Casekatalog & Fact Sheet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Casekatalog & Fact Sheet"

Transkript

1 Casekatalog & Fact Sheet Kort om Musholm - Ferie, Sport & Konference Musholm er bygget i 1998, og er ejet af Muskelsvindfonden. I 2013 besluttede Muskelsvindfonden med 100 mio. kr. i støtte Arbejdsmarkedets Feriefond, A. P. Møller & Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formaal, Realdania, Slagelse Kommune og Muskelsvindfonden selv, at omdanne Musholm til verdens mest tilgængelige ferie, sport og konferencecenter. På Musholm er der fra starten tænkt på mennesker med handicap, uden at bygninger og indretning minder om en institution. Design og funktionalitet smelter sammen, så gæster uanset om de har et handicap eller ej kan få et godt og oplevelsesrigt ophold på ferie- og konferencecentret. Det ny Musholm er gennemrenoveret med tanke på universelt design. Fyrtårne er: En unik ny multihal og 24 nye supertilgængelige boliger, der er testet af Bexcom.dk og handicap-testere. Musholm, Ferie Sport Konference er en registret socialøkonomisk virksomhed, hvor et eventuelt overskud reinvesteres at tilbyde ferie- og fritidsaktiviteter for mennesker med handicap. Eksempler på universelt design: 100 meter oplevelsesrampe, der følger den store multihal helt op under loftet til en sky lounge med udsigt over Storebælt og mødelokale/sanserum/biograf. Fuglefløjt/jazmusik som retningsangiver Svævebane der også kan bruges af kørestole Wayfinding-elementer ved farve, piktogrammer og lede-elementer Toiletter der svarer forskellige handicapgruppers behov one size doesn t fit all. Sengene er specialdesignet, så de er funktionelle - men æstetisk smukke Den sorte lyskontakt hjælper de svagtseende Konferencesal med teleslynge og tilgængelig talerstol for dårligt gående/kørestolsbrugere. Klatrevæg der kan bruges af alle også kørestolsbrugere.

2 Direktøren, der vil skabe et super tilgængeligt La Santa Sport Henrik Ib Jørgensen. Direktør Muskelsvindfonden Kontaktoplysninger: Henrik Ib Jørgensen har i 8 år været direktør i Muskelsvindfonden. Brænder for at Musholm bliver et internationalt fyrtårn, der tegner mulighederne for fremtidens arkitektur. Er manden, der har levendegjort Muskelsvindfondens formand Evald Krogs drøm om at gøre Musholm til et internationalt landemærke for oplevelser med plads til forskelle. At skabe et feriecenter med universelt design, et lokalsamfund, der skulle vindes, og millioner der skulle findes alt imens projektet skulle styres sikkert i land har givet direktøren grå hår. Bogstaveligt talt. Det var en øjenåbner for arkitekterne, der skulle afgive bud på byggeriet, da vi hev dem rundt i Korsør i kørestol for at lade dem prøve en dag i vores sko. Det har desuden været en udfordring for os at skulle tilgodese alle grupper et toilet, der er egnet til blinde, er det ikke nødvendigvis for kørestolsbrugere og omvendt. Vi har opnået umådelig meget læring, som vi håber at kunne dele ud af, siger Henrik Ib Jørgensen. Er ærkekøbenhavnsk eks-punker. Tidligere spillestedsejer ( RUST&Sebastapol på Nørrebro) og CBS-uddannet. En ren modsætning til Muskelsvindfondens formand, Evald Krog, der er ærke-jyde, jazz-elsker og Grøn Koncert-medskaber. De deler én ting - fascinationen af godt købmandsskab En blind, en kørestolsbruger og en spastiker kommer ind på et Musholm-toilet Karin Bendixen Ekspert i Universelt Design M: k.bendixen@bexcom.dk Karin Bendixen er konsulent og ekspert inden for Universelt Design. Karin har været med fra konkurrencens start og har udarbejdet Strategi for tilgængelighed den røde tråd for Musholmprojektet. Hun har blandt andet stået for brugerworkshops under hele processen med deltagelse af brugere med forskellig funktionsnedsættelse og andre af Musholmprojektets aktører. Brugerne fik blandt andet mulighed for at komme med ideer, forslag, diskutere kompromiser, kommentere tegninger og Aart Architects idé med en oplevelsesrampe. Karin gennemførte endvidere testforløb af de forskellige toilettyper hos Pressalit i 1:1 sammen med brugerne og andre af byggeriets aktører. En lærerig og nyttig proces for alle. Karin er indehaver af projekt- og konsulentvirksomheden Bexcom, der rådgiver offentlige og private aktører om Universal Design, strategi, kommunikation og brugerinvolvering med særlig fokus på ældre og mennesker med funktionsnedsættelse. Musholmprojektet har ikke være ukompliceret med de udfordringer den spændende arkitektur har givet, derfor har processen med bruger- og interessentinvolvering gennem hele processen været et must. Man må være åben og en gang imellem er der fravalg. At arkitekterne har været så engagerede og åbne over for implementeringen af tilgængelig har været ret unikt. Ombygningen og tilbygningen til Musholm Bugt Feriecenter er et godt eksempel på at Universelt Design, funktionalitet og æstetik kan gå op i en højere enhed.

3 Unge bliver stærkere af Musholms tilgængelighed Antoinett Pharao Vebel Sommerlejrleder for børn med muskelsvind Foredragsholder om fordomsnedbrydning Har selv muskelsvind 26 år og universitetsstuderende M: pharao1988@hotmail.com Antoinett læser uddannelsesvidenskab og har muskelsvinddiagnosen Limb Girdle. Antoinett er drivkraften i Muskelsvindfondens sommerlejre for børn og unge, der finder årligt sted på Musholm. Få en rundvisning af Antoinett og spørg hende, hvad det gør ved børn og unge, at de oplever en uge et sted, hvor deres handicap ikke er til besvær eller en hindring. Antoinett var over-aktiv sportspige indtil hendes muskelsvind dukkede frem i teenage-årerne og betød kørestol. Når Antoinett ikke er lejrleder, er hun frivillig på Grøn Koncert og Cirkus Summarum og Århus Festuge og. Ikke mærkeligt, at Antionett har modtaget en pris for sit engagement fra Århus Kommune. Arkitekt med muskelsvind Simon Rune Sørensen Kontaktoplysninger Simonrune@gmail.com Har været projektansat i Aart Architetchs under Musholm-udbyggelsen. Han er desuden konsulent i udvikling af Musholms universelle design.

4 Arkitekten måtte sætte sig i kørestolen Anders Tyrrestrup Kontaktoplysninger: Anders Tyrrestrup CIO Partner Arkitekt MAA aty@aart.dk / AART architects Især Aart Architects forslag til multihallen med en oplevelsesrampe, der går som et loop rundt om multihallen og er en oplevelse i sig selv, fik ros af juryen, der valgte Aarts projekt. Selv om Aart Architects tidligere har vundet projekter, hvor tilgængelighed også var et væsentligt kriterium, har processen omkring Musholm-udvidelsen være lærerig. At tænke tilgængelighed og inkluderende design ind fra starten kræver ikke bare opmærksomhed, men også viden. Og dér har mødet med brugere med handicap været en vigtig kilde. Man får et mere personligt forhold til det og bliver mere involveret, når man har mødt brugerne. Og som arkitekt vil vi jo altid gøre det bedst muligt for brugerne, siger Anders Tyrrestrup. Aart Architects har i sit projekt samlet et team af samarbejdspartnere, som har bidraget til projektet på hver deres felt. Firmaet Keinicke & Overgaard Arkitekter er eksperter i haller og aktiviteter. BSAA Urbanlab er landskabsarkitekter, mens Bexcom ved Karin Bendixen er tilgængelighedskonsulenten, der bl.a. har stået for brugerworkshop, hvor brugere med handicap bl.a. fik mulighed for at kommentere Aart Architects idé med oplevelsesrampen. Klatrevæg og svævebane Kontaktpersoner: direktør Henrik Ib Jørgensen, Muskelsvindfonden Under indvielsen er der premiere på verdens første handicaptilgængelige svævebane og klatrevæg. Fra i dag kan mennesker med handicap suse gennem multihallen. Svævebanen er Musholms udfordring til gæsterne. Samt taler ind i Muskelsvindfondens ønske om at pakke mennesker med handicap ud af vat. Det er et problem at mange mennesker med handicap vænner sig til at samfund og familie pakker dem ind i vat og nogle gange forventer for lidt. Svævebanen er et symbol på, at selvfølgelig skal folk med handicap også kunne opnå et adrenalinsus, siger Henrik Ib Jørgensen. Første svævebanetester til indvielsen 1. oktober er Sarah Gleerup. Folketingskandidat for EL, medlem af Muskelsvindfonden og sidder i bestyrelsen for Musholm. Sarah er ung lesbisk, politisk, handicapaktivistisk tegneserieskaber og kommunikationsmedarbejder i folketinget. Hun har skarpe holdninger til tilgængelighed, ligestilling, demokrati. Du kan møde hende her:

5 Mr. Grøn Koncert himself Kontakt: Sophie Alvi Kommunikationschef Muskelsvindfonden Tlf Indvielsens konferencier er en kendt figur i Muskelsvindfonden-sammenhæng. Jacob Haugaard har været konferencier på Grøn Koncert 26 gange, og er efterhånden indbegrebet af musikkaravanen. Jacob havde selv en papsøn, der havde muskelsvind, og kender Musholm som deltager på forældrekurser om muskelsvind. Konferencier om sommeren gæst på Musholm om vinteren Simon TJ Aarhus Tlf sims103@hotmail.com Simon er den ene del af Grøn Koncerts værtspar, når han touren igennem deler scene med Jacob Haugaard under åbning, afslutning og mellem de mange optrædende på Grøn Koncert. Han har selv muskelsvind, og har været konferencier i nogle år som figuren Tonni the Man, men sprang i 2014 ud som sig selv. Simon læser Medievidenskab i Aarhus, og er i øjeblikket i praktik hos et brand bureau. Simon er vokset op på sommerlejre på Musholm og sidder i dag i Muskelsvindfondens repræsentantskab - han kan fortælle om hvorfor han føler sig hjemme på Musholm og XX

6 Handicaplegenden der havde et drøm Evald Krog Tlf Formand for og grundlægger af Muskelsvindfonden, idémand bag Grøn Koncert og en lang række andre projekter. Tildelt ridderkorset og nomineret som danskernes moralske forbillede i 2014 af tidligere indenrigsminister Britta Schall Holberg. Muskelsvindleren der har viet sit liv til at skabe bedre vilkår for personer med handicap og Plads til Forskelle i samfundet. Musholm er hans drøm om et sted, hvor mennesker med handicap kan opleve verden uden barrierer. NÆSTVED Formålshistorie: Malene Jensen, kørestolsdanser på 32 år og mor. Mail: malenejensen83@gmail.com Tlf. Bor i Næstved sammen med sin kæreste og deres søn Kian. Tager ud som foredragsholder for Muskelsvindfonden, hvor hun fortæller om at have et handicap og leve et normalt liv på trods. Fokus er på begreberne: at være handicappet versus at have et handicap. Malene siger: - Et handicap er noget man har. Ligesom briller. Eller en stok. Det er en udfordring, men det er ikke hele mig. Jeg er ikke handicappet. Jeg har et handicap. Den skelnen vil jeg gerne dele med omverdenen. Malene taler også om at være mor med et handicap, om at have hjælpere 24/7 og om sin sport (kørestolsdans). Malene optræder til indvielsen sammen med andre kørestolsdansere

7 Jan håber at Musholm smitter af på Danmark Jan Jakobsen, 60 år Tlf. (kommer snarest) For Jan Jakobsen, der sidder i Muskelsvindfondens bestyrelser og er lokalkendt og bruger af stedet er visionen at Musholm skal være et udtryk for en model for, hvordan et inkluderende samfund og dets rum bør være indrettet - netop med udgangspunkt i universelt design. Og det skal gøres til et af de fyrtårne (sammen med Handicaporganisationernes hus blot for at blive i Danmark) der tegner mulighederne for fremtidens arkitektur. Flere mennesker med handicap bør motionere også selv om de har muskelsvind Aina Kamilla Boss Budde ainabudde@hotmail.com Aina er kørestolsmotionist og elsker floor ball. Hun mener, at flere mennesker med handicap bør komme ud af komfortzonen og dyrke motion. Det handler ikke kun om at styrke kroppen. Sport giver fællesskab nye venskaber konkurrenceerfaring og livsindhold. Derfor er Musholms fokus på breddeidræt vigtig, mener Aina. Når hun ikke træner er hun en garvet pokerspiller. El-hockey-landsholdet Kørestolsdanser ( lokal) Marie Christiansen Musholm kan løfte landets handicapturisme Og der er penge at tjene. Kilde: Sune K. Jensen Chef for Turisme i DI Lars Nielsen adm dir Visit Vestsjælland

8 Program Indvielsen 1. oktober 2015 Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Første rundvisninger sendes afsted Velkomst v/ Muskelsvindfondens direktør Henrik Ib og introduktion af de to konfereciers Jacob Haugaard og Rasmus Bjerg Chris Minh Doky Orchestra & friends Tale af Slagelses borgmester Stén Knuth Chris Minh Doky Orchestra med Burhan G Tale af formanden for Arbejdsmarkedets Feriefond Jytte Andersen Pause Chris Minh Doky Orchestra med Christopher og kørestolsdanser Tale af direktør for Realdania Jesper Nygaard Officiel præmiere på verdens første tilgængelige svævebane og klatrevæg Chris Minh Doky Orchestra med solist Musholmfondens formand Evald Krog holder tale Tak for i dag. Før og efter arrangementet (kl og 17.30) er der rundvisninger, hvor I kan opleve centrets mange muligheder og møde Musholms medarbejdere. MUSHOLM - Ferie, Sport og Konference Musholmvej Korsør TLF.: cvr Musholm@musholm.dk Lørdag 3 oktober er der helt dagsprogram hvor Musholm fyldes til randen af mennesker med muskelsvind og deres pårørende og afprøver alle stedets funktioner. Udpluk fra program inden og udendørs Slædehunde (10-13:00) nu med drone. Amerikaner biler (14-17:00) Modelbiler (10-13:00) Modelfly (14:00-17:00) 10:00-13:00 el-hockey, basket, dans alle i hal A. 14:00-17:00 kørestols rugby, fodbold og floorball alle i hal A. 16:00-17:00 Motor Mille samler ungerne. 10:00-13:00 Høseskidning et hit hvis den skider i dit felt. 10:00-17:00 Indendørs aktiviteter i hal B. (svævebane oma).

Casekatalog & Fact Sheet

Casekatalog & Fact Sheet Casekatalog & Fact Sheet Kort om Musholm - Ferie, Sport & Konference Musholm er bygget i 1998, og er ejet af Muskelsvindfonden. I 2013 besluttede Muskelsvindfonden med 100 mio. kr. i støtte Arbejdsmarkedets

Læs mere

Musholm har plads til forskelle

Musholm har plads til forskelle Musholm har plads til forskelle z Ingen barrierer - alle kan bruge huset Verdens mest tilgængelige feriecenter ligger i Danmark, ved Korsør. Musholm - Ferie, Sport og Konference, modtog i december 2016

Læs mere

Familieliv med fart på

Familieliv med fart på Artikel i Muskelkraft nr. 2, 2005 Familieliv med fart på For familien Berenth er en hverdag fuld af aktiviteter en vigtig del af livet med muskelsvind Af Bodil Jensen Der er ikke mange aftener, hvor familien

Læs mere

OKTOBERDAGENE. Program ᴑ Workshops ᴑ Info

OKTOBERDAGENE. Program ᴑ Workshops ᴑ Info OKTOBERDAGENE Program ᴑ Workshops ᴑ Info OFFICIEL INDVIELSE AF DET NYE MUSHOLM FERIE - SPORT - KONFERENCE TORSDAG DEN 1. OKTOBER KL. 14.00 17.00 The Chris Minh Doky Orcestra with special guests Konferenciers:

Læs mere

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Især inden for idræt og foreningsliv har Globus1 givet Århus Kommune et løft, og aktivitetscenteret er en af hovedhjørnestenene i kommunens integrationspolitik.

Læs mere

Kravprofil for centerleder på Musholm Bugt Feriecenter

Kravprofil for centerleder på Musholm Bugt Feriecenter Kravprofil for centerleder på Musholm Bugt Feriecenter Virksomhedsprofil Musholm Bugt Feriecenter Musholmvej 100 4220 Korsør www.musholm.dk Kontaktperson: Muskelsvindfondens og Musholmfondens direktør:

Læs mere

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan?

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? Der skal to til et møde Mennesker med handicap er sjældent medlemmer af foreningerne. Det er der mange årsager

Læs mere

Handicaporganisationernes Hus Evaluering af proces og værk

Handicaporganisationernes Hus Evaluering af proces og værk Handicaporganisationernes Hus Evaluering af proces og værk 1 Jeg synes det er et fantastisk hus, ja. Både idéen og også resultatet, altså jeg går glad på arbejde. ( ) Det kan så meget det her hus, at det

Læs mere

OKTOBERDAGENE. Program ᴑ Workshops ᴑ Info

OKTOBERDAGENE. Program ᴑ Workshops ᴑ Info OKTOBERDAGENE Program ᴑ Workshops ᴑ Info OFFICIEL INDVIELSE AF DET NYE MUSHOLM FERIE - SPORT - KONFERENCE TORSDAG DEN 1. OKTOBER KL. 14.00 17.00 The Chris Minh Doky Orcestra med Christopher, Burhan G.

Læs mere

Plads til f orskelle

Plads til f orskelle Plads til forskelle KONFERENCE 2018 Plads til forskelle Plads til nytænkning Musholm er med sin perfekte beliggenhed et spændende, socialøkonomisk alternativ Musholm ligger midt i Danmark ved en pragtfuld

Læs mere

Invitation til det årlige ALS træf/temakursus på Musholm Bugt Feriecenter weekenden d. 9.- 11. oktober 2015

Invitation til det årlige ALS træf/temakursus på Musholm Bugt Feriecenter weekenden d. 9.- 11. oktober 2015 Invitation til det årlige ALS træf/temakursus på Musholm Bugt Feriecenter weekenden d. 9.- 11. oktober 2015 Kurset har til formål at gøre PALS (Pals er en person, der har ALS) deres pårørende og hjælpere

Læs mere

MUSKELKRAFT. Evas skolestart lykkedes Læs hvorfor side 60. Verdens mest tilgængelige center på vej Tema om Musholm side 33

MUSKELKRAFT. Evas skolestart lykkedes Læs hvorfor side 60. Verdens mest tilgængelige center på vej Tema om Musholm side 33 MUSKELKRAFT INFORMATION I REFLEKSION I INSPIRATION I 3/2014 Evas skolestart lykkedes Læs hvorfor side 60 Verdens mest tilgængelige center på vej Tema om Musholm side 33 ANNONCESIDE 5 7 HOTLINE FOR MEDLEMMER

Læs mere

MEDLEMSAKTIVITETER I MUSKELSVINDFONDEN 2015

MEDLEMSAKTIVITETER I MUSKELSVINDFONDEN 2015 MEDLEMSAKTIVITETER I MUSKELSVINDFONDEN 2015 DETTE ER EN OVERSIGT OVER MUSKELSVINDFONDENS AKTIVITETER I 2015. Alle arrangementer foregår på Musholm ved Korsør www.musholm.dk, hvis ikke andet er angivet.

Læs mere

PROGRAM. MUSKELSVINDFONDENS LANDSMØDE Den maj 2019 Musholm Ferie - Sport Konference. Musholmvej 100, 4220 Korsør

PROGRAM. MUSKELSVINDFONDENS LANDSMØDE Den maj 2019 Musholm Ferie - Sport Konference. Musholmvej 100, 4220 Korsør PROGRAM MUSKELSVINDFONDENS LANDSMØDE Den 24. 26. maj 2019 Musholm Ferie - Sport Konference Musholmvej 100, 4220 Korsør Landsmøde 2019 FREDAG DEN 24. MAJ STED TID Indkvartering og registrering Receptionen

Læs mere

Beretning fra turneringsudvalget:

Beretning fra turneringsudvalget: Beretning fra turneringsudvalget: Set fra min pind som formand for Turneringsudvalget har det været en god sæson. Det har været lidt nemmere at få enderne til at hænge sammen i år, men det har også meget

Læs mere

Stor interesse for Køge Park

Stor interesse for Køge Park Stor interesse for Køge Park Udviklingen af stadionprojektet tager form. Sådan ser planerne for Køge Park ud. Der er stor interesse for at være med til udviklingen af stadionprojektet, der går under arbejdstitlen

Læs mere

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Kære frivillige lokalforeningsfolk! eller som vi ynder at kalde jer LokalCrew (udtales Kræw ). I Muskelsvindfonden er vi meget glade for, at

Læs mere

STRATEGISK WAYFINDING

STRATEGISK WAYFINDING STRATEGISK WAYFINDING Vi giver mennesker tryghed i ukendte omgivelser ved - på en logisk og naturlig måde - at lede brugere fra A til B, så de når deres mål til tiden. Større og/eller komplekse byggerier

Læs mere

Af Helle Lorenzen, kommunikationsmedarbejder (DJ)

Af Helle Lorenzen, kommunikationsmedarbejder (DJ) Af Helle Lorenzen, kommunikationsmedarbejder (DJ) 01 07 Nogle tegnestuer tænker i værker. Det gør Aarhus Arkitekterne ikke. De udvikler projekter i tæt samarbejde med kunden. Og den største ros er, når

Læs mere

MUSKELSVINDFONDEN. Lederuddannelse. - med plads til forskelle

MUSKELSVINDFONDEN. Lederuddannelse. - med plads til forskelle MUSKELSVINDFONDEN Lederuddannelse - med plads til forskelle Lederuddannelse - med plads til forskelle Udviklingen af det eksemplariske lederskab er helt afgørende for at skabe trivsel, vækst og resultater

Læs mere

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller Bliss er mit liv Hayla Søndergaard fortæller Præsentation Jeg hedder Hayla Søndergaard. Jeg er 20 år og har CP. Jeg bor på Østerskoven i Hobro - her har jeg boet de sidste 3 et halvt år.. Jeg er lidt brasiliansk

Læs mere

Det er også din boligforening. Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed

Det er også din boligforening. Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed Det er også din boligforening Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed Vi bor i forening Vidste du, at de almene boliger tilhører dem, der bor der? Der sidder ingen ejere, aktionærer

Læs mere

Plads til f orskelle

Plads til f orskelle FAMILIEFERIE 2018 Plads til at være sammen Midt i Danmark ved en pragtfuld badestrand på Sjællands vestkyst ligger Musholm - en prisbelønnet arkitektonisk perle med rum til ro og ræs. På Musholm er der

Læs mere

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Ved generalforsamlingen sidste år i april fortalte jeg, at licitationen på den udvendige renovering var overstået, og ganske

Læs mere

At sige, at alle er velkomne, er lettere sagt end gjort.

At sige, at alle er velkomne, er lettere sagt end gjort. At sige, at alle er velkomne, er lettere sagt end gjort. 1 2 Der findes mange former for handicap. Da vi gik i gang med at drøfte tilgængelighedsspørgsmål, var vi ikke klar over, hvordan vores hoteller

Læs mere

Værftshallerne. i Helsingør

Værftshallerne. i Helsingør Værftshallerne i Helsingør I det hæfte, du nu står med i hånden, har vi samlet en række spørgsmål og svar omkring Værftshallerne i Helsingør. Spørgsmålene og svarene handler om bygningerne, Nordhavnen

Læs mere

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015 undersøgelse i Aarhus kommune -2015 Den følgende rapport viser en oversigt over tilknyttede kommentarer fra pårørendeundersøgelsen 2015. 1. Kommentarer til tilfredshed med plejeboligen alt i alt? Stor

Læs mere

Tilgængelighedsstrategi For Mariagerfjord kommune

Tilgængelighedsstrategi For Mariagerfjord kommune Tilgængelighedsstrategi For Mariagerfjord kommune 1 Tilgængelighedsstrategi for Mariagerfjord Kommune 2017 Forord Mariagerfjord Kommune skal være et godt sted at leve, bo og arbejde. Det gælder naturligvis

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

BY FOR ALLE Aktivitetsplan 2009

BY FOR ALLE Aktivitetsplan 2009 Aktivitsplan 2009 beskriver, hvordan arbejder med tilgængeligheden i København i det kommende år, og hvad vi har lavet i 2008. Indhold Hvad er? Overordnet mål Fokus Sådan arbejder vi med tilgængelighed

Læs mere

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 2016-2017 5 FACTS OM NAVIGATOR * Uddannelsen varer 42 uger fra august 2016 til juni 2017 * Eleverne bor på Navigator

Læs mere

Program. Et brag af en forårsoplevelse med musik, dans og akrobatik udført af lokale kunstnere. tirsdag den 14. april kl. 19.00 MENNESKER MED OVERSKUD

Program. Et brag af en forårsoplevelse med musik, dans og akrobatik udført af lokale kunstnere. tirsdag den 14. april kl. 19.00 MENNESKER MED OVERSKUD D1470_plancher_2014.indd 5 22-10-2014 12:47:37 Et brag af en forårsoplevelse med musik, dans og akrobatik udført af lokale kunstnere Slagelse ROTARY Musikhus ER... tirsdag den 14. april kl. 19.00 MENNESKER

Læs mere

ONV Arkitekter. Søren Rasmussen Arkitekt MAA

ONV Arkitekter. Søren Rasmussen Arkitekt MAA Fritidshuse ONV living Med markant arkitektur udfordrer ONV-husene det traditionelle billede af et dansk sommerhus. Husene er designet af ONV Arkitekter med vægt på moderne arkitektur, åbenhed, spændende

Læs mere

Godkendt referat af møde i Muskelsvindfondens repræsentantskab den 19. september 2009

Godkendt referat af møde i Muskelsvindfondens repræsentantskab den 19. september 2009 Godkendt referat af møde i Muskelsvindfondens repræsentantskab den 19. september 2009 Til stede: Janne Sander, Isak Kornerup Houe, Niels Staghøj, Peter Balslev, Dorthe Berendt, Ole Lauth, Peter Bach Nielsen,

Læs mere

Idéhæfte til brug af filmen om

Idéhæfte til brug af filmen om 1 Idéhæfte til brug af filmen om FN s handicapkonvention De fem konkrete situationer i filmen lægger op til debat. Brug filmen til at diskutere vilkår og muligheder for mennesker med handicap i boligen,

Læs mere

Bæredygtig Beton Konference - Et initiativ støbt af Dansk Beton. Anette Berrig Dansk Byggeri

Bæredygtig Beton Konference - Et initiativ støbt af Dansk Beton. Anette Berrig Dansk Byggeri Bæredygtig Beton Konference - Et initiativ støbt af Dansk Beton Anette Berrig Dansk Byggeri Dansk Beton Brancheforening for den samlede betonindustri Sektion i Dansk Byggeri (arbejdsgiverorganisation)

Læs mere

Talentprisen 2014 går til Viktor Anker

Talentprisen 2014 går til Viktor Anker Talentprisen - Næstved Idræts Union De nominerede til Talentprisen 2014 er: Anne Frimann, Næstved Roklub Josephine Bøgh, Næstved Sportsrideklub Viktor Anker, Næstved IF Fodbold Årets Talent er ubestrideligt

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Viborg Nordbyen Ansøger Viborg Nørremarkens initiativgruppe Nordbyen i bevægelse Kontaktperson: Erik Ejlersen Adresse: Hermodsvej 23 Telefon: 21778811 Mail: erik.ejlersen@mail.dk

Læs mere

Fakta om Tøndermarsk Initiativet

Fakta om Tøndermarsk Initiativet Fakta om Tøndermarsk Initiativet Budget: Samlet budget: 210,9 millioner kr. Heraf kommer 111,3 millioner kr. fra Tønder kommune. Realdania har bevilget 65 millioner kr., og A.P. Møller og Hustru Chastine

Læs mere

Referat af borgermødet om handicappolitikken i Gentofte kommune 18.9.2012

Referat af borgermødet om handicappolitikken i Gentofte kommune 18.9.2012 Referat af borgermødet om handicappolitikken i Gentofte kommune 18.9.2012 Den 18. september inviterede borgmester Hans Toft og Handicaprådet til borgermøde på Gentofte Rådhus, hvor temaet var evalueringen

Læs mere

Udkast til ny handicappolitik

Udkast til ny handicappolitik Udkast til ny handicappolitik Forord Med den nye handicappolitik Lige muligheder i livet sætter vi endnu en ambitiøs kurs for handicapområdet i Rødovre. Handicapområdet er et fælles ansvar, som indebærer,

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

Muskelsvindfonden skaber plads til forskelle. Strategi 2018

Muskelsvindfonden skaber plads til forskelle. Strategi 2018 Muskelsvindfonden skaber plads til forskelle Strategi 2018 1 Muskelsvindfondens mission og formål Det er Muskelsvindfondens formål at forbedre livsvilkårene for mennesker med muskelsvind og andre neuromuskulære

Læs mere

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 16. AUGUST 2015-17. JUNI 2016 5 facts om Navigator * Uddannelsen varer 42 uger * Eleverne bor på Navigator Campus

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning Agenda Program Facilitator 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning 9:10-9:30 Introduktion til projektet og de overordnede mål herunder: Vækstpotentiale i erhvervet Specielle forhold

Læs mere

HANDICAP- POLITIK 2019

HANDICAP- POLITIK 2019 HANDICAP- POLITIK 2019 FÆLLESSKAB OG LIGEVÆRD 2019 2 GENTOFTE KOMMUNES HANDICAPRÅD 2018-2021 FORORD Handicappolitik 2019 bygger videre på visionen fra kommunens tidligere handicappolitikker 2008-2012 og

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie.

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie. NYT August 2015 Velkommen tilbage fra sommerferie. Hækken er klippet, vinduerne pudset og solen skinner. Det er dejligt at komme tilbage fra ferien og se så mange glade, friske og veloplagte elever. Flere

Læs mere

En god handicapmor er jeg vist ikke

En god handicapmor er jeg vist ikke Artikel fra Muskelkraft nr. 4, 1992 En god handicapmor er jeg vist ikke Den traditionelle handicaprolle skal have et spark. Man skal tænke l muligheder frem for begrænsninger. Og gøre de ting sammen med

Læs mere

Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening

Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening Foreningskonference arrangeret af Danmarks Idræts-Forbund og Idrættens Analyseinstitut Praktiske oplysninger Tid:

Læs mere

HANDICAPPOLITIK

HANDICAPPOLITIK HANDICAPPOLITIK 2015-2017 Her indsættes foto af Krudtuglerne der optræder - hvis personerne på billedet kan godkende, at vi bruger det. Foto: Krudtuglerne ved indvielse af boliger på Tycho Brahes Vej i

Læs mere

MUSKELKRAFT. Drømmen om Musholm side 7 INFORMATION I REFLEKSION I INSPIRATION I 2/2013. Årsberetning

MUSKELKRAFT. Drømmen om Musholm side 7 INFORMATION I REFLEKSION I INSPIRATION I 2/2013. Årsberetning t MUSKELKRAFT INFORMATION I REFLEKSION I INSPIRATION I 2/2013 Årsberetning 2012 Drømmen om Musholm side 7 5 INDHOLD LANDSMØDE MED NYE TILTAG M USK ELK RAFT APRIL 2013 7 FRA DRØM TIL VIRKELIGHED PÅ MUSHOLM

Læs mere

Lokale og Anlægsfonden

Lokale og Anlægsfonden Lokale og Anlægsfonden STØTTER EKSEMPELBYGGERIER INDENFOR IDRÆT, KULTUR OG FRILUFTSLIV UDVIKLER NYSKABENDE PROJEKTER RÅDGIVER IFM. UDVIKLINGS PLANLÆGNINGS- OG BYGGEPROJEKTER INDSAMLER, SKABER OG FORMIDLER

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011

Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011 B A R J O R D T I L B O R D Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011 Fyrtårnet viser atter vejen til en arbejdsmiljøkonference, med mejerierne i centrum M E J E R I I N D U S T R I

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Sociale og kulturelle koder er svære at knække

Sociale og kulturelle koder er svære at knække Godt nok er jeg født her, men i mange situationer er det svært både for mig selv og andre at finde ud af, om min adfærd afviger fra normen på grund af noget kulturelt eller min funktionsnedsættelse. Sociale

Læs mere

Plads til f INSTITUTIONSFERIER 2017 orskelle

Plads til f INSTITUTIONSFERIER 2017 orskelle Plads til forskelle INSTITUTIONSFERIER 2017 Plads til forskelle Plads til at være sammen Musholm ligger midt i Danmark ved en pragtfuld badestrand på Sjællands vestkyst. Det tager kun lidt over en time

Læs mere

Leg og lær med Futte. lær om BRAND

Leg og lær med Futte. lær om BRAND Leg og lær med Futte 1 lær om BRAND Lærerinformation: Dette opgavehæfte indgår i det samlede materiale Lær om brand. De tre farver (grøn, orange og blå) i opgavehæftet signalerer således samspillet med

Læs mere

Bygningspræmiering 2015

Bygningspræmiering 2015 Bygningspræmiering 2015 Nominering Slagelse Kommune Center for Vækst og Plan September 2015 Nominering Indledning Uddelingen af Slagelse Kommunes årlige bygnings- og arkitekturpris blev påbegyndt i 1988

Læs mere

Tilbage til www.sdrfelding.dk

Tilbage til www.sdrfelding.dk 1 Tilbage til www.sdrfelding.dk Borgmester Lars Krarups tale ved uddelingen af Herning Kommunes Kulturpris 2013 Onsdag 30. april 2014 klokken 14.30 i Byrådssalen Velkommen her i Byrådssalen. Og velkommen

Læs mere

Invitation til MG Seminar 2016 Musholm bugt feriecenter

Invitation til MG Seminar 2016 Musholm bugt feriecenter Vi i Muskelsvindfondens myastenigruppe vil gerne invitere dig til MG- Seminar på Musholm Sport Ferie og Konference. Fredag den 28. Oktober kl. 17.00 til søndag den 30. Oktober 2016 kl. ca. 13.00 Vi vedlægger

Læs mere

SKOLEMØBLER. Inspiration fra Danmarks største møbel sortiment til skoler _ 1 SKOLEMØBLER

SKOLEMØBLER. Inspiration fra Danmarks største møbel sortiment til skoler _ 1 SKOLEMØBLER Inspiration fra Danmarks største møbel sortiment til skoler 1 DANMARKS STØRSTE MØBEL SORTIMENT TIL SKOLER OG SFO Vi har på de følgende sider samlet et lille udpluk af vores store sortiment og de mange

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5.-6. maj 2015 5. maj 2015 1. Velkomst og præsentation kl. 10.00 10.20 Faggruppeformand Michael Magnussen bød velkommen til faggruppelandsmødet 2015. 2. Valg af mødeleder og

Læs mere

Tal med os om anlæg af udearealer

Tal med os om anlæg af udearealer Tal med os om anlæg af udearealer Vi har styrke som de store entreprenører, men vi går aldrig på kompromis med gartnerens viden om vækst. Derfor kan vi garantere for hele løsningen fra det bundsolide fundament

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE December 2013 Fars Videokogebog er i luften Endelig blev den klar til de dejlige fædre og børn ude i det ganske land Fars Videokogebog er gået luften og er nu online på

Læs mere

Stillings- og personprofil. Direktør Danmarks Idrætsforbund Maj 2015

Stillings- og personprofil. Direktør Danmarks Idrætsforbund Maj 2015 Stillings- og personprofil Direktør Danmarks Idrætsforbund Maj 2015 Kort om Danmarks Idrætsforbund Danmarks Idrætsforbund (DIF) er en organisation, der har eksisteret i mere end 100 år. DIF er en sammenslutning

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 31. AUGUST 2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 31. AUGUST 2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 31. AUGUST 2016 STED: MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

Workshop: At arbejde i borgerens ide om forandring. Borgerinddragelse 2.0.

Workshop: At arbejde i borgerens ide om forandring. Borgerinddragelse 2.0. Workshop: At arbejde i borgerens ide om forandring. Borgerinddragelse 2.0. Dorte From, faglig konsulent. Finn Blickfeldt Juliussen, specialkonsulent Center for Handicap og Psykisk Sårbarhed Omdrejningspunktet

Læs mere

DRIVE BUSINESS E X P O PROGRAM FREDAG DEN 1. SEPTEMBER COMWELL KELLERS PARK

DRIVE BUSINESS E X P O PROGRAM FREDAG DEN 1. SEPTEMBER COMWELL KELLERS PARK DRIVE BUSINESS E X P O 2 017 PROGRAM FREDAG DEN 1. SEPTEMBER COMWELL KELLERS PARK ÅRETS TEMA FREMTIDENS VINDERE POUL ERIK SKAMMELSEN KONFERENCIER Poul Erik Skammelsen har været ansat på TV2/ TV2 NEWS siden

Læs mere

Foto: Mathias Svold Foto: Mathias Svold Foto: Mathias Svold Foto: Mathias Svold Foto: Mathias Svold Foto: Mathias Svold Foto: Mathias Svold Foto: Mathias Svold Godt nok er jeg født her, men i mange situationer

Læs mere

DIALOG # 5 HVORDAN SKAL MAN FORHOLDE SIG TIL EN SJOV BEMÆRKNING, DER KAN VIRKE SÅRENDE PÅ ANDRE?

DIALOG # 5 HVORDAN SKAL MAN FORHOLDE SIG TIL EN SJOV BEMÆRKNING, DER KAN VIRKE SÅRENDE PÅ ANDRE? DIALOG # 5 HVORDAN SKAL MAN FORHOLDE SIG TIL EN SJOV BEMÆRKNING, DER KAN VIRKE SÅRENDE PÅ ANDRE? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

LIVTAG #3 2011. Jeg kom ude fra landet i Finland, så det var jo helt fantastisk med alt det jazz og rock, som vi kunne gå ud og høre i København

LIVTAG #3 2011. Jeg kom ude fra landet i Finland, så det var jo helt fantastisk med alt det jazz og rock, som vi kunne gå ud og høre i København 34 Jeg kom ude fra landet i Finland, så det var jo helt fantastisk med alt det jazz og rock, som vi kunne gå ud og høre i København Når hjælperen bliver en ven Af Merete Rømer Engel, journalist FOTO Christian

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

SYLT LAUF 2009 15. Marts

SYLT LAUF 2009 15. Marts SYLT LAUF 2009 15. Marts REKORD LØB!! Ja, så kom tiden til det årlige SYLT LAUF, hvor IAM har været godt repræsenteret de 2 foregående år. I år var der desværre ikke så mange som havde denne tur på ønske

Læs mere

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion Kampprogram Serie 1 Damer Søndag d. 23. april kl. 15.00 på Lødderup Stadion U16 drenge Mester Torsdag d. 20. april kl. 19.00 på Nykøbing Stadion U15 drenge 1 Lørdag d. 22. april kl. 14.00 på Lødderup Stadion

Læs mere

Spørgeskema. Unge 16-18 år. (Dansk)

Spørgeskema. Unge 16-18 år. (Dansk) Spørgeskema Unge 16-18 år (Dansk) Kære 16-18- årige din opfattelse, Godt at vide: Hvordan gør du? Eksempel: 15. Hvor stor en del af året bor du i dit boligområde? Hvad får du ud af det? 1 Først et par

Læs mere

Voksenhandicap Gentænkt

Voksenhandicap Gentænkt Voksenhandicap Gentænkt Side 1 Side 2 Side 3 Indledning Vi vil have endnu mere fokus på borgernes mestring af eget liv. Derfor har vi sat gang i en udvikling af hele Voksenhandicapområdet. I udviklingen

Læs mere

Patienter og pårørendes erfaringer med hjemmetræning efter apopleksi

Patienter og pårørendes erfaringer med hjemmetræning efter apopleksi Patienter og pårørendes erfaringer med hjemmetræning efter apopleksi Anne Lee, Senior konsulent, cand.scient.san., sygeplejerske. CAST, Syddansk Universitet Formål med undersøgelsen Hvordan hjemmetræning,

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Rødkærsbro Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Fmd. Kurt Madsen Bjerrevej 77 8840 Rødkærsbro Tlf. 20 33

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Plads til f orskelle

Plads til f orskelle Plads til forskelle INSTITUTIONSFERIER 2018 Plads til at være sammen Musholm ligger midt i Danmark ved en pragtfuld badestrand på Sjællands vestkyst. Det tager kun lidt over en time fra København, to timer

Læs mere

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet!

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet! Dette scenarie har meget meget lidt at gøre med vores vision for vandog wellnessprojektet. Men denne visionære mand fra en helt anden tidsalder er alligevel et godt udgangspunkt for at belyse nutidens

Læs mere

GRØN HAVNEFRONT GØR BÆREDYGTIGHED I AALBORG LÆRERIG OG SMUK

GRØN HAVNEFRONT GØR BÆREDYGTIGHED I AALBORG LÆRERIG OG SMUK GRØN HAVNEFRONT GØR BÆREDYGTIGHED I AALBORG LÆRERIG OG SMUK Ideen bag Aalborg går forrest, når det handler om bæredygtighed. Og Aalborg er så god som summen af sine borgere. Derfor vil vi skabe fællesskab

Læs mere

Foredrag 2015. Mindbooster. Foreningen hjernesund Færøvej 51 2800 Lyngby Telefon +45 4162 4887 E-mail: info@hjernesund.dk

Foredrag 2015. Mindbooster. Foreningen hjernesund Færøvej 51 2800 Lyngby Telefon +45 4162 4887 E-mail: info@hjernesund.dk Foredrag 2015 Mindbooster STYRK DET MODNE LIV - få inspiration og viden med foredrag fra Mindbooster Det bedste jeg kan gøre for mig selv, min familie og venner er at holde mig frisk og i live - Charlotte,

Læs mere

Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen

Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen Udgangspunktet var 3 temaer og intet andet Den sammenhængende

Læs mere

HANDICAPPOLITIK 2015-2019

HANDICAPPOLITIK 2015-2019 HANDICAPPOLITIK 2015-2019 Foto: Krudtuglerne ved indvielse af boliger på Tycho Brahes Vej i Haslev, august 2013 - det handler om respekt, ligeværd og personlig frihed Indhold Forord... 3 Indledning...

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere

Rå og helt anderledes..

Rå og helt anderledes.. Rå og helt anderledes... Rå og helt anderledes.. Den er rå og meget spændende. Rikke Glerup har netop åbnet sin salon Glykkenheimer i Bjerringbro, og hendes mål er at henvende sig til de kunder, der tør

Læs mere

Referat af møde i Muskelsvindfondens repræsentantskab den februar 2014.

Referat af møde i Muskelsvindfondens repræsentantskab den februar 2014. Referat af møde i Muskelsvindfondens repræsentantskab den 21.-22. februar 2014. Til stede: Evald Krog, Janne Sander, Thomas Doktor, Peter Bach Nielsen, Peter Skov Jørgensen, Isak Kornerup Houe, Anita Kruse,

Læs mere

Handicappolitik HVIDOVRE KOMMUNES. - et sammendrag

Handicappolitik HVIDOVRE KOMMUNES. - et sammendrag Handicappolitik S - et sammendrag Indhold Tilgængelighed 4 Information/kommunikation 6 Uddannelse og læring 8 Beskæftigelse 10 Kultur og fritid 12 Rehabilitering 14 Bolig 16 Hvordan bliver det til virkelighed?

Læs mere

Nyhedsbrev Region Øresund

Nyhedsbrev Region Øresund Nyhedsbrev Region Øresund Kære Leder Da vi fik god respons på det sidste nyhedsbrev har vi valgt at udsende endnu et. Denne gang med følgende indhold: Julehilsen Kommende arrangementer Ungdomsdelegerede

Læs mere

H a n d i c a p p o l i t i k

H a n d i c a p p o l i t i k H a n d i c a p p o l i t i k LY N G B Y - T A A R B Æ K K O M M U N E F o r o r d a f B o r g m e s t e r R o l f A a g a a r d - S v e n d s e n Der er sket store ændringer på handicapområdet de seneste

Læs mere

Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014

Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014 Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014 Fredag den 7. juli 1939 var startskuddet til det vi er en del af i dag. I år er året, hvor Vivild Idrætsforening fylder 75 år. Oprettelsen af VIF var et billede

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2015. Ugeskema

Nyhedsbrev juni 2015. Ugeskema Nyhedsbrev juni 2015 Ugeskema En folkeskole med plads til alle. Undervisningsdifferentiering, inklusion og klasserumsledelse i praksis. En tilgang som fremmer elevernes egen motivation og lyst til læring,

Læs mere

Anne Nygaard (R): Theresa Blegvad, Venstre. Og hvis jeg kunne få markeringerne under Theresa, så vil det være rigtig super.

Anne Nygaard (R): Theresa Blegvad, Venstre. Og hvis jeg kunne få markeringerne under Theresa, så vil det være rigtig super. Sag 9: Aarhus Internationale Sejlsportscenter Og vi går videre til Kultur og Borgerservices sag nummer 9, Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Er der nogen, der har nogle kommentarer kan de klares med

Læs mere