REFERAT. Møde: Møde i Arkæologisk Arbejdsgruppe Dato: 27. januar 2016 Sted: Slots og Kulturstyrelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Møde: Møde i Arkæologisk Arbejdsgruppe Dato: 27. januar 2016 Sted: Slots og Kulturstyrelsen"

Transkript

1 REFERAT Møde: Møde i Arkæologisk Arbejdsgruppe Dato: 27. januar 2016 Sted: Slots og Kulturstyrelsen Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard København V Telefon Fax post@kulturstyrelsen.dk Møde i AGG, Arkæologisk Arbejdsgruppe, d. 27. januar 2016, kl , Slots- og Kulturstyrelsen Mødedeltagere Mads Thagaard Runge, Kristoffer Buch Pedersen, Lutz Klassen, Lene B. Frandsen, Anne-Louise Haack Olsen, Morten Søvsø, Dorte Veien, Claus Feveile og Hoda El-Sharnouby (ref.) Afbud: Bodil Bundgaard Rasmussen, Dagsorden 1. Orientering fra styrelsen 2. Orientering fra museerne 3. Planlægning af procedurer for gennemgangen af ansøgningerne til puljen af dyrknings- og erosionstruede fortidsminder. 4. Fastlæggelse af dagsorden for årsmøde d. 10. marts. 5. Forslag til fremtidige arbejdsområder og fordeling af samme Dyrkningstruede lokaliteter: Lutz, Bodil Implementering af strategier: Kristoffer, Anne-Louise Nøgletal: Morten, Mads Opfølgning på kvalitetskrav: Lene Kap. 8-hjælperedskaber: Ubesat Dendrodatering: Morten 6. Fastlæggelse af årets resterende møder i arbejdsgruppen medbring kalender. 7. Evt. Jour.nr.: Click here to enter text.

2 Side 2 Referat 1. Orientering fra styrelsen: Tilbageløb til arkæologipuljen I det sene efterår ryddede SKLS op i et økonomisystem forud for overgangen til et nyt system. Der er i den forbindelse lukket sager (bevilling af tilskud til arkæologiske udgravninger), der enten ikke var blevet til noget, eller hvor bevillingen var fuldt forbrugt. Der har løbende været dialog med de relevante museer i forbindelse hermed. Tilbageløbet blev, efter aftale med direktionen, primært udbetalt til lokaliteter, til hvilke der var bevilliget beløb fra puljen til de Dyrknings- og erosionstruede lokaliteter i 2014 og 2015 samt til lokaliteter med presserende behov for bevaringsinitiativer på land og på havbunden. Arkæologiske undersøgelser, naturvidenskab; Svennum, Hjørring; til in situ bevaring Hoby, Lolland; til in situ bevaring Aggesund i Limfjorden; Defence og St. George i Vesterhavet; Hjarnø ved Østjylland; Tybrind Vig ved Vestfyn; Ottetalsanlægget ved Vestfyn; Fletværket/Nekselø ved NV-Sjælland; Fredningssten; Opsætning af fredningssten Samarbejdsprojekt med Den Danske Naturfond* I alt ,33 * Bevillingen til Den Danske Naturfond kan benyttes til at erhverve fortidsminder og evt. omkringliggende arealer, hvis de bør bevares for eftertiden, afholde udgifter til ændring af naturtilstanden for at sikre jorddækkede fortidsminder, eller indgå aftaler om mindelige ordninger, så arealer med jorddækkede fortidsminder kan friholdes varigt for beskadigelse ved pløjning mv. Beslutninger tages i dialog mellem SLKS og DDN. Psykiatrisk Hospital i Risskov Arealet har indtil for nyligt været ejet af Region Midtjylland, der har solgt en del af arealet til et udviklingsselskab, der planlægger at bygge lejeboliger på arealet. Ca. ¾ af kirkegården berøres. Moesgård har til Region Midtjylland vurderet udgifterne til en arkæologisk udgravning, inkl. antropologiske undersøgelser til 14,7 mill. kr. inkl. moms (december 2014).

3 Side 3 Kirkegården indeholder begravelser fra perioden , med mellem 1354 og 2148 gravlagte. Der eksisterer et gravregister samt journaler på langt hovedparten af de gravlagte og dertil er et mindre antal hjerner bevaret i præparat. Den arkæologiske forundersøgelse påviste en overraskende dårlig bevaringsgrad af skeletmaterialet. Styrelsen har vurderet, at materialet overvejende har antropologisk interesse, og netop dette materiale er så dårligt bevaret, at en udgravning af kirkegården ikke vil tilføje væsentlig ny arkæologisk viden, der vil kunne berettige en bygherrebetalt undersøgelse. AAG er enig i styrelsens beslutning vedr. Risskov, men opfordrer til at de fremover inddrages i beslutningsprocesser som den foreliggende. med Risskov. Styrelsen tilkendegav at ville inddrage AAG i sager a la denne fremover og gav endvidere udtryk for et ønske om at AAG i samarbejde med styrelsen udarbejder et notat, der beskriver de overvejelser, museer og styrelsen skal gøre sig i forbindelse med tilsvarende sager fremover. Samarbejdsaftale med Energinet.dk og Vejdirektoratet Energinet.dk og styrelsen har taget første dialog i forbindelse med udarbejdelsen af samarbejdsaftale og vejledning. Museerne vil blive inddraget/informeret snarest. Det foreslås at et par museer med geografisk spredning skal være med til processen. Forskellige procedurer fungerer forskelige steder. Generelt har museerne gode erfaringer med Energinet.dk Det er desuden aftalt med VD, at der skal laves en opdatering af Arkæologi og Statens Veje, herunder skal dokumentet udvides til også at omfatte marinarkæologien. Processen er endnu ikke gået i gang. Der vil også blive inddraget museer i dette arbejde. Brugere I FF På AAG-mødet i efteråret informerede styrelsen om, at vi har konstateret, at brugere, uden retmæssig adgang til FF, alligevel har registreret i databasen. Denne adfærd er ikke forenelig med styrelsens registreringspraksis og krav til datasikkerhed og kvalitetssikring, som foreskrives af Rigsrevisionen. Mødepunktet affødte en kort diskussion om superbrugernes rolle og evt. mulighed for at uddelegering og oplæring af nye brugere til superbrugere. Styrelsen var og er som udgangspunkt positiv overfor denne mulighed og vil i indeværende år komme med forslag til en ændring af praksis. Indtil andet er udmeldt, kræver redigeringsrettigheder til FF fortsat, at man har deltaget i et kursus. Fastansættelser Marie Walther og Hoda el-sharnouby er fastansat pr. d Flytning Flytningen til Nykøbing-Falster træder først i kraft primo/medio 2017.

4 Side 4 To nye jurister Der er ansat to nye jurister til Fortidsmindeenheden og bygningskontorene pr. d. 1. marts Ændringer i sammensætningen af AAG Anne Louise oplyste, at hun går på pension og dermed træder ud af AAG indenfor det næste halve år. Denne ændring kan være anledning til at undersøge om universiteterne ønsker at stille med en kandidat til AAG. Hedensted Kommune Hedensted Kommune er nu gået i samarbejde med Vejle Museerne. AAG vurderer, at det er en uheldig udvikling, at kommunerne så at sige kan shoppe rundt mellem de billigste museer, og styrelsen skal have fokus på udviklingen. Styrelsen meddelte, at de var opmærksomme på problemstillingen, men at vi kun kan forfølge problematikken ved at holde styr på, om museerne leverer det de skal på et tilfredsstillende niveau. Museumskontoret og Fortidsminder følger op sammen. 2. Orientering fra Museerne Der var intet på dette punkt. 3. Planlægning af procedurer for gennemgangen af ansøgningerne til puljen af dyrknings- og erosionstruede fortidsminder Styrelsen har meldt ud til museerne, at ansøgninger til de erosion- og dyrkningstruede lokaliteter skal sendes ind senest d. 22. februar. Ansøgningerne sendes ud til alle i AAG og fordeles internt efter perioder og mulig inhabilitet. 4. Fastlæggelse af dagsorden for årsmøde d. 10. marts Invitation til mødet med dagsorden mm udsendes i uge Forslag til fremtidige arbejdsområder og fordeling af samme De dyrkningstruede lokaliteter: Lutz Klassen og Bodil Bundgård Andersen Det er åbenbart at nedslidningen af fortidsminderne er voldsom i mange områder af landet. Bl.a. detektorfundene er generelt dårligere bevaret i dag og mere fragmentariske end tidligere. Det er essentielt at redde så meget så muligt og derfor er der en balance mellem kvalitet og kvantitet der skal findes. AAG afventer styrelsens nye Fondsstrategi og samler i mellemtiden en gruppe med repræsentation fra styrelsen, nationalmuseet og universiteterne Forankringen af processen kommer formodentligt til at ligge hos styrelsen. Lutz Klassen tager kontakt til de relevante institutioner og afholder et møde snarest muligt.

5 Side 5 Implementering af strategier AUD, nationale oversigter, fremtidens arkæologi: Kristoffer Buck Petersen, Anne-Louise Hack Olsen Anne-Louise Hack Olsen foreslog, at der blev indrettet en elektronisk mulighed for at komme med feedback, således at brugere løbende er i stand til at komme med kommentarer til de arkæologiske strategier. Et årligt netværksmøde foreslås for at afklare status. AAG har en væsentlig rolle i opdateringen og implementeringen af strategierne. Nøgletal: Morten Søvsø, Mads Runge Punktet ligger i forlængelse af arbejdet med projekt Fremtidens Arkæologi arkæologiens fremtid Punktet skal identificere og udvikle relevant datamateriale, der løbende kan give et overblik over omfang og udvikling af udgravningsvirksomheden og dens resultater. For at data kan anvendes til en vurdering af udbyttet af indsatsen er det væsentligt, at registreringen inkluderer data om det indholdsmæssige resultat af de arkæologiske undersøgelser. Der skal arbejdes frem mod: o Identifikation af relevante data og opbygning af grunddatasæt. o Bagudrettet statistisk analyse med henblik på kvalificering og vurdering af eksisterende praksis o Udvikling af registreringer og statistikker til løbende overblik over arkæologiske resultater Det hænger sammen med styrelsens ønske om gennemskuelighed i økonomien i den bygherrebetalte arkæologi. SLKS arbejder videre med sagen. Opfølgning på kvalitetskrav: Lene B. Frandsen Publiceringen skal understøtte, at produktet er god forskning, og her er kvalitet vigtigt frem for kvantitet. Opfølgningen fra styrelsen: vi har mulighed for at gå ind og lave kvalitetsvurderinger af arkæologien. SLKS afventer nye data i løbet af foråret 2016, og emnet tages herefter op igen Kap. 8-hjælperedskaber: Ubesat Dendrodatering: Morten Søvsø En database med central indberetningspligt for dendro og C 14-resultater skal etableres. Databasen vil bl.a. kunne inkorporere gamle analyser, der oprindeligt ikke gav resultat, men som i den nye og centrale dateres vil kunne dateres. Problematikken er oplagt i forbindelse med udarbejdelsen af den naturvidenskabelige strategi, og er da også allerede diskuteret her. Morten Søvsø arbejder videre med problematikken. De udvalgte arbejdsområder skal fremover på som et fast punkt på dagsordenen til AAG møderne. Næste møde 17. marts.

6 Side 6 Dagsorden: Vurdering af ansøgninger til undersøgelse af dyrknings- og erosionstruede anlæg Herefter ligger møderne d. 22/6 og 12/10 Evt. Ørregård. Styrelsen har modtaget en anmodning om markskade til lokaliteten Ørregård fra Herning Museum. Ørregård er en gammelkendt lokalitet, der er blevet revitaliseret og opkvalificeret via luftfoto og nyafgravning. Dyrkningstruslen er markant i visse områder, men generelt gælder, at hele lokaliteten er dyrkningstruet de skarpe aftegninger på luftfotoet taler for en meget lille muldtykkelse. Seminargravning planlagt til 2017 i område med smedje, desuden afklares muldtykkelser henover hele pladsen. Ejeren er positiv overfor at tage områder ud af dyrkning, og derfor er markskadeerstatning relevant. Der er dog opmærksomhed på, at erstatningen ikke må rulle år efter år, men skal være en midlertidig løsning der fører til en aftale om in situ bevaring, der tinglyses således at området tages ud af dyrkning. AAG var positivt indstillet overfor markskade, som en midlertidig løsning og foreslår, at man overvejer muligheden for at købe jorden ud af drift en gang for alle. Kontakt Hoda El-Sharnouby, Fuldmægtig (Arkæolog) Telefon: Mail: hes@kulturstyrelsen.dk

Kulturstyrelsen. Møde i AGG, Arkæologisk Arbejdsgruppe, d. 29. oktober 2015, kl på Kulturstyrelsen

Kulturstyrelsen. Møde i AGG, Arkæologisk Arbejdsgruppe, d. 29. oktober 2015, kl på Kulturstyrelsen REFERAT 29. oktober 2015 Møde i AGG, Arkæologisk Arbejdsgruppe, d. 29. oktober 2015, kl. 10-14 på H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 fortidsminder@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Nøgletal for udgravning af jordfæstegrave/lene B. Frandsen 4. Opfølgning på opdateret materiale i forbindelse med rigsrevisions kritikpunkter

Nøgletal for udgravning af jordfæstegrave/lene B. Frandsen 4. Opfølgning på opdateret materiale i forbindelse med rigsrevisions kritikpunkter Referat Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2. sal 4800 Nykøbing F. Telefon 3373 3373 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 22. november 2018 Møde V 2018 Møde i AGG d. 22. november 2018, kl. 10:30 12:30,

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Referat fra møde i LUU for SOSU-området

Referat fra møde i LUU for SOSU-området Referat fra møde i LUU for SOSU-området Dato: Fredag den 21. november 2014, kl. 09.00 13.00 (inkl. julefrokost) i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Erna Leth (suppleant),

Læs mere

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen Deltagere: Anette Styrup Bang, Annie Hansen, Bodil Knudsen, Dorte Jørgensen, Fredrik Juel Steensen, Grethe Buch,

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: Dagsorden

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: Dagsorden Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Ref: HS Referat af mødet den 3. maj 2011 Dato: 23. maj 2011 Til stede: Afbud fra: Fmd. Finn Bruus, KE (Dansk Fjernvarme) Næstfmd. Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Dagsorden. Pkt. 1. Ad pkt. 1. Pkt. 2. Ad pkt. 2. Holbæk den. 1. juni 2010. 1. Der indkaldes herved til

Menighedsrådsmøde. Dagsorden. Pkt. 1. Ad pkt. 1. Pkt. 2. Ad pkt. 2. Holbæk den. 1. juni 2010. 1. Der indkaldes herved til Holbæk den. 1. juni 2010. 1 Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Tirsdag den 1. juni 2010 kl. 18.00 NB. Bemærk tid! På kirkegårdskontoret Anders Larsensvej 6, 4300 Holbæk. Efter mødet serveres en

Læs mere

a. Dato og sted Planen er at forsøge at afholde repræsentantskabsmødet i 2010 med overnatning for alle deltagere.

a. Dato og sted Planen er at forsøge at afholde repræsentantskabsmødet i 2010 med overnatning for alle deltagere. SKAT Fritid & Idræt referat af bestyrelsesmøde torsdag den 25. Juni 2009 Deltagere: Svend Mandel Jacob Klitgaard Hansen Jørn Olsen Morten Grejsler Winnie Wolf Andersen Referent: Winnie Wolf Andersen Dagsorden:

Læs mere

Opklarende spørgsmål/svar til dagsordenen omkring rengøringen: Der er afsat 10 dages ekstra rengøring.

Opklarende spørgsmål/svar til dagsordenen omkring rengøringen: Der er afsat 10 dages ekstra rengøring. Skolebestyrelsesmøde Dagsorden Tirsdag den 12. august 2014 kl. 17.30-20.00 Konferencelokalet Møde nr. 1 Indkaldte: Christian Riise, Kari Astrid Thynebjerg, Kirsten Dahl Hæstrup, Michael Blomsterberg, Steen

Læs mere

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Tid og sted: 26. februar 2008, kl. 10.00 IdealCombi A/S, Hurup Til stede: Jens Erik Gram (JE) Michael Vesterløkke (MV) Johny Jensen (JHJ) Per Møller

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved

Sygeplejerskeuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Mødereferat Mødedato: Onsdag den 26. maj 2010 Mødested: Campus Næstved Sygeplejerskeuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Journalnummer: Til stede: Afbud: Helle Kehlet, Mette Mønster Westergaard, Susanne

Læs mere

Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD UNGiAarhus, Vikærsvej 36, 8240 Risskov Onsdag den 23.9.2015 kl. 16.30 19.00

Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD UNGiAarhus, Vikærsvej 36, 8240 Risskov Onsdag den 23.9.2015 kl. 16.30 19.00 Tilstede: Lone, Kim F., Sanne, Heino, Jørgen, Lasse, Kim A.,, Mads Afbud: Thomas, Kristian, Mette, Jens, Sus, Silke, Henrik Referent: Mads Dagsorden: Referat: Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD UNGiAarhus,

Læs mere

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00 Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Deltagere: Gitte W, Eva, og Käthe Afbud: Käthe Punkt 1 punktet Dagsorden

Læs mere

Enclosure 3. Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45

Enclosure 3. Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45 Enclosure 3 Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45 1264 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 rr@rigsrevisionen.dk www.rigsrevisionen.dk Rigsrevisionens erklæring og beretning

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 21. april 2010 Ref: HS Dato: 6. maj 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012

Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012 Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012 Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Job-velfaerd@viborg.dk www.viborg.dk Sted: Horsens Rådhus, kl. 11-13.30,

Læs mere

Referat. Regionsbestyrelsesmøde d. 23. oktober 2012

Referat. Regionsbestyrelsesmøde d. 23. oktober 2012 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Hovedstaden 23. oktober 2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Maja Pejs Jensen 29. oktober 2012 Deltagere: Tine Nielsen, Per Normann Jørgensen,

Læs mere

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 3. juni 2010 Referat af: Kombineret bestyrelsesmøde og ordinært repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Lundebjerggård Mødedato

Læs mere

Referat fra lokaludvalgsmøde 14. januar 2016

Referat fra lokaludvalgsmøde 14. januar 2016 ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier 21. januar 2016 Referat fra lokaludvalgsmøde 14. januar 2016 Tid: Torsdag den 14.1 2016 kl. 10.00-12.00 Sted: Mødelokale

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby

Læs mere

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Til stede: Peder Ring, Danske Regioner Per Hvenegaard, TL Birgit Andersen, H:S

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 26 26 Fax +45 43 43 03 45 Email: DFU@DFU.dk Brøndby den 26. juni 2008 REFERAT Bestyrelsesmøde,

Læs mere

Fraværende: Mira Pavlovic, Natassa Zmiro, Hülya Kocak, Brian Lund Madsen, Özcan Kocak

Fraværende: Mira Pavlovic, Natassa Zmiro, Hülya Kocak, Brian Lund Madsen, Özcan Kocak Referat af møde i 12. august 2004. Tilstede: Anselme Bankambona, Nimer Shama, Jette Garder, Ena Juhl (til kl.18), Lolan Ottesen, Janne Jørgensen, Musse Sheikh Ahmed, Kåre Harder Olesen, Omid Azari, Susse

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN Referat

SKOLEBESTYRELSEN Referat 1 Deltagere: Afbud: Fraværende: Punkt 175: Punkt 176: Forældre: Gry Wagner Iversen, Kurt Jensen, Lisette Veje Lynge, Mette- Marie Noack Lomholt, Henrik Pullich, Susan Kirkebjerg Jørgensen Vivian Harding

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen, Geir Sveaass, Mikael Fock

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen, Geir Sveaass, Mikael Fock 28. oktober 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst Møde nr. 10 Mødedatoer: 18. september 2014 Tidspunkt: Kl. 8.30 18.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg,

Læs mere

Referat. Assens Kunstråd. Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00. Sted Assens Rådhus, mødelokale 4

Referat. Assens Kunstråd. Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00. Sted Assens Rådhus, mødelokale 4 Referat Forum Assens Kunstråd Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00 Sted Assens Rådhus, mødelokale 4 Deltager Jørgen Svenstrup, Elisabeth Rask, Anne Bjørn, Oluf Lund, Peter Tybjerg, Peter Nielsen,

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 3 Mødedato: 23 24. april 2014 Tidspunkt: kl. 9 16 Sted: Lokale 8 og 5

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 3 Mødedato: 23 24. april 2014 Tidspunkt: kl. 9 16 Sted: Lokale 8 og 5 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 3 Mødedato: 23 24. april 2014 Tidspunkt: kl. 9 16 Sted: Lokale 8 og 5 REFERAT Til stede fra udvalget: Thomas Harder (formand),

Læs mere

REFERAT. Ingen kommentarer til referat. Referat godkendt. Punktet udgår da hverken Birthe Bækgaard eller Cristina Kildevang er til stede ved mødet.

REFERAT. Ingen kommentarer til referat. Referat godkendt. Punktet udgår da hverken Birthe Bækgaard eller Cristina Kildevang er til stede ved mødet. REFERAT Emne: Ledende lægesekretærrådsmøde Tid: Torsdag den 4.6.2015 kl. 8.30 11.30 Sted: Sal 3, Indgang U Regionshospitalet Holstebro Deltagere: Nora Jacobsen, Gurli Wolf, Birgit Sangill, Lene Krag, Berit

Læs mere

2. Sektionslederens beretning. Beretning er vedhæftet referatet

2. Sektionslederens beretning. Beretning er vedhæftet referatet Referat synkro områdemøde Dato: 27. april 2014 Mødetidspunkt: 10.00-13.00 Mødested: Scandic Kolding Deltagere: Mette Rasmussen, Lene Brink Magnussen, Sofie Brink Magnussen, Vivi Kristiansen, Dorte Stautz

Læs mere

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 7. februar 2014 Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Birkeparken 7.2.2011

Referat fra bestyrelsesmøde Birkeparken 7.2.2011 1 Referat fra bestyrelsesmøde Birkeparken 7.2.2011 Tilstede. alle Formanden bød velkommen til det første møde i 2011. 1: Gennemgang af referat fra mødet den ls.nov. 2010. Referatet underskrevet uden kommentarer

Læs mere

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karin Rosenmejer o Kirsten Habekost o Mia Rasmussen o Mogens Schlüter o Yvonne Andersen o Anne Birthe Mortensen (suppleant) ESB-sekretariatet: o Anette Halvgaard

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15 Åben Referat Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen,

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Dagsorden 03/12-15: 1:Godkendelse af dagsorden. -Godkendt. 1.A: Valg af ordstyrer. - Jan Brix. 1.B: Valg af referent. - Bettina Lauritsen

Dagsorden 03/12-15: 1:Godkendelse af dagsorden. -Godkendt. 1.A: Valg af ordstyrer. - Jan Brix. 1.B: Valg af referent. - Bettina Lauritsen Bestyrelses møde Egense Sejlklub Den 03.12.15. kl. 18.00 Indkaldte: Egense sejlklubs bestyrelse: Erik Quist Andersen (EQA), Morten Svoger (MS), Kim Hansen (KH), Jan Brix (JB), Bettina Lauritsen(BL), Suppleanter:

Læs mere

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 U D K A S T Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 Referat fra HMU-mødet den 31. august 2010. Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere

Læs mere

Vitus Jordan meldte sit kandidatur til formandsposten. Vitus blev enstemmigt valgt som formand for Medborgerskabsrådet.

Vitus Jordan meldte sit kandidatur til formandsposten. Vitus blev enstemmigt valgt som formand for Medborgerskabsrådet. Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referat af møde i Medborgerskabsrådet den 28. oktober 2015 Mødested: Det Gamle Rådhus Mødedato: 28-10-2015 Sendes til: Medborgerskabsrådet Deltagere

Læs mere

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6 Fritidsudvalget Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (V) Anne-Lise Kuhre (A) Kenneth Jensen (A) Kristian Moberg (V) Lars Jepsen-Sølvhøj

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen Nørrebro Park Skole

Forretningsorden for skolebestyrelsen Nørrebro Park Skole Forretningsorden for skolebestyrelsen Nørrebro Park Skole 1: Medlemmer: a. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejder repræsentanter, og 2 elevrepræsentanter der alle er stemmeberettiget.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 Deltager fra bestyrelsen: Formand Anja Valhøj (ANV), Næstformand Shaddie Mackeprang (SM), Kasserer Andreas Boye (AB), Best.medlem Sussi S. Hansen (SSH), Best.medlem

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

Til Haveforeningerne i Rudersdal 26.3.2016

Til Haveforeningerne i Rudersdal 26.3.2016 Til Haveforeningerne i Rudersdal 26.3.2016 Der indkaldes hermed til fællesmøde (SU) for alle medlemmer af haveforeningernes bestyrelser og bestyrelsen i Nordøstsjællandskredsen. Møde dato er tirsdag d.

Læs mere

Referat LSU-LAU de centrale stabe

Referat LSU-LAU de centrale stabe s Referat LSU-LAU de centrale stabe Mødedato: 22.september 2015 Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 14:30 Dokumentnavn: Dagsorden LSU-LAU Sted: Vestre Engvej 51 C (mødelokale 3.210) Deltagere:

Læs mere

19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00

19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00 REFERAT 19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00 Specifikationssekretariatet KMS/LAN Rentemestervej 8 2450 København NV Tlf.: 72 54 51 65 www.fot.dk e mail: krpol@kms.dk ref.:

Læs mere

Beslutningsreferat af: Referat nr. 4. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.03.05 kl. 18.00 22.00

Beslutningsreferat af: Referat nr. 4. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.03.05 kl. 18.00 22.00 DIRIGENT: DAVID AD. 1 Fremmødte / Fraværende. Freddy, David, Pia H., Karin, Mads, Pia K., Aase. Afbud fra varmemester Per N., Klaus og Per Chr. AD. 2 Godkendelse af referat nr. 3. Rettelse til AD. 4 a.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde

1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde Referat af 6. Forretningsudvalgsmøde den 30. oktober 2012 Side 1 Referat af 6. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 30. oktober 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Christiansborg Forretningsudvalget Navn

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 3. april 2011 kl. 10.30 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 3. april 2011 kl. 10.30 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 3. april 2011 kl. 10.30 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Carsten

Læs mere

PACT Bestyrelsesmøde Den 07.03 2016 Kl. 18:00-20:00 Godkendt referat

PACT Bestyrelsesmøde Den 07.03 2016 Kl. 18:00-20:00 Godkendt referat PACT Bestyrelsesmøde Den 07.03 2016 Kl. 18:00-20:00 Godkendt referat Emne Diskussions Formål Referat 1. Valg af ordstyrer og referent Ordstyrer: Paul Referent: Gert Kirsten, Henrik, Rikke 2. Godkendelse

Læs mere

Ellekildeskolen. Skolebestyrelsesmøde. 02-02-2009 kl.: 19:00

Ellekildeskolen. Skolebestyrelsesmøde. 02-02-2009 kl.: 19:00 Ellekildeskolen REFERAT Skolebestyrelsesmøde kl.: 2 Fraværende: Med afbud: Lonny Flormann, Maiken Petersen, Helle Poulsen, Søren Rasmussen, Anne Sørensen, Mai Wandrup, Lars Jensen Uden afbud: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat at bestyrelsesmøde i KIF tirsdag d. 28-6 2011.

Referat at bestyrelsesmøde i KIF tirsdag d. 28-6 2011. Knabstrup Idrætsforening Ventedgårdsvej 42, Knabstrup 4440 Mørkøv, Tlf.: 59 27 32 55 Referat at bestyrelsesmøde i KIF tirsdag d. 28-6 2011. 1. Præsentation. Hvem er mødt op? Vi skal have opdateret listen

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT Tidspunkt : Torsdag den 1. juni 2006, kl. 16.15-18.30 Sted : Hotel Prindsen, Roskilde Tilstede : Hans Chr. Kirketerp-Møller, Janne Christensen, Ole Bjørn Petersen, Hanne Højgaard

Læs mere

Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 27.11.13 Vor ref.: KRC Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 27.11.2013 Sted: Videokonference Deltagere: Torben Lage Frandsen, IMT Region H, koordination Britta

Læs mere

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Frederiksberg kommune, voksenområdet Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Tilbuddets navn og adresse: Bakkegården Bakkegårdens Allé 18 1804 Frederiksberg - 38 21 39 60 gith01@frederiksberg.dk

Læs mere

6. Forretningsorden: Lars laver et udkast til næste UU-møde samarbejde med Mehmet.

6. Forretningsorden: Lars laver et udkast til næste UU-møde samarbejde med Mehmet. Dagsorden - UU-møde 21.-22. februar 2015 Deltagere: Emil Olsen, Dennis Garting, Morten Egede, Tobias Thomsen, Dennis Otkjær, Tilde Busk, Louise Meiling, Morten Farsø, Nikolaj Mailand, Bjørn Andersen, Lars

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00. Mødet afholdes i Det Røde Værelse. Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Formøde den 17. juni 2014

Formøde den 17. juni 2014 Formøde den 17. juni 2014 Deltagere fra bestyrelsen: Ove Pedersen, Sven Lyster, Anja F. Riecke, Joan Lindholdt, Marie Skøtt Rasmussen, Mads-Peter K. Engelhardt (ref.) Afbud: Dan R. Petersen, Rasmus Rosenkvist

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 20 37 91 61 Email: dal@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 30. maj 2010 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 30. maj 2010 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 30. maj 2010 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Carsten W. Larsen, Jesper

Læs mere

Derfor vil Danske Fysioterapeuter i strategiplan 2016 have som mål at få flere og mere tilfredse medlemmer.

Derfor vil Danske Fysioterapeuter i strategiplan 2016 have som mål at få flere og mere tilfredse medlemmer. Notat Danske Fysioterapeuter Kommunikation Til: Hovedbestyrelsen Strategiplan 2016 Danske Fysioterapeuters vision er at sætte dagsorden for, hvordan befolkningen opnår mere sundhed og sikrer fysioterapeuter

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 1. Velkomst v/daniela Jakobsen Bestyrelsen anbefaler, at Lene Barslund (Etf) er ordstyrer. 2. Valg af ordstyrer, referent og stemmeudvalg Lene

Læs mere

Emne: Møde nr. 7-2013. Dato: 07-10-2013. Sted: Bent Schwartzbach BS

Emne: Møde nr. 7-2013. Dato: 07-10-2013. Sted: Bent Schwartzbach BS Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 7-2013 Dato: 07-10-2013 Sted: Bent Schwartzbach BS Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Susanne Wærling SW Bent Schwartzbach BS Louise Munchaus Adsbøl LA Preben

Læs mere

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015 Fællesmøde i regionen torsdag den 8. januar. Vejgaard Bibliotek. Møde tidspunkt 18.30 Indkaldte : Mette Urup Jette Søndergaard Jan Jørgensen Hanne Koldkjær Bente Sand Per K. Nielsen Thomas Kaldsen Poul

Læs mere

Referat fra den 6. december 2006

Referat fra den 6. december 2006 Referat fra den 6. december 2006 Mødested: Grindsted sygehus røntgenafdelingen. Engparken 1, 7200 Grindsted den 6. Dec. 2006 kl. 09.00-14.00 Fremmødte: Christian, Lars, Dorthe, Anne-Grethe, Pica, Maria

Læs mere

Referat af møde i Handicaprådet den 15. maj 2014.

Referat af møde i Handicaprådet den 15. maj 2014. Referat af møde i Handicaprådet den 15. maj 2014. Ældre- og Handicapforvaltningen Virksom Indsigt DA Baglandet Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. 65513105 Fax E-mail Deltagere: Allan Laursen,

Læs mere

BILAG TIL GILDETING 2. GILDE 2015

BILAG TIL GILDETING 2. GILDE 2015 BILAG TIL GILDETING 2. GILDE 2015 Antal deltagere 18: Ilse, Kirsten, Troels, Anne Marie, Margit, Inger, Hans Jørgen, Kresten, Arne, Per, Birgit, Conni, Henrik, Bodil, Birthe, Alice, Susanne, Knud, Pkt

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus Referat bestyrelsesmøde i UDDU 20.01.2011 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Tre punkter blev tilføjet 6. Fremtidig mødestruktur mellem DOS og UDDU 12. UEMS /EBOT eksamen. Udvælgelse af eksaminatorer. 14.

Læs mere

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Næste møde i fagligt udvalg er den 18. september. Bemærk temamøde fra kl. 10-14. Deltagere: Peder Ring,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 27. november 2012 kl. 09:15 13:30

Referat af bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 27. november 2012 kl. 09:15 13:30 Referat af bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 27. november 2012 kl. 09:15 13:30 Tilstede: Mads Leen Jensen, fmd; Henrik Skousen, kasserer; Hugo Hvid Sørensen, medl.; Frederik Callesen, medl.;

Læs mere

Referat For møde nr. 5 skoleåret 2009/2010 SKOLEBESTYRELSEN Tirsdag d. 26. januar 2010 kl. 19.00 21.00 i personalerummet

Referat For møde nr. 5 skoleåret 2009/2010 SKOLEBESTYRELSEN Tirsdag d. 26. januar 2010 kl. 19.00 21.00 i personalerummet For møde nr. 5 skoleåret 2009/2010 SKOLEBESTYRELSEN Tirsdag d. 26. januar 2010 kl. 19.00 21.00 i personalerummet 1. Orientering 2. Elevrådet 3. Sager til drøftelse 4. Sager til beslutning 5. Lukket punkt

Læs mere

Punkt 6 om udviklingen i neurofysiologispecialet indledte mødet.

Punkt 6 om udviklingen i neurofysiologispecialet indledte mødet. Referat af møde i FUHA, team neurofysiologi den 15. september kl. 14.30 16.00 Til stede: Per Kristian Jansen, Danske Regioner Birgit Andersen, Danske Regioner Heidi Leen, FOA Anita Bak Johansen, FOA Lotte

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Rådsmøde den 10. september 2015 Referat Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 10.09.2015 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-116-15 Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for Maskinsnedkerfaget fredag den 21/06 2013

Referat fra møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for Maskinsnedkerfaget fredag den 21/06 2013 Referat fra møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for Maskinsnedkerfaget fredag den 21/06 2013 Deltagere: Gæst: Afbud: Peer Foged Ove Nielsen Inga Andersen Birgitte Larsen Klavs Klarskov

Læs mere

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Til stede: Eva Pedersen Viborg Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2005 RN A504/05

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2005 RN A504/05 RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2005 RN A504/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Statens Ejendomsinformationssystem (SE) (beretning nr. 6/01) I. Indledning 1. I

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for det tekniske område

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for det tekniske område Referat fra møde i OmrådeUdvalg for det tekniske område Mødedato: 11. september 2014 kl. 12.00-13.45 Mødested: Brandstation Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Mads Gammelmark (formand), Leo Kristoffersen,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag d. 6. november 2009, fra kl. 9.00 til 10.30 Mødelokale C, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Jesper Thyrring Møller, Birgit

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 12. januar 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 20. juni 2012

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 20. juni 2012 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 20. juni 2012 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde, Støvring Gymnasium, 15. marts 2016 kl. 16.00 - ca. 18.00

Indkaldelse til bestyrelsesmøde, Støvring Gymnasium, 15. marts 2016 kl. 16.00 - ca. 18.00 Indkaldelse til bestyrelsesmøde, Støvring Gymnasium, 15. marts 2016 kl. 16.00 - ca. 18.00 1. Velkomst til Lærke N. R. Dalgaard, der som næstformand i elevrådet indtræder i bestyrelsen. 2. Fastlæggelse

Læs mere

Stine Bøgebjerg deltager under dette punkt for at orientere om Ældreanalysen. Pkt. 6. Orientering fra Nordgruppen, Regionsgruppen og Dansk Ældreråd.

Stine Bøgebjerg deltager under dette punkt for at orientere om Ældreanalysen. Pkt. 6. Orientering fra Nordgruppen, Regionsgruppen og Dansk Ældreråd. Møde Nr. 17 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 27. april 2015 10.00 13.00 Sted Hillerød Rådhus lokale Leen Deltagere Alle Referent Birgit Vejby Afbud Ingen Dagsorden. Pkt. 1. Godkendelse af dagsordenen.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnenes Univers Grindsted Vest Den 19. januar 2016 kl. 18.00 20.30 på Trehøjevej 70.

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnenes Univers Grindsted Vest Den 19. januar 2016 kl. 18.00 20.30 på Trehøjevej 70. Referat fra bestyrelsesmøde i Børnenes Univers Grindsted Vest Den 19. januar 2016 kl. 18.00 20.30 på Trehøjevej 70. Deltagere: Ann Pedersen, Ole Rimmer Donslund, Michael Vinding Clausen, Ole Rahbek Pedersen,

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

Bestyrelsesmøde SSP-Samrådet

Bestyrelsesmøde SSP-Samrådet Referat fra bestyrelsesmødet Torsdag den 21. november 2013 Nr. Punkt Kommentar og opsamling Deltagere: Fraværende: Afbud fra Michael Melbye, Mads Hardahl-Haugaard DAGSORDEN Årsmøde 2014 Fagudvalg Økonomi

Læs mere

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30.

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Deltagere: Kirsten Ravn Bundgaard, Peter Hansen, Susan Vonsild, Rune Carstensen, Steen Madsen, Emina Bodil

Læs mere

DAGSORDEN: 1. INDLEDNING: Velkommen til Henrik, som får lov at suge lidt til sig, før han sættes i arbejde.

DAGSORDEN: 1. INDLEDNING: Velkommen til Henrik, som får lov at suge lidt til sig, før han sættes i arbejde. Beagle Klubben Dressurafdelingen Herlev, 6. februar 2008 Referat fra Dressur- udvalgsmøde hos Nina, Topasvej 20, Herlev onsdag d. 6. februar Kl. 18.30. MØDEDELTAGERE: Nina Dige Vinther (NDV) Niels-Henrik

Læs mere

REFERAT. Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev-Dronninglund Kommune

REFERAT. Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Emne: Møde nr. 2-2014. Dato: 03-03-2014. Sted: Susanne Wærling SW

Emne: Møde nr. 2-2014. Dato: 03-03-2014. Sted: Susanne Wærling SW Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 2-2014 Dato: 03-03-2014 Sted: Susanne Wærling SW Deltagere: Susanne Wærling Kai Lübcke Hanne Jensen Preben Arenfeldt Louise Munchaus Adsbøl Vernon Pedersen

Læs mere

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Odense Lokalgruppe Referat af grupperådsmøde den 21. september 2005 Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Referent: Karina

Læs mere

8. Husudvalget. Hytten Udskiftning af køleskab, vandvarmer i baderum, septiktank? samarbejde med initiativgruppen

8. Husudvalget. Hytten Udskiftning af køleskab, vandvarmer i baderum, septiktank? samarbejde med initiativgruppen Referat bestyrelsesmøde den 12.05.2011, kl. 19.00 Til stede var: Kirsten Aagaard Finn Lund Esben Skovsen Karsten Pedersen Henrik Danø Sørensen Jens Henrik Jensen Dorte Rothmann Louise Skov Pihlkjær - referent

Læs mere

Bestyrelses møde nr. 43 24. juni 2015 Kl. 19.00-21.30 i Karensminde

Bestyrelses møde nr. 43 24. juni 2015 Kl. 19.00-21.30 i Karensminde Dagtilbudsdistrikt Sofielund,Januar 2011 Bispehøjen - Holbæk Have - Karensminde - Minimøllen - Munkevænget - Sofiehaven - Stormøllen 6. juli 2015 Bestyrelses møde nr. 43 24. juni 2015 Kl. 19.00-21.30 i

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. juni 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Bent

Læs mere

Referat. Dansk Retriever Klub Region Midtjylland Regionsledelsen. 1. Valg af mødeleder: 2. Godkendelse af dagsorden:

Referat. Dansk Retriever Klub Region Midtjylland Regionsledelsen. 1. Valg af mødeleder: 2. Godkendelse af dagsorden: Referat Dato: 07.11.13. kl 18.00 Sted: Mette Stubkjær Nybovej 12 7400 Herning Tilstede: Mette Stubkjær, Jørgen Jørgensen, Claus Christensen, Helle Engelsen, Jens Andersen Afbud: Ane Gleerup 1. Valg af

Læs mere