Ønsker du et hæmatologisystem: der kan betjenes af alle efter kort oplæring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ønsker du et hæmatologisystem: der kan betjenes af alle efter kort oplæring"

Transkript

1 Focus Siemens Healthcare Diagnostics Answers for life. ADVIA Hæmatologi - så får du svar på det hele! Hæmatologi en Laboratoriets mest populære arbejdsplads! Ønsker du et hæmatologisystem: der kan betjenes af alle efter kort oplæring der har et kontrolsystem, der er ligetil der holder styr på reagenser samt viser resterende antal analyseringer der har enkle og specifikke cytogrammer der kan huske jeres erfaringer, regler og fremgangsmåder i detaljer der forenkler og hjælper brugeren med at træffe de rigtige beslutninger på unormale prøver der giver de rigtige resultater i første analysering - uden påkrævede refleks tests der automatisk udstryger og farver præparater til manuel differentialtælling der har fuldautomatiske daglige vaske- og renseprocedurer der holder styr på dine prøver så du ikke skal lede efter dem der fuldautomatiserer din arbejdsplads, så du ikke skal flytte rundt på prøver.så har vi løsningen!

2 ADVIA 2120i Hvordan kan jeg få forøget førstegangs effektivitet med færre reanalyseringer? ADVIA 2120i anvender peroxidase farvning til leukocyt differentiering. Denne metode er udråbt til den gyldne standard indenfor automatiseret differentiering. Foruden en nøjagtig 5-parts-diff giver metoden, i én og samme analysering, desuden antallet af umodne granulocytter, variante lymfocytter samt erythroblaster. Leukocyttallet kan automatisk korrigeres for erythroblaster, hvilket betyder at du får det rigtige leukocyttal hver gang, og med linearitet fra 0,02 til 400 mia/l. Du får hermed en komplet og korrekt differentialtælling i første analysering uden behov for reanalyseringer. Til baby-prøverne er der ikke meget blod og jeg vil stadig gerne have alle parametre med! I det manuelle åbne opsug på ADVIA 2120i kan blod fra eksempelvis en microtainer opsuges. Fra dette opsug kan der anvendes så lidt som 80 µl pr. opsug og stadigvæk få alle parametre incl. differentialtælling og retikulocytter. Dette levner i de fleste tilfælde blod nok til eventuel yderligere blodudstrygning. Kan jeg få hæmatologiudstyr med indbygget tjek for præanalytiske interferenser? ADVIA 2120i s giver ægte erythrocytmorfoligisk måling der tager hver enkelt celles volumen og hæmoglobinindhold med i målingen. Herved fås en korrekt bestemmelse af erythrocytantallet, samtidig med en unik dualhæmoglobin bestemmelse, der eliminerer eksempelvis interferens fra lipæmi samt detekterer præanalytisk interferens fra bl.a. hæmolyse og kuldeagglutininer.

3 Hvordan får jeg korrekte thrombocytmålinger uden dikkedarer? Med ADVIA 2120i s to-dimensionale optiske thrombocytmåling, størrelse og refraktive indeks, får du bestemmelse af thrombocytter med volumen fra 0 til 60 fl., uden interferens fra microcytter og eryhtocytfragmenter. En eksakt måling af alle thrombocytter, der tillige inkluderer tælling af store thrombocytter også som parameter naturligvis. Samtidig leverer ADVIA 2120i specifik detektering af thrombocytsammenklumpning. Med pålidelige thrombocytresultater i første måling, selv ved lave thrombocyttal, maksimeres effektiviteten af eksempelvis dyre thrombocyttransfusioner, uden yderligere arbejde for laboratoriet. Jeg vil også gerne have et hæmatologisystem der kan analysere spinalvæske og andre kropsvæsker! ADVIA 2120i leverer spinalvæskeanalysering med erythrocyt samt leukocyt bestemmelse i mio/l, liniær fra 0, samt tre-parts differentialtæling. Led-, ascites- samt pleuravæsker klares også nemt. Vi har travlt, så vi må fokusere vores tid på analysering frem for daglig vedligehold! Al opstart og vask af systemet er fuldstændigt automatiseret på ADVIA 2120i, således at personalet kan tage sig af andre arbejdsopgaver. Al vedligehold kan foretages på et hvilket som helst givet tidspunkt. Det betyder at ADVIA 2120i altid er klar til at analysere dine prøver når du har behov for det og på det tidspunkt der passer bedst i rutinen! ADVIA AutoSlide Hvordan kan jeg automatisk få diff-udstrygninger og -farvninger på mine prøver, direkte fra hæmatologisystemet? Med ADVIA Autoslide får du en fleksibel brugerdefineret automatisk udstrygning og farvning på dine prøver. Du afgør hvilke morfologiske abnormaliteter der skal udløse en udstrygning. Herefter producerer Autoslide effektivt udstrygninger på de prøver der møder dine kriterier, uden at du skal have fat i prøven igen - og uden behov for separat båndløsning. ADVIA AutoSlide til en SMART er farvning: SMART-farvning engangsbrug af farve til hver udstrygning (MGG, Wright-Giemsa og Wright) SMART-prøve laver udstrygninger på baggrund af brugerdefinerede kriterier SMART-udstrygning klassisk våd-udstrygning uden afsmitning Hvordan kan jeg øge produktiviteten uden at personalet skal løbe stærkere Med ADVIA AutoSlide får du fordel af enkelthed i hvert led i processen samt en ensartet udstrygning klar til mikroskopi. Du får et system der kræver færre personaleressourcer, mindre farveforbrug og mindre hands-on opmærksomhed. Alt dette uden at gå på kompromis med pålidelighed og kvalitet.

4 HemaLink Work smarter, not harder! Hvordan får jeg fordelt hæmatologividen til alle og samtidig effektiviseret personaleressourcerne? Med HemaLink får du alle prøveinformationer samlet på én og samme arbejdsplads når resultatvalidering skal foretages. Uanset på hvilket apparat prøven er analyseret, af hvem, hvornår eller hvor prøven er fra, har du alle analyseresultater og patientinformationer på én og samme skærm. Hæmatologividen kan som det naturligste deles når medarbejdere sidder ved siden af hinanden som et team og klarer valideringen i HemaLink. Hvordan kan jeg optimere og sikre at alle følger de samme valideringsregler, som er særlige for vores patientgrundlag også i vagten? HemaLink hjælper med at standardisere resultatgennemgang og valideringsprocessen. Jeres egne lokale valideringsregler, flag- og resultatfortolkning, og derunder specifik fremgangsmåde for den enkelte patient, der ofte ligger i instrukser eller løse ark, lægges ind i HemaLink og bliver dermed en integreret del at den automatiserede valideringsproces. Så uanset tidspunktet på døgnet, har personalet altid adgang til de samme oplysninger og det samme beslutningsgrundlag for hver prøve. Dermed højnes og ensartes kvaliteten på svarafgivelsen hele døgnet. Hvordan sikrer jeg mig at alle følger instruksen, når der er lavet ændringer til denne om eksempelvis forståelsen af morfologiske flag? I HemaLink kan udvalgt personale til ethvert tidspunkt ændre eller supplere beskrivelsen af mofologiske flag på få minutter. Ændringer vil have effekt med det samme og give sig udslag for alle efterfølgende relevante prøver. Ligeledes kan valideringsregler tilpasses så den høje valideringskvalitet altid opretholdes og automatikken bevares. Hvordan kontrollerer jeg hurtigt og nemt at mine hæmatologiapparater ligger i samme niveau, da det er vigtigt at en prøves resultater ikke er afhængig af apparatet den er analyseret på? HemaLink samler alle kontrolanalyseringer fra alle hæmatologiapparaterne. Disse kan vises med de forudbestemte acceptintervaller, eller laboratoriets egne intervaller. For hver parameter giver HemaLink mulighed for at sammenligne kontrolværdierne for alle de tilsluttede hæmatologiapparater, hvorved et hurtigt og evident overblik over apparaternes resultatlighed afdækkes

5 Automatisering Siemens båndløsning Siemens har igennem mange år været førende inden for total laboratorieautomatisering til klinisk kemi og immunkemi. Da der fortsat er øgede krav til effektivitet og svartider på de danske laboratorier, er det nærliggende at overveje fuldautomatisering indenfor andre områder som f.eks. hæmatologien, da disse prøver ofte udgør op til 30 % af afdelingens samlede antal prøver. Desuden er koagulationsområdet ofte placeret i samme laboratorieafsnit, som f.eks. hæmatologien. Det kan derfor være nærliggende at opkoble koagulationsinstrumenter og centrifuge på samme båndløsning. Vores akut modtageafdeling kræver svar indenfor 30 min. Hvordan sikrer jeg dette uden supplerende arbejdsgange og heraf nedsat effektivitet? Ud fra prøvens rekvirerede test og prioritet, føres prøven individuelt til ADVIA 2120i, hvor prøven kan blive analyseret hurtigst muligt. Hasteprøver opprioriteres frem for rutineprøver. Vi bruger alt for meget tid på at finde prøver frem og få dem genanalyseret. Hvordan kan den arbejdsbyrde mindskes? Prøver som kræver genanalysering føres af båndet automatisk fra Input/Outputmodul tilbage til en ADVIA 2120i eller til ADVIA Autoslide for udstrygning af præparat også hvis genanalyseringen er bestilt ved manuelt godkendelse. Input/Outputmodul opbevarer prøven indtil endelig validering af resultatet er udført, og brugeren kan altid genfinde de enkelte prøver på rack og positionsnummer, der også kan overføres til LIS-systemet. På vores mangelliste er der ofte prøver vi ikke kan finde eller test der mangler at blive udført, og vi bruger meget tid på at lokalisere prøverne. Hvordan gøres det nemmere? Med en båndløsning bliver prøvens stregkode aflæst og prøven ankomstregistreres i LIS en. Derfra kan prøven kontinuerligt følges og prøvens positions kendes til enhver tid. Er prøven ikke fjernet fra båndet, er det enkelt at få ført prøven til ADVIA 2120i igen, ellers er det hurtigt at finde prøven da rack og positionsnummer kendes. Og endelig - hvis prøven ikke kendes at båndet er prøven ikke modtaget. Vi opdager også prøver ved analyseinstrumentet uden rekvisitioner. Hvordan kan vi fange dem tidligere, så vi ikke skal bruge tid på det sidst på dagen? Prøver uden rekvisition eller stregkode føres straks efter påsætning på båndet videre til et checkrack, der også sorterer prøver fra med dårlige barkoder, for lidt prøvemateriale o.lign..

6 Personalet kan løbende over hele dagen korrigere manglerne, ofte kort tid efter at den mangelfulde prøve er modtaget. Prøver der også skal til HbA1c forsvinder ofte i mængden i hæmatologien og skal senere findes frem. Hvordan undgår vi dette ekstraarbejde og forsinkelse af HbA1c - analysen? Båndet sorterer alle prøver med HbA 1c i separat rack. Er der på samme prøveglas rekvireret både hæmatologi og HbA 1c, sørger båndet for at prøven først analyseres på ADVIA 2120i og dernæst føres til HbA 1c -racket. Hæmatologi en helhedsløsning fra Siemens Kontakt mig for flere oplysninger Produktspecialist René Hansen renehansen@siemens.com Tlf

LØN- OG PERSONALE- ADMINISTRATION I DANSKE VIRKSOMHEDER

LØN- OG PERSONALE- ADMINISTRATION I DANSKE VIRKSOMHEDER LØN- OG PERSONALE- ADMINISTRATION I DANSKE VIRKSOMHEDER 2015 EXECUTIVE SUMMARY I marts og december 2015 gennemførte Bluegarden en undersøgelse med fokus på de største udfordringer inden for løn- og personaleadministration

Læs mere

Trombingeneration CAT (Calibrated Automated Thrombogram)

Trombingeneration CAT (Calibrated Automated Thrombogram) Maj 2011 Lukkedage og bemanding i Triolab i sommerferietiden Den 3. juni (fredag efter Kr. Himmelfart) Den 1.-2. september (torsdag + fredag) LUKKEDAGE Kun nødopkald til servicetelefonen besvares I sommerferietiden

Læs mere

Intern rapport Afprøvning af HYDRASYS fra Sebia, ILS Aps Til analysering af Elektroforeser Januar 2003-01-21

Intern rapport Afprøvning af HYDRASYS fra Sebia, ILS Aps Til analysering af Elektroforeser Januar 2003-01-21 Klinisk Biokemisk Afdeling Slagelse Sygehus Intern rapport Afprøvning af HYDRASYS fra Sebia, ILS Aps Til analysering af Elektroforeser Januar 2003-01-21 Dorit Borgstrup Lis Bülow Birgit Hansen R:\Klinisk

Læs mere

Validering af kliniske biokemiske analyser Forenklinger og fælles fodslag i fremtiden?

Validering af kliniske biokemiske analyser Forenklinger og fælles fodslag i fremtiden? Validering af kliniske biokemiske analyser Forenklinger og fælles fodslag i fremtiden? CVU Øresund Bioanalytikeruddannelsen København 29-11-2007 Overlæge, dr.med. Ulrik Gerdes Klinisk Biokemisk Laboratorium

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Mens vi venter på 100 % digitalisering

Mens vi venter på 100 % digitalisering Mens vi venter på 100 % digitalisering - Vil du så frigøre 4 min. 120 gange om dagen? Det handler om fejlfri og fyldestgørende journalisering og sagsdannelse via påført stregkode Arbejdsgangsbanken En

Læs mere

Det har aldrig været lettere at lave årsafslutning. Linked 2 MS-Rev & Parseport

Det har aldrig været lettere at lave årsafslutning. Linked 2 MS-Rev & Parseport Det har aldrig været lettere at lave årsafslutning Linked 2 MS-Rev & Parseport VORES NAVN BETYDER NO Letregnskab.dk skal gøre dit arbejde let. Hvad enten du er revisor eller bogholder, får du et intelligent

Læs mere

FYSISKE MÅLINGER PÅ MÆLK

FYSISKE MÅLINGER PÅ MÆLK FYSISKE MÅLINGER PÅ MÆLK Fysiske målinger på mælk - Hvordan måler man, om koen er syg? 1 Introduktion til forsøget Yverbetændelse, også kaldet mastitis, er en ofte forekommende produktionssygdom hos malkekøer

Læs mere

Produktbeskrivelse - oversigt

Produktbeskrivelse - oversigt Produktbeskrivelse - oversigt Revideret 31-10-2010 1 MIKROBIOLOGISK AFDELINGS DATA SYSTEM MADS er et Laboratorieinformationssystem (LIS) til dataadministration og automatisk, standardiseret besvarelse

Læs mere

Svarudskrivning. 1 Introduktion

Svarudskrivning. 1 Introduktion Svarudskrivning Revideret 28-05-2010 MADS MENU: RAPPORT PRØVESVAR SVARUDSKRIVNING (D.1.1.) 1 Introduktion Via programmet Svarudskrivning udskrives papirsvar for ét laboratorieafsnit ad gangen. Fra Svarudskrivning

Læs mere

PCSYS Label Print Server. Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere.

PCSYS Label Print Server. Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere. PCSYS Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere. PCSYS Overordnet set sørger en Label Print Server for, at en virksomheds etiketter har en høj kvalitet. Løsningen sørger for at berige

Læs mere

Projekt vedr. sygeplejerskers overtagelse af udførelse af knoglemarvsundersøgelser Hæmatologisk Ambulatorium, Vejle Sygehus

Projekt vedr. sygeplejerskers overtagelse af udførelse af knoglemarvsundersøgelser Hæmatologisk Ambulatorium, Vejle Sygehus Projekt vedr. sygeplejerskers overtagelse af udførelse af knoglemarvsundersøgelser Hæmatologisk Ambulatorium, Vejle Sygehus 1. Titel Reorganisering i Hæmatologisk Ambulatorium; Sygeplejersker overtager

Læs mere

Er transportbranchen klar til 38 % stigning?

Er transportbranchen klar til 38 % stigning? Er transportbranchen klar til 38 % stigning? Fremtidens transport bliver global og der bliver rigeligt af den. Alt tyder på at behovet for transport vil stige voldsomt frem til 2010 og videre ud i fremtiden

Læs mere

Patientadministration

Patientadministration Patientadministration Systematic Columna Patientadministration sikrer effektiv understøttelse af arbejdsgange, fuld integration mellem forskellige systemer og overblik over sygehusenes aktiviteter. Overblik

Læs mere

Konklusionen på brugerundersøgelsen blev: Carendo gør en forskel!

Konklusionen på brugerundersøgelsen blev: Carendo gør en forskel! Konklusionen på brugerundersøgelsen blev: Carendo gør en forskel! Vi vil gerne starte med endnu en gang at takke vores kunder for den store interesse, der har været for deltagelsen i brugerundersøgelsen.

Læs mere

Frederiksberg Kommunes HR-strategi

Frederiksberg Kommunes HR-strategi Frederiksberg Kommunes HR-strategi FREDERIKSBERG KOMMUNES HR-STRATEGI 1 Forord I Frederiksberg Kommune har vi høje ambitioner. Borgerne skal have service af høj kvalitet, og samtidig skal vi være i front

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

1 Indledning Rekvisition af Klinisk Kemiske analyser i Darwin anvender et kald til Internet programmet WebREQ.

1 Indledning Rekvisition af Klinisk Kemiske analyser i Darwin anvender et kald til Internet programmet WebREQ. Emne Darwin version 3.21 Status Referencer til tidligere dokumenter Revision 1.1 INDHOLD 1 INDLEDNING... 1 2 INFORMATION OM WEBREQ... 2 3 OPRET REKVISITION KLINISK KEMI... 3 3.1 Felter... 3 3.2 Knapper...

Læs mere

Simple fysiske tests udført i akutmodtagelsen kan finde de svageste ældre

Simple fysiske tests udført i akutmodtagelsen kan finde de svageste ældre Simple fysiske tests udført i akutmodtagelsen kan finde de svageste ældre Ældre medicinsk patienter (+65 år) udgør den største patientgruppe på de medicinske afdelinger i Danmark. De er karakteriserede

Læs mere

Mobildeal trimmet til tiden. Erhverv. Stå stærkt

Mobildeal trimmet til tiden. Erhverv. Stå stærkt trimmet til tiden Erhverv Stå stærkt Alt i én pakke er sund fornuft til lave priser giver dig fuldt overblik over dine telefonudgifter. Ingen skjulte omkostninger, altid de nyeste mobiltelefoner og lave

Læs mere

Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital 125 I MEA ambulatorium afprøver vi i øjeblikket en ny samarbejdsform i forhold til vores samtaler/aftaler med personer med Type 1 diabetes. Vi kalder den nye samarbejdsform DiaFlex. Formålet med DiaFlex

Læs mere

PROCES MANUAL. Email: stressfonden@stressfonden.dk. Hjemmeside: www.stressfonden.dk

PROCES MANUAL. Email: stressfonden@stressfonden.dk. Hjemmeside: www.stressfonden.dk PROCES MANUAL Formålet med følgende proces er at opridse en metode til, at afklare konkrete forhold i afdelingen eller i et team, som har betydning for stress og trivsel. Trin 1 i processen: I har en ½

Læs mere

Helios er en fællesbetegnelse for en lang række objektiver, der blev produceret på forskellige fabrikker både i Rusland og Japan.

Helios er en fællesbetegnelse for en lang række objektiver, der blev produceret på forskellige fabrikker både i Rusland og Japan. Generelt indtryk Helios er en fællesbetegnelse for en lang række objektiver, der blev produceret på forskellige fabrikker både i Rusland og Japan. 135mm f/2,8 er ikke et stort objektiv. Det vejer og fylder

Læs mere

FÅ ÉN SAMLET KOMMUNIKATIONSLØSNING

FÅ ÉN SAMLET KOMMUNIKATIONSLØSNING FÅ ÉN SAMLET KOMMUNIKATIONSLØSNING Flexfone er proppet med funktionalitet De mest benyttede funktioner Se mange flere på Flexfone.dk Åbningstider Med automatiseret åbningstider er I sikret, at jeres kunder

Læs mere

Tandimplantater for livet

Tandimplantater for livet Tandimplantater for livet 2 TANDIMPLANTATER FOR LIVET Som naturlige tænder Tandimplantater er en sikker, pålidelig og veldokumenteret løsning til permanent erstatning af én eller flere manglende tænder.

Læs mere

Ledelsesmæssige udfordringer ved implementering af Lean. Appendiks A Værktøjskassen

Ledelsesmæssige udfordringer ved implementering af Lean. Appendiks A Værktøjskassen Ledelsesmæssige udfordringer ved implementering af Lean Værktøjskassen Afhandling HD (R) Forfatter: Lene Johannsen Vejleder: Bent Høgsted Dato: 1. december 2010 Værktøjskassen Begreber: Gemba Gemba betyder

Læs mere

Patientens bog. Regionshospitalet Viborg, Skive. Medicinsk afdeling Medicinsk dagafsnit

Patientens bog. Regionshospitalet Viborg, Skive. Medicinsk afdeling Medicinsk dagafsnit Patientens bog, Skive Indholdsfortegnelse 1. Patientens bog 2. Telefonnumre 3. Hvornår skal du kontakte medicinsk dagafsnit? 4. Mødetider 5. Kørsel til og fra hospitalet 6. Medicinliste 7. Blodprøveværdier

Læs mere

Uddannelsesplan EUD-IT

Uddannelsesplan EUD-IT Uddannelsesplan EUD-IT Navn: Keld Lund Andersen Adresse: Hjortshøjparken 82 By: Hjortshøj Tlf.: 86 22 22 75 E-mail: kla@ats.dk Ansættelsesskole: Aarhus tekniske Skole Undervisningsområde: Mediegrafisk

Læs mere

Moduler. Freight Volume SYSTEM. Intelligent Supply Chain. Systemet er opbygget i moduler som komplet, vil håndtere alle forsendelser.

Moduler. Freight Volume SYSTEM. Intelligent Supply Chain. Systemet er opbygget i moduler som komplet, vil håndtere alle forsendelser. Freight Volume SYSTEM Systemet er opbygget i moduler som komplet, vil håndtere alle forsendelser. Moduler Volumenmåler: Selve målingen foretages med lysgardiner som er meget robuste. Lyset er moduleret

Læs mere

Afhold team-webinars og styrk dit team.

Afhold team-webinars og styrk dit team. Afhold team-webinars og styrk dit team. Dette dokument indeholder den information du skal bruge for at kunne oprette og afholde et webinar for dit team, og er produceret af Dennis Nielsen til fri afbenyttelse.

Læs mere

2.1. Opgavesæt A. 1. januar - 30. juni 2014. Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2

2.1. Opgavesæt A. 1. januar - 30. juni 2014. Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2 2.1 Opgavesæt A FVU-Læsning Trin 2 Forberedende voksenundervisning 1. januar - 30. juni 2014 Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2 Eksaminandens

Læs mere

Giv marv. og stamceller. Red et liv! Aarhus Universitetshospital

Giv marv. og stamceller. Red et liv! Aarhus Universitetshospital Giv marv og stamceller Red et liv! Aarhus Universitetshospital Knoglemarv eller stamceller? Tidligere kunne man kun få stamceller fra knoglemarven og derfor brugte man ordet knoglemarvstransplantation.

Læs mere

Strategisk arbejdsstyrkeplanlægning

Strategisk arbejdsstyrkeplanlægning Strategisk arbejdsstyrkeplanlægning organisatorisk effektivitet consulting sales staffing support Profiles International Denmark DANMARK FÆRØERNE GRØNLAND SHETLAND Indholdsfortegnelse Introduktion........................................

Læs mere

Teknisk Notat. Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s. Udført for Miljøstyrelsen. TC-100531 Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15

Teknisk Notat. Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s. Udført for Miljøstyrelsen. TC-100531 Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15 Teknisk Notat Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s Udført for Miljøstyrelsen Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15 3. april 2014 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72

Læs mere

Besøgspakker i hjemmeplejen. Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune

Besøgspakker i hjemmeplejen. Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune Besøgspakker i hjemmeplejen Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune April 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål... 3 3. Involverede borgere og medarbejdere... 4 4. Pilotprojektets

Læs mere

Sådan bruger du bedst e-mærket

Sådan bruger du bedst e-mærket 1 Få flere online salg eller leads igennem 2 Beslutningsprocessen i et salg online Hvem styrer hvem? Frederik Bjerring kører en tidlig morgen i efteråret 2009 op langs roskildevej på vej til sit arbejde,

Læs mere

ERGO BEAR 4 0 / 6 0 / 8 0 / 1 0 0. Hurtigere, mere skånsom og enkel betjening

ERGO BEAR 4 0 / 6 0 / 8 0 / 1 0 0. Hurtigere, mere skånsom og enkel betjening ERGO BEAR 4 0 / 6 0 / 8 0 / 1 0 0 Hurtigere, mere skånsom og enkel betjening S t a n d a r d u d s t y r O v e r b l i k Til ERGO BEAR i størrelserne 40, 60, 80 og 100 L leveres følgende udstyr: Vari-Logic

Læs mere

Rapport. Koncept til systematisk dokumentation af dyrevelfærd på slagtedagen. Margit D. Aaslyng og Pia Brandt

Rapport. Koncept til systematisk dokumentation af dyrevelfærd på slagtedagen. Margit D. Aaslyng og Pia Brandt Rapport Koncept til systematisk dokumentation af dyrevelfærd på slagtedagen Margit D. Aaslyng og Pia Brandt 1. oktober 2015 Proj.nr. 2000265-15 Version 1 MDAG/PBT/MT Sammenfatning På slagtedagen udsættes

Læs mere

UnderviserNet. Vejledning til. DOF Data 2010 Side 1

UnderviserNet. Vejledning til. DOF Data 2010 Side 1 Vejledning til DOF Data 2010 Side 1 Hvad er? er er et web-baseret net udviklet til det administrative system DoCAS, hvor du som underviser, foredragsholder eller andet kan få adgang til data vedrørende

Læs mere

Drevet af den nyeste Dyson digitale motor

Drevet af den nyeste Dyson digitale motor Den har taget syv år at udvikle, men nu har vi opnået noget helt revolutionerende inden for motordesign en af verdens mindste, fuldt integrerede 1600 W motorer. Det var bare begyndelsen for vores nyeste

Læs mere

Notat. Demografi- & Budgetmodellen (DBM) Struktur og Metode SOCIAL OG SUNDHED. Dato: 23. Februar 2015

Notat. Demografi- & Budgetmodellen (DBM) Struktur og Metode SOCIAL OG SUNDHED. Dato: 23. Februar 2015 SOCIAL OG SUNDHED Dato: 23. Februar 2015 Tlf. dir.: 4477 3481 E-mail: allh@balk.dk Kontakt: Allan Hjort j.nr.: 00-30-00-S00-1-15 rer Notat Demografi- & Budgetmodellen (DBM) Struktur og Metode Indhold 1

Læs mere

BRUGSANVISNING Computer Powertech Pro

BRUGSANVISNING Computer Powertech Pro BRUGSANVISNING Computer Powertech Pro Opstart Når computeren tændes, vil den bippe 3 gange, mens alle LCD-lamper blinker. NB: Når der ikke modtages noget signal eller hvis der ikke trykkes på nogen knapper

Læs mere

Perspektiver og ønsker for de private firmaers anvendelse af datasamlingen. v/jakob Bjerg Larsen, chefkonsulent, Lif LVS årsmøde 23.

Perspektiver og ønsker for de private firmaers anvendelse af datasamlingen. v/jakob Bjerg Larsen, chefkonsulent, Lif LVS årsmøde 23. Perspektiver og ønsker for de private firmaers anvendelse af datasamlingen v/jakob Bjerg Larsen, chefkonsulent, Lif LVS årsmøde 23. januar 2015 Industriens perspektiv Sundhedsdata er et værktøj, der kan

Læs mere

Sådan kæmmer du lus ud af håret

Sådan kæmmer du lus ud af håret Sådan kæmmer du lus ud af håret Denne vejledning fortæller om, hvordan du kan kæmme lus ud af håret, hvad du har brug for, og hvad der er vigtigst at vide, for at det kan lykkes. Man kan kæmme lus af to

Læs mere

HVORFOR PROFILER? TELEFONI TILPASSET DIN HVERDAG

HVORFOR PROFILER? TELEFONI TILPASSET DIN HVERDAG HVORFOR PROFILER? TELEFONI TILPASSET DIN HVERDAG TOTAL UAFHÆNGIGHED Når dine kunder, kolleger eller samarbejdspartnere skal have fat på dig, kan det nogle gange være svært for dem at vide, hvilket telefonnummer

Læs mere

IPW eformular Pro. brugervenligt værktøj til udvikling af elektroniske registreringer

IPW eformular Pro. brugervenligt værktøj til udvikling af elektroniske registreringer IPW eformular Pro brugervenligt værktøj til udvikling af elektroniske registreringer Er kravene til dokumentation ved at udvikle sig til en tidsrøver snarere end en hjælp, eller kniber det med at få fulgt

Læs mere

TIME OUT Nr. 6, December 2009

TIME OUT Nr. 6, December 2009 TIME OUT Nr. 6, December 2009 Orientering - KBA, Svendborg Ændring af Creatinin-analyserne og indførelse af egfr Fra den 01.12.2009 blev der gennemført nogle ændringer af KBA s creatinin-analyser. Der

Læs mere

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Kort om indhold: Socialstyrelsen gennemfører i årene 2011-2012 et demonstrationsprojekt, der skal vurdere det tidsmæssige potentiale forbundet med at

Læs mere

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER.

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. 1 2 EN SKARP HJERNE FIK EN GENIAL IDÉ. Vores historie begyndte i 70 erne, da den første patentansøgning blev indleveret. Året efter var

Læs mere

Interview med Jørgen Schøler Cheflæge Hospitalsenheden Horsens.

Interview med Jørgen Schøler Cheflæge Hospitalsenheden Horsens. BS: Værdiskabelse I sundhedsvæsenet gennem IT (Forklaring af værdi). JS: Den diskussion er jeg jo jævnligt inde i og det er fordi jeg tror på at det med at skabe værdi for IT altså en væsentlig del af

Læs mere

Patientinformation. Gode råd. - om at tage medicin mod HIV hver dag. Infektionsmedicinsk Afdeling Q

Patientinformation. Gode råd. - om at tage medicin mod HIV hver dag. Infektionsmedicinsk Afdeling Q Patientinformation Gode råd - om at tage medicin mod HIV hver dag Infektionsmedicinsk Afdeling Q Medicin hver dag - hvorfor? Det er MEGET vigtigt, at du husker at tage al din medicin hver dag, på de tidspunkter

Læs mere

PRODUKT KATALOG. www.safecall.dk

PRODUKT KATALOG. www.safecall.dk PRODUKT KATALOG 2016 www.safecall.dk Om safecall Safecall har leveret GPS systemer til mennesker med orienteringsbesvær i 11 år. Vores produkter er tilpasset således at de kan betjenes uden forkundskaber

Læs mere

Tripelsæt slåmaskiner

Tripelsæt slåmaskiner Tripelsæt slåmaskiner GXT-serien, arbejdsbredde 12,3 m Knivbjælke GXT Store arbejdsbredder øger effektiviteten, perfekt til faste kørespor Størst mulig effektivitet hænger sammen med store arbejdsbredder.

Læs mere

1,2 Hygiejnisk rent tøj og linned. 1,3 Hygiejnestandarden. 1,4 Rent tøj og linned.

1,2 Hygiejnisk rent tøj og linned. 1,3 Hygiejnestandarden. 1,4 Rent tøj og linned. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1,1 Introduktion... 2 1,2 Hygiejnisk rent tøj og linned.... 3 1,3 Hygiejnestandarden.... 3 1,4 Rent tøj og linned.... 3 1,5 Snavsetøj... 4 1,6 Sortering af

Læs mere

INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER

INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER Idéudvikling i forhold til jeres kerneopgave og igangsætning af idéerne er ikke noget, der kører af sig selv. Der er behov for,

Læs mere

Supervision. Supervision- program. Formål med undervisningen 22-05-2016

Supervision. Supervision- program. Formål med undervisningen 22-05-2016 Supervision Supervision- program Tjek in- forventninger Introduktion til Supervision- formål Introduktion og demonstration af Vinduesmodellen i Plenum Gruppearbejde/ Workshops med kursisternes egne videoer

Læs mere

DET LOGISKE TAVLEVALG TIL INDUSTRIEN

DET LOGISKE TAVLEVALG TIL INDUSTRIEN DET LOGISKE TAVLEVALG TIL INDUSTRIEN Overlad trygt dine tavler til os Denne brochure handler om noget, de fleste industrivirksomheder helst vil undgå at bruge tid og tanker på. For ganske vist er el-tavler

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, der skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Det

Læs mere

Fleksible køkkensystemer

Fleksible køkkensystemer Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende køkken. Store, enkle

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Medarbejderkonference september 2011 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Prøv www.brydvanen.dk Få inspirationsmail på www.habitmanager.com

Læs mere

SMART TRANSCRIPTION MANUAL

SMART TRANSCRIPTION MANUAL SMART TRANSCRIPTION MANUAL 1 Har du spørgsmål til programmet, så send en email til support@mirsk.com eller ring på 70 25 00 29 Vi ønsker rigtig god fornøjelse med Smart Transcription Healthcare TM Med

Læs mere

Anvendelsen af ind - og udstemplingskort. (elektronisk fraværsregistrering)

Anvendelsen af ind - og udstemplingskort. (elektronisk fraværsregistrering) Anvendelsen af ind - og udstemplingskort (elektronisk fraværsregistrering) Tidligere praksis (manuelt førte protokoller) Vejen Handelsskole & Handelsgymnasium tog for ca. ti år siden den beslutning at

Læs mere

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk BELÆGNINGSSTEN www.rc-beton.dk RC Beton er en af landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til vores

Læs mere

Nyhed! www.wiking.com. made by. Op til 40% * mere varme med WIKING Automatic. Se mere på s. 8

Nyhed! www.wiking.com. made by. Op til 40% * mere varme med WIKING Automatic. Se mere på s. 8 Nyhed! Op til 40% * mere varme med WIKING Automatic Se mere på s. 8 made by www.wiking.com 1 WIKING Miro 1 / WIKING Miro 2 WIKING Miro 1 og WIKING Miro 2 er de mindste brændeovne i WIKING Miro serien.

Læs mere

Opdateret Lederskab. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Kompetencer. Nr.

Opdateret Lederskab. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Kompetencer. Nr. Nr. 5 2009 Tema: Individuel kompetenceudvikling, et tigerspring. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker Det er et must, at man som leder skal arbejde med individuel kompetenceudvikling for sine medarbejdere.

Læs mere

Velkommen. KEA Design/Business - E-designteamet. Dit navn: CPR.nr: - til optagelsesprøven på E-Design 2012 mandag d. 16. april, Kl. 9-11.

Velkommen. KEA Design/Business - E-designteamet. Dit navn: CPR.nr: - til optagelsesprøven på E-Design 2012 mandag d. 16. april, Kl. 9-11. Velkommen til optagelsesprøven på EDesign 2012 mandag d. 16. april, Kl. 911.30 Velkommen til optagelsesprøven På uddannelsen til edesigner lærer du at udvikle, planlægge og organisere og gennemføre design

Læs mere

Statusrapport for projektet: Afprøvning af den nye PCR teknik til test for virus i kartoffelknolde til erstatning for den gamle ELISA-teknik

Statusrapport for projektet: Afprøvning af den nye PCR teknik til test for virus i kartoffelknolde til erstatning for den gamle ELISA-teknik Bilag 2 Statusrapport for projektet: Afprøvning af den nye PCR teknik til test for virus i kartoffelknolde til erstatning for den gamle ELISA-teknik ved forsker Mogens Nicolaisen, Danmarks JordbrugsForskning,

Læs mere

Produktbeskrivelse for. Min-log service på NSP

Produktbeskrivelse for. Min-log service på NSP Produktbeskrivelse for service på NSP Sundheds professionel Borger Fagsystem / Serviceudbyder Sundhed.dk 1 2 3 (Registreringsservice) (Konsolideringsservice) (Udtræksservice) Indeks Database (oprydning)

Læs mere

Nej. Nej. Jeg træner selv en del og er uddannet massør og ved at det er noget som hjælper på stress og trivsel.

Nej. Nej. Jeg træner selv en del og er uddannet massør og ved at det er noget som hjælper på stress og trivsel. Nedenfor ses en oversigt over de forslag, der er indkommet via FKnet kampagnen Attraktiv arbejdsplads, hvor ansatte i Frederiksberg Kommune anonymt eller med angivelse af kontaktoplysninger har kunnet

Læs mere

Styrket samarbejde på tværs af sektorer og faggrupper

Styrket samarbejde på tværs af sektorer og faggrupper Styrket samarbejde på tværs af sektorer og faggrupper Gå sammen med en du ikke kender Drøft spørgsmålet og kom med ideer til indsatser, som kan styrke ernæringsindsatsen i det tværsektorielle samarbejde.

Læs mere

>Oprettet i forbindelse med finansloven for 2008

>Oprettet i forbindelse med finansloven for 2008 1 Hvad er ABT-fonden? >Oprettet i forbindelse med finansloven for 2008 >3 mia. kr. i støtte fra 2009-2015 Baggrund: >Den demografiske udvikling medfører en øget efterspørgsel efter offentlig service gruppen

Læs mere

Spørgsmål og svar. Spørgsmål. Spg. modtaget. Spg. besvaret

Spørgsmål og svar. Spørgsmål. Spg. modtaget. Spg. besvaret Spørgsmål og svar Spg. modtaget Spg. besvaret Spørgsmål 6/10-09 8/10-09 Vil der blive anvendt en yderligere differentieret vægtning af underkriterier end de i udbudet oplyste procentsatser for tildelingskriterierne

Læs mere

PROLØN- GLARMESTER ER DU KLAR TIL AT SPARE PENGE OG TID PÅ LØN?

PROLØN- GLARMESTER ER DU KLAR TIL AT SPARE PENGE OG TID PÅ LØN? PROLØN A/S LØN MED ET MENNESKELIGT ANSIGT Nem og enkel lønindberetning skræddersyet overenskomsten for Glarmesterlaugets medlemmer PROLØN- GLARMESTER ER DU KLAR TIL AT SPARE PENGE OG TID PÅ LØN? PROLOEN.DK/GLARMESTER

Læs mere

Effektivitet med kunden i fokus

Effektivitet med kunden i fokus Effektivitet med kunden i fokus Hvordan en moderniseringsproces i organisationen har skabt øget effektivitet, bedre service og en mere inspirerende arbejdsplads i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Casebeskrivelse

Læs mere

InfoPro 2i. Profil Softwarefirmaet MaCom A/S blev etableret i 1992. Vi udvikler og markedsfører dokumenthåndteringssystemet InfoPro.

InfoPro 2i. Profil Softwarefirmaet MaCom A/S blev etableret i 1992. Vi udvikler og markedsfører dokumenthåndteringssystemet InfoPro. InfoPro 2i Profil Softwarefirmaet MaCom A/S blev etableret i 1992. Vi udvikler og markedsfører dokumenthåndteringssystemet InfoPro. Mission MaCom's mission er at sikre og skabe struktur i vores kunders

Læs mere

Brev fra Bruno Gröning til skuespillerinde Lilian Harvey 1, 29.9.1958. Bruno Gröning Plochingen/N., den 29. september 1958.

Brev fra Bruno Gröning til skuespillerinde Lilian Harvey 1, 29.9.1958. Bruno Gröning Plochingen/N., den 29. september 1958. Det var en stor glæde for både min kone og mig Brev fra Bruno Gröning til skuespillerinde Lilian Harvey 1, 29.9.1958 Bruno Gröning Plochingen/N., den 29. september 1958 Dornendreher 117 Fru Lilian Harvey

Læs mere

Bruger Manual. Version: 3.03. Add-On Products Skovgade 2 DK-7100 Vejle Europe Denmark Phone: +45 7944 7000 Fax: +45 7944 7001

Bruger Manual. Version: 3.03. Add-On Products Skovgade 2 DK-7100 Vejle Europe Denmark Phone: +45 7944 7000 Fax: +45 7944 7001 Bruger Manual Version: 3.03 Add-On Products Skovgade 2 DK-7100 Vejle Europe Denmark Phone: +45 7944 7000 Fax: +45 7944 7001 Mail: info@add-on.com Internet: www.add-on.com Ingen dele af denne publikation

Læs mere

1. Indledning. 2. Laswell s fem spørgsmål. Hvem (afsender) Siger hvad (budskab)

1. Indledning. 2. Laswell s fem spørgsmål. Hvem (afsender) Siger hvad (budskab) Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Laswell s fem spørgsmål... 2 Hvem (afsender)... 2 Siger hvad (budskab)... 2 I Hvilken Kanal (Mediet)... 3 Til Hvem (Modtageren)... 3 Og Med Hvilken Effekt (Virkningen)...

Læs mere

Spg. mål: Det ønskes specificeret om der er krav til manuel eller automatisk dørbetjening

Spg. mål: Det ønskes specificeret om der er krav til manuel eller automatisk dørbetjening Spørgsmål og svar til annoncering "Indkøb af vaskesystem til vask af hjælpemidler og senge" Krav Spørgsmål Svar Mindstekrav: 1.1. vaskesystemet skal være en barrierevaskemaskine/gennemræksmaskine, så der

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af screeningsudstyr til detektering af alkohol i udåndingsluft

Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af screeningsudstyr til detektering af alkohol i udåndingsluft Aftalebilag 5 og svar Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af screeningsudstyr til detektering af alkohol i udåndingsluft til "Udbudsbetingelser screeningsalkometer" Spg. 1 15. juli

Læs mere

VIKTOR Viborgs animationsfigur. Designguide, Version 1.0

VIKTOR Viborgs animationsfigur. Designguide, Version 1.0 VIKTOR Viborgs animationsfigur Designguide, Version 1.0 BAGGRUND I forbindelse med animationsstrategien og Viborg Kommunes strategiske satsning på animation, har Viborg Kommune fået udviklet en tegnet

Læs mere

Her starter det gode købmandsskab

Her starter det gode købmandsskab Her starter det gode købmandsskab Varesikring Mærkning Kameraovervågning Kø-nummersystem Butiksindretning Kundetæller Skilte & Displays Service og support www.nordic-retail.com MÆRKNING Mærkning af varer

Læs mere

wlsn* 2-vejs trådløst netværk Den hurtige vej til mere pålidelig sikkerhed * wireless Local SecurityNetwork (trådløst lokalt sikkerhedsnetværk)

wlsn* 2-vejs trådløst netværk Den hurtige vej til mere pålidelig sikkerhed * wireless Local SecurityNetwork (trådløst lokalt sikkerhedsnetværk) wlsn* 2-vejs trådløst netværk Den hurtige vej til mere pålidelig sikkerhed * wireless Local SecurityNetwork (trådløst lokalt sikkerhedsnetværk) 2 Hvad er wlsn? Det trådløse lokale sikerhedsnetværk wlsn

Læs mere

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen.

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen. Side 1 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen Side 2 Personer: Odysseus Kyklopen Side 3 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen 1 Øen 4 2 Hulen 6 3 Kæmpen 8 4 Et uhyre 10 5 Gæster 12

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

Produktinformation. Brugervejledning. Blodprøvetagning / aflæsning Opbevaring Sikkerhedshensyn Rengøring af stativer. Vedr.: VT+ESRV og RA+ESRV

Produktinformation. Brugervejledning. Blodprøvetagning / aflæsning Opbevaring Sikkerhedshensyn Rengøring af stativer. Vedr.: VT+ESRV og RA+ESRV Blodprøvetagning / aflæsning Opbevaring Sikkerhedshensyn Rengøring af stativer 1 Blodprøvetagning: Følg trin for trin vejledning på side 3 Ved brug af sommerfugle tages evt. andre rør eller dummy først

Læs mere

Professional Products.... produktiviteten er mere end synlig

Professional Products.... produktiviteten er mere end synlig Professional Products... produktiviteten er mere end synlig Produktivitet Professionel rengøring udføres af men -nesker, der har høje krav til produktivi- tet. Der er et konstant omkostnings-pres, som

Læs mere

KLINISKE UNDERSØGELSER VED INDLÆGGELSE

KLINISKE UNDERSØGELSER VED INDLÆGGELSE CASE 3 Side 1 af 8 En 49-årig brandmand indlægges for første gang på hospitalet, pga. tiltagende svaghed, vægttab og udspilen af maven gennem 6 måneder. SYGEHISTORIE Patienten har været aktiv på sit job

Læs mere

Årsplan 2016 Børneinstitutionen Parkbo

Årsplan 2016 Børneinstitutionen Parkbo SOLRØD KOMMUNE BØRNEINSTITUTIONEN PARKBO Årsplan 2016 Børneinstitutionen Parkbo Kerneopgaven i Parkbo: En pædagogisk tilgang der tager vare på Barnets selvfølelse Positive udvikling Sociale kompetence

Læs mere

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar Økonomiudvalget Resume og høringssvar Budget 2014-2017 Resume: Fra ledelsesområdet Visitation Handicap og psykiatri og Ydelsen, kontanthjælp, MED udvalget på sygedagpenge/fleksjob området og centerstaben

Læs mere

AMGROS REGIONERNES LÆGEMIDDELORGANISATION

AMGROS REGIONERNES LÆGEMIDDELORGANISATION AMGROS REGIONERNES LÆGEMIDDELORGANISATION Amgros indkøber lægemidler og høreapparater for det offentlige sundhedsvæsen. Vi følger aktivt med i, hvad der rører sig hos sygehusapoteker og øvrige samarbejdspartnere,

Læs mere

Men det er da et nydeligt objektiv, ik?

Men det er da et nydeligt objektiv, ik? Generelt indtryk Macro Takumar 50mm f/4 blev produceret fra 1964, og blev i 1966 afløst af en redesignet udgave. Afløseren (Super Macro Takumar 50mm f/4) blev i 1971 jo afløst af Super-Multi-Coated Macro

Læs mere

Tips og ideer til Web-Labka april 2007

Tips og ideer til Web-Labka april 2007 Tips og ideer til Web-Labka april 2007 Efter at I har brugt Web-Labka siden oktober 2006, har vi et par tips og ideer til Navn og CPR-nummer side 2-3 Rekvirering side 4-6 herunder: analysesøgning via system

Læs mere

Telemedicinsk behandling af KOL-patienter Potentialer og barrierer KMD Analyse Briefing Oktober 2013

Telemedicinsk behandling af KOL-patienter Potentialer og barrierer KMD Analyse Briefing Oktober 2013 Telemedicinsk behandling af KOL-patienter Potentialer og barrierer KMD Analyse Briefing Oktober 2013 BRED ENIGHED BLANDT SUNDHEDSPERSONALET: TELEMEDICIN BIDRAGER POSITIVT TIL BEHANDLING AF KOL KOL PATIENTER

Læs mere

Kvalikombo... eller det nytter stadig

Kvalikombo... eller det nytter stadig Kvalikombo... eller det nytter stadig "Det Kan Nytte" i en ny og opdateret form - udviklingen finder sted på botilbud i seks nordsjællandske kommuner. Kommunerne Allerød, Fredensborg, Gribskov, Helsingør,

Læs mere

Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning. TDC Erhverv One

Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning. TDC Erhverv One Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning Omstilling Kontakt os på 80 80 24 00 Services Internet : Én samlet løsning med alt det, I har brug for Med får I internet, omstilling, ip- og

Læs mere

Demenssikring. frihed og livskvalitet i hverdagen

Demenssikring. frihed og livskvalitet i hverdagen Demenssikring frihed og livskvalitet i hverdagen Et værdigt liv for demente Demens er en fællesbetegnelse for en række sygdomme, der angriber hjernefunktionen. Demenssygdomme udvikler sig gradvist. Hukommelsen

Læs mere

SEDEO SÆDER OG POSITIONERING. Vi sætter NYE STANDARDER

SEDEO SÆDER OG POSITIONERING. Vi sætter NYE STANDARDER 1 SEDEO SÆDER OG POSITIONERING Vi sætter NYE STANDARDER 2 3 Sedeo... Vi tror på, at det at sidde ergonomisk er grundlæggende for en optimal mobilitetsløsning. At sidde godt er af natur meget personligt.

Læs mere

BAGERI & SANDWICH BAR

BAGERI & SANDWICH BAR Udgangspunktet er at skabe de 2 individuelt fungere butikskoncepter, der ved at eksistere i sammen rum kan skabe nogle overlap imellem Bageriet og en både materielt, stedsspecifikt og konceptuelt, for

Læs mere