Er du frisk på 10. klasse? 00-10

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Er du frisk på 10. klasse? 00-10"

Transkript

1 Er du frisk på 10. klasse? Vi står gerne på hovedet for dig Kig indenfor i center-linie10

2 så ka du laere det... hvad skal der ske? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for en lang række valgmuligheder. Gymnasium, Teknisk Skole, Handelsskole, HF, Social- og Sundhedsskole, Landbrugsskole, Efterskole og 10. klasse er blot nogle af de mange tilbud. 10. KLASSE er sagen! Måske har du brug for et år til at finde ud af, hvad du vil senere, eller du har måske brug for at dygtiggøre dig til en bestemt uddannelse. I Center-Linie10 vil du møde udfordringer, overraskelser, medbestemmelse, musisk/kreative arbejdsformer samt faglig udfordring og fordybelse. Center-Linie10 er placeret i sit eget HUS på Nørrevangsskolen. Vi er en selvstændig enhed med egne lærere, der i samarbejde med bl.a. Randers Ungdomsskole, har mulighed for at bruge de gode faciliteter, som er på Nørrevangsskolen. I denne folder vil vi præsentere dig for en lang række tilbud i en spændende 10. klasse. HUSK: Med din aktive medvirken vil 10. skoleår være mere spændende, udfordrende og mere relevant for dig selv! 28 LEKTIONER PR. UGE - det er da ok! Som elev i 10. klasse skal du have det, der svarer til mindst 28 lektioner pr. uge. Måske har du flere timer en uge og færre timer en anden uge. Du skal have 17 obligatoriske lektioner pr. uge, og derudover skal du vælge mindst 11 andre lektioner. Disse lektioner kan vælges blandt de fag, Center-Linie10 tilbyder, eller blandt de fag ungdomsskolen tilbyder. Obligatoriske fag: Tilbudsfag: = Dansk/tema, 7 lektioner. = Tysk, 4 lektioner = Matematik, 5 lektioner. = Fysik/kemi, 2 lektioner = Engelsk, 4 lektioner. = Fællestime, 1 lektion. I alt 17 lektioner Linietimer Linietimer 6 eller 9 lektioner (Boglig linie har 6 lektioner). Lektiecafé 1-2 lektioner (bl.a. ekstra dansk, engelsk, matematik).

3 en hel håndfuld af de fedeste linier LINIER Indholdet i linierne bestemmes af lærere og elever i fællesskab, så du bør vælge linie efter, hvad du synes, der kunne være spændende at arbejde med. Vi tilbyder følgende linier: side =Musicallinien 5 =Boglig linie/gymnasielinien 5 =Håndværkerlinien 6 =3 S linien - Social, sundhed og service 7 =Krealinien 7 =Medielinien 8 =Idræt og friluftsliv 8 =Fodboldlinien 9 =Håndboldlinien 10 Da det ikke er sikkert, at vi kan oprette alle linierne, skal du prioritere 2 ønsker på tilmeldingen

4 hey... hallåååh Husk så også lige... dansk Tema Du får 2 ekstra timer i forbindelse med dansk, som bruges til at arbejde med emner, der knytter sig til den linie du har valgt. BLOKDAGE Nogle dage om året erstattes den normale undervisning af blokdage, hvor der er mulighed for at fordybe sig i de forskellige fag. VEJLEDNING Du skal i samarbejde med UU/skolevejlederen udarbejde en personlig uddannelsesplan i løbet af året. Du vil udover individuel rådgivning og vejledning via information om ungdomsuddannelserne, præsentationskurser, brobygning, praktik og uddannelsesdage få et bedre grundlag for at træffe dit uddannelsesvalg. I 10. klasse skal du udføre en obligatorisk selvvalgt opgave, som skal tage udgangspunkt i din personlige uddannelsesplan. Opgaven skal afleveres senest 1. marts BROBYGNING Alle elever skal deltage i brobygning på mindst 2 ungdomsuddannelser af en samlet varighed på 2 uger. Herefter er der mulighed for yderligere brobygning i op til 4 uger. Tilmelding skal foregå i april måned i 9. klasse på den skole du går på nu. transport Du er berettiget til buskort hvis: = Du bor i Randers kommune og har mere end 9 km til skolen. STUDIETUR Du vil blive tilbudt deltagelse i en fælles studietur i løbet af året. Du må påregne en egenbetaling på ca. kr , ,- Ønsker du ikke at deltage, planlægges alternativ undervisning for dig. AFGANGSPRØVER Der kan i løbet af året blive etableret holdundervisning efter behov og ønsker, så du ved afslutningen af skoleåret kan aflægge folkeskolens afgangsprøve (FSA) eller 10. klasseprøve i de prøvefag, du har fulgt i årets løb.

5 Musicallinien det rykker og vi trykker den af! Linien til dig, der er vild med at bruge dig selv på en kreativ og fed måde Har du lyst til at synge, spille eller lave teater, så er denne linie lige noget for dig det er ikke et spørgsmål om at kunne, men om at ville. Drama og musik bliver de centrale fag på musicallinien. Med dig og dine ideer som det centrale udgangspunkt, skal vi i fællesskab: = Skabe, indøve og opføre en musical. = Skabe en god og tryg stemning på holdet. = Grine og græde sammen. = Lave vores egne manuskripter/tekster. = Spille på instrumenter og evt. danne vores eget orkester, der gerne selv komponerer. = Lave PR og formidle forestillingen. = Optræde for andre. = Opleve hvordan musik og teater kan gå op i en højere helhed. = Evt. opleve koncerter og teaterstykker. Perioden afsluttes med en fed forestilling, hvortil vi selv har lavet alt. Til opførelsen inviterer vi forældre, elever og andre interesserede fra lokalområdet. Musicallinien tilbyder 9 lektioner om ugen. Boglig linien / Gymnasielinien SPECIELT TIL DIG, SOM HAR LYST TIL BØGER OG AT UDVIKLE DINE FAGLIGE KVALIFIKATIONER = Undervisningen i fagene vil bygge på et højt fagligt niveau, hvor ro og tid til fordybelse er nøgleordene. Du vil bl.a. få mulighed for at arbejde med fagene dansk, engelsk, tysk, matematik, fysik/kemi og evt. fransk. = Du skal være indstillet på, at hjemmearbejde kommer til at fylde en del. = Det er en forudsætning, at du vælger fagene tysk og fysik/kemi på denne linie. = Vi forventer naturligvis, at du vil afslutte 10. klasse med 10. klasse-prøven i alle prøvefag. = Der kan være mulighed for samarbejde med Gymnasiet, HHX, HTX og HF. = Du får mulighed for at forberede dig til en boglig/gymnasial uddannelse ved at få indsigt i forskellige arbejdsmetoder som afprøves på forskellige emner. Det vil være en fordel, at man selv medbringer en bærbar PC til det daglige arbejde. Boglig linie/gymnasielinien tilbyder 6 lektioner om ugen.

6 håndvaerkerlinien - helt vildt sejt mand! maler, tømrer, mekaniker, smed, elektriker eller en anden håndværksmæssig uddannelse efter 10. klasse? hallo, så er denne linie lige noget for dig Vi tilbyder i samarbejde med Randers Tekniske Skole spændende og relevante kursusforløb indenfor: = Håndværk og teknik. = Bygge og anlæg. = Mekanik, transport og logistik. Du får et godt kendskab til fagenes indhold, kravene, metoderne og dagligdagen på en teknisk skole. I de obligatoriske skolefag i Center-Linie10 vil der være sammenhæng mellem den praktiske og den teoretiske undervisning i den udstrækning, det overhovedet er muligt. Efterfølgende vil det blive langt lettere for dig at vælge netop din kommende ungdomsuddannelse. Der vil også blive lejlighed til at afprøve dine faglige interesser i praksis gennem: = Praktik. = Virksomhedsbesøg. = Besøge de andre indgangsveje på Teknisk Skole. værkstedet Blommevej 39 I Randers Ungdomsskoles værksted lærer du at vedligeholde: = Cykel. = Knallert. = Scooter. = Bil. = Lave eget projekt. Samt snuse til: = Folkerace. = Motocross. I centerets eget træ- og metalværksted er der selvfølgelig også mulighed for at fremstille ting, du kan tage med hjem. Værkstedet er veludbygget, og der er både træog metaldrejebænke, CO2 -og elektrodesvejsere, hvor hænderne kan få lov til at trylle. Du vil i løbet af året gennem de praktiske forløb få lært at vende hænderne rigtigt. Linien har naturligvis tilbud til både drenge og piger, for der vil i høj grad blive taget individuelle hensyn. På denne linie arbejder de unge frem mod en erhvervsuddannelse og ikke en gymnasial uddannelse. Håndværkerlinien tilbyder 9 lektioner om ugen.

7 3 S linien - social, sundhed og service Har du lyst til at arbejde med mennesker? Vil du gerne udvikle dig personligt? Vi tilbyder i samarbejde med Randers Tekniske Skole, SOSU samt Handelsskolen spændende og relevante kursusforløb indenfor: = Arbejde med børn og omsorg for ældre. = Krop og stil, frisør og kosmetik. = Handel og kontor. På 3 S linien får du viden, inspiration og mange spændende opgaver alt sammen med sigte på uddannelser, der knytter sig til arbejdet med mennesker. Undervisningen retter sig især mod det sociale område, sundheds service området. Da arbejdet indenfor disse områder kræver indsigt og selvstændighed, lægger vi vægt på, at du udvikler dig personligt, så du tør sige din mening og får forståelse for andre menneskers liv. psykologi, pædagogik og pleje Du vil blandt andet komme til at beskæftige dig med problemstillinger, der vedrører ældre, børn og handicappede, og du vil møde emner som psykologi, pædagogik, etik og moral. Vi tager også fat på kost, sundhed, personlig pleje m.v. I løbet af året besøger vi forskellige virksomheder, institutioner og ungdomsuddannelser. På denne linie arbejder de unge frem mod en erhvervsuddannelse og ikke en gymnasial uddannelse. Linien 3 S tilbyder 9 lektioner om ugen. krea-linien Super nice! du vil blive præsenteret for forskellige inspirationskilder og afprøve dem i praksis hvor blæret! Ud fra oplæg er du selv medvirkende til at forme indholdet på denne linie. Vi vil besøge virksomheder, butikker, gallerier, museer og udstillinger. Fremstille produkter og udstille dem. Emner der kan arbejdes med: = Arkitektur er det kreativt? = Kunst og design biler, mode, brugskunst. = Identitet find din egen stil bolig, tøj. = Tegning og maling. = Keramik ild, vand, luft, jord. = Genbrugsguld lave møbler om. = Computere photoshop. Den kreative linie tilbyder 9 lektioner om ugen.

8 Medielinien På medielinien vil du komme til at arbejde med mange former for digitale medier. på medielinien vil analyse og produktion af billeder så vidt muligt blive inddraget i alle fag. Det vil være en fordel hvis du har en bærbar pc som du kan medbringe! = Programmering af hjemmesider. Der arbejdes med teknik og layout. = Arbejde med digitale billeder og billedbehandlingsprogrammer, så du kan bruge det rigtige layout, når du skal aflevere opgaver. = Arbejde med præsentationsprogrammer, hvor der inddrages både billede og lyd. = Lave film! Du lærer alle de grundlæggende ting, såsom synopsis, storyboard, kameraføring og endelig den digitale redigering. = Se og analysere mange forskellige film. =»Ud af huset«oplevelser samt besøg af mennesker der har fingrene i medierne til dagligt. Medielinien tilbyder 9 lektioner om ugen. Idraet og friluftsliv En linie for dig, der vil: = Bruge din krop og få sved på panden. = Møde udfordringer, der afprøver og flytter dine grænser. = Deltage aktivt i planlægningen af de forskellige aktiviteter. = Afprøve både traditionelle og alternative idrætsaktiviteter. = Lære din krop bedre at kende. = Have nogle fede oplevelser sammen med dine kammerater. I løbet af året er der mulighed for: = Skydning, boksning, klatring, skøjteløb, svømning, fitness, boldspil (kendte og ukendte) samt meget mere ofte med professionelle instruktører og/eller besøg i idrætsklubber og foreninger. = Trænerkurser, dommerkurser, instruktørkurser. = Emner som doping, eliteidræt, træningsmetoder, skader, førstehjælp, kroppens opbygning. = Kroppens vedligeholdelse, kost, motion. Idrætslinien tilbyder 9 lektioner om ugen.

9 Fodboldlinien Fodboldlinien er for alle, der har lyst og vilje til både alene og sammen med andre at blive udfordret af Verdens bedste legetøj : FODBOLDEN! sejt nok... Sammen med de øvrige deltagere på FODBOLDlinien vil du få stor MEDINDFLYDELSE på indholdet og tilrettelæggelsen,- herunder fordelingen af tid mellem praktik og teori. Vi kan tilbyde dig at deltage i sammensætningen af DIN og JERES FODBOLDSKOLE indenfor følgende mange emner: = Teknisk- taktisk- fysisk- psykisk - og social træning. = Gøre hinanden gode. = Forebyggelse og behandling af fodboldskader. = Specialtræning,-herunder målmandstræning. = Restitutionstræning. = Træningslejr (planlægge, gennemføre og vurdere). = Kampforberedelse (PEPTALK m.v.). = Iagttage og analysere kampe på forskellige niveauer. = Fodbold og livsstil. = Fokus på en superligaklub og en dansk amatørklub. = Fokus på dit liv under og efter fodbold. = Specialtræning herunder målmandstræning og angrebsteknik. = Styrketræning. = Kost og ernæring. Fodboldlinien tilbyder 9 lektioner om ugen. BEMÆRK: Center-Linie10 har fremragende forhold til gennemførelse af Fodboldlinien!

10 håndboldlinien Håndboldlinien er for dig som godt kan li håndbold, og som har lyst til at træne håndbold i skoletiden i 9 lektioner om ugen. har du lyst til at forbedre dig som håndboldspiller så er håndboldlinjen noget for dig! Sammen med de øvrige deltagere på HÅNDBOLDLINIEN vil du få stor MEDINDFLYDELSE på indholdet og tilrettelæggelsen af jeres fælles timer. Vi kan tilbyde dig at deltage i sammensætningen af DIN og JERES HÅNDBOLDSKOLE indenfor følgende mange emner: = Din egen håndboldudviklingsplan = Teknisk- taktisk- fysisk- psykisk - og social træning = Gøre hinanden gode = Forebyggelse og behandling af skader = Specialtræning, herunder målvogtertræning = Restitutionstræning = Håndboldrigtig kost og væske = Træningslejr (planlægning og gennemførelse). = Kampforberedelse (PEPTALK m.v.) = Se og analysere kampe på forskellige niveauer = Håndbold og livsstil = Besøg af håndboldligaspillere og landsholdsspillere = Se træning og kampe med håndboldligahold og landshold = Fokus på dit liv under og efter håndbold Håndboldlinien tilbyder 9 lektioner om ugen. BEMÆRK: Center-Linie10 har fremragende forhold til gennemførelse af Håndboldlinien! 10

11 come on... det bliver for sejt! samtaler du vil blive indbudt til samtale i april/maj 2009 om dine valg, og derudover vil du blive indkaldt til planlægningsmøde UU/skOleveJlederkOnTOreT: kirsten Jørgensen tlf skolens kontor tlf PlanlægnIngsMøde for elever Torsdag den 25. juni 2009 kl OrIenTerIngsMøde - åbent hus Torsdag den 15. januar 2009 kl i center-linie10 på nørrevangsskolen i gymnastiksalen Tilmelding foregår på din egen skole på senest 1. marts 00 Tal med din uddannelsevejleder Se mere inde på hjemmesiden: center-linie10 11

12 Vi seees... Center-Linie 10, Nørrevangsskolen Glentevej 15, 8930 Randers NØ Grafisk Hus (5257)

Er du frisk på 10. klasse? Hop ud i det! 2011-12. Kig indenfor i Center-Linje10

Er du frisk på 10. klasse? Hop ud i det! 2011-12. Kig indenfor i Center-Linje10 Er du frisk på 10. klasse? Hop ud i det! Kig indenfor i Center-Linje10 2011-12 hvad skal der ske? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for en lang række valgmuligheder. Gymnasium, Teknisk Skole,

Læs mere

Er du frisk på 10. klasse? Kig indenfor i Center-Linje10 2012-13

Er du frisk på 10. klasse? Kig indenfor i Center-Linje10 2012-13 Er du frisk på 10. klasse? Kig indenfor i Center-Linje10 2012-13 hvad skal der ske? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for en lang række valgmuligheder. Gymnasium, Teknisk Skole, Handelsskole,

Læs mere

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Velkommen til Linie 10 Et år på Linie 10 er et frivilligt skoleår. Det er dit valg! Når du vælger Linie 10, er det fordi du ønsker at indgå i et forpligtende fællesskab,

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

10. klasse. et anderledes skoleår 2016/2017. Favrskov Kommune. Ønsker du afklaring på din uddannelsesretning?

10. klasse. et anderledes skoleår 2016/2017. Favrskov Kommune. Ønsker du afklaring på din uddannelsesretning? 10. klasse et anderledes skoleår 2016/2017 Ønsker du afklaring på din uddannelsesretning? Har du lyst til positive oplevelser blandt nye kammerater og lærere? Har du brug for et år med både faglige og

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse Til kommende elever og forældre - en 3-årig ungdomsuddannelse Hvad er STU - Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse? STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som henvender sig til dig, der ikke kan gennemføre

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Nye veje for skolens ældste elever. Motivation Engagement Læring

Nye veje for skolens ældste elever. Motivation Engagement Læring Nye veje for skolens ældste elever Motivation Engagement Læring Linjeklasser Frederiks Skole Skoleåret 2014-2015 SCIENCELINJEN Linjen er for dig der synes, naturvidenskab er spændende. der har lyst til

Læs mere

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø En stærk start med 10. klasse - Høj faglighed og fedt studiemiljø Aalborg Kommunes 10. Klassecenter giver dig en stærk start på din videre uddannelse. På Seminarieskolen og Tech College tilbyder vi dig

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2016-17 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KLASSE - DIT VALG! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

Skolereform på Hjallerup skole

Skolereform på Hjallerup skole Skolereform på Hjallerup skole Velkommen til en skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Maj 2014 PÅ SKOLEREFORM HJALLERUP SKOLE 1 Hensigt Hensigten med den nye folkeskolereform er at

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

INTERNATIONAL DESIGN & MEDIE SCIENCE BODY & BUSINESS

INTERNATIONAL DESIGN & MEDIE SCIENCE BODY & BUSINESS SKOLERNE I SNEKKERSTEN INTERNATIONAL DESIGN & MEDIE SCIENCE BODY & BUSINESS temalinjer i udskolingen 16/17 VEL KOM MEN UDSKOLINGSAFDELING PÅ SKOLEN VED RØNNEBÆR ALLÉ 4 UDSKOLINGSLINJER PÅ SKOLERNE I SNEKKERSTEN

Læs mere

DALMOSE SKOLE. Valg og profilfag

DALMOSE SKOLE. Valg og profilfag DALMOSE SKOLE Valg og profilfag Skoleåret 2015-2016 Tysk er obligatorisk fra 5. klasse til 9. klasse. Det er kun i helt særlige tilfælde, at en elev kan fritages for tysk. Det kan kun ske ved skriftlig

Læs mere

SKOLEN PÅ SØNDERAGER. 10. klasse 2016-2017. SPS10 - SKOLETILBUD 1617 - CBL [Jan 2016] Side 1 af 11

SKOLEN PÅ SØNDERAGER. 10. klasse 2016-2017. SPS10 - SKOLETILBUD 1617 - CBL [Jan 2016] Side 1 af 11 SPS10 - SKOLETILBUD 1617 - CBL [Jan 2016] Side 1 af 11 Indhold Hvad er 10. klasse... 3 Hvad med økonomien, når man skifter skole?... 3 Skoleårets indhold... 4 Målsætning... 4 Forløb... 4 Fag... 4 En obligatorisk

Læs mere

10.klasse på Brenderup og Omegns Realskole

10.klasse på Brenderup og Omegns Realskole 10.klasse på Brenderup og Omegns Realskole Udvikling med tradition Demokrati, ledelse og samfund Brobygning til ungdomsuddannelser Internationalt islæt Idræt, natur og friluftsliv Stærk faglighed Brenderup

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien.

Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vis industrien frem! Flere unge skal have en uddannelse inden for industrien. Vær med til at tage ansvar og åbn dørene til din virksomhed. Drejebog til virksomheder i samarbejde med Tresu Group, FKSSlamson

Læs mere

Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever

Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse-elever 2011 Tabelrapport til Karakteristik af 10.- klasse- elever 2011 Danmarks Evalueringsinstitut Citat

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Indskoling Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag.:-) Profilfag er små aktivitetsforløb på ca. 10 uger,

Læs mere

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig!

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! 10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! # HVORFOR? Der kan være mange årsager til at gå i 10. klasse, før man vælger sin videre uddannelse. Det man for eksempel

Læs mere

Et spring af dimensioner GYMNASTIKEFTERSKOLEN STEVNS

Et spring af dimensioner GYMNASTIKEFTERSKOLEN STEVNS Et spring af dimensioner GYMNASTIKEFTERSKOLEN STEVNS Her på Gymnastikefterskolen Stevns lever vi ud fra nogle helt grundlæggende kerneværdier og søger efter konstant udvikling af den enkelte. - forstander

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst SE MIG!...jeg er på vej Skoledistrikt Øst - En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er

Læs mere

- Det Tekniske Gymnasium på Mariagerfjord Gymnasium

- Det Tekniske Gymnasium på Mariagerfjord Gymnasium - Det Tekniske Gymnasium på Mariagerfjord Gymnasium HTX - en 3-årig erhvervsgymnasial uddannelse hvor vægten ligger på tekniske og naturvidenskabelige fag Opbygning: Grundforløb ½ år Studieretningsforløb

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

TØNDER 10. Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17

TØNDER 10. Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17 TØNDER 10 Afslut din grundskole OG forbered dig på ungdomsuddannelserne med vores 10. klasse på Campus Tønder 2016/17 På Campus Tønder skabes et spændende uddannelsesmiljø for unge. Her er et levende og

Læs mere

I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg som tilsynsførende varetage tilsynet med:

I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg som tilsynsførende varetage tilsynet med: Tilsynserklæring 2015 Slotsparkens Friskole Hovedgaden 29 3630 Jægerspris Skolekode: 280381 Tilsynsførende: Iben Lindemark Baggrund for tilsynet I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg som tilsynsførende

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Digital foto

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Digital foto Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Digital foto April 2016 Fælles mål Digital foto Introduktion Nye digitale teknologier gør det i dag muligt at lave fotos og medieproduktioner

Læs mere

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1 VALGFAG HUMMELTOFTESKOLEN 2012-2013 2013 Til elever i 7. - 8. klasse og deres forældre Folkeskoleloven giver elever i 8. og 9. klasse et tilbud om at vælge valgfag. Men hvad er valgfag for noget?... det

Læs mere

VALGFAG PÅ HHX GRENAA

VALGFAG PÅ HHX GRENAA VALGFAG PÅ HHX GRENAA Her har du et katalog over valgfag til din årgang GRENAA Når du vælger valgfag, skal du være opmærksom på, at der flere regler, der skal overholdes. C - fag tages på ét år. B fag

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS

KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS 10. klassehæftet for skoleåret 2016/2017 udgives af Aarhus Kommune, Børn og Unge Copyright Aarhus Kommune,

Læs mere

Aalestrup Realskole. Information for 9.årgang. - et godt sted at være, et godt sted at lære. Lektionsoversigt Valgfagsoversigt

Aalestrup Realskole. Information for 9.årgang. - et godt sted at være, et godt sted at lære. Lektionsoversigt Valgfagsoversigt Aalestrup Realskole - et godt sted at være, et godt sted at lære Information for 9.årgang Aalestrup Realskole Borgergade 32 9620 Aalestrup Tlf.: 96 97 04 00 Web: www.aalestrup-real.dk mail: kontor@aalestrup-real.dk

Læs mere

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog Judoens dag Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog 1 Indhold 3 4 5 6 7 8 11 12 15 16 18 19 Forord Inspiration Hvordan kommer vi i gang? Planlægning og inspiration

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

De femårige gymnasie-/ udskolingsforløb

De femårige gymnasie-/ udskolingsforløb De femårige gymnasie-/ udskolingsforløb GENTOFTE KOMMUNE 2016 PARK OG VEJ Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse. Det er derfor med stor glæde, at vi sender tilbuddet om det femårige gymnasieforløb

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I SKOLER (INKL. SPECIALKLASSER)

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I SKOLER (INKL. SPECIALKLASSER) Okt. 2011 SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I SKOLER (INKL. SPECIALKLASSER) Det er valgfrit for kommunen, om de spørgsmål, der står med fed skrift, medtages i undersøgelsen. Dvs. følgende spørgsmål er

Læs mere

DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011

DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011 DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011 Ny træner Kurset har en varighed af 7 timer (fra kl. 09.00 til kl. 16.30) et med kurset er at uddanne kommende og nuværende fodboldtrænere

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

EUD 10 Erhverv og Sundhed

EUD 10 Erhverv og Sundhed EUD 10 Erhverv og Sundhed Indhold Formål og hensigt... 3 Elevens udbytte... 4 Tilrettelæggelse af EUD10 - Erhverv og Sundhed... 5 Undervisningsforløbets organisering... 5 Linjer på EUD 10 Erhverv og Sundhed...

Læs mere

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge?

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge? Unge på vej Hvad kan jeg vælge? Hvorfor uddannelse? For at få et godt job For at få en god løn, så man kan For at få et godt liv Men hvad er god og godt? Er det det samme for os alle? Har vi de samme ønsker

Læs mere

UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER

UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER Uddannelsesorientering Sally Damgaard, UU-vejleder (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 29 22 02 68 E-mail: sd@uu-herning.dk Aftenens program Oplæg:

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Uddannelses- parathed. Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne.

Uddannelses- parathed. Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne. Uddannelses- parathed Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne Titel 1 Indhold Forord 3 Uddannelsesparathedsvurdering (UPV) 4 8. klasse

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Ungdomsuddannelse hvad vælger DU?

Ungdomsuddannelse hvad vælger DU? Ungdomsuddannelse hvad vælger DU? Program UU-vejledning 10. klasse Erhvervsuddannelser EUX Gymnasiale uddannelser Andre og individuelle udd. Afrunding Mulighed for uddybende/afklarende spørgsmål Uddannelsesvejledning

Læs mere

Hvordan kan forældrene

Hvordan kan forældrene Dialogkort Hvordan kan forældrene Vise interesse for fagene og skolearbejdet? Være aktive i skole-hjem-samarbejdet? Tale elever, klasse, lærere og skolen op? Tage ansvar for hele klassen alle elever? Åbne

Læs mere

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb

2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb 2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres et nyt element i skoledagen i form af forskellige forløb og læringsaktiviteter mv., der ligger ud over undervisningen

Læs mere

Raketten - klar til folkeskolereformen

Raketten - klar til folkeskolereformen Ringetider 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30 Raketten - klar til folkeskolereformen

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1 Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET Side 1 Siden sidst... På baggrund af en fondsdonation fra Det Obelsk Familiefond har Aalborg Kommune oprettet to nye stillinger i Ungecenter Skuret i Nørresundby.

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 [Bilag 17] Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet International økonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omhandler den samfundsøkonomiske

Læs mere

ET UNDERVISNINGSFORLØB I NYCIRKUS I IDRÆT

ET UNDERVISNINGSFORLØB I NYCIRKUS I IDRÆT ET UNDERVISNINGSFORLØB I NYCIRKUS I IDRÆT Forløbets varighed: 5 undervisningsgange af 2 x 45 min. Formål: - at inddrage nycirkus som kropslig kunstart i idrætsundervisningen - at eleven bliver præsenteret

Læs mere

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted Drømmer du om at arbejde med mennesker? 6 ugers jobrettet AMUuddannelse for dig drømmer om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted WWW.UCC.DK Uddannelse og opkvalificering

Læs mere

anderledes skoleår 10. klasse 2011-2012

anderledes skoleår 10. klasse 2011-2012 Et anderledes skoleår 10. klasse 2011-2012 INTRO KONTAKTLÆRER EVALUERING REJSE FEST MOTION RESPEKT VEJLEDNING HUMOR HJÆLP & STØTTE OSO VENNER MØDEPLIGT AFKLARING BROBYGNING LEKTIER PRØVER OBLIGATORISKE

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Overordnede mål: Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener X Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer De overordnede mål er, at den pædagogiske

Læs mere

10. KLASSE HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 2012-2013 Til dig og dine forældre Hvorfor gå i 10. klasse? Du skal vælge 10. klasse, hvis du ikke ved, hvilken ungdomsuddannelse du skal gå i gang med. Du kan

Læs mere

Uddannelsesplan PAU Børnehaven Valhalla

Uddannelsesplan PAU Børnehaven Valhalla Januar 2013 Uddannelsesplan PAU Børnehaven Valhalla Det at have studerende er en naturlig del af arbejdet som pædagog. Vi forventer at de studerende kommer med friske pust fra den teoretiske verden til

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Til eleverne på Formatskolen

Til eleverne på Formatskolen Til eleverne på Formatskolen Nr. 94 Formatskolen har til næste skoleår fået 375.000 kroner ekstra af kommunen. I Skolebestyrelsen har vi udarbejdet 4 forslag til, hvordan pengene kan bruges. Da de fire

Læs mere

DAGTILBUD NORDVEST Afrapportering af læreplaner 2013-2014

DAGTILBUD NORDVEST Afrapportering af læreplaner 2013-2014 DAGTILBUD NORDVEST Afrapportering af læreplaner 2013-2014 Punkt 7- de pædagogiske læringsmål Eksempel fra Fussingø naturbørnehave vedrørende Barnets personlighedsudvikling 1. Overordnede læringsmål: At

Læs mere

Kom videre på kun to år!

Kom videre på kun to år! Kom videre på kun to år! En toårig gymnasial uddannelse Bred sammensætning af fag (kultur, sprog, samfund & naturvidenskab) Løbende individuel, faglig vejledning Start efter 10. klasse (eller anden uddannelse

Læs mere

Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger

Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger Stjernerholdet Hvad er der på dagsordenen? De er stadig

Læs mere

Uddannelsesplan for pæd. stud.

Uddannelsesplan for pæd. stud. Uddannelsesplan for pæd. stud. Med denne folder vil vi byde dig velkommen, som studerende på Boenheden Højtoftevej 50. Her kan du læse lidt om hvem vi er og hvad vi beskæftiger os med, samt forskellige

Læs mere

Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4

Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4 Esbjerg Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Oasen. Indhold: Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4 Det pædagogiske indhold s.4 Barnets personlighedsudvikling

Læs mere

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge?

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge? Unge på vej Hvad kan jeg vælge? Hvorfor uddannelse? For at få et godt job For at få en god løn, så man kan For at få et godt liv Men hvad er god og godt? Er det det samme for os alle? Har vi de samme ønsker

Læs mere

SFO Grønnemose. Velkomstfolder

SFO Grønnemose. Velkomstfolder SFO Grønnemose Velkomstfolder SFO GRØNNEMOSE GRØNNEMOSE SKOLE SKOLESVINGET 8 2860 SØBORG TLF:NR.: Henning: 39573243 Kontor: 39573244 0/1. kl. afdeling 39573245 2/3. kl. afdeling 39573226 Personale og ledelse.

Læs mere

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer HVEM ER VI? Et energisk team af engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale, der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Rapport vedrørende projektnr. 127843

Rapport vedrørende projektnr. 127843 Rapport vedrørende projektnr. 127843 Næstved den 4. juli 2012 Titel: Faciliterings- og analyseprojekt i forbindelse med udvikling af grundlæggende elementer i HF-uddannelsen for at skabe bedre samspil

Læs mere

Forældremøde 10. klasse

Forældremøde 10. klasse Forældremøde 10. klasse Dagsorden: Fokus på valg af uddannelse inden den 1. marts 2017 Nyt om gymnasiereform og erhvervsuddannelserne Informationer om UG.dk og uddannelsesmulighederne Brobygning for eleverne

Læs mere

Fortællinger. International. Sundhed. X-perimentariet. kost og motion. Linjefag. Ikast Vestre Skole

Fortællinger. International. Sundhed. X-perimentariet. kost og motion. Linjefag. Ikast Vestre Skole X-perimentariet Fortællinger Sundhed kost og motion International Linjefag Ikast Vestre Skole Så skal der vælges linjefag Lærerne på Ikast Vestre Skole er hermed klar til at præsentere jer for skolens

Læs mere

Bakkegård distrikt Værdibaseret program. At bygge er den ny. skole, bedste. lektie hele året. Elias, 0. a, 2002/2003 GENTOFTE KOMMUNE

Bakkegård distrikt Værdibaseret program. At bygge er den ny. skole, bedste. lektie hele året. Elias, 0. a, 2002/2003 GENTOFTE KOMMUNE Bakkegård distrikt Værdibaseret program At bygge er den ny bedste skole, lektie hele året. Elias, 0. a, 2002/2003 GENTOFTE KOMMUNE overblik Gentofte Kommunes Skoleudviklings- Formål og udbygningsprojekt

Læs mere

Årsplan for Klubben 2015-2016

Årsplan for Klubben 2015-2016 Årsplan for Klubben 2015-2016 Klubben er for børn og unge fra 4. 9. klasse Strukturen i klubben: Åbning: kl. 14.55 Brød og frugt: kl. Ca. 15.30 Aktiviteter: kl. 15.00-16.45 Oprydning: kl. 16.45 Vi lukker:

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Mig som professionel. Fagidentitet

Mig som professionel. Fagidentitet Mig som professionel I denne uge skal vi arbejde med kompetencemålet: - Møde andre mennesker på en etisk og respektfuld måde samt forstå betydningen af egen rolle i mødet med andre mennesker. - Mens vi

Læs mere

Hvad valgte du som nr. 1, da du den 1. marts skulle vælge, hvad du skal efter det her skoleår?

Hvad valgte du som nr. 1, da du den 1. marts skulle vælge, hvad du skal efter det her skoleår? Brugerundersøgelse 2015 UU-Lillebælt Er du: Dreng Pige 423 47,8% 457 51,6% Hvilken klasse går du i? 9. klasse 702 79,3% 10. klasse 183 20,7% Specialklasse 0 Hvad valgte du som nr. 1, da du den 1. marts

Læs mere

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO 2 Baggrund Med ændring af folkeskoleloven af 26. maj 2008 er der nu krav om at skolefritidsordninger fremover skal udarbejde mål- og indholdsbeskrivelser. Ordningen

Læs mere

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole MÅLSÆTNING 1 FORMÅL: Gennem den daglige kontakt med forældrene ønsker vi at skabe trygge rammer, hvor børnene udvikler sig til velfungerende og selvstændige mennesker. Det er vort mål, at børnene lærer

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen på Esnord

Elevtrivselsundersøgelsen på Esnord Elevtrivselsundersøgelsen på Esnord 2015 Erhvervsskolen Nordsjælland Milnersvej 48 3400 Hillerød +45 4829 0000 info@esnord.dk CVR 250 189 82 EAN 57 98 00055 35 52 Indholdsfortegnelse 1. Elevtrivselsundersøgelsen

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

Læseplan for musik Helsingør Privatskole

Læseplan for musik Helsingør Privatskole Læseplan for musik Helsingør Privatskole Læseplan for musik Musikundervisningen på Helsingør Privatskole foregår fra 0. klasse frem til 6. klasse, og er opdelt i 4 forløb. Musikudøvelse: 0. klasse: Eleven

Læs mere

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse 10. klassecentret Esbjerg Kommune Ribe Bramming Esbjerg En ny start på din videre uddannelse 10. klassetilbuddet i Esbjerg Kommune i skoleåret 2014/2015 Nyt miljø Nye fag Nye Lærere Nye kammerater Nye

Læs mere

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Skolereformen sætter for alvor fokus på mere og bedre idræt, motion og bevægelse i skoledagen. Krop & Kompetencer er et kompetenceløft,

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO

VELKOMMEN TIL. Elverdamsskolen Tølløse SFO VELKOMMEN TIL Elverdamsskolen Tølløse SFO Velkommen til Elverdamsskolen Tølløse SFO. Her er en lille folder om SFO en. Den indeholder en række forskellige oplysninger, som vi mener kan være gode at have

Læs mere

1. Læsestærke børn i Vores Skole

1. Læsestærke børn i Vores Skole 1. Læsestærke børn i Vores Skole Vores forældre kan lære at styrke børnenes læsefærdigheder Forældre kan bruges endnu mere til at fremme børnenes læsefærdigheder. Vi kan give dem gode råd og brugbare redskaber

Læs mere

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2015-16

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2015-16 10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2015-16 Medier, design og kommunikation Sport Language, economics and culture Teknik og byggeri Sundhed, omsorg og mad HUSK informationsaften om 10.klasse tirsdag

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

Fra person til profession Om at blive til noget

Fra person til profession Om at blive til noget Oplæg - Sorømødet 08 v/maja Engberg-Sønderskov Fra person til profession Om at blive til noget Jeg vil med dette korte oplæg komme med nogle refleksioner over det at være lærerstuderende. Jeg har egentlig

Læs mere

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN KLASSE 16/17 10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN INTROTUR Efter skolestart afholdes introdage og en introtur med overnatning, så I kan lære hinanden at kende. SKOLEREJSER Alle elever har mulighed for at deltage

Læs mere

Vuggestuen Mælkebøtten

Vuggestuen Mælkebøtten Vuggestuen Mælkebøtten en Bevægelsesinstitution med fokus på Grundmotorikken 1 Scootertur rundt om de store bakker Tur på de små bakker 2 Vuggestuen Mælkebøtten er en Bevægelsesvuggestue med fokus på Grundmotorikken

Læs mere

Tæt på praksis og tæt på teorierne

Tæt på praksis og tæt på teorierne w w w. v i a u c. d k / j y d s k V I A U N I V E R S I T Y C O L L E G E Trainee-uddannelsen giver store fordele for både institution og studerende. Man lærer hinanden at kende og bidrager til gensidig

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE BØRNENES DESIGN- OG TEGNESKOLE PÅ AKADEMIETS SKOLER OGSÅ FOR TEENAGER I KØBENHAVN INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus med sommerskole på Børnenes Design-

Læs mere