Møde, Udsatterådet , Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde, Udsatterådet , Aarhus Kommune"

Transkript

1 Tværgående møder Socialforvaltningen Referat Møde, Udsatterådet , Aarhus Kommune : :00 Dato: Tid: Sted: 27. maj Kofoeds Skole Toldbodgade Aarhus C Deltagere: Anders Sørensen Anna Thorning Christina Strauss Gert Landergren Due Knud Aarup Kristina Louise Bliksted Michael Alber Mette Birk Niels Bjørnø Palle Eli Jensen Sandy Madar Fraværende: Anders Mathiesen Ida Louise Jervidalo Jørn Holbech Mette Jensby Mortensen 1. Status på møde med Udvalget for Social og Beskæftigelse a. Referat fra mødet Knud og Michael orienterer om drøftelserne fra mødet med Social- og Beskæftigelsesudvalget den 8. maj. Det orienteres, at Udvalget efterlyser en mere offensiv og proaktiv tilgang fra Udsatterådet. Dette gør sig gældende såvel i forbindelse med afsættelse af midler i budgetforlig som i forhold til konkrete konflikter, hvor Udsatterådet kan give sit besyv med i offentligheden.

2 Knud og Michael har på mødet den 8. maj gjort Udvalget opmærksom på oplevelsen af sen inddragelse af Udsatterådet, der forhindrer en proaktiv rolle. Således nævnes det, at forvaltningen bør sende dagsorden til Udvalgets møder i god tid med henblik på at give Udsatterådet reel mulighed for at kommentere. b. Har Udsatterådet den rigtige balance mellem synlighed, vagthund og fortaler skal vi være mere synlige? Udvalget giver udtryk for, i forlængelse af ovenstående, at Udsatterådet godt kan fremstå mere synlige i den offentlige debat og ikke blot som et høringsorgan. c. Har Udsatterådet den tilstrækkelige viden om de unge på gadeplan? Udvalget stiller spørgsmålet, hvorvidt Udsatterådet har tilstrækkeligt kendskab til hvad der sker på gaden i forhold til om sidstnævnte er det rigtige bindeled, eller hvorvidt Rådet bør være bemandet af brugere. Aalborg nævnes som eksempel på et udsatteråd med brugerrepræsentanter. Udsatterådet finder sammensætningen mere end hensigtsmæssig med henvisning til repræsentation af SAND i form af Christina og Anders og de øvrige repræsentanters tætte tilknytning til gaden. d. Hvordan formidler Udsatterådet til MSB og Aarhus Byråd? Intet at bemærke. e. Generelt (punkt er tilføjet efterfølgende) Udsatterådet drøfter byens indretning i forhold til udsatte, herunder opfattelsen og brugen af hellesteder. Drøftelsen findes opsummeret under punkt 2 d. Rådsmedlemmerne drøfter endvidere Social- og Beskæftigelsesudvalgets ønske om et mere aktivt Udsatteråd. Det overvejes løbende hvorvidt Rådet i højere grad bør indtænke presse generelt i forhold arrangementer, debatter, mv. I forhold til Udsatterådets eksponering på kommunens hjemmeside, bemærker Rådsmedlemmerne, at der mangler information, herunder kontaktoplysninger, mv. Knud drøfter punktet med Erik Kaastrup-Hansen ved lejlighed. 2. Opfølgning på hjemløseplanen a. Gennemgang af de enkelte indsatsområder I forhold til masterplanen mod hjemløshed nævner Udsatterådet i høringssvaret et manglende fokus på psykiatri.

3 Rådet drøfter psykiatri og påpeger, at udfordringerne på Klostertorv kan ses som psykiatriens laster. Rådsmedlemmerne drøfter emnet og det foreslås at tage fokus på psykiatri op tematisk. Rådsmedlemmerne oplever at samarbejdet mellem kommunen og regionen fortsat halter. Helt konkret nævnes en forbedring af visitation i Psykiatriens Hus som et potentielt tiltag. Rådsmedlemmerne påpeger i samme ombæring gevinsterne ved brobygning mellem kommunen og regionen i Psykiatriens Hus. Dog opleves der fortsat potentiale for mere. b. Holdninger fra Socialrådgiver og SL Intet at bemærke. c. Udvikling ift. straks tilbud for stofmisbrugere Rådet drøfter strakstilbud til stofmisbrugere, hvortil der er afsat 0,55 mio. kr. ved budgetforliget i Michael og Niels orienterer, at have deltaget i møde med forvaltningen. De oplever, at deltagelsen af to aktive misbrugere hjalp til at åbne forvaltningens øjne op for, at planen skal gentænkes. d. Udvikling ift. Hellesteder Det bemærkes, at hellestederne, bortset fra Vestre Allé, ikke fungerer optimalt. Rådsmedlemmerne oplever en gennemgående offentlig holdning om, at socialt udsatte opfattes som forstyrrende og til skade i det offentlige rum, særligt i centrum. Det bemærkes, at hellestederne opfattes som en måde, hvorpå skæve eksistenser kan blive pakket væk i det offentlige rum. Kommunens vision om at Aarhus skal være en god by for alle, bør også gælde denne gruppe af borgere. Det er Rådets holdning, at der skal være plads til socialt udsatte, som er byens fyrværkeri. Det er blot en lille del, der skaber problemer. Det drøftes hvorvidt Udsatterådet skal mere på banen i forhold til at mobilisere de positive kræfter, der står for samme holdning. Det aftales, at Knud på vegne af Udsatterådet forfatter og udsender et læserbrev til Stiften e. Botilbud til unge evt. tilbud på Amtssygehusets patienthotel og Carlsberg kollegiet

4 Udsatterådet drøfter indstilling vedr. boliger tilknyttet Ungdomskulturhuset med henblik på at skrive et skærpet høringssvar. Rådsmedlemmerne konkretiserer to pointer. Først og fremmest problematiseres fordelingen af 50/50 mellem ressourcestærke, unge studerende og hjemløse eller borgere i risiko for hjemløshed. Indstillingen giver indtryk af, at der findes lette hjemløse og at de blot er systemtrætte. Rådsmedlemmerne påpeger, at den tiltænkte målgruppes problemer er mere omfattende og gælder både psykiatri, misbrug og kriminalitet. Udsatterådet oplever derved indstillingen som målrettet udsatte studerende og ikke hjemløse. Samtidig undrer det, at finansiering kun sker fra socialområdet, når tilbuddet reelt set blot øger antallet af ungdomsboliger. Ligeledes pointeres behovet for en basal og kompetent pædagogisk indsats. Der skal sikres tilstrækkelig indsats og tilsyn. Det aftales, at Knud forfatter et skærpet høringssvar og udsender til Rådsmedlemmerne til orientering. f. Botilbud til ældre misbrugere Rådet drøfter botilbud for ældre misbrugere og understreger problemstillingen som vigtig. Omfanget står dog i uvished i forhold til besøgsven-ordning og antal dobbelt diagnosticerede beboere. Forvaltningen bedes finde materiale fra sidste rådsperiode over omfanget. Rådsmedlemmerne bemærker, at der i henhold til 108 i Serviceloven er to på venteliste i Aarhus, men at behovet er langt større. Det drøftes hvorvidt MSO kan være i besiddelse af information, idet man efter 65 år ofte overses. Det opleves, at hjælpen for målgruppen ofte kommer for sent og er utilstrækkelig både i form af bostøtte og hjemmepleje. Borgere med plejehjemsplads kan ikke rummes af personale og har ingen pårørende eller netværk generelt. Rådsmedlemmerne oplever, at MSO ikke i tilstrækkelig grad vil anerkende borgere som deres og at uenighed mellem magistrater går ud over borgeren. Det aftales, at Knud skriver til MSO Det aftales, at problemstillingen bliver gjort til særskilt punkt til næste møde g. Generelt (punkt er tilføjet efterfølgende) Udsatterådet drøfter masterplanen overordnet og stiller sig bekymret overfor størrelsen på de afsatte midler. Der mangler generelt midler og med underskuddet i Socialpsykiatri og Udsatte Voksne har området svage udsigter, selv ved tildeling af midler fra Borgmesterens afdeling.

5 Der skal fokus på tildeling af midler til området til kommende budgetforhandlinger. Derudover pointeres det, at kompleksiteten i udfordringerne for udsatte generelt er høje, og at der er muligheder i den tidlige, forebyggende indsats. I forhold til punktet udvikling ift. Hellesteder og drøftelsen af Aarhus som en god by for alle, diskuterer Udsatterådet muligheden for, at større arrangementer i kommunen gennemgående bevilliges med en såkaldt social klausul, der stiller krav til inddragelse af udsatte. Som gode eksempler nævnes Food Festival og Skanderborg festival. 3. Strukturændringerne i MSB status og konsekvenser Udsatterådet har bedt forvaltningen om en orientering, som dog er blevet afvist med begrundelsen, at organisationsændringerne ikke er politisk godkendt. Det bemærkes, at dette er et godt eksempel på hvorledes man i forvaltningen indtænker Udsatterådet, hvor sidstnævnt enten sent inddrages eller overhovedet ikke. Udsatterådet ønsker orientering til næste møde. Rådsmedlemmerne bemærker reorganiseringens fokus på at forberede overgangen ved etablering af målgruppen år som værende positivt. Udsatterådet påpeger dog, at job og beskæftigelse ser ud til at have forrang i forhold til socialområdet. Det bemærkes, at godt socialt arbejde har en forebyggende effekt på beskæftigelsesindsatsen. Det kan således betale sig at få folk i beskæftigelse gennem en social indsats. Rådsmedlemmerne udtrykker bekymring for, hvorvidt borgere, der ikke er økonomisk rentable, vil blive nedprioriteret. 4. Hvordan vil vi melde ud fra møderne? a. Presse Det aftales, at Udsatterådet skal være mere proaktive. Rådsmedlemmerne er enige i at udpege 1-2 punkter efter hvert møde, som der efterfølgende kan laves presse på. Formålet er, at vise Rådets tilstedeværelse og blande sig i den offentlige debat med henblik på at påvirke/initiere initiativer, der tilgodeser udsatte borgere. Rådets drøftelse af brugen af hellesteder sendes ligeledes til kommentering og videresendes derefter til relevante nyhedsmedier til udgivelse i avis og som internetartikel. b. Til byrådet?

6 Det aftales, at Knud udsender skærpet høringssvar til Byrådet på vegne af Udsatterådet vedr. Boliger tilknyttet Ungdomskulturhuset på Amtssygehuset (se vedhæftede) 5. Dialogmøde for udsatteråd i Odense den 6. juni Dialogmødet sætter fokus på arbejdet med hjemløshed i danske kommuner - såvel landkommuner som bykommuner. Deltagerne er blevet bedt om at forholde sig til hvordan ser hjemløses forhold ser ud i egne kommune? Hvad kan eget udsatterådet gøre for at styrke indsatsen mod hjemløshed? Hvad skal der til hvilke indsatser virker? Michael Alber deltager og skal fortælle om Aarhus og hjemløshed. Christina Strauss tager med særligt i forhold til debatten omkring plejeforhold til ældre udsatte. Michaels oplæg vil tage udgangspunkt i 1) arbejdet med hjemløse i Aarhus Kommune, herunder de gode initiativer, prioriteringer i Masterplan, mv og 2) mangler i det nuværende arbejde mod hjemløshed. Det aftales, at Michael udsender oplæg til Udsatterådet. 6. Høring: Boliger tilknyttet Ungdomskulturhuset på Amtssygehuset Knud Aarup skærper høringssvaret og udsender til Rådsmedlemmerne til orientering. 7. Evt. På sidste møde nedsatte Udsatterådet en arbejdsgruppe bestående af Knud Aarup, Michael Alber, Anders Mathiesen, Niels Bjørnø og Palle Eli med henblik på, at få udvalgte partier i tale. Det besluttes, at arbejdsgruppen nedlægges med manglende tid som begrundelse. Niels Bjørn orienterede om det kommende homeless walk og åbningsreception af CykelDoKK fra lørdag den 1. juni. Ligeledes blev der opfordret til at besøge et projekt i Graven tirsdag den 28. maj, hvor unge hjemløse har lavet et sanserum. Onsdag den 29. maj afholder Aarhus Symfoniorkestret koncert for socialt udsatte klokken Derudover drøftes det nationale Udsatteråds sundhedskonference med fokus på ulighed i sundhed i relation til det etablerede sundhedsvæsen den 30. april Her deltog mange af landets udsatteråd. Se eller gense præsentationer og materiale på følgende link:

7 Næste møde finder sted den 14. august på Augustenborggade 2 ved Den Sociale Retshjælps Fond. 8. Herefter rundvisning på Kofoed Skole for interesserede.

Møde, Udsatterådet , Aarhus Kommune

Møde, Udsatterådet , Aarhus Kommune Tværgående møder Socialforvaltningen Referat Møde, Udsatterådet 2018-21, Aarhus Kommune 13-03-2017 12:00 13-03-2017 15:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: 18. september 2018 15:00 17:00 Værkmestergade 15B,

Læs mere

Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 23. august 2016 kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C

Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 23. august 2016 kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 23. august 2016 kl. 13.00 16.00 Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Deltagere Kjeld Holm (formand), Aarhus Stift Michael Alber (næstformand),

Læs mere

Til Byrådet Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Til Byrådet Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Byrådet Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. oktober 2018 Masterplan på Hjemløseområdet - Til at forebygge og afhjælpe hjemløshed i lyset af visionen om

Læs mere

Fraværende: Steffen Rasmussen, Mette Birk, Michael Alber, Merete Graabæk, Christina Strauss, Kent T. Jensen, Jesper Schandorff, Tage Gøttsche

Fraværende: Steffen Rasmussen, Mette Birk, Michael Alber, Merete Graabæk, Christina Strauss, Kent T. Jensen, Jesper Schandorff, Tage Gøttsche Referat af møde i Udsatterådet Tidspunkt: 5. februar 2015 kl. 13:00 16:00 Sted: Blå Kors, Jægergårdsgade 2a, 8000 Aarhus C Deltagere: Kjeld Holm (formand), Aarhus Stift Michael Alber (næstformand), Kofoeds

Læs mere

Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber

Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber Rådet for Socialt Udsatte har lavet denne guide til jer i de lokale udsatteråd

Læs mere

HANDLINGSPLAN BYENS RUM. Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/

HANDLINGSPLAN BYENS RUM. Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/ Side 1 af 10 Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/006088-7 Et aspekt i dette er, at der skal være plads og rum i byen til alle byens borgere. Dette også til byens hjemløse

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra V og K om tryghed på byens torve SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE TEKNIK OG MILJØ. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Forslag fra V og K om tryghed på byens torve SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE TEKNIK OG MILJØ. Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse Side 1 af 6 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra V og K om tryghed på byens torve 1. Konklusion På byrådsmøde den 14. september 2016 drøftedes et forslag fra Venstres og Det Konservative

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Udsattepolitik for Aarhus Kommune 1. Resume Socialdemokratiet v/ Tatiana Sørensen

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014 Styrket og inkluderende indsats mod hjemløshed 1. Resume I perioden fra 2009

Læs mere

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 16. juni 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger:

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 16. juni 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger: Referat : Tirsdag den 16. juni 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Orange 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Lotte Kragelund Marianne Kierkegaard Anette Lauritsen "Junior"

Læs mere

LOKALE UDSATTERÅD OG UDSATTEPOLITIK

LOKALE UDSATTERÅD OG UDSATTEPOLITIK LOKALE UDSATTERÅD OG UDSATTEPOLITIK INFOPAKKE Hvad er et lokalt udsatteråd? Hvem kan oprette et udsatteråd? Hvad laver et udsatteråd? Hvorfor er det vigtigt med et udsatteråd? Hvem sidder i et udsatteråd?

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd Via Magistraten. Den 31. maj Placering af stofindtagelsesrum

Indstilling. Til Aarhus Byråd Via Magistraten. Den 31. maj Placering af stofindtagelsesrum Indstilling Til Aarhus Byråd Via Magistraten Den 31. maj 2013 1. Resume På baggrund af byrådsbeslutning om etablering af stofindtagelsesrum i Aarhus skal der tages stilling til placering og drift. Forvaltningen

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 11.06.2013.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 11.06.2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11.06.2013 Driftsfinansiering af Stofindtagelsesrum fra 2014 1. Resume Aarhus Byråd traf ved Byrådsmødet d. 20. februar

Læs mere

1. Indledning 4. 1.1 Rådets formål 4. 1.2 Rådets sammensætning 4. 2. Rådets fokusområder i 2011 5. 2.1 Ordinære møder 5. 2.

1. Indledning 4. 1.1 Rådets formål 4. 1.2 Rådets sammensætning 4. 2. Rådets fokusområder i 2011 5. 2.1 Ordinære møder 5. 2. ÅRSBERETNING FOR UDSATTERÅDET 2010/2011 INDHOLD: 1. Indledning 4 1.1 Rådets formål 4 1.2 Rådets sammensætning 4 2. Rådets fokusområder i 2011 5 2.1 Ordinære møder 5 2.2 Seminar 5 3. Formidling af viden

Læs mere

Mødereferat. Udsatterådsmøde Emne Referat. Mødedato Mødested Møde start/slut Havestuen, Rådhuset 15.00/18.00

Mødereferat. Udsatterådsmøde Emne Referat. Mødedato Mødested Møde start/slut Havestuen, Rådhuset 15.00/18.00 Senior- og Socialforvaltningen Stab for socialområdet Mødereferat Møde mellem/i Udsatterådsmøde 29.09.16 Møde nr. Dato 29. september 2016 Sagsnr. 15/5488 Løbenr. 186543/16 Referent Lene Kristin Kamp Direkte

Læs mere

Mødereferat. Aarhus Kommune

Mødereferat. Aarhus Kommune Mødereferat Emne Mødedato/-tid 12. juni 2012 Mødested Forsorgshjemmet Østervang, Tranbjerg Referatdato Den 12. juli 2012 Dagsorden 1. Introduktion til og rundvisning på Østervang 2. Siden sidst 3. Status

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015 Der er behov for at opføre aktivitetslokaler i tilknytning til boligbebyggelsen

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 5. juli 2012. Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Tilbudstype og form Adresse Telefonnummer E-mail adresse

Læs mere

Udsatterådets årsrapport 2017

Udsatterådets årsrapport 2017 Udsatterådets årsrapport 2017 Dok.nr. 127451-18 UDSATTERÅDET, ÅRSRAPPORT 2017 Juni 2018 Indhold 1. UDSATTERÅDETS TILBLIVELSE, FORMÅL OG OPSTART 2. RÅDETS SAMMENSÆTNING 3. MØDEPLAN FOR MØDER 2017 4. ARBEJDSOMRÅDER

Læs mere

Handicaprådet DAGSORDEN

Handicaprådet DAGSORDEN Handicaprådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Onsdag den 16. januar 2019 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie Joan Åkesson Kåre Lehmann

Læs mere

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet.

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 14. november 2017 Beskæftigelsesplan 2018 1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det

Læs mere

Skolebestyrelse Stilling Skole

Skolebestyrelse Stilling Skole Skolebestyrelse Stilling Skole Afbud: Kenneth, Mogens. Pernille deltog fra kl. 17.15 Dato 1. juni 2017 Kl. 17-20 Ansvarlig Tid Referat 1 Godkendelse af dagsorden Alle (B) Bilag til punkt 4 har ikke været

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 19.04.2010 kl. 19:30 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Anwar Abdulaziz Al-Nameh (. ) Enayatullah Safi (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Maryam Hamze (. ) Ridvan

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. maj Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus. Møde slut: 13:45.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. maj Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus. Møde slut: 13:45. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus Møde slut: 13:45 Fraværende: Christian Hjørne Henny Fogde Larsen Poul Larsen fra og med punkt 81 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift

Læs mere

VEDTÆGT FOR KØGE UDSATTERÅD Formål. 2 Opgaver. Vedtægt for Udsatterådet

VEDTÆGT FOR KØGE UDSATTERÅD Formål. 2 Opgaver. Vedtægt for Udsatterådet VEDTÆGT FOR KØGE UDSATTERÅD 2018-2021 Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 2018-2021 2012-26484-110 Vedtægt for Udsatterådet 2018-2021 1 Formål Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Køge Udsatteråd

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge og Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. august 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge og Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. august 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge og Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. august 2015 Styrkelse af handicapområdet for børn 1. Resume Som følge af budgetforliget for 2015

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI SOCIALUDVALGET

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI SOCIALUDVALGET BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI 2016 - SOCIALUDVALGET OVERORDNEDE TENDENSER SERVICEUDGIFTER Forebyggende foranstaltninger og anbringelser Børn og unge (handicap) Der er forventning om driftsmæssig mindreforbrug

Læs mere

Forsorgshjem og herberger i Danmark Undersøgelse blandt ledere ved forsorgshjem og herberger

Forsorgshjem og herberger i Danmark Undersøgelse blandt ledere ved forsorgshjem og herberger Forsorgshjem og herberger i Danmark Undersøgelse blandt ledere ved forsorgshjem og herberger August 2017 RAPPORT Forsorgshjem og herberger i Danmark Undersøgelse blandt ledere ved forsorgshjem og herberger

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse Notat Side 1 af 6 Til Til Kopi til Jette Jensen, Enhedslisten Orientering Aarhus Byråd Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse Byrådsmedlem Jette Jensen, Enhedslisten har fremsendt

Læs mere

Udsatterådets. Årsrapport Indhold. Udsatterådet er talerør for socialt udsatte i Aarhus. Maj 2012

Udsatterådets. Årsrapport Indhold. Udsatterådet er talerør for socialt udsatte i Aarhus. Maj 2012 Maj 2012 Udsatterådets Udsatterådet er talerør for socialt udsatte i Aarhus Årsrapport 2010-2011 I 2009 henvendte brugerorganisationerne herunder hjemløseorganisationen SAND sig til Socialforvaltningen,

Læs mere

Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet ( )

Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet ( ) KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget Evaluering af Socialforvaltningens samarbejde om fire pladser med Alexandrakollegiet (2012-2013) Socialudvalget

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge og Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 21. august 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge og Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 21. august 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge og Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 21. august 2015 Styrkelse af handicapområdet for børn 1. Resume Som følge af budgetforliget for 2015

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 18.01.2011 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Masterplan for Social & Tilbud - strategiske sigtelinjer... 4 3 Information, forespørgsler

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 18. april Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 18. april Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 13:00 Fraværende: Poul Larsen deltog ikke i punkt 53 Frederik Espersen deltog ikke i punkt 56 punkt

Læs mere

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Dagsorden Dato: 12-05-2016 17:00:00 Udvalg: Handicaprådet Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Indholdsbetegnelse Dagsorden Indholdsbetegnelse 19 Høringssag - forslag til

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 15. ordinære møde tirsdag den 23 august 2016 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 15. ordinære møde tirsdag den 23 august 2016 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 15. ordinære møde tirsdag den 23 august 2016 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Kopi til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed

Læs mere

Forslag til etablering af Udsatteråd/forum i Kolding Kommune

Forslag til etablering af Udsatteråd/forum i Kolding Kommune Forslag til etablering af Udsatteråd/forum i Kolding Kommune Indledning Kolding kommunes Udsattepolitik indeholder et helhedssyn, hvor Kolding kommune ønsker: At tilbuddene til udsatte borgere i Kolding

Læs mere

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelses udtalelse vedr. SF, V, C og EL s budgetforslag om gratis psykologhjælp til unge i Aarhus Kommune

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

Internt notatark. 2. Udsatterådet kan ikke behandle enkeltsager.

Internt notatark. 2. Udsatterådet kan ikke behandle enkeltsager. Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Emne: Revideret forretningsorden for Kolding Kommunes udsatteråd. Formål og opgaver 1. Udsatterådet skal være de udsatte gruppers

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Det kommunale budget

Det kommunale budget INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Det kommunale budget Vejledning om budgetlægning på udsatteområdet WWW.BDO.DK 1 BUDGETLÆGNING PÅ UDSATTEOMRÅ- DET 19 kommuner har i dag (2012) lokale udsatteråd. På tværs af

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Forretningsorden for Udsatterådet i Aalborg Kommune. Kapitel 1 Rådets formål og opgaver

Forretningsorden for Udsatterådet i Aalborg Kommune. Kapitel 1 Rådets formål og opgaver 1 Forretningsorden for Udsatterådet i Aalborg Kommune Kapitel 1 Rådets formål og opgaver 1. Udsatterådet i Aalborg Kommune er talerør for de socialt udsatte borgere (+ 18 år), der opholder sig i kommunen.

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Indholdsfortegnelse 021. Meddelelser 45 022. Analyse sygepleje og hjemmepleje - konsulentfirmaet Incitare

Læs mere

Psykiatriens Hus i Aarhus. Samarbejdsaftale

Psykiatriens Hus i Aarhus. Samarbejdsaftale Psykiatriens Hus i Aarhus Samarbejdsaftale Opdateret 12-06-2018 Samarbejdsaftale om Psykiatriens Hus i Aarhus 1. Samarbejdsaftalens parter Region Midtjylland Skottenborg 26, 8800 Viborg og Aarhus Kommune

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 11. september 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Preben Jahnsen Dagsorden: 1. Velkomst

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅDSMØDE DEN 18. APRIL 2013

REFERAT HANDICAPRÅDSMØDE DEN 18. APRIL 2013 REFERAT HANDICAPRÅDSMØDE DEN 18. APRIL 2013 Deltagere: Tatiana Hjorth Sørensen, Kate Runge, Claus Thomasbjerg, Jette Jensen, Claus Bjarne Christensen, Helle Kaas Schmidt, Birte Rerup, Bodil Vibe Rasmussen,

Læs mere

Sundhedsaftale mellem Region Midtjylland og kommunerne i regionen

Sundhedsaftale mellem Region Midtjylland og kommunerne i regionen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 22. december 2014 Sundhedsaftale 2015-2018 mellem Region Midtjylland og kommunerne i regionen 1. Resume Region Midtjylland og de

Læs mere

BORGERMØDE POLITIK FOR BORGERE MED SÆRLIGE BEHOV Den 29. august 2018

BORGERMØDE POLITIK FOR BORGERE MED SÆRLIGE BEHOV Den 29. august 2018 BORGERMØDE POLITIK FOR BORGERE MED SÆRLIGE BEHOV 2018 Den 29. august 2018 PROGRAM Præsentation af politikken v/ Socialchef Carsten Wulff Hansen Præsentation af høringsmuligheder Spørgsmål og diskussion

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Til godkendelse...2 1.1 Dagsorden...2 1.2 Referat...2 Bilag 1: Referat 13. juni 2018...2 2 Til drøftelse...6 3 Til orientering...6 3.1 Orientering fra Magistraten...6 Bilag

Læs mere

Hvornår man evt. i pressen udtaler sig om uenigheder i rådet

Hvornår man evt. i pressen udtaler sig om uenigheder i rådet REFERAT MØDE DEN 4. DECEMBER 2014 UDSATTERÅD Klik her for at angive tekst. Sekretariat og Udvikling 4. december 2014 2012-26484-67 Deltagere Navn Formand Lissie Kirk Anja Wickelgreen Carsten Jepsen Birgitte

Læs mere

Orientering: Status ift. strategi for socialt udsatte grønlændere

Orientering: Status ift. strategi for socialt udsatte grønlændere Punkt 3. Orientering: Status ift. strategi for socialt udsatte grønlændere 2015-011369 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering At nedenstående er

Læs mere

Bemærk: Punkt 3.4: Inkl. årshjul temadrøftelser/dialogmøde med magistraten m.fl.

Bemærk: Punkt 3.4: Inkl. årshjul temadrøftelser/dialogmøde med magistraten m.fl. Råd og Nævn HR og Jura HR og Organisation Referat Handicaprådet 30-01-2018 17:00 30-01-2018 19:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: Afbud: 30. januar 2018 17:00-19:00 Rådhuset, lok. 390 Per Jensen Jan Sejersdahl

Læs mere

Høringssvar. Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018.

Høringssvar. Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018. Assens den 22. maj 2018 Social og Sundhed Assens Kommune Rådhus Alle 5 5610 Assens Høringssvar Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018. Danske Handicaporganisationer

Læs mere

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 1.1. Lovmæssigt grundlag... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 2.

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 7. december 2015 Kl.: 17-19.00 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Høringssvar til Ballerup Kommunes veteranpolitik

Høringssvar til Ballerup Kommunes veteranpolitik SOCIAL OG SUNDHED Dato: 29. juni 2018 Tlf. dir.: 4477 2748 E-mail: lorn@balk.dk Kontakt: Louise Rønnov Høringssvar til Ballerup Kommunes veteranpolitik Dette notat indeholder en alle høringssvar til veteranpolitikken

Læs mere

Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedr. episode på Bocenter Tranbjerg. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedr. episode på Bocenter Tranbjerg. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune af 10-dages forespørgsel vedr. episode på Bocenter Tranbjerg Side 1 af 6 Til Til Byrådet Orientering Medlemmer af Aarhus byråd Knud N. Mathiesen og Jette Skive fra Dansk Folkeparti har stillet en række

Læs mere

25. august Referat. Ældrerådet. Mødedato: 25. august Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Logen, Skørping Ældrecenter. Møde slut: Fraværende:

25. august Referat. Ældrerådet. Mødedato: 25. august Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Logen, Skørping Ældrecenter. Møde slut: Fraværende: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Logen, Skørping Ældrecenter Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 107 sprotokol fra sidste møde 3 108 Godkendelse af dagsorden 3

Læs mere

Sundhedsordninger Samlet dokument over høringssvar fra Magistratsafdelingerne, Århus Havn og FællesMED-udvalget.

Sundhedsordninger Samlet dokument over høringssvar fra Magistratsafdelingerne, Århus Havn og FællesMED-udvalget. Sundhedsordninger Samlet dokument over høringssvar fra Magistratsafdelingerne, Århus Havn og FællesMED-udvalget. Magistratens 1. Afdeling Magistratens 1. Afdeling tilslutter sig ønsket om at sætte mere

Læs mere

Afbud fra: Mette Guul, Tine Plougheld, Bjarne Christensen, Stig Sonne, Kaj Skjølstrup

Afbud fra: Mette Guul, Tine Plougheld, Bjarne Christensen, Stig Sonne, Kaj Skjølstrup Rådet for Socialt Udsatte Rådet for Socialt Udsatte i Odense Sekretariatet Tolderlundsvej 3 B, 1. 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 63755725 E-mail hbk@odense.dk Referat af møde i Rådet for

Læs mere

Billedet er fra Holdninger til Socialt udsatte Epinion for Rådet for Socialt Udsatte, marts 2018

Billedet er fra Holdninger til Socialt udsatte Epinion for Rådet for Socialt Udsatte, marts 2018 2018-2022 Billedet er fra Holdninger til Socialt udsatte Epinion for Rådet for Socialt Udsatte, marts 2018 VI SER DET STORE BILLEDE Vi finder løsninger i samskabelse i samspil med borgeren og ved samarbejde

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Inspirationskatalog om et udsatteråd på Frederiksberg. Udformet på baggrund af Frederiksberg Kommunes workshop om udsatteråd d.

Inspirationskatalog om et udsatteråd på Frederiksberg. Udformet på baggrund af Frederiksberg Kommunes workshop om udsatteråd d. Inspirationskatalog om et udsatteråd på Frederiksberg Udformet på baggrund af Frederiksberg Kommunes workshop om udsatteråd d. 8 juni 2017 Velkomst v/ Pernille Høxbro Eksperternes råd til oprettelsen af

Læs mere

Til Socialministeriet. Sagsnr Ansøgning om brug af strategimidler i 2013

Til Socialministeriet. Sagsnr Ansøgning om brug af strategimidler i 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for mål og rammer Til Socialministeriet Ansøgning om brug af strategimidler i 2013 Københavns Kommune og Socialministeriet drøftede på et møde d. 11. april

Læs mere

Mødereferat. Referat fra møde i Udsatterådet den Emne Udsatterådsmøde

Mødereferat. Referat fra møde i Udsatterådet den Emne Udsatterådsmøde Senior- og Socialforvaltningen Stab for socialområdet Mødereferat Møde mellem/i Referat fra møde i Udsatterådet den 19.5.16 Møde nr. Dato 19. maj 2016 Sagsnr. 15/21584 Løbenr. 96506/16 Referent Lene Kristin

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Tirsdag den 28.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Palle Jacobsen Afbud: Finn Brozek Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 321 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Samråd i Social- Indenrigs- og Børneudvalget

Læs mere

Udsattepolitik Nyborg Kommune

Udsattepolitik Nyborg Kommune - Danmarks Udsattepolitik 2019-2023 Nyborg Kommune Forord I Nyborg Kommune skal der være plads til alle. Derfor har vi en udsattepolitik og et udsatteråd for at sikre socialt udsatte et talerør og samtidig

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

3. Kommunikationsstrategi 2013

3. Kommunikationsstrategi 2013 1 Referat fra 20. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Tirsdag d. 10. december, 2013 kl. 11.00 15.00 Sted Mødeleder Referent Tove Lindhardt Leanne Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30

Læs mere

2. Kommentarer til referat af sidste møde Det var meget interessant at besøge Storbylandsbyen ved sidste møde.

2. Kommentarer til referat af sidste møde Det var meget interessant at besøge Storbylandsbyen ved sidste møde. Referat af møde i Udsatterådet Tid: torsdag den 27. august kl. 13.00 16.00 Sted: Fundamentet, Jægergårdsgade 154, 1, 8000 Aarhus C Deltagere Kjeld Holm (formand), Aarhus Stift Michael Alber (næstformand),

Læs mere

REFERAT UDSATTERÅD. Klik her for at angive tekst. Maria Lindholm Kristensen. Side 1 / 7. Mikael Franck. 1. Godkendelse af dagsorden og referat Referat

REFERAT UDSATTERÅD. Klik her for at angive tekst. Maria Lindholm Kristensen. Side 1 / 7. Mikael Franck. 1. Godkendelse af dagsorden og referat Referat REFERAT MØDE DEN 5. FEBRUAR 2015 UDSATTERÅD Dato Klik her for at angive tekst. Sekretariat og Udvikling 5. februar 2015 2012-26484-72 Deltagere Navn Formand Lissie Kirk Anja Wickelgreen Jorry Højer Tilhørsforhold

Læs mere

af det specialiserede socialområde Social Service, august 2015

af det specialiserede socialområde Social Service, august 2015 Høring vedr. omstilling af det specialiserede socialområde Social Service, august 2015 Baggrund og proces indtil nu Deloittes rapport om det specialiserede socialområde politisk forelagt ultimo 2014 Projekt

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Lokal MED - Psykiatri og Misbrug Mødedato: Fredag den 8. februar 2013 Mødested: RC Teaterstien 9 A, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Afbud: Bettina Sørensen Fraværende:

Læs mere

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 23. juni 2016 Fremtidig forankring af Fokusskolen og Fysisk og organisatorisk forankring af Fokusskolen og 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD NOTAT Titel Fra: Til: Resumé: Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD Servicestyrelsen, fungerende chef i Handicapenheden Bente Meunier ADHD

Læs mere

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé.

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. Notat Til Socialudvalget Side 1 af 6 - Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. I dette notat redegøres for sagsforløbet, som udspringer

Læs mere

Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 29. november 2016 kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C

Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 29. november 2016 kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 29. november 2016 kl. 9.00 12.00 Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Deltagere Kjeld Holm (formand) Michael Alber (næstformand), Kofoeds Skole

Læs mere

Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed

Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj 2019 Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed Vision for Beskæftigelse og Sundhed Veteranpolitik Sundhedspolitik Borgere i Skanderborg

Læs mere

Årsrapport Faxe Kommunes Udsatteråd

Årsrapport Faxe Kommunes Udsatteråd Årsrapport 2017 Faxe Kommunes Udsatteråd Denne rapport indeholder en gennemgang af de initiativer, som Udsatterådet har gennemført i 2017. Rapporten blev godkendt af Udsatterådet 12. juni 2018. Indhold

Læs mere

Indstilling. Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby

Indstilling. Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 26.09.2016 Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby 1. Resume Målgruppen på døgntilbuddet på Bøgholt

Læs mere

Dialogforum for socialt udsatte BESLUTNINGSREFERAT

Dialogforum for socialt udsatte BESLUTNINGSREFERAT BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 1, rådhuset Torvet 3 8500 Grenaa Dato: Torsdag den 25. august 2016 Start kl.: 14:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Merete Holck Tinne Christiansen Tine Klausen

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 93. Integrationsråd 3 94. KL s sociale temamøde den 22. - 23. maj 2008 5 Deltager ikke. 5 95. Orientering

Læs mere

Bilag 2. Skema over høringssvar

Bilag 2. Skema over høringssvar KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 18. april 2018 Sagsnr. 2017-0412891 Dokumentnr. 2017-0412891-8 Bilag 2. Skema over høringssvar Bilag 1. Skema over høringssvar Høringspart

Læs mere

Dagsorden til møde i Udsatterådet Tid: onsdag den 9. marts kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C

Dagsorden til møde i Udsatterådet Tid: onsdag den 9. marts kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Dagsorden til møde i Udsatterådet Tid: onsdag den 9. marts kl. 13.00 16.00 Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Deltagere Kjeld Holm (formand), Aarhus Stift Michael Alber (næstformand), Kofoeds

Læs mere

Indstilling. Forventet årsregnskab på det specialiserede socialområde pr. 2. kvartal Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Forventet årsregnskab på det specialiserede socialområde pr. 2. kvartal Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 12. september 2011 Aarhus Kommune Økonomi og Personale Sundhed og Omsorg Forventet årsregnskab på det specialiserede socialområde pr. 2. kvartal 2011 1.

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL: 1. Vision samt overordnede værdier og mål for beskæftigelsesindsatsen 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 Punkt 9. Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 2016-017582 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at at at foreninger

Læs mere

Talen [Ny strategi for det sociale område] Nødvendig viden, målrettet indsats bedre liv - til flere [Evaluering af kommunalreformen]

Talen [Ny strategi for det sociale område] Nødvendig viden, målrettet indsats bedre liv - til flere [Evaluering af kommunalreformen] Talen Mit navn er Bente Nielsen, jeg er valgt for SF og jeg er første næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland. Privat bor jeg i Silkeborg. Tak for invitationen til at komme her i dag og fortælle

Læs mere

Aftale mellem Socialsektionen og Job- og Borgerservicechef

Aftale mellem Socialsektionen og Job- og Borgerservicechef Aftale mellem Socialsektionen og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den budgetansvarlige

Læs mere