Et skridt ad gangen. Dit lederskab i bevægelse. Selvtillid disciplin - enkelhed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Et skridt ad gangen. Dit lederskab i bevægelse. Selvtillid disciplin - enkelhed"

Transkript

1 Et skridt ad gangen Dit lederskab i bevægelse. Selvtillid disciplin - enkelhed

2 Hej Du sidder med indbydelsen til lederkurset Et skridt ad gangen mit lederskab i bevægelse. Jeg har sendt det til dig, fordi du tidligere har deltaget i et lederkursus eller et lederudviklingsforløb, som jeg har været med til at afholde. De følgende sider beskriver kurset detaljeret. Dette kursus, som du nu er inviteret til at deltage i, er et pilot-kursus dvs. en førstegangsafviking, hvor jeg har brug for at opsamle erfaringer, relevans for målgruppen, konceptets stærke og svage sider og derfor tilbydes kurset til udelukkende kostprisen på kr. + moms (en besparelse på kr.) Der er 10 pladser på dette første forløb og det er først-til-mølle princippet. Sidste tilmelding er 5. august, hvorefter andre mulige interessenter vil få tilbuddet. Tilmelding sker, ved i første omgang at sende mig en mail, så får du nærmere besked vedr. endelig tilmelding og betaling. Mange hilsner Lars Kjeldsen

3 Hvorfor skal du vandre?? Det er for at give dig selv mulighed for at skabe et længerevarende frirum til at overveje det, som du har brug for at få tænkt igennem, dels ved turens metoder og dels ved hjælp af undertegnede som coach/supervisor. Dine personlige temaer kan være mange: inspiration til fornyelse af det personlige og det professionelle lederskab, work/lifebalance, andre prioriteringer, medarbejderhåndtering, grænser for vækst, generationsskifte, rehabilitering efter stresssymptomer, etc. Du skal med på denne vandring fordi det er så svært i hverdagen at få den nødvendige ro til at få tænkt tingene ordentligt igennem. Vi skaber et rum for dig, med enkelhed og ro, og fjerner det daglige pres, så du kan få ro til at se tingene klarere. Du skal vandre denne tur fordi du ønsker at få en større selvtillid som leder og oparbejde en stærkere disciplin til at håndtere det daglige pres og endelig fordi du ønsker at blive bedre til at ændre en kompleks problemstilling til noget helt enkelt. Og så får du muligheden for, at være sammen med andre ledere i en metode, hvor rammerne er anderledes og derfor kan forvente at hver enkelt bliver klogere på andre aspekter af sig selv os sit lederskab end ved almindeligt, kendt samvær/kursuslederfokusgrupper etc. Vandringen foregår i Italiens grønne hjerte, Umbrien og ruten er planlagt igennem et usædvanligt smukt område, hvor vi skal overnatte i meget smukke og stemningsfyldte middelalderbyer. Vi går på både skovstier, grusveje og på asfalt igennem en lang række små Italienske bjergbyer. Ruten vi følger en del af er Via Di Roma, en rute som Frans af Assisi fulgte på flere af hans ture rundt i området og til Rom. Ruten kaldes også Camino de Francesco. Århundredes erfaring med vandring til ligger bag denne model. Effektivt, mentalt og fysisk udfordrende og skarpt struktureret til fordybelse af egne temaer.

4 Hvordan ser en typisk dag ud. Vandring på ca. 20 km (varierer imellem 14 og 25 km) i bakket terræn. 2-4 km i timen. Morgenbriefing med oplæg om dagens vandring, udfordringer, forslag til refleksioner på dagens vandring, samt hvad hver enkelt kursist er optaget af lige nu. Nogle dage vil der være indlagt noble silence. dvs. en periode typisk et par timer, hvor vi ikke kommunikerer med hinanden, men er stille med det som nu rører sig inde i hver enkelt af os. Mulighed for individuel coaching af en times varighed. Walk&Talk live. Længere aftenrunde med refleksioner på dagens vandring, relationerne som vi indgår i, mit eget lederskab, tanker ud fra oplægget om morgenen, besvær, frustrationer m.m. Almindeligt socialt samvær igennem hele dagen og om aftenen. Overnatning på gode hoteller langs ruten. Indkvartering i enkeltmandsværelser. Du er i god fysisk form og forventeligt kan klare at gå de 20 km dagligt. Hvis du har brug for at tabe dig eller komme i form inden turen, vejleder jeg dig gerne i det. Der vil være mobilfri tidsperioder fx fra til hver dag. Hvis man har brug for at være til rådighed af en relevant grund aftales dette med kursuslederen. Umbrien, som er den midterste region og naboregion til Toscana, omtales også som Italiens grønne hjerte. Dels på grund af beliggenheden og formen som et omvendt hjerte, dels på grund af de frodige grønne marker med vin og oliven. I denne region, hvor man kan opleve fordums etruskerkultur, ligger de små byer spredt rundt om på bakketoppene, som perler drysset ned ovenfra. Det er igennem dette landskab og disse fantastiske middelalderbyer, at vandringen til refleksion over dit lederskab foregår. Stilheden og højt til loftet gør det ideelt til at fordybe sig i det, du nu har brug for at overveje med dig selv, dine medkursister og med mig som coach, kærlig provokatør og sparringspartner.

5 SELVTILLID DISCIPLIN ENKELHED RO Kurset skaber en gylden mulighed for at være i ro med dig selv. Give dig selv muligheden for at lukke ned for al den støj, som er omkring dig, både hjemme og på arbejde og så se hvad der sker, når der pludselig bliver ro. Ro skaber fundamentet for at undersøge hvordan det er, du gerne vil udvikle dig. REFLEKSION At give sig selv muligheden for, at reflektere over et eller flere aspekter af det private eller det professionelle lederskab, er en gave, ofte for livet. At trække stikket ud, i sikker forvisning om, at organisationen arbejder støt videre og så give sig hen til tanker, bekymringer, ideer, drømme eller hvor refleksionerne nu begiver sig hen, det er ubetaleligt og meget ofte stærkt vanedannende. NÆRVÆR En vandring sammen med kolleger fra andre organisationer, bygget op med disse metoder, vil styrke dit nærvær. Du vil kunne være mere tilstede i de opgaver og med de mennesker du dagligt arbejder med, samtidigt med, at dine prioriteringer vil bliver skarpere. Nærværet i samværet rummer basis for langvarig netværksdannelse efterfølgende. SELVINDSIGT Via vandringen og de daglige rutiner og metoder ledertræningen er bygget op omkring, vil du opnå en større selvindsigt. Du vil via de fysiske og mentale udfordringer det er at vandre og være sammen med andre lederkolleger på denne intense måde, lære dig selv meget bedre at kende. Dette kan du tage direkte med hjem i dit daglige lederskab, privat og professionelt. AFKLARING Måske er en af flere grunde til, at du har valgt at deltage i Lederskab i Bevægelse, at du skal træffe nogle vigtige og måske eksistentielle valg. Kursets opbygning med en høj grad af ro og fordybelse, giver dig mulighed for at finde ind til den kerne som skal træffe de vigtige valg. Tankerne, relationerne og min coaching hjælper dig på vej, uden at forcere noget. Og jeg hjælper!

6 Til din chef Hvorfor skal I investere i denne vandring? Organisationen: I skal investere i denne ledertræning, for at give lederen større selvtillid, større selvdiciplin og øge hans eller hendes evne til at forenkle noget komplekst. Endvidere vil lederen komme i bedre fysisk og mental form, dette gør det lettere at håndtere daglige udfordringer. I skal inden vandringen, i fællesskab udvælge en kompleks problemstilling fra jeres hverdag, som lederen tager med på sin vandring som case. Vi hjælper gerne med at definere denne problemstilling, hvad enten det drejer sig om den enkelte leders lederskab, eller en udfordring for hele organisationen. Tiden: Vi skal vandre i 7 dage lang tid nok til at fordybe sig i enkelheden og til at arbejde med den komplekse problemstilling. Hertil kommer en rejsedag i begge ender. Ud over det forventes det, at lederen bruger tid på at komme i god form (privattid). Efter vandringen skal der afsættes 1 ½ time til et møde med kursuslederen, den deltagende leder og vedkommendes nærmeste chef for at afdække erfaringer, udfordringer og potentiale fremadrettet. Økonomi: Turen koster kr. (+moms) (særpris for første forløb!!). Dette beløb dækker rejse, hotelophold, morgenmad, frokost og aftensmad (uden drikkevarer). Øvrige udgifter dækkes af kursisten selv. Forberedelse Grundigt telefoninterview til afklaring af bl.a. relevans, personligt lederskab, begyndende afklaring af valg af kompleks problemstilling, forventninger, behovsafklaring, risici, træning op til turen m.m. Vandringen Refleksion over eget lederskab Fysisk erfaring i bevægelsen Gruppesparring Individuel Coaching Arbejde med den komplekse problemstilling. Erfaringsudveksling med øvrige deltager Eksekvering Trekantsmøde: Leder-nærmeste chef Kursusleder. Udviklingsdialog om stærke og svage sider i lederskabet. Erkendelsesplan for kompleks problemstilling. Sikring af erfaringsoverførsel fra komplekst til enkelt.

7 Praktiske oplysninger: Kurset starter lørdag den 31. oktober og slutter søndag den 8.november. Mødested og afgangs/hjemkomsttidspunkt oplyses senere. Det forventes, at der på denne pilottur deltager 8 ledere + 2 kursusledere. Turen foregår fra Assisi til Rieti i Regionerne Umbrien og Lazio, Italien. Vi skal gå i meget blandet terræn og i kuperet landskab og ubeskriveligt smukt. Du får tilsendt en udførlig pakkeliste over hvad du skal have med en måned før turen starter. Rygsækken kommer til at veje 6-8 kilo, hvis du retter dig efter pakkelisten. Tilmelding sker ved at sende oplysninger om navn, arbejdssted, CVR nr., mailadresse, telefonnummer samt et evt. ordrenummer til brug ved faktureringen. Umiddelbart efter tilmeldingen betales 50% af det samlede beløb. Dette beløb refunderes ikke ved evt. framelding, uanset grund Hvad skal du selv sørge for? Du skal have nogle gode vandrestøvler, som du har gået godt til. Du skal have en god rygsæk som har fx l. Jeg kan anbefale Orsprey som har en rygsæk som kun vejer 900 gram. Du skal sørge for at være i god form. Du skal finde en kompleks problemstilling fra dit lederskab eller fra organisationen, som vi kan arbejde med.

8 Lidt om Lars, som går med dig hele vejen, skridt for skridt Jeg er uddannet Psykoterapeut MpF og har i de seneste 15 år arbejdet med udvikling af såvel lederes som medarbejderes potentiale igennem kurser, coaching, supervision, workshops etc. Mine kunder er både fra den private og den offentlige sektor, så du kommer sandsynligvis til at møde mange forskellige ledere på kurset. Jeg er selv en passioneret vandrer og tror meget på denne form for fordybelse ind i en selvindsigt, som gavner såvel den enkelte, som de mennesker vi arbejder sammen med og dem jeg lever privat med. Jeg tager dig med på en vandring, jeg selv har gået flere gange og vi kommer ikke nogle steder hen, jeg ikke selv har været. Jeg har en meget lang erfaring for dels coaching og supervision af såvel enkeltpersoner som grupper, såvel ledere som medarbejdere. Mit speciale indenfor ledelse er relationer og personlig udvikling, både privat og professionelt. Jeg har ry for at være kærligt konfronterende i mit arbejde. Jeg er en erfaren vandrer og friluftsmenneske. Se evt. mere på eller på Hvorfor overhovedet vandre?? Igennem århundrede har man brugt vandringen til at skabe grundlag for forandring. Alle pilgrimme vandrer med den samme drivkraft, at forandre noget ved livet. At vandre er ikke en aktivitet på linje med andre aktiviteter, det er en væren. En vandrer ved aldrig hvad han/hun får ud af vandringen det ved man først når man er kommet hjem igen Ud over undertegnede deltager Mikkel Suppras som juniorkonsulent på kurset. Mikkel tager sig af alt det praktiske og dokumenterer turen for deltagerne efterfølgende via lyd og billede. Alle får efter turen en fil med billedalbum og videooptagelser fra turen.

9 Effektiv coaching Som leder har jeg i årenes løb deltaget i mange leder og udviklingskurser og jeg har lært meget om ledelse. Alligevel er det coaching ved Lars Kjeldsen, der har givet det mest effektive værktøj til løsning af de konflikter og problemstillinger, der altid opstår i hverdagen vel og mærke mens konflikter og problemstillinger stadig er små. Det der gør Lars Kjeldsens coaching så effektiv er primært den forståelse man får, dels overfor det enkelte menneske, men så sandelig også overfor en selv - således har jeg fået en rigtig god balance i både arbejdsliv og privatliv. Af alle de kurser jeg har deltaget i, er det få ting som jeg har gavn af dagligt, men den viden jeg har fået af Lars Kjeldsen, bruger jeg hele tiden - både på arbejde og derhjemme. Claus Imer Sørensen,Produktionsleder Rockwool En læges positive udvikling Mit samarbejde med Lars Kjeldsen har været med til at give mig mod til at holde fast i de kommunikationsteknikker, som virker. Samtidigt har det hjulpet med til, at jeg hurtigere finder, hvad det er for en problemstilling, jeg står overfor, og derfor er jeg nu bedre til at finde de rigtige redskaber. Jeg bruger den læring, jeg har fået med, konstant. Jeg er ret sikker på, at jeg ville være slidt ned, hvis jeg ikke havde nogle teknikker til at hjælpe mig igennem dagligdagen. Kasper Poulsen, Praktiserende læge Fantastiske værktøjer Lars Kjeldsen har været en uvurderlig medspiller i perioder, hvor det har været presset og hårdt arbejdsmæssigt. Han har givet mig nogle fantastiske værktøjer og været en øjenåbner, som har gjort, at jeg lettere kan håndtere den pressede hverdag. Jeg fik lært at se problemstillinger fra flere sider, og ikke kun se indad, men også udad. Se mine egne værdier i stedet for manglen på samme. Hver gang jeg gik derfra, var det med følelsen af at være blevet klogere på mennesket - ikke bare mig selv, men også omgivelserne, og det kan vi vist alle have brug for. Kirsten Krøjgaard, it-systemudvikler, NORRIQ Danmark A/S Hyper performance Team Lars har hjulpet os med at få etaberet et hyper performance team, hvor de enkelte teamdeltagere udfordre og respekterer hinanden. Dette er sket med en anerkendende tilgang og respekt for det enkelte teammedlem og hvor teammedlemmer drager omsorg for hinanden. Processen med Lars har også udviklet de enkelte teammedlemmer og givet dem en større selverkendelse omkring deres egen formåen og udfordringer. Keld Lyngsø, Manager O&M Data & Systems Thermal Power DONG Energy Lars Kjeldsen live Jeg kom til at kende Lars Kjeldsen ved en tilfældighed i september 2010 og siden da har både jeg og mine medarbejdere været dybt taknemmelige over at kende Lars og hans meget seriøse, rolige og udbytterige undervisning/supervision. I børnehuset Nørre Aaby har Lars Kjeldsen sat spor: Med helt enkle værktøjer og teori høres med jævne mellemrum, når en eller anden frustration med deraf følgende refleksion opstår: her ville Lars sige og ja, så bliver frustrationen lige pludselig meget lettere at håndtere. Lars Kjeldsen formår både at være til stede i nuet (supervisonen) og i vores hverdag. På en forunderlig måde er det Lars Kjeldsen live Aase Nissen Dagtilbudsleder

NYHEDSBREV. Team Consult Development

NYHEDSBREV. Team Consult Development NYHEDSBREV 14. JUNI 2010 Du må selv være den forandring, du ønsker at opleve i verden! Citat: M. Gandhi Nogle gange har vi brug for et lille eller et stort skub andre gange klarer vi det selv på arbejdspladsen

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Gode kollegiale samtaler

Gode kollegiale samtaler TEMA Stress Værktøj 4 Der støtter og udvikler 1 Indhold Introduktion Formålene med dette værktøj Før I går i gang Hvordan kommer I i gang Processen trin for trin Redskab 1: Tre typer af samtaler Tre typer

Læs mere

MANOVA KURSUS KATALOG

MANOVA KURSUS KATALOG MANOVA KURSUS KATALOG MANOVA KURSUS KATALOG VELKOMMEN TIL MANOVAS KURSUSKATALOG Mange års kursusvirksomhed gør, at vi i dag kan præsentere et spændende kursuskatalog fyldt med inspirerende og udfordrende

Læs mere

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe Statens Kompe KVALITET I MUS EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER SCKK Kvalitet i MUS en praktisk guide til leder og medarbejder ISBN nr. 87-988053-6-3 Tekst: Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling

Læs mere

ANERKEND DIN MEDARBEJDER

ANERKEND DIN MEDARBEJDER PERSONALESTYRELSEN DANSKE REGIONER KL DECEMBER 2009 ANERKEND DIN MEDARBEJDER INSPIRATION TIL ENGAGEMENT OG ARBEJDSGLÆDE udmøntning af kvalitetsreformen Kære leder Dine medarbejdere er grundlæggende meget

Læs mere

Kroppens og hjertets sprog

Kroppens og hjertets sprog Kroppens og hjertets sprog Afdækning af non-verbale kommunikationsstrategier i arbejdet med sprogligt svage udviklingshæmmede. Aktivering af pædagogers tavse viden. Af Dorthe Møller Johnsen, cand. mag.

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

En introduktion til læringsteori samt hvordan du bruger teorien, sådan at viden omsættes til handling kompetenceudvikling i den

En introduktion til læringsteori samt hvordan du bruger teorien, sådan at viden omsættes til handling kompetenceudvikling i den I dette kapitel får du: 7. Læring sagen og En introduktion til læringsteori samt hvordan du bruger teorien, sådan at viden omsættes til handling kompetenceudvikling i den Redskaber til hvordan du kan fremme

Læs mere

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING Af Ivan Christensen, Anne Sørensen & Christoffer Zeuthen Socialt Udviklingscenter SUS 1 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 KORT OM SOCIAL COACHING, FUNDAMENTET

Læs mere

NYHEDSBREV. Team Consult Development. Team Consult Development og The Leadership Company har indgået et associeret partnerskab

NYHEDSBREV. Team Consult Development. Team Consult Development og The Leadership Company har indgået et associeret partnerskab og The Leadership Company har indgået et associeret partnerskab The Leadership Company er ét af de førende konsulentfirmaer inden for forretningsudvikling og ledelses coaching. TLC har stor succes nationalt

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

Nyhedsbrevet Årgang 3 - nr. 1-20. januar 2011

Nyhedsbrevet Årgang 3 - nr. 1-20. januar 2011 Nyhedsbrevet Årgang 3 - nr. 1-20. januar 2011 Klik på boksen for at læse artiklen Ledelsesakademiet godt fra start side 2 MUS-kurser til alle ledere i Fredericia Kommune side 3 LEDERKONFERENCEN også en

Læs mere

Dette projekt er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen. Denne publikation (meddelelse) forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke

Dette projekt er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen. Denne publikation (meddelelse) forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke Dette projekt er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen. Denne publikation (meddelelse) forpligter kun forfatteren, og Kommissionen kan ikke drages til ansvar for brug af oplysningerne heri. METODEVEJLEDNING

Læs mere

Når ønsket er et helt normalt liv Evaluering af Den Sociale Udviklingsfond et socialpædagogisk tilbud til unge og voksne

Når ønsket er et helt normalt liv Evaluering af Den Sociale Udviklingsfond et socialpædagogisk tilbud til unge og voksne Når ønsket er et helt normalt liv Evaluering af Den Sociale Udviklingsfond et socialpædagogisk tilbud til unge og voksne Denne rapport omfatter et sammendrag (s. 4-17) og en hovedrapport (s. 18-66). Sammendraget

Læs mere

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014 KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014 VELKOMMEN TIL EN NY KURSUSSÆSON PRAKTISKE OPLYSNINGER I dette katalog præsenterer Center for frivilligt socialt arbejde sine tilbud af kurser, netværk og øvrige uddannelsesaktiviteter

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang Kære læser! Ofte tænker vi karriereudvikling meget traditionelt det er noget med at får stillinger på et højere niveau. Men det hænder også at ledere af forskellige

Læs mere

Modul 1 Introduktion & Meningen med ledelse

Modul 1 Introduktion & Meningen med ledelse Modul 1 Introduktion & Meningen med ledelse Modul 1 Lederkurset Den indre leder Introduktion Portræt af en leder I en alder af syv blev drengen og hans familie smidt ud af deres hus. Drengen skulle arbejde

Læs mere

Mindfulness hos familierådgivningen i Ikast Brande kommune - 20 socialrådgivere og 5 HK - Hanne Nørskov er leder af Familierådgivningen. Indhold.

Mindfulness hos familierådgivningen i Ikast Brande kommune - 20 socialrådgivere og 5 HK - Hanne Nørskov er leder af Familierådgivningen. Indhold. Mindfulness hos familierådgivningen i Ikast Brande kommune - 20 socialrådgivere og 5 HK - Hanne Nørskov er leder af Familierådgivningen Indhold. 1. Indledning v. Hanne Nørskov 2. Målinger opsummeret 3.

Læs mere

Mentorens værktøjskasse

Mentorens værktøjskasse Mentorens værktøjskasse Den vigtigste forudsætning for at kunne fungere som en god mentor i DJ mentor, er et oprigtigt ønske om at stille sin erfaring og opmærksomhed til rådighed for et mindre erfarent

Læs mere

At skabe læreprocesser i praksis

At skabe læreprocesser i praksis At skabe læreprocesser i praksis Projektrapport Del 1 og Del 2 Tværgående Udviklings Pulje under Undervisningsministeriet. Projekt 109443 Projektperiode August 2005 oktober 2006-09-21 Projektansvarlig

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Erfaringsopsamling. Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010. Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS

Erfaringsopsamling. Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010. Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS Erfaringsopsamling Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010 Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resume... 4 Beskrivelse af børnegruppeforløbet... 6 Erfaringsopsamlingens

Læs mere

vanskelige samtale trivselssamtale

vanskelige samtale trivselssamtale omsorgssamtale den nødvendige samtale den den svære samtale vanskelige samtale trivselssamtale Til ledere og personaleansvarlige Når samtaler med medarbejderne er svære Viden og værktøjer til at gøre de

Læs mere

Modellen er bygget hierarkisk op omkring fem niveauer, der bevæger sig fra det grundlæggende og teoretiske imod det konkrete og praktiske:

Modellen er bygget hierarkisk op omkring fem niveauer, der bevæger sig fra det grundlæggende og teoretiske imod det konkrete og praktiske: Sportspsykologiens professionsmodel - Bagom Team Danmarks sportspsykologiske ydelser Det sportspsykologiske fagfelt i Danmark har været præget af en mangfoldighed af tilgange og har fungeret som en redskabsdisciplin.

Læs mere

Psykoterapi. ... vi er vores relationer...

Psykoterapi. ... vi er vores relationer... Psykoterapi De fleste søger terapi, fordi de ønsker at have det bedre med sig selv og omverdenen samt, at få mere ud af deres liv og relationer. Det er helt naturligt. Som menneske søger vi alle lykken

Læs mere

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål Sofia Manning (2007) COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål den 09-03-2012 kl. 9:57 Søren Moldrup side 1 af 13 sider Bogen er skrevet i du-form henvendt til den kommende coach. Denne stil

Læs mere

Når pædagogerne medejer. - ejer beboerne

Når pædagogerne medejer. - ejer beboerne Når pædagogerne medejer - ejer beboerne Rapport om projekt medejerskab på Østerled 2010 1 Indhold Forord side 3 Østerled et levende bosted side 4 Medejerskab en forudsætning for udvikling af en professionel

Læs mere

Rapport om. Lederes læringsmiljøer

Rapport om. Lederes læringsmiljøer Rapport om Lederes læringsmiljøer Ledernes Hovedorganisation Juli 03 Indhold Forord...3 Sammenfatning...4 Fremtidens læringsformer...5 Læringsformer lederuddannelser og korte kurser i ledelse...7 Kompetencegivende

Læs mere