfor kan ejeren kun gå til matr. nr. 19æ Madum By, Madum i dag. B18 Ejendommen matr. nr. 37e Madum By, Madum m.fl. til del af ejendommens lod matr. nr. 16k ibd. på 5,3 ha og er beliggende på banens østlige side. Ejendommens bygninger er beliggende på banens vestlige side, og ejendommen udgør i alt 54,8 ha. Ejendommens benyttelse er skov og plantage. Ejendommen benytter ikke overkørsel nr. 311, men i stedet kommunevejen Madumflodvej via overkørsel nr Forslag Overkørslen nedlægges, og grøfterne graves igennem. Vejudlægget slettes på matrikelkortet.

33 Al trafik til/fra området henvises til at foregå ad statsvejen Ringkøbingvej, kommunevejen Madumflodvej via offentlig overkørsel nr. 312, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o, 16k, 16n, 45b, 16f og 17e Madum By, Madum. Der etableres et fælles afløsningsanlæg som beskrevet under overkørsel nr Eksisterende mark- og sprøjtespor på matr. nr. 17e, lon, 251, 4o, 20r, 48c, lu og 9p Madum By, Madum udlægges som privat fællesvej på matrikelkortet med den bredde, den har i marken. Vejareal på matr. nr. 4f, 25d, loe, 6m, 17g, 37e, 69 (banen), 4o, 251, lon og 19g ibd. nedlægges og overgår til ejernes frie råden. Rampearealer fra matr. nr. 69 (banen) Madum By, Madum kan tillægges de tilgrænsende matr. nr. 16o, 37e, 16k, 19æ, 9p, lu, 48c, 20r, 4o, 251 og 4f ibd. B14 Fremtidig adgang til matr. nr. lon Madum By, Madum fra ejendommens øvrige lodder henvises til at foregå ad statsvejen Ringkøbingvej, kommunevejen Madumflodvej gennem offentlig overkørsel nr. 312, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o, 16k, 16n, 45b, 16f og 17e ibd. B15 Fremtidig adgang til matr. nr. 251, 4o, 20r, 48c og lu Madum By, Madum fra ejendommens bygninger henvises til at foregå ad statsvejen Ringkøbingvej, kommunevejen Madumflodvej gennem offentlig overkørsel nr. 312, videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o, 16k, 16n, 45b, 16f og 17e ibd., herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. lon ibd. Afstanden mellem ejendommens bygninger og matr. nr. 251, 4o, 20r, 48c og lu Madum By, Madum vil fremover være meter. B16 Fremtidig adgang til matr. nr. 9p Madum By, Madum fra ejendommens øvrige lodder henvises til at foregå ad statsvejen Ringkøbingvej, kommunevejen Madumflodvej gennem offentlig overkørsel nr. 312, videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o,

34 k, 16n, 45b, 16f og 17e ibd., herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. lon, 251, 4o, 20r, 48c og lu ibd. B17 Fremtidig adgang til matr. nr. 19æ Madum By, Madum fra ejendommens bygninger henvises til at foregå ad kommunevejen Madumvej, statsvejen Ringkøbingvej, kommunevejen Madumflodvej gennem offentlig overkørsel nr. 312, videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o, 16k, 16n, 45b, 16f og 17e ibd., herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. lon, 251, 4o, 20r, 48c, lu og 9p ibd. Afstanden mellem ejendommens bygninger og matr. nr. 19æ Madum By, Madum vil fremover være meter. B18 Fremtidig adgang til del af matr. nr. 16k Madum By, Madum fra ejendommens bygninger henvises til at foregå ad kommunevejen Madumflodvej gennem offentlig overkørsel nr. 312, herefter videre ad privat fællesvej over matr. nr. 16o ibd. Bemærkninger til forslaget (samlet vedrørende overkørslerne nr. 310 og 311") Flere lodsejere anførte, at det foreslåede vejforløb over matr. nr. 251, 4o, 20r, 48c og lu Madum By, Madum er både kringlet og ødelæggende for ejendommen, ligesom det blev anført, at ejendommen efterfølgende vil være usælgelig på grund af vejforløbet dertil. Der blev derfor stillet to forslag om ændrede vejforløb, hvor marksporet udlægges i brugsgrænsen over matr. nr. 45b, 4o, 20r, 48c og lu ibd., alternativt over matr. nr. 16k ibd., hvilket efter lodsejernes vurdering vil udgøre et bedre og mere naturligt vejforløb. Banedanmark oplyste hertil, at vejen dermed skal gennembryde fredskov og/eller naturarealer, hvilket de ikke kan få tilladelse til. Anlægsmyndigheden anførte endvidere, at vejen efter deres opfattelse ikke vil blive benyttet særlig ofte og i øvrigt er anlagt i udkanten af et eksisterende naturområde og under hensyn til de konkrete forhindringer i arealet. Lodsejerne ønskede ligeledes oplyst, hvorvidt de efterfølgende skal vedligeholde de private fællesveje, der anlægges, hvilket anlægsmyndigheden kunne bekræfte. Banedanmark kunne endvidere oplyse, at der vil blive etableret en vigeplads på den private fællesvej, der forløber over ejendommen matr. nr. 17c Madum By, Madum.

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 26. og 27. marts 2014) 2. hæfte

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER AARHUS - GRENAA (Besigtigelsesforretningen den 25. april 2018) 6. hæfte Onsdag

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 18. og 19. marts 2014) 1. hæfte

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 29. september 2014) 3. hæfte

Læs mere

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Overkørsel 310-311 Ved nedlæggelse af disse overkørsler opgraderes en eksisterende markvej til privat fællesvej og den forlænges til en eksisterende

Læs mere

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark.

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Nærværende notat er udarbejdet til Miljøstyrelsen ifm. de ændringer til VVM-anmeldelsen fremsendt 14. oktober 2016, der er besluttet

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. februar 2011 10/00745 EKSPROPRIATION TIL Y R VEJ. Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. januar 2010 på vegne af H C B over Kommunens beslutning af

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 25. marts 2009) 19. hæfte Onsdag den 25. marts 2009 kl.

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. april 2010 09/07866 EKSPROPRIATION TIL OFFENTLIG VEJ Vejdirektoratet har behandlet en klage fra advokaten på vegne af K og N C T over Kommunens afgørelse af

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 7. november 2006) 7. hæfte Tirsdag den 7. november 2006

Læs mere

Ansøger har oplyst, at det efter deres opfattelse kun er Hallevej 12, der er vejberettiget.

Ansøger har oplyst, at det efter deres opfattelse kun er Hallevej 12, der er vejberettiget. Til grundejeren. Teknik og Miljø Trafik og vej Rådhustorvet 4 8781 Horsens Telefon: 76292929 teknikogmiljo@horsens.dk www.horsenskommune.dk Partshøring om nedlæggelse af privat fællesvej Vejmyndigheden

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15959-8 Side 1/5 Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej I har i brev

Læs mere

Overkørselstilladelse til banestien

Overkørselstilladelse til banestien Dato 16. marts 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/06795-20 Side 1/6 Overkørselstilladelse til banestien I brev af 10. maj 2014 har I på vegne af P klaget

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Bilag til rettelsesblad nr. 3. 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk

Bilag til rettelsesblad nr. 3. 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk Bilag til rettelsesblad nr. 3 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk Projektændringer i forbindelse med ekspropriation VD/16.09.2012/sckj UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Etablering af en dobbeltrettet cykelsti på hovedlandevej 123, Lumsås Odden Færgehavn ved Lumsås

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN HOLSTEBRO N - AULUM CYKELSTI VED SKIVEVEJ (Besigtigelsesforretningen den 3. november 2015) 24. hæfte Tirsdag

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10696-8 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Elkjærvej 6-16 Vejdirektoratet har

Læs mere

Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens sagsnr. 16/12698

Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens sagsnr. 16/12698 Dato 15. december 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/11187-14 Side 1/6 Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens

Læs mere

Protokol fra vejsyn på den private fællesvej Ringkøbingvej i Varde By, afholdt tirsdag den 9. oktober 2012 kl

Protokol fra vejsyn på den private fællesvej Ringkøbingvej i Varde By, afholdt tirsdag den 9. oktober 2012 kl «Navn adresse» «Beliggenhed» «Matrnr» Protokol fra vejsyn på den private fællesvej i Varde By, afholdt tirsdag den 9. oktober 2012 kl. 14.00. Den 9. oktober 2012 afholdt Varde Kommunes vejafdeling vejsyn

Læs mere

Påtænkt afgørelse om omlægning af privat fællesvej på landet, beliggende på matr. nr. 8d og matr. nr. 4h, Gauerslund By, Gauerslund.

Påtænkt afgørelse om omlægning af privat fællesvej på landet, beliggende på matr. nr. 8d og matr. nr. 4h, Gauerslund By, Gauerslund. Påtænkt afgørelse om omlægning af privat fællesvej på landet, beliggende på matr. nr. 8d og matr. nr. 4h, Gauerslund By, Gauerslund. Vejle Kommune har modtaget ansøgning om omlægning af en del af den private

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 77. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning, ekspropriation og

Læs mere

Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej

Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej Dato 28. juli 2014 Dokument 13/21309 Side Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej Vejdirektoratet har behandlet jeres klage over Kommunens afgørelse af 2. oktober

Læs mere

S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk

S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk Til Kerteminde Kommune att. Kent Stephensen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Dato: 19.02.2008. Bemærkninger til planforslaget

Læs mere

Vi har senest modtaget jeres bemærkninger af 11. august 2014 til Kommunens udtalelse af 5. august 2014.

Vi har senest modtaget jeres bemærkninger af 11. august 2014 til Kommunens udtalelse af 5. august 2014. Dato 16. september 2014 Dokument 14/07355 Side Vejen Kommunes afslag på at nedlægge den private fællesvej Å vej 1-3 Vejdirektoratet har behandlet jeres klage af 21. maj 2014. Det fremgår af sagens oplysninger,

Læs mere

Når Banedanmark nedlægger overkørsler på jernbanen

Når Banedanmark nedlægger overkørsler på jernbanen Når Banedanmark nedlægger overkørsler på jernbanen Når Banedanmark nedlægger overkørsler på jernbanen BANEDANMARK: - Er bygherre. - Udarbejder løsningsforslag, herunder ændringer i vejforløb. - Skal i

Læs mere

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen

Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34. Vejadgang via Åsen til del af udstykningen Hyllegården Forslag til Lokalplan LK 34 Vejadgang via Åsen til del af udstykningen 2015 Fotos er fra Google, Forslag til Lokalplan LK 34 for Hyllegården, Lejre.dk eller taget af MOE A/S. Udarbejdet af:

Læs mere

Vi skal derfor anmode kommunen om at genoptage sagen til fornyet behandling og træffe en ny lovlig afgørelse.

Vi skal derfor anmode kommunen om at genoptage sagen til fornyet behandling og træffe en ny lovlig afgørelse. Dato 2. december 2014 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon 7244 3119 Dokument 14/15740-7 Side 1/5 Godkendelse af udlæg af privat fællesvej, matr. nr. 1 c Snejbjerg By, Snejbjerg

Læs mere

LOKALPLAN NR Vejadgang til Hammersholt erhvervsområde. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR Vejadgang til Hammersholt erhvervsområde. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 259 Vejadgang til Hammersholt erhvervsområde Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse

Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse Dato 2. marts 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/15512-21 Side 1/6 Klage over Viborg Kommunes omlægning af privat fællesvej på landet, Viborg Endelig afgørelse

Læs mere

Private fællesveje i området bliver administreret efter reglerne i privatvejslovens afsnit III (byreglerne), jf. privatvejslovens 3, stk. 1.

Private fællesveje i området bliver administreret efter reglerne i privatvejslovens afsnit III (byreglerne), jf. privatvejslovens 3, stk. 1. Dato 8. april 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/16754-18 Side 1/6 Spærring af vejadgang til Vestre Strandvej 6 I brev af 20. november 2015 har Landinspektører

Læs mere

Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne

Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne Projekt Den nye bane København-Ringsted Fagområde: Orienteringsmøde vedr. skærende veje Mødedato/tid 5. sep 2013 Næste mødedato/tid: - Referent

Læs mere

Keld Hansen får tilladelse til at omlægge den private fællesvej og etablere en overkørsel til Tvedvej.

Keld Hansen får tilladelse til at omlægge den private fællesvej og etablere en overkørsel til Tvedvej. TEKNIK & MILJØ Vej og Park Dato: 21. oktober 2016 Sagsnr.: 16/10502 Kontaktperson: Carsten Wagner Sørensen Dir. tlf.: 7996 6212 Fax: 7539 3444 E-mail: cws@vejen.dk EAN-nr.: 5798005410157 Annonce Annonce

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. december 2012 11/15362 NEDLÆGGELSE AF STIAREAL I brev af 27. september 2011 har advokaten på vegne af klagerne klaget over Kommunes afslag af 31. august 2011

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar 2013 12/04047 EKSPROPRIATION AF DEL AF EJENDOM Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. april 2012 på vegne af klager over Kommunens ekspropriationsbeslutning

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2011 10/07895 NEDLÆGGELSE AF VEJAREAL Vejdirektoratet har behandlet din klage af 21. juni 2010 på vegne af klagerne, N vej 6, over Kommunens afgørelse

Læs mere

Du oplyser, at ejendommen Nørre Snedevej 94 på grund af en fejl ikke fik vejret til Nørre Snedevej, dengang vejen i 1970 blev ombygget.

Du oplyser, at ejendommen Nørre Snedevej 94 på grund af en fejl ikke fik vejret til Nørre Snedevej, dengang vejen i 1970 blev ombygget. Dato 28. april 2016 Sagsbehandler Ivan Skaaning Hansen Mail ih5@vd.dk Telefon +45 7244 3112 Dokument 16/00733-15 Side 1/10 Vejdirektoratets endelige afgørelse vedrørende din klage over Hedensted Kommunes

Læs mere

Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste. Den 6. juli 2017

Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste. Den 6. juli 2017 Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste Den 6. juli 2017 Omlægning af del af Mejerivej og nedklassificering af del af Præstestien høring Vedr. ejendommen: Skive Kommune har fra fa.

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. september 2014 J.nr.: NMK-512-00086 Ref.: LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af en sti i Faxe Kommune Natur- og

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10857-5 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af en strækning af Fælledvej Vejdirektoratet

Læs mere

Afgørelse klage over afvisning af partsstatus til nabos anlæg af vej og ny overkørselstilladelse

Afgørelse klage over afvisning af partsstatus til nabos anlæg af vej og ny overkørselstilladelse Dato 19. marts 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon 7244 3065 Dokument 14/17710-11 Side 1/6 Afgørelse klage over afvisning af partsstatus til nabos anlæg af vej og ny overkørselstilladelse

Læs mere

Afgørelse af klage over nedlæggelse af del af offentlig sti

Afgørelse af klage over nedlæggelse af del af offentlig sti Dato 12. april 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/04940-4 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedlæggelse af del af offentlig sti Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Etablering af støjskærm ved Sundbrovej, Svendborg 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 3.-4.

Læs mere

Afgørelse klage over ekspropriation til erhvervelse af udlagt privat fællesvej kommunens sagsnr. 13/15101

Afgørelse klage over ekspropriation til erhvervelse af udlagt privat fællesvej kommunens sagsnr. 13/15101 Dato 27. februar 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/03539-30 Side 1/6 Afgørelse klage over ekspropriation til erhvervelse af udlagt privat fællesvej

Læs mere

Afgørelse af klage over påbud om fjernelse af genstande fra vej Syddjurs Kommunes sagsnr. 13/15101

Afgørelse af klage over påbud om fjernelse af genstande fra vej Syddjurs Kommunes sagsnr. 13/15101 Dato 20. maj 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/03893-12 Side 1/6 Afgørelse af klage over påbud om fjernelse af genstande fra vej Syddjurs Kommunes sagsnr.

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG Torsdag den 5. marts 2014 kl. 9.30 samledes overtaksationskommissionen på pendlerpladsen ved Haverslev. Til stede

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om overkørsel

Klage over afslag på ansøgning om overkørsel Dato 19. august 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/15992-43 Side 1/6 Klage over afslag på ansøgning om overkørsel Vejdirektoratet har behandlet din klage af

Læs mere

Ekspropriation til sti mellem Randers og Vorup. Kommunens sagsnr.: P

Ekspropriation til sti mellem Randers og Vorup. Kommunens sagsnr.: P Dato 28. april 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/10949-34 Side 1/6 Ekspropriation til sti mellem Randers og Vorup Kommunens sagsnr.: 05.04.06-P20-2-14

Læs mere

Høringsbrev om ændring af vejudlæg

Høringsbrev om ændring af vejudlæg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejere af matr. nr. 57, 123a, 123c, 647, 648, 649, 950, 1367 og 1379 Utterslev, København 23-02-2017 Sagsnr. 2017-0102970 Dokumentnr.

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af en ny bane København-Ringsted 180. hæfte Besigtigelses- og ekspropriationsforretningen den

Læs mere

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup Borgermøde Haderup Omfartsvej 1. oktober 2014 i Haderup Dagsorden for mødet 19.00-19.15 Velkomst og indledning Finn Stengel Petersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune Karsten Kirk

Læs mere

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION TIL FORBEDRING AF VEJE Pjecen beskriver, hvad der sker, når staten eksproprierer. Hvad ekspropriation betyder Hvorfor der er en Ekspropriationskommission,

Læs mere

Det vil naturligvis være mest problemfrit hvis kørslen med brede køretøjer kan foregå uden for spidsbelastningstidspunkterne om morgenen.

Det vil naturligvis være mest problemfrit hvis kørslen med brede køretøjer kan foregå uden for spidsbelastningstidspunkterne om morgenen. 1 Bemærkninger til Møde med Gørding Erhvervsforening i uge 13, 2014. Kørsel med særlig brede køretøjer i Gørding By. De hastighedsdæmpende foranstaltninger i Gørding by med de tilhørende fortove, beplantning

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. april / Søren Peter Kongsted

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. april / Søren Peter Kongsted DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. april 2013 12/05101-22 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 OMLÆGNING AF NY VEJADGANG I brev af 10. maj 2012 har du på vegne af ejeren af R vej 41, klaget

Læs mere

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Langå-Struer, Besigtigelse og ekspropriation Kunde Banedanmark. Version 3 Til Fra. Mads Dalgaard Stine Baldus Gæmelke

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Langå-Struer, Besigtigelse og ekspropriation Kunde Banedanmark. Version 3 Til Fra. Mads Dalgaard Stine Baldus Gæmelke NOTAT Projekt Langå-Struer, Besigtigelse og ekspropriation Kunde Banedanmark Dato 2010-09-13 Version 3 Til Fra Mads Dalgaard Stine Baldus Gæmelke 1. Indledning Dette notat er en gennemgang af løsningsmulighederne

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 78. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning og ekspropriation den

Læs mere

Afslag på nedlæggelse af privat fællesvej på matr. nr. 5e Ølsted By, Ølsted

Afslag på nedlæggelse af privat fællesvej på matr. nr. 5e Ølsted By, Ølsted Dato 26. oktober 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/09945-18 Side 1/7 Afslag på nedlæggelse af privat fællesvej på matr. nr. 5e Ølsted By, Ølsted

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen EKSTRAKTUDSKRIFT Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt Udbygning af danske jernbanelandanlæg mellem Ringsted og 91.

Læs mere

Vi skal derfor bede Kommunen tage stilling til disse udlæg efter privatvejslovens 11, stk. 2 og 4.

Vi skal derfor bede Kommunen tage stilling til disse udlæg efter privatvejslovens 11, stk. 2 og 4. Dato 6. august 2014 Dokument 14/01667 Side Klage over sagsbehandling ved arealoverførsel - Den private fællesvej F vej Folketingets Ombudsmand har i brev af 28. maj 2014 til Vejdirektoratet bedt direktoratet

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Etablering af ny fjordforbindelse ved Frederikssund (Rute 53 Frederikssund Elverdam) 5. hæfte Besigtigelsesforretningen

Læs mere

Vi har den 19. november 2013 sendt udkast til afgørelse i sagen, som vi har modtaget følgende bemærkninger til:

Vi har den 19. november 2013 sendt udkast til afgørelse i sagen, som vi har modtaget følgende bemærkninger til: DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. december 2013 13/21459-11 x x x AFSLAG PÅ DELVIS NEDLÆGGELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. oktober 2013 over Kommunens

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar / x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar / x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar 2014 13/14833-12 x x x AFGØRELSE I SAGEN OM NEDLÆGGELSE AF DELE AF VEJ Vejdirektoratet har behandlet Os klage af den 15. juli 2013 over, at kommunen

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL --------------------------------------------------------------------------- Sti mellem Sdr. Højrup kirke og Årslev Kirke: Side 1-5 ---------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Indretningen af stien mellem P vej 19 og 21

Indretningen af stien mellem P vej 19 og 21 Dato 15. oktober 2014 Dokument 14/06100 Side Indretningen af stien mellem P vej 19 og 21 Vejdirektoratet har behandlet jeres klage af 25. april 2014 over, at Kommunen har ændret på stien mellem P vej 19

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Linjebesigtigelsesforretning den 30. og 31. marts 2006) 3. hæfte Torsdag den 30. marts 2006

Læs mere

Vores afgørelse Randers Kommunes afgørelse om at nedklassificere Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej

Vores afgørelse Randers Kommunes afgørelse om at nedklassificere Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej Dato 19. maj 2015 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 15/02880-11 Side 1/7 Nedklassificering af Slotsvang fra kommunevej til privat fællesvej B har i mail af 10. februar

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 192 alm. del stillet af udvalget den 29. januar 2019 efter ønske fra ikke medlem af udvalget Rasmus Prehn (S).

Besvarelse af spørgsmål 192 alm. del stillet af udvalget den 29. januar 2019 efter ønske fra ikke medlem af udvalget Rasmus Prehn (S). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 ERU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 192 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 25. februar 2019 Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Silkeborg Kommunes afgørelse af 20. april 2017 er ugyldig på grund af utilstrækkelig begrundelse for, at den private fællesvej skal nedlægges.

Silkeborg Kommunes afgørelse af 20. april 2017 er ugyldig på grund af utilstrækkelig begrundelse for, at den private fællesvej skal nedlægges. Dato 27. juni 2018 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 17/07567-33 Side 1/7 Klage over Silkeborg Kommunes afgørelse af 20. april 2017 vedrørende nedlæggelse af den

Læs mere

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse af 31. oktober 2014 om istandsættelse af privat fællesvej på landet

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse af 31. oktober 2014 om istandsættelse af privat fællesvej på landet Dato 20. januar 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon 72 44 30 22 Dokument 14/15686-23 Side 1/6 Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse af 31. oktober 2014 om istandsættelse

Læs mere

Protokol fra vejsyn på den private fællesvej Fuglsigvej i Årre, afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 13.00.

Protokol fra vejsyn på den private fællesvej Fuglsigvej i Årre, afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 13.00. Protokol fra vejsyn på den private fællesvej i Årre, afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 13.00. Den 24. april 2013 afholdt Varde Kommunes vejafdeling vejsyn på den private fællesvej i Årre, i medfør

Læs mere

Afgørelse af klage over tildeling af vejret til Hybenrosevej jeres j.nr

Afgørelse af klage over tildeling af vejret til Hybenrosevej jeres j.nr Dato 4. marts 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/00108-5 Side 1/6 Afgørelse af klage over tildeling af vejret til Hybenrosevej jeres j.nr. 33-0111 Vejdirektoratet

Læs mere

Private fællesveje. - hvor svært kan det være? Tue Trier Bing, juridisk konsulent, COWI A/S 6 DECEMBER 2017 VEJFORUM

Private fællesveje. - hvor svært kan det være? Tue Trier Bing, juridisk konsulent, COWI A/S 6 DECEMBER 2017 VEJFORUM Private fællesveje - hvor svært kan det være? Tue Trier Bing, juridisk konsulent, COWI A/S 1 Overblik Hvad er en privat fællesvej? Vej, gade, bro eller plads, der ikke er en offentlig vej, og som fungerer

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. juli 2011 11/01539 STATUS FOR OFFENTLIG VEJ - INGEN AFGØRELSE En kommunes oplysning om en vejs status som offentlig var ikke en forvaltningsretlig afgørelse,

Læs mere

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej.

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. april 2013 12/06000-25 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens

Læs mere

Vi skal derfor anmode kommunen om at trække sin afgørelse tilbage og genoptage sagen.

Vi skal derfor anmode kommunen om at trække sin afgørelse tilbage og genoptage sagen. Dato 19. maj 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/02249-43 Side 1/5 Afvist partsstatus vedr. vejomlægning Kommunens sagsnr.: 11/4902 I e-mail af 1. februar

Læs mere

Om sikkerhedsforbedring af overkørslerne i Dronningmølle

Om sikkerhedsforbedring af overkørslerne i Dronningmølle Lokaltog og COWI Velkommen til borgermøde Om sikkerhedsforbedring af overkørslerne i Dronningmølle 1 Hvem er vi? Niels Villumsen, Teknisk Projektleder, Lokaltog A/S Majbritt Bonde Hallkvist, Projektleder,

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. december 2012 12/06063 AFSPÆRRING AF PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet har behandlet din klage af 11. juli 2012, hvor du på vegne af klager klager over kommunens

Læs mere

Elektrificering og ekspropriation

Elektrificering og ekspropriation Elektrificering og ekspropriation Hvad betyder det for dig som nabo til jernbanen? Elektrificering og ekspropriation hvad betyder det for dig? Banedanmark er i gang med at elektrificere store dele af det

Læs mere

Afgørelse af klage over udgiftsfordeling til anlæg af privat fællesvej kommunens sagsnr. 05.02.01-G01-1-14

Afgørelse af klage over udgiftsfordeling til anlæg af privat fællesvej kommunens sagsnr. 05.02.01-G01-1-14 Dato 18. maj 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon 7244 3065 Dokument 15/05824-6 Side 1/5 Afgørelse af klage over udgiftsfordeling til anlæg af privat fællesvej kommunens sagsnr.

Læs mere

Degnevænget ikke er blevet udmatrikuleret fra skolens areal, hvorfor der ikke er en klar afgrænsning

Degnevænget ikke er blevet udmatrikuleret fra skolens areal, hvorfor der ikke er en klar afgrænsning Dato 29. juni 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 16/06657-6 Side 1/7 Medd. klager, at VD ikke kan tage still. til klagen pga. ingen fv-afgør. I e-mail

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af Den nye bane København-Ringsted 198. hæfte Møde den 17. december 2018 Solrød Kommune Mandag

Læs mere

Om en landinspektørs adfærd i forbindelse med en ændring af vejareal på matrikelkortet

Om en landinspektørs adfærd i forbindelse med en ændring af vejareal på matrikelkortet Om en landinspektørs adfærd i forbindelse med en ændring af vejareal på matrikelkortet En vejberettiget til en privat fællesvej blev opmærksom på, at landinspektør L havde forsøgt en indsnævring af vejen

Læs mere

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Ringsted-Femern Banen 3.maj 2018 1 Dagsorden 1. Velkommen 2. Generelt om Ringsted-Femern Banen 3. Arealerhvervelse 4. Eldrift og beplantning

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26 a.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26 a. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. marts 2015 J.nr.: NMK-512-00116 Ref.: LTP AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af passage/sti i Silkeborg Kommune Natur- og

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 1. hæfte Etablering af stitunnel med tilhørende rampeanlæg på hovedlandevej 522, Ballerup Byvej.

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0096 li. København, den 22. december 2010 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2010-0096 li. København, den 22. december 2010 KENDELSE. ctr. 1 København, den 22. december 2010 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Poul Johansen v/chartis Kalvebod Brygge 45 1560 København V Nævnet har modtaget klagen den 23. april 2010. Klagen angår

Læs mere

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune Banedanmark : Den nye bane København Ringsted Notat: Vedr. skærende veje og stier i Version: 1 Udarbejdet af: Banedanmark Dato: 9.januar 2012 Indhold 1. Indledning... 3 2. Omlægning af veje og stier...

Læs mere

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme Trafik og Veje Rådhuspladsen 1 DK 3300 Frederiksværk 3. september 2015 Side 1 af 4 Sagsnr 2014/0010182 CPR/CVR Bent Brønnum Rygårds Alle 34, Tibirke Sand 3300 Frederiksværk Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By,

Læs mere

Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens kommentarer Ændringsforslag 1 John Kristensen, Grundejerforeningen

Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens kommentarer Ændringsforslag 1 John Kristensen, Grundejerforeningen Notatark Sagsnr. 01.02.00-P16-4-17 Sagsbehandler By & Landskab 4.7.2018 Notat over bemærkninger lokalplan 1117 for boligområde ved Thyras Vænge i Lindved. Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens

Læs mere

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016.

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016. Dato 10. juni 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/04841-20 Side 1/5 Ekspropriation af del af matr. nr. 4ek og 4cd Kregme By, Kregme, anlæg af sti

Læs mere

Afgørelse vedrørende tilstandsrapport Kildevældet og Bækkevej

Afgørelse vedrørende tilstandsrapport Kildevældet og Bækkevej Dato 9. januar 2017 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/12215-17 Side 1/5 Afgørelse vedrørende tilstandsrapport Kildevældet og Bækkevej Vejdirektoratet

Læs mere