IT-intro for 1g august 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IT-intro for 1g august 2019"

Transkript

1 IT-intro for 1g august 2019 Indhold Sæt navn på din lader!... 2 Digital Dannelse?... 2 Brugernavn og passwords... 2 Det udvidede brugernavn... 2 Password... 2 Første login og wifi... 3 Studiebrowser - Opera... 4 Faneblade... 4 Genveje mv Skolens grundlæggende it-systemer... 5 Hjemmesiden... 5 Ludus... 5 Ludus på mobilen... 5 Google Apps (G-Suite)... 6 Google Drive... 6 Google Drev: installation lokalt på din egen computer... 7 Gmail... 7 Systime... 8 Ordbøger... 8 Print... 9 Første gang opsætning... 9 Lav en pdf... 9 Printkonto... 9 Gratis MS Office... 9 OneNote Backup Hvor får jeg hjælp?... 10

2 Sæt navn på din lader! Det sker at man glemmer sin lader. Så bliver den måske indleveret på kontoret. Ladere ligner hinanden. Hvis der er navn på, kan de give én besked, så man kan få den igen Digital Dannelse? Der er mange ting i den digitale verden, det er vigtigt at forholde sig til. Vi har på ÅSG et forløb om digital dannelse, som ligger med nogle særlige lektioner, fordelt over alle tre gymnasieår. Den første lektion er IT-introduktionen i starten af 1g, men vi kommer gennem forløbet ind på både tekniske ting, brug af vigtige programmer, etik og ophavsret på nettet, vigtige samfundsmæssige problemstillinger som fx overvågning, kryptering og meget andet. Lektionerne vil optræde i skemaet med fagbetegnelsen dd. Brugernavn og passwords Skolens systemer er synkroniserede sådan at man kan logge på alle systemerne med det samme brugernavn og password, og sådan at når man skifter sit password, slår det igennem i alle systemerne (i løbet af nogle minutter). Vi bruger her på skolen unilogin. Unilogin er personligt og benyttes hele vejen gennem skolesystemet fra grundskole til højere uddannelser med det samme brugernavn, fx kris45b9. Har man glemt sit unilogin, ligger der på skolens hjemmeside under Håndbogen en simpel vejledning til at få fat i det igen med NemID. Det udvidede brugernavn er mailadressen. Ved login på skolens Google bruges den lange altså fx kris45b9@aarhusstatsgymnasium.dk. Ved aktivering af Officepakken (og brug af OneDrive og OneNote) bruger vi den korte altså fx kris45b9@aasg.dk Begge dele fungerer samtidig som mailadresser til skole-gmailen. Password er ved oprettelsen i skolens systemer sat til asg+fødselsdagen, fx asg Der skal vælges et nyt, rigtigt password, som skal være på mellem 8 og 16 tegn og indeholde både tal og bogstaver. Undgå æøå og mellemrum! TIP: Vælg noget, du kan huske, men som er svært for andre at gætte. Navne eller fødselsdage er dårlige (for lette at gætte)! Kombinér gerne flere ting og forvansk ordene. Bemærk at passwords kender forskel på store og små bogstaver. Du behøver ikke at bruge store bogstaver også, men det kan gøre dit password sikrere Eksempler: poli10et (politiet), femt1nul1 (femten01), fam5spagh (familie på fem, som elsker spaghetti), 2taltF1! (udråbstegnet hører med) Password til unilogin ændres altid på portal.supportcenter.dk lige så tit, man ønsker! Og ændringerne slår igennem overalt, hvor unilogin benyttes også uden for skolens område. Sørg for at der forbliver kryds ved Skift også password på UNI-login.

3 Første login og wifi Før du kan gøre noget, må du på wifi. Vælg netværket ITS og acceptér evt. det certifikat, du bliver spurgt om. Log derefter ind med brugernavn og password som nævnt ovenfor (det skal somme tider gøres to gange), og du er på! Du skal bruge dit nuværende password, det nye er ikke registreret endnu Gå så ind på portal.supportcenter.dk og log ind unilogin igen. Du præsenteres ved første login for systemets brugerpolitik, hvor der står hvad du må og ikke må på systemerne det er en almindelig standardformulering, men du SKAL ACCEPTERE den ved at klikke på knappen forneden på siden for at komme ordentligt ind! Klik derefter på dit navn i den sorte bjælke foroven og vælg Skift password. Bemærk at der forneden er sat flueben ved Skift også password på UNI-login. Det betyder, at det password, du sætter, også kommer til at gælde for unilogin udenfor skolens område. Det er en rigtig god ide, så lad det flueben stå! Indtast nu dit nye, rigtige password to gange og klik på linket skift password der burde nok have været en knap, som reagerede på Enter, men det er der altså ikke Nu er du inde, og nu vil netværket ITS nok bede om login igen dit password er jo ændret! Netværket ITS husker dig, så du ikke behøver at logge ind hver dag!

4 Studiebrowser - Opera Vi introducerer fra 2019 Opera som studiebrowser - det vil sige at skolearbejdet foregår dér, mens private ting laves i andre browsere (Chrome, Safari, Edge etc). Download og installér browseren fra opera.com. Vi skal nu have den opsat som skolebrowser, dvs klargjort den med nogle faneblade og genveje. Faneblade 1. Luk alle faneblade undtagen ét. Gå ind på gmail.com og log ind med den lange udvidelse til brugernavnet. 2. Klik nu på Apps-knappen (se figuren) og vælg Drev, så åbner Google Drive i et nyt faneblad - og du er logget ind! 3. Åbn et nyt faneblad (det tredje) og gå ind på konto.systime.dk. Log på med Google og gå ind på Mine Materialer. 4. Åbn et faneblad mere (det fjerde) og gå ind på ordbog.gyldendal.dk På skolens netværk er du automatisk på, hjemmefra skal du logge ind med unilogin. 5. Åbn et sidste faneblad (det femte), gå ind på ludusweb.aasg.dk og log ind. Nu skal vi have sat de fem faneblade som standard-start. 1. Klik på det røde O øverst til højre i Opera og vælg Indstillinger. 2. Scroll ned til Efter start 3. Vælg Åbn en specifik side 4. Klik på det blå link Anvend aktuelle sider forneden Luk Opera ned, start den op igen og tjek at den starter med de fem faner - og Ludus er fremme. Genveje mv. Klik på Nem opsætning -knappen og gå ned til Udseende. Slå bogmærkebjælken til og alle de andre fra. Gå nu op til bogmærkebjælken, højreklik på hver af de medfødte genveje og slet dem (flyt dem til papirkurven) - nu er bjælken helt tom! Højreklik nu på bjælken igen og opret en mappe til hvert af dine grundforløbsfag: dd, ma, da, nv osv. I disse mapper skal du efterhånden placere de links (genveje), du skal bruge i det pågældende fag. Lad os prøve: åbn en ny fane og gå ind på aasg.dk (skolens hjemmeside). Gem en genvej til siden ved at taste Ctrl-D (på mac er det Cmd-D) eller ved at klikke på hjertet øverst til højre. Vælg at lægge denne genvej i dd-mappen, du lige har oprettet. Opera har en facilitet med kvikknapper, som fungerer lidt som bogmærkerne. Vi skal lige have slettet de medfødte knapper. Klik på knappen til kvikknapperne (se figuren). Højreklik på hver af knapperne og slet dem (flyt dem til papirkurven) Til slut skal vi have Opera fastgjort til proceslinjen (som på Mac hedder Docken). Mens Opera er åben, højreklik på den i proceslinjen/docken og vælg at beholde den fastgjort.

5 Skolens grundlæggende it-systemer ÅSGs digitale verden har mange del-elementer, men tre systemer er grundlæggende: Hjemmesiden Adressen er aarhusstatsgymnasium.dk eller bare aasg.dk. Man behøver ikke at skrive www. Det væsentligste sted i dagligdagen er Håndbogen, som findes ved at klikke på de tre linjer øverst til venstre som vist. Her kan man søge efter alle mulige oplysninger om skolelivet, fx hvad et abstract er, hvad klasserådet laver, hvem der er teamlærere, hvor man downloader diverse skoleprogrammer osv. Ludus Ludus er det studieadministrative system og findes på adressen ludusweb.aasg.dk eller via link på hjemmesiden (rødt linkfelt yderst til højre). Du skal ikke skrive www. foran adressen... På Ludus findes det daglige skema med lokaler og lektier, de skriftlige opgaver, karakterer, forsømmelser/fravær og alt andet, der har med den daglige undervisning at gøre. Man logger normalt på Ludus med unilogin, men Ludus har derudover sin egen ekstranøgle. Hver elev har et kursistnummer, som kan findes ved at klikke på Skemaer -> kursistskema. Så vises en liste over alle elever (som Ludus kalder kursister), og ud for hver enkelt står både det firecifrede kursistnummer og elevens nummer på klasselisten. Ekstranøglen består i at bruge kursistnummeret som brugernavn. Første gang er passwordet fødselsdagen (6 cifre som i cprnummeret), men man bliver straks bedt om at lave et rigtigt password. Gør det mindst én gang, så andre ikke kan logge på din Ludus! Ludus-passwordet hører sammen med kursistnummeret og kan kun bruges på Ludus. Det har ingen forbindelse med dit unilogin. Ludus på mobilen Ludus har en særligt tilpasset webvisning, beregnet på smartphones. Det er ikke en rigtig app, men fungerer næsten sådan. Start med at åbne mobilens browser og gå ind på ludusweb.aasg.dk/mobil. Måske skal du rette linket et par gange - nogle mobiler forsøger at være intelligente og ændrer det, du taster. Lad være med at taste forfra, ret i stedet linket tilbage til det korrekte! Når det virker, får du en loginside som vist her. Den husker dit login, så du ikke behøver at taste det hver dag! Læg gerne en genvej ud på skærmen, så du har direkte adgang det er meget praktisk! iphone: Android: Vælg Del - Føj til hjemmeskærm vælg Mere - Tilføj genvej til startskærm Nu har du direkte adgang til dagens skema og lektier på mobilen!

6 Google Apps (G-Suite) Googles G-Suite er skolens platform for kommunikation (Gmail) og samarbejde (Google Drive). Det er en koordineret pakke, hvor brugerne er oprettet og synkroniseret med skolens administrative system. Der er automatisk delte mapper i Drive til alle hold, opdaterede mailinglister i Gmail og meget andet, så man kan altså ikke bare bruge sin private konto i denne sammenhæng heller ikke selvom det er en Gmail-konto! Omvendt er det praktisk at have en privat konto, som man beholder, når man engang forlader skolen. Den kan man bruge i forbindelse med sin NEMid, sin Netflix-konto, sin bank osv. Alle har altså brug for både en skolekonto (automatisk) og en privatkonto (sørger man selv for). Det er vigtigt at kunne skelne, så man ikke roder tingene sammen. Vi bruger på ÅSG Opera som studiebrowser og forbliver logget ind på skolens systemer her. Så kan man være logget ind på sine private konti til forskellige andre ting i andre browsere (Firefox, Safari etc) Google Drive Åbn Opera, gå ind på faneblad 2 (drive.google.com) og log ind med den lange udvidelse, altså fx kris45b9@aarhusstatsgymnasium.dk. Når du angiver passwordet, så sæt flueben ved Forbliv logget ind. Acceptér vilkårene og gå til Mit drev. Luk evt. infovinduet med sikker lagerplads Vælg Delt med mig i venstremenuen, find (eller søg efter) fx 1903 dd Rediger (vælg dit eget holdnummer, fx 1905 eller 1901). Den første del af navnet ( 19 ) refererer til at du er startet i Der er til alle fag to delte mapper, nemlig en Vis-mappe og en Rediger-mappe. Efter grundforløbet kommer der nye mapper til studieretningsholdene. De vil hedde fx 19a hi Rediger eller 19y MA Vis brug klassebogstavet for din egen studieretning. I Vis-mappen kan kun læreren lægge ting ind, du kan kun se dem og evt. lave din egen kopi. I Rediger-mappen kan du derimod selv lægge dokumenter ind i, oprette mapper, redigere eksisterende dokumenter osv. Bemærk at mange kan redigere i det samme dokument samtidig det er en meget stærk samarbejds-facilitet! Alle dokumenter, som lægges i de delte mapper, bliver automatisk delt med hele klassen og faglæreren. Mangler du nogle dokumenter, kan det hjælpe at genopfriske browservinduet ( genindlæs ). I enkelte tilfælde kan du blive nødt til at søge efter det nye dokument for at få det frem. Lad normalt være med selv at rode med delinger det bliver hurtigt noget rod!... Under Mit drev kan du oprette dine egne mapper og dokumenter, som kun du kan se. Sådan kan du holde styr på dine ting. Du kan også tilføje et delt dokument til Mit Drev via højreklik derved lægger du faktisk kun en genvej ind, så det er stadig det samme, delte dokument, du åbner inde fra Mit drev på den måde! Hvis du vil have din egen kopi, laver du bare en kopi!

7 Google Drev: installation lokalt på din egen computer Det er helt frivilligt, om man vil bruge denne facilitet, men som backup i det daglige og som lovlig adgang under eksamen er det rigtig smart! Den laver en lokal mappe på computeren, som systemet hele tiden holder synkroniseret med Google Drive på nettet - uden at man skal gøre noget for det! Gå ind på google.com/drive/download og hent app en Backup og synkronisering. Installér app en og log undervejs på med din skolekonto. Du skal bruge den lange udvidelse, altså fx kris45b9@aarhusstatsgymnasium.dk I første omgang bør du fravælge at synkronisere Desktop mv ved at fjerne de tre flueben som vist på figuren. Så vil den kun synkronisere indholdet af Mit Drev på Google Drive. Man kan senere ændre på dette, hvis man vil. For at aktivere den, skal du starte programmet Backup og synkronisering manuelt og gøre opsætningen færdig - du skal slutte med at klikke på knappen START. Så laver den din lokale mappe, og du kan se dine filer fra Mit Drev komme ned på computeren. Fremover kan du lægge alle mulige filer og undermapper i den mappe og dermed have en løbende sikkerhedskopi på nettet. Gmail Gå i Opera ind på faneblad 1 (gmail.google.com) og log evt. ind (den lange udvidelse, fx kris45b9@aarhusstatsgymnasium.dk) Nu er du inde på Gmail med din skolekonto. Bemærk at venstremenuen, ligesom på Google Drev, har alle de vigtigste punkter, du har brug for. Klik på SKRIV for at lave en ny mail. Bemærk, at når du skal angive modtageren, så kender systemet alle vores egne brugere, så hvis du skriver lidt af navnet eller af mailadressen, popper den op med dem, der matcher! HUSK ALTID AT UDFYLDE EMNEFELTET! Det er SÅ dårlig stil at sende med tomt emnefelt! Når du skal svare på en mail, kan du vælge enten at svare (kun til afsenderen) eller at svare alle (også de andre modtagere af den mail, du svarer på). Du kan klikke på et af de to links i svarfeltet neden under mailen, eller du kan klikke på den lille pil til højre for mailhovedet. Klikker du på den mindste af pilene, får du valgmulighederne, ellers svarer den kun afsenderen. Der er en masse praktiske genvejstaster i Gmail. Når du står i hovedvinduet, så prøv at taste? (spørgsmålstegn) på tastaturet, så viser den genvejene!

8 Systime Mange af vores digitale lærebøger kommer fra forlaget Systime, og for at få adgang skal man først oprettes som bruger. Man kan logge på flere måder, så det er smartest, hvis de henviser til samme konto! Det skal vi lige sætte op første gang: Åbn Opera-browseren og gå ind på fane 3 (konto.systime.dk) Log ind med din mailkonto + password. Udfyld felterne og opret dig som bruger. LAD VÆRE MED AT SKIFTE PASSWORD HER! Tilknyt unilogin og Google til MinKonto ved at klikke på knapperne. Slut ved at klikke på Gem. Nu vil du, uanset hvilken login-måde du vælger, komme ind på samme konto og have adgang til dine materialer dér. Det letteste er normalt at logge ind med Google, fordi browseren i forvejen er logget på dér, så man slipper for at skulle taste password. For at få adgang til en ibog får man fra sin lærer et link, som man klikker på, så kommer man direkte ind på aktiveringssiden for bogen. Man kan også gå ind på MinKonto (konto.systime.dk) og vælge punktet Aktiver enøgle for at indtaste (eller indkopiere) nøglekoden. Når ibogen er aktiveret kan man finde den på MinKonto under Mine Materialer eller bedre: man kan gemme linket til hver bog som et bogmærke i Opera (i den aktuelle fagmappe), så man har direkte adgang. Ordbøger Der er fuld adgang til Gyldendals Røde Ordbøger på nettet på adressen ordbog.gyldendal.dk. Den har vi lagt ind på faneblad 4. Hjemmefra skal man logge ind med sit unilogin, men på skolens net er der åben, direkte adgang.

9 Print Der er to printere, som er tilgængelige for eleverne, nemlig ved trapperummet i det lille rum ved siden af toiletterne i stueetagen, i biblioteket i den modsatte ende af skolen. Skal du printe på en af dem, går du ind på print.supportcenter.dk og logger ind. Du kan herfra printe et dokument (Word, Excel, pdf) eller en webside (link). Når du har uploadet dit dokument eller angivet dit link, vælger du hvilken printer, det skal sendes til, og så kommer det ud! Første gang opsætning Gå ind på fanebladet Mine Printere og sæt flueben ved de to elevprintere. Klik derefter Gem, så er du klar til at printe gå ind på fanebladet Mine Printjob. Lav en pdf Har du kun brug for nogle sider fra et dokument, eller skal du printe fra et andet program end Officepakken (Word, Excel osv), laver du bare en pdf-fil med de ønskede sider og uploader den! På mac foregår det ved at vælge udskriv (Cmd+P). Det forudsætter dog at der er installeret en (vilkårlig) printer på computeren. I printvinduet klikker du på PDF-knappen og vælger Arkiver som PDF. I stedet for at printe vil den så spørge hvad dit pdf-dokument skal hedde og hvor det skal ligge. Færdig! På Windows er man nødt til at installere et lille hjælpeprogram. Der er en del muligheder, men vi anbefaler CutePDF (som er det mindst crappy ). Den installere sig som om den er en printer. Når man vælger at printe til dén, laver den i stedet en pdf-fil med de ønskede sider. Printkonto Hver printet side trækker ét klik fra din printkonto. Hver elev får ved skoleårets start 200 klik på kontoen, og når kontoen er tom, bliver ens print ikke længere udført. Man kan så gå ind til Ivan på biblioteket og købe en ny portion klik mod betaling (100 klik = 25 kr.) Farveprint er der desværre ikke mulighed for på nuværende tidspunkt. Gratis MS Office Via skolens licens med Microsoft kan du få den store Officepakke med Word, Excel, OneNote osv. helt gratis! Den virker, lige så længe du går på skolen, men når du meldes ud, vil den stoppe med at virke. Det påvirker ikke dine dokumenter, men du vil til den tid være nødt til at få en ny licens, evt. købe en selv. Har du selv en officepakke i forvejen, behøver du naturligvis ikke at hente via skolen, men du har som minimum brug for Word, Excel, PowerPoint og OneNote i version For at få fat i Officepakken logger du på portal.supportcenter.dk og klikker på linket Gå til Office 365. Så kommer du til onlinedelen af pakken. Den kan du altid tilgå og bruge, også fra mobile enheder! For at downloade Officepakken til din computer klikker du på Apps-knappen (se figuren) og vælger Office 365. På den følgende side er der en knap til at installere med. Der er versioner til både Windows og mac. For at aktivere programmerne skal du logge på med den korte udvidelse, altså fx kris45b9@aasg.dk

10 OneNote Mange kender den allerede. OneNote er et fremragende redskab til at tage noter på computeren! Åbner man programmet for første gang er det en god ide at vælge at logge på for at oprette forbindelse til Skyen. Det betyder, at noterne synkroniseres til en kopi på OneDrive, som man altid kan få fat i. Man skal logge på med sit unilogin med den korte udvidelse, altså fx Har man allerede gang i programmet og måske taget sine første noter, kan man med fordel få synkroniseret til OneDrive, så man har en løbende sikkerhedskopi af sine noter. Vælg Filer og klik på Del på tværs af enheder som den foreslår. Backup Rigtige mænd tager ikke backup de græder Og mange vil i løbet af deres studietid opleve at deres computer bliver stjålet, ødelagt, går i udu eller på anden måde holder op med at være brugbar. Så er alle ens data jo tabt, medmindre man har sørget for at have backup af alt det, man ikke kan undvære! Der er to måder at organisere sin backup. 1. Fysisk backup på en ekstern harddisk. Den skal naturligvis opbevares et andet sted end computeren. Og man skal HUSKE at tage backups regelmæssigt. 2. Løbende synkronisering med Skyen Installér Google Drev eller Dropbox eller tilsvarende på computeren. Læg dine vigtige filer i Drev-mappen og ARBEJD MED DEM DERFRA! På den måde er der løbende backup af det hele, og man kan let få adgang til det fra en anden computer, blot ved at installere Drev (eller Dropbox) på dén. Man kan endda have flere computere koblet til, så man uden videre kan skifte mellem dem og stadig have adgang til seneste version af sine dokumenter! Bruger man OneNote og har synkroniseret den med OneDrive som beskrevet ovenfor, er dén løbende backet up! Hvor får jeg hjælp? Tjek først om du kan finde løsningen i Håndbogen på hjemmesiden. Der står mange, almindelige problemer beskrevet. Derefter er der F1-gruppen, som er en gruppe af it-interesserede elever. De har deres egen Facebookgruppe, og de er som regel til stede ved lektiecaféerne, hvor de tilbyder hjælp med computerrelaterede problemer, brug af programmer osv. Endelig er der Jess Brændgaard, som er vores centrale supporter. Han har kontor i lokale 215, lige ved siden af biblioteket. Man kan også skrive til ham på Gmail begynd at skrive jess, så popper han op på listen. Ellers er hans mailadresse jb@aasg.dk. KP, den

Lektionerne vil optræde i skemaet med fagbetegnelsen dd.

Lektionerne vil optræde i skemaet med fagbetegnelsen dd. IT intro for 1g 2016 Indhold Digital Dannelse?... 1 Brugernavn og passwords... 1 Første login og wifi... 2 Gratis MS Office 2016... 2 Skolens grundlæggende systemer... 2 Hjemmesiden... 3 Ludus... 3 Ludus

Læs mere

VEJLEDNING 0. Velkommen til Randers HF & VUC IT

VEJLEDNING 0. Velkommen til Randers HF & VUC IT VEJLEDNING 0 Velkommen til Randers HF & VUC IT Randers HF & VUC 2018 Som studerende på Randers HF & VUC har du adgang til flere IT-tjenester, som du har brug for i dit studie. LUDUS LUDUS-web er stedet

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Dan Rolsted PIT. Side 1

Dan Rolsted PIT. Side 1 Side 1 Side 2 Indledning I denne vejledning vil der vises hvordan Office 365 opsættes på de forskellige platforme, herunder IOS (ipad) og Android (HTC One). Derudover vil der også være vejledning til Windows

Læs mere

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske Navn: Uni-login: Uni-login kode: Office365 email: Kan udfyldes for at hjælpe med at huske UNI-LOGIN @undervisning.kk.dk Version 4 Side 1 Indledning Velkommen til denne vejledning i Office 365, som introducerer

Læs mere

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 Til elever og familier. Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 Til elever og familier. Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske Navn: Uni-login: Uni-login kode: Office365 email: Kan udfyldes for at hjælpe med at huske UNI-LOGIN @undervisning.kk.dk Side 1 Indledning Velkommen til denne vejledning i Office 365, som introducerer på

Læs mere

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Indholdsfortegnelse Login til Windows... 2 Aktivering af Office 365... 3 Kom i gang med Office 365 og OneDrive for Business... 4 Opsætning

Læs mere

portal.microsoftonline.com

portal.microsoftonline.com Office Online og OneDrive Office Online er et supplement til Officepakken, som du har liggende på computeren. Office Online ligger i skyen og åbnes i din webbrowser på adressen: portal.microsoftonline.com

Læs mere

Vejledning til Office 365 for skoleelever i Aarhus Kommune, Børn og Unge

Vejledning til Office 365 for skoleelever i Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejledning til Office 365 for skoleelever i Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejledning til Kom godt i gang med Office 365, download af Office 365, OneDrive samt Word, Excel og PowerPoint Version 1.03 (13.

Læs mere

Version 1.04 (23. januar 2017) Udarbejdet af Mette Valbjørn, MBU Digitalisering

Version 1.04 (23. januar 2017) Udarbejdet af Mette Valbjørn, MBU Digitalisering Vejledning til registrering på Office online portalen og mulighed for download af Office 365 til privat PC for medarbejdere med en az-ident i Aarhus Kommune, Børn og Unge Version 1.04 (23. januar 2017)

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold

IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold Skolens trådløse netværk... 2 Skole PCer... 2 Netværksdrev på skole PCer... 2 Udlån af adapter kabler... 2 ipads og Apple konto... 2 Print... 3 Print fra skole PC...

Læs mere

VEJLEDNING ITS365. Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC

VEJLEDNING ITS365. Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC VEJLEDNING ITS365 Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC Randers HF & VUC 2014 INDLEDNING Randers HF & VUC tilbyder alle kursister tilknyttet skolen en Office 365 løsning kaldet ITS365. Her

Læs mere

Dan Rolsted PIT. Side 1. Version 9

Dan Rolsted PIT. Side 1. Version 9 Side 1 Side 2 Indledning I denne vejledning vil der vises hvordan Office 365 opsættes på de forskellige platforme, herunder IOS (ipad), Android (HTC One) og Windows mobile (Xxxxx). Derudover vil der også

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister.

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. 8 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Studerende/Elev/kursist,

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever Vers.1. Okt 2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige

Læs mere

Office2013 og Office2011 På alle computere, som lærerne har lånt af skolen er der installeret Office2013 til PC og Office2011 til MAC.

Office2013 og Office2011 På alle computere, som lærerne har lånt af skolen er der installeret Office2013 til PC og Office2011 til MAC. 1 Office2013 og Office2011 På alle computere, som lærerne har lånt af skolen er der installeret Office2013 til PC og Office2011 til MAC. På alle skolens fastnet computere er installeret Office2013. Alle

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL PC

IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre...

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... 9 Offline synkronisering... 11 Klienter til mobile enheder...

Læs mere

111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C

111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C 111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C Indhold Din konto Dit brugernavn og adgangskode Trådløst internet Sådan logger du på det trådløse netværk Mail Sådan læser du din mail på web, mobil og Outlook

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL PC

IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-VEJLEDNINGER TIL PC Indhold Din konto Dit brugernavn og adgangskode Trådløst internet Sådan logger du på det trådløse netværk Mail Sådan læser du din mail på web, mobil og Outlook Videresend din mail

Læs mere

Indhold Gratis Office 365 til ansatte og studerende... 1

Indhold Gratis Office 365 til ansatte og studerende... 1 Gratis Office 365 til ansatte og studerende Ansatte og studerende kan downloade og installere Office 365 (pt. = Office 2016) på deres private pc og/eller Mac. Office 365 må installeres på 5 enheder. Programpakken

Læs mere

IT introduktion. Aug/sep Lars Nellemann Pædagogisk IT-Vejleder. Lars Nellemann Pædagogisk IT-Vejleder

IT introduktion. Aug/sep Lars Nellemann Pædagogisk IT-Vejleder. Lars Nellemann Pædagogisk IT-Vejleder IT introduktion Aug/sep 2018 Lars Nellemann Pædagogisk IT-Vejleder Lars Nellemann Pædagogisk IT-Vejleder lnel@dmjx.dk Agenda Din konto Wi-Fi (eduroam) Moodle Login Genveje Dine rum Auto-attendance Office

Læs mere

Du kan også bruge Dropbox sammen med din Iphone, Android telefon eller anden smartphone.

Du kan også bruge Dropbox sammen med din Iphone, Android telefon eller anden smartphone. Dropbox Introduktion til Dropbox Dropbox er en online tjeneste, hvor man ganske gratis kan få noget lagerplads til sine dokumenter, billeder og meget mere. Der er mange muligheder med Dropbox, som bliver

Læs mere

portal.microsoftonline.com

portal.microsoftonline.com Office Online Office Online er et supplement til Officepakken, som du har liggende på computeren. Office Online ligger i skyen og åbnes i din webbrowser på adressen: portal.microsoftonline.com Du skal

Læs mere

Sådan bruger du Google Drev

Sådan bruger du Google Drev Sådan bruger du Google Drev Start med at gå ind på www.google.dk. Øverst til højre kan du logge ind hvis du ikke allerede er det. De fleste har en Google konto af en eller anden art, Gmail, Youtube, Google

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail.

Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail. Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail. Hvis du kører Windows vista eller Windows XP, skal du kontakte lokal-support på skolen. Denne vejledning er to - delt: Del 1: Benyttelse af Office

Læs mere

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen Kom godt i gang som studerende på UCC Oplæg ved Navn Navnesen Program UCC s kommunikationskanaler It på UCC UCC Portalen og StudieZonen Apps på UCC UCC.DK Om UCC og deres uddannelsestilbud PORTAL.UCC.DK

Læs mere

Hotmail bliver til Outlook

Hotmail bliver til Outlook FÅ MEST UD AF DIN MAILKONTO: Hotmail bliver til Outlook Den populære e-mail-tjeneste Hotmail har fået en ordentlig overhaling og har samtidig skiftet navn til Outlook. Følg med i vores guide, og bliv fortrolig

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister.

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. April.2016 IT Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Studerende/Elev/kursist,

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Startvejledning Se mail Konfigurer din iphone eller ipad til at sende og modtage e-mail fra dit Office 365-konto. Se din kalender, uanset hvor du er Du kan altid

Læs mere

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Egedal Gymnasium og HF september 2014 Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Dette dokument beskriver, hvordan du kan opnå adgang til nogle resurser i skyen og hente ny software. Hvordan

Læs mere

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende:

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende: Apple iphone Herunder får du en hurtig guide til, hvordan du kommer i gang med at bruge icloud, Dropbox, Onedrive og Google foto-backup-tjeneste på din iphone. icloud: Med icloud får du 5 gigabyte gratis

Læs mere

Kom i gang med Windows 10. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-31-5. e-bogsudgave 2016. Kopiering fra denne bog er ikke tilladt.

Kom i gang med Windows 10. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-31-5. e-bogsudgave 2016. Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. Kom i gang med Windows 10 Martin Simon Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-31-5 e-bogsudgave 2016 Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. Indholdsfortegnelse Forord Bruger ikke det indbyggede antivirus-program

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL VEJLEDNING l E-MAIL SÅDAN BRUGER DU E-MAIL I vejledningen bruger vi det gratis e-mailprogram gmail som eksempel til at vise, hvordan man bruger e-mail. DU SKAL I FORVEJEN KUNNE: Bruge en browser og gå

Læs mere

IT-introduktion i 1.g Rødkilde Gymnasium 2018

IT-introduktion i 1.g Rødkilde Gymnasium 2018 Indledning I denne lektion vil du få adgangskoder til de forskellige platforme, vi bruger her på Rødkilde Gymnasium, og du skal løse nogle få opgaver - for derigennem at øve dig i brugen af disse platforme.

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Regneark Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 6 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 19 Vejledende løsning... Side 20 GoogleDocs Regneark 2 Google

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister.

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. April.2016 IT Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Studerende/Elev/kursist,

Læs mere

ITSprint. Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk 13-02-2014 ITS

ITSprint. Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk 13-02-2014 ITS ITSprint Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk Denne vejledning beskriver hvordan du kan printe vha. print.supportcenter.dk fra computere og mobile enheder såsom tablets (fx ipads) og smartphones

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Vejledning til Office 365

Vejledning til Office 365 Vejledning til Office 365 For elever på Trelleborg Friskole Strandvejen 121 4200 Slagelse Udarbejdet af Jakob B. Andersen Jakob.andersen@trelleborgfriskole.dk [Webadresse] Kom godt i gang Denne vejledning

Læs mere

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Indhold VIGTIGE LINKS... 2 BRUGERNAVN TIL AKADEMIETS IT-SYSTEMER... 2 TRÅDLØST NETVÆRK... 2 STUDSYS... 3 MAIL... 3 SMS-SERVICE... 3 FRONTER... 4 DAGENS (STARTSIDEN

Læs mere

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Indhold VIGTIGE LINKS... 2 BRUGERNAVN TIL AKADEMIETS IT-SYSTEMER... 2 TRÅDLØST NETVÆRK... 2 STUDSYS... 3 MAIL... 3 SMS-SERVICE... 4 FRONTER... 4 DAGENS (STARTSIDEN

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC IT-VEJLEDNINGER TIL MAC Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt Dit brugernavn

Læs mere

Installér din Officepakke 2013

Installér din Officepakke 2013 Vær opmærksom på der godt kan forekomme andre billeder end dem som er illustreret. Dette er grundet ændringer fra microsoft. Blandt andet bliver SkyDrive ændret til OneDrive. Er du i tvivl om noget kan

Læs mere

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011 1. Om 2. Valg af Google som gratis udbyder ved 3. Valg af browser 4. Oprette en mail-adresse (G-mail) og en konto ved Google 5. Hierarkisk opbygning af mappe- og filsystem i Google 6. Oprette mapper i

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever Vers.1. Okt 2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige

Læs mere

VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER

VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Ludus - Log ind. side 3 2. Ludus - Skriv note til læreren, når du er syg side 4 3. Ludus

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Deltagelse i projektet "Remind" herunder videosamtaler mellem behandler og patient

Deltagelse i projektet Remind herunder videosamtaler mellem behandler og patient Deltagelse i projektet "Remind" herunder videosamtaler mellem behandler og patient Samtykkeerklæring om deltagelse Brugervejledning til Remind Side 1 af 9 Side 2 af 9 Video Test Afprøv dit videoudstyr

Læs mere

Vejledning til brug af IT Elever.

Vejledning til brug af IT Elever. Vejledning til brug af IT Elever. 2 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg produktionshøjskole. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Elev, at benytte

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister.

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. 9 Udgave: Nov.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Studerende/Elev/kursist,

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE

VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE Af Martin Lohse Mikkelsen IT-vejleder - Side 1 af 37 Forord Dette dokument skal hjælpe dig med brugen af skolens VDI system. Et VDI-system er en virtuel computer, som

Læs mere

IT vejledning for Studerende

IT vejledning for Studerende IT vejledning for Studerende Computere På skolen anbefales det, at du kun bruger computere med Windows installeret. Apple/Mac eller computere med Linux installeret vil have problemer med at bruge nogen

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

Vejledning. Indhold. 1. Gratis Office 365 til ansatte og studerende på professionshøjskolen

Vejledning. Indhold. 1. Gratis Office 365 til ansatte og studerende på professionshøjskolen Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 20.02.2018 Redigeret 24.04.2019 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn Gratis Office 365 Dokumentnummer 527701 Indhold 1. Gratis

Læs mere

VDI Manual v. 5 Indhold

VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5... 1 VDI Windows 7 Manual... 2 VDI Windows xp Manual... 3 Andre Browsere Manual... 4 VDI Andoid Manuel opsætning af Citrix Reciever... 6 Automatisk opsætning af

Læs mere

Kom godt i gang som studerende på KP. Oplæg ved Navn Navnesen

Kom godt i gang som studerende på KP. Oplæg ved Navn Navnesen Kom godt i gang som studerende på KP Oplæg ved Navn Navnesen KOM GODT I GANG SOM STUDERENDE PÅ KP Program KP S KOMMUNIKATIONSKANALER IT PÅ KP PORTALEN OG ITSLEARNING SKEMA APPS OBS: DENNE INTRODUKTION

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

I forbindelse med ny fælles KP mail vil alle studerende og medarbejdere have to forskellige

I forbindelse med ny fælles KP mail vil alle studerende og medarbejdere have to forskellige I forbindelse med ny fælles KP mail vil alle studerende og medarbejdere have to forskellige brugernavne til Office 365 - også helt nystartede studerende og medarbejdere. Mail og kalender er på det nye

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister.

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. April.2016 IT Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Studerende/Elev/kursist,

Læs mere

Dropbox. Dit online USB-stick

Dropbox. Dit online USB-stick Dropbox Dit online USB-stick Brug af Dropbox Overvejer du at begynde at bruge Dropbox? Så savner du måske en dansk vejledning til Dropbox? Det følgende er ment som en vejledning i at komme i gang med at

Læs mere

Vejledning, teknik, tips and tricks

Vejledning, teknik, tips and tricks Vejledning, teknik, tips and tricks Indhold 1 AUHRA pålogning og startside... 1 2 Ofte stillede spørgsmål og kendte fejl... 4 2.1 Har din computer adgang til AU s netværk og adm. systemer?... 4 2.2 Kan

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC IT-VEJLEDNINGER TIL MAC Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt Dit brugernavn

Læs mere

Første indstilling af ipad

Første indstilling af ipad Første indstilling af ipad Hvordan indstilles en helt ny ipad til elever i 3.- 8. klasse i Rudersdal kommune Ibrugtagningsvejledning - ver. 2.2, side 1 Ny elev-ipad Rudersdal Den udleverede ipad er et

Læs mere

INTRO TIL GOOGLE DREV

INTRO TIL GOOGLE DREV 1 UDOVER AT VÆRE ET PRAKTISK STED AT GEMME SINE TING I SKYEN, SÅ ER GOOGLE DREV OGSÅ INDGANGEN TIL GODE SAMARBEJDS- OG DELEVÆRTKØJER: DET ER MULIGT BÅDE AT GIVE SE, KOMMENTERINGS- OG REDIGERINGSADGANG

Læs mere

AppWriter ipad manual

AppWriter ipad manual AppWriter ipad manual Installation Søg efter AppWriter Skole i App Store og installér den på din ipad. Når AppWriter er installeret, åbner du den ved at trykke på AW-ikonet på dit skrivebord. Inden du

Læs mere

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio IT-Brugerkursus Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC Printvenligt format Indholdsfortegnelse Formål og opbygning Opgave Vejledning til intranettet Åbne

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Tylstrup Skole. Indhold

Tylstrup Skole. Indhold Indhold Grundlæggende opsætning af ipad... 2 Installation af Skolekom App ( ALLE Ipad brugere skal installere denne )... 9 Installation af Find my iphone... 16 Oprettelse af Apple-id... 23 1 Grundlæggende

Læs mere

Indhold Gratis Office 365 til ansatte og studerende... 1

Indhold Gratis Office 365 til ansatte og studerende... 1 Gratis Office 365 til ansatte og studerende Ansatte og studerende kan downloade og installere Office 365 (pt. = Office 2016) på deres private pc og/eller Mac. Office 365 må installeres på 5 enheder. Programpakken

Læs mere

Sådan installerer du Office 365 Pro Plus for Students

Sådan installerer du Office 365 Pro Plus for Students Sådan installerer du Office 365 Pro Plus for Students Nedenfor finder du først svar på en række gængse spørgsmål og derefter en detaljeret installationsvejledning. Ofte stillede spørgsmål i forhold til

Læs mere

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019 Indhold Overblik.... 2 Skift af kode og komme på skolens netværk... 2 Tilslutning til Printer... 5 Brug dit studiekort til print... 9 Microsoft Office 365... 9 Installation af Office 365... 12 1 Januar

Læs mere

Brug af Office 365 på din Windows Phone

Brug af Office 365 på din Windows Phone Brug af Office 365 på din Windows Phone Startvejledning Tjek mail Sæt din Windows Phone op til at sende og modtage mail fra din Office 365-konto. Tjek din kalender, uanset hvor du er Hav altid styr på,

Læs mere

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen Kom godt i gang som studerende på UCC Oplæg ved Navn Navnesen KOM GODT I GANG SOM STUDERENDE PÅ UCC Program UCC S KOMMUNIKATIONSKANALER IT PÅ UCC UCC PORTALEN OG STUDIEZONEN SKEMA/TIMEEDIT APPS PÅ UCC

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister.

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. 9 Udgave: Nov.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Studerende/Elev/kursist,

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Hold styr på aftalerne på både pc og mobil VELKOMMEN TIL GOOGLE-SKOLEN 4. DEL

Hold styr på aftalerne på både pc og mobil VELKOMMEN TIL GOOGLE-SKOLEN 4. DEL VELKOMMEN TIL GOOGLE-SKOLEN. DEL I DETTE NUMMER: Opret en ny kalender Lav en kalenderaftale Del din kalender med andre Sådan bruger du flere kalendere på én gang GRATIS 0 KR Hold styr på aftalerne på både

Læs mere

Vejledning til brug af IT Elever.

Vejledning til brug af IT Elever. Vejledning til brug af IT Elever. 2 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Alsmic. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Elev, at benytte de forskellige IT faciliteter

Læs mere

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort.

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort. NemID nøgleapp NemID nøgleapp er et digitalt supplement til dit nøglekort. Med NemID nøgleapp kan du bruge dit NemID direkte fra din smartphone eller tablet - uden at have dit nøglekort ved hånden. Når

Læs mere

I forbindelse med ny fælles KP mail vil alle studerende og medarbejdere have to forskellige

I forbindelse med ny fælles KP mail vil alle studerende og medarbejdere have to forskellige I forbindelse med ny fælles KP mail vil alle studerende og medarbejdere have to forskellige brugernavne til Office 365 - også helt nystartede studerende og medarbejdere. Nogle tjenester vil befinde sig

Læs mere

Denne guide er til at opsætte din LG Nexus 5X og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. LG Nexus 5X... 1

Denne guide er til at opsætte din LG Nexus 5X og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. LG Nexus 5X... 1 LG Nexus 5X Denne guide er til at opsætte din LG Nexus 5X og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. Indhold LG Nexus 5X... 1 Opsætning af telefonen...2 Forbind til trådløst netværk/wi-fi...4

Læs mere

Fronter for elever - Første undervisning

Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning 1 Kom godt i gang 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 0) Nulstille unilogin i UMS - (Elev) 4 1) Logge på Fronter

Læs mere

Brug af IT-udstyr ved skriftlig eksamen

Brug af IT-udstyr ved skriftlig eksamen Brug af IT-udstyr ved skriftlig eksamen Ved brug af skolens IT-udstyr til skriftlig eksamen skal du: Medbringe dit UNI-login Oprette sidehoved/-fod til dine dokumenter (skolen har en færdig skabelon, som

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi Skema Dit brugernavn og adgangskode Sådan logger du på det trådløse netværk Sådan

Læs mere

Print fra privat it-udstyr

Print fra privat it-udstyr Print fra privat it-udstyr Nu er det muligt at printe til UCLs kopimaskiner fra privat it-udstyr (PC, Mac, ipad, tablets og mobiltelefoner), hvis man har en UCL-printkonto (det har alle UCL ansatte og

Læs mere

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen Kom godt i gang som studerende på UCC Oplæg ved Navn Navnesen KOM GODT I GANG SOM STUDERENDE PÅ UCC Program UCC S KOMMUNIKATIONSKANALER IT PÅ UCC UCC PORTALEN OG ITSLEARNING SKEMA/TIMEEDIT APPS PÅ UCC

Læs mere

EasyIQ app brugermanual ios devices (ipad, iphone og ipod)

EasyIQ app brugermanual ios devices (ipad, iphone og ipod) EasyIQ app brugermanual ios devices (ipad, iphone og ipod) ios-brugermanual til EasyIQ app Indhold Funktioner i EasyIQ App en... 2 Download EasyIQ app en i App Store... 2 Start og log på EasyIQ app en...

Læs mere

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Indhold VIGTIGE LINKS... 2 ADGANGSKODE TIL AKADEMIETS IT-SYSTEMER... 2 TRÅDLØST NETVÆRK... 2 STUDSYS... 3 MAIL... 3 SMS-SERVICE... 4 FRONTER... 4 DAGENS (STARTSIDEN

Læs mere

UCSJ IT - Teknologi & Metode PRINT

UCSJ IT - Teknologi & Metode PRINT UCSJ IT - Teknologi & Metode PRINT Table of Contents fra computer...3 fra egen computer (webprint)... 4 fra egen computer (driverprint)... 8 fra ipad...15 Hvordan printer jeg fra ipad? ( via email)...

Læs mere

IT-introduktion til nye studerende. Vejledninger til opsætning af computer for nye studerende før semesterstart

IT-introduktion til nye studerende. Vejledninger til opsætning af computer for nye studerende før semesterstart IT-introduktion til nye studerende Vejledninger til opsætning af computer for nye studerende før semesterstart Velkommen til Fredericia Maskinmesterskole! I denne folder bliver du guidet igennem opsætning

Læs mere

SÅDAN GØR DU DIN IPAD KLAR TIL SKOLEBRUG

SÅDAN GØR DU DIN IPAD KLAR TIL SKOLEBRUG 1)TILSLUT IPAD EN TIL HJEMMETS TRÅDLØSE NETVÆRK Åbn Indstillinger Sørg for at punktet Wifi er aktiveret. Vælg hjemmets trådløse netværk ved at trykke på navnet. Udfyld adgangskoden når du bliver spurgt,

Læs mere