Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur"

Transkript

1 Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Vandhuset, Mødelokale 2 på 1. sal Fraværende: Keld Emil Damsgaard deltog ikke i mødet. Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Nedlæggelse af lydavisen 2 2 Grafisk Værksted forretningsplan og samarbejdsaftale 6 3 Ansøgning fra Hirtshals Bordtennisklub B75 om støtte til elitearbejde i Vendsyssel Festival Hjørring Musikforening ansøger om tilskud til koncerter i Anlægsregnskab - adgangsforhold i Højenehallen 18 7 Anlægsregnskab - efterisolering af tag på Hirtshals Museum 20 8 Anlægsregnskab - etablering af Kulturhus i Sæsing 22 9 Orientering fra formanden Orientering fra medlemmerne Orientering fra forvaltningen 25

2 Side Ø Nedlæggelse af lydavisen Resumé Hjørring Byråd har som led i vedtagelse af budget 2013 besluttet at nedlægge lydavisen pr. 1. januar Hjørring Bibliotekernes budget er i den forbindelse reduceret med 0,080 mio. kr. årligt. Det er efterfølgende konstateret, at besparelsesforslaget ikke er blevet sendt i høring ved Handicaprådet. Nedlæggelse af lydavisen har nu været i høring i Handicaprådet, og der ønskes taget stilling til lydavisens fremtid. Sagsfremstilling Hjørring Byråd har som led i vedtagelse af budget 2013 besluttet at nedlægge lydavisen pr. 1. januar Hjørring Bibliotekernes budget er i den forbindelse reduceret med 0,080 mio. kr. årligt. Det er efterfølgende konstateret, at besparelsesforslaget ikke er blevet sendt i høring ved Handicaprådet. Nedlæggelse af lydavisen har nu været i høring i Handicaprådet, og der ønskes taget stilling til lydavisens fremtid. Nedlæggelse af lydavisen har været sendt i høring i Handicaprådet, som har behandlet punktet på mødet den 15. januar Af høringssvaret fremgår det, at s hjemmeside ikke er tilgængelig for den gruppe, der bruger talesyntese. Via Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside er det muligt at hente et gratis program, der kan oplæse teksten på kommunens hjemmeside. Aktiveringen af programmet er dog ikke helt tilpasset blinde og svagtseende. Vi har undersøgt, hvor langt kommunen er i forhold til at gøre hjemmesiden tilgængelig for blinde og svagtseende. Det første møde med Tilgængelighedsudvalget med henblik på at optimere hjemmesiden for blinde og svagtseende har været afholdt den 21. januar Samtidig har vi konstateret, at de kommunale informationer (Kommunen informerer), kommunen annoncerer med i avisen, ikke kan findes på kommunens hjemmeside i oversigtsform. Status er, at Hjørring Byråd i forbindelse med vedtagelsen af budget 2013 har besluttet at nedlægge lydavisen pr. 1. januar 2013, og dermed har reduceret Hjørring Bibliotekernes budget med 0,060 mio. kr. i 2013 samt 0,080 mio. kr. årligt i efterfølgende år. Efter aftale er udgivelsen af lydavisen fortsat, indtil høringssvaret fra Handicaprådet er behandlet politisk.

3 Side 3. Lydavisen er et tilbud til blinde og svagtseende i. Hjørring Bibliotekerne redigerer og indlæser en ugentlig lydavis med lokale nyheder, som klippes ud af Nordjyske stiftstidende og lokale ugeaviser. Lydavisen kopieres derefter over på en CD, og sendes til de pågældendes hjemadresse. I øjeblikket er der ca. 100 personer, der modtager lydavisen. Landets biblioteker har lov til at udgive lydaviser efter aftale mellem KL og Danske Dagblades Forening, Foreningen af danske lokale Ugeaviser og Dansk Journalistforbund om vederlag for fremstilling og distribution af lydaviser. Bibliotekets lydavis blev oprettet i en tid (1987), hvor mediebilledet og nyhedsformidlingen var meget anderledes end i dag. DR havde monopol på TVog radioudsendelser, og de trykte dagblade havde den væsentligste rolle, når det gjaldt formidlingen af lokale nyheder. I dag er situationen meget anderledes: der findes lokale og regionale radio- og TV-kanaler, som formidler lokale nyheder, og på de trykte dagblade har man oplevet stor tilbagegang i oplagstal. Avisernes ændrede rolle skyldes blandt andet den store indflydelse, som internettet har haft på vores medievaner, ikke mindst på nyhedsområdet, hvor vi er blevet vant til at kunne følge nyhedsstrømmen døgnet rundt. Lydavisen er uden tvivl et tilbud, som vores brugere har været meget glade for. Vi må dog samtidig anerkende, at udviklingen på medieområdet og den digitale udvikling efterhånden har overhalet den. Der er i dag mange forskellige muligheder for at få læst nyheder op - både i radio, tv, på computer og andre digitale medier. En postomdelt CD med ugegamle nyheder er set fra et informationsformidlings-fagligt synspunkt ikke et tidssvarende tilbud til blinde og svagtseende borgere i. Oversigt over alternative nyhedskilder for blinde, ordblinde og svagtseende er vedlagt som bilag. Der er udarbejdet følgende 3 scenarier, som der ønskes taget stilling til: Scenarie 1: Byrådsbeslutningen om nedlæggelse af lydavisen fastholdes og besparelsen effektueres hurtigst muligt. Scenarie 2: I erkendelse af at s hjemmeside endnu ikke er tilgængelig for blinde og svagtseende fortsættes udgivelsen af lydavisen i begrænset form pr. 1. marts Lydavisen vil fremover alene indeholde kommunale informationer samt eventuelt dødsannoncer.

4 Uanset indholdet af lydavisen, vil driftsudgifterne være de samme. Der skal stadig betales for rettigheden til at udgive lydavisen, avisabonnement, CD er, udgifter til forsendelse m.m. Lønudgiften vil kunne reduceres til ca. en tredjedel, hvilket betyder, at den samlede årlige udgift kan reduceres til ca. 0,048 mio. kr. Da den nuværende lydavis fortsætter uændret i januar og februar vil det i 2013 betyde en årlig udgift på ca. 0,053 mio. kr., hvilket betyder en merudgift i 2013 på 0,033 mio. kr. Side 4. Lydavisen udgives i begrænset form i perioden 1. marts 2013 til 31. december Der arbejdes i 2013 med at gøre s hjemmeside tilgængelig for blinde og svagtseende. Beslutning om en eventuel fortsættelse af lydavisen i begrænset form efter 2013 skal foretages af udvalget. Scenarie 3: Udgivelsen af lydavisen fortsætter uændret. Udgiften hertil udgør årligt 0,080 mio. kr. Hjørring Bibliotekerne får dermed merudgift på 0,060 mio. kr. i 2013 samt 0,080 mio. kr. i efterfølgende år. Lovgrundlag Vedtaget budget for. Økonomi Valg af scenarie 2 vedrørende fortsættelse af lydavisen i begrænset form i perioden 1. marts 2013 til 31. december 2013 betyder en merudgift på 0,033 mio. kr. i budget 2013, som udvalget indenfor egen ramme skal finde en tilsvarende reduktion for. Valg af scenarie 2 vedrørende fortsættelse af lydavisen i begrænset form efter 31. december 2013 betyder en merudgift på 0,048 mio. kr. i hvert af overslagsårene, som udvalget indenfor egen ramme skal finde en tilsvarende reduktion for. Valg af scenarie 3 vedrørende uændret fortsættelse af lydavisen betyder en merudgift på 0,060 mio. kr. i budget 2013 samt 0,080 mio. kr. i hvert af overslagsårene, som udvalget indenfor egen ramme skal finde en tilsvarende reduktion for.

5 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Side 5. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Høringssvar fra Hjørring Handicapråd 2. Høringssvar fra Ældrerådet 3. Oversigt over alternative nyhedskilder for blinde, ordblinde og svagtseende Direktøren for Fritids- og Kulturområdet indstiller at der tages stilling til de 3 udarbejdede scenarier vedrørende lydavisens fremtid at udvalget, såfremt man vælger scenarie 2, anviser finansiering indenfor udvalgets ramme til dækning af merudgift på 0,033 mio. kr. i budget at udvalget, såfremt man vælger at forsætte scenarie 2 efter 31. december 2013, anviser finansiering indenfor udvalgets ramme til dækning af merudgift på 0,048 mio. kr. i hvert af overslagsårene. at udvalget, såfremt der vælges scenarie 3, anviser finansiering indenfor udvalgets ramme til dækning af merudgift på 0,060 mio. kr. i budget 2013 samt 0,080 mio. kr. i hvert af overslagsårene. Beslutning Fritids- og Kulturudvalget indstiller til Byrådet at lydavisen fortsætter uændret i 2013 at der findes finansiering til dette via overførte driftsmidler fra 2012 (konkretiseres i fbm. overførselssagen) at sagen i løbet af 2013 belyses med uddybende beskrivelse af alternative muligheder mhp. stillingtagen til lydavisens fremtid fra 1/ og frem i fbm. budget 2014 Keld Emil Damsgaard deltog ikke i mødet.

6 Side P Grafisk Værksted forretningsplan og samarbejdsaftale Resumé Grafisk Værksted har udarbejdet en forretningsplan for driften og udviklingen af værkstedet i perioden Planen er fremsendt til Fritids- og kulturudvalgets behandling. Sagsfremstilling Fritids- og Kulturudvalget besluttede på udvalgets møde i maj 2012, at anmode Grafisk Værksted om at udarbejde en forretningsplan for den kommende femårsperiode. Byrådet besluttede ved behandling af budget 2013 og overslagsårene , at afsætte et årligt tilskud på kr. til Grafisk Værksted. Den fremsendte forretningsplan beskriver værkstedets aktuelle styrker og peger samtidig på en række temaer for udviklingen af værkstedet. Det er gennemgående i planen, at værkstedets kerneydelse er den litografiske produktion. Kunstnerisk kvalitet, grafisk produktion på højt niveau og en kommerciel sund forretning er vigtige elementer i visionerne for Grafisk Værksted. Forretningsplanen peger især på, at Grafisk Værksted skal arbejde med udviklingen af salg og markedsføring af værkstedets produkter. Værkstedets synlighed skal forbedres ved at Grafisk Værksted bl.a. tilbyder undervisningsforløb til uddannelsesinstitutioner på flere forskellige niveauer samt ferieaktiviteter for børnefamilier. Grafisk Værksted vil styrke salgsaktiviteterne i forhold til en række målgrupper for at blive kommercielt selvbærende fra Der skal udarbejdes en samarbejdsaftale mellem Grafisk Værksted og Hjørring Kommune. Samarbejdsaftalen er det juridiske udgangspunkt samt forudsætningerne for det kommunale tilskud til Grafisk Værksted. Hovedelementerne i samarbejdsaftalen skal være en række tiltag omkring synliggørelse og aktiviteter for borgerne, der især tager udgangspunkt i Grafisk Værksteds funktion som et arbejdende værksted. Der er opstillet følgende hovedpunkter for en kommende samarbejdsaftale: A) Grafisk Værksted skal tilbyde arrangementer målrettet til børn og unge, der skaber en forståelse af grafisk produktion og fremstilling af litografier. B) Der skal være offentlig adgang til værkstedet.

7 C) Grafisk Værksted iværksætter aktiviteter, der særligt retter sig imod turister. D) Der skal afholdes offentlige arrangementer med fri adgang for borgerne, hvor de kan opleve kunstnere og trykkere i funktion. E) Grafisk Værksted skal deltage i de store fællesarrangementer, der iværksættes eller støttes af. Det gælder f.eks. arrangementer som Hjørring Live, Kulturnatten m.fl. Der etableres særlige aftaler omkring ovenstående punkter og som udgangspunkt leveres de nævnte serviceydelser af Grafisk Værksted, som en del af samarbejdsaftalen. Side 7. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Forretningsplanen og samarbejdsaftalen har ingen økonomiske konsekvenser for. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Forretningsplan for Det Grafiske Værksted 2013 til Direktøren for Fritids- og Kulturområdet indstiller at udvalget tager stilling til den forelagte forretningsplan og til indgåelse af en samarbejdsaftale med de opstillede hovedpunkter. Beslutning Fritids- og kulturudvalget tog forretningsplanen til efterretning og besluttede at administrationen indgår samarbejdsaftale med Grafisk Værksted med

8 indarbejdelse af de opstillede hovedpunkter, samt en aftale om en årlig statusafrapportering til. Side 8. Carsten Winther sidder i bestyrelsen for Grafisk Værksted udvalget erklærede med baggrund i dette Carsten Winther for inhabil og han deltog dermed ikke i punktets behandling. Keld Emil Damsgaard deltog ikke i mødet.

9 Side Ø Ansøgning fra Hirtshals Bordtennisklub B75 om støtte til elitearbejde i Resumé Ansøgning fra Hirtshals Bordtennisklub B75 om støtte til elitearbejde i Sagsfremstilling Hirtshals Bordtennisklub B75 ansøger om tilskud på 0,10 mio. kr. til elitesatsning. Af ansøgningen fremgår blandt andet, at foreningens langsigtede mål og delmål i lighed med tidligere år er: De langsigtede mål for elitesatsningen. Børn I skal tilbydes et træningsmiljø, der understøtter et internationalt niveau. At får et bordtennishold, der etablerer sig i elitedivisionen og kæmper med om kvalificeringen til Champions League. At man har fysiske, organisatoriske og træningsmæssige rammer, der understøtter elitesatsende fuldtidsspillere. Delmål for elitesatsningen. Klubberne i Hirtshals, Hjørring og Sindal udbygger deres samarbejde og kommer op på mindst 300 ungdomsmedlemmer. At B75 er officielt udviklingscenter for hele Vendsyssel. 2 fuldtids kinesiske trænere og 1 deltidslønnet leder. bliver det Europæiske centrum for internationale bordtennislejre. Ambitiøse ungdomsspillere fra Aalborg og Vendsyssel spiller på hold og træner i. Der er træning lokalt for SFO børn over hele kommunen. Hjørring Gymnasium tilbyder Team Danmark klasse for bordtennisspillere. Der er endnu ikke påbegyndt dialog med Hjørring Gymnasium, men foreningen nævner at et medlem er flyttet fra Ålborg til Hjørring for "at kunne sikre sig det bedste træningsmiljø", samtidig tager

10 medlemmet det sidste Team Danmark støttede år (4. år) på Hjørring Gymnasium. Endnu et medlem har indsendt ansøgning til Team Danmark med henblik på en 4-årig Team Danmark støttet gymnasial uddannelse på Hjørring Gymnasium. Side 10. I et forsøg på, at betale noget tilbage, og gengælde s Elitestøtte fremgår af ansøgningen, at B75 bl.a. har gennemført følgende frivilligt arbejde uden beregning: Bordtennis-spil-træning-leg i SFO erne på Hirtshals, Tornby, Horne, Bjergby og Bindslev Skole. Én dag hver uge på hver skole (= 5 dage om ugen). Omkring børn spiller bordtennis i dette regi. B75 samarbejder i 2012 med Hirtshals Skole, hvor nogle unge med særlige behov for individuelle forløb i skolen, hver formiddag deltager i B75 s formiddagstræning. Dette i et forsøg på at se, hvordan bordtennissporten vil påvirke dem, og deres koncentrationsevne i deres skolelektioner om eftermiddagen. Deltagerne i dette projekt blev i øvrigt Jyske Mestre i double i begynderrækken Junior D! B75 tog i foråret 2012 initiativ til opstart af et venskabs-samarbejde imellem millionbyen Changchun i Nordkina og. Yu Han Chen mødes hjemme i Changchun med repræsentanter fra lokalregeringen og bringer en personlig invitation fra Changchun s borgmester til Hjørring s borgmester Arne Boelt angående et besøg i Changchun. Det er hensigten, at samarbejdet starter på et politisk og kulturelt plan, med efterfølgende mulighed for at der vil kunne opstå erhvervsmæssige relationer imellem virksomheder fra de to byer/regioner. Kina er uden sammenligning dominerende i bordtennissporten. Den kinesiske stat ønsker dog at hjælpe resten af verden med at udvikle deres bordtennisspillere, således at kineserne kan få bedre konkurrence og modstand. Ping Pong er Kina s nationalsport, mere konkurrence vil stimulere interessen for sporten, både i og uden for Kina. I november 2012 finder første møde mellem B75 og Copenhagen Business Confucius Institute (CBCI) sted. Målet er, at gøre Hirtshals til ét af CBCI s hotspots i forbindelse med deres arbejde med udbredelsen af det kinesiske sprog. Det er planen, at B75 i første step via sine kinesiske trænere skal undervise interesserede i det kinesiske sprog. CBCI stiller undervisningsmateriale til rådighed. Der er den 31. januar 2013 indgået samarbejdsaftale mellem B75 og CBCI, se vedlagte aftale. B75 har i samarbejde med Dansk Idrætsforbund og Dansk Bordtennis Union(DBTU) arbejdet med projektet Idrætsmiljø for unge og foreningen

11 er blevet certificeret idrætsforening med et godt idrætsmiljø for unge, se vedlagte certifikat. I forbindelse med certificeringen af B75, udtaler udviklingskonsulent Sarah Thomsen fra DBTU følgende om B75 s projekt...det er en velfungerende klub med et godt udgangspunkt. Jeg er dog også glad for, at de på trods heraf alligevel har formået at tænkte nyt og udviklende og blandt andet vil formalisere nogle af de ting de skriver i handlingsplanen om trænere og frivillighed. De er hele tiden meget opmærksomme på at udvikle klubben særligt på ungdomssiden, og det nye her er deres inddragelse af de unge. Både i beslutningsprocesser og i forhold til sociale arrangementer, men ikke mindst i forsøget på at forbedre deres "trænerfødekæde", så de hele tiden får fostret nye hjælpetrænere og trænere. Side 11. Budget for elitesatsningen i B75 for 2013 Udgifter Indtægter Løn Yu Han Chen Rejse Yu Han Chen Kost logi Yu Han Chen Løn He Ping Rejse He Ping Kost logi He Ping Løn Chen Xingyu Rejse Chen Xingyu Kost logi Chen Xingyu Bolde til Kina træning kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Betaling fra andre klubber Egenbetaling fra deltagende spillere Andel af overskud fra sommer-/juletræningslejre Sponsorindtægter Tilskud fra fonde kr kr kr kr kr.

12 Elitestøtte kr. Side 12. Balance kr kr. B75 søgte i 2011 om 0,10 mio. kr. i støtte til elitesatsningen og Fritids- og Kulturudvalget bevilgede 0,075 mio. kr. for I 2012 søgte B75 ligeledes om 0,10 mio. kr. og gik bevilget kr. for Lovgrundlag Eliteidrætslovens 7. Økonomi Udgiften kan evt. finansieres af Kultursatspuljen, der udviser en saldo på 0,640 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ansøgning fra Hirtshals Bordtennisklub B75 om støtte til elitearbejde i Samarbejdsaftale mellem B75 og Copenhagen Business Confucius Institute. 3. Certificering - Idrætsforening med godt idrætsmiljø for unge. Direktøren for Fritids- og Kulturområdet indstiller at ansøgningen drøftes med henblik på stillingtagen til tilskud i Beslutning Fritids- og kulturudvalget bevilger kr med finansiering fra Kultursatspuljen. Keld Emil Damsgaard deltog ikke i mødet.

13 Side Ø Vendsyssel Festival 2013 Resumé Vendsyssel Festival har fremsendt en ansøgning til behandling i Fritids- og Kulturudvalget. Festivalen ansøger om et tilskud på kr. til afholdelse af arrangementet i Sagsfremstilling Vendsyssel Festival ansøger om støtte til gennemførelsen af koncerterne sommeren Der afholdes koncerter i Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring og Jammerbugt kommune. Alle kommunerne bidrager med tilskud til koncerterne. Aktiviteter I 2013 er det festivalens 43. sæson. Vendsyssel Festivalen omfatter omkring 60 koncerter i dagene fra d. 10. juli -16. august Af de 60 koncerter afholder festivalens styrelse 8-10 koncerter. Festivalens åbningskoncert afholdes i 2013 i Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring. De optrædende er barokensemblet Akademie für Alte Musik Berlin og sopran Johannette Zomer som solist. Markedsføring Det oplyses, at der anvendes omkring kr. til markedsføring af hele festivalen i form af brochurer ( stk.), der bl.a. fordeles fra fra turistkontorer og biblioteker. Styrelsen varetager og betaler plakater, annoncer og billetter til alle omkring 60 koncerter i forbindelse med festivalen. Effekten af Vendsyssel Festival Festivalens styrelse skriver, at Vendsyssel Festival gennem mange år har været et af sommerens kulturelle fyrtårne i Nordjylland til glæde for de mange fastboende og de mange turister, der gæster landsdelen. Mange turister planlægger ferien efter, hvornår der er koncerter i forbindelse med festivalen, som de ønsker at overvære. Festivalen er af Visit Nordjylland blevet fremhævet som et arrangement, det er meget værd at slutte op om og støtte.

14 Side 14. Fritids- og Kulturudvalget bevilligede kr. til Vendsyssel Festivalen I henhold til "Principper for tilskud til musikarrangementer i " modtager Vendsyssel Festival tilskud efter kategori A, der omfatter tilskud til festivaler, klassiske musikforeninger samt arrangementstilskud til kulturhuse. Tilskuddet fastsættes af Fritids- og Kulturudvalget. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Udgiften kan evt. finansieres af Kultursatspuljen, der udviser en saldo på 0,640 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen mærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ansøgning fra Vendsyssel Festivalen vedr Regnskab for Vendsyssel Festival Direktøren for Fritids- og Kulturområdet indstiller at udvalget tager stilling til den fremsendte ansøgning. Beslutning Fritids- og kulturudvalget bevilliger kr med finansiering fra Kultursatspuljen. Keld Emil Damsgaard deltog ikke i mødet.

15 Side Ø Hjørring Musikforening ansøger om tilskud til koncerter i 2013 Resumé Hjørring Musikforening har fremsendt en ansøgning til behandling i Fritids- og Kulturudvalget. Musikforeningen ansøger om et tilskud på kr. til afholdelse af 7 koncerter incl. et jubilæumsarrangement i Sagsfremstilling Hjørring Musikforening, der i 2013 har bestået i 70 år, ansøger om kr. til den ordinær drift samt et beløb på ca kr. svarende til den forventede lejeudgift af Vendelbohus 27. oktober Foreningens ordinære drift består som regel af 6 koncerter koncerter årligt, der afholdes i salen på Metropol. Foreningen ønsker at markere jubilæet med en koncert på Vendelbohus d. 27. oktober 2013 med Den Danske Strygekvartet og Marianna Shirinyan. Hjørring Musikforening markedsfører primært kommende koncerter ved fremsendelse af mails til foreningens medlemmer. Det har reduceret markedsføringsomkostningerne betydeligt. Foreningen ønsker, at markedsføre foreningen for en større kreds i forbindelse med jubilæumskoncerten. Der er afsat kr. til markedsføring af jubilæumskoncerten. Foreningen har 293 medlemmer. Medlemstallet ligger stabilt og er blandt landets største indenfor den klassiske kammermusikgenre budget budget regnskab regnskab Antal koncerter Kommunalt tilskud kr kr kr Betaling, sæson 400 kr. 400 kr. 450 kr. 450 kr. par Betaling, sæson - enlig 275 kr. 275 kr. 275 kr. 275 kr.

16 I ansøgningen skriver Hjørring Musikforening, at foreningen fortsat er et meget kendt og anerkendt sted at komme og spille. Derfor er foreningen attraktiv blandt de virkeligt gode kunstnere. Det er medvirkende til at fastholde Hjørring Musikforenings høje kvalitetsniveau. Hjørring Musikforening skriver, at foreningen ønsker, at fastholde denne position og dermed gode musikalske oplevelser i denne musikgenre for ikke alene de herboende, men også for de mange, der kommer fra oplandet og de andre omkringliggende byer. Side 16. Der foreligger ikke et regnskab vedr. driften i 2012 på nuværende tidspunkt. Foreningen havde ved udgangen af 2011 en formue på kr. I henhold til "Principper for tilskud til musikarrangementer i " modtager Hjørring Musikforening tilskud efter kategori A, der omfatter tilskud til festivaler, klassiske musikforeninger samt arrangementstilskud til kulturhuse. Tilskuddet fastsættes af Fritids- og Kulturudvalget. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Udgiften kan evt. finansieres af Kultursatspuljen, der udviser en saldo på 0,640 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ansøgning fra Hjørring Musikforening 2. Hjørring Musikforening Budget Hjørring Musikforening Regnskab 2011.

17 Direktøren for Fritids- og Kulturområdet indstiller at udvalget tager stilling til den fremsendte ansøgning. Side 17. Beslutning Fritids- og kulturudvalget bevilgede kr med finansiering fra Kultursatspuljen, hvoraf de kr. er dedikeret til jubilæumskoncerten. Keld Emil Damsgaard deltog ikke i mødet.

18 Side Ø Anlægsregnskab - adgangsforhold i Højenehallen Resumé Der foreligger anlægsregnskab for anlægsprojekt vedr. adgangsforhold i Højenehallen. Sagsfremstilling Der foreligger anlægsregnskab for anlægsprojektet vedr. adgangsforhold i Højenehallen. Hjørring Byråd besluttede på møde den 28. marts 2012 at frigive 0,035 mio. kr. i rådighedsbeløb af det afsatte beløb på investeringsoversigten for 2012 til vedligeholdelse af kommunale haller, stadion og idrætsanlæg. Anlægsprojektet blev igangsat og afsluttet i Der foreligger nu anlægsregnskab for anlægsprojekt vedr. adgangsforhold i Højenehallen. Budget ,035 mio. kr. Regnskab Mindreforbrug 0,032 mio. kr. 0,003 mio. kr. Regnskabet udviser et mindreforbrug på 0,003 mio. kr. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr af 21. december 2012 om kommunernes Budget- og Regnskabsvæsen. Økonomi

19 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Side 19. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Anlægsregnskab Direktionen indstiller at anlægsregnskabet fremsendes til Økonomiudvalg og Byråd med anbefaling af, at anlægsregnskabet tages til efterretning. Historik Direktionen, sager til politisk beh., 29. januar 2013: Behandlet. Beslutning Fritids- og kulturudvalget anbefaler at indstillingen følges. Keld Emil Damsgaard deltog ikke i mødet.

20 Side Ø Anlægsregnskab - efterisolering af tag på Hirtshals Museum Resumé Der foreligger anlægsregnskab for anlægsprojekt vedr. efterisolering af tag på Hirtshals Museum. Sagsfremstilling Der foreligger anlægsregnskab for anlægsprojekt vedr. efterisolering af tag på Hirtshals Museum. Hjørring Byråd besluttede på møde den 29. februar 2012 at frigive 0,235 mio. kr. i rådighedsbeløb af det afsatte beløb på investeringsoversigten for 2012 til vedligeholdelse af fritids- og kulturbygninger samt at frigive 0,100 mio. kr. af kassebeholdningen, som senere finansieres som del af 2012 s samlede låneoptag til energilån. Anlægsprojektet blev igangsat og afsluttet i Der foreligger nu anlægsregnskab for anlægsprojekt vedr. efterisolering af tag på Hirtshals Museum. Budget ,335 mio. kr. Regnskab Mindreforbrug 0,295 mio. kr. 0,040 mio. kr. Regnskabet udviser et mindreforbrug på 0,040 mio. kr. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr af 21. december 2012 om kommunernes Budget- og Regnskabsvæsen. Økonomi

21 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Side 21. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Anlægsregnskab Direktionen indstiller at anlægsregnskabet fremsendes til Økonomiudvalg og Byråd med anbefaling af, at anlægsregnskabet tages til efterretning. Historik Direktionen, sager til politisk beh., 29. januar 2013: Behandlet. Beslutning Fritids- og kulturudvalget anbefaler at indstillingen følges. Keld Emil Damsgaard deltog ikke i mødet.

22 Side P Anlægsregnskab - etablering af Kulturhus i Sæsing Resumé Der foreligger anlægsregnskab for anlægstilskud til etablering af Kulturhus i Sæsing. Sagsfremstilling Der foreligger anlægsregnskab for anlægstilskud til etablering af Kulturhus i Sæsing Hjørring Byråd besluttede på møde den 25. maj 2011 at frigive 0,150 mio. kr. i rådighedsbeløb af det afsatte beløb på investeringsoversigten for 2011 til etablering af Kulturhus i Sæsing. Ligeledes besluttede Hjørring Byråd på møde den 31. oktober 2012 at frigive 0,275 mio. kr. i rådighedsbeløb af det afsatte beløb på investeringsoversigten for 2012 til etablering af Kulturhus i Sæsing. Projektet omkring etablering af Kulturhus i Sæsing blev igangsat i Der foreligger nu anlægsregnskab for anlægstilskud vedr. etablering af Kulturhus i Sæsing: Budget ,150 mio. kr ,275 mio. kr. Regnskab Mindreforbrug 0,374 mio. kr. 0,051 mio. kr. Regnskabet udviser et mindreforbrug på 0,051 mio. kr., som skyldes, at der ikke var taget højde for, at der kan afløftes moms af anlægstilskuddet jfr. positivlisten for kommuner. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr af 21. december 2012 om kommunernes Budget- og Regnskabsvæsen.

23 Økonomi Side 23. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Anlægsregnskab Direktionen indstiller at anlægsregnskabet fremsendes til Økonomiudvalg og Byråd med anbefaling af, at anlægsregnskabet tages til efterretning. Historik Direktionen, sager til politisk beh., 29. januar 2013: Behandlet. Beslutning Fritids- og kulturudvalget anbefaler at indstillingen følges. Keld Emil Damsgaard deltog ikke i mødet.

24 Side A Orientering fra formanden Sagsfremstilling Frederikshavn har foreslået at kulturalliancemødet afholdes 5. marts Udvalget er indstillet på dette og vil foreslå VHM at dialogmødet fremrykkes til kl Udvalgsmødet fremrykkes til kl Keld Emil Damsgaard deltog ikke i mødet A Orientering fra medlemmerne Sagsfremstilling Keld Emil Damsgaard deltog ikke i mødet.

25 A Side Orientering fra forvaltningen Sagsfremstilling Jakob Krüger, FC Hjørring, deltog indledningsvist og redegjorde for FC Hjørrings talentprogram for 2013 og drøftelser om et udvidet samarbejde mellem flere klubber i Vendsyssel. Administrationen har udarbejdet forslag til skrivelse til de selvejende haller vedr. de videre forløb for halanalysen skrivelsen udsendes med de aftalte tilretninger. Kulturstyrelsens svar på de i forlængelse af sidste møde stillede spørgsmål ifht arkæologi udsendt før mødet. Kulturstyrelsen meddeler, at der endnu ikke foreligger en indstilling, men at man er i en sonderingsfase. Udvalget finder, at arkæologien har en værdi for museets virke. Såfremt arkæologien kan tilrettelægges fagligt forsvarligt og bæredygtigt med en adskillelse af økonomien fra den øvrige museumsvirksomhed, vil udvalget opfordre ministeren til, at sikre at VHM fortsat har selvstændig arkæologisk virksomhed. Benthe Hansen orienterede om justering af åbningstider på biblioteket i Hjørring. Keld Emil Damsgaard deltog ikke i mødet.

26 Side 26. Underskrifter Niss Ribergaard Henning Sigsgaard Sven Bertelsen Børge Bech Jørgen Christensen Keld Emil Damsgaard Daniel Rugholm Carsten Winther Jens Vestergaard

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Det store mødelokale i Vrå Fraværende: Følgende sager behandles:

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:20 Mødested: Mødelokale 122,

Læs mere

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Vandhuset, Mødelokale 1 på 1. sal

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 Mødedato: 01-08-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-16.50 Mødested: B246 Knud Wilson og Steen Jørgensen. Cai Møller mødte kl. 15.10 og

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:20 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016. Kr. 1000 2016 p/l 2016 2017 2018 2019 Bevilling

Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016. Kr. 1000 2016 p/l 2016 2017 2018 2019 Bevilling BUSINESS CASE Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016 1. INDLEDNING Dato 19-03-2015 Forslag Fremstillende forvaltning Type 2 - Omlægning af Lydavisen Lydavisens produkter er som udgangspunkt

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Hjørring Gymnasium og Hf-kursus - Skolevangen

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Det store mødelokale i Vrå Fraværende: Carsten Møller, Merethe Larsen, Anne Krøjer

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. oktober 2008 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 09. april 2013 Mødetidspunkt: 17:15 Mødelokale: Medlemmer: Sollentuna II Ømer Kuscu, Arne Bech, Ivan Fogtmann, Nina Thøgersen, Kenneth F. Christensen Bemærkninger: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat af Åben dagsorden

Referat af Åben dagsorden Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:50 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 25. maj 2005 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Flemming Sten Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS Pkt.nr. 3 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS 452337 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S' forslag

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Følgende sager behandles:

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Kulturunderudvalg 30. marts 2006, Kl. 16.30 Møde nr. 4 Mødelokale: Salen, Det lille Kulturhus, Værløse

Kulturunderudvalg 30. marts 2006, Kl. 16.30 Møde nr. 4 Mødelokale: Salen, Det lille Kulturhus, Værløse FURESØ KOMMUNE Kulturunderudvalg 30. marts 2006, Kl. 16.30 Møde nr. 4 Mødelokale: Salen, Det lille Kulturhus, Værløse Medlemmerne mødt. Afbud fra Sidika Yalin (V). Mødet hævet kl. 18.45. REFERAT Indholdsfortegnelse

Læs mere

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige.

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige. Pkt.nr: 10 Sent udviklede 16-24 årige - ny linie påproduktionsskolen. 226183 Indstilling: der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede

Læs mere

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg Referat fra Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-16:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3 Esbjerg Rådhus Jakob Lose (V), Annemette Knudsen Andersen (V), Mussa

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen Deltagere: Per Ulrik Jørgensen, Jeppe Ottosen, Curt Sørensen, Erling Johansen, Litta Lund, Kurt Sorknæs,

Læs mere

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsfremstilling Sag nr. 178 Finansiering af folkeskolereformen blev udsat på mødet i Børneudvalget den 28. oktober. Sagen fremlægges nu med et supplement

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Åben referat Handicaprådet Handicapsekretariatet

Åben referat Handicaprådet Handicapsekretariatet Åben referat Handicaprådet Handicapsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Det store mødelokale i Vrå Fraværende: Michael Hammer og stedfortræder

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. april 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2130 Jour. nr.: 00.01A01 Ref.:

Læs mere

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 4. november 2014. Gl. Rådhus, Byrådssalen. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet:

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 4. november 2014. Gl. Rådhus, Byrådssalen. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet: ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG Mødedato: 4. november 2014 Mødested: Gl. Rådhus, Byrådssalen Mødetidspunkt: 16:00 Mødet hævet: Deltagere: Peder Chr. Kirkegaard, Anna-Lise Vestergaard, Bolette Dahl Pedersen,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S Møde: Bestyrelsesmøde nr. 5-2018 Dato: Elektronisk møde Deltagere: Arne Boelt, Hjørring Kommune Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune Mikael Klitgaard, Brønderslev Kommune Mogens Christen Gade, Jammerbugt

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus

Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Frederikshavns Kommune og Det Musiske Hus under Fonden Arena Nord. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Henning Sigsgaard Henrik Kudahl Anders

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17.45 Mødested: Mødelokale 122 Fraværende: Henrik Kudahl, Claus Mørkbak

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 6. juli 2004 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Page 2 of 9 Indholdsfortegnelse 272. Lokalplan

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn.

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn. Skovhusets bestyrelse 19.03.2015 Skovhusets oplæg til brug for møde med KFIU d. 14.4.15. 1. KFIU`s beslutning Uddrag af KFIU-referat af møde d. 6 nov. 2014: Forvaltningen indstiller: 1. At udvalget godkender

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 05. oktober 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, Mødelokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:30 Fraværende: Johan Kristensen 05. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C), Steffen

Læs mere

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 1: Redegørelse for nyt by- og pendlercykelsystemet I forlængelse af forespørgslen om nyt by- og pendlercykelsystem på Borgerrepræsentationens møde den 10. oktober 2013

Læs mere

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner.

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. Punkt 3. Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. 2014-23316. Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender til Sundheds- og Kulturudvalgets orientering, regnskaber og beretninger

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Arbejdsmarkedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Tilbud om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar 2015 31. december 2015 for de deltagende kommuner i Iværksætterkontaktpunktet:

Tilbud om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar 2015 31. december 2015 for de deltagende kommuner i Iværksætterkontaktpunktet: 12. juni 2014 Tilbud om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar 2015 31. december 2015 for de deltagende kommuner i Iværksætterkontaktpunktet: Albertslund Brøndby Glostrup Herlev Hvidovre Ishøj

Læs mere

REFERAT FOR ØKONOMIUDVALGETS EKSTRAORDINÆRE MØDE DEN 21. AUGUST 2006 KL. 13.00 PÅ AARS RÅDHUS

REFERAT FOR ØKONOMIUDVALGETS EKSTRAORDINÆRE MØDE DEN 21. AUGUST 2006 KL. 13.00 PÅ AARS RÅDHUS REFERAT FOR ØKONOMIUDVALGETS EKSTRAORDINÆRE MØDE DEN 21. AUGUST 2006 KL. 13.00 PÅ AARS RÅDHUS Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 89.Ombygning af Vestre Boulevard i Aars til Jobcenter

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 Mødedato: 26-11-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.15 Mødested: Udvalgslokalet, Fasanvej Fraværende: Ingen # 273531/27-11-2002 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:15 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Viggo Bilde og Peter

Læs mere

Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter

Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter Roskilde Weekendradio Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter Målet med projektet har været at give musikudøvere mulighed for at få indblik i og viden om, hvordan radiomediet kan transmitterer

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Væksthus Nordjylland, økonomi og strategi for rolle og opgaver SAG NR.: 000182018 mie

Væksthus Nordjylland, økonomi og strategi for rolle og opgaver SAG NR.: 000182018 mie Væksthus Nordjylland, økonomi og strategi for rolle og opgaver SAG NR.: 000182018 mie Resume Ved årsskiftet 2007/08 godkendte de nordjyske kommuner en række økonomiske garantier for Væksthus Nordjyllands

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ordinært møde Dato 3. september 2014 Tid 16:00 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne Kvist (A) Ole Rørbæk Jensen

Læs mere

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 4. december 2013. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00.

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 4. december 2013. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00. Mødedo: 4. december 2013 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 121 Starttidspunkt for møde: 15:00 Fraværende: 4. december 2013 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Forslag til revideret

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 24-9-2007 kl. 13.00 i Thy Uddannelsescenter Medlemmer: Birger Hansen (formand) Preben Dahlgaard (deltog under pkt. 1-4 og 7) Torben Iversen

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ordinært møde D2 Torsdag 11.10.2012 kl. 7:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Hørsholm Almene Boligselskab - Orientering om boligorganisationen

Læs mere

Bilag 1 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum. Skærme på offentlige områder

Bilag 1 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum. Skærme på offentlige områder Bilag 1 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum Skærme på offentlige områder I det følgende værditestes tjenesten Skærme på offentlige områder. I Indledningen gøres der kort rede for den testede

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Vejen Kommunes Biblioteker

Vejen Kommunes Biblioteker Vejen Kommunes Biblioteker Drifts- og Afdelingschef Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune Aftalestyring er en central

Læs mere

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik *

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * Møde i tirsdag den 17. august 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * 3. s konference

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 21.03.2012 Tidspunkt: Kl. 10.00 17.00 Sted: Lokale 6 i stueetagen i Kunststyrelsen

REFERAT. Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 21.03.2012 Tidspunkt: Kl. 10.00 17.00 Sted: Lokale 6 i stueetagen i Kunststyrelsen 10. april 2012 Jour.nr.: Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 21.03.2012 Tidspunkt: Kl. 10.00 17.00 Sted: Lokale 6 i stueetagen i Kunststyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat møde 1-2014

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat møde 1-2014 REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 01-2014 Dato: Mandag den 27. januar 2014 kl. 15.00 20.45 Sted: Deltagere: Sailing Aarhus, Aarhus Stadion Hans Natorp, Jesper Baungaard, Jesper Andersen, Christina Nielsen

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 05.03.2013 i Borgmesterens Mødelokale Afbud Charlotte Bøgelund Thomsen (F) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Pavillon Darumvej... 4 3 Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation

Læs mere

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden.

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. BESTYRELSENS BERETNING 2009 Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. Lad mig sige det med det samme: I år vil vi ikke trætte forsamlingen med redegørelser

Læs mere

REFERAT Direktionsmøde

REFERAT Direktionsmøde REFERAT Direktionsmøde Mødetidspunkt: Mandag den 16. marts 2009 kl. 8.30 13.00 Dato: 30. marts 2009 Ref.: Michael Christiansen Afdeling/Uddannelse: Selma Lagerløfs Vej 2, Aalborg, lok. 2.38 Referent: Michael

Læs mere

DAGSORDEN. for BRUGERBESTYRELSEN FOR BAGSVÆRD STADION OG BAGSVÆRD SVØMMEHAL. Møde nr. 1

DAGSORDEN. for BRUGERBESTYRELSEN FOR BAGSVÆRD STADION OG BAGSVÆRD SVØMMEHAL. Møde nr. 1 GLADSAXE KOMMUNE Bagsværd Stadion og Bagsværd Svømmehal 25.01.2005 DAGSORDEN for BRUGERBESTYRELSEN FOR BAGSVÆRD STADION OG BAGSVÆRD SVØMMEHAL Møde nr. 1 Onsdag den 02.02.2005, på Bagsværd Stadion i mødelokalet

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 27-april-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. maj 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 12. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur- og fritidsudvalget den

Læs mere

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice.

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume Magistratsafdelingen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

Denne sagsfremstilling indeholder forslaget til ny skolestruktur og de økonomiske konsekvenser heraf.

Denne sagsfremstilling indeholder forslaget til ny skolestruktur og de økonomiske konsekvenser heraf. Side 3. 00.00.00-P20-258-09 1. Forslag til ny struktur påområdet Resumé Børne- og Undervisningsudvalget påbegyndte den 30. november2009 arbejdet med en helhedsplanfor -og dagtilbudsområdet herunderudarbejdelse

Læs mere

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 12. marts 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 214, Mødelokale Medlemmer: Brian Franklin, Allan Andersen, Arne Hansen, Carsten

Læs mere

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6 Fritidsudvalget Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (V) Anne-Lise Kuhre (A) Kenneth Jensen (A) Kristian Moberg (V) Lars Jepsen-Sølvhøj

Læs mere

06-11-08. Dato 6. november 2008. Tid 15:00. Sted. Fasanvej 1, udvalgslokalet. NB. Vand A/S afholder møde kl. 15.00 og derefter Teknisk Udvalg.

06-11-08. Dato 6. november 2008. Tid 15:00. Sted. Fasanvej 1, udvalgslokalet. NB. Vand A/S afholder møde kl. 15.00 og derefter Teknisk Udvalg. Referat Teknisk Udvalg 06-11-08 Dato 6. november 2008 Tid 15:00 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Vand A/S afholder møde kl. 15.00 og derefter Teknisk Udvalg. Fraværende Bruno Müller, Lars M. Møller

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 9 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 10. august 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Skolesag Lukket sag 2. Styrkelse af ledelseskvaliteten

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2005.01.11.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2005.01.11.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 11. januar 2005 Tidspunkter 10:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger H.J. Kaptain med afbud Page 2 of

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle Rammeaftale om det regionale spillested Gimle 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Roskilde Kommune og Fonden Gimle. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision

Læs mere

Referat med temadrøftelserne er publiceret. 1. Godkendelse af dagsorden...1

Referat med temadrøftelserne er publiceret. 1. Godkendelse af dagsorden...1 Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 12. august 2015 - kl. 16:00 Sted Mødelokale 1 Bemærkning Referat med temadrøftelserne er publiceret Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 10. januar 2007 Kl. 16.30 Kultur- og Fritidsforvaltningens mødelokale Med presse Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering

Læs mere

Referat. Lokalrådet. Den 25. juni 2012 kl. 17:00 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Lokalrådet. Den 25. juni 2012 kl. 17:00 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 25. juni 2012 kl. 17:00 holdt ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 18.15 Medlemmer: Bjarne Kristiansen Britta Hansen Jeanette Werner Lykke Jensen Poul Aksel Eriksen

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15 Åben Referat Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen,

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden 2015no Forside Dagsorden Torsdag den 12. november 2015 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Martha Abelsen (S) Ane Egede Mathæussen

Læs mere

Nærdemokratiudvalget 19-10-2015 16:30. Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.

Nærdemokratiudvalget 19-10-2015 16:30. Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune. Nærdemokratiudvalget Beslutningsprotokol 19-10-2015 16:30 Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden3

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 7 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 24. maj 2004 17:30 Mødelokale 2 Hans Krarup Olesen, Karl Henrik Hansen, Brian Christoffersen og Per Jacobsen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 19. november 2015 Tid 16:00 Sted 0.23 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Christina Lykke Eriksen (F) - Formand Pia Karlsen (V) Kristina

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere