Bestyrelsen beretning året 2018.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsen beretning året 2018."

Transkript

1 Bestyrelsen beretning året har været et år med stadig stigende tilslutning til Landsforeningen Autisme, der på landsplan nu tæller næsten medlemmer. I kreds Trekanten er medlemstallet i perioden fra 1. januar 2018 til 31. januar 2019 steget fra 439 til 468 medlemmer. Det er både den største stigning og det højeste antal medlemmer, vi nogensinde har haft. I bestyrelsen er vi glade for den stigende tilslutning. Arbejdet i bestyrelsen - Årets indsatsområder I øjeblikket tæller bestyrelsen 6 medlemmer. Lone Vejby Geil og Lena Juhler, der begge er fra Kolding. Fra Fredericia sidder Dorthe Binzer Hansen, Dorte S. Jensen og Lars Brødsgaard og fra Vejle Annette Christiansen. Og som suppleant har vi Lisa M. Berrig, som er fra Vejle. Kredsens formand Dorte S. Jensen er også blevet valgt som suppleant til hovedbestyrelsen. Lars Brødsgaard har valgt at stoppe. Tak for alt det, du har gjort for Kreds Trekanten. Vi kommer til at savne dig. 10 år - det er mange år. Held og lykke fremover. Vi har gennem året holdt 7 møder i bestyrelsen. De områder og aktiviteter, vi har haft fokus på er: Arbejdet med at lave aktuelle arrangementer for vores medlemmer og andre, der har interesse i emner, der gør os klogere på autisme. Så vidt som muligt at være med i det handicappolitiske arbejde i kommunerne og påvirke det politiske arbejde. Det er primært sket gennem arbejdet i handicaprådene. At kunne tilbyde kredsens medlemmer bisidderbistand, fx ved møder med kommunale instanser. Få etableret flere netværksgrupper. Arrangementer i 2018 Årets første arrangement var den 29. januar, hvor temaet var at flytte hjemmefra. Vi havde besøg af Christina Pape og Christian Fruergaard Hansen, der begge har erfaringer som ledere af botilbud til bl.a. unge og voksne med autismediagnoser bla. Spurvetoften i Brejning. På den måde dækkede vi emnet bredt. Det var både for dårlige og bedre autister.

2 14. april holdt vi igen temadag. Det foregik på Ådalsskolen i Kolding. Temaerne var: ny viden på autismeområdet, søskende og familieliv og autisme og angst. Målgruppen var forældre. Vi havde hyret psykolog Søren Glistrup til at lede os gennem dagen. Det var 3. gang vi holdt temadag. Hver gang er der fuldt hus. Vi var 50 deltagere og kunne lige være i lokalerne. 16. maj havde vi landsforeningens socialrådgiver Ulla Kjer til at fortælle om lovgivningen og overgangen fra ung til voksen. I juni havde CSV i Kolding inviteret kredsens medlemmer til at høre om STU-tilbuddet i Kolding. Der var pænt fremmøde, og det resulterede i, at kredsens medlemmer efterfølgende blev inviteret til et arrangement om stress, hvilket mellem 30 og 40 medlemmer benyttede sig af. Vi vil arbejde på at fastholde samarbejdet mellem vores kreds og CSV i Kolding i den kommende sæson. Den 25. september havde vi vores landsformand Heidi Thamestrup til at fortælle om skolevægring. Der var 80 tilmeldte. Vi synes ikke helt, at oplægget levede op til vores forventninger, så vi prøver igen d 3. april I samarbejde med CSV i Kolding havde vi den 11. november besøg af Mette Vahlun med foredraget Mets aspie World - en unge pige med autisme, der fortalte om sit liv og om at have gået på 12 forskellige folkeskoler. Vi var ca.100 deltagere. Vi ser en rigtig god interesse for og opbakning til vores foredragsaktiviteter. Vi er meget glade for de henvendelser, vi får fra jer medlemmer med forslag til emner og indhold til vores arrangementer. Kom endelig med flere. Handicapråd I Fredericia kommune sidder Dorte S. Jensen og i Vejle Annette Christiansen. I Kolding sidder Ida Merete Jørgensen. Både Dorte og Annette sidder i kredsforeningens bestyrelse og Ida er med i kredsen. Så samlet har vi fået rigtig gode muligheder for at holde os opdateret på handicapområdet i alle 3 kommuner, vi dækker i kredsen. Handicaprådene er et høringsorgan, og selvom politikerne og forvaltningerne ikke skal rette sig efter rådet, er det her, vi kan arbejde politisk og blive hørt. Handicaprådet kan fx gøre opmærksom på noget, der ikke fungerer - fx Fredericia STU. Fredericia Kommune Handicaprådet er helt nyt, og det første år er gået med at finde ud, hvad der skal arbejdes med. Derfor er der ikke så meget nyt herfra.

3 Grow Your Life, er et tilbud i Fredericia til de borgere, som er hårdt ramt af deres handicap. Det er et fritidstilbud, der fungerer lidt som et aftenskoletilbud en aften om ugen. Nogle gange er der caféaften med hygge og spil. Hver anden gang er der holdundervisning fx madlavning. Det er fortsat en succes. Vi arbejder meget på, at få et bedre STU tilbud for de unge. Vi vil meget gerne høre fra dem, der har fået at vide, at man kun kan få det tilbud som kommunen tilbyder. Vejle kommune Noget af det første, som blev iværksat i 2018 var at udarbejde en ny handicappolitik. Der blev under Handicaprådet nedsat en gruppe, som skulle arbejde med politikken. Undervejs er der lavet bl.a. workshops. Arbejdet er ikke afsluttet, men det forventes, at den nye handicappolitik snart kommer i høring. I maj blev Centerklasserne drøftet. Formanden for Børne- og Familieudvalget orienterede om en forholdsvis stor tilflytning til kommune, hvilket betyder flere små børn, som så også senere får betydning for skoleområdet, hvilket igen får betydning for budgetterne. Endvidere fortalte han, at man var opmærksom på Skibet Skole pga. de fysiske rammer. Hele Byrådet var blevet inddraget. Da Handicaprådet blev orienteret i maj, var der forskellige løsningsmuligheder, men senere har man kunnet læse i VAF, at kommunen har påtænkt at lave en ny centerafdeling i Give. Skolechefen fortalte, at personalet på bl.a. på Skibet Skole var i gang med et 3-årigt kompetenceforløb. Hun orienterede desuden om et nyt tiltag på hele skoleområdet, fra fravær til fremmøde, hvor der i højere grad skal ske en registrering af fravær og reageres efter kort tids fravær. Handicaprådet mødes i april, hvor man har bedt om en ny orientering i forhold til udviklingen med fraværsregistrering og mht. centerklasserne og en evt. oprettelse af ny Centerafdeling i Give. I august var overgangen fra ung til voksen på dagsordenen. Det blev oplyst fra Myndighedsafdelingen og Handicap- og Familieafdelingen, at visionen er, at der er et godt samarbejde med den enkelte unge og forældrene. Der bliver lavet en samlet plan for, hvad der skal ske, for at den unge kommer videre, hvor der er plads til, at forældre og den unge kan være med i overgangsperioden fra barn til voksen. Der har været afholdt et informationsmøde om overgangen fra barn til voksen i marts måned. Endvidere er der udarbejdet en vejledning på Vejle kommunes hjemmeside

4 e-over-18-aar/overgang-fra-ung-til-voksen/ Her kan man læse om: Hvis man er ung fra 16 år og bor i botilbud, forberedelsesmøde, når du er 17 ½ år og overdragelsesmøde og når du bliver 18 år. Herunder kan man finde råd og vejledning til forældre om, hvad man skal være opmærksom på ved overgangen. Kolding kommune I dialoggruppen omkring Børnehandicap har der været holdt to møder. Gruppen har haft indflydelse på en ny folder om overgangen fra barn til voksen, og gruppens ønske om etablering af en netværksgruppe for søskende til børn med handicap er nu en realitet. Her kommer man i betragtning gennem sin rådgiver. Dialoggruppen prøver, sammen med børnehandicap, at samle nyttig information for familier til børn med handicaps. Det kan være litteratur eller en liste over idrætsmuligheder for børn med særlige behov. Især det sidste spørger mange forældre efter, så kender du til et tilbud, hører vi gerne fra dig. Grenen, hvor nogle af vores voksne børn bor, har haft så meget vokseværk de seneste år, at det nu blev nødvendigt at dele botilbuddet op. Kvisten er skilt fra, og her er tilknyttet borgere med mindre støttebehov end beboere på Grenen har. Tilbage på Grenen er ca 20 beboere, og Kvisten har tilknyttet ca 80. Det klubtilbud, Kolding Kommune startede i 2017, bruges løbende af unge. Det foregår for tiden i CSVs lokaler og er for unge, som bor hjemme hos deres forældre. I sommeren 2018 startede et klubtilbud for mere modne mennesker. Det foregår i Kulturhuset på Levisonsvej om mandagen, hvor klubben kan have lokalerne for sig selv. Efterspørgslen er så stor, at der fra årsskiftet blev udvidet med endnu en klub om torsdagen. Det foregår i Vækststedet på Fynsvej. Stifinder startede for et par år siden som et tilbud på Autismeområdet. Det er nu udvidet til også at dække målgrupperne ADHD og Udviklingshæmmede. Fra den 1. marts i år er det et tilbud til voksne fra 18 år. Børn, unge og pårørende vil fremover få samtaler og støtte fra Børnefamiliehuset. Hvis man har brug for dette forebyggende tiltag eller en hurtig indsats, skal man henvende sig til sin rådgiver. Forløb i Stifinder kan starte uden de store tidskrævende udredninger og bevillinger. Stifinder holder til på Ndr. Ringvej 2.

5 Som nævnt sidste år, fik en lille gruppe borgere mulighed for at være en del af et forløb med titlen Lær at tackle din angst. Udover det generelle tilbud om gruppesamtaler og individuelle samtaler, blev forløbet suppleret med bevægelse, Mindfullness, NADA og sund kost. Forløbet er gennemført hen over forår og sommer 2018, og den kandidatstuderende fra psykologistudiet på SDU, der fulgte forløbet, arbejder på en rapport, der udkommer i løbet af foråret. Forløbet blev støttet med midler fra TRYG-fonden. Senior- og socialforvaltningen har udarbejdet en Pårørende-model, og medarbejdere fra både Grenen og Kvisten deltager i det arbejde for at kvalificere forslagene ift. autismeområdet. Desuden er der ansat en Pårørende-guide, som kan rådgive i samarbejdet mellem borgere og kommunen og også deltage i møder. Vi håber at være klogere på denne del næste år. Bisiddere Vi har i kredsen i øjeblikket én bisidder, der kan trække på sin erfaring fra et mangeårigt arbejde som socialrådgiver. Hun tilbyder medlemmerne at tage med til møder med myndighederne. Der er stadig stort behov for bisiddere. Så har du overskud, tid og lyst til at hjælpe ved at være et par ekstra øjne og ører, hører vi gerne fra dig. Der er mulighed for at komme på en kursusdag d 30. marts 2019, hvor landsforeningen afholder kursus i Høje Tåstrup. Send en mail til dortesjens@mail.dk, hvis du har lyst at hjælpe som bisidder i kredsen. Medlemmer, der har brug for en bisidder kan kontakte Annette Christiansen på: Annettechristiansen64@gmail.com Netværksgrupper I foråret 2018 fik vi på Frivilligcenter Kolding startet 2 nye netværksgrupper op i Kolding. Én gruppe med pårørende til børn i alderen 7-13 år og én, hvor målgruppen er pårørende til unge +14 år. Den sidste gruppe fungerer godt og mødes regelmæssigt, men er lukket for nye deltagere. Den anden gruppe har haft svært ved at mødes og aktiviteten er desværre gået i stå i efteråret. Vi får ofte henvendelser fra forældre, der efterlyser en netværksgruppe. Men det kræver en del interesserede, før der kan startes en ny gruppe bl.a. fordi ønskerne er forskellige mht. geografisk placering, alder og køn. Vi får også ønsker om netværksgrupper, hvor partnere til mennesker med autisme kan mødes. Og endelig er der nogle, der efterspørger grupper, hvor unge med autisme kan mødes. Fra bestyrelsen vil vi gerne støtte

6 oprettelsen af nye grupper og hjælper gerne med de praktiske ting omkring opstarten fx at finde lokaler, hvor man kan mødes. Aktiviteter i Vi har planlagt eller er i gang med planlægningen af arrangementer i 2019 Den 8. april kommer Maiken Ziebell, der er leder af Vendepunktet, Behandlingsskolerne, og fortæller om, hvad skolevægring er, og hvad man kan gøre for at hjælpe som forældre. Den 27 april holder vi igen temalørdag. Igen i år er det psykolog Søren Glistrup, der kommer for at gøre os klogere. Andre idéer og temaer vi har i spil i årsplanlægningen er: Ensomhed blandt unge med autisme, en aften for fædre, grundkursus i autisme, Autismeplusfar og måske konfliktløsning. Vi ser frem mod en spændende sæson. Bestyrelsen Kreds Trekanten

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2016 Indledning 2016 var det tredje år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet for Handicapcenter København

Læs mere

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2015 Indledning 2015 var det andet år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet for Handicapcenter København

Læs mere

Beretning for Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg. Indledning

Beretning for Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg. Indledning Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2013 Indledning 2013 har været et travlt år. Vi har i forbindelse med kommunevalget haft travlt med at søge at gøre politikerne opmærksomme

Læs mere

KURSUSTILBUD forår 2015

KURSUSTILBUD forår 2015 KURSUSTILBUD forår 2015 Om os Rådgivningsafdelingen Rådgivningsafdelingen er en afdeling under Autismecenter Nord-Bo. Vi udbyder autismefaglig rådgivning, supervision, vejledning og undervisning både internt

Læs mere

Årsberetning for året 2013.

Årsberetning for året 2013. Årsberetning for året 2013. Indledning. Vores landsforening har fået nyt medlemssystem og det har betydet at man har fået ryddet lidt op i medlemslisterne, så i år har vi her i Østjylland 1138 medlemmer

Læs mere

Skoleangst hos børn med autisme

Skoleangst hos børn med autisme Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del Bilag 203 Offentligt Inklusionsundersøgelse 2018 Skoleangst hos børn med autisme Siden inklusionsloven i 2012 har Landsforeningen Autisme hvert

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Referat fra generalforsamling onsdag den 18. marts 2015 i Landsforeningen for autisme - Kreds København/Frederiksberg

Referat fra generalforsamling onsdag den 18. marts 2015 i Landsforeningen for autisme - Kreds København/Frederiksberg Referat fra generalforsamling onsdag den 18. marts 2015 i Landsforeningen for autisme - Kreds København/Frederiksberg Forinden generalforsamlingen fik kredsen besøg af landsformand for Landsforeningen

Læs mere

Årsberetning 2012. Netværk og arrangementer:

Årsberetning 2012. Netværk og arrangementer: Årsberetning 2012 Netværk og arrangementer: Vi har nu 12 netværk fordelt over vores kreds, så det netop afsluttede Netværksprojekt som vi fik midler fra Socialministeriet til at lave, har båret frugt.

Læs mere

Disse og andre emner, vi selv bestemmer os for, tager vi fædre op i netværksgruppen. Her kan vi tale tvangsfrit og gå i dybden - hvis vi vil!

Disse og andre emner, vi selv bestemmer os for, tager vi fædre op i netværksgruppen. Her kan vi tale tvangsfrit og gå i dybden - hvis vi vil! Søndag, 30/6 Fælles oplæg Autisme og familien - 2 brødre - én diagnose v/teit og Tore Bang Heerup Oplægget fokuserer på hvordan det er at leve med autisme i familien. Som overskriften siger, handler oplægget

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2014

Nyhedsbrev Oktober 2014 Nyhedsbrev Oktober 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Dette er vores tredje nyhedsbrev i år. Siden sidst har der været sommerferie, og i dette kvartal har satspuljeprojektet haft

Læs mere

Om skolefravær gode råd fra forældrene Afrapportering fra fokusgruppeinterview i Familiegruppe Øst

Om skolefravær gode råd fra forældrene Afrapportering fra fokusgruppeinterview i Familiegruppe Øst Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Om skolefravær gode råd fra forældrene Afrapportering fra fokusgruppeinterview i Familiegruppe Øst Intro En torsdag eftermiddag

Læs mere

Referat Pårørenderåd 6. juni 2019

Referat Pårørenderåd 6. juni 2019 Referat Pårørenderåd 6. juni 2019 Mødelokale 2, Huset, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning kl 17-19.30 Deltagere: Jenny Jensen, (Syrenvænget) Tena Lybkær Nielsen (Rørkjærvej) Annelise Jørgensen, Suppleant Mikael

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Parkinsonforeningen, kreds Sydøstjylland Fredag den 17. marts 2017 på Hotel Bredehus i Bredsten

Referat fra Generalforsamling i Parkinsonforeningen, kreds Sydøstjylland Fredag den 17. marts 2017 på Hotel Bredehus i Bredsten Referat fra Generalforsamling i Parkinsonforeningen, kreds Sydøstjylland Fredag den 17. marts 2017 på Hotel Bredehus i Bredsten Brian bød forsamlingen velkommen, hvorefter vi startede med dagsordenen ifølge

Læs mere

Skoleåret 2015/16. Skoleåret 2016/17

Skoleåret 2015/16. Skoleåret 2016/17 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Til Socialudvalget og Børne- og Ungdomsudvalget 20. februar 2018 Status på den fælles fraværsindsats og fraværsmåltal Baggrund

Læs mere

Halvårsrapport - Straks Teamet

Halvårsrapport - Straks Teamet Halvårsrapport - Straks Teamet Straks Teamet blev etableret d. 01.01.2014, og de første unge blev henvist/henvendte sig i uge 2. De første forløb startede d. 24.01.2014. Der har været en forventning om,

Læs mere

NYHEDSBREV MAJ 2018 NYT FRA FORMANDEN

NYHEDSBREV MAJ 2018 NYT FRA FORMANDEN NYHEDSBREV MAJ 2018 NYT FRA FORMANDEN REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN PÅRØRENDEPROJEKT FRA FORÅRETS FOREDRAG NYT FRA FORMANDEN Kære medlemmer. Sommer- og ferietiden nærmer sig, og i disse dage skinner solen

Læs mere

Projekt Fremtidens Handicapområde Tættere på borgeren

Projekt Fremtidens Handicapområde Tættere på borgeren Projekt Fremtidens Handicapområde Tættere på borgeren Indhold Tættere på borgeren... 3 Status på anden fase af Fremtidens handicapområde... 3 Hvordan har vi arbejdet med borgerinddragelse... 3 Borgerinddragelsen

Læs mere

Årsberetning 2017 for Handicaprådet. i Albertslund Kommune

Årsberetning 2017 for Handicaprådet. i Albertslund Kommune Årsberetning 2017 for Handicaprådet i Albertslund Kommune Årsberetning 2017 for Handicaprådet i Albertslund Kommune Indledning Handicaprådet i Albertslund Kommune udgiver hvert år sin årsberetning. Årsberetningen

Læs mere

Møde i Handicaprådet. Handicaprådet. Dagsorden Referat

Møde i Handicaprådet. Handicaprådet. Dagsorden Referat Handicaprådet FREDERICIA X Mødedato: 2. februar 2017 Blad nr. 1 Mødested: Mødelokale 620, Rådhuset Mødetidspunkt: kl. 17-19 Møde i Handicaprådet Deltagere: Dorte S. Jensen, John Andreassen, Niklas Andersen,

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse.

Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse. Retningslinjer for det personrettede tilsyn med børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, kost- og efterskoler og anbragte på eget værelse. Ansvar Det personrettede tilsyn er anbringende kommunes

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Året 2017 har budt på mange spændende og givende oplevelser og arbejdsopgaver for foreningen Frivilligcenter

Læs mere

Til de politiske udvalg i Skanderborg Kommune.

Til de politiske udvalg i Skanderborg Kommune. Jacob Gewitz og Jens Sønderskov fik ved sidste møde i handicaprådet til opgave at se på følgende punkter i den eksisterende handicappolitik: Bolig efter behov Uddannelse og undervisning Arbejdsliv Efter

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Børn med AUTISME i skolen

Børn med AUTISME i skolen Inklusionsundersøgelse 2017 Børn med AUTISME i skolen Siden inklusionsloven i 2012 har Landsforeningen Autisme hvert år taget temperaturen på børn med autismes trivsel i skolen. Undersøgelsen i år, April

Læs mere

Årsberetning 2016 for Handicaprådet i Albertslund

Årsberetning 2016 for Handicaprådet i Albertslund Indledning Handicaprådet i Albertslund udgiver hermed sin første årsberetning. Årsberetningen skal være med til at sætte fokus på Handicaprådets arbejde generelt og i 2016. Handicaprådet i Albertslund

Læs mere

Undersøgelse af forekomsten af skolevægring i Egedal Kommune i skoleåret 2016/2017

Undersøgelse af forekomsten af skolevægring i Egedal Kommune i skoleåret 2016/2017 1. Velkommen Denne spørgeskemaundersøgelse har til formål at afdække udbredelsen af skolevægring i Egedal i dette skoleår, og hvordan familierne oplever den hjælp, der bliver givet i forbindelse hermed.

Læs mere

Formandsberetning Kreds Limfjord 2017

Formandsberetning Kreds Limfjord 2017 Formandsberetning Kreds Limfjord 2017 Endnu et år er gået, og det er atter blevet tid, til vores årlige generalforsamling. Jeg forstår ikke, hvor tiden er blevet af, det sidste år er fløjet af sted, men

Læs mere

Nødebo Kro Nødebovej Fredensborg

Nødebo Kro Nødebovej Fredensborg BESTYRELSESMØDE, tirsdag 12. maj 2015 Til stede: Kirsten Aunstrup, Bruno Bjerre, Tilde Gylling, Lisa Kragh, Lisbeth Larsen, Jens Lassen, Merete Rosenberg, Camilla Svanebjerg, Søren P. Østergaard Afbud:

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Aftaler for Autismeområdet. Psykiatri- og Handicapområdet

Aftaler for Autismeområdet. Psykiatri- og Handicapområdet Aftaler 2019-2020 for Autismeområdet Psykiatri- og Handicapområdet 2019-2020 2 Dialogbaserede aftaler Psykiatri- og Handicapområdet i Ikast-Brande Kommune er ligesom de andre fagområder en del af det dialogbaserede

Læs mere

Referat fra generalforsamling mandag d 29/ stemmeberettigede medlemmer.

Referat fra generalforsamling mandag d 29/ stemmeberettigede medlemmer. den 29. januar 2018 Referat fra generalforsamling mandag d 29/1 2018 23 stemmeberettigede medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen forslog Christian Platen som dirigent, Vedkommen blev valgt.

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

Brugertilfredshed i SOF 2017

Brugertilfredshed i SOF 2017 Brugertilfredshed i SOF 2017 Bilag Den 21. juni 2017 Socialforvaltningen KØBENHAVNS www.kk.dk KOMMUNE Side Kort om undersøgelsen Socialudvalget har besluttet, at Socialforvaltningen skal arbejde systematisk

Læs mere

Referat af styregruppemøde d. 23/2 2015

Referat af styregruppemøde d. 23/2 2015 Referat af styregruppemøde d. 23/2 2015 Til stede: Hanne Heilmann, bestyrelsesmedlem i Nivåhøj III Peter Vilain, afdelingsformand i Nivåhøj III Helge From, afdelingsformand i Kvartererne Ole Månsson, souschef

Læs mere

TEMA AFTEN FRA BARN TIL VOKSEN MED HANDICAP

TEMA AFTEN FRA BARN TIL VOKSEN MED HANDICAP TEMA AFTEN FRA BARN TIL VOKSEN MED HANDICAP Målgruppe: Forældre med barn med handicap i alderen 15-18 år. Sted: Bymose Hegn, Bymosegårdvej 11, 3200 Helsinge, T: 86 39 61 11, Dato: 15. september fra kl.

Læs mere

Årsberetning for året 2014. Tiderne skifter, politikere skifter - det kan også mærkes her i Østjylland,

Årsberetning for året 2014. Tiderne skifter, politikere skifter - det kan også mærkes her i Østjylland, Årsberetning for året 2014. Tiderne skifter, politikere skifter - det kan også mærkes her i Østjylland, hvor det er blevet sværere at være en familie med et barn med autisme eller at være voksen med autisme.

Læs mere

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017 Frivilligcenter Furesø Status - projekter og samarbejder 2017 Formål og vision Kvalitet & Mangfoldighed Støtte, udvikle og inspirere frivillige foreninger og initiativer Hjælpe nye foreninger i gang Udfoldelse

Læs mere

Forældrenetværksgruppe

Forældrenetværksgruppe Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden

Læs mere

KURSUSTILBUD 1. halvår 2016

KURSUSTILBUD 1. halvår 2016 KURSUSTILBUD 1. halvår 2016 Om os Rådgivningsafdelingen Rådgivningsafdelingen er en afdeling under Autismecenter Nord-Bo. Vi udbyder autismefaglig rådgivning, supervision, vejledning og undervisning både

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 52 April Nyhedsbrev nr. 52 fra Livsmod indeholder:

Nyhedsbrev nr. 52 April Nyhedsbrev nr. 52 fra Livsmod indeholder: Nyhedsbrev nr. 52 fra indeholder: Afholdte temadage o 1) Behandlingsmanual til Autisme 28.3 o 2) Unges hverdag, risikoadfærd & transition 4.4 (flyttet) Kommende temadage m/ datoer o 3) Konflikthåndtering

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Du kan få idéer til, hvad du og dine forældre kan gøre for at forberede dig til voksenlivet.

Du kan få idéer til, hvad du og dine forældre kan gøre for at forberede dig til voksenlivet. 18 år lige om lidt Denne pjece handler om at være ung med et fysisk og/ eller psykisk handicap, og den giver dig og dine forældre et overblik over de emner, I måske har behov for at få svar på i forbindelse

Læs mere

Møde i Handicaprådet Torsdag, den 11. december 2014 kl m. efterfølgende julefrokost

Møde i Handicaprådet Torsdag, den 11. december 2014 kl m. efterfølgende julefrokost Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 16. december 2014 Sags id Sagsbehandler Birgit Kirk Coupar Telefon direkte 76 16 92 58 E-mail bkc@esbjergkommune.dk Referat Møde i Handicaprådet Torsdag, den 11. december

Læs mere

SSU Temadag om sundhed

SSU Temadag om sundhed SSU Temadag om sundhed { 1 Temadag om sundhed i Senior- og Sundhedsudvalget mandag d. 11. marts 2019 Program 12.30-13.00 Let arbejdsfrokost 13.00-14.00 14.00-14.10 14.10-14.55 Oplæg v. Professor Jakob

Læs mere

Handleplan for handicappolitikken 2020 og 2021

Handleplan for handicappolitikken 2020 og 2021 Handleplan for handicappolitikken 2020 og 2021 Handleplanen for handicappolitikken tager udgangspunkt i Rødovres handicappolitik. Formålet med handleplanen er at udpege temaer og indsatser, som bidrager

Læs mere

Odense Kommunes Pårørendepolitik HANDLINGSPLAN

Odense Kommunes Pårørendepolitik HANDLINGSPLAN Odense Kommunes Pårørendepolitik HANDLINGSPLAN 2019 2019 Handlingsplanen er inspireret af de dialogmøder, workshops og interviews, der blev afholdt med pårørende i forbindelse med udarbejdelsen af Pårørendepolitikken.

Læs mere

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 36 Budget / Regnskab 1 37 Store Gå Dag 1 38 Struer Fjerkræklub 2 39 Lokalforeningen

Læs mere

Jurgita Versiackaite-Pedersen

Jurgita Versiackaite-Pedersen Jurgita Versiackaite-Pedersen Fra: Karen M. Hansen Sendt: 20. august 2015 10:03 Til: Borgmesteren for BUF Emne: Klub Rughave: 18+ tilbud sagsnr. 2011-123460 Vedhæftede filer: Klub Rughave sagsnummer 2011

Læs mere

Udkast til høringssvar: Høring vedrørende sammenhængende kommunal ungeindsats. 2. Grundprincipper og pejlemærker for den kommunale indsats.

Udkast til høringssvar: Høring vedrørende sammenhængende kommunal ungeindsats. 2. Grundprincipper og pejlemærker for den kommunale indsats. Udkast til høringssvar: Høring vedrørende sammenhængende kommunal ungeindsats Handicaprådet støtter op om arbejdet med at integrere visionen i sammenhængende kommunale ungeindsats set ud fra et handicappolitisk

Læs mere

Opfølgning på psykiatripolitikken

Opfølgning på psykiatripolitikken Opfølgning på psykiatripolitikken Projektet er gennemført i henhold til tidsplan og milepæle. Projektet gennemføres planmæssigt og milepæle opnås - dog kan der være ikke-kritiske forskydninger i tidsplanen.

Læs mere

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE HARLØSE SKOLE 2017-2018 KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE Børn med særlige behov har brug for voksne med særlig viden Harløse Skole i Hillerød kommune er en specialskole for

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud NOTAT 17. november 2018 Journal nr. 27.03.00-A00-1-18 Sagsbehandler SKRAS Navn på tilbud Formål Rådgivningshuset Formålet med Rådgivningshuset er

Læs mere

nyhedsbrev nr. 45

nyhedsbrev nr. 45 E-mail nyhedsbrev nr. 45 Da vi på årsmødet måtte sige farvel til Mette og Christian har vi brug for et par stykker, som kunne tænke sig at være med i bestyrelsen. Sune er indtrådt som bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Afbud: Ole Rasmussen (Dansk Blindesamfund), Ejvind J. Wilms (LEV), Dorthe Rasmussen (Børnegruppen), Frederik Grønlund Clausen (Ungegruppen).

Afbud: Ole Rasmussen (Dansk Blindesamfund), Ejvind J. Wilms (LEV), Dorthe Rasmussen (Børnegruppen), Frederik Grønlund Clausen (Ungegruppen). Socialforvaltningen REFERAT Den 09.12.2016 /BEK Centerrådsmøde i Dato: Torsdag den 24. november, kl. 13.15 15.45 Sted:, Visionsalen Deltagere: Hans Jørgen Møller (DHF, formand) Vibeke Ries (Borgercenterchef),

Læs mere

Referat fra. Vinklubben, Slagelse. Generalforsamling ved Styregrupperne for Vinklubben & Vinklubbens Venner. d. 1. juni 2012 kl.

Referat fra. Vinklubben, Slagelse. Generalforsamling ved Styregrupperne for Vinklubben & Vinklubbens Venner. d. 1. juni 2012 kl. Referat fra Vinklubben, Slagelse Generalforsamling ved Styregrupperne for Vinklubben & Vinklubbens Venner Fremmødte medlemmer: 21 d. 1. juni 2012 kl. 19 Marievangs Klubhus Aksel Mikkelsen Alex G. Larsen

Læs mere

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende)

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende) Årsberetning 2014 Så er endnu et år gået for THK. Som nuværende THK-dreng og med blå/hvidt blod i årene, så var det, at blive formand og træde ind i løvens hule noget, som man måske troede men kendte lidt

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Kontaktperson Karina Paludan Meyer Mette Hammer Sørensen Tlf. nr. 72 35 5604 72 35 4814 Mail.: kpm@furesoe.dk mhs@furesoe.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

Dialogforum for socialt udsatte REFERAT

Dialogforum for socialt udsatte REFERAT REFERAT Sted: Rusmiddelcentret Sønderport 10 8500 Grenaa Dato: Torsdag den 12. april 2018 Start kl.: 14:45 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Merete Holck Tinne Christiansen Michael Pilgaard Bo Lindballe

Læs mere

Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedr. episode på Bocenter Tranbjerg. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedr. episode på Bocenter Tranbjerg. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune af 10-dages forespørgsel vedr. episode på Bocenter Tranbjerg Side 1 af 6 Til Til Byrådet Orientering Medlemmer af Aarhus byråd Knud N. Mathiesen og Jette Skive fra Dansk Folkeparti har stillet en række

Læs mere

NORDSTJERNEN. et aktivitets- og samværstilbud i Nordvest

NORDSTJERNEN. et aktivitets- og samværstilbud i Nordvest NORDSTJERNEN et aktivitets- og samværstilbud i Nordvest NORDSTJERNEN adskiller sig fra et traditionelt aktivitets- og samværstilbud ved at have lokalefællesskab med Kulturhuset, Projekt FriNoVa, Nyhedsbrevet

Læs mere

Sammen om det gode liv. Sønderborg Kommunes socialpolitik

Sammen om det gode liv. Sønderborg Kommunes socialpolitik Sammen om det gode liv Sønderborg Kommunes socialpolitik 2017-2020 1 Indhold Sammen om det gode liv...3 Indledning...5 Værdier...7 Sammen er vores mål...7 Værdighed...9 Sociale fællesskaber... 11 Beskæftigelse...13

Læs mere

Tilbud til børn/unge og deres forældre Familierådslagning

Tilbud til børn/unge og deres forældre Familierådslagning Tilbud til børn/unge og deres forældre Familierådslagning Kolding Kommune Senior- og Socialforvaltningen Familierådslagning Har du brug for, at der skal komme en positiv forandring i dit liv? En familierådslagning

Læs mere

Status Handicapplan Social Service

Status Handicapplan Social Service Social Service Status Handicapplan 2009-2013 Social Service Præsenteret ved borgermøde den 14. juni 2010 ELVÆRKET, Frederikssund TEMA Hvad siger planen? Område Handlingsaktiviteter Status juni 2010 Indgang

Læs mere

Årsberetning for Kreds Østjylland Dette er en gyser.

Årsberetning for Kreds Østjylland Dette er en gyser. Årsberetning for Kreds Østjylland 2018. Dette er en gyser. Der er generelle problemer for vore skolebørn i alle kommuner: Nedlæggelse af specialskoler og klasser Hovedløs inklusion uden specialviden Afspecialisering

Læs mere

Ad. pkt. 2. Kredsbestyrelsens beretning og oplæg til aktivitetsplan v/lisa Lassen, kredsformand

Ad. pkt. 2. Kredsbestyrelsens beretning og oplæg til aktivitetsplan v/lisa Lassen, kredsformand Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Sydjylland Tirsdag den 21. september 2016, kl. 19:00 Røde-Kro, Hotel og Restaurant, Vestergade 2, 6230 Rødekro Til kredsgeneralforsamlingen var der 38 stemmeberettigede

Læs mere

Sundhedsplejen ER DINDRE HAR DINE RÆLDRE ELLER EN PSYKISK HAR DU GDOM? MISTET? ADHD/ADD? SAMTALEGRUPPER. for børn og unge

Sundhedsplejen ER DINDRE HAR DINE RÆLDRE ELLER EN PSYKISK HAR DU GDOM? MISTET? ADHD/ADD? SAMTALEGRUPPER. for børn og unge Sundhedsplejen R DINDR L FORÆLT? SKI R L G HAR DIN MANG BAN U AT RÆLDR N D FO DU R LLR T?? D M SBRUG MI K T K A SN D F A LLR N KD PSYKISK HAR DU GDOM? HAR DU SY MISTT? ADHD/ADD? SAMTALGRUPPR for børn og

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. januar Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl. 15:00-16:30

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. januar Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. januar 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Medlemmer: Formand: Turan Savas (A) Peder Tind (V) Søren

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 11. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Deltagere:

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 11. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Deltagere: Referat Mødedato: 11. april 2019 Tidspunkt: 08:30 Mødenr.: Sted: Deltagere: M103 Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe Annette Jæger Jørgensen Bjarne Hansen

Læs mere

Samarbejdsaftale FRIVILLIGKOORDINATOR SOM BINDELED MELLEM FRIVILLIGCENTER FREDERICIA OG VOKSENSERVICE FEB Fokus på Din Indgang

Samarbejdsaftale FRIVILLIGKOORDINATOR SOM BINDELED MELLEM FRIVILLIGCENTER FREDERICIA OG VOKSENSERVICE FEB Fokus på Din Indgang Samarbejdsaftale FRIVILLIGKOORDINATOR SOM BINDELED MELLEM FRIVILLIGCENTER FREDERICIA OG VOKSENSERVICE FEB 2017 Fokus på Din Indgang 1 Behov for bindeled I løbet af vores liv, kan vi i kortere- eller længerevarende

Læs mere

Ankestyrelsen v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen

Ankestyrelsen v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen Ankestyrelsen v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen 18 år hvilke muligheder er der for hjælp efter den sociale lovgivning (efterværn og voksenbestemmelser efter serviceloven) og efter lovgivningen om særligt

Læs mere

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge rådgivning, hjælp og støtte for familier til børn og unge med psykiske vanskeligheder Et 4-årigt projekt i Landforeningen BEDRE PSYKIATRI i perioden

Læs mere

Nyhedsbrev Marts 2015

Nyhedsbrev Marts 2015 Nyhedsbrev Marts 2015 Kristian Buhr, Formand Lokalafdelingens regnskabsår følger kalenderåret. For bestyrelsen begynder det nye år med generalforsamlingen, som jo blev afholdt den 24. februar. Den er omtalt

Læs mere

REFERAT. Møde nr Torsdag den 14. marts 2019 kl , Lokale 187, 1. sal Rådhuset, 7500 Holstebro

REFERAT. Møde nr Torsdag den 14. marts 2019 kl , Lokale 187, 1. sal Rådhuset, 7500 Holstebro REFERAT Møde nr. 02-2019 Torsdag den 14. marts 2019 kl. 17.00 19.30, Lokale 187, 1. sal Rådhuset, 7500 Holstebro Medlemmer: Jørgen Ahler, Vita Hagelskjær, Jan Schmidt Nielsen, Mona Engmark, Ellen Margrethe

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 13. maj Tidspunkt: 11:00. Mødenr.: Deltagere:

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 13. maj Tidspunkt: 11:00. Mødenr.: Deltagere: Referat Mødedato: 13. maj 2019 Tidspunkt: 11:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: M21, Faaborg Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe Annette Jæger Jørgensen Bjarne

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Nyvang, Ørum Bo- og Aktivitetscenter. den 11. marts 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Nyvang, Ørum Bo- og Aktivitetscenter. den 11. marts 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Nyvang, Ørum Bo- og Aktivitetscenter den 11. marts 2013. Marts 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail:

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD SANO CENTER, SKÆLSKØR BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) BIRTHE FRIIS (REPRÆSENTANT FRA DH) LAILA GROTH (REPRÆSENTANT FRA DH)

REFERAT HANDICAPRÅD SANO CENTER, SKÆLSKØR BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) BIRTHE FRIIS (REPRÆSENTANT FRA DH) LAILA GROTH (REPRÆSENTANT FRA DH) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 26. APRIL 2018 STED: SANO CENTER, SKÆLSKØR TIDSPUNKT: KL. 13.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA GROTH

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet i Parkinsonforeningens Nordjyllansakreds den 4.juni 2018 kl hos Pia Fog, Lindholmsvej 23,9400 Nørresundby

Referat fra bestyrelsesmødet i Parkinsonforeningens Nordjyllansakreds den 4.juni 2018 kl hos Pia Fog, Lindholmsvej 23,9400 Nørresundby Den 13..juni 2018 Referat fra bestyrelsesmødet i Parkinsonforeningens Nordjyllansakreds den 4.juni 2018 kl. 17-19 hos Pia Fog, Lindholmsvej 23,9400 Nørresundby Til stede: Pia Fog, Poul Israelsen, Carl

Læs mere

KAPACITETSANALYSE PÅ HANDICAP OG PSYKIATRIOMRÅDET

KAPACITETSANALYSE PÅ HANDICAP OG PSYKIATRIOMRÅDET KAPACITETSANALYSE PÅ HANDICAP OG PSYKIATRIOMRÅDET Lemvig Kommune Social- og Sundhedsudvalg 15. august 2017 Agenda Baggrund og formål Benchmarking Udvikling i diagnoser og målgrupper Scenarier for den fremtidige

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmødet

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmødet TÅRNBY KOMMUNE Referat af Handicaprådsmødet Dato: 23.03.2017 Tidspunkt: 16:00 18:00. Sted: Tårnby Rådhus, mødelokale 209 Deltagere: Jan Jakobsen, Lars-Peter Brogaard Nielsen, Lis Noltensmeier, Jørgen Maibom,

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

Afd. Nørup, Personalerummet

Afd. Nørup, Personalerummet Firehøjeskolen Emne: Referat Mødedato Mødested/lokale Afd. Nørup, Personalerummet Mødet påbegyndt kl. 18:30 Mødet afsluttet kl. 21:30 7.3.2017 Deltagere Martin Fogh Skovlyst, Helen Bruun, Lene Klindt Antonsen,

Læs mere

HERNING KOMMUNE Udsatteråd

HERNING KOMMUNE Udsatteråd HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 12:30 Lokale A3.31 Fraværende: Lars Jensen Linda Lund Birthe Mygind Sørensen Niels Folmer Clausen 2 Der foreligger følgende sager til behandling: Side

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2013.

EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2013. EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2013. Denne plan redegør for evalueringsresultaterne og opfølgningsplan på Tybjerg Privatskole og er afsluttet og offentliggjort på skolens hjemmeside, i januar 2014,

Læs mere

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august 2016. Task force anbefalinger Politik og strategi Fastsætter konkrete målsætninger for voksenhandicapområdet. Tilretter de nævnte styringsdokumenter i forhold

Læs mere

Ordinær Generalforsamling i LEV Københavns Kommunekreds. onsdag d. 26. februar 2014.

Ordinær Generalforsamling i LEV Københavns Kommunekreds. onsdag d. 26. februar 2014. Igen blev generalforsamlingen afholdt i Uddannelsescenter UIUs lyse og rummelige lokaler. LEV København havde fået tilsagn fra to oplægsholdere til at indlede kredsens generalforsamling: Anna-Belinda Fosdal,

Læs mere

FrivillighedsRådet lancerede i maj en ny hjemmeside, og det gav en tiltrængt ansigtsløftning.

FrivillighedsRådet lancerede i maj en ny hjemmeside, og det gav en tiltrængt ansigtsløftning. Årsberetning 2011 Med denne årsberetning 2011, ønsker FrivillighedsRådet at give et overblik over nogle af de aktiviteter rådet har haft i løbet af 2011, og sige tak for et godt samarbejde og dialog til

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017

Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017 Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017 Beboernes netværk er en væsentlig resurse ift. samarbejdet med beboerne, og samtidig er der en stor sikkerhed, tryghed og tillid for beboerne i at have en god kontakt

Læs mere

Tusind tak til alle jer, der har bidraget til,

Tusind tak til alle jer, der har bidraget til, ÅRSMAGASIN 2016 Tak for støtten 2016 Sammen stopper vi svigt Tusind tak til alle jer, der har bidraget til, at vi sammen kan stoppe svigt af børn i Danmark. Tak til de mange tusinde privatpersoner, som

Læs mere

Redegørelse for tilsyn på handicapområdet

Redegørelse for tilsyn på handicapområdet Redegørelse for tilsyn på handicapområdet J.nr.: Sagsid.: 1023853 Åben sag Fmd.Init.: (Doks nr. 1022470) Resume: Odder Kommune har i 2007 ført tilsyn på alle institutioner og private tilbud i kommunen

Læs mere

Sårbarhedsundersøgelse 2017

Sårbarhedsundersøgelse 2017 Sårbarhedsundersøgelse 2017 En spørgeskemaundersøgelse blandt 1.030 forældre til børn med autisme Maj 2017 Indledning: Når børn får diagnosen autisme, så kommer forældrene ind i det offentlige system og

Læs mere

Rådgivningsafdelingen Autismecenter Nord-Bo Østergade 107 9440 Aabybro Tlf. 98 27 90 42 www.nordbo.dk

Rådgivningsafdelingen Autismecenter Nord-Bo Østergade 107 9440 Aabybro Tlf. 98 27 90 42 www.nordbo.dk Rådgivningsafdelingen Autismecenter Nord-Bo Østergade 107 9440 Aabybro Tlf. 98 27 90 42 www.nordbo.dk Pandrup Grafisk 96 730 200 Rådgivningsafdelingen Østergade 107 9440 Aabybro Tlf. 98 27 90 42 www.nordbo.dk

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Albertslund Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Albertslund Kommune Albertslund Kommune Albertslund Kommune Kontaktperso n Line Friis Brorholt/Cec ilie Engell Tlf. nr. 43686115/43686 525 Line.friis.brorholt@albertslund.dk/cecilie.engell@alb Mail.: ertslund.dk Skemaet er

Læs mere