LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSES BLAD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSES BLAD"

Transkript

1 LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSES BLAD August 1966 Kendelse afsagt af Landsskatteretten maj LandinspektØr N.N., som for skatteåret 1965/66 har selvangivet sin indkomst til kr., og hvis skattepligtige indkomst af X kommunes ligningsmyndighed blev ansat til 31.o55 kr., klager over, at skatterådet for YZ herreders skattekreds har ansat hans skattepligtige indkomst til 3o-855 kr. Den påklagede ansættelse beror bl.a. på, at skatterådet ikke har anset klageren berettiget til at fradrage et beløb på 1.19o kr., som klageren har betalt for sin deltagelse i et byplankursus, ligesom skatterådet har anset klagerens køb af matrikelkort for l.ol2 kr. for en ikke fradragsberettiget etableringsudgift. Det fremgår af sagen, som for landsskatteretten alene drejer sig om disse to forhold, at klageren, der har påbegyndt selvstændig land- inspektørvirksomhed i efteråret 1964, idet til grund for ansættelsen liggende indkomstår har deltaget i et af Dansk Ingeniørforening afholdt kursus i offentlig planlægningsteknik. Kurset afvikledes over 7 weekends og omfattede følgende emner: 1. Oversigt over de hidtidige planer, 2. Oversigt over påbegyndt planlægning, 3. Nyt i samfundsfagene med hensyn til planlægning, 4. planlægning i praksis, 5. Planlægningsteknik, 6. Planlægningserfaringer, 7. Planlægningsteori. Over hvert emne forelæstes der fredag fra kl. 14 til 17 og fra kl. 18,15 til 21,15 samt lørdag fra kl. 9 til 12. Klageren gør gældende, at han ville have deltaget i kurset, uanset om han drev selvstændigt erhverv eller var lønmodtager, idet udviklingen inden for offentlig planlægningsteknik med mellemrum nødvendiggør en ajourføring af den viden, han erhvervede under sin uddannelse til landinspektør. Til støtte for sin påstand har klageren fremlagt de afholdte foredrag i stencileret form, tillige med en erklæring fra Dansk Ingeniørforening af følgende ordlyd:

2 LÅHDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD 1966 side 94 "..formålet med vort kursus i Offentlig Planlægningsteknik er at give offentlige ansatte og rådgivende ingeniører samt andre med erfaring indenfor den offentlige planlægning en samlet oversigt over problemerne ved planlægningen i forbindelse med offentlige myndigheder og institutioner, således at deltagerne kan vedligeholde deres viden indenfor nævnte områder." Klageren har endelig oplyst, at prisen for deltagelse i kurset var l.loo kr., og at han derudover har anvendt 9o kr. til ophold og fortæring. Efter det således oplyste finder landsskatteretten, at klagerens kursusudgifter må anses afholdt til vedligeholdelse af hans uddannelse og dermed til sikring af hans indkomst, og den påklagede ansættelse vil herefter på dette punkt være at nedsætte med 1.19o kr. For så vidt angår udgifterne til matrikelkort har klageren gjort gældende, at disse kort slides og forældes, og at han derfor er nødt til med mellemrum at udskifte dem. Klageren har under sagen fremlagt en erklæring fra matrikeldirektoratet, hvoraf fremgår, at kortene jævnligt skal suppleres. Det anføres videre i erklæringen, at "Kortene kan efter disse suppleringer og efter jævnlig brug blive uanvendelige, således at de må erstattes af nye kort." Klageren har endvidere fremlagt en erklæring fra Den danske Landinspektørforening, hvori det bl.a. hedder: "..Matrikeldirektoratet ajourfører daglig matrikelkortene med de ændringer i ejendomsforholdene, der forårsages af udstykninger, sammenlægninger, grænseforandringer m.v., som direktoratet approberer efter ansøgning fra landinspektørerne. En kopi af matrikelkortet, som en landinspektør har købt af direktoratet, bevarer derfor ikke sin værdi, men forældes..." Det fremgår endelig af sagen, at anskaffelsesprisen for matrikelkortene er under 800 kr. pr. stk. Retten må efter det oplyste være af den opfattelse, at klagerens udgifter til matrikelkort til brug for hans virksomhed som landinspektør må anses for fradragsberettiget i medfør af bestemmelsen i afskrivningslovens 3, stk. 1. Den påklagede ansættelse vil følgelig på dette punkt være at nedsætte med l.ol2 kr., eller i det hele med 2.2o2 kr. til kr. T h i e r a g t e s : Den af skatterådet for YZ herreders skattekreds for skatteåret 1965/66 foretagne ansættelse af landinspektør N.N.'s skatr-pligtige indkomst til 3o.855 kr. nedsættes til kr.

3 LAMDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD 1966 side 95 Meddelelse fra mæglingsmanden. Til medlemmerne af gruppe i og II. Resultatet af urafstemningen den om det fremsatte mæglingsforslag var følgende: Gruppe I: 32 stemmer for 32 - imod 1 stemme blank Gruppe II: 44 stemmer for 4 - imod. På møde i løn- og pensionsudvalget den lo, august er man enedes om at udsætte forhandlingerne til efter generalforsamlingen. S. Dilling Larsen ATP ARBEJDSMARKEDETS TILLÆ GSPENSION Udbetaling af tillægspension påbegyndtes i medfør af ATP-loven pr. 1. april Antallet af modtagne begæringer har i det forløbne år været langsomt stigende til omkring 6oo om måneden og antallet af tillægspensionister har nu passeret de 6,ooo. Næsten 9o pct. heraf modtager det maksimale pensionsbeløb, som de efter deres alder har haft mulighed for at opnå. I februar 1965 udgav ATP en vejledning "Hvad får jeg i tillægspension?", hvori der redegøres for, hvad medlemmer født i årene kan oppebære i tillægspension, for så vidt de er indtrådt i ordningen før 1. april Foranlediget af talrige forespørgsler skal ATP henlede opmærksomheden på, at pjecen fortsat kan købes i boghandelen landet over for en pris af 2. kr. Der er endvidere anledning til at gøre opmærksom på, at tillægspension først kan udbetales fra det fyldte 67, år; dette gælder både mænd og kvinder, gifte som ugifte. Det er derimod uden betydning, om man er ophørt med lønnet beskæftigelse. Tillægspensionen udbetales kun efter begæring. ATP har ladet fremstille en særlig blanket til dette formål. Blanketten kan afhentes i kommunekontorer, banker og sparekasser. Med begæringsblanketten følger en særlig vejledning, hvortil i øvrigt henvises. Begæringen skal indsendes til Arbejdsmarkedets Tillægspension, Postboks 321, Hillerød

4 LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD 1966 side 96 Meddelelse fra matrikeldirektoratet Ved kgl. anordning af 21. juni 1966 er det bestemt, at lov nr. 176 af 7. juni 1958 om bortfald af hartkorn eller matrikelskyld for ejendomme i købstæder og flækker kommer til anvendelse på ejendomme i visse områder i Københavns, Frederiksborg, Odense, Ålborg, Randers og Århus amter. På tilsvarende måde som for ejendomme i købstæderne skal hartkornsangivelserne i tingbøger og ejendomskartoteker m.v. erstattes med matriklens arealer, og der vil herfra blive fremsendt areallister til vedkommende amtstuer og tinglysningsdommere, hvorefter dommerne skal indføre arealerne i tingbøgerne. Da der vil hengå nogen tid, inden a- reallisterne er udfærdiget og arealerne indført i tingbøgerne, vil tidspunktet for hartkornets bortfald i de enkelte områder blive fastsat senere. Tidspunktet vil blive bekendtgjort i Statstidende, og de landinspektører, der praktiserer i de pågældende områder, vil fra direktoratet få nærmere meddelelse om tidspunktet. Fra sekretariatet Stillinger i udviklingslandene Nærmere beskrivelse af nedennævnte ledige ekspertstilling samt oplysninger om fremgangsmåden ved indgivelse af ansøgning vil kunne fås ved henvendelse til Sekretariatet for teknisk samarbejde med udviklingslandene, Udenrigsministeriet, Kronprinsessegade 4, København K. (telf. Minerva 739o). For de gennem fornævnte sekretariat udsendte eksperter er der indført et reglement, der omfatter løn- og ansættelsesvilkår iøvrigt. Efter henstilling fra Akademikernes Samarbejdsudvalg anmodes eventuelle landinspektører, der måtte søge den nævnte stilling om i forbindelse med ansøgnings indgivelse at henvende sig til foreningens sekretariat. Land: Guinée. Stilling: Urbaniste. Kvalifikationer: Diplome universitaire ou qualifications professionelles en urbanisme et en planification regionale; vaste experience de la planification et de 1'administration des projects concernant le déve- loppement urbain et regional; culture générale et humaine assez large, esprit d équipe et d'initiative. Sprog: Francais indispensable; anglais souhaitable. Ansøgningsfrist:

5 LAMDINS PEKT ØRENS MEDDELELSESBLAD 1966 side 97 Der Deutsche Verein fur Vermessungswesen und der Deutsche Markscheider-Verein veranstalten den 51. Deutschen Geodatentag in der Zeit vom 21. bis 24. September 1966 in Essen verbunden mit einer Behordenund Firmenausstellung. TH E R O Y A L IN S T IT U T IO N O F C H A R T E R E D S U R V E Y O R S sender meddelelse, at International symposium on quantity surveying der skulle afholdes på Churchill College, Cambridge i dagene sept er udsat indtil videre. Personalia Landinspektør Børge Aaby Jørgensen har den 1. august 1966 overtaget den af landinspektør J.F. Larsen hidtil drevne landinspektørfor- retning i Lemvig, der fortsætter med uændret adresse: Vestergade 33. Faglig kalender sept. afholdes foreningens årsmøde og generalforsamling på hotel Prins Hamlet, Helsingør sept. afholder F.I.G.'s permanente komité møde i Beograd. Alle medlemmer kan deltage sept. afholdes 51. Deutschen Geodatentag i Essen. 3. okt. begynder foreningens kursus for måleteknikere på Jydsk Teknologisk Institut i Århus okt. afholder Jydsk Byplanråd byplankursus på Hammerum landbrugsskole jan afholdes foreningens faglige møde på Myborg Strand

6 LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD 1966 side 98 D e n danske Landinspektørforening afholder lørdag den 3 september 1966 kl, 9»oo på hotel Prins Hamlet, Helsingør Generalforsamling med følgende dagsorden: 1. Formandens beretning om foreningens virksomhed. 2. Fremlæggelse af foreningens regnskab for 1965 til godkendelse. 3. Takstudvalgets beretning. 4. Lov- og vedtægtsændringer, 5. Vedtagelse af kontingent for Valg af formand. 7. Valg af 8 bestyrelsesmedlemmer samt 8 suppleanter. 8. Valg af 4 medlemmer til takstudvalget. 9. Valg af redaktører. 10. Valg af revisor. 11. Valg af 2 medlemmer til legatbestyrelsen for N. F. Jensens rejse- og præmielegat. 12. Bestemmelse af sted for næste års generalforsamling. 13. Eventuelt. Det samlede program: Fredag, den 2.september 1966 kl L.L.O. A/S afholder reception på Kong Georgs Vej 11 i anledning af afslutning af opførelse af nybygning. " 13»30 Fagligt møde vedr. ejerlejligheder i kongressalen på hotel Prins Hamlet, Helsingør. " 17,00 L.L.O. A/S afholder generalforsamling i kongressalen. " 19,00 Spisning på hotel Marienlyst. " 21,00 Erhvervsansvarsforsikringen afholder generalforsamling i kongressalen. For damerne bliver der lejlighed til besøg om eftermiddagen på Lousiana (COBRA-udstillingen). Lørdag, den 3-september 1966 kl. 9, O 0 tf 12,,30 II 14,,15 IT 15,,30 ti c a. 17 II 18,,30 Landinspektørforeningen afholder generalforsamling i kongressalen på hotel Prins Hamlet. Fælles frokost på hotel Prins Hamlet. Generalforsamlingen fortsætter. Foredrag ved universitetslektor, cand,jur. Holger Lavesen om Akademikernes Samarbejdsudvalg. afsluttes generalforsamlingen. Fælles middag med damer på hotel Prins Hamlet. For damerne arrangeres der udflugt til Sverige med besøg på bl.a. et glaspuster! og et historisk slot. Nærmere oplysninger ved ankomsten til hotellet

7 LAUDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD 1966 side 99 JYDSK BYPLANRÅD indbyder til byplankursus nr. 14 på Hammerum landbrugsskole ved Herning i tiden oktober 1966, arrangeret af Jydsk Byplanråd med henblik på efteruddannelse af yngre teknikere og andre - f.eks. jurister og økonomer - der beskæftiger sig med byplanlægning, såvel selvstændige som ansatte i kommuner, amter og centraladministrationen eller hos byplankonsulenter, boligselskaber m.v. Kursets emne er denne gang: "Udarbejdelse af bebyggelsesplan". Som sædvanlig bliver kursusdeltagerne delt i grupper, og hver gruppe skal udarbejde skitseforslag til en bebyggelsesplan for et konkret område i Hammerum. Som grundlag for opgavearbejdet holdes en række foredrag med efterfølgende diskussioner, hvori belyses såvel tekniske, økonomiske som administrative problemer i forbindelse med bebyggelsesplanens udformning. Fra rækken af foredragsholdere nævnes: Stadsingeniør R. Bækgaard, Herning Afdelingsarkitekt Arne Gaardmand, den kommitterede Forretningsfører 0. Holm, Herning andelsboligforening Kommunaldirektør Jens Johansen, Holstebro Havearkitekt Erik Mygind, København Kommuneingeniør Giinther Nielsen, Gjellerup Arkitekt Vagn Lykke Pedersen, planlægningsudvalget for Køge-bugt. Ret til ændringer forbeholdes. Prisen for deltagelse - inklusive ophold og forplejning (fra søndag aften den 9. oktober til lørdag eftermiddag den 15. oktober) - er 495 kr. Deltagerne må regne med muligheden af indkvartering i 2-mands kamre. Bindende anmeldelse om deltagelse og beløbet 495 kr. pr. deltager må være Jydsk Byplanråd, Mejlgade 8, Århus C, postkonto nr , i hænde senest mandag den 12. september Anemdelsesblanketter kan rekvireres hos Jydsk Byplanråd. Deltagerantallet er begrænset til ca. 5o. Deltagerne vil få tilsendt udførligt program ca. 14 dage før kursusets begyndelse. Kursusledelsen forbeholder sig ret til at udskyde anmeldte deltagere i tilfælde af overtegning. Kursusleder er arkitekt Tage Kliim, København. % K.O. Møller August 1966 formand

8 LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD 1966 side 100 Den kgl. veterinær- og Landbohøjskoles jubilæumsfond. Af Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskoles jubilæumsfond er der et beløb til rådighed til uddeling i november Beløbet kan anvendes til løsning af opgaver, hvortil der ikke ad de almindelige kanaler kan ydes fornøden støtte, herunder igangsættelse af forskningsarbejder samt støtte til de studerende og deres arbejde. Til sidstnævnte formål skal mindst anvendes en trediedel af det rentebeløb, der er til rådighed til uddeling. Fondets midler må ikke anvendes til formål, som det efter lovgivningen eller praksis normalt er statens sag at varetage. Renten af det af De samvirkende kvægavlsforeninger skænkede beløb kr. 25*000 skal anvendes til støtte for kandidater, som ved studier i udlandet uddanner sig i kvægavl med henblik på virksomhed i dansk landbrug. Ved ansøgning om støtte til igangsættelse af forskningsopgaver og lignende, må det godtgøres overfor jubilæumsfonden, at støtte til det pågældende formål ikke kan opnås fra fonds under staten, som f.eks. Statens alm. Videnskabsfond og Statens teknisk-videnskabelige fond. Støtte til studerende til dækning af studieudgifter kan ikke bevilges af jubilæumsfonden. Ansøgninger om at komme i betragtning ved uddelingen affattes på ansøgningsblanketter, der udleveres på Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskoles administrationskontor og indsendes inden den 15. september 1966 til jubilæumsfondens sekretær. Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, Bulowsvej 13, København V. Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, den 20. juli H.C. Aslyng formand / J.Høibye Hansen sekretær

9 LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD 1966 side 101 Annoncer Landinspektør søges snarest til selvstændigt arbejde i alsidig praksis. Lejlighed kan anvises pr. 1. oktober. Landinspektørerne Thorsen & Krarup Kirkestræde 6, Roskilde telf. (o3) Måletekniker uddannet i landinspektørpraksis søges til alsidigt arbejde. Landinspektør August Olesen Store Torvegade 12 Rønne. telf Landinspektør søges snarest. Ansættelsesvilkår efter nærmere aftale. Landinspektørerne E. Mouritsen, A. Mouritsen og C. Arent Petersen Kontor: Vesterbrogade 35 V. telf. C Måletekniker søges. Udlært måletekniker søges til afvekslende arbejde. Lørdag fri. Landinspektørerne F. Højlund og G. Poulsen Bygårdsstræde 3, Køge. Måletekniker søger arbejde efter endt militærtjeneste den 16. september eller snarest derefter, jeg har fået en treårig uddannelse, med Landinspektørf oreningens måleteknikerkursus, hos landinspektør A. Kjær, Holstebro, samt 7 ugers genoptræning i faget i tiden 27. juli september 1966 hos ovennævnte. John G. Sørensen Istedgade 32, i., Holstebro. Landinspektør søges omgående. Selvstændigt arbejde med udstykning, luftfotoopmåling, byplanlægning m.v. tilbydes. Firmaets nye, moderne eenfamiliehus er parat til Deres indflytning fra 1. september. Ansættelsesvilkår, husleje, befordring m.m. efter nærmere aftale. Landinspektørfirmaet Johansen-Olsen-Rathje Helligkorsgade 5, Kolding telf. o55-2o271 Landinspektør søges. Landinspektør P. Fløe Jensen Algade 59, Vordingborg telf. (o3 788) 51o. 21.8,1966

10 LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD 1966 side 102 Teknisk tegnerske søger hjemmearbejde. Har været beskæftiget ved landinspektørfaget i 5 år. (Heraf 3 års læretid). Billet mrk. 73o. Ung landinspektør søges til alsidig landinspektørforretning til selvstændigt arbejde. Ansættelsesvilkår, herunder bolig, bil, løn, arbejdstid m.v. efter nærmere aftale. Landinspektør K. Balling Engelsen Skive, telf Landinspektør søges som leder af forretningens filialkontor i Hadsund. Med stillingen følger bolig i en nyere villa med alle moderne indretninger. På kontoret er der ansat tre tegnedamer, heraf to udlærte. Der kan tilbydes meget selvstændige forhold med arbejde af afvekslende art. LØn efter nærmere aftale. Landinspektør Lau. Bøgeholt-Laursen Terndrup. telf. (osl-15511) 27. Landinspektør søges. Landinspektør Jørgen Madsen Ballesvej 15, Hornslet, telf. 37 (o ). Assistentplads søges efter aftjent værnepligt. Ledig fra 1. nov. Helst Nordjylland. Billet mrk Teknisk tegner eller tegnerske med erfaring i de på et landinspektørkontor forekommende tegne- og konstruktionsarbejder søges. Gage m.v. efter aftale. Landinspektør Søliner Pedersen Lundevej 44, Frederikssund, telf. 423 og Landinspektør søges. Ansættelsesvilkår efter nærmere aftale. Landinspektørfirraaet Hubbe & Thorlacius Rebslagergården, Overgade 60 Odense, telf. (o9) 13o914.

11 LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD 1966 side 103 Bekendtgørelse. Ledige højskoleadjunkturer og kandidatstipendier. Ved Den kgl- Veterinær- og Landbohøjskole er nogle højskoleadjunkturer og kandidatstipendier ledige til uddeling i løbet af foråret Angående de to kategorier af stipendier bemærkes følgende: 1. Højskoleadj unkturerne uddeles for et tidsrum af indtil 3 år til kandidater, der har vist udprægede evner for videnskabelig forskning inden for højskolens fagområder, herunder til tidligere kandidatstipendiater eller andre stipendiater, for at de pågældende kan få fornøden arbejdsro til at fuldføre doktordisputatser eller lignende. Der kan pålægges højskoleadjunkturerne en begrænset undervisningsmæssig arbejdsbyrde f.eks. afholdelse af 1 eller 2 ugentlige forelæsninger eller lignende inden for emner, der har nær tilknytning til deres særlige forskningsopgaver. 2. Kandidatstipendierne kan tildeles såvel kandidater, der netop har bestået eksamen, som kandidater, der i nogle år har været beskæftiget ved praktisk arbejde og som ønsker at komplettere deres uddannelse ved licentiatstudium eller ved selvstændigt forskningsarbejde inden for højskolens fagområder. Såfremt det skønnes naturligt, kan det pålægges kandidatstipendiaterne i indtil 8 timer ugentlig at yde bistand ved undervisningen eller andet institutionsarbejde uden for det egentlige forskningsarbejde. Kandidatstipendierne tildeles for 1 år med adgang til forlængelse for yderligere 1 år, eventuelt yderligere med 1/2 år og undtagelsesvis for 2 gange 1/2 år. Forlængelse af kandidatstipendier, der udløber i perioden 1. december maj 1967 vil kun kunne finde sted efter ansøgning herom. Stipendiebeløbet udgør for begge kategorier af stipendier et beløb, der svarer til lønnen for en amanuensis (kontraktlønnet eller i tjenestemandsstilling). Stipendiebeløbet fastsættes under hensyn til den pågældendes hidtidige lønmæssige placering i anden stilling. Ansøgning om at komme i betragtning ved uddelingen af stipendierne affattes på ansøgningsblanketter, der udleveres på Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskoles administrationskontor og indsendes inden 1. oktober 1966 til Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, Biilowsvej 13, V, Ansøgningen skal indeholde oplysninger om det tidspunkt til hvilket et stipendium tidligst kan tiltrædes.

12 LAKDIMSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD 1966 side 104 Videnskabelig assistent. Ved Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole er en stilling som ikke- tjenestemandsansat videnskabelig assistent ved højskolens landmålings- afdeling ledig. Stillingen, der ønskes besat med en landinspektør, aflønnes enten i 19/24 lønningsklasse eller i henhold til gældende overenskomst mellem økonomiministeriet og Den danske Landinspektørforening. Ansøgninger indsendes til højskolens administrationskontor, Biilowsvej 13, København, V., senest den 1. november Kontorassistent. Ved den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole er en stilling som kontorassistent (teknisk medhjælp) ved højskolens landmålingsafdeling ledig til besættelse 1. oktober Ansættelsen sker i henhold til gældende overenskomst mellem finansministeriet og Handels- og kontorfunktionærernes forbund i Danmark. Ansøgere må have matematisk studentereksamen eller realeksamen, eventuelt med praktisk uddannelse på landinspektørkontor eller lignende teknisk virksomhed. Ansøgninger indsendes til Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskoles landmålingsafdeling, Biilowsvej 13, København, V* LANDINSPEKTØRENs meddelelsesblad sendes af tidsskriftet LANDINSPEKTØREN til Den danske Landinspektørforenings medlemmer. Abonnement kan ikke tegnes. Tidsskriftet LAN DIN SPEKTØ R EN s redaktion: Professor N. Thorkil-Jensen og landinspektør Th. Meklenborg. Redaktionens adresse: Biilowsvej 13, København V. M e d d e le lse sb la d e ts e k s p e d itio n : Den danske L a n d in s p e k tø rfo re n in g s sekretariat, Kong Georgs Ve] 11, København F., telefon (01) 32 Fasan 9395 Annoncer og svar på billet mrk. sendes til LANDINSPEKTØRENs meddelelsesblad c /o Teknisk Forlag, Skelbækgade 4, København V., telefon (01) 44- Hilda

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØR FORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R EDAKTIO N : PROFESSOR N. T H O R K I L-J E N S E N OG LA N D IN S P E K T Ø R

Læs mere

^ MEDDELELSES BLAD. LANDINSPEKTØRENs. Maj 1966 MÅLETEKNIKERNE. - vo rt uløste problem!

^ MEDDELELSES BLAD. LANDINSPEKTØRENs. Maj 1966 MÅLETEKNIKERNE. - vo rt uløste problem! LANDINSPEKTØRENs ^ MEDDELELSES BLAD Maj 1966 MÅLETEKNIKERNE - vo rt uløste problem! Som kort omtalt i aprilnummeret arbejder bestyrelsen stadig med at få løst problemet med uddannelse af måleteknikere.

Læs mere

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«REDAKTION: PROFESSOR N. THORKIL-JENSEN OG LANDINSPEKTØR TH. MEKLENBORG. Januar 1962.

Læs mere

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSES BLAD

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSES BLAD LANDINSPEKTØREN MEDDELELSES BLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R E D A KTIO N : PROFESSOR N. T H O R K I L-J E N S E N OG LA N D IN S P E K T Ø

Læs mere

LANDINSPEKTØREN 2 ^ MEDDELELSES BLAD

LANDINSPEKTØREN 2 ^ MEDDELELSES BLAD LANDINSPEKTØREN 2 ^ MEDDELELSES BLAD December 1966 Meddelelse fra løn- og pensionsudvalget. Mæglingsmanden har under den 6. ds. tilskrevet løn- og pensions- udvalget således: "Det meddeles herved, at resultatet

Læs mere

E. KROMANN THOMSEN. LANDSRETSSAGFØRER VESTERGADE 13-3200 HELSINGE Telefoner: (03) 29 56 12 - (03) 29 56 13 _ GIRO 6005

E. KROMANN THOMSEN. LANDSRETSSAGFØRER VESTERGADE 13-3200 HELSINGE Telefoner: (03) 29 56 12 - (03) 29 56 13 _ GIRO 6005 ' E. KROMANN THOMSEN LANDSRETSSAGFØRER VESTERGADE 13-3200 HELSINGE Telefoner: (03) 29 56 12 - (03) 29 56 13 _ GIRO 6005 tr i. DAGSORDEN 1. VALG AF DIRIGENT 2. GENNEMGANG AF VEDTÆGTER 3. VEDTAGELSE AF VEDTÆGTER

Læs mere

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«REDAKTION: PROFESSOR N. THORKIL-JENSEN OG LANDINSPEKTØR TH. MEKLENBORG. Juni 1962.

Læs mere

^ MEDDELELSES BLAD LANDINSPEKTØREN? Februar 1966. Sogneråd og landinspektør

^ MEDDELELSES BLAD LANDINSPEKTØREN? Februar 1966. Sogneråd og landinspektør LANDINSPEKTØREN? ^ MEDDELELSES BLAD Februar 1966 Sogneråd og landinspektør Med gennemførelsen af landinspektørloven blev der åbnet bedre muligheder for Matrikeldirektoratet for at revse landinspektører,

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER FÆLLESSKAB, & FREMTID FAGLIGHED PRAKTISKE OPLYSNINGER HK STAT KONGRES 2016 PROGRAM 7. JUNI 2016 Ankomst 10:00 Kongressalen og registreringen - åbner 10:30 12:30 Åbning af kongressen Faneindmarch Formalia

Læs mere

protokollat til overenskomst for akademikere i staten om Ph.d.-stipendiater

protokollat til overenskomst for akademikere i staten om Ph.d.-stipendiater Cirkulære om protokollat til overenskomst for akademikere i staten om Ph.d.-stipendiater samt aftale om Aflønning af ph.d.-studerende for arbejdsopgaver i forbindelse med forskeruddannelsen 2002 1.3.10

Læs mere

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland Kap. 1. Selskabsbestyrelsens beføjelser: 1. Selskabsbestyrelsens ansvar Selskabsbestyrelsen forestår den overordnede ledelse af boligselskabet. Den udøver de beføjelser og varetager de pligter, der tillægges

Læs mere

landinspektøren s meddelelsesblad udsendes kun til Den danske Landinspektørforenings redaktion: Th. Meklenborg Kay Lau ritzen landinspektører

landinspektøren s meddelelsesblad udsendes kun til Den danske Landinspektørforenings redaktion: Th. Meklenborg Kay Lau ritzen landinspektører landinspektøren s meddelelsesblad udsendes kun til Den danske Landinspektørforenings medlemmer redaktion: Th. Meklenborg Kay Lau ritzen landinspektører adresse: Bredgade 45B 1260 København K indhold: ÅRSMØDE

Læs mere

Vedtægter. for. Grundejerforeningen Lille Grundet

Vedtægter. for. Grundejerforeningen Lille Grundet Vedtægter for Grundejerforeningen Lille Grundet Indholdsfortegnelse Side 1-2 Foreningens navn og hjemsted 3 3-5 Foreningens område og medlemskreds 3 6-7 Forenings formål og opgaver 4 8-12 Medlemmernes

Læs mere

Ret til ændringer forbeholdes 13.09.10/Danhostel

Ret til ændringer forbeholdes 13.09.10/Danhostel September 2010 Kære værter og ejere, Hermed inviteres I alle til Landsmøde 2010 på Hotel Vejlefjord. Danhostel ændrede på sidste års landsmøde struktur, så delegeretforsamlingen nu er afskaffet, og landsmødet

Læs mere

Nyhedsbrev. om international social sikring. Nyhedsbrevet indeholder informationer om forskellige emner inden for international social sikring.

Nyhedsbrev. om international social sikring. Nyhedsbrevet indeholder informationer om forskellige emner inden for international social sikring. Nyhedsbrev om international social sikring Nr. 2, september 2008 Nyhedsbrevet indeholder informationer om forskellige emner inden for international social sikring. I dette nummer er bl.a. informationer

Læs mere

Lo Specchio. Roskilde Amatørscene. Vedtægter

Lo Specchio. Roskilde Amatørscene. Vedtægter Lo Specchio Roskilde Amatørscene Vedtægter 1: NAVN OG FORMÅL Foreningens navn er Lo Specchio - Roskilde Amatørscene. Foreningen har til huse i teatret, Eriksvej 40 i Roskilde. Foreningens formål er at

Læs mere

FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER

FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER Vedtægter pr. 28. august 2009 Indhold: Kapitel I Foreningen Kapitel II Kredsene Kapitel III Vedtægterne Kapitel IV Overgangsbestemmelser Kapitel V Ikrafttrædelsestidspunkt

Læs mere

SKATTEFRI REJSE 2014

SKATTEFRI REJSE 2014 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 4 2 SKATTEFRI GODTGØRELSE ULØNNEDE... 5 3 BEFORDRINGSGODTGØRELSE... 5 4 KRAV TIL ARBEJDSGIVEREN VED UDBETALING AF BEFORDRINGSGODTGØRELSE... 9 5 REJSEGODTGØRELSE...10

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er BUILDINGCONTROL DANMARK, efterfølgende kaldet Foreningen.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er BUILDINGCONTROL DANMARK, efterfølgende kaldet Foreningen. 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er BUILDINGCONTROL DANMARK, efterfølgende kaldet Foreningen. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål Foreningen har det formål at udbrede

Læs mere

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Januar 2016 1 Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Januar 2016 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej 6A

Læs mere

Protokollat om ph.d.-stipendiater

Protokollat om ph.d.-stipendiater Bilag 5 Protokollat om ph.d.-stipendiater Dette bilag indeholder: I. Protokollat om ph.d.-stipendiater Dette protokollat omfatter ph.d.-studerende med kandidatgrad, som i forbindelse med indskrivning ved

Læs mere

R E P R Æ S E N T A N T S K A B E T

R E P R Æ S E N T A N T S K A B E T PRAKTISKE OPLYSNINGER R E P R Æ S E N T A N T S K A B E T Indholdsfortegnelse 1. Repræsentantskabet... 4 2. Repræsentantskabet medlemmer og stedfortrædere... 4 3. Diæter og dagpenge mv.... 5 3.1. Fra den

Læs mere

FORENINGEN TIL INTEGRATION AF NYDANSKERE PÅ ARBEJDSMARKEDET VEDTÆGTER. for

FORENINGEN TIL INTEGRATION AF NYDANSKERE PÅ ARBEJDSMARKEDET VEDTÆGTER. for VEDTÆGTER for Foreningen til Integration af Nydanskere på Arbejdsmarkedet Sankt Peders Stræde 28 C, 4. 1453 København K ---ooooo--- VEDTÆGTER for Foreningen til Integration af Nydanskere på Arbejdsmarkedet

Læs mere

DAGSORDEN. Ældrerådet. Møde nr. : 12/2007 Sted : Kulturhuset Pavillonen, Kærvej, Grenaa Dato : 19. december 2007 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.

DAGSORDEN. Ældrerådet. Møde nr. : 12/2007 Sted : Kulturhuset Pavillonen, Kærvej, Grenaa Dato : 19. december 2007 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12. Ældrerådet DAGSORDEN Møde nr. : 12/2007 Sted : Kulturhuset Pavillonen, Kærvej, Grenaa Dato : 19. december 2007 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.20 Medlemmer Svend Erik Christiansen (Formand) Jens Erik Madsen

Læs mere

Lovtidende A 2010 Udgivet den 12. maj 2010

Lovtidende A 2010 Udgivet den 12. maj 2010 Lovtidende A 2010 Udgivet den 12. maj 2010 6. maj 2010. Nr. 489. Bekendtgørelse af lov om tjenestemandspension Herved bekendtgøres lov om tjenestemandspension, jf. lovbekendtgørelse nr. 230 af 19. marts

Læs mere

1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår. 2. Forelæggelse af årsrapport med revisionspåtegning.

1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår. 2. Forelæggelse af årsrapport med revisionspåtegning. ROC ROCKWOOL INTERNATIONAL A/S Side 1/8 Fuldstændige forslag til vedtagelse på ordinær generalforsamling i Rockwool International A/S onsdag den 21. april 2010, kl. 17.00 i Roskilde Kongrescenter, Møllehusvej

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V.

Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V. Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V. 3. november 2004 Som bekendt er vor forening indtrådt som afd. 7 i FFT

Læs mere

Vedtægter for Dansk Håndværks Garantiordning

Vedtægter for Dansk Håndværks Garantiordning Vedtægter for Dansk Håndværks Garantiordning Gældende fra 1. januar 2012 1. Formål Garantiordningens formål er at sikre og udbygge et tillidsfuldt forhold mellem forbrugere og entreprenør- og håndværksvirksomheder,

Læs mere

Virksomhedsklubben ved Datalogisk Institut

Virksomhedsklubben ved Datalogisk Institut DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Virksomhedsklubben ved Datalogisk Institut SAGSNOTAT 4. FEBRUAR 2010 Vedr.: Etablering af studielegater for udenlandske full-degree studerende ved Datalogisk

Læs mere

Fundats for G.E.C. Gads Fond

Fundats for G.E.C. Gads Fond Fundats for G.E.C. Gads Fond I. Fondens navn, grundlag og hjemsted 1. Fondens navn er G.E.C. Gads Fond. Fondens hjemsted og fondsbestyrelsens sæde er København. Fonden er oprettet af forlagsboghandler

Læs mere

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD Januar 1966 Den magiske streg Den, som kun tar spøg for spøg og alvor kun alvorligt... o.s.v. Kumbel 1.79 Jeg har ment det nødvendigt at henvise til Kumbels velkendte tankesprog

Læs mere

EXECUTION VERSION LAW FIRM VEDTÆGTER FOR LÆRERSTANDENS BRANDFORSIKRING G/S SAMMENHOLDT MED VEDTÆGTER FOR LB FORENINGEN F.M.B.A.

EXECUTION VERSION LAW FIRM VEDTÆGTER FOR LÆRERSTANDENS BRANDFORSIKRING G/S SAMMENHOLDT MED VEDTÆGTER FOR LB FORENINGEN F.M.B.A. EXECUTION VERSION LAW FIRM VEDTÆGTER FOR LÆRERSTANDENS BRANDFORSIKRING G/S SAMMENHOLDT MED VEDTÆGTER FOR LB FORENINGEN F.M.B.A. VEDTÆGTER LÆRERSTANDENS BRANDFORSIKRING G/S VEDTÆGTER LB FORENINGEN F.M.B.A.

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIL AKTIONÆRERNE I VICTORIA PROPERTIES A/S

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIL AKTIONÆRERNE I VICTORIA PROPERTIES A/S FONDSBØRSMEDDELELSE NR. 107 1 af 6 INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIL AKTIONÆRERNE I VICTORIA PROPERTIES A/S I henhold til vedtægternes pkt. 8.4 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling

Læs mere

OVERENSKOMST. om Løn- og ansættelsesvilkår for veterinærsygeplejerskeelever. Indgået mellem Praktiserende dyrlægers Arbejdsgiverforening og

OVERENSKOMST. om Løn- og ansættelsesvilkår for veterinærsygeplejerskeelever. Indgået mellem Praktiserende dyrlægers Arbejdsgiverforening og Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening Veterinærsygeplejerskernes Fagforening OVERENSKOMST om Løn- og ansættelsesvilkår for veterinærsygeplejerskeelever Indgået mellem Praktiserende dyrlægers Arbejdsgiverforening

Læs mere

Vedtægter for Optikerforeningen

Vedtægter for Optikerforeningen D.O. I \ Maj 2016 1.1 Vedtægter for Optikerforeningen 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er "Optikerforeningen". Foreningens hjemsted er administrationskontorets adresse. 2 FORMÅL Foreningens formål er:

Læs mere

KTCs vedtægter gældende fra den 23. september 2009

KTCs vedtægter gældende fra den 23. september 2009 1 KTCs vedtægter gældende fra den 23. september 2009 Indhold KAPITEL I FORENINGEN... 1 1. NAVN, OMRÅDE OG HJEMSTED... 1 2. FORMÅL... 2 Stk. 1. Mission... 2 Stk. 2. Vision... 2 Stk. 3. Vidensformidling...

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

Indkaldelse til ordinært beboermøde onsdag den 23. marts 2011 kl. 19.00 i Stamhuset

Indkaldelse til ordinært beboermøde onsdag den 23. marts 2011 kl. 19.00 i Stamhuset AFDELINGSBESTYRELSEN I ASKERØD 16. marts 2011 Dagsorden: 1. Valg af dirigent Indkaldelse til ordinært beboermøde onsdag den 23. marts 2011 kl. 19.00 i Stamhuset 2. Godkendelse af den udsendte dagsorden

Læs mere

Vedtægter. for. Vedtaget på den ordinære generalforsamling den 30. april 2014

Vedtægter. for. Vedtaget på den ordinære generalforsamling den 30. april 2014 Vedtægter for 2014 Vedtaget på den ordinære generalforsamling den 30. april 2014 1 Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Boghandlerforeningen. Dens hjemsted er Københavns kommune. 2 Formål m.v. 1 Foreningens

Læs mere

Vedtægt af 1. februar 2009

Vedtægt af 1. februar 2009 Vedtægt af 1. februar 2009 for valg af menighedsråd i bispedømmet København Kap. I Valg til menighedsråd m. v. Definitioner og valgperiode 1 Ved "menighed" forstås i denne vedtægt en bestemt gruppe katolikker,

Læs mere

Beretning Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 23. april 2008 til 27. april

Beretning Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 23. april 2008 til 27. april Beretning Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 23. april 2008 til 27. april 2009 Tiden flyver, og endnu et år er gået. Et år der har budt på spændende udfordringer for bestyrelsen. Vores største opgave

Læs mere

Lo Specchio Roskilde Amatørscene

Lo Specchio Roskilde Amatørscene Lo Specchio Roskilde Amatørscene Vedtægter 11/3-2015 1: NAVN OG FORMÅL Foreningens navn er Lo Specchio - Roskilde Amatørscene. Foreningen har til huse i teatret, Eriksvej 40 i Roskilde. Foreningens formål

Læs mere

BILAG 1 TIL PENSIONSREGULATIV FOR AMTSKOMMUNER AF NOVEMBER 1993 AFTALE OM FRADRAG I EGENPENSION I MEDFØR AF PENSIONSREGULATIVETS 6, STK.

BILAG 1 TIL PENSIONSREGULATIV FOR AMTSKOMMUNER AF NOVEMBER 1993 AFTALE OM FRADRAG I EGENPENSION I MEDFØR AF PENSIONSREGULATIVETS 6, STK. Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Juni 1995 J.nr. 7-2102-5/95 BILAG 1 TIL PENSIONSREGULATIV FOR AMTSKOMMUNER AF NOVEMBER 1993 AFTALE OM FRADRAG I EGENPENSION I MEDFØR

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 11. juli 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 11. juli 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 11. juli 2009 8. juli 2009. Nr. 730. Bekendtgørelse om kompensation til personer med handicap i erhverv m.v. I medfør af 3, stk. 2, 7, stk. 5, 11, 14 a, stk. 5, 16 a, stk.

Læs mere

På generalforsamlingen i dag 19. marts 2003 blev de fremlagte beretninger og forslag vedtaget.

På generalforsamlingen i dag 19. marts 2003 blev de fremlagte beretninger og forslag vedtaget. Til Københavns Fondsbørs Fondsbørsmeddelelse nr. 6, 2003 19. marts 2003 Generalforsamling i Spar Nord Bank På generalforsamlingen i dag 19. marts 2003 blev de fremlagte beretninger og forslag vedtaget.

Læs mere

Unionens formål er at arbejde for, at adventure race i Danmark kan udøves af de, der måtte ønske det, på det niveau de måtte ønske det.

Unionens formål er at arbejde for, at adventure race i Danmark kan udøves af de, der måtte ønske det, på det niveau de måtte ønske det. 1 UNIONEN OG DENS OPGAVER Unionens navn er Dansk Adventure Race Union og der benyttes forkortelsen DARU. Internationalt benyttes navnet Danish Adventure Race Union. Unionens hjemsted er Vejle Idrætshøjskole,

Læs mere

Om at drive selvstændig virksomhed samtidig med efterløn

Om at drive selvstændig virksomhed samtidig med efterløn Om at drive selvstændig virksomhed samtidig med efterløn Arbejdsdirektoratet Februar 2007 Om at drive selvstændig virksomhed samtidig med efterløn INDHOLD 1. INDLEDNING...3 2. MULIGHEDER FOR SELVSTÆNDIG

Læs mere

Grønlands Hjemmestyre, den 27. marts 2006. Hans Enoksen / Aleqa Hammond. Bemærkninger til forslag Betænkning (2. behandling)

Grønlands Hjemmestyre, den 27. marts 2006. Hans Enoksen / Aleqa Hammond. Bemærkninger til forslag Betænkning (2. behandling) Landstingsforordning nr. 1 af 27. marts 2006 om ændring af landstingsforordning om orlov, m.v. og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption (Forlængelse af forældreorloven) 1 I landstingsforordning nr.

Læs mere

BILAG A. Regler for. generalforsamlingens. indkaldelse, afstemninger m.m. Indholdsfortegnelse:

BILAG A. Regler for. generalforsamlingens. indkaldelse, afstemninger m.m. Indholdsfortegnelse: BILAG A Regler for generalforsamlingens indkaldelse, afstemninger m.m. Indholdsfortegnelse: Indkaldelse... 1 Deltagere... 2 Åbning af generalforsamlingen... 3 Protokol... 4 Dirigent... 5 Beslutningsdygtighed,

Læs mere

Vedtægter for FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse

Vedtægter for FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse Vedtægter for FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse Afsnit 1 Formål og hjemsted 1 A-kassens navn er FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse (FOAs A- kasse) FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse har

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Kollegiekontoret i Aarhus. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Aarhus Kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Årets hovedtema: Projektrådgivningen under forandring: Ny lov, ny udviklingsstrategi, nye støtteformer: I

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om tjenestemandspension

Bekendtgørelse af lov om tjenestemandspension LBK nr 489 af 06/05/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Personalestyrelsen, j.nr. 09-801-5 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1371

Læs mere

Vedtægter for VP SECURITIES A/S

Vedtægter for VP SECURITIES A/S 1. Navn 1.1. Selskabets navn er VP SECURITIES A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene VÆRDIPAPIRCENTRALEN A/S og VP A/S. 2. Formål Selskabets formål er at drive virksomhed som værdipapircentral

Læs mere

INDKALDELSE. egetæpper a/s, cvr.nr. 38 45 42 18, Industrivej Nord 25, Birk, 7400 Herning. mandag, den 30. august 2010, kl. 11.30

INDKALDELSE. egetæpper a/s, cvr.nr. 38 45 42 18, Industrivej Nord 25, Birk, 7400 Herning. mandag, den 30. august 2010, kl. 11.30 INDKALDELSE egetæpper a/s, cvr.nr. 38 45 42 18, Industrivej Nord 25, Birk, 7400 Herning. Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i egetæpper a/s mandag, den 30. august 2010, kl. 11.30 Generalforsamlingen

Læs mere

Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011.

Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011. Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011. Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Dirigent Leif Bønning, referent Lisbeth Skals Jensen, stemmetællere bliver valgt, når

Læs mere

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12)

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Navn, hjemsted, formål 1. 1.1. Selskabets navn er H+H International A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) (b) (c)

Læs mere

Marts 2012. Stk. 2. I almene boligorganisationer med selvstændigt hæftende afdelinger kan valgretten udøves af hver af disse afdelinger.

Marts 2012. Stk. 2. I almene boligorganisationer med selvstændigt hæftende afdelinger kan valgretten udøves af hver af disse afdelinger. Marts 2012 VALGREGULATIV FOR FORENINGEN NYKREDIT Kapitel 1 Valg blandt låntagerne i Nykredit Realkredit A/S Valgområder 1 Stk. 1. Valg blandt låntagerne i Nykredit Realkredit A/S foretages på regionale

Læs mere

MEDARBEJDERE I UDLANDET

MEDARBEJDERE I UDLANDET MEDARBEJDERE I UDLANDET > En vejledning til virksomheder om social sikring ved udstationering og arbejde i flere lande inden for EU/EØS Denne vejledning gennemgår social sikringsreglerne ved udstationering

Læs mere

Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab - Katalog

Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab - Katalog Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab - Katalog Indhold 1.0 Om os:... 3 1.1 Historie... 3 1.2 Organisation... 3 1.3 Aktiviteter... 3 1.4 Publikationer... 4 1.5 Hædersmedaljer... 4 1.6 Legater...

Læs mere

Til Landsdelsforeningerne. Der indkaldes til Årsmøde i Ø-Udvalget. Dato: 7. november 2010 kl. 10:30 Sted: Tapeten Magleparken 5 2750 Ballerup

Til Landsdelsforeningerne. Der indkaldes til Årsmøde i Ø-Udvalget. Dato: 7. november 2010 kl. 10:30 Sted: Tapeten Magleparken 5 2750 Ballerup Til Landsdelsforeningerne Ø-Udvalget for skydning Frank Larsen Klintevej 217 4780 Stege Telefonnr.: 55 81 30 33 Mobilnr.: 20 22 58 33 e-mail: fhhl20@mail.tele.dk Der indkaldes til Årsmøde i Ø-Udvalget

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om valg til Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om valg til Folketinget 2011/1 LSF 49 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 8. december 2011 af Mogens Lykketoft (S), Bertel Haarder (V), Søren Espersen (DF), Marianne Jelved

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 Herved indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i med følgende DAGSORDEN: Dampskibsselskabet

Læs mere

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen Udkast til SAMARBEJDSAFTALE mellem Skanderborg Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen om anvisning af almene boliger i Skanderborg Kommune Aftale Mellem Skanderborg Kommune på den ene side

Læs mere

Bestemmelser og retningslinier for afgangsprøverne (eksamen) på Guldberg Skole

Bestemmelser og retningslinier for afgangsprøverne (eksamen) på Guldberg Skole Bestemmelser og retningslinier for afgangsprøverne (eksamen) på Guldberg Skole Formålet med prøverne er at dokumentere, i hvilken grad eleven opfylder de mål og krav, der er fastsat for faget og uddannelsen.

Læs mere

LØNSTATISTIK 2015 LØNSTATISTIK 2015. Forbundet Arkitekter og Designere Sekretariatet holder åbent mandag til fredag, kl. 10.00-15.

LØNSTATISTIK 2015 LØNSTATISTIK 2015. Forbundet Arkitekter og Designere Sekretariatet holder åbent mandag til fredag, kl. 10.00-15. LØNSTATISTIK 2015 Forbundet Arkitekter og Designere Sekretariatet holder åbent mandag til fredag, kl. 10.00-15.00 LØNSTATISTIK 2015 København Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg Tlf: 32 83 69 90 Århus

Læs mere

Love for BADMINTON KØBENHAVN 1 Navn og hjemsted 2 Indordning i forbund 3 Formål 4 Opgaver 5 Indmeldelse 6 Udmeldelse 6 Udmeldelse

Love for BADMINTON KØBENHAVN 1 Navn og hjemsted 2 Indordning i forbund 3 Formål 4 Opgaver 5 Indmeldelse 6 Udmeldelse 6 Udmeldelse Love for BADMINTON KØBENHAVN 1 Navn og hjemsted Kredsens navn er BADMINTON KØBENHAVN. Dens hjemsted er Københavnsområdet. 2 Indordning i forbund Badminton København er medlem af BADMINTON DANMARK under

Læs mere

Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014

Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014 Den danske Landinspektørforening - pr. 27. august 2014 Lov for Den danske Landinspektørforening Foreningens første lov blev vedtaget på stiftende generalforsamling den 30. august 1875. Foreningens navn

Læs mere

Om at være arbejdsløshedsforsikret i Danmark

Om at være arbejdsløshedsforsikret i Danmark Arbejdsdirektoratet November 2008 Om at være arbejdsløshedsforsikret i Danmark INDHOLD 1. INDLEDNING...3 2. DEN DANSKE ARBEJDSLØSHEDSFORSIKRING...3 3. A-KASSERNE...4 4. HVORDAN BLIVER JEG MEDLEM AF EN

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne

Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne Antenneforeningen Bramdrup Øst. Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om foreningens virksomhed i år

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kompensation til handicappede i erhverv m.v.

Bekendtgørelse af lov om kompensation til handicappede i erhverv m.v. LBK nr 727 af 07/07/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2009-0008754 Senere ændringer til

Læs mere

Onsdag, den 15. marts 2006 kl. 18.00 i Pavillionen, Lystanlægget 1, Holstebro

Onsdag, den 15. marts 2006 kl. 18.00 i Pavillionen, Lystanlægget 1, Holstebro Nyhedsbrev for Foreningen af Erhvervskvinder Herning marts 2006 Kære alle! Vi skal hermed have fornøjelsen at indkalde alle medlemmer til ordinær generalforsamling Onsdag, den 15. marts 2006 kl. 18.00

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Andelsselskabet Hou Lystbådehavn A.m.b.A.

VEDTÆGTER. for. Andelsselskabet Hou Lystbådehavn A.m.b.A. VEDTÆGTER for Andelsselskabet Hou Lystbådehavn A.m.b.A. Navn og hjemsted 1. Selskabets navn er Andelsselskabet Hou Lystbådehavn A.m.b.A eller i forkortet form, Hou Lystbådehavn. Selskabets hjemsted er

Læs mere

8. maj 2015 j.nr. ADB-031/cbh. Danske Forlag. Vedtægter

8. maj 2015 j.nr. ADB-031/cbh. Danske Forlag. Vedtægter 8. maj 2015 j.nr. ADB-031/cbh Danske Forlag Vedtægter Gyldige fra 8. maj 2015 I. Foreningens navn, hjemsted og formål Navn 1. Foreningens navn er Danske Forlag. Hjemsted 2. Foreningens hjemsted er København.

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Dagsorden Der afholdes ordinær generalforsamling Torsdag den 12. maj 2015 kl. 17.00 på Hotel Nyborg

Læs mere

VEDTÆGT FOR SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE AMATØRARKÆOLOGER PR. APRIL 2012 - 1 -

VEDTÆGT FOR SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE AMATØRARKÆOLOGER PR. APRIL 2012 - 1 - VEDTÆGT FOR SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE AMATØRARKÆOLOGER PR. APRIL 2012-1 - PR. APRIL 2012 VEDTÆGT for SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE AMATØRARKÆOLOGER Stiftet 16. juni 1990. 1: Foreningens navn Foreningens

Læs mere

Vejledning til Naturstyrelsens Skydebanepulje

Vejledning til Naturstyrelsens Skydebanepulje Biodiversitet og arter J.nr. Ref. jafri Den 10. oktober 2014 Vejledning til Naturstyrelsens Skydebanepulje Baggrund Miljøministeren har besluttet at en fortsat indsats til forebyggelse af anskydninger

Læs mere

Landstingsforordning nr. 12 af 31. oktober 1996 om orlov, m.v. og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk

Landstingsforordning nr. 12 af 31. oktober 1996 om orlov, m.v. og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk Landstingsforordning nr. 12 af 31. oktober 1996 om orlov, m.v. og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk I medfør af 2 i lov nr. 580 af 29. november 1978, om Arbejds og Socialvæsenet i Grønland

Læs mere

LOVE FOR DANSK GEOLOGISK FORENING

LOVE FOR DANSK GEOLOGISK FORENING LOVE FOR DANSK GEOLOGISK FORENING Foreningens formål er at fremme interessen for geologi og beslægtede videnskaber, at knytte deres dyrkere nærmere sammen og særlig virke for udbredelsen af kendskab til

Læs mere

I en udtalelse af 10. januar 2002 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om sagens faktiske omstændigheder oplyst følgende:

I en udtalelse af 10. januar 2002 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om sagens faktiske omstændigheder oplyst følgende: Kendelse af 28. august 2002. 01-217.919. En skrivelse fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, der angav at være en afgørelse, anset for at være en partshøringsskrivelse. Klagefrist overholdt. Hjemmeservice-tilskud

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Viborg Håndbold Klub A/S

V E D T Æ G T E R. Viborg Håndbold Klub A/S ADVOKAT Thomas Møller Kristensen GRAVENE 2 8800 VIBORG TLF. 87 27 11 00 J. NR. 250-055569-TMK-CCH V E D T Æ G T E R FOR Viborg Håndbold Klub A/S CVR-nr. 21 44 14 06 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED 1.1.

Læs mere

Knap hver femte dansker bruger mindre end en halv time dagligt på spisning, som hovedaktivitet

Knap hver femte dansker bruger mindre end en halv time dagligt på spisning, som hovedaktivitet marts 2016 Nyt fra rff TISFORBRUG OG ARBEJSTIMER Knap hver femte dansker bruger mindre end en halv time dagligt på spisning, som hovedaktivitet Andel, der spiser forskellige måltider som hovedaktivitet

Læs mere

Samlede mødeprogrammer for. Fællesklubberne. i Kongernes Nordsjælland. Gældende for

Samlede mødeprogrammer for. Fællesklubberne. i Kongernes Nordsjælland. Gældende for Samlede mødeprogrammer for Fællesklubberne i Kongernes Nordsjælland Gældende for Foråret 2016 1 Allerød og Omegns Frimærkeklub Mødested: Aktivitetshuset, Frederiksborgvej 15, 1. sal, 3450 Allerød Mødetid:

Læs mere

1 Kredsens navn er Fredericia Lærerkreds den udgør kreds 112 af Danmarks Lærerforening. Kredsens hjemsted er Fredericia Kommune.

1 Kredsens navn er Fredericia Lærerkreds den udgør kreds 112 af Danmarks Lærerforening. Kredsens hjemsted er Fredericia Kommune. VEDTÆGTER 1 Kredsens navn er Fredericia Lærerkreds den udgør kreds 112 af Danmarks Lærerforening. Kredsens hjemsted er Fredericia Kommune. 2 Kredsens formål er inden for kredsens område at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Østsalling Idrætsforening

Vedtægter for Østsalling Idrætsforening Vedtægter for Østsalling Idrætsforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østsalling Idrætsforening, stiftet den 17. november 1969. Dens hjemsted er i Skive Kommune. 2. Formål Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Det Danske Institut i Rom

Vedtægter for Det Danske Institut i Rom Vedtægter for Det Danske Institut i Rom Navn og hjemsted 1 Det Danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom (Accademia di Danimarca) er en selvejende institution under Kulturministeriet. Instituttet er

Læs mere

landinspektøren s meddelelsesblad maj 1968 udsendes kun til Den danske Landinspektørforenings redaktion: Th. Meklenborg Kay Lau ritzen landinspektører

landinspektøren s meddelelsesblad maj 1968 udsendes kun til Den danske Landinspektørforenings redaktion: Th. Meklenborg Kay Lau ritzen landinspektører landinspektøren s meddelelsesblad udsendes kun til Den danske Landinspektørforenings medlemmer redaktion: Th. Meklenborg Kay Lau ritzen landinspektører indhold: L a n d in s p e k t ø r lo v e n o g M

Læs mere

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSES BLAD

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSES BLAD LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSES BLAD September 1966 Å R S M Ø D E T 1 9 6 6. Landinspektørernes årsmøde på hotel Prins Hamlet i Helsingør i dagene fredag den 2. og lørdag den 3. sept. havde god tilslutning.

Læs mere

Beslutningsreferat af: Referat nr. 4. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.03.05 kl. 18.00 22.00

Beslutningsreferat af: Referat nr. 4. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.03.05 kl. 18.00 22.00 DIRIGENT: DAVID AD. 1 Fremmødte / Fraværende. Freddy, David, Pia H., Karin, Mads, Pia K., Aase. Afbud fra varmemester Per N., Klaus og Per Chr. AD. 2 Godkendelse af referat nr. 3. Rettelse til AD. 4 a.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab af 1999 (CVR-nummer 25 02 06 34) ----ooooo----

VEDTÆGTER. for. Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab af 1999 (CVR-nummer 25 02 06 34) ----ooooo---- VEDTÆGTER for Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab af 1999 (CVR-nummer 25 02 06 34) ----ooooo---- 1. 1.1. Selskabets navn er Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab

Læs mere

LOVE. for. Stiftet i Silkeborg den 18. januar 1942

LOVE. for. Stiftet i Silkeborg den 18. januar 1942 LOVE for Stiftet i Silkeborg den 18. januar 1942 1 1 Foreningens navn er : Silkeborg Fugle-og Stuekulturforening. 2 Formålet er ved alle til rådighed stående midler at skabe og fremme interessen for akvarier,

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Flyttegodtgørelse

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Flyttegodtgørelse FINANSMINISTERIET Cirkulære om Flyttegodtgørelse 2000 INDHOLD Side CIRKULÆRE... 1 AFTALE... 5 Kapitel 1. Afgrænsninger, definitioner og andre almindelige bestemmelser... 5 Dækningsområde... 5 Formål...

Læs mere

Lov om ændring af ferieloven

Lov om ændring af ferieloven Lov om ændring af ferieloven (Udbetaling af uhævede feriepenge) LOV nr. 1200 af 27/12/2003 (Gældende) Lov om ændring af ferieloven (Udbetaling af uhævede feriepenge) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde

Læs mere

LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSES BLAD

LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSES BLAD LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSES BLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØR FORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R E D A KTtO N : PROFESSOR N. T H O R K I L-J E N S E N OG LA N D IN S P E K TØ

Læs mere

MARINETELEGRAFEN. Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL

MARINETELEGRAFEN. Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL MARINETELEGRAFEN Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL Nr. 28 2009 Opråberen!!! Har du fået overrakt dit medlemsemblem? Vi har stadigvæk nogen medlemsemblemer liggende, som det

Læs mere

Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted:

Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted: FONDSBØRSMEDDELELSE NR. 107 4. oktober 2010 Til aktionærerne i Comendo A/S Aktionærerne i Comendo A/S, CVR-nr. 26 68 56 21 indkaldes hermed til ordinær generalforsamling, der finder sted: tirsdag, den

Læs mere

Vedtægter. for. Novo Nordisk A/S

Vedtægter. for. Novo Nordisk A/S Vedtægter for 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: Novo Industri A/S Novo Terapeutisk Laboratorium A/S Nordisk Gentofte A/S Nordisk Insulinlaboratorium

Læs mere

Retningslinjer for tjenesterejser og. befordringsgodtgørelse samt repræsentation. (Afsnit 7 - Bogføringsprocessen) Bilag 11

Retningslinjer for tjenesterejser og. befordringsgodtgørelse samt repræsentation. (Afsnit 7 - Bogføringsprocessen) Bilag 11 Retningslinjer for tjenesterejser og befordringsgodtgørelse samt repræsentation. (Afsnit 7 - Bogføringsprocessen) Bilag 11 Forelagt revisionen: 2012 Godkendt af direktionen: 13. juni 2012 Mindre korrektioner:

Læs mere

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 684 Offentligt

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 684 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 684 Offentligt Folketingets Retsudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato:8. april 2014 Under henvisning til Folketingets Retsudvalgs

Læs mere