Så skal vi i gang med Windows 8. Her får du de bedste eksperttips.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Så skal vi i gang med Windows 8. Her får du de bedste eksperttips."

Transkript

1 Så skal vi i gang med Windows 8. Her får du de bedste eksperttips. Windows 8 er ankommet, og du er måske allerede i gang med at prøve det. Hvis du er vant til Windows 7, XP eller Vista, har du sikkert lagt mærke til, at en hel del har ændret sig. Faktisk har Windows fået den største overhaling siden springet fra Windows 3.1 til Windows 95. Startmenuen er røget, og ind er kommet den nye berøringsfølsomme startskærm med apps. Selv erfarne pc-brugere kan føle sig en anelse fortabte. Men fortvivl ikke. Hjælpen er lige ved hånden. Vi har undersøgt alle dele af Windows 8 og giver dig her mange af de vigtigste tips og tricks. Med vores guide i hånden er du rustet til at få mest muligt ud af Microsofts nyeste styresystem. 1. Låseskærmen Modsat tidligere åbner Windows 8 nu med en låseskærm. Du skal trykke på mellemsrumstasten, dreje hjulet på musen eller svirpe opad på en touchskærm for at få den traditionelle loginskærm med det brugernavn, du oprettede under installationen. Indtast adgangskoden for at starte. Læs også: Her er nyhederne i Windows Gruppér dine apps Dine apps på Startskærmen er placeret tilfældigt, men du sorterer dem nemt i grupper. Du kan trække Personer, Mail, Beskeder og Kalender over til venstre for at danne en separat Personer-gruppe. Zoom ud med minus. Træk og slip den nye gruppe som en enhed. 3. Find dit program Kan du ikke finde et program, så hold Windows + Q nede, og højreklik i en tom del af Startskærmen. Eller svirp fingeren op fra bunden af skærmen og vælg "Alle apps". Derefter får du en liste over alle de programmer, som er installeret på din pc. Gennemse felterne og find den relevante app. Læs også: Få startmenuen tilbage i Windows 8 4. Genvejen Højreklik i nederste venstre hjørne eller hold tasterne Windows + X nede for at få en tekstbaseret menu, som giver adgang til nyttige apps og funktioner, inklusive Enhedshåndtering, Kontrolpanel, Explorer, Søgning med mere. 5. Navngiv gruppe

2 Højreklik inden for blokken af ikoner (mens den stadig zoomer ud) for at navngive din nyoprettede gruppe. Startskærmen bliver hurtigt fyldt med apps, så opretning og navngivning af grupper gør det meget nemmere at finde de værktøjer, du har brug for uden at skulle på jagt efter deres felter. 6. Nem adgang Har du et program, du ofte bruger, så fastgør det til din Startskærm. Begynd med at skrive en del af navnet på din app. For at få nem adgang til Kontrolpanel, skal du blot skrive kontrol. Højreklik på feltet for Kontrolpanel på skærmen Søg og klik på Fastgør til Start. Nu er din yndlingsapp meget nemmere at finde! 7. Hold orden Tryk på Windows-tasten for Start-skærmen. For at holde orden skal du højreklikke eller svirpe ned til de apps, du ikke har brug for. Vælg Frigør fra Start for at fjerne dem. 8. Tænd og sluk din computer Du slukker din pc ved at flytte musen til det nederste højre hjørne af skærmen. Klik på ikonet for Indstillinger eller hold tasterne Windows + I nede for at få vist en afbryderknap. Klik eller tryk på knappen og Luk eller Genstart. Du kan også trykke på Ctrl + Alt + Del. Klik på knappen i nederste højre hjørne, og du vil blive præsenteret for de samme muligheder. Hvis du bruger skrivebordet frem for Startskærmen, trykker du på Alt + F4 for at få valget mellem Luk, Genstart, Log ud eller Skift bruger.

3 9. Brug musen På en bærbar eller stationær bruger du musehjulet til at rulle gennem Startskærmen. Du kan også bruge tastaturet. Tryk på tasterne Home eller End for at komme fra den ene ende af Startskærm til den anden. Brug derefter piletasterne til at bladre mellem felterne. Tryk på Enter for at vælge et. 10. Basal navigation Windows 8 lanceres med den nye Startskærm. For at navigere skal du blot svirpe til venstre eller til højre for at scrolle og derefter klikke på det felt, som repræsenterer den relevante app. Apps i href="http://www.datatid.dk/tags/windows 8" target="_blank" />Windows 8 er ligesom almindelige Windowsprogrammer, de afvikles blot i en særlig form for beskyttet miljø. 11. Brug app-listen Du vinker farvel til menuer, komplekse værktøjslinjer og mange andre ting. Men du får nemt et overblik med listen over programmer. Du kan højreklikke på et tomt område af skærmen og trykke på Windows + Z eller svirpe fingeren op fra bunden af skærmen for at tage et kig. 12. Luk et program Programmer i href="http://www.datatid.dk/tags/windows 8" target="_blank" />Windows 8 har ikke tænd/sluk-knapper, men de behøver dem heller ikke. Aktiverede programmer eller apps lukkes automatisk, når du åbner en anden, hvilket dræner systemressourcerne mindst muligt. Vil du alligevel gerne lukke et program, så flyt musemarkøren op til skærmtoppen. Når markøren skifter til en hånd, holder du venstre museknap nede og trækker den ned på skærmen. Dit program skrumper til en miniature, som du derefter trækker væk fra skærmen for at lukke den. Alternativt bruger du genvejen Alt + F4. Hvis alt andet fejler, brug Ctrl + Shift +Esc for at starte Joblisten. Højreklik i listen Alle apps og vælg Afslut job. Vær opmærksom på, at det er nemt at lukke det forkerte, og det er nemt ved et uheld at få din maskine til at gå ned eller låse den. 13. Hvad har du gang i? Har du flere apps åbne på en gang? Som altid kan du trykke på Alt + Tab for at få vist, hvad du har gang i. 14. Bliv ekspert i den nye Internet Explorer Vælg feltet med Internet Explorer på Startskærmen. Du får nu en fuld skærm uden værktøjslinjer og menuer. Højreklik på en tom del af siden eller stryg fingeren fra toppen af skærmen. Du får nu mulighed

4 for at oprette og skifte mellem faner, samt knappen Opdater og genveje at fastgøre en internetgenvej til Startskærmen. Vælg svensknøgle-ikonet, efterfulgt af Vis på skrivebord for at åbne den aktuelle side i fuld udgave af Internet Explorer. 15. Formindsk feltet Højreklik på et app-felt og du kan skrumpe feltet til halv størrelse. 16. Flere ting Svirp fra venstre, og det program, du sidst har brugt, bliver til en miniature. Monter det i den ene side af skærmen for at få en separat rude. Din aktuelle app fylder derefter resten af skærmen. 17. Liste over aktive apps Hold Windows + Tab nede for at se en rude i venstre side af skærmen med dine kørende apps. Åbn samme rude med musen ved at flytte markøren til øverste venstre hjørne af skærmen. Vent indtil miniaturen af en app vises, træk derefter nedad. 18. Jobliste Du kan altid trykke på Ctrl + Shift + Esc for at se alle dine kørende programmer i Joblisten. Standardvisningen er simplificeret, hvilket er perfekt, hvis du er ligeglad med de ekstra tekniske detaljer, som har været vist i tidligere versioner af Windows.

5 19. Stavekontrol overalt Du får en rød, bølget linje under dine eventuelle stavefejl. Tryk eller højreklik på ordet for at se forslag til alternative stavemåder eller føje ordet til din ordbog. 20. Kør som administrator Den gamle kontekstmenu findes ikke for programmer Startskærmen. Vil du køre en app som administrator, så højreklik på den, og vælg Kør som administrator. 21. Skjule det ubrugte Hvis du ønsker at skjule et ubrugt program, skal du vælge Frigør fra start, og feltet forsvinder. Hvis du fortryder, kan du altid tilføje det igen senere. 22. Adgang uden login Advarsel: Din konto vil miste administrator-rettighederne. Hold Windows + R nede. Skriv netplwiz. Tryk OK. Fjern fluebenet i Brugere skal angive brugernavn.... Klik OK, og indtast oplysninger om den konto, du gerne vil logge ind på automatisk. 23. Hurtig lukning Hvis du vil bladre gennem en masse felter for at finde et program, kan Windows 8 stadig støtte en gammel genvej, der er perfekt, hvis du vil lukke din pc med et klik. Start skrivebords-appen, højreklik på en tom del af skrivebordet og vælg Ny > Genvej. Gå til den app, som skal starte. For eksemplets skyld skal du indtaste Shutdown.exe-s-t 00 for at lukke din pc, eller Shutdown.exe-h-t 00 for dvale. Klik på Næste. Skriv et genvejsnavn og klik på Afslut. Højreklik på genvejen. Vælg Fastgør til start, og den skulle gerne optræde yderst til højre på startskærmen. 24. Fjern det Er du sikker på, at du aldrig får brug for en bestemt app, skal du blot højreklikke på den og vælge Fjern for at slette den helt fra dit system. Hvis du fortryder, kan du altid hente den igen fra Windows Store.

6 25. Genskab startmenuen ViStart (http://lee-soft.com/vistart) giver dig den velkendte menu tilbage. Det er gratis, men fravælg den tilbudte prøveversion af en registry-cleaner. 26. Åbne sammen med Dobbeltklik på en billedfil i Stifinder, og du får automatisk fuldskærmsudgaven af appen Billeder. Du slipper ikke for den slags ved at arbejde fra skrivebordet. Du kan dog højreklikke på filen, klikke på Åbn med og udvælge et andet program. 27. Skærmbillede Hvis du vil gemme et skærmbillede, skal du holde Windows + PrtSc nede. Billedet gemmes ikke kun i udklipsholderen, det gemmes også i Billeder. 28. Programmer og dit privatliv Vær opmærksom på, at som standard bruger Windows 8-apps, dit navn, kontobillede og din placering. Hvis du ikke er tilfreds med det, skal du trykke Windows + I og klik på Skift pc-indstillinger, vælg Beskyttelse af personlige oplysninger.

7 29. Genvejstaster i Windows 8 De kantede parenteser herunder markerer taster. Windows-tasten finder du nederst til venstre på tastaturet (flag på). [Windows]: Skifter mellem Startskærmen og den sidste kørte Windows 8-app. [Windows] + [C]: Viser amuletterne Søg, Del, Start, Enheder, Indstil. [Windows] + [D]: Åbner skrivebordet. [Windows] + [E]: Åbner Stifinder. [Windows] + [F]: Åbner ruden med filsøgning. [Windows] + [H]: Åbner ruden Del. [Windows] + [I]: Åbner ruden Indstillinger. [Windows] + [K]: Åbner ruden Enheder. [Windows] + [L]: Låser din pc. [Windows] + [M]: Minimerer den aktuelle Stifinder eller Internet Explorer-vindue (fungerer også i fuldskærm- udgaven af IE). [Windows] + [O]: Skifter mellem at låse enhedsorienteringen eller ej. [Windows] + [P]: Skifter mellem din skærm og en anden skærm eller projektor. [Windows] + [Q]: Åbner ruden Søg App. [Windows] + [R]: Åbner dialogboksen Kør. [Windows] + [U]: Åbn dialogboksen Funktioner til øget tilgængelighed. 30. Standard-apps Styr på standardprogrammer som Fotofremviser: Kontrolpanel > Programmer > Standardprogrammer. Vælg Angiv standardprogrammer. Vælg Windows Billedfremviser. Klik på Benyt dette program som standard. 31. Status på låseskærm Under Personlig tilpasning kan du definere, hvilke apps, der skal vise status på Låseskærmen, herunder Vejr, Mail og meget mere. Appen skal understøtte dette, før du kan tilføje dens nye status. 32. Opret billede-adgangskode Du kan oprette en billedadgangskode. Vælg et billede og udfør en bestemt kombination af klik, linjer og cirkler. Kun en person, som kan gengive dette specifikke mønster, kan logge på. Vælg Windows + I, og derefter Skift pc-indstillinger > Brugere> Opret en billedadgangskode. 33. Juster sikkerheden

8 Windows 8 bruger nu Internet Explorer SmartScreen, som kontrollerer downloadede filer for at sikre dem, før du åbner. Juster sikkerhedsniveauet i Kontrolpanel > System og Sikkerhed > Løsningscenter. Klik på Skift Windows SmartScreen-indstillinger. Du får advarsler, men slipper for administratorgodkendelse. 34. Filernes historik Windows 8 indeholder en Filhistorik-funktion, som regelmæssigt og automatisk sikkerhedskopierer dine biblioteker, kontakter og favoritter til et andet drev. Gå til Kontrolpanel > System og sikkerhed > Filhistorik. Vælg Slå til for at aktivere dine indstillinger. 35. Slumre eller dvale Du ser ikke nødvendigvis ordene slumre eller dvale i nedlukningsdialogerne. De kan gendannes: Kontrolpanel > System og sikkerhed > Strømstyring > Vælg, hvad tænd/sluk-knapperne gør. Hvis du ser linket Rediger indstillinger, der ikke er tilgængelig i øjeblikket, vælges det, og hvis din pc understøtter Slumre- og Dvale- indstillingerne, vil de blive vist. Marker, hvordan din pc skal opføre sig og vælg derefter Gem ændringer. 36. Skift baggrund For at ændre udseendet på Låseskærm, felter eller Startskærm skal du klikke på tasterne Windows + I, klik Skift pc-indstillinger, vælg Personlig tilpasning. Her skifter du farve og baggrunde. 37. Tid til vedligeholdelse Udfør softwareopdateringer, sikkerhedsscanning, systemdiagnostik osv. på et planlagt, belejligt tidspunkt. Hvis ikke du vælger dette selv, vil din pc om muligt starte klokken tre om natten (03:00). Det kan du heldigvis forholdsvis nemt rette til. Åbn Kontrolpanel > System og Sikkerhed > Løsningscenter > Vedligeholdelse. Klik på Start vedligeholdelse for at starte udestående opgaver. Vælg Skift vedligeholdelsesindstillinger for at vælge et belejligt tidspunkt. 38. Simple søgninger href="http://www.datatid.dk/tags/windows 8" target="_blank" />Windows 8 inkluderer alle apps i sine søgninger. For nemmere håndtering skal du vælge Windows + I, og derefter Skift pc-indstillinger > Søg for at vælge, hvilke apps der skal udelukkes. 39. Trættende tastatur

9 Som standard vil dit tastatur forsøge at hjælpe dig ud ved at spille lyde, når du skriver første bogstav efter et punktum med stort. Er du træt af dette, kan du slå den relevante funktion fra. Klik på Windowstasten + I, vælg Skift pc-indstillinger > Generelt og tilpas tastaturet til dine behov. 40. Synkront og sikkert Du kan synkronisere dine indstillinger med andre pc er og enheder, men undgå det, når det gælder passwords. Tryk på tasterne Windows + I. Vælg Skift pc-indstillinger > Synkroniser dine indstillinger for at deaktivere noget, du ikke vil dele 41. Vis alle mapper Som standard er Stifinder ikke indstillet til i venstre navigationsrude at vise alle de sædvanlige drev og mapper såsom Kontrolpanel og papirkurv. Denne minimalistiske tilgang holder skærmen enkel og ren, men vil du se alle dine drev, så klik på Computer. Foretrækker du at se alt på forhånd, så klik på Vis > Indstillinger, sæt markering i Vis alle mapper og klik på OK. 42. Se nærmere på ISO-filer Du kan se nærmere på en ISO-fil i Windows 8 uden at brænde den ned på en disk. Du højreklikker på filen i Stifinder og får her flere muligheder for at se filen som et virtuelt drev, starte de filer, den indeholder eller tilføje mere. 43. Hurtig adgang Windows Stifinder rummer en værktøjslinje, som giver hurtig adgang til Ny Mappe, Kopier, Omdøb osv. Værktøjslinjen kan tilpasses, når du klikker på pilen til højre for standardknapperne i Stifinder-vinduet. Her vælger du de muligheder, du har brug for. Du kan tilføje et andet bånd ved at højreklikke og vælge Føj til værktøjslinjen Hurtig adgang. 44. Åbn nye filtyper Finder du en filtype, som ingen af dine programmer kan håndtere, skal du højreklikke på filen i Windows Stifinder og vælge Åbn med. Du får muligheden Søg efter en app i Windows Store, hvilket er et automatisk søgeværktøj, der finder og fremhæver en app til dig. Og du kan vælge andre muligheder for at se installerede programmer, som kan åbne filen. 45. Få fat i kommando-prompten Skal du køre kommandoprompten CMD med administratorrettigheder, klikker du på menuen Fil i Windows Stifinder og vælg Åbn kommandoprompt > Åbn kommando-prompt som administrator.

10 46. Når de ikke vil starte Har du klikket eller trykket på en app, uden at den reagerede? Problemet skyldes ofte skærmproblemer. P.t. understøtter Windows 8-apps ikke en skærmopløsning lavere end x 768, så forøg skærmopløsningen ved på skrivebordet at højreklikke og vælge Skærmopløsning. Ellers opdater dine grafikdrivere. 47. Tjek maskineriet Virker systemet sløvt, kan den reviderede Jobliste give et par spor. Klik på Ctrl + Shift + Esc for at tage et kig. Klik på Flere oplysninger. Fanen Processer afslører, hvad der i øjeblikket tærer på din CPU, RAM, harddisk og netværkets båndbredde. Fanen Ydeevne giver et grafisk overblik over ressourceforbruget i de seneste par sekunder. App-oversigt viser de mest krævende apps. 48. Avanceret i fil Der er nye, avancerede muligheder i menuen Fil. For eksempel kan du åbne et nyt vindue i en ny proces, åbne Stifinder, og endda slette Liste over seneste steder samt Adresselinjehistorik. 49. Genstart stifinder Hvis Stifinder låser, kan du nemt overtage kontrollen. Du behøver ikke lukke processen. Tryk i stedet Ctrl + Alt + Esc, vælg Stifinder, klik på Genstart, og Windows 8 vil klare resten. 50. Sidste udvej Begynder du at opleve problemer, for eksempel at Windows 8 ikke vil starte, skal du trykke på Shift + F8 under opstart for at få adgang til systemets reparationsværktøj. Gå til Fejlfinding > Avancerede indstillinger for at aktivere værktøjet. Det vil nu forsøge at løse de problemer, du oplever.

Windows8.1 tips. Indholdsfortegnelse

Windows8.1 tips. Indholdsfortegnelse Windows8.1 tips Alle tips er en forudsætning af at computerens standardindstillinger er bevaret. Indholdsfortegnelse Windows Explorer (Stifinder)... 2 Win + E Kommandoprompt fra stifinder... 2 Åbn Stifinder

Læs mere

Microsoft. fra Word 2003

Microsoft. fra Word 2003 I denne vejledning Microsoft Word 2010 ser meget anderledes ud end Word 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

Skifte til Excel 2010

Skifte til Excel 2010 I denne vejledning Microsoft Excel 2010 ser meget anderledes ud end Excel 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 1 EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 1

EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 1 EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 1 EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 1 EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 1 Excel 2010 for begyndere første trin Baseret på små overskuelige øvelser Mange store illustrationer i farver KURSUSHÆFTE TRIN 1 Excel 2010 kursushæfte

Læs mere

Det kan du lære i skolen

Det kan du lære i skolen 0 PC-GRUNDSKOLEN Det kan du lære i skolen Vi forklarer tingene, så du forstår dem, og stiller selv alle de dumme spørgsmål. 0 Pc en: Hvad er op og ned på din computer? Filhåndtering: Opret, flyt og slet

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. En ny og alligevel velkendt computeroplevelse... 5 Velkommen til Googles verden. KAPITEL ET... Hurtigt i gang med din Chromebook

INDHOLDSFORTEGNELSE. En ny og alligevel velkendt computeroplevelse... 5 Velkommen til Googles verden. KAPITEL ET... Hurtigt i gang med din Chromebook INDHOLDSFORTEGNELSE En ny og alligevel velkendt computeroplevelse... 5 Velkommen til Googles verden KAPITEL ET... Hurtigt i gang med din Chromebook Din Chromebooks tastatur og pegefelt... 8 De allerførste

Læs mere

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen Lær din mac at kende Poul Erik Larsen Indholdsfortegnelse 03 Mac en udvendigt 04 Skrivebordet 05 Æble-menuen 06 Finder-menuen 07 Arkiv-menuen 08 Dock 10 Hvilket styresystem? 11Systemindstillinger 11 Generelt

Læs mere

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus.

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus. PC Kursus I. P. Schmidt Grundkursus. Start. Det er ikke svært. Det er sjovt! Kabale. Vi skal til at lægge kabale. Nogle vil nok undre sig over, at vi skal til at spille spil! Grunden til dette er, at det

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

DICTUS 4.2. Brugervejledning. Windows 8 / Windows 7 / Vista

DICTUS 4.2. Brugervejledning. Windows 8 / Windows 7 / Vista DICTUS 4.2 Brugervejledning Windows 8 / Windows 7 / Vista Hvad er Dictus? Dictus er det første program på dansk, der giver dig mulighed for at styre computeren samt skrive breve og andre tekster bare ved

Læs mere

ZoomText 9.1. Kortvejledning. version

ZoomText 9.1. Kortvejledning. version ZoomText Kortvejledning version 9.1 Indhold Velkommen til ZoomText 9.1... 2 Systemkrav... 3 Installation af ZoomText... 4 Aktivering af ZoomText... 5 Start ZoomText... 7 ZoomText brugerfladen... 8 Aktiver

Læs mere

Excel 2010 Grundlæggende

Excel 2010 Grundlæggende Excel 2010 Grundlæggende Velkommen på vores Excel Grundlæggende kursus Det er vores håb, at du vil finde dig godt tilrette på kurset, samt du vil få mange gode og konkrete ting med herfra. Du kan være

Læs mere

Nyheder i Microsoft Office 2007. Generelle nyheder. Efter kurset har du bl.a. fået kendskab til:

Nyheder i Microsoft Office 2007. Generelle nyheder. Efter kurset har du bl.a. fået kendskab til: Nyheder i Microsoft Office 2007 Formålet med dette introduktionskursus er at gøre dig i stand til at anvende de nye værktøjer og funktioner i Microsoft Office 2007-programmerne. Kursets første lektion

Læs mere

OnLibri.dk. PowerPoint 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. PowerPoint 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com PowerPoint 2007 Torben Lage Frandsen 2008 Torben Lage Frandsen & OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller

Læs mere

WORD 2010 KURSUSHÆFTE WORD 2010 KURSUSHÆFTE

WORD 2010 KURSUSHÆFTE WORD 2010 KURSUSHÆFTE WORD 2010 KURSUSHÆFTE WORD 2010 KURSUSHÆFTE Lær Word 2010 helt fra start Ni lektioner med overskuelige øvelser Øvelsesfiler og ekstra lektion til download KURSUSHÆFTE Word 2010 kursushæfte 1. udgave,

Læs mere

Introduktion til OneDrive. Windows-selvstudium: Side 11 af 11

Introduktion til OneDrive. Windows-selvstudium: Side 11 af 11 Introduktion til OneDrive Windows-selvstudium: Side 11 af 11 I Windows 8.1 og Windows RT 8.1 kan du nemt gemme dine filer i OneDrive og åbne dem fra en hvilken som helst enhed, f.eks. din pc, tablet eller

Læs mere

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Find det du skal bruge Klik på en fane på båndet for at

Læs mere

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Kom igang med KaBoo Med denne manual kan du hurtigt komme i gang med at bruge KaBoo - DKMs kalender- og bookingsystem. Manualen indeholder

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

INTRODUKTION TIL PC OG TEKSTBEHANDLING WORD 2007

INTRODUKTION TIL PC OG TEKSTBEHANDLING WORD 2007 INTRODUKTION TIL PC OG TEKSTBEHANDLING WORD 2007 Kjeld Carlsen Indholdet kan frit kopieres og bruges til undervisning indenfor alle Ikke-kommercielle ældreorganisationer. 29-07-2009 Microsoft product screen

Læs mere

Skræddersy Word til dine behov

Skræddersy Word til dine behov WORD-EKSPERTSKOLEN Det kan du lære i skolen Følg med i Wordekspertskolen. Vi går et spadestik dybere og lærer dig nogle af de mere avancerede funktioner. Se, hvordan du skræddersyr Word, så det passer

Læs mere

Ubuntu for begyndere 1. udgave, udsendt maj 2009 ISBN 978-87-993173-0-1

Ubuntu for begyndere 1. udgave, udsendt maj 2009 ISBN 978-87-993173-0-1 Ubuntu for begyndere 1. udgave, udsendt maj 2009 ISBN 978-87-993173-0-1 Forfatter: Kim Ludvigsen Hæftet er baseret på Ubuntu-guiderne på http://kimludvigsen.dk/linux. Dette pdf-hæfte er en særlig udgave,

Læs mere

OnLibri.dk. Excel 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. Excel 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com Excel 2007 Torben Lage Frandsen 2008 Torben Lage Frandsen & OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller med nogen

Læs mere

IT FOR BEGYNDERE 09. Indhold

IT FOR BEGYNDERE 09. Indhold Indhold Hvad består dit computersystem af?... 5 Laptop / Bærbar Pc er... 5 Dele i Pc en, Bundkort, Processor, Ram, Graffikkort, Harddisk, CD/DVD... 5 Stik og Port tilslutninger... 8 Brug af mus og tastatur...

Læs mere

Bruge Hjælp. Om de indbyggede hjælpefunktioner Benytte Hjælp til syns- og bevægelseshæmmede brugere Åbne online Hjælp Bruge Sådan gør du-sider

Bruge Hjælp. Om de indbyggede hjælpefunktioner Benytte Hjælp til syns- og bevægelseshæmmede brugere Åbne online Hjælp Bruge Sådan gør du-sider Bruge Hjælp Om de indbyggede hjælpefunktioner Benytte Hjælp til syns- og bevægelseshæmmede brugere Åbne online Hjælp Bruge Sådan gør du-sider Om de indbyggede hjælpefunktioner Adobe Reader 7.0 indeholder

Læs mere

Introduktion... 4. Kursusmaterialet... 4. Hvad kan et regneark bruges til... 5. Excels opbygning... 6. Kolonner... 6. Rækker... 7

Introduktion... 4. Kursusmaterialet... 4. Hvad kan et regneark bruges til... 5. Excels opbygning... 6. Kolonner... 6. Rækker... 7 Microsoft Excel 2013 I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Introduktion... 4 Kursusmaterialet... 4 Hvad kan et regneark bruges til... 5 Excels opbygning... 6 Kolonner... 6 Rækker... 7 Celler og områder...

Læs mere

Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller. Funktionsoversigt

Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller. Funktionsoversigt Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller Funktionsoversigt Indholdsfortegnelse Funktionsoversigt til Squeezebox Touch Tak.................................................................

Læs mere

Peter Jensen. Mac Alt det du skal vide om din Mac

Peter Jensen. Mac Alt det du skal vide om din Mac Peter Jensen Mac Alt det du skal vide om din Mac Peter Jensen Mac Alt det du skal vide om din Mac http://libr.is/nxybl Se instruktionsvideoen og kom endnu hurtigere igang! Scan QR-koden med din smartphone

Læs mere

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11 SkoleKom Begyndervejledning Tilpasset FirstClass version 11 1 Om SkoleKom... 3 1.1 Download og installation af FirstClass-programmet... 4 1.2 Log på SkoleKom... 5 1.3 Dit SkoleKom-skrivebord... 5 1.4 Sådan

Læs mere

Umbraco v4 Vejledning til redaktører

Umbraco v4 Vejledning til redaktører Umbraco v4 Vejledning til redaktører Produceret af Umbraco s Community Umbraco // The Friendly CMS Indhold 1 Introduktion... 3 2 Kom i gang med Umbraco... 4 2.1 Log ind... 4 2.2 Redigeringsinterfacet...

Læs mere