Tilpasning mellem 85 og 125 m 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilpasning mellem 85 og 125 m 2"

Transkript

1 Tilpasning mellem 85 og 125 m 2

2 Bedømmelseskomiteens betænkning 1 INDHOLDSFORTEGNELSE BEDØMMELSESKOMITEEN... 2 Bedømmelseskomitéen... 2 Arbejdsgruppen fra KAB... 2 Arbejdsgruppen fra 3B... 2 Rådgiver for arbejdsgruppen og bedømmelseskomiteen... 2 METODE OG PROCES FOR TILBUDSBEDØMMELSEN... 2 RESULTAT AF TILBUDSBEDØMMELSEN... 3 BEDØMMELSESKOMITEENS GENERELLE BEMÆRKNINGER... 4 BEDØMMELSESKOMITEENS BEMÆRKNINGER TIL DE ENKELTE TILBUD... 7 Tilbud fra Team Scandi Byg, ONV arkitekter, Bascon og Ellehauge & Killemoes... 7 Tilbud fra Team Jönsson, Juul & Frost, Lemming & Eriksson og Taasinge Træ Tilbud fra Team Enemærke & Petersen, Roust Spær, AI-gruppen og Algreen & Bruun. 20 Tilbud fra WR Entreprise, Bertelsen & Scheving Arkitekter, Grontmij/Carl Bro Palsgaard Træ og Breimann & Bruun Garten- und Landschaftarchitecten Tilbud fra GVL Entreprise A/S, BM Tag, Vandkunsten og Esbensen / Sloth Møller BEDØMMELSESKOMITEENS UNDERSKRIFTER BILAG Bilagt nærværende betænkning er dokumentet priser og karakterer, der dels indeholder en oversigt over de prismæssige tilbud, dels en oversigt over de karakterer, der er afgivet i forhold til de enkelte underkriterier.

3 Bedømmelseskomiteens betænkning 2 BEDØMMELSESKOMITEEN Tilbuddene er bedømt af nedennævnte bedømmelseskomité: Bedømmelseskomitéen Jesper Kort, arkitekt m.a.a., Rødovre Kommune Hans Peter Nielsen, bestyrelsesmedlem, Boligforeningen 3B Klaus Poulsen, medl. af org.bestyrelsen, AKB-Rødovre Jan Hylleborg, medl. af org.bestyrelsen, RKE-Rødovre Elin Jacobsen, formand for Egedal Boligselskab Signe Nørgaard, arkitekt m.a.a., Egedal Kommune Peter Kærhus Sørensen, arkitekt m.a.a., Københavns Kommune I bedømmelseskomiteen indgår arbejdsgruppen som nævnt herunder. Arbejdsgruppen har stået for den detaljerede og tekniske vurdering af de fem tilbud: Arbejdsgruppen fra KAB Rolf Andersson, Byggedirektør, arkitekt Jesper Kærn, Projektleder, arkitekt Michael Nielsen-Elgaard, Byggeprojektchef Bente Heltberg, Projektleder, bygningskonstruktør Arbejdsgruppen fra 3B Per Bro, Byggechef, arkitekt Rådgiver for arbejdsgruppen og bedømmelseskomiteen Frank L. Hansen, civilingeniør, DOMINIA AS METODE OG PROCES FOR TILBUDSBEDØMMELSEN Bedømmelsen af tilbud fra de fem totalentrepriseteams er udført i nøje overensstemmelse med udbudsbetingelserne. Grundlaget er præciseret i konkurrenceprogrammet og er således kendt af tilbudsgiverne. For at sikre en ensartet tilbudsbedømmelse og bedømmelse på et lige grundlag er der udarbejdet en bedømmelsesvejledning til brug for arbejdsgruppen og bedømmelseskomiteen. Vejledningen indeholder dels en procedure for tilbudsbedømmelsen (arbejdsdeling og mødeplan m.v.), dels retningslinjer for bedømmelsen, dels en model for karaktergivning ved tilbudsbedømmelsen. Arbejdsgruppen har indledningsvis vurderet de fem tilbud i henhold til de retningslinjer og ved brug af de fælles bedømmelsesværktøjer, der fremgår af bedømmelsesvejledningen.

4 Bedømmelseskomiteens betænkning 3 Arbejdsgruppen har afholdt en planlagt møderække på 4 møder, hvor parterne har fremlagt synspunkter i forhold til den arbejdsdeling, der fremgår af bedømmelsesvejledningen. Væsentlige forhold er drøftet og det er arbejdsgruppens vurdering, at alle væsentlige forhold er afdækket i nødvendigt omfang. Arbejdsgruppens indstilling er sendt til medlemmerne i bedømmelseskomiteen forinden første møde i bedømmelseskomiteen. På første møde i bedømmelseskomiteen har såvel arbejdsgruppen som øvrige medlemmer af bedømmelseskomiteen fremlagt synspunkter i forhold til hvert af de fem tilbud. Herefter har bedømmelseskomiteen drøftet de fem tilbud og peget på nogle forhold til nærmere belysning. Disse forhold, der i hovedsagen relaterer sig til byggesystemernes fleksibilitet og specifikke kvaliteter i det tilbudte, er efterfølgende undersøgt/uddybet af arbejdsgruppen. Der har ikke været behov for at stille afklarende spørgsmål til tilbudsgiverne. På andet møde i bedømmelseskomiteen ( ) har arbejdsgruppen fremlagt gruppens endelige indstilling og efter endnu en drøftelse af de fem tilbud har bedømmelseskomiteen énstemmigt udpeget de økonomisk mest fordelagtige bud. --- Arbejdsgruppen er herefter pålagt at offentliggøre resultatet, samt at indgå aftaler med de vindende totalentrepriseteams. RESULTAT AF TILBUDSBEDØMMELSEN Rammeaftalen: Bedømmelseskomiteen peger enstemmigt på Team G.V.L. Entreprise A/S, BM Tag A/S, Tegnestuen Vandkunsten og Esbensen / Sloth Møller Rådgivende Ingeniører som det team, der har afgivet det økonomisk mest fordelagtige bud på rammeaftalen og de hertil hørende byggesager, ekskl. Sundholm Syd. Kontrakten for Sundholm Syd: Bedømmelseskomiteen peger enstemmigt på Team Enemærke & Petersen a/s, Roust Spær A/S, AI-Gruppen og Algreen & Bruun Landskabsarkitekter som det team, der har afgivet det økonomisk mest fordelagtige bud vedrørende byggesagen, benævnt Sundholm Syd. --- Karaktergivning og beregning af de økonomisk mest fordelagtige bud fremgår af bilaget til nærværende betænkning.

5 Bedømmelseskomiteens betænkning 4 BEDØMMELSESKOMITEENS GENERELLE BEMÆRKNINGER Konditionsmæssighed Samtlige tilbud er modtaget inden for fristen den Samtlige foreskrevne tilbudsdokumenter foreligger fra hver af tilbudsgiverne. Team WR Entreprise A/S har tilbudt en m²-pris for basisbyggesystemet på kr ekskl. moms for Irishaven, men overholder i øvrigt den udmeldte maksimale prisramme på kr ekskl. moms for Sundholm Syd og Danmarksgrunden (samt formodentlig også for øvrige byggesager i henhold til optionen i den udbudte rammeaftale). Den tilbudte m²-pris for Irishaven er i klar modstrid med udbudsbetingelserne, jf. konkurrenceprogrammets afsnit og 5.7, hvorefter WR Entreprise A/S tilbud er ukonditionsmæssigt hvad angår rammeaftalen (Irishaven, Danmarksgrunden og optionen på de yderligere ca. 200 boliger). Teamets tilbud er derfor kun bedømt i relation til konkurrencen vedrørende Sundholm Syd. Ingen af de fem tilbudsgivere har i øvrigt har taget forbehold for grundlæggende elementer i udbudsbetingelserne. De 5 tilbud vurderes alle at være konditionsmæssige i relation til retten til udbetaling af vederlag jf. udbudsbetingelserne. Generelle arkitektoniske vurderinger Det er bedømmelseskomiteens opfattelse, at kvaliteten af tilbudsgivernes præsentationsmateriale overordnet set er meget tilfredsstillende - og at de arkitektoniske kvaliteter generelt er på højt niveau. Tilbuddene indeholder generelt så stor fleksibilitet i de tilbudte byggesystemer, at de svagheder, de måtte indeholde, i alle tilfælde vil kunne bearbejdes eller eventuelt helt udelades, i den videre proces med de konkrete projekter. F.eks. indeholder tilbuddene typisk én eller to dårlige planløsninger for boligerne ud af en længere række gode løsningsforslag. Tilbuddene omfatter typisk mange variationsmuligheder i den eksteriøre arkitektur, både hvad angår bygningsgeometri og materialevalg, men det varierer meget, hvorvidt der er tale om prisneutrale variationsmuligheder eller tilkøbsmuligheder. Kort sagt har nogle gjort mere ud af at pege på konkrete prisneutrale variationsmuligheder end andre. Samlet set er der fremvist en stor buket af variationsmuligheder, der i vid udstrækning vil kunne bruges - uanset hvem der vinder. Tilbudsgivernes forslag til konkrete bebyggelsesplaner for Irishaven, Danmarksgrunden og Sundholm Syd har en noget svingende kvalitet. Det har givet anledning til længere drøftelser i bedømmelseskomiteen, idet der lægges vægt på, at tilbudsgiverne med disse bebyggelsesplaner kan bevise de tilbudte byggesystemers generelle anvendelighed.

6 Bedømmelseskomiteens betænkning 5 Generelle tekniske vurderinger Der er i alle tilfælde tale om let byggeri, baseret på en høj grad af præfabrikation. Tre tilbudsgivere baserer basisbyggesystemet på rumstore byggemoduler, mens en to tilbudsgiver (Team Jönsson A/S og Team WR Entreprise A/S) baserer byggesystemet på præfabrikerede fladeelementer og badekabiner. De tilbudte byggesystemer vurderes alle at realiserbare i konstruktionsmæssig henseende og de lever alle op til kravet om lavenergiklasse Overordnet set er det bedømmelseskomiteens vurdering, at samtlige tilbud opfylder tekniske minimumskrav i henhold til standardbyggeprogrammet, samt at der kun forekommer mindre betydelige forskelle i de tilbudte byggetekniske kvaliteter. Typiske kvalitetsmæssige forskelle ligger i de tilbudte vådrumsløsninger, tilbudte varmesystemløsninger og om der er ét eller to lag gips på indvendig side af ydervægge og skillevægge. De drifts- og vedligeholdelsesmæssige vurderinger fører frem til både styrker og svagheder i samtlige de fem tilbud. Dokumentationen er svingende, men samlet set forekommer forskellene også her at være mindre betydelige. Generelle økonomiske vurderinger Samlet set indfrier de 5 tilbud forventningen om, at der industrielt kan bygges almene familieboliger i lavenergiklasse 2015 til en lav husleje (overholder den udmeldte prisramme), samtidig med, at byggesystemerne indeholder overbevisende arkitektoniske kvaliteter, og en fleksibilitet, der rummer stort potentiale for videreudvikling. De fem tilbudsgivere overholder den udmeldte økonomiske ramme på kr ekskl. moms pr. m² for basisbyggesystemet, bortset fra Team WR Entreprise A/S, der som nævnt ovenfor overskrider rammen for Irishaven. Team Scandi Byg a/s har som den eneste tilbudsgiver tilbudt en marginalt lavere enhedspris, hvilket kun har meget lille betydning for karaktergivningen for det prismæssige underkriterium. De tilbudte enhedspriser for rådgivning i byggesagernes fase 0 og 1 varierer en del, og spænder fra meget billigt til lidt i overkanten, vurderet på baggrund af erfaringspriser fra mere traditionelt byggeri. De tilbudte enhedspriser har heller ikke væsentlig betydning for karaktergivningen for det prismæssige underkriterium. Tilkøbsmulighederne er både mangfoldige og i høj grad relevante og de tilbudte priser vurderes generelt set at være rimelige. Visse tilbudsgivere forfalder dog til at tilbyde tilkøbsmuligheder i urealistisk høj kvalitet og som følge heraf for dyre til at være anvendelige i en videre bearbejdning af det give basisbyggesystem. Typisk er det tilkøbsmuligheder for altaner, der i flere tilfælde tilbydes på et kvalitetsmæssigt og prismæssigt temmelig højt niveau.

7 Bedømmelseskomiteens betænkning 6 Generelle organisatoriske og samarbejdsmæssige vurderinger De 5 teams tilbyder alle særdeles kompetente bemandinger, hvad angår ledelsesmæssige og faglige kompetencer for gennemgående nøglepersoner. Samtidig udviser alle de fem tilbudsgivere stor forståelse for den planlagte samarbejdsform, jf. rammeaftalen. Beskrivelserne er dog på dette punkt udarbejdet i svingende kvalitet. Ingen tilbudsgivere har taget forbehold, hvad angår tid og udførelsesperioder for de enkelte projekter. Det vurderes i alle tilfælde, at tilbudsgiverne er i besiddelse af tilstrækkelig produktionsmæssig kapacitet, der fuldt ud lever op til forventningerne om forholdsvis hurtig realisering af de byggeprojekter, der indgår i rammeaftalen. ---

8 Bedømmelseskomiteens betænkning 7 BEDØMMELSESKOMITEENS BEMÆRKNINGER TIL DE ENKELTE TILBUD Tilbud fra Team Scandi Byg, ONV arkitekter, Bascon og Ellehauge & Killemoes Byggesystem Arkitektonisk idé: Intentionen i projektet er at skabe et fleksibelt byggesystem, der kan moduleres og varieres, så det både kan indgå i en bymæssig sammenhæng og opføres i kanten by og land. Den arkitektoniske ambition er gennemført med stor dygtighed og indlevelse, og byggesystemets muligheder er optimeret med fokus på at opnå kvalitet på alle niveauer. Det tilbudte byggesystem bygger i høj grad på de erfaringer teamet har høstet ved gennemførelsen af Almen- Bolig+ projekterne under rammeudbud 1. Byggesystemet er baseret på rumstore bygningsmoduler, der produceres på fabrik og monteres på stedet. Boligtyperne består af tre basisboliger i to etager på henholdsvis 85 m2, 104 m2 og 125 m2. Herudover kan der skabes varianter i én etage på 93 m2, som særligt henvender sig til handicappede. Rækkehuset i 2 etager med indgang fra 1. sal tillægges 5 m2 adgangsareal. Basisboligen eller startboksen er 4,45 m bred og godt 12 m lang og rummer samlet 104 m2 fordelt på to etager. Boligen er gennemlyst og indeholder et centralt areal, hvor toilet, trapperum, køkken og teknik er placeret. På denne måde er der er fri mulighed for indretning af opholdsrum og værelser langs facaderne i begge etager. Boligtypen er særdeles velfungerende og bedømmelseskomiteen har særligt bemærket optimeringen af de faste bygningsdele og den omhyggelige disponering af ankomstarealet og de mange variationsmuligheder der er for indretning af basisboligen. De to øvrige basisboliger på henholdsvis 85 m2 og 125 m2 tager udgangspunkt i den samme grundtype. Boligerne kobles sammen, så den store bolig ligger delvist ind over den mindre bolig på 1. sal. Denne disponering reducerer delvist fleksibiliteten i boligfordelingen og betyder, at de store boliger har et værelse, som ligger over den lille boligs terrasse. Projektet åbner mulighed for at skabe en varieret boligfordeling, som kan tilpasses de aktuelle ønsker med relativt få boligtyper. Alle boligtyperne er velfungerende og boligernes sammenhæng med ankomstareal og udearealer er løst med stor indlevelse i beboernes behov og dagligdag.

9 Bedømmelseskomiteens betænkning 8 Boligerne kan samles i varierende stokke, der kan formes, så de fremstår som homogene og veldisponerede volumener, der kan orienteres frit i forhold til verdenshjørnerne. Bedømmelseskomiteen har særligt bemærket de velmotiverede udkragninger, der definerer ankomstarealer og private terrasser. Denne disponering medvirker samtidig til at bygningerne fremstår humane og sympatiske. Facaderne er vist med tre forskellige overflader; skiferbeklædning, matsort sinusplade (basisbeklædning) og plane aluplader. Bygningerne kan således indgå naturligt i vidt forskellige lokaliteter og samtidig fremstå med deres egen unikke karakter. Facaderne er generelt komponeret med fokus på at opnå variation og livfuldhed, så bygningernes arkitektur understøtter livet mellem husene. Adgangsarealer til boliger på 1. sal er udformet som en bred altangang, som er integreret i bygningens volumen. Samlet fremstår projektet meget overbevisende og rummer stort potentiale til videreudvikling. Byggeteknik og kvalitet De grundlæggende konstruktioner er de præfabrikerede rumstore byggemoduler i træ, som umiddelbart kan opstilles i tre lag (uden brug af elevator). Fundamentet er for basisbyggesystemets vedkommende punktfundamenter, idet der etableres et ventileret kryberum under bygningen. Omkring bygningen monteres en rist, sådan at ventilation under huset sikres. Konstruktionen er velkendt og benyttes bl.a. i byggerierne under rammeaftale nr. 1. Det bemærkes, at der monteres to lag gips på alle indvendige vægge, samt at vådrumskernen er forstærket med ekstra lægtelag i væg mellem køkken og bad. Basisbyggesystemet tilbydes med en nedfældet kokosmåtte ved entredør, hvilket er en fin lille ekstra kvalitet. Byggesystemet er udformet, så det overholder lavenergiklasse Kun i forbindelse med de tre etagers bygninger er der behov for tilskud med solcelleanlæg. Der er ikke vedlagt energiberegninger, men dokumentationen vurderes alligevel at være overbevisende.

10 Bedømmelseskomiteens betænkning 9 Baderum tilbydes som let konstruktion med vådrumsgips, membran, malerbehandlet og med fliser i bruseniche på vægge og klinker på membran på krydsfiner som gulv. Denne konstruktionstype for baderum er ikke optimal og meget sårbar, og skal ændres til f.eks. præfabrikeret tung baderumskabine ved eventuelt viderebearbejdelse. Det kunne være ønskeligt med vinduer, der kan dreje/kippe. De tilbudte installationer og armaturer vurderes at overholde byggeprogrammets mindstekrav. Kompaktunitten i hver bolig er med varmepumpe, som henter varme fra ventilationsanlæggets afkastluft. Varmepumpen bruges til opvarmning af boligen med indblæsning og til opvarmning af brugsvand. Varmepumpen er placeret centralt i boligen. Det er en stor kvalitet, at ventilationen udføres som komfortventilation, hvor indblæsningsluften er ført i loft til facader, og at indblæsningsaggregaterne på fornuftig vis er placeret således, at der tages højde for en fremtidig ruminddeling. Det er samtidig en kvalitet, at der som standard tilbydes tilskudsvarme i form af el-panelradiatorer, der fungerer som backup i usædvanligt kolde perioder, hvor varmepumpen måtte have svært ved at dække behovet. Udsugningen fra emhætten indgår i ventilationssystemet. Der kan opstå behov for hyppigere rensning af ventilationskanaler. Køkkenet er som standard forsynet med 3 overskabe, hvilket er ud over byggeprogrammets minimumskrav. Det vurderes, at de valgte materialer og konstruktioner som helhed har nem og enkel vedligeholdelse, og kan leve op til principlangtidsplan for udgifter til planlagt vedligeholdelse. Variationsmuligheder Byggesystemet og de tilbudte boligtyper medfører gode variationsmuligheder, både hvad angår sammensætning af boligtyper og indretning af de enkelte boliger. Installationsløsningerne er yderst fornuftige med henblik på beboernes fremtidige disponering af boligerne ved opsætning af skillevægge. Byggesystemet vurderes at være generelt anvendeligt under de ønskede forhold med varierende bebyggelser med op til 3 etager. Det er umiddelbart småt med forslag til prisneutrale variationsmuligheder, når det gælder materialevalg, men teamet holder for så vidt alle muligheder åbne, når projekterne skal lokaltilpasses i den fortsatte proces. Projektet indeholder et udmærket og overskueligt katalog med prissatte variationsmuligheder (tagtyper, ovenlys og facadematerialer m.v.), samt en række tilkøbsmuligheder med skure, træterrasser og havehegn i terræn m.v.

11 Bedømmelseskomiteens betænkning 10 Forslag til disponering af Danmarksgrunden, Rødovre Bebyggelsesforslaget er disponeret med 7 stokke i 3 etager med tilkørsel fra Brunevang til to parkeringsanlæg henholdsvis mod syd mod Islevbrovej og mod nord mod Harestrup Å. Stokkene er internt forbundet med boligstræder med sydvendte haver og nordvendt adgang til boligerne over træterrasser, omsluttet af haveskure og -hegn. Boligtyperne er fordelt på basisboligen på 93 m2 med adgang til egen have, mens boligerne i 2 plan på henholdsvis 85 og 125 m2 med adgang fra 1. sal har ankomstaltan og altan mod havesiden i husets fulde modul 4,45 m (tilkøb). 8 af boligerne er forberedt for studios med direkte adgang fra terræn, i henholdsvis 4 stk. 93 m2 og 4 stk. 104 m2 boliger. Basisboligerne med adgang fra 1. sal har ankomst via altangange med trapper i gavle. Ved tilvalg kan individuel trappe til 2 boliger vælges, hvorved altangangsvirkningen fjernes. Bebyggelsesforslaget imødekommer for så vidt udbudsmaterialets intentioner, men skulle i givet fald viderebearbejdes, f.eks. således at også store familieboliger i 2 plan får egen have. Samlet set forekommer forslaget at være noget rutinepræget, uden helt at udnytte områdets naturlige kvaliteter i kraft af Vestvolden og åen. Forslag til disponering af Irishaven, Egedal Bebyggelsen foreslås som rækkehuse i 2 plan med overvægt af basisboligen på 104 m2 og 2 boliger på henholdsvis 125 m2. Sammensætningen af boligerne kan dog varieres anderledes. Alle boligerne er med vestvendte forhaver og østvendte baghaver, således at udsigten over Balmosen, med søen og den vildtvoksende beplantning, kan nydes fra boligens opholdsstue. Facader foreslås, for at spille op til Smørum Gårdhuses, som lyse facader, beklædt med lyse gennemfarvede Swisspearl plader.

12 Bedømmelseskomiteens betænkning 11 Bebyggelsesforslaget lever fuldt op til de givne dispensationer fra lokalplanen og den i den forbindelse nødvendige nabohøring, og vil ved viderebearbejdelse fremstå smukt og harmonisk med mulighed for et værdifuldt liv og naboskab. Forslag til disponering af Sundholm Syd, København Ikke indeholdt i tilbud. Pris Pris på basisbyggesystem Prisen er uden forbehold kr ,00 kr. pr. m² ekskl. moms og dermed den (marginalt) laveste pris blandt de 5 tilbudsgivere (targetprisen er kr ,00 pr. m² ekskl. moms). Enhedspriser for variationsmuligheder og tilkøbsmuligheder Der tilbydes en række relevante variationsmuligheder vedrørende tage (ensidig taghældning eller saddeltag med tagpap) og facader (naturskifer eller sandwich aluplade), samt en række tilkøbsmuligheder vedrørende altaner, terrasser, skure, ovenlys, skodder, gavlvinduer m.v. Priserne er angivet i en skematisk og meget overskuelig form. Prisniveauerne forekommer at være både rimelige og realistisk anvendelige i den videre bearbejdning af de konkrete projekter. Rådgivning i fase 0 og 1 Rådgivning i fase 0 og 1 tilbydes samlet set for kr. 315,00 pr. m² ekskl. moms og er tredjebilligst blandt de 5 tilbudsgivere (targetprisen er kr. 450,00 pr. m² ekskl. moms). Det antages, at det forholdsvis lave prisniveau afspejler teamets store erfaring fra rammeaftale nr. 1. Samarbejde Totalentrepriseteamets nøglepersoner Bred sammensætning med meget kompetente medarbejdere, god kontinuitet med gennemgående nøglepersoner fra start til slut. God ledelsesmæssig forankring på toplederniveau i styregruppen. Erfarne projektledere fra respektive firmaer og en gennemgående projektchef til bemanding af projektgrupperne.

13 Bedømmelseskomiteens betænkning 12 Fagligt kompetent bemanding af projekteringsgrupperne og udførelsesgrupperne. Det er kendetegnende, at der opereres med en række gennemgående personer fra styregruppeniveau til projekteringsgruppeniveau til sikring af kommunikation og erfaringsopsamling med henblik på bedst mulig koordinering af projekterne. De enkelte medarbejderes arbejds- og ansvarsområder er godt beskrevet i relation til rammeaftalen. Tilbudsgiver udviser en høj grad af samarbejdsvilje og ansvarsbevidsthed med henblik på fælles valg af optimale løsningsmodeller. Totalentrepriseteamets organisering Teamet opererer principielt med en flad organisationsstruktur, hvor beslutningstagere og designere for så vidt sidder tæt på de yderste led i produktionen. Teamet demonstrerer god forståelse for den partneringlignende samarbejdsform og beskriver på udmærket vis, hvordan der fokuseres på effektivitet og skabelse af kvalitet i samarbejdet og den industrialiserede proces. Teamets projektchef, der har stor erfaring med alment boligbyggeri og rammeaftale nr. 1, er den gennemgående nøgleperson på tværs af såvel organisationen som på projekterne. Teamets beskrivelse af kapaciteten er overbevisende. Der kan produceres op til m² årligt (ved toholdsskift), og der er på ingen måder taget eller udtrykt forbehold for hurtig iværksættelse af flere samtidige projekter. ---

14 Bedømmelseskomiteens betænkning 13 Tilbud fra Team Jönsson, Juul & Frost, Lemming & Eriksson og Taasinge Træ Byggesystem Arkitektonisk idé: Projektet er et fleksibelt træbaseret system, der leveres som færdigproducerede fladeelementer, der samles og monteres under arbejdstelt på støbte terrændæk. Længden på elementerne er maksimalt 11,4 m og etage-dæk kan spænde op til 4.5 m. Byggesystemet er velafprøvet og leverandøren har stor erfaring med produktion af færdige elementer. Projektets arkitektoniske ide baserer sig på enkelhed, hvad angår voluminer, der er lette at tilpasse forskellige projekter fra 2 til 4 etager, enkelhed hvad angår materialevalg, hvor træ som nævnt er det gennemgående element og endelig enkelhed hvad angår formsproget. Tilbudsgiverne fremhæver, at de har arbejdet indgående med bæredygtighed hvad angår den sociale side, de materialemæssige valg og endelig fordi bygningerne lever op til kravene som lavenergi Boligerne er vist gennemgående og med varierende modulbredder fra 4.5 til 6,5 m, 5,1 m og 6,2 m. Boligstørrelserne er som udgangspunkt angivet som 6 typer, på henholdsvis 85 m2 i et plan, og 80, 90, 110, 125 m2 i to planer og 125 m2 i tre planer. Samlet er boligfordelingen god, og med de viste typer i forskellige bredder kan der skabes en varieret boligfordeling. Indretningsmæssigt er lejlighedsplanerne præget af stor åbenhed og fleksibilitet, med badeværelse, køkken, teknik, og intern trappe omkring indgangen, hvilket efterlader resten af boligen som et stort rum. Det giver mange muligheder for indretning, men dog også den udfordring for de kommende beboere, at det næsten er nødvendigt at opstille skillevægge for at kunne fungere i boligen. Toiletter er planlagt som præfabrikerede kabineløsning fra PART AB i Sverige, der monteres både indeliggende og langs facaden. Køkkener er vist som en del af et samlet møbel, der knytter sig til indgangen, hvor man har anvist mulighed for etablering af en entre. Trapper er halvsvingstrapper, der knytter sig til toiletter og teknikskakte centralt i boligerne. Denne organisering giver sammen med de forskellige bredder gode muligheder for at indrette 1. sal i boligerne med værelser. Boligtype 2, der er i 2 plan med adgang fra terræn, og boligtype 6, der er i 3 plan med adgang fra 1. sal, har interne trapper som ligeløbstrapper mellem etagerne. Boligerne er gennemlyste, veldisponerede og let møblerbare.

15 Bedømmelseskomiteens betænkning 14 Facaderne er som basis tilbudt med aluminium-sandwichplader, Winerberg Pottelberg 301, forsinket sinusplader i aluminium eller galvaniseret stålplader, der monteres på byggepladsen efter at facade-elementerne er opstillet. Der er herudover anvist alternative facadebeklædninger som Bankirai hårdt træ og Sto-puds. Der er således gode muligheder for at foretage tilpasning til lokale forhold. Vinduer og døre er organiseret som lodrette enheder, der forskydes indbyrdes, så der skabes et varieret facadeudtryk. Grundsystemet kan suppleres med sadeltag eller tag med ensidig hældning, træterrasse, altan eller karnap. Samlet fremstår facaderne veldisponeret og illustrationerne indikerer, at projektet kan placeres både i bymæssig bebyggelse og mere fritliggende områder. Som tilkøb tilbydes grønt tag, der forsinker afvanding af taget (krav i Københavns Kommune), samt mulighed for etablering af studio på Danmarksgrunden. Det arkitektoniske udtryk fremstår sympatisk og forfatterne har søgt at skabe en bebyggelsesform, der er varieret og tæt. Byggeteknik og kvalitet Der bruges præfabrikerede dæk- og vægflader, som opstilles og samles på stede under telt. Det angives, at der kan etableres op til 4 etager. Produktionsmetoden er afprøvet og overbevisende beskrevet. Dækkenes sandwichkonstruktion giver mulighed for ret store spændvidder. I de viste eksempler er der endvidere åbnet mulighed for at erstatte en strækning med en tværvæg med stålbjælke således, at der kan etableres et stort opholdsrum. Randfundamenter og terrændæk støbes på stedet. Den tilbudte præfabrikerede kabineløsning fra PART AB i Sverige er et stål/beton-system, der vurderes at være meget velegnet. Der er god mulighed for lastnedføring og etablering af afstivende systemer og de tilbudte konstruktioner vurderes generelt at være velegnede. Grundmodulet for ydervægge er monteret med to lag gips på de indvendige vægge, hvilket kan gøre væggene modstandsdygtige overfor slid. Desuden er dampspærren trukket tilbage, sådan at gennembrydning kan undgås, når der sættes skruer i pladen ved ophængning af diverse knager, reoler osv. og sådan, at der skabes hulrum til elføringsrør.

16 Bedømmelseskomiteens betænkning 15 Byggesystemet er udformet, så det overholder lavenergiklasse Dokumentationen er overbevisende. For overholdelse af energiramme 2015 er der indregnet ca. 3 m2 solceller til hver bolig. Køkkener tilbydes i en skrabet model med 4 stk. underskabe og en laminat bordplade. Der er til gengæld tilbudt nogle tilkøbsmuligheder for køkkenelementer, ligesom det er muligt helt at fravælge køkkenet mod en fradragspris. De tilbudte installationer og armaturer vurderes at overholde byggeprogrammets mindstekrav, men ikke ønsket om luft til luft varmepumper. Der bruges to varmepumper i hver bolig, en til opvarmning af boligen (luft til vand, centralvarmeløsning) og en til opvarmning af varmt brugsvand. Opvarmningen af boligen sker ved vandbåret varmeanlæg, herunder gulvvarme i baderum. Varmepumpen er med fordamper i afkastluften og med kondensator i indblæsningsluften. Varmepumpen, til opvarmningen af det varme brugsvand, tager varme fra udeluften. Begge varmepumper er placeret som units i boligen. Ventilationssystemet omfatter såvel udsugning som indblæsning. Der foretages varmegenvinding fra udsugning fra emfang. Udsugningen i ventilationssystemet er delt sådan, at emfanget har separat afkast over tag. Der vil derfor ikke opstå behov for rensning af ventilationskanaler på grund af eventuelt fedtaflejring fra mados. Den tilbudte fodpanel-løsning for elinstallationer er en fin kvalitet i forhold til den fleksible rumindretning. Tilbuddet indbefatter en fin redegørelse for drift og vedligeholdelse, herunder levetider for de enkelte bygningsdele. Det vurderes, at de valgte materialer og konstruktioner har nem og enkel vedligeholdelse, og kan leve op til principlangtidsplan for udgifter til planlagt vedligeholdelse. Variationsmuligheder Byggesystemet og de tilbudte boligtyper medfører mange variationsmuligheder, både hvad angår boligtyper, sammensætning af boligtyper og indretning af de enkelte boliger. Installationsløsningerne er til trods for kompleksiteten meget fornuftige med henblik på beboernes fremtidige disponering af boligerne ved opsætning af skillevægge. Byggesystemet bør være generelt anvendeligt under forhold med varierende bebyggelser med op til 4 etager. Der tilbydes forlods en række prisneutrale variationsmuligheder, hvad angår facadebeklædninger. Projektet indeholder et for så vidt udmærket katalog med prissatte variationsmuligheder, herunder forskellige tagtyper, altaner, karnapper, terrasser, depotskur m.v.

17 Bedømmelseskomiteens betænkning 16 Forslag til disponering af Danmarksgrunden, Rødovre På grunden disponeres 7 boligstænger i 3 etager. De 7 boligstænger opføres i forskellige længder, hvilket skaber variation i området. Boligernes haver og altaner er placeret mod syd/syd-vest, mens indgangspartier er placeret mod nord/nordøst. Ved indgange etableres mindre private haver med depotskur. Ankomst til bebyggelsen sker to steder fra Brunevang; henholdsvis til et østvendende parkeringsanlæg i skel mod Brunevang og en nordvendende parkeringsanlæg i skel mod Harrestrup Å. De to parkeringsanlæg er forbundet med en forbindende pladsdannelse. Placeringen af p-pladser og forbindende pladser forekommer dominerende på de sammenhængende rekreative arealer og afskærende for adgangen til åen. En svaghed ved dette planforslag er, at kun de i stueetagen foreslåede boliger på 85 m2 har adgang til egen have. De store familieboliger på op til 125 m2, placeret med adgang fra 1. sal har derfor kun altan (tilkøb). Ved en eventuel realisering bør dette forhold ændres radikalt. Desuden er det en svaghed, at studios foreslås etableret i den lille bolig på 85 m2, hvilket gør at adgang til disse studios alene sker fra havesiden, samtidig med, at boligen afskæres fra haveadgang! Forslag til disponering af Irishaven, Egedal Forslaget er helt i overensstemmelse med konkurrenceprogrammet, enkelt og velfungerende med 13 rækkehuse på 105 m2 i 2 plan.

18 Bedømmelseskomiteens betænkning 17 Forslag til disponering af Sundholm Syd, København Fleksibiliteten i byggesystemet gør det muligt at optimere boligerne i forhold til den bedst mulige sol-orientering på den givne grund, også her arbejdes der med overdækning i byggeperioden, for at undgå skader fra vejrliget. De treetagers blokke består af ældre- og handicapvenlige etplans boliger i stueetagen og en toetagers bolig ovenpå med adgang via udvendig trappe, mens de fireetagers blokke består af en lejlighed nederst i to plan, mens den øverste lejlighed har indgang og trappe fra 1.sal, og så går man op til to hele etager i boligen. Indgangsdøren til den øverste lejlighed er ligesom de øvrige indgange placeret i facadeflugten, og trapperummet op til selve lejligheden er således skubbet ind i planløsningen af den underste lejlighed. I de store boligtyper er pulterrum placeret inde i boligen, mens der ikke vist udhusplacering for de mindre boligtyper! Placeringsmæssigt ser det ud til at tilbudsgiverne overholder lokalplanen, men de udnytter den ikke som det har været forudsat i udbudsmaterialet. De tilbyder et projekt på Sundholm Syd med 42 boliger og i alt m 2 bebyggelse, hvor udbudsgrundlaget har været 48 boliger og i alt m 2 bebyggelse. Dermed vil en væsentlig del af det økonomiske fundament mangle for at projektet kan gennemføres. Bygningskroppene er ikke særligt dybe og dermed vurderes det ikke sandsynligt, at det tilbudte projekt kan bearbejdes så der kan bebygges med de m 2 som lokalplanen giver mulighed for. Den ringe udnyttelse af grundarealet demonstrerer efter bedømmelseskomiteens vurdering en svaghed, der falder tilbage på byggesystemet.

19 Bedømmelseskomiteens betænkning 18 Pris Pris på basisbyggesystem Prisen er uden forbehold kr ,00 kr. pr. m² ekskl. moms og rammer dermed targetprisen. Enhedspriser for variationsmuligheder og tilkøbsmuligheder Der tilbydes en række relevante variationsmuligheder vedrørende tage (ensidig taghældning eller saddeltag med tagpap, samt etablering af grønne tage), og facader (Larson, Hårdttræ som Bankirai og Sto-puds), samt en række tilkøbsmuligheder vedrørende altaner, karnapper, terrasser, skure, ovenlys, gavlvinduer m.v. Dertil alternative priser vedr. evt. fjernvarmetilslutning, samt forberedelse for individuel tilslutning af solcelleanlæg Mange tilkøbsmuligheder. Prisniveauerne forekommer at være både rimelige og realistisk anvendelige for den videre bearbejdning af de konkrete projekter. Visse priser ligger dog i den dyrere ende, f.eks. er depotrum i terræn forholdsvis dyre. Fint at tilkøbsprisen for grønne tage er husket. Rådgivning i fase 0 og 1 Rådgivning i fase 1 tilbydes samlet set for kr. 270,00 pr. m² ekskl. moms og er næstbilligst blandt de 5 tilbudsgivere (targetprisen er kr. 450,00 pr. m² ekskl. moms). Det forekommer meget billigt og vækker en smule bekymring i forhold til, om tilbuddet indbefatter tilstrækkeligt tid til samarbejde, rådgivning og projektering i de indledende faser. Samarbejde Totalentrepriseteamets nøglepersoner Bred sammensætning med meget kompetente medarbejdere, god kontinuitet med gennemgående nøglepersoner fra start til slut. God ledelsesmæssig forankring på toplederniveau i styregruppen. Erfarne projektchefer og projektledere fra respektive firmaer. De mange projektleder- og projektchef-titler gør det lidt uklart, hvem der egentlig er ansvarlig for ledelsen af slagets gang. Det må dog formodes, at kontraktholders projektchef skal fungere som overordnet leder af teamet. Fagligt kompetent bemanding af projekteringsgrupperne og udførelsesgrupperne.

20 Bedømmelseskomiteens betænkning 19 Totalentrepriseteamets organisering Teamet demonstrerer god forståelse for den partneringlignende samarbejdsform. Der lægges god vægt på styring og kvalitetssikring (fagtilsyn m.v.) i udførelsesfaserne, ligesom der er god fokus på processen omkring aflevering. Det er kendetegnende, at der opereres med en række gennemgående personer fra styregruppeniveau til projekteringsgruppeniveau til sikring af kommunikation og erfaringsopsamling med henblik på bedst mulig koordinering af projekterne. De enkelte medarbejderes arbejds- og ansvarsområder er meget præcist beskrevet i relation til rammeaftalen. Der er fint redegjort for ansvars- og samarbejdsrelationer mellem totalentreprenøren og byggesystemleverandøren (Taasinge Træ). Teamets projektchef og nøglemedarbejdere fra øvrige parter i teamet har alle stor erfaring med alment boligbyggeri, og er alle gennemgående nøglepersoner på tværs af organisationen og på tværs af projekterne. Teamets beskrivelse af projekteringsmæssig og udførelsesmæssig kapacitet er overbevisende og vurderes at være fuldt ud tilstrækkelig for rammeaftalen. Teamet har vurderet, at de kan klare at projektere 3-4 projekter samtidig, men anbefaler at der projekteres 1-2 projekter ad gangen. ---

21 Bedømmelseskomiteens betænkning 20 Tilbud fra Team Enemærke & Petersen, Roust Spær, AI-gruppen og Algreen & Bruun Byggesystem Arkitektonisk idé: Teamets grundlæggende idé er at producere huse uden at gå på kompromis med kvalitet og design, at skabe en arkitektur, der er baseret på industriel produktion, optimerede materialer og bæredygtig design. Målet er LOW COST HOUSING SUSTAINABLE DESIGN PREFAB PRODUCED. LOW COST HOUSING fordi en lav pris er vigtig for at alle har råd til et bæredygtigt hus. SUSTAINABLE DESIGN fordi godt design handler om at skabe både energirigtige og smukke løsninger. PREFAB PRODUCED fordi det minimerer omkostninger, materiale- og energiforbrug og sikrer kvalitet, levering og pris. Arkitekturen er enkel og klar i sit udtryk, og der ses at være et naturligt sammenhæng mellem byggesystemets idé og den arkitektoniske udformning. Projektet er bygget op om ideen om størst mulig færdiggørelsesgrad ved levering på byggepladsen og leveres derfor som et byggesystem af rumstore boksmoduler, med et breddemodul på 4,2 m og ca. 12,4 m langt. Boksene stabiliseres bl.a. af enten et præfabrikeret badeværelse eller et depot som placeres i midten af modulet. Enderne i boksmodulet af hele glaspartier med et modul med mobil sol-afskærmning udenpå samt adgangstrapper. Derudover er der mulighed for tilkøb af altaner. Det tilbudte projekt arbejder med dybe lejlighedsplaner, for både at sikre den bebyggelsesmæssige tæthed og den størst mulige fleksibilitet i boligindretningen. Det er gjort ved at boksmodulerne er udformet som åbne rum, kun opdelt af de stabiliserende badeværelser og depoter, men også den interne trappe er placeret midt i modulerne, hvilket både giver en stor fleksibilitet og stor overskuelighed i boligen. De tre etagers blokke udføres med ældre- og handicapvenlige et-plans boliger i stueetagen med toetagers boliger ovenpå, med adgang fra en udvendig trappe, mens de fire etagers blokke i gavlene udføres med to indflettede treetagers boliger ovenpå hinanden, hvor den øverste har adgang fra udvendig trappe, mens de mellemliggende boliger er udformet med en halvanden etagers bolig nederst og med en bolig i toethalvtplan øverst, hvor indgangen sker ad en udvendig trappe på 1. sal.

22 Bedømmelseskomiteens betænkning 21 Indretningsmæssigt virker planløsningerne overbevisende, med stor fleksibilitet, og på grund af badeværelset og depotets placering er det muligt at få lejlighederne til at fungere uden nødvendigvis at skulle etablere mange skillevægge. De skillevægge der evt. skal etableres er ikke store på grund af indretningen. Der er dog en type i toethalvt plan, der lider under to interne trapper, men det vurderes, at det ved en mindre bearbejdning af trappe og indgangsdørens placering er muligt at lave en fuldt ud tilfredsstillende indretning af boligen, der vil have sin egen attraktion. Der er mulighed for at tilkøbe ekstra badeværelse til de boliger, der har soveværelse i øverste plan, et større handicapvenligt badeværelse til de etplans boliger, altaner, terrasser og skure i terræn samt ekstra vinduer i gavle. Hvad angår udearealer foreslår teamet, at de private haver samles i større enheder og at hver bolig, med adgang fra terræn, kun får en mindre for- og baghave, som dels opfylder behovet for en terrasse, dels skaber en beskyttende bufferzone omkring boligen. De resterende havearealer samles i større felter, der som udgangspunkt er opdelt til hver bolig, det vil sige at alle boliger får mulighed for egen have som en nyttehave, men som kan lægges sammen til større haver og gives til de haveinteresserede. Denne løsning løser problemet med at boliger i flere plan med adgang fra 1. sal ikke har egen for- og baghave, samt skaber mulighed for et frodigt og varieret miljø af større og mindre haver. Byggeteknik og kvalitet Der arbejdes med rumstore boksmoduler, der giver mest mulig produktion på fabrik og mindst mulig byggeplads. Basismodulet er 4,2 m bredt og 12,4 m langt. Idet facader er rene glaspartier bruges bad og depot som afstivende elementer. Modulerne kan bygges i op til 4 etager. Systemet er baseret på dæk, -væg og tagelementer, der samles til fuldt færdige boksmoduler på fabrik. Badeværelser, der alle er indeliggende, beskrives som selvstændige moduler, der indbygges i boksmodulet. Der er god mulighed for lastnedføring og etablering af afstivende systemer og de tilbudte konstruktioner vurderes generelt at være velegnede. De store facadepartier i glas etableres i basis med indadgående franske altandør for vinduespudsning, samt franske altan, der let afmonteres ved tilkøb af altaner. Oplukkelige vinduer etableres med vende/kip funktion. Facaden afskærmes for indblik og solindfald/overophedning med udvendige mobilskærme (tilkøb). Randfundamenter og terrændæk støbes på stedet.

23 Bedømmelseskomiteens betænkning 22 Den tilbudte præfabrikerede badeværelsesløsning er ikke nærmere præciseret udover, at den opfylder kravene jf. byggeprogrammet. Grundmoduler for ydervægge og indvendige vægge er monteret med et lag gips, hvilket gør væggene sårbare. 2 lag gips er ønskeligt og skal indarbejdes i et videre forløb. Byggesystemet er udformet, så det overholder lavenergiklasse De store vinduesarealer udfyldes med tre-lags energi termoruder. Konceptet er overordnet beskrevet, men trods alt overbevisende. Mod en merpris på kr ,- pr. bolig (tilkøb af solceller og varmegenvinding på det varme brugsvand) kan byggesystemet overholde den forventede lavenergiklasse Det fremgår ikke klart, hvad de nævnte køkkenmuligheder omfatter af skabselementer m.v. I tegningsmaterialet er dele af køkkenerne tegnet med stiblede linjer, hvilket tolkes i retning, at det så ikke er omfattet af basisbyggesystemet. Det ligger dog fast, at byggeprogrammets mindstekrav overholdes. De tilbudte installationer og armaturer i øvrigt vurderes at overholde byggeprogrammets mindstekrav, inkl. ønsket om luft til luft varmepumper. Kompaktunitten i hver bolig er med varmepumpe, som henter varme fra ventilationsanlæggets afkastluft. Varmepumpen bruges til opvarmning af boligen med indblæsning og til opvarmning af brugsvand. Indblæsningsarmaturer er tilsyneladende placeret centralt i rummene ved teknikskakten, hvilket ikke bibringer den ønskede komfortventilation, der ellers kunne opnås ved at indblæse ved facader. Der er ikke medregnet back-up til varmeforsyningen i tilfælde af ekstraordinært kolde perioder. Varmesystemet vil skulle bearbejdes i et videre forløb. Tilbuddet indbefatter en udmærket beskrivelse for drift og vedligeholdelse, herunder levetider for de enkelte bygningsdele. Det vurderes, at de valgte materialer og konstruktioner har nem og enkel vedligeholdelse, og kan leve op til principlangtidsplan for udgifter til planlagt vedligeholdelse. Variationsmuligheder Det viste byggesystem tager udgangspunkt i et simpelt basissystem bestående af 4 basismoduler og 2 flexmoduler. Basismodul A, på ca. 52 m2 rummer bad, køkken, trappe (ved 2-plans boliger) samt teknikrum. Basismodul B, på ca. 52 m2 er installationsfrit opholdsmodul med fast depot. Basismodul C, på ca. 52 m2 opdelt med lejlighedsskel på tværs (store boliger, samt boliger i 3 plan). Basismodul D, på ca. 43 m2, svarende til basismodul B, men afkortet i længden og med indbygget terrasse (stuebolig). Flexmodul E, som basismodul A, men med skrå afskæring på ca. 6 grader. Flexmodul F, som basismodul B, men med skrå afskæring på ca. 6 grader.

24 Bedømmelseskomiteens betænkning 23 Alle boligtyper tager udgangspunkt i en simpel 2 plans grundbolig på ca. 104 m2, bestående af basismodul A og basismodul B på 1. sal. Boligerne på 84 og 124 m2 dannes tilsvarende ved, at den store bolig låner ca. 20 m2 fra naboboligen på 1. sal, der herved reduceres til 84 m2. Alle de tilbudte boliger i 2 og 3 plan er primært familieboliger, mens boliger i stueetagen i 1 plan er tænkt som ældreegnede eller til bevægelseshæmmede og andre med særligt behov. Flextyperne samles spejlvendt ryg mod ryg og skaber derved mulighed for at flexe bygningskroppen 12 grader. Denne vinkling kan tilpasses den enkle bebyggelse inden for 0 til 8 grader, hvilket er skaber mulighed for en markant bygningsmæssig variation (anvendt på Danmarksgrunden). For at opnå størst mulig frihed inden for modulbredden på 4,2 m, er samtlige boksmoduler i deres grundform udformet som åbne rum, kun opdelt af de faste installationer (bad, køkken og depot) samt den interne fordelingstrappe midt i modulet. Systemet lægger vægt på enkle og velbelyste rum med stor fleksibilitet, og rum der kan anvendes som man vil. Modulbredden på 4,2 m muliggør langsgående opdeling af alle boligarealer til 2 kamre med en let skillevæg, der fastføres i facadepartiernes dobbeltkarm. Fleksibiliteten omfatter også køkkenet, der kan indrettes som 3 forskellige typer længdekøkken, kabyskøkken eller vinkelkøkken. En del af køkkenet foreslås som mobilt køkkenbord, der muliggør flere indretningsmuligheder. Badeværelset er en enkel og regulær badekabine, indrettet efter byggeprogrammets krav. Til boliger over 100 m2 kan tilkøbes supplerende badeværelse på 1. sal. I 1 plans boligerne, hvor intern trappe ikke optager plads, kan badeværelset som tilkøb tilbydes udvidet og indrettet til kørestolsbrugere. Der peges på, at vinduespartier i fuld bredde, som de tilbudte, skaber bedre arealudnyttelse end traditionelle tykke ydervægge, svarende til mere end 2 m2 pr. boligboks. Basismodulet leveres med tag med let ensidigt fald, mens andre tagprofiler er mulige som tilkøb. Som tilkøb i øvrigt peges på ekstra badeværelse på 1. sal, større badeværelse i 1 plans boliger, udhæng i facade, træterrasser, haveskure, altaner, studios inkl. adgangstrapper og vinduer i gavl. Alle boliger tilbydes med indeliggende depotrum, således at det ikke umiddelbart er nødvendigt at tilkøbe haveskur for at opfylde krav om depot/pulterrum på 3 m2. I det hele taget et byggesystem med en meget høj grad af fleksibilitet og dermed mange variationsmuligheder.

25 Bedømmelseskomiteens betænkning 24 Forslag til disponering af Danmarksgrunden, Rødovre Forslaget følger lokalplanen. Boligerne opføres som 3 etages rækkehusblokke med 1 plans ældre og handicapegnede boliger i stueplan med adgang direkte til terræn, samt overliggende 2 plans rækkehuse med adgang via udvendige trapper. Grundens attraktive beliggenhed ved Vestvolden og Harestrup Å udnyttes i den overordnede disponering ved at placere parkeringspladserne mod syd og vest, med tilkørsel fra Brunevang, og ved at åbne det grønne rum mellem boligerne mod øst, mod Vestvoldens rekreative bånd. For at understøtte AlmenBolig+ princippet om at styrke det sociale liv omkring de fælles adgangsarealer, foreslås at vende adgangen til boligerne mod 2. ankomststræde, så der kan opstå et nært og aktivt naboskab i kontrast til de private haver. Hvor ankomststræderne udmunder i parkeringen langs Brunevang foreslås etableret små torve, som gennem et markant belægningsskift, markeres som shared space og samtidig dæmper hastigheden. Forslag til disponering af Irishaven, Egedal Forslaget følger den foreliggende lokalplan og programmets rammer. De nord-syd liggende rækkehusblokke danner en rummelig afslutning af den eksisterende gårdhavebebyggelse Smørum Gårdhuse, men bevarer dens kontakt med søen via stisystemet. Den mellemliggende havezone danner en grøn overgang og en bufferzone med mulighed for fællesaktiviteter. Adgang til boligerne sker fra østsiden, hvor adgangsstien forløber langs en let lund af højtstammede træer, der bevarer kigget mod søen. Forslag til disponering af Sundholm Syd, København Forslaget forholder sig helt til lokalplanen både i forhold til blokkenes placering og bebyggelsesgraden, der er således også tilbudt de ønskede m 2 bebyggelse, og dermed en rigtig god udnyttelse af grunden.

26 Bedømmelseskomiteens betænkning 25 De indeliggende depotrum er godt set i denne sammenhæng, idet der er meget dårlig plads i terræn til depotskure. Det vurderes, at påkrævede tilkøb, som følge af lokalplankravene (altaner, grønne tage m.v.), vil kunne holdes indenfor det skønnede tilkøbsbudget. Pris Pris på basisbyggesystem Prisen er uden forbehold kr ,00 kr. pr. m² ekskl. moms og rammer dermed targetprisen. Enhedspriser for variationsmuligheder og tilkøbsmuligheder En række relevante variations- og tilkøbsmuligheder vedr. tagudformning, facadebeklædning, terrasser, altaner, ovenlys- og gavlvinduer m.v. er tilbudt med rimelige priser og i omfang/kvalitet, der er realistiske for en videre bearbejdning af konkrete projekter. Der er ekstraordinært tilbudt en tilkøbsmulighed for et komplette individuelle 4 KW solcelleanlæg, der koster kr ,- ekskl. moms pr. bolig. (tilbagebetalingstid: ca år, garanti på anlægget: 20 år). Mange tilkøbsmuligheder. Prisniveauerne forekommer at være både rimelige og realistisk anvendelige for den videre bearbejdning af de konkrete projekter. Visse priser ligger dog i den dyrere ende. En billigere tilkøbsaltan som alternativ til den tilbudte forholdsvis dyre tilkøbsaltan kunne f.eks. være ønskelig.

27 Bedømmelseskomiteens betænkning 26 Depotskure i terræn er også forholdsvis dyre, men kan dog undgås med de indeliggende depotrum i Sundholm Syd. Det havde været ønskeligt med en tilkøbspris for grønne tage, da dette er påkrævet i Københavns Kommune. Tilkøbspriser på forskellige former for solafskærmninger kunne også være ønskelige. Rådgivning i fase 0 og 1 Rådgivning i fase 0+1 tilbydes samlet set for kr. 228,00 pr. m² ekskl. moms og er suverænt billigst blandt de 5 tilbudsgivere (targetprisen er kr. 450,00 pr. m² ekskl. moms). Det forekommer meget billigt og vækker en smule bekymring i forhold til, om tilbuddet indbefatter tilstrækkeligt tid til samarbejde, rådgivning og projektering i de indledende faser. Samarbejde Totalentrepriseteamets nøglepersoner Bred sammensætning med meget kompetente medarbejdere, god kontinuitet med gennemgående nøglepersoner fra start til slut. God ledelsesmæssig forankring på i styregruppen. Erfarne projektchefer og projektledere fra respektive firmaer.. Fagligt kompetent bemanding af projekteringsgrupperne og udførelsesgrupperne. Totalentrepriseteamets organisering Teamet demonstrerer både erfaring og god forståelse for den partneringlignende samarbejdsform. Der lægges god vægt kommunikation og samarbejde, procesplanlægning og byggelogistik med Lean- og Just-in-time-principper. Både hvad angår fabriksproduktion og produktion på byggepladsen. Det er kendetegnende, at der opereres med en række gennemgående personer fra styregruppeniveau til projekteringsgruppeniveau til sikring af kommunikation og erfaringsopsamling med henblik på bedst mulig koordinering af projekterne. De enkelte medarbejderes arbejds- og ansvarsområder er fint beskrevet i relation til rammeaftalen. Der er fint redegjort for ansvars- og samarbejdsrelationer mellem totalentreprenøren og byggesystemleverandøren (Roust Spær, Modulkoncept A/S).

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien)

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien) 3. september 2009 Bilag 1 til indstilling Boligpakke 1 - Støtte til nybyggeri af almene familie- og plejeboliger på Grøndalsvænge Allé - Redegørelse for projekt, arkitektur og planlægning. Sagsnr. 2009-291147

Læs mere

Skema A Almen Bolig + Ragnhildgade KBH

Skema A Almen Bolig + Ragnhildgade KBH Skema A Almen Bolig + Ragnhildgade KBH Set fra Rovsingsgade Dette forslag indeholder 3 almenbolig+ boliger udført som rækkehuse i 2 og 3 etager.rækkehuse i 3 etager opføres med 1-plans handicapvenlige

Læs mere

ARKADERNE 45 ALMENE BOLIGER I TINGBJERG

ARKADERNE 45 ALMENE BOLIGER I TINGBJERG ARKADERNE 45 ALMENE BOLIER I TINBJER 2 INDHOLDSFORTENELSE Side 3 Oversigt og beskrivelse Side 4 Oversigt blok 19 Side 5 Oversigt blok 20 Side6 Oversigt blok 21 Side 7 Lejlighedsplan type E Side 8 Lejlighedsplan

Læs mere

Nye boliger til leje i efteråret 2013

Nye boliger til leje i efteråret 2013 Nye boliger til leje i efteråret 2013 Lykkegårdshave 1-77 39 nye rækkehuse i udkanten af Kolding med ekstremt lave forbrugsudgifter Kontakt os: Telefon: 38 12 14 35 Email: Kolding@lejerbo.dk Pakhustorvet

Læs mere

Rolands Have. Ældre- og handicapegnede boliger

Rolands Have. Ældre- og handicapegnede boliger Rolands Have Ældre- og handicapegnede boliger Afdeling 921-0 Brøndby Boligselskab 22 2-værelses boliger i Brøndby klar til indflytning i efteråret 2015 Nygårds Plads 27, 1. 2605 Brøndby Telefon 3812 1353

Læs mere

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A).

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). Punkt 21. Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). 2012-43871. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Velkommen til Flintholmgård

Velkommen til Flintholmgård Flintholmgård 2 Velkommen til Flintholmgård din ramme om et aktivt byliv Flintholmgård er 42 anderledes familieboliger beliggende centralt på Frederiksberg i det nye bykvarter omkring Flintholm Station.

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

STRANDLODSHUS 93 moderne familieboliger

STRANDLODSHUS 93 moderne familieboliger STRADLODSHUS 93 moderne familieboliger 2. revideret udgave 10. oktober 2013 Strandlodhus Beliggende Lergravsvej 50 og 51A /, 19 og 59, matr. nr. 177, Sundbyøster, København Der tages forbehold for fejl

Læs mere

UDKAST 14.10.2010 125 NYE BILLIGE LEJEBOLIGER ALMEN BOLIG+ FAMILIEBOLIGER AFDELING LANGHUSENE MELLEMVANGSVEJ 1-120, HVIDOVRE

UDKAST 14.10.2010 125 NYE BILLIGE LEJEBOLIGER ALMEN BOLIG+ FAMILIEBOLIGER AFDELING LANGHUSENE MELLEMVANGSVEJ 1-120, HVIDOVRE ALMEN BOLIG+ FAMILIEBOLIGER AFDELING LANGHUSENE 125 NYE BILLIGE LEJEBOLIGER AlmenBolig+ 1 MELLEMVANGSVEJ 1-120, HVIDOVRE UDKAST 14.10.2010 3 Bag om AlmenBolig+ konceptet 4 Området 5 Bebyggelsen 6 Situationsplan

Læs mere

REV 22.02.2012. AlmenBolig+ Myndighedsprojekt - Birkedommervej, København

REV 22.02.2012. AlmenBolig+ Myndighedsprojekt - Birkedommervej, København REV 22.02.2012 AlmenBolig+ yndighedsprojekt - Birkedommervej, København 3B - KAB - ALEN BOLIG+ ATR. NR. 1288 UTTERSLEV TEA SCANDI BYG ONV ARKITEKTER 01.10.2011 Birkedommervej AlmenBolig+ matr nr 1288 Utterslev,

Læs mere

STRANDLODSHUS 93 moderne familieboliger

STRANDLODSHUS 93 moderne familieboliger STRANDLODSHUS 93 moderne familieboliger 4. revideret udgave 21. maj 2014 Strandlodhus Beliggende Lergravsvej 50 og 51A /Strandlodsvej 17, 19 og 59, matr. nr. 177, Sundbyøster, København Der tages forbehold

Læs mere

ALMENBOLIG + SUNDBYGANG ALMENE FAMILIEBOLIGER Marts 2013. Almen+ Sundbygård FAMILIEBOLIGER København S, Sundbygårdsvej 41-135

ALMENBOLIG + SUNDBYGANG ALMENE FAMILIEBOLIGER Marts 2013. Almen+ Sundbygård FAMILIEBOLIGER København S, Sundbygårdsvej 41-135 ALMENBOLIG + SUNDBYGANG ALMENE FAMILIEBOLIGER Marts 2013 Almen+ FAMILIEBOLIGER København S, svej 41-135 BYGHERRE: BYGGEFORETNINGSFØRER BYGHERRERÅDGIVER UDLEJNING Herlev Boligselskab v/ KAB Vester Voldgade

Læs mere

Tilpasning mellem 85 og 125

Tilpasning mellem 85 og 125 30.06.2009 Tilpasning mellem 85 og 125 m 2 AlmenBolig+ Udbud af rammeaftale 1 Bedømmelseskomitéens betænkning Bedømmelseskomiteens betænkning 1 INDHOLDSFORTEGNELSE BEDØMMELSESKOMITEEN... 2 Bedømmelseskomitéen...

Læs mere

Byggesystemet et boligkoncept i rumstore træelementer 1 til 3 etager

Byggesystemet et boligkoncept i rumstore træelementer 1 til 3 etager stairs Byggesystemet et boligkoncept i rumstore træelementer 1 til 3 etager KAB Boligforeningen 3B Domea Almen Bolig + Rammeaftale 1 variationer Scandibyg a/s ONV Arkitekter Bascon A/S Ellehauge & Kildemoes

Læs mere

Projektet er beliggende på ejendommen matr.nr. 5457, Udenbys Klædebo Kvarter og er omfattet af lokalplan 423 Ragnhildgade Vest.

Projektet er beliggende på ejendommen matr.nr. 5457, Udenbys Klædebo Kvarter og er omfattet af lokalplan 423 Ragnhildgade Vest. Teknik- og Miljøforvaltningen Støttet Byggeri NOTAT 29. september 2010 Bilag 1 til indstilling 'Boligpakke 1' - Støtte til nybyggeri af familie- og plejeboliger på Ragnhildgade - Redegørelse for projekt,

Læs mere

VARBERGPARKEN - VARBERGVEJ 63 6100 HADERSLEV AFD. 27 - BLOK 4, 5, 6 OG 7 TOTALRENOVERING.

VARBERGPARKEN - VARBERGVEJ 63 6100 HADERSLEV AFD. 27 - BLOK 4, 5, 6 OG 7 TOTALRENOVERING. Arkitektfirmaet C. F. Møller HADERSLEV ANDELS BOLIGFORENING VARBERGPARKEN - VARBERGVEJ 63 6100 HADERSLEV AFD. 27 - BLOK 4, 5, 6 OG 7 TOTALRENOVERING. TILLÆGSBLAD NR. 01 ARKITEKT Udbud: Tillæg til udbudsmateriale

Læs mere

22 nyopførte rækkehuse til salg & udlejning

22 nyopførte rækkehuse til salg & udlejning 22 nyopførte rækkehuse til salg & udlejning Trankær Mosevej 31-73, 8310 Tranbjerg Etape 1 - Salg Fakta Type A: Antal Boligareal Grundareal Carport Udhus Indflytning Energimærke Pris 7 stk. 136 m2 min. 200

Læs mere

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10 78 lejeboliger på Birkholm Historie Sluseholmen i Sydhavnen er oprindelig anlagt som et sluseanlæg af Københavns Havnevæsen

Læs mere

Almen+ Sundbygård FAMILIEBOLIGER København S, Sundbygårdsvej 41-135

Almen+ Sundbygård FAMILIEBOLIGER København S, Sundbygårdsvej 41-135 ALMENBOLIG + SUNDBYGÅRD ALMENE FAMILIEBOLIGER Maj 2015 Almen+ FAMILIEBOLIGER København S, svej 41-135 1 BYGHERRE: BYGGEFORETNINGSFØRER BYGHERRERÅDGIVER UDLEJNING Herlev Boligselskab v/ KAB Vester Voldgade

Læs mere

SENIORBOFÆLLESSKAB I FARUM MIDTPUNKT. Furesø Boligselskab

SENIORBOFÆLLESSKAB I FARUM MIDTPUNKT. Furesø Boligselskab SENIORBOFÆLLESSKAB I FARUM MIDTPUNKT Furesø Boligselskab Indholdsfortegnelse Krak-kort side 3 Beskrivelse af bebyggelsen, friarealer og bydelen side 4-5 Situationsplan side 6 Materialer og udstyr side

Læs mere

SVANEPUNKTET. Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab

SVANEPUNKTET. Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab SVANEPUNKTET Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab Indholdsfortegnelse Krak-kort side 3 Beskrivelse af bebyggelsen, friarealer og bydelen side 4-5

Læs mere

Fasanvangen. Lækre rækkehuse i Ishøj

Fasanvangen. Lækre rækkehuse i Ishøj Fasanvangen Lækre rækkehuse i Ishøj Afdeling 957-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam 1 18 moderne, energivenlige rækkehuse med egen have og sydvendt altan Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012

Læs mere

BILAG 1 ALMENBOLIG+ 2013

BILAG 1 ALMENBOLIG+ 2013 BILAG 1 ALMENBOLIG+ 2013 INDHOLD: BAGGRUND OG PLACERING S.2 ARENAKVARTERET S. 3-5 NORDREFÆLLEDKVARTERET S. 6 PARKKVARTERET S. 7 SKOVKVARTERET S. 8 KLØVERBLADSGADE S. 9-11 ØKONOMI S. 12 BYGGESYSTEM OG BOLIGTYPER

Læs mere

TUSINDFRYD - BÆREDYGTIGE BOLIGER AFD. 62 - GØDVAD ENGE

TUSINDFRYD - BÆREDYGTIGE BOLIGER AFD. 62 - GØDVAD ENGE TUSINDFRYD - BÆREDYGTIGE BOLIGER AFD. 62 - GØDVAD ENGE TUSINDFRYD - AFD. 62 GØDVAD ENGE Boligerne i Gødvad Enge, i Silkeborg, indgår i en ny bydel i vandbalance. Det har for Arbejdernes Byggeforening været

Læs mere

Unikaplan. - 2 plan serien

Unikaplan. - 2 plan serien Unikaplan - 2 plan serien 84 Skråner jeres byggegrund? - Så er løsningen her: UnikaPlan serien 2 plan for indbygning til skrånende grunde er et spændende bekendtskab. Den moderne arkitektur står i stærk

Læs mere

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by: SIDE 1 AF 51 Adresse: Knasten 84 Postnr./by: 9260 Gistrup BBR-nr.: 851-551581-001 Energikonsulent: Jørgen Stengaard-Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

ALBERTSLUND VEST TEMAGRUPPE BOLIG MØDE 7. APRIL 2014 NOTAT 1. MØDE I TEMAGRUPPEN BOLIG EGELUNDSKOLEN DEN 7. APRIL 2014 KL. 17.00 20.

ALBERTSLUND VEST TEMAGRUPPE BOLIG MØDE 7. APRIL 2014 NOTAT 1. MØDE I TEMAGRUPPEN BOLIG EGELUNDSKOLEN DEN 7. APRIL 2014 KL. 17.00 20. 1. MØDE I TEMAGRUPPEN BOLIG EGELUNDSKOLEN DEN 7. APRIL 2014 KL. 17.00 20.45 KORT OM TEMAGRUPPEN OG MØDETS FORM OG FORMÅL Temagruppen består af 99 beboere i Albertslund Vest, der tilmeldte sig gruppen på

Læs mere

Nye boliger til leje i efteråret 2015

Nye boliger til leje i efteråret 2015 Nye boliger til leje i efteråret 2015 Vejlevej 4A-L Kontakt os! Lejerbo udvider byggeriet på Vejlevej med endnu flere lækre boliger! Har du drømt om, at bo tæt på grønne områder og alligevel bo centralt?

Læs mere

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS Vi er ikke et typehusfirma men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS VELKOMMEN TIL ALBOHUS Hvilken type er du? Der er mange nødvendige valg at træffe, før man påbegynder et

Læs mere

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER PRÆSENTATION Præstøvej 65, 4700 Næstved Ejendommen Præstøvej 65 i Næstved, som oprindeligt i 1976 er bygget som hjem for nonner af Skt. Elisabeth

Læs mere

Egedal Boligselskab ved. SKIBSTEDGAARD ALMENE FAMILIEBOLIGER Veksø Veksø Bygade 17 August 2014

Egedal Boligselskab ved. SKIBSTEDGAARD ALMENE FAMILIEBOLIGER Veksø Veksø Bygade 17 August 2014 Egedal Boligselskab ved SKIBSTEDGAARD ALMENE FAMILIEBOLIGER Veksø Veksø Bygade 17 August 2014 UDLEJNING KAB, udlejningsområdet Vester Voldgade 17 1552 København V telefon: 33 63 10 00 udlejningen@kab-bolig.dk

Læs mere

SVANEPUNKTET. Plejeboliger Furesø Boligselskab

SVANEPUNKTET. Plejeboliger Furesø Boligselskab SVAEPUKTET Plejeboliger Furesø Boligselskab Indholdsfortegnelse Krak-kort side 3 Beskrivelse af bebyggelsen, friarealer og bydelen side 4-5 Situationsplan side 6 Materialer og udstyr side 7-8 Oversigt

Læs mere

Side 1 DOMI ADMINISTRATION TORNØEGADE 12 8300 ODDER TLF 70 27 97 97 WWW.AABODDER.DK DATO: 09.12.2011

Side 1 DOMI ADMINISTRATION TORNØEGADE 12 8300 ODDER TLF 70 27 97 97 WWW.AABODDER.DK DATO: 09.12.2011 Side 1 1 2 3 4 Bebyggelsen er beliggende ved Vestergade, et stenkast fra vandet og i tæt forbindelse med den omkringliggende natur. Bebyggelsesplanen er disponeret som en vifte bestående af 4 nye bygninger

Læs mere

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser VELKOMMEN TIL HESTESKOEN Hesteskoen er tegnet af Årstiderne Arkitekter og opføres, som en 5-11 etagers bebyggelse i de skønneste naturomgivelser. Byggeriet

Læs mere

Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales

Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales 1 2 3 Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales nærmere i tæt samarbejde mellem Domea og kommunen. Ved denne fordeling,

Læs mere

FLADSTRANDSPARKEN. - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse

FLADSTRANDSPARKEN. - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse FLADSTRANDSPARKEN - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse Fladstrandsparken De 84 miljø- og energirigtige familieboliger er opført i en arkitektur, der i sin stilrene enkelthed spiller flot sammen med

Læs mere

STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ REV STARTBO

STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ REV STARTBO STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ REV 29-09-2017 STARTBO BYGGEGRUNDEN Beskrivelse af arkitektur Vores teams forslag og hovedgreb tager udgangspunkt i det, som er beskrevet i Startbos idéoplæg: Startbo-konceptet

Læs mere

NYE ANDELS- OG EJERLEJLIGHEDER TÆT PÅ KØGE CENTRUM KONGSBERG PARK

NYE ANDELS- OG EJERLEJLIGHEDER TÆT PÅ KØGE CENTRUM KONGSBERG PARK NYE ANDELS- OG EJERLEJLIGHEDER TÆT PÅ KØGE CENTRUM KONGSBERG PARK En helt ny grøn oase i det sydlige Køge www.kongsbergpark.dk Materialebeskrivelse Projektudvikling: Kortfattet beskrivelse af arkitektur

Læs mere

Passivhus - et eksempel fra Frederikssund. til KOMFORT HUS standard. Renovering af etageejendomme

Passivhus - et eksempel fra Frederikssund. til KOMFORT HUS standard. Renovering af etageejendomme Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del Bilag 185 Offentligt Renovering af etageejendomme til KOMFORT HUS standard Passivhus et eksempel fra Frederikssund Domea Boligforeningen Rosenvænget

Læs mere

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Sluseholmen karré O Dispensation fra tillæg 3 til lokalplan nr. 310 i forbindelse med nybyggeri på Sluseholmen. Marts 2014 sluseholmen sluseanlæg SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Motocrossbane Københavns

Læs mere

Små og billige boliger med perspektiv. Attraktive boliger til flygtninge og andre med lav betalingsevne

Små og billige boliger med perspektiv. Attraktive boliger til flygtninge og andre med lav betalingsevne Små og billige boliger med perspektiv Attraktive boliger til flygtninge og andre med lav betalingsevne SMÅ OG BILLIGE BOLIGER MED PERSPEKTIV Attraktive boliger til flygtninge og andre med lav betalingsevne

Læs mere

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 TobaksBYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 Tobaksbyen//23. April 2015//skala arkitekter 2 Identitet, Tæthed & Variation Fremtidens Tobaksbyen er placeret i et dynamisk felt mellem villakvarterer, industri/erhverv

Læs mere

STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN STARTBO STARTBO STARTBO

STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN STARTBO STARTBO STARTBO STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN 1-11-2017 STARTBO STARTBO STARTBO BYGGEGRUNDEN Beskrivelse af arkitektur Vores teams forslag og hovedgreb tager udgangspunkt i det, som er beskrevet i Startbos idéoplæg: Startbo-konceptet

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

Ørum Torv. Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012

Ørum Torv. Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012 Ørum Torv Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012 s 2 Ørum Torv Skole Randers Viborg Ørum Torv Ørum Torv Boligselskabet Sct. Jørgen har udviklet Ørum Torv med hensigten om at skabe

Læs mere

ALMENBOLIG + SUNDBYVANG ALMENE FAMILIEBOLIGER Oktober 2014. AlmenBolig+ Sundbyvang 27 FAMILIEBOLIGER København S, Løvstikkevej

ALMENBOLIG + SUNDBYVANG ALMENE FAMILIEBOLIGER Oktober 2014. AlmenBolig+ Sundbyvang 27 FAMILIEBOLIGER København S, Løvstikkevej ALMENBOLIG + SUNBYVANG ALMENE FAMILIEBOLIGER Oktober 2014 27 FAMILIEBOLIGER København S, Løvstikkevej BYGHERRE: BYGGEFORETNINGSFØRER BYGHERRERÅGIVER ULEJNING Herlev Boligselskab v/ KAB Vester Voldgade

Læs mere

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen.

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Vejen den 10-05-2012 Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Ansøgning om dispensation iht. Lokalplan

Læs mere

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS Lautrup & Lyngsø opfører gennemarbejdede kvalitetshuse med fokus på form, funktion, fornyelse og fornuftige priser LAUTRUPOGLYNGSOE.DK

Læs mere

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG 18.06.2015 Sagsnr. 15.5526 20 m K 17,5 K 18 K 19 K 17,5 K 19 K 16,5 MATRIKEL OG BYGGELINJER BYGNINGSHØJDER OG KOTER ANKOMST TIL GRUNDEN

Læs mere

NYT PLEJEBOLIGCENTER RUDE HAVVEJ, ODDER

NYT PLEJEBOLIGCENTER RUDE HAVVEJ, ODDER NYT PLEJEBOLIGCENTER RUDE HAVVEJ, ODDER Byg ikke boliger beregnet til svage, ulykkelige menneskers udgrænsede, elendige overlevelse; byg for mennesker der har sans for og overskud til skønhed. Nogle af

Læs mere

Ryesgade 2A-2M. 35 nye boliger til leje i Horsens

Ryesgade 2A-2M. 35 nye boliger til leje i Horsens Ryesgade 2A-2M 35 nye boliger til leje i Horsens Afdeling 952-0 Lejerbo Horsens Regionskontor Kolding 35 boliger i 4 etager med både altaner og fælles tagterrasse. Pakhustorvet 4 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter munke mose k arré s d e o d e n s e - v e j l e & h f+v u c f y n 28.09.2015 Velkommen til projektet om bygningerne beliggende på Munke Mose Allé og Hunderupvej i Odense. Efter mere end 100 år som undervisningsinstitution

Læs mere

Firmapræsentation og referencer

Firmapræsentation og referencer Firmapræsentation og referencer ALGREEN ARKITEKTER Sænevej 4 3770 Allinge T: 56483003/2169 9101 E: kontakt@algreenarkitekter.dk Cvr 21 83 55 79 www.algreenarkitekter.dk Algreen Arkitekter er etableret

Læs mere

Søby Park. 20 Boliger i Nørre Søby Højslev Boligselskab Afdeling 09

Søby Park. 20 Boliger i Nørre Søby Højslev Boligselskab Afdeling 09 Søby Park 20 Boliger i Nørre Søby Højslev Boligselskab Afdeling 09 Byggeforretningsfører: Boligkontoret Danmark Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 1. Februar 2012 s 2 søby park Søby Park Børnehave Skole

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Rækkehusbebyggelsen Musvitten Jægerbuen i Ishøj. Dato: 01.02.2016. PAB Afdeling 22. Udlejningsmateriale

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Rækkehusbebyggelsen Musvitten Jægerbuen i Ishøj. Dato: 01.02.2016. PAB Afdeling 22. Udlejningsmateriale Postfunktionærernes Andels-Boligforening Rækkehusbebyggelsen Musvitten Jægerbuen i Ishøj Dato: 01.02.2016 PAB Afdeling 22 Udlejningsmateriale Ishøj er en moderne kommune i vækst. I dag er der omkring 21.000

Læs mere

Helleborg 21 moderniserede boliger i Brønshøj. September 2015

Helleborg 21 moderniserede boliger i Brønshøj. September 2015 Helleborg 2 moderniserede boliger i Brønshøj September 205 Indholdsfortegnelse 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 6 7 8 9 20 Kort over området Velkommen til Helleborg Situationsplan Materialer og udstyr Boligtyper

Læs mere

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen Informationsmateriale til ekstraordinære afdelingsmøder november 2015 1 NAVNE OG BEGREBER MØDEDATOER HP4: HelhedsPlan del 4 også navnet på hele projektet med

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958.

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958. Punkt 7. Hasseris Boligselskab - Grønnegården (afd. 5) Stationsmestervej 6-122 og Dyrskuevej 13-51 - 492 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel og huslejestøtte -

Læs mere

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 9 Forslag til ændringer På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen 5 præcisering af fordeling

Læs mere

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN HILLERØD SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød AFTENENS PROGRAM : Velkommen Siden sidst Overblik - helhedsplan

Læs mere

Energimærke. Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by: SIDE 1 AF 50 Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by: 9000 Aalborg BBR-nr.: 851-568891-001 Energikonsulent: Steen Balslev-Olesen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1 S. 1 PARKERING PÅ TERRÆN UD IND PARKERING PÅ TERRÆN _MÅLSÆTNING ÅBENHED Det nye parkeringshus for skal være rummelig med god plads og med et godt overblik, så bygningen kommer til at fremstå som et attraktivt

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 7.900 kwh fjernvarme

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 7.900 kwh fjernvarme SIDE 1 AF 9 Adresse: Bangsboparken 5 Postnr./by: 8541 Skødstrup BBR-nr.: 751-966482-001 Energikonsulent: André Enemærke Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED

lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED LEJLIGHEDER MED UDSIGT. januar 06 indledning Området Susåen er skabt i istiden for ca. 000 år siden, og den har siden middelalderen haft betydning som transportvej

Læs mere

Boligselskabet Domea København, Følager

Boligselskabet Domea København, Følager Boligselskabet Domea København, Følager 46 eksklusive lejligheder i størrelsen 59-115 m² beliggende i Valby Udlejning og administration Læs mere på www.domea.dk 76 64 64 64 Levende og dynamisk bymiljø

Læs mere

SITUATIONSPLAN Mål 1:250 Hjulmand & Kaptain 28. januar 2010

SITUATIONSPLAN Mål 1:250 Hjulmand & Kaptain 28. januar 2010 Hjulmand & Kaptain 28. januar 2010 S I T UAT I O N S P L A N Mål 1:250 Hjulmand & Kaptain 28. januar 2010 Nyt domicil for Advokatfirmaet Hjulmand & Kaptain i Hjørring. Kim Utzon Arkitekter Januar 2010

Læs mere

Boligselskabet Domea København Ved Kanalen. 50 nye super lavenergiboliger i størrelsen 65-115 m 2 beliggende i Ørestad Syd

Boligselskabet Domea København Ved Kanalen. 50 nye super lavenergiboliger i størrelsen 65-115 m 2 beliggende i Ørestad Syd oligselskabet omea København 50 nye super lavenergiboliger i størrelsen 65-115 m 2 beliggende i Ørestad Syd oligselskabet omea København YGGLSN omea Københavns 50 almene familieboliger er placeret på hjørnet

Læs mere

Hegels Minde. Nye familieboliger i Fredensborg. 10 nyrenoverede familieboliger med hver deres unikke charme

Hegels Minde. Nye familieboliger i Fredensborg. 10 nyrenoverede familieboliger med hver deres unikke charme Hegels Minde Nye familieboliger i Fredensborg 10 nyrenoverede familieboliger med hver deres unikke charme Afdeling 747-0 Lejerbo Fredensborg Udlejningsteam 2 Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon

Læs mere

BR08 betydning for byggeriet Den praktiske konsekvens af BR08 for byggeriet

BR08 betydning for byggeriet Den praktiske konsekvens af BR08 for byggeriet BR08 betydning for byggeriet Den praktiske konsekvens af BR08 for byggeriet Dansk Betonforening - IDA Ingeniørhuset Onsdag den 12. marts 2008 Mikael Mortensen Bygningsreglement 2008 Sammenskrivning af

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Honnørkajen 1 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-011978 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF. Model 2 - december 2008

SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF. Model 2 - december 2008 BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND Model 2 - december 2008 Forundersøgelse vedr. etablering af Sundhedshus i Dronninglund Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 0.

Læs mere

Cirkelhuset Familieboliger i Køge

Cirkelhuset Familieboliger i Køge Cirkelhuset Familieboliger i Køge 130 boliger i op til 7 plan Afdeling 914-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10 Bygges i samarbejde med: Cirkelhuset

Læs mere

Velkommen til etapemøde! 21-01-2014 LÆNGEHUSENE AFD.42 ETAPE 1 (LØGET CENTER 1-67) 1

Velkommen til etapemøde! 21-01-2014 LÆNGEHUSENE AFD.42 ETAPE 1 (LØGET CENTER 1-67) 1 Velkommen til etapemøde! 1 Arbejder på Længehusene Etape 1, afd. 42! Facader og tagrenovering - Alle længehuse får nye vinduer med udvendig overflade i aluminium (nemt at vedligeholde) og nye døre - Nyt

Læs mere

AABYEN, VEJLE. Eksklusive lejligheder ved Vejle å

AABYEN, VEJLE. Eksklusive lejligheder ved Vejle å AABYEN, VEJLE Eksklusive lejligheder ved Vejle å BELIGGENHEDSPLAN Bebyggelsen kaldes Aabyen og består af 5 tårne Tårn 1 og 4 er opført af privat bygherre Domea opfører tårn 3. Tårn 3 består af 60 lejligheder

Læs mere

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering]

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] BOKA GROUP RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] RING 3 OFFICEPARK - EKSPLOSIV UDVIKLING AF ERHVERVSOMRÅDE Ring 3 OfficePark er et område af et så stort omfang, at det

Læs mere

MATERIALEBESKRIVELSE. 9 Ejerboliger Sofiendal Enge, Aalborg

MATERIALEBESKRIVELSE. 9 Ejerboliger Sofiendal Enge, Aalborg MATERIALEBESKRIVELSE 9 Ejerboliger Sofiendal Enge, Aalborg GENERELT OM PROCEDURE M.V. På de næste sider kan du læse om boligens konstruktioner, de materialer som indgår i boligen, og ikke mindst om de

Læs mere

Bo42 Afdeling 3 Tilstandsrapport 2015

Bo42 Afdeling 3 Tilstandsrapport 2015 Bo42 Afdeling 3 Tilstandsrapport 215 Afdeling 3 Byvangen 26-4 & 23-33 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger om tilstandsrapport side 3 Større renoveringsopgaver side 5 Anvendelsesbudget side 8 Udarbejdet:

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa. Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088. www.zeni.dk

ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa. Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088. www.zeni.dk ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088 www.zeni.dk ZENI arkitekter A/S (tidligere Aaskov & Østergård A/S) ZENI arkitekter udfører arkitekt- og totalrådgivningsopgaver

Læs mere

Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2

Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2 Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2 sbs rådgivning september 2015 Indholdsfortegnelse 01. Formål... 2 02. Ejendomsoplysninger... 3 03. Konklusion... 4 04. Generel information om ejendommen...

Læs mere

Skannet NK: 12-01-2016

Skannet NK: 12-01-2016 Skannet NK: 12-01-2016 KASERNEN 72 moderne boliger på Næstved Kaserne beliggende ved Gardehusarvej Forslag til bebyggelsesplan, boligtyper og inspiration til boligerne September 2015 I N E T B O L I G

Læs mere

www.vindebakke.dk TLF: 97 52 29 00 TLF: 97 52 52 44

www.vindebakke.dk TLF: 97 52 29 00 TLF: 97 52 52 44 www.vindebakke.dk TLF: 97 52 29 00 TLF: 97 52 52 44 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Beskrivelse af område 3 Brochure med lavenergiboliger 4 Beskrivelse af boliger 5 Boligtyper 6 Facader 8 Visualisering

Læs mere

Temadag Horsens d. 19. maj 2010

Temadag Horsens d. 19. maj 2010 Temadag Horsens d. 19. maj 2010 Hvem er Scandi Byg a/s Scandi Bygs kompetencer Scandi Bygs baggrund for deltagelse i AlmenBolig+ konceptet Rammeaftale 1 Industrielt fremstillet byggeri hvorfor? Kvalitet

Læs mere

VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE FOR BLOK B5. SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød. Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød

VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE FOR BLOK B5. SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød. Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE FOR BLOK B5 Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød DEN 2. DECEMBER 2015 1 DAGSORDEN 1. Tidsplan for nr. 131 og 137 2. Tidsplan

Læs mere

- dit unikke byggekoncept LOGISTIKPARKEN

- dit unikke byggekoncept LOGISTIKPARKEN - dit unikke byggekoncept LOGISTIKPARKEN Fakta om Logistikparken Projekt: Lagerbygninger, terminaler og administrationsbyggeri Bebygget areal: Total: 106.000 m 2,, heraf 5000 m 2 kontorer 101.000 m 2 lager

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0036275 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde) 11. april 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0036275 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde) 11. april 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0036275 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde) 11. april 2014 K E N D E L S E Sigma Entreprise A/S (selv) mod Rudersdal Kommune (cand.merc.jur. Peter Dann Jørgensen)

Læs mere

Teglværkskrogen. Nye, lækre boliger i Asnæs. Afdeling og Lejerbo Holbæk Regionskontor Holbæk Kasernevej Holbæk Telefon

Teglværkskrogen. Nye, lækre boliger i Asnæs. Afdeling og Lejerbo Holbæk Regionskontor Holbæk Kasernevej Holbæk Telefon Teglværkskrogen Nye, lækre boliger i Asnæs 12 familieboliger og 6 ungdomsboliger centralt i Asnæs Afdeling 1225-0 og 1225-1 Lejerbo Holbæk Regionskontor Holbæk Kasernevej 75 4300 Holbæk Telefon 7012 1310

Læs mere

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer I medfør af 113 og 160 i lov om almene boliger m.v., 25, stk.

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD ENERGIRENOVERING OG OMBYGNING AF BOLIGFLØJEN FRA 33 UTIDSSVARENDE VÆRELSER TIL 24 MODERNE ALMENE BOLIGER I forbindelse med omdannelsen af Nybrogård Botilbud fra utidssvarende

Læs mere

Tilpasning mellem 85 og 125

Tilpasning mellem 85 og 125 Maj 2014 Tilpasning mellem 85 og 125 m 2 AlmenBolig+ Tømmergården, Jyllinge Bedømmelseskomiteens betænkning Bedømmelseskomiteens betænkning 1 INDHOLDSFORTEGNELSE GENERELLE BEMÆRKNINGER... 2 TILBUDSGIVERE...

Læs mere

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Etape 1, den 18. maj 2015

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Etape 1, den 18. maj 2015 Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Etape 1, den 18. maj 2015 DAGSORDEN 1. Velkommen v/ Marianne Salomonsen 2. Valg af dirigent 3. Gennemførelse af renoveringen - Beboerkoordinator v/ Annette

Læs mere

Stenløse Syd. 65 lavenergiboliger

Stenløse Syd. 65 lavenergiboliger Stenløse Syd 65 lavenergiboliger Velkommen til Stenløse Syd nye, moderne lavenergiboliger Stenløse Syd er Stenløse-Ølstykke Boligforenings seneste boligafdeling i en helt ny bydel af samme navn. Boligerne

Læs mere

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 8, den 9. december 2015

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 8, den 9. december 2015 Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 8, den 9. december 2015 DAGSORDEN 1. Velkommen og valg af dirigent 2. Tidsplan 3. Gennemførelse af renoveringen Gennemgang af arbejderne vedr. badeværelser,

Læs mere

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: SIDE 1 AF 56 Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: 2720 Vanløse BBR-nr.: 101-361047-001 Energikonsulent: Jacob Wibroe Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 3250 kwh Fjernvarme, 235 kwh el. 3 64 m³ vand 2240 kr. 17720 kr. 7.

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 3250 kwh Fjernvarme, 235 kwh el. 3 64 m³ vand 2240 kr. 17720 kr. 7. SIDE 1 AF 9 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Marius Simonsens Vej 5 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 8200 Århus N BBR-nr.: 751-043791 Energikonsulent: Knud C. Sandager Programversion: EK-Pro,

Læs mere

gs arkitekter m.a.a. Ombygning af hotel Kongens Ege til eksklusive boliger.

gs arkitekter m.a.a. Ombygning af hotel Kongens Ege til eksklusive boliger. gs arkitekter m.a.a. Kildegårdsvej 7, Ravnholt 8310 Tranbjerg J Ombygning af hotel Kongens Ege til eksklusive boliger. Bygningerne som udgør hotel Kongens Ege har en helt enestående beliggenhed i Randers

Læs mere

PLUMS GÅRD. Moderne boliger midt i Assens BOLIGER VI LEVER I

PLUMS GÅRD. Moderne boliger midt i Assens BOLIGER VI LEVER I PLUMS BOLIGER VI LEVER I GÅRD Moderne boliger midt i Assens Nyt spændende boligområde midt i Assens FAB bygger 55 moderne lejligheder ved træ laden i Plums Gård. Tæt på gågade / sivegade og i gåafstand

Læs mere

Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV

Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen 71-108 m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV Læs mere om boligerne på www.domea.dk/falbe-parken Boligselskabet Domea Randers

Læs mere

STARTBO STARTBO NÆSTVED

STARTBO STARTBO NÆSTVED STARTBO STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ 19-05-2017 BYGGEGRUNDEN Beskrivelse af arkitektur Vores teams forslag og hovedgreb tager udgangspunkt i det, som er beskrevet i Startbos idéoplæg: Startbo-konceptet er

Læs mere