Ældre- og plejeboliger i Fredensborg Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ældre- og plejeboliger i Fredensborg Kommune"

Transkript

1 Ældre- og plejeboliger i Fredensborg Kommune

2

3 Ældre- og plejeboliger Ældre og handicappede borgere kan visiteres igennem visitationen til følgende boligtyper ældrebolig og plejebolig. Ældrebolig tilbydes borgere med funktionstab, der betyder at de har behov for en bolig med særlig indretning. Hvis der er behov for hjælp til personlig pleje eller praktisk hjælp visiteres du på samme måde, som hvis du boede i almindelig bolig. Plejebolig tilbydes borgere som er afhængig af pleje og omsorg i en sådan grad, at det ikke er muligt at blive passet i eget hjem. I plejeboligerne er der fast tilknyttet personale døgnet rundt. Søger du og din ægtefælle pensionistboliger, så kontakt Borgerservice på rådhuset og hør, hvad de kan tilbyde. Hvordan får du en ældre- / plejebolig? Visitationen skal ud og besøge dig og se, hvordan du klarer dig. Når visitationen er på besøg, er du velkommen til at have en bisidder med f.eks. en pårørende. Når ansøgningen om en ældre- eller plejebolig er underskrevet af dig, udarbejder visitationen en boligindstilling, som samme med din ansøgning sendes til visitationsudvalget. Behandlingstiden er maksimalt to måneder. Hvad er betingelserne for at få en bolig? Visitatoren ser på din helbredsmæssige situation, fysisk og psykisk, dine sociale forhold og dine nuværende boligforhold. Ved ældrebolig lægger vi særlig vægt på, om du rent fysisk kan fungere i din nuværende bolig. Tildeling af en bolig sker ud fra en helhedsvurdering af dine behov og muligheder. Tildelingen af boliger sker derfor ikke efter anciennitet, men efter behov. Hvornår kan du få en bolig? Kommunen har en plejebolig-garanti. Det betyder, at såfremt du søger alle plejeboliger i kommunen og efterfølgende accepterer alle tilbud om plejebolig, så skal du tilbydes en plejebolig seneste 2 måneder efter optagelse på ventelisten. 2 måneders perioden regnes fra det tidspunkt, hvor visitationsudvalget har godkendt dig til en plejebolig og du har modtaget et brev om bolig.

4 Hvis du opholder dig på en midlertidig plads i ventetiden til en plejebolig, tager vi i videst mulig omfang hensyn til eventuelle specifikke ønsker om plejebolig. Det kan være, det bliver nødvendigt at tilbyde dig bolig på et andet plejecenter, end du ønsker. I givet fald vil du senere få tilbudt flytning til det ønskede plejecenter. Du skal selv betale flytteomkostningerne. Ansøgning om bolig i anden kommune Ønsker du at søge en ældre/plejebolig i en anden kommune, skal du godkendes både af Fredensborg Kommune og af den kommune, du ønsker at flytte til. Vær opmærksom på at visitationskriterierne for at få en bolig kan være forskellig fra kommunen til kommune. Økonomi Både ældreboliger og plejeboliger er lejeboliger, hvor der betales indskud og husleje. Det er muligt at søge om lån til indskud gennem pensions afdelingen i Fredensborg kommune og boligydelse søges gennem Udbetaling Danmark i Hillerød. Kontakt evt. Borgerservice på rådhuset på tlf eller mail: Besøg på plejecenter Hvis du og din familie ønsker at besøge et af kommunens plejecentre, kan det aftales telefonisk med centrets leder. Vil du vide mere? Har du spørgsmål og brug for flere oplysninger, end hvad vi har fortalt her, så er du velkommen til at kontakte visitationen i Fredensborg Kommune på eller på mail: Herunder kontaktoplysninger til alle ældreboliger og pleje- og aktivitetscentre. Ældreboliger: Fredensborg Chrst. Boecksvej Toftegårdsvænget Nivå Mergeltoften Kokkedal Egelunden Mølledammen Humlebæk Øresundsvej Oscar Brunsvej Baunebjergvej Plejeboliger: Fredensborg Lystholm Benediktehjemmet Nivå Mergeltoften Kokkedal Egelunden Humlebæk Øresundshjemmet

5 Ældreboliger Øresundsvej Øresundsvej Humlebæk Tæt på offentlig bustransport og indkøb. tæt på Sletten havn og Øresund. Ligger umiddelbart i forbindelse med pleje og aktivitetscentret Øresundshjemmet rums boliger og 3 3-rums boliger. Alle boliger har en lille have. Husdyr er tilladt. Oscar Brunsvej Oscar Brunsvej Humlebæk. Tæt på offentlig transport og indkøb, lige midt i Humlebæk. Tæt på Humlebæk dagcenter rums boliger Alle boliger har en lille have. Husdyr er tilladt.

6 Baunebjergvej. Baunebjergvej 9 A-E, 13A-G, 19 A-E, 21A-E, 23A-B 3050 Humlebæk. Tæt på offentlig transport og indkøb rums boliger. Alle boliger har en lille have. Chrst. Boecksvej Chrst.Boecksvej 19 st.tv, st.th, 1.tv.,1th. 21 st.tv, st.th, 1.tv.,1th. 23 st.tv, st.th, 1.tv.,1th. 25 st.tv, st.th, 1.tv.,1th. 27 st.tv, st.th, 1.tv.,1th. 29 st.tv, st.th, 1.tv.,1th. 24 st.tv, st.mf., st.th, 1.tv.,1.mf.,1th. 26 st, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 2-1, 2-2, 2-3, 2-4, Fredensborg. Ligger lige midt i Fredensborg by. Tæt på offentlig bustransport. Tæt på Fredensborg dagcenter, Lindehuset rums boliger. Boligerne i stueplan har en lille have, de øvrige har en altan.

7 Toftegårdsvænget Toftegårdsvænget Fredensborg. Tæt på offentlig bustransport. Ligger i Asminderød tæt på Kirken. Ligger tæt på pleje og aktivitetscentret Benediktehjemmet rums boliger og 2 3-rums boliger. Alle boliger har en lille have. Mergeltoften. Mergeltoften Nivå Tæt på offentlig transport og indkøb. Ligger umiddelbart i forbindelse med pleje og aktivitetscentret Mergeltoften. 8 2-rums boliger. Alle boliger har en terrasse.

8 Egelunden Egedalsvænge 21 st til 3. sal 2980 Kokkedal Ligger tæt på offentlig bustransport og indkøb. Ligger umiddelbart i forbindelse med pleje og aktivitetscentret Egelunden rums boliger. Mølledammen Mølledammen Kokkedal Boligerne er beliggende i et fredeligt hjørne af Kokkedal, tæt på kommunegrænsen til Hørsholm kommune. Antal boliger: 16 2-rums boliger Boligerne i stueplan har terrasse og boligerne på 1. sal har stor altan. Der er elevator.

9 Pleje- og Aktivitetscentre Øresundshjemmet Øresundsvej 52, 3050 Humlebæk Telefon Pleje- og Aktivitetscentret Øresundshjemmet ligger i gå afstand til den hyggelige Sletten Havn og Øresund. Øresundshjemmet blev bygget i 1968 og renoveret i Øresundshjemmet har 48 boliger, heraf 12 boliger til demente som er placeret i to enheder og seks 2-rums boliger beregnet til ægtepar. Hver bolig består af entre, stue, badeværelse og køkkenniche. Der er telefonog fjernsynsstik. Til boligerne er knyttet et vaskeri. Øresundshjemmet har desuden et daghjem, cafe, optrænings- og selvtræningsfaciliteter, kontor for hjemmesygepleje og hjemmehjælp samt administration.

10 Lystholm Lystholm 20, 3480 Fredensborg Telefon Pleje- og Aktivitetscentret Lystholm ligger i fredelige omgivelser op til et smukt naturområde med vild flora. Lystholm blev bygget i 2006 og udvidet i 2013 med 24 midlertidige pladser. Lystholm har 40 plejeboliger fordelt på fem boenheder Hvoraf 2 boliger er beregnet til ægtepar. Hver bolig indeholder entre, stue, bad og køkkenniche. Der er telefon- og fjernsynsstik. Alle boliger har udgang til en lille terrasse, der støder op til en fælles gårdhave. Hver boenhed har fælles opholdsrum og køkken. Lystholm har desuden en cafe, optrænings- og selvtræningsfaciliteter, kontor for hjemmesygepleje og hjemmehjælp samt administration. Storkøkken der leverer mad til hjemmeboende pensionister.

11 Egelunden Egedalsvænge 17, 2980 Kokkedal Telefon Pleje- og Aktivitetscentret Egelunden ligger i Kokkedal tæt på indkøbscenter og offentlig transport. Egelunden er bygget i 2009 og er en del af bebyggelsen Egedalsvænge. Egelunden er bygget i 5 etager. Øverste etage har en storslået udsigt med kig til Øresund. På 2. sal er der tagterrasse og i stueplan er der et hyggeligt gårdmiljø. Der er 44 plejeboliger fordelt med 11 boliger på hver etage. Hver bolig indeholder entre, stue, badeværelse og køkkenniche. Der er telefonog fjernsynsstik. Boligerne har fransk altan. Hver etage har fælles opholdsrum med spiseafdeling. Der er vaskeri til brug for den enkelte beboer. Egelunden har desuden en cafe, aktivitetscenter, demensdaghjem, optrænings- og selvtræningsfaciliteter, kontor for hjemmesygepleje og hjemmehjælp samt administration.

12 Mergeltoften Mergeltoften 8, 2990 Nivå Telefon Pleje- og Aktivitetscentret Mergeltoften ligger i Nivå tæt ved Nivå Station og indkøbscenter. Mergeltoften er bygget i 1994 og blev udvidet i 2007 med større træningsfaciliteter. Rundt om hovedbygningen ligger 50 plejeboliger fordelt i 8 huse. To af boligerne er 2-rumsboliger beregnet til ægtepar. Hver bolig indeholder entre, stue, badeværelse, køkkenniche samt en lille terrasse. Der er telefon- og fjernsynsstik i hver bolig. Hvert hus indeholder fællesarealer med hyggelig stue med tv, spiseafdeling samt køkken og stor udendørs terrasse. Der er vaskeri til brug for den enkelte beboer. Mergeltoften har desuden en cafe, aktivitetscenter, demensdaghjem, optrænings- og selvtræningsfaciliteter, kontor for hjemmesygepleje og hjemmehjælp samt administration.

13 Benediktehjemmet Benediktevej 30, 3480 Fredensborg Telefon Pleje og Aktivitetscentret Benediktehjemmet ligger i det gamle Asminderød tæt på offentlig transport. Benediktehjemmet er opført i 1973 og renoveret i Benediktehjemmet er i 2 etager. Der er 48 plejeboliger, som er opdelt i 6 boenheder (med 8 boliger i hver enhed). Hver bolig indeholder entre, stue, badeværelse, køkkenniche. Der er telefonog fjernsynsstik i hver bolig. Plejeboligerne i stueetagen har alle adgang til terrasse, mens boligerne på 1. sal har altan. Boenhederne indeholder fællesstue med køkken. Beboerne deltager i den daglige madlavning i det omfang de kan. Benediktehjemmet har desuden en cafe, daghjem, optrænings- og selvtræningsfaciliteter, kontor for hjemmesygepleje og hjemmehjælp samt administration. Benediktehjemmet er fra 2013 omdannet til et demensplejecenter for demente borgere med særlige behov. Der tilbydes helhedsorienteret pleje i forhold til det specifikke behov, den demente borger har.

14 Boenheden Asmundshøj Benendiktehjemmets boenhed for borgere med demens Toftegårdsvænget 149, 3480 Fredensborg Telefon Asmundshøj ligger i det gamle Asminderød tæt på Benediktehjemmet og offentlig transport. Huset er opført i Asmundshøj består af 8 plejeboliger og er et speciel skærmet enhed til borgere med svær demens. Asmundshøj fungerer som et almindeligt hjem. Beboerne inddrages i de daglige funktioner, indkøb, madlavning m.m. i det omfang de magter det.

15 Louiselund Louiselund Hørsholm Tlf.: Pleje- og Aktivitetscentret Louiselund er beliggende i Hørsholm kommune umiddelbart op mod kommunegrænsen til Fredensborg kommune ved Kokkedal. Louiselund ligger i et lyst og åbent område med Kokkedal Slot som nabo. Louiselund er opført i 2013 og er i 2 etager. Der er 90 plejeboliger fordelt i 6 bygninger. Der er både almindelige plejeboliger og boliger for demente borgere. Hver bolig indeholder entre, stue, badeværelse, køkkenniche samt lille terrasse eller altan. Der er telefon og fjernsynsstik i hver bolig. Louiselund har endvidere cafe, daghjem, optrænings og selvtræningsfaciliteter. Fredensborg kommune har råderet over 15 plejeboliger både almindelige plejeboliger og boliger for demente.

16 Redigeret oktober 2014

ÆLDREBOLIGER I HELSINGØR KOMMUNE

ÆLDREBOLIGER I HELSINGØR KOMMUNE ÆLDREBOLIGER I HELSINGØR KOMMUNE Bakkeboparken - ældreboliger i Hornbæk INDHOLD INDLEDNING... 3 FORDEL AT FLYTTE MENS DU SELV KAN BESTEMME... 3 HAR DU BEHOV FOR EN ÆLDREBOLIG?... 4 VENTELISTE... 4 SÅDAN

Læs mere

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER VISITATION TIL PLEJEBOLIGER 2015 Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Lov grundlag Hvilket behov dækker ydelsen Hvad er formålet med ydelsen Hvem er berettiget til at modtage ydelsen Plejeboliger

Læs mere

Pensionist i Vallensbæk Kommune 2013

Pensionist i Vallensbæk Kommune 2013 Pensionist i Vallensbæk Kommune 2013 2 3 Kære pensionist Borgerservice, Center for Sundhed & Forebyggelse og Socialsekretariatet har produceret denne håndbog for at oplyse dig om dine muligheder og rettigheder,

Læs mere

Mergeltoften Plejeboliger Mergeltoften 2-14 2990 Nivå

Mergeltoften Plejeboliger Mergeltoften 2-14 2990 Nivå Mergeltoften Plejeboliger Mergeltoften 2-14 2990 Nivå Vi er fokuserede og udadrettede Vi er ambitiøse Velkommen og fornyende Vi har forskellighed og fællesskab. 1 Velkommen til din nye bolig på Mergeltoften...

Læs mere

1 Pensionist i Vallensbæk Kommune 2014

1 Pensionist i Vallensbæk Kommune 2014 Pensionist i Vallensbæk Kommune 2014 1 2 Forsidefoto: Jørgen Bresson 3 Kære pensionist Fremtidens Borgerhus, Social Service og Center for Sundhed og Forebyggelse har produceret denne håndbog for at oplyse

Læs mere

VELKOMMEN TIL VESTERBO... 3 FAKTA OM VESTERBO... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 5 KONTAKTPERSON... 5 LEJLIGHEDERNE... 6

VELKOMMEN TIL VESTERBO... 3 FAKTA OM VESTERBO... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 5 KONTAKTPERSON... 5 LEJLIGHEDERNE... 6 VESTERBO VELKOMMEN INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL VESTERBO... 3 FAKTA OM VESTERBO... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 5 KONTAKTPERSON... 5 LEJLIGHEDERNE... 6 STØRRELSE... 6 BOLIGSELSKAB/HUSLEJE...

Læs mere

Sygeplejestuderende i Fredensborg Kommune

Sygeplejestuderende i Fredensborg Kommune Sygeplejestuderende i Fredensborg Kommune Center for Ældre og Handicap August 2013 1 Velkommen til Fredensborg kommune Velkommen til Fredensborg kommune, hvor du skal i klinisk undervisning. Denne pjece

Læs mere

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund Frydenslund Grønnegade 10 - Silkeborg 1 Frydenslund Nyt og spændende bo- og aktivitetstilbud åbner i efteråret 2013 Nu får du, som er borger med varig funktionsnedsættelse, mulighed for at bo i en top-moderne

Læs mere

Det er værd at vide om lejligheden

Det er værd at vide om lejligheden Redigeret juli 2012 Det er værd at vide om lejligheden Du lejer dig ind ved et ejendomscenter. Du flytter eller er flyttet ind på et plejecenter, - ikke et plejehjem. Det betyder, at den lejlighed, du

Læs mere

Nye principper for fremtidens plejeboliger hvordan fysiske rammer kan understøtte gode liv i københavnske plejeboliger

Nye principper for fremtidens plejeboliger hvordan fysiske rammer kan understøtte gode liv i københavnske plejeboliger NOTAT Nye principper for fremtidens plejeboliger hvordan fysiske rammer kan understøtte gode liv i københavnske plejeboliger Indledning Københavns Kommune har siden 2006 arbejdet med at modernisere boligmassen

Læs mere

Velkommen! VELKOMMEN! Vi håber, at du bliver glad for dit nye hjem. Personale og beboere byder dig hjertelig velkommen til ROSENLUNDEN

Velkommen! VELKOMMEN! Vi håber, at du bliver glad for dit nye hjem. Personale og beboere byder dig hjertelig velkommen til ROSENLUNDEN Velkommen! VELKOMMEN! Vi håber, at du bliver glad for dit nye hjem Personale og beboere byder dig hjertelig velkommen til ROSENLUNDEN 2 Indhold DIN NYE BOLIG...3 Indflytning...3 Indflytningssamtale...2

Læs mere

Anden rapport om Erhvervs- og boligstyrelsens forsøg med boliger til særligt udsatte befolkningsgrupper

Anden rapport om Erhvervs- og boligstyrelsens forsøg med boliger til særligt udsatte befolkningsgrupper FORSØG MED BOLIGER TIL SÆRLIGT UDSATTE BEFOLKNINGSGRUPPER Anden rapport om Erhvervs- og boligstyrelsens forsøg med boliger til særligt udsatte befolkningsgrupper STATENS BYGGEFORSKNINGSINSTITUT BY OG BYG

Læs mere

Velkommen til Bøgen. Bøgemarksvej 5 9230 Svenstrup

Velkommen til Bøgen. Bøgemarksvej 5 9230 Svenstrup Velkommen til Bøgen Bøgemarksvej 5 9230 Svenstrup Velkommen til Bøgen Bøgen er et tilbud til aktive misbrugere, der på grund af et mangeårigt misbrug har behov for pleje og omsorg og desuden har: et svækket

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ GILLEBALLEHUS

ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ GILLEBALLEHUS ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ GILLEBALLEHUS Indhold Velkommen... 2 Gilleballehus... 3 Aktiviteter... 3 Beboerbladet... 3 Bruger- og pårørenderåd... 3 Fodterapeut, frisør, tandpleje m.m.... 4

Læs mere

Velkommen til Thurøhus

Velkommen til Thurøhus Velkommen til Thurøhus I september 2011 startede et rehabiliteringsprojekt på ældreområdet i Svendborg kommune Nye veje til aktivt liv. Projektets formål på plejecentrene er, at den enkelte borger skal

Læs mere

Protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte. OK-Centret Baeshøjgård Baeshøjgårdsvej 2-6 4560 Vig. 10.udgave 2014 Gitte Holgaard & Dorte Lykke

Protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte. OK-Centret Baeshøjgård Baeshøjgårdsvej 2-6 4560 Vig. 10.udgave 2014 Gitte Holgaard & Dorte Lykke Protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte OK-Centret Baeshøjgård Baeshøjgårdsvej 2-6 4560 Vig 10.udgave 2014 Gitte Holgaard & Dorte Lykke Indholdsfortegnelse Ok-fonden side 3 Plejecentret Baeshøjgård side 3

Læs mere

Velkommen til. Oasen Lunden 17 4130 Viby Sjælland

Velkommen til. Oasen Lunden 17 4130 Viby Sjælland Velkommen til Oasen Oasen Lunden 17 4130 Viby Sjælland Indholdsfortegnelse: Velkommen til Oasen...3 VÆRDIGRUNDLAG...4 OASEN...4 Nøgler...6 Telefon og TV...6 Forsikring...6 Indretning...6 Skitse over boligerne

Læs mere

personlig og praktisk hjælp på ældre- og handicapområdet

personlig og praktisk hjælp på ældre- og handicapområdet 2012/2013 Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp på ældre- og handicapområdet Hvis du har brug for hjælp til personlig og praktisk bistand Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for at kunne præsentere

Læs mere

Rehabilitering, hjælp og pleje i Kolding Kommune

Rehabilitering, hjælp og pleje i Kolding Kommune Rehabilitering, hjælp og pleje i Kolding Kommune Senior- og socialforvaltningen Januar 2015 Forord Kære borger i Kolding Kommune I denne pjece kan du læse om de former for hjælp i hjemmet, som Kolding

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp

Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp Januar 2015 Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp Indhold Generelle informationer om personlig og praktisk hjælp... 2 Indledning:... 2 Visitation til personlig og praktisk hjælp:... 2 Udpeget

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Solgården

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Solgården Rapport vedr. uanmeldt tilsyn Solgården Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af beboernes udsagn, oplysninger fra plejepersonalet og gruppeleder, samt tilsynets egne observationer. Under konklusionen

Læs mere

Kvalitetsstandarder 2014. Generel information

Kvalitetsstandarder 2014. Generel information Kvalitetsstandarder 2014 Generel information Indholdsfortegnelse Værdigrundlag og målsætning... 3 Sådan får du hjælp Hvis behovet opstår... 4 Vurdering af dine behov... 4 Sagsbehandlingen... 5 Midlertidig

Læs mere

Beskrivelse af opholdssteder og botilbud i Hedensted Kommune.

Beskrivelse af opholdssteder og botilbud i Hedensted Kommune. Hedensted den 22. august 2014 Beskrivelse af opholdssteder og botilbud i Hedensted Kommune. Indholdsfortegnelse Bofællesskabet Åbo (Uldum)... 2 Bofællesskabet Egespring (Uldum)... 4 Bofællesskabet Frydenlyst

Læs mere

Velkommen til Plejecenter Caroline Amalie

Velkommen til Plejecenter Caroline Amalie Velkommen til Plejecenter Caroline Amalie Plejecenter Øst Svendborg kommune I september 2011 startede et rehabiliteringsprojekt på ældreområdet i Svendborg kommune Nye veje til aktivt liv. Projektets formål

Læs mere

VELKOMMEN TIL BOBJERGCENTRET

VELKOMMEN TIL BOBJERGCENTRET Plejecentre VELKOMMEN TIL BOBJERGCENTRET Information til nye beboere deres nærmeste Velkommen til Bobjergcentret. Med denne pjece, håber vi at kunne besvare nogle af alle de mange spørgsmål, der trænger

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse 1. Prøvelejlighed Efter boligorganisationen har afholdt en række åben hus arrangementer, hvor det var muligt for beboerne i Saltværkshuse at besigtige, hvordan et lejemål kunne komme til at se ud, efter

Læs mere

Struer Kommune. Godkendt af Byrådet i Struer Kommune den 21. februar 2006.

Struer Kommune. Godkendt af Byrådet i Struer Kommune den 21. februar 2006. Struer Kommune Godkendt af Byrådet i Struer Kommune den 21. februar 2006. Indholdsfortegnelse Hvad er Kvalitetsstandarder på Ældreområdet?... 3 Lov om social service... 4 Struer Kommunes grundholdning

Læs mere

En kort orientering om dine muligheder og rettigheder

En kort orientering om dine muligheder og rettigheder Til ældre flygtninge og indvandrere: En kort orientering om dine muligheder og rettigheder Dansk Forord Dansk flygtningehjælp og Ældre Sagen har udarbejdet denne informationspjece, som fortæller lidt om

Læs mere

KVALITETSSTANDARD 2012

KVALITETSSTANDARD 2012 FORSIDE TIL KVALITETSSTANDARD 2012 FOR PERSONLIG OG PRAKTISK HJÆLP SAMT AFLØSNING OG AFLASTNING EFTER SERVICELOVENS 83 og 84 Københavns Kommune Socialforvaltningen Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING 5 2

Læs mere

Vejledning om botilbud mv. til voksne efter reglerne i almenboligloven, serviceloven og friplejeboligloven

Vejledning om botilbud mv. til voksne efter reglerne i almenboligloven, serviceloven og friplejeboligloven Socialudvalget 2010-11 SOU alm. del Bilag 58 Offentligt Vejledning om botilbud mv. til voksne efter reglerne i almenboligloven, serviceloven og friplejeboligloven (Vejledning nr. 4 til serviceloven) Version:

Læs mere