UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND"

Transkript

1 UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND AARHUS LETBANE (Besigtigelses- og ekspropriationsforretningen den 12. august 2014) 7. hæfte Tirsdag den 12. august 2014 kl samledes kommissionen på Den Gamle Kro i Hornslet for at afholde en kombineret besigtigelses- og ekspropriationsforretning i anledning af etablering af omformerstationer til elektrificering af Aarhus Letbane. Til stede var kommissarius ved statens ekspropriationer i Jylland, Mette Plejdrup Nielsen, de af Transportministeriet udpegede medlemmer af kommissionen, tidligere gårdejer Holger Hedegaard, Vinderup og tidligere regionskonsulent Jens Ole Juhler, Fredericia samt Uffe Henneberg, Ejstrupholm og Bent Braüner, Bryrup, der af kommissarius er udtaget fra den af kommunerne udarbejdede liste over kommunale medlemmer af kommissionen. Som repræsentant for Aarhus Kommune mødte Peter Trolle. Som repræsentant for Odder Kommune mødte Anne-Mette Andersen. Som repræsentant for Norddjurs Kommune mødte Henrik Bjerring Poulsen. Som repræsentant for Syddjurs Kommune mødte Lars Bonde og Claus Vejby.

2 Den ledende landinspektør, Søren Kjerside Hansen, mødte ved landinspektør Bendt Lauritz Schaarup. Protokollen førtes af fuldmægtig, cand. jur. Helle Johansen. For anlægsmyndigheden, Aarhus Letbane I/S, mødte projektleder Morten Springdorf og landinspektør Martin Korgaard, COWI. En række af de af anlægget berørte lodsejere og andre interesserede var mødt. Kommissarius fremlagde brev af 29. juni 2014 fra Transportministeriet, hvorved sagen blev forelagt for kommissionen, og hvorved der samtidig blev givet den fornødne ekspropriationsbemyndigelse. Landinspektør Martin Korgaard, COWI, gjorde rede for projektet og oplyste følgende: Det er blevet besluttet, at Aarhus Letbane skal elektrificeres på hele strækningen. Da de eksisterende banestrækninger Odder - Aarhus og Aarhus - Grenaa i dag kun kan betjenes med dieseldrevne tog, er det nødvendigt, at der på disse strækninger etabl e- res omformerstationer og master til strømførende kabler. Letbanetogene skal forsynes med strøm fra det offentlige el-distributionsnet via omformerstationerne, der konverterer højspænding til lavspænding (750 V). De strømførende master etableres på banearealer. Det er dog ikke muligt at etablere alle omformerstationerne på banearealer, hvorfor det er nødvendigt at ekspropriere rettigheder hertil fra private og offentlige ejendomme. Størrelsen af omformerstationerne vil være m 2. Der er behov for mindst 1 meter friareal rundt om omformerstationerne, så det er muligt at komme rundt om disse i forbindelse med vedligehold og lignende. Hvis der ikke er offentlig parkeringsm u- lighed i umiddelbar nærhed af omformerstationen, er der også behov for at sikre areal hertil.

3 Areal- og rettighedserhvervelserne Der berøres i alt 25 matrikelnumre i privat eller offentligt eje. Alle berørte arealer overføres matrikulært til jernbanens areal. Parterne i Aarhus Letbane I/S samt DSB og Banedanmark skal i henhold til anlægsloven stille deres arealer vederlagsfrit til rådighed. Derudover er der indgået aftale med Norddjurs Kommune om, at de også stiller et areal vederlagsfrit til rådighed ved Grenaa Station. Dette bekræftes af Norddjurs Kommune i af 13. juni 2014 til Aarhus Letbane I/S. Yderligere omformerstationer Ud over de i dette materiale behandlede omformerstationer skal der etableres omfo r- merstationer på nedennævnte lokationer. De etableres i deres helhed på banearealer, hvortil der er direkte adgang fra offentlig vej. Der skal altså ikke erhverves arealer og rettigheder til disse. Der etableres yderligere omformerstationer ved: Odder Station Malling Station Mårslet Station Tranbjerg Station Viby Station Hjortshøj Skødstrup Hornslet Ryomgaard Station Ridderlundvej Forlods overtagelser Der sker ingen forlods ejendomsovertagelser i denne del af projektet. Afskårne arealer Arealer, der afskæres fra den oprindelige ejendom, så de ikke på rimelig vis kan u d- nyttes af ejeren, vil blive medeksproprieret. Der er tale om meget få arealer, der skal medeksproprieres.

4 Nye vejadgange Der eksproprieres arealer/rettigheder til nye vejadgange til omformerstationerne. Vejadgangene vil, om nødvendigt, blive udlagt som private fællesveje på de berørte ejendomme. Servitutter Nye vejrettigheder og lignende vil blive tinglyst på de berørte ejendomme i det fornødne omfang. Arbejdsarealer og arbejdsveje Der vil som udgangspunkt blive eksproprieret en bræmme omkring omformerstati o- nerne til midlertidige arbejdsarealer. De konkrete arealer fremgår af arealforte gnelsen. Ekspropriationer Ekspropriationerne i henhold til lov om Aarhus Letbane vil ske efter reglerne i lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom (statsekspropria - tionsloven). De ekspropriative indgreb er beskrevet for de enkelte matrikelnumre i de tekniske bestemmelser. Tegningsoversigt Tegningsnr. Plan Målforhold AL-ENT-00-TEG-ARL-0022 AL-ENT-00-TEG-ARL-0013A AL-ENT-00-TEG-ARL-0023 AL-ENT-00-TEG-ARL-0024 Assedrup St. Aarhus Havn Torsøvej St. Bangsboparken, Løgten

5 AL-ENT-00-TEG-ARL-0025 AL-ENT-00-TEG-ARL-0026 AL-ENT-00-TEG-ARL-0027 AL-ENT-00-TEG-ARL-0028 AL-ENT-00-TEG-ARL-0029 AL-ENT-00-TEG-ARL-0030 Mørke St. Thorsager Kolind St. Trustrup St. Grenaa Syd Grenaa St. De fremmødte lodsejere havde herefter lejlighed til at udtale sig. De væsentligste bemærkninger var følgende: Der blev rejst spørgsmål om varigheden af de påtænkte anlægsarbejder, og om der kan forventes entreprenørarbejde de enkelte steder i 6 måneder som angivet i area l- fortegnelsen. Hertil oplyste anlægsmyndighedens repræsentanter, at der forventes anlægsarbejder af få dages varighed de enkelte steder inden for de angivne 6 måneder. De berørte lodsejere vil blive varslet, inden entreprenøren starter arbejdet, og der vil være adgang til de enkelte ejendomme under arbejdet. Arbejdet består primært i, at der skal køres en container til pladsen, og der skal herefter udføres arbejder på denne. Anlægsmyndighedens repræsentanter oplyste yderligere, at der ikke vil være nævneværdig støj fra omformerstationerne, når disse er sat i drift. Der blev rejst spørgsmål om, hvorvidt der etableres parkeringspladser i forbindelse med omformerstationen i Thorsager ved Gl. Randersvej. Anlægsmyndighedens repræsentanter oplyste, at man nedlægg er den private fæl-

6 lesvej, der er udlagt på matrikelkortet. Vejen findes ikke i marken, og det er rent teknisk, at vejudlægget nu også slettes på matrikelkortet. Der etableres ikke parkering s- pladser på arealet. Der blev videre rejst spørgsmål om, hvorvidt den nævnte omformerstation kan placeres på den modsatte side af kommunevejen Pindstrupvej. Hertil oplyste anlægsmy n- dighedens repræsentanter, at omformerstationerne er søgt placeret på baneareal i det omfang, det har været muligt rent teknisk. Der blev rejst spørgsmål om, hvorvidt den påtænkte omformerstation ved Hesselager kan placeres på baneareal (sneværnsbælte) ca. 600 meter længere mod øst. Hertil oplyste anlægsmyndighedens repræsentanter, at den mulighed har været undersøgt. Dog har Banedanmark ikke givet tilladelse til, at arealet anvendes til en omformerstation. Den el-tekniske rådgiver har herefter vurderet, at det ikke teknisk har været muligt at placere omformerstationen andet sted end det forelagte. Der blev rejst spørgsmål om, hvorvidt omformerstationen ved Kolind Station kan flyttes længere mod øst af hensyn til udnyttelse af restarealet. Anlægsmyndighedens repræsentanter oplyste hertil, at den østlige del af arealet er for smalt til, at omformerstationen kan placeres der. Anlægsmyndigheden går dog gerne i dialog med ejeren af arealet for en mere hensigtsmæssig placering af omformerstationen på ba g- grund af de fremtidsplaner, der foreligger for arealet. Endelig blev der rejst spørgsmål om, hvorvidt den påtænkte omformerstation på Mørke Station får konsekvenser for den på arealet bestående bygning. Hertil oplyste anlægsmyndighedens repræsentanter, at omformerstationen ikke berører den eksist e- rende bygning. Kommissionen godkendte herefter projektet og fastsatte følgende: De matrikelnumre, der berøres af anlægsprojektet, er angivet i de særlige bestemmelser. Det angives konkret hvilke indgreb, der forventes på hvert enkelt matrikelnummer.

7 De enkelte matrikelnumre stationeres i forhold til disses udstrækning, som det fre m- går af planerne. Matrikelnumrenes rækkefølge er angivet ud fra indgrebets startstationering. Stationeringen af matrikelnumrene er derfor ikke nødvendigvis fortløbende. Følgende forkortelser er anvendt som betegnelse for stationeringsside: h.s. = højre baneside set i stigende stationering v.s. = venstre baneside set i stigende stationering Særlige bestemmelser I det følgende angives de særlige bestemmelser for hvert enkelt matrikelnummer, hvorfra der skal eksproprieres arealer. Matrikelnummer 24a Assedrup By, Nølev Stationering og beskrivelse St h.s. (Odderbanens stationering) Del af privat fællesvej inddrages til omformerstation. c Assedrup By, Nølev St h.s. (Odderbanens stationering) Der eksproprieres offentligt vejareal til omformerstation. Arealet overgår til baneareal. 2201f Århus Bygrunde St h.s. (Grenaabanens stationering) Der eksproprieres permanent areal til omformerstation. Arealet overgår til baneareal. 6on Vejlby By, Ellevang St h.s. (Grenaabanens stationering) Der eksproprieres permanent areal til omformerstation. Arealet overgår til baneareal. fc Vejlby By, Ellevang St h.s. (Grenaabanens stationering) Der eksproprieres permanent areal til omformerstation. Arealet overgår til baneareal.

8 t Hjelmager By, Skødstrup St h.s. (Grenaabanens stationering) Der tillægges vejret ad eksisterende privat fællesvej for jernbanen som vejadgang til omformerstation. 1ae Hjelmager By, Skødstrup St h.s. (Grenaabanens stationering) Der tillægges vejret ad eksisterende privat fællesvej for jernbanen som vejadgang til omformerstation. 15bb Segalt By, Skødstrup St h.s. (Grenaabanens stationering) Der tillægges vejret ad eksisterende privat fællesvej for jernbanen som vejadgang til omformerstation. St h.s. Der eksproprieres permanent vejudlæg, der skal give vejadgang til omformerstation fra den eksisterende private fæ l- lesvej på ejendommen. 42g Mørke By, Mørke St h.s. (Grenaabanens stationering) Der eksproprieres permanent areal til omformerstation. Arealet overgår til eksisterende baneareal. St h.s. Der eksproprieres permanent vejudlæg, der skal give vejadgang til omformerstationen. 102a Thorsager By, Thorsager St h.s. (Grenaabanens stationering) Eksisterende privat fællesvej nedlægges. 2af Thorsager By, Thorsager St h.s. (Grenaabanens stationering) Der tillægges vejret ad eksisterende privat fællesvej for jernbanen som vejadgang til omformerstation. 2ag Thorsager By, Thorsager St h.s. (Grenaabanens stationering) Der tillægges vejret ad eksisterende privat fællesvej for

9 jernbanen som vejadgang til omformerstation. 42h Kolind By, Kolind St h.s. (Grenaabanens stationering) Der eksproprieres permanent vejudlæg, der skal give vejadgang til omformerstationen. St h.s. Der eksproprieres permanent areal til omformerstation. Arealet overgår til eksisterende baneareal. 28d Trustrup By, Lyngby St h.s. (Grenaabanens stationering) Der eksproprieres permanent areal til omformerstation. Arealet overgår til eksisterende baneareal. St h.s. (Grenaabanens stationering) Der eksproprieres permanent vejudlæg, der skal give vejadgang til omformerstationen fra kommunevejen Park Allé. 1pk Hessel Hgd., Ålsø St h.s. (Grenaabanens stationering) Der eksproprieres permanent areal til omformerstation. Arealet overgår til eksisterende baneareal. St h.s. (Grenaabanens stationering) Der eksproprieres permanent vejudlæg, der skal give vejadgang til omformerstationen fra kommunevejen Søren Quists Vej. 3h Ålsø By, Ålsø St h.s. (Grenaabanens stationering) Der eksproprieres permanent vejudlæg, der skal give vejadgang til omformerstationen fra kommunevejen Søren Quists Vej. 7b Grenaa Markjorder St h.s. (Grenaabanens stationering) Der eksproprieres permanent areal til omformerstation. Arealet overgår til eksisterende baneareal.

10 oc Grenaa Markjorder St h.s. (Grenaabanens stationering) Der eksproprieres permanent areal til omformerstation. Arealet overgår til eksisterende baneareal. Supplerende tekniske bestemmelser Lb. nr. 21 Af arealfortegnelse nr. 2, dateret november 2012, fremgår det, at der fra matr. nr. 2148cx Århus Bygrunde (lb. nr. 21) permanent eksproprieres 5 m 2, der overgår til lb. nr. 19, der er del af arealfortegnelse nr. 2. Arealet er siden ekspropriationen blevet overdraget privatretligt til letbaneformål i en matrikulær sag i forbindelse med bodeling mellem Aarhus Kommune og Aarhus Havn. I arealfortegnelse nr. 3 er lb. nr. 21 igen med, hvor der angives, at arealet på 5 m 2 er overdraget ved en privatretlig matrikulær sag. Arealet skal stadig anvendes til letb a- neformål. Lb. nr. 25 Af arealfortegnelse nr. 2, dateret november 2012, fremgår det, at der skal etableres en omformerstation på matr. nr. 2201b Århus Bygrunde (lb. nr. 25). Det er besluttet, at omformerstationen i stedet skal placeres på matr. nr. 2201f ibd., der er ejet af Aarhus Kommune. Lb. nr. 25 udgår derfor af arealfortegnelse nr. 2. Der fremlagdes herefter arealfortegnelse nr. 3 med tilhørende ekspropriationsplan. Kommissionen foretog de rekvirerede ekspropriationer vedrørende de i fortegnelsen under løbenumrene 21, 24, inkl. opførte ejendomme. Under erstatningsforhandlingerne blev lodsejerne orienteret om følgende generelle bestemmelser vedrørende ekspropriationerne:

11 Rentefoden er 0,00 %. Eksproprierede arealer afgives pr. dags dato, 12. august 2014, og erstatningsbeløbene forrentes fra denne dato, med mindre andet er anført under det enkelte løbenummer. De til de afståede arealer knyttede betalingsrettigheder medeksproprieres ikke. Såfremt der ikke foreligger anden aftale, fastsættes erstatningen for midlertidig brug efter anlæggets udførelse og tilfalder den, der er ejer (evt. bruger) af arealet på tid s- punktet for den midlertidige brug. Overdragelse af arealer til lodsejere sker efter anlæggets udførelse, med mindre andet er aftalt, og med de servitutter, der er angivet nedenfor, samt med sådanne servitu t- ter, der skal opretholdes uanset den skete ekspropriation. Aflagte vejarealer overdrages med sædvanlig ledningsservitut. I tilfælde, hvor der ikke umiddelbart opnås forlig, kan der blive tale om a conto afregning af erstatninger. Beløbets størrelse og øvrige vilkår fastsættes af kommissarius. Den matrikulære og tingbogsmæssige berigtigelse vedrørende de overdragne arealer vil til sin tid finde sted uden udgift for modtagerne, såfremt den sker i forbindelse med den tilsvarende berigtigelse vedrørende de øvrige til anlægget eksproprierede arealer. Kommissarius forestår indberetning til skattemyndighederne vedrørende ændringer i ejerforholdene. For ejendomme, der er berørt af delekspropriationer, foret ages der en omvurdering med skattemæssig virkning fra den 1. januar Der tages derfor ved erstatningsfastsættelsen hensyn til, at ejeren i et tidsrum efter ekspropriationen skal svare skat af det eksproprierede areal. Med undtagelse af erstatninger for begrænsede indgreb, der ikke indebærer fare for pantesikkerheden, forudsætter erstatningens udbetaling, at ejeren til kommissarius indsender tingbogsattest og erklæring fra panthaverne i ejendommen. I disse tilfælde

12 tillægges der derfor lodsejeren et beløb til betaling af tingbogsattesten og et skøn s- mæssigt fastsat beløb til betaling af gebyrer til panthaverne. Lodsejerne blev endvidere gjort bekendt med reglerne for opgørelse af erstatning, der er fastsat i 24, stk. 1, i ekspropriationsprocesloven. De mødte blev herunder gjort bekendt med, at erstatninger, der ikke er fastsat pr. arealenhed, men som faste beløb for det afståede areal og/eller ulemper, ikke ændres, selv om den endelige opmåling viser et andet areal end forudsat i arealfortegnelsen. Ved delekspropriationer sker dog en regulering, såfremt det afståede areal efter opmåling viser sig at være mere end 5 % større end angivet i arealfortegnelsen. Endelig blev lodsejerne gjort bekendt med, at der ikke, med mindre andet er anført under det enkelte løbenummer, på nuværende tidspunkt er taget stilling til spørgsm å- let om erstatning for ejendomsforringelse som følge af anlæggets nærhed, hvorfor ejeren inden for et år efter anlæggets ibrugtagning kan begære dette erstatningsspørgsmål behandlet af ekspropriationskommissionen, jf. 21 i ekspropriationspr o- cesloven. Sag om spørgsmål af ekspropriationernes lovlighed skal anlægges ved domstolene inden 6 måneder fra ekspropriationsdatoen. Med hensyn til de enkelte løbenumre passerede følgende: Lb. nr. 21. Matr. nr. 2148cx Århus Bygrunde Ejer: Toldkammeret ApS. Lb. nr. 24. Matr. nr. 2201a Århus Bygrunde Ejer: Banedanmark. Under ejendommen henlægges vederlagsfrit efter anlæggets udførelse følgende areal: Af lb. nr. 154, matr. nr. 2201f Århus Bygrunde ca. 85 m 2

13 Lb. nr Litra c Assedrup By, Nølev Ejer: Odder Kommune. Lb. nr Matr. nr. 24a Assedrup By, Nølev Ejeren, Midtjyske Jernbaner A/S, mødte ved Steen Laustsen. Under ejendommen henlægges vederlagsfrit efter anlæggets udførelse følgende areal: Af lb. nr. 130, litra c Assedrup By, Nølev ca. 70 m 2 Lb. nr Matr. nr. 310 Vejlby By, Ellevang Ejer: Banedanmark. Under ejendommen henlægges vederlagsfrit efter anlæggets udførelse følgende are a- ler: Af lb. nr. 133, matr. nr. 6on Vejlby By, Ellevang ca. 120 m 2 Af lb. nr. 134, litra fc Vejlby By, Ellevang ca. 100 m 2 Lb. nr Matr. nr. 6on Vejlby By, Ellevang Ejer: Aarhus Kommune. Lb. nr Litra fc Vejlby By, Ellevang Ejer: Aarhus Kommune.

14 Lb. nr Matr. nr. 1t Hjelmager By, Skødstrup Ejerne, Niels Christian Knudsen, Inger Marie Stone, Søren Ole Knudsen og Boet e f- ter Georg Hastrup, mødte ikke. Lb. nr Matr. nr. 1ae Hjelmager By, Skødstrup Ejeren, Boligforeningen Vesterbo, mødte ved inspektør Chris Mikkelsen og ejendomsfunktionær Toni Christiansen. Lb. nr Matr. nr. 15bb Segalt By, Skødstrup Ejer: Aarhus Kommune. Lb. nr Matr. nr. 30a Segalt By, Skødstrup Ejer: Banedanmark. Lb. nr Matr. nr. 42g Mørke By, Mørke Ejeren, DSB Ejendomsudvikling A/S, mødte ved Harrie Horsmans. Lb. nr Matr. nr. 42a Mørke By, Mørke Ejer: Banedanmark. Under ejendommen henlægges vederlagsfrit efter anlæggets udførelse følgende areal: Af lb. nr. 139, matr. nr. 42g Mørke By, Mørke ca. 245 m 2

15 Lb. nr Matr. nr. 42a Kolind By, Kolind Ejer: Banedanmark. Under ejendommen henlægges vederlagsfrit efter anlæggets udførelse følgende areal: Af lb. nr. 144, matr. nr. 42h Kolind By, Kolind ca. 210 m 2 Lb. nr Matr. nr. 2af Thorsager By, Thorsager Ejeren, Jan Kjær Madsen, mødte sammen med sin hustru Linda Denise Quirol. Lb. nr Matr. nr. 2ag Thorsager By, Thorsager Ejeren, Berit Friis Helbo, mødte sammen med sin ægtefælle Anders Helbo. Lb. nr Matr. nr. 42g Kolind By, Kolind Ejer: Syddjurs Kommune. Skriftligt erstatningsforslag sendes til ejeren. Lb. nr Matr. nr. 28a Trustrup By, Lyngby Ejer: Banedanmark. Under ejendommen henlægges vederlagsfrit efter anlæggets udførelse følgende areal: Af lb. nr. 146, matr. nr. 28d Trustrup By, Lyngby ca. 230 m 2 Lb. nr Matr. nr. 28d Trustrup By, Lyngby Ejeren, DSB, mødte ved Harrie Horsmans.

16 Lb. nr Matr. nr. 3h Ålsø By, Ålsø Ejeren, Henning Hansen, mødte ikke. Lb. nr Matr. nr. 1pk Hessel Hgd., Ålsø Ejeren, Hessel Landbrug ApS, mødte ved Søren Erikstrup. FORLIG: For det afståede areal, ca. 300 m 2, og for samtlige ulemper, herunder defigurering og nedklassificeret areal For ændring af markkort Skattekompensation Da diskontoen på ekspropriationstidspunktet udgjorde 0,00 % p.a., forrentes erstatningen ikke. Søren Erikstrup kr kr. 22 kr. Anlægsmyndighedens repræsentant tiltrådte ovenstående forlig. Morten Springdorf Lb. nr Matr. nr. 12 Hessel Hgd., Ålsø Ejer: Banedanmark. Under ejendommen henlægges vederlagsfrit efter anlæggets udførelse følgende areal: Af lb. nr. 148, matr. nr. 1pk Hessel Hgd., Ålsø ca. 300 m 2 Lb. nr Matr. nr. 7b Grenaa Markjorder Ejer: Norddjurs Kommune. Følgende ændres i fortegnelsen: Ejendommen pålægges servitut om vejret for matr. nr. 225a Grenaa Markjorder (b a-

17 nen) ændres fra 75 m 2 til 0 m 2, da vejarealet som oplyst af kommunens repræsentant er offentligt vejareal. Lb. nr Matr. nr. 7oc Grenaa Markjorder Ejer: Norddjurs Kommune. Følgende ændres i fortegnelsen: Ejendommen pålægges servitut om vejret for matr. nr. 225a Grenaa Markjorder (b a- nen) ændres fra 425 m 2 (heraf 350 m 2 privat fællesvej) til 75 m 2, da vejarealet som oplyst af kommunens repræsentant er offentligt vejareal. Lb. nr Matr. nr. 225a Grenaa Markjorder Ejer: Banedanmark. Under ejendommen henlægges vederlagsfrit efter anlæggets udførelse følgende arealer: Af lb. nr. 150, matr. nr. 7b Grenaa Markjorder ca. 45 m 2 Af lb. nr. 151, matr. nr. 7oc Grenaa Markjorder ca. 25 m 2 Lb. nr Matr. nr. 102a Thorsager By, Thorsager Ejer: Banedanmark. Lb. nr Matr. nr. 2201f Århus Bygrunde Ejer: Aarhus Kommune.

18 Hermed afsluttedes forretningen. Mette Plejdrup Nielsen Holger Hedegaard Uffe Henneberg Jens Ole Juhler Bent Braüner /Helle Johansen Udskriftens rigtighed bekræftes. Helle Johansen

Bilag til rettelsesblad nr. 3. 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk

Bilag til rettelsesblad nr. 3. 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk Bilag til rettelsesblad nr. 3 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk Projektændringer i forbindelse med ekspropriation VD/16.09.2012/sckj UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 25. marts 2009) 19. hæfte Onsdag den 25. marts 2009 kl.

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 31 Vallensbæk og Høje-Taastrup Kommuner Stationering 8.900 11.600

Arealfortegnelse nr. 31 Vallensbæk og Høje-Taastrup Kommuner Stationering 8.900 11.600 Arealfortegnelse nr. 31 Vallensbæk og Høje-Taastrup Kommuner Stationering 8.900 11.600 2 Banedanmark Den nye bane København- Ringsted Arealfortegnelse nr. 31 Maj 2014 Løbenumre 081, 083-087, 090-091, 100-101,

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 77. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning, ekspropriation og

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER AARHUS - GRENAA (Besigtigelsesforretningen den 25. april 2018) 6. hæfte Onsdag

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af en ny bane København-Ringsted 180. hæfte Besigtigelses- og ekspropriationsforretningen den

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af Den nye bane København-Ringsted 198. hæfte Møde den 17. december 2018 Solrød Kommune Mandag

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen EKSTRAKTUDSKRIFT Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt Udbygning af danske jernbanelandanlæg mellem Ringsted og 91.

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 26. og 27. marts 2014) 2. hæfte

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 29. september 2014) 3. hæfte

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 7. november 2006) 7. hæfte Tirsdag den 7. november 2006

Læs mere

VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE

VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE - 1 - Indhold 1. Lovhjemmel... 3 2. Åstedsforretning... 3 3. Ekspropriationsbeslutning... 3 4. Klagemuligheder...

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 18. og 19. marts 2014) 1. hæfte

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG Torsdag den 5. marts 2014 kl. 9.30 samledes overtaksationskommissionen på pendlerpladsen ved Haverslev. Til stede

Læs mere

Aftale mellem Albertslund Kommune og Banedanmark

Aftale mellem Albertslund Kommune og Banedanmark Aftale på ekspropriationsvilkår mellem Banedanmark og om erstatning for arealer mv. på matr. nr. 84c Vallensbæk By, Vallensbæk og 120 Taastrup-Valby By, Taastrup Nykirke, lb. nr. 434 og 437 i forbindelse

Læs mere

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 Side 1 Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 I anledning af anlæg af dobbeltrettet cykelsti langs Faxevejs og Rønnedevejs sydside fra Rønnede til Faxe, afholdtes

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN HOLSTEBRO N - AULUM CYKELSTI VED SKIVEVEJ (Besigtigelsesforretningen den 3. november 2015) 24. hæfte Tirsdag

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 78. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning og ekspropriation den

Læs mere

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION TIL FORBEDRING AF VEJE Pjecen beskriver, hvad der sker, når staten eksproprierer. Hvad ekspropriation betyder Hvorfor der er en Ekspropriationskommission,

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af en ny bane København-Ringsted 179. hæfte Besigtigelses- og ekspropriationsforretningen den

Læs mere

Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109.

Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109. Bjergvej 109 Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109. Det nødvendige anlægsarbejde vil berøre privat ejendom. Byrådet har derfor vedtaget, at såfremt det

Læs mere

UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN for Nord og Vestsjælland

UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN for Nord og Vestsjælland UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN for Nord og Vestsjælland Forretningen den 18. juni 2013, Sag SJ 5-2013 Sag: Fastsættelse af erstatning for overtagelse af ca. 11,27 ha.

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen EKSTRAKTUDSKRIFT Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt Udbygning af danske jernbanelandanlæg mellem Ringsted og Holeby

Læs mere

Ekspropriation af Hovedstadens Letbane

Ekspropriation af Hovedstadens Letbane Ekspropriation af Hovedstadens Letbane Hovedstadens Letbane Hovedstadens Letbane vil strække sig over 27 km fra Lyngby til Ishøj og er planlagt til at åbne i 2021. Den vil køre på tværs af S-togsnettet

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL -------------------------------------------------------- Cykelsti Allingåbro - Ørsted: Side 1-8 -------------------------------------------------------- Norddjurs Kommune påtænker

Læs mere

Fortegnelse over ejer af ejendomme m.v., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Herning Kommune agter at gennemføre i anledning af

Fortegnelse over ejer af ejendomme m.v., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Herning Kommune agter at gennemføre i anledning af Herning kommune Arealfortegnelse Version 1.1 (2017-09-13) Fortegnelse over ejer af ejendomme m.v., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Herning Kommune agter at gennemføre i anledning af Byudvikling

Læs mere

Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune

Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune 1. INDLEDNING 1.1 ORIENTERING Denne vejledning er udarbejdet med det formål at orientere om den procedure,

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 1

Arealfortegnelse nr. 1 nr. 1 Vedrørende ekspropriation til forlængelse af Jøncksvej i Rødby Udarbejdet den 19. september 2018. Fortegnelse over ejere og brugere af ejendomme mv., der vil blive berørt af en ekspropriation, som

Læs mere

Lov om offentlige veje m.v.

Lov om offentlige veje m.v. Lov om offentlige veje m.v. Nr. 1520 af 27. december 2014 Transportministeriet LF 20 14/15 Kapitel 10 Ekspropriation og taksation Ekspropriationsmyndigheder 94. Ekspropriation til kommunale vejanlæg sker

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Lov nr. 1520 om offentlige veje m.v. af 27. december 2014 Kapitel 10 Ekspropriation og taksation Ekspropriationsmyndigheder 94. Ekspropriation til kommunale

Læs mere

Private fællesveje i området bliver administreret efter reglerne i privatvejslovens afsnit III (byreglerne), jf. privatvejslovens 3, stk. 1.

Private fællesveje i området bliver administreret efter reglerne i privatvejslovens afsnit III (byreglerne), jf. privatvejslovens 3, stk. 1. Dato 8. april 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/16754-18 Side 1/6 Spærring af vejadgang til Vestre Strandvej 6 I brev af 20. november 2015 har Landinspektører

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Etablering af støjskærm ved Sundbrovej, Svendborg 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 3.-4.

Læs mere

EKSPROPRIATION OG TAKSATION

EKSPROPRIATION OG TAKSATION L 2014-12-27 nr 1520 Offentlige veje m.v. Kapitel 10 EKSPROPRIATION OG TAKSATION Ekspropriationsmyndigheder 94 Ekspropriation til kommunale vejanlæg sker efter reglerne i dette kapitel. Transportministeren

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom

Bekendtgørelse af lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom LBK nr 1161 af 20/11/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 3. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 401-28 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1520

Læs mere

Vi skal derfor bede Kommunen tage stilling til disse udlæg efter privatvejslovens 11, stk. 2 og 4.

Vi skal derfor bede Kommunen tage stilling til disse udlæg efter privatvejslovens 11, stk. 2 og 4. Dato 6. august 2014 Dokument 14/01667 Side Klage over sagsbehandling ved arealoverførsel - Den private fællesvej F vej Folketingets Ombudsmand har i brev af 28. maj 2014 til Vejdirektoratet bedt direktoratet

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen EKSTRAKTUDSKRIFT Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt Udbygning af danske jernbanelandanlæg mellem Ringsted og Holeby

Læs mere

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje.

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for ekspropriation i henhold til lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. Ekspropriation til regnvandsbassin ved Birkelse Med henblik på

Læs mere

Elektrificering og ekspropriation

Elektrificering og ekspropriation Elektrificering og ekspropriation Hvad betyder det for dig som nabo til jernbanen? Elektrificering og ekspropriation hvad betyder det for dig? Banedanmark er i gang med at elektrificere store dele af det

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 1

Arealfortegnelse nr. 1 nr. 1 Vedrørende ekspropriation til forlægning af Herredsvejen Udarbejdet den 26. april 2019. Fortegnelse over ejere og brugere af ejendomme mv., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Skanderborg

Læs mere

I N T R O D U K T I O N

I N T R O D U K T I O N I N T R O D U K T I O N Det er amtsrådets ansvar at skabe sikre og hensigtsmæssige vej- og trafikforhold til gavn for den nordjyske befolkning. Til dette formål kan amtsrådet blandt andet ved ekspropriation

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen

Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 83. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning og ekspropriation den

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen

Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 162. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning den 26. august 2014.

Læs mere

INFORMATIONSMØDE 16. november 2011 MOTORTRAFIKVEJ BREDSTEN - VANDEL

INFORMATIONSMØDE 16. november 2011 MOTORTRAFIKVEJ BREDSTEN - VANDEL INFORMATIONSMØDE 16. november 2011 MOTORTRAFIKVEJ BREDSTEN - VANDEL 1 PROGRAM 19.00 Velkomst / Præsentation Konkursforløbet Projektets nye tidsplan som følge af konkurs Ca. 19.30 Ekspropriation Støj, nærhed

Læs mere

Lov om Aarhus Letbane

Lov om Aarhus Letbane LOV nr 432 af 16/05/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2010-4621 Senere ændringer til forskriften LOV nr 155 af 18/02/2015

Læs mere

Degnevænget ikke er blevet udmatrikuleret fra skolens areal, hvorfor der ikke er en klar afgrænsning

Degnevænget ikke er blevet udmatrikuleret fra skolens areal, hvorfor der ikke er en klar afgrænsning Dato 29. juni 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 16/06657-6 Side 1/7 Medd. klager, at VD ikke kan tage still. til klagen pga. ingen fv-afgør. I e-mail

Læs mere

Vi skal derfor anmode kommunen om at genoptage sagen til fornyet behandling og træffe en ny lovlig afgørelse.

Vi skal derfor anmode kommunen om at genoptage sagen til fornyet behandling og træffe en ny lovlig afgørelse. Dato 2. december 2014 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon 7244 3119 Dokument 14/15740-7 Side 1/5 Godkendelse af udlæg af privat fællesvej, matr. nr. 1 c Snejbjerg By, Snejbjerg

Læs mere

Jernbanen og ekspropriation

Jernbanen og ekspropriation Jernbanen og ekspropriation Ekspropriationer ved anlægsarbejder på banen Ekspropriation på banen Thisted Hjørring Aalborg Frederikshavn Før byggeriet af nye jernbaneanlæg eller udvidelse af eksisterende

Læs mere

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken Dato 15. juni 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon Dokument 15/06153-4 Side 1/5 Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken

Læs mere

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Lov nr. 1520 om offentlige veje m.v. af 27. december 2014 Kapitel 5 Sikring af Vejanlæg Pålæg af byggelinjer 40. Vejmyndigheden kan pålægge vejbyggelinjer, når

Læs mere

Plads til letbanen - værd at vide om ekspropriation

Plads til letbanen - værd at vide om ekspropriation Plads til letbanen - værd at vide om ekspropriation Hovedstadens Letbane Hovedstadens Letbane vil strække sig over 28 km mellem Lyngby og Ishøj og er planlagt til at åbne i 2023/2024. Den vil køre på tværs

Læs mere

Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste. Den 6. juli 2017

Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste. Den 6. juli 2017 Udsendt til vejberettigede naboejendomme - jfr. adresseliste Den 6. juli 2017 Omlægning af del af Mejerivej og nedklassificering af del af Præstestien høring Vedr. ejendommen: Skive Kommune har fra fa.

Læs mere

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme Trafik og Veje Rådhuspladsen 1 DK 3300 Frederiksværk 3. september 2015 Side 1 af 4 Sagsnr 2014/0010182 CPR/CVR Bent Brønnum Rygårds Alle 34, Tibirke Sand 3300 Frederiksværk Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By,

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2011 10/07895 NEDLÆGGELSE AF VEJAREAL Vejdirektoratet har behandlet din klage af 21. juni 2010 på vegne af klagerne, N vej 6, over Kommunens afgørelse

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Etablering af ny fjordforbindelse ved Frederikssund (Rute 53 Frederikssund Elverdam) 5. hæfte Besigtigelsesforretningen

Læs mere

Kommunaldirektører og direktør i Region Hovedstaden

Kommunaldirektører og direktør i Region Hovedstaden Notat Emne: Fra: Til: Kopi til: Orientering om igangsættelse af ekspropriation og understøttende kommunikation Hovedstadens Letbane Kommunaldirektører og direktør i Region Hovedstaden Tekniske direktører

Læs mere

Landinspektør L blev frifundet

Landinspektør L blev frifundet Om en landinspektørs sagstilrettelæggelse i forbindelse med afgivelse af en lykke- og fromme-erklæring I en matrikulær sag om udstykning af to ejendomme, som skulle have adgang til offentlig vej via en

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen

Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 78. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning og ekspropriation den

Læs mere

Ekspropriation. af arealer og ejendomme til statens veje

Ekspropriation. af arealer og ejendomme til statens veje Ekspropriation af arealer og ejendomme til statens veje Information om Ekspropriation af arealer og ejendomme til vejanlæg Denne pjece beskriver, hvad der sker i forbindelse med en ekspropriation af arealer

Læs mere

Nedlæggelse af Markedspladsen som offentlig p-plads

Nedlæggelse af Markedspladsen som offentlig p-plads Dato 17. marts 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/11122-15 Side 1/5 Nedlæggelse af Markedspladsen som offentlig p-plads I e-mail af 30. juli 2015 har

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 192 alm. del stillet af udvalget den 29. januar 2019 efter ønske fra ikke medlem af udvalget Rasmus Prehn (S).

Besvarelse af spørgsmål 192 alm. del stillet af udvalget den 29. januar 2019 efter ønske fra ikke medlem af udvalget Rasmus Prehn (S). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 ERU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 192 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 25. februar 2019 Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Ringsted-Femern Banen 3.maj 2018 1 Dagsorden 1. Velkommen 2. Generelt om Ringsted-Femern Banen 3. Arealerhvervelse 4. Eldrift og beplantning

Læs mere

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Torsten Forsberg Center for Teknik og Miljø Trafik og Ressourcer 10. april 2019 Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Byrådet i Gribskov Kommune har truffet foreløbig

Læs mere

Landinspektør L blev tildelt en irettesættelse

Landinspektør L blev tildelt en irettesættelse Om en landinspektørs utilstrækkelige grundlag for afgivelse af erklæring om vejret I en matrikulær sag om arealoverførsel og udvidelse af en privat fællesvej på kortet havde landinspektør L afgivet erklæring

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. april / Søren Peter Kongsted

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. april / Søren Peter Kongsted DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. april 2013 12/05101-22 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 OMLÆGNING AF NY VEJADGANG I brev af 10. maj 2012 har du på vegne af ejeren af R vej 41, klaget

Læs mere

Protokol. Ekspropriationer i medfør af lov om offentlige veje samt lov om planlægning

Protokol. Ekspropriationer i medfør af lov om offentlige veje samt lov om planlægning Protokol Ekspropriationer i medfør af lov om offentlige veje samt lov om planlægning Ekspropriation til nyt Aalborg Universitetshospital etape II Med henblik på ekspropriation til sikring af ovennævnte

Læs mere

NORDLIG OMFARTSVEJ VED NÆSTVED INFORMATIONSMØDE DEN 2. APRIL 2013

NORDLIG OMFARTSVEJ VED NÆSTVED INFORMATIONSMØDE DEN 2. APRIL 2013 NORDLIG OMFARTSVEJ VED NÆSTVED INFORMATIONSMØDE DEN 2. APRIL 2013 NIELS KORSGAARD PROJEKTLEDER - VEJDIREKTORATET PROGRAM Kl. 19.00-19.10: Velkomst v/ Projektleder Niels Korsgaard Kl. 19.10-19.20 : Procedurer

Læs mere

Lov om Private Fællesveje

Lov om Private Fællesveje Lov om Private Fællesveje Istandsættelse og Vedligeholdelse 17. Før kommunalbestyrelsen træffer afgørelse om, at en privat fællesvej skal istandsættes eller vedligeholdes, eller om at ændre en tidligere

Læs mere

Du oplyser, at ejendommen Nørre Snedevej 94 på grund af en fejl ikke fik vejret til Nørre Snedevej, dengang vejen i 1970 blev ombygget.

Du oplyser, at ejendommen Nørre Snedevej 94 på grund af en fejl ikke fik vejret til Nørre Snedevej, dengang vejen i 1970 blev ombygget. Dato 28. april 2016 Sagsbehandler Ivan Skaaning Hansen Mail ih5@vd.dk Telefon +45 7244 3112 Dokument 16/00733-15 Side 1/10 Vejdirektoratets endelige afgørelse vedrørende din klage over Hedensted Kommunes

Læs mere

Kommunevejen fortsætter i en privat fællesvej. LandSyd søgte derfor videre om tilladelse til at nedlægge den tilknyttede private fællesvej.

Kommunevejen fortsætter i en privat fællesvej. LandSyd søgte derfor videre om tilladelse til at nedlægge den tilknyttede private fællesvej. TEKNIK & MILJØ Vej og Park Dato: 1. november 2016 Sagsnr.: 12/20575 Kontaktperson: Carsten Wagner Sørensen Dir. tlf.: 7996 6212 Fax: 7539 3444 E-mail: cws@vejen.dk EAN-nr.: 5798005410157 Annonce Annonce

Læs mere

PROTOKOL. over. Torsdag den 10 juli 2008 kl.9.00 mødtes repræsentanter for Odder Kommune med de berørte lodsejere.

PROTOKOL. over. Torsdag den 10 juli 2008 kl.9.00 mødtes repræsentanter for Odder Kommune med de berørte lodsejere. PROTOKOL over Åstedsforretning afholdt i henhold til lov om offentlige veje, LBK nr. 671 af 19.08.99, 43, 45, 47-49 og 51-67 vedrørende erhvervelse af areal til svingbane på Rådhusgade. Torsdag den 10

Læs mere

Arealforhold og ekspropriationer København-Ringsted Banen

Arealforhold og ekspropriationer København-Ringsted Banen Arealforhold og ekspropriationer København-Ringsted Banen Indhold Indledning 3 Den nye bane 4 Arealerne til den nye bane 5 Sådan er reglerne 6 Sådan foregår det 7 Ekspropriationer 9 Øvrige forhold 12 Klagemuligheder

Læs mere

11920 Syd om Regstrup. Møde nr. 2 i Naboforum den 17. august 2016

11920 Syd om Regstrup. Møde nr. 2 i Naboforum den 17. august 2016 11920 Syd om Regstrup Møde nr. 2 i Naboforum den 17. august 2016 Dagsorden 1. Velkomst og status på projektet 2. Oldtidsfund ved Skovvejen v/ museumsinspektør Lone Claudi- Hansen, Museum Vestsjælland 3.

Læs mere

Vejledning om enkeltbetalingsordningen ved ekspropriation

Vejledning om enkeltbetalingsordningen ved ekspropriation Vejledning om enkeltbetalingsordningen ved ekspropriation Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv Kolofon Vejledning om enkeltbetalingsordningen ved ekspropriation

Læs mere

Jernbanen og arealforhold

Jernbanen og arealforhold Jernbanen og arealforhold Jernbanen og arealforhold ISBN 978-87-90682-91-0 Layout: Banedanmark Foto: Peter Thornvig Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Jernbanen

Læs mere

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall Dato 2. oktober 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 15/07542-23 Side 1/5 Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall I brev af 5. maj 2015 har du klaget over

Læs mere

BESIGTIGELSESFORRETNING AARHUS LETBANE, ETAPE 1

BESIGTIGELSESFORRETNING AARHUS LETBANE, ETAPE 1 BESIGTIGELSESFORRETNING AARHUS LETBANE, ETAPE 1 2 DAGSORDEN FOR FREMLÆGGELSEN Kort introduktion v. Ole Sørensen, Letbanesekretariatet Status og tidsplan etape 1 v. Morten Springdorf, Letbanesekretariatet

Læs mere

Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens sagsnr. 16/12698

Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens sagsnr. 16/12698 Dato 15. december 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/11187-14 Side 1/6 Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens

Læs mere

Vi har senest modtaget jeres bemærkninger af 11. august 2014 til Kommunens udtalelse af 5. august 2014.

Vi har senest modtaget jeres bemærkninger af 11. august 2014 til Kommunens udtalelse af 5. august 2014. Dato 16. september 2014 Dokument 14/07355 Side Vejen Kommunes afslag på at nedlægge den private fællesvej Å vej 1-3 Vejdirektoratet har behandlet jeres klage af 21. maj 2014. Det fremgår af sagens oplysninger,

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 1 Udarbejdet den 11. december 2018

Arealfortegnelse nr. 1 Udarbejdet den 11. december 2018 Udarbejdet den 11. december 2018 Fortegnelse over ejere og brugere af ejendomme mv., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Favrskov Kommune gennemfører i forbindelse med forlængelse og udvidelse

Læs mere

Protokol til åstedsforretning.

Protokol til åstedsforretning. Protokol til åstedsforretning. Randers kommune har planlagt en ombygning af krydset Hadsundvej/Glentevej/Gråpilevej til lyssignalreguleret kryds. Der blev derfor afholdt åstedsforretning den 12. august

Læs mere

Høringsbrev om ændring af vejudlæg

Høringsbrev om ændring af vejudlæg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejere af matr. nr. 57, 123a, 123c, 647, 648, 649, 950, 1367 og 1379 Utterslev, København 23-02-2017 Sagsnr. 2017-0102970 Dokumentnr.

Læs mere

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016.

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016. Dato 10. juni 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/04841-20 Side 1/5 Ekspropriation af del af matr. nr. 4ek og 4cd Kregme By, Kregme, anlæg af sti

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 1

Arealfortegnelse nr. 1 nr. 1 Vedrørende ekspropriation til udvidelse af Grenevej og etablering af dobbeltrettet cykelsti Udarbejdet den 24. oktober 2018 Fortegnelse over ejere og brugere af ejendomme mv., der vil blive berørt

Læs mere

Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven) Lovbekendtgørelse nr. 1048 af 3. november 2011 Kapitel 5 Ekspropriation og taksation Ekspropriation 43. Når almenvellet kræver det, kan vedkommende

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 27. februar 2007 KENDELSE Klager ctr. Estatemæglerne Birkelev & Thobo ApS Nørregade 24 6700 Esbjerg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede er erstatningsansvarlig over for klager som følge

Læs mere

Else Helene Nielsen. Udsigtsvangen Nykøbing Sj. Den 11. juli Meddelelse om ekspropriationsbeslutning

Else Helene Nielsen. Udsigtsvangen Nykøbing Sj. Den 11. juli Meddelelse om ekspropriationsbeslutning Else Helene Nielsen Udsigtsvangen 16 4500 Nykøbing Sj Den 11. juli 2018 Meddelelse om ekspropriationsbeslutning Under henvisning til åstedsforretningen 30. november 2017 på din ejendom matr. nr. 6b og

Læs mere

Afgørelse af klage over påbud om fjernelse af genstande fra vej Syddjurs Kommunes sagsnr. 13/15101

Afgørelse af klage over påbud om fjernelse af genstande fra vej Syddjurs Kommunes sagsnr. 13/15101 Dato 20. maj 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/03893-12 Side 1/6 Afgørelse af klage over påbud om fjernelse af genstande fra vej Syddjurs Kommunes sagsnr.

Læs mere

BESIGTIGELSESFORRETNING AARHUS LETBANE, ETAPE 1

BESIGTIGELSESFORRETNING AARHUS LETBANE, ETAPE 1 BESIGTIGELSESFORRETNING AARHUS LETBANE, ETAPE 1 2 DAGSORDEN FOR FREMLÆGGELSEN Kort introduktion v. Ole Sørensen, Letbanesekretariatet Status og tidsplan etape 1 v. Morten Springdorf, Letbanesekretariatet

Læs mere

Om en landinspektørs adfærd i forbindelse med en ændring af vejareal på matrikelkortet

Om en landinspektørs adfærd i forbindelse med en ændring af vejareal på matrikelkortet Om en landinspektørs adfærd i forbindelse med en ændring af vejareal på matrikelkortet En vejberettiget til en privat fællesvej blev opmærksom på, at landinspektør L havde forsøgt en indsnævring af vejen

Læs mere

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev VVM-undersøgelse 26. juni 2017 Kolding Herreds Landbrugsforening Emner vi behandler i aften Generel præsentation af projektet og VVM-processen Erfaringer fra andre

Læs mere

Udskillelse af vejareal på ejendommen, matr. nr. 6 nz Skovlunde by, Skovlunde beliggende Lindeengen 1.

Udskillelse af vejareal på ejendommen, matr. nr. 6 nz Skovlunde by, Skovlunde beliggende Lindeengen 1. Christian Vitring og Jane Petersen Lindeengen 1 2740 Skovlunde JURIDISK KONTOR Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Udskillelse af vejareal på ejendommen, matr. nr. 6 nz

Læs mere

Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 9.

Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 9. TS82101-00046 Udskrift af forhandlingsprotokollen for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N For Århus og Holstebro Forretning den 9. april 2018 Mandag den 9. april 2018, ca. kl. 10.20 samledes

Læs mere

Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE)

Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE) Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE) Dagsorden 1. Velkomst 2. Baggrund Anlægslov og VVM-undersøgelser 3. Status for Ringvejen v/holbæk Kommune 4. Tidsplan

Læs mere

Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 9.

Udskrift. forhandlingsprotokollen. for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N. For Århus og Holstebro. Forretning den 9. TS82101-00045 Udskrift af forhandlingsprotokollen for O V E R T A K S A T I O N S K O M M I S S I O N E N For Århus og Holstebro Forretning den 9. april 2018 Mandag den 9. april 2018, kl. 10.00 samledes

Læs mere