Samrådstale (lukket samråd)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samrådstale (lukket samråd)"

Transkript

1 Finansudvalget FIU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 530 Offentligt Samrådstale (lukket samråd) Besvarelse af samrådsspørgsmål X den 3. april 2019 Samrådsspørgsmål X stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S): Vil ministeren med henvisning til svarene på spørgsmål redegøre for, hvordan det kan undgås, at borgere og virksomheder kan ende med at skulle gøre brug af mere end én digital postkasse i fremtiden? Det talte ord gælder [Indledning] Tak for ordet og for samrådsspørgsmålet stillet af Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet. Jeg havde gerne set, at dette var et åbent samråd, men efter ønske fra spørgeren er samrådet lukket.

2 Side 2 af 20 Digital Post er en offentlig it-løsning, der anvendes af offentlige myndigheder til at sende post til stort set alle borgere og virksomheder. Den nuværende kontrakt med leverandøren e-boks udløber i de kommende år. Derfor skal den fremtidige Digital Post-løsning konkurrenceudsættes i henhold til udbudslovgivningen. Konkurrenceudsættelse er vigtigt for at undgå monopollignende situationer, og sikre tidssvarende og brugervenlige it-løsninger i den offentlige sektor. Jeg er meget ærgerlig over, at der i midt i dette verserende udbud er fremsat påstande på et forkert grundlag.

3 Side 3 af 20 Lad mig med det samme slå fast, at der i dag ikke er én digital postkasse, hvor borgere og virksomheder kan læse al post fra det offentlige og fra private virksomheder. Der er også blevet fremført misvisende påstande om den digitale post-løsning i Norge. Begge dele vil jeg vende tilbage til senere, så vi kan rydde eventuelle misforståelser af vejen og få de korrekte fakta på bordet. Men først vil jeg gennemgå baggrunden for udbuddet.

4 Side 4 af 20 [Udbuddet: Konkurrenceudsættelse] Udviklingen af en ny Digital Post-løsning er et af initiativerne i den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi for 2016 til 2020, der blev indgået som politisk aftale mellem regeringen, KL og Danske Regioner i I juni 2017 godkendte Finansudvalget aktstykket for den fremtidige Digital Post-løsning. I aktstykket indgik en nærmere beskrivelse af formålet med projektet, herunder tilrettelæggelsen af udbuddet, forventede udgifter og gevinster, samt risikoprofil og tidsplan.

5 Side 5 af 20 Den nye Digital Post-løsning er den tredje generation af offentlige Digital Post-løsninger. e-boks har vundet de to foregående udbud. I udbuddet af den første Digital Post-løsning i 2008 bød e-boks og det daværende CSC. Anden gang løsningen var i udbud i 2014 var det kun e- Boks, der bød. Det har altså været den samme leverandør, der har vundet de to foregående udbud, og i sidste udbud altså uden konkurrence.

6 Side 6 af 20 Det er usundt, hvis der ikke er tilstrækkelig konkurrence på et marked. Mangel på konkurrence kan i værste fald føre til forældede it-systemer, der er dyre i drift og ikke lever op til de aktuelle behov. Det skal vi undgå i den offentlige sektor. I det igangværende udbud har to leverandører budt ind. Det er rigtig sundt med konkurrence om offentlige itsystemer, da det skaber forbedrede løsninger. Med udbuddet får den offentlige sektor og danskerne den bedste løsning fra markedet til den bedste pris og kvalitet. Samtidig udvikler vi en ny løsning, der lever op til fremtidige behov.

7 Side 7 af 20 [Én eller flere postkasser] Som nævnt i starten er der i dag ikke én digital postkasse, hvor borgere og virksomheder kan læse al post fra det offentlige og fra private virksomheder. Når debatten handler om digitale postkasser, er det vigtigt at huske på, at man som borger i dag modtager beskeder fra virksomheder gennem adskillige kanaler. Man skal fx ofte logge sig ind på private virksomheders hjemmesider for at se sin regning eller sit forbrug af vand, gas eller el. Mange virksomheder kommunikerer via apps eller direkte til borgernes mailadresser.

8 Side 8 af 20 Hvis man er kunde hos fx YouSee, kan man kommunikere med YouSee via deres egen hjemmeside. Det er også her, at man kan tilgå sine fakturaer. Det samme gælder andre teleselskaber. Der er en række private virksomheder, som sender breve til deres kunder via e-boks. Hvis man er kunde hos fx Danske Bank, modtager man bl.a. kontoudtog i e-boks. Men yderligere kommunikation med bankens kunder foregår via Danske Banks egen hjemmeside og kommunikationsløsninger. Det samme gælder andre banker. Derudover har mange danskere netop været inde på skat.dk for at se deres årsopgørelse.

9 Side 9 af 20 Pointen er, at det for de fleste af os er helt naturligt at indhente informationer og læse meddelelser flere steder. Der er altså ikke én digital postkasse i dag, men flere for både borgere og virksomheder. Det igangværende udbud omhandler kun den offentlige post, selvom e-boks i dag både er leverandør af offentlig Digital Post og samtidig har en række private kunder, såsom banker og forsikringsselskaber.

10 Side 10 af 20 Det er kun afsendelsen af den offentlige post, vi kan stille krav til med det igangværende udbud. Det offentlige kan ikke beslutte, hvordan private virksomheder vælger at sende meddelelser og breve til deres kunder. Derfor vil det igangværende udbud ikke ændre på, at vi i dag læser digitale meddelelser flere steder. Det vil både borgere og virksomheder også gøre fremover.

11 Side 11 af 20 [Digital Post i Norge] Jeg vil som nævnt i starten - også gerne afklare en række påstande om digital post i Norge. Det er ikke korrekt, at der i Norge kun findes én samlet postkasse pr. borger. Den norske udbudsmodel garanterer heller ikke, at al post kan vises samme sted. I modsætning til Danmark er der i Norge to private postkasseleverandører på markedet, både for den offentlige post og posten fra private virksomheder.

12 Side 12 af 20 I Norge er det Digipost og e-boks, der begge er postkasseleverandører for offentlig post til borgerne. Borgerne kan således vælge imellem disse to postkasser. På denne måde sikres en vis konkurrence på det norske marked. Særskilt har de to leverandører hver især indgået kommercielle aftaler med private virksomheder om afsendelse af post til kunder. I Norge er det frivilligt at få en digital postkasse til offentlig post, og ca. 2 mio. borgere har valgt en sådan digital postkasse. 9 ud af 10 af disse borgere har valgt leverandøren Digipost.

13 Side 13 af 20 Digipost har, udover at være postkasse for offentlig post, ifølge dem selv ca private afsendere som kunder. e- Boks leverer postkassen til offentlig post for ca. 1 ud af 10 borgere og har en mindre andel private afsendere som kunder. Som borger i Norge kan det altså være nødvendigt at have flere postkasser, fx én hos Digipost og én hos e- Boks. Det er nødvendigt, hvis de private virksomheder, man modtager post fra, ikke sender til den samme postkasse, som borgeren har valgt til post fra det offentlige.

14 Side 14 af 20 Der er desuden, ligesom i Danmark, eksempler på private selskaber, der har oprettet egne løsninger til brug for kommunikation med deres kunder. En borger kan altså opleve, at uanset hvilken postkasse borgeren vælger til sin offentlige post, kan fx elselskabet anvende én postkasseleverandør til at sende meddelelser, mens andre virksomheder, borgeren er kunde hos, anvender den anden postkasseleverandør. I så fald skal borgeren have flere postkasser for at kunne modtage al post fra private og offentlige afsendere.

15 Side 15 af 20 Selvom de to postkasseleverandører reklamerer med "al post ét sted", er der altså ikke én digital postkasse, hvori post kan modtages fra alle afsendere. Som i Danmark læser nordmændene også digitale meddelelser flere steder. Hverken i Danmark, Norge eller Sverige fastlægger de offentlige myndigheder, hvordan private virksomheder sender meddelelser til deres kunder.

16 Side 16 af 20 [e-boks mulighed for at vise den offentlige post] Og så er det vigtigt at understrege, at uanset udfaldet af det igangværende udbud kan e-boks fortsat vise den offentlige post, hvis e-boks altså ønsker det. Den offentlige post kan vises under visse betingelser, blandt andet i forhold til sikkerhed. Dermed vil borgere stadig kunne læse post fra det offentlige og de private virksomheder, der sender via e- Boks, samme sted som i dag. Det kræver dog, at e-boks ønsker det. Det offentlige kan ikke tvinge en privat virksomhed som e-boks til at vise den offentlige post.

17 Side 17 af 20 [Let adgang til offentlig post: borger.dk og Virk.dk] Det er vigtigt, at borgerne og virksomheder har let og enkel adgang til deres vigtige post fra det offentlige. Det er det klare mål og det bliver der ikke ændret ved. I dag kan borgerne læse posten fra det offentlige på borger.dk. 88 pct. af danskerne kender borger.dk, som de også bruger til at klare andre ærinder med det offentlige. Borger.dk havde 39 mio. besøg i 2018, og en tilfredshedsgrad på 93 pct. hos brugerne. Næsten alle, der er tilmeldt Digital Post i dag, modtager en sms eller en , når de får ny Digital Post. I beskeden står der, at de har modtaget post, og hvor de kan læse den. Det vil vi fortsætte med fremover.

18 Side 18 af 20 Virksomhederne vil også fortsat kunne læse posten via virksomhedsportalen Virk.dk, som anvendes af virksomhederne til at klare andre ærinder med det offentlige. I fremtiden vil det derfor være naturligt for borgere og virksomheder fortsat at læse deres post fra det offentlige på henholdsvis borger.dk og Virk.dk.

19 Side 19 af 20 [Afslutning] Jeg håber, at gennemgangen har givet indblik i, at der i dag ikke er én digital postkasse, hvor borgere og virksomheder kan læse al post fra det offentlige og fra private virksomheder. Samtidig håber jeg, at det er blevet tydeligt, hvorfor det er vigtigt, at vi får konkurrenceudsat de store offentlige it-systemer, så vi altid sikrer borgere og virksomheder de bedste løsninger. Det verserende udbud må nu have lov til at gå sin gang. Som jeg har redegjort for, vil yderligere genudbud ikke være en løsning, men vil til gengæld medføre ekstra millionudgifter.

20 Side 20 af 20 Samlet vurderer Digitaliseringsstyrelsen, at omkostningerne som følge af 6 måneders forsinkelse udgør ca. 44 mio. kr. til øgede projektudgifter og forskydning af driftsperioden. Heraf udgør omkostninger til forlængelse af kontrakten med e-boks ca. halvdelen, idet en forlængelse af kontrakten estimeres til ca. 43 mio. kr. på årsbasis. Finansudvalget vil blive forelagt et aktstykke om leverandørvalget, når evalueringen af tilbuddene er afsluttet, og der er foretaget tildeling. Tak for ordet.

Ministeren bedes endvidere oplyse om det efter regeringens opfattelse er nødvendigt at indføre prøveperioder for nye systemer.

Ministeren bedes endvidere oplyse om det efter regeringens opfattelse er nødvendigt at indføre prøveperioder for nye systemer. Kommunaludvalget 2013-14 KOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 58 Offentligt (01) Notat Talepunkter til besvarelsee af KOU samrådsspørgsmål E Samrådsspørgsmål E Vil ministeren redegøre for regeringens

Læs mere

Tale til besvarelse af spørgsmål A fra den 18. januar 2018

Tale til besvarelse af spørgsmål A fra den 18. januar 2018 Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 5 Offentligt Tale ved samråd 24. januar 2018 Tale til besvarelse af spørgsmål A fra den 18. januar 2018 Vil [ministrene] i forlængelse af svarene

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 229 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Samråd i Finansudvalget Dato / tid 2. februar 2017

Læs mere

Samråd i ERU den 17. juni spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen (EL) om Betalingsservice.

Samråd i ERU den 17. juni spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen (EL) om Betalingsservice. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 290 Offentligt NOTAT 17. juni 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Samråd i ERU den 17. juni 2013 - spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen

Læs mere

KOMBIT har på vegne af kommunerne gennemført en række komplekse it-indkøb til kommunerne.

KOMBIT har på vegne af kommunerne gennemført en række komplekse it-indkøb til kommunerne. Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 218 Offentligt Besvarelse af samrådsspørgsmål P, Q og R 25. januar 2017 Samrådsspørgsmål P Spørgsmål: Hvad er konsekvensen af, at kommunerne

Læs mere

Aktstykke nr. 147 Folketinget Finansministeriet. København, den 26. august 2014.

Aktstykke nr. 147 Folketinget Finansministeriet. København, den 26. august 2014. Aktstykke nr. 147 Folketinget 2013-14 147 Finansministeriet. København, den 26. august 2014. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at fortsætte udviklingen af Grunddataprogrammets

Læs mere

Den digitale vej til fremtidens velfærd

Den digitale vej til fremtidens velfærd Den digitale vej til fremtidens velfærd V. Ulla Larney, Erhvervsstyrelsen Midtjysk Erhvervsakademi 21/8-2013 Danmark i front med digitalisering Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2011-2015 Ansøgninger,

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan tilmelder du dig sms- eller advisering. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan tilmelder du dig sms- eller  advisering. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan tilmelder du dig sms- eller e-mailadvisering August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Post? 2 2. Hvad er sms- og e-mailadvisering om ny Digital Post?

Læs mere

Afsluttende rapport for initiativ 1.1: Digital post til alle borgere i 2014

Afsluttende rapport for initiativ 1.1: Digital post til alle borgere i 2014 Afsluttende rapport for initiativ 1.1: Digital post til alle borgere i 2014 Stamdata Tabel 1: Stamdata for initiativ 1.1 Initiativnavn Digital Post til alle borgere i 2014 Ministerium Finansministeriet

Læs mere

Finansudvalget FIU alm. del Svar på Spørgsmål 4 Offentligt

Finansudvalget FIU alm. del Svar på Spørgsmål 4 Offentligt Finansudvalget 2008-09 FIU alm. del Svar på Spørgsmål 4 Offentligt j.nr. 09-043424 Dato : 03.04.2009 Til Folketingets Finansudvalg Hermed sendes svar på 9 spørgsmål 4 af 19. februar 2009. (Alm. del). Kristian

Læs mere

Henvendelser til og fra kommunen - Kanalstrategi

Henvendelser til og fra kommunen - Kanalstrategi Henvendelser til og fra kommunen - Kanalstrategi December 2013 Henvendelser til og fra kommunen - Kanalstrategi Kommunikationen med borgere, virksomheder og foreninger i Halsnæs Kommune er et vigtigt

Læs mere

Aktstykke nr. 33 Folketinget Finansministeriet. København, den 29. november 2016.

Aktstykke nr. 33 Folketinget Finansministeriet. København, den 29. november 2016. Aktstykke nr. 33 Folketinget 2016-17 33 Finansministeriet. København, den 29. november 2016. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at det fællesoffentlige grunddataprogram fortsættes,

Læs mere

Dokumentboks og NemSMS

Dokumentboks og NemSMS Dokumentboks og NemSMS IT-arkitekturkonferencen - 31. marts 2009, kl.13.00-14.00 v. Projektleder Anders Find, Økonomistyrelsen Tre vinkler på dokumentboks/nemsms 1. Introduktion hvad er Dokumentboks og

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 60 Offentligt T A L E 5. oktober 2016 Samrådstale vedr. Spm B og C (Det talte ord gælder) J.nr. 16/14540 Sociale Ydelser MTA Samrådsspørgsmål

Læs mere

INDHOLD. INDSIGT 1 Danskerne åbner læser og reagerer på dine breve. INDSIGT 2 Unge elsker at få breve fra dig

INDHOLD. INDSIGT 1 Danskerne åbner læser og reagerer på dine breve. INDSIGT 2 Unge elsker at få breve fra dig 2014 BREVETS STYRKE FIND VEJ TIL DANSKERNES HJERTER Brevets styrke 2014 er en analyse af danskernes forhold til kommunikation fra virksomheder via fysisk brev og brev lagt i e-boks sammenlignet med, web,

Læs mere

Agenda. kommer leverandørerne med? v/ Martin (DIGST) / Strålfors (DIGST) synkroniserings-api v/ Michael Rüdiger (e-boks)

Agenda. kommer leverandørerne med? v/ Martin (DIGST) / Strålfors (DIGST) synkroniserings-api v/ Michael Rüdiger (e-boks) De fællesoffentlige komponenter: Netværksmøde 9. maj 2012 Leverandører Digital post, NemSMS & Fjernprint samt strategien for udvikling af mobile løsninger for Digital post og Min side Digital post og Fjernprint

Læs mere

Samråd, Forsvarsudvalget Fremrykket indkøb af produktionsdele til F december 2016

Samråd, Forsvarsudvalget Fremrykket indkøb af produktionsdele til F december 2016 Forsvarsudvalget 2016-17 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Samråd, Forsvarsudvalget Fremrykket indkøb af produktionsdele til F-35 1. december 2016 Indledning Tak

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor regeringen ønsker at privatisere TV 2, om TV 2 ved et salg fortsat skal have public serviceforpligtelser,

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor regeringen ønsker at privatisere TV 2, om TV 2 ved et salg fortsat skal have public serviceforpligtelser, Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 88 Offentligt FULD TALE Arrangement: Samråd vedr. privatisering af TV 2 (Samrådsspørgsmål J) Åbent eller lukket: Åbent 11. januar 2017 Dato

Læs mere

Samrådsspørgsmål. Akt 186

Samrådsspørgsmål. Akt 186 Samrådsspørgsmål Akt 186 Der ønskes en uddybende redegørelse for og en drøftelse af årsagerne til og konsekvenserne af den forventede meget betydelige fordyrelse og forsinkelse af projektet. Svar: Indledning

Læs mere

Velkomst og dagens formål Stine Hegelund, kontorchef, Digitaliseringsstyrelsen, præsenterede dagens program.

Velkomst og dagens formål Stine Hegelund, kontorchef, Digitaliseringsstyrelsen, præsenterede dagens program. Notat 5. oktober 2016 KDK/Peter Hjuler Christensen Leverandørmøde vedr. Næste generation Digital Post 26. september 2016, Hotel Scandic, København Velkomst og dagens formål Stine Hegelund, kontorchef,

Læs mere

Børne- og Socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og Socialminister Mai Mercados talepapir Børne- og Undervisningsudvalget 2016-17 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 119 Offentligt Børne- og Socialministeriet Børne- og Socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Dato / tid Talens varighed

Læs mere

Markedsføringsloven udgør en væsentlig rammebetingelse for alle virksomheder og forbrugere i Danmark.

Markedsføringsloven udgør en væsentlig rammebetingelse for alle virksomheder og forbrugere i Danmark. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 40 endeligt svar på spørgsmål 12 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 10. januar 2017 Samråd i ERU den 10. januar 2017 Spørgsmål A-F

Læs mere

Anvendelse af brugertest i udviklingen af offentlige selvbetjeningsløsninger

Anvendelse af brugertest i udviklingen af offentlige selvbetjeningsløsninger Kommunaludvalget 2013-14 KOU Alm.del Bilag 62 Offentligt Notat 11.april 2014 Anvendelse af brugertest i udviklingen af offentlige selvbetjeningsløsninger På samrådet vedr. digitalisering i Kommunaludvalget

Læs mere

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL). Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 191 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål J om overfladetemperaturkrav til

Læs mere

Samråd i Finansudvalget den. 30. januar 2015 om god arbejdsgiveradfærd

Samråd i Finansudvalget den. 30. januar 2015 om god arbejdsgiveradfærd Finansudvalget 2014-15 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 223 Offentligt Talepapir 28. januar 2015 Samråd i Finansudvalget den. 30. januar 2015 om god arbejdsgiveradfærd Følgende spørgsmål skal behandles

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepunkter og budskaber

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepunkter og budskaber Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 239 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepunkter og budskaber Det talte ord gælder Anledning FIU samrådsspørgsmål

Læs mere

T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r

T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 143 Offentligt T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

F remtidens Digital Post

F remtidens Digital Post F remtidens Digital Post Kommunale input til videreudvikling af Digital Post Anvendelse af Digital Post er en central del af udviklingen af den offentlige service. Derfor er det vigtigt, at kravene til

Læs mere

B 103 - Bilag 6 Offentligt

B 103 - Bilag 6 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi B 103 - Bilag 6 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K Hermed fremsendes

Læs mere

Samrådsspørgsmål A om forskellige forhold vedrørende L 28 (lovforslaget om små motoriserede

Samrådsspørgsmål A om forskellige forhold vedrørende L 28 (lovforslaget om små motoriserede Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 L 28 Bilag 8 Offentligt TALEMANUSKRIPT Samrådsspørgsmål A om forskellige forhold vedrørende L 28 (lovforslaget om små motoriserede køretøjer) Side 1 af 10

Læs mere

Konkurrenceudsættelse. offentlig it. Effektiviseringen af den offentlige sektor skal ske uden at gå på kompromis med kvaliteten

Konkurrenceudsættelse. offentlig it. Effektiviseringen af den offentlige sektor skal ske uden at gå på kompromis med kvaliteten Konkurrenceudsættelse af offentlig it Effektiviseringen af den offentlige sektor skal ske uden at gå på kompromis med kvaliteten Konkurrenceudsættelse af offentlig it Effektiviseringen af den offentlige

Læs mere

FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015

FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015 FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015 Regeringen, kommunerne og regionerne arbejder sammen om at skabe et digitalt Danmark, som frigør resurser til bedre kernevelfærd samtidig med at servicen moderniseres

Læs mere

Kommunaludvalget samrådsspørgsmål stillet af Rasmus Prehn (S)

Kommunaludvalget samrådsspørgsmål stillet af Rasmus Prehn (S) Kommunaludvalget 2009-10 KOU alm. del Svar på Spørgsmål 126 Offentligt Talepapir J.nr. 09/02011 Kommunaludvalget samrådsspørgsmål stillet af Rasmus Prehn (S) Svar på spørgsmål O Hvad er ministerens holdning

Læs mere

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely?

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely? Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 574 Offentligt Tale 25. marts 2015 J.nr. 15-0981938 Samrådsspørgsmål Y Spørgsmål Y Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale på samråd den 12. februar 2016 om arbejdsmiljøuddannelse

Beskæftigelsesministerens tale på samråd den 12. februar 2016 om arbejdsmiljøuddannelse Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 241 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale på samråd den 12. februar 2016 om arbejdsmiljøuddannelse 8. februar 2016 J.nr.

Læs mere

Fællesoffentlige digitaliseringsstrategier

Fællesoffentlige digitaliseringsstrategier Fællesoffentlige digitaliseringsstrategier Rikke Hougaard Zeberg Vicedirektør, Digitaliseringsstyrelsen 3. Februar 2014 1 DIGITALISERING EN NØDVENDIG VISION Den brændende platform Danmarks konkurrenceevne

Læs mere

Danskernes foretrukne kommunikationskanaler. Brevet er den foretrukne kommunikationsform, men også e-boks er langt fremme

Danskernes foretrukne kommunikationskanaler. Brevet er den foretrukne kommunikationsform, men også e-boks er langt fremme 1 2 Om undersøgelsen Målingen er gennemført som en repræsentativ befolkningsundersøgelse blandt danskere mellem 18 år og opefter. 1.000 danskere er blevet spurgt. Undersøgelsen er gennemført ved telefoninterviews

Læs mere

Talepapir. Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt. 18. september 2015. Det talte ord gælder

Talepapir. Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt. 18. september 2015. Det talte ord gælder Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt Talepapir 18. september 2015 Det talte ord gælder Indledende bemærkninger Jeg er blevet bedt om at redegøre for,

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 3 af 25. marts 2010 (Aktstykke. Spørgsmål: Ministeren bedes oversende talepapir til samråd d.d. om aktstykket.

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 3 af 25. marts 2010 (Aktstykke. Spørgsmål: Ministeren bedes oversende talepapir til samråd d.d. om aktstykket. Finansudvalget 2009-10 Aktstk. 107 Svar på Spørgsmål 3 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Finansministeren 13. april 2010 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 3 af 25. marts 2010 (Aktstykke

Læs mere

Temamøde i netværket Digital post til virksomheder Mandag den 26. marts 2012 Digitaliseringsstyrelsen Programmet for i dag Kl. 10.00-10.10 Velkomst & Introduktion v/ Sibel Kl. 10.10-10.50 Præsentationsrunde

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv.

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 308 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Samrådsspørgsmål P - TRU

Læs mere

Samråd i ERU d.15. november 2016 om realkreditsektorens bidragssatser mv.

Samråd i ERU d.15. november 2016 om realkreditsektorens bidragssatser mv. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 34 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER Click here to enter text. [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Samråd i ERU d.15. november 2016

Læs mere

[Det talte ord gælder]

[Det talte ord gælder] Ligestillingsudvalget 2014-15 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 25 Offentligt T A L E 20. november 2014 Tale ved samråd om sexchikane i Ligestillingsudvalget den 4. december 2014 J.nr. 20140092112

Læs mere

OFFENTLIG INFRASTRUKTUR I VERDENSKLASSE

OFFENTLIG INFRASTRUKTUR I VERDENSKLASSE SESSION OFFENTLIG INFRASTRUKTUR I VERDENSKLASSE TIL INFORMATIONSMØDER OM NYE STRATEGIER Peter Falkenberg, IT-arkitekt, KL (pfl@kl.dk) (NemID og NemLogin) Anders Lillienfryd, chefkonsulent, KL, (alh@kl.dk)

Læs mere

Myndighedernes rolle som forandringsagenter

Myndighedernes rolle som forandringsagenter Myndighedernes rolle som forandringsagenter Overgang til Digital Post for borgerne v. Louise Palludan Kampmann 1 KAMPAGNE FOR DIGITAL POST TIL BORGERNE 18. AUGUST 31. JANUAR 2015 Lov om Offentlig Digital

Læs mere

Det talte ord gælder

Det talte ord gælder Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 314 Offentligt T A L E Tale ved samråd om PROASK den 8. april 2014 Det talte ord gælder 8. april 2014 J.nr. 2014-2704 CAAU/cso Samrådsspørgsmål

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Juni 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Juni 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test Juni 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Indledning Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet.

Indledning Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet. Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 206 Offentligt 22. marts 2011 Talepapir til åbent samråd i ERU alm. del den 22. marts 2011 samrådsspørgsmål X-Z af 24. februar 2011, stillet af Benny Engelbrecht

Læs mere

Samrådsspørgsmål CC Hvilke eventuelle initiativer har regeringen planlagt, såfremt ministeriets

Samrådsspørgsmål CC Hvilke eventuelle initiativer har regeringen planlagt, såfremt ministeriets Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 629 Offentligt T A L E Samrådstale vedr. spm. CA, CB, CC og CD om 225- timersreglen (Det talte ord gælder) Samrådsspørgsmål CA Ministeren

Læs mere

Automatisk og obligatorisk tilslutning. Hvis du blev tilmeldt Digital Post inden 1. november 2014. Mulighed for fritagelse

Automatisk og obligatorisk tilslutning. Hvis du blev tilmeldt Digital Post inden 1. november 2014. Mulighed for fritagelse Automatisk og obligatorisk tilslutning 1. november 2014 blev det lovpligtig at være tilsluttet Digital Post fra det offentlige. Denne dato skete der derfor en automatisk og obligatorisk tilslutning for

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om ansøgninger, anmodninger, meddelelser og klager til offentlige myndigheder

Betænkning. Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om ansøgninger, anmodninger, meddelelser og klager til offentlige myndigheder Kommunaludvalget 2014-15 (1. samling) L 140 Bilag 7 Offentligt Til lovforslag nr. L 140 Folketinget 2014-15 Betænkning afgivet af Kommunaludvalget den 7. maj 2015 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Ligestillingsudvalget 2015-16 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Anledning LIU samråd V-X om psykologhjælp til voldsramte kvinder

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AA og AB (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg den 2. marts 2017

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AA og AB (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg den 2. marts 2017 Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 415 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. februar 2017 Kontor: Sikkerhedskontoret Sagsbeh: Niels Dam Dengsøe Petersen Sagsnr.:

Læs mere

Betydningen af fællesoffentlig digitalisering for uddannelser og selvejende institutioner

Betydningen af fællesoffentlig digitalisering for uddannelser og selvejende institutioner Betydningen af fællesoffentlig digitalisering for uddannelser og selvejende institutioner Konference om fremtidens it for selvejende institutioner den 23. januar 2013 Rikke Hougaard Zeberg, vicedirektør

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

Introduktion til NemSMS. August 2019

Introduktion til NemSMS. August 2019 Introduktion til NemSMS August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Introduktionen er relevant, hvis du vil danne dig et overblik over NemSMS, eller hvis din myndighed vil anvende NemSMS er, så påmindelser

Læs mere

Personfølsomme oplysninger må ikke sendes eller modtages med lavuk.dk eller strodammen.dk

Personfølsomme oplysninger må ikke sendes eller modtages med lavuk.dk eller strodammen.dk Der er mange spørgsmål om hvordan vi sender og modtager sikker mail. Dette er en kort gennemgang med de vigtigste ting og begreber: Personfølsomme oplysninger må ikke sendes eller modtages med lavuk.dk

Læs mere

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 272 Offentligt Tale 11. december 2014 J.nr. 14-4587979 SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N Samrådsspørgsmål L Vil ministeren uddybe, hvorfor

Læs mere

Jeg er endvidere blevet bedt om at redegøre for, om jeg finder det rimeligt, at det offentlige anvender den pågældende virksomhed som leverandør.

Jeg er endvidere blevet bedt om at redegøre for, om jeg finder det rimeligt, at det offentlige anvender den pågældende virksomhed som leverandør. Social- og Indenrigsudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 89 Offentligt Talepapir 8. november 2016 Det talte ord gælder Samråd Forenede Service Indledende bemærkninger Jeg er på baggrund

Læs mere

Rapportering af initiativ 2.1: Digital Post til virksomheder i 2013

Rapportering af initiativ 2.1: Digital Post til virksomheder i 2013 10. oktoberr 2014 /Hbr Sag Bilag 4.b.a Rapportering af initiativ 2.1: Digital Post til virksomheder i 2013 ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Stamdata Tabel 1: Stamdata

Læs mere

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2013-2017 Aarhus Kommune November 2013 Indhold Formål...3 Visionen...3 Tværgående mål...3 A. Digitalisering... 3 B. Organisering... 4 C. Dokumentation og ledelsesinformation...

Læs mere

Digitalisering i Danmark: Ambitioner og udfordringer

Digitalisering i Danmark: Ambitioner og udfordringer Digitalisering i Danmark: Ambitioner og udfordringer Yih-Jeou Wang, International koordinator, Direktionssekretariatet E-mail: yjwan@digst.dk SAMDOK Sømløs forvaltning Hvem eier arkivene? Scandic Oslo

Læs mere

Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post

Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post Charlotte Jacoby, Kontorchef Helle Schade-Sørensen, Teknisk projektleder 3. oktober 2019 Agenda 1. Indflyvning

Læs mere

KL ønsker at anmode om tilbud på konsulentbistand til projekt om standardisering af opsætning og behandling af digitale underretninger i kommunerne.

KL ønsker at anmode om tilbud på konsulentbistand til projekt om standardisering af opsætning og behandling af digitale underretninger i kommunerne. Annoncering af opgave vedr. konsulentb i- stand til standardiseret opsætning og b e- handling af digitale underretninger (adviser) i kommunerne. KL ønsker at anmode om tilbud på konsulentbistand til projekt

Læs mere

Samråd om asbesthåndtering Beskæftigelsesudvalget den 25. august 2015 kl. 11.30-12.30, alm. del, samrådsspørgsmål F, G og H

Samråd om asbesthåndtering Beskæftigelsesudvalget den 25. august 2015 kl. 11.30-12.30, alm. del, samrådsspørgsmål F, G og H Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 42 Offentligt T A L E Samråd om asbesthåndtering Beskæftigelsesudvalget den 25. august 2015 kl. 11.30-12.30, alm. del,

Læs mere

Jeg vil i det følgende besvare de 3 spørgsmål samlet. Samrådsspørgsmål Z, Æ og Ø. - Tale til besvarelse af spørgsmål Z, Æ og Ø den 7.

Jeg vil i det følgende besvare de 3 spørgsmål samlet. Samrådsspørgsmål Z, Æ og Ø. - Tale til besvarelse af spørgsmål Z, Æ og Ø den 7. Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 652 Offentligt Tale 4. maj 2015 J.nr. 15-1267148 Samrådsspørgsmål Z, Æ og Ø - Tale til besvarelse af spørgsmål Z, Æ og Ø den 7. maj 2015 Spørgsmål

Læs mere

Säker Digital Post från myndigheterna

Säker Digital Post från myndigheterna 1 Säker Digital Post från myndigheterna Oplæg på ESV-dagen v/ Lone Boe Rasmussen 11. oktober 2016 DIGITAL POST I DANMARK ANNO 2016 Tak for invitationen til ESV-dagen Fortælle om rejsen, som vi har været

Læs mere

Samrådspørgsmål Ø - Arbejdstilsynets byggepladsaktioner

Samrådspørgsmål Ø - Arbejdstilsynets byggepladsaktioner Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 162 Offentligt T A L E 18. november 2016 Samrådspørgsmål Ø - Arbejdstilsynets byggepladsaktioner J.nr. 20165200341 SD, Byggeri og teknik

Læs mere

BUDSKABER. Lukket samråd i Finansudvalget den 30. maj Samrådsspørgsmål AP

BUDSKABER. Lukket samråd i Finansudvalget den 30. maj Samrådsspørgsmål AP Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 372 Offentligt BUDSKABER Lukket samråd i Finansudvalget den 30. maj 2017 Samrådsspørgsmål AP AP: Vil ministeren redegøre for den danske forhandlingsposition

Læs mere

Vejledning i at fremsøge sendte og modtagne meddelelser. August 2019

Vejledning i at fremsøge sendte og modtagne meddelelser. August 2019 Vejledning i at fremsøge sendte og modtagne meddelelser August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du skal fremsøge meddelelser i Digital Post. Du skal have én af

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Post? 2 2. Sådan læser du din digitale post fra det offentlige

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Undervisningsudvalget 2016-17 UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 94 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Undervisningsudvalget Svar på samrådsspørgsmål

Læs mere

Samråd i Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg d. 30. august vedr. Baltic Pipe

Samråd i Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg d. 30. august vedr. Baltic Pipe Energi- Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del Bilag 353 Offentligt Samråd i Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg d. 30. august vedr. Baltic Pipe Kontor FK2 Dato 10. august 2018 J

Læs mere

Samrådsspørgsmål TRU alm. del BG, BH, BI, BJ og BK. - Tale til besvarelse af spørgsmål BG-BK den 6. april 2017

Samrådsspørgsmål TRU alm. del BG, BH, BI, BJ og BK. - Tale til besvarelse af spørgsmål BG-BK den 6. april 2017 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 457 Offentligt 4. april 2017 J.nr. 2017-368 Kontor: Moms, af gif ter og told Samrådsspørgsmål TRU alm. del BG, BH,

Læs mere

Interessentforum for næste generation NemID

Interessentforum for næste generation NemID Klassifikation: C - Til offentlig brug Interessentforum for næste generation NemID 20. januar 2017 Partnerskabet mellem Digitaliseringsstyrelsen og Pengeinstitutterne om tilvejebringelse og drift af næste

Læs mere

Indledning Samrådet i dag handler om administrationen og implementeringen af det foreslåede opholdskrav for ret til dagpenge.

Indledning Samrådet i dag handler om administrationen og implementeringen af det foreslåede opholdskrav for ret til dagpenge. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 L 13 Bilag 12 Offentligt TALE Samrådstale om opholdskrav for ret til dagpenge - samrådsspørgsmål A-F Indledning Samrådet i dag handler om administrationen og implementeringen

Læs mere

Den offentlige postløsning fuld offentlig digitalisering. Kontorchef Michael Busk-Jepsen, Økonomistyrelsen

Den offentlige postløsning fuld offentlig digitalisering. Kontorchef Michael Busk-Jepsen, Økonomistyrelsen Den offentlige postløsning fuld offentlig digitalisering Kontorchef Michael Busk-Jepsen, Økonomistyrelsen Dagsorden 1. Visionen set centralt fra - Regeringens globaliseringsstrategi, e2012 - edage, herunder

Læs mere

Økonomi og statistik vedr. digital post

Økonomi og statistik vedr. digital post Økonomi og statistik vedr. digital post Besparelsespotentiale ved digital post med afsæt i den nationale business case I 2010 udgav Finansministeriet den fællesoffentlige business case Digitalisering af

Læs mere

TO-BE BRUGERREJSE // Briller

TO-BE BRUGERREJSE // Briller TO-BE BRUGERREJSE // Briller PROCES FØR SITUATION / HANDLING Anna er 66 år. I forbindelse med at hun for cirka et år siden blev pensioneret, modtog hun et brev fra kommunen med generel information om hendes

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019

Introduktion til Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Introduktion til Digital Post Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital

Læs mere

Tale til samråd den 16. december 2016 om konkurser i hjemmeplejen. Og tak til spørgeren for invitationen til samrådet her i dag.

Tale til samråd den 16. december 2016 om konkurser i hjemmeplejen. Og tak til spørgeren for invitationen til samrådet her i dag. Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 186 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: AELSAM Sagsbeh.: DEPBHK Koordineret med: SPOLD Sagsnr.: 1608836 Dok. nr.: 258996

Læs mere

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne.

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Generelle betingelser I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Tilbudsindhentningen sker iht. til Tilbudslovens afsnit II vedr. Annonceringspligt. Side 1 af 6 1. Indledning 1.1 Generel beskrivelse

Læs mere

Introduktion til MeMo

Introduktion til MeMo Introduktion til MeMo 14. maj 2018 CIU I forbindelse med udbuddet af en ny version af Digital Post løsningen skal der udvikles et nyt format for udveksling af digitale postmeddelelser. Det nye format navngives

Læs mere

Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere og hvorledes effektiviseringer påvirker skatteprovenuet.

Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere og hvorledes effektiviseringer påvirker skatteprovenuet. Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt J.nr. 13-5624035 Den12. november 2013 Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere

Læs mere

Registrering af Rotary klubber som frivillig forening med CVR nummer.

Registrering af Rotary klubber som frivillig forening med CVR nummer. Registrering af Rotary klubber som frivillig forening med CVR nummer. Jeg får i øjeblikket mange spørgsmål omkring registrering af en Rotary klub med CVR-nummer. Dette skyldes vist nok bankernes hvidvaskproblemer,

Læs mere

TILSKUD TIL BRILLER ILLUSTRERET BRUGERREJSE // EDS 2015

TILSKUD TIL BRILLER ILLUSTRERET BRUGERREJSE // EDS 2015 TILSKUD TIL BRILLER ILLUSTRERET BRUGERREJSE // EDS 2015 Anna er 66 år og pensioneret. Da Annas oplever, at hendes syn begynder at blive dårligere, ved hun, at hun snart får brug for nye briller. Hun er

Læs mere

slet ikke burde være på kontanthjælp.

slet ikke burde være på kontanthjælp. Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 406 Offentligt T A L E 19. april 2018 Samrådstale om "Flere skal med" og kontanthjælpsloft 2. maj 2018 J.nr. Center for Arbejdsmarkedspolitik

Læs mere

Inden jeg svarer på de stillede spørgsmål om Quickbreve, vil jeg indledningsvis sige følgende:

Inden jeg svarer på de stillede spørgsmål om Quickbreve, vil jeg indledningsvis sige følgende: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 310 Offentligt Side 1 af 12 Talemanuskript besvarelse af samrådsspørgsmål AQ-AT om forsinkede Quickbreve Tak for ordet.

Læs mere

Udgangspunktet for spørgsmål AY er resultaterne af Beskæftigelsesministeriets effektanalyse af Jobreform

Udgangspunktet for spørgsmål AY er resultaterne af Beskæftigelsesministeriets effektanalyse af Jobreform Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 405 Offentligt T A L E 23. april 2018 Samrådstale om fattige børn og kontanthjælpsloft og 225-timersregel 2. maj 2018 J.nr. Center

Læs mere

[Indledning] Tak for invitationen. Som skatteministeren sagde, så er vi glade for at komme her i dag.

[Indledning] Tak for invitationen. Som skatteministeren sagde, så er vi glade for at komme her i dag. Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 373 Offentligt TALEPAPIR [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 20. april 2017 Samråd i Skatteudvalget den 4. maj 2017 Spørgsmål AB stillet efter ønske

Læs mere

afholder dette samråd i en situation, hvor det nu faktisk er lyk-

afholder dette samråd i en situation, hvor det nu faktisk er lyk- Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 40 Offentligt TALE Arrangement: Samråd i Folketingets Kulturudvalg om statslige støttemidler til kulturinstitutioner og Fregatten Jylland Åbent eller lukket: Åbent

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget Forsvarsudvalget 2017-18 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 77 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget Samråd H, I, J F-35 piloters arbejdstid og støj Taleseddel Spørgsmålene er stillet efter

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 219 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 219 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 219 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 8. februar 2017 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 219 (Alm. del) af 25. januar

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål Erhvervsudvalget 2010-11 L 160 Bilag 6 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 2. maj 2011 10/05177-272 Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål A af 6. april 2011 stillet af Benny Engelbrecht

Læs mere

Introduktion til MeMo

Introduktion til MeMo Introduktion til MeMo 1. februar 2019 CIU I forbindelse med Digitaliseringsstyrelsens udbud af Næste generation Digital Post løsningen (NgDP) er der udviklet en ny model for udveksling af digitale postmeddelelser,

Læs mere

Opgaver til Eboks borger.dk SU Skat

Opgaver til Eboks borger.dk SU Skat r til Eboks borger.dk SU Skat ELAR marts 2016 Side 1 e-boks e-boks findes på eboks.dk Log på privat - Brug din NemID Forsiden på e-boks vises. ELAR marts 2016 Side 2 1. Har du post i indbakken? 2. Har

Læs mere

Vejledning om dybe links i Digital Post. August 2019

Vejledning om dybe links i Digital Post. August 2019 Vejledning om dybe links i Digital Post August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du vil indsætte et link til myndighedens postkasse i Digital Post som kontaktoplysning

Læs mere