For en række af de kommende punkter henvises til særskilt beretning for udvalgene.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "For en række af de kommende punkter henvises til særskilt beretning for udvalgene."

Transkript

1 Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin DASAM s bestyrelses skriftlige årsberetning DASAM s bestyrelse har i denne periode bestået af Ole Carstensen (formand), Ane Marie Thulstrup (næstformand), Tina Storm Khwaja (kasserer), Charlotte Brauer (sekretær) samt Henrik Salomonsen, Peder Skov og Lars Skadhauge. Som repræsentant for YAM har Luise Begtrup og Marianne Kyndi deltaget som observatører i bestyrelsen. Selskabet har 170 medlemmer, heraf 11 ikke læger. Der har været afholdt seks bestyrelsesmøder siden generalforsamlingen i marts Formændene for DASAM s udvalg har deltaget i mindst ét bestyrelsesmøde, hvor udvalgenes aktiviteter har været drøftet. For en række af de kommende punkter henvises til særskilt beretning for udvalgene. ARMONI ARMONI s redaktør er indtil 2017 fortsat Ole Carstensen. Det er fortsat ikke nemt at få de enkelte afdelinger til at deltage, selvom det er en oplagt kompetenceudvikling for yngre læger under supervision af en speciallæge at få ansvaret for en vejledning. De ledende overlæger har besluttet, at opgaven skal prioriteres, og det vil blive drøftet hvordan på deres næste møde, som er dagen før årsmødet. Driften betales nu ligeligt af de 7 afdelinger. Der er indledt et samarbejde med socialmedicinerne. Videreuddannelsesudvalget Alle uddannelseslæger på den nye ordning er på elektronisk logbog. Udvalget har revideret den faglige profil i overensstemmelse med målbeskrivelsen. I kraft af ophør med samarbejdet med samfundsmedicinerne om det teoretiske speciallægekursus kan det blive nødvendig at lave en delrevision af målbeskrivelsen. Kursusudvalg Der har været stor udskiftning i medlemmerne af dette udvalg, men udvalget er nu velfungerende med Gert Thomsen som formand, og der er fundet kursusledere til samtlige kurser. I 2016 vil 2 kurser fortsat være fælles med samfundsmedicinerne, mens 2 kurser vil være rent arbejdsmedicinske. Det er kurserne Klinisk arbejdsmedicin, samt Pressehåndtering og risikokommunikation. Der er fundet kursusledere og kurserne er nu annoncerede på DASAM s og SST s hjemmeside. Sundhedsstyrelsen har accepteret den ekstra økonomiske byrde, ændringerne i samarbejdet med samfundsmedicinerne har betydet. Arbejdsgruppe om AMK patienter med anden etnisk baggrund Lone Donbæk Jensen har taget initiativ til en arbejdsgruppe med det formål at tilbyde bedre rådgivning på AMK til personer med anden etnisk baggrund. Arbejdet pågår, og der vil blive Ole Carstensen (formand) Arbejdsmedicin Hospitalsenheden Vest Universitetsklinik Aarhus University Hospitalsenheden Vest Gl. Landevej Herning mail: olcars@rm.dk tlf Charlotte Brauer (sekretær) Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling Bispebjerg Hospital Bispebjerg Bakke 23 Indgang 20 F, stuen 2400 København NV mail: Charlotte. Brauer@regionh.dk tlf:

2 Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin udarbejdet en række anbefalinger og evt. en Armoni vejledning om, hvordan man sikrer disse patienter en ligeså god og grundig udredning som de dansktalende patienter. Fælles klinisk database DASAM har sammen med de ledende overlæger besluttet, at der skal etableres en fælles klinisk database for specialet arbejdsmedicin. Man er i øjeblikket ved at etablere en regional klinisk database i Region Midt, der anvender den variabelliste, der i flere omgange har været sendt til de ledende overlæger og DASAM s bestyrelse til kommentering. Når der er opnået erfaring med den regionale database fra Region Midt, vil der blive nedsat en bestyrelse. Indtil videre er det foreslået, at Linda Kærlev, Jens Peter Bonde, Niels Kjærsgaard, Lars Brandt, Jesper Vestergaard, Ane MarieThulstrup, Sigwe Christensen og Ole Carstensen udpeges til dette arbejde. AM-PRO DASAM har de sidste 3 år været med i AM-PRO, AM-PRO er en paraplyorganisation for arbejdsmiljøfaglige foreninger og selskaber med det overordnede formål at styrke samarbejdet for at forbedre arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser. Der bliver løbende lagt highlights ud på AM-PRO s hjemmeside, DASAM har netop bidraget med et indlæg om stress. Der drøftes en udvidelse af kontakten til andre europæiske og internationale organisationer, men da DASAM har begrænsede midler, vil vi ikke kunne klare et større kontingent til AM-PRO for at dække denne udvidede aktivitet, så det drøftes fortsat. Henrik Salomonsen deltager i forberedelserne til et evt. oplæg om at skabe en arbejdsmiljøtænketank. Initiativer udspringer fra AM-PRO, og første skridt er at afklare, om der kan skabes enighed om et fælles formål og grundlag. Internationalt samarbejde DASAM deltager på sidelinjen i IOMSC, en international paraplyorganisation for de nationale arbejdsmedicinske selskaber, samt UEMS, som er den europæiske speciallægeforening, som har en række sektioner, bla. for Arbejdsmedicin. DASAM s prioritering er det europæiske samarbejde. Arbejdet varetages af Ole Carstensen og Peder Skov Fagområde Allergologi er blevet anerkendt som fagområde. Bestyrelsen har drøftet, om man - som foreslået på sidste års generalforsamling - skulle arbejde med oprettelse af fagområdet Militær medicin, men efter en afsøgning på området, har der ikke været medlemmer, der har ytret interesse. Ole Carstensen (formand) Arbejdsmedicin Hospitalsenheden Vest Universitetsklinik Aarhus University Hospitalsenheden Vest Gl. Landevej Herning mail: olcars@rm.dk tlf Charlotte Brauer (sekretær) Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling Bispebjerg Hospital Bispebjerg Bakke 23 Indgang 20 F, stuen 2400 København NV mail: Charlotte. Brauer@regionh.dk tlf:

3 Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin Samarbejde med socialmedicinerne Der har været en del medieopmærksomhed på det gavnlige af ressourceforløb, hvorfor en del arbejdsmedicinske afdelinger er blevet kontaktet, og Rolf Petersen er blevet interviewet efter en kommentar i ugeskriftet skrevet af ham og Johan H. Andersen. I den forbindelse har der været kontakter fra vores kolleger socialmedicinere, der har kritiseret vores vidensgrundlag, som jo er den kliniske erfaring de enkelte arbejdsmedicinere har med patienter i ressourceforløb. Der har været tilløb til, at enkeltpersoner har tolket arbejdsmedicineres mening om det gavnlige i den nye pensionsreform som et angreb på de socialmedicinske kollegers involvering i den helbredsmæssige vurdering, der foretages i rehabiliteringsteams ene. Dette er selvfølgeligt ikke tilfældet, og det har heller ikke været italesat. Sagen har dog resulteret i et møde om fremtidig samarbejde, evt. genoptagelse af arbejdet med en sammenlægning af specialerne og måske udvikling i samarbejdet om fælles teoretisk kursus i stedet for afvikling, som det aktuelt er tilfældet. Dette fællesmøde er berammet til den 2. maj 2016 Specialeplan Den nye specialeplan er implementeret med etablering af 3 højt specialiserede funktioner inden for arbejdsmedicin. Nedenstående afdelinger har søgt om at blive godkendt, men afgørelserne i SST er endnu ikke kendte. Bispebjerg: Rådgivning om undersøgelser og behandling ved akutte forgiftninger (Giftlinjen). Ålborg, Bispebjerg: Arbejdsrelateret udredning af asbestose, hvor der er usikkerhed om diagnose eller om omfanget af asbestudsættelse Århus, Odense og Bispebjerg: Udvælgelse af patienter med særlige erhvervsbetingede allergiske sygdomme til undersøgelser i provokationskammer, herunder valg af kemiske stoffer eller biologisk materiale til testning. SST har desværre taget forskning som kerneområde ud af specialeplanen med den begrundelse, at det var uhensigtsmæssigt at forlange en særstilling for arbejdsmedicin, fordi der var truffet en principiel beslutning for alle specialer om, at forskning ikke skal indgå eksplicit i specialebeskrivelsen. Vi foreslog så, at der blev tilføjet en ekstra pind Systematiske og forebyggende arbejdsplads- og gruppeundersøgelser og systematiske udredninger om arbejds- og miljømedicinske spørgsmål, hvilket SST accepterede. Næste revision af specialeplanen er i 2018, og bestyrelsen foreslår, at drøftelserne skal starte i 2016 med deltagelse af de regionale specialerådsformænd og DASAM Ole Carstensen (formand) Arbejdsmedicin Hospitalsenheden Vest Universitetsklinik Aarhus University Hospitalsenheden Vest Gl. Landevej Herning mail: olcars@rm.dk tlf Charlotte Brauer (sekretær) Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling Bispebjerg Hospital Bispebjerg Bakke 23 Indgang 20 F, stuen 2400 København NV mail: Charlotte. Brauer@regionh.dk tlf:

4 Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin Medlemsmøder: Generalforsamlingen i 2015 bakkede op om, at der i anledning af DASAM s 35 år jubilæum skulle afholdes et møde med fest, der dels skulle se tilbage i tiden og dels skulle lægge op til, hvad der skal ske fremadrettet. Der blev planlagt et halvdagsmøde en fredag sidst i november med temaet Risikokommunikation og efterfølgende fest. Vi blev dog nødt til at aflyse mødet, fordi vi fik meldinger om, at tidspunktet en fredag så tæt på jul var uheldigt for specielt småbørnsfamilier. Mødet er derfor udsat til 2016, hvor der er fastlagt et møde torsdag den 24. november i København med efterfølgende socialt arrangement. Vivi Schlünssen, Johan Hvid Andersen, Linda Kærlev og Paula Hammer er arrangører. Derudover afholder vi et medlemsmøde den 26. maj 2016 i Odense om specifikke bronkiale og nasale provokationer, hvilket foregår i samarbejde med Dansk Selskab for Allergologi og Dansk Lungemedicinsk Selskab. Vedtægtsændringer Vedtægterne blev foreslået ændret i Forslaget om at åbne for valg til bestyrelsen for andre end læger blev afvist i den daværende form. Der var dog enighed om at undersøge muligheden for at inddrage alle medlemmer i bestyrelsesarbejdet. Derfor har bestyrelse udarbejdet et nyt forslag, der indstilles til vedtagelse på generalforsamlingen. DRG Som bekendt blev DRG værdien af de arbejdsmedicinske udredninger stærkt beskåret i 2015 og 2016, og Regionernes DRG-udvalg valgte trods vores indsigelser og SSI indstilling at holde fast i, at DRG skulle beregnes på baggrund af omkostningsdatabasen over de arbejdsmedicinske enheders faktuelle udgifter til drift. Desuden blev de fejl i beregningsmetoden, som der blev fundet i forhold til taksering og fordeling af udgifter mellem de tre proceduregrupper, ikke rettet. Vi holdt derfor et møde i juli 2015, med deltagelse af Ole Carstensen, Jane Frølund Thomsen og Niels Kjærgaard. På mødet blev vi enige om at fjerne gr. 2 og sikre, at de arbejdsmedicinske grupper kun kan bruges på afdelinger, hvor der laves arbejdsmedicin, så DRG taksten ikke bliver trukket ned af de dermatologiske eller obstetriske afdelinger, der hidtil har brugt vores koder. Vores ansøgning og ønske om at oprette en forløbs procedure Behandling af arbejdsstress bliver først vurderet i forhold til 2018, når en grundlæggende ændring væk fra kontakt princippet bliver vedtaget, så DRG taksten ikke længere er hægtet op på en ambulant kontakt men et forløb. Specialet er indkaldt til et møde i SSI den 25. februar 2016, hvor den nye ændring af DRG principperne og evt. indflydelse på vores takster drøftes. Slettet: prisen Ole Carstensen (formand) Arbejdsmedicin Hospitalsenheden Vest Universitetsklinik Aarhus University Hospitalsenheden Vest Gl. Landevej Herning mail: olcars@rm.dk tlf Charlotte Brauer (sekretær) Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling Bispebjerg Hospital Bispebjerg Bakke 23 Indgang 20 F, stuen 2400 København NV mail: Charlotte. Brauer@regionh.dk tlf:

5 Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin International medicin Der foregår i ICOPH en række projekter på Philippinerne, Nepal, Uganda og Bolivia, herunder samarbejde med studerende fra SDU og KU. Der er et konkret problem med den fremtidige finansiering som en direkte følge af nedskæringen på u-landsmidlerne. Dialogos bliver skåret fra 6 mill. til 4.8 mill. DKK, hvilket betyder, at Nepalprojektet ikke kan fortsætte, hvis der ikke findes alternative veje at søge midler. Det foreslås, at DASAM kan stå som ansøger, så dette måske kan løses. Risikoen for DASAM kan være, at hvis det skulle ske, at der var en utilstrækkelig økonomistyring, herunder hvis der skulle optræde svig, så vil DASAM måske kunne gøres økonomisk ansvarlig og skulle dække underskud. Der er planer om en ICOH konference om minedrift, muligvis i Danmark. Måske kan ICOPH/DASAM være medarrangører. ICOPH vil også deltage i NFA s jubilæums konference med et oplæg om international arbejdsmedicin, hvor ICOPH/DASAM kan bidrage. Hjemmeside Charlotte Brauer har fået godt ryddet op på siden, og den er højt opdateret. Der bliver besøgt 250 sider pr. dag. Bestyrelsen har besluttet at genopfriske siden med et nyt layout i løbet af De arbejdsmedicinske klinikkers fællesportal arbejdsmedicin.dk er gået i luften. Rejselegat: Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling tildelt lægerne Julie Volk og Pierre Viala et rejselegat i 2015, hvilke begge har til formål at indhente erfaring ved ophold på giftinformationscenter i Edinburgh. Derudover er der tildelt et rejselegat til psykolog Anita Eskildsen i 2016 til en studietur til et forskningsophold ved University of California, San Francisco (UCSF), som forsker i stress, søvn og kognitive problemer Økonomi Særskilt fremlæggelse på dagsordnen Andet: DASAM har deltaget i et møde med NFA og de arbejdsmedicinske enheder om et samarbejde om afholdelse af internationale konferencer og gensidig orientering og udarbejdelse af høringssvar. Derudover deltager DASAM i NFA s 70 års jubilæumskonference den 9. juni 2016, med et indlæg af Jens Peter Bonde. Ane Marie Thulstrup og Ole Carstensen har været til et møde med Arbejdstilsynet, der har ønsket en revision af vores aftale med dem om deres deltagelse i speciallægeuddannelsen. Beskrivelsen af samarbejdet er derfor til revision i Videreuddannelsesudvalget efter dette møde. Forhåbentlig bliver der ikke tale om dramatiske ændringer, men kun justeringer Ole Carstensen (formand) Arbejdsmedicin Hospitalsenheden Vest Universitetsklinik Aarhus University Hospitalsenheden Vest Gl. Landevej Herning mail: olcars@rm.dk tlf Charlotte Brauer (sekretær) Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling Bispebjerg Hospital Bispebjerg Bakke 23 Indgang 20 F, stuen 2400 København NV mail: Charlotte. Brauer@regionh.dk tlf:

6 Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin Der er blevet udpeget to medlemmer til at deltage i udarbejdelse af nationale retningslinjer omkring rygsygdom (Lone Donbæk) og eksemsygdom (Niels Ebbehøj). DASAM er blevet opfordret til at give sin holdning til kende i forhold til Bispebjergs forslag til et nyt fælles navn for enheder, der rummer både arbejds- og miljømedicin og klinisk socialmedicin. AMK BBH har orienteret bestyrelsen om, at de vil bruge navnet Klinisk Samfundsmedicin for den enhed, der i dag har fysisk base på BBH og FH. Det er bestyrelsens indtryk, at behovet for et overordnet enhedsnavn er drevet af et ønske om færre enheder, ikke et udtryk for en faglig enighed om et fælles paraplynavn. Der er ikke en entydig navngivningstrend i regionerne. Hvis den politiske virkelighed i Region Hovedstaden er, at der skal være en samlende enhed med et navn, så noterer bestyrelsen sig det, idet opgaverne og det faglige indhold forbliver uændret. DASAM i 2016 Selskabet er blevet opfordret til at tage initiativ til et møde om fremtidens arbejdsmiljø og arbejdsmiljøeksponeringer, der skal fastlægge den fremtidige arbejdsmiljøstrategi for perioden efter Sidst, men ikke mindst, vil Bestyrelsen gerne rette en varm tak til alle de aktive DASAMmedlemmer, som på forskellig vis har ydet en stor indsats i årets løb og benytte lejligheden til endnu engang at takke Årsmødeudvalget for, at vi igen kan være sammen om et forhåbentligt sjovt og lærerigt årsmøde. På Bestyrelsen vegne Ole Carstensen, formand Ole Carstensen (formand) Arbejdsmedicin Hospitalsenheden Vest Universitetsklinik Aarhus University Hospitalsenheden Vest Gl. Landevej Herning mail: olcars@rm.dk tlf Charlotte Brauer (sekretær) Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling Bispebjerg Hospital Bispebjerg Bakke 23 Indgang 20 F, stuen 2400 København NV mail: Charlotte. Brauer@regionh.dk tlf:

7 Beretning fra Inspektorerne Inspektorkorpset for Arbejdsmedicin har i 2015 bestået i: Ann Kryger fra Region Hovedstaden Tine Erichsen fra Region Hovedstaden Tine Malling fra Region Nordjylland Ole Carstensen fra region Midt Niels Kjærgaard Jørgensen fra region Sjælland Berit Christensen fra region Syd, Juniorinspektor Siden sidste generalforsamling har der været 3 inspektorbesøg. Et på klinikken på Herning sygehus, et på klinikken på Bispebjerg Hospital i København og et på klinikken i Ålborg. Alle 3 steder var der tale om en positiv oplevelse for inspektorerne. Inspektorerne blev godt modtaget og afdelingerne havde forberedt sig på besøget. Der arbejdes godt og grundigt med uddannelse af de yngre læger. Der er generelt god støtte fra speciallægerne, og kravene i uddannelsesprogrammet søges opfyldt. Der vil altid være enkelte ting, der kan arbejdes mere med og gøres bedre, men ikke noget der gør, at afdelingerne ikke kan uddanne de yngre læger. Eneste generelle problem er den systematiske undervisning i de arbejdsmedicinske sygdomme. Det opleves, som svært at gennemføre, i hvert fald på de mindre afdelinger. Inspektorerne skal opfordre til, at de uddannelsesansvarlige overlæger og yngre læger samarbejder på tværs af afdelingerne og måske også på tværs af regionerne, om at løse denne opgave. Det er Sundhedsstyrelsen, der foreslår og holder øje med inspektorbesøgene, men de enkelte afdelinger kan løbende selv anmode om besøg, hvis dette ønskes. På inspektorernes vegne Niels Kjærgaard

8 Beretning fra arbejdsgruppen vedrørende patienter med anden etnisk baggrund. Emnet er siden sidste årsmøde blevet endnu mere aktuelt, hvor forventeligt en del af de nye flygtningene vil kommer i arbejde i de kommende år. Patienter med 2. etnisk baggrund kan have væsentlig anderledes forudsætninger ift. at indgå i den arbejdsmedicinske undersøgelse end danske patienter bl.a. grundet sprog, viden om det danske samfund, sygdoms viden, tidligere traumer og uerkendte helbredsproblemer. For at sikre en ligebehandling af denne gruppe ift. den arbejdsmedicinske problemstilling skal vi bedst muligt tage højde for disse vanskeligheder. DASAMS arbejdsgruppe vedrørende patienter med 2 etnisk baggrund af har siden sidste årsmøde: 1: Haft kontakt til de arbejdsmedicinske klinikker for at få et overblik over andelen af patienter med 2 etnisk baggrund og erfaringer i det kliniske arbejde. Andelen svinger fra 5 10 % til % på Bispebjerg og Århus. På Bispebjerg har man derudover i den socialmedicinske enhed (SME) vurderet at der er % med 2. etnisk baggrund. Der er på alle klinikker tale om skøn hvor vi dog tidligere i Århus har tal fra en DREAM kørsel fra På spørgsmål om ekstra indsats og tidsforbrug har Bispebjerg sat 1½ time af til seniorlæge og en hel dag til yngre læge, Køge 2 timer, Nykøbing F 2 timer. SME på Bispebjerg får 2500 kr. ekstra + udgift til tolk fra kommunen per patient. 4 klinikker bruger video tolkning og 2 er ved at starte op med dette. De fleste klinikker mener der er et behov for undervisning og er positive ift prioritering af området fremover. 2: Afprøvning af beslutnings skema: For at se om det kunne være muligt og hensigtsmæssigt ved 1 samtale at vurdere om der skulle fortages yderligere f.eks. opdeling af problemstillinger, planlægning af ekstra kontroller eller undersøgelser hos andre specialer har vi afprøvet et beslutnings skema. Det overordnede formål var at afprøve om man tidligt i undersøgelsen kunne vurdere om der var behov for kontrolundersøgelse og om skemaet kunne bruges som en tjek liste ift. undersøgelsen. Skemaet blev udfyldt efter hver undersøgelse hvor læge og evt. socialrådgiver sammen udfyldte skemaet. Efterfølgende udfyldte læge der ikke havde set patienten et tilsvarende skema ud fra oplysningerne i journalerne. Vi udfyldte skemaer for i alt 16 patienter nogenlunde repræsentativt for etnisk tilhørsforhold for de grupper af patienter med 2. etnicitet vi ser i Århus. Det dominerende problem viste sig at være dårlige eller fraværende tolke. Opbygningen af skemaet med 6 forskellige situationer der kunne udløse behov for kontrol undersøgelse eller anden supplerende aktivitet fungerede ikke. Vores konklusion blev at det ville være mere enkelt fra start at tildele patient gruppen mere tid og evt. kontrol tid! Øvelsen var ikke spildt vi

9 blev bekræftet i at der er store vanskeligheder ved at lave ligeværdige arbejdsmedicinske undersøgelser i denne gruppe og at tolkeproblemet er stort 3: Besluttet at det bedst mulige aktuelt er at tilføje vejledning og råd om de særlige vanskeligheder ift de eksisterende punkter i ARMONI patientvejledningen. Vi er ikke færdige med teksten men supplerende tekster kunne se sådant ud: Opvækst: Her kan man få vigtige oplysninger, patienten har her en mulighed for at fortælle om deres opvækst og om hvordan man kom til Danmark i en naturlig sammenhæng. Man kan under dette punkt få oplysninger om skolegang, efterfølgende uddannelse, ressourcer, familie struktur og netværk og eventuelle traumer op til og i forbindelse med flugt. Ekspositioner: Start med at forklare tolk og patient hvad meningen er med punktet og at man vil spørge meget detaljeret. I tilfælde hvor man ikke kan få en sufficient anamnese, kan man evt få patienten ind til kontrol sammen med tillidsmand eller foretage virksomhedsbesøg. Plan/rådgivning Hvis der både er uafklarede punkter omkring sygehistorie og eksponering er anbefalinger at man fokuserer på en af delene og udskyder den anden del til en efterfølgende kontrol. Patientgruppen kan have problemer der ligger udenfor eller på kanten af hvad der er inden for den arbejdsmedicinske problemstilling. Det er vigtigt når vi afslutte patienten at vi er i stand til at adressere at vores fokus er den arbejdsmedicinske problemstilling. Litteratur og Nyttige hjemmesider: Vurdering af tidligere uddannelser guide til anerkendelse: Uddannelses og Forskningsministeriets hjemmeside http//ufm,dk/ link usl og andet vejledende litteratur 4: Forslag om at DASAM skal arbejde for en forbedret tolke betjening videregivet til bestyrelsen En stor del af de etniske patienter har brug for tolk, hvor erhvervs anamnesen men også rådgivning ift helbred kræver betydelig præcision. Familie medlemmer er ikke egnede til at tolke af flere årsager og må kun være en nødløsning. Erfaringen er at tilfældige tolke fra de bureauer der anvendes lokalt er af vekslende kvalitet. Videotolkning har flere fordele, bl.a. mindre mulighed for at tolken kender patienten, og kan anvendes i undersøgelsesrummet med lukke billede signal. Herudover vil det give mulighed for at havde et fast tolke korps der på forhånd er vidende om formålet med en arbejdsmedicinsk undersøgelse. 5: Arbejde med oversigtsartikel fortsætter i 2016 Arbejdsgruppens deltagere: Ole Carstensen, Jan Schmidt, Birgitte Bidstrup, Signe Hjuler Boudigaard, Ane Marie Thulstrup Lone Donbæk, Trine Rønde Kristensen og Hafifaa Adel Abdulsama.

10 .

11 Årsmødeudvalget Årsmødeudvalget bestod af: Rolf Petersen (formand) Nanna Eller Nanna Mark Tina Storm Khwaja Pierre Osland Viala Johan Hviid Andersen Der er holdt ét møde i udvalget. Det øvrige samarbejde omkring organisering og forberedelse af årsmødeprogrammet er foregået via e mail. Der var enighed om at omlægningen af Årsmødet fra 3 til 2 dage fungerede godt og forslaget var at bibeholde 2 dages årsmøde. To mulige emner for det store tema blev drøftet: 1. Sygdomme betinget af psykisk arbejdsmiljø eller 2. Rehabilitering. Valget faldt på Rehabilitering. Udvalgets forslag til program for Årsmødet 2016 blev drøftet på DASAM s bestyrelsesmøde d og godkendt. Herefter har arbejdet bestået i at få aftalerne med foredragsholderne på plads. Hovedansvarlige for det har været Nanna Mark, Tina Storm og Rolf Petersen. Nanna Eller har som sædvanlig stået for den mere praktiske del med kontakt til DSB s kursuscenter og arbejdet med tilmeldinger og fordeling af folk på værelserne, samt indkrævning af kursusgebyrerne. Tina Storm har stået for at organisere de Frie foredrag. På udvalgets vegne Rolf Petersen

12 Beretning for DASAM deltagelse i UEMS s (Union Européenne des Médecins Spécialistes) monospecialistsektion for arbejdsmedicin 2015 UEMS er den europæiske speciallægeforening, hvor der eksisterer en monospecialistsektion for arbejdsmedicin. Arbejdet i UEMS afvikles i samarbejde mellem DASAM og DAMO. Fra foråret 2011 har Ole Carstensen repræsenteret Danmark som både DASAM s og DAMO s repræsentant. Danmark har ved undertegnede deltaget i et møde i det forløbne år, august i Glasgow. Paula Hammer har deltaget i UEMS mødet i København i foråret 2015 Formand for sektionen er Alenka Škerjanc, leder af The medical-supervision department Health Insurance Institute of Slovenia Der er følgende arbejdopgaver Udvikling og harmonisering af specialistuddannelsen og CME. Arbejde for gensidig anerkendelse af at uddannelseselementer i de enkelte landes specialistuddannelse kan overføres mellem landene. Ligeledes med CME aktiviteter. Arbejde for fælles akkreditering af efteruddannelses aktiviteter Arbejde for mere indflydelse på EU niveau, gennem udarbejdelse af høringssvar, foreslå udvikling af forskningsområder, politikker på arbejdsmiljø området Kvalitet og faglige udfordringer, udvikling af specialet. Aktiviteter i 2015 Der er følgende nye workshops, undertegnede deltager i WG1 WG1: Krav til specialistuddannelse og harmonisering WG2: Arbejdsbetinget sygdom, regulering og udvikling WG3: Arbejdsmedicinernes rolle i EU strategiske arbejde og hvordan får vi indflydelse Møde i København Forårets møde blev afholdt i lægeforeningen i København, hvor Paula Hammer, Anders Ingemann Larsen og Ole Carstensen, præsenterede Arbejdsmedicinen i Danmark. Vi startede med en middag i Domus Medica fredag den 20. marts forud gået af et virksomhedsbesøg på Novozymes, Fuglebakken i København. Anders Ingemann skal have meget tak for at arrangere dette og være med. Surveys Der er gennemført en undersøgelse af de opgaver, arbejdsmedicinerne har i de forskellige lande, samt en undersøgelse opdatering af krav til specialist kompetencer i de forskellige lande.

13 Halvdelen af alle arbejdsmedicinere laver helbredsundersøgelser af raske, en opgave de ikke er specielt tilfredse med men som giver brød på bordet. Uddannelsen foregår i varierende grad i klinisk praksis og i form af teoretisk uddannelse. Det er få steder, hvor man har de samme krav til en solid klinisk basisuddannelse som i Danmark. Forskningskravene er meget forskellige i de forskellige lande, men i de fleste skal der leveres en skriftlig udredning eller mindre forskningsprojekt. De fleste lande har specialist eksamen som afslutning på uddannelsen. Dog ikke de nordiske lande. Samarbejde. Der er indledt et samarbejde med Det Europæiske Trade Union Institute (paraply organisation for europæiske fagforeninger, danske medlemmer AC, KTO, LO). I den forbindelse har det været en overraskelse at høre hvor usynlig Arbejdsmedicin er i de danske medlemmers bevidsthed. Det er beskrevet af dem som næsten ikke eksisterende efter de mange BST nedlæggelser. Hjemmeside Undertegnede har udviklet en hjemmeside: Nationale møder med internationalt islet og præsentationer på engelsk annonceres på hjemmesiden. Der ligger desuden informationer om de enkelte landes organisering af arbejdsmedicinen Økonomi På grund af rigelig pengebeholdning bliver 2015 kontingentfri. Ellers er kontingent for 2016 på 150 EUR pr land. Udgifter til deltagelse for repræsentanten betales af lægeforeningen. Akkreditering af faglige møder/konferencer/kurser Sektionen står for akkreditering af europæiske kurser/konferencer og møder og får et gebyr for dette. Arbejdet har alene påhvilet formanden, men udføres nu af 4 personer. Gebyrene er aktuelt blevet fastfrosset af UEMS central, der er i økonomiske vanskeligheder pga. køb af domicil i Brussel. Dvs. at midlerne der rettelig tilhører sektionen ikke kan anvendes i driften DASAM s og DAMO s repræsentant i UEMS monospecialistsektion for arbejdsmedicin Alle referater fra møder og tidligere beretninger findes på Ole Carstensen

14 Udkast til Beretning for ARMONI Redaktionsgruppen har bestået af Charlotte Brauer, Niels Kjærgaard Jørgensen, Jens Brandt, Ole Carstensen, Gitte Jacobsen, Nanna Mark, Jesper Rasmussen og Rebekka Michaelsen. Redaktionsgruppen har nu repræsentanter fra 5 afdelinger, Bispebjerg, Region Sjælland, Odense, Esbjerg og Herning. Det praktiske arbejde er udført af den faglige redaktør, Ole Carstensen. Den faglige redaktør er ansvarlig over for DASAM s bestyrelse vedrørende det faglige indhold, økonomi og tekniske drift af ARMONI samt tildeling af adgang og instruktion af brugere og bidragsydere. Det er de arbejdsmedicinske klinikker og DBO, der betaler driften af systemet. DASAM s bestyrelse har vedtaget, at øvrige aktører blandt arbejdsmiljøaktører kan bidrage og dermed få adgang til Armoni. Der er afholdt to møder i redaktionsgruppen i App Det har været et ønske fra brugerne og DASAM s bestyrelse at siden kan tilgås fra operativsystemer som android, ios, Windows og symbian via en app. Der er udviklet en app det forløbne år, som kan bruges til android. Der er dog et ønske om at Armoni også kan tilgås gennem en app. til Iphone. Dette arbejde er stadigvæk pågående. App. skal distribueres via apple og google, hvilket betyder der bliver en løbende driftsudgift på ca kr pr. år. I 2015 er der fordi app til Iphone stadigvæk ikke er implementeret dog en noget mindre udgift til google. Vejledninger Der er nu i alt 49 vejledninger, og der er planlagt 74 vejledninger i alt.. Der er ikke færdiggjort nogen nye i 2015, men er modtaget 4 nye vejledninger, der nu er under review. Der er pr. 1. jan 31 (mod 21 sidste år) 30 instrukser, der burde have været revideret. Forfatterne er blevet rykket. Enkelte forfattere har bedt om at blive fritaget for det fortsatte ansvar, og vi er i gang med at finde andre, der kan overtage ansvaret. Trods flere aftaler med de ledende overlæger, så går arbejdet trægt. Det er aftalt at sagen vil blive drøftet med hensyn til en løsning på det næste møde mellem de ledende overlæger den 10. marts 2016 i Nyborg. De ledende overlæger og DASAM s bestyrelse er enige om, at alle klinikker skal bidrage til udfærdigelse af vejledninger. Dette er dog en stadig udfordring at få sat navn og ansvar på de enkelte vejledninger. Dette selv om det er en oplagt kompetenceudvikling for de yngre læger under supervision af en speciallæge at være ansvarlig for en klinisk vejledning, som både er værdifuldt på deres CV, og som kan give nogle krydser i portofølgen. 1

15 Tabel: Status på Vejledninger Status Total Opdateret og Publiceret 19 Skal genlæses af forfatter efter review 2 Skal revideres 30 Skal reviewes 4 Skal udarbejdes 19 Hovedtotal 74 Øvrig Information: Det er vedtaget i redaktionsgruppen, at der ikke længere udfærdiges patientinformationspjecer i Armoni regi, men at gode pjecer og andet informationsmateriale fra de enkelte afdelinger bliver lagt ud på siden patientinformation med angivelse af, hvilken klinik eller enkeltperson, der har lavet den. Der kan som tidligere linkes fra de enkelte vejledninger til godt informationsmateriale. Der har siden denne beslutning været en drøftelse af om det var en fornuftig beslutning, men om man ikke kunne lave det med fælles logo og med angivelse af forfatter og klinik. Ud over instrukserne er det meningen, at ARMONI skulle være et informationssystem, som kan være indgang for arbejdsmedicinernes, unge som gamles, søgen af viden og debat med hinanden. En slags arbejdsmedicinens Facebook. Dette fungerer stadigvæk ikke på nuværende tidspunkt, selvom der er et velfungerende debatforum. Grupper kan stadig anvende systemet som fælles informations- og fildelingssystem. Det kræver kontakt til redaktøren for at få oprettet lukkede grupper på ARMONI. I det nye Armoni ligger der en publikationsdatabase, som indeholder danske oversigtsartikler og kauisistikker om kliniske problemstillinger, som stadig ses hos arbejdsmedicinske patienter, ligesom de fra afdelingerne udgåede afhandlinger kan findes på de åbne sider. Der har været stillet spørgsmål vedrørende ophavsret til afhandlingerne, hvorfor afhandlingerne indtil videre ikke bliver lagt ud med direkte link. Professor sekretæren i Århus er i gang med at finde ud af det juridiske i sagen. Kalenderen i Armoni er en kalender, hvor møder, begivenheder af interesse for arbejdsmedicinere vil blive annonceret En del af ARMONI er offentlig. Der er et besøgstal som sidste år på 1200 besøgende pr. måned. Ca. halvdelen (47 %) er tilbagevendende besøg, og der bliver set gennemsnitlig 5 sider pr besøg. I alt 50 % af de besøgende besøger instrukssiderne. Der er 140 personer, der har bedt om et login, men kun 29 regelmæssige brugere. Personer bliver automatisk blokeret efter et års inaktivitet, og skal så bede om at få adgang igen. Det er Sydvestjysk Sygehus regnskabssystem, der håndterer økonomien, betaler regningerne og indkræver pengene fra DBO og de arbejdsmedicinske klinikker. 2

16 Det foreløbige regnskab viser et akkumuleret overskud på kr I budgettet for 2016 er der indregnet udgifter til publicering af en app. på Apple. Indtægterne er justeret så der ikke bliver opbygget større overskud. Dette er sket ved at de ledende overlæger har besluttet at alle 7 Arbejdsmedicinske enheder betaler det samme beløb nemlig kr pr. år. DBO, har ikke betalt til Armoni siden Dette drøftes til DBO s kommende generalforsamling. Tak til Rebekka for hendes indsats. Velkommen til Jonathan Aavang, som erstatter Rebekka i redaktionsgruppen På redaktionsgruppens vegne Ole Carstensen 3

Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin

Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin DASAM s bestyrelses skriftlige årsberetning 2014-2015 DASAM s bestyrelse har i denne periode bestået af Vivi Schlünssen (formand), Ane Marie Thulstrup (næstformand),

Læs mere

b) Pierre Viala og Julie Volk: Fremlagde deres beretning under Frie foredrag den 11. marts.

b) Pierre Viala og Julie Volk: Fremlagde deres beretning under Frie foredrag den 11. marts. Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin Referat: Ordinær generalforsamling i DASAM den 10. marts 2016, DSB s Kursuscenter, Knudshoved, Nyborg Referent: Charlotte Brauer Valg af dirigent: Dirigent: Harald

Læs mere

Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin

Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin Vivi Schlünssen, formand Ane Marie, næstformand Anders Ingemann Larsen, kasserer Tina Storm, sekretær Charlotte Brauer Peder Skov Lars Rauff Skadhauge Dato: 23. december 2014 AMT/bb Bestyrelsesmøde i DASAM

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Arbejdsmedicin. Vejle Sygehus, d. 15. november 2002.

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Arbejdsmedicin. Vejle Sygehus, d. 15. november 2002. Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Arbejdsmedicin Vejle Sygehus, d. 15. november 2002. Til stede: Niels Ebbehøj, David Sherson, Jane Frølund Thomsen, Sigve Christensen, Per Sabro, Gert Thomsen,

Læs mere

Referat 37. ordinære generalforsamling i Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin

Referat 37. ordinære generalforsamling i Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin 13. april 2018 Referat 37. ordinære generalforsamling i Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin Torsdag den 5. april 2018 kl. 16:00-18:30, DSB s kursuscenter, Knudshoved, Dagsorden Nyborg 1. Valg af

Læs mere

Referat af DASAM bestyrelsesmøde, Arbejdsmedicinsk Klinik, Århus d. 23.10. 2006

Referat af DASAM bestyrelsesmøde, Arbejdsmedicinsk Klinik, Århus d. 23.10. 2006 Referat af DASAM bestyrelsesmøde, Arbejdsmedicinsk Klinik, Århus d. 23.10. 2006 I mødet deltog: Jens Peter Bonde, Nanna Eller, Jesper Rasmussen, Sven Viskum, Annette Kærgaard, Vivi Schlünssen samt Ann

Læs mere

Referat af DASAM bestyrelsesmøde Bestyrelsesmødet blev afholdt på Arbejdsmedicinsk Klinik, Bispebjerg Hospital.

Referat af DASAM bestyrelsesmøde Bestyrelsesmødet blev afholdt på Arbejdsmedicinsk Klinik, Bispebjerg Hospital. Referat af DASAM bestyrelsesmøde 28.08.08 Bestyrelsesmødet blev afholdt på Arbejdsmedicinsk Klinik, Bispebjerg Hospital. Der henvises til dagsordenens punkter ved indkaldelse. Ad formalia: Der var afbud

Læs mere

Invitation og program

Invitation og program Invitation og program Arbejds og Miljømedicinsk Årsmøde 5.-6. april 2018 Tilmelding senest 1. marts 2018 Husk Igen i år sessioner med frie foredrag og årets høst af posters. Frist for abstracts er 1. marts

Læs mere

2. Formål 3. Ansvarsfordeling 4. Parter 5. Ledelsesstruktur

2. Formål 3. Ansvarsfordeling 4. Parter 5. Ledelsesstruktur Hovedaftale vedrørende samarbejde om forskning, talentudvikling, uddannelse og videnudveksling på sundhedsområdet mellem Faculty of Health Sciences (Health), Aarhus Universitet og Region Midtjylland 1.

Læs mere

Arbejdsmedicinere: Der anmeldes for mange psykiske arbejdsskader

Arbejdsmedicinere: Der anmeldes for mange psykiske arbejdsskader 25. november 2013 ARTIKEL Af Morten Bjørn Hansen Arbejdsmedicinere: Der anmeldes for mange psykiske arbejdsskader Der anmeldes alt for mange psykiske sygdomme, der aldrig vil blive anerkendt som arbejdsskader,

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Arbejdsmedicin

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Arbejdsmedicin Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Arbejdsmedicin Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 7. januar 2015 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation Specialeplanlægning

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Vibeke gjorde opmærksom på vigtigheden af en afklaring af skalaen og ud fra hvilket niveau, der bedømmes.

Vibeke gjorde opmærksom på vigtigheden af en afklaring af skalaen og ud fra hvilket niveau, der bedømmes. Hospitalsenheden Vest Staben - HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 0000 Fax. +45 7843 8609 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat

Læs mere

Velkomstpjece til Arbejdsmedicinsk Afdeling. Patientinformation

Velkomstpjece til Arbejdsmedicinsk Afdeling. Patientinformation Velkomstpjece til Arbejdsmedicinsk Afdeling Patientinformation Arbejdsmedicinsk Afdeling Esbjerg Velkommen til Arbejdsmedicinsk Afdeling. I denne folder svarer vi på de spørgsmål, vores patienter ofte

Læs mere

Forskningstræning i speciallægeuddannelsen i Neurologi i Region Syd

Forskningstræning i speciallægeuddannelsen i Neurologi i Region Syd Forskningstræning i speciallægeuddannelsen i Neurologi i Region Syd Formål: Forskningstræningen skal bidrage til at opbygge og styrke kompetencer til, at speciallægen selvstændigt kan opsøge, vurdere og

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 1. Velkomst v/daniela Jakobsen Bestyrelsen anbefaler, at Lene Barslund (Etf) er ordstyrer. 2. Valg af ordstyrer, referent og stemmeudvalg Lene

Læs mere

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Administrationen Skovlyvej 1 DK-8900 Randers Tel. +45 7842 0000 Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Den 9.3.2012 Deltagere: Uddannelsesansvarlige overlæger,

Læs mere

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 HR 7. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 Deltager fra bestyrelsen: Formand Anja Valhøj (ANV), Næstformand Shaddie Mackeprang (SM), Kasserer Andreas Boye (AB), Best.medlem Sussi S. Hansen (SSH), Best.medlem

Læs mere

Revideret specialevejledning for arbejdsmedicin (version til ansøgning)

Revideret specialevejledning for arbejdsmedicin (version til ansøgning) Revideret specialevejledning for arbejdsmedicin (version til ansøgning) Specialevejledningen er udarbejdet som led i Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning, jf. sundhedslovens 208, som omhandler organiseringen

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus Referat bestyrelsesmøde i UDDU 20.01.2011 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Tre punkter blev tilføjet 6. Fremtidig mødestruktur mellem DOS og UDDU 12. UEMS /EBOT eksamen. Udvælgelse af eksaminatorer. 14.

Læs mere

Det der giver os energi

Det der giver os energi værktøj 1 Det der giver os energi - og det der dræner os for energi værktøj 1 1 Indhold 3 Introduktion 4 Formålet med dette værktøj 4 Arbejdsgruppens forberedelse 5 Processen trin for trin Arbejdsmiljøsekretariatet

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt N O T A T Bidrag til ministerens besvarelse af spørgsmål 30, som folketingets Sundheds og Ældreudvalg

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde Dagtilbud Skanderborg Vest

Forældrebestyrelsesmøde Dagtilbud Skanderborg Vest Mødedata Forældrebestyrelsesmøde Dagtilbud Skanderborg Vest Mødedato 17. september 2015 Mødetidspunkt kl. 19.00 21:30 Mødested Vrold Børnehus Gl. skolevej 1 8660 Skanderborg Deltagere Afbud Referent/ Mødeleder/ordstyrer:

Læs mere

Referat Generalforsamling DASAM 2019

Referat Generalforsamling DASAM 2019 24. april 2019 Referat Generalforsamling DASAM 2019 Onsdag 20. marts 2019 DSBs kursuscenter, Knudshoved, Nyborg Der startes med 1 minuts stilhed til minde om Jens Peter Johansen. Dagsorden 1) Valg af dirigent

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde SBH

Referat bestyrelsesmøde SBH Referat bestyrelsesmøde SBH Dato: 19. nov. 2014 Til stede: John Eriksen, Jakob May, Gitte Jacobsen, Sus Rask, Søren Romar, Lone Hermansen, Kelly Berg og Peter Godvin Afbud: Esben Andresen, Dan Røn Referent:

Læs mere

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997 Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997 Marts 2009 Hovedbestyrelsens beretning 2008/2009 1. Møder i Funktionærforeningen Vi har i Funktionærforeningens

Læs mere

Kolding Misbrugscenter

Kolding Misbrugscenter 1 Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet Kolding Misbrugscenter Oplysninger om tilbuddet Tilbudets navn: Kolding Misbrugscenter Tilbudstype: SEL. 101. Misbrugscentret yder dagbehandling til alkohol-og

Læs mere

RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME

RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME FEBRUAR 2015 RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME Årsrapport 2014 RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHAND- LING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME

Læs mere

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015 Fællesmøde i regionen torsdag den 8. januar. Vejgaard Bibliotek. Møde tidspunkt 18.30 Indkaldte : Mette Urup Jette Søndergaard Jan Jørgensen Hanne Koldkjær Bente Sand Per K. Nielsen Thomas Kaldsen Poul

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Dansk Selskab for Otorhinolaryngologi, Hoved og Halskirurgi Dagsorden Der afholdes ordinær generalforsamling Torsdag den 12. maj 2015 kl. 17.00 på Hotel Nyborg

Læs mere

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier TILSYNSENHEDEN Tilsynsenhedens Årsrapport 2013 Center for børn og forebyggelse Plejefamilier Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Else Hansen Tilsynsførende Dorthe Noesgaard Tilsynsførende Joan

Læs mere

Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD UNGiAarhus, Vikærsvej 36, 8240 Risskov Onsdag den 23.9.2015 kl. 16.30 19.00

Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD UNGiAarhus, Vikærsvej 36, 8240 Risskov Onsdag den 23.9.2015 kl. 16.30 19.00 Tilstede: Lone, Kim F., Sanne, Heino, Jørgen, Lasse, Kim A.,, Mads Afbud: Thomas, Kristian, Mette, Jens, Sus, Silke, Henrik Referent: Mads Dagsorden: Referat: Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD UNGiAarhus,

Læs mere

Aktuelle udfordringer for ÅRHUSYGEHUS ARBEJDSMEDICINSKLINIK. Historik. Den overordnede arbejdsmedicinske opgave: Forebyggelse - hvordan?

Aktuelle udfordringer for ÅRHUSYGEHUS ARBEJDSMEDICINSKLINIK. Historik. Den overordnede arbejdsmedicinske opgave: Forebyggelse - hvordan? Aktuelle udfordringer for ARBEJDSMEDICINEN Arbejdsmiljøkonferencen Nyborg Strand 2007 Jens Peter Bonde ÅRHUSYGEHUS ARBEJDSMEDICINSKLINIK Den overordnede arbejdsmedicinske opgave: At forebygge arbejdsrelaterede

Læs mere

Den pårørende som partner

Den pårørende som partner Materialet skal støtte en mere aktiv inddragelse af de pårørende Vi har tænkt materialet som en støtte for de ledelser, der i højere grad ønsker at inddrage de pårørende i udredning og behandling. Vi har

Læs mere

Faglig profil Arbejdsmedicin

Faglig profil Arbejdsmedicin Faglig profil Arbejdsmedicin Generelt om specialet Specialet arbejdsmedicin er orienteret mod sygdommes årsager og forebyggelse Hovedvægten ligger på det arbejdsmedicinske område, men omfatter tillige

Læs mere

Jf. 150.000 lider af slidgigt kun hver 10. kommune tilbyder gratis knætræning, Politiken 1.11.2015. 2

Jf. 150.000 lider af slidgigt kun hver 10. kommune tilbyder gratis knætræning, Politiken 1.11.2015. 2 Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 402 Offentligt Notat Danske Fysioterapeuter Behandling af knæartrose med borgeren i centrum Dette notat indeholder forslag til, hvordan behandlingen

Læs mere

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset GRUNDEJER FORENINGEN STANGKJÆR Referat fra Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening En guide til etablering af nye lokalforeninger Indholdsfortegnelse 1.1 Etablering af ny lokalforening... 1 1.2 Roller i lokalforeninger... 3 1.3 Ansvarsområder i lokalforeninger... 4 1.4 Eksempel på en

Læs mere

Gode lønforhandlinger

Gode lønforhandlinger LEDERENS GUIDE TIL Gode lønforhandlinger Sådan forbereder og afholder du konstruktive lønforhandlinger Sæt løn på din dagsorden Du er uden sammenligning medarbejdernes vigtigste kilde til viden om, hvordan

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Professor Lars Bo Nielsen, Rigshospitalet Led. ovl. Georg Söletormos, Hillerød Hospital. Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden

Professor Lars Bo Nielsen, Rigshospitalet Led. ovl. Georg Söletormos, Hillerød Hospital. Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden Økonomi- og planlægningsafdelingen Planlægningsenheden Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Møde i: Sundhedsfagligt Råd, Klinisk Biokemi Dato: 14. maj 2014 Kl.: 13.00-15.00 Sted: Glostrup

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde i DURS 11. sep. 2014

Referat bestyrelsesmøde i DURS 11. sep. 2014 Referat bestyrelsesmøde i DURS 11. sep. 2014 Mødested: Århus Universitetshospital Skejby Dato: 11. september Mødetid: 09.00-14.30 Tilstede: Professor Henrik S. Thomsen (HST), Overlæge Karin Kastberg Petersen

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT Den 6. februar 2011 Tidspunkt : Fredag den 6. januar kl. 15.00 17.00. Sted : Arne Ennegaard Jørgensens kontor Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer : Arne Ennegaard

Læs mere

Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30

Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30 Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30 Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Birgit Søndergaard(BS), Irene Winther(IW), Ruth Skriver (RS), Vera Larsen(VL), Anette Dippel

Læs mere

NOTAT. Gigtskole i Hvidovre Kommune God træning mod slidgigt

NOTAT. Gigtskole i Hvidovre Kommune God træning mod slidgigt Gigtskole i Hvidovre Kommune God træning mod slidgigt Kommunalbestyrelsen har på møde den 6. oktober 2015 besluttet at implementere SLID, Gigtskole for en toårig forsøgsperiode (2016-2017). Genoptræningen

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 30.april 2011-6½ års jubilæum i dag

Referat fra generalforsamlingen den 30.april 2011-6½ års jubilæum i dag Referat fra generalforsamlingen den 30.april 2011-6½ års jubilæum i dag Ad a Dirigent: Palle Referent: Dorthe Stemmeudvalgspersoner: senere, hvis behov Ad b Formandens beretning: godkendt (bilag 1) Ad

Læs mere

Møde i: Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Dato: 13. marts 2014 Kl.: 14-16 Sted: Bispebjerg Hospital

Møde i: Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Dato: 13. marts 2014 Kl.: 14-16 Sted: Bispebjerg Hospital Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital Direktion Bispebjerg Bakke 23 2400 København NV Møde i: Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Dato: 13. marts 2014 Kl.: 14-16 Sted: Bispebjerg

Læs mere

Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin

Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin Referat fra DASAM-møde 1. maj 2012 Til stede: Afbud: Ane Marie Thulstrup, Tine Rubak Erichsen, Peder Skov, Erik Jørs, Anders Ingemann Larsen, Gitte Jacobsen og Vivi Schlünssen. Ole Carstensen Ptk. 1: Formalia

Læs mere

A RBEJDSMILJØUDVALGET S

A RBEJDSMILJØUDVALGET S Side 12 FOA, Fag og Arbejde, Aalborg Arbejdsskadeafsnittet Tlf. 4697 3131 Sagsbehandler Ghita Elmo Andersen A RBEJDSMILJØUDVALGET S V EJLEDNING TIL SIKKERHEDS-/ ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANTER Miljøansvarlig/formand

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub Lørdag, den 20. november 2010 Side 1 Mødested/tid: Fraværende: Møde via mail Ingen 1. Referat fra sidste møde. Er udsendt til bestyrelsen og gjort tilgængeligt på hjemmesiden. 2. Orientering ved formanden

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Region Midtjylland og [navn] Kommune om rådgivning og vurdering fra sundhedskoordinator og klinisk funktion

Samarbejdsaftale mellem Region Midtjylland og [navn] Kommune om rådgivning og vurdering fra sundhedskoordinator og klinisk funktion Samarbejdsaftale mellem Region Midtjylland og [navn] Kommune om rådgivning og vurdering fra sundhedskoordinator og klinisk funktion 1 1. Aftalens parter 1.1. Aftalens regionale part 1.2. Aftalens kommunale

Læs mere

REFERAT Årsmøde Lokalafdeling Bornholm Aakirkebyhallerne Den 10.10.2015

REFERAT Årsmøde Lokalafdeling Bornholm Aakirkebyhallerne Den 10.10.2015 REFERAT Årsmøde Lokalafdeling Bornholm Aakirkebyhallerne Den 10.10.2015 Efter spisningen indledte lokalformanden Hans Jeppsen årsmødet med henvise til dagsordenen for årsmødet, og gik straks til Dagsordenens

Læs mere

4 trins raketten Hvervning af ildsjæle til IDA i praksis

4 trins raketten Hvervning af ildsjæle til IDA i praksis 4 trins raketten Hvervning af ildsjæle til IDA i praksis At arrangere arrangementer og tilbud til medlemmer af IDA kræver mandskab. Alle råd, selskaber, afdelinger og udvalg vil derfor før eller siden

Læs mere

Dansk&Dermatologisk&Selskab,&Formandsberetning&for&2013&

Dansk&Dermatologisk&Selskab,&Formandsberetning&for&2013& Den&siddende&bestyrelse&er&& Dansk&Dermatologisk&Selskab,&Formandsberetning&for&2013& Robert&Gniadecki,valgt2011.Formandindtilmaj2014,derefterfortsætterRobert Gniadeckisomafgåendeformand. Eva&Benfeldt,valgtsomkommendeformandimaj2013.Tiltrædersomformandefter

Læs mere

Etniske minoriteter i sundhedsvæsenet

Etniske minoriteter i sundhedsvæsenet Etniske minoriteter i sundhedsvæsenet omfang, opfattelse og konsekvenser for behandling og rådgivning Århus Universitetshospital d. 12. dec. 2007 V/Anette Sonne Nielsen Indhold Introduktion Indvandrere

Læs mere

Udover SAMs sygefraværspolitik er der følgende relevant information til personaleledere vedrørende sygefravær: Formål...1

Udover SAMs sygefraværspolitik er der følgende relevant information til personaleledere vedrørende sygefravær: Formål...1 Bilag 2 27.april 2011 HR/CNE/MAJAH Materiale til ledere til sygefraværssamtalen Udover SAMs sygefraværspolitik er der følgende relevant information til personaleledere vedrørende sygefravær: Indhold Formål...1

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget Punkter på åbent møde: 17. Statustal for beskæftigelsesområdet...1 18. Henvisning af sygemeldte

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK)

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) 1 - Formål Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) kan yde finansiel støtte til forskningsprojekter, arbejdsgruppemøder,

Læs mere

Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19

Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19 4. maj 2015 Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19 Silkeborg Kommune har læst Region Midtjyllands spareplan 2015-19, og vi takker for muligheden for at kunne afgive høringssvar herom forud

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i NeMo. Søndag den 6. marts 2016 kl. 13.00. Kløvervænget 18B, 5000 Odense C.

Referat af ordinær generalforsamling i NeMo. Søndag den 6. marts 2016 kl. 13.00. Kløvervænget 18B, 5000 Odense C. Referat af ordinær generalforsamling i NeMo Søndag den 6. marts 2016 kl. 13.00 Kløvervænget 18B, 5000 Odense C. Deltagere: Der var mødt 11 stemmeberettigede medlemmer op. Dagsorden 1. Valg af dirigent

Læs mere

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Odense Lokalgruppe Referat af grupperådsmøde den 21. september 2005 Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Referent: Karina

Læs mere

Åbent referat til bestyrelsesmøde 32 for VUC Djursland den 110613 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse

Åbent referat til bestyrelsesmøde 32 for VUC Djursland den 110613 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 BR2013... 2 3 Overenskomster... 2 3.1 GL overenskomst... 2 3.2 AVU overenskomst... 3 4 HF2... 3 5 Fastholdelses konference... 3 6 VUC Erhverv... 4 7 VEU... 4 8 Personale,

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Indsatsområde: Sundheds-IT Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Region Nordjylland og Kommuner i Region

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 37 Søndag d. 1. februar 2015 kl. 10.00 E. J. Service, Cikorievej 54, 5220 Odense SØ

Referat af bestyrelsesmøde nr. 37 Søndag d. 1. februar 2015 kl. 10.00 E. J. Service, Cikorievej 54, 5220 Odense SØ Referat af bestyrelsesmøde nr. 37 Søndag d. 1. februar 2015 kl. 10.00 E. J. Service, Cikorievej 54, 5220 Odense SØ Tilstede: Lars Wassileffsky (LAW), Lone Pedersen (LP), Vibeke Vangsaa (VV), Ole Pind (OP),

Læs mere

R E F E R A T af Dansk Råd for Genoplivnings møde nr. 86

R E F E R A T af Dansk Råd for Genoplivnings møde nr. 86 R E F E R A T af Dansk Råd for Genoplivnings møde nr. 86 Mødet blev gennemført torsdag den 26. maj 2015 ved TrygFonden, Virum. Til stede: Hanne Balle, Jesper Kjærgaard, Jens Flensted Lassen, Jens Roland,

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til fællesmøde 15/16

Indkaldelse og dagsorden til fællesmøde 15/16 Side 1 Indkaldelse og dagsorden til fællesmøde 15/16 Mødedato: Søndag d. 17. januar 2016 Mødested: Deltagere: Johan Rantzaus Vej 17, 5610 Assens Kåringsudvalget, Avlsudvalget, Brugshundeudvalget, Udstillingsudvalget,

Læs mere

REFERAT FRA REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 13. FERBUAR 2008

REFERAT FRA REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 13. FERBUAR 2008 REFERAT FRA REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 13. FERBUAR 2008 Dagsorden punkter: 1. Evaluering af generalforsamlingen 2. Mål og fokus områder for 2008 Herunder følgende indsatsområder nævnt på generalforsamlingen

Læs mere

Rammer for læring til sygeplejestuderende

Rammer for læring til sygeplejestuderende Rammer for læring til sygeplejestuderende i klinisk uddannelse på OUH Vælg farve KFIU - Uddannelse og kompetenceudvikling Velkommen til klinisk undervisning på OUH Velkommen til OUH som sygeplejestuderende.

Læs mere

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold:

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold: NYHEDSBREV Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006 Formanden har ordet Parkeringsproblematikken Travetur Fastelavn Ny hjemmeside Løst og Fast Indhold: Husk den historiske travetur Søndag

Læs mere

www.regionsjaelland.dk/sundhed/efteruddannelse/yngre-laeger Klinisk basisuddannelse praktiske oplysninger

www.regionsjaelland.dk/sundhed/efteruddannelse/yngre-laeger Klinisk basisuddannelse praktiske oplysninger www.regionsjaelland.dk/sundhed/efteruddannelse/yngre-laeger Klinisk basisuddannelse praktiske oplysninger INDHOLD Generel introduktion til den lægelige videreuddannelse Nøglebegreber Kurser - Obligatoriske

Læs mere

Referat Den tværsektorielle palliationsgruppe 20. august. 20. august 2015 kl. 14-16 Køge Sygehus, mødelokale 2, Svanegangen, 1.

Referat Den tværsektorielle palliationsgruppe 20. august. 20. august 2015 kl. 14-16 Køge Sygehus, mødelokale 2, Svanegangen, 1. Referat Den tværsektorielle palliationsgruppe 20. august 20. august 2015 kl. 14-16 Køge Sygehus, mødelokale 2, Svanegangen, 1. sal Deltagere Regionen Susanne Lønborg Friis (formand), Trine Holgersen, Lars

Læs mere

Resultater. Har man fået øje på børnene? Projektets resultater præsenteres i forhold til de overordnede formål:

Resultater. Har man fået øje på børnene? Projektets resultater præsenteres i forhold til de overordnede formål: Resultater Projektets resultater præsenteres i forhold til de overordnede formål: At få øje på børnene At styrke de voksnes evne til at udfylde forældrerollen At styrke, at børnenes øvrige netværk inddrages

Læs mere

Overlægeforeningens politik for efteruddannelse

Overlægeforeningens politik for efteruddannelse Overlægeforeningens politik for efteruddannelse Formål: Overlægers faglige ekspertise er et af fundamenterne for en sikker patientbehandling på et højt. Overlægerne skal kunne bidrage effektivt til et

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSER

FUNKTIONSBESKRIVELSER Indledning Velkommen til under. Udvalget består af ialt 15 medlemmer, hvoraf Formand, Elite/Licens ansvarlig og sekretæren udgør den daglige ledelse. Hver årgang er repræsenteret med en kontaktperson samt

Læs mere

Tidlig opsporing af sygdomstegn hos borgere med demens

Tidlig opsporing af sygdomstegn hos borgere med demens TEAMLEDERE Et projekt der levendegør viden i handling Tidlig opsporing af sygdomstegn hos borgere med demens Guide og værktøjer til et godt kompetenceudviklingsforløb med fokus på anvendelse af viden i

Læs mere

Patienterne har ordet

Patienterne har ordet Patienterne har ordet Undersøgelse i børne- og ungdomspsykiatriske ambulatorier Region Midtjylland, 2007-08 Center for Kvalitetsudvikling på vegne af: Region Hovedstaden Region Midtjylland Region Nordjylland

Læs mere

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen.

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Vejledning Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er indsamle og beskrive centrale elementer på en afdeling

Læs mere

VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER

VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER JUNIOR DGE-GRUPPER NU OGSÅ FOR FASE 2 LÆGER LÆS MERE PÅ SIDE 11! VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER DGE I REGION H DECENTRAL GRUPPEBASERET EFTERUD- DANNELSE T: 2360 9928 E: DGE@REGIONH.DK

Læs mere

Referat af Stiftende generalforsamling

Referat af Stiftende generalforsamling Referat af Stiftende generalforsamling Mandag den 18. maj 2015 kl. 18.30 19.30 Center for Kræft og Sundhed, Nørre Allé 45, 2200 København Mødezone Tilstede: 11 medlemmer. 1. Valg af dirigent og referent.

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 25. juni 2015 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 24. juni

Læs mere

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

Referat fra årsmøde for kliniske undervisere den 5/9-2014

Referat fra årsmøde for kliniske undervisere den 5/9-2014 Referat fra årsmøde for kliniske undervisere den 5/9-2014 Arrangører: Ergoterapeutuddannelsen i Holstebro Referent: Ergoterapeutuddannelsen Odense 1) Bestyrelsen præsenteres og årsrapporten bliver gået

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden Juli august september 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den nemme vej til en sund privatøkonomi.

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Håndbog for kontaktsygeplejersker

Håndbog for kontaktsygeplejersker 1 Håndbog for kontaktsygeplejersker Velkommen til håndbogen for kontaktsygeplejersker. I denne håndbog kan du finde oplysninger, der er relevante for dig som kontaktsygeplejerske i Hjerteforeningen. I

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Ledelsesmøde Torsdag d. 10. december 2015, kl. 16.30 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede: Anette, Marianne D, David, Stig, Ole, Rasmus, Niels Peter, Marianne F og Mette Afbud: Gunna Dagsorden

Læs mere

Referat. Sted Lillevang. Dato og Tid 3. Juni kl. 12.30-14.30

Referat. Sted Lillevang. Dato og Tid 3. Juni kl. 12.30-14.30 Referat 2. arbejdsgruppemøde Furesø Kommune Sted Lillevang Dato og Tid 3. Juni kl. 12.30-14.30 Tilstede Lene, Projektleder Annika, hjemmeplejen Annelia, Sundheds og Ældrechef Marita, Plejecenter Lillevang

Læs mere

Nyt fra bestyrelsen. 2. Opfølgning efter General Forsamling

Nyt fra bestyrelsen. 2. Opfølgning efter General Forsamling Den 20. januar 2013 Nyt fra bestyrelsen 1. Økonomien a. Status Klubbens nye kasserer gav status for klubbens økonomi. Der er stadig problemer med likviditeten pga. et likviditetsunderskud i klubben på

Læs mere

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser. 2007 udgave Varenr. 7520

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser. 2007 udgave Varenr. 7520 Tjek lønnen Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser 2007 udgave Varenr. 7520 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Teknisk introduktion... 4 Indledning... 5 Introduktion

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

SAMS Aarhus Bestyrelsesmøde D. 29.08.2013

SAMS Aarhus Bestyrelsesmøde D. 29.08.2013 SAMS Aarhus Bestyrelsesmøde D. 29.08.2013 Leder af mødet: Cathrine Nørgaard. Deltagere: Cathrine Nørgaard, Pernille Libach Hansen, Pernille Nikolajsen, Tessa Dahl-Jensen og Helene Hørløck. 1. Underskrift

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 25.-26.08.10 2. Mødeaktivitet og

Læs mere