DE UNGES AVIS 8. KLASSERNE TALER UD! "INGEN VOKSEN-REGLER" VOLD:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DE UNGES AVIS 8. KLASSERNE TALER UD! "INGEN VOKSEN-REGLER" VOLD:"

Transkript

1 DE UNGES AVIS Kirkeskolen 7abcd - januar 2009 KONFIRMA TION - 'VI VIL HA' PENGE OG GAVER' VOLD: MOR TIL FEM SKRÆMT FRA VID OG SANS: BLEV HOLDT INDESPÆ RRET AF KÆRESTE I 72 TIMER I LEJLIG- HED I ESBJERG Foto: Torben Bach Larsen 8. KLASSERNE TALER UD! "INGEN VOKSEN-REGLER" 8.klasse på Kirkeskolen fortæller om ungdommen i Skjern - 'vi vil ha' sex, sprut og slet ingen voksen-regler'.

2 Kirkeskolen 7abcd - januar side 2 Vi vil være STJERNER Elever fra Kirkeskolen drømmer om fremtiden. Af: Dicle, Hawa, Nivetha,Siv Vi har vovet os ud blandt Kirkeskolens elever for at få en pejling af, hvad de går og drømmer om. Peder Knudsen, 7A: Hvad drømmer du om at blive, når du bliver stor? "Jeg vil gerne være proffesionel fodboldspiller" Vil du være kendt som en proffesionel fodboldspiller? "Ja, det vil jeg gerne" Hvem er dit idol? "Mine brødre er mine store idoler Hvis du blev millionær eller milliardær, hvad ville du så gerne bruge din penge på? "På masser af lækre biler" Hvad nu hvis du døde, hvem skulle så arve dine penge? "Det skulle min familie og mine børn" Hawa fra Kirkeskolen drømmer om stjernestatus som danser. Foto: Dicle Duymaz Hvis du blev kendt og rig, hvad ville du så gøre for verden? "Jeg ville være RØV ligeglad!!!" Hawa Dorbor, 7B: Hvad vil du være når du bliver ældre? "Jeg vil gerne være en proffesionel hiphop danser" Vil du gerne være kendt som proffesionel hiphop danser? " Ja, det vil jeg meget gerne" Hvem er dit største idol? "Rihanna" Vil du gerne være ligesom Rihanna? "Ja, det vil jeg gerne? Billedtekst Peder drømmer her. om FOTO: biler, mens han sidder ved sin pc. Foto: Hawa Dorbor AVIS AVIS AVIS...!!! Af Maria, Kasper, Haugaard Billedtekst Daniel, Nicolaj her. P, FOTO: Bastian og Jens arbejder på dagens artikler. Foto: Kasper H Vi har sat os for at undersøge, hvilke situationer og meninger der opstår, når 40 elever sammen skal lave avis. Meningerne var mange og delte: De første vi talte med var vores redaktion for 'Kendte og Sladder'. De havde haft en del modgang og var ret så tæt på at give op, da jeg kom ind. Det var heller ikke, et særligt opmuntrende svar jeg fik, da jeg spurgte om,hvorvidt de havde syntes om det at lave en avis. "Det er vel fint nok, men også ret træls, når vi ikke kan få de rigtige billeder." Sagde jurnalist Dicle Dymaz. Det var en noget mere munter stemning på vores Krim redaktion. " Det er vildt fedt at få lov til at lave noget andet end almindeligt skolearbejde" sagde jurnalist Helle Knop. "Ja også det, at vi kan blive blandet med nogle fra de andre klasser, og få lov til at gå ned i byen for at tale med andre end kun dem på skolen", tilføjede journalist Charlotte Hansen. Det var dog ikke alle redaktioner, der havde samme arbejdsiver. Redaktionen for Tips og Tricks holdt nemlig ikke mere end to dage, før de måtte pilles fra hinanden pga. useriøst arbejde. Jeg tog mig en lille snak med nogle fra den nu opløste redaktion. "Det er selvføgelig træls, men det er jo vores egen skyld, så det er okay med mig" sagde Nicolai Pagaard. Ansvarshavende redaktør for denne avis er: Gitte Hindø. Ansvaret omfatter ethvert krav, som i forbindelse med medieansvarsloven kan eller skal rettes mod den ansvarshavende redaktør, herunder alle krav, som strafferetligt, medieretligt, ophavsretligt eller lignende måtte blive rettet imod udformningen og anvendelsen af tekst og illustrationer i såvel redaktionelle tekster som annoncer. Ekstra Bladets redaktør er uden ansvar for nærværende blads indhold. chefredaktion: Kasper Hindø, Maria Kærgård Sjørslev, Nikolai Haugaard. Kendte og sladder: Dicle Duymaz, Hawa Dorbor, Nivetha Selvaratnam, Sivanija Ulaganathan. Konfirmation: Andreas Busk Pagaard, Emilie Schrøder Agger, Isabella Lynge Melgaard, Kirstine Sønderbæk Christensen, Signe Bech. Krim: Caroline von Meyeren, Charlotte Ploug Hansen, Helle Vestergaard Knop, Julie Sønderborg Lauridsen, Kathrine Grønne, Louise Rasmussen, Maiken Sudergaard Eybye, Tanja Høivang Kristensen. Lokalt: Bastian Geertsen, Emma Helene Frank Larsen, Mads Petter Emerek Karlsson, Nikolai Lundgaard, Signe Lundgaard Kjærgaard. Pigesider: Louise Fruerlund Jensen, Maja Rydahl Toftgaard, Ninna Aamann Christensen, Rikke Green Jørgensen. Rygning: Daniel Hedegaard, Nicolai Kold Pagaard. sport: Henrik Lindholt Haahr Pedersen, Jens Givskov Petersen, Mads Nørbork Brølling, Mathias Andersen, Nick Lyngholm Rasmussen, Nicolai Dvinge Hansen.

3 Kirkeskolen 7abcd - januar side 3 JUNIORKLUBBEN - VI ELSKER DET! Mange børn mellem 9 og 12 tager hen til juniorklubben efter skole. AF Emma Frank, Signe Kjærgaard, Mads Karlsson og Bastian Geerstsen Junior klubben er et sted for unge, fra 4. klasse og op, hvor de kommer efter skole. Gitte som ejer klubben er også viceafdelingsleder for ungddomsskolen. I juniorklubben kan man lave mange aktiviteter, man kan feks. Spille pool, computer, se tv, spille spil eller bare hygge sig. Nogle børn kommer her hver dag, andre bare ind imellem når de har lyst. Men én ting er sikkert alle hygger sig, når de er her. Flytteplaner: Der kommer ikke så mange om aftenen i junoirklubben. Derfor har man valgt at flytte klubben til byskolen. Der vil man kunne komme og hjælpe med at male, og rent ud sagt bare renovere det hele. Børnene siger: Vi talte med flere af børnene i klubben om, hvad de bedst synes om i juniorklubben. Svarene var mange, men de fleste var enige om, at det er Foto: Nikolai L - Børnene hygger sig med hinanden efter skole, med mange forskellige aktiviteter. Her er altid en voksen til et spil kort eller en snak. Juniorklubben har åbent alle hverdage fra , dog onsdage fra kl SEX, SPRUT OG INGEN REGLER!! 8.klasse på Kirkeskolen fortæller om ungdommen i Skjern. AF Mads Karlsson, Bastian Geertsen, Emma Frank og Signe Kjærgaard fedt, at der ikke er så mange regler. Man kan være med til at bestemme selv. Hvis man har lyst til at kaste sig over lektierne, gør man bare det, og hvis man hellere vil spille pool, skal man bare finde nogen at spille med. Som én sagde: "Her er bare fedt" Hvad mener de unge om Coast: Frederikke Theilgaard: "Jeg synes, den er fin nok. Deres tøj er pænt nok, men der er ikke så stort et udvalg. Jeg har ikke rigtig købt noget tøj derinde. Jeg synes mere, at det er en butik for voksne end for unge, selvom der er en afdeling for de voksne og en for de unge. Deres tøj er meget ens, altså de kører nærmest det samme igen og igen. På nogen måder er det jo fint nok, men alligevel tænker man bare: Det har jeg set før " Foto: Nikolai L Frederikke, 8D Frederik Haugaard: "Jeg synes, at Coast er en rigtig god butik. Jeg kan rigtig godt lide at arbejde dernede. Jeg kan også godt lide deres tøj. Det bedste mærke er nok LaCoste. Jeg synes, de har et godt udvalg af tøj. Ekspedienterne er rigtig flinke, og de er altid i godt humør." Foto: Nikolai L COAST - NY BUTIK FOR UNGE? Foto: Nikolai Lundgaard TÆNDER 'COAST' DE UNGE ELLER EJ? AF: Emma Frank & Signe Kjærgaard. Hvor der før lå en nedslidt Netto, åbnede den 1.nov 2008 den nye tøjbutik 'Coast' i Skjern efter en meget gennemgribende renovering både udvendig og indvendig. En af de ansatte i Coast udtaler sig: "Vi er blevet taget rigtig godt imod, da vi åbnede, og det er rigtig dejligt. Vi har undersøgt markedet grundigt, og vi synes, at vi har en stor målgruppe, og at vi rammer de unges stil." Hvilket mærke? Idag er de populære mærker for de unge; Diesel, Killah, G- star, Tiger of Sweden, Everlast og mange andre, men efter hurtigt kig i Coast, kan man se, at de ikke fører disse mærker. De har til gengæld; Only, Vila, Converse, LaCoste, Modström, Veramoda, Pieces mm. Coast er en butik for både de unge og de voksne. I Skjern mener de fleste årige at Coast er en butik for de ældre unge og ikke for dem selv. Så det kan diskuteres, om Coast virkelig rammer de unges tøjstil, som de selv mener de gør. 8.c på Kirkeskolen i Skjern fortæller om ungdommen i Skjern. De beskriver ungdommen sådan her; Sex, sprut, alkohol, skate, mad, pizza, tøj, penge, koncerter, håndbold, fodbold, festival, og hal bal. Mange af eleverne synes, at Skjern er en kedelig by. De synes, at der mangler et stort center, flere gode tøjbutikker og et diskotek, hvor alle kan komme ind, hvor alderssgrænsen ikke er 18 år, og det samme med alkohol. De vil også gerne kunne købe alkohol, de synes, at det er dårligt, at aldersgrænsen er 16 år. Mange af eleverne fra 8. årgang ryger. Før da bålhytten og hængekøjerne var på skolen, gik de derned i frikvarterene, og stod og røg. Nu er bålhytten og hængekøjerne blevet revet ned. Nu står de lidt udenfor skolen og ryger. Alle elever i 8.klasse har udgangstilladelse, d.v.s. de må gå ned i byen. Når de er nede i byen, køber de mad og ryger. Kort sagt lever livet! Frederik Haugaard, 8A Rasmus Nielsen: "Jeg synes, at Coast er en lidt dårlig butik. Det er slet ikke noget for mig. Jeg synes, at det mest er for de voksne. Efter min mening er der ikke ret meget tøj at vælge imellem. Den er nok også mere for piger." Foto: Louise R INGEN STRAMME BUKSER!!!! Moden i år er nedringet, fortæller Susanne fra Mr.'s pigeafdeling.: "Der bliver købt meget G- star, Only og Vero Moda. G-star, Diesel og Tiger of Sweeden af bedre kvalitet end mange andre mærker. Gennem de sidste 10 år er der sket rigtig meget med moden. Bukserne er ikke så stramme i forhold til moden før, De næste 5 år vil vi helt sikkert se en rivende udvikling indenfor tøjmode." Af: Maja T og Rikke G

4 Kirkeskolen 7abcd - januar side 4 LÆR AT FLIRTE! DUFT- MAGI Selvtillid. 5 dråber ylang ylang-olie. 4 dråber rosenolie. 3 dråber limeolie. Har du ind i mellem problemer med at komme i kontakt med drengene, så læs videre... Af: Louise F og Rikke G 1. Vis det! De der drenge er altså lige så nervøse som dig.så hvis du er vild med en fyr, så vis ham det! Fang f.eks hans blik og smil bagefter sødt til ham, så vil han ikke være i tvivl. 2. Udfordr ham! Få de indre følelser op i fyren ved at udfordre ham,f.eks i spil. Om du vinder eller taber er ligegyldigt, bare det, at du gider at lege med ham, vil vinde hans hjerte. 3. Lyt! Hør på hvad han siger, og spørg ind til det. På den måde viser du, at du er interresseret i ham og hans liv. 4. Dril ham! Lav sjov med ham! Han vil helt sikkert prøve "at give igen", og snart har I et lille spil kørende, hvor i driller hinanden for sjov og på den måde kommer i tættere på hinanden. Foto: Louise F Det kan være svært at finde den rette. Men når han er fundet, hvordan får man så kontakt?. 5. Vær dig selv! Det aller bedste råd er, at være dig selv. Hvis du prøver at være noget, du ikke er, kommer du hurtigt til at virke kunstig - drengene kan se det, og det er der ikke noget charmerende ved. Glæde. 5 dråber rosenolie. 4 dråber citronolie. 3 dråber bergamotolie. Harmoni. 2 dråber ylang ylang-olie. 2 dråber bergamotolie. 1 dråbe vaniljeolie. Tiltrækning. 7 dråber jasminolie. 3 dråber appelsinolie. Mod. 5 dråber bergamotolie. 2 dråber jasminolie. 1 dråbe grapefrugtolie. Vitalitet 6 dråber nellikeolie. 2dråber citron/ verbenaolie. 3 dråber sandeltræolie. Afslapning. 6 dråber sandeltræolie. 4 dråber appelsinolie. 1 dråbe fyrreolie. Så lækker t kan dit hår blive! FOTO: Louise F Lækre lokker! Af: Maja Rydahl Toftgaard. Det er bedst, at få klippet håret mindst hver 6 uge - også selv om du vil have det langt. Så undgår du, at håret spalter, og det vil se velplejet ud. Himmelsk hårkur! Har du hår som hø, så prøv denne hårkur. Den passer til alle hårtyper, og pludselig har du skolens flotteste hår 1. Bland alle ingredienserne i en skål. 2. Gør håret fugtigt (det skal ikke være drivvådt). Gør hænderne våde og massér blandingen ind i det fugtige hår. 3. Vikl et håndklæde om håret og slap af i ca. 15 minutter. 4. Tag håndklædet af og vask hår, som du plejer. Dit hår vil dufte himmelsk og være blødt som silke, når det bliver tørt. 3 spsk olivenolie eller vegetabilsk olie eller din foretrukne duftmagi. 6 dråber essentiel olie Lille skål + Ske Håndklæde. 0 kr - Lækkert tøj! Hvad gør du, når pungen er gabende tom, og du bare må have noget nyt tøj? AF Maja og Ninna Nogle gange er det bare nødvendigt med lidt nyt tøj til garderoben, og det er ikke altid du har pengene, når du har behovet for nyt tøj. Hvad gør du så...? Vi har svaret: GENBRUG. Her på redaktionen har vi været ude at shoppe for Foto: Maja Du ser her et af de mange fede sæt, man kan finde, hvis man gider bruge lidt tid på at gennemrode genbrugs-butikkerne. Ninna er faldet for en fed retro-style kjole i denim, en stribet bluse som sætter lidt pang på farverne, og til sidst den fedeste hat til at fuldende sættet. Så skynd jer ud på genbrug!!! Den perfekte dreng: Har små læber Har små ører Har små hænder Har lille næse Har store fødder Har kort hår Har normale bryn Har blå øjne Har ingen piercinger Har ingen tattoos Har få smykker på Har brunt hår Er tynd Har lidt brun hud Går ikke kun i mærkevare tøj Skal være sød og fræk Foto: LOUISE FRUERLUND I samarbejde med læserne har vi kåret den hotteste dreng og den hotteste pige - Her er vinderne: Jette 7b og Nick 7b VI ØNSKER ET STORT TILLYKKE!!

5 Kirkeskolen 7abcd - januar side 5 KJOLE ELLER BUKSER TIL DEN STORE DAG Flere pigekonfirmander vælger bukser frem for kjoler. Men hvor mange går egentlig i kjole, og hvor mange går i bukser? Af Emilie og Isabella. I år er der igen nye drenge og piger, som skal konfirmeres, så derfor tænkes der igen på tøj og tilbehør, og i år tænkes der særligt på, hvordan specielt kjolerne ser ud, og hvordan deres udsmykning er lavet. Men hvad foretrækker de unge piger egentlig idag, kjole eller bukser? - Vi har spurgt folk, hvad de blev konfirmeret i. Vi tog en tur ind til B-young i Skjern, hvor vi stillede nogle spørgsmål om deres konfirmationstøj. Først kunne ekspedienterne fortælle, at de selv var blevet konfirmeret i kjoler for år tilbage. Vi ville gerne vide lidt om, hvad deres indtryk er af konfirmandernes forfængelighed, og de mente, at udseendet er i fokus. Det ligger i tiden. Hos B-young solgte de ikke konfirmationstøj sidste år, der var derfor ikke meget at fortælle om Foto: Signe B prisudviklingen. Ej heller var det muligt at lokke et svar ud om hvilken model, som solgte bedst. Alle modeller sælger, fortæller de hos B-young. Men på spørgsmål om hvad pigerne helst vil have i år, er svaret: "Kjoler". Det viser sig altså, at de fleste piger bliver konfirmeret i kjole. Vi har spurgt forskellige konfirmander, hvad de skal have på af tøj til den store dag og langt de fleste piger skal altså konfirmeres i en hvid kjole. Nu til dags er prisen på en konfirmationskjole oppe på omkring kr, og hvis du også skal have tilbehør osv, så kan det Billedtekst Blå mandag her. tøj fra FOTO: Mr. Thomsen i Skjern. Model Emilie Agger fra 7.d. Foto: Kirstine Sønderbæk godt blive en dyr affære. Kjoler på nettet: Du kan købe konfirmationskjoler og konfirmationstøj diverse steder på nettet. Dette kræver dog, at du tager de mål, som kræves, for at de kan sende den rigtige størrelse hjem til dig. Du kan dog risikere, at den ikke sidder helt perfekt, og skal syes enten ind eller lægges ud. Kjoler i byen: Du kan også tage til de lidt større byer, og gå ind i fx. Lilly, som giver dig mulighed for at prøve kjolen, og få den helt perfekte kjole, eller de helt perfekte bukser med dig hjem. Tøj til drengene: Hvis drengene skal have tøj, har de også muligheden på nettet, men dette kræver selvfølgelig også at du tager mål, og sender dem til netbutikken. Hvis du som dreng ikke er til det der med at handle over nettet, kan du altid gå ind i butikker som Tøjeksperten, Marcus og Nielsens. Forskel i priser: Priserne er forskellige alt fra, hvor du køber dit konfirmationstøj henne, men du skal regne med at komme af med ihvertfald over 1000 kr til drenge, og til piger vil prisen nok ligge på omkring de kr. Den store dag: Men når den store dag oprinder, så er det jo aller vigtigst at konfirmanden har det rigtig godt i netop det tøj, som er blevet købt. Det er jo trods alt den største dag for mange unge. I hvertfald er det dagen som mange fortsat husker når de bliver voksne, sammen med dage som 18-års fødselsdag, den dag man bliver student, bryllupsdag og runde fødselsdage. Konfirmation eller ånder De unge i dag: Vi gør det kun for gavernes skyld! Af Emilie, Isabella, Kirstine, Signe Her på redaktionen har vi lavet en undersøgelse om, hvor mange elever der i gennemsnit bliver konfirmeret. Vi har fundet frem til, at ca. 15 % af en årgang ikke bliver konfirmeret. Nogle fordi, de kommer fra et andet land, andre fordi de ikke er døbt, og 1 enkelt på årgangen p.g.a. tro på ånder. Generelt synes ca. 93 % af konfirmanderne at dagen er helt fantastisk. Mange konfirmander bliver konfirmeret for Foto: Andreas P Mange børn tager ikke konfirmationen seriøst, og bliver konfirmeret på grund af de mange gaver, eller på grund af forventninger fra Billedtekst forældre. her. FOTO: deres forældres skyld eller p.g.a. penge og gaver, de kan få og ikke i særlig grad fordi de tror på Gud. Eleverne fordeler sig således; ca. 85% gør det for gaverne, 10% går det for forældrenes skyld og 5% gør det fordi de tror på Gud. Generelt har vi ikke indtryk af, at troen på Gud og kristendommen betyder meget for unge i dag. Ikke fordi de har rettet deres tro mod andre trosretniger, mere fordi de ikke rigtigt tror på nogen religion. Foto: Emilie A INGEN BLÅ MANDAG!!!!! Ingen blå mandag efter konfirmationen, det har Flemming Libner bestemt, fordi vi skal vente på at vores klassekammerater konfirmeres måske 2-3 uger efter os. Det er surt, at vi skal i skole kl dagen efter vores konfirmation. Det er ikke en rigtig blå mandag, når den kommer så lang tid efter. Alle syntes, det er træls. Blå mandag har altid været den aller aller bedste dag for mange. Den dag bliver ødelagt nu.

6 Kirkeskolen 7abcd - januar side 6 Billedtekst Dette apperat her. fik FOTO: kvinden, så hun kunne følge sig mere tryg, når hun gik ude. Foto: Charlotte P H VAR INDESPÆRRET I 72 TIMER Mor skræmt fra vid og sans: "Han truede med at slå mig og mine børn ihjel" AF Charlotte Ploug Hansen En 42-årig enlig mor til 5 børn fra Ringkøbing området var på besøg hos sin kæreste ved Esbjerg. Hun var taget afsted den 25. dec. 2008, men da det blev den 26. dec blev hendes verden et stort kaos. Hendes 53-årige kæreste hidsede sig op i en diskussion, og han spærrede hende derefter inde i 72 timer. Hun fik ingen mad, han tog hendes mobil og de personlige ejendele, hun havde medbragt til lejligheden. Moderen beretter om sin oplevelse, og det står helt klart hvor hård en oplevelse det var for hende. Hun lider stadig af anfald, hvor hun ikke kan få luft. Dette er selvfølgelig også en stor byrde for hende. Overfaldet Han gjorde det egentlig, fordi hun ikke ville oplyse nogle telefonnumre, det startede et stort skænderi mellem kvinden og hendes kæreste. Både 2. og 3. juledag bankede han hende helt til jorden.han rev hende bl.a. i håret, og trak hende dermed over 2 meter, mens kvinden lå på gulvet. Derefter truede han hende med et samurai sværd. Men det blev ikke ved truslerne. Manden svingede i sin ophidselse ud efter kvinden, hvorved han ramte hende i lysken. Han gav hende knytnæver og lussinger i hele ansigtet. Han stod og trampede på højre skinneben og på maven. Han spyttede på hende, fortæller hun, og man kan se, hvor dårligt hun får det ved at fortælle om det. Til slut giver manden dog op i sine bestræbelser på at få kvinden til at makke ret, og lader hende gå. Hun tilføjer:" Jeg har ALRDIG oplevet noget værre end det her, og jeg kommer ALDRIG til Esbjeg igen!" Følgerne Kvinden døjer efterfølgende meget med hovedpine, dårligt syn og andre smerter i kroppen. Hun tænker meget over, hvad der kan ske efter alt det her. Hun er meget bekymret for, at der sker noget med hendes børn, som går i skole og børnehave. Kvinden har ligeledes et stor datter, som er flyttet hjemmefra. Hun er har fortalt om overfaldet til børnene, men de 3 små forstår det ikke så godt. Hendes ene datter er bl.a. bange for at tage i skole, da hun frygter, at han lige pluselig står der. Kvinden fortæller endvidere, at hun forsøgte at råbe efter hjælp, men der kom ingen hjælp. Hun sagde også: "Jeg kunne ikke engang komme på wc, uden at jeg fik en tur til." HUND NÆSTEN SLAGTET Af Tanja Høivang Kristensen Den 13. april kl 16:10 var 13-årige Tanja ude at gå en tur med sin lille hund Snif. Da de nærmer sig Tarm bybæk, kommer en dreng gående med en stor schæferhund. Schæferhunden begynder at knurre af Snif. Drengen kan ikke holde sin hund, og den oerfalder den lille forsvarsløse Snif. Schæferhunden tager med tænderne fat om halsen på Snif og rusker og knurrer, som for at knække dens nakke. Tanja kaster sig over schæferhunden, og slår den i ryggen med knytnæver. Tanja prøver at trække Snif væk fra schæferhundens greb, men biddet var for stærkt. Hun tager fat i schæferhundens halsbånd og løfter den op på bagbenene. Snif kommer fri. Pigernes forældre kommer hurtigt til overfaldsstedet, og de får undersøgt hunden. Snif havde fået 3 dybe sår i halsen og en rids hele Foto: Louise R

7 Kirkeskolen 7abcd - januar side 7 NEJ NEJ NEJ - giver højere straf Hvis man kommer ud for en voldtægt, er der forskellige procedurer afhængig af offerets alder. Af Helle Vestergaard Knop Det første du får at vide, hvis du anmelder en voldtægt til politiet, er at du ikke må gå i bad, så slettes vigtige spor af gerningsmanden. KLINIK : Hvis man er blevet voldtaget bliver man kørt til en klinik. På klinikken kan man få lov til at snakke med en psykolog og slappe lidt af. Hvis man er under 15 år, skal man til en speciel afhøring. Denne afhøring filmes, således offeret ikke skal gentagne gange til afhøring. ALDER: Ofrene er oftest piger i alderen år. De er måske på vej hjem fra fest, er blevet lidt fulde og er derfor nemmere at overmande. RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE: Her i Ringkjøbing-Skjern Komune er der blevet anmeldt 14 voldtægter. Af disse er kun et af ofrene under 12 år og yderligere to ofre under 15 år. STRAFFEN: Straffen for voldtægt varierer meget. Strafferammen er 0-8 år, og denne kan skærpes op til 12 år, hvis offeret dør under voldtægten. Hvis pigen siger ja hele vejen, indtil de ligger i sengen uden underbukser, og først der siger NEJ! - Så er straffen ikke så høj, som hvis hun siger NEJ! NEJ! NEJ hele tiden! FØLGER: De fleste voldtægts ofre har svære psykologiske mén efter et overfald. Mange lider af angstanfald. De kan være bange for at færdes blandt fremmede mennesker, fordi de ser farer alle vegne. KONFRONTATION: I nogle politi kredse har man prøvet, at lade offer og angrebsmand mødes i forbindelse med retsag Billedtekst Voldtægt på her. Egegade FOTO: på Nørrebro, hvor en 22 årige kvinde er blevet voldtaget. Foto: Gert Jensen eller efter en retsag. Her får offeret mulighed for at fortælle sin angrebsmand, om hvilke tanker og følelser hun har haft efter angrebet. Dette er en måde, hvorpå offeret kan komme videre, men også en mulighed for at angriberen kan lære af sine fejltagelser. OVERVIND FRYGTEN: Mange kvinder føler,at dette har hjulpet dem, til at se deres frygt i øjnene og overvinde den! Hvor de før var bange for at møde deres overfaldsmand, så har de nu overvundet den barriere, og de føler for alvor at de kan komme videre med deres liv. Tyve kom om natten Røvere stjal for kr. fra butikken. Af Maiken Sudergaard Eybye Natten til d brød tyve ind gennem bagdøren ved at knuse en stor rude. De håbede at slippe afsted med tøj for mange penge. Ejeren af butikken fortæller: "To unge fyre ville gerne have nogle af vores cowmærkevareboybukser.de havde taget en hel masse og bar dem over skuldrene, de ville gå ud med dem i en stjålet bil, som ventede uden for butikken. De havde allerede smidt en bunke bukser ind i bilen.vi ankom lige, da de var Foto: Charlotte P H Bagdøren hos Wagner efter røvere var brudt ind. Røverne stak af og efterlod stjålne bukser i nærliggende buske. igang med at fylde bilen og kort efter kom politiet også. Tyvene stak hurtigt af. Jeg løb efter dem sammen med en politibetjent. De slap desværre væk, men da vi kom tilbage til butikken, højest 5 min. efter, var en ung dame igang med at fylde den stjålne bil med flere bukser. Vi spurtede efter hende, da hun løb ned mod togstationen. Der var vi heldige, fordi hende fik vi fat på. Vi har heldigvis fået de fleste af bukserne tilbage. Vi fandt dem i nogle nærliggende buske. Der var i alt stjålet for cirka kroner. HVEM TILKALDER MAN, NÅR JULEMADEN BLIVER STJÅLET... Foto: Mads Winther Af: Helle Vestergaard Knop Natten op til jul har et ægtepar haft et lille besøg af indbrydstyve. Konen havde lavet mad til juleaften og julefrokost. Hun kom ud i deres bryggers, og hun synes, der var lidt rodet. Hun skulle hente noget mad til juleaften. Da hun kiggede i fryseren var ALT maden væk og alle deres sodavand var også forsvundet. Øllene var der stadig. De fik dog mad alligevel.

8 Kirkeskolen 7abcd - januar side 8 SÅ STOP DOG! Den gamle Hal 1 i Sljern Kulturcenter. - FOTO: Henrik Haahr Vi savner mere plads i Skjern Kulturcenter! Skjern Kulturcenter er efterhånden blevet en velintegreret del af byen. AF Nicolai Dvinge, Jens G.P. og Henrik Haahr I Skjern kulturcenter er der mange aktiviteter f.eks. volleyball, håndbold, gymnastik, fodbold, badminon, bowling, boxning og forskellige slags danse. Man kan også leje et lokale, hvis man skal holde en fest eller et andet arrangement. Kulturcenteret har også tit store kampe, nogle gange ladskampe f.eks. Danmark mod Bosnien, hvor der var 2400 tilskuere og totalt udsolgt. Den gamle hal blev bygget i 1969, mens Skjern Bank Arena blev bygget i Vi har spurgt nogle forskellige folk, om de syntes, Skjern Kulturcenter er et godt tilbud i byen, om det er et rart sted at være og hvad der er kunne gøres bedre. "Jeg går til bowling og det er en rigtig god hal, men bowlinghallen trænger til at blive renoveret". "Det jeg syntes er rigtig godt, er de mange forskellige ting, f.eks. at man også kan holde fest". "Det er rigtig godt, at man kan se håndbold og høre nogle gode foredrag". "Der er nogle gode koncerter". "Jeg var med til at bygge den, og syntes, at den er fin, men den kunne godt være lidt større og have plads til flere tilskuere efter min mening". DANMARK PÅ GULDKURS Nogle bliver afhængige efter første smøg, andre kan stoppe fra dag til dag. Hvad med dig? Vi vil gerne sætte o s ind i, hvordan en ryger tænker, og har derfor stillet to rygere nogle spørgsmål. Den første vi interviewede var Niels Fjord, ryger og lærer på Kirkeskolen.Og derefter Anne-Katrine, ligeledes ryger og lærer på Kirkeskolen. Hvorfor ryger du? "Det gør jeg, fordi jeg er utrolig afhæn gig" Hvad gør rygning ved din krop og helbred? " Det hjælper nok ikke så meget på helbredet, man bliver tynd, men det gør en masse dårlige ting " Ryger dine venner og familie? " Kun mine venner, ikke min familie " Startede du med at ryge, fordi det var sejt, eller er det bare noget, man skal prøve? " Det er mere end 17 år siden, så jeg kan ikke rigtig huske det, men jeg vil tro, at jeg gjorde det fpr at spille sej " Ryger du fast, eller er det kun engang i mellem? " Jeg ryger utrolig fast " Hvor lang tid har du røget? " Snart 18 år "Hvad siger forældre til, at du ryger? " De er ikke glade for det, for at sige det mildt " Hvad ryger du? " Jeg ryger rigtig meget Crack, hehe. Ej, jeg ryger blå Prince, som er det samme som Prince Light " Har du tænkt dig og stoppe? "J a, jeg har tænkt på at stoppe mange gange, men det er jo desværre ikke nok bare at tænke på det " Hvorfor stopper du ikke? " Det ville jeg som sagt også gerne, men det er meget svært. Jeg dog holdt op med at ryge på arbejde, så det er jo et skridt i den rigtige retning." Hvordan kan det være du ryger, når du ved at det er farligt for helbredet? " Cigaretter er et meget lumskt produkt. De er fyldt af ondsindet magi. Når man har røget de første 100 cigaretter, kan det allerede være meget svært at stoppe igen " Fest ryger du eller fast ryger du? " Ja, jeg ryger fast og ekstra meget til fest " FFOTO: SARA D. DAVIS Michelle Obama, gift med Barack Obama er blevet meget berømt for påklædning, flere og flere modehuse rundt i hele verden, har fået øjnene op for præsidentfruen. En hjemmeside er nu åbnet, så man kan se hvordan hun går klædt. FOTO: CHRIS PIZZELLO Af : Mads Brølling og Mathias Andersen Kilde: Det danske herre landshold skiftede lige før VM sponsor til Cimber i stedet for LK (Larids Knudsen). De danske håndboldherrer er kommet godt fra start ved VM 2009: Den 17/1 vandt Danmark over Brasilien. Den 18/1 vandt Danmark over Serbien. Den 19/1 vandt Danmark over Saudi. Den 21/1 skal Danmark spille imod Egypten. Den 22/1 skal Danmark spille imod Norge. Specielt Danmarks kamp mod Serbien var en rigtig gyser, hvor Lasse Boesen sikrede Danmark sejren med et mål to sekunder før tid. Niels Fjord fra Kirkeskolen.: "Jeg ryger fast og meget" FOTO: Nicolai Pagaard Fergie, gift med Josh Duhamel, nyder lige nu sin bryllupsrejse på en tropisk badestrand. Fergie sammen med MAC Cosmetics, for at finde et navn til MACs Viva La Glam lipgloss serie,som udsendes engang årligt til fordel for kampen mod AIDS.

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? GLOSTRUP PRODUKTIONSHØJSKOLE - TORSDAG DEN 5. MARTS 2009 Dataindsamling ELEVER MED I UNDERØGELSEN RYGER IKKE-RYGER I ALT Antal drenge: 15 20 35 Antal piger: 11 7 18 Elever

Læs mere

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 1/2014 1. ÅRGANG 28. JANUAR 2014 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET En ny undersøgelse

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Maria Jensen blev banket, spærret inde og næsten slået ihjel af sin kæreste. Da hun forlod ham, tog han sit eget liv Af Jesper Vestergaard Larsen, 14. oktober

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV SÆSON AVISEN 2012 VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV Artikler Jonas stopper Jonas stopper i morgen Og på mandag kommer Martin Jensen herover Og er fast hver dag. Mad uger Der er mad uger

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen.

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen. Vadgårdskole Dato 23/1 Vadnyt er det nye blad her på skolen. Bladet indeholder sladder, De nye mål, madkassen ved kantinen osv... Årgang 1, Nummer 1 Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme.

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. Få eller have 1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. 2) Få bruger man om en forandring eller udvikling. Derfor er det næsten altid få, når årsagen til forandringen er nævnt

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

HVERDAGSAVISEN TORSDAG

HVERDAGSAVISEN TORSDAG TORSDAG BANKRØVERI!! Bankrøveri! Onsdag kl. ca. 10:50, blev banken røvet af to forbrydere. Forbryderne havde taget pengekassen, og de flygtede! Flemming Hansen ved ikke, hvor meget de har taget, og de

Læs mere

Målet med projektet er tredelt:

Målet med projektet er tredelt: Forord Denne antologi er et led i et større»giv dig rig«-projekt, som har været to år undervejs, og som søsættes i 2010. Forhåbentlig sætter projektet og dets elementer sig længerevarende spor. Jesus udfordrer

Læs mere

Sidste aften med min far

Sidste aften med min far Sidste aften med min far En sygeplejerske kommer ind og spørger, om hun skal stille en seng op til mig og min mor. På min fars stue. På stue fem. Det vil vi gerne. Min far sover allerede. Eller rettere

Læs mere

Aldersfordeling. Indledning. Data

Aldersfordeling. Indledning. Data Indledning Vi har i uge 9, 10 og 11 arbejdet med TPM det tværprofessionelle modul. Vores team består af Mikkel Jørgensen (lærerstuderende), Charlotte Laugesen (Socialrådgiverstuderende), Cathrine Grønnegaard

Læs mere

Mariager Efterskole Undervisningsmiljøvurdering November 2006

Mariager Efterskole Undervisningsmiljøvurdering November 2006 Bilag 1 frekvensanalyse Baggrundsoplysninger Hvilken klasse går du i? 9.a 11.0 15,49 9.b 12.0 16,9 9.c 15.0 21,13 10.a 16.0 22,54 10.b 17.0 23,94 Hvilket køn: Dreng 37.0 52,11 Pige 34.0 47,89 Hvor godt

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Forebyggelse af VOLD OG OVERFALD

Forebyggelse af VOLD OG OVERFALD Forebyggelse af VOLD OG OVERFALD Det Kriminalpræventive Råd Denne folder er til dig...... som måske er usikker på, hvordan du vil reagere på en mulig voldelig situation. Faren for at blive udsat for vold

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe!

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe! Du danske sommer Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig Snart kolde farver i sky og vand Snart nøgne piger ved hver en strand Hold kæft. Hold kæft deroppe! Mer, mer, I skal holde

Læs mere

Guide: Undgå fejlkøb og spar penge

Guide: Undgå fejlkøb og spar penge Guide: Undgå fejlkøb og spar penge En ny undersøgelse viser, at vi oftest fortryder de køb, vi gør på nettet Af Lisa Rybjerg Pedersen, oktober 2012 03 De fleste fejlkøb foregår på nettet 05 Case: Mine

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

28 unge mener noget om narkotika

28 unge mener noget om narkotika Tættere på os helt ærligt! 28 unge mener noget om narkotika Tættere på os helt ærligt! Den 19. og 20. september 2006 var 28 unge mennesker sammen i ungdomscafeen Sted1 i Viborg for at snakke narkotika

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011.

EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011. EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011. Undersøgelsen er foretaget med udgangspunkt i materialet fra www.termometeret.dk & DCUM. Eleverne har afkrydset

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det? Vejledning Til denne øvelse er det en forudsætning at have gennemgået de 5 voldsformer. De 24 breve er bygget på rigtige breve og historier fra børn og unge. Ved at læse andre børns oplevelser kan det

Læs mere

Scor i Sommerferien EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

Scor i Sommerferien EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Scor i Sommerferien Score i sommerferien hvorfor? Hvorfor har jeg valgt at skrive en e-bog om at score i sommerferien? Fordi jeg igen og igen hører fra fyre at de tager til Lloret de Mar, Bulgarien,

Læs mere

Julen 2014. Kære alle sammen.

Julen 2014. Kære alle sammen. Julen 2014 Kære alle sammen. I skrivende stund er det 1. søndag i advent. Her dufter af julens første omgang nybagte småkager, og nisserne er kommet ned fra loftet og giver en dejlig hygge i stearinlysenes

Læs mere

Når samarbejdet er svært

Når samarbejdet er svært Når samarbejdet er svært Pjecen er udarbejdet af Statsforvaltningerne i samarbejde med Familiestyrelsen. Tekst: psykolog og børnesagkyndig rådgiver Jannie Kildested på vegne af Familiestyrelsen, juni 2005.

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008.

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 1. EXT. SKOLEGÅRDEN. DAG/FRIKVARTER Maria(14), Anna(14) går hånd i hånd hen ad skolegården, og snakker om lækre drenge. De ser den super

Læs mere

Med barnet i centrum. Når samarbejdet er svært

Med barnet i centrum. Når samarbejdet er svært Med barnet i centrum Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Når samarbejdet er svært Pjecen er udarbejdet af

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Interview-rundtur på fritten

Interview-rundtur på fritten Special Edition! Marts 2013 Projekt Genbrug din verden Interview-rundtur på fritten Vi har været ude og interviewe børn og vokse fra fritten fra genbrugs værkstederne Først besøgte vi Angelica og Cecelie

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 OM DE VOKSNE, DER KAN HJÆLPE DIG 12 OM AT SIGE SIN MENING OG FÅ AT VIDE, HVAD DER SKAL

Læs mere

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Start samtalen med pigerne idag! Start samtalen en kort introduktion Denne bog er skrevet med ét formål. Formålet er at give dig de redskaber der skal til, for at møde mennesker. Hverken mere eller mindre.

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

Opgaver til. Indbrud. Annette Møller. Forlaget Delta

Opgaver til. Indbrud. Annette Møller. Forlaget Delta Opgaver til Indbrud Annette Møller 1 1. Pizza med tilbehør Hvorfor er jeg alene hjemme? Hvordan har han det med at være alene? Hvad har moren købt til drengene? Hvad skal de have at spise? Hvem skal lave

Læs mere

En rigtig røver. Simone. Hej.

En rigtig røver. Simone. Hej. En rigtig røver går rundt og retter på butikkens få varer, da dørhåndtaget langsomt bliver trykket ned. kommer ind i butikken med en nylonstrømpe over hovedet og en finger under blusen, der skal se ud

Læs mere

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog.

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Kære statsforvaltning/ kære morogfarskalskilles.dk Jeg

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv.

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv. Fødselsdag med økobanden er udgivet og produceret af Økologisk Landsforening. Læs mere om økologi og Økologisk Landsforening på www.okologi.dk Tekst & Idé: Agnete Friis & Morten Telling Illustrationer

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Sheik flytter ind, men...

Sheik flytter ind, men... Sheik flytter ind, men... - Heste burde ligge på en stegepande, driller far. - Det er da det dummeste, jeg nogensinde har hørt, fnyser Mia. - Du kan da selv ligge på en stegepande, og du skal slet ikke

Læs mere

Ny Afdelingsleder For Kollegiet, Caféen og Klubtilbud Elevråd Markedsprojekt Sommer

Ny Afdelingsleder For Kollegiet, Caféen og Klubtilbud Elevråd Markedsprojekt Sommer Ny Afdelingsleder For Kollegiet, Caféen og Klubtilbud Elevråd Markedsprojekt Sommer Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. Så er det allerede igen tid til meget spændende historier fra elevernes hverdag.

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Få garderoben i topform. (og drop så de lagersalg!) TRIN FOR TRIN-GUIDE

Få garderoben i topform. (og drop så de lagersalg!) TRIN FOR TRIN-GUIDE Smid-ud-bunken når en betragtelig størrelse... Alt er sorteret og klar, da Christina Wedel ankommer. Har du også liiiiidt for meget tøj i klædeskabet, du aldrig får på? Så vil du sandsynligvis genkende

Læs mere