DE UNGES AVIS 8. KLASSERNE TALER UD! "INGEN VOKSEN-REGLER" VOLD:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DE UNGES AVIS 8. KLASSERNE TALER UD! "INGEN VOKSEN-REGLER" VOLD:"

Transkript

1 DE UNGES AVIS Kirkeskolen 7abcd - januar 2009 KONFIRMA TION - 'VI VIL HA' PENGE OG GAVER' VOLD: MOR TIL FEM SKRÆMT FRA VID OG SANS: BLEV HOLDT INDESPÆ RRET AF KÆRESTE I 72 TIMER I LEJLIG- HED I ESBJERG Foto: Torben Bach Larsen 8. KLASSERNE TALER UD! "INGEN VOKSEN-REGLER" 8.klasse på Kirkeskolen fortæller om ungdommen i Skjern - 'vi vil ha' sex, sprut og slet ingen voksen-regler'.

2 Kirkeskolen 7abcd - januar side 2 Vi vil være STJERNER Elever fra Kirkeskolen drømmer om fremtiden. Af: Dicle, Hawa, Nivetha,Siv Vi har vovet os ud blandt Kirkeskolens elever for at få en pejling af, hvad de går og drømmer om. Peder Knudsen, 7A: Hvad drømmer du om at blive, når du bliver stor? "Jeg vil gerne være proffesionel fodboldspiller" Vil du være kendt som en proffesionel fodboldspiller? "Ja, det vil jeg gerne" Hvem er dit idol? "Mine brødre er mine store idoler Hvis du blev millionær eller milliardær, hvad ville du så gerne bruge din penge på? "På masser af lækre biler" Hvad nu hvis du døde, hvem skulle så arve dine penge? "Det skulle min familie og mine børn" Hawa fra Kirkeskolen drømmer om stjernestatus som danser. Foto: Dicle Duymaz Hvis du blev kendt og rig, hvad ville du så gøre for verden? "Jeg ville være RØV ligeglad!!!" Hawa Dorbor, 7B: Hvad vil du være når du bliver ældre? "Jeg vil gerne være en proffesionel hiphop danser" Vil du gerne være kendt som proffesionel hiphop danser? " Ja, det vil jeg meget gerne" Hvem er dit største idol? "Rihanna" Vil du gerne være ligesom Rihanna? "Ja, det vil jeg gerne? Billedtekst Peder drømmer her. om FOTO: biler, mens han sidder ved sin pc. Foto: Hawa Dorbor AVIS AVIS AVIS...!!! Af Maria, Kasper, Haugaard Billedtekst Daniel, Nicolaj her. P, FOTO: Bastian og Jens arbejder på dagens artikler. Foto: Kasper H Vi har sat os for at undersøge, hvilke situationer og meninger der opstår, når 40 elever sammen skal lave avis. Meningerne var mange og delte: De første vi talte med var vores redaktion for 'Kendte og Sladder'. De havde haft en del modgang og var ret så tæt på at give op, da jeg kom ind. Det var heller ikke, et særligt opmuntrende svar jeg fik, da jeg spurgte om,hvorvidt de havde syntes om det at lave en avis. "Det er vel fint nok, men også ret træls, når vi ikke kan få de rigtige billeder." Sagde jurnalist Dicle Dymaz. Det var en noget mere munter stemning på vores Krim redaktion. " Det er vildt fedt at få lov til at lave noget andet end almindeligt skolearbejde" sagde jurnalist Helle Knop. "Ja også det, at vi kan blive blandet med nogle fra de andre klasser, og få lov til at gå ned i byen for at tale med andre end kun dem på skolen", tilføjede journalist Charlotte Hansen. Det var dog ikke alle redaktioner, der havde samme arbejdsiver. Redaktionen for Tips og Tricks holdt nemlig ikke mere end to dage, før de måtte pilles fra hinanden pga. useriøst arbejde. Jeg tog mig en lille snak med nogle fra den nu opløste redaktion. "Det er selvføgelig træls, men det er jo vores egen skyld, så det er okay med mig" sagde Nicolai Pagaard. Ansvarshavende redaktør for denne avis er: Gitte Hindø. Ansvaret omfatter ethvert krav, som i forbindelse med medieansvarsloven kan eller skal rettes mod den ansvarshavende redaktør, herunder alle krav, som strafferetligt, medieretligt, ophavsretligt eller lignende måtte blive rettet imod udformningen og anvendelsen af tekst og illustrationer i såvel redaktionelle tekster som annoncer. Ekstra Bladets redaktør er uden ansvar for nærværende blads indhold. chefredaktion: Kasper Hindø, Maria Kærgård Sjørslev, Nikolai Haugaard. Kendte og sladder: Dicle Duymaz, Hawa Dorbor, Nivetha Selvaratnam, Sivanija Ulaganathan. Konfirmation: Andreas Busk Pagaard, Emilie Schrøder Agger, Isabella Lynge Melgaard, Kirstine Sønderbæk Christensen, Signe Bech. Krim: Caroline von Meyeren, Charlotte Ploug Hansen, Helle Vestergaard Knop, Julie Sønderborg Lauridsen, Kathrine Grønne, Louise Rasmussen, Maiken Sudergaard Eybye, Tanja Høivang Kristensen. Lokalt: Bastian Geertsen, Emma Helene Frank Larsen, Mads Petter Emerek Karlsson, Nikolai Lundgaard, Signe Lundgaard Kjærgaard. Pigesider: Louise Fruerlund Jensen, Maja Rydahl Toftgaard, Ninna Aamann Christensen, Rikke Green Jørgensen. Rygning: Daniel Hedegaard, Nicolai Kold Pagaard. sport: Henrik Lindholt Haahr Pedersen, Jens Givskov Petersen, Mads Nørbork Brølling, Mathias Andersen, Nick Lyngholm Rasmussen, Nicolai Dvinge Hansen.

3 Kirkeskolen 7abcd - januar side 3 JUNIORKLUBBEN - VI ELSKER DET! Mange børn mellem 9 og 12 tager hen til juniorklubben efter skole. AF Emma Frank, Signe Kjærgaard, Mads Karlsson og Bastian Geerstsen Junior klubben er et sted for unge, fra 4. klasse og op, hvor de kommer efter skole. Gitte som ejer klubben er også viceafdelingsleder for ungddomsskolen. I juniorklubben kan man lave mange aktiviteter, man kan feks. Spille pool, computer, se tv, spille spil eller bare hygge sig. Nogle børn kommer her hver dag, andre bare ind imellem når de har lyst. Men én ting er sikkert alle hygger sig, når de er her. Flytteplaner: Der kommer ikke så mange om aftenen i junoirklubben. Derfor har man valgt at flytte klubben til byskolen. Der vil man kunne komme og hjælpe med at male, og rent ud sagt bare renovere det hele. Børnene siger: Vi talte med flere af børnene i klubben om, hvad de bedst synes om i juniorklubben. Svarene var mange, men de fleste var enige om, at det er Foto: Nikolai L - Børnene hygger sig med hinanden efter skole, med mange forskellige aktiviteter. Her er altid en voksen til et spil kort eller en snak. Juniorklubben har åbent alle hverdage fra , dog onsdage fra kl SEX, SPRUT OG INGEN REGLER!! 8.klasse på Kirkeskolen fortæller om ungdommen i Skjern. AF Mads Karlsson, Bastian Geertsen, Emma Frank og Signe Kjærgaard fedt, at der ikke er så mange regler. Man kan være med til at bestemme selv. Hvis man har lyst til at kaste sig over lektierne, gør man bare det, og hvis man hellere vil spille pool, skal man bare finde nogen at spille med. Som én sagde: "Her er bare fedt" Hvad mener de unge om Coast: Frederikke Theilgaard: "Jeg synes, den er fin nok. Deres tøj er pænt nok, men der er ikke så stort et udvalg. Jeg har ikke rigtig købt noget tøj derinde. Jeg synes mere, at det er en butik for voksne end for unge, selvom der er en afdeling for de voksne og en for de unge. Deres tøj er meget ens, altså de kører nærmest det samme igen og igen. På nogen måder er det jo fint nok, men alligevel tænker man bare: Det har jeg set før " Foto: Nikolai L Frederikke, 8D Frederik Haugaard: "Jeg synes, at Coast er en rigtig god butik. Jeg kan rigtig godt lide at arbejde dernede. Jeg kan også godt lide deres tøj. Det bedste mærke er nok LaCoste. Jeg synes, de har et godt udvalg af tøj. Ekspedienterne er rigtig flinke, og de er altid i godt humør." Foto: Nikolai L COAST - NY BUTIK FOR UNGE? Foto: Nikolai Lundgaard TÆNDER 'COAST' DE UNGE ELLER EJ? AF: Emma Frank & Signe Kjærgaard. Hvor der før lå en nedslidt Netto, åbnede den 1.nov 2008 den nye tøjbutik 'Coast' i Skjern efter en meget gennemgribende renovering både udvendig og indvendig. En af de ansatte i Coast udtaler sig: "Vi er blevet taget rigtig godt imod, da vi åbnede, og det er rigtig dejligt. Vi har undersøgt markedet grundigt, og vi synes, at vi har en stor målgruppe, og at vi rammer de unges stil." Hvilket mærke? Idag er de populære mærker for de unge; Diesel, Killah, G- star, Tiger of Sweden, Everlast og mange andre, men efter hurtigt kig i Coast, kan man se, at de ikke fører disse mærker. De har til gengæld; Only, Vila, Converse, LaCoste, Modström, Veramoda, Pieces mm. Coast er en butik for både de unge og de voksne. I Skjern mener de fleste årige at Coast er en butik for de ældre unge og ikke for dem selv. Så det kan diskuteres, om Coast virkelig rammer de unges tøjstil, som de selv mener de gør. 8.c på Kirkeskolen i Skjern fortæller om ungdommen i Skjern. De beskriver ungdommen sådan her; Sex, sprut, alkohol, skate, mad, pizza, tøj, penge, koncerter, håndbold, fodbold, festival, og hal bal. Mange af eleverne synes, at Skjern er en kedelig by. De synes, at der mangler et stort center, flere gode tøjbutikker og et diskotek, hvor alle kan komme ind, hvor alderssgrænsen ikke er 18 år, og det samme med alkohol. De vil også gerne kunne købe alkohol, de synes, at det er dårligt, at aldersgrænsen er 16 år. Mange af eleverne fra 8. årgang ryger. Før da bålhytten og hængekøjerne var på skolen, gik de derned i frikvarterene, og stod og røg. Nu er bålhytten og hængekøjerne blevet revet ned. Nu står de lidt udenfor skolen og ryger. Alle elever i 8.klasse har udgangstilladelse, d.v.s. de må gå ned i byen. Når de er nede i byen, køber de mad og ryger. Kort sagt lever livet! Frederik Haugaard, 8A Rasmus Nielsen: "Jeg synes, at Coast er en lidt dårlig butik. Det er slet ikke noget for mig. Jeg synes, at det mest er for de voksne. Efter min mening er der ikke ret meget tøj at vælge imellem. Den er nok også mere for piger." Foto: Louise R INGEN STRAMME BUKSER!!!! Moden i år er nedringet, fortæller Susanne fra Mr.'s pigeafdeling.: "Der bliver købt meget G- star, Only og Vero Moda. G-star, Diesel og Tiger of Sweeden af bedre kvalitet end mange andre mærker. Gennem de sidste 10 år er der sket rigtig meget med moden. Bukserne er ikke så stramme i forhold til moden før, De næste 5 år vil vi helt sikkert se en rivende udvikling indenfor tøjmode." Af: Maja T og Rikke G

4 Kirkeskolen 7abcd - januar side 4 LÆR AT FLIRTE! DUFT- MAGI Selvtillid. 5 dråber ylang ylang-olie. 4 dråber rosenolie. 3 dråber limeolie. Har du ind i mellem problemer med at komme i kontakt med drengene, så læs videre... Af: Louise F og Rikke G 1. Vis det! De der drenge er altså lige så nervøse som dig.så hvis du er vild med en fyr, så vis ham det! Fang f.eks hans blik og smil bagefter sødt til ham, så vil han ikke være i tvivl. 2. Udfordr ham! Få de indre følelser op i fyren ved at udfordre ham,f.eks i spil. Om du vinder eller taber er ligegyldigt, bare det, at du gider at lege med ham, vil vinde hans hjerte. 3. Lyt! Hør på hvad han siger, og spørg ind til det. På den måde viser du, at du er interresseret i ham og hans liv. 4. Dril ham! Lav sjov med ham! Han vil helt sikkert prøve "at give igen", og snart har I et lille spil kørende, hvor i driller hinanden for sjov og på den måde kommer i tættere på hinanden. Foto: Louise F Det kan være svært at finde den rette. Men når han er fundet, hvordan får man så kontakt?. 5. Vær dig selv! Det aller bedste råd er, at være dig selv. Hvis du prøver at være noget, du ikke er, kommer du hurtigt til at virke kunstig - drengene kan se det, og det er der ikke noget charmerende ved. Glæde. 5 dråber rosenolie. 4 dråber citronolie. 3 dråber bergamotolie. Harmoni. 2 dråber ylang ylang-olie. 2 dråber bergamotolie. 1 dråbe vaniljeolie. Tiltrækning. 7 dråber jasminolie. 3 dråber appelsinolie. Mod. 5 dråber bergamotolie. 2 dråber jasminolie. 1 dråbe grapefrugtolie. Vitalitet 6 dråber nellikeolie. 2dråber citron/ verbenaolie. 3 dråber sandeltræolie. Afslapning. 6 dråber sandeltræolie. 4 dråber appelsinolie. 1 dråbe fyrreolie. Så lækker t kan dit hår blive! FOTO: Louise F Lækre lokker! Af: Maja Rydahl Toftgaard. Det er bedst, at få klippet håret mindst hver 6 uge - også selv om du vil have det langt. Så undgår du, at håret spalter, og det vil se velplejet ud. Himmelsk hårkur! Har du hår som hø, så prøv denne hårkur. Den passer til alle hårtyper, og pludselig har du skolens flotteste hår 1. Bland alle ingredienserne i en skål. 2. Gør håret fugtigt (det skal ikke være drivvådt). Gør hænderne våde og massér blandingen ind i det fugtige hår. 3. Vikl et håndklæde om håret og slap af i ca. 15 minutter. 4. Tag håndklædet af og vask hår, som du plejer. Dit hår vil dufte himmelsk og være blødt som silke, når det bliver tørt. 3 spsk olivenolie eller vegetabilsk olie eller din foretrukne duftmagi. 6 dråber essentiel olie Lille skål + Ske Håndklæde. 0 kr - Lækkert tøj! Hvad gør du, når pungen er gabende tom, og du bare må have noget nyt tøj? AF Maja og Ninna Nogle gange er det bare nødvendigt med lidt nyt tøj til garderoben, og det er ikke altid du har pengene, når du har behovet for nyt tøj. Hvad gør du så...? Vi har svaret: GENBRUG. Her på redaktionen har vi været ude at shoppe for Foto: Maja Du ser her et af de mange fede sæt, man kan finde, hvis man gider bruge lidt tid på at gennemrode genbrugs-butikkerne. Ninna er faldet for en fed retro-style kjole i denim, en stribet bluse som sætter lidt pang på farverne, og til sidst den fedeste hat til at fuldende sættet. Så skynd jer ud på genbrug!!! Den perfekte dreng: Har små læber Har små ører Har små hænder Har lille næse Har store fødder Har kort hår Har normale bryn Har blå øjne Har ingen piercinger Har ingen tattoos Har få smykker på Har brunt hår Er tynd Har lidt brun hud Går ikke kun i mærkevare tøj Skal være sød og fræk Foto: LOUISE FRUERLUND I samarbejde med læserne har vi kåret den hotteste dreng og den hotteste pige - Her er vinderne: Jette 7b og Nick 7b VI ØNSKER ET STORT TILLYKKE!!

5 Kirkeskolen 7abcd - januar side 5 KJOLE ELLER BUKSER TIL DEN STORE DAG Flere pigekonfirmander vælger bukser frem for kjoler. Men hvor mange går egentlig i kjole, og hvor mange går i bukser? Af Emilie og Isabella. I år er der igen nye drenge og piger, som skal konfirmeres, så derfor tænkes der igen på tøj og tilbehør, og i år tænkes der særligt på, hvordan specielt kjolerne ser ud, og hvordan deres udsmykning er lavet. Men hvad foretrækker de unge piger egentlig idag, kjole eller bukser? - Vi har spurgt folk, hvad de blev konfirmeret i. Vi tog en tur ind til B-young i Skjern, hvor vi stillede nogle spørgsmål om deres konfirmationstøj. Først kunne ekspedienterne fortælle, at de selv var blevet konfirmeret i kjoler for år tilbage. Vi ville gerne vide lidt om, hvad deres indtryk er af konfirmandernes forfængelighed, og de mente, at udseendet er i fokus. Det ligger i tiden. Hos B-young solgte de ikke konfirmationstøj sidste år, der var derfor ikke meget at fortælle om Foto: Signe B prisudviklingen. Ej heller var det muligt at lokke et svar ud om hvilken model, som solgte bedst. Alle modeller sælger, fortæller de hos B-young. Men på spørgsmål om hvad pigerne helst vil have i år, er svaret: "Kjoler". Det viser sig altså, at de fleste piger bliver konfirmeret i kjole. Vi har spurgt forskellige konfirmander, hvad de skal have på af tøj til den store dag og langt de fleste piger skal altså konfirmeres i en hvid kjole. Nu til dags er prisen på en konfirmationskjole oppe på omkring kr, og hvis du også skal have tilbehør osv, så kan det Billedtekst Blå mandag her. tøj fra FOTO: Mr. Thomsen i Skjern. Model Emilie Agger fra 7.d. Foto: Kirstine Sønderbæk godt blive en dyr affære. Kjoler på nettet: Du kan købe konfirmationskjoler og konfirmationstøj diverse steder på nettet. Dette kræver dog, at du tager de mål, som kræves, for at de kan sende den rigtige størrelse hjem til dig. Du kan dog risikere, at den ikke sidder helt perfekt, og skal syes enten ind eller lægges ud. Kjoler i byen: Du kan også tage til de lidt større byer, og gå ind i fx. Lilly, som giver dig mulighed for at prøve kjolen, og få den helt perfekte kjole, eller de helt perfekte bukser med dig hjem. Tøj til drengene: Hvis drengene skal have tøj, har de også muligheden på nettet, men dette kræver selvfølgelig også at du tager mål, og sender dem til netbutikken. Hvis du som dreng ikke er til det der med at handle over nettet, kan du altid gå ind i butikker som Tøjeksperten, Marcus og Nielsens. Forskel i priser: Priserne er forskellige alt fra, hvor du køber dit konfirmationstøj henne, men du skal regne med at komme af med ihvertfald over 1000 kr til drenge, og til piger vil prisen nok ligge på omkring de kr. Den store dag: Men når den store dag oprinder, så er det jo aller vigtigst at konfirmanden har det rigtig godt i netop det tøj, som er blevet købt. Det er jo trods alt den største dag for mange unge. I hvertfald er det dagen som mange fortsat husker når de bliver voksne, sammen med dage som 18-års fødselsdag, den dag man bliver student, bryllupsdag og runde fødselsdage. Konfirmation eller ånder De unge i dag: Vi gør det kun for gavernes skyld! Af Emilie, Isabella, Kirstine, Signe Her på redaktionen har vi lavet en undersøgelse om, hvor mange elever der i gennemsnit bliver konfirmeret. Vi har fundet frem til, at ca. 15 % af en årgang ikke bliver konfirmeret. Nogle fordi, de kommer fra et andet land, andre fordi de ikke er døbt, og 1 enkelt på årgangen p.g.a. tro på ånder. Generelt synes ca. 93 % af konfirmanderne at dagen er helt fantastisk. Mange konfirmander bliver konfirmeret for Foto: Andreas P Mange børn tager ikke konfirmationen seriøst, og bliver konfirmeret på grund af de mange gaver, eller på grund af forventninger fra Billedtekst forældre. her. FOTO: deres forældres skyld eller p.g.a. penge og gaver, de kan få og ikke i særlig grad fordi de tror på Gud. Eleverne fordeler sig således; ca. 85% gør det for gaverne, 10% går det for forældrenes skyld og 5% gør det fordi de tror på Gud. Generelt har vi ikke indtryk af, at troen på Gud og kristendommen betyder meget for unge i dag. Ikke fordi de har rettet deres tro mod andre trosretniger, mere fordi de ikke rigtigt tror på nogen religion. Foto: Emilie A INGEN BLÅ MANDAG!!!!! Ingen blå mandag efter konfirmationen, det har Flemming Libner bestemt, fordi vi skal vente på at vores klassekammerater konfirmeres måske 2-3 uger efter os. Det er surt, at vi skal i skole kl dagen efter vores konfirmation. Det er ikke en rigtig blå mandag, når den kommer så lang tid efter. Alle syntes, det er træls. Blå mandag har altid været den aller aller bedste dag for mange. Den dag bliver ødelagt nu.

6 Kirkeskolen 7abcd - januar side 6 Billedtekst Dette apperat her. fik FOTO: kvinden, så hun kunne følge sig mere tryg, når hun gik ude. Foto: Charlotte P H VAR INDESPÆRRET I 72 TIMER Mor skræmt fra vid og sans: "Han truede med at slå mig og mine børn ihjel" AF Charlotte Ploug Hansen En 42-årig enlig mor til 5 børn fra Ringkøbing området var på besøg hos sin kæreste ved Esbjerg. Hun var taget afsted den 25. dec. 2008, men da det blev den 26. dec blev hendes verden et stort kaos. Hendes 53-årige kæreste hidsede sig op i en diskussion, og han spærrede hende derefter inde i 72 timer. Hun fik ingen mad, han tog hendes mobil og de personlige ejendele, hun havde medbragt til lejligheden. Moderen beretter om sin oplevelse, og det står helt klart hvor hård en oplevelse det var for hende. Hun lider stadig af anfald, hvor hun ikke kan få luft. Dette er selvfølgelig også en stor byrde for hende. Overfaldet Han gjorde det egentlig, fordi hun ikke ville oplyse nogle telefonnumre, det startede et stort skænderi mellem kvinden og hendes kæreste. Både 2. og 3. juledag bankede han hende helt til jorden.han rev hende bl.a. i håret, og trak hende dermed over 2 meter, mens kvinden lå på gulvet. Derefter truede han hende med et samurai sværd. Men det blev ikke ved truslerne. Manden svingede i sin ophidselse ud efter kvinden, hvorved han ramte hende i lysken. Han gav hende knytnæver og lussinger i hele ansigtet. Han stod og trampede på højre skinneben og på maven. Han spyttede på hende, fortæller hun, og man kan se, hvor dårligt hun får det ved at fortælle om det. Til slut giver manden dog op i sine bestræbelser på at få kvinden til at makke ret, og lader hende gå. Hun tilføjer:" Jeg har ALRDIG oplevet noget værre end det her, og jeg kommer ALDRIG til Esbjeg igen!" Følgerne Kvinden døjer efterfølgende meget med hovedpine, dårligt syn og andre smerter i kroppen. Hun tænker meget over, hvad der kan ske efter alt det her. Hun er meget bekymret for, at der sker noget med hendes børn, som går i skole og børnehave. Kvinden har ligeledes et stor datter, som er flyttet hjemmefra. Hun er har fortalt om overfaldet til børnene, men de 3 små forstår det ikke så godt. Hendes ene datter er bl.a. bange for at tage i skole, da hun frygter, at han lige pluselig står der. Kvinden fortæller endvidere, at hun forsøgte at råbe efter hjælp, men der kom ingen hjælp. Hun sagde også: "Jeg kunne ikke engang komme på wc, uden at jeg fik en tur til." HUND NÆSTEN SLAGTET Af Tanja Høivang Kristensen Den 13. april kl 16:10 var 13-årige Tanja ude at gå en tur med sin lille hund Snif. Da de nærmer sig Tarm bybæk, kommer en dreng gående med en stor schæferhund. Schæferhunden begynder at knurre af Snif. Drengen kan ikke holde sin hund, og den oerfalder den lille forsvarsløse Snif. Schæferhunden tager med tænderne fat om halsen på Snif og rusker og knurrer, som for at knække dens nakke. Tanja kaster sig over schæferhunden, og slår den i ryggen med knytnæver. Tanja prøver at trække Snif væk fra schæferhundens greb, men biddet var for stærkt. Hun tager fat i schæferhundens halsbånd og løfter den op på bagbenene. Snif kommer fri. Pigernes forældre kommer hurtigt til overfaldsstedet, og de får undersøgt hunden. Snif havde fået 3 dybe sår i halsen og en rids hele Foto: Louise R

7 Kirkeskolen 7abcd - januar side 7 NEJ NEJ NEJ - giver højere straf Hvis man kommer ud for en voldtægt, er der forskellige procedurer afhængig af offerets alder. Af Helle Vestergaard Knop Det første du får at vide, hvis du anmelder en voldtægt til politiet, er at du ikke må gå i bad, så slettes vigtige spor af gerningsmanden. KLINIK : Hvis man er blevet voldtaget bliver man kørt til en klinik. På klinikken kan man få lov til at snakke med en psykolog og slappe lidt af. Hvis man er under 15 år, skal man til en speciel afhøring. Denne afhøring filmes, således offeret ikke skal gentagne gange til afhøring. ALDER: Ofrene er oftest piger i alderen år. De er måske på vej hjem fra fest, er blevet lidt fulde og er derfor nemmere at overmande. RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE: Her i Ringkjøbing-Skjern Komune er der blevet anmeldt 14 voldtægter. Af disse er kun et af ofrene under 12 år og yderligere to ofre under 15 år. STRAFFEN: Straffen for voldtægt varierer meget. Strafferammen er 0-8 år, og denne kan skærpes op til 12 år, hvis offeret dør under voldtægten. Hvis pigen siger ja hele vejen, indtil de ligger i sengen uden underbukser, og først der siger NEJ! - Så er straffen ikke så høj, som hvis hun siger NEJ! NEJ! NEJ hele tiden! FØLGER: De fleste voldtægts ofre har svære psykologiske mén efter et overfald. Mange lider af angstanfald. De kan være bange for at færdes blandt fremmede mennesker, fordi de ser farer alle vegne. KONFRONTATION: I nogle politi kredse har man prøvet, at lade offer og angrebsmand mødes i forbindelse med retsag Billedtekst Voldtægt på her. Egegade FOTO: på Nørrebro, hvor en 22 årige kvinde er blevet voldtaget. Foto: Gert Jensen eller efter en retsag. Her får offeret mulighed for at fortælle sin angrebsmand, om hvilke tanker og følelser hun har haft efter angrebet. Dette er en måde, hvorpå offeret kan komme videre, men også en mulighed for at angriberen kan lære af sine fejltagelser. OVERVIND FRYGTEN: Mange kvinder føler,at dette har hjulpet dem, til at se deres frygt i øjnene og overvinde den! Hvor de før var bange for at møde deres overfaldsmand, så har de nu overvundet den barriere, og de føler for alvor at de kan komme videre med deres liv. Tyve kom om natten Røvere stjal for kr. fra butikken. Af Maiken Sudergaard Eybye Natten til d brød tyve ind gennem bagdøren ved at knuse en stor rude. De håbede at slippe afsted med tøj for mange penge. Ejeren af butikken fortæller: "To unge fyre ville gerne have nogle af vores cowmærkevareboybukser.de havde taget en hel masse og bar dem over skuldrene, de ville gå ud med dem i en stjålet bil, som ventede uden for butikken. De havde allerede smidt en bunke bukser ind i bilen.vi ankom lige, da de var Foto: Charlotte P H Bagdøren hos Wagner efter røvere var brudt ind. Røverne stak af og efterlod stjålne bukser i nærliggende buske. igang med at fylde bilen og kort efter kom politiet også. Tyvene stak hurtigt af. Jeg løb efter dem sammen med en politibetjent. De slap desværre væk, men da vi kom tilbage til butikken, højest 5 min. efter, var en ung dame igang med at fylde den stjålne bil med flere bukser. Vi spurtede efter hende, da hun løb ned mod togstationen. Der var vi heldige, fordi hende fik vi fat på. Vi har heldigvis fået de fleste af bukserne tilbage. Vi fandt dem i nogle nærliggende buske. Der var i alt stjålet for cirka kroner. HVEM TILKALDER MAN, NÅR JULEMADEN BLIVER STJÅLET... Foto: Mads Winther Af: Helle Vestergaard Knop Natten op til jul har et ægtepar haft et lille besøg af indbrydstyve. Konen havde lavet mad til juleaften og julefrokost. Hun kom ud i deres bryggers, og hun synes, der var lidt rodet. Hun skulle hente noget mad til juleaften. Da hun kiggede i fryseren var ALT maden væk og alle deres sodavand var også forsvundet. Øllene var der stadig. De fik dog mad alligevel.

8 Kirkeskolen 7abcd - januar side 8 SÅ STOP DOG! Den gamle Hal 1 i Sljern Kulturcenter. - FOTO: Henrik Haahr Vi savner mere plads i Skjern Kulturcenter! Skjern Kulturcenter er efterhånden blevet en velintegreret del af byen. AF Nicolai Dvinge, Jens G.P. og Henrik Haahr I Skjern kulturcenter er der mange aktiviteter f.eks. volleyball, håndbold, gymnastik, fodbold, badminon, bowling, boxning og forskellige slags danse. Man kan også leje et lokale, hvis man skal holde en fest eller et andet arrangement. Kulturcenteret har også tit store kampe, nogle gange ladskampe f.eks. Danmark mod Bosnien, hvor der var 2400 tilskuere og totalt udsolgt. Den gamle hal blev bygget i 1969, mens Skjern Bank Arena blev bygget i Vi har spurgt nogle forskellige folk, om de syntes, Skjern Kulturcenter er et godt tilbud i byen, om det er et rart sted at være og hvad der er kunne gøres bedre. "Jeg går til bowling og det er en rigtig god hal, men bowlinghallen trænger til at blive renoveret". "Det jeg syntes er rigtig godt, er de mange forskellige ting, f.eks. at man også kan holde fest". "Det er rigtig godt, at man kan se håndbold og høre nogle gode foredrag". "Der er nogle gode koncerter". "Jeg var med til at bygge den, og syntes, at den er fin, men den kunne godt være lidt større og have plads til flere tilskuere efter min mening". DANMARK PÅ GULDKURS Nogle bliver afhængige efter første smøg, andre kan stoppe fra dag til dag. Hvad med dig? Vi vil gerne sætte o s ind i, hvordan en ryger tænker, og har derfor stillet to rygere nogle spørgsmål. Den første vi interviewede var Niels Fjord, ryger og lærer på Kirkeskolen.Og derefter Anne-Katrine, ligeledes ryger og lærer på Kirkeskolen. Hvorfor ryger du? "Det gør jeg, fordi jeg er utrolig afhæn gig" Hvad gør rygning ved din krop og helbred? " Det hjælper nok ikke så meget på helbredet, man bliver tynd, men det gør en masse dårlige ting " Ryger dine venner og familie? " Kun mine venner, ikke min familie " Startede du med at ryge, fordi det var sejt, eller er det bare noget, man skal prøve? " Det er mere end 17 år siden, så jeg kan ikke rigtig huske det, men jeg vil tro, at jeg gjorde det fpr at spille sej " Ryger du fast, eller er det kun engang i mellem? " Jeg ryger utrolig fast " Hvor lang tid har du røget? " Snart 18 år "Hvad siger forældre til, at du ryger? " De er ikke glade for det, for at sige det mildt " Hvad ryger du? " Jeg ryger rigtig meget Crack, hehe. Ej, jeg ryger blå Prince, som er det samme som Prince Light " Har du tænkt dig og stoppe? "J a, jeg har tænkt på at stoppe mange gange, men det er jo desværre ikke nok bare at tænke på det " Hvorfor stopper du ikke? " Det ville jeg som sagt også gerne, men det er meget svært. Jeg dog holdt op med at ryge på arbejde, så det er jo et skridt i den rigtige retning." Hvordan kan det være du ryger, når du ved at det er farligt for helbredet? " Cigaretter er et meget lumskt produkt. De er fyldt af ondsindet magi. Når man har røget de første 100 cigaretter, kan det allerede være meget svært at stoppe igen " Fest ryger du eller fast ryger du? " Ja, jeg ryger fast og ekstra meget til fest " FFOTO: SARA D. DAVIS Michelle Obama, gift med Barack Obama er blevet meget berømt for påklædning, flere og flere modehuse rundt i hele verden, har fået øjnene op for præsidentfruen. En hjemmeside er nu åbnet, så man kan se hvordan hun går klædt. FOTO: CHRIS PIZZELLO Af : Mads Brølling og Mathias Andersen Kilde: Det danske herre landshold skiftede lige før VM sponsor til Cimber i stedet for LK (Larids Knudsen). De danske håndboldherrer er kommet godt fra start ved VM 2009: Den 17/1 vandt Danmark over Brasilien. Den 18/1 vandt Danmark over Serbien. Den 19/1 vandt Danmark over Saudi. Den 21/1 skal Danmark spille imod Egypten. Den 22/1 skal Danmark spille imod Norge. Specielt Danmarks kamp mod Serbien var en rigtig gyser, hvor Lasse Boesen sikrede Danmark sejren med et mål to sekunder før tid. Niels Fjord fra Kirkeskolen.: "Jeg ryger fast og meget" FOTO: Nicolai Pagaard Fergie, gift med Josh Duhamel, nyder lige nu sin bryllupsrejse på en tropisk badestrand. Fergie sammen med MAC Cosmetics, for at finde et navn til MACs Viva La Glam lipgloss serie,som udsendes engang årligt til fordel for kampen mod AIDS.

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Onsdag den 29. januar 2014

Onsdag den 29. januar 2014 Læs avisen fra Gladby om forskellige butikker, fødselsdage, efterlysninger. Se plan for biografen, samt hør borgmesteren udtale sig. Politiet holder godt øje med befolkningen om alt er som det skal være.

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB TEMA: Kærester 2. årgang Nr. 2 Juni 2016 mener: Vi unge med særlige behov bestemmer selv, om vi vil have en kæreste. Vi bestemmer selv, hvem vi har sex med. Vi bestemmer selv, hvem

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? GLOSTRUP PRODUKTIONSHØJSKOLE - TORSDAG DEN 5. MARTS 2009 Dataindsamling ELEVER MED I UNDERØGELSEN RYGER IKKE-RYGER I ALT Antal drenge: 15 20 35 Antal piger: 11 7 18 Elever

Læs mere

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det? Vejledning Det er en fordel at eleverne har været igennem øvelsen voldsformer før denne øvelse. Vold er mere komplekst end de fleste umiddelbart tror og har mange forskellige ansigter. Der er meget der

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 1/2014 1. ÅRGANG 28. JANUAR 2014 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET En ny undersøgelse

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Maria Jensen blev banket, spærret inde og næsten slået ihjel af sin kæreste. Da hun forlod ham, tog han sit eget liv Af Jesper Vestergaard Larsen, 14. oktober

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn.

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Kira Eggers Tilføjet af Charlotte Rachlin søndag 25. maj 2008 Sidst opdateret tirsdag 01. juli 2008 Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Det er almindelig

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

Jeg har min Gud til at se mig

Jeg har min Gud til at se mig Jeg har min Gud til at se mig Denne tekst er egnet som læsetekst fra 5. klasse og op. Tahrir fortæller om at være muslimsk pige i et dansk samfund. Jeg kom til Danmark fra Irak lige på det tidspunkt, hvor

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

HVERDAGSAVISEN TORSDAG

HVERDAGSAVISEN TORSDAG TORSDAG BANKRØVERI!! Bankrøveri! Onsdag kl. ca. 10:50, blev banken røvet af to forbrydere. Forbryderne havde taget pengekassen, og de flygtede! Flemming Hansen ved ikke, hvor meget de har taget, og de

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Køn. Hvilken klasse går du i? Hvor gammel er du? Hvad synes du om at gå i skole? Hvordan synes du, at du klarer dig i skolen? (1) Pige.

Køn. Hvilken klasse går du i? Hvor gammel er du? Hvad synes du om at gå i skole? Hvordan synes du, at du klarer dig i skolen? (1) Pige. Køn (1) Pige (2) Dreng Hvilken klasse går du i? (1) 8. klasse (2) 9. klasse Hvor gammel er du? (3) 13 år (4) 14 år (5) 15 år (6) 16 år Hvad synes du om at gå i skole? (1) Vældig godt (2) Temmelig godt

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme.

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. Få eller have 1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. 2) Få bruger man om en forandring eller udvikling. Derfor er det næsten altid få, når årsagen til forandringen er nævnt

Læs mere

Aggression eller Misforståelser?

Aggression eller Misforståelser? Aggression eller Misforståelser? Min hund er pludselig blevet aggressiv! Min hund knurrede ad mig, og bed ud efter mig! Min hund gik til angreb på et barn! Dette er bare noget af det jeg syntes at kunne

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme.

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. Få eller have 1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. 2) Få bruger man om en forandring eller udvikling. Derfor er det næsten altid få, når årsagen til forandringen er nævnt

Læs mere

Hvad vil du sige til Jeppe? Hvordan forholder du dig til børn og unges nysgerrighed på porno?

Hvad vil du sige til Jeppe? Hvordan forholder du dig til børn og unges nysgerrighed på porno? Mariam på 14 år er anbragt uden for hjemmet. En dag fortæller hun dig, at Sara, som er en 13-årig pige, der også er anbragt på stedet, har fortalt hende, at hendes stedfar piller ved hende, når hun er

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

KYS FRØEN. Kunsten at bruge utroskab positivt

KYS FRØEN. Kunsten at bruge utroskab positivt KYS FRØEN Kunsten at bruge utroskab positivt ALLE forhold oplever før eller siden utroskab eller optakten til det. Derfor er det vigtigt, at du kender kunsten at vende utroskab til noget positivt. Utroskab

Læs mere

VODKAVENNER. 1. INT. KLASSEVÆRELSE DAG Klokken ringer. Eleverne pakker. Luna (17) og Maria (16) sidder for sig selv og snakker.

VODKAVENNER. 1. INT. KLASSEVÆRELSE DAG Klokken ringer. Eleverne pakker. Luna (17) og Maria (16) sidder for sig selv og snakker. VODKAVENNER 1. INT. KLASSEVÆRELSE DAG Klokken ringer. Eleverne pakker. (17) og (16) sidder for sig selv og snakker. Statist 1 Vi ses til festen i aften,. Jeg er godt nok glad for, at jeg ikke skal med

Læs mere

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i]

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Final Nat med kniv? Manuskript [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Dette er en tidslinje over filmen. Gennem manuskriptet vil vi sige, hvor vi er. Filmen

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

De har fødselsdag i dag Asta Ambjørn Engmark, 4A Christina Dahl, 4C Julie Schalls Jørgensen, 5C Lea Kathrine Rask, 7A Emil Fraas Johnsen, 9B

De har fødselsdag i dag Asta Ambjørn Engmark, 4A Christina Dahl, 4C Julie Schalls Jørgensen, 5C Lea Kathrine Rask, 7A Emil Fraas Johnsen, 9B Onsdag d. 22 april 2009 Nr. 6 De har fødselsdag i dag Asta Ambjørn Engmark, 4A Christina Dahl, 4C Julie Schalls Jørgensen, 5C Lea Kathrine Rask, 7A Emil Fraas Johnsen, 9B Det gule stads i koppen skal ikke

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Dig, mig og fællesskabet. Dig, mig og fællesskabet. Vil jeg gerne have et job på almindelige vilkår? Hvad ønsker jeg mig mest lige nu?

Dig, mig og fællesskabet. Dig, mig og fællesskabet. Vil jeg gerne have et job på almindelige vilkår? Hvad ønsker jeg mig mest lige nu? Vil jeg gerne have et job på almindelige vilkår? Hvad ønsker jeg mig mest lige nu? Ja. Måske - ingen kan spå om fremtiden. Nej. Et kørekort. Et kæledyr. En kæreste. Hvem drømmer de frækkeste drømme? Hvad

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia 8.A, Esbjerg Real Skole 2.gennemskrivning, september 2008. Scene 1 Bedste veninder mandag. (VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng)

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere