1 Indretning og drift

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 Indretning og drift"

Transkript

1 1 Indretning og drift Bryggeriet inddeles i 9 hovedområder: 1. Bryghus 2. Gæringsområde og BBT-rum 3. Cocktailproduktion 4. Tapperi og lager 5. Central for rengøring af udstyr og rørledninger ved hjælp af lud og syre 6. Laboratorium 7. Køleanlæg (udendørs og indendørs) 8. Kontorer og personalerum 9. Lagerrum Størstedelen af brygprocesserne er automatiserede. 1.1 Bryghus (Rum benævnt kogeri på situationstegning) Brygprocessen starter med formaling af malt, som herefter blandes med vand, hvorefter en række enzymatiske processer opløser maltekstrakten og danner en urt. Urten koges med humle og nedkøles. I bryghuset bliver opstillet 2 vandtanke en til varmt vand på l en til koldt vand på liter, og 3 brygkedler med volumener som angivet i parenteser: Mæskekedel (8000 l), sikar (8000 l), urtkedel (8000 l) whirlpool (8000 l) samt en Pre-run tank (8000 l). Alle tanke er forsynet med bundudløb, som imidlertid ikke benyttes under normale driftsforhold, hvor såvel produkt og rengøringsvæsker flyder i lukkede kredsløb. Herudover er der opstillet et reversibelt osmotisk (RO) anlæg og 1,1 m 3 buffertank til demineraliseret vand Spildevand fra bryghuset Der er to spildevandsstrømme fra bryghuset, den udvendige rengøring af produktions udstyr samt spild og den indvendige rengøring af udstyr Udvendig rengøring Udvendig rengøring af procesudstyr foregår manuelt med koldt/varmt vand tilsat rengøringsmidler, hvorfra skyllevand udledes via gulvafløb. Det fremgår af kloaktegningen, at der i bryghuset er indrettet gulvafløb. Gulvafløbene er indrettet som aquadren. Spildevandet fra gulvafløbene ledes via buffertank, gennem prøvetagningsbrønd og herefter direkte til den kommunale spildevandsledning beliggende i Svinninge Indvendig rengøring Rengøring af produktionsudstyr i bryghuset foregår i et lukket system. Inden udledning til offentligt spildevandssystem passerer skyllevandet buffertanken, og prøvetagningsbrønden. Rengøringen styres fra en central station, som sikrer kontrolleret afløb.

2 Indholdsstoffer i spildevandet fra bryghus Spildevandet vil indeholde små mængder (<0.1 %) af urt (sukker) og trub (40-70 % protein, 7-15 % bitterstoffer, % andet organisk materiale, f.eks. polyfenoler og mineraler), CIP Caustic og sjældent CIP Acid suppleret med skyllevand, udledning via buffertank og prøvetagningsbrønd. 1.2 Gæringsområde ( kogeri på situationstegning), og BBT-Rum ( køl på situationstegning) Den afkølede urt pumpes til gæringsområdet, tilsættes gær og gæres / lagres i dage afhængig af produktet, som nu benævnes øl. Efter lagring centrifugeres en del af øllet og flyttes til Bright Beer Tanks (BBT) og tappes herfra på flasker, dåser og/eller fustager i tapperiet. I gæringsrummet bliver opstillet 10 gærings-/lagrings-/tryktanke med en volumen på l, 8 gærings-/lagrings-/tryktanke på l. Alle tanke er forsynet med bundudløb, som imidlertid ikke benyttes under normale driftsforhold, hvor såvel produkt og rengøringsvæsker flyder i lukkede kredsløb. I BBT rummet bliver opstillet 7 tryktanke med en volumen på l. Alle tanke er forsynet med bundudløb, som imidlertid ikke benyttes under normale driftsforhold, hvor såvel produkt og rengøringsvæsker flyder i lukkede kredsløb Spildevand fra gæringsområdet og BBT-rummet Der er to spildevandsstrømme fra gæringsområdet og BBT- Rummet, den udvendige rengøring af produktions udstyr samt spild og den indvendige rengøring af udstyr Udvendig rengøring Udvendig rengøring af procesudstyr foregår manuelt med koldt/varmt vand tilsat rengøringsmidler, hvorfra skyllevand udledes via gulvafløb. Det fremgår af oversigtstegningen, at der i gæringsområdet og BBT-rummet er indrettet gulvafløb. Gulvafløbene er indrettet som aquadren. Spildevandet fra gulvafløbene ledes til buffertank, og videre gennem prøvetagningsbrønd og herefter direkte til den kommunale spildevandsledning beliggende i Svinninge Indvendig rengøring Rengøring af produktionsudstyr i gæringsområdet og BBT-rummet foregår i et lukket system. Inden udledning til offentligt spildevandssystem passerer skyllevandet en buffertank, og videre gennem prøvetagninsbrønd. Rengøringen styres fra en central station, som sikrer kontrolleret afløb Indholdsstoffer i spildevandet fra gæringsområdet Spildevandet vil indeholde små mængder (<0.5 %) gær, urt, CIP Alka, CIP Acid og oxidiser suppleret med skyllevand, udledning via buffertanken, og gennem prøvetagningsbrønd.

3 1.3 Cocktailproduktion ( Forkogning på situationstegning) Cocktails fremstilles ved opblanding af div. Spiritustyper med sukker, div. Frugt, pureer og koncentrater, og evt. vand. I blanderummet bliver opstillet 1 blandetank på liter og to tryktanke med opcabonisering på hver l. Alle tanke er forsynet med bundudløb, som imidlertid ikke benyttes under normale driftsforhold, hvor såvel produkt og rengøringsvæsker flyder i lukkede kredsløb. Indretning af de tre brygkedler kan ses af foto 1. Herudover er der opstillet et pasteuriseringsapparat Spildevand fra blanderummet Der er to spildevandsstrømme fra blanderummet, den udvendige rengøring af produktions udstyr samt spild og den indvendige rengøring af udstyr Udvendig rengøring Udvendig rengøring af procesudstyr foregår manuelt med koldt/varmt vand tilsat rengøringsmidler, hvorfra skyllevand udledes via gulvafløb. Det fremgår af kloaktegningen, at der i bryghuset er indrettet gulvafløb. Gulvafløbene er indrettet som acuadren. Spildevandet fra gulvafløbene ledes via buffertank, gennem prøvetagningsbrønd og herefter direkte til den kommunale spildevandsledning beliggende i Svinninge Indvendig rengøring Rengøring af produktionsudstyr i blanderummet foregår i et lukket system. Inden udledning til offentligt spildevandssystem passerer skyllevandet en buffertank. Rengøringen styres fra en central station, som sikrer kontrolleret afløb Indholdsstoffer i spildevandet fra bryghus Spildevandet vil indeholde små mængder (<0.1 %) af produkt, CIP Caustic og sjældent CIP Acid suppleret med skyllevand. Udledning via buffertanken og prøvetagningsbrønd, til offentlig kloak. 1.3 Tapperi ( Etikettering på situationstegning) Nye flasker og dåser modtages på paller, hvorfra de ledes via en rinser (koldt vand) til tappemaskinen, hvor de fyldes og lukkes med kapsler eller låg. De lukkede flasker og dåser pakkes i kartoner, som stables på paller. Fustagetapning omfatter rengøring af returfustager eller brug af nye engangsfustager, samt tapning. Hele processen foregår i en maskine, der håndterer en eller flere fustager ad gangen og i fuldt lukkede systemer. Rengøring af fustager foregår ved opkobling til en til anlægget hørende lukket ludbeholder (brugsopløsning på 2 %), således at anvendt lud returneres hertil.

4 1.3.1 Spildevand fra tapperi Der er to spildevandsstrømme fra tapperiet udvendig rengøring af produktionsudstyret og indvendig rengøring af tappemaskinerne Udvendig rengøring Udvendig rengøring af procesudstyr foregår manuelt med koldt/varmt vand tilsat rengøringsmidler, hvorfra skyllevand udledes via gulvafløb. Det fremgår af kloaktegningen, at der i tapperiet er indrettet gulvafløb. Spildevandet fra gulvafløbene ledes til buffertank, via prøvetagningsbrønd og herefter direkte til den kommunale spildevandsledning beliggende i Svinninge Indvendig rengøring Rengøring af produktionsudstyr af tapperimaskinerne foregår i et lukket system. Inden udledning til offentligt spildevandssystem passerer skyllevandet buffertanken og prøvetagningsbrønd. Rengøringen styres fra en central station, som sikrer kontrolleret afløb Indholdsstoffer i spildevandet fra tapperi Spildevandet fra tappeprocessen vil indeholde små mængder (<0.5 %) øl, CIP Alka, CIP Acid og Oxidiser suppleret med skyllevand, udledning via buffertanken og prøvetagningsbrønd. Båndsmøremidlet bliver blandet med vand i et forhold der hedder ca. 1:600 eller 0,16 %. På tappeanlægget er der 12 smøresteder. Hvert smørested bruger ved et vandtryk på 2 bar ca. 10 ml/min x 12 = 120 ml/min. = 7,2 l/timen. x 0,16% = 115 ml Con Lube 600 i timen under tapperiets drift. Båndsmøremidlet udledes via gulvafløb, som leder gennem buffertank, prøvetagningsbrønd og derefter til det kommunale spildevandssystem. 1.4 Anlæg til rengøring ( Køl på situationstegning) Virksomheden har indrettet et areal til en rengøringscentral (kaldet CIP-anlæg) bestående af 4 tanke samt 1 cirkulationspumpe. 2 % brugsopløsning af lud opbevares i en tank på 0,5 m 3, mens 2 % brugsopløsning syre opbevares i to tanke på henholdsvis 0,5 m 3 og 1,0 m 3. Ludtanken og syretankene er tilsluttet et lukket system, som sikrer, at alt procesudstyr rengøres ved cirkulation af lud eller syre efterfulgt af skyllevand. Udskiftning af brugt lud og syre fra CIP-tankene sker ved at indholdet pumpes til buffertank. Koncentreret lud og syre modtages fra leverandør i lukkede dunke, tromler eller palletanke uden bundudløb, hvorfra koncentraterne hældes direkte via pumpesystem til dunke af 5-10 liter, som derefter tømmes i CIP-anlægget. Virksomheden har i lagerrum indrettet opbevaringsplads til opbevaring af lud og syre. Opbevaringspladsen er indrettet med spildbakker og ikke i nærheden af gulvafløb. Yderligere har virksomheden udarbejdet en arbejdsgangsbeskrivelse for håndtering af lud og syre ved påfyldning af CIP- anlæg Spildevand fra anlæg til rengøring Der er to spildevandsstrømme fra anlægget til rengøring består af udvendig rengøring af produktionsudstyret og indvendig rengøring af tappemaskinerne.

5 Udvendig rengøring Udvendig rengøring af procesudstyr foregår manuelt med koldt/varmt vand tilsat rengøringsmidler, hvorfra skyllevand udledes via gulvafløb. Virksomheden har placeret et gulvafløb ved CIP-tankene. Gulvafløbet leder til buffertanken og herfra via prøvetagningsbrønd til kommunens spildevandssystem Indvendig rengøring Skyllevandet fra indvendig rengøring af brygtanke, gæringstanke samt tapperianlæg føres tilbage til de tre lukkede tanke i et lukket system. Inden udledning til offentligt spildevandssystem passerer skyllevandet buffertank og prøvetagningsbrønd. Rengøringen styres fra en central station, som sikrer kontrolleret afløb Indholdsstoffer i spildevandet fra rengøringsanlægget Spildevandet vil indeholde rester af fra brygkedlerne, gæringstankene, tapperiet samt rester af rengøringsmidler. Spildevandet vil have en ph på 4-11 og en temperatur på > 60 o C. 1.5 Laboratorium ( Lab. på situationstegning) Laboratoriet kunne rettelig betegnes som et målerum, idet der ikke udføres andet end simple fysiske og fysiskkemiske målinger (altså ingen egentlig kemisk analyse). De planlagte analyser er: ph målinger med ph meter Massefyldebestemmelse med densitometer Bioluminiscens (organisk materiale) med BioTrace test kit CO2 målinger efter trykmetoden (ingen reagenser) Iltindhold (med elektrokemisk sensor ingen reagenser) Mikroskopering (gærcelletælling) Spildevand fra laboratorium Virksomheden har indrettet håndvaske i laboratoriet. Virksomhed har oplyst, at det vil blive afledt spildevand fra håndvaskene i laboratoriet, som indeholder de stoffer, som bliver håndteret i laboratoriet. Håndvaskene i laboratoriet er ikke tilsluttet buffertanken og derfor ledes spildevandet fra laboratorium til kommunens spildevandssystem Indholdsstoffer i spildevandet fra laboratorium De eneste kemikalier (udover vand!), der vil blive forbrugt og ledt til kloak, er små mængder buffer- og elektrolytopløsninger og etanol (sprit) til desinfektion i mængder på max 1 liter/pr. måned. Hertil ca. 5 L øl per uge.

6 1.6 Køleranlæg (uden og indendørs) ( Isvand samt umiddelbart udenfor Isvand på situationstegning) Køleanlægget er et lukket system bestående af et primært kølekredsløb med kølemidlet R407C, og et sekundært kredsløb (som i procesanlægget køler vand, gæringstanke, gæropbevaringstanke og ølpasteur) med 3500 L af en, vandig 30 % propylenglykollopløsning Spildevand fra køleanlæg Der udledes ikke spildevand fra køleanlægget. 1.7 Kontorer, kontrolrum og personalerum I bryggeriets kontrolrum styres bryg- og gæringsprocesserne samt al rengøring af procesudstyr i de lukkede systemer Spildevand fra kontorer, kontrolrum og personalerum Der udledes kun sanitært spildevand fra kontor- og personalerum. Sanitært spildevand fra disse lokaler ledes i separat kloaknet på virksomheden udenom buffertank og prøvetagningsbrønd. 1.8 Indretning af lagerrum Virksomheden har i lagerrum indrettet opbevaringsplads for råvarer Spildevand fra lagerrum Virksomheden har oplyst, at der ikke udledes spildevand fra lagerrum, med undtagelse af sanitært spildevand fra 2 toiletter. 2 Afløbsforhold Virksomheden er placeret i et separat kloakeret område, hvor spildevandet ledes til rensning på Svinninge Rensningsanlæg og regnvandet ledes via kloakteknisk anlæg til Svinninge Å. 2.1 Buffertank Før alt processkyllevandet (efter rengøring) ledes til det kommunale afløbssystem, passerer 100% af processkyllevandet en buffertank på 50 m 3. Buffertankens funktion er at stabilisere ph og temperatur ved (op)blanding af spild fra rengøringsprocesser og skyllevand. Der påregnes ikke nogen udfældning eller sedimentering af organisk eller andet materiale i buffertanken. Virksomheden har oplyst, at mængden af skyllevand (processpildevand) til buffertanken er 25 m 3 /time i 5-6 minutter af gangen, hvilket svarer til 7 l/s. Buffertanken sikrer, at under normal drift vil mængden af skyllevand, som ledes til det kommunale system, udgøre 2-4 m 3 /time i 3-8 timer/dag stigende til timer/dag. Det betyder, at buffertanken udligner variationer i udledningen til det kommunale afløbssystem.

7 Virksomheden har oplyst, at spildevandet inden ph og temperaturstabilisering vil have en ph på 4-11 og en temperatur på C. Efter buffertanken vil spildevandets ph være og temperaturen <50 C Indholdsstoffer i spildevandet fra buffertanken Spildevandet fra et bryggeri (buffertank) vil indeholde en høj koncentration af let nedbrydeligt organisk materiale samt indholdsstoffer fra rengøringsmidlerne. Spildevandet vil være en blanding af delstrømmene fra bryghuset, gæringsområdet, BBT-rum og tapperiet. 2.2 Prøvetagningsbrønd Bryggeriets afløbssystem for processpildevand er forsynet med en prøvetagningsbrønd umiddelbart før udløb til offentligt ledningssystem. Prøvetagningsbrønden modtager spildevand fra buffertank. Prøvetagningsbrønden er installeret efter kommunens anvisninger. 3 Vandforbrug Virksomheden har oplyst, at der vil være et startvandforbrug på 10 m 3 /time. Vandforbruget vil grad- vist øges til 25 m 3 /time i takt med, at virksomheden øger til maksimal produktion.

8 4 Spildevandsmængder Virksomheden har oplyst, at på årsbasis udgør udledningen af den totale mængde af processpildevand (rengøring og skyllevand) ca m 3 /år, som gradvist bliver øget til m 3 /år, når virksomheden har opnået fuld produktion. I tabellen nedenfor, kan ses en samlet oversigt over, fra hvilke midler der bruges, og i hvilke mængder de udledes. CF325 NF401 caustic caustic foam Calgonit Calgonit SF504 sour foam Calgonit AD865 oxidiser Calgonit L/stage L/stage L/HL WW L/HL WW Product Type Manufacturer Supplier L/HL 1 2 Stage 1 Stage 2 MIP SP CIP caustic Ecolab Ecolab 0, ,048 0, Horolith V CIP acid Ecolab Ecolab 0, ,024 0, P3 Oxonia active CIP desi Ecolab Ecolab 0, ,024 0, Alcodes spray desi Ecolab Ecolab 0, ,006 0, standing Acti- DS683 desi Calgonit Chem ,006 0,002 chlorinated Acti- Chem ,002 0, Acti- Chem ,01 0, Acti- Chem ,0048 0, Acti- Chem ,006 0,002 Virksomheden har oplyst, at 95 % af processpildevandet stammer fra indvendig rengøring af procesudstyr både indvendigt og udvendigt. Yderligere fremkommer der 5 % processpildevand fra udvendig rengøring, som afledes via gulvafløb.

9 Situationstegning, Bygning

10 Google Maps 07/11/ Billeder 2018 Google,Kortdata 2018 Google 100 m Side 2 af 4

11 SDFE kortviser Læs mere om Styrelsen Spørgsmål kan rettes til Support Teamet: tlf eller via til Søg Værktøjer Indstillinger Vis skråfotos Danmarks Højdemodel 2,5 m højdekurver 0,5 m højdekurver Ekstremregn flow 2016 Ekstremregn 2016 Havvand Gummistøvleindeks 2016 Havstigning 2016 UTM Net 0/4 Adresser 0/2 Danske Stednavne 0/1 Matrikelkort 1/1 Matrikelkort Administrative grænser 0/7 Landtemaer 0/5 Skyggekort 0/1 Historiske baggrundskort 0/5 Baggrundskort 1/10 Søg Matrikelkort Matrikelkort Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering 100 m ET 65 WGS

Bryghuset Vendia. Tilslutningstilladelse til offentlig kloak. for. Hjørring Kommune Teknik og Miljø

Bryghuset Vendia. Tilslutningstilladelse til offentlig kloak. for. Hjørring Kommune Teknik og Miljø Hjørring Kommune Teknik og Miljø Tilslutningstilladelse til offentlig kloak for Bryghuset Vendia 25. juli 2007 REVIDERET 19.07.2016 Sagsnr.: 06.01.15-P19-2-07 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...3 VILKÅR...4

Læs mere

SÅDAN BRYGGES ØL PÅ LØKKEN BRYGHUS

SÅDAN BRYGGES ØL PÅ LØKKEN BRYGHUS SÅDAN BRYGGES ØL PÅ LØKKEN BRYGHUS Alt vores øl er brygget ud fra egne opskrifter af udvalgte kvalitets råvarer, blandt andet malt fra Sophus Fuglsang i Haderslev, special malte fra Castle Malting i Belgien

Læs mere

Industrispionage hos Tawøls bryghus i Ans

Industrispionage hos Tawøls bryghus i Ans Industrispionage hos Tawøls bryghus i Ans Hej Torben, Du er hermed tilmeldt som nr. 16 på håndbryggerlisten. Vi ved ikke hvordan det går med listen, men du skal nok ikke regne med at komme inde i "varmen"

Læs mere

Sagsnummer - udfyldes af kommunen. Ejers navn Tlf. e-mail. Kontaktperson Tlf. e-mail

Sagsnummer - udfyldes af kommunen. Ejers navn Tlf. e-mail. Kontaktperson Tlf. e-mail TEKNIK OG MILJØ Udfyldt skema sendes til: Sagsnummer - udfyldes af kommunen Herning Kommune Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning e-mail: teknik@herning.dk Ansøgning om tilladelse til tilslutning

Læs mere

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP)

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP) 19 TAPNING I FLASKE 19.1 Procesidentifikation Tapning i flaske har til formål at overføre bulk øl til en beholder (flaske) der kan distribueres til kunder og sluttelig forbrugeren. Tapningen skal ske med

Læs mere

Rejsebrev fra Kenya af Eigil Appel Pedersen

Rejsebrev fra Kenya af Eigil Appel Pedersen Rejsebrev fra Kenya af Eigil Appel Pedersen Onsdag den 8. november 2017 Dagen blev tilbragt på mejeriet i Nyahururu. Dagen blev indledt med et introduktions- planlægningsmøde. Efter mødet kunne der endelig

Læs mere

KOMMUNE. Natur & Miljø. Renseriet Aps. Gert Petersen. Miljøtilsyn den 8. december 2009 på Renseriet Aps. Virksomhed

KOMMUNE. Natur & Miljø. Renseriet Aps. Gert Petersen. Miljøtilsyn den 8. december 2009 på Renseriet Aps. Virksomhed KOMMUNE Natur & Miljø Renseriet Aps Att.: Gert Petersen 22. januar 2009 Miljøtilsyn den 8. december 2009 på Renseriet Aps Virksomhed Kontaktperson: Gert Petersen Etablering af virksomhed 1934 Etablering

Læs mere

Vilkår for tilslutningstilladelsen.

Vilkår for tilslutningstilladelsen. Vilkår for tilslutningstilladelsen. Vaskecentret Høje-Taastrup Letland Alle 2 2630 Taastrup Kontakt person Sven Hansen Hjemmeside - Telefon 43 71 78 86 CVR nr. 12562586 E-post - P. nr. 1004968392 Fax -

Læs mere

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP)

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP) 20 ILTOPTAGELSE I TANKE, UNDER TRANSPORT OG UNDER TAPNING 20.1 Procesidentifikation Denne procedure vedrører opbevaring, transport (pumpning) og tapning, hvorunder øllet potentielt kan bringes i forbindelse

Læs mere

1. INTRODUKTION TIL MATERIALET

1. INTRODUKTION TIL MATERIALET LÆRERVEJLEDNING SIDE 1 AF 10 LÆRERVEJLEDNING Lærervejledningen består af: 1. Introduktion til materialet 2. Introduktion til praktisk øvelse i brygning af øl 3. Introduktion til elevopgaverne 1. INTRODUKTION

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse Furesø Kommune, Teknisk Forvaltning Tilslutningstilladelse til Bryggeri Skovlyst Skovlystvej 2 3500 Værløse 13. november 2008 Indholdsfortegnelse VILKÅR FOR TILSLUTNINGSTILLADELSEN...3 Generelt...3 Indretning

Læs mere

3 og 4 (Spildevandsbekendtgørelsen). Ver.1.0 februar 2008

3 og 4 (Spildevandsbekendtgørelsen). Ver.1.0 februar 2008 ANSØGNING OM SPILDEVANDSTILLADELSE TIL VIRKSOMHEDER Baggrund Kommunalbestyrelsen skal ifølge Miljøbeskyttelsesloven 1 og Spildevandsbekendtgørelsen 2 give tilladelse til tilslutning til offentlige spildevandsanlæg.

Læs mere

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere.

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere. Min Egen Guld Øl til 20 liter, ca. 7% alkohol. Dette er et godt sæt, til den der vil brygge en god Guldøl. (Skal den være rigtig stærk skal du "nøjes" med at brygge 17-18 liter) Sættet indeholder følgende:

Læs mere

DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG

DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG Hvad er Draftline? Draftline er et rengøringsmiddel til fadølsanlæg. Det er basisk og opløser meget effektivt organiske stoffer, fx belægninger inde i en ølslange.

Læs mere

Tilladelse til udledning af spildevand til den offentlige kloak Lyckebye Industrial A/S

Tilladelse til udledning af spildevand til den offentlige kloak Lyckebye Industrial A/S SOLRØD KOMMUNE Teknisk Administration Tilladelse til udledning af spildevand til den offentlige kloak Lyckebye Industrial A/S Lyckeby Industrial A/S CVR nr.: 11714218 Naurbjergvej 1, 4623 Lille Skensved

Læs mere

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere.

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere. Min Egen Pilsner til 20 liter, ca. 4,5% alkohol. Dette er et godt sæt, til den der vil brygge en Pilsnerøl. Sættet indeholder følgende: 2½ kg Spraymalt fra Muntons 500 gram valset maltblandning 100 gram

Læs mere

RAPPORT. Bymidten 11, 4050 Skibby - Spildevandstilladelse

RAPPORT. Bymidten 11, 4050 Skibby - Spildevandstilladelse RAPPORT Bymidten 11, 4050 Skibby - Spildevandstilladelse Spildevandstilladelse for Linie C Bymidten 11 4050 Skibby Captia journal nr.: 011692-2014 Udarbejdet af: mfjel Kvalitetssikret af: ahjen Foto: 2/8

Læs mere

Retningslinjer. Erhvervsmæssig opbevaring og håndtering af olie og kemikalier

Retningslinjer. Erhvervsmæssig opbevaring og håndtering af olie og kemikalier Retningslinjer Erhvervsmæssig opbevaring og håndtering af olie og kemikalier 2 1. Formål med retningslinjen Formålet med retningslinjen er, at olie og kemikalier til erhvervsmæssig brug opbevares og håndteres

Læs mere

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere.

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere. Min Egen Chili Øl til 20 liter, ca. 5 % alkohol. Dette er et godt sæt, til den der vil brygge en god chili øl. Sættet indeholder følgende: 3 kg. tørret maltekstrakt fra Muntons 500 gram valset maltblandning

Læs mere

Vejledning i brug og rengøring af bryganlæg

Vejledning i brug og rengøring af bryganlæg Vejledning i brug og rengøring af bryganlæg Vejledning i brug og rengøring af Hjemmebryggerens komplette 25 liters bryganlæg. Ud over de dele der følger med bryganlægget, har du brug for følgende: Ved

Læs mere

Ansøgningskema udledning af Spildevand (kap. 4)

Ansøgningskema udledning af Spildevand (kap. 4) Sendes til: XXX XXX xxxxx@fredericia.dk Ansøgningskema udledning af Spildevand (kap. 4) Fredericia Kommune Miljø Gothersgade 20 7000 Fredericia Ansøgningsdato Henvisning til evt. bilag 1. Virksomhedens/anlæggets

Læs mere

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere.

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere. Min Egen IPA til 20 liter, ca. 5% alkohol. Dette er et godt sæt, til den der vil brygge en rigtig god humlet Indian Pale Ale. Sættet indeholder følgende: 3 kg. tørret maltekstrakt fra Muntons. 500 gram

Læs mere

Forskrift om opbevaring og håndtering af olie og kemikalier

Forskrift om opbevaring og håndtering af olie og kemikalier Forskrift om opbevaring og håndtering af olie og kemikalier BAGGRUND OG FORMÅL Håndtering og opbevaring af olie og kemikalier skal foregå miljømæssigt forsvarligt for at undgå forurening af jord, grundvand,

Læs mere

Ansøgning om revision af gældende miljøgodkendelse

Ansøgning om revision af gældende miljøgodkendelse Ansøgning om revision af gældende miljøgodkendelse A. Ansøger og ejerforhold 1) Ansøgerens navn, adresse, telefonnummer. Jørgen Lund Petersen Smedevej 2 4520 Svinninge Mobiltelefon: 24 23 80 65 2) Virksomhedens

Læs mere

Slagter Carl s eftf. v/ Winnie Lykke Hansen

Slagter Carl s eftf. v/ Winnie Lykke Hansen Tilslutningstilladelse Slagter Carl s eftf. v/ Winnie Lykke Hansen Roskildevej 19 3550 Slangerup Captia: 002992-2014 Udarbejdet af: ahjen Kontrolleret af: mfjel Godkendt af: ahjen Indhold Tilslutningstilladelse

Læs mere

By, Land og Kultur. Assens Kommunes regelsæt for opbevaring af flydende farligt affald og flydende kemikalier (forskrift)

By, Land og Kultur. Assens Kommunes regelsæt for opbevaring af flydende farligt affald og flydende kemikalier (forskrift) By, Land og Kultur Assens Kommunes regelsæt for opbevaring af flydende farligt affald og flydende kemikalier (forskrift) S i d e 1 Indholdsfortegnelse Formål... 2 Gyldighedsområde... 2 Opbevaring... 2

Læs mere

Tilslutningstilladelse. For. PP Galvano Ophæng ApS. Industrivej Slangerup

Tilslutningstilladelse. For. PP Galvano Ophæng ApS. Industrivej Slangerup Tilslutningstilladelse For PP Galvano Ophæng ApS Industrivej 22 3550 Slangerup Captia sag: 010733-2010 Udarbejdet af: ahjen KS af: kbech Godkendt af ahjen Frederikssund Kommune 2014 Indhold Datablad...

Læs mere

Tilslutningstilladelse Dan Catering, Gammel Klausdalsbrovej 467, Herlev

Tilslutningstilladelse Dan Catering, Gammel Klausdalsbrovej 467, Herlev Tilslutningstilladelse Dan Catering, Gammel Klausdalsbrovej 467, Herlev Indhold 1. Spildevandsteknisk beskrivelse... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Beliggenhed... 3 1.3 Aktiviteter... 3 2. Spildevandsteknisk

Læs mere

Bybjerggaard Sundbylillevej 42 A 3600 Frederikssund

Bybjerggaard Sundbylillevej 42 A 3600 Frederikssund Bybjerggaard Sundbylillevej 42 A 3600 Frederikssund Tilslutningstilladelse Journalnr.: 06.01.15-P19-5-15 Udarbejdet af: ahjen Kontrolleret af: mfjel Godkendt af: ahjen Indhold Tilslutningstilladelse...

Læs mere

Opbevaring af farlige stoffer

Opbevaring af farlige stoffer Opbevaring af farlige stoffer Undgå uheld og forureninger Virksomheden bør altid ved opbevaring af farlige stoffer forsøge at reducere risikoen for uheld med efterfølgende forureninger. Ved at følge de

Læs mere

Ansøgning om spildevandstilladelse

Ansøgning om spildevandstilladelse Ansøgning om spildevandstilladelse i henhold til miljøbeskyttelseslovens kapitel 4, LBK nr. 879 af 26.06.2010. Ansøgningen sendes til post@vesthimmerland.dk eller Teknik- og Miljøforvaltningen Vesthimmerlands

Læs mere

Tilslutningstilladelse med fedtudskiller

Tilslutningstilladelse med fedtudskiller Tilslutningstilladelse med fedtudskiller Jeudan III a/s Østergade 1a og 1b 3600 Frederikssund Journalnr: 06.01.15-K08-23-17 Udarbejdet af: lpped Datablad Meddelt af Frederikssund Kommune: 28. juli 2017

Læs mere

Vejledning om ansøgning om tilslutningstilladelse vaskeplads/vaskehal samt vejledning i dimensionering af olieudskiller

Vejledning om ansøgning om tilslutningstilladelse vaskeplads/vaskehal samt vejledning i dimensionering af olieudskiller MP VirksomhedsMiljø Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby miljoeplan@aalborg.dk www.aalborg.dk Init.: KAR Vejledning om ansøgning om tilslutningstilladelse vaskeplads/vaskehal

Læs mere

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier. Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier. Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald 2 FORMÅL Formålet med forskriften er at medvirke til at undgå,

Læs mere

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP)

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP) 16 GÆRING OG LAGRING 16.1 Procesidentifikation Denne procedure omhandler gæring og lagring af øl i konventionelle tanke og i cylindrokoniske tanke (CCTer). 16.2 Teknologi- og designbeskrivelse 16.2.1 Formål

Læs mere

Forskrift for opbevaring af flydende farligt affald og råvarer

Forskrift for opbevaring af flydende farligt affald og råvarer Forskrift for opbevaring af flydende farligt affald og råvarer Lemvig K o mm u n e Natur & Miljø Januar 2012 Baggrund Flydende farligt affald, færdigvarer og råvarer skal opbevares miljømæssig forsvarligt

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Mariagerfjord Kommune

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Mariagerfjord Kommune Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Mariagerfjord Kommune Januar 2013 Indledning Disse regler skal sikre en miljømæssig forsvarlig opbevaring af olie og kemikalier. Dermed kan risikoen for

Læs mere

Vejledning om ansøgning om tilslutningstilladelse vaskeplads/vaskehal samt vejledning i dimensionering af olieudskiller

Vejledning om ansøgning om tilslutningstilladelse vaskeplads/vaskehal samt vejledning i dimensionering af olieudskiller IndustriMiljø, MEF Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby miljoe@aalborg.dk www.aalborg.dk Init.: CR/KAR 30. juni 2016 Vejledning om ansøgning om tilslutningstilladelse vaskeplads/vaskehal

Læs mere

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP)

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP) 24 GENEREL RENGØRING OG OVERFLADERENGØRING 24.1 Procesidentifikation Denne procedure omhandler rengøring og desinfektion generelt herunder overfladerengøring og giver baggrunden for efterfølgende dokument

Læs mere

Oplysningsskema for bilvaskehaller Skemaet skal udfyldes og vedlægges kloakplan

Oplysningsskema for bilvaskehaller Skemaet skal udfyldes og vedlægges kloakplan Oplysningsskema for bilvaskehaller Skemaet skal udfyldes og vedlægges kloakplan Fredensborg Kommune Team Miljø Egevangen 3B 2980 Kokkedal E-mail: miljoe@fredensborg.dk Virksomhedsnavn: Ansøger Kontaktperson:

Læs mere

Akut forurening Ring 112. Regler for håndtering og opbevaring af olie og kemikalier 2.0

Akut forurening Ring 112. Regler for håndtering og opbevaring af olie og kemikalier 2.0 Akut forurening Ring 112 Regler for håndtering og opbevaring af olie og kemikalier 2.0 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Indledning 1. Formål 3 2. Gyldighedsområde 3 Kapitel 2: Opbevaring 3. Generelle regler

Læs mere

Miljøtilsynsrapport. Virksomhedens CVR nummer Q01 - Autoværksteder

Miljøtilsynsrapport. Virksomhedens CVR nummer Q01 - Autoværksteder Sag nr. IND-2014-00042 Miljøtilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse Vandel Biler Aps Hans Thomsens vej 93, 7184 Vandel Virksomhedens CVR nummer 32450601 Karakteren af virksomheden (kort

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 01.03.2016 CVR-nummer 27507395 P-nummer 1002956532 Virksomhed Ødum Smede & Maskinfabrik A/S Adresse Sønderskovvej

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00071 Ref. metho/hemhe Dato: 23. Juni 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00071 Ref. metho/hemhe Dato: 23. Juni 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00071 Ref. metho/hemhe Dato: 23. Juni 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 33372116 Virksomhedstype Tidspunkt

Læs mere

Spildevand fra virksomheder

Spildevand fra virksomheder 1 Spildevand fra virksomheder Retningslinier for tilslutning til det offentlige kloaknet Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 2 Spildevand fra virksomheder Spildevand fra en virksomhed kan bestå

Læs mere

Tilslutningstilladelse McDonald s Mileparken 39, Herlev

Tilslutningstilladelse McDonald s Mileparken 39, Herlev Tilslutningstilladelse McDonald s Mileparken 39, Herlev Indhold 1. Spildevandsteknisk beskrivelse...2 1.1 Indledning...2 1.2 Beliggenhed...2 1.3 Aktiviteter...2 2. Spildevandsteknisk vurdering...3 3. Vilkår...4

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier September 2011 Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald www.naturogmiljoe.dk 2 FORMÅL Formålet med forskriften

Læs mere

TILLADLESE TIL AT AFLEDE SPILDEVAND FRA KRENKERUP BRYGGERI, KRENKERUPVEJ 33, 4990 SAKSKØBING

TILLADLESE TIL AT AFLEDE SPILDEVAND FRA KRENKERUP BRYGGERI, KRENKERUPVEJ 33, 4990 SAKSKØBING Krenkerup Gods Krenkerupvej 33 4990 Sakskøbing 26. JUNI 2014 TILLADLESE TIL AT AFLEDE SPILDEVAND FRA KRENKERUP BRYGGERI, KRENKERUPVEJ 33, 4990 SAKSKØBING Krenkerup Gods har den 28. februar 2014 søgt om

Læs mere

Ansøgning om tilslutning af spildevand til offentligt spildevandsanlæg

Ansøgning om tilslutning af spildevand til offentligt spildevandsanlæg Sendes til: Varde Kommune Teknik og Miljø Toften 2 6818 Årre Ansøgning om tilslutning af spildevand til offentligt spildevandsanlæg 1. Oplysninger om ansøger og ejerforhold Virksomhedens navn Telefonnummer

Læs mere

Vægt Knust malt (se opskrift) Klar urt. Gærnæring Mæskegryder (4 6 L)

Vægt Knust malt (se opskrift) Klar urt. Gærnæring Mæskegryder (4 6 L) Ølbrygning Udarbejdet af Jacob Højgaard Thinggaard, Viborg Gymnasium og Hf for Aktuel Naturvidenskab. Se også artiklen: Ølbrygning avanceret bioteknologi i nr. 5 2016. http://aktuelnaturvidenskab.dk/fileadmin/aktuel_naturvidenskab/nr

Læs mere

Månedlig kontrol af filter skal foretages og noteres. Det aftaltes på tilsynet, at det vil ske fremover.

Månedlig kontrol af filter skal foretages og noteres. Det aftaltes på tilsynet, at det vil ske fremover. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Nordmark Maskinfabrik A/S Kjeldgaardsvej 10 9300 Sæby mjm@nordmark-maskinfabrik.dk Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk

Læs mere

Fra æble til cider. Sådan gør du!

Fra æble til cider. Sådan gør du! Fra æble til cider Sådan gør du! Indhold Klik dig frem til det, du har brug for! 1. En lille orientering inden du starter. 2. Brygningens logbog 3. Æbler til ciderfremstilling. Hvad kan jeg bruge? 4. Plukning

Læs mere

Revideret tilslutningstilladelse

Revideret tilslutningstilladelse Furesø Kommune, By. Erhverv og Natur Revideret tilslutningstilladelse til Krogsgaard-Jensen Automobiler A/S Frederiksborgvej 27 3520 Farum 12. november 2009 Indledning Krogsgaard-Jensen Automobiler A/S

Læs mere

Tilslutningstilladelse For Kosakgårdens Slagteri Månevej Slangerup

Tilslutningstilladelse For Kosakgårdens Slagteri Månevej Slangerup Tilslutningstilladelse For Kosakgårdens Slagteri Månevej 7 3550 Slangerup Captia: 018944-2013 Udarbejdet af: MFJEL Kontrolleret af: AHJEN Godkendt af: MFJEL Tilslutningstilladelse for Kosakgårdens Slagteri,

Læs mere

Afsnit 4. H 201: Udendørs motorsportsbaner og knallertbaner samt køretekniske anlæg. Dette afsnit omfatter udendørs motorsportsbaner og knallertbaner.

Afsnit 4. H 201: Udendørs motorsportsbaner og knallertbaner samt køretekniske anlæg. Dette afsnit omfatter udendørs motorsportsbaner og knallertbaner. Afsnit 4. H 201: Udendørs motorsportsbaner og knallertbaner samt køretekniske anlæg. 4.1. Anvendelsesområde Dette afsnit omfatter udendørs motorsportsbaner og knallertbaner. 4.2. Beskrivelse af de væsentligste

Læs mere

Beer Machine Q/A. minutter. Herefter er monteringen nemmere Pensel evt. lidt madolie på indersiden af holderne

Beer Machine Q/A. minutter. Herefter er monteringen nemmere Pensel evt. lidt madolie på indersiden af holderne Beer Machine Q/A Samling og test Problem Den store firkantede pakning hopper op i hjørnerne Holderne kan være svære at montere efter pakningen er monteret Beer Machine holder ikke trykket Beer Machine

Læs mere

Optimering af faseadskillelse og CIP processer SEMINAR TI-11

Optimering af faseadskillelse og CIP processer SEMINAR TI-11 Optimering af faseadskillelse og CIP processer SEMINAR TI-11 Agenda Hvad er CIP? CIP faser CIP anlæggets funktion Hvad vil man opnå? Hvad sker der mellem faserne? Faseadskillelse / koncentration med in-line

Læs mere

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Analyse- og prøvetagningsplan

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Analyse- og prøvetagningsplan INDHOLDSFORTEGNELSE 1 VALG AF STRATEGI... 2 2 ANALYSER... 2 2.1 Organoleptisk kontrol... 2 2.2 Mikrobiologiske analyser... 3 2.3 Fysisk-kemiske analyser... 3 3 OVERSIGT OVER ANALYSER/KONTROL PÅ ET MIKROBRYGGERI...

Læs mere

Nummer Beskrivelse Emb. Salgspris ALKALISK SKUMRENGØRING. 912594* Foam 132 12kg. 266,16. 912417 24kg. 496,84. 912133 240kg. 4.

Nummer Beskrivelse Emb. Salgspris ALKALISK SKUMRENGØRING. 912594* Foam 132 12kg. 266,16. 912417 24kg. 496,84. 912133 240kg. 4. ALKALISK SKUMRENGØRING 912594* Foam 132 12kg. 266,16 912417 24kg. 496,84 912133 240kg. 4.479,12 912593 1.160kg. 20.375,61 Stærkt alkalisk skumrengøringsmiddel til anvendelse inden for fødevarebranchen

Læs mere

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det.

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det. Falken og Co post@falkenco.dk flemming@kps-as.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2454 mka55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 03.03.2015 Sagsnr.

Læs mere

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP)

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP) 17 TANKE 17.1 Procesidentifikation Cylindrokoniske tanke (CCT) har efterhånden vundet stærkt indpas i store og små bryggerier grundet sine fremragende egenskaber og fleksibilitet på flere forskellige anvendelsesområder

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE - fra klasse (Udskolingen)

UNDERVISNINGSMATERIALE - fra klasse (Udskolingen) UNDERVISNINGSMATERIALE - fra 7. - 9. klasse (Udskolingen) Lærervejledning Lærervejledning til Fra lokum til slam om spildevandsrensning Spildevandet er en del af vandets kredsløb og en væsentlig del af

Læs mere

Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune

Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune 1. Baggrund og lovgrundlag Uhensigtsmæssig opbevaring og

Læs mere

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere.

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere. Min Egen Porter til 20 liter,, ca. 5% alkohol. Dette er et godt sæt, til den der vil brygge en rigtig god mørk porter. Sættet indeholder følgende: 2 kg. Ekstra Dark tørret maltekstrakt fra Muntons 1 kg.

Læs mere

Generel procedure for Kejsbryg 20 Liter.

Generel procedure for Kejsbryg 20 Liter. Generel procedure for Kejsbryg 20 Liter. Kejsbryg Setup: Mæskeudstyr: 2 stk. Coleman køle bokse af 5 gallon, monteret med 50 cm silikoneslange og en aftapningsventil på den udvendige side. Indvendig en

Læs mere

BRYGGE GUIDEN. Brugermanual

BRYGGE GUIDEN. Brugermanual BRYGGE GUIDEN Brugermanual Tillykke med din nye øl brygge maskine også kaldet The Beer Machine Når du brygger øl med The Beer Machine består det udelukkende af helt naturlige ingredienser: Vand, The Beer

Læs mere

Viden SIDE 1. Grundskole. Viden om appelsiner. Et kig indenfor

Viden SIDE 1. Grundskole. Viden om appelsiner. Et kig indenfor om appelsiner Et kig indenfor Rent basalt så består en appelsin af juice vesikler 1 som er omringet af en voksagtig hud, nemlig skrællen. Skrællen omfatter et tyndt og farvet yderlag som kaldes flavedoen,

Læs mere

Denne spand vil frem i verden

Denne spand vil frem i verden Denne spand vil frem i verden Med sin store slidstyrke, mange anvendelsesmuligheder og sit hygiejniske design er denne 20-liter-spand en rigtig god investering. En alsidig problemløser, uanset hvordan

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af mini-biologisk renseanlæg.

Ansøgning om tilladelse til etablering af mini-biologisk renseanlæg. Journal nr.: Ansøgning modtaget, dato: Ansøgning om tilladelse til etablering af mini-biologisk renseanlæg. Ansøgningen sendes til: Brønderslev Kommune, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev, email: raadhus@99454545.dk.

Læs mere

Ansøgningsskema udledning af Spildevand (kap. 4)

Ansøgningsskema udledning af Spildevand (kap. 4) Sendes til: Nordfyns Kommune Teknik og Miljø Rådhuspladsen 2 5450 Otterup Ansøgningsskema udledning af Spildevand (kap. 4) Ansøgningsdato Henvisning til evt. bilag 1. Virksomhedens/anlæggets navn og beliggenhed

Læs mere

Revideret spildevandstilladelse, Topsil Semiconductor Materials A/S

Revideret spildevandstilladelse, Topsil Semiconductor Materials A/S Tilladelse til udledning af spildevand Revideret spildevandstilladelse, Topsil Semiconductor Materials A/S Udarbejdet af: mfjel Datablad Spildevandstilladelse i henhold til Bekendtgørelse om spildevandstilladelser

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse Tilslutningstilladelse Tilladelse til afledning af processpildevand i medfør af kapitel 4 i miljøbeskyttelsesloven meddelt til Danish Marine Protein A/S GreenLab 39 7860 Spøttrup Skive Kommune Teknisk

Læs mere

Gerlev Købmand Bygaden 20 Gerlev 3630 Jægerspris

Gerlev Købmand Bygaden 20 Gerlev 3630 Jægerspris Gerlev Købmand Bygaden 20 Gerlev 3630 Jægerspris Tilslutningstilladelse Journalnr.: 06.01.15-P19-6-15 Udarbejdet af: ahjen Kontrolleret af: mfjel Godkendt af: ahjen Indhold Tilslutningstilladelse... 4

Læs mere

Aarhus Kommune Plan og Miljø Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Plan og Miljø Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Plan og Miljø Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 07.05.2018 CVR-nummer 10454689 P-nummer 1000079228 e-doc journal nr. 13/027905 Virksomhed Juhl A/S Adresse Sofienlystvej 23

Læs mere

Fedtudskillere. Retningslinier for dimensionering af fedtudskillere. Teknik og Miljøafdelingen i Silkeborg Kommune

Fedtudskillere. Retningslinier for dimensionering af fedtudskillere. Teknik og Miljøafdelingen i Silkeborg Kommune Fedtudskillere Retningslinier for dimensionering af fedtudskillere Teknik og Miljøafdelingen i Silkeborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor skal der etableres fedtudskillere? 2 2. Hvor skal der installeres

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. 3. Sammensætning af/oplysning om indholdsstoffer Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note 201-116-6 202-859-9 229-962-1

Sikkerhedsdatablad. 3. Sammensætning af/oplysning om indholdsstoffer Einecs nr. Stoffer Klassificering w/w% Note 201-116-6 202-859-9 229-962-1 Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: Under anmeldelse Udarbejdet den: 12-05-2009 / LFJ Anvendelse: Hærder. Anvendes sammen med Flexovoss

Læs mere

Forskrift for håndtering/bortskaffelse af radioaktivt affald.

Forskrift for håndtering/bortskaffelse af radioaktivt affald. Forskrift for håndtering/bortskaffelse af radioaktivt affald. De overordnede retningslinjer/regler for bortskaffelse af radioaktivt affald kan findes i Sundhedsstyrelsens bekendtgørelse 954 bilag 8. Denne

Læs mere

Miljøtilsynsrapport. Carsten Andersen Maskin- og Værktøjsfabrik Aps. Frydensbergvej Stenløse

Miljøtilsynsrapport. Carsten Andersen Maskin- og Værktøjsfabrik Aps. Frydensbergvej Stenløse Carsten Andersen Maskin- og Værktøjsfabrik Aps. Frydensbergvej 12 Miljøtilsynsrapport Hermed fremsendes miljøtilsynsrapporten for det gennemførte miljøtilsyn den 3. december 2015. Miljøtilsynsrapporten

Læs mere

Rapport for miljøtilsyn hos Novagraf A/S, Lyngvej 3, 9000 Aalborg

Rapport for miljøtilsyn hos Novagraf A/S, Lyngvej 3, 9000 Aalborg Aalborg Kommune, Miljø, MEF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Rapport for miljøtilsyn hos Novagraf A/S, Lyngvej 3, 9000 Aalborg Overordnede oplysninger Tilsynsdato 24.05.2017 Baggrund for tilsynet Basistilsyn

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 04. november 2015 CVR-nummer 18429101 P-nummer e-doc journal nr. 13/039157 Virksomhed Arriva - garageanlæg Adresse

Læs mere

Kemi på idealmejeriet. Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg

Kemi på idealmejeriet. Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg Kemi på idealmejeriet 10 fokusområder om kemikalier på mejerierne 1 Kemikalier på mejerierne 6 Ventilation 2 Opbevaring 72 Mærkning og emballering 3 Håndteringer 8 Sikkerhedsdatablade 42 Værnemidler 92

Læs mere

Ansøgning Etablering af biologisk sandfilteranlæg

Ansøgning Etablering af biologisk sandfilteranlæg Nordfyns Kommune Teknik og Miljø Rådhuspladsen 2 5450 Otterup E-mail: teknisk@nordfynskommune.dk Ansøgning Etablering af biologisk sandfilteranlæg Ejers navn: Ejers adresse: Ejendommen, hvor anlægget skal

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej.

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak til Kohaverenden,

Læs mere

Tetra Pak Filtration DSS A Tetra Pak Company. CIP og keramiske membraner fordele og ulemper

Tetra Pak Filtration DSS A Tetra Pak Company. CIP og keramiske membraner fordele og ulemper Tetra Pak Filtration DSS A Tetra Pak Company CIP og keramiske membraner fordele og ulemper KLU: 08-04-2014 Keramiske membraner Keramiske membraner bliver fremstillet af forskellige firmaer Pall Exekia:

Læs mere

Tilslutningstilladelse

Tilslutningstilladelse JELD-WEN Northern Europe Danmarksvej 9 9670 Løgstør Dato: 5. juli 2019 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-23759 Dokumentnr.: 820-2018-196668 Sagsbehandler: Lise

Læs mere

Forskrift for etablering, indretning og drift af sandfang samt olie- og benzinudskillere i Odder kommune.

Forskrift for etablering, indretning og drift af sandfang samt olie- og benzinudskillere i Odder kommune. Forskrift for etablering, indretning og drift af sandfang samt olie- og benzinudskillere i Odder kommune. Forskriften er udarbejdet i henhold til 6 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 367 af 10. maj

Læs mere

Tilslutningstilladelse Hedensted Kommune meddeler hermed Triple A A/S tilladelse til afledning af:

Tilslutningstilladelse Hedensted Kommune meddeler hermed Triple A A/S tilladelse til afledning af: TRIPLE A A/S Bjørnkærvej 16 8783 Hornsyld Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Daniel Kvist Sørensen Dir: +4579755676 Mob: e-mail: Daniel.Sorensen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.01.15-P19-30-16 10.10.2016 Tilslutningstilladelse

Læs mere

AMU syd, Kolding 3. marts 2008

AMU syd, Kolding 3. marts 2008 AMU syd, Kolding 3. marts 2008 Jette Aamann, Bureau Veritas Certification Denmark For the benefit of business and people AGENDA 1 Hvad er Bureau Veritas Certification 2 Lovgivningens krav til sporbarhed

Læs mere

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP)

Kvalitetsordning for mikrobryggerier Good Manufacturing Practice (GMP) 2 VANDKVALITET 2.1 Procesidentifikation Vand bruges under forskellige forhold i bryggerier til forskellige formål. Dette dokument beskriver, hvilke krav der (med hensyn til lovgivning og proces) bør stilles

Læs mere

Tilslutningstilladelse til sanitært spildevands samt til etablering af fedtudskilleranlæg på Lundebjerggårdsvej 5, 2740 Skovlunde

Tilslutningstilladelse til sanitært spildevands samt til etablering af fedtudskilleranlæg på Lundebjerggårdsvej 5, 2740 Skovlunde Center for Kommunale Ejendomme Hold- an Vej 7 Att.: Rikke Lindquist BALLERUP KOMMUNE Rådhuset Hold-an Vej 7 Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Den, 12. juli 2017 Tlf. dir.: 41750124 E-mail: Mt-miljo@balk.dk

Læs mere

Tilslutningstilladelse til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2

Tilslutningstilladelse til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2 til vask af biler hos TDC A/S, Snehvidevej 2 1 Stamdata for TDC Virksomhedens navn og adresse TDC A/S Herlev Central Snehvidevej 2 2730 Herlev Kommune CVR nr. og p nr. CVR nr. 14773908 P-nr. 1013874960

Læs mere

Spildevandstilladelse til. Riwal Denmark, Fabriksparken 24 A. Vaskeplads. April Miljø & Teknik

Spildevandstilladelse til. Riwal Denmark, Fabriksparken 24 A. Vaskeplads. April Miljø & Teknik April 2017 Miljø & Teknik Spildevandstilladelse til Riwal Denmark, Fabriksparken 24 A Albertslund Kommune Nordmarks Allé 1 2620 Albertslund mt@albertslund.dk T 43 68 68 68 Vaskeplads TITEL OG DATO ENHEDENS

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Tilslutningstilladelse

Natur, Miljø og Trafik Tilslutningstilladelse H. LUNDBECK A/S Ottiliavej 9 2500 Valby Den 8. april 2016 Natur, Miljø og Trafik Tilslutningstilladelse Odsherred Kommune giver H. Lundbeck A/S tilladelse til at tilslutte spildevand og nærmere angiven

Læs mere

Tilsynsrapport for ikke miljøgodkendelsespligtige virksomheder

Tilsynsrapport for ikke miljøgodkendelsespligtige virksomheder Tilsynsrapport for ikke miljøgodkendelsespligtige virksomheder Sagsnr.: 15/35779 Kontaktperson: Helle Munch Sørensen 1. OPLYSNINGER Virksomhed VAM A/S Adresse Hans Winthers Vej 15 Postnummer og by 8400

Læs mere

Grønt Regnskab Maribo Bryghus A/S

Grønt Regnskab Maribo Bryghus A/S Grønt Regnskab 2002 Maribo Bryghus A/S 1 Præsentation --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Navn og adresse: Miljøtilsynsmyndighed:

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til transport og aflevering af spildevand fra indre boreområde til godkendt renseanlæg ved Frederikshavn Spildevand A/S

Ansøgning om tilladelse til transport og aflevering af spildevand fra indre boreområde til godkendt renseanlæg ved Frederikshavn Spildevand A/S Frederikshavn Kommune Center for Teknik & Miljø Aalborgvej 93 9300 Sæby Ansøgning om tilladelse til transport og aflevering af spildevand fra indre boreområde til godkendt renseanlæg ved Frederikshavn

Læs mere

Forskrift. Forskrift for opbevaring af miljøfarlige råvarer, affald, stoffer og produkter

Forskrift. Forskrift for opbevaring af miljøfarlige råvarer, affald, stoffer og produkter Forskrift Forskrift for opbevaring af miljøfarlige råvarer, affald, stoffer og produkter Forskrift for opbevaring af farlige stoffer 1. Baggrund og Lovgrundlag Uhensigtsmæssig opbevaring og håndtering

Læs mere

Bedste tilgængelige teknik (BAT) for mindre bryggerier i de nordiske lande

Bedste tilgængelige teknik (BAT) for mindre bryggerier i de nordiske lande Bedste tilgængelige teknik (BAT) for mindre bryggerier i de nordiske lande Bedste tilgængelige teknik (BAT) for mindre bryggerier i de nordiske lande Jan Holmegaard Hansen, COWI AS (Projektleder) Axel

Læs mere

Oliven. www.hjemmeriet.dk

Oliven. www.hjemmeriet.dk Jeg er kommet på den ide at det kunne være interessant at fremstille sine egne oliven. Altså ikke at plante et træ for at dyrke oliven fra grunden af, men at sætte sig ind i og gennemføre forarbejdningen

Læs mere

Produktion af smøreolie - Europas største blandefabrik i Antwerpen, Belgien

Produktion af smøreolie - Europas største blandefabrik i Antwerpen, Belgien Produktion af smøreolie - Europas største blandefabrik i Antwerpen, Belgien Q8Oils blandefabrik i Antwerpen, beliggende ved floden Scheldt, er oprindeligt bygget i 1891, som en lagerbeholdning for brændstof

Læs mere