Fra Vindinge skolebestyrelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fra Vindinge skolebestyrelse"

Transkript

1 Fra Vindinge skolebestyrelse Juni 2015 nr. 6. Nyhedsbrev udgivet af skolebestyrelsen Et skoleår er overstået og et nyt venter rundt om hjørnet. Med dette nyhedsbrev sættes punktum for skoleåret 2014/2015. Året vil nok mest blive husket som det første år under den nye skolereform. Den længere skoledag er nu introduceret. Elevere har flere timer, og der er indført bevægelsesbånd, hvor alle elever er aktive midt på dagen. Det har straks været mere udfordrende med de øvrige dele af skolereformen. Udsagnet om at Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan giver straks mere udfordring. Med dette udsagn forlader man konceptet om et pensum, som skal læres på en given årgang. Hvis en elev er 2 år om at lære 1 års pensum eller hvis eleven er 14 dage om at tilegne sig det samme, så skal de stadig i samme klasse undervises på deres individuelle niveau efter den nye reform. I realiteten betyder det, at undervisningen skal tilrettelægges på en fundamental anden måde, og læreren mere skal sætte læringsmål fremfor at støtte sig til et pensum. Hvordan man gør det i praksis er en udfordring, som alle landets folkeskoler arbejder med at få på plads. Det gør vi også på Vindinge Skole, og vi er ikke på plads endnu langt fra. Der er ingen manual at støtte sig til, så skolen må selv finde ud af, hvordan man gennemfører det i praksis. Skoleåret 2015/2016 kommer altså også til at handle om skolereformen. Der kommer mere fokus på at udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan og tilliden og trivslen i folkeskolen skal styrkes. Det gælder altså om at gøre hverdagen mere spændende og inspirerende for eleverne. De kan godt begynde at glæde sig. Bent Nielsen formand for skolebestyrelsen.

2 Forrygende forældrestormøde i 2015 Mere end 60 voksne, én inspirerende fremtidsforsker, fire kloge børn og et utal af gode indspark til fremtidens skole. Sådan var dette års forældrestormøde på Vindinge Skole. Er dit barn klædt på til fremtidens skole, spurgte fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, da hun gæstede forældrestormødet i januar. Forældrestormødet var lidt anderledes i år. Mest fordi det blev sådan en succes. I et øjebliks vildfarelse troede skolebestyrelsen endda, at fælleslokalet ikke var stort nok til arrangementet. Forældre til store og små elever dukkede op i en lind strøm, og også et par lærere lagde vejen forbi. Det var fantastisk. Flyt dig eller fremtiden kommer efter dig! De fleste kom formentlig for at høre fremtidsforskeren Anne Skare Nielsen fortælle om de kompetencer, fremtidens børn skal have for at kunne klare sig fremtidens samfund. Det var et stort scoop, at vi fik Anne på gaflen til arrangementet. Så heldige kan vi ikke forvente at være hvert år, men ikke desto mindre var hun et kæmpe hit. Anne leverede et forrygende, morsomt og inspirerende foredrag, som gav stof til eftertanke. Kort opsummeret sagde hun, at børnenes indstilling til opgaver og arbejde bliver et af deres vigtigste aktiver. De skal vide, hvordan man bliver dygtig, og de skal være vedholdende og have gode samarbejdsevner. Ifølge Anne Skare Nielsen er der nemlig ingen, der i fremtiden får succes alene.

3 Børn med fingeren på pulsen Forældrestormødet er i sagens natur for forældre, men skolebestyrelsen havde alligevel inviteret fire seje børn til at komme med deres bud på fremtidens skole. Det var jo dem, det hele drejede sig om, og de var med på video. Børnene fortalte, at de nok mente, at der ville blive større valgfrihed i skolen i fremtiden. At eleverne vil få bedre muligheder for at fordybe sig, og at den traditionelle klasse- og fagopdeling efter deres mening vil blive opløst og erstattet af nogle interesse-fællesskaber, hvor man vil få mulighed for at gå i dybden med temaer og integrere de klassiske fag heri. Måske ikke fortalt med præcist disse ord. Men budskabet er tro mod børnenes bud. Vindinge Skole huser nogle kloge børn, som tilsyneladende har fingeren lige så meget på pulsen som fremtidsforskeren. For Anne Skare Nielsen berørte mange af de samme emner. Forældrenes indspark til fremtiden på Vindinge Skole Skolebestyrelsen ønsker en god og konstruktiv dialog med skolens forældre. Derfor var tredje punkt i aftenens program et gruppearbejde, der havde til formål at bringe forældrene på banen. Og de meldte i høj grad ind. Der blev blandt andet præsenteret konkrete forslag til tværgående temauger og interessefællesskaber i undervisningen. Der blev listet gode idéer til, hvordan Vindinge Skole kan profilere sig i fremtiden, og der blev lagt vægt på ønsket om at opbygge børnenes sociale og personlige kompetencer. Kort fortalt blev Forældrestormødet 2015 en stor succes! Tak til alle jer, der dukkede op og gav jeres besyv med. I gjorde aftenen berigende, sjov og vigtig. Skolebestyrelsen har gemt alle jeres fremragende idéer og input til fremtidens skole og arbejder aktivt med dem i hverdagen. Vi ses til forældrestormøde i Vi arbejder kraftigt på at få Hillary Clinton til at komme og tale for os... Hvis ikke hende, så da i hvert fald hendes mand. We ll keep you posted. Nadia Vega Vasiljev skolebestyrelsesmedlem.

4 Det sker i SFO en Der er fuld fart over feltet med aktiviteter i SFO en. Vi har et særdeles aktivt forældreråd, som består af nogle engagerede og iderige forældre. De har fuld forståelse for, at deres børn tilbringer mange timer hver dag i skole og SFO og derfor er der en stor interesse for at komme med nye ideer for børnene at opleve i SFO en. Her er de helt konkrete arrangementer, som forældrerådet i samarbejde med SFO ens personale står for henover efteråret: Nyhed! Biograf eftermiddage i SFO tiden. I år afholdes der 1 for de yngste og 1 for de ældste. Arrangementet skal afholdes på skolens areal, da skolen for det første har plads til børnene og er dækket af en copyright licens, som betyder at der bliver overholdt de nødvendige restriktioner i forhold til offentlig fremvisning af film. Til børnenes glæde vil der også være en masse popcorn. Glemt men genoplivet igen. Halloween fest!! Lørdag den 31.oktober. Planen for afholdelsen af festen bliver først lagt til forældrerådets næste møde den 3. september. En ting er sikkert, at den gang festen blev holdt syntes de store børn, at det var rigtig sjovt, selv om der var en masse uhyggelige dekorationer, kager osv. Julefest. Julefesten flyttes måske fra december til november, da der i forvejen er så mange juleaktiviteter i december. Men jul det bliver der, og planlægning af julefest bliver også taget op på næste møde den 3. september. Forældrerådets arbejde består ikke kun i at arrangere fester og aktiviteter. En stor rolle er også det arbejde, som er usynligt for andre. Hver tredje måned bliver der afholdt et møde, hvor medlemmerne af forældrerådet taler om forskellige emner, forbundet med hverdagslivet i SFO en. Alle forældre kan melde ind med forslag til emner eller forbedringsønsker til disse møder. Personalet i SFO en er meget tilfredse med den positive forældreopbakning og det fine samarbejde med forældrerådet. Det betyder meget, og det er en ny

5 kultur i SFO en at forældre laver arrangementer ud over sommerfest. Det samarbejde er vi meget positive overfor at udvikle og håber, det vil fortsætte. Alexandra SFO forældreråds formand. Anne Mette Oxe SFO leder. Trivselsundersøgelse blandt alle landets folkeskoleelever I foråret har undervisningsministeriet gennemført en trivselsundersøgelse blandt alle landets folkeskoleelever. Det er første gang nogensinde, at en så omfattende undersøgelse er lavet, og første gang at samtlige folkeskoleelever har haft lejlighed til at svare på de samme spørgsmål om deres trivsel. Vindinge skoles elever har også deltaget, og ud af undersøgelsen er kommet et landsresultat, et kommuneresultat, et skoleresultat og et klasseresultat. Vi har i skolebestyrelsen set tallene, men desværre præsenteres de på en lidt uhensigtsmæssig måde, så det er svært at få et samlet overblik over, hvordan klasserne på skolen trives. Derfor har vi i bestyrelsen arbejdet med at få tallene sat op på en sådan måde, at man kan se, hvordan skolen generelt klarer sig, og hvor vi har indsatsområder. Det er nu lykkedes, og skolens ledelse har fået til opgave at dykke ned i materialet og udarbejde en beskrivelse af, hvordan skolen trives. En sådan beskrivelse skal nemlig præsenteres for alle skolens forældre. Bestyrelsen har besluttet, at præsentationen skal ske i forbindelse med forældremøderne i september. Det giver ledelsen tilstrækkelig tid til at arbejde med resultatet og komme med konkrete tiltag for indsatsområderne. Disse tiltag kan så præsenteres sammen med resultatet. Generelt ligger Vindinge Skole godt hvad angår Trivsel. Vi ligger pænt over landsgennemsnittet - endda på mange punkter markant over gennemsnittet. Det er en position, vi skal være glade for og, som vi skal holde fast i. Men der er også indsatsområder. F.eks. svarer vores klasse en mikro-smule under landsgennemsnittet, når man spørger dem, om de lærer noget spændende i skolen. Her ser der ud til at være plads til forbedring på et i forvejen hæderligt resultat. Der er også klasser, der trives mindre godt end andre. Undersøgelsen giver et fingerpeg om de klasser, hvor trivslen halter lidt bagefter den øvrige skole. Det er værdifuld viden, da den kommer direkte fra eleverne selv.

6 Undersøgelsen giver skolen en fremragende mulighed for at sætte ind de rigtige steder, og bestyrelsen vil løbende følge op på indsatsen. Mette Dragheim - skolebestyrelsesmedlem Bevægelsesbånd en skolereformsucces Motion og bevægelse er blevet en integreret del af alle elevernes skoledag på Vindinge Skole. De længere undervisningsdage, som blev indført af undervisningsministeriet i 2014, gjorde det muligt at indføre mere bevægelse i elevernes dagligdag med afsæt i, at motion og bevægelse giver sunde, glade og motiverede børn, som har lyst til at lære. Forskningen viser at eleverne har stor faglig samt trivselsmæssigt glæde af at få lagt bevægelse ind i skoledagen. Vindinge Skole har valgt at placere et bevægelsesbånd midt på dagen, dvs. lige efter middagspausen, hvor eleverne kan få opsamlet ny energi til at 1 3.A. på Vindinge Skole er her i gang med megen "Isbjørnen og sælerne" gå i gang med læring i den sidste del af skoledagen. Bevægelsesbåndet kan indeholde aktiviteter som fx løb, sjipning, leg med hulahopringe, høvdingebold, rundbold, dåseskjul, fang fanen, stop dans, limbo og just dance. Bevægelsesbåndet kan også kombineres med et fagligt indhold, som f.eks. quiz stafet, taltabeller eller gåture ud af huset. Elevernes tilbagemeldinger er, at de synes rigtig godt om bevægelsesbåndet, som giver dem en sjov og anderledes måde at lære på. Bevægelsesbåndet er et anderledes afbræk midt på dagen til leg, sjov, spil og bevægelse sammen med klassekammeraterne samt deres lærer/pædagoger fra SFO en. Helle Hjortshøj skolebestyrelsesmedlem

7 Skolereformens gode målsætninger og 6. og 7. årgang. Næste skoleår har en samling af spændende initiativer for 6. og 7. årgang, og initiativerne går hånd i hånd med skolereformens ønskede indhold for folkeskolen. Der er tildelt 17 to-lærertimer til de to klasser. Det er et usædvanligt højt timetal, men vi vil gerne gøre noget særligt ud af de to klasser både af hensyn til de sammenlagte børnegrupper, men også af hensyn til en "branding" af det skoletilbud, som Vindinge Skole rent faktisk giver på de to årgange. Klasselærerne i 6. bliver Christina Højte og Mikkel Larsen - i 7. Mette Møbius og Camilla Dalgaard. Desuden er Jens-Ulrik Sand og Ghita Johansen m.fl. tilknyttet klasserne. Edison Klasserne deltager i projekt Edison - en opfinderkonkurrence i science på landsplan med elevcamp, lærerkurser, arbejde med projekter på skolen, lokal konkurrence og landskonkurrence. Vi glæder os meget til at bruge koncentreret, sammenhængende tid på at få sat fart i de naturvidenskabelige tanker og idéer. Læringsplatformen Vindinge Skole har tilmeldt 6. og 7. klasse til det kommunale pilotprojekt Digital læringsplatform. Læringsplatformen er det virtuelle sted, hvor eleverne arbejder, gemmer, kommunikerer og videndeler undervejs i deres læringsproces. Det kræver naturligvis, at eleverne har hver deres ipad til rådighed, og det får de. Lærere og forældre bruger også læringsplatformen til kommunikation, elevplaner, lektier, læringsmål, årsplaner osv. Begge klasser planlægger lejrskoleforløb i begyndelsen af skoleåret. Klasserne skal rystes sammen, og det sociale liv skal på plads. - Projekt i de praktisk-musiske fag. - Sangløft til dramagruppen omkring skolekomedien. - Masser af faglighed. Skolebestyrelsen, lærerne og skolen ser frem til et anderledes og spændende skoleår for 6. og 7. klasse. Tom Rasmussen skolebestyrelsesmedlem.

8 Skolepatruljen en værdifuld sikring af skolevejen. Her på Vindinge Skole har vi en velfungerende skolepatrulje som består af yngre børn end på de fleste andre skoler. De gider stå tidligt op for at passe på de mindre børn, som skal over vejen. Pligten kan være sur i regn og slud, men belønningen er en tur i Hansa-Park i Tyskland og det holder gejsten oppe på de dårligste dage! Kommentarer fra skolepatruljen: Det er hyggeligt at sige hej til de børn der kommer forbi. Man føler man gør en rigtig god gerning. Nogle gange siger de forbipasserende forældre: Godt I gider stå og passe på de mindre børn og en ældre dame har sagt: Flot skolekomedie og dejligt med en skolepatrulje. Turen til Hansa-Park var rigtig sjov! Vi har været tidligt op rigtig mange morgener for at være med i skolepatruljen, det har været hårdt. Men turen til Hansa-Park var det hele værd, derfor er vi skolepatrulje igen til næste år! Det dårlige er at nogle travle forældre i bil ikke overholder vigepligten. Vi har prøvet at huske nummerplader på de biler der kører mærkeligt eller er tæt på at påkøre os... Nogle forældre vil ikke gå over fodgængerfeltet, men går udenom. Det er mærkeligt, når man prøver at lære de mindre børn at de skal bruge fodgængerfelterne. Det giver ingen mening! Rigtig god sommerferie, vi ses igen til august :o) Skoleåret 2015/16. Med et skoleårs afslutning lurer det næste lige rund om sommerferiens hjørne. Vigtige datoer i skoleåret 2015/16: 10. august Første skoledag efter sommerferien oktober Efterårsferie. Første skoledag efter ferien er 19. oktober. 21. dec. 3 januar Juleferie. Første skoledag efter ferien er 4. januar februar Vinterferie. Første skoledag efter ferien er 22. februar. 17. marts Skolefest. 6. klasse opfører skolekomedie marts Påskeferie. Første skoledag efter ferien er 29. marts 24. juni Skoleåret 2014/15 slutter. Skolebestyrelsen ønsker alle en god sommerferie.

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund Information til forældre om folkeskolereformen En ny skole fra august 2014 Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til en

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup skole En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Skolereform år 2 I august 2015 tager vi hul på år 2 med skolereformens ændringer og tiltag. Vi

Læs mere

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse:

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse: Juni 2009 Nyhedsbrev Artikler af særlig interesse: ForældreIntra2 Profilanalyse Tilbageblik på et fantastisk skoleår Indhold: Tines leder side 1 ForældreIntra side 2 Profilanalyse side 3 Datoer side 4

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne

Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE Evaluering af skolereformen Rapport fra workshop med skolebestyrelserne EMNE FOR DENNE RAPPORT Denne rapport er resultatet af workshop for skolebestyrelserne i Stevns Kommune.

Læs mere

Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole

Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole Trivslen på Hareskov Skole angår os alle, og som forældre har vi også et ansvar for at fremme den gode trivsel. Dét har de fleste

Læs mere

Information om skoleårets start i folkeskolereformens lys.

Information om skoleårets start i folkeskolereformens lys. Oktober 2014 Information om skoleårets start i folkeskolereformens lys. Indledning... 1 Ens og dog forskelligt... 1 Samarbejdet frem mod dette skoleår... 2 Lærerudskiftninger... 2 Nye skemaer... 2 Nyt

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Så er vi i gang med sidste SFO måned for 3. klasserne, inden de skal starte i klubben 1. juni. 2. klasserne får lov at komme

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

SOMMER hold øje 2014 - uge 26

SOMMER hold øje 2014 - uge 26 SOMMER hold øje 2014 - uge 26 Kære alle. Så er det slut med skoleåret 2013-2014. Vi glæder os nok ALLE til ferien, men inden længe glæder vi os også til igen at se vore venner og de andre bøffer. Så er

Læs mere

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Skolereform Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Kære forældre! Nu er det næsten sommerferie, og på den anden side af ferien er den der, skolereformen! I hele dette skoleår har vi på skolen og i kommunen,

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Engstrandskolen

Skole/hjem samarbejde på Engstrandskolen Skole/hjem samarbejde på Engstrandskolen Indhold Engstrandskolens principper for skole/hjem samarbejde Skole/hjem samtaler Skole/hjem aktiviteter for hele skolen Skole/hjem aktiviteter for den enkelte

Læs mere

Kort præsentation af kandidater. Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole

Kort præsentation af kandidater. Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole Kort præsentation af kandidater Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole Skolebestyrelsesvalg 2014 På valgmødet i april var der 9 forældre, der meldte sig som kandidater til skolebestyrelsesvalget. En

Læs mere

Vindinge Skole Dagsorden til skolebestyrelsesmøde.

Vindinge Skole Dagsorden til skolebestyrelsesmøde. 1 Vindinge Skole Dagsorden til skolebestyrelsesmøde. Dato: Tirsdag den 18. november 2014 kl. 18.30 til 21.00. Sted: Lærerværelset, Vindinge Skole, indgang i hjørnet ved lærerværelset/kontoret Referent:

Læs mere

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum Naturvejledning på Morslands Historiske Museum ÅRSRAPPORT 2012 Naturvejleder Jørgen Frank Rasmussen. Jeg blev ansat 1. marts 2009. Friluftsrådet, Morsø Kommune og museet yder løntilskud til stillingen.

Læs mere

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole SKOLEREFORM 2014 FILM OM SKOLEREFORMEN https://publisher.qbrick.com/embed.aspx?mid=9991a52e SKOLEREFORMENS FORMÅL Folkeskolereformen skal gøre en god folkeskole bedre. Vi skal bygge videre på folkeskolens

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Forældre udsagn fra Vestbirk Naturbørnehave

Forældre udsagn fra Vestbirk Naturbørnehave Forældre udsagn fra Vestbirk Naturbørnehave Hvorfor valgte vi netop Vestbirk Naturbørnehave?: Vi valgte Vestbirk børnehave, fordi vi ønskede en børnehave med mulighed for nærhed og tryghed. Fordi vi fornemmede

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

Velkommen til Birkerød Skole

Velkommen til Birkerød Skole Infomøde 8. dec. 2015 Velkommen til Birkerød Skole Information om start i Førskole-SFO og børnehaveklasse INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...... 3 Organisering... 4 Mantra... 4 Førskole-SFO....... 6 Børnehaveklasser....

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014 Kære alle nye, gamle og kommende Tiger Forældre Først vil vi sige tusind tak for en fantastisk familiefest med alle jer nye Tigerfamilier. Det var en stor fornøjelse at møde så mange af jer. Vi kan hver

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

fra bestyrelsen Kære Forældre,

fra bestyrelsen Kære Forældre, Nyhedsbrev januar 2015 fra bestyrelsen Kære Forældre, Det er nu et år siden, vi åbnede Ærtebjerghave børnecenter som privat institution. Og det er med stor glæde, at vi kan sætte punktum efter det første

Læs mere

Hvorfor en ny reform. Ny Folkeskolereform. Hvorfor en ny reform. En mindsetændring 01-11-2013. Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen

Hvorfor en ny reform. Ny Folkeskolereform. Hvorfor en ny reform. En mindsetændring 01-11-2013. Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Hvorfor en ny reform Ny Folkeskolereform Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Vi har en god folkeskole, men den skal være bedre på flere områder vejen til en hel ny version af Parkskolen

Læs mere

Skolen på la Cours Vej

Skolen på la Cours Vej Skolen på la Cours Vej NYHEDSBREV JUNI 2013 Kære forældre Nu står sommerferien nærmest for døren og endnu et skoleår er ved at rinde ud. Det er derfor tid til lidt nyt fra os på skolen. Set over en bred

Læs mere

SFO NYHEDSBREV MARTS 2014

SFO NYHEDSBREV MARTS 2014 SFO NYHEDSBREV MARTS 2014 Forår, forår, kom nu snart Forår, forår, kom nu snart Vi har ventet længe, vi vil ud og tumle os i de grønne enge i de grønne enge Plukke, plukke blomster små røde, blå og gule

Læs mere

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Det er meget, meget sjovere her end i min almindelige skole. Man leger med dansk i stedet for bare at

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Året har budt på en del ændringer i IMU og mange store oplevelser sammen med jer. Vi har haft en masse sociale arrangementer, vi har arrangeret koncert med The Dawn,

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år.

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. Børn og unge i vækst - alle børn skal trives i et trygt og sundt miljø med leg og læring. - alle børn skal møde nærværende,

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Denne undersøgelse er lavet med alle skolens elever. Eleverne har siddet i deres kontaktgrupper og diskuteret

Læs mere

Det svære liv i en sportstaske

Det svære liv i en sportstaske Det svære liv i en sportstaske Konference: "Når man skal dele ansvaret for et barn Christiansborg, den 31. marts 2011 Formand Peter Albæk, Børns Vilkår Hvordan deler man et barn? Svært at bo to steder

Læs mere

Den åbne skole DGI Institutionsidræt

Den åbne skole DGI Institutionsidræt Den åbne skole DGI Institutionsidræt Navn Navnesen Skolereform og folkeskoler, hvordan gearer vi foreningerne til den nye situation? Skolereformens grundpiller i forhold til bevægelse! 45 minutters bevægelse

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011 Fælles info Bevægelsesbane. Vi har haft bevægelses bane igen nu for 2. gang. Og allerede når vi skal noget for 2. gang er der nogle der siger, at det er kedeligt og det gider de ikke. Men det skulle de

Læs mere

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO)

INDHOLD. 2 Velkommen i skole KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) VELKOMMEN I SKOLE 2016 INDHOLD 3 5 6 7 8 10 12 14 15 17 18 21 22 KÆRE FORÆLDRE EN GOD SKOLESTART PARAT TIL SKOLEN? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN SKOLEFRITIDSORDNINGEN (SFO) SAMARBEJDET MELLEM SKOLE

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

2. Kom evt. med andre handlingsforslag som jeres diskussion har inspireret til.

2. Kom evt. med andre handlingsforslag som jeres diskussion har inspireret til. Sådan gik det til fælles forældremøde den 26. oktober! I alt ca. 100 forældre og medarbejdere mødte frem for at drøfte resultatet af den store forældretilfredshedsundersøgelse, som gennemførtes i august

Læs mere

Generalforsamling 5. april 2011.

Generalforsamling 5. april 2011. Generalforsamling 5. april 2011. Der er så dejligt ude på landet, således begynder et af H. C. Andersens mest kendte eventyr: Den grimme ælling, og det er vel på sin plads at citere netop denne berømte

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap

Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap Tag på sportsskole Dansk Handicap Idræts-Forbund afholder hvert år i sommerferien en række sportsskoler for børn med et handicap. Sportsskolerne

Læs mere

Fredensborg gæstelokale

Fredensborg gæstelokale Fredensborg gæstelokale Dagplejens karakteristika bibeholdes i det daglige Fra projektets start ønskede dagplejerne, at gæstelokalet skulle ligge i deres legestue, hvilket blev imødekommet. Det kan konstateres,

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Jeg sidder her en torsdag aften og skal skrive mit indlæg til månedsnyt hvad skal jeg skrive??? De forskelige teams har skrevet om februar måneds begivenheder, jeg har fyldt huller

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagog Ann Just Thodberg og pædagogisk leder Marietta Rosenvinge, Børnehaven Stjernen, Aalborg Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagog Ann Just Thodberg og pædagogisk leder Marietta Rosenvinge, Børnehaven Stjernen, Aalborg Kommune BAGGRUND 18 Børnecoaching Beskrevet med input fra pædagog Ann Just Thodberg og pædagogisk leder Marietta Rosenvinge, Børnehaven Stjernen, Aalborg Kommune Forståelse af sig selv og andre BAGGRUND Kort om metoden

Læs mere

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 1 og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens digte: Det værste og det bedste Et eksempel på evaluering af komplekse, subjektive og helt umålelige processer.

Læs mere

Velkommen til Asgård

Velkommen til Asgård Velkommen til Asgård Kære forældre! Åbningstider Velkommen til SFO ASGÅRD. Formålet med denne lille skrivelse er at give børn og forældre en række praktiske oplysninger om fritidsordningens dagligdag.

Læs mere

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Når børn starter i skole, glæder de sig til at lære nyt og få nye udfordringer. Langt de fleste børn er vant til at gå i børnehave og er dermed vant

Læs mere

Kære elever og forældre,

Kære elever og forældre, Kære elever og forældre, Efter en et fantastisk forår med mange samlende arrangementer, hvor oplevelserne har været mangfoldige og hvor der har været stort fremøde til såvel 9. kl. Sidste Skoledag, 6.

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 Velkommen til SFO Firkløveren Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 2000 Frederiksberg Tlf.: 38 21 04 70 Mail: firkloeveren@frederiksberg.dk Web: www.frb-lc.dk 1 Indholdsfortegnelse Velkommen til

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken Praktik i afd.: Sirius. Praktikperiode: 1. praktikperiode. Generelt: 1. 2. 3. 4. 5. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart?

Læs mere

Velkommen på Julemærkehjem

Velkommen på Julemærkehjem Velkommen på Julemærkehjem Hvad er et Julemærkehjem? Et Julemærkehjem er et tilbud til børn, der i løbet af et 10-ugers ophold får hjælp til at få styrket selvværdet, en sundere livsstil og muligheden

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO - Solsikken Juni 2012

Pædagogiske læreplaner i SFO - Solsikken Juni 2012 Pædagogiske læreplaner i SFO - Solsikken Juni 2012 Vi har i SFO gennemført det andet læreplanstema i dette skoleår. Vi valgte at arbejde med børnenes sociale kompetencer, og deres relationer på tværs af

Læs mere

Fælles info. Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 14+15 2011

Fælles info. Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 14+15 2011 Fælles info Påske. De 3 dage op til påske har SFO en åben fra 07.00 til 16.00. Tilmelding ikke nødvendig. Ring på 8794 3213, hvis du kommer sent med dit barn for lige at høre at de er hjemme og ikke taget

Læs mere

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 SkoleNyt oktober 2014 Indledning Så kom vi i gang med det nye skoleår. I skrivende stund har vi været igennem syv uger. Børn og voksne har mærket på deres

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Motionsbånd Assens skole Forsøgsperiode 2013/2014

Motionsbånd Assens skole Forsøgsperiode 2013/2014 Bevægelsesbånd Bevægelsesbånd kan anvendes på mange forskellige måder samt tidspunkter i løbet af skoledagen alt efter hvor i skolen man befinder sig indskoling, mellemtrin eller udskoling. Forskningen

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

Informationsbrev november 2014 Tranegårdskolen

Informationsbrev november 2014 Tranegårdskolen Informationsbrev november 2014 Tranegårdskolen Ny skoleledelse: Den nye skoleledelse består af skoleleder Knud Nordentoft, viceskoleleder Vibeke Borrisholt og indskolingsleder Liselotte Schoubye. Om Knud

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 46. Lockout. Afsked. Fra skolen. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 8. marts 2013

Nyhedsbrev nr. 46. Lockout. Afsked. Fra skolen. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 8. marts 2013 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 8. marts 2013 Nyhedsbrev nr. 46 Fra skolen Lockout Som det sikkert er de fleste forældre bekendt, har Kommunernes Landsforening varslet lockout af de overenskomstansatte

Læs mere

Frørup September 2015

Frørup September 2015 Smørhullet Skolen Mandag 31 Kampagne: Alle børn cykler 7.45-8.00: uddeling af flyers 8.00: indvielse af cykelbane Tirsdag 1 17.00-18.30: 3F forældremøde Onsdag 2 8.00-15.00: 4F ud i det blå Torsdag 3 Fredag

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Tør du tale om det? Midtvejsmåling

Tør du tale om det? Midtvejsmåling Tør du tale om det? Midtvejsmåling marts 2016 Indhold Indledning... 3 Om projektet... 3 Grænser... 4 Bryde voldens tabu... 6 Voldsdefinition... 7 Voldsforståelse... 8 Hjælpeadfærd... 10 Elevers syn på

Læs mere

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015 4. februar 2015 Skolelederen Skolelederen Kære alle. I december skrev jeg, at sneen nok ville komme mellem jul og nytår, og der kom faktisk et lille drys de fleste steder, men nu er det for alvor blevet

Læs mere

VESTERGÅRDENS. nyhedsbrev

VESTERGÅRDENS. nyhedsbrev VESTERGÅRDENS nyhedsbrev november nyt Kære Forældre og børn på Vestergården Så blev det tid til et nyt nyhedsbrev. Vi vil starte med at ønske Dorte velkommen tilbage fra barsel. Dorte starter i o.y, og

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

RESUMÉ... 3 INDLEDNING... 4 KORT BESKRIVELSE AF PALS-MODELLEN... 4 FORMÅL OG FOKUS... 4 DATAINDSAMLING... 5 RESULTATERNES REPRÆSENTATIVITET...

RESUMÉ... 3 INDLEDNING... 4 KORT BESKRIVELSE AF PALS-MODELLEN... 4 FORMÅL OG FOKUS... 4 DATAINDSAMLING... 5 RESULTATERNES REPRÆSENTATIVITET... Midtvejsstatus pa implementering af PALS pa Vadga rd, Buddinge og Søborg Skole Indhold RESUMÉ... 3 INDLEDNING... 4 KORT BESKRIVELSE AF PALS-MODELLEN... 4 FORMÅL OG FOKUS... 4 DATAINDSAMLING... 5 RESULTATERNES

Læs mere

Nyhedsbrev. Efteråret 2 0 1 5. Kære medlemmer og forældre. Aktiviteter: Fra Kontoret. Side 1

Nyhedsbrev. Efteråret 2 0 1 5. Kære medlemmer og forældre. Aktiviteter: Fra Kontoret. Side 1 Side 1 Nyhedsbrev Efteråret 2 0 1 5 Kære medlemmer og forældre. Efteråret er over os, og der begynder at være ro på hverdagen efter en hektisk start i fritids- og ungdomsklubben. Vi har været igennem en

Læs mere

1. årgang nr. 9. April 2009/10. Teamteatrets forestilling MÆRKELIG. Brobygningsprojekt i 7. årgang

1. årgang nr. 9. April 2009/10. Teamteatrets forestilling MÆRKELIG. Brobygningsprojekt i 7. årgang 1. årgang nr. 9 April 2009/10 Teamteatrets forestilling MÆRKELIG Brobygningsprojekt i 7. årgang Nyt fra ledelsen side 2 Af Thomas Henten, skoleleder Tiden flyver af sted og inden vi ser os om er skoleåret

Læs mere

Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større

Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større 1 Praktiske informationer Børnehuset Rævehøjen er normeret til 60 børn. 24 vuggestuebørn fordelt på 2 stuer og 1 gruppe bestående af 36 børnehavebørn, opdelt

Læs mere

Årsberetning 2013/2014. Fra Tårnbygårdsskolens skolebestyrelse. April 2014

Årsberetning 2013/2014. Fra Tårnbygårdsskolens skolebestyrelse. April 2014 Årsberetning 2013/2014 Fra Tårnbygårdsskolens skolebestyrelse April 2014 Tårnbygårdsskolen, specialskolen i Tårnby Her arbejder vi hen mod; - Inklusion i fællesskabet - Et godt skole hjem samarbejde -

Læs mere

Velkommen til Herlev Byskole SFO

Velkommen til Herlev Byskole SFO Velkommen til Herlev Byskole SFO Telefon Elverhøj: 4452 5760 Engen: 4452 5767 Side 1 Velkommen til SFO på Herlev Byskole Vi byder dig velkommen som forælder til SFO på Herlev Byskole. Vi håber, at du i

Læs mere

Tale til afgangseleverne, juni 2015 - Christiansfeld Skole

Tale til afgangseleverne, juni 2015 - Christiansfeld Skole Tale til afgangseleverne, juni 2015 - Christiansfeld Skole Kære afgangselever I skal vide, at vi her på skolen er stolte af jer! Gennem jeres skoleforløb har I bidraget til skolens udvikling. Til hverdag

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

Evalueringsnotat - Ungdomsskolen

Evalueringsnotat - Ungdomsskolen Dato 171215 Dok.nr. 176539-15 Sagsnr. 15-13597 Ref. memn Evalueringsnotat - Ungdomsskolen Indhold Evaluering af mål 1: 3 nye ungdomsklubber etableres i Tistrup, Næsbjerg og Ansager (evaluering udsat)....2

Læs mere

Å r g a n g 1 7 - N r. 2 - J a n u a r 2 0 11

Å r g a n g 1 7 - N r. 2 - J a n u a r 2 0 11 Nyhedsbrevet Å r g a n g 1 7 - N r. 2 - J a n u a r 2 0 11 Til alle jer fra alle os. Vi vil starte dette nyhedsbrev med at ønske jer alle et godt nytår og rigtig mange tak for godt samarbejde og psykologer,

Læs mere

Kærlig hilsen din SFO

Kærlig hilsen din SFO Kærlig hilsen din SFO Kære Forældre Lucia: Traditionen tro indbyder vi til Lucia fest i SFO. Det foregår torsdag d. 13. december fra kl. 15-16.30. Vi starter med gløgg og æbleskiver ude i klasserne. Kl.

Læs mere

I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget " Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen af skolereformen 2014.

I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget  Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen af skolereformen 2014. Halsnæs Kommune Rådhuset Udvalget for Skole, Familie og Børn 30. januar 2014 Høringssvar I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget " Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen

Læs mere

Kære medlemmer. 9. marts 2011. Tilbageblik på de seneste begivenheder!

Kære medlemmer. 9. marts 2011. Tilbageblik på de seneste begivenheder! Kære medlemmer 9. marts 2011 Tilbageblik på de seneste begivenheder! Der blev afholdt julearrangement hos NKG Miniatures i Ll. Skensved den 12. december 2010. Det blev en stor succes med ca. 25 fremmødte.

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Årsberetning Herningvej Skole, skoleåret 2014/2015

Årsberetning Herningvej Skole, skoleåret 2014/2015 Årsberetning Herningvej Skole, skoleåret 2014/2015 Til alle forældre på Herningvej Skole Når alle er forskellige er ingen anderledes - Årsberetning for Skolebestyrelsen på Herningvej Skole Skolebestyrelsen

Læs mere

Juni måneds nyhedsbrev til forældre

Juni måneds nyhedsbrev til forældre Juni måneds nyhedsbrev til forældre 9. klasses sidste skoledag Torsdag havde 9.G sidste skoledag. Det blev en super god dag med morgenmad, fantastiske parodier af lærerne, en flot fotoserie som lærerne

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell S K O L E N Y T Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen Oliver Cromwell Vildbjerg Skole September 2011 September 2011 1. Forældremøde 0.A, 0.B og 9.E Biologitur 8.B og 8.D 2. Biologitur

Læs mere

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00 TJØRNEGÅRDSKOLEN ROSKILDE KOMMUNE Dato: 22. oktober 2004 Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Kære forældre! Tjørnegårdskolen inviterer til informationsmøde på skolen Mandag

Læs mere

S K O L E N Y T. Maj 2012

S K O L E N Y T. Maj 2012 Maj 2012 S K O L E Byggeudvalget i arbejdstøjet sammen med Skala-Arkitekter N Y T Byggesag og kommunikation Skolens byggesag fylder selvsagt meget i denne tid. Information om byggesagen kan hentes på www.engdalskolen.dk

Læs mere