Referat (med hovedkonklusioner)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat (med hovedkonklusioner)"

Transkript

1 Referat (med hovedkonklusioner) Mødetype Landsrådsmøde 2018 Dato & Tid Fra fredag den 26. januar kl Til lørdag den 27. januar kl Sted Mødet afholdes på sekretariatet i Odense Efter fredagens møde (slut ca. kl ) er der efterfølgende spisning og fælles hygge på sekretariatet. Deltagere Lars Holme, Henrik Hald Krog, Kim Ebbehøj, Mads Buus Madsen, Mathias Mathiesen, Dennis Waldemar, Lasse Hal, Per Larsen, Claus Hansen, Pedja Jovetic, Gitte Jensen, André Bartel, Millard Barakzai, Gry Petersen, Sofie Patrizia Boisen, Sekretariatet Afbud Simon Kollerup, Rolf Bekker og Inge Conradsen og Nanna Houmann 1. Velkommen Kl Velkomst ved Daglig Ledelse Introduktion til programmet for fredag og lørdag. 1. Hovedsynspunkt og beslutning Velkomst og introduktion til temadrøftelsen v. Jane og Titte med inddragende proces Landsrådet og sekretariatet.

2 Del 1 Øget ungeinvolvering Hvad sker der og hvad skal der ske? Ungeinvolvering der bliver til noget værdiskabende - Fælles meningsskabelse - Fælles retning Del 2 UngeAkademi - Konkrete ideer - Inddragende proces Landsrådet og sekretariatet deler perspektiver Landsrådet samler op lørdag morgen 2. Ungdomsringen 2018 forslag til handleplan og TEMA - drøftelse (D og B) KL Opfølgning på politiske meldinger fra kongressen Retning og handlinger 2018 Unge - Akademi og aktivitetsskole hvorfor og hvordan? Hvordan får vi sikret ejerskab til beslutningerne i Ungdomsringen i både regionsbestyrelserne og i Ugerådet? Fælles proces på mødet mellem Landsrådet og sekretariatet Punktet skal skabe en fælles forståelse og retning for arbejdet i Ungdomsringen i Ressourcer/økonomi Er der afsat midler til initiativerne? afhænger af

3 Landsrådets drøftelser og beslutninger./. Bilag LR/2018/2 forslag til handleplan 2018 udsendes inden mødet. 2. Hovedsynspunkt og beslutning KONKLUSION: Øget involvering Landsrådet ønsker et opsamlings- og overbliksnotat fra perspektiverne (POST IT). Daglig Ledelse samler op på processen og opfølgning på næste Landsrådsmøde 14. marts. UngeAkademi Landsrådet godkender igangsætning og italesætning af et UngeAkademi i Ungdomsringen. Det er et vigtigt signal at udsende fra Landsrådet Et nærmere bud (notat)om indholdet og en forretningsmodel beskrives (sekretariatet) og behandles i Daglig Ledelse, til fremlæggelse for Landsrådet 14. marts. God proces fredag med vigtige samtaler i Landsrådet. 3. Godkendelse af dagsorden (B) KL Det indstilles, at dagsordenen godkendes. 3. Hovedsynspunkt og beslutning KONKLUSION Punkt 2: Opfølgning lørdag Lørdagen indledes med opfølgning på processen fredag aften. Ungerådet vil gerne have et punkt sat på dagsorden om

4 ansøgning om økonomi(beslutning) bliver punkt 20 Punkterne 7. og 8 behandles samlet Vedr. BUPL ekstra punkt tilkendegivelser på Fritidsudspil orientering om mødet den 7. februar Fremsættes til punkt Godkendelse af referat fra den 25. november KL (B) 2018 Referatet Indstilles til godkendelse../. Bilag LR/2018/4 - referatet vedhæftes som bilag. 4. Hovedsynspunkt og beslutning Godkendt Landsrådet skal forpligtige sig til at deltage, når man er valgt ind til at deltage i møder. 5. Evaluering af Årsmøder & kongres 2017 (D + B) KL Årsmøder og kongres 2017 ønskes evalueret i Landsrådet med henblik på det nye kommende planlægningsarbejde i I 2017 blev der nedsat en arbejdsgruppe bestående af konsulent og unge og voksne fra Landsrådet. Der blev udarbejdet et kommissorium ifbm. gruppens arbejde../. Bilag LR/2018/5 A og 5 B kommissorium og evaluering 2016 er vedhæftet som bilag. Spørgsmål til evalueringen:

5 - Indhold, tema og intentionerne for årsmøder og kongres - kom vi i mål? - Samtalesaloner og politisk frokost? - Placering, rammerne og afvikling? - Indholdet på Ungeårsmødet? - Kommunikation før, under og efter? - Arbejdsgruppen sammensætning og møde og arbejdsstruktur? - Øvrige samarbejder? - Fremadrettede perspektiver? - Andet? Økonomi/ressourcer/personale Regnskabet for årsmøder og kongres 2017 opgøres endeligt inden mødet. Der var afsat kr plus fra Jubilæumsfonden til hele weekenden. I 2018 er der afsat til årsmøder og kongres. Det indstilles, at Landsrådet kommer med ideer og inputs til årsmøde og kongres 2018, så planlægningen for i år kan påbegyndes hurtigst muligt. Evalueringen i Landsrådet skal afklare om der skal ændres på koncepterne. Det indstilles endvidere, at der igen nedsættes en arbejdsgruppe. 5. Hovedsynspunkt og beslutning Konklusion: Højskolen skal danne rammen igen i år Konceptet 3 delingen - skal fortsætte - Opbygningen og strukturen for weekenden fortsættes Ros til arbejdsgruppen og konsulenten: Der nedsættes en arbejdsgruppen igen Genvalg: Dennis, Kim, Gitte, Magnus og sekretariatet (Titte og Jane)

6 Kommissorium udarbejdes igen 2017 kommunikationsstrategi fortsættes 4 hoveddrøftelser i arbejdsgruppen - ALKOHOLpolitik (og i LR) - Prioritering af indhold Contra tid - Fastsættelse af Tema - Evt. at se på vedtægtsændringer (med virkning fra 2019) Arbejdsgruppen skal afholde første møde inden 14. marts 6. Orientering fra Ungerådet (O) KL Fra første Ungerådsmøde i Aalborg den januar Årshjul 2018 Kronik i Altinget Andet 6. Hovedsynspunkt og beslutning Ungerådet orienterede om deres aktivitetshjul Deltager på Show OFF 2018 Deltager i 1 årlig DUSK net samling Ungerådet vil gerne deltage i Folkemødet på Bornholm (behandles senere på mødet). 7. Ny samarbejdsstruktur i Landsrådet opfølgning fra mødet i september (D + B) KL (punktet hænger sammen med punkt 8) Daglig Ledelse fremlagde tilbage i september nogle tanker og ideer til en ny samarbejdsstruktur i Landsrådet. Formålet med en ny struktur vil have følgende nøgleord: Skabe involvering, ejerskab og engagement i hele

7 Landsrådet Prioritering af ressourcer Tættere kontakt til sekretariatets generelt og til aktivitetskonsulenter og Akademiet. Smidigere og enklere beslutningsgange mellem Landsrådsmøderne Indsigt og ny viden og samarbejder både internt og eksternt Strukturen skal ses som et laboratorium for, hvordan en ny struktur kunne skabe en intern udviklingsproces, som både skal skabe engagement internt, men forhåbentligt også skabe ekstern overblik, udvikling og engagement blandt både medlemmer og eksterne samarbejdspartnere. Selve strukturen Etablere makkerskaber i Landsrådet på valgte temaer/områder f. eks Esport, kompetenceudvikling (Akademiet) og MotoCross Kobles til konsulent/er og sekretariatschef Kommunikation på mail, evt. møder (efter behov) Til afklaring i Landsrådet: Tilbagemelding og overblik til Daglig Ledelse, Landsrådet og sekretariatschef - hvordan? Mandat og beslutningskompetence hvordan? Økonomi - vil der være et større kørselsbehov?(i forhold til budget)./. Bilag LR/2018/7 - Model for struktur og forslag til opdeling i grupper og temaer udsendes inden mødet og præsenteres af Daglig Ledelse. Det indstilles, at Landsrådet drøfter forslaget mere indgående og kvalificere strukturen, så den ville kunne fungere i praksis og med respekt for ressourcer og timeforbrug. Det indstilles, at strukturen ville kunne igangsættes pr. 1. april 2018 og dermed en mulighed for at finpudse den på Landsrådsmødet den 14. marts.

8 7. Hovedsynspunkt og beslutning Konklusion Stor opbakning til ny samarbejdsstruktur/model i Landsrådet Tilkendegivelserne fra mødet arbejdes ind i modellen. Opsamling fra grupperne sendes til Jane og drøftes i Daglig Ledelse, omsættes i et nyt udkast og behandles igen på Landsrådsmødet 14. marts. Varetagelse af repræsentationerne for Ungdomsringen (fra 2017) fortsætter frem til næste møde. Følgende blev valgt til midlertidigt at varetage politisk repræsentation: Kim Ebbehøj deltager i Motocross arbejdsgruppens næste møde. Per Larsen deltager i møde i Styrelsen for internationalisering og videregående uddannelser Lasse Hal deltager som repræsentant fra UR til Efterskoleforeningens årsmøde. (sekretariatet tilmelder Lasse). 8. Repræsentationer og netværk i 2018 (D + B) KL Ungdomsringen er kendetegnet ved mange samarbejdspartnere og netværk. Det er Landsrådet, der er central i repræsentationer og møder i løbet af året. Mødernes formål og dagsordener er ofte meget forskellige og frekvensen den samme. Under dette punkt vil fordelingen af posterne finde sted, samt en drøftelse af kommende fælles dagsordener med Ungdomsringens samarbejdspartnere og netværk. Herunder aftaler om mandater og beslutningskompetencer.

9 Repræsentationerne er opdelt i 2: 1. Personlige udpegninger f.eks. i DUF. 2. Landsrådsudpegninger der hvor Ungdomsringen samarbejder med andre organisationer på området og/eller bliver inviteret ind. 3. Repræsentationer som sekretariatet varetager./. Bilag LR/2018/8, A, B og C Overblik samarbejdspartnernes formål og dagsordener, samt forslag til repræsentanternes mandat og mødefrekvens er indarbejdet i et samlet notat, som udsendes inden mødet. Konsekvens (Økonomi/personale/resurser/andet) Transportudgifter til møder er indregnet i budget Det indstilles, at Landsrådet på mødet i januar 2018 tager endelig stilling til, hvem der skal udpeges som politiske repræsentanter i organisationer, råd og nævn. 8. Hovedsynspunkt og beslutning Punktet blev behandlet under punkt Medlems- og kontingentstruktur i Ungdomsringen opfølgning KL (O - D -B) Der har været igangsat et udviklingsarbejde i Landsrådet igennem de sidste 2 ½ år og en arbejdsgruppen har været nedsat. Gruppens opgave har bestået af følgende opgave og formål (kommissorium).

10 Arbejdsgruppen skulle: Udvikle en ny kontingentstruktur med afsæt i; at tilpasse systemet til medlemmernes klub- og ungdomsskolestrukturer Identificere svagheder og fordele ved det nuværende system hvad fungerer og hvad fungerer ikke? Hvad er opmærksomhedspunkterne? Gruppen skulle se på perspektiver ud fra: Økonomi Vedtægter DUF Tydelig, gennemsigtig og retfærdig struktur for medlemmer og kommende medlemmer Ordinære og ekstraordinære medlemmer Medlemstyperne Arbejdsgruppen har i 2017 mødtes fem gange og forsøgt at udarbejde en model for kontingentstrukturen. Arbejdsgruppen er nået til konklusionen, at der bør foretages nogle harmoniseringer af den nuværende kontingent- og medlemsstruktur. Gruppen indstillede til Landsrådet i efteråret, at det ikke var realistisk at gøre det frem mod kongressen i 2017, men at materialet går ud til Landsrådet, der på den baggrund faciliteter en proces, hvor retningen for det videre arbejdet endeligt skal fastslås. Landsrådet godkendte derfor, at det nye Landsråd skulle se på arbejdet i januar /. Bilag LR/2018/9, A, B og C status på indmeldte og udmeldte medlemmer 2017, samt sekretariatets forslag til update på den nuværende kontingentmodel i en udvidet skriftlig udgave til brug for sekretariatet og til kommunikation til medlemmerne på hjemmesiden m.m.. Det indstilles, at Landsrådet drøfter næste skridt i udviklingsarbejdet med ny model for kontingent- og medlemsstruktur

11 9. Hovedsynspunkt og beslutning Konklusion Arbejdsgruppen nedlægges. Daglig Ledelse arbejder videre med en evt. ny model ud fra arbejdsgruppens indstillinger. Mads Buus Madsen fremsender et oplæg til Daglig Ledelse. Sekretariatet arbejder formidling af selve materialet til medlemmerne på hjemmesiden m.m. Landsrådet indsender inputs til Jane på det udsendte nye formidlingsnotat. 10. Musikstarter fra 2019 i Ungdomsringen KL (D og B) Sagsfremstilling Musikstarter er i gang med år 5 i Ungdomsringen. Projektet har et godt fundament i de allerede etablerede camps med udgangspunkt i solide arbejdsgrupper med stort engagement. Bikubenfondens støtte til Musikstarter ophører pr. 31. december Roskilde Festivalen vil de næste 3 år være en samarbejdspartner i Musikstarter med en samlet støtte på kr Økonomi/ressourcer/personaler Musikstarter har ikke tidligere været støttet økonomisk via Ungdomsringens aktivitetsmidler. Støtten har været personaleressourcer på sekretariatet med konsulent og

12 administrativ støtte../. Bilag LR/2018/10 A og B Økonomioversigt , notat fra evalueringsmødet, samt rolle- og opgavefordeling vedhæftet som bilag. Claus Hansen fra Landsrådet har i efteråret deltaget i mødet med Roskilde Festivalen. Claus vil på mødet udfolde perspektiverne for Musikstarter i en udviklingsmæssig kontekst, både for Ungdomsringen, for medlemmerne, for unge, for Musikstarter som projekt og for samarbejdet med Roskilde Festivalen og evt. nye samarbejdspartnere. Spørgsmålet til Landsrådet vil her være om Musikstarter fremover skal støttes økonomisk via Ungdomsringens aktivitetsmidler? Det indstilles, at; Camps fra 2017 overføres til gennemførelse i 2018 og at nye interesserede kommuner (medlemmer) kan tilbydes brandet med egenfinansiering. Landsrådet tager stilling til finansiering af Musikstarter, herunder central finansiering fra Ungdomsringen fra år Hovedsynspunkt og beslutning Konklusion Landsrådet godkender støtte til camps i 2018 med udgangspunkt i udsendte oplæg. Ishøj, Skive og Roskilde kan ikke forvente central støtte. Fremtiden Landsrådet ser projektet Musikstarter som et godt og vigtigt projekt og et projekt som Ungdomsringen gerne ser fortsætte som tilbud til medlemmerne, samt fortsættelse af samarbejdet med partnerne i projektet.

13 Som udgangspunkt ser Landsrådet ikke pt. muligheder for midler til Musikstarter via Aktivitetspuljen. Landsrådet vil gere afvente udmeldingen (i juni) fra DUF af indikationer for fordelingen af tipsmidler for 2018 og hermed en mulighed for at se Ungdomsringens samlede budgetudkast for Landsrådet henstiller til, at der primært undersøges muligheder for ekstern finansiering, sådan at unge som ikke er medlemmer i klubberne/ungdomsskolerne - fortsat kan deltage på Musikstarter. 11. Aktivitetsmidler - ny model fra 2019 KL (D og B) Daglig Ledelse følger op på tidligere drøftelser og beslutninger i Landsrådet om en ny økonomimodel fra 2019 med udgangspunkt i de centrale aktivitetsmidler, Med udgangspunkt i vedhæftede notat vil Daglig Ledelse præsentere modellen for Landsrådet./. Bilag LR/2018/11 notat om ny økonomimodel vedhæftes som bilag. Det indstilles, at Landsrådet drøfter oplægget med henblik på en beslutning om fordelingsnøgle, kriterier, struktur og indhold. 11. Hovedsynspunkt og beslutning Konklusion Landsrådet ønsker et politisk aftalegrundlag (dokument), som kan danne endelig grundlag for en beslutning på mødet Landsrådsmødet 14. marts. På mødet den 14. marts fremlægges nettotallene for de nuværende kendte aktiviteter.

14 Herunder forslag til en bufferpulje Tekstrettelser i det udsendte skriv: Vedr. samarbejde med 2 partnere ændres til bør tilstræbe side 4 Evalueringen en ensartethed evaluering fastholdes Regionskonsulenten skal have en rolle afhængig af aktiviteternes indhold og størrelse. Overordnede kriterier bør indeholde: - Klar og tydelig ungeinvolvering - Geografisk spredning 12. Kommende offentliggørelse af EVA rapport produceret for Undervisningsministeriet Om brug af, og kvalitet i fritids- og klubtilbud for børn og unge. KL (D og O) Ungdomsringen inviterer sammen med KL og BUPL til en høring på Christiansborg om brug af, og kvalitet i fritids- og klubtilbud på baggrund af en undersøgelse EVA har produceret for Undervisningsministeriet. Der er en lang tradition for, at børn og unge benytter sig af de pædagogiske fritidstilbud i SFO, fritidshjem, fritids- og ungdomsklubber. SFO, fritids- og klubtilbud er en unik arena for fællesskaber, demokratisk dannelse og det at lære at mestre livet. SFO, fritids- og klubtilbud er under forandring bl.a. på grund af de længere skoledage, som mange steder betyder, at børn og unge bruger mindre tid i SFO, fritids- og klubtilbud.

15 Det har medført en debat om den pædagogiske kvalitet i tilbuddene og et fokus på, om børn og unge i højere grad end tidligere fravælger tilbuddene, herunder om der er en social skævhed i, hvem der fravælger tilbuddene? EVA s rapport forventes offentliggjort i forbindelse med Børne- og Unge Topmødet den 1. og 2. februar. Daglig Ledelse vil komme med tanker på mulige scenarier på indholdet i rapporten og hvilken position Ungdomsringen i den forbindelse skal tage omkring opfølgning og kommunikation til medlemmer og samarbejdspartnere../. Bilag LR/2018/12 invitationen til høringen er vedhæftet. Det indstilles, at Landsrådet drøfter overvejelserne og ellers tager orienteringen til efterretning. Det anbefales fra Daglig Ledelse, at regionsbestyrelserne prioriterer at sende en delegation af sted til høringen den 19. april i København. 12. Hovedsynspunkt og beslutning Punktet blev ikke behandlet. 13. DUF orientering og opfølgning siden sidst KL (O) Daglig Ledelse vil give en orientering fra DUF omkring: Opfølgning fra delegeretmødet 2017: Vedtagelser af politikker og udtalelser (Temapolitiske drøftelser) Ny pulje og støtte til det lokale foreningsliv

16 Invitation til dialogmøde 6. februar i Kbh. fra kl (om puljeuddelingen) Bilag LR/2018/13, A vedhæftet som bilag er til DUF udvalg Bilag LR/2018/13, B og C vedhæftet som bilag Det indstilles, at Landsrådet tager orienteringen til efterretning. 13. Hovedsynspunkt og beslutning Orienteringspunkt Lokalforeningspuljen fra DUF og mulighederne for at søge ind i puljen for Ungdomsringens medlemmer er uklart, men Daglig Ledelse afventer svar fra repræsentanten i Styrelsen. Tidligere næstformand Søren Olsen er indstillet til Tipsudvalget og tidligere ungerådsformand Oskar Vellev er indstillet til Initiativstøtteudvalget. 14. Natur og friluftsliv som pædagogisk metode status på proces Kl (O) Landsrådets repræsentant i naturvejleder bestyrelsen vil orienterer om proces og udviklingsarbejdet omkring naturog friluftsliv. Udviklingsarbejdet generelt Undersøgelse status Udviklingsprojekt og møde med Friluftsrådet Bilag LR/2018/14, A Grejbanker Opdaterede procesplan Bilag LR/2018/B Konsulentstøtte fra Flemming Torp Det indstilles, at Landsrådet tager orienteringen til efterretning

17 14. Hovedsynspunkt og beslutning Orientering Friluftsliv kan blive mere centralt i UR. Muligheder for mere branding af natur- og friluftslivsområdet Naturvejlederbestyrelsen og arbejdsgruppen, naturvejleder Lars Borch, og Flemming Torp (sparringspartner)dennis Waldemar arbejder tæt sammen om nye scenarier for arbejdet i fremtiden. Konklusion: Opbakning fra Landsrådet i linjen og arbejdet. Godkendt tidsplan. 15. Folkemødet 2018 KL (O + D + B) Folkemødet 2018 afholdes fra den juni Allinge Det er aftalt, at planlægningen af Folkemødet foregår via Landsrådsmøderne fremadrettet. Ungdomsringen skal igangsætte planlægningen af debatarrangementer snarest. Der skal endvidere vælges repræsentanter fra Landsrådet til deltagelsen på Folkemødet. 3 voksne/lr 3 unge/lr 2 fra sekretariatet/lr Foreløbigt er Ungdomsringen kontaktet af: Holbæk USK og Vesterbro Ungdomsgård for samarbejde på Folkemødet. Det er planen, at Ungdomsringen i løbet af februar

18 måned udsender et mini Folkemøde katalog (og inviterer sig ind) til relevante samarbejdspartnere med forslag til debatarrangementer/indhold, som tilbydes fra den samlede delegation (med forskellige temaer). Det indstilles, at Landsrådet drøfter temaer til debatarrangementerne og inputs til debattører og dagsordener. 15. Hovedsynspunkt og beslutning Konklusion Lasse, Kim, Gitte, Gry, Andre og Magnus deltager. 16. Studietur 2018 Kl (B) Daglig Ledelse foreslår følgende Studietur i 2018 Streetwork.cz i Tjekkiet vil gerne være vært for os i Prag. I kan læse mere om dem her: =view&id=790 De er en sammenslutning af klubber, væresteder og opsøgende enheder i Tjekkiet. Altså en pendant til Ungdomsringen. Foreløbigt indhold/program: - Besøg på et par klubtilbud. Gerne et der arbejder sammen med den lokale skole om udvikling af det lokale arbejde med børn og unge. - - Besøg af/hos en opsøgende enhed - Samtale med en repræsentant fra Prag Kommune med ansvar for arbejdet med større børn og unge

19 Tidsplan: - Onsdag d. 5/9 rejsedag - Torsdag 6/9 besøg sammen med fra Martina fra Streetwork.cz - Fredag 7/9 besøg sammen med fra Martina fra Streetwork.cz - Lørdag d. 8/9, Landsrådsmøde - Søndag d. 9/9 rejsedag Der er mulighed for at alle kan være i Prag kl den 5/9 med fly fra både Aalborg, Billund og København. Så vi skal ikke samles i en bestemt lufthavn, hvilket betyder besparelser på transporten. Til endelig beslutning i Landsrådet og tilkendegivelser på om man kan deltage på ovenstående dage. 16. Hovedsynspunkt og beslutning Konklusion Landsrådet godkendte datoer og indholdet i turen. 17. Stenbjerg fastholdelse vs. afhændelse? KL (O D B) Region Syddanmark har bedt om at få sat punktet på dagsordenen. Der kommer et bilag fra Syddanmark efter regionens døgnmøde den 13. januar. Afhænger af skriftlig tilbagemelding fra Region Syddanmark.

20 17. Hovedsynspunkt og beslutning Konklusion Behandles på næste møde (14. marts) 18. Orientering fra regionerne (O) KL Sagsfremstilling 18. Hovedsynspunkt og beslutning Ikke behandlet 19. Orientering fra Daglig Ledelse (O) KL Kommende møder og deltagelse i arrangementer Det politiske hjørne Formandsmøder DL møder Møde med BUPL den 7. februar. 19. Hovedsynspunkt og beslutning Ikke behandlet 20. Eventuelt (O) KL

21 20. Hovedsynspunkt og beslutning Ingen bemærkninger 20. Ungerådet ansøgning om flere midler 20. Hovedsynspunkt og beslutning Ungerådet ønsker yderligere finansiering på kr kr. Konklusion Ansøgningen bevilget Spørgsmålet om deltagelsen på Folkemødet blev ikke behandlet. 21. Referat opsummering af beslutninger til godkendelse på mødet Kl Hovedsynspunkt og beslutning Konkluderet undervejs. 22. Næste møde 14. marts i Nyborg (aftenmøde) Kl Næste møde er den 14. marts i Nyborg. Deltagelse i lederkonferencen den marts (samme sted) er muligt og der arrangeres overnatning.

22 22. Hovedsynspunkt og beslutning Sofie Patrizia afbud den 14. marts. Tak for et godt møde fra Henrik.

Referat (godkendt den 11. oktober)

Referat (godkendt den 11. oktober) Referat (godkendt den 11. oktober) Mødetype Dato & Tid Sted Landsrådsmøde 2017 Fredag den 8. september kl. 17.00 19.30 Lørdag den 9. september kl. 9.15 13.00. Ungdomsringens sekretariat, Ørstedsgade 19

Læs mere

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax Referat Mødetype Landsrådsmøde 2015 Dato & Tid Onsdag den 21. oktober kl. 17.00 til 21.00 Sted På sekretariatet Nørregade 77, 6. sal 5000 Odense C Deltagere Afbud Søren Olsen, Lars Holme, Kim Ebbehøj,

Læs mere

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax Referat Mødetype Landsrådsmøde 2014 Dato & Tid Døgnmøde den 12. 13. september 2014 kl. 16.00-16.00. Sted Huset Kursuscenter (tidligere Byggecentrum) Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart Deltagere Afbud Lars

Læs mere

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax Dagsorden Mødetype Dato & Tid Sted Referent Deltagere Afbud Fraværende Ungerådsmøde 23.-24. 2015. Oktober Odense Lotte Zarlang Det nye og gamle ungeråd Emma, Annika, Rasmus, Abde, Gry, Camilla, Mille,

Læs mere

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax REFERAT Mødetype Dato & Tid Sted Landsrådsmøde 2017 Fredag den 20. januar kl. 17.00 lørdag den 21. januar kl. 15.00 Mødet afholdes: Fredag på AKKC, Europa Plads 4., 9000 Aalborg (Albatrosstuen) Fra kl.

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Fredag 18. september kl til lørdag 19. september kl Både mødet og overnatning foregår på hotellet.

Fredag 18. september kl til lørdag 19. september kl Både mødet og overnatning foregår på hotellet. Referat Mødetype Dato & Tid Sted Landsrådsmøde 2015 Fredag 18. september kl. 11.00 til lørdag 19. september kl. 11.00. Hotel Aalborg Østerbro 27 9000 Aalborg Både mødet og overnatning foregår på hotellet.

Læs mere

Sted Mødet afholdtes på Christiansborg både fredag og lørdag. Aftensmad på Restaurant PUK, Vandkunsten 8, 1467 KBH ca

Sted Mødet afholdtes på Christiansborg både fredag og lørdag. Aftensmad på Restaurant PUK, Vandkunsten 8, 1467 KBH ca Referat Mødetype Landsrådsmøde 2016 Dato & Tid Fredag den 15. januar kl. 14.30 Lørdag den 16. januar 14.30 Sted Mødet afholdtes på Christiansborg både fredag og lørdag. Aftensmad på Restaurant PUK, Vandkunsten

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

Ungdomsringens kongres 2014 Forslag til vedtægtsændringer ved Ungdomsringens kongres 2014

Ungdomsringens kongres 2014 Forslag til vedtægtsændringer ved Ungdomsringens kongres 2014 Forslag til vedtægtsændringer ved [www.ungdomsringen.dk][www.ungdomsringen.dk][www.ungdomsringen.dk][www.ungdomsringen.dk][www.ungdomsringen.dk][www.ungdomsringen.dk] Indhold Arbejdsgruppen for vedtægtsændringer...

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden:

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden: Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: mandag 20/8 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret Skakkesholm

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 Deltagere: Amalie, Simon, Mathias, Vibeke, Morten, Ilija, Henriette og Cecilie Afbud: Mieke og Christian Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Pkt.

Læs mere

Verdensmålsgruppen redegjorde for overvejelserne bag de fremsatte anbefalinger.

Verdensmålsgruppen redegjorde for overvejelserne bag de fremsatte anbefalinger. REFERAT Styrelsesmøde 16-05-2018 Tilstede: Rasmus Kjeldsmark Jakobsen, Chris Holst Preuss, Nynne Bern Jensen, Gitte Kjær Petersen, Thor Ekberg Bonde, Cecilie Føns Stelmer, Rasmus Kjær Slot, Nicolai Boysen,

Læs mere

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax Referat: Mødetype Dato & Tid Sted Ungerådsmøde 7.-8. november 2014. Ankomst fredag kl.18- lørdag kl.15.00 Referent Lisbeth Deltagere Ungerådet nye og gamle (2014) Afbud Mille, Frederik, Mia, Camilla, Julie

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ styregruppe Referat Dato: 29. november 2004 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 9.00 - ca. 12.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Forretningsorden

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Indhold Referat af Regionsbestyrelsesmøde... 1 1. Velkommen v. Tine Nielsen (5 min)...

Læs mere

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax Referat: Mødetype Dato & Tid Sted Referent Deltagere Afbud Fraværende Ungerådssamling 10.-11. januar 2014. Ankomst fredag kl.18- lørdag kl.14 Tigergården, Odense Lisbeth Gry, Emma, Martin, Susan, Alexander,

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1

Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1 Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1 Referat af 1. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 8. maj 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 (Spisepause 18.00-18.30) STED: Forbundskontoret Mågevej

Læs mere

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken.

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Dagsorden Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Onsdag den 27. februar kl. 17.00 ca.19.15 Hvor: Absalon Deltagere: Afbud/fravær: Kristian, Michael, Nikoline Punkt

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Til stede: Lars Vermund (LV), Karsten Munkvad (KM), Bo Overgaard (BO), Gitte Melph (GM), Torben Dan Pedersen (TDP), Niels

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019 Godkendt referat RB-møde 190306 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019 Bestyrelsesmødet afholdes i Randers Laksetorvet 1 C.3.10, 8900 Randers Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Referat. UngSlagelses bestyrelse

Referat. UngSlagelses bestyrelse Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 17. juni 2015 kl. 19.00-21.00 Mødelokale Personaleloungen, UngSlagelse, Willemoesvej 2B, Slagelse Fraværende Unnie B. Hansen, Michael Dyrhave, Peter Jensen, Line

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax

Tigergården Nørregade 77, 6. Postboks Odense C Tlf Fax Referat Mødetype Dato & Tid Sted Referent Deltagere Afbud Fraværende Ungerådssamling 14.-15. marts 2014. Ankomst fredag kl.18- lørdag kl.16 Tigergården, Odense Lisbeth Emma, Susan, Jacob, Sofia, Karl Kristian,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat til 3. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 12. juni 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

Møde i politisk styregruppe onsdag den 9. januar 2013 kl

Møde i politisk styregruppe onsdag den 9. januar 2013 kl Møde i politisk styregruppe onsdag den 9. januar 2013 kl. 09.30-10.30 Sted Nordsøen Oceanarium, Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals - mødelokale: Stornoway Deltagere: Anne-Dorte Krog, Aalborg Kommune Arnold

Læs mere

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift Bestyrelsens 4. møde Torsdag d. 22. oktober 2015 kl 18:00 21:00 Sted: Roskilde Museum Der blev serveret en let aften-anretning fra museets café Romus. R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten,

Læs mere

Bestyrelsesseminar onsdag den 3. februar torsdag den 4. februar 2016

Bestyrelsesseminar onsdag den 3. februar torsdag den 4. februar 2016 Ø k o n o m i d i r e k t ø r f o r e n i n g e n Hovedbestyrelsen for Økonomidirektørforeningen Bestyrelsesseminar onsdag den 3. februar torsdag den 4. februar 2016 Deltagere: Tom Ahmt, formand Aabenraa

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

KULTURREGION STORSTRØM

KULTURREGION STORSTRØM Dagsorden- møde i Den Politiske Styregruppe 16. januar 2013 kl. 16.00-18.00 Faxe Kommune, mødelokale 2, Frederiksgade 9, 4690 Haslev Deltagere: Den Politiske Styregruppe Birthe Helth, Anne Grethe Kamilles,

Læs mere

Ingen yderligere opfølgning, da flere punkter går igen i denne dagsorden igen.

Ingen yderligere opfølgning, da flere punkter går igen i denne dagsorden igen. Referat BE møde den 21. august 2018 kl. 18.00 Hvidkærvej, Odense Deltagere: Anders Hegnet, Peter Boye Larsen, Keld Jørgensen, John Juel, Susanne Wærling (ref) Afbud: Annette Nielsen, Henrik Jørgensen Punkt

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Mads Kolte-Olsen (Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg og Susanne Ravn

Læs mere

Referat - af forretningsudvalgsmøde den 30. august 04 på sekretariatet

Referat - af forretningsudvalgsmøde den 30. august 04 på sekretariatet Referat - af forretningsudvalgsmøde den 30. august 04 på sekretariatet Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Justering af dagsorden 3. Godkendelse af referater 4. Forretningsudvalgsrunde 5. Udvalgsrunde

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 20.06.2018 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

REFERAT Skolebestyrelsesmøde Dagsorden. Til drøftelse: Torsdag den 10. marts 2016 kl Konferencelokalet

REFERAT Skolebestyrelsesmøde Dagsorden. Til drøftelse: Torsdag den 10. marts 2016 kl Konferencelokalet REFERAT Skolebestyrelsesmøde Dagsorden Torsdag den 10. marts 2016 kl. 17.30-20.00 Konferencelokalet Møde nr. 19 Indkaldte: Christian Riise, Kari Astrid Thynebjerg, Michael Blomsterberg, Steen Bundgaard,

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22.-23. juni 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 til

Læs mere

KULTURREGION STORSTRØM

KULTURREGION STORSTRØM Referat- møde i Den Politiske Styregruppe 16. januar 2013 kl. 16.00-18.00 Faxe Kommune, mødelokale 2, Frederiksgade 9, 4690 Haslev Deltagere: Den Politiske Styregruppe Birthe Helth, Anne Grethe Kamilles,

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Sammen om DSR 3.2. Generalforsamling

Læs mere

Sekretariatsledelsen. Onsdag 10. december Regionshuset Niels Bohrs Vej Aalborg Ø

Sekretariatsledelsen. Onsdag 10. december Regionshuset Niels Bohrs Vej Aalborg Ø Sekretariatsledelsen Onsdag 10. december 2014 16.00 18.00 Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Opsamling på bestyrelsesmøde og direktionsmøde 3. Aktuelle

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl. 10.30-15.00 Sted: Lokale 3 på 5. sal REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Kim Herforth Nielsen (pkt.1-12),

Læs mere

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden:

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden: Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden og referat fra bestyrelsesmøde nr. 03/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: Tirsdag 19. juni 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl. 10-16 Deltagere: Eva, Kristian, Birte (11-16),, Anja, Maria (med på skype). Afbud: Birgitte, Hanne. Ordstyrer: Referent: Kristian De angivede tider er sluttidspunkt

Læs mere

2. Kulturaftale Nordjyllands årsregnskab 2011 Kulturaftale Nordjyllands reviderede årsregnskab skal indsendes til Kulturministeriet i september 2012.

2. Kulturaftale Nordjyllands årsregnskab 2011 Kulturaftale Nordjyllands reviderede årsregnskab skal indsendes til Kulturministeriet i september 2012. Møde i politisk ledelse onsdag den 5. september kl. 08.30-10.00 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø, mødelokale 2 Deltagere: Anne-Dorte Krog, Aalborg Kommune Arnold Larsen, Thisted Kommune

Læs mere

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum.

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt:

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 11, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 27. februar 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Direktionen. Torsdag 8. januar AKKC Europa Plads Aalborg

Direktionen. Torsdag 8. januar AKKC Europa Plads Aalborg Direktionen Torsdag 8. januar 2015 AKKC Europa Plads 4 9000 Aalborg 1 1. Dagsorden Dagsordenen er godkendt. 2 2. Status på udpegningerne Direktionen tager orienteringen om sammensætningen af ErhvervsForum

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 19.04.2010 kl. 19:30 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Anwar Abdulaziz Al-Nameh (. ) Enayatullah Safi (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Maryam Hamze (. ) Ridvan

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Generalforsamling 2017 3.2.

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

28. maj DL-møde

28. maj DL-møde DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte problemer og andre

Læs mere

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl Referat HB 02 Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl. 10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Anders Nielsen, Økonomiansvarlig

Læs mere

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum.

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt:

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00. Marie Trads Studentermedarbejder

26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00. Marie Trads Studentermedarbejder Dagsorden Dagsorden for møde i: Regionsbestyrelsen i Region Midtjylland Dato for møde: 26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00 Sted Viborg Vandrehjem (Danhostel) Vinkelvej 36 8800 Viborg Ordstyrer:

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Ref.: HEM Dok.nr.: 4985280 Sag.nr.: 2019-SL211NJ-17171 03-05-2019 Referat af bestyrelsesmøde Dato: 10. maj 2019 Tid: 09.00-16.00 Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Afbud: Dirigent/er: Peter,

Læs mere

Referat 7. februar 2017 Kl. 12:30 14:30 i Byrådssalen Bogense Rådhus, Nordfyns Kommune Østergade Bogense

Referat 7. februar 2017 Kl. 12:30 14:30 i Byrådssalen Bogense Rådhus, Nordfyns Kommune Østergade Bogense Referat 7. februar 2017 Kl. 12:30 14:30 i Byrådssalen Bogense Rådhus, Nordfyns Kommune Østergade 23 5400 Bogense Sekretariat: Byregion Fyn Thomas Thume Nielsen thni@odense.dk tlf. nr. 30 66 16 28 1 Dagsorden

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 26. oktober 2010 Nr. 7/2010 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN.

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 26. oktober 2010 Nr. 7/2010 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN. REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN. Mødedeltagere: Lennarts Damsbo-Andersen, Anne Knudsen, Fritze Tillisch, Martin Taarup, Gert Møller, Oluf Brandt, André Gremaud

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10.

Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10. Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10. Fremmødte: Keld, Erik, Vibeke, Ole, Gerner, Peter og Ivan.

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Aktuelt 3.2. Bornholm 2019

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet.

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet. Mødeindkaldelse 18. juni 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Tirsdag den 24. juni Tid: 16.00 18.00 Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Bestyrelsesmøde SSP-Samrådet

Bestyrelsesmøde SSP-Samrådet Dagsorden til bestyrelsesmødet (Døgn) Onsdag og torsdag den 19. og 20. april 2017 kl. 9.30 16.00 Hotel Fredericia, Vestre Ringvej 96, 7000 Fredericia Nr. Punkt Kommentar og opsamling Deltagere Alle SSP-kredse

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

Referat fra møde i Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole onsdag, den 8. november kl

Referat fra møde i Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole onsdag, den 8. november kl Referat fra møde i Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole onsdag, den 8. november kl. 17.00-19.00 Bestyrelsens sammensætning: Forældre: Minna Jokumsen (formand), Per Søndergaard Mathiesen (næstformand), Louise

Læs mere

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Oplæsning af referat 4. Formandens beretning om det forløbne

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00 Åben Referat Lokale 1, Birkehøj, 16. juni 2014 Kl. 10:00-12:00 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut Madsen,

Læs mere

REFERAT Bestyrelsesmøde

REFERAT Bestyrelsesmøde REFERAT Bestyrelsesmøde Dato 4. marts 2019 Tidspunkt Kl. 17.30-19.30 Sted Administrationsbygningen, Skørpingvej 7, Terndrup. Deltagere Birgit Christensen, Birgitte Mikkelsen, Carsten Bojesen, Kersten Bonnen,

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere

Referat. A. Temadrøftelser. Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen

Referat. A. Temadrøftelser. Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen Referat Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl. 16.00 18.00 Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen Deltagere: Jette Nyboe, Nina Gustavussen, Søren Mogensen, Kirsten Mogensen, Matthias Lemvig Petersen,

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

Netværks koordinerende Udvalg NKU Referat fra møde

Netværks koordinerende Udvalg NKU Referat fra møde Netværks koordinerende Udvalg NKU Referat fra møde 3-2015 06. november 2015 Tid: 26. oktober 2015, kl. 18.00-20.30 Sted: JA, Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg Til stede: Knud Rose Pedersen (DH), Arne

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

Vedtægter for Akademiet for Moderne dans Og Klassisk ballet

Vedtægter for Akademiet for Moderne dans Og Klassisk ballet 1. Navn og Hjemsted Foreningen er stiftet 6. maj 2014. Foreningens navn er Akademiet for Moderne dans og Klassisk ballet v. Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, forkortet Akademiet for Moderne dans

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen. Dato 20. marts 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 13 Mødedato: 19. marts 2019 Tidspunkt fra kl. 9.00 til kl. 15.00 Mødet holdtes i mødelokale 3 på 5. sal Kl. 13.00 deltog rigsrevisionen

Læs mere

Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv.

Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv. BAR SoSu s vision: Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv. BAR SoSus mission BAR SoSu mission er, at: Kvalificere arbejdspladserne

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J

Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Referat Aarhus Uddannelsesråd Dato for referat: 30. oktober 2012 Mødedato: 23. oktober 2012 Sted: Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Deltagere: Afbud: Referent: Kopi til: Medlemmer af Uddannelsesrådet

Læs mere

Dagsorden Bestyrelsesmøde FGU Nordvestsjælland

Dagsorden Bestyrelsesmøde FGU Nordvestsjælland Dagsorden Bestyrelsesmøde FGU Nordvestsjælland Referent: Tilstedeværende: Dato: 27. marts 2019, kl. 11-13 Der vil være frokost fra kl. 13-13.30 med EUCs bestyrelse Fraværende: Henrik Larsen Ida Skov Fougt

Læs mere

Referat - af forretningsudvalgsmøde den 18. juni 05 på sekretariatet

Referat - af forretningsudvalgsmøde den 18. juni 05 på sekretariatet Referat - af forretningsudvalgsmøde den 18. juni 05 på sekretariatet Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Justering af dagsorden 3. Godkendelse af referater 4. Forretningsudvalgsrunde 5. Udvalgsrunde

Læs mere

Holbæk By Skole Skolebestyrelsen

Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Skolebestyrelsen I forlængelse af mødet i bestyrelsen afholdes der fra kl. 19.00 20.30 på foranledning af Børn og Skoleudvalget et dialogmøde med forældre fra Holbæk By Dagtilbud og Skole.

Læs mere