HOFOR snart klar til at bore den nye kloaktunnel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HOFOR snart klar til at bore den nye kloaktunnel"

Transkript

1 Nyhedsbrev Damhusledningen/Hvidovre, oktober/november 2013 HOFOR snart klar til at bore den nye kloaktunnel Straks i det nye år er HOFOR klar til at sende den underjordiske boremaskine af sted, som skal bore ud til den første etape af den nye store kloakledning, Damhusledningen Hvidovre. Fra 2015 vil den nye kloak skybrudsikre boliger i Hvidovre langs Vigerslevparken og sænke risikoen for oversvømmelse i kældrene. Den nye kloakledning kommer til at løbe fra Åmarkens Pumpestation til Hvidovre Station en strækning på i alt 3,5 km, hvor den bliver anlagt i etaper frem til Lige nu er HOFOR ved at være færdig med at bore og grave ud til de første arbejdsskakte ved Åmarken Station. Den 25 meter høje, gule boremaskine, der som det seneste har arbejdet på Næsborgvej, er netop rykket videre til Sydkærsvej ud for Risbjerggårds Allé, hvor der er blevet omlagt kloakrør og vand-, el- og gasledninger, så boremaskinen kan komme til. Dermed er HOFOR nu fem steder i fuld gang med at lave arbejdsskakte til Damhusledningen Hvidovre: På VUCs grund på hjørnet af Åmarksvej og Gammel Køge Landevej, hvor boremaskinen er færdig med at bore ud til skaktens betonvægge. Væggene er støbt og der graves nu ud til den store adgangsskakt. Der skal frem til efteråret 2014 bores tre tunneller fra VUC-skakten: Mod pumpestationen, Asminderødvej og Brostykkevej. På Asminderødvej ud mod Gammel Køge Landevej er der i forsommeren blevet boret ud til skaktvægge. Udgravningen har været dækket sommeren over, så trafikken har kunnet passere normalt. Nu skal skakten tages i brug, og det har derfor været nødvendigt igen at spærre for ind- og udkørsel til og fra Gammel Køge Landevej frem til juli I stedet kan man køre ad Brostykkevej og Tibberupvej. På Næsborgvej er HOFOR gået i gang med at lave den næste skakt, og den gule boremaskine er netop blevet færdig med at bore ud til skaktens vægge. Der retableres i øjeblikket omkring skakten, der lukkes midlertidigt ned, indtil arbejdet med at bore den nordlige del af kloaktunnelen går i gang i sommeren På Sydkærsvej ud for pumpestationen ved Risbjerggårds Allé er der blevet omlagt kloakrør og vand-, el- og gasledninger, så den gule boremaskine kan fortsætte sit arbejde med at bore og støbe vægge til endnu en arbejdsskakt. På grund af arbejderne vil der være afspærret for gennemkørsel af biler på Sydkærsvej ud for pumpestationen helt frem til starten af Der er i området opsat skilte, der viser vejen for omkørsel.

2 Udover de reducerede trafikforhold vil der i den lange arbejdsperiode desuden være en del gener for naboerne i området i form af ekstra meget støj og lastbil trafik i hverdagen: Vi vil derfor være opmærksomme på, at reducere disse gener, så vidt det er muligt, siger projektleder Eva Arler fra HOFOR. På Sydkærsvej ud mod Sønderkær omlægges der i øjeblikket ledninger, så der i det nye år kan laves en adgangsskakt her også. Ind- og udkørsel til og fra Sønderkær er derfor spærret frem til medio november 2013, hvorefter der igen vil blive åbnet for trafikken. Senere på året og i 2014 graver HOFOR ud til flere skakte på Sydkærsvej og en enkelt på Brostykkevej. Går alt som forventet, er den første etape af Damhusledningen Hvidovre på plads mellem Åmarken og Næsborgvej i sensommeren Her starter boremaskinen Til januar 2014 går HOFORs underjordiske boremaskine i gang med at bore tunnelens første etape fra VUC-ska kten på Åmarksvej 1. Maskinen skal først ned under Gammel Køge Landevej og over til skakten på Asminderødvej. Dernæst vender den tilbage til VUC-skakten og forsætter ned til Åmarkens pumpestation i marts, og mellem Asminderødvej og Sydkærsvej ved Risbjerggårds Allé til foråret. - Tidsplanen ligger ikke helt fast endnu: Vi skal først have boremaskinen i jorden og være sikre på, at alt går som forventet, når vi starter den. Vi ved heller ikke, om vi støder på overraskelser i jorden fx store sten eller flintlag, som det taget ekstra tid at fjerne, siger entreprenørens entrepriseleder Michael Knudsen fra Arkil. Nabomøde på Sydkærsvej HOFOR har i sidste måned afholdt nabomøde for naboerne til byggepladsen på Sydkærsvej ud for pumpestationen. På mødet fik beboerne nærmere information om den nye Damhusledning Hvidovre og de gener, de kan opleve, mens den bliver anlagt. Alle berørte beboere omkring byggepladser bliver løbende inviteret til nabomøde efterhånden, som der bliver startet op på de enkelte bygepladser i forbindelse med udførelse af adgangsskaktene.

3 - Vi kan desværre ikke lave den nye kloakledning uden at støje og fylde, men vi gør, hvad vi kan, for at tage hensyn til beboerne i nærheden af vores byggepladser, siger projektleder Eva Arler fra HOFOR. Boremaskine på spil på villavejene Beboerne på Sydkærsvej, I. G. Smiths Allé og Ulfborgsvej kan frem til februar næste år opleve, at en boremaskine holder udenfor deres hus et par dage og borer ned i jorden. - Vi er nødt til at bore ned til grundvandet mange steder på den strækning, hvor vi skal anlægge den nye kloaktunnel, så vi løbende kan holde øje med, hvordan vandstanden er, når vi i korte perioder er nødt til at pumpe vandet væk, så vi kan komme til at arbejde, forklarer projektets byggeleder Ib Winther Hamborg fra Rambøll. Boremaskinen holder 2-3 dage hvert sted og arbejder kun i dagtimerne. Senere vil en stålslange 4 meter oppe i luften transportere vandet til og fra de områder, hvor der arbejdes. Slangen kommer til at løbe langs hele strækningen, ligesom den rørledning, man allerede nu kan se ved Åmarken Station. - Det sviner desværre lidt, når boremaskinen arbejder, men vi gør, hvad vi kan for at rydde pænt op efter os, siger Michael Knudsen. HOFOR passer godt på omgivelserne HOFOR gør en stor indsats for at passe godt på ejendommene, som støder op til de områder, hvor HOFOR arbejder, forklarer projektleder Eva Arler. - I stedet for at grave et 3,5 km. langt hul fra Åmarken til Hvidovre Station og blokere de veje, vi arbejder på, i et par år, har vi valgt at bore en tunnel til kloakledningen under jorden. På den måde generer vi beboere og trafikanter mindst muligt, siger hun. Sammen med Hvidovre Kommune har HOFOR lavet en meget grundig plan for, hvordan grundvandet skal sænkes og kontrolleres, mens der arbejdes, så der ikke sker skade på omgivelserne. Udvalgte ejendomme har også fået tilbudt en faskine, og i en del haver har HOFOR lavet små boringer, så grundvandsstanden nemt kan tjekkes.

4 Mindre støj ved pumpestationen Arbejdsstøjen fra gravearbejdet på Åmarkens pumpestation bliver nu mindre til gengæld vil der være ekstra meget trafik med lastbiler, som kører jord væk fra pumpestationen og ud af Gammel Køge Landevej. - Nu skal vi nemlig grave ud til den nye store pumpestation og sikrer, at den kan håndtere de ekstra store mængder regnvand fra den nye kloakledning, så der ikke opstår en prop i systemet, før vandet kan pumpes videre til Renseanlæg Damhusåen, siger projektleder Torben Kildegaard fra HOFOR. Arbejdet med at udvide pumpestationen forventes at vare frem til december HOFOR graver kun i hverdagene mellem klokken 7-18, medmindre der opstår kritiske situationer, hvor det er nødvendigt at arbejde på andre tidspunkter. Også ny kloakledning i Vigerslevparken I Vigerslevparken nord for Hvidovre Station er HOFORs gravemaskiner i gang med at lave endnu en adgangsskakt til kloakledningen Damhusledningen København, som skal lede københavnernes kloakvand ned til Renseanlæg Damhusåen og mindske risikoen for kælderoversvømmelser og kloakvand i Damhusåen ved skybrud. Frem til december bliver der boret ud til skaktens betonvægge. Om kort tid starter gravemaskinerne også i parken ud for Heldbovej. - Det betyder desværre en del støj i hverdagstimerne mellem kl. 7-18, både nord for Hvidovre Station og ud for Helbovej. Til gengæld er vi ved at være færdige med borearbejdet ved skakten i parken ud for Kirsebærhaven og spejderhytten, siger projektleder Morten E. Jensen fra HOFOR. Kloakledningen i Vigerslevparken er ikke forbundet med Damhusledningen Hvidovre, som løber under villavejene langs parken på Hvidovre-siden. Formålet med ledningen i parken er primært at holde åen ren, mens ledningen på Hvidovre-siden også skal holde husene langs parken tørre. Både Hvidovreledningen og Københavnerledningen skal bores med en underjordisk tunnelboremaskine,

5 Fakta: 6 spørgsmål til HOFOR om Damhusledningen Hvidovre: Hvorfor skal der laves en ny kloakledning i Hvidovre? Projektleder Eva Arler, HOFOR: - Den nye kloak er meget større end den nuværende, så den kan sluge meget mere vand, fx ved skybrud. Derfor bliver risikoen for kælderoversvømmelse i kvarteret meget mindre, når vi tager den i brug i Samtidig er den med til at sikre så rent vand i Damhusåen, at man om få år kan fiske og bade ved åens udløb i Kalveboderne. Hvorfor er HOFOR i gang med at grave flere forskellige steder på én gang? - Tunnelen til den nye kloak borer vi under jorden ved hjælp af en boremaskine. Vi har valgt denne løsning, fordi den generer omgivelserne mindre, end hvis vi gravede vejen op på hele strækningen. Boremaskinen skal sendes af sted mellem de i alt 9 skakte på ruten henover de næste to år. For at der både kan være skakte at sende boremaskinen af sted fra, og skakte hvor den kan modtages, laver HOFOR skakte flere steder på ruten på én gang. Via skaktene bliver der også fjernet udboret jord og sænket nye rør ned. Udover den nye Hvidovreledning, som løber langs villavejene på Hvidovresiden af Vigerslevparken, er HOFOR ved at lave en tvillingeledning inde i selve Vigerslevparken. Den kaldes Damhusledningen København og skal bores på samme måde. Hvorfor laver HOFOR to separate kloakledninger lige ved siden hinanden? - Terrænet skråner nedad fra København mod Hvidovre. Når det regner voldsomt, vil regnvandet fra parken og Københavnersiden derfor løbe ned mod Hvidovre og havne i Hvidovres kældre, hvis København og Hvidovre har fælles kloak. Ved at vælge at give Hvidovre sin egen separate ledning, bliver Hvidovres borgere sikret bedst muligt mod oversvømmelser. Damhusledningen København, som løber inde i selve parken, skal først og fremmest forhindre, at der løber kloakvand ud i Damhusåen. Når der er så voldsomt skybryd, at kloakkerne ikke kan rumme vandmasserne, vil det ekstra vand blive ledt ned i den nye kloakledning under Vigerslevparken og ikke som før til åen. Det giver en renere å. At lave to separate ledninger få meter fra hinanden er samtidig ikke dyrere end at lave ét fælles system.

6 Hvorfor ligger gravearbejdet indimellem stille ved nogle af skaktene? - Fordi vi gerne vil udnytte vores maskiner og arbejdskraft bedst muligt, har vi valgt at lave de ni adgangsskakte i ét samlet forløb. Derfor borer vi ud til adgangsskaktene og støber deres vægge en efter en: Når den 25 meter høje, gule boremaskine er færdig ved en skakt, rykker vi den straks videre til den næste, så den kan komme i gang med at arbejde der. Det betyder, at der vil være perioder, hvor der er stille ved nogle af skaktene. Ved vi, at der vil være stille i længere tid, fylder vi jord i skakten og asfalterer, så trafikken kan glide normalt, til vi skal i gang igen. På den måde gør vi, hvad vi kan, for ikke at genere trafikken mere end højest nødvendigt. Hvorfor indkalder HOFOR ikke alle berørte beboere mellem Åmarken og Hvidovre Station, hver gang HOFOR holder nabomøder? - Damhusledningen Hvidovre er et meget stort projekt, og det er forskelligt fra skakt til skakt, hvordan beboerne bliver berørt. Efterhånden som vi går i gang ved de enkelte arbejdsskakte, indkalder vi derfor beboerne tættest på arbejdsområdet, så vi er sikre på, at de får helt præcis information om, hvad der kommer til at ske i netop deres kvarter. Vi kender ikke alle detaljer og de præcise datoer for vores arbejde i endnu. Men man er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os og høre nærmere om de foreløbige planer for gravearbejdet i ens kvarter. Har du spørgsmål til Damhusledning-projektet? Hvis du har spørgsmål, eller hvis du oplever problemer i forbindelse med gravearbejdet og etableringen af Damhusledningen i Hvidovre, kan du i hele byggeperioden frem til 2016 komme i kontakt med HOFORs Damhusledningteam på hvidovre@ramboll.dk og telefon Abonnér på HOFORs nyhedsbrev Du kan abonnere på HOFORs nyhedsbrev om Damhusledningen/Hvidovre og Damhusledningen/København, som vi løbende sender ud med sidste nyt om vores gravearbejder, og hvornår du måske kan opleve gener i dit kvarter på grund af gravearbejderne. Fx trafikomlægninger og støj. På hofor.dk skal du blot søge på Damhusledningen nyhedsbrev og krydse af i feltet for at bekræfte, at du gerne vil modtage nyhedsbrevene. Så får du dem automatisk sendt til din indbakke. Du kan også downloade vores info-folder Nu klimasikrer vi dit kvarter på hofor.dk og læse mere om projekterne.

Udført i partnering Bygherre: HOFOR Entreprenør: Aarsleff/Østergaard Rådgiver: NIRAS

Udført i partnering Bygherre: HOFOR Entreprenør: Aarsleff/Østergaard Rådgiver: NIRAS Rørcenterdage 2013 Klimasikring ved tunnelering ved Henrik Jensen ( hje@niras.dk ), NIRAS Udført i partnering Bygherre: HOFOR Entreprenør: Aarsleff/Østergaard Rådgiver: NIRAS 13. juni 2013 Damhusledningen

Læs mere

Informationsmøde Projekt Piledybetnye. spildevandsledninger

Informationsmøde Projekt Piledybetnye. spildevandsledninger Informationsmøde Projekt Piledybetnye vand- og spildevandsledninger Eftermiddagens program Velkomst ved direktør Lars Birk Rasmussen Renovering af vand- og spildevandsledninger Piledybet ved projektleder

Læs mere

Separatkloakering Hvad betyder det for dig?

Separatkloakering Hvad betyder det for dig? Separatkloakering Hvad betyder det for dig? Vi er i gang med at separatkloakere, og vi kommer snart til dit område. Hvorfor denne folder? Varde Kommune og Varde Forsyning A/S er i fuld gang med at ændre

Læs mere

Se venligst vedhæftede infobrev, vedrørende opstart af anlægsarbejder i dit område. Med venlig hilsen. Frederiksberg Kommune

Se venligst vedhæftede infobrev, vedrørende opstart af anlægsarbejder i dit område. Med venlig hilsen. Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Den Selvejende Institution Frederi Frederiksgården Rådmand Steins Alle 16 C,-9 2000 Frederiksberg Den Se venligst vedhæftede infobrev, vedrørende opstart af anlægsarbejder i dit område.

Læs mere

1. høring om Kalvebod Skybrudstunnel. Høring om afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten

1. høring om Kalvebod Skybrudstunnel. Høring om afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten Københavns Kommune Frederiksberg Kommune 1. høring om Kalvebod Skybrudstunnel Høring om afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten december 2018 Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune ønsker at høre,

Læs mere

Regnvandsledninger i Hellerup Vi gør plads til regnvandet

Regnvandsledninger i Hellerup Vi gør plads til regnvandet sledninger i Vi gør plads til regnvandet Færre oversvømmelser og renere badevand I den centrale del af har mange været ramt af oversvømmelser selv ved mindre regnskyl. Novafos er i gang med et stort projekt,

Læs mere

KØGES NYE VEJTUNNEL. Arbejdet med Køges nye vejtunnel gik i gang i foråret 2015, og tunnelen forventes at stå klar i løbet af efteråret 2016.

KØGES NYE VEJTUNNEL. Arbejdet med Køges nye vejtunnel gik i gang i foråret 2015, og tunnelen forventes at stå klar i løbet af efteråret 2016. KØGES NYE VEJTUNNEL En ny 150 meter lang vejtunnel under jernbanen skal forbinde den nordlige del af Ivar Huitfeldtsvej med Værftsvej på den anden side. Med vejtunnelen bliver trafikken i fremtiden ledt

Læs mere

Separering af kloak VEJLEDNING FØR KLOAKFORNYELSE

Separering af kloak VEJLEDNING FØR KLOAKFORNYELSE Separering af kloak VEJLEDNING FØR KLOAKFORNYELSE > Hvorfor adskiller vi regnvand og spildevand? > Separering på egen grund > Sådan kommer du videre > Mens vi arbejder > Godt for dig, miljøet og Herning

Læs mere

Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013.

Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013. Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Velkommen til årets sidste nyhedsmail fra Vrist Pumpelag Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013.

Læs mere

Kære beboer på Park Allè, Nylandsvej, Kløvermarken, Bellisvej, Nørregade, Jyllandsgade og Linde Allè.

Kære beboer på Park Allè, Nylandsvej, Kløvermarken, Bellisvej, Nørregade, Jyllandsgade og Linde Allè. «EJER_NAVN» «EJER_CONAVN» «EJER_ADR», «EJER_UDV_ADR» «EJER_POSTADR» «VEDR» Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN 5 790001 899202 9. juni 2016 Kære beboer på Park Allè,

Læs mere

ORDFORKLARING. Skive Vand A/S Norgesvej Skive. Overløb. Faskine. Separering. Regnvandsledning. Fælleskloak. Spildevand. Skel. Ledninger.

ORDFORKLARING. Skive Vand A/S Norgesvej Skive. Overløb. Faskine. Separering. Regnvandsledning. Fælleskloak. Spildevand. Skel. Ledninger. ORDFORKLARING Faskine. Overløb. Separering. En faskine er et hulrum i jorden, der fyldes med sten eller med præfabrikerede kassetter af plastik, der kan købes i byggemarkedet. Regnvandet fra taget føres

Læs mere

Det skal du vide om renoveringen Januar 2018

Det skal du vide om renoveringen Januar 2018 Fælledgården Det skal du vide om renoveringen Januar 2018 Indhold Ventilationsanlæg i alle rum... 4 Nye elinstallationer i lejligheden... 5 Entrédørene skiftes på én dag... 5 Nøgleboks når håndværkeren

Læs mere

VAND I KÆLDEREN ANSVAR - AFHJÆLPNING - GODE RÅD

VAND I KÆLDEREN ANSVAR - AFHJÆLPNING - GODE RÅD VAND I KÆLDEREN ANSVAR - AFHJÆLPNING - GODE RÅD ORDFORKLARING Højvandsslukke: Lukkemekanisme, der bruges i afløbssystemer, hvor der er risiko for tilbageløb af spildevand. Skelbrønd: Brønd, der adskiller

Læs mere

VAND OG SPILDEVAND LOKALT

VAND OG SPILDEVAND LOKALT Uddrag af VAND OG SPILDEVAND LOKALT HOFORs otte vandselskaber og otte spildevandsselskaber har deres egne regnskaber. Udgifterne til renovering og modernisering af vand og spildevand bliver afholdt inden

Læs mere

Sådan undgår du vand i kælderen

Sådan undgår du vand i kælderen Sådan undgår du vand i kælderen Sammen har vi ansvaret Det samlede spildevandsledningsnet i Guldborgsund Kommune er på ca. 900 km. Der er store variationer i tilstanden af vores ledningsnet, men generelt

Læs mere

BREUM SEPARATKLOAKERING.

BREUM SEPARATKLOAKERING. BREUM SEPARATKLOAKERING. DAGSORDEN. Torsdag den 11. maj 2014, kl. 19.00 21.00 Kulturcenter Østsalling, Breum 19.00 Velkomst Præsentation af bygherrer og entreprenør Jørgen Rasmussen. Præsentation af Skive

Læs mere

Spørgsmål Svar i forbindelse med afholdelse af borgermøder d. 20. og 22. april 2017

Spørgsmål Svar i forbindelse med afholdelse af borgermøder d. 20. og 22. april 2017 Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Nielsen Dir: +4579755624 Mob: e-mail: Lene.Nielsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.00.05-P20-2-16 20.04.2017 Spørgsmål Svar i forbindelse med afholdelse af borgermøder

Læs mere

Velkommen. Beboermøde om kloakfornyelse i Kjellerup

Velkommen. Beboermøde om kloakfornyelse i Kjellerup Velkommen Beboermøde om kloakfornyelse i Kjellerup Etape 5D: Skolevangen, Skolegade, Sandgaardsvej samt Søndergade Onsdag d. 29. Juni 2016 kl. 17 Mosaikken Dagsorden 1. Velkommen og baggrund v/ Finn H.

Læs mere

Separatkloakering i Selling

Separatkloakering i Selling Separatkloakering i Selling Informationsmøde 6. juni 2018 Program Præsentation og indledning Baggrund for kloakeringen - Spildevandsplan 2013 Separatkloakering i Selling Hvor langt er vi nået med planlægning

Læs mere

Oversigt over udvalgte fællesprojekter mellem Frederiksberg og Københavns kommuner, hvor der kan være knaster

Oversigt over udvalgte fællesprojekter mellem Frederiksberg og Københavns kommuner, hvor der kan være knaster Sankt Jørgens Sø (Vandopland: Ladegårdså, Frederiksberg Øst & Vesterbro) Oversigt over udvalgte fælles mellem Frederiksberg og Københavns kommuner, hvor der kan være knaster I masterplan 1 i skybrudskonkretiseringerne

Læs mere

Separering af kloak VEJLEDNING FØR KLOAKFORNYELSE

Separering af kloak VEJLEDNING FØR KLOAKFORNYELSE Separering af kloak VEJLEDNING FØR KLOAKFORNYELSE > Hvorfor adskiller vi regnvand og spildevand? > Separering på egen grund > Sådan kommer du videre > Mens vi arbejder > Godt for dig, miljøet og Herning

Læs mere

Velkommen. Beboermøde om kloakfornyelse Stadion Allé, Skovbrynet og en del af Sindingsgade. Mandag d. 10. september 2012 kl. 17.

Velkommen. Beboermøde om kloakfornyelse Stadion Allé, Skovbrynet og en del af Sindingsgade. Mandag d. 10. september 2012 kl. 17. Velkommen Beboermøde om kloakfornyelse Stadion Allé, Skovbrynet og en del af Sindingsgade Mandag d. 10. september 2012 kl. 17 Dagsorden 1. Velkommen v/ Jan Pedersen (spildevandschef, Silkeborg Forsyning

Læs mere

Klimatilpasning - Et klimarobust Hvidovre. Risbjerggård Villabyer - Generalforsamling 16. april 2018

Klimatilpasning - Et klimarobust Hvidovre. Risbjerggård Villabyer - Generalforsamling 16. april 2018 Klimatilpasning - Et klimarobust Hvidovre Risbjerggård Villabyer - Generalforsamling 16. april 2018 Hvad kommer vi ind på Janne Sommer Nielsen - qjn@hvidovre.dk Morten Beha Pedersen - mop@hvidovre.dk Center

Læs mere

Der er vand i kælderen, hvad gør jeg... Vand i kælderen. Lolland forsyning - spildevand

Der er vand i kælderen, hvad gør jeg... Vand i kælderen. Lolland forsyning - spildevand Der er vand i kælderen, hvad gør jeg... Vand i kælderen Lolland forsyning - spildevand Kælderen er dit ansvar Har du en kælder under dit hus, er det dig selv, der har ansvaret for afledning af spildevandet

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Har du forslag og idéer? VVM for Kagsåparkens regnvandsprojekt Idéoplæg og invitation til borgermøde

Har du forslag og idéer? VVM for Kagsåparkens regnvandsprojekt Idéoplæg og invitation til borgermøde Har du forslag og idéer? VVM for Kagsåparkens regnvandsprojekt Idéoplæg og invitation til borgermøde 1 Færre oversvømmelser og bedre vandkvalitet Der sker i dag oversvømmelser visse steder langs Kagså

Læs mere

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning.

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning. Til Beboerne på Tietgensgade m.fl. Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN 5 790001 899202 Den 11. marts 2013 Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl.

Læs mere

Kloakfornyelse i Voldum

Kloakfornyelse i Voldum Kloakfornyelse i Voldum Informationsmøde 23. januar 2017 Program Præsentation og indledning Baggrund for kloakeringen - Spildevandsplan 2013 Kloakfornyelse i Voldum Hvor langt er vi nået med undersøgelser

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Onsdag den 26.06.2013, kl. 19.00

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Onsdag den 26.06.2013, kl. 19.00 Velkommen til Informationsmøde for beboerne Onsdag den 26.06.2013, kl. 19.00 Dagsorden: 1. Præsentation af byggeleder Mogens Tokkesdal 2. Generel orientering 3. Hvad skal udføres 4. Adgangsveje, parkering

Læs mere

DDER. s pildevand. Klar til styrtregn i Hundslund, Ørting og Gylling

DDER. s pildevand. Klar til styrtregn i Hundslund, Ørting og Gylling DDER s pildevand Klar til styrtregn i Hundslund, Ørting og Gylling Klimaet ændrer sig, og vi vil fremover opleve flere og kraftigere regnskyl. Der venter i de kommende år husejere, kommuner og forsyningsselskaber

Læs mere

Beboermøde omhandlende skakten ved Sønder Boulevard

Beboermøde omhandlende skakten ved Sønder Boulevard Mødereferat Titel Dato 1 december 2010 Beboermøde omhandlende skakten ved Sønder Boulevard Sted Oehlenschlægersgades Skole, Oehlenschlægersgade 55-57, 1663 København V Deltagere Referent 70 beboere omkring

Læs mere

Cityringen. v/enghave Plads. Cityringen

Cityringen. v/enghave Plads. Cityringen v/enghave Plads Deltagere fra Metroselskabet: Christine Hammer, landinspektør, projektleder Metroselskabet Lars Anton Jensen, landinspektør, rådgiver Gitte E. Albertsen, informationsansvarlig Lovgrundlag

Læs mere

VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE DEN 8. MARTS 2018

VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE DEN 8. MARTS 2018 VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE DEN 8. MARTS 2018 DAGSORDEN: PRÆSENTATION AF DE TILSTEDEVÆRENDE PRÆSENTATION AF PROJEKTET - KLOAK - FJERNVARME - VAND SPØRGSMÅL TIL PROJEKTET ca. kl. 19.45-20.00 PAUSE ca.

Læs mere

ANLÆGSARBEJDET SUNDS OMFARTSVEJ

ANLÆGSARBEJDET SUNDS OMFARTSVEJ ANLÆGSARBEJDET SUNDS OMFARTSVEJ i denne pjece, er du velkommen til at kontakte: SUNDS OMFARTSVEJ UDGIVET AF Vejdirektoratet, Anlægsdivisionen Maj 2011 REDAKTION Bjørn Kock Sørensen LAYOUT Flemming Byg

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Torsdag den 22.08.2013, kl. 19.00 Afdeling 10, Grønningen

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Torsdag den 22.08.2013, kl. 19.00 Afdeling 10, Grønningen Velkommen til Informationsmøde for beboerne Torsdag den 22.08.2013, kl. 19.00 Afdeling 10, Grønningen Dagsorden: 1. Præsentation af byggeleder Lars Bille Hansen 2. Generel orientering 3. Hvad skal udføres

Læs mere

Fra septiktank til fælles kloak

Fra septiktank til fælles kloak Fra septiktank til fælles kloak Hvorfor kloakering i det åbne land? Køge Kommune har besluttet, at en række ejendomme i det åbne land skal sluttes til det fælles kloaksystem. Din ejendom er én af dem.

Læs mere

VAND I KÆLDEREN. Ansvar Afhjælpning Gode råd

VAND I KÆLDEREN. Ansvar Afhjælpning Gode råd VAND I KÆLDEREN Ansvar Afhjælpning Gode råd Hold kælderen tør Denne pjece henvender sig til de mange grundejere i Thisted Kommune, der har kælder i deres ejendom. Kælderen er husets lavest placerede del,

Læs mere

Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017

Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017 Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017 Kære beboere på og omkring Aarhus Ø På din vej til og fra Aarhus Ø, når du kigger ud af vinduerne fra din lejlighed og når du færdes i området, kan du se, at vi arbejder

Læs mere

Kære beboer på Kirkegade, Skolegade, Korsholmvej, Markedspladsen, Danmarksgade, Sjællandsgade, Fynsgade, Grønsværen, Rosenvænget og Smedegade.

Kære beboer på Kirkegade, Skolegade, Korsholmvej, Markedspladsen, Danmarksgade, Sjællandsgade, Fynsgade, Grønsværen, Rosenvænget og Smedegade. Teksten kan ikke spænde over mere end en linje! Herning Vand Ålykkevej 5 7400 Herning info@herningvand.dk www.herningvand.dk Den 29. januar 2019 Kære beboer på Kirkegade, Skolegade, Korsholmvej, Markedspladsen,

Læs mere

Velkommen til Borgermøde vedr. Løgstørvej

Velkommen til Borgermøde vedr. Løgstørvej Velkommen til Borgermøde vedr. Løgstørvej Program Velkommen/præsentation v./ Maria Nida Junker-Hansen, Mariagerfjord Vand a s MFV, EnviDan, Dan Jord, MFK, Hobro Fjernvarme Fjernvarme v./ Mikkel Grathe,

Læs mere

Dagsorden. Separatkloakering i Hurup. Informationsmøde vedr. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m.

Dagsorden. Separatkloakering i Hurup. Informationsmøde vedr. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m. Dagsorden Informationsmøde vedr. Separatkloakering i Hurup 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. Hvem er vi Thisted Vand: Keld Kjeldsen tilsyn tlf. 24 49 52 53, e-mail

Læs mere

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser MANGE BLIVER PÅVIRKET

Læs mere

Vand i kælderen. Lejre Forsyning. Ansvar. Afhjælpning. Andre gode råd

Vand i kælderen. Lejre Forsyning. Ansvar. Afhjælpning. Andre gode råd Vand i kælderen Lejre Forsyning Ansvar Afhjælpning Andre gode råd Hvorfor denne pjece? Du er måske en af de mange tusinde grundejere i Lejre Kommune, som har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste grundejere

Læs mere

Separatkloakering i dit område

Separatkloakering i dit område Separatkloakering i dit område Side 2 Hvorfor lægger vi nye kloakker? I følge Kalundborg Kommunes Spildevandsplan 2010-2015 skal dit område separatkloakeres. Det nye kloaksystem vil blive udført som separatsystem,

Læs mere

INDHOLDET AF MØDET I DAG

INDHOLDET AF MØDET I DAG VELKOMMEN INDHOLDET AF MØDET I DAG Dagsorden: Et par ord om Herning Vand og Herning Kommune, roller, hvem og hvad Strategi for kloakfornyelse i Herning Det planmæssige grundlag (Tillæg nr. 18 til gældende

Læs mere

Velkommen. Beboermøde om kloakfornyelse i Kjellerup. Etape 6: Hasselvej, Lindevej, Tjørnevej, Pilevænget samt en del af Elmevej

Velkommen. Beboermøde om kloakfornyelse i Kjellerup. Etape 6: Hasselvej, Lindevej, Tjørnevej, Pilevænget samt en del af Elmevej Velkommen Beboermøde om kloakfornyelse i Kjellerup Etape 6: Hasselvej, Lindevej, Tjørnevej, Pilevænget samt en del af Elmevej Onsdag d. 12. oktober 2016 kl. 17 Arena Midt Dagsorden 1. Velkommen og baggrund

Læs mere

VELKOMMEN. Separering i Faxe Ladeplads - Etape 4. Torsdag d. 23. maj 2019 På Hylleholt skole i fællesrum, blok B på Dannebrogsvej 1, Faxe Ladeplads,

VELKOMMEN. Separering i Faxe Ladeplads - Etape 4. Torsdag d. 23. maj 2019 På Hylleholt skole i fællesrum, blok B på Dannebrogsvej 1, Faxe Ladeplads, VELKOMMEN Separering i Faxe Ladeplads - Etape 4 Torsdag d. 23. maj 2019 På Hylleholt skole i fællesrum, blok B på Dannebrogsvej 1, Faxe Ladeplads, Præsentation af deltagerne Faxe Forsyning Kaj Eichler

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til borgermøde Sygehuskvarter delprojekt 2 13. marts 2013

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til borgermøde Sygehuskvarter delprojekt 2 13. marts 2013 Lolland Forsyning A/S Velkommen til borgermøde Sygehuskvarter delprojekt 2 13. marts 2013 Program Velkommen v/lolland Forsyning A/S Orientering om projektet Tidsplan Hvad betyder det for den enkelte ejendom?

Læs mere

For meget regnvand i dit sommerhusområde?

For meget regnvand i dit sommerhusområde? For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter Juli 2008 når

Læs mere

Informationsmøde. om separatkloakering i Ørting

Informationsmøde. om separatkloakering i Ørting Informationsmøde om separatkloakering i Ørting Dagsorden 1. Velkomst og Introduktion 2. Om kloakering i vejen og i byen 3. Trafikafvikling 4. PAUSE 5. Om kloakering på egen grund 6. Om projektets forløb

Læs mere

Teknisk bilag vedrørende byggepladsen ved Marmorkirken - redegørelse for behovet for og konsekvenserne af døgnarbejde

Teknisk bilag vedrørende byggepladsen ved Marmorkirken - redegørelse for behovet for og konsekvenserne af døgnarbejde 20/09/13 Teknisk bilag vedrørende byggepladsen ved Marmorkirken - redegørelse for behovet for og konsekvenserne af døgnarbejde Indledning I forbindelse med klagesagen over døgnarbejdet på Marmorkirken

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Kalvebod Brygge Skybrudstunnel

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE. Kalvebod Brygge Skybrudstunnel VELKOMMEN TIL BORGERMØDE Kalvebod Brygge Skybrudstunnel PROGRAM Velkommen Hvorfor anlægger vi skybrudstunnelen v. projektchef Morten E. Jensen, HOFOR Præsentation af projektet v. Astrid Berg, NIRAS Kort

Læs mere

Kortvarig afspærring. Eksempler på arbejde med kortvarig afspærring

Kortvarig afspærring. Eksempler på arbejde med kortvarig afspærring TIDSFELTER I ROV Efter den seneste programændring i Vejman.dk er der kommet nye tidsfelter; her kan du læse, hvordan de skal udfyldes og hvornår du skal vælge hvilke tidsfelter. Når du udfylder tidsfelter,

Læs mere

Se i øvrigt pjecen vedrørende separatkloakering som er vedlagt dette brev.

Se i øvrigt pjecen vedrørende separatkloakering som er vedlagt dette brev. «EJER_NAVN» «EJER_CONAVN» «EJER_ADR», «EJER_UDV_ADR» «EJER_POSTADR» «VEDR» Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 info@herningvand.dk www.herningvand.dk 30. november 2015 Kære beboer på Friskolevej,

Læs mere

Velkommen. Beboermøde om kloakfornyelse i Kjellerup. Etape 4: D. Christensens Vej, Grønningen, Agertoften, Søndergade, Egebakken, Almtoftvej

Velkommen. Beboermøde om kloakfornyelse i Kjellerup. Etape 4: D. Christensens Vej, Grønningen, Agertoften, Søndergade, Egebakken, Almtoftvej Velkommen Beboermøde om kloakfornyelse i Kjellerup Etape 4: D. Christensens Vej, Grønningen, Agertoften, Søndergade, Egebakken, Almtoftvej Tirsdag d. 30. september 2014 kl. 17 Mosaikken Dagsorden 1. Velkommen

Læs mere

Sidste etape af klimasikringen i Studsdal og Taulov

Sidste etape af klimasikringen i Studsdal og Taulov Sidste etape af klimasikringen i Studsdal og Taulov Fredericia Spildevand og Energi A/S foretager nu sidste etape af klimatilpasningsprojektet i Studsdal og Taulov. I løbet af oktober måned vil entreprenør

Læs mere

Separatkloakering i Stavtrup etape Orienteringsmøde 3. oktober 2011

Separatkloakering i Stavtrup etape Orienteringsmøde 3. oktober 2011 Separatkloakering i Stavtrup etape 2011-2012 Orienteringsmøde 3. oktober 2011 Program Præsentation Gennemgang af projektet med tidsplan Tilslutning på egen grund og økonomi Generelle spørgsmål i plenum

Læs mere

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted Informationsmøde den 10. oktober 2012 Den nye bane København-Ringsted Program 19.00-19.15 Velkomst 19.15-20.15 Præsentation af projektet 20.15-21.00 Spørgehjørner Trafikomlægninger Ledningsomlægninger

Læs mere

Hovborg Borgermøde d. 16. marts Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg! Derfor inviteres du til borgermøde

Hovborg Borgermøde d. 16. marts Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg! Derfor inviteres du til borgermøde Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017 Derfor inviteres du til borgermøde 1 Velkommen Baggrund for projektet Hvad betyder de to muligheder for mig Processen fremadrettet 2 Baggrund for projektet Hvorfor

Læs mere

Metrobyggeri i Krauseparken

Metrobyggeri i Krauseparken 1 METROSELSKABET Metrobyggeri i Krauseparken Informationsmøde i Østerbrohuset Den 16. juni 2016 kl. 18.30-20.00 2 Dagsorden 1. Velkommen Metroselskabet 2. Cityringen og Metro til Nordhavn Metroselskabet

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde

Velkommen til Informationsmøde Velkommen til Informationsmøde Hovedgård kloakseparering og klimatilpasning 2. etape. d. 26. og 27. februar 2018 Dagsorden Hvem er Samn Forsyning ApS Baggrund for projektet Hvorfor kloakseparerer vi? Vores

Læs mere

Informationsmøde for Poul Henningsens Plads Onsdag den 12. december 2012

Informationsmøde for Poul Henningsens Plads Onsdag den 12. december 2012 1 METROSELSKABET Cityringen Informationsmøde for Poul Onsdag den 12. december 2012 2 Dagsorden 1. Velkommen Metroselskabet 2. Cityringen Metroselskabet 3. Regler Metroselskabet 5. Anlægsarbejdets faser

Læs mere

VAND I KÆLDEREN. Ansvar Afhjælpning Andre gode råd. Side

VAND I KÆLDEREN. Ansvar Afhjælpning Andre gode råd. Side VAND I KÆLDEREN Ansvar Afhjælpning Andre gode råd Hvorfor denne pjece? Du er måske en af de mange grundejere i Frederikshavn Kommune, som har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste grundejere kan glæde

Læs mere

Beredskabsindsats for oversvømmelse ved ekstremt vejrlig Vallensbæk Kommune, 2015

Beredskabsindsats for oversvømmelse ved ekstremt vejrlig Vallensbæk Kommune, 2015 Beredskabsindsats for oversvømmelse ved ekstremt vejrlig Vallensbæk Kommune, 2015 Endelig projekt version, 2015. 1 Indholdsfortegnelse AC oversvømmelser ved ekstremt vejrlig 5 Lokale indsatsplaner for

Læs mere

Damhusledningen København. Cirkulære sekantpælevægsskakte HOFOR A/S

Damhusledningen København. Cirkulære sekantpælevægsskakte HOFOR A/S Damhusledningen København Cirkulære sekantpælevægsskakte HOFOR A/S Dias 2 Introduktion FORMÅL: Sikre rent vand i Damhusåen og Kalveboderne, samt beskytte naboerne bedre mod oversvømmelser ved skybrud METODE:

Læs mere

ny varmetunnel under københavn

ny varmetunnel under københavn ny varmetunnel under københavn Fotograf: Henrik Pyndt Sørensen Københavns Energi bygger en 4 km lang tunnel til miljøvenlig fjernvarme. www.ke.dk største byggeprojekt i københavn siden metroen Københavnerne

Læs mere

AAB, VEJLE LØGET BY, RENOVERING AF AFDELING 41 OG 42 BEBOER- INFORMATION. Nyhedsbrev nr. 8 - Maj 2015

AAB, VEJLE LØGET BY, RENOVERING AF AFDELING 41 OG 42 BEBOER- INFORMATION. Nyhedsbrev nr. 8 - Maj 2015 AAB, VEJLE LØGET BY, RENOVERING AF AFDELING 41 OG 42 BEBOER- INFORMATION Nyhedsbrev nr. 8 - Maj 2015 KÆRE BEBOERE I AFD. 41 OG 42 Sammen med det spirende forår bliver arbejdet med renoveringen af boligerne

Læs mere

ODDENSE SEPARATKLOAKERING. Torsdag den 2. juli 2015, kl. 19.00 21.00

ODDENSE SEPARATKLOAKERING. Torsdag den 2. juli 2015, kl. 19.00 21.00 ODDENSE SEPARATKLOAKERING. Torsdag den 2. juli 2015, kl. 19.00 21.00 DAGSORDEN. Velkomst og præsentation Separatkloakering Kloakprojektet: Arbejde i offentlige arealer Arbejder på egen grund Sikringstiltag

Læs mere

Vejledning Din guide til sikker og nem nedgravning af jordslanger

Vejledning Din guide til sikker og nem nedgravning af jordslanger Vejledning Din guide til sikker og nem nedgravning af jordslanger Denne vejledning gør det muligt for alle, der skal etablere jordvarme, selv at nedgrave jordslangerne. Denne vejledning følger dig igennem

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? Lejre Forsyning Reparation Rensning Ringe til hvem? Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste om, at kloaksystemet

Læs mere

KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-37 April 2012

KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-37 April 2012 KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-37 April 2012 BYGGERIET NU SKER DER NOGET! Byggeriet udføres som hovedentreprise af NCC Construction Danmark A/S. NCC har sat deres skurby op over garageanlægget og afspærret

Læs mere

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m.

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m. Dagsorden Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape 5 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. Hvem er vi Thisted Vand: Keld Kjeldsen tilsyn tlf. 24 49

Læs mere

Kloaksystemets opbygning og funktion

Kloaksystemets opbygning og funktion Kloaksystemets opbygning og funktion Kommunens afløbssystem, eller i daglig tale kloaksystemet, kan være opbygget på to helt forskellige måder: enten som fællessystem eller som separatsystem. I Spildevandsplanen

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF FORSYNINGSLEDNINGER I SCHANDORPHSVEJ 2019

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF FORSYNINGSLEDNINGER I SCHANDORPHSVEJ 2019 VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF FORSYNINGSLEDNINGER I SCHANDORPHSVEJ 2019 DAGSORDEN 18:30 VELKOMST 18:35 PRÆSENTATION OG PRAKTISK INFO 18:40 PROJEKTET KORT FORTALT - SPILDEVAND - FJERNVARME - VAND

Læs mere

Dagsorden. Informationmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 1 del af Gl. Feggesundvej. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3.

Dagsorden. Informationmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 1 del af Gl. Feggesundvej. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Dagsorden Informationmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 1 del af Gl. Feggesundvej 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. 5. Afslutning Hvem er vi Thisted Vand:

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? 2/3 Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste om, at kloaksystemet er en helt naturlig del af huset ligesom

Læs mere

FOREBYG VANDSKADER I VIRKSOMHEDEN. - en del af Topdanmark

FOREBYG VANDSKADER I VIRKSOMHEDEN. - en del af Topdanmark FOREBYG VANDSKADER I VIRKSOMHEDEN - en del af Topdanmark Gode råd til jer, der har haft vandskade Hvis I har kælder og tidligere har haft vandskade, hvor vandet er kommet ind gennem afløb mv., kan I sikre

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? 2/3 Å r h u s V a n d V i r k e r k l o a k k e n i k k e? 2 0 1 0 Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste

Læs mere

Cityringen. v/ Trianglen. v/ Vibenshus Runddel. Cityringen. Nabomøde 31. marts 2009

Cityringen. v/ Trianglen. v/ Vibenshus Runddel. Cityringen. Nabomøde 31. marts 2009 v/ Trianglen og v/ Vibenshus Runddel Deltagere fra Metroselskabet: Christine Hammer, landinspektør, projektleder Metroselskabet Henrik Weiersøe Jensen, landinspektør, rådgiver for Metroselskabet Lotte

Læs mere

Nye vandledninger i dit område

Nye vandledninger i dit område Nye vandledninger i dit område Side 2 Hvorfor lægger vi nye vandrør? Mange af Kalundborg Forsynings vandledninger er gamle og lavet af støbejern. Støbejernsledningerne er ujævne indvendig, så kalk, jern

Læs mere

Vand i kælderen. nye veje for vandet

Vand i kælderen. nye veje for vandet Vand i kælderen 1 nye veje for vandet HVORFOR DENNE PJECE? INDHOLD 2 3 Du er måske en af de mange grundejere i Herning Kommune, som SPILDEVAND har en kælder i din ejendom. Selvom de fleste grundejere kan

Læs mere

Ny kloak i Husum Ballum. Borgermøde onsdag den 7. november 2018

Ny kloak i Husum Ballum. Borgermøde onsdag den 7. november 2018 Ny kloak i Husum Ballum Borgermøde onsdag den 7. november 2018 Velkomst og præsentation Jan Kirchner, Tønder Forsyning A/S (projektleder) Flemming Oltmann, Tønder Forsyning A/S (skriver referat fra mødet)

Læs mere

VELKOMMEN. Kloakseparering i Dalby med regnvandsbassin Karise- og Sneholmgårdsvej Tirsdag d. 10. april 2018 fra kl. 18:00 19:00

VELKOMMEN. Kloakseparering i Dalby med regnvandsbassin Karise- og Sneholmgårdsvej Tirsdag d. 10. april 2018 fra kl. 18:00 19:00 VELKOMMEN Kloakseparering i Dalby med regnvandsbassin Karise- og Sneholmgårdsvej Tirsdag d. 10. april 2018 fra kl. 18:00 19:00 Program Baggrund og formål Hvad er kloakseparering? Status for kloakseparering

Læs mere

Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet.

Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet. Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet. Indhold Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet.... 1 1.0 Baggrund...

Læs mere

Medfinansiering Gl. Lyngevej

Medfinansiering Gl. Lyngevej Forsyningen Allerød Rudersdal Medfinansiering Gl. Lyngevej GENNEMGANG AF BEREGNINGER Rekvirent Forsyningen Allerød Rudersdal Skovlytoften 27 2840 Holte Rådgiver Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde

Læs mere

CENTER FOR BYENS ANVENDELSE KOMMUNIKATIONSMANUAL FOR ANLÆGSPROJEKTER MED SMÅ GENER

CENTER FOR BYENS ANVENDELSE KOMMUNIKATIONSMANUAL FOR ANLÆGSPROJEKTER MED SMÅ GENER CENTER FOR BYENS ANVENDELSE KOMMUNIKATIONSMANUAL FOR ANLÆGSPROJEKTER MED SMÅ GENER Denne kommunikationsmanual er en vejledning til anlægsprojekter med små gener, som Center for Byens Anvendelse anbefaler

Læs mere

SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK

SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK Ved du, hvad der sker med vandet, der løber ud i køkkenvasken? Eller vandet fra toilet, bad eller vaskemaskine? Her i brochuren finder du gode råd om afløb og kloak. Ved at følge

Læs mere

Separatkloakering af Vrøgum Informationsmøde den 04. februar 2015

Separatkloakering af Vrøgum Informationsmøde den 04. februar 2015 Separatkloakering af Vrøgum Informationsmøde den 04. februar 2015 Dagsorden Velkomst og præsentation af panel Varde Kommune og Varde Forsyning A/S Baggrund Kloakeringsprincipper Tidsplan Det praktiske

Læs mere

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m.

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m. Dagsorden Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape 2 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. Hvem er vi Thisted Vand: Keld Kjeldsen tilsyn tlf. 24 49

Læs mere

Vådområdet på engen sænkes med tilsvarende antal. cm som er max. stuvningskote. Hvorved der skulle blive plads til den samme volumen vand.

Vådområdet på engen sænkes med tilsvarende antal. cm som er max. stuvningskote. Hvorved der skulle blive plads til den samme volumen vand. Til Køge Kommune Torvet 1 4600 Køge Att. Anja Eberhardt Køge d. 21-12-2014 Vedr. samlet høringssvar fra Vandstjernevej 3A,5,7,9,11,13,15 samt grundejer foreningen Vandstjernevej Da vi efter gennemlæsning

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF ANLÆGSVEJ, GORMSVEJ, THYRASVEJ OG HARALDSVEJ

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF ANLÆGSVEJ, GORMSVEJ, THYRASVEJ OG HARALDSVEJ VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF ANLÆGSVEJ, GORMSVEJ, THYRASVEJ OG HARALDSVEJ 2019/2020 DAGSORDEN 19:00 VELKOMST 19:10 PRÆSENTATION PRAKTISK INFO 19:15 PROJEKTET KORT FORTALT - SPILDEVAND - FJERNVARME

Læs mere

Velkommen. Beboermøde om kloakfornyelse Kjellerup Etape 2B: Ågade Syd. Onsdag d. 5. februar 2014 kl. 17. Dagsorden

Velkommen. Beboermøde om kloakfornyelse Kjellerup Etape 2B: Ågade Syd. Onsdag d. 5. februar 2014 kl. 17. Dagsorden Velkommen Beboermøde om kloakfornyelse Kjellerup Etape 2B: Ågade Syd Onsdag d. 5. februar 2014 kl. 17 Dagsorden 1. Velkommen og baggrund v/ Jan Pedersen (spildevandschef, Silkeborg Forsyning A/S) 2. Projektet

Læs mere

Velkommen til informationsmøde

Velkommen til informationsmøde 1 Velkommen til informationsmøde Tirsdag den 25. marts 2014, kl. 19.00 Guderup Forsamlingshus Kloakseparering, Guderup, Etape 3.2 Program 2 1. Velkomst og indledning ved Lisbeth Rasmussen Hansen, Sønderborg

Læs mere

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Nors, Bakken og Vendbjerg. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Nors, Bakken og Vendbjerg. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang Dagsorden Borgerinformation om separatkloakering i Nors, Bakken og Vendbjerg. 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. Hvem er vi Thisted Vand: Flemming Geipel tilsyn,

Læs mere

Vandløb i have, park og i byzone er ikke omfattet af randzoneloven.

Vandløb i have, park og i byzone er ikke omfattet af randzoneloven. Skema til randzone vurdering. Vandløb i have, park og i byzone er ikke omfattet af randzoneloven. For at kunne vurdere om DU/I bør anlægge randzoner langs jeres grøfter/kanaler/vandløb skal DU/I udfylde

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Mandag den 10.03.2014, kl. 17.00 Blok 3.

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Mandag den 10.03.2014, kl. 17.00 Blok 3. Velkommen til Informationsmøde for beboerne Mandag den 10.03.2014, kl. 17.00 Blok 3. Dagsorden: 1. Præsentation af byggeledelsen 2. Generel orientering 3. Hvad skal udføres 4. Adgangsveje, parkering og

Læs mere

naturligt nærvær RENOVERING af Skanseparken NU GÅR RENOVERINGEN I GANG ENTREPRENØREN ER VALGT GENHUSNING HVORDAN OG HVORNÅR TIDSPLANEN Juni

naturligt nærvær RENOVERING af Skanseparken NU GÅR RENOVERINGEN I GANG ENTREPRENØREN ER VALGT GENHUSNING HVORDAN OG HVORNÅR TIDSPLANEN Juni naturligt nærvær RENOVERING af Skanseparken NU GÅR RENOVERINGEN I GANG ENTREPRENØREN ER VALGT GENHUSNING HVORDAN OG HVORNÅR TIDSPLANEN Juni TIDEN ER IKKE GÅET I STÅ! For mange beboere såvel nye som gamle

Læs mere

Skybrudskortlægning Registrering af oversvømmelser i Vanløse den 2. juli 2011

Skybrudskortlægning Registrering af oversvømmelser i Vanløse den 2. juli 2011 kybrudskortlægning Registrering af oversvømmelser i den 2. juli 2011 Bellahøjmarken Islev tation Kirkebjerg kole Fuglebakken tation tation Grøndal tation Damhusengen tadion M tation M Flintholm tation

Læs mere

PROJEKT: REGNVAND TIL VEJLEN SAMARBEJDE MELLEM MIDTLANGELAND FJERNVARME A.M.B.A., LANGELAND KOMMUNE, LANGELAND VAND & LANGELAND SPILDEVAND

PROJEKT: REGNVAND TIL VEJLEN SAMARBEJDE MELLEM MIDTLANGELAND FJERNVARME A.M.B.A., LANGELAND KOMMUNE, LANGELAND VAND & LANGELAND SPILDEVAND PROJEKT: REGNVAND TIL VEJLEN SAMARBEJDE MELLEM MIDTLANGELAND FJERNVARME A.M.B.A., LANGELAND KOMMUNE, LANGELAND VAND & LANGELAND SPILDEVAND PROGRAM 1. VELKOMST, V. KOMMUNEN 2. BAGGRUND FOR PROJEKTET, V.

Læs mere