Til Sikkerhedsstyrelsen / Lene Wenzel Guldbæk. Tak for den fremsendte høringsmail. Ankenævnet for Forsikring har ingen bemærkninger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Sikkerhedsstyrelsen / Lene Wenzel Guldbæk. Tak for den fremsendte høringsmail. Ankenævnet for Forsikring har ingen bemærkninger."

Transkript

1 Ankenævnet for Forsikring Sent: 25. september :05 (UTC +01) Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK) Cc: Kim Sparlund Subject: Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen, Deres journalnummer A Til Sikkerhedsstyrelsen / Lene Wenzel Guldbæk Tak for den fremsendte høringsmail. Ankenævnet for Forsikring har ingen bemærkninger. Vi henviser i øvrigt til de bemærkninger Ankenævnet for Forsikrings stiftende organisationer, Forsikring og Pension og Forbrugerrådet, måtte fremkomme med. Med venlig hilsen Carsten Sennels Kontorchef Ankenævnet for Forsikring Anker Heegaards Gade 2, 1. sal 1572 København V Direkte Fra: Line Wenzel Guldbæk [mailto:lwn@sik.dk] Sendt: 24. september :34 Emne: Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen Hermed fremsendes høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen. Vi anmoder om at modtage eventuelle bemærkninger senest mandag den 8. oktober. Venlig hilsen Line Wenzel Jurist Direkte:

2 Sikkerhedsstyrelsen Nørregade Esbjerg Tlf.: Denne og enhver vedhæftet fil er fortrolig. Hvis ikke du er den rette modtager, bedes du venligst omgående kontakte os og derefter slette en og enhver vedhæftet fil. På forhånd tak.

3 FP Let Byrder Sent: 26. september :13 (UTC +01) Line Wenzel Guldbæk Cc: Betinna Østermark;Morten Vestergaard Hansen;Ida Kirstine Andersen Boe;Sara Marie Larsen;Caroline Møller Nielsen Subject: TER præhøringssvar (fasttrack) - Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen Kære Line Wenzel Hermed TER's fasttrack præhøringssvar vedr. nedenstående høring. Med venlig hilsen Caroline Møller Nielsen Præhøringssvar vedrørende Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER) har modtaget ovenstående bekendtgørelsesudkast i præhøring. TER har følgende bemærkninger om udkastets administrative konsekvenser for erhvervslivet samt om principperne for agil erhvervsrettet. Ændres udkastet, kan TERs vurdering og bemærkninger ikke bruges i forbindelse med den offentlige høring. Administrative konsekvenser TER vurderer, at bekendtgørelsesudkastet i sin nuværende form ikke medfører administrative konsekvenser for erhvervslivet og har dermed ikke yderligere kommentarer. Principper for agil erhvervsrettet regulering Sikkerhedsstyrelsen har vurderet, at principperne for agil erhvervsrettet regulering ikke er relevante for de konkrete ændringer i bekendtgørelsesudkastet. TER har ingen bemærkninger hertil. Med venlig hilsen Caroline Møller Nielsen Student ERHVERVSSTYRELSEN Effektiv regulering Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Telefon: Direkte: CarNie@erst.dk ERHVERVSMINISTERIET Pas på miljøet - udskriv kun denne hvis det er nødvendigt.

4 Erhvervsstyrelsen er ansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, vi modtager om dig. Læs mere om formål og lovgrundlag for databehandlingen på erhvervsstyrelsen.dk. Hvis du sender følsomme oplysninger, opfordrer vi til, at du bruger din digitale postkasse på Virk. Fra: Line Wenzel Guldbæk Sendt: 24. september :34 Emne: Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen Hermed fremsendes høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen. Vi anmoder om at modtage eventuelle bemærkninger senest mandag den 8. oktober. Venlig hilsen Line Wenzel Jurist Direkte: lwn@sik.dk Sikkerhedsstyrelsen Nørregade Esbjerg Tlf.: Denne og enhver vedhæftet fil er fortrolig. Hvis ikke du er den rette modtager, bedes du venligst omgående kontakte os og derefter slette en og enhver vedhæftet fil. På forhånd tak.

5 Line Wenzel Guldbæk Sent: 2. oktober :26 (UTC +01) Subject: Høring over ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen Kære Styrelsen for Forskning og Uddannelse I er ved en fejl ikke kommet på høringslisten til vedhæftede i første omgang, og derfor eftersendes høringen nu. Vi håber I kan nå at svare inden høringsfristen udløber den 22. oktober. Hvis I ikke kan nå at forholde jer til materialet inden fristen udløber, må I meget gerne give besked. Venlig hilsen Line Wenzel Jurist Direkte: lwn@sik.dk Sikkerhedsstyrelsen Nørregade Esbjerg Tlf.: Denne og enhver vedhæftet fil er fortrolig. Hvis ikke du er den rette modtager, bedes du venligst omgående kontakte os og derefter slette en og enhver vedhæftet fil. På forhånd tak.

6 Tobias Priess Andersen (KFST) Sent: 2. oktober :20 (UTC +01) Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK) Subject: Høringssvar: A Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udgør sammen med Konkurrencerådet en uafhængig konkurrencemyndighed. De følgende høringsbemærkninger afgives udelukkende som konkurrencemyndighed. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har ingen bemærkninger høringen med journalnummer A Tobias Priess Andersen Studentermedhjælper, Cand.scient.pol. / Student Assistant Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen/ Danish Competition and Consumer Authority Direkte tpa@kfst.dk Carl Jacobsens Vej Valby Tlf Vi arbejder for velfungerende markeder. Se vores privatlivspolitik på kfst.dk.

7 Nanna Fannikke Sent: 9. oktober :23 (UTC +01) Line Wenzel Guldbæk Cc: Jur;Birgitte Lundblad;Christian Vesterager;August Schwensen;TRM Sofia Anker Nielsen Subject: VS: Høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen. Kære Line, Vi har ingen kommentarer til denne høring. Som oplyst over telefonen i sidste uge, anbefaler vi dog at sende høringen til Tatjana Milcevic fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse, som er koordinator for anerkendelsesdirektivet her i DK. Venlig hilsen / Best regards Nanna Fannikke Fuldmægtig/Advisor, cand.jur. Center for byggeri og bolig Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Danish Transport, Construction and Housing Authority Edvard Thomsens Vej København S Tlf: Tlf: nfa@tbst.dk Fra: Line Wenzel Guldbæk [mailto:lwn@sik.dk] Sendt: 8. oktober :27 Til: Byggeri <byggeri@tbst.dk> Emne: Høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen. hermed høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen. Bemærk at høringsfristen er 22. oktober, og ikke den 8. som det fremgår af vedhæftede høringsbrev. Venlig hilsen Line Wenzel

8 Jurist Direkte: Sikkerhedsstyrelsen Nørregade Esbjerg Tlf.: Denne og enhver vedhæftet fil er fortrolig. Hvis ikke du er den rette modtager, bedes du venligst omgående kontakte os og derefter slette en og enhver vedhæftet fil. På forhånd tak.

9 Tatjana Milcevic Sent: 12. oktober :10 (UTC +01) Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK) Cc: Mikkel Buchter;Claes Hagn-Meincke Subject: SV: Høringsvar vedrørende jeres j.nr. A forslag til ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen Sikkerhedsstyrelsens j. nr. A Styrelsen for Forskning og Uddannelse, som er en styrelse under Uddannelses- og Forskningsministeriet, og som varetager funktionen som den koordinerende myndighed i forhold til EU direktiv 2005/36/EF om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer, har fra Sikkerhedsstyrelsen den 2. oktober 2018 modtaget udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen til høring. Sikkerhedsstyrelsen har anmodet om at modtage eventuelle bemærkninger senest den 22. oktober Ved udkastet foreslås ophævelse af reglerne i bekendtgørelsens 5-7. Erhvervet bygningssagkyndig er et erhverv, der er reguleret ved bekendtgørelse nr af 30. november Så længe der stilles nogle bestemte kvalifikationskrav og visse formelle krav som betingelse for adgang til udøvelse af erhvervet (for eks. krav i 4 og 8), er det nødvendigt at gennemføre de relevante bestemmelser i det reviderede EUdirektiv 2005/36/EF om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer. Det er primært tale om reglerne vedrørende behandling af ansøgninger om adgang til varig udøvelse af erhverv (såkaldte sager om fast etablering), der behandles efter reglerne i direktivets artikel og Styrelsen for Forskning og Uddannelse har følgende bemærkninger til det sendte udkast: Det er styrelsens vurdering, at bekendtgørelses 5 ikke helt kan ophæves, men skal ændres, sådan så direktivets artikler der er relevante for sager om fast etablering på baggrund af kvalifikationer fra andre EU/EØS lande og Schweitz er gennemført korrekt. Visse tværgående bestemmelser er gennemført i anerkendelsesloven og anerkendelsesbekendtgørelse og disse regler kræver ikke yderligere gennemførelse. Styrelsen skal oplyse, at det ikke er i strid med anerkendelsesdirektivet at gennemføre direktivets artikel 7(1) om at tjenesteydere, der her i landet ønsker midlertidig og lejlighedsvis at levere tjenesteydelser indenfor bygningssagkyndig erhverv forud for levering af tjenesteydelsen første gang skal underrette Sikkerhedsstyrelsen herom. Det er heller ikke i strid med direktivet i den forbindelse at stille et krav om at sende de relevante dokumenter, som er oplistet i direktivets artikel 7(2) til styrelsens orientering. Det er ikke et krav at gennemføre de to bestemmelser, de to bestemmelser kan gennemføres hvis det er nødvendigt, proportionalt og kan begrundes. Det er kun i strid med direktivet at indføre reglerne om forudgående kontrol af tjenesteydernes kvalifikationer, uden at betingelser herfor er opfyldt i direktivets artikel 7(4). Dette er hovedårsagen til ændring af bekendtgørelsen. Styrelsen har bemærket, at bestemmelsen i 9, stk. 2 indeholder den relevante bestemmelse i servicedirektivet, men mangler præciseringen, der følger af anerkendelsesdirektivets artikel 51 (2). Derfor vil styrelsen anbefale, at der i forbindelse med denne revision af bekendtgørelsen også foretages følgende rettelse: 9. Stk. 2. Fristen kan dog forlænges én gang med en måned, hvis sagens kompleksitet berettiger det. Sikkerhedsstyrelsen begrunder forlængelsen og varigheden af forlængelsen og meddeler dette til ansøgeren inden udløbet af fristen i stk. 1. Notifikationsforpligtigelser

10 - Retsakter, som indeholder bestemmelser om adgang til udøvelse af visse lovregulerede aktiviteter på baggrund af bestemte kvalifikationskrav skal notificeres hos Kommissionens Generelle sekretariat via databasen National Gennemførelsesbeføjelser : Notifikationen skal finde sted så snart bekendtgørelsen træder i kraft. - Sikkerhedsstyrelsen skal efter vedtagelsen af bekendtgørelse opdatere oplysninger om krav til udøvelse af erhvervet til EU via EU-database vedr. lovregulerede erhverv (REGPROF). Der skal opdateres faneblad general fsva. artikel 7(4) om forudgående kontrol og faneblad Screening om ændringen af regler): Sikkerhedsstyrelsen har allerede adgang til databasen. Yderligere adgang til databasen mhp. anmeldelse kan fås ved at oprette konto (se lige link). - Styrelsen skal desuden sørge for, at adgang til at søge om anerkendelse online oprettes hos den danske Kvikskranke Business in Denmark, som er forankret i Erhvervsstyrelsen. Link fra Kvikskranken indgår i EUdatabasen Til brug herfor skal der sendes besked til businessindenmark@erst.dk. Manglende adgang til ovennævnte kan være genstand for traktatkrænkelsesprocedure. Venlig hilsen Tatjana Milcevic Specialkonsulent Koordinator for direktiv 2005/36/EF Direkte telefon: tmi@ufm.dk Uddannelses- og Forskningsministeriet Styrelsen for Forskning og Uddannelse Bredgade København K Telefon: Fax: sfu@ufm.dk Læs om styrelsens behandling af personoplysninger Tænk venligst på miljøet, inden du printer denne mail. Fra: Line Wenzel Guldbæk Sendt: 2. oktober :27 Til: UFM FP SFU - Fællespostkasse <sfu@ufm.dk> Emne: Høring over ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen Kære Styrelsen for Forskning og Uddannelse I er ved en fejl ikke kommet på høringslisten til vedhæftede i første omgang, og derfor eftersendes høringen nu. Vi håber I kan nå at svare inden høringsfristen udløber den 22. oktober. Hvis I ikke kan nå at forholde jer til materialet inden fristen udløber, må I meget gerne give besked. Venlig hilsen

11 Line Wenzel Jurist Direkte: Sikkerhedsstyrelsen Nørregade Esbjerg Tlf.: Denne og enhver vedhæftet fil er fortrolig. Hvis ikke du er den rette modtager, bedes du venligst omgående kontakte os og derefter slette en og enhver vedhæftet fil. På forhånd tak.

12 Sekretariat for Danske Bygningskonsulenter Sent: 22. oktober :34 (UTC +01) Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK) Cc: Danske Bygningskonsulenter faggruppen Huseftersyn;Danske Bygningskonsulenter, Formand Subject: journalnummer A Kære sikkerhedsstyrelsen Her følger vores høringssvar til høringen over udkast til ændring af bekendtgørelse om beskik-kede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen. Kontakt os gerne ved eventuelle spørgsmål. Med venlig hilsen Sekretariat for Danske Bygningskonsulenter Elisabeth Dreier Tlf.: Læs mere om os på

13 Sikkerhedsstyrelsen Nørregade Esbjerg Journalnr.: A Odense, den 22. oktober 2018 Høringssvar vedr. ændring af Bekendtgørelsen nr. 1426/2016 Danske Bygningskonsulenter takker for muligheden for at aflevere høringssvar vedrørende ændring af Bekendtgørelsen nr. 1426/2016. Ændringsforslaget Danske Bygningskonsulenter har tillid til Sikkerhedsstyrelsens vurdering af, at bekendtgørelsen skal ændres for at leve op til EU anerkendelsesdirektivet, hvilket medfører ophævelse af kravene om forudgående kontrol af udenlandske erhvervsdrivendes erhvervsmæssige kvalifikationer, forsikringsforhold og sprogkundskaber. Vurderingen af de erhvervsøkonomiske konsekvenser Til denne høring har Sikkerhedsstyrelsen vurderet, at ændringen til bekendtgørelsen ingen økonomiske eller administrative konsekvenser har for erhvervslivet. Danske Bygningskonsulenter savner en mere grundig og fyldestgørende vurdering jf. Erhvervs- og Vækstministeriets vejledning om erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger 1. Tanken med vurderingerne er netop, at en grundig vurdering af erhvervsøkonomiske konsekvenser skaber mere gennemsigtighed om de samlede konsekvenser for erhvervslivet som følge af ny regulering. Anerkendelsesdirektivet har til formål at gøre det lettere for EU-borgere at udøve et lovreguleret erhverv i et andet medlemsland, når de er kvalificerede til det i hjemlandet. En fyldestgørende redegørelse kunne bl.a. indeholde, om hvorvidt Sikkerhedsstyrelsen f.eks. har kendskab til/undersøgt, om der i EU medlemslandene findes nationale ordninger, som Sikkerhedsstyrelsen agter at anerkende som værende på lige fod med huseftersynsordningen og dermed vil acceptere det pågældende lands krav til autorisation, så bygningssagkyndige fra dette land kan udføre opgaver i Danmark på baggrund af dette? Vi imødeser en konstruktiv dialog omkring indholdet af vores høringssvar. Med venlig hilsen Danske Bygningskonsulenter Formand for faggruppen Huseftersyn Frank Borkfelt Tlf.: Mail: huseftersyn@danskebygningskonsulenter.dk og info@danskebygningskonsulenter.dk 1

14 Preben Meinecke-Søes Sent: 19. oktober :09 (UTC +01) Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK) Subject: Høringssvar på to høringssager - bekg. 626/2017 og 1426/2016 Til Sikkerhedsstyrelsen, Jeg henviser til de to vedhæftede høringssvar af d. d.. Med venlig hilsen Preben Meinecke-Søes, Advokat (L) og mediator Direkte Mobil pms@tekniq.dk Paul Bergsøes Vej Glostrup Telefon tekniq@tekniq.dk TEKNIQ Installationsbranchen repræsenterer ca tekniske installationsvirksomheder. Installationsbranchen beskæftiger medarbejdere og har en årlig omsætning på 50 milliarder kroner. Medlemsvirksomhederne beskæftiger sig med tekniske installationer, primært indenfor det autoriserede område.

15

16

17 Selina Rosenmeier Sent: 22. oktober :27 (UTC +01) Line Wenzel Guldbæk Subject: SV: Høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen Kære Line Vi har ikke bemærkninger til de foreslåede ændringer i bekendtgørelse om beskikkede bygningssagkyndige og udarbejdelse af tilstandsrapporter som led i huseftersynsordningen. Vi har imidlertid ikke herved taget stilling til, hvorvidt de ændringer der lægges op til med udkastet, er i overensstemmelse med anerkendelsesdirektivet. Med venlig hilsen Selina Rosenmeier Fuldmægtig Formueretskontoret Slotsholmsgade København K Tlf. direkte: Tlf.: jm@jm.dk

Hermed fremsendes udkast til ændring af bekendtgørelse om elinstallationsrapporter som led i huseftersynsordningen.

Hermed fremsendes udkast til ændring af bekendtgørelse om elinstallationsrapporter som led i huseftersynsordningen. Carsten Sennels Sent: 5. oktober 2018 16:08 (UTC +01) Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK) Cc: Kim Sparlund Subject: VS: Høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om elinstallationsrapporter

Læs mere

Hermed høringssvar fra Byggeriets Kvalitetskontrol til udkast til to bekendtgørelser vedrørende godkendelse af KLS systemer og af kontrolinstanser.

Hermed høringssvar fra Byggeriets Kvalitetskontrol til udkast til to bekendtgørelser vedrørende godkendelse af KLS systemer og af kontrolinstanser. From: Klaus Ising Hansen Sent: 17. oktober 2018 09:32 (UTC +01) To: Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK);Mathilde Horsman Jensen Subject: Høringsvar af 2 bek. Journal nr. 715-10-00031 Til Sikkerhedsstyrelsen

Læs mere

Line Wenzel Nygård. Til Erhvervsstyrelsen Att.: Line Wenzel

Line Wenzel Nygård. Til Erhvervsstyrelsen Att.: Line Wenzel Signe Vestergård Abildskov Sendt: 22. november 206 0:30 'linwen@erst.dk' Vedrørende Erhvervsstyrelsens høring af udkast til bekendtgørelse, Datatilsynets j.nr. 206-22-235 Til Erhvervsstyrelsen

Læs mere

DI Bygs kommentarer til j.nr. TS udkast til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

DI Bygs kommentarer til j.nr. TS udkast til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen 28. november 2017 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Sendt til info@tbst.dk Kopi til rshj@tbst.dk DI Bygs kommentarer til j.nr. TS00108-00074 - udkast til bekendtgørelse

Læs mere

Sent: 30. oktober :54 (UTC +01) Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK)

Sent: 30. oktober :54 (UTC +01) Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK) From: Pia Saxild Sent: 30. oktober 2018 09:54 (UTC +01) To: Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK) Subject: SV: Høring over udkast til bekendtgørelsen om Ædelmetalkontrollens virksomhed Journal nr. 515-12-00005

Læs mere

Høringssvar fra Dansk Erhverv:

Høringssvar fra Dansk Erhverv: Høringssvar fra Dansk Erhverv: Høringssvar fra Danske Regioner: Høringssvar fra DSB: Høringssvar fra Esbjerg Kommune: Høringssvar fra Movia: Høringssvar fra Erhvervsstyrelsen: 23. november 2018 TEAM JURA

Læs mere

Høringssvar til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - j.nr. TS

Høringssvar til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - j.nr. TS 19. november 2018 Høringssvar til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - j.nr. TS00108-00091 SMVdanmark takker for den modtagne høring. SMVdanmark mener,

Læs mere

ATP skal i den forbindelse meddele, at ATP og Udbetaling Danmark ingen bemærkninger har til de foreslåede ændringer.

ATP skal i den forbindelse meddele, at ATP og Udbetaling Danmark ingen bemærkninger har til de foreslåede ændringer. Fra: Anne Schiött Rasmussen - ASR Til: Torben Steen Hede; Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Cc: Birgitte Jørgensen - BTJ; Ole S. Andersen - OSA Emne: SV: Høring over ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Kapitel 1. Ansøgning om beskikkelse som landinspektør

Kapitel 1. Ansøgning om beskikkelse som landinspektør Bekendtgørelse om beskikkelse som landinspektør, om anmeldelsespligt ved midlertidig udførelse af tjenesteydelser og om praktiserende landinspektørers oplysningspligter 1 I medfør af 1, stk. 5, 1, stk.

Læs mere

Erhvervsstyrelsens høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ferie for søfarende

Erhvervsstyrelsens høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ferie for søfarende 13. december 2013 Sagsnr.: 13/03663 /celjor-erst Erhvervsstyrelsens høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ferie for søfarende Erhvervsstyrelsen har konstateret, at Søfartsstyrelsen

Læs mere

Høring af ny brændstofkvalitetsbekendtgørelse

Høring af ny brændstofkvalitetsbekendtgørelse Miljøministeriet Strandgade 29 1401 København K 30. oktober 2014 Høring af ny brændstofkvalitetsbekendtgørelse Dansk Erhverv har gennemgået ovenstående høring og har ingen bemærkninger hertil. Jesper Højte

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse og registrering af ejendomsmæglere og optagelse i Ejendomsmæglerregistret 1)

Bekendtgørelse om godkendelse og registrering af ejendomsmæglere og optagelse i Ejendomsmæglerregistret 1) BEK nr 6 af 06/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2015-14028 Senere ændringer til

Læs mere

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 191 af 28. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 191 af 28. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1806097 Dok. nr.: 665447 Dato: 21-09-2018 Bekendtgørelse om adgang til udøvelse af virksomhed som ambulancebehandler

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om godkendelse og registrering af ejendomsmæglere og optagelse i Ejendomsmæglerregistret 1

Udkast til bekendtgørelse om godkendelse og registrering af ejendomsmæglere og optagelse i Ejendomsmæglerregistret 1 Udkast til bekendtgørelse om godkendelse og registrering af ejendomsmæglere og optagelse i Ejendomsmæglerregistret 1 I medfør af 5, stk. 3, 6, stk. 3 og 5, 13, stk. 5, 58, stk. 4, og 59, stk. 1, i lov

Læs mere

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl Til høringsparter Dyresundhed J.nr. 2017-14-31-00336 Ref. AJK Dato: 26-10-2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr, ind- og udførsel af visse levende dyr, samt

Læs mere

Høringssvar til bekendtgørelse om prospekter

Høringssvar til bekendtgørelse om prospekter Høringssvar til bekendtgørelse om prospekter Følgende myndigheder og organisationer har haft bemærkninger til lovforslaget: DI Dansk Erhverv Forbrugerombudsmanden Læs høringssvar med bemærkninger i det

Læs mere

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Høringsbrev Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed

Læs mere

1) er myndig og ikke er under værgemål efter værgemålslovens 5 eller under samværgemål efter værgemålslovens

1) er myndig og ikke er under værgemål efter værgemålslovens 5 eller under samværgemål efter værgemålslovens BEK nr 63 af 18/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Geodatastyrelsen, j.nr. KMS-301-00035

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej 14 2300 København S Arriva Danmark A/S Skøjtevej 26 2770 Kastrup +45 7230 2500 info@arriva.dk www.arriva.dk CVR 18429101 Kastrup,

Læs mere

KFST har ingen bemærkninger til denne høring vedr. sikkerhedskrav til legetøjsprodukter.

KFST har ingen bemærkninger til denne høring vedr. sikkerhedskrav til legetøjsprodukter. From: Kristina Frisgaard on behalf of 1 - KFST Forkontor Sent: 4. december 2018 10:05 (UTC +01) To: Anja Sommerlund Kristensen Subject: VS: Høring over udkast til ændringsbekendtgørelse til bekendtgørelse

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej 14 2300 København S Arriva Danmark A/S Skøjtevej 26 2770 Kastrup +45 7230 2500 info@arriva.dk www.arriva.dk CVR 18429101 Kastrup,

Læs mere

Til Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Til Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Til Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Mail sendt til: sdfe@sdfe.dk og degje@sdfe.dk Høringssvar vedrørende adressebekendtgørelsen 28.10.2016 Forsikring & Pension takker for muligheden for

Læs mere

ENS - Center for Telekommunikation

ENS - Center for Telekommunikation ENS - Center for Telekommunikation Fra: Britt Rasmussen Sendt: 12. juli 201613:24 Til: ENS - Center for Telekommunikation Emne: VS: Høring over udkast til bekendtgørelse om tilladelser

Læs mere

Bekendtgørelse om værdiansættelse af pensionshensættelser og pensionsordninger ved omvalg for firmapensionskasser

Bekendtgørelse om værdiansættelse af pensionshensættelser og pensionsordninger ved omvalg for firmapensionskasser Fra: 1 - ERST Høring Til: Simon Overballe-Nielsen (FT) Emne: Erhvervsstyrelsens høringssvar vedr. bekendtgørelse om værdiansættelse af pensionshensættelser og pensionsordninger ved omvalg for firmapensionskasser

Læs mere

I medfør af 19 i lov om psykologer m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 229 af 8. marts 2012, som ændret ved lov nr. 190 af 27. februar 2017, fastsættes:

I medfør af 19 i lov om psykologer m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 229 af 8. marts 2012, som ændret ved lov nr. 190 af 27. februar 2017, fastsættes: BEK nr 568 af 19/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 16. december 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2016-1465 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

S e k r e t a r i a t e t

S e k r e t a r i a t e t S e k r e t a r i a t e t Finanstilsynet Att.: Susanne Møller Svensen Århusgade 110 2100 København Ø e-mail: sum@ftnet.dk KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 DATO: 1. november 2017 SAGSNR.:

Læs mere

! "#$ %#&&' ()*$+#,+-#&+. ///

! #$ %#&&' ()*$+#,+-#&+. /// ! "#$ %#&&' ()*$+#,+-#&+. /// 0 1 2 DMI d. 4. maj 2017, vores journalnummer: 2017-164. Jeres journalnummer: 2017-1425. Kære Peter Lund Andersen og Søren Esper Wahlgren Tak for høringsbrevet af 5. april

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang for inseminører fra visse lande til at inseminere husdyr 1)

Bekendtgørelse om adgang for inseminører fra visse lande til at inseminere husdyr 1) BEK nr 1292 af 15/12/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2009-20-2301-00251 Senere ændringer

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets forretningsorden

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets forretningsorden 10. marts 2015 Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V medi@kulturstyrlsen.dk Radio- og tv-nævnet chefkonsulent, cand. Jur. jfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Høring over

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 L 6 Bilag 1 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 L 6 Bilag 1 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 L 6 Bilag 1 Offentligt familieret@sm.dk bgn@sm.dk Ankestyrelsen bemærker følgende til det fremsendte lovforslag om ændring af forskellige lovbestemmelser om klageadgang

Læs mere

Jeg er nød til endnu engang at ulejlige jer med en forespørgsel om reglerne for lavenergi.

Jeg er nød til endnu engang at ulejlige jer med en forespørgsel om reglerne for lavenergi. From: Bo Christiansen Sent: Mon, 29 Jan 2018 10:18:21 +0100 To: Stine Pedersen Cc: Mia Christiernson Subject: SV: Regler om lavenergi Attachments: Signaturbevis.txt Kære Stine Pedersen Erhvervsstyrelsens

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Revision af EU direktiv 2005/36/EF om gensidig anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer (anerkendelsesdirektivet)

Revision af EU direktiv 2005/36/EF om gensidig anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer (anerkendelsesdirektivet) Revision af EU direktiv 2005/36/EF om gensidig anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer (anerkendelsesdirektivet) Dansk Kiropraktor Forening, 20. september 2011 Pia thor Straten Chefkonsulent Direkte

Læs mere

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget L 232 Bilag 1 Offentligt

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget L 232 Bilag 1 Offentligt Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 L 232 Bilag 1 Offentligt -- AKT 15083 -- BILAG 1 -- [ Høringssvar fra Ankestyrelsen ] -- Finansministeriet Christiansborg Slotsplads 1 1218 København K Høring

Læs mere

RELEASABLE TO INTERNET TRANSMISSION

RELEASABLE TO INTERNET TRANSMISSION Myndigheder 1 2 3 RELEASABLE TO INTERNET TRANSMISSION Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste (FBE) har modtaget høring omkring VVM redegørelse for opstilling af vindmøller ved Mejlflak (Århus Bugten)

Læs mere

Bekendtgørelse om føring af elkabler og vandrør 1)

Bekendtgørelse om føring af elkabler og vandrør 1) BEK nr 649 af 31/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. april 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00028 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

I medfør af 1, stk. 5, 4, stk. 3, 4 e og 8, stk. 3, i lov om landinspektørvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 680 af 17. juni 2013, fastsættes:

I medfør af 1, stk. 5, 4, stk. 3, 4 e og 8, stk. 3, i lov om landinspektørvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 680 af 17. juni 2013, fastsættes: BEK nr 703 af 17/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Geodatastyrelsen, j.nr. KMS-301-00013 Senere ændringer til forskriften BEK nr 63

Læs mere

Signe Maria Larsen. Til høringsparterne

Signe Maria Larsen. Til høringsparterne Vedhæftede filer: Daniel V.S. Sanne-Schmidt 9. november 207 3:47 J.nr. BS070-00324. Sv: HØRING: DANAK delegationsbekendtgørelsen: FRIST 29. november 207 (KEMIN Id nr.: 6503) DANAK delegationsbekendtgørelse.pdf;

Læs mere

Til høringsparterne. Den nye bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18) indeholder derudover ændringer, der:

Til høringsparterne. Den nye bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18) indeholder derudover ændringer, der: Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Til høringsparterne Notat BS0400-00248 07-10-2019 Høring over udkast til bekendtgørelse om bygningsreglement

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet sender hermed udkast til ny husdyrgodkendelsesbekendtgørelse samt tilhørende miljørapport i offentlig høring

Miljø- og Fødevareministeriet sender hermed udkast til ny husdyrgodkendelsesbekendtgørelse samt tilhørende miljørapport i offentlig høring NOTAT Erhvervsregulering J.nr. 2018-7378 Den 24. oktober 2018 Høring af ny husdyrgodkendelsesbekendtgørelse (selvstændige emissionsfaktorer for avlsorner, præcisering af regler om kontinuitetsbrud samt

Læs mere

Alexander Milan. Med venlig hilsen. Pernille Sædam Marstal Advokat www.soefartensledere.dk

Alexander Milan. Med venlig hilsen. Pernille Sædam Marstal Advokat www.soefartensledere.dk Fra: Pernille Sædam Marstal Sendt: 25. februar 2015 16:41 Til: Emne: VS: Frist: 23. marts 2015 - høring - bekendtgørelse om ferie for søfarende Vedhæftede filer: Høringsbrev.pdf; Høringsparter.pdf;

Læs mere

Finanstilsynet Århusgade København Ø Att.: Susanne Møller Svenssen. Sendt pr. til: Med venlig hilsen Dansk Energi

Finanstilsynet Århusgade København Ø Att.: Susanne Møller Svenssen. Sendt pr.  til: Med venlig hilsen Dansk Energi Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Att.: Susanne Møller Svenssen Sendt pr. e-mail til: sum@ftnet.dk Dok. ansvarlig: HHO Sekretær: Sagsnr: 2005-400 Doknr: d2017-6215-1.0 21. april 2017 Høring

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til ændring af bekendtgørelse om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer

Høringssvar vedr. udkast til ændring af bekendtgørelse om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer Holmens Kanal 22 1060 København K København, den 16. november 2015 Høringssvar vedr. udkast til ændring af bekendtgørelse om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer Dansk Psykolog Forening

Læs mere

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1202 af 14. november 2014, som ændret ved lov nr. 129 af 16. februar 2016, fastsættes:

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1202 af 14. november 2014, som ændret ved lov nr. 129 af 16. februar 2016, fastsættes: BEK nr 882 af 28/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr. 1600757 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af personer, der udfører boringer på land 1)

Bekendtgørelse om uddannelse af personer, der udfører boringer på land 1) BEK nr 915 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 26. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til

Læs mere

København d. 18. september Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade København K

København d. 18. september Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade København K Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 L 82 Bilag 1 Offentligt København d. 18. september 2018 Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade 12 1216 København K Fremsendt som e-post til mfvm@mfvm.dk, med

Læs mere

Forslag. Lov om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer 1) Til lovforslag nr. L 32 Folketinget

Forslag. Lov om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer 1) Til lovforslag nr. L 32 Folketinget Til lovforslag nr. L 32 Folketinget 2015-16 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 21. december 2015 Forslag til Lov om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer 1) Kapitel

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige

Læs mere

foranlediget af bekendtgørelsen.

foranlediget af bekendtgørelsen. Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte Bredgade 43 1260 København K Sendt til: Cc. til: siu-jur@ufm.dk mgp@ufm.dk 26. november 2018 Høring over udkast til ny bekendtgørelse om uddannelsesopsparing

Læs mere

Erhvervsregulering J.nr Ref. MAESA/LISVI Den 13. august Til høringsparterne

Erhvervsregulering J.nr Ref. MAESA/LISVI Den 13. august Til høringsparterne Til høringsparterne Erhvervsregulering J.nr. 2018-8806 Ref. MAESA/LISVI Den 13. august 2018 Høring over udkast til ændret husdyrgødningsbekendtgørelse (tilladelse til ammoniakbehandling af halm og til

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson

Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson BEK nr 599 af 10/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0909636 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Advokatfirmaet Sølgaard & Knudsen Tingvej Hornslet Tlf.: Cvr.nr

Advokatfirmaet Sølgaard & Knudsen Tingvej Hornslet Tlf.: Cvr.nr From: Marie Davidsen Sent: Wed, 12 Jun 2019 09:31:47 +0200 To: Sejer Bjarke Bretlau Jensen Subject: VS: Parkeringspladser - Tingvej 15 A, 8543 Hornslet Attachments: Diverse dokumenter - Bilag 1 - Tingbogsattest

Læs mere

BEK nr 57 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016

BEK nr 57 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016 BEK nr 57 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00008 Senere ændringer

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som psykolog samt til anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 19 i lov om psykologer m.v. som

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /c7edf112-f28...

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /c7edf112-f28... file:///c:/adlib%20express/work/20180326t093630.081/20180326t093630.253/c7edf112-f28... Page 1 of 4 26-03-2018 From: Rune Illum Høgh Sent: 22-02-2018 08:33:33 To: 'Line Ringsholt Jensen' Subject: SV: Tilsagnsskrivelse

Læs mere

Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksom-heder m.v. (takststigningsloftet)

Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksom-heder m.v. (takststigningsloftet) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780255 Fax 7262 6790 nzj@tbst.dk www.tbst.dk Notat Journal TS5000200-00046 Dato 22. oktober 2015 Høringssvar vedr. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig

Læs mere

ændring af bekendtgørelse om certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet

ændring af bekendtgørelse om certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BS0400-00233 22-03-2019 Til høringsparterne Høring over udkast til tre bekendtgørelser på byggeområdet

Læs mere

Høring over bekendtgørelser om net- og informationssikkerhed

Høring over bekendtgørelser om net- og informationssikkerhed Til adressaterne på vedlagte høringsliste Kastellet 30 2100 København Ø Telefon: 33 32 55 80 cfcs@cfcs.dk www.cfcs.dk 29. april 2016 Høring over bekendtgørelser om net- og informationssikkerhed 1. Center

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde

Kapitel 1. Anvendelsesområde Bekendtgørelse om udøvelse af erhverv som fagligt ansvarlig inden for gas-, vandog afløbsområdet på baggrund af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer 1 I medfør af 15, nr. 3, og 36, stk. 2, i lov

Læs mere

Bekendtgørelse om føring af elkabler og vandrør 1)

Bekendtgørelse om føring af elkabler og vandrør 1) BEK nr 625 af 02/06/2017 Udskriftsdato: 14. august 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00024 Senere ændringer til forskriften BEK nr 649

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 23. oktober 2015 Sagsnummer: 2015-7673 MFVM 444./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner,

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat 04-05-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til bygningsreglement 2018 og bekendtgørelse om certificeringsordning

Læs mere

Bekendtgørelse om udøvelse af erhverv inden for gas-, vand- og afløbsområdet på baggrund af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer 1)

Bekendtgørelse om udøvelse af erhverv inden for gas-, vand- og afløbsområdet på baggrund af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer 1) BEK nr 1201 af 17/10/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 11. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 644-21-00004 Senere ændringer

Læs mere

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 21. maj 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Annemette Ross Sagsnr.: 2013-0032-0567 Dok.: 1041322 Opfølgning på Folketingets By-

Læs mere

Indledningsvist skal Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) takke for muligheden for at fremkomme med vores bemærkninger til Grønbogen.

Indledningsvist skal Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) takke for muligheden for at fremkomme med vores bemærkninger til Grønbogen. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Kampmannsgade 1 1780 København V København den 15. juni 2011 Danmarks Rejsebureau Forenings høringssvar til Kommissionens høring vedrørende modernisering af direktiv om anerkendelse

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 44 2300 København S 22. maj 2015 Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Dansk Erhverv

Læs mere

Anja Hein Witt;Christine Windfeld Hansen;Tina Charlotte Olsen;Lene Henningsen

Anja Hein Witt;Christine Windfeld Hansen;Tina Charlotte Olsen;Lene Henningsen Anne Rønne Hansen Sent: Fri, 24 Nov 2017 08:20:57 +0000 Cc: ;Christine Windfeld Hansen;Tina Charlotte Olsen;Lene Henningsen Høring vedr. ændringer af bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer (SKM:

Læs mere

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring.

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Til høringsparterne Høring over udkast til BL 9-25 Hermed fremsendes Trafik-, Bygge-

Læs mere

Styrelsen for International Uddannelse Bredgade 36 1260 København K Att. Tatjana Milcevic

Styrelsen for International Uddannelse Bredgade 36 1260 København K Att. Tatjana Milcevic Styrelsen for International Uddannelse Bredgade 36 1260 København K Att. Tatjana Milcevic Den 11.august 2011 Ref.: KRL Sagsnr.: 1107-0058 Høring: Modernising the Professional Qualifications Directive (KOM(2011)367)

Læs mere

K,, Færøerne, har ved brev af 2. april 2003 søgt om optagelse i det danske revisorregister som registreret revisor.

K,, Færøerne, har ved brev af 2. april 2003 søgt om optagelse i det danske revisorregister som registreret revisor. Kendelse af 11. april 2005. (J.nr. 03-226.941) Krav om bestået kvalifikationseksamen for optagelse i det danske register over registrerede revisorer Lov om statsautoriserede og registrerede revisorer 3,

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde

Kapitel 1. Anvendelsesområde UDKAST TIL Bekendtgørelse om udøvelse af erhverv som fagligt ansvarlig inden for gas-, vand- og afløbsområdet på baggrund af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 15, nr. 4, 18, stk.

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til at drive virksomhed med udstedelse af elektroniske penge med [udeladt]som direktør

Ansøgning om tilladelse til at drive virksomhed med udstedelse af elektroniske penge med [udeladt]som direktør [udeladt] Att.: Direktør [udeladt] 13. 16. december september 2010 2015 Ref. Nv [udeladt] J.nr. 69515-0011 [udeladt] Ansøgning om tilladelse til at drive virksomhed med udstedelse af elektroniske penge

Læs mere

Bekendtgørelse om revisorers, translatører og tolkes samt dispachørers udøvelse af tjenesteydelser i et andet land end etableringslandet 1)

Bekendtgørelse om revisorers, translatører og tolkes samt dispachørers udøvelse af tjenesteydelser i et andet land end etableringslandet 1) BEK nr 667 af 26/06/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 1. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2006-0005516

Læs mere

"Tom Karstensen" <tom@fdr.dk> Postkasse Skat og afgiftsadministration <pskadm@skm.dk> Modtaget: 04-02-2008 09:15:06

Tom Karstensen <tom@fdr.dk> Postkasse Skat og afgiftsadministration <pskadm@skm.dk> Modtaget: 04-02-2008 09:15:06 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 102 Offentligt Fra: "Tom Karstensen" Postkasse Skat og afgiftsadministration Modtaget: 04-02-2008 09:15:06 Emne: Høringssvar

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om energivirksomheders oplysning af forbrugere om energiforbrug og fakturering Indhold

Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om energivirksomheders oplysning af forbrugere om energiforbrug og fakturering Indhold Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om energivirksomheders oplysning af forbrugere om energiforbrug og fakturering Indhold Arbejdsgiverne...1 Dansk Byggeri...2 Dansk Arbejdsgiverforening...3 Dansk Energi...4

Læs mere

BEK nr 1406 af 04/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 11. april Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1406 af 04/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 11. april Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1406 af 04/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 11. april 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j.nr. 20165000572 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Dansk Bilbrancheråd har modtaget ovennævnte høring, men har igen bemærkninger.

Dansk Bilbrancheråd har modtaget ovennævnte høring, men har igen bemærkninger. Johanne Berner Hansen Sent: 2. november 2018 11:49 (UTC +01) Cc: TS20000-00189; Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme Dansk Bilbrancheråd har modtaget ovennævnte

Læs mere

Arbejdstilsynet har ikke bemærkninger til høringen. Venlig hilsen. Anders Mortensen. Chefkonsulent T

Arbejdstilsynet har ikke bemærkninger til høringen. Venlig hilsen. Anders Mortensen. Chefkonsulent T Anders Mortensen SV: Høring over udkast til bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport Dato: 9. maj 2018 15:03:15 Vedhæftede filer: image002.png

Læs mere

For tildeling af anerkendelse kræves, at mindst 2/3 af udvalget går ind for tildelingen.

For tildeling af anerkendelse kræves, at mindst 2/3 af udvalget går ind for tildelingen. Bilag 3 ANERKENDELSESORDNING FOR STATIKERE Ingeniørforeningen i Danmarks regler om anerkendelsesordning for statikere. 1 Anerkendelse Anerkendelse tildeles ved beslutning af det i 2 nævnte anerkendelsesudvalg.

Læs mere

Høringssvar til bekendtgørelse om retshjælpsforsikring for gruppe 1-forsikringsselskaber

Høringssvar til bekendtgørelse om retshjælpsforsikring for gruppe 1-forsikringsselskaber Høringssvar til bekendtgørelse om retshjælpsforsikring for gruppe 1-forsikringsselskaber Følgende myndigheder og organisationer har afgivet høringssvar uden bemærkninger: FSR - danske revisorer Rigsrevisionen

Læs mere

Søfartsstyrelsen Att.: Alexander Milan

Søfartsstyrelsen Att.: Alexander Milan Søfartsstyrelsen Att.: ami@dma.dk 20. januar 2014 J.nr. 2014-348 6. Kontor/CVI/ Høringssvar fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering vedrørende revideret udkast til bekendtgørelse om ændring af

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget L 119 Bilag 1 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget L 119 Bilag 1 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 L 119 Bilag 1 Offentligt 17. november 2015 J.nr. 15-3062422 Til Digitaliseringsstyrelsen Hermed sendes høringssvar fra Skatteministeriet vedrørende Forslag til Lov

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Fornyet høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse

Fornyet høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse Til parterne på vedlagte høringsliste Sagsnummer: 15-8025-000305 Dato: 9. februar 2016 Fornyet høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse NaturErhvervstyrelsen sender følgende udkast

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering af ejendomsmæglere mv., der er etableret i et EU-land, i et EØS-land eller i Schweiz 1)

Bekendtgørelse om registrering af ejendomsmæglere mv., der er etableret i et EU-land, i et EØS-land eller i Schweiz 1) BEK nr 1307 af 23/11/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 07/08749 Senere

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby Att.: Chefkonsulent Pia Ziegler

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby Att.: Chefkonsulent Pia Ziegler Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Høringsparter, jf. høringsliste J.nr Dato:

Høringsparter, jf. høringsliste J.nr Dato: Høringsparter, jf. høringsliste J.nr. 2017-15-31-00356 Dato: 22-03-2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om uddannelseskrav for den besætningsansvarlige for landbrugsmæssigt hold af svin, malkekvæg

Læs mere

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste 3. april 2017 Sag nr.: 2017-3111 JepFis Høring vedr. forslag til Fingerplan 2017 Fingerplanrevisionens formål og to spor I april 2016 blev der igangsat en

Læs mere

Bekendtgørelse om autorisation og drift af virksomhed på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet 1)

Bekendtgørelse om autorisation og drift af virksomhed på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet 1) BEK nr 627 af 02/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00018 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1 Retsudvalget REU alm. del - Bilag 270 Offentligt Lovafdelingen UDKAST Dato: 16. januar 2009 Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2008-708-0011 Dok.: JNW40105 Forslag til Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed

Læs mere

UDKAST. Kapitel 3 Anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer

UDKAST. Kapitel 3 Anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer Bekendtgørelse om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer erhvervet i udlandet vedrørende udøvelse af erhverv i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1 I medfør af 4 a, 50, stk.

Læs mere

-- AKT BILAG 1 -- [ VS Høring over udkast til lovforslag om herboende briters valgret og valgbarhed efter B --

-- AKT BILAG 1 -- [ VS Høring over udkast til lovforslag om herboende briters valgret og valgbarhed efter B -- -- AKT 74648 -- BILAG 1 -- [ VS Høring over udkast til lovforslag om herboende briters valgret og valgbarhed efter B -- Til: Valgenheden (valg@oim.dk) Fra: Dansk Arbejdsgiverforening (da@da.dk) Titel:

Læs mere

Stk.1 1 / 5. 1 Loven indeholder bestemmelser, der gennemfører dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2005/36/EF af 7.

Stk.1 1 / 5. 1 Loven indeholder bestemmelser, der gennemfører dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2005/36/EF af 7. Kommuneinformation NIS 9. July 00 Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse og forskellige andre love (Implementering af servicedirektivet og I lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 757 af.

Læs mere

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på

Læs mere

Bekendtgørelse om undervisning af personale, der betjener renseanlæg for spildevand 1)

Bekendtgørelse om undervisning af personale, der betjener renseanlæg for spildevand 1) BEK nr 916 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v.

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0103-00038 07-03-2019 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0194 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0194 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0194 Bilag 1 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 30. maj 2008 Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af Rådets direktiv 68/151/EØF

Læs mere