LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE"

Transkript

1 Udviklings- og Strategiudvalget den , s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Dagsorden Tirsdag den 20. august 2013 kl. 08:15 afholder Udviklings- og Strategiudvalget møde i udvalgsværelse 1.

2 Udviklings- og Strategiudvalget den , s. 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Sag nr: Side: 01 Forretningsstrategi for kommunale arealer og ejendomme i Lyngby-Taarbæk Kommune 3 02 Kommuneplanstrategi Detailhandel - behandling af indsigelsen 5 03 Anmodning fra (S) om optagelse af sag på dagsordenen vedrørende tilvejebringelse af studieboliger 7 04 Anmodning om optagelse af sag på dagsordenen om åbenhedspolitik 8 05 Aktiviteter i relation til studiestart 9 06 Meddelelser til udvalgets medlemmer - august

3 Åbent punkt Udviklings- og Strategiudvalget den , s.3 1. Forretningsstrategi for kommunale arealer og ejendomme i Lyngby-Taarbæk Kommune Sagen genbehandles med nyt bilag. Sagsfremstilling Udviklings og Strategiudvalget påbegyndte udformningen af en forretningsstrategi den 5. februar 2013 på baggrund af et oplæg fra Københavns Ejendomme. Den 9. april 2013 drøftede udvalget et udkast udarbejdet af forvaltningen, og besluttede at afholde en workshop den 7. maj 2013, hvor udvalget inviterede repræsentanter for centrene, decentrale institutionsledere og brugerrepræsentanter samt politikere. Resultatet af workshoppen er indarbejdet i det endelige forslag til forretningsstrategi, som forelægges til beslutning i udvalget den 14. juni 2013, og til endelig godkendelse i Kommunalbestyrelsen den 30. juni 2013 (bilag). Det har været hensigten at fremlægge resultater fra analysen af institutionerne for at kvalificere forretningsstrategien. Dette materiale foreligger ikke p.t., idet leverancerne for institutionsanalysen er forsinkede på grund af konflikten på skoleområdet, men der foreligger et udkast til delresultater på daginstitutionsområdet, som forelægges til orientering (bilag) Udvalget har tilkendegivet et ønske om at strategien kan kommunikeres, læses og forstås i øjenhøjde af de forskellige brugere og samtidig er der et behov for en noget mere uddybende beskrivelse af baggrund og forudsætninger for strategien. De forskellige behov kan tilgodeses ved at lægge en langsigtet plan for den efterfølgende forandringskommunikation, i en form, der motiverer den bredere kreds af interessenter til at ændre adfærd. Forvaltningen anbefaler, at der gennemføres en modtagerorienteret kampagne, der skaber en ny, positiv fortælling omkring den delende by, der er åben for mange brugere 24 timer i døgnet. Den skal tale direkte til brugerne gennem fortrinsvis visuel kommunikation, som kan bestå af grafik og tegninger suppleret med korte, handlingsanvisende budskaber med fokus på brugersituationer, roller og opgaver. Budskaber og tegninger skal kunne versioneres, så de kan bruges igen og igen og bidrager til at sætte ord på den nye kultur for, hvordan kommunens arealer og ejendomme anvendes. Forvaltningen peger på, at der herunder udarbejdes en kampagnepakke, der lanceres efter sommerferien, bl.a. med materialer som fx en pixibog, plakater, postkort, materiale til Lynet etc.

4 Åbent punkt Udviklings- og Strategiudvalget den , s.4 Økonomiske konsekvenser Opgaven udføres inden for rammen. Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen Indstilling Forvaltningen foreslår, at 1. forretningsstrategien for den kommunale Areal- og Ejendomsportefølje tages i anvendelse 2. der arbejdes videre med forslag til en modtagerorienteret kampagne, der understøtter den decentrale implementering af forretningsplanens principper og visioner. Forslaget forelægges Udviklings- og Strategiudvalget efterår Udviklings- og Strategiudvalget den 11. juni Drøftet og besluttet, at strategien genbehandles i august.

5 Åbent punkt Udviklings- og Strategiudvalget den , s.5 Kommuneplanstrategi Detailhandel - behandling af indsigelsen 2. Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen godkendte den 31. maj 2013 at sende "Strategi for detailhandlen i Lyngby-Taarbæk Kommune" i offentlig høring. Høringen varede frem til 1. august 2013 og der er indkommet to høringssvar, jf. notat af 5. august 2013 (bilag). Naturstyrelsen gør opmærksom på, at bydelscentret på Lyngbygårdsvej er sat til m 2 i strategien, men højst må være m 2 i henhold til landplandirektivet for detailhandel i Hovedstadsområdet. Ønsket om en udvidelse til m 2 er begrundet i den fremtidige by- og boligudbygning, som bliver resultatet af vidensbyudviklingen. Set i den sammenhæng, er det vigtigt at få opdateret bydelscentret på Lyngbygårdsvej med sin placering ved en kommende letbanestation. Det er muligt at fastholde de m 2 i detailhandelsstrategien, hvorimod kommuneplanen SKAL være i overensstemmelse med landsplandirektivet. Forvaltningen peger derfor på at fastholde m 2 i kommuneplanrevision 2013, men samtidig søge at få rammen udvidet til m 2 gennem forhandlinger med Naturstyrelsen, så ændringerne kan indgå i den efterfølgende kommuneplanrevision Ørholm Brugsforening har planer om at udvide butikken med ca. 100 m 2, så butiksarealet øges til knap 900 m 2. I detailhandelsstrategien udgår Ørholm som lokalcenter, og Ørholm Brugsforening udpeges til enkeltliggende butik. Derved reduceres det højst tilladte butiksareal fra m 2 til 600 m 2. Med den påtænkte udvidelse foreslås det at fastholde Ørholm Brugsforening som lokalcenter, idet det vurderes at butikken senere vil kunne udvides til m 2, som fastlagt i strategien. Økonomiske konsekvenser Opgaven løses inden for rammen. Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen. Indstilling Forvaltningen foreslår, at

6 Åbent punkt Udviklings- og Strategiudvalget den , s.6 1. det maksimale bruttoetageareal på m 2 for bydelscentret Lyngbygårdsvej fastholdes i strategien, 2. der optages forhandlinger med Naturstyrelsen om udvidelse af rammen, så ændringen kan indgå i kommuneplanrevision 2014, 3. Ørholm Brugsforening udpeges som lokalcenter i detailhandelsstrategien.

7 Åbent punkt Udviklings- og Strategiudvalget den , s.7 Anmodning fra (S) om optagelse af sag på dagsordenen vedrørende tilvejebringelse af studieboliger 3. Simon Pihl Sørensen (A) har i af 6. juni 2013 anmodet om optagelse af sag på dagsordenen jf. følgende ordlyd: "Jeg ønsker at aftalen med DTU om tilvejebringelse af studieboliger drøftes på USU s kommende møde. Sagen har stor betydning for det arbejde, der pt. drøftes i udvalget vedrørende udvikling af byen, hvorfor det er oplagt at aftalen og dens gennemførelse, herunder involvering af de mange aktører, drøftes i udvalget."

8 Åbent punkt Udviklings- og Strategiudvalget den , s.8 Anmodning om optagelse af sag på dagsordenen om åbenhedspolitik 4. Simon Pihl Sørensen (A) har via af 20. juni 2013 anmodet om, at der som punkt på dagsordenen optages sag med følgende tekst: "Set i lyset af Folketingets beslutning om at ændre offentlighedsloven, drøftelserne om borgerrådgiverens direkte adgang til Økonomiudvalget og statsforvaltningens afgørelse i sag omkring aktindsigt i Lyngby -Taarbæk ønskes en drøftelse af kommunens åbenhedspolitik. Vi foreslår mest mulig åbenhed i forhold til borgerne." Kommunalbestyrelsen den 27. juni 2013 Sagen sendt til videre behandling i Udviklings- og Strategiudvalget.

9 Åbent punkt Udviklings- og Strategiudvalget den , s.9 Aktiviteter i relation til studiestart 5. Sagsfremstilling Med henblik på at gøre uddannelsesinstitutionerne mere synlige i byen, er der i regi af Vidensby-samarbejdet udarbejdet et oplæg til aktiviteter (bilag), der skal gøre uddannelsesinstitutionerne mere synlige i byen. Formålet er at give borgerne oplevelsen af, at det er en uddannelses- og universitetsby, at der er unge mennesker i gadebilledet, at der er et driftigt handelsliv, at vidensvirksomheder tiltrækkes og etableres, samt at der findes en række åbne tilbud for borgere og andre, der arbejder og bevæger sig i Danmarks førende Vidensby. Der arbejdes i den sammenhæng på at undersøge mulighederne for en stor, synlig event på Torvet foran Rådhuset fredag den 6. september kl (bilag). Denne koncert vil være omdrejningspunktet for de øvrige sideevents i byen samme dag. Økonomiudvalget drøftede oplægget den 20. juni 2013 vedrørende aktiviteter i relation til studiestart, planlagt i fællesskab med uddannelsesinstitutionerne (bilag). Økonomiudvalget besluttede at oversende drøftelse af emnet til Udviklings- og Strategiudvalget og at der afsættes op til kr. til projektet. Formandsskabet giver på mødet en mundtlig status for planlægningen af aktiviteter, som har pågået i løbet af sommeren. Økonomiske konsekvenser Udgifterne til afholdelse af aktiviteter holdes inden for rammen af de kr., besluttet i Økonomiudvalget. Beslutningskompetence Udviklings- og Strategiudvalget. Indstilling Forvaltningen foreslår, at orienteringen tages til efterretning.

10 Åbent punkt Udviklings- og Strategiudvalget den , s.10 Meddelelser til udvalgets medlemmer - august Status for Lindegården "LUKKET SAG. Peter Lunds Vej 8 - Lindegården - salg fornyet henvendelse fra tilbudsgiver" blev behandlet i Økonomiudvalget den 20. juni Sagen er vedlagt (bilag). 2. Sagen om "Af- og tilgang af virksomheder i Kommunen" Forelægges i september, da tallene fra CRM-registeret ikke er tilgængelige endnu. 3. Sagen om "Overblik over turismeaktiviteter" Forelægges i sammenhæng med ovenstående, da datamaterialet fra CRM-registeret også er anvendeligt i denne sammenhæng.

11 Lyngby-Taarbæk Kommunes ejendomsstrategi Smarte m2 Lyngby-Taarbæk Kommune har vedtaget en forretningsstrategi for de kommunale arealer og ejendomme. Formålet er med strategien er at sikre, at kommunen har de rigtige arealer og ejendomme og at sikre at den enkelte bygning anvendes bedst muligt. Der skal skabes mere værdi for pengene og indsatsen. Der er store økonomiske, udviklingsmæssige og praktiske fordele ved at anvende de kommunale arealer og bygninger - på tværs af de kommunale centre og institutioner. Målet for Lyngby-Taarbæk Kommunes forretningsstrategi for den kommunale areal- og ejendomsportefølje er at skabe Smarte m2. Selvom kommunen forventer at kunne spare m2 og penge på bygninger og arealer skal ejendomsstrategien også gøre det muligt at få flere og mere funktionelle m2 til borgere og brugere. Strategien sætter rammer og retning for, hvilke indsatser der skal til for at for at nå målet om Smarte m2.

12 Det er smart at have styr på sine m2 Kommunen vil indføre Space Management for at sætte fokus på hvad kommunen bruger bygninger og arealer til og hvordan de kan bruges bedre. Alle kommunale bygninger og arealer skal varetage et klart beskrevet kommunalt formål. Areal- og ejendomsporteføljen skal udvikles løbende gennem strategiske opkøb og frasalg. Space Management er en systematisk metode til effektiv kortlægning og anvendelse af bygninger og arealer Kommunen vil drive de kommunale ejendomme og arealer på den mest effektive og fleksible måde. Borgernes og brugernes behov, de økonomiske rammer og kravene til velfungerende bygninger og arealer udgør grundlaget for udviklingen. Bygninger og arealer skal understøtte de aktiviteter, der skal udføres i dem. Der skal opnås en større fleksibilitet så det bliver muligt at varetage flere forskellige funktioner. Facility Management er en ledelsesdisciplin til at styre alle de funktioner, der først bemærkes, når de ikke fungerer Når der skal løses et lokalebehov skal mulighederne i den eksisterende bygningsmasse først undersøges inden der foretages nyanlæg eller renoveringer. De fysiske rammer skal være tilstrækkelige, tidssvarende, sunde og velegnede til at understøtte de aktiviteter - de huser. Der vil blive afsat penge til 2

13 kunstnerisk udsmykning ved større kommunale anlægsprojekter. Det er smart at dele m2 Der skal være plads til at udføre de primære funktioner i bygninger og på arealer. Når det hensyn er taget deler kommunen gerne sine faciliteter med hinanden, med andre virksomheder, med brugere og med gæster. De ledige faciliteter skal beskrives og gøres digitalt tilgængelige for de forskellige brugere. Ledige lokaler skal kunne deles af forskellige bruere og målet er en åbningstid 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, 365 dage om året. 3

14 Det er smart at øge bæredygtigheden Alle kommunale bygninger og arealer skal udvikles hen imod en yderligere bæredygtig tilstand. Der skal skabes incitamenter til at øge bæredygtigheden og til at involvere brugerne endnu mere. CO2 udslippet skal reduceres både internt og eksternt i kommunen. Kommunen vil gennem visualisering, inddragelse og kommunikation synliggøre sine initiativer. Bæredygtighed er en udvikling der opfylder nutidens behov uden at ødelægge fremtidige generationers mulighed for at opfylde deres behov. Der er smart med et samlet økonomisk overblik Kommunen arbejder for at fastholde og genopbygge bygninger og arealers værdi ved indenfor de afsatte økonomiske rammer - at vedligeholde og renovere og på sigt at nedbringe efterslæb. Det eventuelle vedligeholdelsesmæssige efterslæb på kommunens bygninger skal opgøres og beregnes - så Kommunalbestyrelsen får et grundlag for de budgetmæssige prioriteringer af vedligeholdelsen af de kommunale bygninger. Der skal anlægges et totaløkonomisk perspektiv ved anlæg og renovering af bygningerne. Det betyder, at ejendomme skal opføres og renoveres med materialer i en kvalitet og holdbarhed så de er effektive og økonomiske at bruge, drifte, vedligeholde og evt. ombygge. Totaløkonomi inddrager alle fremtidige udgifter så de økonomiske konsekvenser af alternative løsninger kan sammenlignes. 4

15 Det er smart med god service Center for Arealer og Ejendomme er en serviceorganisation der på kommunens vegne varetager ejerskabet af alle kommunens arealer og ejendomme. Ejerskabet varetages i dialog og tæt samarbejde med omverdenen, institutionerne og brugerne. God service er at borgere, institutioner og brugere får hvad de er blevet lovet og at den enkelte medarbejder gør sit bedste hver gang. 5

16 Detailhandelsstrategi 2013 bemærkninger i forbindelse med høring Henvendelse fra: Nr. Resumé: Teknisk Forvaltnings kommentarer: Teknisk Forvaltnings forslag: Miljøministeriet, 1.1 Fejlen rettes. Naturstyrelsen På side 1 i høringsmaterialet fremgår det af tabellen, at bruttoetagearealet i lokalcentre må være max m 2. Ifølge planloven må bruttoetagearealet i lokalcentre dog maksimalt være m 2. Af planlovens 5 p, stk. 3 fremgår, at lokalcentre højst må have et bruttoetageareal på m I Landsplandirektiv for detailhandel i hovedstadsområdet er det maksimale bruttoetageareal i bydelscentret på Lyngbygårdsvej sat til m 2. På side 8 i høringsmaterialet er bruttoarealet til butiksformål i bydelscentret Lyngbygårdsvej sat til m 2. Forvaltningen er enig i, at bydelscentret på Lyngbygårdsvej er sat til højst m 2 i landplandirektivet. Imidlertid er der tale om en strategi for den fremtidige udvikling, som er begrundet i den by- og boligudbygning, som bliver resultatet af vidensbyudviklingen. Set i den sammenhæng, er det vigtigt at få opdateret bydelscentret på Lyngbygårdsvej med sin placering ved en kommende letbanestation. Der er ikke noget problem i at fastholde de m 2 i detailhandelsstrategien, hvorimod kommuneplanen SKAL være i overensstemmelse med landsplandirektivet. Det foreslås derfor at fastholde m 2 i kommuneplanrevision 2013, men samtidig søge at få rammen udvidet til m 2 gennem forhandlinger med Naturstyrelsen, så ændringerne kan indgå i den efterfølgende kommuneplanrevision Det maksimale bruttoetageareal på m 2 for bydelscentret Lyngbygårdsvej fastholdes i strategien. Der optages forhandlinger med Naturstyrelsen om udvidelse af rammen, så ændringen kan indgå i kommuneplanrevision Center for Miljø og Plan / 5. august 2013 Side 1

17 Henvendelse fra: Nr. Resumé: Teknisk Forvaltnings kommentarer: Teknisk Forvaltnings forslag: Ørholm Brugsforening, Nøjsomhedsvej Ørholm Brugsforening, etableret i 1904, er en selvstændig brugsforening, dvs. at medlemmerne ejer både bygning og grundareal. Foreningen har en dyb lokal forankring, ikke bare som butik, men også som lokal støtte til foreninger og som arrangør af årlige aktiviteter. Bestyrelsen har planer om at udvide butikken med ca. 100 m 2, så butiksarealet øges til knap 900 m 2. I detailhandelsstrategien udgår Ørholm som lokalcenter, og Ørholm Brugsforening udpeges til enkeltliggende butik. Derved reduceres det højst tilladte butiksareal fra m 2 til 600 m 2. Med den påtænkte udvidelse foreslås det at fastholde Ørholm Brugsforening som lokalcenter, idet det vurderes at butikken senere vil kunne udvides til m 2, som fastlagt i strategien. Ørholm Brugsforening udpeges som lokalcenter i detailhandelsstrategien. Center for Miljø og Plan / 5. august 2013 Side 2

18 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Stab for Strategi, Kommunikation og Erhverv Sekretariat Journalnr. : Dato... : Skrevet af : FRLU / N O T A T Om status på tilvejebringelse af studieboliger USU har anmodet om optagelse af sag om tilvejebringelse af studieboliger. Dette notat giver en status på sagen. DTU og kommunen har analyseret de boligstrategiske udfordringer i Lyngby. På den baggrund er indgået en politisk aftale om boliger til studerende og forskere i Vidensbyen Den indeholder to fælles mål, som forpligter DTU, kommunen, den almene boligsektor og private investorer: 1. Der skal bygges nye kollegieboliger i Kgs. Lyngby inden Der skal skaffes boliger til 300 forskere og studerende i den eksisterende boligmasse i Lyngby inden Boligstrategien indeholder syv konkrete indsatser, som der gives en status på. Indsats 1 og 2: DTU opretter en boligfond efter bestemmelserne i campusloven og DTUs fond opfører et campusnært, internationalt kollegium med 400 boliger i Kgs. Lyngby DTU har tilsagn fra en donor på et bidrag på kr. 50 mio. til opførelsen af et internationalt kollegium i Lyngby. DTU har dermed kapital til at oprette en boligfond, og indskyder selv kr. 20 mio., hvorved der kan opføres studieboliger efter reglerne i campusloven. DTU og LTK har afsøgt tre centralt beliggende lokationer, som alle er ejet af kommunen og således vil skulle frasælges inden for reglerne. Sagen forelægges Økonomiudvalget i august med indstilling om at give forvaltningen mandat til arbejde videre med perspektiverne i forhold til et frasalg af arealerne på Lyngbygårdsvej 2 og 6 inden for reglerne af udbudspligt, herunder optagelse af forhandlinger med Københavns Kommune om grundens frikøbsvederlag og tillægskøbesum. Indsats 3: Kampsax Kollegiet fortættes med 200 kollegieboliger Eventuel udvidelse af kollegiet er et bestyrelsesanliggende. Bestyrelsen består af to repræsentanter fra DTU, to repræsentanter fra kommunalbestyrelsen og to repræsentanter for de studerende på DTU. Sagen har endnu ikke været på dagsordenen. Der har dog været ført samtaler med bestyrelsesformanden om perspektiver og forudsætninger, herunder sammenhængen til den forestående tagrenovering. Indsats 4: Lyngby-Taarbæk Kommune indskyder grundkapital i opførelse af 400 almene kollegieboliger i Kgs. Lyngby Der er, som beskrevet under indsats 1 og 2 foretaget en afsøgning af mulige lokationer til et alment kollegium i Kgs. Lyngby. Disse vil indgå i en kommende vurdering af de planmæssige, økonomiske og juridiske aspekter og forelægges til beslutning i Økonomiudvalget. Side 1 af 2

19 Sagen er organisatorisk forankret i Center for Areal og Ejendomme. Indsats 5: Private investorer/fonde opfører 200 kollegieboliger i Kgs. Lyngby Målet nås til et højere niveau end forventet gennem Danica Pensions opførelse af Kanalvejsbyggeriet, hvor der forventes opført omkring 250 kollegieboliger samt omkring 150 forskerboliger med indflytning i Der pågår drøftelser mellem Danica Pension og kommunen om dette. Indsats 6: 270 forskere og studerende får adgang til almene boliger i Lyngby Indgåelse af fleksible udlejningsaftaler blev drøftet med de almene boligforeninger i Lyngby på hhv. dialogmødet og kontaktudvalgsmødet, hvor også DTU deltog. Boligorganisationerne oplyste, at de meget gerne vil stille boliger til rådighed, men at dette vil komme til at foregå ud fra princippet noget for noget. I den sammenhæng vil boligorganisationerne gerne have mulighed for at øge antallet af familieboliger ved nybyggeri, hvor man enten selv eller kommunen stiller areal til rådighed. Det blev aftalt, at der skal afholdes et møde i oktober, hvor mulighederne for et fremtidigt samarbejde mellem DTU og boligorganisationerne kan blive drøftet. Indsats 7: 30 forskere og studerende får adgang til Lyngby-Taarbæk Kommunes udlejningsboliger Det afsøges, om kommunen ejer boliger, der på grund af huslejeudgifternes størrelse ikke svarer til anvisningsreglerne, og som ville kunne egne sig til udlejning og videreudlejning gennem DTU med henblik på at huse forskere. Sagen forelægges forelægges til beslutning i Økonomiudvalget. Freja Ludvigsen Side 2 af 2

20 STUDIESTART I VIDENSBYEN Referat af arbejdsmøde 03. juli 2013 Hermed et kort, opsummerende referat af de ideer, der blev udviklet på mødet. Deltagere: Cph Business Fællesrep. af Idrætsforeninger i LTK BRF Kredit Lyngby Taarbæk Ungdomsskole Lyngby Taarbæk Kommune Lyngby Taarbæk Kommune Maskinmesterskolen Polyteknisk Forening Handelsforeningen Lyngby Storcenter Biblioteket Biblioteket VUC Medieskolen Lyngby Taarbæk Vidensby Lyngby Taarbæk Vidensby Mette Høy Henning Dahlfelt Lene Hjort Kenneth Brandt Birgitte Hannibal Simon Pihl Sørensen Mads Klostergaard Pedersen Kim Louise Ettrup Carsten Bak Sørensen Melanie Boisleve Line Barklund Lise Roest Madsen Karina Vestergaard Jens Mortensen Caroline Arends Mette Rønning Steffensen Baggrund for Studiestart i Vidensbyen Caroline Arends orienterede om Vidensbyens arbejde for at fremme og understøtte visionen om Lyngby Taarbæk som en uddannelses og universitetsby, bl.a. ved at gøre uddannelsesinstitutionerne mere synlige i byen. Man skal opleve, at det er en uddannelses og universitetsby, at der er unge mennesker i gadebilledet, at der er et driftigt handelsliv, at vidensvirksomheder tiltrækkes og etableres, samt at der findes en række åbne tilbud for borgere og andre, der arbejder og bevæger sig i Danmarks førende Vidensby. Samlet starter over 5000 nye studerende hvert år i Lyngby Taarbæk, og samlet har ca studerende sin daglige gang på en af uddannelsesinstitutionerne i Lyngby Taarbæk. Aktiviteter ifm. studiestart 2013 Der arbejdes nu på at undersøge mulighederne for en stor, synlig event på Torvet foran Rådhuset fredag den 6. september kl Denne koncert vil være omdrejningspunktet for de øvrige sideevents i byen samme dag. Se figur næste side. 1

21 Figur: Aktiviteter ifm. studiestart 2013 Alt dette forudsætter, at de forskellige aktører i arbejdsgruppen påtager sig at føre ideerne ud i livet. Kommunikation af studiestart 2013 Afsender af kommunikation er hele Vidensbyen: Handelsliv, uddannelsesinstitutioner, idrætsforeninger, studerende, virksomheder og borgere. Vi er alle med til at byde velkommen. Information til de studerende Uddannelsesinstitutionerne forpligter sig til at informere om eventen og de tilhørende sideevents i Lyngby d. 6/9 til egne elever og studerende med det formål at tiltrække så mange studerende som muligt: Via egne Facebook grupper og evt. andre sociale medier Via studenterblade, fx har PF s studenterblad deadline for indlæg d. 25/7 Ved at opfordre rusvejledere/introvejledere/tutorer til at tage deres nye studerende med ned til Lyngby den dag Det Grønne Område kan evt. udgive et særligt tillæg ugen før, som de studerende kan få udleveret via vejledere og lærere på uddannelsesstederne. De studerende læser normalt ikke selv Det Grønne Område Evt. uddele en velkomstmappe til nye studerende med kuponhæfte, DGO tillæg, information om foreningslivet i byen, kort over byen, transport mellem Bymidten/stationen og uddannelsesstederne, etc. 2

22 Information til byens borgere og ansatte Lyngby Taarbæk Vidensby informerer byens borgere og ansatte om initiativet med det formål at oplyse om, at der nu gøres en særlig indsats for at markere Uddannelses, Universitets og Vidensbyen: Via Vidensbyens nyhedsbrev og hjemmeside Via artikler og evt. annoncering i Det Grønne Område Via Vidensbynetværket for Kommunikation Via pressemeddelelser til øvrige relevante medier som fx Copenhagen Post, TV2 Lorry, P4Kbh mv. Næste skridt De unge skal involveres så meget som muligt og så tidligt som muligt i planlægningen for at sikre deres aktive medvirken og ejerskab. PF og Cph Business kan stille med studerende til et møde i juli Sammen med de studerende og med udgangspunkt i idéerne i dette referat arbejder Vidensbysekretariatet nu på et forslag til en mere detaljeret aktivitetsbeskrivelse samt opgave og ansvarsfordeling. Perspektiver for 2014 og fremadrettet Arbejdet med at planlægge studiestart i 2014 igangsættes umiddelbart efter dette års markering. I 2014 kan der i tillæg til en koncert fx arrangeres en stor sportsevent fx i bymidten, hvor de studerende kæmper mod hinanden på tværs af uddannelsesretninger og uddannelsesinstitutioner. Evt. med alternative discipliner og med udklædning. Ungerådet i Lyngby Taarbæk kan inddrages sammen med byens studerende om at udvikle nye kulturtilbud og bymiljøer for unge i kommunen. Inspireret af Aalborg i rødt eller Roskildes Go Orange kan Lyngby få sin egen farve med et ungt snit, som byens butikker pyntes med. Evt. design af eget Lyngby flag. Se i øvrigt tidligere udsendte notat om Studiestart i Vidensbyen for ideer til øvrige samarbejdspartnere og aktiviteter. 3

23 STUDIESTART I VIDENSBYEN UDKAST TIL AKTIVITETSPLAN 10. juli 2013 Gennemførelse af nedenstående aktiviteter forudsætter, at de forskellige aktører påtager sig et ansvar for at føre ideerne ud i livet. Antal studerende i Lyngby Taarbæk: Hvert år starter over 5000 nye studerende og samlet er der ca Aktivitet Indhold Handlinger Involverede Ansvarlig Koncert på Lyngby Torv LTK fredag d. 6/9 kl Flag, bannere mv. i byen Motorvejs shuttle bus indsættes d. 12/8 Koncert på Lyngby Torv. PF/CPH Business studerende og Templet spørges til råds vedr. forslag til bands. Bymidten lukkes for biler under koncerten. Arrangementet er åbent for alle, men målgruppen er studerende i Lyngby Taarbæk. Bymidten og stationen udsmykkes med flag og bannere som byder studerende velkommen til byen og markere Studiestart i Vidensby Reklamebanner på Movias nye shuttlebusser i 8 uger (uge 33 40) Ansøge om tilladelse til koncert på Lyngby Torv Ansøge om tilladelse til lukning af bymidten for motoriseret trafik samt omdirigering af trafik (Info til trafikradioen på P4 Kbh) Scene med lyd og lys Oprydning/rengøring Tekst og design til bannere på dansk og engelsk Grafisk opsætning og produktion Ophængning og nedtagning i bymidten og på Lyngby Station Opbevaring af bannere til næste år Aftale er indgået med Movia Design af grafik godkendt Shuttle busserne lanceres d. 12/8 om morgenen Studerende fra PF/CPH Business Uddannelsesinstitutionerne Vidensby sekretariatet LTK LTK Vidensby sekretariatet Medieskolen (fra 2014) LTK K Nord DTU Vidensby sekretariatet LTK LTK Vidensby sekretariatet Salg af mad og drikke ved koncert på Torvet fredag d. 6/9 kl Sponsorer Lokale madsteder, restauranter og cafeer sælger mad og drikke under arrangementet Undersøge sponsor muligheder, som fx kan medvirke til god musik, gratis mad, mv. på Lyngby Torv d. 6/9 Invitere byens madsteder, restauranter og cafeer til at stå for salg og udskænkning ved Lyngby Torv Henvendelser til relevante lokale virksomheder og medlemmer af handelsforeningen vedr. sponsorater til arrangementet Handelsforeningen Lyngby Storcenter Lokale madsteder, restauranter, caféer Handelsforeningen Lyngby Storcenter Vidensbyens medlemmer Vidensby sekretariatet Handelsforeningen og Lyngby Storcenter Handelsforeningen Lyngby Storcenter 1

24 Aktivitet Indhold Handlinger Involverede Ansvarlig Kuponhæfte med rabat Uddeling af kuponhæfte til byens studerende med rabatter til byens butikker, caféer, restauranter mv. Detailhandelen og restaurationsbranchen Rabat med studiekort året rundt Information til nyankomne i byen Rabat året rundt ved fremvisning af gyldigt studiekort for at trække de studerende til byen mere end blot ved studiestart Nye studerende danske og udenlandske kan få praktiske oplysninger om at bo i byen, fritids og kulturtilbud, transport, mv. Fastlægge indholdet i kuponhæfter: Butikker, tilbud og tidspunkter Fastlægge antal Produktion af kuponhæfter Distribution til de studerende via uddannelsesinstitutionerne Hvilke butikker Rabat på hvad Rabat hvornår (evt. tidspunkter) Biblioteket som informationscenter for nye studerende Detailhandelen og restaurationsbranchen Lyngby Bibliotek Uddannelsesinstitutionerne LTK Borgerservice Handelsforeningen og Lyngby Storcenter Handelsforeningen og Lyngby Storcenter Lyngby Bibliotek Kend din by/city Tour i Lyngby Alle uddannelsesinstitutionerne inkluderer en City Tour for studerende som rundvises i byen fx med deres introvejleder/rusvejleder som guide for at gøre byen til en del af deres bevidsthed Oplæg og kort over Lyngby Taarbæk med forslag til guidet tur til relevante lokationer (stadion, svømmehallen, biblioteket, rådhuset, stationen, Hovedgaden, Lyngby Storcenter, Templet, Bondebyen, grønne områder, Kulturhuset/Kinopalæeet, Dyrehaven, mv.) Uddannelsesinstitutionerne Vidensby sekretariatet LTK Vidensby sekretariatet LTK Skattejagt/orienteringsløb i Lyngby Skattejagt eller orienteringsløb, hvor de studerende kommer rundt i byen på en ny og sjov måde Udvikle et koncept i samarbejde med Lyngby Orienteringsklub baseret på succesen Find Vej i Lyngby Uddannelsesinstitutionerne Lyngby Orienteringsklub Lyngby Orienteringsklub Loppemarked Loppemarkedet ved Kanalvej kan evt. flytte til DTU omkring studiestart, og byens borgere kan opfordres til at give/sælge ting, studerende har brug for fx møbler og cykler Kontakte Virum Sorgenfri Håndbold vedr. evt. flytning Ansøge DTU om tilladelse til loppemarked Opfordre borgere i at tømme garager og kældre og give lopper væk evt. i samarbejde med Pakhuset (Mette Rosbjerg) DTU Virum Sorgenfri Håndbold LTK LTK 2

25 Aktivitet Indhold Handlinger Involverede Ansvarlig Synliggøre foreningslivet De studerende skal have let ved at finde en forening, hvor de kan møde ligesindede og dyrke deres fritidsinteresser Invitere kommunens idræts og fritidsforeninger til at informere om træning, klubaftener, ture, fester mv. F.I.L. F.I.L. Boligmarked vedr. privat værelsesudlejning Sponsorer Boligsøgende studerende og boligejere i Lyngby Taarbæk, som gerne vil udleje et værelse, inviteres til åbent hus arrangement for at møde hinanden og gøre det lettere at indgå aftaler om privat værelsesudlejning Undersøge sponsor muligheder, som fx kan medvirke til god musik, gratis mad, mv. på Lyngby Torv d. 6/9 Planlægge åbent hus arrangement Invitere boligejere og studerende Markedsføring af arrangementet Henvendelser til relevante lokale virksomheder og medlemmer af handelsforeningen vedr. sponsorater til arrangementet BRF Kredit Uddannelsesinstitutionerne DTU Accommodation Office Polyteknisk Forening Boligejere Boligsøgende studerende Handelsforeningen Lyngby Storcenter Vidensbyens medlemmer Vidensby sekretariatet BRF Kredit Handelsforeningen Lyngby Storcenter Skiltning/vejvisning Skiltning til steder i byen, evt. fødder på fortovet, som viser rundt, mv. Udvikle idéoplæg Producere og gennemføre ideerne Cph Business LTK LTK Kommunikation af studiestart 2013 Afsender af kommunikation er hele Vidensbyen: Handelsliv, uddannelsesinstitutioner, idrætsforeninger, studerende, virksomheder og borgere. Vi er alle med til at byde velkommen. Information til de studerende Uddannelsesinstitutionerne forpligter sig til at informere om eventen og de tilhørende sideevents i Lyngby d. 6/9 til egne elever og studerende med det formål at tiltrække så mange studerende som muligt: Via egne Facebook grupper og evt. andre sociale medier Via studenterblade, fx har PF s studenterblad deadline for indlæg d. 25/7 3

26 Ved at opfordre rusvejledere/introvejledere/tutorer til at tage deres nye studerende med ned til Lyngby den dag Det Grønne Område kan evt. udgive et særligt tillæg ugen før, som de studerende kan få udleveret via vejledere og lærere på uddannelsesstederne. De studerende læser normalt ikke selv Det Grønne Område Evt. uddele en velkomstmappe til nye studerende med kuponhæfte, DGO tillæg, information om foreningslivet i byen, kort over byen, transport mellem Bymidten/stationen og uddannelsesstederne, etc. Information til byens borgere og ansatte Lyngby Taarbæk Vidensby informerer byens borgere og ansatte om initiativet med det formål at oplyse om, at der nu gøres en særlig indsats for at markere Uddannelses, Universitets og Vidensbyen: Via Vidensbyens nyhedsbrev og hjemmeside Via artikler og evt. annoncering i Det Grønne Område Via Vidensbynetværket for Kommunikation Via pressemeddelelser til øvrige relevante medier som fx Copenhagen Post, TV2 Lorry, P4Kbh mv. 4

27 STUDIESTART I VIDENSBYEN referat af møde med PF Dato: 12. juli 2013 Møde hos Vidensbysekretariatet. Deltagere: Kim Ettrup, Jakob, Therese, Andreas, Caroline Arends og Mette Steffensen Kommentarer og input til Aktivitetsplanen for Studiestart 2013 Tidspunktet med koncert på Lyngby Torv d.6/9 kl er godt pga. PF s sensommerfest samme aften. Musik Enten et band, de fleste kender, eller et band, som kan spille musik efter ønske. PF s bookere kommer med ideer til navne incl. prisoverslag. Forslag til bands: Specktors, Shaka Loveless, Raske Penge, mv. Også Dødspoppatruljen, dog ikke i år, da de spiller på Rusjoint. Scenelys: PF har en hel del udstyr, som muligvis kan lejes den dag Mad og drikke Fadøl og pølser, ikke for dyrt (fx koster en halv liter fadøl 25kr på DTU) Butikker og tilbud Udklædning, fx Fest og farver, Stof2000, genbrugsbutikker m.fl. Elektronik, computere Skoletasker Shuttlebus Gratis bus fra Lyngby Torv til DTU og de øvrige uddannelsesinstitutioner fra kl til ca Kort over Lyngby Et funky kort over Lyngby, med steder, som studerende kan have særlig gavn af at kende, fx studievenlige caféer, kanoudlejning, udklædningsbutikker, svømmehallen, stadion, biblioteket mv. Kan fra 2014 komme med i PF s pakker Boligmarked vedr. privat værelsesudlejning Ideen med åbent hus for boligejere og studerende er rigtig god. Tidspunktet skal være mellem 1/8 og 1/9, hvor behovet blandt de studerende er størst. Initiativet kan formidles via PF s kanaler. 1

28 Målrettet information til de studerende om Studiestart i Vidensbyen Via vektorer og buddyer Via PF s blad og øvrige kanaler Øvrigt Kinopalæeet kan evt. sælge billetter med studierabat / afbudsbilletter fx via FB side Ideen med orienteringsløb vil være svær at sælge over for de studerende 2

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 11-06-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Dagsorden Under punkt 1 deltager vidensbydirektør Caroline Arends Tirsdag den 11. juni 2013 kl.

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 11-06-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Protokol Tirsdag den 11. juni 2013 kl. 08:15 afholdt Udviklings- og Strategiudvalget møde i udvalgsværelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 15-01-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Protokol Tirsdag den 15. januar 2013 kl. 08:15 afholdt Udviklings- og Strategiudvalget møde i

Læs mere

Procesplan for udarbejdelse af cykelpolitik

Procesplan for udarbejdelse af cykelpolitik Procesplan for udarbejdelse af cykelpolitik Om procesplanen Denne procesplan er udarbejdet til deltagende kommuner i projektet Cykler uden Grænser. Den er udarbejdet i samarbejde med de 6 deltagende kommuner,

Læs mere

Reservation af ungdomsboliger til udvekslingsstuderende

Reservation af ungdomsboliger til udvekslingsstuderende KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 5. til indstilling om evaluering af Boligstrategi for unge og studerende i København 2012-2014. Reservation af ungdomsboliger

Læs mere

Aalborg Kommune, Danmarksgade 17, 9000 Aalborg, 2 sal (mødelokale 1)

Aalborg Kommune, Danmarksgade 17, 9000 Aalborg, 2 sal (mødelokale 1) Referat Møde Uddannelsesrådet Aalborg Kommune Tid 17-11-2015, kl. 12.30 15.30 Direktørens Sekretariat Sundheds- og Kulturforvaltningen Rantzausgade 4 9000 Aalborg Sted Aalborg Kommune, Danmarksgade 17,

Læs mere

Lancering af E- bussen. Hvad har vi gjort, hvad har vi lært og hvad kan vi bruge det til

Lancering af E- bussen. Hvad har vi gjort, hvad har vi lært og hvad kan vi bruge det til Lancering af E- bussen Hvad har vi gjort, hvad har vi lært og hvad kan vi bruge det til 1 Tre nye Hillerød E-busser Allerød Frederikssund Lyngby Ballerup Skibby Høje Taastrup 2 Click to edit Master title

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-03-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:00 Tilstede:

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO Notat 06.06.05 CLO De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen Den fællesoffentlige bestyrelse for digital forvaltning har taget initiativ til en fælles markedsføringskampagne for digitale offentlige selvbetjeningsløsninger.

Læs mere

Forslag til handleplan

Forslag til handleplan Hjørring Kommune Internt notat Plan og Udvikling Sag nr. 03.00.00-A00-1-16 03-06-2016 Side 1. Notat, boliger for studerende i Hjørring Kommune - direktionsudgave Forslag til handleplan Boliger for studerende

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

Møde med boligorganisationerne 2. november 2015

Møde med boligorganisationerne 2. november 2015 GLADSAXE KOMMUNE Byrådssekretariatet Den 26. oktober 2015 Møde med boligorganisationerne 2. november 2015 Svar på spørgsmål fra boligorganisationerne i Gladsaxe Kommune J. nr. 00.01.00G01 1 Spørgsmål fra

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 28. februar 2013 /LOHOLK Referat af møde i demokratiudvalget den 20. februar 2013 kl. 13:00 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL!

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! ? Kontakt Hedensted Kommune Fritid & Fællesskab By & Landskab Tjørnevej 6 7171 Uldum byoglandskab@hedensted.dk Indledning

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5.

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Medlemmer Fra forvaltningen Erik Mollerup (V), Axel Bredsdorff (L),

Læs mere

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune.

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. Punkt 12. Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. 2013-3793. Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender Cykelhandlingsplan 2013, der afløser Cykelstihandlingsplan

Læs mere

Bilag 2. Løsning af akutte boligbehov omkring studiestart på tværs af kommunegrænser mulige regionale løsningsmodeller.

Bilag 2. Løsning af akutte boligbehov omkring studiestart på tværs af kommunegrænser mulige regionale løsningsmodeller. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 2. Løsning af akutte boligbehov omkring studiestart på tværs af kommunegrænser mulige regionale løsningsmodeller. Kommunens

Læs mere

Adresseelevrådsmøde - referat Den 9. december 2009 kl. 15.30 17.00

Adresseelevrådsmøde - referat Den 9. december 2009 kl. 15.30 17.00 Adresseelevrådsmøde - referat Den 9. december 2009 kl. 15.30 17.00 Deltagende ved mødet Andreas og Sebastian fra Tømrer-afdelingen Simon, formand ved Beboerrådet Ninna og Claus fra Mad til mennesker Sara

Læs mere

REFERAT. Billedkunstrådet

REFERAT. Billedkunstrådet REFERAT Billedkunstrådet mandag d. 31. august 2015 kl. 09:00 Lemtorpskolen Mødet hævet kl. 11:00 Deltagere og afbud: Amanda Christensen Gerd Rathje Klavs Weiss Kristian Tikøb Lars Olsson Michael Bank Christoffersen

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

Notat. Assens Kommune på Facebook

Notat. Assens Kommune på Facebook Notat Assens Kommune på Facebook Facebook sigter i langt højere grad end traditionelle hjemmesider på at skabe personlig dialog og netværk og er derfor en velegnet platform for digital dialog mellem borgere

Læs mere

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg Referat fra Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-16:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3 Esbjerg Rådhus Jakob Lose (V), Annemette Knudsen Andersen (V), Mussa

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 4. juni 2014 Mødetidspunkt: 8:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: Ungdomsskolen, Lundbækvej 5, 2665 Vallensbæk Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen

Læs mere

Handicap og psykiatripolitik

Handicap og psykiatripolitik Handicap og psykiatripolitik Vedtaget i Byrådet i oktober 2008 Forord Handicap- og Psykiatripolitik er én af de politikker, Byrådet har besluttet at formulere i den første valgperiode i den nye Middelfart

Læs mere

Valgprogram 2013-2017

Valgprogram 2013-2017 Valgprogram 2013-2017 Sammen om forandring Vi mærker det allerede nu, men også efter krisen vil meget forandre sig. Forudsætningerne for kommunens virke vil blive anderledes. Måden, kommunen skal arbejde

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. april 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2130 Jour. nr.: 00.01A01 Ref.:

Læs mere

Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune

Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune Internationaliseringsudvalget Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76292929 Horsens d. 18. august 2014 NOTAT Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune Horsens er en international studieby

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden 2015no Forside Dagsorden Torsdag den 15. oktober 2015 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Justus Hansen (D) Martha Abelsen (S) pr. telefon Ane Egede Mathæussen (S) Per Berthelsen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. maj 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Årsberetning Idrætskoordinator 2014/15

Årsberetning Idrætskoordinator 2014/15 Årsberetning Idrætskoordinator 2014/15 Evaluering af mål for 2014. Målene for 2014 er opdelt i 2 mål. A og B Mål A Fastholde og udbygge indsatsen overfor de frivillige i IF-Limone, således at de nuværende

Læs mere

Guide til organisationsbestyrelsen. Tre lette trin SÆT ALMENT SAMFUNDSANSVAR PÅ DAGSORDENEN

Guide til organisationsbestyrelsen. Tre lette trin SÆT ALMENT SAMFUNDSANSVAR PÅ DAGSORDENEN Guide til organisationsbestyrelsen Tre lette trin SÆT ALMENT SAMFUNDSANSVAR PÅ DAGSORDENEN 1 INTRODUKTION SÆT ALMENT SAMFUNDSANSVAR PÅ DAGSORDENEN Kerneopgaven i den almene sektor er, at stille gode og

Læs mere

Referat. Assens Kunstråd. Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00. Sted Assens Rådhus, mødelokale 4

Referat. Assens Kunstråd. Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00. Sted Assens Rådhus, mødelokale 4 Referat Forum Assens Kunstråd Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00 Sted Assens Rådhus, mødelokale 4 Deltager Jørgen Svenstrup, Elisabeth Rask, Anne Bjørn, Oluf Lund, Peter Tybjerg, Peter Nielsen,

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! Velkommen som BasisPartner 2014

Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! Velkommen som BasisPartner 2014 Velkommen som BasisPartner 2014 Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! BasisPartner 2014 BasisPartner Du får eksklusiv synlighed af din virksomhed i vores InfoCentre Som BasisPartner

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen

Læs mere

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx 7. oktober 2011 Sagsnr. 194816 Brevid. 1340268 Ref. TIGC Dir. tlf. 46 31 40 95 tinagc@roskilde.dk Ungepolitik Vision Roskilde Kommune ønsker en stærk, engageret ungdomskultur

Læs mere

BEBOERFORTÆLLINGER - CIRKLEN Perspektiver og anbefalinger til Cirklen et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune

BEBOERFORTÆLLINGER - CIRKLEN Perspektiver og anbefalinger til Cirklen et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune BEBOERFORTÆLLINGER - CIRKLEN Perspektiver og anbefalinger til Cirklen et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune Udarbejdet af SocialRespons, Juni 2015 Indhold Forløb, baggrund & introduktion

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde

Referat bestyrelsesmøde Referat bestyrelsesmøde MØDETID: 27-10-2015 Kl.18.30 MØDESTED: Klubhuset, Grønningen 15, Kld., 1270 Kbh. K MEDVIRKENDE: Titel: Navn: Formand Kasserer Sekretær Medlem Medlem Suppleant Suppleant Rebecca

Læs mere

Stillings- og personprofil. Direktør. By- og Pendlercykel Fonden

Stillings- og personprofil. Direktør. By- og Pendlercykel Fonden Stillings- og personprofil Direktør By- og Pendlercykel Fonden December 2015 Opdragsgiver By- og Pendlercykel Fonden Adresse By- og Pendlercykel Fonden Bredgade 36B, 3. sal 1260 København K Stilling Direktør

Læs mere

Referat. Ansvarlig og deadline

Referat. Ansvarlig og deadline Deltagere: Simon, Lene, Ulrik, Steffen, Marina Afbud: Referent: Miriam,, Susanne Lene Emne Referat Referat 1. Godkendelse af Dagsordenen godkendes. dagsorden 2. Referat fra sidste møde Referatet fra sidste

Læs mere

ROKLUBBEN ÆGIR - AALBORG - STIFTET DEN 8. JUNI 1942 Søsportsvej 4-9000 Aalborg - Tlf. 98115120 Medlem af DFrR under DIF

ROKLUBBEN ÆGIR - AALBORG - STIFTET DEN 8. JUNI 1942 Søsportsvej 4-9000 Aalborg - Tlf. 98115120 Medlem af DFrR under DIF Referat bestyrelsesmøde den 23.03.2010, kl. 19.00 Til stede var: Kirsten Aagaard Finn Lund Anders Hjortshøj Karsten Pedersen Henrik Danø Sørensen Olav Knudsen Søren Kabel Louise Skov Pihlkjær - referent

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

for implementering af den nye borgerinddragelsespolitik. i Assens Kommune

for implementering af den nye borgerinddragelsespolitik. i Assens Kommune Udvikling og Kommunikation Implementering af borgerinddragelsespolitikken i Assens Kommune Implementering af borgerinddragelsespolitikken i Assens Kommune 1. Indledning Det fremgår af Assens Kommunes borgerinddragelsespolitik,

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Den vilde idé Beboere, beboergrupper og ildsjæle kan søge om støtte til en vild idé, som giver nye og inspirerende fælles faciliteter. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen DET

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 6. april. 2011 til 1. juni 2011 TILLÆG 18

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 6. april. 2011 til 1. juni 2011 TILLÆG 18 FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 6. april. 2011 til 1. juni 2011 TILLÆG 18 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 18 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 28. marts godkendt

Læs mere

PROJEKTETS FORMÅL OG MÅLGRUPPE

PROJEKTETS FORMÅL OG MÅLGRUPPE Til Børnekulturens Netværk - modelkommuneforsøg SUB-FILM Film fra kanten for, med og af unge fra de ældste klasser i Århus forstæder. SUB-FILM er et samarbejde mellem århusianske forstadsskoler, konsulenter

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

R E F E R A T ORIENTERINGSMØDE 4. JUNI 2015

R E F E R A T ORIENTERINGSMØDE 4. JUNI 2015 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Miljø og Plan Journalnr. : 20150610087 Byggesag Dato : 23-06-2015 Byggesag Ref. : EVP Mødedato : Mødenr. : R E F E R A T ORIENTERINGSMØDE 4. JUNI 2015 Mødets dagsorden:

Læs mere

Fundraising strategi Fondsgruppen 2015

Fundraising strategi Fondsgruppen 2015 Hovedbestyrelsesmøde den 19. juni 2015 Bilag 8.1 Fundraising strategi Fondsgruppen 2015 Senest opdateret 04.06.2015 1 Introduktion Denne fundraising strategi er en forlængelse og fortsættelse af strategiarbejdet

Læs mere

Projektskema egne projekter

Projektskema egne projekter Projektskema egne projekter Titel BRANDING AF LOKALUDVALGET OP TIL OPSTILLINGSMØDE 2014 Kort beskrivelse af Efter afholdelsen af kommunalvalget den 19. november 2013, skal der etableres nye lokaludvalg

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 25. august 2015

Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 25. august 2015 Referat tirsdag den 25. august 2015 Kl. 17:20 i Rådssalen, Allerslev Afbud: Ivan Mott (Ø) Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU/TM - Placeringer til dagligvarebutik i Hvalsø...2

Læs mere

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv.

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv. Handleplan 2010 Mission Sammenslutningen af Unge Med Handicap arbejder helt grundlæggende for et samfund, hvor man er ung frem for handicappet. Vi arbejder for et samfund, hvor man som ung med en funktionsnedsættelse

Læs mere

24-03-2014. Til direktionen KFF. Sagsnr. 2014-0059806. Kommissorium for Borgerkontakt og Digital Innovation. Dokumentnr.

24-03-2014. Til direktionen KFF. Sagsnr. 2014-0059806. Kommissorium for Borgerkontakt og Digital Innovation. Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Københavns Borgerservice Frontoffice NOTAT Til direktionen KFF Kommissorium for Borgerkontakt og Digital Innovation Borgerne, brugerne, tilflytterne og turisterne Hver dag har vores

Læs mere

Tag en ide, du har hørt/fået i dag og kvalificer den på de næste ti minutter. Udfyld så meget du kan nå.

Tag en ide, du har hørt/fået i dag og kvalificer den på de næste ti minutter. Udfyld så meget du kan nå. Tag en ide, du har hørt/fået i dag og kvalificer den på de næste ti minutter. Udfyld så meget du kan nå. 1. Få personer med balanceproblemer til at cykle på 3-hjulet el-cykler frem for ikke at cykle eller

Læs mere

Strategi for detailhandlen i Lyngby-Taarbæk Kommune

Strategi for detailhandlen i Lyngby-Taarbæk Kommune Strategi for detailhandlen i Lyngby-Taarbæk Kommune Indhold Centrene i dag... 1 Gennemgang af centrene... 2 Strategi for detailhandlen... 8 Udarbejdet af Center for Miljø og Plan, godkendt i kommunalbestyrelsen

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Referat organisationsmøde 11. marts 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Connie Bjørnsholm, Søren Egge Rasmussen og Louise

Læs mere

INDHOLD. Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning. Redaktion Østjysk Bolig

INDHOLD. Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning. Redaktion Østjysk Bolig 02 MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2015 ØSTJYSK BOLIG INDHOLD 4 5 6 8 9 11 12 13 14 15 Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning Udgiver Organisationsbestyrelsen

Læs mere

Strategipapir for udmøntning af Limfjordsrådets vision: En ren og bæredygtig Limfjord

Strategipapir for udmøntning af Limfjordsrådets vision: En ren og bæredygtig Limfjord Strategipapir for udmøntning af Limfjordsrådets vision: En ren og bæredygtig Limfjord Indhold Baggrund... 2 Vandoplandsstyregruppen for Limfjorden Vådområde- og ådalsindsatsen... 2 Øvrige vandplanindsatser...

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Referat af Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Tilstedeværende: Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Fraværende uden afbud: Observatør.: Referent: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt (Deltog fra kl. 17.40) Ingolf Lind-Holm Roar

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

At Trafikplan 2013 vedtages, og at målene for Movia i Trafikplan 2013 dermed er:

At Trafikplan 2013 vedtages, og at målene for Movia i Trafikplan 2013 dermed er: Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 24. oktober 2013 Mads Lund Larsen 06 Trafikplan 2013 endelig vedtagelse Indstilling: Administrationen indstiller, At Trafikplan 2013 vedtages, og at

Læs mere

Ordinært møde. Dato 19. august 2014. Tid 15:30. Sted ML 0.28. NB. Irene Hjortshøj mødte kl. 16.30 og deltog ikke i behandling af punkt 1.

Ordinært møde. Dato 19. august 2014. Tid 15:30. Sted ML 0.28. NB. Irene Hjortshøj mødte kl. 16.30 og deltog ikke i behandling af punkt 1. Referat Sundhedsudvalget Ordinært møde Dato 19. august 2014 Tid 15:30 Sted ML 0.28 NB. Irene Hjortshøj mødte kl. 16.30 og deltog ikke i behandling af punkt 1. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Anders

Læs mere

NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016

NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016 NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016 INTRO NCLF startede i 2015 som et initiativ mellem Odsherred Erhvervsråd og Odsherred Kommune. I januar 2016 blev initiativet et tværkommunalt samarbejde mellem Odsherred, Holbæk

Læs mere

BROCHURE 2016. CykelSportMessen. Cykler - Udstyr - Rejser - Træning. ØST - 12.-13. november Roskilde Kongrescenter. www.cykelsportmessen.

BROCHURE 2016. CykelSportMessen. Cykler - Udstyr - Rejser - Træning. ØST - 12.-13. november Roskilde Kongrescenter. www.cykelsportmessen. Cykler - Udstyr - Rejser - Træning BROCHURE 2016 www.cykelsportmessen.dk BLIV UDSTILLER PÅ SKANDINAVIENS STØRSTE CYKEL- OG TRIATLONMESSE ØST - 12.-13. november Roskilde Kongrescenter 26.-27. november -

Læs mere

02-03-2016. Sagsnr. 2016-0051357. Dokumentnr. 2016-0051357-1

02-03-2016. Sagsnr. 2016-0051357. Dokumentnr. 2016-0051357-1 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 02-03-2016 Sagsnr. 2016-0051357 Den Kvikke Vej Vidensbydel Nørre Campus er en af Europas største koncentrationer af uddannelse, grundforskning

Læs mere

REFERAT Direktionsmøde

REFERAT Direktionsmøde REFERAT Direktionsmøde Mødetidspunkt: Mandag den 16. marts 2009 kl. 8.30 13.00 Dato: 30. marts 2009 Ref.: Michael Christiansen Afdeling/Uddannelse: Selma Lagerløfs Vej 2, Aalborg, lok. 2.38 Referent: Michael

Læs mere

Godkendelse af dagorden Da bestyrelsen ikke er beslutningsdygtig, udskydes beslutningspunkter til oktober.

Godkendelse af dagorden Da bestyrelsen ikke er beslutningsdygtig, udskydes beslutningspunkter til oktober. REFERAT Bestyrelsesmøde Tid: Tirsdag d. 16. september 2014, kl. 9.00-16.00 Sted: Idrættens Hus Deltagere: Niels Sørensen (NS), Henrik Jess Jensen (HJJ), Bo Belhage (BB), David Gullberg (DG), Brian Samuelsson

Læs mere

S T R AT E G I 2016-2019

S T R AT E G I 2016-2019 STRATEGI 2016-2019 INDHOLD 03 HVEM ER VI? HVAD VIL VI? 04 STRATEGI LANGSIGTEDE SIGTELINJER 06 STRATEGI PRIORITERINGER FOR 2016-2019 08 ÅBENHED. SAMARBEJDE. DIALOG 10 NATURFONDEN OM 10 ÅR 12 FAKTA 14 FONDENS

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted DETAILHANDELSSTRATEGI 2016 Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted Forord Denne detailhandelsstrategi er resultatet af den proces, som Byrådet i Vejen Kommune igangsatte i foråret 2015.

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Årsrapport 2006 for Hvidovre Ungdomsskoles Sundhedsprojekter

Årsrapport 2006 for Hvidovre Ungdomsskoles Sundhedsprojekter Årsrapport 2006 for Hvidovre Ungdomsskoles Sundhedsprojekter K Kost R Røg A Alkohol M Motion S Sex & regnskab 2006 Udarbejdet af Lise Zaar Ungdomsskolen Marts 2007 Navn: Mad på den fede måde. Vi er blevet

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn.

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn. Skovhusets bestyrelse 19.03.2015 Skovhusets oplæg til brug for møde med KFIU d. 14.4.15. 1. KFIU`s beslutning Uddrag af KFIU-referat af møde d. 6 nov. 2014: Forvaltningen indstiller: 1. At udvalget godkender

Læs mere

Bestyrelsesmøde Dagsorden

Bestyrelsesmøde Dagsorden Bestyrelsesmøde Dagsorden Møde/referat nr.: 464 Dato: 28. januar 2009 Sted: Hotel Koldingfjord Lokale: Bestyrelse: Mikael Jentsch MJ Formand Anders Thanning AT Næstformand Trine L. Holmberg TLH Sekretær

Læs mere

Indholdet af LTU s virksomhedsplan 2011 har været drøftet både i bestyrelsen og MEDudvalget i løbet af december 2010.

Indholdet af LTU s virksomhedsplan 2011 har været drøftet både i bestyrelsen og MEDudvalget i løbet af december 2010. LTUs Virksomhedsplan 2011(version 22122010) En overgangsvirksomhedsplan fra skoleåret 2009/2010 til den kommende 2-årige virksomhedsplan, der skal være gældende for kalenderårene 2012-2013 1. Indledning

Læs mere

Brandingproces kombineret med Vision 2021:

Brandingproces kombineret med Vision 2021: Vedrørende: branding proces version 3 Sagsnavn: Branding.Randers.2014 Sagsnummer: 00.13.02-G01-3-14 Skrevet af: Karen Balling Radmer E-mail: karen.balling.radmer@randers.dk Forvaltning: Kommunikation Dato:

Læs mere

Lynettefællesskabet I/S

Lynettefællesskabet I/S Bilag til pkt. 10 Lynettefællesskabet I/S 6. september 2010 Opfølgning på adfærdskampagne 1. Baggrund At ændre befolkningens adfærd i forhold til hvad de smider i toilettet er naturligvis en langvarig

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for Maskinsnedkerfaget fredag den 21/06 2013

Referat fra møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for Maskinsnedkerfaget fredag den 21/06 2013 Referat fra møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for Maskinsnedkerfaget fredag den 21/06 2013 Deltagere: Gæst: Afbud: Peer Foged Ove Nielsen Inga Andersen Birgitte Larsen Klavs Klarskov

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 06-01-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:10 Tilstede:

Læs mere

Kursus-arbejdsgruppe møde den 8. september 2011 på sekretariatet.

Kursus-arbejdsgruppe møde den 8. september 2011 på sekretariatet. Kursus-arbejdsgruppe møde den 8. september 2011 på sekretariatet. REFERAT Godkendt Deltagere: Inge, Jens, John, Dorthe, Lone og Mette (referent) Indledning Ina deltog i dette ene punkt med det budskab,

Læs mere

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Business Region North Denmark 28. september 2015 Bredgade 60 Brønderslev Deltagere Marianne M. Gade Brønderslev Kommune Jørgen Basballe Mariagerfjord

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

INPUT TIL TEMADRØFTELSE

INPUT TIL TEMADRØFTELSE INPUT TIL TEMADRØFTELSE En ny folkeskole I juni 2013 blev der indgået en politisk aftale, som lægger op til et fagligt løft af folkeskolen og til øget mål- og resultatstyring. Samtidig er der vedtaget

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Ad Pkt. 1. Dagsorden. Pkt. 1. Ad pkt. 2. Pkt. 2. Holbæk den. 4. september 2012. 1. Der indkaldes herved til

Menighedsrådsmøde. Ad Pkt. 1. Dagsorden. Pkt. 1. Ad pkt. 2. Pkt. 2. Holbæk den. 4. september 2012. 1. Der indkaldes herved til Holbæk den. 4. september 2012. 1 Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Tirsdag den 4. september 2012 kl. 19.00 På kirkegårdskontoret Anders Larsensvej 6, 4300 Holbæk. Referat. Fraværende med afbud;

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: University of London, Instutite of Education Land: England Periode: Fra:1. oktober Til:

Læs mere

Email: LKB@dgi.dk. Projektets titel: SMART sport natur, teknologi & bevægelse i skøn forening

Email: LKB@dgi.dk. Projektets titel: SMART sport natur, teknologi & bevægelse i skøn forening Projektansvarlig: DGI Nordvest & Vestjylland Kontakt person(er): Louise Kjærsgaard Bertelsen, projektafdelingsleder Email: LKB@dgi.dk Tlf: 79 40 42 02 Mobil: 30 57 23 76 Adresse: H.C. Ørstedvej 2D, 7900

Læs mere

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder møde

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder møde Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder møde Mandag 3-10-2011 kl. 17.00 19.00 i Svaneke Mødet indledes med en kort rundvisning i den renoverede SFO Dagsorden Beslutningsprotokol Tilstede: Peter, Jens,

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere