TD Basis kursus april 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TD Basis kursus. 16-17. april 2011"

Transkript

1 TD Basis kursus april 2011

2 Dansk Ride Forbunds Værdier TD s arbejde baserer sig på forbundets værdier. Passion : Heste som livsstil Harmoni: mellem mennesker og dyr Dygtiggørelse for alle Sikkerhed først Hæderlighed

3 TD Basis Kursus april 2011 Spørgsmål til kursisterne vedr. DRF s Reglementet i plenum. Spørgsmålene bedes besvaret med henvisning til reglementets pkt. desangående, hvis et sådan punkt findes Med diskussion samt efterfølgende eventuelle spørgsmål til panelet fra kursisterne. Udarbejdet af IS og SBK

4 Spørgsmål side 1 Hvornår starter en TD ers jurisdiktion? Hvad skal TD have med hjemmefra? Hvad gør du, hvis ikke kender andet til stævnet, end de på nettet offentliggjorte propositioner? Kan en TD ændre godkendte propositioner? Før stævnet? Under stævnet? Skal en TD godkende tidsplanen før stævnets start?

5 Svar side 1. De første spørgsmål uden referencer til punkter?! 3. spørgsmål se pkt pkt g 1.7

6 Følgende hjælpematerialer er til rådighed på DRF hjemmeside DRF gældende reglement Tilføjelser/rettelser til Fællesbestemmelser-Dressur-Spring mm 2011 Placeringstabel Kontakt skema ved henvendelse til arrangør før stævnet Fra Temadag 30. okt. 2010: Dressur stævner v/rigmor Kristensen DRF s forventninger til TD 30. okt. 2010/15. jan 2011 Jens Erik Majlund Diverse: Drejebog for afvikling af Cup s m.v. Drejebog for afvikling af Landsstævner i Dressur Stævnerapport, målebånd/tommestok/fløjte etc. Skema for Indberetning af sanktioner FEI Steward manual for Dressur + DRF sportsudvalgs kodeks om træningsmetoder

7 Spørgsmål side 2 Hvem sammensætter Juryen og hvonår sammensættes den? Kan en jury kendelse appelleres videre til disciplinærudvalget? Og i så fald af hvem? Skal en jury kendelse offentliggøres på stævnepladsen? Eksempelvis på resultattavlen?

8 Svar side 2 Pkt og 80.5 Der skal træffes en afgørelse, der er meningen

9 Spørgsmål side 3. Hvor mange Hestepas/vaccinationsattester/ponymål skal TD kontrollere? Hvor finder man en Tro- og Love erklæring? Og hvilken betydning har eller kan denne få? Hvad vil du gøre, hvis f.eks. en klubkasserer henvender sig og gør dig opmærksom på, at der er en rytter, der starter for en klub, af hvilken rytteren ikke er medlem? Er du sikker på, at klubben kan skaffe en Dyrlæge?, en Smed?, en Læge og en ambulance om nødvendigt?. Hvordan sikrer du dig, at stævneledelse og officials kan få fat i dig?

10 Svar side 3 1. pkt pkt pkt og pkt Tro og love formular på DRF s hjemmeside

11 Spørgsmål side 4 Hvad gør du, hvis du opdager, at en hest/pony overnatter på en lastbil/trailer? Hvordan finder man ud af, hvilke sværhedsgrader klassen afvikles under? Hvor mange placeringer er der i forhold til antal starter? Hvad gør du, hvis en hest starter uden stævnenummer? Hvem har ansvaret for, at en dressurbane er korrekt opmålt, og med korrekt bogstavering?

12 Svar side 4 1. pkt pkt pkt pkt pkt

13 Spørgsmål side 5 Skal eksempelvis tyske ryttere have gæstelicens for at starte ved et dansk stævne? Skal en svensk rytter? Hvor mange udenlandske ryttere må starte ved et dansk stævne? Hvor mange Nordiske ryttere må starte? Hvor mange nationer må starte ved et dansk stævne?

14 Svar side 5 1. pkt og pkt pkt. 22.6

15 Spørgsmål side 6 Må en i udlandet bosat dansk rytter med dansk rytterlicens starte på en hest med et hestepas fra det land, rytteren bor i til et dansk stævne? Det vil sige uden dansk konkurrencehesteregistrering. Du er bekendt med, at din datters bedste veninde starter uberettiget. Hvad gør du? Hvem er ansvarlig for rytterens korrekte anmeldelse?

16 Svar side 6 Fremgår ikke tydeligt af det nye reglement, hvad man skal gøre i sådanne tilfælde tidligere kunne rytteren få en dispensation for et stævne- pris i lighed med prisen for et dansk hestepas se endvidere pkt. 15.2, hvorunder det står, at nordiske ryttere og ryttere med gæstelicens ikke skal have hestepas med dansk konkurrenceregistrering. Hesten skal have en dispensation fra DRF Pris?? Uberettiget start se 81.2

17 Spørgsmål side 7 Kan en rytter under 18 år tildeles påtale-gult/rødt kort kan deres forældre? Selvom de ikke er medlem af en klub under DRF? Må en dressurhest longeres med hjælpetøjler, indspænding - alm.køreliner på stævnepladsen og/eller longeres under rytter?

18 Svar side 7 1. pkt pkt pkt

19 Spørgsmål side 8 Hvad gør du, hvis en dommer eller en official tilkalder dig, idet de har observeret tegn på blod fra en hest mund Eller mærker efter slag eller brug af sporer eventuelt med blødning?

20 Svar side 8 1. pkt pkt

21 Spørgsmål side 9 Hvis en rytter melder fra til et stævne, kan rytteren så få sine startpenge og boksleje retur? Hvis rytteren melder fra før frameldingsfristen? 100/50%? Hvis rytteren melder fra efter frameldingsfristen? Hvad så? Skal der være en begrundelse?

22 Svar side 9 1. pkt

23 Spørgsmål side 10 Dressurrytteren Dorthe K tilmelder sig til et C-stævne med sine 2 heste. Lørdag: hest 1 i kl. LA1 og i LA3, søndag i kl. LA5 Lørdag: hest 2 i kl. LA1 og i LA4. søndag i kl. MB0 Har Dorthe meldt korrekt til? Da hest 1 har været svar at ride om lørdagen, beder hun sin træner om at ride hesten i søndagens LA5. Må træneren det? Gælder de samme regler, hvis det havde været i spring?

24 Svar side pkt pkt , pkt. 50, pkt pkt springning: 312, 312,1, pkt. 66.6

25 Opvarmningsbanen side 11 Hvordan sikrer du dig opsyn med opvarmningsbanen? Hvad skal de være opmærksom på på opvarmningsbanen? Hvordan tackler du situationen, når du overværer, at en rytter mishandler elle barer sin hest? Hvad gør du, hvis en rytter springer et spring på opvarmningsbanen, der er højere og/eller bredere end reglementet foreskriver?

26 Svar 11

27 Indgreb? Side 12 En rytterforælder fortæller dig diskret, at en bestemt rytter er værd at holde øje med, fordi han vistnok har blistret sin bandagerede hest. Hvad gør du? I et individuelt Distriktsmesterskab i springning henvender en tilskuer sig til dig som TD er, og gør dig opmærksom på, at sidst springende hest i 2. runde ganske tydeligt, havde ben i vandet. Det er ikke kun ham selv, men også en del andre, der så det, og det er vist også på video. Dommeren har ikke dømt fejl. Hvordan reagerer du?

28 Indgreb? Side 13 Der står kaffekrus og sodavand på dommerbordet i springtårnet, ja der findes endog wienerbrød, rundstykker mm-noget der alt sammen kan medføre at der kommer pletter på dommerlisterne-som er et dokument! Gør du indsigelse overfor dommeren? Hvad gør du, hvis parkeringsvagten tilkalder dig, idet der er en hestetransport parkeret midt på en brandvej eller tilsvarende Parkering Forbudt område? En rytter klager over overløb på toiletterne, hvad gør du så? Hvad gør man i situationer, hvor man ikke umiddelbart under stævnet, kan finde et reglementspunkt, der dækker?

29 LODTRÆKNINGSPROCEDURER side 14 Hvis der skal være lodtrækninger til startrækkefølgen, skal proceduren omkring disse gennemgås med sekretariatet. Hvad står der i reglementet/bestemmelserne? Skal det være en seedet eller en useedet lodtrækning? Hvordan forholder man sig, hvis der er ryttere, der starter med flere heste?? Check altid personligt, om antallet af ekvipager er lig med antallet af startnumrene, der trækkes lod om! Eksempel på næste side.

30 Lodtrækningsprocedurer fortsat. Hvis man har en klasse med 24 starter og der er 6 ryttere, der har 2 heste med, kan følgende foreslås: Del startnumrene op i 3 puljer: 1-8, 9-16 og 17 til 24: De ryttere, der har 2 heste med, bedes nu trække et nummer i puljen 1-8 og et nummer i puljen 17-24: Puljeposerne holdes skjult for rytteren bagpå ryggen. Rytteren siger hestens navn og peger så på den hånd, han skal trække først o.s.v. hans anden hest, trækkes så i den anden pose. Når dette er sket for alle 6 ryttere lægges de overskydende numre til den midterste pulje, og de resterende ryttere trækker så lod. Denne metode gør, at reglementets bestemmelser om min. 8 rytteres afstand overholdes, ligesom det ikke pr.automatik er en 2 heste s rytter, der starter og slutter, (hvis der er starter nok) Hvis antallet af ryttere er for lille til at klassen kan afvikles med en passende afstand mellem en rytters 2 eller 3 starter i klassen, skal der indlægges pauser(også på springbanen), således at rytteren kan nå at klargøre den næste hest til opgaven.

31 Sikkerhed side 15 Sikkerhed (sikkerhed er at forebygge ulykker) Færdselsveje kontroller om der er problemer med trafik Kommunikation på stævnepladsen Brandmyndigheders og andre myndigheders tilladelser. Parkering, opdeling i personbiler, hestetransporter Strøm til transporter og almindelige Campingvogne hvor løber ledningerne. Sikkerhed i forbindelse med vejrlig Hesteambulance Første hjælp / læge Smed

32 TD Basiskursus 2011 Lørdag Fællesbestemmelser Kommunikation, Konflikthåndtering, Springreglement Opvarmningsbaner Opsamling Søndag Dressurreglement Doping og staldsikkerhed Diskution I grupper Evaluering og afslutning

33 Baggrund: TD Basiskursus 2011 Kursusleder Ingrid Salquist Opsummering FB Kommunikation: Springreglement: Dressurreglement: Opvarmningsbane, spring Opvarmningsbane, dressur Ingrid Salquist Stephen Bege Knudsen Lis Kristiansen Lis Juel Thomsen Charlotte Olesen Jaana Alvesparr Jaana Alvesparr Doping og staldsikkerhed: Mette Uhldal

34 Summeopgave Hvad mener i vi skal lægge vægt på, på de fremtidige TD kurser. Til dem af jer der har været på kursus: Hvad var godt hvad var skidt.

35 Retningslinier for etisk korrekt anvendelse af hesten til ridesport 1. Indenfor al ridesport skal hensynet til hesten prioriteres over alt andet. 2. Hestens velfærd skal gå forud for avlerens, trænerens, rytterens, ejerens, hestehandlerens, stævnearrangørens, sponsorens og officials interesser og ønsker. 3. Omsorg for, og den veterinærmedicinske behandling af hesten, skal alene have til formål, at fremme dens sundhed og velbefindende. 4. En god foderstand, hygiejne samt overholdelse af forsvarlige sikkerhedsforskrifter skal til stadighed tilstræbes. Det er ejerens pligt at drage omsorg for a. at hesten holdes i god foderstand og har fri adgang til frisk vand. I rideklubber påhviler dette ansvar for de på klubbens faciliteter opstaldede heste tillige bestyrelsen samt den daglige leder. b. at drage omsorg for, at hestens hove beskæres jævnligt og korrekt. c. at hesten bliver undersøgt og eventuelt behandlet mod orm. d. at hesten jævnligt får tandeftersyn med eventuel behandling. e. at hesten motioneres dagligt ved udlukning på fold, ved skridtture eller ved træning i et omfang, der som minimum opfylder gældende lovgivning.

36 Retningslinier for etisk korrekt anvendelse af hesten til ridesport 5. Under transport af heste skal der sikres god renligholdelse og ventilation i transportvognen, og hesten skal hyppigt fodres og vandes. 6. Det er af stor betydning til stadighed at forbedre uddannelsen i træning og håndtering af hesten, samt at fremme veterinærmedicinske studier. 7. Rytterens personlige ridefærdighed, hestefaglige viden og kunnen skal udvikles, da disse faktorer er af stor betydning for hestens trivsel og velfærd. 8. Enhver form for ridning og træningsmetoder skal tage hensyn til, at hesten er et levende væsen, og må således ikke omfatte fysisk elle psykisk vold overfor hesten. Det er ejerens pligt at drage omsorg for, at hesten ikke udsættes for fysisk eller psykisk vold. I rideklubber påhviler ovennævnte ansvar for de på klubbens faciliteter opstaldede heste tillige bestyrelsen samt den daglige leder. Ved fysisk og/eller psykisk vold forstås a. rykning/flåning/savning med bidet i munden b. anvendelse af pisk ud over hvad der karakteriseres som korrektion og/eller irettesættelse c. uhæmmet anvendelse af sporer d. anden vold der har karakter af afstraffelse e, rollkur og hyperfleksion forstået som bøjning af hesten under tvang.

37 Retningslinier for etisk korrekt anvendelse af hesten til ridesport 9. Enhver klub under Dansk Ride Forbund, og alle medlemmer af disse klubber er forpligtet til at respektere hestens ret til omsorg, pleje og god behandling. Hesteejeren er forpligtet til at drage omsorg for, at hestens staldforhold opfylder gældende lovgivning, eksempelvis at boksen har den fornødne størrelse og loftshøjde, at stalden har fornøden udluftning og lysindfald, samt at madrassen holdes tør og ren. I rideklubber påhviler ovennævnte ansvar for de på klubbens faciliteter opstaldede heste tillige bestyrelsen samt den daglige leder. 10. De reglementariske bestemmelser indenfor ridesporten vedrørende hestens behandling, velfærd og sundhedstilstand skal overholdes ikke blot under deltagelse i stævner, men nok så vigtigt under den daglige træning. Nævnte reglementariske bestemmelser skal kontinuerligt revideres, for at sikre hestens velfærd.

38 DOPINGKONTROL: side nr. 16 I tilfælde af dopingkontrol skal TDéren sikre sig, at klubben er forberedt på dette, dvs. der skal være mulighed for min. 2 dopingbokse! Det er TDéren i samråd med dommeren, der udtager hestene til dopingprøver. I praksis er det TDéren med mindre, der er en mistanke hos en dommer omkring ureglementeret brug af præstationsfremmende medicin ved en hest/poni. Det kan i øvrigt også ske, at det er rytterne, der skal dopingtestes Se reglementet punkt 180. Regler for og kontrol med medicinering af ryttere ved nationale stævner, hvilket dog ofte foretages af Team Danmark/DIF s egen folk.

39 Svar side 16 Fællesbestemmelser side 10 og 25

40 Dyreværnsrådet

41 Dyreværnsrådet konklusion

42

43

(2016 udgave) VEJLEDNING TIL C-DOMMERASPIRANTER, MENTORER OG CENSORER VED C-DOMMEREKSAMEN. Side 1 af 6

(2016 udgave) VEJLEDNING TIL C-DOMMERASPIRANTER, MENTORER OG CENSORER VED C-DOMMEREKSAMEN. Side 1 af 6 (2016 udgave) VEJLEDNING TIL C-DOMMERASPIRANTER, MENTORER OG CENSORER VED C-DOMMEREKSAMEN Side 1 af 6 FORVENTNINGER TIL DOMMERE Etik, adfærd og samarbejde: Hvordan skal jeg være? Og hvad kan jeg gøre som

Læs mere

G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 19

G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 19 Ryttermærker 1. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 19 Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 5 1. Almindelige bestemmelser... 5 II SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR RYTTERMÆRKERNE... 7 1. Rytterens påklædning...

Læs mere

Ledøje-Smørum Rideklub

Ledøje-Smørum Rideklub Byder velkommen til udvidet Halloween klubstævner i spring og dressur den 21., 27. og 28. oktober 2012 Vi siger tak til vores sponsor til LØSR Halloween stævner: Information: Ledøje-Smørum rideklub byder

Læs mere

Distriktsmesterskab 2015 Distrikt 10

Distriktsmesterskab 2015 Distrikt 10 Distriktsmesterskab 2015 Distrikt 10 Afvikling Individuelle mesterskaber skal afholdes i juni. Holdmesterskaber skal afholdes i september. For at gøre det økonomisk rentabelt for klubberne afvikles de

Læs mere

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Gældende fra 01.01.14 1. Formål og gyldighed Formålet med reglementet er at sikre at hestens tarv respekteres, og at skabe lige og fair vilkår ved deltagelse i konkurrencer.

Læs mere

Aftale om afholdelse af. (Mesterskab) imellem. (Herefter stævnearrangøren) Dansk Ride Forbund Idrættens hus 2605 Brøndby

Aftale om afholdelse af. (Mesterskab) imellem. (Herefter stævnearrangøren) Dansk Ride Forbund Idrættens hus 2605 Brøndby Aftale om afholdelse af (Mesterskab) imellem (Herefter stævnearrangøren) Og Dansk Ride Forbund Idrættens hus 2605 Brøndby 1 1. Endelig fastlæggelse af stævnetermin Fastlæggelse af stævneterminen foretages

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. 2 Forudsætninger Testen forudsætter

Læs mere

Paradressur-reglement 1. UDGAVE GÆLDENDE FRA 28. maj 2018 www. r ideforbund.dk

Paradressur-reglement 1. UDGAVE GÆLDENDE FRA 28. maj 2018 www. r ideforbund.dk Paradressur-reglement 1. UDGAVE GÆLDENDE FRA 28. maj 2018 www. r ideforbund.dk Paradressur - Tillæg til dressurreglementet 2018 Retningslinjer for etisk korrekt anvendelse af hesten til ridesport 1. Indenfor

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Denne udgave er opdateret i forhold til den, der blev udsendt sammen med efterårsudsendelsen i 2009. Opdateringen vedrører specielt datoer

Læs mere

Aftale om afholdelse af. (Mesterskab) imellem. (Herefter stævnearrangøren) Dansk Ride Forbund Idrættens hus 2605 Brøndby

Aftale om afholdelse af. (Mesterskab) imellem. (Herefter stævnearrangøren) Dansk Ride Forbund Idrættens hus 2605 Brøndby Aftale om afholdelse af (Mesterskab) imellem (Herefter stævnearrangøren) Og Dansk Ride Forbund Idrættens hus 2605 Brøndby 1 Endelig fastlæggelse af stævnetermin Fastlæggelse af stævnetermin foretages senest

Læs mere

At have part på en skolepony i VROR. Hvad får jeg ud af at være part

At have part på en skolepony i VROR. Hvad får jeg ud af at være part At have part på en skolepony i VROR I det følgende har vi beskrevet hvad det vil sige at være part på en pony i VROR, hvad vi tilbyder og hvad vi forventer. Vi har i dette arbejde taget udgangspunkt i

Læs mere

D- Licens Distrikt 14

D- Licens Distrikt 14 DRF`s 5 værdier: Hæderlighed Sikkerhed først Dygtiggørelse for alle Passion heste som livsstil Harmoni - mellem mennesker, hest og natur Horsemanship Essensen af horsemanship er, at man som menneske har

Læs mere

Reagér på bivirkninger

Reagér på bivirkninger Reagér på bivirkninger - Og hjælp med at gøre medicin mere sikker for alle Vejledning til PowerPoint-præsentation om bivirkninger 2 Indhold 1. Indledning 2. Introduktion til slides 3. Opfølgning på undervisning

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

TD frivillig i Dansk Ride Forbund

TD frivillig i Dansk Ride Forbund TD frivillig i Dansk Ride Forbund Frivillige Dansk ridesport bygger, som så mange andre sportsgrene, på frivillig arbejdskraft. Derfor har frivillighed stor betydning for ridesporten generelt, men særligt

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

Reglement for danske hestepløje stævner 6. udgave. gældende fra den 4. februar 2012

Reglement for danske hestepløje stævner 6. udgave. gældende fra den 4. februar 2012 Reglement for danske hestepløje stævner 6. udgave gældende fra den 4. februar 2012 6. udgave 4. februar 2012 1 Indledning Nærværende reglement erstatter alle tidligere udgivne regler og reglementer. Ændringer

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

FN s børnekonvention og dansk national ret

FN s børnekonvention og dansk national ret Impossibilium nihil obligatio FN s børnekonvention og dansk national ret Børns rettigheder og samvær med forældre FN s børnekonvention siger i artikel 9: 3. Deltagerstaterne skal respektere retten for

Læs mere

Plaquetter kan uddeles til og 3. placerede. (efter eget valg)

Plaquetter kan uddeles til og 3. placerede. (efter eget valg) Bestemmelser for distrikt 11-13 Jf.. DRF s reglement Indskud Hvor intet andet står anført, er indskud ved stævner: Hest: - Spring 120,- pr. klasse (Efteranmeldelse kr. 180) - Dressur 140,- pr. klasse (Efteranmeldelse

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen Cup 2016 Stævneprogram Indefodboldstævne i Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen 19. 21. februar 2016 Velkommen Til Sparekassen Vendsyssel Cup 2016 for 8. år i træk. Det er en stor fornøjelse,

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Indskud Hvor intet andet står anført, er indskud incl. kr. 10 til DRF:

Indskud Hvor intet andet står anført, er indskud incl. kr. 10 til DRF: Bestemmelser for distrikt 11-13 Jf.. DRF s reglement redigeret januar 2018. Indskud Hvor intet andet står anført, er indskud incl. kr. 10 til DRF: Hest: - Spring 130,- pr. klasse (Efteranmeldelse kr. 190)

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Mit første. Badmintonstævne

Mit første. Badmintonstævne Mit første Badmintonstævne Indholdfortegnelse Forord... 3 Turneringsform... 3 Hvordan tæller man... 3 Møde til et badmintonstævne... 4 Hvad skal jeg ha med... 4 I løbet af turneringen... 4 At spille en

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Velkommen til. DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber.

Velkommen til. DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber. Velkommen til Landsmesterskaber 2016 DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber. Efter sæsonens stævner i landsdelsforeningerne mødes vi til DGI

Læs mere

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Handleplan for sorg og krise Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Denne handleplan skal bruges som

Læs mere

2014/15. Græsted og Omegns Rideklub. Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15

2014/15. Græsted og Omegns Rideklub. Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15 2014/15 Græsted og Omegns Rideklub Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15 Græsted og Omegns Rideklub (GOO) Velkomstfolder Velkommen til Græsted og Omegns Rideklub (GOO). Rideklubben er stiftet i 2014

Læs mere

Knæhængselsbandage -instruktion og vejledning

Knæhængselsbandage -instruktion og vejledning Ortopædkirurgisk Afdeling Knæhængselsbandage -instruktion og vejledning Patientinformation www.koldingsygehus.dk Indhold: Indledning Restriktioner Vejledning i af- og påtagning af skinnen Træning Øvrige

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2016 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2016 JUNIOR- OG UNGRYTTERE _ side 1 af 7 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5

Læs mere

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse Fredagseffekt en analyse af ets betydning for patientens genindlæggelse Formålet med analysen er at undersøge, hvorvidt der er en tendens til, at sygehusene systematisk udskriver patienterne op til en

Læs mere

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen 26 Medlemmerne og ministrene taler fra Folketingets talerstol eller efter formandens bestemmelse fra deres pladser i salen. Det er

Læs mere

Lovgrundlag og jura Alkohollederkurset, 24.-27. april 2012. Anette Søgaard Nielsen Behandlingscenter Odense

Lovgrundlag og jura Alkohollederkurset, 24.-27. april 2012. Anette Søgaard Nielsen Behandlingscenter Odense Lovgrundlag og jura Alkohollederkurset, 24.-27. april 2012 Anette Søgaard Nielsen Behandlingscenter Odense Sundhedsloven 141. Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere.

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling. Dato 13. april 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/18398-25 Side 1/6 Klage over istandsættelse af den private fællesvej Carl Bremers Vej Vejdirektoratet har

Læs mere

BMX-REGLEMENT FOR NORDISK MESTERSKAB, CUP OG BARNELEGE 2012

BMX-REGLEMENT FOR NORDISK MESTERSKAB, CUP OG BARNELEGE 2012 BMX-REGLEMENT FOR NORDISK MESTERSKAB, CUP OG BARNELEGE 2012 Arrangementet arrangeres efter UCI s reglement for BMX med følgende ændringer og tillæg. Arrangørlandet skal fremsende nyt Nordisk reglement

Læs mere

Plaquetter kan uddeles til og 3. placerede. (efter eget valg)

Plaquetter kan uddeles til og 3. placerede. (efter eget valg) Bestemmelser for distrikt 11-13 Jf. DRF s reglement redigeret april 2018. Indskud Hest: - Spring 130,- pr. klasse (Efteranmeldelse kr. 195) - Dressur 150,- pr. klasse (Efteranmeldelse kr. 300) - Distriktsmesterskaber

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016

Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016 Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016 Ca. 40 medlemmer havde valgt at støtte op om dialogmødet. Velkomst ved formanden Anne Larsen. Indlæg ved Jaques: Jaques kunne fortælle at det

Læs mere

Skive Rideklubs hovedsponsor

Skive Rideklubs hovedsponsor Velkommen til Skive Rideklubs Hestedistriktsstævne med Distriktsmesterskab for Hold i Springning den 22.- 24. august 2008 Vi byder hermed alle ryttere, officials, sponsorer, medhjælpere samt tilskuere

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt Sådan træner du, når du har fået et kunstigt hofteled En afgørende forudsætning for et godt resultat efter operationen er den efterfølgende indsats med træningen. Træning er ikke kun, når du træner med

Læs mere

Om Fødevarestyrelsen, Fødevareregionerne og Dataloven. Fødevarestyrelsens og Fødevareregionernes håndtering af personoplysninger efter Dataloven

Om Fødevarestyrelsen, Fødevareregionerne og Dataloven. Fødevarestyrelsens og Fødevareregionernes håndtering af personoplysninger efter Dataloven Om, Fødevareregionerne og Dataloven s og Fødevareregionernes håndtering af personoplysninger efter Dataloven Fakta om regler for virksomheder side 2 >> Om og fødevareregionerne side 2 >> Om persondataloven

Læs mere

Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse

Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse Ansøgningsblanket Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse Du kan ansøge om en vejledende udtalelse ved hjælp af denne blanket, hvis du har gennemført en udenlandsk uddannelse, men ikke kan fremskaffe

Læs mere

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét.

Svar: De fem spørgsmål hænger tæt sammen, og jeg vil derfor besvare dem under ét. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Svar på Spørgsmål 327 Offentligt Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AO DR kontant viste den 23. marts 2010 en udsendelse om en familie, der har købt et hus af Glostrup

Læs mere

Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark

Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark uibm@uibm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 239 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Læs mere

ANSØGNING OM REFUSION af udgifter til behandling i EU/EØS-lande eller Schweiz efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort

ANSØGNING OM REFUSION af udgifter til behandling i EU/EØS-lande eller Schweiz efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort ANSØGNING OM REFUSION af udgifter til behandling i EU/EØS-lande eller Schweiz efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort 1) Personoplysninger Navn CPR-nummer Adresse Postnummer og by Telefonnummer E-mail

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet

Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet Hvidovre Kommune Børn og Velfærd April 2015 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Ansvar for gennemførelse

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst:

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst: Kendelse af 21. marts 2001. 00-161.414. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet. Årsregnskabslovens 62. (Ellen Andersen, Morten Iversen og Jan Uffe Rasmussen) K, der er medlem af

Læs mere

RACE MANUAL. Cyclingfreak.dk Aarhus Mountainbike Challenge 2016

RACE MANUAL. Cyclingfreak.dk Aarhus Mountainbike Challenge 2016 RACE MANUAL Cyclingfreak.dk Aarhus Mountainbike Challenge 2016 AFHENTNING AF STARTNUMMER Vi anbefaler deltagere at afhente deres startnummer i god tid. De kan afhentes i nedenstående tidsrum: Torsdag/fredag:

Læs mere

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Bemærk: Dette er et prøveeksemplar. De spørgeskemaer, børnehaven skal udlevere til børnene, skal udskrives i Børnemiljøtermometeret

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN

Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN Indledning Reglerne om klager og anke over eksamen står i kapitel 10 og 11 i Undervisningsministeriets eksamensbekendtgørelse.

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Kvindelige meningsdannere

Kvindelige meningsdannere 2016 Kvindelige meningsdannere - for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk - med særlig fokus på kommunikation i fagbevægelsens demokrati- og på kongres. Baggrund: Fagbevægelsen og samfundet mangler

Læs mere

K ære deltager & forældre

K ære deltager & forældre K ære deltager & forældre 1. Velkommen til Explorer Camp 2. Til dig som deltager særlige hensyn/behov 3. Til forældrene særlige hensyn/behov 4. Camp kontoret telefonnummer & adresse 5. Pakkeliste 6. HUSK:

Læs mere

Titel: Rideskole i skoven Emne: Ridning i naturen

Titel: Rideskole i skoven Emne: Ridning i naturen Titel: Rideskole i skoven Emne: Ridning i naturen Beskrivelse På en skovtur kan der øves praktiske ting, men også den teoretiske viden kan udvides. I en skridtfase kan man drøfte et emne omkring ridning.

Læs mere

i Tørring Rideklub med mulighed for at deltage i træningsog opvarmningsklasser om Side 1 af 5

i Tørring Rideklub med mulighed for at deltage i træningsog opvarmningsklasser om Side 1 af 5 i Tørring Rideklub med mulighed for at deltage i træningsog opvarmningsklasser om fredagen Side 1 af 5 Som altid er det med stor fornøjelse at invitere til voltigestævne. Til dette etdags stævne i maj

Læs mere

VOLD, MOBNING OG CHIKANE

VOLD, MOBNING OG CHIKANE VOLD, MOBNING OG CHIKANE Retningslinjer om vold, mobning og chikane ved Esbjerg Kommune Ifølge aftale om trivsel og sundhed på arbejdspladserne mellem KL og KTO, skal der aftales retningslinjer for arbejdspladsens

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2015 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker hjælpen Hvad er formålet med hjælpen Hjælp og støtte

Læs mere

Stævnerapport Landsstævne 2013 Stævnetype: Dressur Pony Antal starter: Dato: Start: ######## Slut:

Stævnerapport Landsstævne 2013 Stævnetype: Dressur Pony Antal starter: Dato: Start: ######## Slut: Stævnerapport Landsstævne 2013 Stævnetype: Dressur Pony Antal starter: Dato: Start: ######## Slut: ######## Stævnearrangør: Holte Rideklub Stævneleder: Astrid Leth Tlf.: 22111617 Pressesekretær: Tlf.:

Læs mere

i sin søns patientjournal. På den måde ville både faren selv og andre sundhedspersoner få kendskab til dommen og dens konsekvenser.

i sin søns patientjournal. På den måde ville både faren selv og andre sundhedspersoner få kendskab til dommen og dens konsekvenser. 2009 12-1 Patientklagenævnets pligt til at vejlede om konsekvenserne af en afgørelse truffet af nævnet I fortsættelse af behandlingen af en konkret klagesag om en fars ret til aktindsigt i sin søns patientjournal

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Præsenterer B.93 UnikBolig Cup 2016 13-14. august

Præsenterer B.93 UnikBolig Cup 2016 13-14. august & Præsenterer B.93 UnikBolig Cup 2016 13-14. august VELKOMMEN TIL B.93 UnikBolig Cup 2016 B.93 er en af Danmarks største fodboldklubber. Klubben er kendt for sin årelange tradition med at udvikle talentfulde

Læs mere

3. Omsorg for, og den veterinærmedicinske behandling af hesten, skal alene have til formål, at fremme dens sundhed og velbefindende.

3. Omsorg for, og den veterinærmedicinske behandling af hesten, skal alene have til formål, at fremme dens sundhed og velbefindende. Fælles Bestemmelser 3. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR Retningslinier for etisk korrekt anvendelse af hesten til ridesport 1. Indenfor al ridesport skal hensynet til hesten prioriteres over alt andet.

Læs mere

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Selskabets navn er DK Hostmaster A/S Selskabets hjemsted er Københavns kommune. 1. Selskabets formål er at drive hostmasterfunktionen

Læs mere

Velkommen til. DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber.

Velkommen til. DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber. Velkommen til Landsmesterskaber 2016 DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber. Efter sæsonens stævner i landsdelsforeningerne mødes vi til DGI

Læs mere

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort 9. juli 2014 Version 1.1 Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort Du kan altid se på forsiden af Mit3F, hvornår du skal indsende det næste dagpengekort. Du finder dagpengekortet på Mit3f ved at

Læs mere

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013 Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013 Indhold Indledning... 3 1. Regler vedrørende behandling af klagesager... 3 2. Klager over afgørelser truffet i

Læs mere

Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3

Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3 NOTAT Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3 12. december 2007 J.nr. 05-80-74 7.kontor/EHo AMS har tidligere sendt orienteringer ud om, hvordan

Læs mere

Udvidelse af min klage over Slagelse kommune

Udvidelse af min klage over Slagelse kommune 1 PFH Tilsyn sag af 16. juli 2012 udvidelse af sagen Bilag 24 til Bilag 27 Udvidelse af min klage over Slagelse kommune BILAG 24 2 PFH Tilsyn sag af 16. juli 2012 udvidelse af sagen Bilag 24 til Bilag

Læs mere

DRF MESTERSKAB & DM 2016 i voltigering PROPOSITIONER

DRF MESTERSKAB & DM 2016 i voltigering PROPOSITIONER AFHOLDELSE Dato: 30/9-2/10 2016 PROPOSITIONER Sted: Møllebakkens Rideklub Præstemarksvej 4 4241 Vemmelev ORGANISATOR Møllebakkens Rideklub. Navn: Heidi Jørgensen Telefon: +45 29 80 41 13 Email: DMNM2016@gmail.com

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger DM-H 4. division, gruppe 2 2013 Holbæk Svømmehal Arrangeres af: Velkommen Holbæk Svømme Klub og Svømmeunionen byder velkommen til DM-H, som afholdes i weekenden 6. og 7. april 2013

Læs mere

TD-basiskursus april Fælles bestemmelser

TD-basiskursus april Fælles bestemmelser TD-basiskursus 9.-10. april 2016 Fælles bestemmelser Fælles Bestemmelser lidt overordnede betragtninger Reglementet er ikke et slå-i-hovedet dokument Spilleregler for fair play overfor dyr og mennesker

Læs mere

Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012.

Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012. Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for Heste/Ponyer af forskellig race 2012 Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012.

Læs mere

Konstatering af overtrædelser

Konstatering af overtrædelser At-intern instruks Konstatering af overtrædelser At-intern instruks IN-18-8 Arbejdsmiljøemne: Generelle instrukser uden arbejdsmiljøemne Ansvarlig enhed: AFC, 1. kontor Ikrafttræden: 7. august 2006 Senest

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

Forskning på afdøde er reguleret af såvel komitéloven som af sundhedsloven 2.

Forskning på afdøde er reguleret af såvel komitéloven som af sundhedsloven 2. DET ETISKE RÅD NOTAT om bestemmelser i sundhedsloven og komitéloven 1 der har betydning for godkendelse af biomedicinske forskningsprojekter, der vedrører forskning på afdøde. Sundhedsloven og komitéloven:

Læs mere

Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta

Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta Referat af Bestyrelsesmøde, lørdag den 4. oktober 2014 i dommerteltet på Mosede Fortet Til stede: Peter Vestergaard, Charlotte Christoffersen, Mogens Frølund, Michael Jakobsen og Fleur Nauta Afbud: Jan

Læs mere

Forberedelser forud for EU s databeskyttelsesforordning. 12 spørgsmål som dataansvarlige allerede nu med fordel kan forholde sig til

Forberedelser forud for EU s databeskyttelsesforordning. 12 spørgsmål som dataansvarlige allerede nu med fordel kan forholde sig til Forberedelser forud for EU s databeskyttelsesforordning 12 spørgsmål som dataansvarlige allerede nu med fordel kan forholde sig til 1 Indledning 1 Dette dokument indeholder 12 spørgsmål, som I, der er

Læs mere

DØDSFALD. HVAD DER SKAL GØRES, NÅR ET BARN ELLER EN PÅRØRENDE TIL ET BARN DØR!

DØDSFALD. HVAD DER SKAL GØRES, NÅR ET BARN ELLER EN PÅRØRENDE TIL ET BARN DØR! DØDSFALD. HVAD DER SKAL GØRES, NÅR ET BARN ELLER EN PÅRØRENDE TIL ET BARN DØR! 1. DU MODTAGER MEDDELSEN: Kender du børnehavens børn og forældre nok til at kunne modtage beskeden? Ellers find en kollega,

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003.

Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003. Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003. (Årsberetning 2003) Højesterets dom af 8. december 2003. En patient blev opereret for en nedgroet negl

Læs mere

Pensionister - helbredstillæg

Pensionister - helbredstillæg Pensionister - helbredstillæg Pensionister, som opfylder betingelserne for helbredstillæg har ret til at få betalt op til 85 % af udgiften til briller. Kommunerne kan indgå prisaftaler og på baggrund af

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere