Så skal vi i gang med Windows 8. Her får du de bedste eksperttips.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Så skal vi i gang med Windows 8. Her får du de bedste eksperttips."

Transkript

1 Så skal vi i gang med Windows 8. Her får du de bedste eksperttips. Windows 8 er ankommet, og du er måske allerede i gang med at prøve det. Hvis du er vant til Windows 7, XP eller Vista, har du sikkert lagt mærke til, at en hel del har ændret sig. Faktisk har Windows fået den største overhaling siden springet fra Windows 3.1 til Windows 95. Startmenuen er røget, og ind er kommet den nye berøringsfølsomme startskærm med apps. Selv erfarne pc-brugere kan føle sig en anelse fortabte. Men fortvivl ikke. Hjælpen er lige ved hånden. Vi har undersøgt alle dele af Windows 8 og giver dig her mange af de vigtigste tips og tricks. Med vores guide i hånden er du rustet til at få mest muligt ud af Microsofts nyeste styresystem. 1. Låseskærmen Modsat tidligere åbner Windows 8 nu med en låseskærm. Du skal trykke på mellemsrumstasten, dreje hjulet på musen eller svirpe opad på en touchskærm for at få den traditionelle loginskærm med det brugernavn, du oprettede under installationen. Indtast adgangskoden for at starte. Læs også: Her er nyhederne i Windows Gruppér dine apps Dine apps på Startskærmen er placeret tilfældigt, men du sorterer dem nemt i grupper. Du kan trække Personer, Mail, Beskeder og Kalender over til venstre for at danne en separat Personer-gruppe. Zoom ud med minus. Træk og slip den nye gruppe som en enhed. 3. Find dit program Kan du ikke finde et program, så hold Windows + Q nede, og højreklik i en tom del af Startskærmen. Eller svirp fingeren op fra bunden af skærmen og vælg "Alle apps". Derefter får du en liste over alle de programmer, som er installeret på din pc. Gennemse felterne og find den relevante app. Læs også: Få startmenuen tilbage i Windows 8 4. Genvejen Højreklik i nederste venstre hjørne eller hold tasterne Windows + X nede for at få en tekstbaseret menu, som giver adgang til nyttige apps og funktioner, inklusive Enhedshåndtering, Kontrolpanel, Explorer, Søgning med mere. 5. Navngiv gruppe

2 Højreklik inden for blokken af ikoner (mens den stadig zoomer ud) for at navngive din nyoprettede gruppe. Startskærmen bliver hurtigt fyldt med apps, så opretning og navngivning af grupper gør det meget nemmere at finde de værktøjer, du har brug for uden at skulle på jagt efter deres felter. 6. Nem adgang Har du et program, du ofte bruger, så fastgør det til din Startskærm. Begynd med at skrive en del af navnet på din app. For at få nem adgang til Kontrolpanel, skal du blot skrive kontrol. Højreklik på feltet for Kontrolpanel på skærmen Søg og klik på Fastgør til Start. Nu er din yndlingsapp meget nemmere at finde! 7. Hold orden Tryk på Windows-tasten for Start-skærmen. For at holde orden skal du højreklikke eller svirpe ned til de apps, du ikke har brug for. Vælg Frigør fra Start for at fjerne dem. 8. Tænd og sluk din computer Du slukker din pc ved at flytte musen til det nederste højre hjørne af skærmen. Klik på ikonet for Indstillinger eller hold tasterne Windows + I nede for at få vist en afbryderknap. Klik eller tryk på knappen og Luk eller Genstart. Du kan også trykke på Ctrl + Alt + Del. Klik på knappen i nederste højre hjørne, og du vil blive præsenteret for de samme muligheder. Hvis du bruger skrivebordet frem for Startskærmen, trykker du på Alt + F4 for at få valget mellem Luk, Genstart, Log ud eller Skift bruger.

3 9. Brug musen På en bærbar eller stationær bruger du musehjulet til at rulle gennem Startskærmen. Du kan også bruge tastaturet. Tryk på tasterne Home eller End for at komme fra den ene ende af Startskærm til den anden. Brug derefter piletasterne til at bladre mellem felterne. Tryk på Enter for at vælge et. 10. Basal navigation Windows 8 lanceres med den nye Startskærm. For at navigere skal du blot svirpe til venstre eller til højre for at scrolle og derefter klikke på det felt, som repræsenterer den relevante app. Apps i href="http://www.datatid.dk/tags/windows 8" target="_blank" />Windows 8 er ligesom almindelige Windowsprogrammer, de afvikles blot i en særlig form for beskyttet miljø. 11. Brug app-listen Du vinker farvel til menuer, komplekse værktøjslinjer og mange andre ting. Men du får nemt et overblik med listen over programmer. Du kan højreklikke på et tomt område af skærmen og trykke på Windows + Z eller svirpe fingeren op fra bunden af skærmen for at tage et kig. 12. Luk et program Programmer i href="http://www.datatid.dk/tags/windows 8" target="_blank" />Windows 8 har ikke tænd/sluk-knapper, men de behøver dem heller ikke. Aktiverede programmer eller apps lukkes automatisk, når du åbner en anden, hvilket dræner systemressourcerne mindst muligt. Vil du alligevel gerne lukke et program, så flyt musemarkøren op til skærmtoppen. Når markøren skifter til en hånd, holder du venstre museknap nede og trækker den ned på skærmen. Dit program skrumper til en miniature, som du derefter trækker væk fra skærmen for at lukke den. Alternativt bruger du genvejen Alt + F4. Hvis alt andet fejler, brug Ctrl + Shift +Esc for at starte Joblisten. Højreklik i listen Alle apps og vælg Afslut job. Vær opmærksom på, at det er nemt at lukke det forkerte, og det er nemt ved et uheld at få din maskine til at gå ned eller låse den. 13. Hvad har du gang i? Har du flere apps åbne på en gang? Som altid kan du trykke på Alt + Tab for at få vist, hvad du har gang i. 14. Bliv ekspert i den nye Internet Explorer Vælg feltet med Internet Explorer på Startskærmen. Du får nu en fuld skærm uden værktøjslinjer og menuer. Højreklik på en tom del af siden eller stryg fingeren fra toppen af skærmen. Du får nu mulighed

4 for at oprette og skifte mellem faner, samt knappen Opdater og genveje at fastgøre en internetgenvej til Startskærmen. Vælg svensknøgle-ikonet, efterfulgt af Vis på skrivebord for at åbne den aktuelle side i fuld udgave af Internet Explorer. 15. Formindsk feltet Højreklik på et app-felt og du kan skrumpe feltet til halv størrelse. 16. Flere ting Svirp fra venstre, og det program, du sidst har brugt, bliver til en miniature. Monter det i den ene side af skærmen for at få en separat rude. Din aktuelle app fylder derefter resten af skærmen. 17. Liste over aktive apps Hold Windows + Tab nede for at se en rude i venstre side af skærmen med dine kørende apps. Åbn samme rude med musen ved at flytte markøren til øverste venstre hjørne af skærmen. Vent indtil miniaturen af en app vises, træk derefter nedad. 18. Jobliste Du kan altid trykke på Ctrl + Shift + Esc for at se alle dine kørende programmer i Joblisten. Standardvisningen er simplificeret, hvilket er perfekt, hvis du er ligeglad med de ekstra tekniske detaljer, som har været vist i tidligere versioner af Windows.

5 19. Stavekontrol overalt Du får en rød, bølget linje under dine eventuelle stavefejl. Tryk eller højreklik på ordet for at se forslag til alternative stavemåder eller føje ordet til din ordbog. 20. Kør som administrator Den gamle kontekstmenu findes ikke for programmer Startskærmen. Vil du køre en app som administrator, så højreklik på den, og vælg Kør som administrator. 21. Skjule det ubrugte Hvis du ønsker at skjule et ubrugt program, skal du vælge Frigør fra start, og feltet forsvinder. Hvis du fortryder, kan du altid tilføje det igen senere. 22. Adgang uden login Advarsel: Din konto vil miste administrator-rettighederne. Hold Windows + R nede. Skriv netplwiz. Tryk OK. Fjern fluebenet i Brugere skal angive brugernavn.... Klik OK, og indtast oplysninger om den konto, du gerne vil logge ind på automatisk. 23. Hurtig lukning Hvis du vil bladre gennem en masse felter for at finde et program, kan Windows 8 stadig støtte en gammel genvej, der er perfekt, hvis du vil lukke din pc med et klik. Start skrivebords-appen, højreklik på en tom del af skrivebordet og vælg Ny > Genvej. Gå til den app, som skal starte. For eksemplets skyld skal du indtaste Shutdown.exe-s-t 00 for at lukke din pc, eller Shutdown.exe-h-t 00 for dvale. Klik på Næste. Skriv et genvejsnavn og klik på Afslut. Højreklik på genvejen. Vælg Fastgør til start, og den skulle gerne optræde yderst til højre på startskærmen. 24. Fjern det Er du sikker på, at du aldrig får brug for en bestemt app, skal du blot højreklikke på den og vælge Fjern for at slette den helt fra dit system. Hvis du fortryder, kan du altid hente den igen fra Windows Store.

6 25. Genskab startmenuen ViStart (http://lee-soft.com/vistart) giver dig den velkendte menu tilbage. Det er gratis, men fravælg den tilbudte prøveversion af en registry-cleaner. 26. Åbne sammen med Dobbeltklik på en billedfil i Stifinder, og du får automatisk fuldskærmsudgaven af appen Billeder. Du slipper ikke for den slags ved at arbejde fra skrivebordet. Du kan dog højreklikke på filen, klikke på Åbn med og udvælge et andet program. 27. Skærmbillede Hvis du vil gemme et skærmbillede, skal du holde Windows + PrtSc nede. Billedet gemmes ikke kun i udklipsholderen, det gemmes også i Billeder. 28. Programmer og dit privatliv Vær opmærksom på, at som standard bruger Windows 8-apps, dit navn, kontobillede og din placering. Hvis du ikke er tilfreds med det, skal du trykke Windows + I og klik på Skift pc-indstillinger, vælg Beskyttelse af personlige oplysninger.

7 29. Genvejstaster i Windows 8 De kantede parenteser herunder markerer taster. Windows-tasten finder du nederst til venstre på tastaturet (flag på). [Windows]: Skifter mellem Startskærmen og den sidste kørte Windows 8-app. [Windows] + [C]: Viser amuletterne Søg, Del, Start, Enheder, Indstil. [Windows] + [D]: Åbner skrivebordet. [Windows] + [E]: Åbner Stifinder. [Windows] + [F]: Åbner ruden med filsøgning. [Windows] + [H]: Åbner ruden Del. [Windows] + [I]: Åbner ruden Indstillinger. [Windows] + [K]: Åbner ruden Enheder. [Windows] + [L]: Låser din pc. [Windows] + [M]: Minimerer den aktuelle Stifinder eller Internet Explorer-vindue (fungerer også i fuldskærm- udgaven af IE). [Windows] + [O]: Skifter mellem at låse enhedsorienteringen eller ej. [Windows] + [P]: Skifter mellem din skærm og en anden skærm eller projektor. [Windows] + [Q]: Åbner ruden Søg App. [Windows] + [R]: Åbner dialogboksen Kør. [Windows] + [U]: Åbn dialogboksen Funktioner til øget tilgængelighed. 30. Standard-apps Styr på standardprogrammer som Fotofremviser: Kontrolpanel > Programmer > Standardprogrammer. Vælg Angiv standardprogrammer. Vælg Windows Billedfremviser. Klik på Benyt dette program som standard. 31. Status på låseskærm Under Personlig tilpasning kan du definere, hvilke apps, der skal vise status på Låseskærmen, herunder Vejr, Mail og meget mere. Appen skal understøtte dette, før du kan tilføje dens nye status. 32. Opret billede-adgangskode Du kan oprette en billedadgangskode. Vælg et billede og udfør en bestemt kombination af klik, linjer og cirkler. Kun en person, som kan gengive dette specifikke mønster, kan logge på. Vælg Windows + I, og derefter Skift pc-indstillinger > Brugere> Opret en billedadgangskode. 33. Juster sikkerheden

8 Windows 8 bruger nu Internet Explorer SmartScreen, som kontrollerer downloadede filer for at sikre dem, før du åbner. Juster sikkerhedsniveauet i Kontrolpanel > System og Sikkerhed > Løsningscenter. Klik på Skift Windows SmartScreen-indstillinger. Du får advarsler, men slipper for administratorgodkendelse. 34. Filernes historik Windows 8 indeholder en Filhistorik-funktion, som regelmæssigt og automatisk sikkerhedskopierer dine biblioteker, kontakter og favoritter til et andet drev. Gå til Kontrolpanel > System og sikkerhed > Filhistorik. Vælg Slå til for at aktivere dine indstillinger. 35. Slumre eller dvale Du ser ikke nødvendigvis ordene slumre eller dvale i nedlukningsdialogerne. De kan gendannes: Kontrolpanel > System og sikkerhed > Strømstyring > Vælg, hvad tænd/sluk-knapperne gør. Hvis du ser linket Rediger indstillinger, der ikke er tilgængelig i øjeblikket, vælges det, og hvis din pc understøtter Slumre- og Dvale- indstillingerne, vil de blive vist. Marker, hvordan din pc skal opføre sig og vælg derefter Gem ændringer. 36. Skift baggrund For at ændre udseendet på Låseskærm, felter eller Startskærm skal du klikke på tasterne Windows + I, klik Skift pc-indstillinger, vælg Personlig tilpasning. Her skifter du farve og baggrunde. 37. Tid til vedligeholdelse Udfør softwareopdateringer, sikkerhedsscanning, systemdiagnostik osv. på et planlagt, belejligt tidspunkt. Hvis ikke du vælger dette selv, vil din pc om muligt starte klokken tre om natten (03:00). Det kan du heldigvis forholdsvis nemt rette til. Åbn Kontrolpanel > System og Sikkerhed > Løsningscenter > Vedligeholdelse. Klik på Start vedligeholdelse for at starte udestående opgaver. Vælg Skift vedligeholdelsesindstillinger for at vælge et belejligt tidspunkt. 38. Simple søgninger href="http://www.datatid.dk/tags/windows 8" target="_blank" />Windows 8 inkluderer alle apps i sine søgninger. For nemmere håndtering skal du vælge Windows + I, og derefter Skift pc-indstillinger > Søg for at vælge, hvilke apps der skal udelukkes. 39. Trættende tastatur

9 Som standard vil dit tastatur forsøge at hjælpe dig ud ved at spille lyde, når du skriver første bogstav efter et punktum med stort. Er du træt af dette, kan du slå den relevante funktion fra. Klik på Windowstasten + I, vælg Skift pc-indstillinger > Generelt og tilpas tastaturet til dine behov. 40. Synkront og sikkert Du kan synkronisere dine indstillinger med andre pc er og enheder, men undgå det, når det gælder passwords. Tryk på tasterne Windows + I. Vælg Skift pc-indstillinger > Synkroniser dine indstillinger for at deaktivere noget, du ikke vil dele 41. Vis alle mapper Som standard er Stifinder ikke indstillet til i venstre navigationsrude at vise alle de sædvanlige drev og mapper såsom Kontrolpanel og papirkurv. Denne minimalistiske tilgang holder skærmen enkel og ren, men vil du se alle dine drev, så klik på Computer. Foretrækker du at se alt på forhånd, så klik på Vis > Indstillinger, sæt markering i Vis alle mapper og klik på OK. 42. Se nærmere på ISO-filer Du kan se nærmere på en ISO-fil i Windows 8 uden at brænde den ned på en disk. Du højreklikker på filen i Stifinder og får her flere muligheder for at se filen som et virtuelt drev, starte de filer, den indeholder eller tilføje mere. 43. Hurtig adgang Windows Stifinder rummer en værktøjslinje, som giver hurtig adgang til Ny Mappe, Kopier, Omdøb osv. Værktøjslinjen kan tilpasses, når du klikker på pilen til højre for standardknapperne i Stifinder-vinduet. Her vælger du de muligheder, du har brug for. Du kan tilføje et andet bånd ved at højreklikke og vælge Føj til værktøjslinjen Hurtig adgang. 44. Åbn nye filtyper Finder du en filtype, som ingen af dine programmer kan håndtere, skal du højreklikke på filen i Windows Stifinder og vælge Åbn med. Du får muligheden Søg efter en app i Windows Store, hvilket er et automatisk søgeværktøj, der finder og fremhæver en app til dig. Og du kan vælge andre muligheder for at se installerede programmer, som kan åbne filen. 45. Få fat i kommando-prompten Skal du køre kommandoprompten CMD med administratorrettigheder, klikker du på menuen Fil i Windows Stifinder og vælg Åbn kommandoprompt > Åbn kommando-prompt som administrator.

10 46. Når de ikke vil starte Har du klikket eller trykket på en app, uden at den reagerede? Problemet skyldes ofte skærmproblemer. P.t. understøtter Windows 8-apps ikke en skærmopløsning lavere end x 768, så forøg skærmopløsningen ved på skrivebordet at højreklikke og vælge Skærmopløsning. Ellers opdater dine grafikdrivere. 47. Tjek maskineriet Virker systemet sløvt, kan den reviderede Jobliste give et par spor. Klik på Ctrl + Shift + Esc for at tage et kig. Klik på Flere oplysninger. Fanen Processer afslører, hvad der i øjeblikket tærer på din CPU, RAM, harddisk og netværkets båndbredde. Fanen Ydeevne giver et grafisk overblik over ressourceforbruget i de seneste par sekunder. App-oversigt viser de mest krævende apps. 48. Avanceret i fil Der er nye, avancerede muligheder i menuen Fil. For eksempel kan du åbne et nyt vindue i en ny proces, åbne Stifinder, og endda slette Liste over seneste steder samt Adresselinjehistorik. 49. Genstart stifinder Hvis Stifinder låser, kan du nemt overtage kontrollen. Du behøver ikke lukke processen. Tryk i stedet Ctrl + Alt + Esc, vælg Stifinder, klik på Genstart, og Windows 8 vil klare resten. 50. Sidste udvej Begynder du at opleve problemer, for eksempel at Windows 8 ikke vil starte, skal du trykke på Shift + F8 under opstart for at få adgang til systemets reparationsværktøj. Gå til Fejlfinding > Avancerede indstillinger for at aktivere værktøjet. Det vil nu forsøge at løse de problemer, du oplever.

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

Som regel kan alle Apps ikke vises på en side du kan derfor skyde frem og tilbage på skyderen. For at se alle dine Apps - klik på den nedadvendende

Som regel kan alle Apps ikke vises på en side du kan derfor skyde frem og tilbage på skyderen. For at se alle dine Apps - klik på den nedadvendende Som regel kan alle Apps ikke vises på en side du kan derfor skyde frem og tilbage på skyderen. For at se alle dine Apps - klik på den nedadvendende pil (gælder kun i Windows 8,1) 1 Siden Apps. Ved at klikke

Læs mere

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer Windows 7 Øvelse 1: Genveje Højreklik på et tomt sted på skrivebordet og opret en Ny mappe. Omdøb mappen til Edb Åbn Word ved at klikke I følgende rækkefølge: Startknap Alle programmer Microsoft Office

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør. KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7

INDHOLDSFORTEGNELSE. Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør. KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7 INDHOLDSFORTEGNELSE Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7 Windows 7-udgaver... 10 32- eller 64-bit version af Windows 7... 11 Hardware...

Læs mere

Fejlsikret Windows Fejlsikret start

Fejlsikret Windows Fejlsikret start Fejlsikret Windows Hvis din computer ikke vil starte, eller hvis den konstant går ned, kan du bruge fejlsikret tilstand til at finde og eventuelt rette fejlen. Fejlsikret tilstand kan også hjælpe dig med

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk.

Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk. Stifinder Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk. Den bruges også til at Oprette, Slette, Flytte og Omdøbe, samt sortere i dem. Den traditionelle

Læs mere

Introduktion til OneDrive. Windows-selvstudium: Side 11 af 11

Introduktion til OneDrive. Windows-selvstudium: Side 11 af 11 Introduktion til OneDrive Windows-selvstudium: Side 11 af 11 I Windows 8.1 og Windows RT 8.1 kan du nemt gemme dine filer i OneDrive og åbne dem fra en hvilken som helst enhed, f.eks. din pc, tablet eller

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Installation Windows 7

Installation Windows 7 Du skal gøre følgende: Check om PC en har et Windows 7 logo: Logoet sidder på "kabinettet" (CPU'en/harddisken - kært barn har mange navne) hvis det er der, så følges vejledningen som er herunder. Du kan

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC)

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Gå ind i "Denne computer" (ikonet ligger på skrivebordet). Her ligger de netværksdrev computeren råder over og separate

Læs mere

Microsoft. fra Word 2003

Microsoft. fra Word 2003 I denne vejledning Microsoft Word 2010 ser meget anderledes ud end Word 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio IT-Brugerkursus Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC Printvenligt format Indholdsfortegnelse Formål og opbygning Opgave Vejledning til intranettet Åbne

Læs mere

Manual for installation og brug af Bullguard

Manual for installation og brug af Bullguard Manual for installation og brug af Bullguard af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. Først et par ord om programmet Bullguard og min oplevelse af programmet. Det er et dansk antivirus-program,

Læs mere

Windows 7 Instruktionsvideo

Windows 7 Instruktionsvideo 1. Mus og tastatur (4:17) Du lærer vigtige taster på tastaturet at kende, samt hvordan du skal anvende musen i Windows 7. 2. Skrivebordet (4:39) Du lærer at arbejde med Skrivebordet i Windows 7 og kommer

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere

Skifte til Excel 2010

Skifte til Excel 2010 I denne vejledning Microsoft Excel 2010 ser meget anderledes ud end Excel 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net 18. november 2011 Vejledning Windows 7 - eklient Opkobling via ADSL eller anden kabelforbindelse til P-net. Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net Cisco AnyConnect

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede at dias ligger på hjemmesiden, så I kan se dem igen hjemme. Peter har ordet Blev vi færdige med vinduerne?? Øvelse tastatur og mus vi ikke kunne sidste gang får I som hjemmeopgave

Læs mere

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011 1. Om 2. Valg af Google som gratis udbyder ved 3. Valg af browser 4. Oprette en mail-adresse (G-mail) og en konto ved Google 5. Hierarkisk opbygning af mappe- og filsystem i Google 6. Oprette mapper i

Læs mere

Windows8.1 tips. Indholdsfortegnelse

Windows8.1 tips. Indholdsfortegnelse Windows8.1 tips Alle tips er en forudsætning af at computerens standardindstillinger er bevaret. Indholdsfortegnelse Windows Explorer (Stifinder)... 2 Win + E Kommandoprompt fra stifinder... 2 Åbn Stifinder

Læs mere

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper. Guide Denne computer & Handlinger Af Frank Skibby Jensen 2003 www.3wave.dk I alt 5 Sider Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : Oprette, markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Læs mere

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere.

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. IT-intro 9. august 2011 14:56 IT-introduktion på Risskov Gymnasium FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. Før end man kan logge sig ind

Læs mere

Større tekst og farver i Windows 8.1 (Skrivebord tilstand)

Større tekst og farver i Windows 8.1 (Skrivebord tilstand) Større tekst og farver i Windows 8.1 (Skrivebord tilstand) Vejledning til opsætning af forstørret tekst og farver/kontrast i Windows 8.1. Med Windows 8 introducerede Microsoft en ny Startskærm med flise-genveje

Læs mere

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske Navn: Uni-login: Uni-login kode: Office365 email: Kan udfyldes for at hjælpe med at huske UNI-LOGIN @undervisning.kk.dk Version 4 Side 1 Indledning Velkommen til denne vejledning i Office 365, som introducerer

Læs mere

Installer nyt image på din PC - Windows 7

Installer nyt image på din PC - Windows 7 Installer nyt image på din PC - Windows 7 1 Tryk F12 og hent nyt image til din PC...2 2 Log på første gang efter installationen...2 3 Din Citrix sådan tilpasser du dine systemer/applikationer...3 3.a Tilføj

Læs mere

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog : version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.42, 7. maj 2007 Indholdsfortegnelse Den Talende Bog... v 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Hjælp...

Læs mere

Indhold HTC Desire X... 1

Indhold HTC Desire X... 1 HTC Desire X Her er en guide til softwareopdatering af HTC Desire X, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold HTC

Læs mere

Indhold SAMSUNG GALAXY SIII... 1

Indhold SAMSUNG GALAXY SIII... 1 SAMSUNG GALAXY SIII Her er en guide til softwareopdatering af SAMSUNG GALAXY SIII, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås.

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Find det du skal bruge Klik på en fane på båndet for at

Læs mere

IPAD VEJLEDNING INDHOLD

IPAD VEJLEDNING INDHOLD 1 IPAD VEJLEDNING INDHOLD FØRSTEGANGSOPSÆTNING...2 TILGÅ DET TRÅDLØSE NETVÆRK...4 OPSÆTNING AF E-MAIL...5 E-MAIL-FUNKTIONER...6 KALENDERFUNKTIONER...7 INSTALLER NYE PROGRAMMER...8 FÅ MERE UD AF DIN IPAD...10

Læs mere

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Orddeling Automatisk orddeling Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Manuel orddeling Vælg [Orddeling] Klik [Manuelt] For hvert ord, som vises, kan der gøres følgende: Accepter det foreslåede orddelingssted

Læs mere

Windows 8.1-opdatering trinvis vejledning

Windows 8.1-opdatering trinvis vejledning Windows 8.1-opdatering trinvis vejledning Windows 8.1 installation og opdatering Opdater BIOS, programmer og drivere, og kør Windows Update Vælg installationstypen Installer Windows 8.1 Gå til supportwebsted

Læs mere

Indholdsfortegnelse Forord... 8 Købe eller leje Word 2013... 10 Åbne Word 2013 i Windows 8... 15 Taster, mus/ergonomi samt flytte markøren rundt

Indholdsfortegnelse Forord... 8 Købe eller leje Word 2013... 10 Åbne Word 2013 i Windows 8... 15 Taster, mus/ergonomi samt flytte markøren rundt 1 Indholdsfortegnelse Forord... 8 Målgruppen for denne bog 8 Arbejde med Word 2013 i skyen 8 Kommando versus funktion 8 Dokument, du kan bruge i praksis 8 Købe eller leje Word 2013... 10 Start Office 2013-program

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Calc fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i regneark. De øvrige

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

1 IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES

1 IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES Projekter Et Projekt, består af alle de ingredienser, der er samlet sammen til et bestemt design. Til en samplerquilt, kan man f.eks gemme alle de forskellige blokke man har tænkt sig at bruge. Emnerne

Læs mere

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 TYPO3 manual DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 Det første afsnit, Introduktion til systemet, giver et hurtigt overblik over mulighederne.

Læs mere

Vejledning til brug af FirstClass

Vejledning til brug af FirstClass Vejledning til brug af FirstClass - opdateret januar 2013 Indhold Installation af FirstClass foretages kun første gang... 2 Hent FirstClass-klienten... 2 Installer FirstClass-klienten... 3 Ændre kodeord...

Læs mere

Kursus i Mac for begyndere d. 17. jan. 2012

Kursus i Mac for begyndere d. 17. jan. 2012 En Mac hvafornoget? Kursus i Mac for begyndere d. 17. jan. 2012 Gitte Andersen Helsingør Kommunes Biblioteker gan65@helsbib.dk 49 28 36 84 1 KURSUSBESKRIVELSE 3 GENNEMGANG AF SKRIVEBORDET 4 MENUBAR 4 STATUSMENU

Læs mere

SAMSUNG GALAXY TAB VEJLEDNING INDHOLD

SAMSUNG GALAXY TAB VEJLEDNING INDHOLD 1 SAMSUNG GALAXY TAB VEJLEDNING INDHOLD SYNKRONISERING MED KIES...2 FØRSTEGANGSOPSÆTNING...3 IKONER OG NAVIGATION...4 TILGÅ DET TRÅDLØSE NETVÆRK...5 OPSÆTNING AF E-MAIL OG KALENDER...7 E-MAIL FUNKTIONER...9

Læs mere

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab I det følgende bliver du vejledt i, hvordan du indlæser en licensfil efter installation af Mamut Stellar version 7, samt hvordan du kommer hurtigt i gang

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP

EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP Indhold Log på EasyIQ ConnectAnywhere... 2 Adgangskode udløbet... 3 Log af EasyIQ ConnectAnywhere... 5 Mulighederne i EasyIQ ConnectAnywhere...

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING

HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING KOMMANDOOVERSIGT TIL BRUG PÅ WINDOWS COMPUTERE MED JAWS INTRODUKTION: Brailliant displays har indbygget BlueTooth og USB. BlueTooth anvendes til at forbinde

Læs mere

Windows 7 For nye brugere

Windows 7 For nye brugere Windows 7 For nye brugere 1 Indholdsfortegnelse Køb videobøger på Forlaget Globe 6 Læs mere om TextMaster på www.videobog.dk. 6 Forord og intro... 7 En onlinebog, som er konverteret fra en videobog 7 I

Læs mere

KONTROLPANELET I WINDOWS 7

KONTROLPANELET I WINDOWS 7 KIM KRARUP ANDERSEN KONTROLPANELET I WINDOWS 7 Få den fulde kontrol over din pc Alt om indstillinger og værktøjer i Windows 7 KONTROLPANELET I WINDOWS 7 KIM KRARUP ANDERSEN KONTROLPANELET I WINDOWS 7

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Tekstbehandling med Mac... Indledning. KAPITEL ET... 9 Hurtigt i gang med Pages. KAPITEL TO...

INDHOLDSFORTEGNELSE. Tekstbehandling med Mac... Indledning. KAPITEL ET... 9 Hurtigt i gang med Pages. KAPITEL TO... INDHOLDSFORTEGNELSE Tekstbehandling med Mac... Indledning KAPITEL ET... 9 Hurtigt i gang med Pages Anskaf Pages... 10 Opret eller åbn et dokument... 11 Brugerfladen i Pages... 12 Gem dokumenter... 13 Gem

Læs mere

Microsoft Outlook 2013 DK

Microsoft Outlook 2013 DK T a r g e t G r u p p e n Microsoft Outlook 2013 DK I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Hvad er Microsoft Outlook... 3 Åbn Outlook... 4 Outlook vinduet... 5 Mapperude og Navigation...6 Opgaveruden...8

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Vejledning, teknik, tips and tricks

Vejledning, teknik, tips and tricks Vejledning, teknik, tips and tricks Indhold 1 AUHRA pålogning og startside... 1 2 Ofte stillede spørgsmål og kendte fejl... 4 2.1 Har din computer adgang til AU s netværk og adm. systemer?... 4 2.2 Kan

Læs mere

Sådan opretter du en backup

Sådan opretter du en backup Excovery Guide Varighed: ca. 15 min Denne guide gennemgår hvordan du opretter en backup med Excovery. Guiden vil trinvist lede dig igennem processen, og undervejs introducere dig for de grundlæggende indstillingsmulighed.

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

Avancerede startindstillinger (Oversat fra engelsk via google)

Avancerede startindstillinger (Oversat fra engelsk via google) Billeder der viser mulighederne i Avancerede startindstillinger (Engelsk) Side 1 Side 2 Side 3 1 Hvis du har brug for at få adgang til avancerede startindstillinger, kan du gøre det med nogen af de forskellige

Læs mere

Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1 ½ min...9

Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1 ½ min...9 Ver. 1.8 RDS Side: 1 af 27 Indhold: Inden du kan benytte RDS-løsningen, skal din PC være opdateret...2 Login på RDS-løsningen...3 Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11 SkoleKom Begyndervejledning Tilpasset FirstClass version 11 1 Om SkoleKom... 3 1.1 Download og installation af FirstClass-programmet... 4 1.2 Log på SkoleKom... 5 1.3 Dit SkoleKom-skrivebord... 5 1.4 Sådan

Læs mere

Velkommen til 6. omgang

Velkommen til 6. omgang Velkommen til 6. omgang I dag Internet Hjemmeopgave 5 Mapper og filer Internet Vi så på faner sidst. og hurtigt på favoritter som ikke må forveksles med faner Favoritter Kan med fordel bruges til internetsider

Læs mere

Filer og Mapper. Filer. Mapper

Filer og Mapper. Filer. Mapper Indhold Filer og Mapper... 3 Filer... 3 Mapper... 3 Stifinder... 4 Eksempler på stifinder... 5 Markering af drev, filer og mapper... 5 Vælg vilkårlige mapper/filer... 7 Selandias drev... 8 Opret ny mappe...

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Genvejstaster eller museskade?

Genvejstaster eller museskade? Genvejstaster eller museskade? Hop fra ordrehoved til ordrelinjer eller fra finanskladdelinje til momsgruppe med genvejstaste! I forbindelse med skift af økonomisystem fra et DOS-baseret økonomisystem

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead. (Mac)

Brugervejledning. ClaroRead. (Mac) Brugervejledning ClaroRead (Mac) Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 DOWNLOAD OG INSTALLATION... 3 DOWNLOAD AF STEMMER... 4 CLAROREAD- VÆRKTØJSLINJE... 6 AFSPIL... 6 STOP... 6 GEM TEKST SOM LYDFIL...

Læs mere

Norddjurs hjemmefra. Vejledning. Få adgang til Citrix hjemmefra på en privat PC IT-AFDELINGEN

Norddjurs hjemmefra. Vejledning. Få adgang til Citrix hjemmefra på en privat PC IT-AFDELINGEN Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 7. januar 2015 IT-AFDELINGEN Vejledning Norddjurs hjemmefra Få adgang til Citrix hjemmefra på en privat PC Norddjurs Kommune. Torvet 3. 8500

Læs mere

Skyfillers Online Backup. Kundemanual

Skyfillers Online Backup. Kundemanual Skyfillers Online Backup Kundemanual Kundemanual Indhold Opsætning... 2 Installation... 2 Download software... 2 Installation under Windows... 2 Installation under Mac OS X... 3 Log ind... 3 Tilpas kontoindstillinger...

Læs mere

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows 4 Trin 3: Installer

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Installationsvejledning til kabel-modem

Installationsvejledning til kabel-modem Installationsvejledning til kabel-modem Kære nye Canal Digital Internet-kunde, Du har fået tilsendt følgende 3 dele til din nye internetforbindelse. 1. Kabelmodem med strømforsyning 2. Netværkskabel 3.

Læs mere

Overfør filer til Office 365 - online

Overfør filer til Office 365 - online Introduktion til Office 365 online portal Office 365 er det nye system som vi overgår til efter sommerferien (skole året 2014-2015). Alle får pr. automatik tildelt en konto når de starter på Hjørring Gymnasium

Læs mere

Brugervejledning for. Telenor Dialer

Brugervejledning for. Telenor Dialer Brugervejledning for Telenor Dialer 1 Indholdsfortegnelse Generelt om Telenor Dialer.... 5 Telenor Dialer og OneNumber.... 6 Telenor Dialer og OneNumber Mobile.... 6 Faciliteter i Telenor Dialer...7 Installation

Læs mere

CD-ORD. CD-Ords værktøjslinje: Sådan læses op med CD-Ord

CD-ORD. CD-Ords værktøjslinje: Sådan læses op med CD-Ord CD-ORD CD-Ords værktøjslinje: Fra CD-ORDs værktøjslinje er der hurtig adgang til oplæsning og ordforslag i Windows-programmer. Værktøjslinjen lægger sig øverst på skærmen, sådan at den altid er tilgængelig

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

ZoomText 10.1 for Windows 8 Hurtig Brugervejledning Tillæg

ZoomText 10.1 for Windows 8 Hurtig Brugervejledning Tillæg ZoomText 10.1 for Windows 8 Hurtig Brugervejledning Tillæg Dette tillæg til ZoomText 10 kortvejledning dækker de nye funktioner og andre ændringer er specifikke for ZoomText 10.1 til Windows 8. For primære

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg

ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg Dette tillæg til ZoomText 10 kortvejledning dækker de nye funktioner og andre ændringer er specifikke for ZoomText 10.1 til Windows 8.x. For primære instruktioner

Læs mere

Opdatering af Windows XP

Opdatering af Windows XP Opdatering af Windows XP For at sikre computeren mest muligt er det en god idé at opdatere sit styresystem jævnligt. Det anbefales, at man mindst en gang om ugen kontrollerer for opdateringer til sit styresystem,

Læs mere

OS X Mavericks Godt i gang med Mac

OS X Mavericks Godt i gang med Mac DANIEL RIEGELS OS X Mavericks Godt i gang med Mac INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... Daniel Riegels KAPITEL ET... Hurtigt i gang med din Mac Skrivebordet... 10 Docken... 11 Alle dine programmer i Launchpad...

Læs mere

Introduktion til IT på IVA

Introduktion til IT på IVA Introduktion til IT på IVA Logge på IVA s computere... 2 Mappen Dokumenter... 3 Email... 4 Studienet... 6 Print... 7 Logge af computeren... 8 Huskeliste... 9 Brug for hjælp... 9 (Denne guide er baseret

Læs mere

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Indholdsfortegnelse 1. Sådan finder du frem til, hvilken Windows version din computer har. Først klikker du på nede i venstre hjørne, derefter vælger du På den

Læs mere

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Startvejledning Se mail Konfigurer din iphone eller ipad til at sende og modtage e-mail fra dit Office 365-konto. Se din kalender, uanset hvor du er Du kan altid

Læs mere

Vejledning til at ligge billeder ind på Jerslev gruppes hjemmeside.

Vejledning til at ligge billeder ind på Jerslev gruppes hjemmeside. Vejledning til at ligge billeder ind på Jerslev gruppes hjemmeside. Først skal du åbne Windows Internet Explorer da dette program kan køre gruppen hjemmeside 100 %, du skal kigge ind på www.spejdernet.dk/jerslev

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Indhold 03 Det trådløse netværk på ASB: eduroam 03 AAAAntivirus software 04 eduroam med Windows Vista 08 eduroam med Windows XP 09 Trådløst netværk (eduroam)

Læs mere

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Indhold 1. 1. Windows 8 installationsproces 2. Systemkrav 3. Forberedelser 2. 3. 4. 5. Ren 6. 1. Personlige indstillinger 2. Trådløst 3. Brugerdefinerede

Læs mere

Smart. Guide for at installere TomTom navigation App på Parrot Asteroid Smart.

Smart. Guide for at installere TomTom navigation App på Parrot Asteroid Smart. Asteroid Smart leveres som standard med igo navigation App (23 lande Vesteuropa) på det Parrot SD kort som medfølger ved levering. Det er dog også muligt at købe TomTom navigation App via Parrot Asteroid

Læs mere

aarhustech.dk Information til brugere på AARHUS TECH Personalenet

aarhustech.dk Information til brugere på AARHUS TECH Personalenet Information til brugere på AARHUS TECH Personalenet I denne vejledning finder du nogle af de emner, som It-drift og support finder vigtigt at beskrive i forbindelse med ibrugtagning af pc er på AARHUS

Læs mere

Tilpas: Hurtig adgang

Tilpas: Hurtig adgang Tilpas: Hurtig adgang Genveje, Se skærmtips Se tips Hold alt tasten nede. Og brug bogstaver Word Fanen Filer PDF dokument Brug skabelon Visninger Husk Luk ved fuldskærmsvisning Brug zoom skyder Marker,

Læs mere

Ved første log ind kan det være nødvendigt, at opgradere din Citrix Receiver. Dette fremgår af nedenstående vejledning.

Ved første log ind kan det være nødvendigt, at opgradere din Citrix Receiver. Dette fremgår af nedenstående vejledning. Ny HOFOR Citrix Portal Du bedes fremover benytte URL en https://portal.hofor.dk i stedet for portal.ke.dk. Ved første log ind kan det være nødvendigt, at opgradere din Citrix Receiver. Dette fremgår af

Læs mere

Hands-on kursus/selvstudie i ViTre pakken

Hands-on kursus/selvstudie i ViTre pakken Hands-on kursus/selvstudie i ViTre pakken Formål: At give undervisere, vejledere og IT-ansvarlige indsigt i programmerne i ViTre pakken og samtidig sætte dem i stand til at foretage indstillinger i ViTre

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere