Rapport vedr. forløbet Innovative medborgere og bæredygtighedsagenter (IMB)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport vedr. forløbet Innovative medborgere og bæredygtighedsagenter (IMB)"

Transkript

1 Rapport vedr. forløbet Innovative medborgere og bæredygtighedsagenter (IMB) Overordnet: Projektet blev gennemført i perioden marts-juni Dog ændredes tidsplanen en smule, således at forberedelsesfasen blev længere end forventet. Dette skyldes hovedsageligt, at vi oplevede, at organisationen Heartland Festival ikke var helt klar til at tage de nødvendige beslutninger allerede i marts måned. Endvidere blev der tilmeldt færre elever end forventet til forløbet bæredygtighedsagenter. Beskrivelse af projektet: Formålet med projekt IMB er at udvikle og afprøve et læringsforløb, der kan udvikle højskoleelevers evner indenfor innovation i forhold til bæredygtighed og medborgerskab. Det er det overordnede ønske, at eleverne ser sig selv som agenter, der har opnået kompetencer, som kan bæres videre efter endt højskoleophold, og som kan bidrage til et bæredygtigt og innovativt outreach lokalt og globalt. Endvidere forventes det, at projektet kan fungere som en form for efteruddannelse af højskolens lærere, med det formål at lærerne i fremtiden kunne være i stand til at udvikle læringsforløb med innovation og bæredygtig udvikling som sigte. Deltagere: Succeskriteriet var at ca. 50% af skolens elever deltog i projektet, hvilket lige knap blev opnået, da i alt 49 elever deltog, hvilket udgjorde ca. 45% af elevgruppen. Ud af de 49 deltage, arbejdede ca. 20% med bæredygtighed bl.a. vha. nudging, og de resterende med innovative medborgere bl.a. vha. af performative virkemidler og interaktive installationer og aktiviteter. Resultatet betragtes som tilfredsstillende. Læringsforløb: Gennem ugerne blev der udviklet 2 forskellige læringsforløb. Et for bæredygtighed og et for innovative medborgere. Oversigterne ses nedenfor. Oversigterne er meget overordnede, da eleverne arbejdede med mange forskellige projekter i grupper. Nogle af resultaterne kan ses i bilagene nedenfor og andre kan ses i den medfølgende dokumentarfilm, der også indgår som en del af evalueringen/afrapporteringen.

2 Lektionsplan bæredygtighed Udarbejdet i samarbejde med konsulent Morten Ploug Henriksen. Læringsforløb for bæredygtighed vedr. Oure Højskole og Heartland Festival Lektion 1: Lektion 2: Lektion 3: Lektion 4: Lektion 5: Lektion 6: Lektion 7: Lektion 8: Lektion 9: Lektion 10: Kick off og intro til forløb + gruppedannelse/teambuilding (mulighed for presseomtale) Forstå bæredygtighedsudfordringerne og mulighederne på Heartland/Oure Udvikle kreative strategier og udformning af idébeskrivelser/konceptboard Lav præsentation af kreativ idé i plenum og feedback fra Heartland/Oure (mulighed for presseomtale) Opstart prototypeudvikling og visualisering af idé Arbejde på prototype + udvidet viden om Heartland udfordringer Få faglig feedback fra undervisere på Oure + arbejde videre med prototyperne Optimér præsentation, performance eller støtteredskaber til prototype + finjustering af prototyper Kom på besøg på Heartland og lav simpel pre-test af løsning (ugen op til festivalen) Klargør implementering og testdesign på Heartland Programpunkt om søndagen på Heartland, hvor vindere af den mest "realistiske", "sjove" og "vilde idé" kåres med præmier og PR-historier kommer i pressen. BEMÆRK: planen kan skaleres.

3 Lektionsplan Innovative medborgere Udarbejdet i samarbejde med elever på Oure Højskole + Heartland Festival. Overordnet idé til Oure Højskoles bar Med baren, som Oure Højskoles Performing Art s elever bemander, er det vores ønske at skabe et fordøjelsesrum, hvor festivalgæsterne får mulighed for at fordøje de oplevelser som de har haft med f.eks. en talk eller en koncert. Vi arbejder således med udgangspunkt i de oplevelser, som Hartland allerede præsenterer. Baren skal være et åndehul, hvor gæsterne kan hænge ud og opleve noget underfundigt og usædvanligt. Vores tilgang er subtil frem for påtrængende og varierer fra et spørgsmål til en koreograferet servering. Desuden vil der være små lydværker, som publikum kan lytte i i høretelefoner. Vi arbejder med følgende tematikker: // INTELLEKTUEL FORDØJELSE // SAMTALESALONER UDVIKLET UD FRA TALKS // ABSTRAKT FORDØJELSE // BEVÆGELSE + LYD UDVIKLET UD FRA MUSIK & TALKS // SCENOGRAFISK UDTRYK // BARENS UDSEENDE & KOSTUMER // PRAKTISK LOGISTISK // BARRENS FUNKTION I FORM AF UDSKÆNKNING & OPRYDNING Kalender + indhold Mandag den 15. april Fredag den 26. april Mandag den 29. april Fredag den 3. maj Onsdag den 15. maj Mandag den 6. maj Fredag den 10. maj Mandag den 13. maj Mandag den 20. maj Fredag den 24. maj Mandag den 27. maj Intro til projektet evt. med Hartland rep. Brainstorm over udvalgte kunstnere + Vivienne Westwood køb tøj Brainstorm Kostumeworkshop med Line deltager vi med eleverne i møde hos Albani Arbejde med at skabe indhold / Ingrid Arbejde med at skabe indhold Arbejde med at skabe indhold / Ingrid Arbejde med at skabe indhold / Ingrid Arbejde med at skabe indhold / Ingrid Prøve på Hartland

4 Tirsdag den 28. maj Bygge - Tine melder tilbage på, hvor mange som 1,5 dag. Onsdag den 29. maj Prøver Torsdag-søndag: Afvikling. Uge 23+24: Evaluering og efterbearbejdelse.

5 Produkter: Der blev udviklet adskillige produkter der alle blev afprøvet på Heartland Festival. Nedenfor ses et udpluk af de produkter som innovative medborgere bl.a. arbejdede med. Ligeledes kan man i den medfølgende dokumentarfilm se nogle af de nudging -produkter, som bæredygtighedsgruppen udviklede. TORSDAG KL. 16:30 ROBERT SAPOLSKY & LONE FRANK WHAT IS THE FUTURE OF HUMAN EVOLUTION? Robert spørger: Er menneskets natur igang med at forandre sig? Vi spørger: Hvordan kan man se det på dansen i løbet af de sidste 2000 år? FREDAG KL. 10:30 HELLE THORNING SCHMIDT & VINCENT HENDRICKS HVAD ER MAGT? De spørger: Hvad er magt? Vi spørger: Hvordan bliver du påvirket af magt?

6 LØRDAG KL. 12 VIVIENNE WESTWOOD SEVEN MILLION DON T KNOW, WE ARE AN ENDANGERED SPECIES - ANALYSIS: HOW TO SAVE THE WORLD FROM SELF-DESTRUCTION Vivienne spørger: Hvordan kan vi redde os selv fra udryddelse? Vi spørger: Hvordan hænger mode og bæredygtighed sammen?

7 LØRDAG KL. 17:15 DAN REED & MARGO JEFFERSON CAN WE STILL DANCE TO MICHAEL JACKSON? De spørger: Er det OK stadig at danse til MJ efter diverse anklager og stærke beviser? Vi spørger: Hvordan kan vi dekonstruere myten, manden, barnestjernen, bevægelserne uden musikken?

8 Konklusion: Af dette forløb kan vi konkludere, at det at arbejde med bæredygtighed og nugding i en performativ ramme er en udfordrende størrelse, som eleverne og Oure Højskole som organisation har lært rigtig meget af. Det at skabe opmærksomhed om et emne, som er så meget oppe i tiden, og som i mange tilfælde kan virke restriktivt på publikums adfærd kræver ekstra opmærksomhed, for ikke at komme til at virke som om man peger fingre af glade festivalgæster. Vi konkluderede, at elementer, som var interaktive og på en underspillet måde fik publikum i spil, var dem som virkede bedst og bragte flest smil og aha kommentarer frem. Desuden kan vi på et mere organisatorisk plan konkludere, at det er en udfordring at arbejde sammen med en organisation, som har store æstetiske ambitioner, koblet med en højskole som fortrinsvist har fokus på den pædagogiske læringsproces. Rent pædagogisk har lærerne stiftet bekendtskab med, hvad det kræver at udvikle læringsforløb indenfor bæredygtighed og medborgerskab. Det har været lærerigt, og vi føler, at vi står langt bedre rustet til at arbejde med emnerne i fremtiden. /Oure 19. august 2019 Katrine Friis & Thomas Bundgaard Oure Højskole

9 Plakat til Atmosfærebaren: OURE HØJSKOLES PERFORMING ARTS LINJER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED HEARTLAND FESTIVAL ATMOSFÆRE BAR - NYE PERSPEKTIVER PÅ ÅRETS TALKS TORSDAG KL. 16:30 - FUTURE TALKS SCENEN ROBERT SAPOLSKY & LONE FRANK WHAT IS THE FUTURE OF HUMAN EVOLUTION? Robert spørger: Er menneskets natur igang med at forandre sig? Vi spørger: Hvordan kan man se det på dansen i løbet af de sidste 2000 år?... FREDAG KL. 10:30 - HEARTLAND TALKS SCENEN HELLE THORNING SCHMIDT & VINCENT HENDRICKS HVAD ER MAGT? De spørger: Hvad er magt? Vi spørger: Hvordan bliver du påvirket af magt?... LØRDAG KL HEARTLAND TALKS VIVIENNE WESTWOOD SEVEN MILLION DON T KNOW, WE ARE AN ENDANGERED SPECIES - ANALYSIS: HOW TO SAVE THE WORLD FROM SELF-DESTRUCTION Vivienne spørger: Hvordan kan vi redde os selv fra udryddelse? Vi spørger: Hvordan hænger mode og bæredygtighed sammen?... LØRDAG KL. 17:15 - HEARTLAND TALKS SCENEN DAN REED & MARGO JEFFERSON CAN WE STILL DANCE TO MICHAEL JACKSON? De spørger: Er det OK stadig at danse til MJ efter diverse anklager og stærke beviser? Vi spørger: Hvordan kan vi dekonstruere myten, manden, barnestjernen, bevægelserne uden musikken?

10

If you always do what you always did, you will always get what you always got. A. Einstein.

If you always do what you always did, you will always get what you always got. A. Einstein. If you always do what you always did, you will always get what you always got. A. Einstein. Thomas Brun Kristensen og Gitte Hermansen Hasseris Gymnasium Aalborghus Gymnasium 28. august 2013 Kreativitet

Læs mere

Prøveplan ROCK of AGES

Prøveplan ROCK of AGES Prøveplan ROCK of AGES Prøveplan for henholdsvis drama-, danse-, kor, solist- og fællesprøver. Alle prøver foregår på FLOW/17:48 (Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C) medmindre der står andet /aftales andet.

Læs mere

Vejledning til forberedende undervisningsforløb til ugeskemaopgaven

Vejledning til forberedende undervisningsforløb til ugeskemaopgaven Vejledning til forberedende undervisningsforløb til ugeskemaopgaven Indledning Denne vejledning indeholder nogle konkrete idéer til, hvordan der kan arbejdes med ugeskemamaterialet i undervisningen, så

Læs mere

Mellemtrin. Verdens bedste skole

Mellemtrin. Verdens bedste skole Verdens bedste skole Verdens bedste skole Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Hvad er en opfindelse/ innovation? Verdens bedste skole - idéfasen Verdens bedste skole - udvikling Verdens bedste

Læs mere

Et projekt om medborgerskab på Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne

Et projekt om medborgerskab på Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne Et projekt om medborgerskab på Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne Fra idé til færdigt projekt Hvad er medborgerskab? Sådan lød spørgsmålet en morgen i april 2016, da 26 elever fra 8.c fra Hummeltofteskolen

Læs mere

Jo mere læreren varierer undervisningen jo mere lærer jeg ( elevcitat)

Jo mere læreren varierer undervisningen jo mere lærer jeg ( elevcitat) København den 2.4.2014. Jo mere læreren varierer undervisningen jo mere lærer jeg ( elevcitat) Af lektor Albert Astrup Christensen På Handelsskolen Learnmark i Horsens lykkedes det ikke altid at skabe

Læs mere

18.00 Velkomst, præsentation af udvalg og hjælpere, opråb af klubber Aftensmad - orientering om aftenaktivitet

18.00 Velkomst, præsentation af udvalg og hjælpere, opråb af klubber Aftensmad - orientering om aftenaktivitet Søndag 14.00 Indskrivning. Lederen melder klubben til straks ved ankomst. 18.00 Velkomst, præsentation af udvalg og hjælpere, opråb af klubber Aftensmad - orientering om aftenaktivitet 19.00 Ledermøde

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere

NQF Inclusive - Pilot Evaluation MCAST, MT Interview results Examinees

NQF Inclusive - Pilot Evaluation MCAST, MT Interview results Examinees NQF Inclusive - Pilot Evaluation MCAST, MT Interview results Examinees Udført af auxilium, Graz Maj 2011 Resultater af evaluering af interviews med eksaminanterne på niveau 1 (førstehjælpskursus) Evalueringsspørgsmålene

Læs mere

Dag/lektion Lærer Emne Opgaver og diverse

Dag/lektion Lærer Emne Opgaver og diverse Kultur- og sprogtemadagene i hhx 1y og 1x uge 48 2016 Vi arbejder med bogen Analyse af kultur og sprog som hovedbog. Vi har gennemgået kapitel 1-4 (kap. 5 er gennemgået i Dansk på ny), dette danner forudsætninger

Læs mere

Læringsuge 2017 De 17 verdensmål

Læringsuge 2017 De 17 verdensmål Læringsuge 2017 De 17 verdensmål FOR BÆREDYGTIG UDVIKLING 1 Mandag 2 Præsentation af ugen Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Præsentation af Kreative lege Kreative lege Kreative lege 1. læringsmål og

Læs mere

Forenings-SFO Snedsted Skole

Forenings-SFO Snedsted Skole Forenings-SFO Snedsted Skole - Et nyt tiltag i Thisted Kommune Kære forældre Den første periode med Forenings-SFO er ved at være slut, og vi kan se tilbage på et rigtig godt forløb, som takket være de

Læs mere

Reformens hovedindhold.

Reformens hovedindhold. Engum Reformens hovedindhold. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan! Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater! Tillid og trivsel skal styrkes bl. a. gennem

Læs mere

Forældreskolen Projektopgaven Elevfolder. Projektopgaven. - Hvad skal du huske. Side 1 af 10

Forældreskolen Projektopgaven Elevfolder. Projektopgaven. - Hvad skal du huske. Side 1 af 10 - Hvad skal du huske Side 1 af 10 Hvad er projektarbejde? Du skal være nysgerrig, når du laver projektarbejde Du skal: Undersøge forhold i din omverden, samfundet, eller din hverdag Tænke over sammenhænge

Læs mere

En opfinder bliver til.

En opfinder bliver til. En opfinder bliver til. Hvad er en opfinder, hvem er opfindere, hvordan bliver man opfinder, hvordan ser en opfinder ud? Det er nogle af de spørgsmål mange går og tænker på igennem livet. Der er ikke et

Læs mere

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE 25.-31. AUGUST FILMFESTIVAL.DK GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE Odense Internationale Film Festival er stolte over at kunne præsentere et stærkt og fantasifyldt tilbud til børn og unge. Workshops, foredrag

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012

Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012 Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012 Året 2012 begyndte med en undervisnings eftermiddag for lærere og pædagoger, hvor Atheas medarbejder underviste i benyttelse af vore nye interaktive

Læs mere

Evaluering af projekt støttet af puljen Dig og din fritid : kontaktimprovisation til Svendborg. Maja Nusbaum. Fruerstuevej 3, 1.

Evaluering af projekt støttet af puljen Dig og din fritid : kontaktimprovisation til Svendborg. Maja Nusbaum. Fruerstuevej 3, 1. Maja Nusbaum Fruerstuevej 3, 1. 5700 Svendborg Tlf. 21 42 73 96 Mail: m_nusbaum@hotmail.com Evaluering af projekt støttet af puljen Dig og din fritid : kontaktimprovisation til Svendborg Overordnet vurdering

Læs mere

SFO STORAGERGÅRD - SEPTEMBER Stue Stue Stue Mail:

SFO STORAGERGÅRD - SEPTEMBER Stue Stue Stue Mail: SFO STORAGERGÅRD - SEPTEMBER 2018 Stue 2-28786021 Stue 31-28786023 Stue 4-28786024 Mail: erik.romer@albertslund.dk Foredrag og Generalforsamling - på Storagergård 10. Oktober kl. 18:00-20:30 Tirsdag d.

Læs mere

Lærervejledning Læringsuge skoleåret UDSKOLING

Lærervejledning Læringsuge skoleåret UDSKOLING Lærervejledning Læringsuge skoleåret 2017-2018 UDSKOLING Verdensmålene for bæredygtig udvikling Side 1 af 11 INDHOLD Introduktion... 2 UNESCO Learning City Sønderborg... 2 Valg af Verdensmål kaldet SDG

Læs mere

Til lærere i udskolingen. affalds. konkurrence

Til lærere i udskolingen. affalds. konkurrence Til lærere i udskolingen affalds konkurrence lav en film om haveaffald og vær med i konkurrencen om biografbilletter med sodavand og popcorn til hele klassen. Til lærere i udskolingen Her får I et fikst

Læs mere

Randers 6 | Agerskellet - Busterminalen - Dronningborg | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK

Randers 6 | Agerskellet - Busterminalen - Dronningborg | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5.2 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5. 5.47 5. 5.51 5. 5.5 5..................2...............47..51..5. 7. 7. 7. 7. 7. 7.2 7.2 7.27 7.32 7. 7.3 7.5 7.47 7.51 7.5 7.5 7.57 8. 8.

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

Designtænkning og Digital fabrikation

Designtænkning og Digital fabrikation Lærervejledning Designtænkning og Digital fabrikation Et undervisningsforløb om e waste (elektronisk affald) Kilde: http://i.vimeocdn.com/video/444057970_1280x720.jpg (cc) Klassetrin: 7. 9. klasse Fag:

Læs mere

1. klasse. Vores klasse

1. klasse. Vores klasse 1. klasse Vores klasse Vores klasse Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Psykisk arbejdsmiljø Psykisk og fysisk arbejdsmiljø Arbejdsmiljø og læringsstile Besøg i klassen Opgaver i hjemmet og

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 Rødovre Skole HENDRIKSHOLM SKOLE Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7., 8. og 9. kl., skal ifølge folkeskolereformen have et obligatorisk valgfag. Folkeskolerne

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 7 Maj/Juni 2012

Nyhedsbrev nr. 7 Maj/Juni 2012 Nyhedsbrev nr. 7 Maj/Juni 2012 Tilbageblik! Så kom spejlvæggen nu er der lækkerhed i hele lokalet. Det ser godt ud. Vi har også fået sat solfilm op, så lokalet ikke varmes så meget op, før vi går i gang.

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 Et tilbud til 7.-9. klasser på: Hendriksholm Skole, Rødovre Skole, Nyager Skole, Tinderhøj Skole og Islev Skole. Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7.,

Læs mere

Fyraftensmøde Skads Skole. Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014

Fyraftensmøde Skads Skole. Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014 Fyraftensmøde Skads Skole Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014 Kl. 17.00-18.00. 1 2 Nye nationale mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen

Læs mere

UNDERVISNINGSMODEL I INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB

UNDERVISNINGSMODEL I INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB UNDERVISNINGSMODEL I INNOVATION OG ENTREPRENØRSKAB HVAD ER UDFORDRINGEN? PRÆSENTATION HVEM ER VI? LAVE PROTOTYPER FINDE IDEER 5-TRINS MODELLEN I EN PIXIUDGAVE INDLEDNING Innovation og entreprenørskab er

Læs mere

Information om Madskolerne og det at være frivillig instruktør

Information om Madskolerne og det at være frivillig instruktør Information om Madskolerne og det at være frivillig instruktør 2013 Madskoler er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, 4H 1) og REMA 1000. Madskolerne så første gang dagens lys i 2004. I sommeren

Læs mere

APRIL 1. Fredag 1 Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Uge 14 Tirsdag 5 Onsdag 6 Torsdag 7. Side 3 af 12

APRIL 1. Fredag 1 Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Uge 14 Tirsdag 5 Onsdag 6 Torsdag 7. Side 3 af 12 Side 1 af 12 JANUAR 1 Lørdag 1 Nytår Søndag 2 Mandag 3 Uge 1 Tirsdag 4 Onsdag 5 Torsdag 6 Hellig 3 konger Fredag 7 Lørdag 8 Søndag 9 Mandag 10 Uge 2 Tirsdag 11 Onsdag 12 Torsdag 13 Fredag 14 Lørdag 15

Læs mere

FabLab - når design skaber værdi

FabLab - når design skaber værdi FabLab - når design skaber værdi it s not the tech, it s the teach! Davis Muir, EdCompBlog Børn som kreative producenter og aktive medborgere Børn kan gennem FabLab få kendskab til proces- og designtænkning

Læs mere

ROSKILDE KONKURRENCEN ER I UGE 19 MESTERSKABER

ROSKILDE KONKURRENCEN ER I UGE 19 MESTERSKABER ROSKILDE MESTERSKABER i medieproduktion 2015 På CMK afvikler vi igen i år Roskildemesterskaberne i syv discipliner, der dækker alle vores hovedområder. Dette er en rigtig, fair og hård konkurrence, hvor

Læs mere

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet.

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Uge 44 Mandag 28/10 Tirsdag 29/10 Onsdag 30/10 Torsdag 31/10 Fredag 1/11 Lokale C1.06 C1.06 C1.06 9.15 10.15 Præsentation og Gruppedannelse

Uge 44 Mandag 28/10 Tirsdag 29/10 Onsdag 30/10 Torsdag 31/10 Fredag 1/11 Lokale C1.06 C1.06 C1.06 9.15 10.15 Præsentation og Gruppedannelse Uge 44 Mandag 28/10 Tirsdag 29/10 Onsdag 30/10 Torsdag 31/10 Fredag 1/11 Lokale C1.06 C1.06 C1.06 10.15 Præsentation og Gruppedannelse i et kulturelt kulturelt 11.15 Tema 1 Kommunikation set i et metateoretisk

Læs mere

FOLKESKOLERNE OG GODSET

FOLKESKOLERNE OG GODSET FOLKESKOLERNE OG GODSET Oplæg til samarbejdsprojekter Kulturinstitutionen Godset ønsker med nærværende at invitere til et samarbejde med folkeskolerne. Vi håber at I med dette katalog kan finde projekter

Læs mere

Medbring bilag 1: Er du enig eller uenig // på en skala fra 1-10?. Læs øvelsen og bilag 1 igennem og overvej, om der skal stilles andre spørgsmål.

Medbring bilag 1: Er du enig eller uenig // på en skala fra 1-10?. Læs øvelsen og bilag 1 igennem og overvej, om der skal stilles andre spørgsmål. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen, jf.

Læs mere

Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård

Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård Mandag den 5. Tirsdag den 6. Onsdag den 7. Torsdag den 8. Strandgård 7. klasse aften, kun adgang for 7. klasser Film hygge, svømning

Læs mere

PRAKSISERFARINGER MED INTENSIVE LÆRINGSFORLØB NETVÆRKSMØDE OM INTENSIV LÆRING MANDAG D. 6. FEBRUAR 2016

PRAKSISERFARINGER MED INTENSIVE LÆRINGSFORLØB NETVÆRKSMØDE OM INTENSIV LÆRING MANDAG D. 6. FEBRUAR 2016 PRAKSISERFARINGER MED INTENSIVE LÆRINGSFORLØB NETVÆRKSMØDE OM INTENSIV LÆRING MANDAG D. 6. FEBRUAR 2016 MADS PIHLMAN KRISTENSEN Uddannet pædagog MILIFE instruktør Outdoor instruktør MILIFE Camp 2x Sommerskoler

Læs mere

Forebyggelse af digitale sexkrænkelser blandt unge: Evaluering af deshame undervisningsmaterialer

Forebyggelse af digitale sexkrænkelser blandt unge: Evaluering af deshame undervisningsmaterialer Forebyggelse af blandt unge: Evaluering af deshame undervisningsmaterialer Marts 2019 Forebyggelse af blandt unge Co-financed by the European Union Evaluering af deshames undervisningsmaterialer 3 Det

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET

ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET 08. - 14. JULI 2018 Vil du gerne sætte dit præg på udviklingen i foreninger og i civilsamfundet? Så kan det være vejen frem at deltage i sommerhøjskolen

Læs mere

Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således:

Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Undervisningsmiljøvurdering Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Læs Først! Det er afgørende vigtigt, at det

Læs mere

Årsplan for skoleåret

Årsplan for skoleåret Årsplan for skoleåret 2018-2019 Musik i 0. klasse Lærer: Tomas Larsen Denne årsplan er sidst revideret d. 27. august 2017 Generelt 0. klasse har musik i en ugentlig 45 minutters lektion om torsdagen kl.

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Illustreret program Marokko projektet Fredag den 1. august fredag den 8. august 2014 Sjælland, Danmark

Illustreret program Marokko projektet Fredag den 1. august fredag den 8. august 2014 Sjælland, Danmark Illustreret program Marokko projektet Fredag den 1. august fredag den 8. august 2014 Sjælland, Danmark Fredag den 1. august Dagen var kommet hvor seks elever fra MFR skolen rejste fra Marokko til Nyvangsgården,

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Design af den gode mødeproces. Projektledermøde april 2014

Design af den gode mødeproces. Projektledermøde april 2014 ? Design af den gode mødeproces Projektledermøde april 2014 Oplæg om god mødeledelse og procesværktøjer v/ Anette Kristensen - Promentum A/S ank@promentum.dk 2684 6444 Dårlige processer Resulterer i dårlige

Læs mere

LISE - Camp Fase 1 LISE. Læring Innovation Science Esbjerg. Drejebog til Campforløb hvor innovative og naturvidenskabelige arbejdsmetoder er i fokus.

LISE - Camp Fase 1 LISE. Læring Innovation Science Esbjerg. Drejebog til Campforløb hvor innovative og naturvidenskabelige arbejdsmetoder er i fokus. LISE - Camp Fase 1 LISE Læring Innovation Science Esbjerg Drejebog til Campforløb hvor innovative og naturvidenskabelige arbejdsmetoder er i fokus. 1 Dag 1 fem lektioner Materialer: PostIt, stimulikort,

Læs mere

Uge 1: Dyr. Vejledning til HippHopp guider. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Dyr side 1 HIPPY

Uge 1: Dyr. Vejledning til HippHopp guider. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Dyr side 1 HIPPY Uge 1: Dyr Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Dyr side 1 HIPPY HippHopp Denne vejledning er et supplement til aktivitetshæftet Særligt i denne uge...........................................................

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2018-2019 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. Fra skoleåret

Læs mere

13-09-2011. Sprogpakkens 6-dages kursus. Introduktion og præsentation 1. dag. Introduktion og præsentation. Velkomst. Sprogpakkens 6- dages kursus

13-09-2011. Sprogpakkens 6-dages kursus. Introduktion og præsentation 1. dag. Introduktion og præsentation. Velkomst. Sprogpakkens 6- dages kursus Sprogpakkens 6-dages kursus Introduktion og præsentation 1. dag 1 Introduktion og præsentation Velkomst Præsentation af deltagerne Praktiske informationer om kurset Evaluering Sprogpakkens baggrund 6-dages

Læs mere

Program for forår 2015. Vi starter mandag 12. januar og slutter fredag den 8. maj 2015. Sommerskolen foregår som sædvanlig i ugerne 27 og 28

Program for forår 2015. Vi starter mandag 12. januar og slutter fredag den 8. maj 2015. Sommerskolen foregår som sædvanlig i ugerne 27 og 28 12 Tilmelding Udfyld den vedlagte tilmelding og send den til: Lis Cronberg Valby Gade 12, Valby 3200 Helsinge ELLER Send en E-mail med alle ovennævnte oplysninger til lis@cronberg.dk ELLER Ring til 28

Læs mere

12. Nyhedsmail fra Frijsenborg Efterskole. Selvevalueringens. Diagram 1. Baggrund for, - og behandling af Selvevalueringen:

12. Nyhedsmail fra Frijsenborg Efterskole. Selvevalueringens. Diagram 1. Baggrund for, - og behandling af Selvevalueringen: Kære forældre! Hammel torsdag d. 18. april 2013 12. Nyhedsmail fra Frijsenborg Efterskole Selvevalueringen 2013 Baggrund for, - og behandling af Selvevalueringen: I februar 2013 bad vi skolens elever og

Læs mere

Juniorklubben i Hvalsø

Juniorklubben i Hvalsø Juniorklubbens Nyhedsavis: - Udgave 2: April - Juni 2015 Hvad er Juniorklubben? Det er et eftermiddagstilbud til dig, som går i 6., 7. eller 8. klasse. Her kan du hygge dig sammen med mange nye venner

Læs mere

Hej Nabo! Hvad sker der? Ny pigeklub! Søg penge til ideer! Zumba fredag! Næste Nabotræf:

Hej Nabo! Hvad sker der? Ny pigeklub! Søg penge til ideer! Zumba fredag! Næste Nabotræf: Hej Nabo! Hvad sker der? Foråret er så småt på vej og ideer til nye projekter spirer frem i kvarteret. Siden sidst er der sket mange ting i Gadehavegård. Ny pigeklub! Søg penge til ideer! I november holdt

Læs mere

FORBERED KLASSEN TIL DAGEN GØR JER KLAR TIL CAMPUS+

FORBERED KLASSEN TIL DAGEN GØR JER KLAR TIL CAMPUS+ FORBERED KLASSEN TIL DAGEN GØR JER KLAR TIL CAMPUS+ PLANLÆG JERES CAMPUS+ RUTE Varighed: 1 lektion Formål: At introducere eleverne til CAMPUS+ eventet, og hvilke muligheder og aktiviteter de skal møde

Læs mere

Elevguide Innovations-brobygningsopgave

Elevguide Innovations-brobygningsopgave Elevguide Innovations-brobygningsopgave IBO opgavebeskrivelse: 1. Opgaven går ud på at udvikle en ide til en modtager uden for skolen. 1. Det kan være en virksomhed, organisation, forening, kommune, borgergruppe,

Læs mere

Årsplan for Engelsk 2.-3.klasse på Herborg Friskole

Årsplan for Engelsk 2.-3.klasse på Herborg Friskole Uge Emne Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 1.-8.kl. overnatning torsdag-fredag 33 Intro At eleverne får en rolig og 34 Welcome to the world of god start på

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. I skoleåret

Læs mere

i samarbejde med carrot præsenterer Viborg løbe & 25.-30. august

i samarbejde med carrot præsenterer Viborg løbe & 25.-30. august i samarbejde med carrot præsenterer Viborg løbe & 2015 25.-30. august mountainbikefestival tilmelding Det er en fornøjelse at byde velkommen til CARROT s Løbe og Mountainbike Festival 2015 praktisk rmation

Læs mere

Træningsprojekt på Frb. VUF

Træningsprojekt på Frb. VUF 2009 Træningsprojekt på Frb. VUF Af Thorbjørn Jensen Frederiksberg VUF Idræt 0-B Formalia På Hf og stx s C-niveau er der krav om udarbejdelse og gennemførelse af eget træningsprojekt af henholdsvis 6 og

Læs mere

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Alle skal have et praktisk/musisk valgfag i folkeskolen Et flertal i folketinget har for nylig truffet aftale om, at de praktisk/musiske fag i folkeskolen skal

Læs mere

Nyhedsbrev. Michael Skolen. Advent. Fire lys i dag er tændt, et bud er os fra himlen sendt. I nord og syd og øst og vest, vi samles nu til julefest.

Nyhedsbrev. Michael Skolen. Advent. Fire lys i dag er tændt, et bud er os fra himlen sendt. I nord og syd og øst og vest, vi samles nu til julefest. Nyhedsbrev Michael Skolen Advent Fire lys i dag er tændt, et bud er os fra himlen sendt. I nord og syd og øst og vest, vi samles nu til julefest. Glædelig Jul og Godt Nytår Uge 50 2016 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/

Læs mere

Husk at aflevere sedler til SFO en omkring aflevering og afhentning på Rønde Højskole i uge 11!

Husk at aflevere sedler til SFO en omkring aflevering og afhentning på Rønde Højskole i uge 11! Syddjurs Friskole Ugebrev 9 5. marts 2017 Ugebrevet udkommer normalt i weekenden. Indlæg sendes senest fredage kl. 20.00 til syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com Kalender: 7. marts: kl.16.30-17.30 forårs-sfo-børn

Læs mere

EN LILLE OPVARMNINGSØVELSE

EN LILLE OPVARMNINGSØVELSE EN LILLE OPVARMNINGSØVELSE DESIGN? Multidisciplinær (etnografi, antropologi, sociologi, psykologi, information management) = forstå værdi/mening Brugerorienteret/MENNESKER! Samskabt/diversitet Helheder

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM. Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten

BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM. Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten INDLEDNING Som en del af videreudviklingsfasen i ansøgningsrunden Unge på kanten har Bikubenfonden

Læs mere

Velkommen til. Kongehøjskolens SFO og Klub

Velkommen til. Kongehøjskolens SFO og Klub Velkommen til Kongehøjskolens SFO og Klub Velkommen til Kongehøjskolens SFO og Klub Kongehøj Kongehøjskolen er en ny skole med kun få år på bagen. Der er ca. 850 elever på hele skolen, hvoraf de ca. 310

Læs mere

12.10-12.55 Partnerskaber for fremtiden ved UU-Herning Lars Larsen og pædagogisk konsulent Anne Helen Hvelplund

12.10-12.55 Partnerskaber for fremtiden ved UU-Herning Lars Larsen og pædagogisk konsulent Anne Helen Hvelplund 12.00-12,10 Velkomst 12.10-12.55 Partnerskaber for fremtiden ved UU-Herning Lars Larsen og pædagogisk konsulent Anne Helen Hvelplund 12.55-13.05 Pause 13.10-13.25 Inspiration til udvikling af UEA - forløb

Læs mere

Optagelseskravene stx, htx, hhx

Optagelseskravene stx, htx, hhx Kadencen Loven forventes godkendt i januar Indholdsmæssigt træder reformen i kraft for kommende ansøgere (2017) Optagelseskravene træder i kraft fra 2019 Optagelseskravene stx, htx, hhx Uddannelsesparat

Læs mere

Indholdsplan Musik og teater

Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

Valgfri uddannelsesspecifikt fags beskrivelse. Titel: Samarbejde med borgeren med demens og pårørende

Valgfri uddannelsesspecifikt fags beskrivelse. Titel: Samarbejde med borgeren med demens og pårørende Valgfri uddannelsesspecifikt fags beskrivelse Titel: Samarbejde med borgeren med og pårørende Formål: At eleven får styrket sine faglige kompetencer i forhold til arbejdet hos borgere med og at eleven

Læs mere

Kalundborg Kommune Børneområdet

Kalundborg Kommune Børneområdet Kalundborg Kommune Børneområdet Lokal kvalitetsrapport for Børnehuset Troldehøj Bjergsted Bakker 2014 Pædagogisk Teamleder/Leder: Bettina Lidsmoes Områdeleder: Lone Christensen Side 0 af 5 FAKTA TAL Personalets

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2017-2018 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Nyt fra SFO og skole

Nyt fra SFO og skole Skjoldenæsvej 70, 4174 Jystrup SFO tlf. 57 62 73 40 SFO 2 57 62 73 50 Afdelingsleder Ann Sabroe Tlf. 20189758 E-Mail: as7@ringsted.dk Nyt fra SFO og skole August 2018 Velkommen til 0. klasse Så blev det

Læs mere

Affaldsudfordringen Innovative løsninger til fremtidens by

Affaldsudfordringen Innovative løsninger til fremtidens by Affaldsudfordringen Innovative løsninger til fremtidens by Lærervejledning til 7.-10. klasse Affaldsudfordringen Innovative løsninger til fremtidens by Gennem Skolen ta r Skraldets forløb Affaldsudfordringen

Læs mere

3.g-studieplan for klasse: 3f_. Studieretning: Samfund og erhverv. Skoleåret Forløb Tidspunkt Antal lektioner og evt.

3.g-studieplan for klasse: 3f_. Studieretning: Samfund og erhverv. Skoleåret Forløb Tidspunkt Antal lektioner og evt. 3.g-studieplan for klasse: 3f_ Studieretning: Samfund og erhverv Skoleåret 2019-20 Forløb Tidspunkt Antal lektioner og evt. fagbindinger Kompetencemål Produktkrav Evaluering TF8 Studietur til ind- eller

Læs mere

Fra idé til ansøgning

Fra idé til ansøgning Fra idé til ansøgning - et eksempel fra Horsens på proces og case Info-møde om Udviklingspuljen v/ Slots- og Kulturstyrelsen Vejle 7. september 2017 Case: At læse i 10. klasse så det rykker! Udviklingskonsulent

Læs mere

Årsplan 5. klasse 2010-2011

Årsplan 5. klasse 2010-2011 Årsplan 5. klasse 2010-2011 Hvad skal der ske? Hvornår? Hvordan? Med hvilket formål? Opstart + Gul intro Uge 32 Emneuge Uge 33 Se infobrev Se infobrev Kloge Åge Personkarakteristik Uge 34 og 35 Ud fra

Læs mere

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Temauge Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby Kend din by Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Introduktion Vi har i uge 43 her på Kildeskolen beskæftiget os med vores

Læs mere

UGEBREV nr. 36 uge 21

UGEBREV nr. 36 uge 21 UGEBREV nr. 36 uge 21 Skolefest Tusind tak til alle børn og voksne for en rigtig god skolefest i går aftes. Det var som sædvanligt meget hyggeligt og et flot teaterstykke. Der skal også igen lyde en tak

Læs mere

TILMELDING PÅ

TILMELDING PÅ MELLEMTRIN: SYNOPSIS, SKUESPIL & INSTRUKTION / MANDAG DEN 9. JANUAR / RINGE Målgruppe: Dansk- og dramalærere i 4.-6. klasse Undervisere: Skuespiller og instruktør Uta Motz og manuskriptforfatter og instruktør

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Træningsprojekt på Frb. VUF

Træningsprojekt på Frb. VUF 2015 Træningsprojekt på Frb. VUF Af Thorbjørn Jensen Frederiksberg VUF Idræt 0-B Formalia På Hf og stx s B-niveau er der krav om udarbejdelse og gennemførelse af eget træningsprojekt af 5-7 ugers varighed.

Læs mere

Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning

Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning Verden, arbejdsmarked og samfund forandrer sig, og det gør kravene til skole og uddannelse også.. Over hele verden er der således fokus på

Læs mere

Praktikvejlederuddannelsen Modul 1

Praktikvejlederuddannelsen Modul 1 Praktikvejlederuddannelsen august 2017 Praktikvejlederuddannelsen Modul 1 Dato Dage Tema for dagen Underviser Mandag d. 4/9 Dag 1 Velkommen Kendskab til SOSU uddannelserne og uddannelsestænkning Tirsdag

Læs mere

Valgfag 9. klasse. Skovvejens Skole

Valgfag 9. klasse. Skovvejens Skole Valgfag 9. klasse Skovvejens Skole 2017 FORORD Lærere og pædagoger i udskolingen på Skovvejens Skole har i foråret 2017 uarbejdet denne folder, som skal danne grundlaget for elevernes valg af valgfag.

Læs mere

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder sæson 2015 / 2016 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til TØNDER 10 Campus Tønder Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder T: 74928399 M: admin@toender10.dk www.toender10.dk M a r t i n H a mm e

Læs mere

SKOLERNE I SNEKKERSTEN

SKOLERNE I SNEKKERSTEN udskoling SKOLERNE I SNEKKERSTEN GLOBAL MEDIE SCIENCE TIDSPLAN FOR VALG AF LINJER 2018-2019 18/1 Informationsfolder udleveres til elever/ forældre i 6. klasse samt kan findes på skolens hjemmeside. 18/1

Læs mere

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Uge 38 2015 Kl. 08.00-14.00 Mandag 14.09.15, Læringsforløb 8 Kl. 08.00-10.00 Kl. 08.00-12.00 Tirsdag 15.09.15,, Onsdag 16.09.15, Byrådssalen

Læs mere

Invitation til forældremøde Undervisningsplaner og lektier på www.vvfri.dk. Gymnastik-opstart de yngste + EFTERLYSNING Spørgeskemaundersøgelse

Invitation til forældremøde Undervisningsplaner og lektier på www.vvfri.dk. Gymnastik-opstart de yngste + EFTERLYSNING Spørgeskemaundersøgelse Nyhedsbrev uge 35-2013 Side 1 Billedskole Musikskole Side 11 Børnehaven Invitation til forældremøde Side 3 Undervisningsplaner og lektier på www.vvfri.dk Side 14 Gymnastik-opstart de yngste + EFTERLYSNING

Læs mere

En ny udskoling. udskoling 2014/15

En ny udskoling. udskoling 2014/15 En ny udskoling TemaLINJER udskoling 2014/15 En ny udskoling Efter sommerferien skal vi, på Jyllinge Skole, i gang med en ny måde at gå i udskolingen på. I det kommende skoleår tilbyder vi fire udskolingslinjer

Læs mere

Maj Onsdag d. 22. maj kl holder vi SFO s sommerfest for børn og voksne. Årets traditionsrige fest,

Maj Onsdag d. 22. maj kl holder vi SFO s sommerfest for børn og voksne. Årets traditionsrige fest, Maj 2013 Kære Forældre Det er dejligt, at have alle børn tilbage i folden og også at mærke børnenes glæde ved at være tilbage i skolen. Det var imponerende, som I klarede situationen. Vi har bl. a. brugt

Læs mere

Erfaringsopsamling Børnekulturugen 2013

Erfaringsopsamling Børnekulturugen 2013 Erfaringsopsamling Børnekulturugen 2013 2013 Indhold Erfaringsopsamlingens ramme 1 Om erfaringsopsamlingen, formål og temaet Fotodokumentation m.m. i forhold til de tre mål 2 At skabe og styrke samarbejde

Læs mere

Test dit talent! Ungdomsuddannelserne i Viborg Kommune har lavet 7 stærke talentforløb til dig, der gerne vil dyrke dit talent på højt niveau.

Test dit talent! Ungdomsuddannelserne i Viborg Kommune har lavet 7 stærke talentforløb til dig, der gerne vil dyrke dit talent på højt niveau. Test dit ta ent! Test dit talent! Ungdomsuddannelserne i Viborg Kommune har lavet 7 stærke talentforløb til dig, der gerne vil dyrke dit talent på højt niveau. Skal du i 8. eller 9. klasse til næste år,

Læs mere