Københavns Kommunes Fritidsordning (KKFO)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Københavns Kommunes Fritidsordning (KKFO)"

Transkript

1 Bilag VII Københavns Kommunes Fritidsordning (KKFO) 1. Formål for KKFO KKFO skal bidrage til den styrkelse af barnets alsidige udvikling, som udspringer af samarbejdet mellem skole, fritidshjem og KKFO. I forhold til det enkelte barn skal KKFO bidrage til at: udvikle kompetencer, og styrkes på det sociale, motoriske og følelsesmæssige område som grundlag for læring og udvikling. udvikle handlekraft og initiativ på baggrund af en positiv selvopfattelse. Det indebærer, at barnet dagligt skal føle sig værdsat og betydningsfuldt, at det stilles over for krav det kan leve op til, og at det møder udfordringer i sin udvikling få omsorg og modtage støtte i tilegnelse og udvikling af sociale og almene færdigheder gøre erfaringer med forskellige måder at lære på tilegne sig kundskaber og færdigheder skabe mulighed for oplevelse og udfoldelse i forhold til individ og fællesskab give den enkelte mulighed for at udvikle de særpræg, herunder de kulturelle og sproglige, som gør hvert barn til en berigelse for fællesskabet give den enkelte mulighed for at udvikle sig som en åben og selvstændig personlighed, der evner at etablere sociale relationer til og samarbejde med andre give den enkelte mulighed for indsigt i egne følelser og for samtidig at udvikle evnen til at leve sig ind i andres følelser give den enkelte mulighed for at dyrke fællesskaber, kammeratskab, venskaber og leg med andre give den enkelte mulighed for at forbedre egne og andres livsvilkår og opnå forståelse for kulturelle værdier og for samspillet med naturen og miljøet Anbefalinger For at skole og KKFO bedst muligt kan opfylde disse formål, må en række forudsætninger søges opfyldt: Organisationen 1. Der skal foreligge en organisation og en struktur, som giver plads til et samarbejde, hvor ligeværdige partnere kan skabe en pædagogisk ramme 2. Børnene skal opleve en overskuelig hverdag, og de skal have mulighed for at vælge mindre enheder, når de har behov for det 3. Der skal være tid, rum og personale til samarbejde på tværs af aldersgrupper og klassetrin, til projekter og andre tids- og sammenhængskrævende aktiviteter samt til at modtage børnene og til den daglige forældrekontakt 4. De fysiske rammer skal både understøtte planlagte aktiviteter og børnenes frie aktiviteter Der skal sikres forskellige overskuelige rammer for børnenes virksomhed (værksteder, laboratorier, læsehjørner, tumlepladser osv.)

2 Barnets liv i skole og KKFO 1. Barnet skal have mulighed for at få kammerater og for at opleve sig accepteret af dem 2. Barnet bør ikke udsættes for pædagogisk umotiverede skift i voksenkontakter, men det skal på den anden side have mulighed for i løbet af en dag at se sig selv i forskellige sammenhænge med forskellige voksne 3. Barnet skal have det frirum, der er nødvendigt, for at det trives og udvikler sig i eget tempo, og i den sammenhæng have tid og ret til selv at bestemme og vælge individuelle aktiviteter 4. Barnet skal møde respekt for, at såvel voksenstyrede som børnestyrede aktiviteter kan styrke læring og udvikling 5. Barnet skal kunne bidrage aktivt både til egen og fællesskabets udvikling og have såvel medindflydelse som medbestemmelse Samarbejdet omkring skole og KKFO 1. Der skal skabes en fælles målsætning for samarbejdet mellem KKFO og skole 2. Der må foreligge et beskrevet pædagogisk grundlag, som alle ansatte kender og kan forholde sig til 3. Lærere, pædagoger og forældre har et fælles udeligt ansvar for samarbejdet omkring det enkelte barn 4. Dokumentation og evaluering af samarbejdsprocessen skal være synlig 5. Der skal være mulighed for efteruddannelse, fordi forskellige, nye samarbejdsformer kræver nye kompetencer hos alle personalegrupper Forholdet til forældrene 1. Samarbejdet mellem KKFO og skole skal både dreje sig om forældrenes indflydelse gennem skolebestyrelser og forældreråd og om deres medvirken ved og indflydelse på forældremøder, forældresamtaler, udarbejdelse af årsplaner/aktivitetsplaner mv. 2. Forældrene skal involveres i samarbejdsprocessen mellem skole og KKFO 3. Børnene skal opleve, at hjem, KKFO og skole arbejder sammen 2. Struktur Københavns Kommunes Fritidsordning (KKFO) er oprettet i henhold til folkeskolelovens 3 stk. 4. KKFO en er del af skolens virksomhed og omfattet af de almindelige regler for folkeskolens styrelsen. Borgerrepræsentationen fastsætter de overordnede mål og rammer for KKFO-ordningerne. Uddannelses- og Ungdomsudvalget fastsætter de generelle retningslinier for KKFO-ordningerne. Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed inden for de overordnede mål og rammer og generelle retningslinier, som Borgerrepræsentationen samt Uddannelses-og Ungdomsudvalget har fastsat. Forældrerådet er et rådgivende organ, der skal høres i alle spørgsmål vedrørende KKFO ens virksomhed.

3 3. Forældreråd Forældrerådet skal høres i alle spørgsmål vedrørende KKFO ens virksomhed, herunder fastsættelse af pædagogiske mål og principper, forældresamarbejde, struktur, lokalemæssige forhold, budget og ansættelse af personale m.v. Forældrerådet har rådgivende kompetence. Ved udtalelse fra forældrerådet skal ikke blot flertallets synspunkt, men også mindretallets synspunkt, fremgå. Forældrerådet består af 3 eller 5 medlemmer, valgt af og blandt forældre til børn i KKFO en, samt 2 medarbejderrepræsentanter. På mindre KKFO'er kan forældrekredsen beslutte, at antallet af forældrerepræsentanter nedsættes til 3. Valgperioden er 2 år. KKFO-lederen varetager forældrerådets sekretærfunktioner og deltager i forældrerådets møder. Skoleinspektøren kan deltage i forældrerådets møder. Forældrerådet vælger sin formand blandt de forældrevalgte medlemmer og fastsætter selv sin forretningsorden. Forældrerådets møder skal foregå i en dialog. Forældreindflydelsen skal ikke alene foregå i dette forum, da det er vigtigt at opretholde dialogen mellem forældregruppen og personalet, som skal foregå gennem forældremøder, stuemøder og den daglige forældrekontakt. Dialogen mellem de forældrevalgte forældrerådsmedlemmer, personalet og de øvrige forældre må tage sit udgangspunkt i hele børnegruppens udvikling og interesser. 4. Indskrivning Ansøgning om optagelse i KKFO'en foregår på skolen i forbindelse med skoleindskrivningen. Optagelse i KKFO'en forudsætter, at barnet er indskrevet på skolen. Visitation til KKFO'en for børn med særlige behov foregår centralt i samarbejde med den enkelte KKFO for børn med særlige behov. Indskrivning af børn til KKFO'en foretages af den centrale pladsanvisning ud fra det lokale indskrivningsteams forslag til fordeling af børn. Fordelingen sker i overensstemmelse med Socialministeriets vejledende regler for anvisning af fritidshjemspladser. Disse regler finder også anvendelse ved anvisning af pladser i KKFO'en. 5. Lokaler og bygningsmæssige forhold KKFO'en har på linie med skoledelen sin egen base på skolen. Basen er det sted, hvor børn og personalet i KKFO'en har deres hjembase, hvor det er muligt at præge rum og indretning efter de aktiviteter, der er planlagt, og som samtidig giver rum for børnenes spontane leg. Basen er så vidt muligt placeret i eller i umiddelbar nærhed af indskolingsområdet og vil ofte være en integreret del af indskolingsområdet. Dette giver mulighed for, at man lokalt, i gensidig respekt for hinandens ønsker om brug af lokalerne, kan ændre og udvide råderummet for børn og ansatte på forskellige tidspunkter af dagen. For KKFO'ens base gælder de samme pladskrav (2 kvm. pr. barn), som der stilles til fritidshjem efter serviceloven. I KKFO er for børn med særlige behov skal de lokalemæssige forhold tilpasses børnenes behov ud fra de normer og standarder, der gælder på området.

4 6. Budget Borgerrepræsentationen har vedtaget, at budgettet til skoler med KKFO udmeldes i 3 delrammer: En til skolens almindelige undervisningsvirksomhed En til KKFO'ens virksomhed En til ufordelelige fællesudgifter primært af bygningsmæssig karakter Delrammen til KKFO ens virksomhed svarer til budgettet for fritidshjem efter serviceloven. Skolebestyrelsen kan i samråd med forældrerådet ansøge Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen om at overføre uforbrugte driftsmidler mellem de 3 delrammer. 7. Personaleforhold KKFO'en får udmeldt en personalenormering, der svarer til fritidshjem efter serviceloven. Personalenormeringen i KKFO for børn med særlige behov beregnes ud fra børnenes særlige vanskeligheder. 8. Åbningstid KKFO ens daglige åbningstid fastsættes af Københavns Kommune. Ændringer i den daglige åbningstid skal meddeles med rimeligt varsel. KKFO en har åbent hele dagen på skolefridage 9. Forældrebetaling Forældrebetalingens størrelse fastsættes af Borgerrepræsentationen og følger Københavns Kommunes takst for ophold i fritidshjem oprettet i henhold til serviceloven. Socialministeriets bekendtgørelse om forældrebetaling for ophold i dagtilbud for børn gælder også for KKFO, for så vidt angår reglerne om søskenderabat, økonomiske og socialpædagogiske fripladser. Forældrebetalingen for ophold i KKFO for børn med nedsat funktionsevne følger ligeledes reglerne i Socialministeriets bekendtgørelse. Forældrebetalingen opkræves centralt. 10. Skoleskemaet Af hensyn til KKFO ens åbningstid skal skolebestyrelsen sikre, at undervisningen for elever i børnehaveklasse til og med 3. klasse begynder i 1. lektion. 11. Ledelse Skoleinspektøren har den pædagogiske og administrative ledelse af skolen, herunder KKFO-tilbuddet, og KKFO-lederen har den daglige ledelse af ordningen. KKFO-lederne indgår som medlemmer af skolens samlede ledelse, og ledelsesfunktionerne skal foregå i et tæt samarbejde for at sikre, at KKFO erne og skolen tilsammen på hver sin måde og inden for hvert sit virkefelt medvirker til at opfylde folkeskoleloven, de af Borgerrepræsentationen fastsatte overordnede mål og rammer og øvrige målsætninger. De skal samtidigt følge de principper og mål, som skolebestyrelserne har fastsat for den enkelte skole.

5 12. Kompetenceforhold Skoleinspektøren har det administrative og pædagogiske ansvar for KKFO-ordningen, medens skolebestyrelsen varetager tilsynet med KKFO-ordningen, godkender budgettet m.v. Til at varetage kontakten til forældrerådet kan skolebestyrelsen udpege et forældrevalgt medlem af skolebestyrelsen til at deltage i forældrerådets møde. KKFO-lederen varetager den daglige administrative og pædagogiske ledelse under ansvar over for skoleinspektøren. 13. Tilsyn Tilsynets omfang følger principperne for tilsyn i fritidshjem oprettet efter serviceloven. Bekendtgørelsen om tilsynet med folkeskolens elever i skoletiden finder ikke umiddelbart anvendelse. Personalet i KKFO en skal føre kontrol med børnenes fremmøde. Forældrene er forpligtet til at give personalet besked om fravær. 14. Udviklingsplaner/Årsplaner I KKFO'en udarbejdes hvert år en årsplan, der følger skoleåret/ kalenderåret. Årsplanen udarbejdes af KKFO-personalet i samarbejde med forældrerådet. Årsplanen beskriver de pædagogiske principper, mål og indsatsområder, der er for det daglige pædagogiske arbejde med børnene samt forældresamarbejdet. Ud over disse indsatsområder beskrives planer for økonomi og budget, samarbejdet med eksterne samarbejdspartnere, personalepolitik samt udvikling af denne. Som bilag til årsplanen udarbejdes en udviklingsplan for den lokale samtænkning med indskolingsområdet. Her beskrives: strukturen for det lokale samarbejde samarbejdsrelationen mellem pædagoger og lærere hvordan den fælles lokaleudnyttelse kommer til udtryk hvordan det fælles samarbejde med forældrene udfolder sig Udviklingsplaner for den lokale samtænkning indsendes til Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen en gang om året. 15. Projekt-/arbejdsgrupper KKFO-medarbejderne skal være repræsenteret i skolens forskellige projekt- eller arbejdsgrupper, hvor det er naturligt i forhold til deres arbejdsopgaver. Det gælder først og fremmest skolens udviklingsgruppe, som bl.a. har ansvaret for udarbejdelse af en udviklingsplan, der også omfatter KKFO. Hvis skolen har et indskolingsråd eller lignende, skal KKFO-medarbejdere have plads dér. KKFO s medlemskab af Pædagogisk Råd indebærer, at dets medlemmer har ligeberettiget adgang til skolens forskellige projekt- eller arbejdsgrupper.

6 16. Ansættelse/afskedigelse af personale i KKFO Med hensyn til ansættelse og afskedigelse af personale henvises til Københavns Kommunes almindelige regler herom samt de af Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens HSU fastsatte bestemmelser om ansættelse og forfremmelse. 17. Samarbejdsudvalg Oprettelse af samarbejdsudvalg sker efter Københavns Kommunes samarbejdsudvalgsbestemmelser. Iflg. 13 skal der oprettes samarbejdsudvalg, når der i institutionen er beskæftiget mindst 25 medarbejdere. Lokaludvalg skal oprettes, når der i en afdeling til stadighed er beskæftiget 25 medarbejdere eller flere. I institutioner, hvor der beskæftiges færre end 25 medarbejdere, oprettes der samarbejdsudvalg, såfremt ledelsen eller personaleorganisationerne stiller forslag herom. Hvor der ikke oprettes samarbejdsudvalg, skal ledelsen og medarbejderne finde frem til andre samarbejdsformer, der tilgodeser et samarbejdsudvalgs formål og arbejdsopgaver. Det vil være hensigtsmæssigt at oprette et fælles samarbejdsudvalg for den pågældende institution. Beslutning træffes lokalt i overensstemmelse med ovenstående regler. 18. Støttepædagogressourcer Tildeling af støttepædagogtimer til KKFO'en tildeles efter samme principper som ved fritidshjem oprettet efter serviceloven. 19. Udvidelse af KKFO med integreret overbygning Der er i folkeskolelovens bestemmelser ikke fastsat en øvre aldersgrænse for benyttelse af KKFO, som således også kan omfatte et klubtilbud for elever i 4., 5. og 6. klasse. En aldersmæssig udvidelse af målgruppen for en eksisterende KKFO til også at omfatte elever på 4., 5. og 6. klassetrin etableres som en integreret overbygning under iagttagelse af følgende forhold: en integreret overbygning underlægges de samme mål og rammer, der gælder for fritidsklubber oprettet i henhold til serviceloven og som er fastsat af Borgerrepræsentationen optagelse i en integreret overbygning på en eksisterende KKFO forudsætter, at barnet er indskrevet på skolen den personalenormering, der udmeldes til en integreret overbygning, svarer til en fritidskluboverbygning efter serviceloven der udmeldes et fælles budget med en delramme til en integreret overbygnings virksomhed den budgetramme, der udmeldes til en integreret overbygnings virksomhed svarer til budgettet for en tilsvarende fritidskluboverbygning oprettet i henhold til serviceloven medlemsbetalingens størrelse følger Københavns Kommunes takster for ophold i klub oprettet i henhold til serviceloven, som er fastsat af Borgerrepræsentationen tilsynet følger principperne for tilsyn i fritidsklubber oprettet efter serviceloven

Bilag 7: Københavns Kommunes Fritidsordning (KKFO)

Bilag 7: Københavns Kommunes Fritidsordning (KKFO) Bilag 2. Uddrag af Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Københavns Kommune Bilag 7: Københavns Kommunes Fritidsordning (KKFO) Udover kommunale og selvejende fritidshjem, som er etableret i henhold til Dagtilbudsloven,

Læs mere

Bilag 7: Københavns Kommunes Fritidsordning (KKFO)

Bilag 7: Københavns Kommunes Fritidsordning (KKFO) Bilag 1: Styrelsesvedtægtens bilag 7 om KKFO er Bilag 7: Københavns Kommunes Fritidsordning (KKFO) Bilaget sidst opdateret 13-03-2014 Udover kommunale og selvejende fritidshjem, som er etableret i henhold

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO

Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO Mål - og indholdsbeskrivelse for SFO 2 Baggrund Med ændring af folkeskoleloven af 26. maj 2008 er der nu krav om at skolefritidsordninger fremover skal udarbejde mål- og indholdsbeskrivelser. Ordningen

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

dagtilbud med mening Et legende og udviklingsorienteret

dagtilbud med mening Et legende og udviklingsorienteret Dagtilbud med mening Et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens målsætninger > Alle børn trives og udvikler sig > Leg og læring går nye veje > Dagtilbuddet mestrer engagement, mod og handlekraft

Læs mere

Vedtægter for Køng Idrætsvuggestue & Idrætsbørnehave. En privat institution.

Vedtægter for Køng Idrætsvuggestue & Idrætsbørnehave. En privat institution. Vedtægter for Køng Idrætsvuggestue & Idrætsbørnehave. En privat institution. 1 Vedtægt for privatinstitutionen Køng Idrætsvuggestue og Idrætsbørnehave 1 Forankring Privatinstitutionens navn er Køng Idrætsvuggestue

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Gnisten 2011/2012

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Gnisten 2011/2012 Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Gnisten 2011/2012 Generel info om SFO Gnisten SFO Gnisten er en skolefritidsordning, der er beliggende på Kalbyrisskolen i Næstved. Vi har ca. 160 børn i alderen 5 til

Læs mere

Formål med fritidstilbud

Formål med fritidstilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale fritidstilbud Formål med fritidstilbud 1 Fritidstilbud i Furesø Kommune omfatter fritidshjem og klub til børn fra skolestart

Læs mere

Områdeinstitutioner med tre huse

Områdeinstitutioner med tre huse Styrelsesvedtægt Områdeinstitutioner med tre huse Klakring Stationsvej 5, Klakring 7130 Juelsminde T: 79755000 Styrelsesvedtægt for kommunale områdeinstitutioner med tre huse. I henhold til Dagtilbudsloven

Læs mere

Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916. Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2.

Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916. Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2. Helsingør Kommune 28.02.2011 Børne- og Ungeudvalget 11/3916 Notat vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne/ LO-skolen lørdag den 2. april 2011 Helsingør Kommune er i gang med en kvalificering af

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Side 1 Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Kapitel 1 Skolebestyrelsens sammensætning. 1 Skolebestyrelsen består af mindst 7 forældrerepræsentanter, mindst 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

Børneinstitution Hunderup

Børneinstitution Hunderup Børneinstitution Hunderup Munke Mose Børnehus 1 Første udkast til Pædagogisk Grundlag for børnehuset Munke Mose juni 2013 Denne folder er udarbejdet i juni måned 2013 og beskriver forskellige forhold,

Læs mere

Center Børn og Unge. Bilag 5 og 6 til Styrelsesvedtægten omfatter endvidere private dagtilbud og private pasningsordninger.

Center Børn og Unge. Bilag 5 og 6 til Styrelsesvedtægten omfatter endvidere private dagtilbud og private pasningsordninger. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene

Læs mere

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole

- fokus på skoleparathed og samarbejde med Felsted Centralskole MÅLSÆTNING 1 FORMÅL: Gennem den daglige kontakt med forældrene ønsker vi at skabe trygge rammer, hvor børnene udvikler sig til velfungerende og selvstændige mennesker. Det er vort mål, at børnene lærer

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Indholdsfortegnelse 1. Det konstituerende møde.... 1 2. Mødevirksomhed... 1 3. Beslutningsdygtighed og afstemning... 2 4. Beslutningsprotokol/referat...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af 5 eller 7 repræsentanter valgt af og blandt forældre til

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Version 2013-08-01 Vedtægt for styrelsen af folkeskolen i Horsens Kommune. Som vedtaget af Horsens Byråd den 24. april 2007 med de ændringer, der følger

Læs mere

Mølleholmskolens vision, målsætning og værdier

Mølleholmskolens vision, målsætning og værdier Mølleholmskolens vision, målsætning og værdier Skolens vision er høj trivsel samt en høj grad af læring for alle. Skolens målsætning er at gøre værdierne synlige i skolens fysiske rammer i den daglige

Læs mere

Retningslinjer for den kommunale dagpleje TILSYN TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Retningslinjer for den kommunale dagpleje TILSYN TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Retningslinjer for den kommunale dagpleje TILSYN TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Tilsyn i den kommunale dagpleje ved Struer Kommune Lovgivningen Tilsynet sker i henhold til Dagtilbudslovens 5: Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Om besvarelse af skemaet

Om besvarelse af skemaet - 1 - Om besvarelse af skemaet Vi vil bede dig besvare det spørgeskema, som du nu sidder med. Vi forventer at det ca. vil tage 15 minutter at udfylde spørgeskemaet. Spørgeskemaet omhandler din vurdering

Læs mere

Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud

Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud 1. Baggrund De første år i et barns liv har stor indflydelse for barnets videre livsforløb. I Danmark går stort set alle børn

Læs mere

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Analyse marts 2010 09/67371 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Holbæk Kommune foretager pædagogisk tilsyn med de kommunale børnehuse og private pasningstilbud.

Læs mere

VISION for læring i dagtilbud i Kolding Kommune. Alle børn i Kolding har et godt børneliv med optimale muligheder for leg, læring og udvikling.

VISION for læring i dagtilbud i Kolding Kommune. Alle børn i Kolding har et godt børneliv med optimale muligheder for leg, læring og udvikling. VISION for læring i dagtilbud i Kolding Kommune. Alle børn i Kolding har et godt børneliv med optimale muligheder for leg, læring og udvikling. Værdigrundlaget I dagtilbudene i Kolding Kommune er det værdifuldt

Læs mere

Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK

Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK Velkommen til Skovlyskolens SFO / SFK 2014 2015 Velkommen til Skovlyskolens SFO/SFK Her kan dit barn kaste sig ud i spændende, udfordrende og til tider eventyrlige oplevelser og samtidig glæde sig over

Læs mere

Skolereform på Hjallerup skole

Skolereform på Hjallerup skole Skolereform på Hjallerup skole Velkommen til en skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Maj 2014 PÅ SKOLEREFORM HJALLERUP SKOLE 1 Hensigt Hensigten med den nye folkeskolereform er at

Læs mere

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning

MED-aftale. Midtjysk Brand og Redning MED-aftale Midtjysk Brand og Redning April 2016 Forord: Denne aftale udgør den overordnede ramme for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere og gælder for alle ansatte i MJBR. MED-aftalen er et vigtigt

Læs mere

Politikområde : Børnepasning

Politikområde : Børnepasning Politikområde : Børnepasning Vision Visionen for børnepasningsområdet er, at alle børn i Jammerbugt Kommune får et sundt, trygt og godt liv. Indhold Politikområde børnepasning omfatter: kommunal dagpleje

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4

Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4 Esbjerg Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Oasen. Indhold: Indledning s.2 SFO Oasens værdigrundlag s.3 Mål- og indholdsbeskrivelse s.4 Det pædagogiske indhold s.4 Barnets personlighedsudvikling

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Dagplejepædagogen En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Forord Det er dagplejens opgave at tilbyde børnene tryghed, nærvær og et udviklende miljø. Den enkelte dagplejer skal derfor trives i sit

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse 2010 2011 for. Klubben Antvorskov Antvorskov Skole Sejerøvej 1 4200 Slagelse

Mål- og indholdsbeskrivelse 2010 2011 for. Klubben Antvorskov Antvorskov Skole Sejerøvej 1 4200 Slagelse Mål- og indholdsbeskrivelse 2010 2011 for Antvorskov Skole Sejerøvej 1 4200 Slagelse Forord Skole og SFO er én virksomhed og indeholder en undervisningsdel og en fritidsdel. Såvel undervisning som fritid

Læs mere

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1.

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1. VEDTÆGT for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG 1 Ungdomsskolebestyrelsen består af 11 medlemmer: 2 repræsentanter for kommunalbestyrelsen 3 repræsentanter

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Styrelsesvedtægter. Center for Børn & Undervisning Undervisning

Styrelsesvedtægter. Center for Børn & Undervisning Undervisning Center for Børn & Undervisning Undervisning Dato 22-03-2016 j./sagsnr. 28.00.00-A21-1-16 Styrelsesvedtægter Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i dagtilbud, fritidshjem og klubber i Faxe Kommune.

Læs mere

Viborg Kommune. Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016. Hjernen&Hjertet

Viborg Kommune. Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016. Hjernen&Hjertet Viborg Kommune Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016 Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 Bæredygtige institutionsenheder 3 2 Flygtninge 4 3 Fokus på børnene 5 4 overgange mellem

Læs mere

Udviklingsplan for Grønløkkeskolen 2012/2013

Udviklingsplan for Grønløkkeskolen 2012/2013 Tranbjerg den 12/9 2012 Udviklingsplan for Grønløkkeskolen 2012/2013 1 Præsentation af skolen Grønløkkeskolen er en skole, beliggende i Tranbjerg i den sydlige del af Aarhus Kommune. I skoleåret 2012/2013

Læs mere

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v.

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v. BEK nr 619 af 09/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. august 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., sag nr. 131.29F.031 Senere ændringer til forskriften BEK nr 220

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst SE MIG!...jeg er på vej Skoledistrikt Øst - En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er

Læs mere

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune Til udvalgsdrøftelse d. 9. december 2015: Notat til Børn og Unge-udvalget på baggrund af byrådsdrøftelse d. 2. december 2015 af indstilling om ny børne- og ungepolitik for Aarhus Kommune Indstillingen

Læs mere

Medborgerskabspolitik

Medborgerskabspolitik l Medborgerskabspolitik 1 2 Forord Fredensborg Kommunes medborgerskabspolitik har til formål at sikre, at kommunens borgere oplever sig selv og hinanden som medborgere, der søger indflydelse og bidrager

Læs mere

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum Forældresamarbejde Børneinstitution Skt Klemens-Dalum 1 I Skt Klemens-Dalum vil vi gerne involvere forældre gennem bestyrelses- og forældrerådssamarbejdet gennem forældremøder gennem strukturerede samtaler

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Vedtægt for den private institution Børnehaven Lindehuset

Vedtægt for den private institution Børnehaven Lindehuset Vedtægt for den private institution Børnehaven Lindehuset 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Børnehaven Lindehuset. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Roskilde Kommune. Stk. 3. Foreningen ejer

Læs mere

Opholdssted NELTON ApS

Opholdssted NELTON ApS Opholdssted NELTON ApS Tel: 23 71 20 94 Afdeling Vestergårdsvej: Vi har eksisteret siden 2008 og har specialiseret os i arbejdet med unge med store udfordringer i livet. Vi har stor erfaring i at få de

Læs mere

Støtteindsatser i Randers Kommune. Tabelrapport

Støtteindsatser i Randers Kommune. Tabelrapport Støtteindsatser i Randers Kommune Tabelrapport 2014 Støtteindsatser i Randers Kommune Tabelrapport 2014 Støtteindsatser i Randers Kommune 2014 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt

Læs mere

UDKAST Målsætning for De bemandede legepladser i Københavns Kommune

UDKAST Målsætning for De bemandede legepladser i Københavns Kommune UDKAST Målsætning for De bemandede legepladser i Københavns Kommune Indholdsfortegnelse Indledning...2 Legepladsernes grundlag...2 Samarbejdet med brugerne...4 Trivsel i hverdagen...5 Integration...6 Samarbejde

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Lærings- og undervisningsgrundlag for Sjørslev Skole

Lærings- og undervisningsgrundlag for Sjørslev Skole Lærings- og undervisningsgrundlag for Sjørslev Skole Skolens vigtigste opgave er AT KVALIFICERE BØRNS LÆRING. Det betyder at skolen må forholde sig til, hvordan der tilrettelægges situationer, hvor der

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO og klub i Frederiksberg Kommune.

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO og klub i Frederiksberg Kommune. Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO og klub i Frederiksberg Kommune. Godkendt af kommunalbestyrelsen den xx 2015. 1.0 Indledning Formålet med mål- og indholdsbeskrivelsen for SFO og klub er at beskrive

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik Sammenhængende børnepolitik Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 30-05-2011 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GRUNDLÆGGENDE VÆRDIER 3 2. MÅLSÆTNINGER OG BETYDNING 5 2.1.

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Tønder Kommunale Dagpleje Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Udsatte børn Udsatte børn er børn, der af en eller anden årsag er forhindret i at deltage aktivt og ligeværdigt i sociale

Læs mere

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Børn og Unge sekretariatet 2013 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Formål med tilsyn: Baggrund for tilsyn med dagtilbud Holbæk Kommune har pligt til at sikre, at dagtilbuddene lever op til lovgivningen

Læs mere

Bakkegård distrikt Værdibaseret program. At bygge er den ny. skole, bedste. lektie hele året. Elias, 0. a, 2002/2003 GENTOFTE KOMMUNE

Bakkegård distrikt Værdibaseret program. At bygge er den ny. skole, bedste. lektie hele året. Elias, 0. a, 2002/2003 GENTOFTE KOMMUNE Bakkegård distrikt Værdibaseret program At bygge er den ny bedste skole, lektie hele året. Elias, 0. a, 2002/2003 GENTOFTE KOMMUNE overblik Gentofte Kommunes Skoleudviklings- Formål og udbygningsprojekt

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU alm. del Bilag 6 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Samråd tirsdag den 25. september 2012 Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Åbent

Læs mere

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted Drømmer du om at arbejde med mennesker? 6 ugers jobrettet AMUuddannelse for dig drømmer om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted WWW.UCC.DK Uddannelse og opkvalificering

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole

INKLU. I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e VI BYGGER FÆLLESSKABER. Inklusion på Korup Skole INKLU I n k l u s i o n s t e a m K o r u p S k o l e fællesskab og mangfol digh ed VI BYGGER FÆLLESSKABER Inklusion på Korup Skole Citater fra elever på Korup Skole Inklusion betyder, at der skal være

Læs mere

Målsætninger 2003 for fritidshjem og KKFO er. Københavns Kommune Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen www.kk.dk

Målsætninger 2003 for fritidshjem og KKFO er. Københavns Kommune Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen www.kk.dk Målsætninger 2003 for fritidshjem og KKFO er Københavns Kommune Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen www.kk.dk Målsætninger 2003 for fritidshjem og KKFO er Udgivet december 2003 Oplag: 6.000 eks. Grafisk

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Skolens beskrivelse af samarbejdet mellem skole og hjem, herunder beslutning om anvendelse af elevplaner

Skolens beskrivelse af samarbejdet mellem skole og hjem, herunder beslutning om anvendelse af elevplaner Side 1 af 7 Skolens beskrivelse af samarbejdet mellem skole og hjem, herunder beslutning om anvendelse af elevplaner Skolens navn:abildgårdskolen Skoleår:08/09 Det er skolens opgave at synliggøre folkeskolens

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Forslag 21. maj 2013 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2012/0072587-21 Skoleafdelingen Styrelsesvedtægter for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Klubbestyrelsen Sammensætning og valg 1 For hvert kommunalt

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR ASSENS KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

STYRELSESVEDTÆGT FOR ASSENS KOMMUNALE SKOLEVÆSEN STYRELSESVEDTÆGT FOR ASSENS KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Januar 2015 1 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE KAPITEL 1... 3 Indledning... 3 Skolebestyrelsens sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 5 Forretningsorden...

Læs mere

Kærnen. - Vuggestuen. TEMA: Personlige kompetencer

Kærnen. - Vuggestuen. TEMA: Personlige kompetencer Den pædagogiske læreplan. Kærnen TEMA: Personlige kompetencer Dagtilbuddets navn: Børnehuset - Vuggestuen Det er værdifuldt at Der er plads til barnets egne initiativer. Barnet har mulighed for at tilegne

Læs mere

SPROGVURDERING OG AF 3-ÅRIGE

SPROGVURDERING OG AF 3-ÅRIGE SPROGVURDERING OG SPROGStimulering AF 3-ÅRIGE kort fortalt 2 KÆRE FORÆLDRE Sprog er et vigtigt redskab til at kunne sætte ord på sine følelser og meninger. Børns sproglige udvikling i de første leveår

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNES SKOLEVÆSEN 2011 Godkendt af kommunalbestyrelsen den 3. oktober 2011 Redaktionelt ændret februar 2013

STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNES SKOLEVÆSEN 2011 Godkendt af kommunalbestyrelsen den 3. oktober 2011 Redaktionelt ændret februar 2013 STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNES SKOLEVÆSEN 2011 Godkendt af kommunalbestyrelsen den 3. oktober 2011 Redaktionelt ændret februar 2013 Skolebestyrelsen Forældrevalgte rådgivende organer ved den

Læs mere

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Indledning og baggrund for stillingen Daginstitutionen Albert er beliggende på adressen Albert Ginges vej 15 i Hjørring. Institutionen

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet At-vejledning F.3.4 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.7 Sikkerheds- og sundhedsarbejde på midlertidige

Læs mere

Vedtægt for den private selvejende institution LykkeLy

Vedtægt for den private selvejende institution LykkeLy Vedtægt for den private selvejende institution LykkeLy 1. LykkeLy Stk. 1. Den private selvejende institutions navn er LykkeLy, beliggende på Vestvej 20 3450 Allerød, cvr. Nr 37703745. Institutionen har

Læs mere

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL. - at arbejde på at forbedre vilkårene for anbragte børn, unge og voksne,

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL. - at arbejde på at forbedre vilkårene for anbragte børn, unge og voksne, VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED 1 Foreningens navn er LOS De private sociale tilbud Foreningens hjemsted er København. 2 FORMÅL Foreningens formål er: 3 - at arbejde på at forbedre vilkårene for anbragte børn,

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

VEDTÆGTER. for den selvejende daginstitution EVENTYRLANDET

VEDTÆGTER. for den selvejende daginstitution EVENTYRLANDET VEDTÆGTER for den selvejende daginstitution EVENTYRLANDET Institutionens navn og hjemsted 1 Den selvejende institutions navn er Eventyrlandet Institutionen har hjemsted i Københavns Kommune. Institutionen

Læs mere

Værdigrundlag Dalgasskolen & Blåhøj Skole Godkendt af skolebestyrelsen torsdag den 23.02.2012

Værdigrundlag Dalgasskolen & Blåhøj Skole Godkendt af skolebestyrelsen torsdag den 23.02.2012 Værdigrundlag Dalgasskolen & Blåhøj Skole Godkendt af skolebestyrelsen torsdag den 23.02.2012 Dalgasskolen og Blåhøj Skole er kommunale folkeskoler. På begge skoler forventer vi, at børn, personale og

Læs mere

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år 1 Visitationsregler til dagtilbud i Hvidovre Kommune Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling Højen børnehave

Barnets alsidige personlige udvikling Højen børnehave Barnets alsidige personlige udvikling Højen børnehave Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed

Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed Dato: 02.04.07 J. nr.: 2007.0-0 Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed Ikrafttræden august 2007 Plan for Københavns Kommunes Ungdomsskolevirksomhed Efter Bekendtgørelse af lov ungdomsskoler

Læs mere

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere.

Der er i alt ansat ca. 130 medarbejder, hvoraf 85 er lærere eller børnehaveklasseledere. Virksomhedsplan Hillerød Vest Skolen 2011 / 2012 Hillerød Vest Skolen består af 2 matrikler: Alsønderup, med ca. 400 elever og Ålholm med ca. 590 elever. Begge matrikler har børn fra 0. til 9. klasse.

Læs mere

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 / Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 Social behandling af alkohol - og stofmisbrug Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens opbygning

Læs mere

Dagplejen har valgt at skrive den pædagogiske læreplan til det enkelte barn ud fra et børneperspektiv.

Dagplejen har valgt at skrive den pædagogiske læreplan til det enkelte barn ud fra et børneperspektiv. Den pædagogiske læreplan for Mariagerfjord Dagpleje Alt arbejde i Mariagerfjord Dagpleje udspringer af vores pædagogiske læreplan, som tager udgangspunkt i Mariagerfjord Kommunes børnepolitik og værdierne

Læs mere

Når katastrofen rammer

Når katastrofen rammer Når katastrofen rammer Guy Calef/Red Barnet Undervisningsvejledning 0.-3. klasse Indhold 3 4 Til underviseren Hvad skal man være opmærksom på? 4 5 6 6 7 Information til forældre Målgruppe, tidsforbrug

Læs mere

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd.

Minilex om kvalitetsrapporten. - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex om kvalitetsrapporten - ordforklaringer, inspiration og gode råd. Minilex.indd 1 19-04-2012 09:05:21 Introduktion " kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten er et redskab, der skal styrke kommunernes

Læs mere

Københavns Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik

Københavns Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Københavns Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik - Perspektiver på tværs af sektorer Indhold Forord Vores børn og unge er et fælles ansvar... 2 Indledning... 3 Børn og unge i centrum... 4 Børn

Læs mere

Frederiksberg Kommunes ansøgning om dispensation til kortere skoledag (jeres j.nr. 17.02.18 P25-1-15)

Frederiksberg Kommunes ansøgning om dispensation til kortere skoledag (jeres j.nr. 17.02.18 P25-1-15) Frederiksberg Kommune Rådhuset, Smallegade 1 2000 Frederiksberg Departementet Afdeling for Uddannelse og Dagtilbud Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Notat. Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015. Sags-id: 28.00.

Notat. Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015. Sags-id: 28.00. Notat Analyse af anvendelsen af udlagte støttemidler for 2014, samt det specialiserede område for børn 0 6 år. April 2015 Sags-id: 28.00.00-P05-1-15 Side 1 Indhold Sammenhæng... 3 Udlægning af støttemidler

Læs mere

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode?

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode? KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet 12-05-2015 Klaus Mygind (F) Sagsnr. 2015-0105772 Dokumentnr. 2015-0105772-1 Politikerspørgsmål om Det Kgl. Vajsenshus Kære Klaus

Læs mere

Ansvar og kompetence beskrivelse for områdeledere og pædagogiske ledere

Ansvar og kompetence beskrivelse for områdeledere og pædagogiske ledere Ansvar og kompetence beskrivelse for områdee og pædagogiske e Nærværende skrivelse, er tænkt som et dynamisk dokument, der konstant vil være under forandring. Vi er e af en politisk styret organisation,

Læs mere

Skansevejens Børnehave den 24.4.2013. Ændringer i vores vedtægter:

Skansevejens Børnehave den 24.4.2013. Ændringer i vores vedtægter: Skansevejens Børnehave den 24.4.2013 14 4L130L6 1.0L09 1. 1- Ændringer i vores vedtægter: 2 stk. 1 : Privat institutiuonen modtager børn i alderen to til fem år 3 stk. 3: Valget afholdes i oktober måned

Læs mere

ISHØJ KOMMUNES Børne- og Ungepolitik... Udmøntet i Ishøj Kommunes fælles skolevæsen

ISHØJ KOMMUNES Børne- og Ungepolitik... Udmøntet i Ishøj Kommunes fælles skolevæsen ISHØJ KOMMUNES Børne- og Ungepolitik.................................................... Udmøntet i Ishøj Kommunes fælles skolevæsen 1 Ishøj Kommunes børne- og ungepolitik er et overordnet styredokument,

Læs mere